REFERAT. Aftagerpanelmøde DMD/DDK 23. januar 2017, kl Til stede: Fra aftagerpanelet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Aftagerpanelmøde DMD/DDK 23. januar 2017, kl Til stede: Fra aftagerpanelet:"

Transkript

1 Students Affairs and Programmes Direct phone: Journal no.: XX-XXXX February 20, 2017 REFERAT Aftagerpanelmøde DMD/DDK 23. januar 2017, kl Til stede: Fra aftagerpanelet: Laust Jørgensen (formand), Peytz & Co; Martin Sønderlev Christensen, Social Square; Nanna Engberg, Think! Digital; Louise Kehler, Københavns Kommune; Brian Groth, Tradeshift. Fra IT-Universitetet i København: Morten Hjelholt, linjeleder DDK; Jörn Messeter, linjeleder DMD; Camilla Rosengaard, kommunikationschef; Mads Tofte, Rektor; Lene Pries-Heje, Studieleder; Lone Malmborg, Institutleder; Anne Dandanell Rønne-Nielsen, uddannelseskoordinator (referent). Afbud: Ina Rosen, Operate; Gry Askaa, SKAT; Michael K. Rasmussen, Velux; Bo Tolstrup Christensen, Danske Bank; Jonas Heide Smith, Statens Museum for Kunst; Anders Nøhr Holmstrøm, Alka Forsikring. 1) Godkendelse af referat fra møde 9.maj 2016 Referatet er godkendt. 2) Status og 2 års rotation i panelet v. Laust Jørgensen Formanden Laust Jørgensen præsenterede status for panelets arbejde. Panelet skal snart i gang med at skrive deres årlige rapport. Derudover er den 2-årige periode nu slut, så der vil være en form for udskiftning i panelet. Panelet vil høre nærmere om selve udskiftningen.

2 3) Status på uddannelserne inkl. præsentation af primary quality data, v. linjeledere Linjeleder for DMD Jörn Messeter lagde ud med at fortælle om status for DMD. Han fortalte først om kursusevaluering, der foregår to gange årligt. Her ligger DMD generelt over målet, men der er en del kurser som ikke får høje nok vurderinger i forhold til målet. Dette kan forklares ved at der er mange kurser som har fået nye undervisere i år. For de mest kritiske kurser med meget lave vurderinger vil der blive foretaget opfølgningsmøder med de pågældende undervisere. Herefter gik Jörn Messeter videre til at præsentere gennemsnitstid for færdiggørelse af uddannelsen for DMD ere. Disse tal er lidt for høje i forhold til ITU s mål men det kan forklares ved at der stadig er et efterslæb fra fremdriftsreformen. I forhold til at få kandidater i job arrangerer DMD gæsteforelæsninger og projekter i samarbejde med industrien. Egentlige praktikophold som en del af uddannelsen er pt. sat på pause og er ikke muligt som en del af uddannelsen, forklarede Jörn. Panelet spurgte om det var en mulighed at gøre praktikophold muligt igen for DMD ere. Studieleder Lene Pries-Heje svarede at der ikke er meget plads til praktik i uddannelsen for hvis det skal være på fuldtid, så vil det ikke være muligt at overholde reglerne i fremdriftsreformen. Rektor Mads Tofte påpegede at i danske kandidatuddannelser er der ikke praktik nogen steder. Det blev fremført at på CBS har de 3 måneders praktik som en del af uddannelsen. Rektor svarede at praktik skal efterfølges af eksamen og der skal være læringsmål osv. Panelet spurgte til om det var muligt for DMD ere at lave projekter i samarbejde med arbejdspladser. Mads Tofte svarede at det var det bestemt, så længe der er faglige læringsmål for projektet. Formanden sagde at der i panelet var stor interesse for at de studerende får mulighed for at komme ud i 3 måneder og arbejde sammen med en virksomhed på et projekt det kunne fx være virksomhederne repræsenteret i panelet. Han påpegede at det behøver ikke være noget virksomhederne tjener på, så længe de heller ikke har udgifter på det. Jörn Messeter præsenterede VIP/DVIP rationen, som pt.er lidt i ubalance, dvs. der er for mange DVIP ere pr. VIP er. Dette vil man forsøge at rette op på ved at planlægge 4 semestre fremad i forhold til bemanding af kurser. Det er vigtigt at have mange VIP ere for at sikre at det er forskningsbaseret undervisning. DMD får mange velkvalificerede ansøgere. I 2016 fik 73 tilbudt en plads ud af 334 ansøgere. Ledighedsprocenten for DDK er faldet fra 17% i 2015 til 16,3% i 2016, men målet er 15%.

3 4) Global competence profile Linjeleder Jörn Messeter præsenterede Global Competence profile og fortalte at hele 2. år på DMD er undervist på engelsk og uddannelsen har en aftale om udveksling med universitetet Georgia Tech i USA. Derudover har uddannelsen gode erfaringer med at afholde mundtlig eksamen over Skype, hvilket gør det mere fleksibelt for studerende på udveksling. Uddannelsen giver også de studerende mulighed for at deltage i projekter sammen med universiteter i udlandet. Linjeleder Jörn Messeter efterspurgte input fra panelet til Global Competence Profile såfremt panelet mener det er et område der skal satses på. Panelet påpegede at de studerende skal presses til at løbe en risiko, som fx når de tager på udveksling eller i praktik. Høje karakterer alene imponerer ikke 5) Status på DDK v./ linjeleder Morten Hjelholt Gennemsnittet for færdiggørelse af uddannelsen er faldet fra 11 måneder til 7 måneder udover normeret tid. På DDK er der meget tydelige adskilte fagligheder og unikke passionerede fagklynger. Det giver meget forskellige mål på tværs af fagklyngerne og det er en udfordring når man planlægge en samlet uddannelse. Ledigheden for dimitterede DDK ere samt gennemsnitlig færdiggørelse af uddannelsen er begge faldet og det er godt. Der har i løbet af året været en proces med input fra aftagerpanel, undervisere og studerende. Resultatet af processen med underviserne er at man har meget tydelige og adskilte fagligheder og unikke og passionerede fagklynger. Udfordringen er at dette giver meget forskellige mål på tværs af fagklyngerne og det giver en manglende kobling imellem specialiseringer og obligatoriske fag. Samtidig stiller de studerende spørgsmålstegn ved hvad de skal bruge uddannelsen til. De efterspørger klare svar på dette. Og de efterspørger specialiseringer som er mere erhversrettede. 6) Præsentation af resultatet af spørgeskemaerne v./linjeleder Morten Hjelholt De 2 specialiseringer Designing interactive artefacts og Service design bliver betragtet som mere relevante af aftagerpanelet end de øvrige specialiseringer. Desuden kom det frem i svarene at der er brug for mere teknisk viden og flere specialiseringer findes direkte irrelevante for fremtidige jobmuligheder dette gælder for Digital Democratic Citizenship, Digital Aesthetics og

4 Social Media Culture. Til gengæld bliver Service design anset for afgørende for fremtidig jobmulighed. Men det anses alligevel som godt og relevant med en samfundsfaglig viden. På spørgsmålet om specialiseringerne er afgørende for at få et job er svarene meget blandede i panelet. Formanden takkede for en imponerende fremlæggelse og påpegede at det var rart at se data fremlagt da det tidligere har været svært at danne fælles front som panel, men det er nu tydeligere hvad panelet mener takket være dette spørgeskema. Panelet kommenterede også på resultaterne af spørgeskemaerne. De mente at det havde været svært at svare på om specialiseringerne ville være relevante om 5 år da der er meget der kan ændre sig på 5 år, så det er svært at spå om. Panelet fremførte at de meget lave tal for nogle af specialiseringerne er et udtryk for en bekymring for employability for de studerende, som vælger disse specialiseringer. Uddannelsen har en bred pensel og derfor kommer der denne tvivl om hvad uddannelsen egentlig handler om. Den virker for bred. De færdiguddannede kandidater kan være i tvivl om hvilken kasse de hører til i. der blev nævnt et eksempel på en nyuddannet kandidat der blev ansat i et firma men var meget i tvivl om hvor han hørte til, så virksomheden brugte meget tid på at hjælpe ham med at afklare hvad han kunne og ville. Det er ikke holdbart i længden at skulle bruge så meget tid i virksomheden på afklaring. Det blev fremført af panelet at specialiseringen Service design stikker ud fordi den er nemmest at sælge og mest omsættelig. Panelet fremførte også at det er vigtigt med en forståelse for både teori og metode når det kommer til brugeranalyse. Der var lidt blandede meninger om projektledelse var en efterspurgt kompetence hos de nyuddannede kandidater. Det blev igen efterspurgt at de studerende kommer mere ud i praktik, studiearbejde og projekter i samarbejde med virksomheder for at give kandidaterne en stærk faglighed og opleve en virksomhed indefra. Når industrien er involveret i et projekt så bliver de studerende tvunget til at tage stilling til om det er levedygtige projekter. 7) Præsentation af ny struktur for DDK-uddannelsen med efterfølgende diskussion af hvordan vi går hen imod disse forandringer. V. institutleder Lone Malmborg Institutleder Lone Malmborg præsenterede baggrunden for at revidere DDK-uddannelsen. Det er en bunden opgave fra Executive Management på ITU. Alle uddannelserne skal sammenholdes med den nye strategi for hele universitetet.

5 Fokuspunkterne for revisionen vil være bedre employability og klarere profil på kandidatuddannelserne. Derudover skal der også skæres ned i antallet af specialiseringer. Den tekniske profil på DDK skal styrkes og der skal være en bedre progression mellem DMD og DDK, og det er en af grundene til at DMD er med i revisionen. En anden grund til at DMD skal revideres er nye regler for antal valgfag, der kan tilbydes på uddannelserne, hvilket udelukker mulighed for at beholde de sporfag som i dag findes på DMD. Derudover skal DMD gennemgå en ekstern evaluering i 2017 hvilket også giver god grund til revision. Udfordringerne med den store diversitet på uddannelserne skal håndteres bedre, hvilket var noget der fremgik af institutakkrediteringen sidste år. DDK får et nyt navn: Digital design dette er for at signalere at der sker noget nyt. BA og KA skal hedde det samme. Al undervisningen skal være forskningsbaseret. Der er nogle hårde deadlines for revisionen: hvis vi vil ændre i optagelseskravene skal det meldes ud 1.februar i år (med funktion sommer 2018). Endeligt materiale til revisionen skal ligge klar 1.oktober. Organisering: Jonas Fritsch bliver projektleder og Morten Hjelholt bliver ved med at være daglig linjeleder. Projektteamet vil bestå af linjelederne, ledere af specialiseringerne og support fra SAP. Styregruppen vil bestå af institutleder Lone Malmborg og studieleder Lene Pries-Heje. Fra 1.februar vil revisionen være udformet som et projekt med en projektleder. Institutlederen håber på massiv deltagelse fra aftagerpanelet og derudover vil referencegruppen bestå af forskere og studerende fra ITU. Disse skal give gode råd og kommentarer til revisionen. Revisionen skal godkendes i Study Board, Executive Management og i Subject Area Teams. Der vil bade være en midtvejs godkendelse og en endelig godkendelse. Nye optagelseskrav: 7,5 ECTS inden for programmering eller database og 7,5 ECTS inden for designmetoder inklusiv kvalitativ og kvanti-kvalitativ tilgang til design eller socialvidenskab. I maj kommer der en præsentation af revisionen for aftagerpanelet. Der kommer til at være 3-4 specialiseringer, én af dem kommer til at ligge meget tæt på kernen af DDK, én tæt på computer science og én tæt på business-hjørnet. Panelet kommenterede at det er meget vigtigt at de studerende får erfaring med kodning. Det blev også kommenteret at DMD og DDK lige nu appellerer til ansøgere med en humanistisk baggrund, og det er en stor styrke. Men de skal hjælpes med at forstå programmeringsdelen og få øvelse i dén del. Sommerkursus med programmering ville være en god idé.

6 Lone Malmborg præsenterede 4 specialiseringer, som er på tegnebrættet som mulige kommende specialiseringer på DDK: Designing interactive artefacts, Service design, Digital news og Digital media architecture. Kommentarer til specialiseringen Designing interactive artefacts : meget relevant i det kommunale med velfærdsteknologi. Desuden kunne formanden nævne at de i hans firma lige har ansat 10 personer som arbejder med netop dette område så det er meget relevant. Panelet spurgte til om machine learning er med i specialiseringen og Lone Malmborg svarede at det kunne man godt forestille sig at der ville være på 1.del. Kommentarer til specialiseringen Service design : den skygger måske for det andet design, den har fx ikke meget interaktionsdesign eller UX. Det er en meget bestemt type værktøjer man bruger. Men hvad med co-design? Lone Malmborg svarede at co-design er så vigtigt at det ikke skal ligge i en specialisering men i basis. Hun fortalte om et projekt i Frederiksberg kommune som viste at de manglede et greb for at involvere borgerne. Kommentarer til specialiseringen Digital news : der er ikke nogen penge i nyhedsmedier. Og interaktionsdesignere vil rigtig gerne arbejde med museer fx, men der findes ingen jobs inden for dette. Panelet kommenterede også at det er lidt farligt at låse det specifikt på nyheder men i stedet skulle man hellere fokusere mere på medier generelt og ikke kun nyhedsmedier. Der er mediale oplevelser som skal designes. Panelet efterspurgte kompetencer inden for offentlig digitalisering. Lone Malmborg kommenterede at hun kan tvivle på om der stadig er brug for disse kompetencer er relevante når 4.bølge af offentlig digitalisering er rullet igennem. Linjeleder Morten Hjelholt spurgte panelet om forretningsforståelse var en efterspurgt kompetence og panelet svarede at det var det men det var svært at se at denne specialisering ville lære de studerende dette. Lone Malmborg spurgte panelet om det ville være relevant med en specialisering der taler ind i businessområdet og det var der tilslutning til i panelet. Kommentarer til specialiseringen Digital media architecture : der blev spurgt til om denne specialisering kommer til at handle om at lave hjemmesider. Lone Malmborg svarede ja, men at det ikke er spor bedaget. Et medlem af panelet kunne se en projektleder for sig med denne specialisering. Der var opbakning fra flere panelmedlemmer til denne specialisering da den giver dybe kompetencer inden for noget specifikt. Diskussion af kommende aftagerpanelrapport panelet alene. 45 minutter

7 Der blev ikke taget referat af dette punkt.

Referatet godkendes formelt som første punkt på det næstkommende aftagerpanelmøde.

Referatet godkendes formelt som første punkt på det næstkommende aftagerpanelmøde. Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2015-1618 Den 16. juli 2015 Til medlemmerne af IT-Universitetets Aftagerpanel DMD (Bachelor i Digitale Medier og Design) / DDK (kandidatuddannelsen

Læs mere

Aftagerpanelmøde for BSc i Global Business Informatics (GBI) and MSc I Digital Innovation & Management (DIM)

Aftagerpanelmøde for BSc i Global Business Informatics (GBI) and MSc I Digital Innovation & Management (DIM) Aftagerpanelmøde for BSc i Global Business Informatics (GBI) and MSc I Digital Innovation & Management (DIM) 28.08.2017 Dagsorden 1. Velkomst og kort præsentationsrunde (Kirsten Nielsen) 2. Godkendelse

Læs mere

Referat - Aftagerpanelmøde for master i it-ledelse d. 23. januar 2018

Referat - Aftagerpanelmøde for master i it-ledelse d. 23. januar 2018 Referat - Aftagerpanelmøde for master i it-ledelse d. 23. januar 2018 Mødedeltagere Ghita Thiesen, KL Lars Andersen, NNIT Pernille Juel Sefort, ATP Philip Heller-Christensen, DANSK IT Hanne Westh-Nicolajsen,

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur, formål og mål for

Læs mere

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i It-ledelse

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i It-ledelse Student Affairs and Programmes Direkte tlf.: 7218 5087 E-mail: meho@itu.dk Journalnr.: 2016-779 Den 2. maj 2016 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i It-ledelse Referatet

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur,

Læs mere

Ændringer på Diplom i it

Ændringer på Diplom i it Student Affairs and Programmes Direkte tlf.: 7218 5094 E-mail: aeli@itu.dk 24. marts 2015 Ændringer på Diplom i it Kære studerende på Diplom i it, IT-Universitetet i København stopper optaget på Diplom

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Approved Minutes Meeting in the Employers Panel for BSc in Software Development (SWU) and MSc in Software Development (SDT)

Approved Minutes Meeting in the Employers Panel for BSc in Software Development (SWU) and MSc in Software Development (SDT) Approved Minutes Meeting in the Employers Panel for BSc in Software Development (SWU) and MSc in Software Development (SDT) Onsdag 8. februar, 2017, 16:00-19:00 lokale 3A18/20, IT Universitetet I København,

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Du skal være opmærksom på følgende obligatoriske kurser, hvis du ikke allerede har taget dem:

Du skal være opmærksom på følgende obligatoriske kurser, hvis du ikke allerede har taget dem: Student Affairs and Programmes Direkte tlf.: 7218 5094 E-mail: aeli@itu.dk 24. marts 2015 Ændringer på Diplom i it Kære studerende på Diplom i it, IT-Universitetet i København stopper optaget på Diplom

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Global Refugee Studies

Global Refugee Studies Appendiks 2, ændret 01.01.12 Tillæg til studieordning for Kandidatuddannelsen i Internationale Forhold, Udviklingsstudier ved Aalborg Universitet af september 2006 (med ændringer 2008 og 2010) Global Refugee

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel BSWU (Bachelor in Software Development)/SDT (MSc in Software Development and Technology)

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel BSWU (Bachelor in Software Development)/SDT (MSc in Software Development and Technology) Executive Management Direct phone: +45 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journal no. 2015-1618 Den 10 July 2015 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel BSWU (Bachelor in Software Development)/SDT

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning af 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 15. maj 2008.

Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 15. maj 2008. Direktionen Direkte tlf.: 7218 5074 E-mail: johanne@itu.dk Journalnr.: - Til medlemmerne af IT-Universitetets bestyrelse 6. maj 2008 Bemærkninger til referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen

Læs mere

Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018)

Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018) Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Digital Innovation & Management skal du have en universitets-bacheloruddannelse

Læs mere

18:00-19:00 Dinner/buffet at canteen, 1st floor

18:00-19:00 Dinner/buffet at canteen, 1st floor Minutes Approved Meeting in the Employers Panel for BSc in Data Science (DS) BSc in Software Development (SWU), MSc in Software Development (SDT), MSc in Computer Science (CS) og MSc in Software Development

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i Interaktionsdesign

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i Interaktionsdesign Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2015-1618 Den 29 January 2016 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i Interaktionsdesign Referatet godkendes

Læs mere

ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi

ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi CAND.SCIENT. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI Den 2-årige kandidatuddannelse (MSc) i Softwareudvikling og teknologi er en moderne

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 31. oktober 2012 Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 18. april 2012. Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Pkt. 8 vedr. Spørgsmål til evaluering af undervisning udskydes til næste møde.

Pkt. 8 vedr. Spørgsmål til evaluering af undervisning udskydes til næste møde. Møde den: 23.10.2014 1611-048 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse Referat Til stede: 12-13: Cecilia Ramlau-Hansen, Ninna Rysholt Poulsen, Signe Bredsgaard Lassen, Anne Aggerholm

Læs mere

Studienævn for Journalistik mandag den 23. februar 2015

Studienævn for Journalistik mandag den 23. februar 2015 Referat af møde i STUDIENÆVN FOR JOURNALISTIK 6. marts 2015 J.nr. 033/578 Studienævn for Journalistik mandag den 23. februar 2015 Deltagere: Anne Lea Landsted, Cille Holm Højvang Rasmussen, Laura Jónasdóttir,

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I DIGITAL INNOVATION & MANAGEMENT ITU.dk/uddannelser DIGITAL INNOVATION & MANAGEMENT (CAND.IT I E-BUSINESS) HVEM ER DE STUDERENDE? Den 2-årige kandidatuddannelse i

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi

ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Datalogi

Læs mere

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i digitale medier og design ved IT-Universitetet i København

Studieordning for Bacheloruddannelsen i digitale medier og design ved IT-Universitetet i København Studieordning for Bacheloruddannelsen i digitale medier og design ved IT-Universitetet i København Studieordning af 1. august 2009 Revideret pr. 17. marts 2011 Revideret pr. 20. december 2012 Revideret

Læs mere

ADGANGSKRAV for Informatik og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Informatik og Kommunikation ADGANGSKRAV for Informatik og Kommunikation CAND.SCIENT. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2016-2618 Den 14 March 2018 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel Bemærkninger til referatet

Læs mere

Kandidatuddannelsen Hvis hovedvægten i det samlede 5-årige uddannelsesforløb ligger på det samfundsvidenskabelige hovedområde:

Kandidatuddannelsen Hvis hovedvægten i det samlede 5-årige uddannelsesforløb ligger på det samfundsvidenskabelige hovedområde: Akkrediteringsrådet har godkendt kombinationsfaget i globale studier ved Roskilde Universitetscenter. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl

Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl. 10-13 2015 Deltagende: Lise-Lotte Holmgreen, Mette Øvad Christensen, Helle Bækkelund Sørensen, Brian Billund Kallehauge

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 23. september 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 23. september 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 23. september 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 4. november 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Lars

Læs mere

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 55,8 % har besvaret skemaet om dette tilvalg. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet

Læs mere

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG SAMFUNDSVIDENSKAB SYDDANSK UNIVERSITET SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG 3-årig Bacheloruddannelse Et bredt samfundsengagement Samfundsfag, centralfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

Bemærkninger til revideret referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 31. maj 2007.

Bemærkninger til revideret referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 31. maj 2007. S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2007\2007-04-27\OTI\2007-04-27 referat OTI.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5302 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 23. maj 2007 Til medlemmerne af IT-Universitetets bestyrelse

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Sted: Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, lokale 5.228. Tid: Kl. 10.30 12.00 Deltagere: Karina Madsen Smed, (KMS), Koordinator for

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi International Virksomhedsudvikling (cand.merc.) Master of Science in Economics

Læs mere

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018)

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Digital Design og Kommunikation skal du have en universitets-bacheloruddannelse

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Tirsdag den 16. Januar 2018, 16:00-19:30 room 3A20, IT Universitetet I København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 Kbh S.

Tirsdag den 16. Januar 2018, 16:00-19:30 room 3A20, IT Universitetet I København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 Kbh S. Referat af møde i Aftagerpanelet for BSC i Data Science (DS), BSc i Software Development (SWU) MSc i Software Development (SDT), MSc i Computer Science (CS) og MSc i Software Development (Design) SD Tirsdag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 54,5 % har besvaret skemaet til tilvalgslinjens fag. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT Campus Esbjerg MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB En fremtid i miljøets tjeneste Interesserer du dig for miljøet og de udfordringer, som vi står over for nu og i

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I INTERAKTIONSDESIGN Fra User Experience og digitale designprocesser til innovation og konceptudvikling MASTER I INTERAKTIONSDESIGN Masteruddannelsen er til dig, som

Læs mere

31. marts 2014 Ref.: crc J.nr.: 03/14. Til stede:

31. marts 2014 Ref.: crc J.nr.: 03/14. Til stede: I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017 Dato & tid 7. februar 2017 kl. 14-16 Referent Sine Hadrup Sinding Afbud Inger Andersen (afventer ny udpegning), Anders Bülow (afventer ny udpegning), Jan Vistisen, Ane Marie Kristensen Deltagere Tue Hækkerup,

Læs mere

Uddannelsesudvalg, mødereferat

Uddannelsesudvalg, mødereferat Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: Den 3. september 2018 Deltagere: Pernille Østergaard Buhl HORESTA/Arp-Hansen, Michael Jørgensen 3F, Kristi Marie Ramno HK, Anders Wittenborg ISS, Maria-Dahl Petersen

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 19. august 2015. Mødet er flyttet fra d. 17. juni 2015, pga. for mange afbud. Til

Læs mere

KANDIDAT I DIGITAL DESIGN OG INTERAKTIVE TEKNOLOGIER IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

KANDIDAT I DIGITAL DESIGN OG INTERAKTIVE TEKNOLOGIER IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I DIGITAL DESIGN OG INTERAKTIVE TEKNOLOGIER IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN DIN DIGITALE FREMTID Vil du lære at designe digitale og interaktive teknologier i et brugerdrevet perspektiv? Vil du gerne

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK

STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK REFERAT AF MØDE I STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK FREDAG DEN 30. SEPTEMBER 2011 Til stede: Afbud: Karsten Schou, Jørgen Staun, Laura Havemann,

Læs mere

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2015-1618 Den 3 March 2016 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel Referatet godkendes formelt

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Møde i aftagerpanelet for International Virksomhedskommunikation

Møde i aftagerpanelet for International Virksomhedskommunikation 1 Møde i aftagerpanelet for International Virksomhedskommunikation Møde 12. juni 2018 kl. 13-16. Deltagere: Mette Øvad Christensen, Helle Bækkelund Sørensen, Eva Aariis Späth, Brian Billund Kallehauge,

Læs mere

Semesterevaluering efteråret 2013 SIV Engelsk

Semesterevaluering efteråret 2013 SIV Engelsk Semesterevaluering efteråret 2013 SIV Engelsk Hvilken uddannelse går du på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Praktikophold Har du været på praktikophold på dette semester

Læs mere

Uddannelsesspecifikke spørgsmål. Husdyrvidenskab

Uddannelsesspecifikke spørgsmål. Husdyrvidenskab Uddannelsesspecifikke spørgsmål Husdyrvidenskab Husdyrvidenskab 1.9b. Hvilken branche tilhører din arbejdsplads? 1.24b. Inden for hvilken branche driver du selvstændig virksomhed? 4.8b. Uddannelsen har

Læs mere

Minutes AARHUS UNIVERSITY. 4.1 Ny specialisering på kandidatuddannelsen i datalogi.

Minutes AARHUS UNIVERSITY. 4.1 Ny specialisering på kandidatuddannelsen i datalogi. Page 1/5 Meeting date: 4. Februar 2019 Meeting place: 5335-295 Meeting subject: Uddannelsesudvalg Attendees: Henrik Bærbak Christensen, Johannes Ernstsen, Gudmund Frandsen, Lena Mølgaard Laustsen, Marianne

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere