side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

2 side 2 Jan Johansen deltog ikke i punkt 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232. Indholdsfortegnelse: 219. Sager og skrivelser til orientering Kommuneplan forslag til hovedstruktur Sektorbeskrivelse Regnskab Ældre og Handicapudvalget Økonomiopfølgning pr. 31. marts 2009 på Ældre- og Handicapudvalgets budget område Udmøntning af driftsbesparelser Anlægsbudget vedrørende Ældre- og Handicapudvalgets område Vedrørende hjemtagelse af specialundervisningstilbud for voksne Godkendelsesmateriale 2009 vedr. Frit Leverandørvalg på ældreområdet Status i Hjemmeplejen i Kerteminde Kommune Orientering vedrørende Forebyggende Hjemmebesøg i Kerteminde Kommune Status på byggeri af 24 plejeboliger i Munkebo Frivilligt socialt arbejde Eventuelt Punkter på lukket møde: 233. Sager og skrivelser til orientering

3 side Sager og skrivelser til orientering A50 sagsnr Følgende forelægges til orientering for Ældre og Handicapudvalget. Bilag: a) Referat af Ældrerådets møde den 27. april b) Referat af Bruger- og Pårørenderådet på Birkelund Plejecenters møde den 15. april Oversigt over medlemmer af Bruger- og Pårørenderådet på Birkelund Plejecenter 2009 til c) Indkomne love, cirkulærer og bekendtgørelser. Liste over indkomne love, cirkulærer og bekendtgørelser Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 219: Udvalget ønsker at få alle referater fra Bruger- og Pårørendråd fra plejehjemmene. Sager og skrivelser taget til efterretning Kommuneplan forslag til hovedstruktur P15 sagsnr Kommuneplan forslag til hovedstruktur Plan- og Udviklingsafdelingen fremlægger kommuneplanforslaget til politisk drøftelse i henholdsvis maj og juni måned 2009, sådan at det samlede kommuneplanforslag er klar til at sende i høring i perioden august september 2009 med endelig vedtagelse i Byrådet i november På udvalgsmøderne i maj 2009 er ønsket at få en politisk drøftelse af forslaget til indhold af kommuneplanen m.m.

4 side 4 På udvalgsmøderne i juni 2009 skal det samlede forslag til kommuneplan indstilles til høring. Forslaget sendes i høring i august september Forslag til kommuneplan ses på hjemmesiden Kommuneplanen, der er digital, giver mulighed for at søge og følge særlige interesseområder for borgerne. Der vil blive udarbejdet en læsevejledning, som kan placeres på biblioteker og i borgerservice. Vejledningen vil indeholde en oversigt over strukturen i kommuneplanen samt hvilke hovedelementer man finder i planen. Endelig vil læsevejledningen indeholde en hjælp, så brugerne kan finde frem til de dele af planen, som måtte have interesse. Hjemmesiden med kommuneplanen har været tilgængelig for alle i hele perioden, hvor der er arbejdet med det digitale kommuneplanforslag. Høringer: Debatoplægget om den nye kommuneplan har været i høring fra den 3. til den 20. marts 2009 og indsigelserne er samlet på under punktet kommuneplan. Der har været afholdt møder samt været dialog med interessenter. Der er planlagt afholdelse af et samlet borgermøde i høringsperioden tirsdag den 18. august 2009, kl på Kerteminde Skole. En repræsentant fra Udviklingsafdelingen deltager i mødet. Ældre- og Handicapudvalget anmodes om at drøfte indholdet i kommuneplanen, især med henblik på egne drifts-/fagområder. Bilag: Pixiudgave Udvalg maj: Forslag til tidsplan ( ) Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 220: Opbygningen af den digitale Kommuneplan blev demonstreret. Ændringer kan sendes inden 15. maj 2009 til Udviklingsafdelingen, som i samarbejde med forvaltningen indarbejder ændringer.

5 side Sektorbeskrivelse S08 sagsnr Voksenforvaltningen fremlægger sektorbeskrivelse for Ældre- og Handicapudvalget Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget oversender til viderebehandling i Byrådet. Bilag: Sektorbeskrivelse for Ældre- og Handicapudvalget doc Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 221: Sektorbeskrivelsen oversendes til videre behandling med anbefaling Regnskab Ældre og Handicapudvalget S08 sagsnr Voksenforvaltningen fremlægger regnskab 2008 for Ældre- og Handicapudvalget. Herudover fremlægges endeligt anlægsregnskab vedrørende: Depot for genbrugshjælpemidler for børn og voksne Meddelt bevilling: Endeligt regnskab: Afvigelse:

6 side 6 Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen om regnskab 2008 til efterretning. Herudover indstilles til Ældre- og Handicapudvalget om godkendelse af anlægsregnskab. Anlægsregnskab skal herefter til videre godkendelse i Byrådet. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 222: Udvalget oversender anlægsregnskabet med anbefaling Økonomiopfølgning pr. 31. marts 2009 på Ældreog Handicapudvalgets budget område P07 sagsnr Der er udarbejdet regnskabsvurdering pr. 31. marts 2009, og forbrugsprocenten udgør netto 22,2 %. Der er ved budgetopfølgning pr. 31. januar og 28. februar 2009 blevet gjort opmærksom på, at der på en del af fokusområderne vil blive tale om et større merforbrug på netto kr Der er herefter i forbindelse med sparerunden blevet besluttet, at merforbrug vil blive indarbejdet på det korrigerede budget, samt at spareforslag vedtaget af Byrådet den 23. april 2009 på i alt kr for Ældre- og Handicapudvalgets område nu også er indarbejdet i økonomirapporten pr. 31. marts Alle områder er blevet gennemgået og på baggrund af det udarbejdede notat af 29. april 2009 vurderes det forsigtigt, at budgettet vil holde. Det skal bemærkes, at der er flere fokusområder, som ikke er styrbar områder og dette kan betyde et merforbrug i forhold til det korrigerede budget, hvis personkreds udvides yderligere. Herudover anmoder forvaltningen om, at der budgetomplaceres fra områder med/uden overførselsadgang. Begrundelsen kan henføres mindre justeringer af det korrigerede budget. Specifikation beror i sagen.

7 side 7 Økonomirapporten pr. 31. marts indstilles til Ældre- og Handicapudvalgets godkendelse og videre anbefaling til Økonomiudvalg. Samtidig anmodes udvalget om godkendelse af budgetomplaceringer for budget Bilag: Bemærkninger til økonomiopfølgningen pr. 31. marts 2009 på Ældre- og Handicapudvalgets område. Talmateriale til økonomirapport pr. 31. marts 2009 Udgifter Konto Ældreområdet Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 223: Budgetopfølgningen blev gennemgået og drøftet og oversendes til videre behandling med anbefaling. Udvalget godkendte budgetomplaceringer for budget Udmøntning af driftsbesparelser P16 sagsnr P07 sagsnr Byrådsmedlemmerne afholdte den 10. marts 2009 økonomi-tema-dag. På temadagen blev der afgivet status for regnskab 2008 og drøftet dens påvirkning for budgetterne 2009 og Temadagens konklusion blev, at Økonomiudvalget skulle fremkomme med en fordeling af reduktionskrav til udvalgene. Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 17/ bl.a flg.: Økonomiudvalget bakker op om, at Borgmesteren under forudsætning af Byrådets godkendelse melder ud til samtlige decentrale ledere, at de hver især reducerer sit budget 2009 med 2%, og de decentrale ledere må forvente yderligere besparelser. Indtil videre indføres modificeret ansættelsesstop administreret af dirkrektionen, ligesom administrationen i videst muligt omfang stopper for anvendelse af ekstern bistand.

8 side 8 Økonomiudvalget har således endnu ikke taget stilling til en budget 2009 og 2010 reduktionsfordeling på respektive udvalgsområder. Med udgangspunkt i budget 2009 og med budgetreguleringen af 31/ anmodes udvalgene om at påbegynde overvejelser om budgetreduktioner, idet Økonomiudvalget afholder ekstraordinært møde den 23/ for at forsætte arbejdet med henblik på en fordeling af budgetreduktionerne på udvalgsområderne. Økonomiudvalgets beslutning fra det ekstraordinære møde den 23/ vil foreligge til mødet. Udmøntning af driftsbesparelser 2009 forelægges til Ældre- og Handicapudvalgets drøftelse. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 210: Besparelsesoplæg blev udleveret. Punktet udsættes til et ekstraordinært møde den 3/ kl på Munkebo Rådhus. Arne Krydsfeldt. Sagen genoptages, jf. ovenstående beslutning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 216: Udvalget oversender forslag til besparelser til videre behandling. Arne Krydsfeldt er ikke enig i organisationsændring vedr. bofællesskaber. Karl Krapalis (O) Sagen genoptages. Sagen genoptages med henblik på alternativ oplæg om lukning af Amandahuset, samt alternativ forslag vedrørende aktivitetstilbud samt sundhedscentre med baggrund af høringssvar fra medarbejderne. Oplæg fremlægges på mødet.

9 side 9 Oplæg af alternativ forslag til driftsbesparelser 2009 forelægges til Ældre- og Handicapudvalgets drøftelse. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 224: Forvaltningens alternative forslag til driftsbesparelser blev godkendt Anlægsbudget vedrørende Ældre- og Handicapudvalgets område Ø02 sagsnr Med baggrund i budgetplan 2010 er der frist den 13. maj 2009 for tilbagemelding vedrørende anlægsbudget fra fagudvalgene. Det indstilles til Ældre- og handicapudvalget om drøftelse af anlægsbudget Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 225: Der arbejdes videre med anlæg af plejecenter samt evt. etablering af beskyttet værksted.

10 side Vedrørende hjemtagelse af specialundervisningstilbud for voksne sagsnr Ældre- og Handicapudvalget har i sit møde den 29. maj 2008 punkt 111 besluttet, at Kerteminde Kommune fra 1. januar 2009 skulle hjemtage specialundervisningen for voksne senhjerneskadede og sindslidende m.v. i kommunen. Beslutningen kunne dog ikke gennemføres, idet økonomien i de to ordninger specialundervisning og 3-årig ungdomsuddannelse - ikke som forventet blev adskilt fra Der er nu fra Odense og Svendborg kommuner som driftskommuner i henhold til entreprenøraftale mellem de fynske kommuner lagt op til, at økonomien i de to ordninger adskilles fra 2010, hvorefter den 3-årige ungdomsuddannelse bliver takstfinansieret og specialundervisningen forbliver abonnementsfinansieret ud fra befolkningsandel. Det har ikke været muligt at få specialundervisningen takstfinansieret. Forslaget om hjemtagelse af specialundervisningen for voksne genfremsættes nu med virkning fra 1. januar Dog ændres der i forslaget således, at specialundervisningen i samarbejde med kommunens driftspersonale primært varetages af et oplysningsforbund, der i forvejen har erfaring med disse opgaver i et vist omfang, og ligeledes har erfaring med målgruppen og ansat de fornødne lærerkræfter. Specialundervisning til voksne i Kerteminde Kommune indgår i dag som en del af entreprenøraftale indgået mellem Odense og Svendborg kommuner og 8 fynske kommuner. Specialundervisningen for voksne udføres af Center for Specialundervisning for Voksne (CSV) i Nyborg og ydes p.t. til ca. 20 borgere fra kommunen. Der ydes ca. 72 lektioner svarende til 54 timer pr. uge i skoleåret. Der udarbejdes revideret oplæg til hjemtagning af specialundervisning for voksne til kommunens eget regi, således at der inden for samme økonomiske ramme vil være mulighed for at ansætte en senhjerneskadekoordinator, der i et vist omfang ligeledes indgår i vurdering og tilrettelæggelse af specialundervisningen. En hjemtagning af specialundervisningstilbuddet til voksne vil desuden betyde, at Kerteminde Kommune i modsætning til i dag vil kunne præge udviklingen af tilbuddet, og forme det efter brugernes behov samt integrere tilbuddet i de øvrige tilbud, som Kerteminde Kommune udbyder til gruppen af sindslidende og senhjerneskadede herunder aktiviteter og træning m.v. Den 3-årige ungdomsuddannelse til unge udviklingshæmmede og andre med særlige behov (STU-uddannelse) berøres ikke af dette forslag. Denne uddannelse vil vi stadig købe hos CSV eller andre udbydere. Kommunen råder over flere lokaliteter, som er egnede som undervisningssteder og hvor der allerede foregår aktiviteter for målgruppen. Det indstilles til Ældre- og Handicapudvalget, at indstille til Byrådets godkendelse at entreprenøraftalen med Odense og Svendborg kommuner vedrørende specialundervisning for voksne opsiges med virkning fra 1. januar at der arbejdes videre med revideret oplæg til specialundervisning i Kerteminde kommune i samarbejde med et oplysningsforbund og indenfor den afsatte budgetramme i 2010

11 side 11 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 226: Udvalget anbefaler at oversende Ældre- og Handicapforvaltningens forslag om opsigelse af entreprenøraftalen vedr. specialundervisning med anbefaling. Jan Johansen (A) 227. Godkendelsesmateriale 2009 vedr. Frit Leverandørvalg på ældreområdet Ø22 sagsnr Ifølge Bekendtgørelse nr af om frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp skal Kommunalbestyrelsen indgå kontrakt med enhver leverandør, der opfylder de af Kommunalbestyrelsen fastsatte kvalitets- og priskrav. Ny Kerteminde Kommune valgte i 2006 i forbindelse med de tre kommuners sammenlægning at fortsætte med godkendelsesmodellen og et tilrettet godkendelsesmateriale fra tidligere Kerteminde Kommune. Udvikling af såvel lovgivning som praksis på ældreområdet fordrer nu, at godkendelsesmaterialet ajourføres. Materialet fremlægges uden væsentlige ændringer. De justeringer, som er foretaget vil blive gennemgået på mødet. Der er ikke økonomiske konsekvenser heraf. Det bemærkes, at hvis Kommunalbestyrelsen godkender det nye materiale, vil de 3 private leverandører, som er godkendt efter 2006 materialet, retmæssigt kunne anmode om godkendelse efter det nye materiale. Indstilling Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender det fremlagte godkendelsesmateriale. Godkendelsesmaterialet skal videresendes til Byrådet

12 side 12 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 227: Godkendelsesmaterialet oversendes med anbefaling. Jan Johansen (A) 228. Status i Hjemmeplejen i Kerteminde Kommune G01 sagsnr Sygefravær strategi og indsatser for nedbringelse af sygefravær i Hjemmeplejen i Kerteminde Kommune fremlægges på mødet. Orientering indstilles taget til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 228: Taget til efterretning. Jan Johansen (A)

13 side Orientering vedrørende Forebyggende Hjemmebesøg i Kerteminde Kommune P21 sagsnr Årsrapport forebyggende hjemmebesøg Ifølge Lov om Forebyggende Hjemmebesøg, skal kommunen tilbyde forebyggende hjemmebesøg årligt til alle borgere, der er fyldt 75 år og er bosiddende i kommunen. Borgere, der modtager både praktisk og personlig hjælp efter 71 i Lov om Social Service, kan dog undtages fra ordningen. I 2008 tog 75,3 %, der fik tilbud om et forebyggende hjemmebesøg, imod dette tilbud i Kerteminde Kommune. De forebyggende hjemmebesøg medvirker til, at opfange tidlige symptomer på f.eks. begyndende demens, ensomhed, tristhed og depression. Desuden gør besøgene det muligt, at opspore symptomer på behandlingskrævende sygdomme og afværge potentielle problemer, f.eks. i forhold til sikkerhedsmæssige eller hygiejniske forhold. Når så stort et antal ældre borgere er repræsenteret, er hjemmebesøgene en værdifuld kilde til oplysninger om de ældres behov, ønsker og ressourcer. Disse oplysninger kan danne baggrund for at sikre, at kommunens tilbud til de ældre, så vidt mulig, er aktiverende, forebyggende og sundhedsfremmende. Ældre- og Handicapudvalget i Kerteminde Kommune har et ønske om at opprioritere den forebyggende indsats til ældre i 2009, og har i den forbindelse vedtaget at gennemføre projekt Livskraft i seniorlivet. Det er besluttet at de forebyggende sygeplejersker omlægger indsatsen i 2009 og indgår som en aktiv del af projektet. Projektet er et samarbejde mellem Myndighedsafdelingen og Hjemmeplejen. Orienteringen indstilles taget til efterretning. Bilag: Årsrapport for Forebyggende Hjemmebesøg 2008 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 229: Orienteringen blev taget til efterretning. Jan Johansen (A)

14 side Status på byggeri af 24 plejeboliger i Munkebo P20 sagsnr Voksenforvaltningen fremlægger status på byggeri af 24 boliger i Munkebo. Orienteringen indstilles taget til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 230: Udvalget ønsker at se lokalerne. Der udarbejdes et program for besøgsrunde 4/6-09 fra kl Jan Johansen (A) 231. Frivilligt socialt arbejde Ø40 sagsnr Ældre- og Handicapforvaltningen har på møde den 27. august 2007 godkendt Retningslinier for Kerteminde Kommunes tildeling af støtte til frivilligt socialt arbejde, jf. Servicelovens 18. Af retningslinierne fremgår bl.a., at støtten fordeles via 2 årlige ansøgningsrunder i år i maj og oktober. På baggrund af Voksenforvaltningens annoncering i lokalpresse og på Kerteminde Kommunes hjemmeside, er der indkommet 34 ansøgninger om støtte til det frivillige sociale arbejde. De indkomne ansøgninger beror i sagen. Bemærkninger: Voksenforvaltningen har udarbejdet notat af 16. april 2009 over alle de indkomne ansøgninger med oplysning om, hvilket beløb, der konkret søges om og til hvilke formål. Voksenforvaltningens bemærkninger til de enkelte ansøgninger fremgår af notat af 30. april 2009.

15 side 15 Oversigten danner således sammen med de indkomne ansøgninger grundlag og udgangspunkt for Ældre- og Handicapudvalgets stillingtagen til tildeling af støtte. Økonomi: Der er brutto for 2009 kr til rådighed for uddeling af støtte til frivillige sociale organisationer og foreninger i henhold til Servicelovens 18. Det indstilles, at Ældre- og Handicapudvalget tager stilling til, hvilke ansøgninger, der skal ydes støtte til og med hvilke beløb. Bilag: Oversigt over indkomne ansøgninger om støtte fra den frivillige sociale pulje Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 231: Udvalget bevilgede: Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Nr kr. Punktet tages med til generel drøftelse på næste møde. Jan Johansen (A)

16 side Eventuelt A50 sagsnr Eventuelt. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 232: Konkrete sager drøftet. Jan Johansen (A) Mødet slut kl

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 05.03.2009 kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 194. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 31.01.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 77. Sager og skrivelser til orientering... 3 78.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 2 Kaare Jørgensen deltog ikke i punkt 214-222 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 04.06.2007 kl. 16:30 Munkebo Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 6. Sager og skrivelser til orientering... 3 7. Statistik vedr. arbejdsmarkedet...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 12.04.2012 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 603. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 11.04.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 438. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 23.04.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 23.04.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 23.04.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 1. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.12.2010 kl. 16:00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 445. Sager og skrivelser

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 335. Valg af næstformand for Ældre- og Handicapudvalget...

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 05.12.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 496. Sager og skrivelser til orientering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 TIRSDAG DEN 20. MAJ 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 20. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 14.03.2012 kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 428. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 7. august 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Christian deltog fra kl. 11 1. Velkomst

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 18. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders Krantz,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 03.09.2012 kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 641. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TIRSDAG DEN 24. MARTS 2009, KL. 13.00 PÅ CSV ODENSE - DØCKERSLUNDSVEJ 186, ODENSE Handicaprådet 24. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 ONSDAG DEN 26. MARTS 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 4 Familieudvalget 26. marts 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen Til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 10.10.2011 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou fraværende under punkt 546. Indholdsfortegnelse: 546.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 09.08.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 399. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 09.11.2011 kl. 14.15 Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 399. Valg af formand og næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. november 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 04.02.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 691. Organisationsændring i Sundhed og Pleje...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Dato: Tirsdag den 25. september 2018 Start kl.: 15:00 Slut

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.10.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Michael Gammelgaard Indholdsfortegnelse: 82. Sundhedsberedskabsplan... 3 83.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.03.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 10. Projektet Grib Chancen - til et lettere liv... 3 11. Pensionisttilskud...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 27. marts 2017 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: 214, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Anders Krantz,

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 025. Nybyggeri ved Plejecenter Højgården - status 61 026. Meddelelser fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud:

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 9. september 2015 Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 13.08.2012 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 276. Budgetopfølgning 2-2012 - på Kultur- og Fritidsudvalgets område....

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde den 28. juni 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale.

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde den 28. juni 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale. 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Økonomiudvalget den 28. april 2003 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT AF TILLÆ G S D A G SO R D E N Økonomiudvalget 28. april 2003 kl. 8.30 på Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Knud B Christoffersen,

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 093. Formanden orienterer 154 094. Orientering fra administrationen 155 095. Budget 2011-2014

Læs mere

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. september 2018 Mødested: Støttecenter Solglimt, Lumbyesvej 28 B, Fredericia Mødetidspunkt: Kl.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Social- og Seniorudvalget Referat fra ordinært møde Møde den 25. oktober Onsdag 25.10.2017 kl. 15:15 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om Omsorgscentret Breelteparkens

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Frivillighedspolitik for det frivillige sociale arbejde

Frivillighedspolitik for det frivillige sociale arbejde Frivillighedspolitik for det frivillige sociale arbejde Formål og mål Odense Byråd ønsker med formuleringen af en overordnet og fælles frivillighedspolitik at styrke, synliggøre, forbedre samt koordinere

Læs mere

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 og overslagsårene 2017-2019 blev det besluttet, at reducere budgettet til specialundervisning med

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere