ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 27. november 2007 kl. 7:30 8:45

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 27. november 2007 kl. 7:30 8:45"

Transkript

1 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 26 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 27. november 2007 kl. 7:30 8:45 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Jørn Nyegaard Poulsen forlod mødet kl. 8.40, og deltog derfor ikke i punkterne 11, 12 og A. 1. Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Formanden orienterer Sammensætning af 18 udvalget Revideret kostpolitik Uanmeldt tilsyn hjemmeplejen Regulering af genoptræningsbudget Ekstra hjælp til de svageste udeboende Projekt opstart af hjemmehjælp Evaluering sundhedsprojekter Prioritering og valg af sundhedsprojekter Orientering om eventuel magtanvendelse...20 A. Værgemålsansøgning Lukket dagsorden (åben version)...21

2 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november Bemærkninger til dagsordenen Ingen. 2. Meddelelser Indledning Medlemsblad fra Patientforeningen Til efterretning. 3. Formanden orienterer Indledning Til efterretning.

3 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 4. Sammensætning af 18 udvalget j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse spunkt. Skal indstilles til byrådet. Til indstilling af fordelingen af 18 midler til Frivillige Sociale Foreninger er der nedsat et fordelingsudvalg. Sammensætningen af dette udvalg foreslås nu ændret i Allerød Kommune. Sundheds- og Velfærdsudvalget indstillede den 6. juni 2006, at fordelingsudvalget for 18 midler skulle sammensættes af Formanden for Sundheds- og Velfærdsudvalget, Formanden for Samarbejdsforum (repræsentant for de frivillige foreninger) og Sundhedskoordinator (Sundhedschef). en blev taget på baggrund af nye regler på området. Indstillingen blev godkendt den 16. august 2006 af Byrådet. Udvalget har indstillingsret til fordelingen af 18 midler. Fordelingsudvalget har ved samme lejlighed også fordelt 65 midlerne. Som led i ny organisering på Ældreområdet peges der på, at chefkonsulent for frivillighedsområdet pr. 1. januar 2008 med fordel kan indsættes i fordelingsudvalget og erstatte sundhedschefen. Chefkonsulenten for frivillighedsområdet er placeret organisatorisk i Sundhedsteamet og vil således stadig være med til at sikre en koordination til sundhedsindsatsen i øvrigt i Allerød Kommune. Fordelingsudvalgets indstillingsret berøres ikke, og det er således stadig Sundheds- og Velfærdsudvalget som har beslutningskompetence i forhold til 18-bevillinger i Allerød Kommune. Det ny fordelingsudvalg foreslås sammensat således. 1) Formanden for Sundheds- og Velfærdudvalget 2) Formand for Samarbejdsforum 3) Chefkonsulent for frivillighedsområdet Administrationens forslag Afledte konsekvenser Forvaltningen foreslår, at udvalget godkender forslaget til ny sammensætning af fordelingsudvalget. Ved at indsætte chefkonsulenten på området i fordelingsudvalget giver det en mere naturlig opgavefordeling i forvaltningen uden at koordinationen til sundhedsområdet bliver svækket.

4 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november Økonomi og finansiering Dialog / høring Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet ligger i sagen. Bilag Udvalgets indstilling Indstilles godkendt.

5 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SAMORDNINGSUDVALGET FOR BØRN, UNGE OG IDRÆT 5. Revideret kostpolitik j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse. Skal indstilles til byrådet. Der skal tages stilling til forslag til revideret kostpolitik for 0-6 årige børn. Kostpolitik på børneområdet 0-6 år, som blev vedtaget i 2003, er nu blevet revideret af en tværfaglig arbejdsgruppe, således at den er i overensstemmelse med den overordnede kostpolitik Allerød Byråd vedtog i Der er tilføjet 2 væsentlige ændringer i forslaget. Med baggrund i det slikfrie år i 2005, hvor samtlige institutioner arbejdede med at minimere sukkerindholdet i børnenes mad og drikke, er dette nu nedskrevet som et særskilt punkt i kostpolitikken. Dette indebærer, at den enkelte institution skal være opmærksom på, at begrænse børnenes sukkerindtag, både i dagligdagen og ved festlige lejligheder. Den anden ændring indebærer, at den enkelte institution/- dagplejeområde skal nedsætte et kostudvalg, som skal vedtage retningslinjer for institutionen, og varetage erfaringsudveksling, ajourføring og udvikling af kosttilbuddet. Derudover skal kosttilbuddet indarbejdes i Årsrapporten og løbende vurderes. Administrationens forslag Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag Udvalgets indstilling Det foreslås, at forslaget vedtages, således at kostudvalgets arbejde tilrettelægges som et udvalg under forældrebestyrelsen. Nedsættelse af kostudvalg med deltagelse af personale, vil indebære et tidsforbrug, som der aktuelt ikke er afsat ressourcer til. Endnu ikke beregnet. Den første kostpolitik på 0-6 års området var til høring inden den blev vedtaget i Ligeledes var den overordnede kostpolitik til høring i Denne reviderede udgave, har ikke været til høring. Forslag til revideret kostpolitik og anbefalinger for 0-6 årige børn. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt, den 1. november 2007: Indstilles godkendt.

6 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november Udvalget indstiller, at forældrebestyrelsen i den enkelte institution får til opgave at arbejde med kostpolitikken.

7 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 6. Uanmeldt tilsyn hjemmeplejen 2007 j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt Allerød Kommune gennemfører uanmeldte tilsyn på ældreområdet én gang årligt. Hovedformålet er at føre tilsyn med at opgaverne på ældreområdet løses i overensstemmelse med den gældende sociale lovgivning, kommunens vedtagne serviceniveau og den konkrete afgørelse, der er truffet for den enkelte borger. Der er gennemført uanmeldt tilsyn i hjemmeplejen den oktober Tilsynet finder, at hjemmeplejen på baggrund af det observerede lever op til lovgivningen, Forvaltningens regler, instrukser, rutiner, kvalitetsstandarder og almen faglig standard, men at der er uhensigtsmæssige forhold, som hjemmeplejen skal rette op på. Helhedsindtrykket af hjemmeplejen er, at det er en velfungerende arbejdsplads med tilfredse medarbejdere og de fleste af de borgere, vi besøgte, giver udtryk for at være meget tilfredse. Det er en stor glæde at opleve, at omstruktureringen med ansættelse af områdeledere i grupperne har resulteret i stor tilfredshed blandt medarbejderne. I dokumentationen er der enkelte mangler af beskrivelser, opfølgning og vurderinger af f.eks. hud/ sårpleje, status i forbindelse med indlæggelser/udskrivelser og opfølgning af observationer og skete hændelser. Ved dokumentationen af medicin, opleves det i flere journaler, at der er uoverensstemmelser mellem medicinoplysninger og dokumentationen i journalen. På baggrund af tilsynet anbefales det, at der skal rettes op på dokumentationen. Administrationens forslag Forvaltningen anbefaler, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager rapporten fra det uanmeldte tilsyn til efterretning, og at tilsynet følges op ved kvalitets- og udviklingsbesøget, der er planlagt til den 26. november Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering

8 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november Dialog / høring Bilag Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet ligger i sagen. Rapport fra uanmeldt tilsyn i hjemmeplejen Udvalgets indstilling Til efterretning.

9 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 7. Regulering af genoptræningsbudget j.nr S03 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse. Skal indstilles til byrådet. På træningsområdet er der fra 2007 sket en del ændringer, dels i forbindelse med vedtagelse af en ny kvalitetsstandard i kommunen og dels som følge af kommunalreformen. I den forbindelse har genoptræningen fået tilført ressourcer, dels ved årets start og dels i forbindelse med budgetrevisionen i april 2007, på baggrund af, at brugertilgangen var 40 % større end oprindeligt forudsat. I oktober 2007 blev der lavet en fornyet analyse af genoptræningens aktiviteter og ressourcer, i forbindelse med at en medarbejder, som var tilknyttet projekt Fys-/ergoterapeut ved opstart af hjemmehjælp ophørte. Der har været meget få borgerforløb i projektet, hvorfor terapeutressourcerne, som var tiltænkt projektet, er blevet brugt til andre træningsopgaver. Ved medarbejderens ophør blev det synligt, at der ikke længere er sammenhæng mellem ressourcer og træningsaktiviteter, selvom der ikke udføres projektopgaver. Analysen af terapeuternes opgaver viser at: der ikke er sket en væsentlig større brugertilgang siden april træningsydelserne fortsat gives indenfor den vedtagne kvalitetsstandard der anvendes en del mere tid til ikke direkte brugerrelaterede opgaver end forudsat, i gennemsnit ca. 4 timer mere pr. uge pr. fuldtidsansat Der bruges således mere tid til opgavekoordinering pga. flere opgaver og flere træningssteder. Tiden til uddannelse og faglig mødeaktivitet er øget, da medarbejderne skal uddannes til nye opgaver, opdatere deres viden på kendte opgaver og i højere grad deltage i faglige netværk. Genoptræningsaktiviteterne har fået en stor mangfoldighed og det ventes at endnu flere opgaveområder med tiden overgår fra region til kommune. Det er vigtigt, at teamet holdes ajour i forhold til de faglige krav. Derfor skønnes tidsforbruget til disse aktiviteter ikke at blive mindre i fremtiden. Herudover er der i det forgangne år brugt mange ressourcer på etablering og tilrettelæggelse af arbejdsrutiner i den nye genoptræningsfunktion.

10 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november Disse forbrugte ressourcer er ikke medregnet i det kommende ressourcebehov. Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at der i forbindelse med budgetrevisionen for 2008 tilføres kr. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag./. Den øgede ikke brugerrelaterede tid medfører en intern timeprisforhøjelse på 14,45 %, hvilket med nuværende brugeraktivitet kræver en budgettilførsel på kr. Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet ligger i sagen. Ikke brugerrelateret tid og Reguleringsbehov for 2008 ligger i sagen. Udvalgets indstilling Indstilles godkendt.

11 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 8. Ekstra hjælp til de svageste udeboende j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse. Skal indstilles til byrådet. Den 30. januar 2007 godkendte Sundheds- og Velfærdsudvalget, at der af Socialministeriets ældrepulje på 1,5 mio. kr. blev anvendt kr. til mere tid til de svageste udeboende borgere. Byrådet tiltrådte indstillingen den 21. februar. Efterfølgende har udvalget i forbindelse med budgetforliget fået reduceret puljemidler. Derfor skal udvalget tage stilling til om projektet fortsat skal iværksættes eller om midlerne skal bruges til andre projekter. Genoptaget fra møde den 6. november Der er i 2007 afsat kr. til ekstra hjælp til de svageste udeboende borgere. Imidlertid er projektet endnu ikke igangsat, da Hjemmeplejen har afventet eventuelle besparelser på ældreområdet. I 2007 har udvalget haft i alt 2 mio. kr. til sundhedsfremmende og forebyggende projekter. I 2008 er dette beløb reduceret til 1 mio. kr. Hjemmeplejen har udarbejdet to alternative forslag til ekstra hjælp til svage ældre. Ved forslag 1 vil 6 borgere hver uge få tildelt ekstra hjælp. Det kan enten være de samme borgere, eller de borgere, der har det største behov for hjælp den pågældende uge. Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at projektet iværksættes i en revideret udgave, der skønnes realistisk i forhold til den nuværende rekrutteringssituation. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Der er afsat i alt kr. til projektet. Forslag 1 vil koste kr. Overskydende midler vil tilfalde kommunekassen. Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet ligger i sagen. Bilag. Bilag: Ændret forslag fra Hjemmeplejen Udvalgets indstilling Sundheds- og Velfærdsudvalget den 6. november 2007: Genoptages. Indstiller forslag 1 til i alt kr. finansieret af

12 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november Socialministeriets ældrepuljemidler. Der blev oprindelig afsat kr. til projektet, men grundet rekrutteringsproblemer på ældreområdet indstiller udvalget en reduceret udgave af hjælpen til de svageste ældre. Indstiller, at udvalget efterfølgende fremkommer med forslag til udmøntning af de resterende midler.

13 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 9. Projekt opstart af hjemmehjælp j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse spunkt. Sundheds og Velfærdsudvalget besluttede på møde den 30. oktober 2006 at iværksætte i alt 17 sundhedsprojekter, heriblandt videreførelse af projekt Fysio-/ergoterapeut ved opstart af hjemmehjælp, som Socialministeriet havde finansieret med projektmidler i 4 mdr. i Projektet har været planlagt til videreførelse efter samme kommissorium som ved opstarten i 2006 (bilag) Efter 4 måneder stod det klart, at projektet ikke fungerede efter hensigten. Terapeuterne havde da medvirket ved opstarten af hjælpen hos 12 borgere, hvilket var væsentligt færre end forventet. Projektaktiviteterne blev sat i bero hen over sommeren for at blive genoptaget med en revideret procedure i midten af august (bilag). Det var hensigten at bede Sundheds- og Velfærdsudvalget om at forlænge projektet i nogle måneder i 2008, for at få en stor nok volumen til at bedømme effekten. Ved udgangen af oktober har der alene været 2 opstartsforløb med deltagelse af en terapeut. Af denne grund stoppes projektet og der søges ikke om videreførelse i Der blev udarbejdet en statusrapport til Socialministeriet ved udgangen af 2006 (bilag). På grund af de sparsomme erfaringer vi har kunnet gøre i indeværende år, kan rapporten ikke yderligere suppleres. De væsentligste konklusioner er: Der har været tilkendegivelser fra både borgere og hjælpere, om at det er positivt at der sættes fokus på en individuel tilrettelæggelse af hjælpen. Ligeledes har der blandt deltagerne været en oplevelse af, at der er fokuseret på borgerens ressourcer og en bibeholdelse af disse gennem en øget grad af medinddragelse i den ydede hjælp. Forslag: Det foreslås, at visitator fremover henviser følgende borgere til at få udført et vurderingsbesøg af en terapeut: Borgere, som ikke tidligere har fået hjemmehjælp, ikke har fået hjemmehjælp i de forløbne 6 måneder, eller som har et væsentligt ændret behov for hjemmehjælp f.eks. efter en indlæggelse,

14 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november hvor der vurderes at være et udviklingspotentiale hvor det er svært at definere det præcise omfang af hjælpen hvor der er behov for praktisk afprøvning for at vurdere borgerens ressourcer hvor der skal visiteres til varig hjælp. Vurderingsbesøg er indeholdt i Kommunens kvalitetsstandard for træning. Såfremt der viser sig et væsentlig større behov for vurderingsbesøg end svarende til aktiviteter i projekttiden, forelægges det for Sundheds- og Velfærdsudvalget med henblik på stillingtagen til de økonomiske ressourcer hertil. Administrationens forslag At udvalget godkender forslaget. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag Der tilbageføres kr. svarende til uforbrugte projektmidler i november og december Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet ligger i sagen. Kommissorium for projektet, Revideret procedure og Statusrapport til Socialministeriet ligger i sagen. Udvalgets indstilling Godkendt.

15 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 10. Evaluering sundhedsprojekter j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse spunkt. Som en del af sundhedspolitikken er udvalgt og igangsat 17 sundhedsprojekter i Fem af disse er forankret i Sundhedsteamet, heraf er to afsluttet, og der er gennemført evaluering. Følgende projekter er afsluttet og evalueret: Ældre spisenetværk: Brugerne har nogle glade timer sammen, ser frem til at møde hinanden, er spændte på hvad menuen står på. De interesserer sig for hinanden, er opmærksomme på hvordan de andre har det, og nogle har valgt at mødes på andre tidspunkter. Der er flere, der har valgt at bruge caféen andre af ugens dage også. I alt har 34 brugere deltaget i spisenetværket. Sundhedsambassadører: Efter en række dialogmøder i foråret 2007, blev det vurderet, at etableringen af et ambassadørkorps ikke på det tidspunkt stod mål med de investeringer, der ressourcemæssigt skulle lægges i at et korps etableret. Tanken om, at der kunne etableres et ambassadørkorps, har ikke vist sig holdbar. For Sundhedsprojekterne Sundhedslejligheden i Uglevang og KRAM-dagene er evalueringen i gang, - men endnu ikke afsluttet. De foreløbige opgørelser viser, at interessen og udnyttelsen af sundhedslejligheden og de tilbudte sundhedsaktiviteter har været begrænset, og ressourceforbruget skønnes at have været langt større end effekten. For KRAM-dagene viser de foreløbige delevalueringer, at mange raske borgere fik bekræftet, at de grundlæggende er raske. En del har fået noget at tænke over med hensyn til vægt, kondition og fedtprocent. Enkelte blev anbefalet at søge læge med henblik på yderligere undersøgelse. De borgere, som er i alvorlig risiko for at udvikle livsstilssygdomme, kom ikke i sundhedsteltet. På baggrund af evalueringen og erfaringerne fra Spisenetværket 2007 vurderer administrationen, at Spisenetværk 2008 kan gennemføres ud fra en af fem modeller: Model A, identisk med Spisenetværk 2007 (marts

16 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november november), hvor den enkelte deltager deltog i spisenetværket en gang om ugen, ca. 36 uger, samlet budget kr. samt brugerbetaling 32 kr. pr. gang, der dækker udgiften til den mad der serveres. Model B, med færre møder, (marts november) således at den enkelte deltager får mulighed for at deltage i spisenetværket hver 14. dag, ca. 18 uger, samlet budget kr., samt brugerbetaling 32 kr. pr. gang, der dækker udgiften til den mad der serveres. Model C, med et reduceret antal uger, ca. 28 (medio april medio november). Samlet budget på i alt kr., suppleret med øget brugerbetaling fra 32,00 kr. til 55,00 kr. pr. gang. Model D, med samme antal møder som model A men udgiftsneutralt for kommunen. Vil medføre en egenbetaling på mellem kroner pr. gang. Model E, med et reduceret antal uger idet hver gruppe mødes hver 2.uge og udgiftsneutralt for kommunen. Vil medføre en egenbetaling på omkring kroner pr. gang. Medicinprojektet er planlagt til evaluering ultimo januar Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager evalueringerne til efterretning. At projekterne vedrørende Sundhedsambassadører og Sundedslejligheden i Uglevang afsluttes at KRAM-projektet videreføres i en mindre og mere begrænset model at Spisenetværket videreføres i model E, der er udgiftsneutralt for kommunen. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag Budgetforslag spisenetværket kr./ kr./0 kr. Budgetforslag KRAM kr. Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet ligger i sagen. 1. Evalueringer af Ældre spisenetværk 2. Evaluering af projekt Sundhedsambassadører. Udvalgets indstilling Evalueringen godkendt. Indstiller model C finansieret af de resterende puljemidler fra

17 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november projekt Ekstra hjælp til de svageste udeboende Bitten Bloch og Jørn Nyegaard Poulsen ønsker model E, som er udgiftsneutralt.

18 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 11. Prioritering og valg af sundhedsprojekter 2008 j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse spunkt På SVU-mødet den 6. november 2007, - blev forvaltningen bedt om at udarbejde anbefalinger til brug for valg af sundhedsprojekter I forhold til det tildelte budget til sundhedsprojekter 2008, er der efter videreførsel af projekterne fra 2007, fortsat en sum penge til fordeling ( kr.). Dertil kommer, at der tilbageføres kr. i 2007 fra projekt Opstart af hjemmehjælp, ligesom der ikke skal afsættes kr. til projektet i Derfor er der i alt kr. til rådighed i På baggrund af faglig viden og erfaringer fra sundhedsprojekterne i Allerød Kommune i 2007, anbefales følgende projekter: Marte meo som behandlingstilbud til familier med samspilsproblemer ( kr.) Konsultationer i børnehaver en gang i kvartalet ( kr.) Medicinprojekt til at sikre korrekt medicinering/dosisdispensering ( kr.) KRAM/sundhedstest ( kr.) Samarbejdsaftale med sex og samfund (ca kr.) Sundhedsindsatser på arbejdspladser ( kr.) I alt projekter til en samlet sum af kr. Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at udvalget godkender de foreslåede projekter at udvalget overdrager til Sundhedsforum at udarbejde projektbeskrivelser til de godkendte projekter. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag De foreslåede projekter koster i alt kr. Herefter resterer kr. af sundhedspuljen for Til høring hos Ældrerådet og Handicaprådet Principper for prioritering af kommunale sundhedsindsatser.

19 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november Udvalgets indstilling Godkendt følgende projekter: Marte meo som behandlingstilbud til familier med samspilsproblemer ( kr.) Konsultationer i børnehaver en gang i kvartalet ( kr.) Medicinprojekt til at sikre korrekt medicinering/dosisdispensering ( kr.) KRAM/sundhedstest ( kr.) Samarbejdsaftale med sex og samfund (ca kr.) -JNP

20 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 12. Orientering om eventuel magtanvendelse j.nr. Punkttype Tema Orienteringspunkt Orientering om eventuelle foranstaltninger og magtanvendelse, jf. servicelovens 109 a-e.j Sagsbeskrivelse Administrationens forslag Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag Udvalgets indstilling Ingen. -JNP

21 Sundheds- og Velfærdsudvalgettirsdag den 27. november SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET A. Værgemålsansøgning Lukket dagsorden (åben version) j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Administrationens forslag Ifølge kompetencereglerne er det Sundheds- og Velfærdsudvalget, der har kompetence til at indstille til Statsforvaltningen om værgemål. Sagen drejer sig om et ældre ægtepar, der i forbindelse med flytning til plejebolig ikke er i stand til at varetage egne økonomiske forhold. Har ingen børn eller anden familie. At det indstilles til Statsforvaltningen, at der beskikkes en økonomisk værge til parret. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Ingen Ingen Bilag Udvalgets indstilling Godkendt -JNP Sign.: Flemming Villadsen, Bitten Bloch, Jørn Nyegaard Poulsen, Jørgen Dich, Jens Grønne /Lisbet Overvad

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 16. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde på rådhuset torsdag den 21. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 16. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde på rådhuset torsdag den 21. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 16 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde på rådhuset torsdag den 21. juni 2007. Mødt begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.50. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Mødet blev holdt tirsdag den 23. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:20.

Mødet blev holdt tirsdag den 23. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:20. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 14 Mødet blev holdt tirsdag den 23. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:20. Medlemmer: Formand

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet Tlf. til 62 23 30 00 at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 5. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 28. marts 2006 kl Ingen afbud.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 5. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 28. marts 2006 kl Ingen afbud. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 5 Sundheds og Velfærdsudvalget holdt møde Ingen afbud. tirsdag den 28. marts 2006 kl. 7.30 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Mødet sluttede kl. 11.20 1. Bemærkninger

Læs mere

Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten Bloch (UP), Susan Lund Andersen (F), Bruno Juel Pedersen (V)

Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten Bloch (UP), Susan Lund Andersen (F), Bruno Juel Pedersen (V) ALLERØD KOMMUNE Sundheds og 20102013 Møde nr. 40 Mødet blev holdt fredag den 01. marts 2013 på Rådhuset i Solvænget. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 38. Byrådet holdt ekstraordinært møde på rådhuset mandag den 1. december Mødet begyndte kl og sluttede kl

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 38. Byrådet holdt ekstraordinært møde på rådhuset mandag den 1. december Mødet begyndte kl og sluttede kl ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 38 Byrådet holdt ekstraordinært møde på rådhuset mandag den 1. december 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 7.45. Ingen fraværende. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 6577 Jour. nr.: 16.08.00P23/M3/2003/00983

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 17.00 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30.

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Møde nr. 14 Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. Medlemmer: Formand - Lea Herdal (F), Næstformand

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Ingen afbud 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Sundhed, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget s møde Tirsdag den

Sundhed, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget s møde Tirsdag den SUNDHED, VELFÆRD OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET 2018-2021 Byrådsspørgsmål vedr. konkretisering varmtvandsbassin Sagsnr.: 17/7875 Punkttype Tema Kompetence Sagsbeskrivelse Orientering På byrådets møde den 24.

Læs mere

Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 29. maj

Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 29. maj ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 19 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde 29. maj 2007 kl. 7:30-11:05 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Afbud fra Jens Grønne 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. marts 2009 Kl. 16.30 i mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe Olsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne ÅRSBERETNING 2016 MAGTANVENDELSE, VOKSNE Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og psykiatri & handicap 3 2.1 Beslutningskompetence 3 2.2

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra Ældrerådets formand 89 056. Orientering fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 8 Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 Ældrerådet er inviteret til spisning kl. 19.00 på rådhuset. Mødet foregår på rådhuset i Mødelokale

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR.: 16 SAGSTYPE: DAGSORDEN MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts 2011 MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 TILSTEDE: Lisa Dahl Christensen, Karin Mørch, Gunner Svendsen,

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre Tilsynspolitik ved hjælp efter Servicelovens 83 Social & Ældre 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Social & Ældre Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Februar 2017 Ordrenr.: 680-17 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården Uanmeldt kommunalt tilsyn Fuglsanggården 20. oktober 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning 3 1.1 formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 fremgangsmåde 3 2. Konklusion på samtale med 2 beboere 4 3.

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den Kl. 16:00 Svinget 14, 1. sal, Mødelokale 138/139

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den Kl. 16:00 Svinget 14, 1. sal, Mødelokale 138/139 Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-09-2008 Kl. 16:00 Svinget 14, 1. sal, Mødelokale 138/139 Deltagere: Ulrik Sand Larsen, Medhat Khattab, Jesper Ullemose, Jørgen Pless, Grete

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Handicaprådet Beslutningsprotokol

Handicaprådet Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol 17-09-2015 16:00 Medborgerhuset Bindslevs Plads Afbud fra: Mia Schmidt Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Handicaprådet DAGSORDEN Møde nr. : 04/2012 Sted : Rådssalen, rådhuset, Torvet 3 i Grenaa Dato : 12. april 2012 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18:30 Handicaprådet Jens Holst (formand) (Telefon: 86 30 05 65

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 28. februar 2008 på rådhuset.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 28. februar 2008 på rådhuset. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 26 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 28. februar 2008 på rådhuset. Mødet startede 7.30 og sluttede 9.05. Alle deltog. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 01. oktober 2009 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 01. oktober 2009 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv Møde nr. 39 Mødet holdes torsdag den 01. oktober 2009 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Frands Havaleschka (R), Næstformand

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag).

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). Punkt 3. Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). 2012-53540. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, Ældre- og Handicapudvalget godkender der etableres et rehabiliteringscenter

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 28. september 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 28. september 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 8 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 28. september 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.35. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Center for Sundhed og Velfærd, 12.08.2016 1 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Resultater fra de udførte tilsyn... 4 Samlet

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik Udkast til tilsynspolitik 2019 1. Indledning Glostrup Kommune har ifølge Servicelovens 151c pligt til at udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af reglerne om

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget Referat Dato: 27-06-2019 16:00:00 Udvalg: Økonomiudvalget 2018-2021 Sted: Mødelokale C 1/6 Indholdsfortegnelse Referat Indholdsfortegnelse Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Opfølgning på forventet

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2014 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg Kommune ved

Læs mere

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 Meningsfuld hverdag for dig Meningsfuld hverdag for dig danner grundlaget for at rehabilitering

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune 2014 Indhold 1.0 Baggrund... 2 2.0 Indledning... 2 2.1 Formålet med tilsyn og opfølgning... 2 3.0 Tilsyn og opfølgning hos

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Kl. 18.00 20.00 på regionsgården i mødelokale H 5

Kl. 18.00 20.00 på regionsgården i mødelokale H 5 D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 9. oktober 2012 Kl. 18.00 20.00 på regionsgården i mødelokale H 5 2. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen (A) Maja Holt Højgaard

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Økonomiudvalget holdt møde onsdag den 26. april Mødet begyndte kl og sluttede kl Ingen fraværende.

ALLERØD KOMMUNE. Økonomiudvalget holdt møde onsdag den 26. april Mødet begyndte kl og sluttede kl Ingen fraværende. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget holdt møde. Mødet begyndte kl. 8.30 og sluttede kl. 09.35. Ingen fraværende. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2 3. Udvidelse af pladskapaciteten på dagtilbudsområdet

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 9. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 7. september 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 9. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 7. september 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 9 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 7. september 2006. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.00. Alle deltog. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift Udvidelsesforslag Udvalg: Bevilling: Center: Social- og Sundhedsudvalget 33 Sundhed Center for Sundhed Emne: Genoptræningen Forslag nr. 1.000 kr. 2017-priser 2018 2019 2020 2021 Nuværende budget 13.426

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 17. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl. 11.40

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 17. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl. 11.40 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 17 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl. 11.40 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler

Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler Punkt 3. Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 2017-030246 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at det godkendes som høringsgrundlag,

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 19. januar 2018 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1. Formål... 5 2. Samlet konklusion... 6 3. Beskrivelse af procedurer for tilsyn... 8 4. Resultater

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalg

Social- og Sundhedsudvalg Social- og Sundhedsudvalg åben Torsdag den 9. februar 2006 Kl. 16.00 i mødelokalet 6 & 7 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Hansen (O) Side

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Roskilde Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 15.396.000 kr. Tilskud

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 28. oktober 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:00.

Mødet blev holdt torsdag den 28. oktober 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:00. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 11 Mødet blev holdt torsdag den 28. oktober 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:00. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Den 25. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Den 25. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Den 25. januar 2006 1. Resume Med strukturreformen får kommunerne et større ansvar for forebyggelse og sundhedsfremme

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 01.02.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 samt mødelokale: 0.10 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2.

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Godkendelse: Kvalitetsstandarder Genoptræning efter Sundhedslovens 140 og Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86

Godkendelse: Kvalitetsstandarder Genoptræning efter Sundhedslovens 140 og Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86 Punkt 3. Godkendelse: Kvalitetsstandarder Genoptræning efter Sundhedslovens 140 og Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86 2015-023300 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Bilag til politisk sag Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Bilag til politisk sag Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Bilag til politisk sag Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Baldersbo Plejecenter 13. oktober 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr.

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere