Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet."

Transkript

1 Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. 1. Baggrund MedCom hjemmepleje-sygehusstandarderne benyttes i dag i kommunikationen mellem kommunens hjemmepleje/hjemmesygepleje og regionens somatik og psykiatri. Standarderne sendes i indlæggelsesforløb over 24 timer, hvor der efter udskrivelse er behov for hjælp fra kommunen jf. sundhedsaftalerne. Standarderne sendes i dag fra psykiatrien, når der er behov for hjælp fra hjemmeplejen/sygeplejen. Det er i flere omgange undersøgt om standarderne kunne benyttes bredere i forhold til socialområdet. Det er blevet vurderet, at der manglede vigtige elementer i standarderne fx at feltstørrelserne var for små og at der ikke var fokus på patienten i det omgivende samfund. Hjemmepleje-sygehusstandarderne opdateres i 2016 til version Tilpasningen af standarderne er sket ud fra en forudsætning om, at version skal kunne rumme både somatik og psykiatri og dermed understøtte ligestilling mellem somatik og psykiatri i sundhedsaftalerne. Det er minimumsændringer der er indarbejdet, for psykiatrien kan nævnes: Pårørende er ændret til relationer Felt længden er udvidet Borgeren ses i forhold til den omverdenen Afkrydsnings felt til behov for udskrivningsaftale/koordinationsplan. En anden forudsætning er at der skal være systemer til at modtage og afsende hjemmeplejesygehus standarderne hos både kommuner og region. 2. Analysens ramme Styregruppen for tværsektoriel sundheds-it har nedsat en gruppe til at foretage en analyse af udbredelsen af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. Analysen omfatter: Teknisk afklaring af muligheden for at benytte standarderne i psykiatriens kommunikation med socialområdet. (7.2.1g). Der udarbejdes et oplæg til beslutning. Med udgangspunkt i de tekniske muligheder laves en organisatorisk afklaring af hvorledes standarderne skal anvendes inden for psykiatrien og socialområdet. Arbejdsgruppen var sammensat af tekniske og organisatoriske kompetencer inden for social- og psykiatriområdet, med 2 repræsentanter fra hver klynge en fra socialområdet og en fra fagsystemerne inden for socialområdet. Regionen deltager med 2 repræsentanter fra Koncern IT samt 1 fra psykiatrien. I det følgende beskrives arbejdsgruppens analyse. Først gives en status på, hvorledes samarbejdet understøttes i dag. Herefter sættes fokus på systemunderstøttelse på området med henblik på udbredelse af standarderne til socialområdets samarbejde med psykiatrien.

2 3. Understøttelse af samarbejdet i dag. Sikkermail benyttes i dag til understøttelse af samarbejdet. Gruppen vurdere, at der ikke benyttes brevpost eller fax. Deltagerne ser udfordringer i, at kommunikationen kan ligge i personlige postkasser, ligesom der ikke er sammenhæng til journalsystemerne. I kommunerne kan der importeres fra postsystemet til fagsystemet EKJ. Det er primært ambulatorierne der benytter sikkermail, mens sengeafsnittende benytter det i mindre grad. Telefonerne benyttes ofte som opfølgning på skriftlig kommunikation eller indsatser eller hvis der er tale om hurtig kommunikation. Telefonerne benyttes på området, dels fordi der ikke er tradition for skriftligt, at dele den understøttende pædagogiske indsats. Det vurderes, at telefonen ikke er tidsvarende til den brede understøttelse af kommunikationen. Det vurderes endvidere, at det er muligt at flytte en del af kommunikationen over til skriftlig kommunikation, men det kræver en ændring i arbejdsgange. Medicin: Deltagerne oplever, at de ofte er udfordret i forhold til information om medicin. En del af det skyldes, at socialpsykiatrien er under anden lovgivning og derfor ikke har adgang til FMK. I nogle kommuner har man organiseret sig med sygeplejersker der har adgang til FMK på socialområdet. KL arbejder med mulighederne for, at socialpsykiatrien har de nødvendige adgange til FMK. Der forventes derfor en løsning på denne udfordring fra KLs side. Jobcenter: Socialområdet og jobcenteret ligger i hver deres forvaltning i kommunerne. Deltagerne i mødet sider i anden forvaltning og har derfor ikke så stor kendskab til jobcenterområdet. I nogle kommuner har jobcenteret ikke adgang til socialområdets journaler og omvendt har handicap og psykiatri ikke adgang til jobcenteret journaler. Som udgangspunkt får jobcentret ikke besked om indlæggelse af en borger. I de sager der er et tæt samarbejde mellem jobcentret og Handicap og psykiatri, udveksles der oplysninger. I andre kommuner har jobcenteret en form for adgang til socialområdetssystem, så de derved kender oplysningerne. I de fleste kommuner er der ingen adgang på tværs af socialområdet og jobcenter og dermed kan de ikke dele informationerne via systemerne. Der er internt kommunale aftaler om koordinering, hvor det er en kontaktperson, der varetager informationen på tværs. Psykiatrien kontakter primært jobcenteret ved udskrivelse og ofte i forbindelse med koordinering af udskrivelse, og ofte af socialrådgiveren. Hvis psykiatrien skal kontakte Jobcenter, vil det stort set altid kræve et samtykke fra patienten, JF forvaltningsloven. Det er kun få tilfælde, at dette kan udelades. Jobcenter må kun informeres om det patienten giver lov til. Bosteder: Området har ikke været belyst.

3 Systemlandskab i kommunerne og region. For at kunne sende og modtage hjemmepleje-sygehusstandarderne skal der eksistere systemer i både kommuner og region der kan dette. I det følgende kortlægges systemlandskabet, hvorefter den fremadrettet udvikling beskrives. Systemer i regionen I regionen sendes hjemmepleje-sygehusstandarderne fra EPJ som benyttes af både somatikken og psykiatrien. Regionen kan derfor benytte hjemmepleje-sygehusstandarderne i kommunikationen med både hjemmepleje/hjemmesygepleje og socialområdet i kommunerne. Regionens bosteder benytter ikke EPJ. Institutionerne har eget system, hvor det er muligt at lave et tilkøbe af modul, således at MedCom-standarden korrespondancemeddelelse kan benyttes. Det er uklart hvilket behov der er for sende standarden til regionens institutioner. Dette betragtes som et internt anliggende i regionen. Systemlandskab i Kommunen Hjemmepleje-sygehusstandarderne Hjemmepleje-sygehusstandarderne sendes i dag til og fra kommunens omsorgssystem, der i de fleste kommuner benyttes af hjemmepleje/hjemmesygepleje. I de fleste kommuner benytter socialområdet andre systemer end omsorgsystemet og har ikke adgang til omsorgssystemet. Andre kommuner har organiseret sig anderledes, således at socialområdets myndighed benytter omsorgssystemet og andre igen har givet adgang til omsorgssystemet for både myndighed og udfører. Dermed er det meget forskelligt om hjemmepleje- sygehusstandardernes version kan tages i brug på nuværende tidspunkt. Koordinationsplaner Koordinationsplaner sendes via sikkerpost. Det har været undersøgt om de kunne sendes via en korrespondancemeddelelse til fagsystemer på socialområdet fx EKJ. Dette er muligt, men det vil kræve, at brugeren vælger nyt lokationsnummer (modtager). Hvilket blev vurderet som uhensigtsmæssigt. Praksis bør fortsætte som i dag, hvorefter det kan vurderes, om den skal ændres som følge af det ændrede systemlandskab i kommunerne. Det vurderes, at være for stor en opgave, at implementere den nu. Bosteder Mange bosteder i kommunen benytter det samme system som udfører på socialområdet. Enkelte kommuner har bostederne et andet system, der ikke kan modtage MedCom-standarder. Hertil kommer de private institutioner. Området er ikke afdækket. Jobcenter Socialområdet og jobcenteret ligger i hver deres forvaltning i kommunerne og har vær deres systemer. Jobcentrerne kan ikke modtage Hjemmepleje-sygehusstandarder. Nogle jobcentre har

4 systemer der kan modtage et indlæggelse og udskrivningsadvis. Deling af informationer og systemadgange med socialområdet og psykiatrien kan være begrænset af lovgivningen. Den kommunale udvikling af systemlandskabet de kommende år. I løbet af skifter en lang række kommuner systemer. Kommunerne forventer, at de herefter vil have mulighed for at modtage hjemmepleje-sygehusstandarder på socialområdet. Flere af kommunerne arbejder med muligheden for, at jobcentre/arbejdsmarkedsområdet for en adgang til de nye systemer. Nedenfor kan ses hvilke kommuner der har hvilke leverandører: Kommuner med KMD Care: Aalborg Kommune Hjørring Kommune Mariagerfjord Kommune Rebild Kommune Vesthimmerland Kommune Kommuner med Avaleo: Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Kommuner med CSC: Frederikshavn Kommune Thisted Kommune Morsø Kommune Læsø Kommune Enkelte kommuner forventer ikke at skifte de kommende år. Det er bekræftet at følgende kommuner ikke skifter i de kommende år. Morsø, Frederikshavn og Læsø Kommune. Da der er enkelte kommuner, der har systemer til socialpsykiatrien, der kan modtage hjemmeplejesygehusstandarder (ofte fordi omsorgssystemet benyttes), kan det overvejes om der skal laves en pilotafprøvning af de nye standarder i samarbejdet mellem socialområdet og psykiatrien. Fordeling af beskeder i kommunen: Frederikshavn og Morsø Kommune har samme leverandør på socialområdet og omsorgsområdet. Frederikshavn er organiseret med et lokationsnummer, det vil sige en postkasse der dækker begge områder, mens Morsø er organiseret med flere lokationsnumre. Ved et lokationsnummer skal sygehuset ikke vælge modtager, men bare benytte en standardmodtager. Ved flere lokationsnumre skal sygehuset vælge modtager/lokationsnummer. Det opleves som en udfordring, at sygeplejersker skal vælge modtager, idet meddelelsen kan sendes til forkerte modtager.

5 Odense Kommune har arbejdet med en glaspladeløsning der bygger oven på SAPA, hvor meddelelserne automatisk fordeles til rette lokationsnummer/modtager Det er uklart, hvorledes KMD Nexus sættes op i forhold til fordeling af meddelelser eller om det er op til den enkelte kommune at beslutte dette. 4. Gruppens anbefalinger: Det forventes af gruppen, at der i løbet af 2017 eller med udgangen af 2017 vil være muligt at udveksle hjemmepleje-sygehusstandarder med socialområdet i kommuner både i forhold til myndighed og udfører eftersom systemlandskabet ændre sig i de kommende år. Gruppen anbefaler derfor, at projektet lukkes nu og startes op igen i god tid med henblik på et implementeringsprojekt. Det vil være muligt at lave en pilot, efter at version implementeres i efteråret 2016, med en eller flere kommunerne med systemer, der kan modtage standarderne.

Referat Projekt 2c: Analyse af udbredelsen af hjemmepleje-sygehus standarderne i psykiatrien / socialområdet.

Referat Projekt 2c: Analyse af udbredelsen af hjemmepleje-sygehus standarderne i psykiatrien / socialområdet. IT Projekt Referat Projekt 2c: Analyse af udbredelsen af hjemmepleje-sygehus standarderne i psykiatrien / socialområdet. 2. marts 2016 kl. 8.30-10.30 i Mødelokale USB, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg

Læs mere

Kommunikation på Psykiatriområdet

Kommunikation på Psykiatriområdet Kommunikation på Psykiatriområdet Sundhedsaftale Kommunikation mellem psykiatrien og kommunerne er aftalt i sundhedsaftalen. Overordnet set samme aftale for somatik og psykiatri Sundhedsaftalen bygger

Læs mere

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Torsdag den 26. juni 2014 H.C. Andersens hotel Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagsorden 1. Velkomst, præsentationsrunde, siden sidst og meddelelser 2. Udbredelse

Læs mere

Kommune projekter i MedCom /MedCom7

Kommune projekter i MedCom /MedCom7 Kommune projekter i MedCom 2010-2011/MedCom7 Projektlinjer Hjemmepleje-sygehus Udbredelse standard for genoptræningsplaner Udbredelse elektroniske lægeblanketter Fødselsanmeldelse, børnedatabase Konsolidering

Læs mere

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner)

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner) Referat fra mødet den 16. januar i Forum for elektronisk kommunikation Deltagere: Peter Bræum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen, Frederikshavn Kommune Karina Eriksen, Hjørring Kommune Hanne Rasmussen, Brønderslev

Læs mere

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder.

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder. Projekt 1 Analyse af udbredelse af MedCom standarder (7.2.1.f) Målet med analyseprojektet er at skabe et overblik over anvendelsesgraden af MedCom-standarder samt at komme med input til en mulig udbredelse

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

NOTAT. Kortlægning af kommunikation på psykiatriområdet.

NOTAT. Kortlægning af kommunikation på psykiatriområdet. NOTAT Kortlægning af kommunikation på psykiatriområdet. Indeværende er et resultat af en kortlægning af kommunikationen mellem Psykiatrien Region Nordjylland og de nordjyske kommuner. Det overordnede mål

Læs mere

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk MedCom8 (2012-2013) 1. Kronikerunderstøttelse 1.1. Fælles Kroniker Data 1.2. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Sundhedsaftalen 2015-2018 Sundhedsaftalens opbygning Sundhedsaftalen består af: Den Politiske Sundhedsaftale Den Administrative Sundhedsaftale Den Tværsektorielle Grundaftale Politisk organisering Administrativ

Læs mere

Referat Forum for elektronisk kommunikation. 15. september 2014 i Mødelokale SAN, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg

Referat Forum for elektronisk kommunikation. 15. september 2014 i Mødelokale SAN, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg IT Projekt og Portefølje Referat Forum for elektronisk kommunikation 15. september 2014 i Mødelokale SAN, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere Peter Breum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen,

Læs mere

Understøttelse af elektronisk kommunikation på psykiatri- og socialområdet

Understøttelse af elektronisk kommunikation på psykiatri- og socialområdet Understøttelse af elektronisk kommunikation på psykiatri- og socialområdet Samlet projekt med mål på kort og lang sigt implementeret via flere tiltag = Program 2 Understøttelse af elektronisk kommunikation

Læs mere

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale

Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale Status for Økonomiaftalemål i Sundhedsaftale I Sundhedsaftalen 2015-18 er der fastlagt fire mål, der har afsæt i Økonomiaftalerne for 2014 og 2015. De fire mål i Økonomiaftalerne er: Færre uhensigtsmæssige

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

KKR-digitaliseringsmøde

KKR-digitaliseringsmøde KKR-digitaliseringsmøde Onsdag den 1. marts 2017 KL & MedCom Agenda 10.00-10.30 Kommunal udstilling af sundhedsoplysninger til borgere og pårørende via Sundhedsjournal 2.0 i regi af Sundhed.dk v. Bente

Læs mere

Samlet flowskema indlæggelser og udskrivninger (MEDCOM7) Indlæggelse via henvisning. Ingen automatisk. indlæggelsesrapport

Samlet flowskema indlæggelser og udskrivninger (MEDCOM7) Indlæggelse via henvisning. Ingen automatisk. indlæggelsesrapport 32 Sundhedsaftalen om indlæggelses- og udskrivningsforløb Bilag 3: Flowskemaer Samlet flowskema indlæggelser og udskrivninger (MEDCOM7) Indlæggelse via henvisning Automatisk Evt. manuel ajourført Indlæggelsesadvis

Læs mere

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - maj 2016

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - maj 2016 MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - maj 2016 Kommunestatistikken er en oversigt over hvilke meddelelser kommunerne udveksler og med hvem. Opdeling af parter (f.eks.

Læs mere

Psykiatri og MedCom standarder

Psykiatri og MedCom standarder Psykiatri og MedCom standarder MedCom: http://www.medcom.dk/wm112506 Koordineringsgruppemøde d. 4. december 2014 v/jeanette Jensen & Lone Høiberg jej@medcom.dk lho@medcom.dk Psykiatri er på den politiske

Læs mere

Meddelelses flow hjemmepleje-sygehus v. Jeanette Jensen, MedCom

Meddelelses flow hjemmepleje-sygehus v. Jeanette Jensen, MedCom 1 Meddelelses flow hjemmepleje-sygehus v. Jeanette Jensen, MedCom Indhold Ultrakort - hvad er Hjemmepleje-sygehusmeddelelserne? Baggrund for arbejdet med forsendelseslogistik Hvordan er forsendelseslogistikken

Læs mere

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område E-sundhedsobservatoriet 3. oktober 2014 Jeanette Jensen, MedCom Susanne Heinrich, Psykiatrien, region Syddanmark Psykiatri er på den

Læs mere

Sygehus kommune leverandørmøde

Sygehus kommune leverandørmøde Sygehus kommune leverandørmøde Workshop om forsendelseslogistik ift. hjemmeplejesygehusmeddelelser MedCom, 20. September 2017 Uddannelsescentret Fredericia Dagens agenda for workshoppen Kommunale områder

Læs mere

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Dette er et statusnotat om MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet, som er udarbejdet juli 2017, i forbindelse med at MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Baggrund og ramme for serviceeftersyn af sundhedsaftaler: tværsektorielle. Del 3: I hvor høj grad bliver regionens it-løsning anvendt på sygehusene?

Baggrund og ramme for serviceeftersyn af sundhedsaftaler: tværsektorielle. Del 3: I hvor høj grad bliver regionens it-løsning anvendt på sygehusene? Serviceeftersyn af sundhedsaftaler: Tværsektorielle meddelelser TSM Indhold: Baggrund og ramme for serviceeftersyn af sundhedsaftaler: tværsektorielle meddelelser Koncern IT Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet Spørgsmål dsl@medcom.dk Kilde: Politikken Udbredelses mål Forventet antal tværsektorielle sår Forventet antal kommuner som anvender telemedicinsk sårvurdering

Læs mere

MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus

MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Onsdag den 14. januar 2015 MedCom Forskerparken 10, Odense Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagorden 1. Velkommen og meddelelser (kort opfølgning fra sidst) 2. Aftalen

Læs mere

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017 Revideret Kommissorium for: Projektgruppen for genoptræningsområdet Formandskab: Kommunerne: Lars Bach, Rebild Kommune Regionen: Lars Lejbølle, Sundhed på Tværs Sekretariat: Formandskabet har ansvaret

Læs mere

De nye forløbsprogrammer for rehabilitering af voksne og børn/unge med erhvervet hjerneskade

De nye forløbsprogrammer for rehabilitering af voksne og børn/unge med erhvervet hjerneskade I De nye forløbsprogrammer for rehabilitering af voksne og børn/unge med erhvervet hjerneskade - Sådan vil vi gribe udfordringerne og opgaven an V. Vicechefsygeplejerske Jytte Aaen, Region Nordjylland

Læs mere

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen Notat Nye initiativer på handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 Indledning Den eksisterende handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 rummer en række

Læs mere

Baggrundsnotat versionsopdatering hjemmepleje-sygehusstandarder,

Baggrundsnotat versionsopdatering hjemmepleje-sygehusstandarder, Baggrundsnotat versionsopdatering hjemmepleje-sygehusstandarder, 1.0.3. Dette notat beskriver kort baggrund for versionsopdateringen af hjemmepleje-sygehusstandarder 1.0.3. /opdateret 17. december 2015.

Læs mere

Analyse af akutte og ambulante forløb Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem sygehuse og kommuner

Analyse af akutte og ambulante forløb Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem sygehuse og kommuner Analyse af akutte og ambulante forløb Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem sygehuse og kommuner 27. april 2017 Jeanette Jensen, jej@medcom.dk Kirsten Ravn Christiansen, krc@medcom.dk

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Status for hjemmeplejesygehusstandarder. Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen

Status for hjemmeplejesygehusstandarder. Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen Status for hjemmeplejesygehusstandarder Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen jej@medcom.dk Indhold Udbredelsen Danmark rundt Status for versionsopdatering Fokuspunkter i MedCom8

Læs mere

Arbejdsgruppens opgaver:

Arbejdsgruppens opgaver: Krav 2. Hvordan parterne sikrer, at relevant information formidles rettidigt til patienten og eventuelt pårørende samt til den praktiserende læge, kommunen og andre relevante aktører i forbindelse med

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - november 2018

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - november 2018 MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - november 2018 Kommunestatistikken er en oversigt over hvilke meddelelser kommunerne udveksler og med hvem. Opdeling af parter

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - oktober 2018

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - oktober 2018 MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - oktober 2018 Kommunestatistikken er en oversigt over hvilke meddelelser kommunerne udveksler og med hvem. Opdeling af parter (f.eks.

Læs mere

Modeller. Modeller for samarbejde mellem

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Modeller Modeller for samarbejde mellem kommunerne og Infektionshygiejnen i Region Nordjylland Hobrovej 42 A 9000 Aalborg infektionshygiejne@rn.dk Tlf. 97665000 3. maj 2016 Modeller for samarbejde mellem

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - december 2016

MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - december 2016 MedComs statistik over kommunal sundhedskommunikation Region Nordjylland - december 2016 Kommunestatistikken er en oversigt over hvilke meddelelser kommunerne udveksler og med hvem. Opdeling af parter

Læs mere

3. Hjemmepleje-sygehus v/ Jeanette Jensen & Kirsten Ravn Christiansen, MedCom

3. Hjemmepleje-sygehus v/ Jeanette Jensen & Kirsten Ravn Christiansen, MedCom 3. Hjemmepleje-sygehus v/ Jeanette Jensen & Kirsten Ravn Christiansen, MedCom a. Status Hjemmepleje-sygehus 1.0.3. Alle leverandører er godkendt* Status for drift Alle regioner modtager og sender nu i

Læs mere

Analyse af det akutte og ambulante område

Analyse af det akutte og ambulante område Analyse af det akutte og ambulante område 19. Januar 2017 Jeanette Jensen, jej@medcom.dk Kirsten Ravn Christiansen, krc@medcom.dk Indhold Kort om baggrund for analysen Præsentation af analysens indhold

Læs mere

KKR digitaliseringsnetværksmøde Analyse Psykiatri og Socialområde & Teknisk flow og advis

KKR digitaliseringsnetværksmøde Analyse Psykiatri og Socialområde & Teknisk flow og advis KKR digitaliseringsnetværksmøde Analyse Psykiatri og Socialområde & Teknisk flow og advis hos KL, 12. marts 2014 Jeanette Jensen jej@medcom.dk Baggrund for analysen Den nationale strategi for digitalisering

Læs mere

National hjemmepleje - sygehus gruppe møde. Cuckoo s Nest, Odense 21. marts Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen

National hjemmepleje - sygehus gruppe møde. Cuckoo s Nest, Odense 21. marts Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen National hjemmepleje - sygehus gruppe møde Cuckoo s Nest, Odense 21. marts 2013 Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Velkommen Længe siden sidst 26. sept. 2012 Plejeforløbsplan udvikling Ny version 1.02

Læs mere

Dorthe Skou Lassen

Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Agenda 1. Velkomst, dagsorden og meddelelser 2. Opsamling på test og drift af xml VANSEnvelope og hjemmepleje-sygehus standarderne,

Læs mere

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne

Modeller. Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne Modeller Modeller for samarbejde mellem Infektionshygiejnen i Region Nordjylland og kommunerne Hobrovej 42 A 9000 Aalborg infektionshygiejne@rn.dk Tlf. 97665000 9. september 2015 Modeller for samarbejde

Læs mere

Projektbeskrivelse Kortlægning Psykiatri og MedCom standarder Udkast september 2012

Projektbeskrivelse Kortlægning Psykiatri og MedCom standarder Udkast september 2012 Projektbeskrivelse Kortlægning Psykiatri og MedCom standarder Udkast september 2012 Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse Projektgrundlag... 3 Baggrund... 3 Forventet potentiale... 3 Mål... 4 Omfang... 4 Afgrænsning...

Læs mere

INFEKTIONSHYGIEJNE I KOMMUNERNE I REGION NORDJYLLAND

INFEKTIONSHYGIEJNE I KOMMUNERNE I REGION NORDJYLLAND INFEKTIONSHYGIEJNE I KOMMUNERNE I REGION NORDJYLLAND REGION NORDJYLLAND Infektionshygiejnisk enhed (IH) i Region Nordjylland er tilknyttet Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Hjemmepleje-sygehus & MedCom standarder i psykiatrien

Hjemmepleje-sygehus & MedCom standarder i psykiatrien MedCom Danish Centre for Health Telematics Hjemmepleje-sygehus & MedCom standarder i psykiatrien Jeanette Jensen, jej@medcom.dk Hjemmepleje-sygehus Indhold Præsentation af hjemmepleje-sygehus projekt og

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Henvisning til kommunal forebyggelse

Henvisning til kommunal forebyggelse Henvisning til kommunal forebyggelse MedCom-temadag mandag d. 14. marts 2016 Bo Gandil Jakobsen, Bo.gandil@dadlnet.dk Lone Høiberg, lho@medcom.dk Historien Der sendes allerede henvisning til kommunal forebyggelse

Læs mere

ARBEJDSPLAN og status 2015 for arbejdsgruppen: Sundheds it og elektronisk kommunikation. Godkendt i DAS den 8 juni 2016

ARBEJDSPLAN og status 2015 for arbejdsgruppen: Sundheds it og elektronisk kommunikation. Godkendt i DAS den 8 juni 2016 ARBEJDSPLAN og status 2015 for arbejdsgruppen: Sundheds it og elektronisk kommunikation. Godkendt i DAS den 8 juni 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Status på indsatsen Milepæle 1 Følgegruppen for behandling og pleje IT-understøttelse og elektronisk kommunikation Revision af forløbene Igangværende.

Læs mere

Hjemmepleje-sygehusmøde 18. december 2014

Hjemmepleje-sygehusmøde 18. december 2014 Hjemmepleje-sygehusmøde 18. december 2014 Hotel Knudsens Gaard, Odense Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagens møde Formål med mødet fortsættelse af mødet 30.10: Hjemmepleje-sygehusgruppens faglige anbefalinger

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Indsatsområde: Tværgående tema Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Siden 2010 har det været lovpligtigt at rapportere

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange i forbindelse med indlæggelser og udskrivninger

Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange i forbindelse med indlæggelser og udskrivninger Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange mellem kommunerne og hospitalerne i Region Hovedstaden om indlæggelser og udskrivninger September 2012 31. august 2012 Aftale om tværsektoriel kommunikation

Læs mere

Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet.

Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet. Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Rikke Viggers Journal nr.: E-mail: Rikke.Viggers@regionsyddanmark.dk Dato: 26. februar Telefon: 29201214 Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet.

Læs mere

FMK netværksmøde i Region Sjælland

FMK netværksmøde i Region Sjælland FMK netværksmøde i Region Sjælland Onsdag den 9. september 2015 Konsulent Karina Hasager Hedevang MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Mobil: (+45) 29174703 Mail to: khs@medcom.dk 10:00-10:15 Velkomst

Læs mere

11. april 2012 Dorthe S. Lassen

11. april 2012 Dorthe S. Lassen Dorthe Skou Lassen 11. april 2012 Dorthe S. Lassen Notat: overvejelser omkring kommunal e-kommunikation med sundhedsvæsnet og den interne udvikling af e-kommunikation i den enkelte kommune Kommunerne varetager

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

TeleCare Nord. Brugen af henvisninger og korrespondance Erfaringer forbedringer

TeleCare Nord. Brugen af henvisninger og korrespondance Erfaringer forbedringer TeleCare Nord Brugen af henvisninger og korrespondance Erfaringer forbedringer TeleCare Nord projektet en kort rejse tilbage i tiden TeleCare Nord - mål Skaber forskningsmæssig evidens for patientnære

Læs mere

Hvad kræver det at komme i gang?

Hvad kræver det at komme i gang? Implementering Hvad kræver at det at komme i gang Kort om KL og MedCom redskaber Opgave: Klargøring af data Funktionsevne og ydelsesoplysninger Afklaring af nye arbejdsgange Hjælp som før - kompliceret/ej

Læs mere

MedCom sygehus-kommune møde. Torsdag d. 27. april 2017 kl

MedCom sygehus-kommune møde. Torsdag d. 27. april 2017 kl MedCom sygehus-kommune møde Torsdag d. 27. april 2017 kl. 10.00 15.00 Velkomst Præsentationsrunde Meddelelser: Praktiske oplysninger, mødegodtgørelsesskema, dagens logistik Næste møde d. 9. november 2017

Læs mere

Referat fra mødet den 12. september i Forum for elektronisk kommunikation.

Referat fra mødet den 12. september i Forum for elektronisk kommunikation. Referat fra mødet den 12. september i Forum for elektronisk kommunikation. Deltagere: Peter Bræum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen, Frederikshavn Kommune Karina Eriksen, Hjørring Kommune Hanne Rasmussen,

Læs mere

analysegruppemøde 30. november 2016 kl

analysegruppemøde 30. november 2016 kl Hjemmepleje-sygehus og analysegruppemøde 30. november 2016 kl. 10.00-15.00 H.C. Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C Dagsorden 1. Velkommen og meddelelser 2. Fremtidig indberetning til det

Læs mere

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Beskæftigelsesrådets konference Januar 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Indhold i oplægget Kort om den nye reform om førtidspension

Læs mere

Revideret rammeaftale

Revideret rammeaftale Revideret rammeaftale om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder (Version 30.9.2015) Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning 1 Indledning Denne rammeaftale omhandler

Læs mere

Kommune-Sygehus Leverandørmøde. MedCom Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen

Kommune-Sygehus Leverandørmøde. MedCom Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Kommune-Sygehus Leverandørmøde MedCom 17.04. 2013 Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Dagsorden Ændringer til dagsorden + oplæg fra NSI om telesår og integration, Ivan Lund Petersen Punkt 3 Versionsopdatering

Læs mere

Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet. E-sundhedsobservatoriet 12. oktober 2016

Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet. E-sundhedsobservatoriet 12. oktober 2016 Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet E-sundhedsobservatoriet 12. oktober 2016 Indhold Analyse af FMK på bosteder og misbrugsområdet 1. Baggrund, formål og status 2.

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

KKR digitaliseringsnetværksmøde

KKR digitaliseringsnetværksmøde KKR digitaliseringsnetværksmøde Resultat Analyse Psykiatri & social hos KL, 19. juni 2014 Jeanette Jensen jej@medcom.dk Foreløbige konklusioner ud fra analyseresultat Begrænset gevinstpotentiale Kvalitetsargumentet

Læs mere

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange.

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange. Version 1: er kommenteret på gruppen. Version 2 er drøftet i gruppen samt sendt til orientering i DAS. Version 3 er i høring sommeren 2014 og drøftes på augustmødet i gruppen. Version 4: er tilrettet og

Læs mere

MedCom hjemmepleje-sygehus projekt

MedCom hjemmepleje-sygehus projekt MedCom hjemmepleje-sygehus projekt 2010-2011 Understøttelse af sundhedsaftaler Patient plejeforløb - informations flow H O S P I T A L Indlæggelses advis Indlæggelsessvar Indlæggelsesrapport Korrespondance

Læs mere

FMK netværksmøde i Region Midtjylland

FMK netværksmøde i Region Midtjylland FMK netværksmøde i Region Midtjylland Tirsdag den 15. september 2015 Konsulent Karina Hasager Hedevang MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Mobil: (+45) 29174703 Mail to: khs@medcom.dk Dagsorden

Læs mere

MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder

MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder MedCom notat Teknisk løsningsbeskrivelse FLOW hjemmepleje-sygehusstandarder Indhold Baggrund... 1 Indhold i løsningen... 1 Kobling af meddelelser i samme forløb... 1 Teknisk anvendelse i EPJ/PAS og EOJ

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

KKR digitaliseringsnetværksmøde den 11. marts 2015

KKR digitaliseringsnetværksmøde den 11. marts 2015 KKR digitaliseringsnetværksmøde den 11. marts 2015 1. Status for hjemmepleje-sygehusstandarder, version 1.0.3 2. Status vedr. beslutning om medicinoplysninger i indlæggelses og udskrivningsrapport i forhold

Læs mere

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Version 7. maj 2013 1 Indholdsfortegnelse: 1 Forord og indledning... 3 2 Status for faglige indikatorer for indsatsområdet...

Læs mere

KOMMUNIKATIONSAFTALE Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange mellem kommunerne og hospitalerne i forbindelse med indlæggelser og

KOMMUNIKATIONSAFTALE Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange mellem kommunerne og hospitalerne i forbindelse med indlæggelser og KOMMUNIKATIONSAFTALE Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange mellem kommunerne og hospitalerne i forbindelse med indlæggelser og udskrivninger i Region Hovedstaden Godkendt i den administrative

Læs mere

MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation August 2016

MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation August 2016 MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation August 2016 Albertslund Kommune (Region Hovedstaden) august 2016 Genoptræningscenteret i Albertslund (5790001387389 // CSC Sundhed) Meddelelse Hospitalsafd.

Læs mere

Referat fra 1. møde vedr. kortlægning af psykiatri og MedCom-standarder

Referat fra 1. møde vedr. kortlægning af psykiatri og MedCom-standarder Dato: 13.11.12 Vor ref.: JEJ Referat fra 1. møde vedr. kortlægning af psykiatri og MedCom-standarder Dato: Mandag den 29. oktober 2012 Sted: Deltagere: KL, København Karen von Påhlman, Region Nordjylland

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning 3. september 2015 Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye

Læs mere

MEDICINHÅNDTERING. INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS Sundhed og Omsorg

MEDICINHÅNDTERING. INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS Sundhed og Omsorg MEDICINHÅNDTERING INSTRUKS Elektroniske meddelelser i Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS 2019 Sundhed og Omsorg INDHOLDFORTEGNELSE: Elektroniske meddelelser (MedCom) i Sundhed og Omsorg - Instruks...

Læs mere

MedCom. Sådan bliver kommunen koblet op på sundhedsdatanettet

MedCom. Sådan bliver kommunen koblet op på sundhedsdatanettet Sådan bliver kommunen koblet op på sundhedsdatanettet En stor del af kommunikationen mellem samarbejdspartnere i hele sundhedssektoren kan foregå via sundhedsdatanettet MedCom September 2003 Sådan bliver

Læs mere

SATS-pulje vedrørende Styrket sammenhæng for de svageste ældre. Region Nordjylland og kommunerne i regionen, dog undtaget Læsø

SATS-pulje vedrørende Styrket sammenhæng for de svageste ældre. Region Nordjylland og kommunerne i regionen, dog undtaget Læsø TIT-PROJEKTET SATS-pulje vedrørende Styrket sammenhæng for de svageste ældre Region Nordjylland og kommunerne i regionen, dog undtaget Læsø Projektet løber fra 2017 til 2019 PROJEKTET - MÅLSÆTNINGER At

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning

Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Opfølgning på faglige indikatorer fra Sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning 1 Indholdsfortegnelse: 1 Forord og indledning... 3 2 Status for faglige indikatorer for indsatsområdet... 4 2.1 Patientoplevet

Læs mere

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Tid: Mandag d. 17. november 2014 kl. 14.30 17.00 Sted: Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg, mødelokalet hos Sundhed og Sammenhæng 1. etage. Deltagere

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Rammeaftale. om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder. Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning

Rammeaftale. om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder. Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning Rammeaftale om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning Tillæg til sundhedsaftalen 2011-2014 om elektronisk kommunikation ved

Læs mere

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Herning Kommune, Sundhed og Ældre Holstebro

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Indsatsområde: Sundheds-IT Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Region Nordjylland og Kommuner i Region

Læs mere

FMK-evaluerings-/netværksmøde i Region Nordjylland

FMK-evaluerings-/netværksmøde i Region Nordjylland FMK-evaluerings-/netværksmøde i Region Nordjylland Torsdag den 10. marts 2016 Karina Hasager Hedevang, Konsulent Agenda Kl. 10.00 Kl. 10.10 Kl. 11.30 Kl. 12.00 Kl. 12.45 Kl. 13.15 Kl. 13.45 Kl. 14.00 Kl.

Læs mere

Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 10. december 2015

Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 10. december 2015 Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 10. december 2015 Hotel Storebælt, Nyborg Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagorden 1. Velkomst og kort opfølgning fra sidst (kl.13.00) 2. Status for teknisk overgang til version

Læs mere

MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation Oktober 2018

MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation Oktober 2018 MedComs statistik over kommunal GOP kommunikation Oktober 2018 Kommunestatistikken over kommunal GOP kommunikation er en oversigt over, hvilke typer, og antal, af genoptræningsplaner som kommuner modtager.

Læs mere