Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl"

Transkript

1 Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen Sif Holst DSI-Ungdoms sekretariat: Steffen Møller Fjordside (ordstyrer), Miriam Madsen, Ditte Holt (referent) Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december 2014 Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl DAGSORDEN Referat: 1.Godkendelse af dagsorden 2.Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 28. marts Emner til diskussion a. Fællesblad for handicapungdomsorganisationerne. b. Mødet med Anne-Mette Winther Christiansen samt det efterfølgende arbejde. c. AI-summit d. Medie- og kampagneudvalgets rolle e. Udvidelse af mulighederne for medlemskab af DSI-Ungdom/SUMH 4.Projekter, aktiviteter og status 5.Orientering fra: a. Handicaporganisationer for alle også etniske minoriteter b. De politiske udvalgs aktiviteter c. Grafiskprofil mv. d. Invitationer og henvendelser e. Økonomisk status f. Deltagelse på medlemsorganisationernes årsmøder a. Bestyrelsen b. Sekretariatet 6.Evaluering af dagens bestyrelsesmøde 7.Næste møde 8.Eventuelt 1. Godkendelse af dagsorden Ekstra punkter til dagsorden Bestyrelsen blev enige om at behandle følgende punkter ud over den fremsendte dagsorden: Isak: tilgængelighed til de politiske partier: punkt 3.g.

2 Ditte H: ekstra bilag og ønske om diskussion til punkt 4.c. Steffen: punkt 3.f.: SUS - Socialt Udviklings Center er interesseret i samarbejde 4.h: HUK Kristina: 4.g. formandsnetværk 2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 28. marts 2008 Ingen Ingen kommentarer til referatet HUSK at sende referat ud med bilag 3. Emner til diskussion a. Fællesblad for handicapungdomsorganisationerne. Ikke løbe økonomisk risiko UK-eksempel: Udlicitere til trykkeri Kristina: det er mærkværdigt at Maibritt ikke vil være procent-lønnet. Tør vi så tage risikoen, hvis hun ikke tør? Isak: vi er nødt til at få fastlagt rammerne Sif: er lidt skeptisk, men foreslår også at Maibritt bliver procent-lønnet, så SUMH ikke taber penge på det. Alternativt eksempel fra UK: indgå en aftale med trykkeri, som sælger annoncer, sætter op, sender ud m.m. og UK blot leverer stof. UK har et overskud på ca kr. pr. blad. En lignende aftale kunne SUMH muligvis indgå med Maibritt eller et trykkeri. Isak: vigtigt at få lavet nogle forretningsbetingelser. Det kan vi evt. gøre over mail. Kommentar fra Rie på mail: Jeg har lidt svært ved dette punkt, da jeg ikke føler at vi har helt afklaret hvad vi skal bruge bladet til. Jeg mener ikke det er holdbart bare at tage udklip fra vores foreningers egne blade jo hvis der er en enkelt rigtig god artikel som kommer alle ved. Jeg tror ikke folk læser bladet, hvis der bare står lokalt info fra de enkelte handicaporganisationer så kan de lige så godt nøjes med at læse deres eget blad. Jeg har svært ved at overskue prislisten, men synes det er vigtigt at vi først får fastlagt hvad vi vil med bladet. Vi vil give det en chance, hvor hun er fritstillet til at gøre noget i vores navn, men hvor hun også løber risikoen. Bestyrelsen er ikke tryg ved at hun ikke tør satse lønmæssigt på projektet. Beslutning Beslutning: Bestyrelsen laver en -diskussion om indholdet i bladet, og hvordan det skal skrues sammen. Ditte H bliver primær tovholder fra sekretariatet. Spørge Rie og Rebecca om de vil deltage. Sif vil gerne være med på sidelinje. b. Mødet med Anne-Mette Winther Christiansen samt det efterfølgende arbejde. Godt møde Det var et rigtig godt møde, og vi har efterfølgende sendt nogle notater, for at klæde de 3 politikere på. Bl.a. er Venstre ved at formulere handicappolitik.

3 Gode kontakter Ønske om bedre koordinering internt i SUMH Projekt-katalog og prioritering Isak: Det vil være en fordel, hvis vi kan igangsætte nye projekter med længere tidsperspektiv. Sif: det er også godt at bevare kontakten på længere sigt, også hvis vores projekter her nu ikke bliver til noget. Miriam: Kan vi blive bedre til at holde overblik over projekter (hevisning til dokument med projektforslag som ikke er koordineret med udvalgene). Kan vi blive bedre til at bruge aktivitetskalenderen. Isak: kan vi formalisere, hvad vi går med i hovedet? Steffen: vigtigt at have en stor palet: projekter skal dels ændre ting som vi er utilfredse med, dels skal vi have finansiering til drift og organisation. Miriam: vil lave et brutto-projekt katalog, så vi bevarer overblikket Sif/Isak: vi har brug for overblik over projekter og prioritering. Det skal dog ikke være rigide planer Organisationsoverblik og prioriteringer skal drøftes efterfølgende c. AI-summit Forslag om at lave et seminar Formål: flere/ gladere frivillige Ansøge DUFs initiativstøtte Diskussion (AI = appreciative Inquiry: organisationsudvikling) Miriam og Kristina har været på AI-kursus og vil gerne lave et AI-summit for alle frivillige i SUMH: hvordan er det at være frivillig? => sikre flere frivillige eller sikre at de frivillige er glade og engagerede. Vi kan ansøge DUFs initiativstøtte for organisationsudvikling. Forslag: holde et seminar med alle nuværende frivillige og ansatte, men også tidligere frivillige for at afsøge hvad der gør det attraktivt at være frivillig. Sif: kunne vi kombinere med organisationsoverblik og prioritering? Steffen: det kan være en svær udfordring at debattere vores fremtidige projekter med alle medlemsorganisationerne, som har mere specifikke interesser og perspektiver. Kristina: det vi kan bruge AI til, er at få flere frivillige, når de er blevet aktive frivillige kan de være med til at prioritere projekter. Isak: Det er et rigtigt projekt at sikre at de frivillige får ejerskab for organisationen/ de ting de ikke selv har fingre i. Miriam: Et summit kan godt have en værdi i sig selv, for de frivillige oplever gejst og ejerskab, når de mødes (fx uddannelsesweekend og repræsentantskabsmøde). Kommentar fra Rie på mail: Jeg støtter helt sikkert op om at vi skal forsøge, at lave et summitmøde tror det vil give meget i afkast. Beslutning Kristina og Miriam arbejder videre med et forslag til hvordan projektet kan skrues sammen/ ansøgning til initiativstøtten. Det kan blive sidste del af januar/ start februar forslag: første weekend i februar. d. Medie- og kampagneudvalgets rolle

4 Diskussion: Enten skal de udfylde huller eller arbejde mere overordnet Sparringspartner Oplæg fra Rebecca: hvad skal et medie- kampagneudvalg lave? Sif: Dels skal de andre udvalg kunne bruge dem som sparringspartner og spille bold med dem, så vi kan lave de bedste kampagner. Dels skal udvalget planlægge selvstændige tiltag, som enten udfylder huller for de andre udvalg eller er samlende for hele organisationen/ mere overordnede. Isak er på linje med Sif: Udvalget skal fungere som sparring, men ikke sådan at de skal udføre andre udvalgs ideer. Deres hovedrolle bør være i stil med de andre udvalg at generere deres dagsorden hen ad vejen. Det skal være deres egen motivation, der skal være drivkraft. Det skal dog være i et tæt samarbejde med bestyrelsen. Kristina: Det vil være rigtig rart at kunne bruge dem som sparringspartner i forbindelse med kampagner, for de har nok andre kompetencer end de politiske udvalg. Miriam: udvalgene efterspørger også, at medie- kampagneudvalget er med til at løfte, når der laves mediekampagner, som kræver at mange er aktive. Steffen: udvalget er ekspert -udvalget, som de andre udvalg kan invitere, når de skal snakke kampagner. Udvalget skal lave en strategi Holdnings-bearbejdende kampagner Profilere ungdomsorganisationer internt. Ansigt udadtil => sammenhæng til SUMHs overordnede formål og strategi Kristina: Det er samtidig vigtigt at fx tilgængelighedspolitisk udvalg og mediekampagneudvalget ikke laver det samme Isak: muligvis skal udvalget lave en overordnet strategi/ handleplan (ligesom de politiske udvalgs politikpapir) for hvilke projekter de vil lave/ hvad deres prioriterede fokuspunkter er, som bestyrelsen kan godkende. Miriam: måske er det godt, at det er noget som er mere holdningsbearbejdende frem for politisk, da de øvrige udvalg i høj grad tager sig af det politiske. Der ud over kunne en anden opgave være at profilere unge internt i handicaporganisationer (som diskuteret i punkt 4.a). Ditte H: Det er vigtigt at der er overensstemmelse mellem SUMH som organisation mere overordnet og medie og kampagneudvalgets kampagner, da det let bliver dem der tegner SUMH udadtil. Steffen: Det er måske en god ide at udvalget får et ekstra medlem som ikke har et bevægehandicap, for at sikre at deres kampagner også repræsenterer SUMH mere overordnet. Kommentar fra Rie på mail: Synes det er nogle gode overvejelser. Giver jer ret i jeres overvejelser. Jeg glæder mig til at se nogle af jeres kampagner og samarbejde med jer. Jeg kan godt se pointen med Grøn Koncert men hvor dyrt bliver det? Er det den rigtige målgruppe for en tilgængelighedskampagne? Eller er der et andet tema, som rammer den almindelige dansker mere bredt? Glæder mig til at se hundekampagnen synes den er genial men hvordan sikrer man, at butiksejerne ser den?

5 e. Udvidelse af mulighederne for medlemskab af DSI-Ungdom/SUMH Indstilling: Begrundelse: Diskussion: Mudret at være paraplyorganisation og have individuelle medlemmer Skal vi tage konsekvensen af, at vi har nogle frivillige som ikke er medlem af vores medlemsorganisationer? Det er ikke for at få tips-tilskud, eller give dem særskilt stemmeret på repræsentantskabsmødet, men for at give dem et formelt tilhørsforhold. Dette er nødvendigt for at kunne indstille folk til eksterne repræsentationer. Det er dog ikke nødvendigvis problemløst, måske ønsker nogle ikke at være medlem af medlemsorganisationerne længere, hvilket kunne give problemer. Kristina: Der er både fordele og ulemper ved forslaget. Sif: modstander af det. Det giver et mudret billede, at være en paraply med individuelle medlemmer. Men ser ikke nogen grund til at folk kan være frivillige i udvalgene uden at være medlem i en medlemsorganisation (MO). Isak: enig med Sif. SUMH kunne dog godt formalisere (skriftligt) muligheden for at være aktiv uden at være medlem af MO er. Hvis det bliver tilfældet, at der kommer mange frivillige i SUMH uden medlemskab i MO er, så kunne man måske på længere sigt finde ud af at give observatørstatus eller lignende i repræsentantskab. Der er handicap vores MO er ikke repræsenterer Forslag om et netværk i stedet for medlemskab Cathrine: Nogle mennesker kan have brug for at være individuelle medlemmer, fordi der ikke er en MO, der repræsenterer deres behov/handicap. Isak: Uden de politiske udvalg og bestyrelsen, så er der ikke noget SUMH. Måske kunne man lave netværket af unge med handicap som er puljen af folk, der er interesserede i at følge SUMH. Med tiden kunne netværket blive en medlemsorganisation. Sif: Er fortsat imod forslaget: man kan vel godt være SUMHs repræsentant i en ekstern repræsentation uden at være medlem af en MO. Det er svært med individuelle medlemmer i forhold til betaling af kontingent, afgøre hvilken indflydelse de skal have på bestyrelse og repræsentantskabsarbejde m.m. Vi kan dog sagtens lave åbne arrangementer, hvor medlemskab ikke er påkrævet, hvor denne gruppe inkluderes, for at imødegå et behov. Miriam: Fra de handicaporganisationer som ikke har et ungdomsudvalg ville de unge kunne være medlem af vores netværk og dermed tilknyttet os. Vi ville måske kunne få en lang større række konkrete personer tilknyttet SUMH, som vi kan trække på i forbindelse med kampagner, events og lignende. Steffen (svar til Sif): Det kan give problemer med MO erne, hvis vi indstiller ikke-mo-medlemmer til eksterne repræsentationer. Sif: vi kan arbejde videre med netværks-tanken, bare det ikke hedder individuelle medlemmer (inkl. Formelle rettigheder m.m.) Miriam: man skal overveje hvad vi kan tilbyde et netværk, så de føler tilhørsforhold.

6 Kommentar fra Rie på mail: Det synes jeg vil være en virkelig god ide! Jeg er en af dem som ikke har en stor moderorganisation specifik for mit handicap. Jeg har så fundet UK som giver mig mulighed for at blive en del af SUMH, men der kan være mange grunde til at personen ikke ønsker at deltage i UK s organisation så frasortere man folk med små handicaps, som kunne være en ressource for SUMH. Jeg synes derfor klart at det ville være en styrkelse af SUMH s grundlag! Beslutning: Vi arbejder videre med netværkstanken i mere formaliseret form, som præsenteres på næste bestyrelsesmøde. Ansvarlige: Steffen, Isak og Miriam. f. SUS - socialt udviklings Center Indstilling: seksual politik Diskussion: Positiv opbakning til forslaget Vi rammer bredt da en del MO er har medlemmer med dobbelt medlemskab. Beslutning: Vi har længe snakket om vi ikke er gode til at gøre meget for unge med udviklingshæmning. Der er dog nu kommet et forslag om at udforme en seksualpolitik til bosteder, skoletilbud m.m. i samarbejde med SUS (Socialt Udviklings Center) Kristina: Det er meget spændende og nok også meget kærkomment. Isak: Det er en god ide. Det er også fint at tilgodese denne gruppe meget specifikt, fordi vi på mange andre områder har glemt dem. Sif: Det er en god ide. Der er et stort behov for, at denne gruppe kan kæmpe for deres egne rettigheder. Det er i høj grad forældre der repræsenterer dem, som måske ikke i alle tilfælde har samme interesser som de unge selv. Kristina: en række foreninger har medlemmer med dobbelt medlemskab, så det kan sagtens forsvares overfor SUMH (epilepsi, UK, Spastiker m.fl.) Isak: Det vil være et rigtig godt ansvar for SUMH at påtage sig at unge får noget at skulle have sagt i de meget forældrestyrede organisationer. Der er mandat til at arbejde videre med forslaget. Ditte Guldbrand og Steffen deltager i møde med SUS, hvorefter bestyrelsen vil blive orienteret. g. Tilgængelighed til de politiske partier Orientering: åbent brev til politikere Kommentarer: Gode råd Opbakning til ideen Isak: det er en gammel mærkesag som Isak har tænkt sig at gå videre med personligt. Der er mange barrierer, særligt fysisk tilgængelighed, som forhindrer deltagelse i de politiske ungdomspartier. Isak har tænkt at sende et åbent brev til partiformænd både voksen og ungdomspartiformænd. Der er et lille pulje i sats-puljen til at forbedre tilgængelighed. Sif: Det er vigtigt, at der i brevet fokuseres både på nationalt og lokalt niveau. Lokalafdelingerne er vigtige, for de er trinbræt. Miriam: Husk at DSU har lavet en handicappolitik i forbindelse med DUFs inklusionsstafet.

7 4. Projekter, aktiviteter og status Kristina: Husk at præciser, hvad det vil sige at være tilgængeligt. Evt. lave en række tjek-spørgsmål. Isak: tænker at brevet skal formuleres som pressemeddelelse og vil samtidig forsøge at aktivere ungdomspolitikere til at øge opmærksomheden om det. a. Handicaporganisationer for alle også etniske minoriteter Orientering: Gode kontakter Seminar Brochure og plakat Diskussion: Hvordan guides nye medlemmer til ungdoms-afdeling? SUMH kan promovere ungdomsarbejdet Benedikte har etableret en del kontakt med etniske minoritetsforeninger samt en del fagpersoner. Også mange handicaporganisationer har sat konkrete tiltag i gang. Projektet har netop afholdt et seminar for at etablere samarbejde mellem projektets 3 forskellige målgrupper (handicaporganisationer, fagpersoner og etniske minoriteter). Seminaret bestod af henholdsvis oplæg og workshops. En af de afgørende konklusioner på seminaret: En gennemgående barriere er kommunikation til de etniske minoriteter om muligheder i organisationerne. Har lavet en brochure og en plakat til etniske minoriteter om mulighederne i handicaporganisationerne. Oplæg til diskussion: hvad kan vi gøre for at nye medlemmer i hovedorganisationer får viden om ungdomsorganisationerne/udvalgene: Sif: det er et generelt organisatorisk problem at guide de unge fra hovedorganisationen til ungdomsafdelingen for de organisationer, som ikke har en uafhængig ungdomsorganisation. Det skyldes måske at der er en forestilling om at ungdomsorganisationerne er nogle uvorne teenagere, som skal holdes lidt i ørerne. Det er ikke en specifik etnisk problemstilling, men generet problem for medlemsorganisationerne: så det kunne være et internt projekt at få gjort moderorganisationer og de voksne opmærksomme på ungdomsorganisationers værdi. Vi kan i den forbindelse udnytte synergien af DHs rapport og seminar om børn og unge. Steffen: Ungdomsorganisationerne skal også blive bedre til at markere sig overfor de voksne og kommunikere, at de eksisterer og hvad de laver. Miriam: Det gode eksempel er det bedste, men vi kan også lave et argumentationsdokument om, hvorfor det har værdi at have de unge med, og være offensiv i forhold til at få historier med i nyhedsbreve, på hjemmesider m.m. Diskussion: hvad kan ungdomsorganisationerne som er særligt? Hvad er det specifikt ungdomshandicaporganisationerne giver? Generelt om ungdomsorganisationer: der er kortere fra ide til handling og man kan nemmere få indflydelse. Det er lettere at afholde arrangementer m.m. Det er et sted hvor man kan lære at deltage i organisationsarbejde, få kompetenceudvikling, fordi det er ok at lave fejl.

8 Kristina: Man skal fortælle succeshistorierne om opblomstring, fællesskab m.m. Benedikte vil gerne informeres om alle arrangementer i MO er Møde i Inklusionsnetværk Opfordring til at hver gang der er et konkret arrangement ude i medlemsorganisationerne sender de mail til Benedikte med kort info, så hun er orienteret. Ligeledes opfordrer Benedikte bestyrelsen til at skabe kontakt til evt. medlemmer i MO med etnisk minoritetsbaggrund. Næste møde i inklusionsnetværket er den 27. august kl i Hvidovre, hvor hele bestyrelsen opfordres til at deltage b. De politiske udvalgs aktiviteter Til orientering om udvalgenes arbejde kan udvalgenes referater læses. Nyt medlem til socialpolitisk udvalg Der er et nyt medlem, Ahmed fra UK, som ønsker optagelse i socialpolitisk udvalg. Sif anbefaler ham: Han er meget engageret og aktiv. Han er meget rettighedsbaseret og er bl.a. interesseret i ulandsarbejde. Steffen: der er også stor symbolværdi i det i forhold til vores projekt handicaporganisationer for alle. Beslutning: Bestyrelsen godkender indstillingen af Ahmed som udvalgsmedlem c. Grafisk profil m.v. Diskussion: Ikoner Genkendelighed hjælper læs-let Hvilken type ikoner skal vi have? Kristina: kan godt lide tanken om blanding af det enkle og det mere komplicerede (Mariannes og Jonas tegninger): de symboler der fungerer som læs-let må gerne være genkendeligt fra andre sammenhænge, da det gør det lettere. Cathrine: kan bedre lide Jonas stil, hvor Mariannes er mere stift. Vi skal huske tilgængelighed for svagtseende Vi skal sikre at ikonerne passer til den grafiske linje Sif: vi skal være meget opmærksomme på om hjemmesiden bliver tilgængelig. Jo mere komplicerede tegninger, jo sværere for svagtseende. Det vil være en god ide at spørge ULF/ DBSU m.fl. om et givent forslag er tilgængeligt. Isak: er mest til kombinationen. Det er godt, at det der symboliserer udvalgene har mere historie og et specifikt udtryk, som passer til SUMHs grafiske univers. Cathrine: Vi får mulighed for at kommentere på Jonas tegninger, så dermed har vi mulighed for at redigere. Kristina: Ved kognitive handicap kan det være svært at gennemskue Jonas tegninger. Derfor er det mere oplagt at lave vores egne tegninger til de ikoner, de ikoner, som der ikke eksisterer billeder på i forvejen (fx udvalgene).

9 Miriam: Mariannes tegninger er mere grafiske rene, hvilket vil gøre dem mere tilgængelige. Økonomi og tid: Beslutning om ikoner: Beslutning om interne sider på hjemmesiden Forum på hjemmesiden: Økonomi/tidslinje for ikoner: Isak: hvis vi vælger kombi-løsningen kan det være sjovt at fx udvalgenes tegninger ikke kommer på én gang, fordi der vil komme noget nyt på hjemmesiden hen ad vejen. Det er mere sjovt, at de mere komplicerede tegninger dukker op hen ad vejen frem for de simple ikoner, som ikke har nyhedsværdi. Tilgængelighed og genkendelighed er vigtigt. Vi skal snakke med Jonas om hvad han kan lave. Der er enten stemning for en kombi-løsning eller at Jonas laver tegningerne. Læs-let ikonerne (tid, sted, tlf m.fl.) laver vi nu, genkendeligheds-ikonerne (udvalg, brevkasse m.fl) laves hen ad vejen. Interne sider: vi bestiller nu, og får opgraderet når det bliver muligt. Forum: Det forum vi har fået tilbud på, sender mail til brugerne, hver gang der sker noget, men man kan ikke svare på mail, som Isak har efterspurgt. Ditte H: det er en fordel kommunikationsmæssigt at lede folk ind over hjemmesiden, så de måske ser de nyeste nyheder eller arrangementer m.m. Behov for lukkede fora Beslutning: Formandsnetværket skal have et lukket forum. Alle der har et ønske til forum skal lave en kravspecifikation til hvad de kræver og sende denne til Ditte H senest på tirsdag d. 3. april. Spørgsmål til Lasse (mediegrafik): Har vi et specifikt link til de enkelte fora, så fx internationale brugere har et direkte link. Ditte H og Isak går sammen om at definere hvad vi skal have til forum. d. Invitationer og henvendelser Vi har ingen yderligere aktuelle invitationer og henvendelser e. Økonomisk status Der blev ikke tid til at gennemgå kvartalsregnskab. Til gengæld vil der blive lavet et pædagogisk halvårsregnskab. f. Deltagelse på medlemsorganisationernes årsmøder 3 møder samme weekend Både Attak (Grenå) og Epilepsiforeningen (Odense) inviterer til årsmøde sidste søndag, i oktober, d. 26/10. DDU holder årsmøde i Aalborg 25. oktober.

10 Fordeling af bestyrelsesmedlemmer Kristina snakker med Rie, om hun kan deltage i Epilepsiforeningens møde? Isak snakker med Rebecca om at fordele Attak og DDUs møde. g. Formandsnetværket Næste møde bliver udskudt til efter sommerferien. Formentlig Vejle handicapcenter. h. HUK Handicappedes udviklings og kompetencecenter Indstilling: Beslutning 5. Orientering fra: Camilla som sidder med projektet vil gerne sidde et andet sted, hvor der er mere dynamik m.m. Hun har spurgt om hun må sidde hos SUMH (og at vi vil lægge navn til). Bestyrelsen bakkede op om et samarbejde med HUK, men lægger vægt på at vi skal have moderate forventninger til projektet. a. Bestyrelsen Kristina har travlt Ries afbud Kristina: har mange eksaminer og et udvalg i egen MO som ikke fungerer, så undskylder hvis hun glemmer at melde tilbage og opfordrer til at losse til hende, hvis hun glemmer noget. Kommentar fra Rie på mail: jeg vil stadig gerne deltage i mødet d. 17. Juni med velfærdsministeren. Hvis der er andre opgaver jeg vil kunne varetage er I velkommen til at ringe på eller mail. b. Sekretariatet Ferieplan: Aflysninger: Sekretariatet sender mail ud med ferieplaner. Ny politik om ikke at skrive aflysninger på hjemmesiden, medmindre det er højst nødvendigt, pga. signalværdien 6. Evaluering af dagens bestyrelsesmøde Ændre rækkefølge på punkter Bestyrelsen snakker sig varme, så hvis der er diskussionspunkter, der ikke skal siges meget til, kan de med fordel ligge først: Start med halvkedeligt/ det formelle, så det interessante/engagerende og slutte af med det halvkedelige/formelle. 7. Næste møde

11 Til dagsorden: Punkter til dagsorden til næste møde: - Task-gruppe (Kristina) - Strategi i forhold til ekstern repræsentation (observatørposter i DH) (Kristina) - DUF (Sif) - politik-fastlæggelse på møder på tværs af MO er. Dato: Næste møde bliver mandag den 11. august Isak er ansvarlig for dagsorden m.m. kl i Hvidovre. 8. Eventuelt Intromøde Film-projekt til folkeskoler Intromødet den 21. maj blev aflyst pga. manglende tilmelding. Isak: har modtaget henvendelse vedr. film-projekt om bevægelseshandicap til folkeskoler. Lidt skæv og rock n roll tilgang, hvor unge med handicap skal være skuespillere. Isak foreslår at vi skal forsøge at placere en repræsentant i projektet. Isak er ansvarlig.

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer),, Benedikte og Sif (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Fredag d. 28.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen (Afbud pga. manglende tolkning) Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Miriam (ordstyrer) og Sif (referent) Bestyrelsesmøde

Læs mere

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007.

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007. Godkendt referat Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Onsdag d. 16. januar kl. 15 18.00 Til stede: Isak næstformand Cathrine Kristina Lars Fra sekretariatet: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Afbud:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Rie Lynge Rasmussen Rebecca Delfs DSI-Ungdoms sekretariat;

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tilstede: Isak Kornerup Houe, Rie Lynge Rasmussen, Kristina Ladingkær, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl-Madsen, Miriam Madsen, Danny Nymand Lajer og Tina Langerskov Buchhave

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Thomas Arpe, Peter Mikkelsen, Tim Pettersson, Ulrik Klintrup Dahl Madsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Kristina Ladingkær, Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 17. oktober kl. 12.00 17.00

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 1. september 2009, kl. 16-20, Kløverprisvej, mødelok. 2 Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl Madsen, Cathrine Jeppesen, Isak Kornerup

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Tilstede: Rasmus Storgaard, Isabella Leandri-Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Tim Hansen og Miriam Madsen (referent)

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007. 3. Kommentarer på referat fra sidste møde (23. marts 2007)

Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007. 3. Kommentarer på referat fra sidste møde (23. marts 2007) Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007 Kalundborg Vandrehjem, Tilstede: Ditte Guldbrand Christensen, Isak Kornerup Houe, Lars Holm Sørensen, Kristina Ladingkær og Cathrine Jeppesen. Fra sekretariatet:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej.

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej. Referat fra bestyrelsesmødet den 8. december: Til stede: Ditte Guldbrand Christensen Isak Kornerup Houe Lars Holm Sørensen Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen (punkt 1-4c) Ditte Heering Holt Steffen Møller

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Tilstede: Isabella Leandri-Hansen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Rie Lynge Rasmussen og Miriam Madsen (referent) Afbud: Rasmus Storgaard, Tim Hansen og Frederik

Læs mere

DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august 2011. 14.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august 2011. 14.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH DAGSORDEN for bestyrelsesmødet den 28. august 2011 14.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH 14.10 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer ILH 14.15 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl. 18 21.00

Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl. 18 21.00 Referatet er godkendt Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl. 18 21.00 Til stede: Ditte G, Kristina, Isak, Cathrine, Lars, Steffen, Ditte, 2 tolke 1 Valg af referent og ordstyrer

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Tilstede: Mads, Signe, Sigrid, Louise, Rie, Miriam (referent), Esben (under punkt 11-16), Peter (under punkt 14-16) og Ida (via skype under punkt 14). Afbud:

Læs mere

Handleplan 2008 DSI-Ungdom

Handleplan 2008 DSI-Ungdom Handleplan 2008 DSI-Ungdom Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Letlæselig version... 3 Indledning... 4 Visioner for DSI-Ungdom... 4 Politiske aktiviteter... 5 Uddannelsespolitisk

Læs mere

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet.

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet. Referat fra bestyrelsesmødet, tirsdag, d. 28. april 2009 kl.17-20.30 på sekretariatet Tilstede: Isak K. Houe, Rie Rasmussen, Ninna Engelbrecht, Peter Mikkelsen, Miriam Madsen (sekretariatet) og Sif Holst

Læs mere

Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008

Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008 Tid og sted Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008 Feriecenter Slettestrand Slettestrandvej 142, DK-9690 Fjerritslev Fra fredag d. 28. marts kl. 19.00 til søndag d. 30. marts

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 19. august kl. 13.00 17.00

Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 19. august kl. 13.00 17.00 Til stede: Isak Krnerup Hue, Ladingkær, Cathrine Jeppesen, Sif Hlst, SUMHs sekretariat: Steffen (rdstyrer), Benedikte, Miriam g Ditte (referent) Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Bestyrelsesmøde

Læs mere

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. februar 2012 Tilstede: Tim Hansen, Rasmus Storgaard, Rie Rasmussen, Thomas Arpe, Ulrik Klintrup Dahl Madsen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen

Læs mere

Årsberetning 2008 Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Årsberetning 2008 Sammenslutningen af Unge Med Handicap Årsberetning 2008 Sammenslutningen af Unge Med Handicap Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 LÆS-LET resumé... 4 1. Formandens beretning 2008... 5 2 Politiske aktiviteter... 7 2.1

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl. 12-17 med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 12.00 Frokost Ansvar 12.45 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 13.00 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Tilstede: Mads Brix Baulund, Tim Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen (referent) Under punkt 4-5 desuden: Kim Steimle

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Tilstede: Katrine, Mads, Anders, Louise, Sigrid, Fie, Thor (fra punkt 5), Sidsel og Miriam (referent) Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Handleplan 2009 Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Handleplan 2009 Sammenslutningen af Unge Med Handicap Handleplan 2009 Sammenslutningen af Unge Med Handicap Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Letlæselig version... 3 Vision for Sammenslutningen af Unge Med Handicap... 4 Politiske aktiviteter...

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Online Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Referent: Frederikke Ordstyrer: Deltagere: Alle (,,, Nynne, Tilde,, Frederikke og Sabina) Ikke tilstede: Ingen 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer 2):

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH Referat af bestyrelsesmøde d. 18. maj 2012 Tilstede: Osman Sari, Camilla Heide Sørensen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen (fra punkt 6), Rasmus Storgaard (via skype), Rie Lynge Rasmussen og Miriam

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder.

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder. Handleplan 2011 Indledning SUMHs handleplan 2011 er konkrete mål for, hvad SUMH skal gennemføre af tiltag i 2011, samt hvilke tiltag fra forrige år, der skal fortsættes. Kontorets faste opgaver såsom administration

Læs mere

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL. 10.30-15.45 Tilstedeværende: Mads, Sigrid, Jonas, Mads, Mette (går tidligt), Niels, Fie (går tidligt), Louise (ankommer kl 12) Nina, Karen, 1. VELKOMMEN & CHECK IN (10 MIN)

Læs mere

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE Til dig som er netværksleder - eller overvejer at blive det Dit navn: KOMMUNAL Kære netværksleder Denne guide er til dig, der er netværksleder i et af HK Kommunals faglige netværk

Læs mere

REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007.

REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007. Referat godkendt REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007. Tilstede: Ditte Guldbrand Christensen, Lars Holm Sørensen, Thomas Settergren og Brian Damsgaard. Samt Steffen Møller Fjordside og Line Mørkegaard

Læs mere

Møde i Vejle Kraftcenter s styregruppen d. 28.08.13. Møde med DFK

Møde i Vejle Kraftcenter s styregruppen d. 28.08.13. Møde med DFK Møde i Vejle Kraftcenter s styregruppen d. 28.08.13 Møde med DFK EliteVejle. Bo vil gerne, at vi evaluerer det forgangne år. Hvad vil vi til næste år? Hvordan er vores samarbejde med kommunen? Hvad har

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Tilstede: Trine, Sigrid, Nicolai (under punkt 4), Rie, Sidsel, Signe, Mads, Louise (fra punkt 5) og Miriam (referent). Afbud: Oliver Dagsorden: 1. Velkommen

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35 Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 Introduktion af nye repræsentanter 18.00-19.00 Aftensmad 19.00-19.30 Velkomst Valg af dirigent, valg af referent og stemmetællere Isak

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH BESTYRELSESWEEKEND I SUMH DAGSORDEN 6.-7. MAJ 2017 Bestyrelse: Anders, Alice, Mette, Nicolaj, Sofie, Frederik (kun søndag) Sekretariat: Nina, Karen (Lørdag), Cecilie (Søndag) Sofie og Nina bød velkommen

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 3.6.2014

BESTYRELSESMØDE 3.6.2014 BESTYRELSESMØDE 3.6.2014 Til stede: Birgit, Kurt, Heidi, Sara, Cathrine, Candela og Rune. 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Meddelelser 3. LAND 4. Grønt Netværk 5. EPT 6. PLANT 7. Mobiliteter 8. Hjemmesiden

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat af 14. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 18. juni 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

1. Opfølgning på referat. Referatet er godkendt.

1. Opfølgning på referat. Referatet er godkendt. Tranbjerg maj 2016 Referat bestyrelsesmøde SBH Dato: 27. april 2016 Deltagere: Jakob May, Penille Thea Mau, Søren Romar, Peter Godvin, Sus Rask, Kelly Berg, Lone Hermansen, Gitte Kromann Jacobsen og Malene

Læs mere

Årsberetning 2007 DSI-Ungdom

Årsberetning 2007 DSI-Ungdom Årsberetning 2007 DSI-Ungdom Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse LÆS-LET resumé... 3 1. Politik... 4 1.1 Formandens beretning 2007... 4 1.2 De politiske udvalg... 5 1.3 Socialpolitisk udvalg... 6 1.4 Tilgængelighedspolitisk

Læs mere

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse 2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse AF FREDERIK FREDSLUND-ANDERSEN OM FORFATTEREN Frederik Fredslund-Andersen er chefkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han rådgiver

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Tema: Årsmødet 2016.

Tema: Årsmødet 2016. Odense d. 14.02 2016 Referat fra bestyrelsesmøde for Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN tirsdag d. 2. februar 2015 kl. 18.00-21.00 hos Vivi Krigslund, Ejersmindevej 27, 5250 Odense SV Tema: Årsmødet

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

DAGSORDEN for den 17. december 2011. 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for den 17. december 2011. 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH DAGSORDEN for den 17. december 2011 11.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH 11.10 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer ILH 11.15 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d.

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00

Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00 Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00 Tilstede: Jonas, Jesper, Jens, Anne Marie, Steen, Janne, Marianne, Louise, Susanne Fraværende: Nanna Dagsorden Ansv. Ca.

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde fredag d. 10.11.2017 kl. 9.30 15.30 Mødet afholdes på Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73,

Læs mere

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDET 28. februar 2012

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDET 28. februar 2012 Tilstede: Rikke Skovfoged, Nimet Topcu, Suzan Saygili, Tagharid Rahmah, Kirsten Fischer, Inger Frydendahl, Line Hillerup, Mai-Britt Haugaard Jeppesen Afbud: Gitte Larsen, Maja Langhorn, Jeppe Fisker Mødetid

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 25.10.2014

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 25.10.2014 1. Formelt Tilstedeværende: Valg af ordstyrer: Valg af referent: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat fra sidst Jesper Mølgaard, Jakob Hedemark Vestergaard, David Alexander Gryesten Jensen,

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d. 04.10.2017 Mødet afholdes hos DS Århus, Søren Frichs Vej 42H, 1th 12, Århus, kl. 10-17

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Tilstede: Sigrid, Mads, Signe, Sidsel, Rie og Miriam (referent) Afbud: Louise, Trine og måske Oliver Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d Hvor: Referent: FORMALIA: Ordstyrer: Tilde Deltagere: Julie, Theis,,, Nynne, Sabina, Sofus og Tilde. Ikke tilstede: Ingen fraværende 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer

Læs mere

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014 1. Formelt Tilstedeværende: Valg af ordstyrer: Mødeleder Valg af referent: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat fra sidst Opfølgning på opgaver fra sidste møde Jesper Mølgaard, Marie Hauerslev,

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen.

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen. Danske Handicaporganisationer Kolding v/ formand Ida Merethe Jørgensen Mobil: 61867915 E-mail: idjo50@hotmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/kolding Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts

Læs mere

1. Velkomst. 2. Nyt fra sekretariat REFERAT BESTYRELSESMØDE

1. Velkomst. 2. Nyt fra sekretariat REFERAT BESTYRELSESMØDE EUDY-Dato: 31/3-2019 Tid og sted: 11:00-16:00 på Brohusgade 17 Ordstyrer: Henrik M. Hørlyck (HH) Referent: Michael Steenberg (MS) Til stede: Victoria Larsen (VL), Mads Jensen (MJ), Mads Jensen (MJ) og

Læs mere

Handicaporganisationer er også for. etniske minoriteter. Råd og vejledning til mødet med etniske minoriteter med handicap

Handicaporganisationer er også for. etniske minoriteter. Råd og vejledning til mødet med etniske minoriteter med handicap Handicaporganisationer er også for etniske minoriteter Råd og vejledning til mødet med etniske minoriteter med handicap Vil du åbne muligheder Denne brochure giver inspiration til, hvordan du som fagperson

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Opsamlende erfaringer fra workshops om Inklusion i foreninger

Opsamlende erfaringer fra workshops om Inklusion i foreninger Opsamlende erfaringer fra workshops om Inklusion i foreninger 27. november 2017 og 15. januar 2018 Dette dokument omfatter ikke alle vores erfaringer med mangfoldig inklusion fra projektets start, men

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl. 10-16 Deltagere: Eva, Kristian, Birte (11-16),, Anja, Maria (med på skype). Afbud: Birgitte, Hanne. Ordstyrer: Referent: Kristian De angivede tider er sluttidspunkt

Læs mere

Forslag til Fremtidens DUF

Forslag til Fremtidens DUF Forslag til Fremtidens DUF I henhold til vedtægternes 21, stk. 1 skal forslag til være sekretariatet i hænde senest 5 uger før delegeretmødet. Styrelsen indstiller følgende forslag til delegeretmødets

Læs mere

Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT

Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT 2008 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på Repræsentantskabsmøde den / 2009. Dirigent Dansk Blindesamfunds Ungdom, DBSU

Læs mere

Punkt af beskrivelse Kommentarer. Noget på Maks 2 min. Punktet er ikke til referat.

Punkt af beskrivelse Kommentarer. Noget på Maks 2 min. Punktet er ikke til referat. Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland indkaldelse og dagsorden til bestyrelsesmøde den 07.11.2018 kl 17.00-21.00 Lavendelvej 37, 4470 Svebølle Formålet med lokalafdelingernes arbejde er: 1.

Læs mere

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H Sådan starter du en 4H klub Udgivet i 2018 af 4H Agro Food Park 15 8200 Aarhus N 8740 5000 info@ Layout HELDINGgrafiker.dk Find os her: Ny 4H klub At starte

Læs mere

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale Statsrådsmøde Torsdag den 9/9 2010 klokken 16:15 i lokale 1330-126 Fremmødte: Anna, Maria, Jesper, Oluf, Rasmus, Troels, Jonas. Desuden er der mødt en masse nye ansigter op, referenten ikke kender navnene

Læs mere

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018 Dette er beretningen fra børnehaveklasselederudvalget i FSL 2018. Så er vi her igen og igen i år med max deltagerantal på 76 - det er fantastisk at mærke jeres opbakning til årskurserne. Der går ikke meget

Læs mere

Foreningen af Danske Lægestuderende

Foreningen af Danske Lægestuderende Dagsorden Repræsentantskabsmøde Mandag den 13. November 2017, kl. 16:30,, 5230 Odense M 1. Formalia 16.30 16.40 1. Valg af dirigent Maria indstilles 2. Valg af referent Jonas indstilles 3. Valg af kommunikationsansvarlig

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2 Bestyrelsesmøde Dagsorden og bilag 20-05-2009 18:00 21:30 RUC Studenterrådet v. Roskilde Universitet Indhold Dagsorden... 2 Bilag 1: Ranking hot or not!... 4 Bilag 2: DSF... 5 Bilag 3: Mødeplan... 6 Bilag

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 10.02.12 4.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde 3-4. oktober 2014 Tilstede: Louise, Mads, Anders, Sigrid, Fie, Katrine, Thor (fra punkt 8), Sidsel og Miriam (referent). Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til at tage med en tur op og se på vores DH arbejde lidt i helikopterperspektiv Dagens program

Læs mere

Referat - af bestyrelsesmøde 0409 på Frederiksberg Seminarium

Referat - af bestyrelsesmøde 0409 på Frederiksberg Seminarium Referat - af bestyrelsesmøde 0409 på Frederiksberg Seminarium Dagsorden 1. Valg af dirigenter 2. Valg af referent 3. Valg af klubber til anvendelse 4. Justering af dagsorden 5. Godkendelse af referat 0209

Læs mere

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København DAGSORDEN: 1. Ordstyrer: Birgit Referent: Mette Deltagere: Hanne N, Hanne M, Bitten, Marianne, Marlene,

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014

Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Referat af bestyrelsesmøde 29. november 2014 Tilstede: Thor, Sigrid, Fie, Sidsel, Anders, Mads, Louise (fra punkt 6) og Miriam (referent). Katrine var desværre syg. Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2.

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016 BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT 23.-24. APRIL 2016 Tilstede bestyrelse: Sigrid, Fie, Mette, Frederik, Niels, Mads, Anders (skype & sidst på mødet) Tilstede sekretariat: Nina, Karen 1. VELKOMMEN Sigrid

Læs mere