1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0."

Transkript

1 ICCPS Regler Draft Almindelige bestemmelser 1.1 I almindelighed bør der kun være en forening i hvert land, men på grund af forskellige love i de forskellige lande, er det tilladt at have mere end én forening. I sådanne tilfælde, skal landet udpege én person til at repræsentere begge foreninger i ICCPS. Hver forening bør dække et klart defineret geografisk område. 1.2 I et land, hvor der ikke eksisterer en Connemara forening, kan moderlandet Irlands forening, også kendt som CPBS, oprette et midlertidig registrer, indtil landet selv kan oprette sin egen Connemara Pony Selskab. 1.3 Som moderland for Connemara Stambogen, vil Connemara Pony Breeders Society (CPBS), definere de standarder, der er specifikke for Connemara racen. 1.4 Hvert Connemara Pony Selskab, skal føre en stambog som skal offentliggøres regelmæssigt, enten i trykt format eller elektronisk. Et eksemplar af foreningens stambog, skal sendes til CPBS. 1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2, Stambogens principper 2.1 Målsætninger for foreninger Connemara Pony Breeders Society og alle datter foreninger, skal: (I) (II) (III) føre en stambog med oplysninger om stamtavle, status og resultater for alle registrerede Connemara ponyer, i det følgende benævnt som ponyer. inklusive oplysninger, som bestyrelsen fra tid til anden beslutter. fremme avlen af Connemara Ponyer, med henblik på at sikre bevarelsen af denne irske race. 2.2 Avlsmål Avlsmålet for foreningen er at fremme avlen og forbedre anvendeligheden og kvaliteten af Connemara ponyen. 2.3 Karakteristik af racen Type: Kompakt, velafbalanceret ride type med god dybde og bredde og god hjerte-rum, stående på korte ben og dækkende over meget jord. Godt temperament, hårdfør, udholdenhed, intelligent, sunde, sikker på benene og med springevner. Højde: 128cm til 148cm inklusive. Farve: Grå, Sort, Brun, Dun, Palomino, Cream, Blue Eyed Cream og lejlighedsvis Roan og Rød.

2 Hoved: Velafbalanceret hoved af medium længde, med god bredde mellem store venlige øjne. Pony ører, velmarkerede kindben, kæben forholdsvis dyb, men ikke grov Forpart: Hovedet velansat på halsen. Bringen bør ikke være over-udviklet og halsen ikke for lavt ansat. God tøjlelængde. Velmarkeret manke og en god lang skrå skulder. Krop: Kroppen skal være dyb, med en stærk ryg, nogen længde tilladt, men med en god ribbenshvælvning og en stærk lænd. Lemmer: God længde og styrke i underarmen, velmarkerede knæ og korte ovale piber, der måler 18cm til 21cm. Albuerne skal være fri. Kode af medium længde, velformede hove af medium størrelse som er hårde og plane. Bagpart: Stærk muskuløs med nogen længde, veludviklede underlår og en velmarkeret stærk ansat has. Bevægelse: Fri og let, uden unødig knæaction, men energisk og jordvindende Betingelser for indførelse i stambog og opdelingen af stambogen Stambogen er sammensat af 3 klasser. For at kvalificere sig til optagelse i stambogen, skal en pony: (i) stamme fra forældre der er opført i stambogen og have en stamtavle i henhold til reglerne i stambogen (ii) være identificeret som føl ved moders side og i henhold til reglerne i stambogen Stambogen er inddelt i tre klasser: Klasse 1 Klasse 1 indeholder hingste og hopper, der er mindst to år (Dette er en fejl og vil blive rettet til 3 år i næste draft). Disse ponyer skal opfylde de følgende 5 kriterier for at kvalificere sig til klasse 1: (i) Begge forældre skal have været fremstillet til kåring (ii) Begge forældre skal have bestået en veterinærtest (iii) Måle 128cm til 148cm begge mål inklusive (iv) Selv være godkendt ved en visuel kåring (V) Selv være godkendt ved en veterinærtest Klasse 2 Klasse 2 indeholder hingste og hopper, der er mindst to år. (Dette er en fejl og vil blive rettet til 3 år i næste draft.) Disse ponyer skal opfylde følgende kriterier for at kvalificere sig til klasse 2:

3 (I) Begge forældre skal have været fremstillet til kåring (ii) Begge forældre skal have bestået en veterinærtest (iii) Selv være godkendt ved en veterinærtest Ponyen skal også opfylde et eller flere af følgende kriterier: (i) Blue Eyed Cremer, der har været fremstillet til kåring og bestået en veterinærtest (ii) Måler under 128cm eller over 148cm (iii) Er afvist ved den visuelle kåring Klasse 3 Alle føl som er forældre kontrolleret, bliver indført i klasse 3. For at kunne flytte til en højere klasse, skal ponyer fremstilles til en visuel kåring, minimum to år gamle (Dette er en fejl og vil blive rettet til 3 år i næste draft.) og under forudsætning af, at begge forældre har været fremstillet til kåring og bestået dyrlægetesten. Ponyer, der ikke er fremstillet til kåring, vil forblive i klasse 3, også deres afkom. I denne klasse befinder sig også alle ponyer som ikke består dyrlægetesten. Ponyer fra datter selskaber, skal optages i den klasse af stambogen, den opfylder betingelserne for. Disse ponyer beholder deres originale dokumenter fra deres hjemland. 2.5 System til identifikation af ponyer i stambogen: (i) Mærkning og optegning af aftegn, skal udfyldes af en dyrlæge eller anden autoriseret person. (ii) Alle ponyer får et livstids identifikationsdokument når de er blevet registreret (iii) ponyer bliver identificeret i stambogen med en femten-cifret Universal Equine Life Number (UELN), efterfulgt af 2-tegn for at tilkendegive køn og klassificering af ponyen. For eksempel: S angiver, at pony er registreret i Irland 004 angiver, at pony er registreret i Connemara Pony Breeders Societys stambog. 00 er cifre til fri afbenyttelse repræsenterer det enkelte individs registreringsnummer i stambogen. S1 angiver ponyerne klassificering, S = hingst og 1 = Klasse 1 UELN nummeret, forbliver det unikke identifikationsnummer for ponyen hele sit liv. Hvis en pony er registreret i en anden Connemara selskabs stambog, skal UELN nummeret bruges til at identificere denne pony i det nye selskabs stambog.

4 Klassificering tallet i slutningen af UELN nummeret, kan ændre sig fra føl til voksen i henhold til hvilken klassifikation ponyen opnår. For eksempel, vil et hingste føl når den er født, få klassifikationskoden S3 efter hans UELN nummer for at angive, han er hingst og er registreret i klasse 3. Hvis og når denne hingsts klassificering ændres sig, f. eks til klasse 1, vil koden så ændres til S1 der angiver, at denne pony er en hingst registreret i klasse 1. Klassifikationskoderne er som følger: S = Stallion (Hingst) M = Mare (Hoppe) G = vallak (Vallak) 1 = Klasse 1 2 = Klasse 2 3 = Klasse 3 (iv) Alle ponyer får ved registreringen indsat en mikrochip, udstedt af Connemara Pony Society, denne må kun indsættes af en dyrlæge. (v) Alle ponyer skal navngives, ved registreringen som føl. (vi) ponyer kan navngives med en opdrætters præfiks eller suffiks. Et præfiks eller suffiks, der er registreret til brug hos en opdrætter, må ikke bruges af en anden opdrætter, uden skriftlig tilladelse fra præfiks eller suffiks ejer. 2.6 System for registrering af Stamtavler Følgende detaljer er nødvendige for at registrere en ponys stamtavle i stambogen: (i) Alle ponyer skal have deres afstamnings oplysninger verificeret v.h.a. DNA eller blodtypebestemmelse. Prøver af DNA eller blod, skal tages af og kontrolleres af en dyrlæge på det tidspunkt, hvor pony bliver optegnet (ii) ponyer fra ikke-eu-godkendte datter stambøger, der endnu ikke har fået deres stamtavle oplysninger bekræftet ved en forælder test, skal forælder testes før de kan blive registreret i moder stambogen 2.7 Ikke forskelsbehandling Foreningen skal arbejde på en ikke diskriminerende måde over for sine medlemmer. 3.0 Kunstig befrugtning 3.1 Kunstig befrugtning (AI) er tilladt indenfor Connemara Pony racen. 3.2 Hingste ejere, der ønsker at deltage i en AI-program, skal meddele dette til sit lands

5 Connemara selskab. 3.3 Opsamling af sæd fra hingste på AI listen, skal udføres i overensstemmelse med de dyresundhedsregler og veterinære regulativer, der gælder i de enkelte lande, og bevægelsen af sæd mellem landene skal være i overensstemmelse med de regler, der gælder i disse lande. 4.0 Embryo Transfer 4.1 Ægoplægning er tilladt indenfor Connemara Pony racen. Det maksimale antal af embryoner der kan overføres i et kalenderår, er De embryonale overførsler, skal foretages af en anerkendt myndighed, og denne myndighed skal indsende en skriftlig bekræftelse af detaljer og veterinære oplysninger af donor og modtager hoppe og datoerne for overførslerne. 4.3 Overførsel af embryoner fra en hoppe til en anden skal være i overensstemmelse med de dyresundhedsregler, der er gældende i de enkelte lande, og overførsel af embryoner mellem landene skal være i overensstemmelse med de regler, der gælder i disse lande. 4.4 Et certifikat om embryonale overførsel, skal ledsage ansøgningen om registrering af føl i stambogen. 5.0 Kontakten mellem CPBS og datter selskaber 5.1 Connemara Pony foreninger skal opretholde en tæt forbindelse med CPBS for at sikre, at racens egenskaber bevares i overensstemmelse med artikel 2 i ICCPS reglerne. 5.2 Det er ønskeligt, at mindst en dommer, udpeget af CPBS, deltager ved alle datter selskabers kåring, som en rådgivende kapacitet. 5.3 CPBS byder med glæde, CPS dommere fra oversøiske selskaber, velkommen som observatører, ved deres årlige kåringsrunder 5.4: Det er ønskeligt, at anmodninger om Irske dommere til nationale udstillinger, sker ved henvendelse til sekretæren i CPBS. 5.5 CPBS byder med glæde medlemmer fra oversøiske lande velkommen som dommere til det årlige Show i Clifden, som en del af den nære forbindelse.

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB Stambogsregler for DCPS 1. Målsætning: DCPS formål er at fremme avlen samt forbedre konkurrenceegenskaberne og kvaliteten af racen ved at: Føre en stambog med oplysninger om afstamning, status og resultater

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2015

VEDTÆGTER OG REGLER 2015 VEDTÆGTER OG REGLER 2015 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret

Læs mere

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen.

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen. Standardbeskrivelse Welsh Mountain pony, section A. Må ikke overstige 122 cm i stangmål. Alm. karakteregenskaber: Farve: Hoved: Nakke og hals: Krop: Forben: Bagparti: Bagben: Bevægelse: Hårdfør, livlig

Læs mere

Avlsmål og kåringsregler 2016

Avlsmål og kåringsregler 2016 Regler for registrering, fremstilling og kåring i Barok-Pinto afdelingen under Dansk Pinto Forening. Der gøres opmærksom på at Barok-Pinto afdelingen endnu ikke har opnået en ministeriel godkendelse. Der

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2019

VEDTÆGTER OG REGLER 2019 VEDTÆGTER OG REGLER 2019 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2017

VEDTÆGTER OG REGLER 2017 VEDTÆGTER OG REGLER 2017 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indholdsfortegnelse AVLSMÅL...2 Avlsplan PSA 2013-2017...2 Fokus i avlsplanen 2013-2017...2 REGLER

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET Hingste kåret i HAD Opdateret i august 2014 HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET 4 HAH 3 ALEXIS HA EK 01-01-1981: II KL A 5 HAH 5 ABBAS HA EK 01-01-1981: I KL B 11 HAH 6 STEINADLER HA EK 01-01- 1983:

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB FORENINGENS VEDTÆGTER 1 Navn, hjemsted og bestemmelser Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Connemara Pony Selskab (DCPS) og er stiftet d. 15. januar 2011. Stk. 2. Foreningens hjemsted følger den til enhver

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2011

VEDTÆGTER OG REGLER 2011 Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark VEDTÆGTER OG REGLER 2011 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret for landbrug, Heste og ICCPS. Foreningens

Læs mere

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1)

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1) BEK nr 16 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Avlspolitik udarbejdet 2018

Avlspolitik udarbejdet 2018 Avlspolitik udarbejdet 2018 Dette dokument beskriver den avlspolitik, som DKQHA tilbyder sine medlemmer, og hvor hovedpunktet er et moderne evalueringssystem baseret på Linear Description, og hvor der

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2012

VEDTÆGTER OG REGLER 2012 VEDTÆGTER OG REGLER 2012 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2008

VEDTÆGTER OG REGLER 2008 VEDTÆGTER OG REGLER 2008 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Landscentret

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indhold AVLSMÅL...2 REGLER FOR REGISTRERING OG KÅRING...2 1. Generelle kåringsregler...2 2. Farveselektion...2

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /...

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.7.2017 C(2017) 4565 final ANNEX 1 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /... om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) ORG ) TIBETANSK SPANIEL. (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien

FCI Standard Nr (EN) ORG ) TIBETANSK SPANIEL. (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien FCI Standard Nr. 231 24.06.2015 (EN) ORG 18.03.2015) TIBETANSK SPANIEL (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien Anvendelse: Selskabshund Klassifikation: FCI Gruppe 9

Læs mere

JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien

JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien FCI Standard Nr. 345 05.12.2012(EN) (ORG 08.10.2012) JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 2 (Små

Læs mere

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien ANKC Standard Uden nr. 18.11.2015 (EN) Ikke godkendt af FCI TENTERFIELD TERRIER Oprindelse: Australien Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Proportioner: Temperament: Alsidig gård- og

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012 Dansk Varmblods Avlsplan mod år 2012 Januar 2004 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Avlsmål, typebeskrivelse og funktionsbeskrivelse side 3 Kapitel 2: Dressurhesteavlen side 5 Kapitel 3: Springhesteprogram

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK Side Moderforbundet, Dartmoor Pony Society... 2 Regler for registrering i Avlsforeningen for Dartmoorponyer i Danmark...

Læs mere

Avlsgodkendelse og licenshingste

Avlsgodkendelse og licenshingste Avlsgodkendelse og licenshingste Welsh hingste, som skal anvendes i avlen, skal være godkendt hertil. Der er forskellige måder at opnå en avlsgodkendelse på. Den ene er kåring (eller etårig avlsgodkendelse

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. juli 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. juli 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. juli 2017 (OR. en) 11322/17 ADD 1 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 13. juli 2017 til: DELACT 133 AGRI 408 VETER 60 AGRILEG 135 ANIMAUX 6 Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Heste Agro Food Park 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering 4

Læs mere

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH)

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) 07. marts 2011 1. Foreningens navn er avlsforeningen Europæiske og Amerikanske Miniatureheste, og dens hjemsted bestemmes af den

Læs mere

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK)

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK) VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK) Forslag til sammenlægning 02/10-2016 1. Foreningens navn er Avlsforeningen for Miniaturehesten i Danmark (forkortet MHDK), og dens hjemsted

Læs mere

WELSH SPRINGER SPANIEL

WELSH SPRINGER SPANIEL FCI Standard Nr 126 28.10.2009 (GB) (ORG 28.07.2009) WELSH SPRINGER SPANIEL Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Temperament: Stødende jagthund FCI Gruppe 8 (Retrievere,

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2009

VEDTÆGTER OG REGLER 2009 Bestyrelsen 2009 Formand: Lene Nielsen Højbjergvej 4 4250 Fuglebjerg tlf.: 55 45 36 40 formand@connemarapony.dk VEDTÆGTER OG REGLER 2009 Sekretær: Susanne Buhl Straushedevejen 27 6621 Gesten tlf.: 75 55

Læs mere

VELKOMMEN I CONNEMARAPONYER AVLSFORENINGEN FOR I DANMARK

VELKOMMEN I CONNEMARAPONYER AVLSFORENINGEN FOR I DANMARK VELKOMMEN I AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK VÆRD AT VIDE Værd at vide er et materiale, vi håber nye medlemmer kan få gavn af. Vi håber således at man hurtigere får et overblik over, hvad Connemaraforeningen

Læs mere

Stambogs & Kårings Reglement for DFF

Stambogs & Kårings Reglement for DFF Stambogs & Kårings Reglement for DFF 1. Avlsmål 2 2. Registre / Stamtavle registrering 2 2.1 Hovedstambog 2 Register a; Stambog for hingste 3 Register b; Stambog for hopper 3 Register c; Følbog 3 Register

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) TIBETANSK TERRIER. (TIBETAN TERRIER) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) TIBETANSK TERRIER. (TIBETAN TERRIER) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien FCI Standard Nr. 209 24.06.2015 (EN) (ORG 18.03.2015) TIBETANSK TERRIER (TIBETAN TERRIER) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien Anvendelse: Selskabshund Klassifikation: FCI Gruppe 9

Læs mere

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK : KÅRET

Navn Kåring Kåringsbeskrivelse Afkomssamling Material prøve HAH 1 WILRENE HA EK : KÅRET Hingste kåret i HA Opdateret i Februar 2017 Reg. HAH 1 WILRENE HA EK 01-01-1978: KÅRET 4 Reg. HAH 3 ALEXIS HA EK 01-01-1981: II KL A 5 HAH 5 ABBAS HA EK 01-01-1981: I KL B 11 HAH 6 STEINADLER HA EK 01-01-

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 1 1 Hvad kaldes hestens afkom? A: Lam B: Føl 2 Hvad er en vallak? A: Hoppe B: Kastreret hingst 3 Kan hesten stå op og sove? 4 Hvad er en sok? A: Aftegn i panden B: Aftegn på benet 5 Hvor sidder lansemærket?

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan FCI Standard Nr. 319 10.02.2017 (EN) (ORG 30.10.2016) SHIKOKU Oprindelsesland: Japan Anvendelse: Klassifikation: Jagt- og selskabshund FCI Gruppe 5 (Spidshunde og hunde af oprindelig type) Sektion 5 (Asiatiske

Læs mere

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil.

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. Pointskema GDS Udgave 2, 2014 Hundens Navn: Chip nummer: Født: Ejer: Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. 1 og 2: Bredt hoved, stramme læber, næseparti for bred. 3 og 4:Ikke

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Storbritannien. Sektion 1 (Store og mellemstore terriers) Uden brugsprøve

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Storbritannien. Sektion 1 (Store og mellemstore terriers) Uden brugsprøve FCI Standard Nr. 78 19.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) WELSH TERRIER Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 1 (Store og

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) WELSH TERRIER. Oprindelsesland: Storbritannien

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) WELSH TERRIER. Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr. 78 19.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) WELSH TERRIER Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 1 (Store og

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

PARSON RUSSELL TERRIER

PARSON RUSSELL TERRIER FCI Standard Nr. 339 17.10.2017 (EN) (ORG 22.08.2017) PARSON RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Brugsterrier med særlige evner for arbejde i grav FCI Gruppe 3 (Terriers)

Læs mere

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ Oprindelsesland: Norge Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Proportioner: Jagthund til elgjagt FCI Gruppe 5 (Spidshunde og

Læs mere

Bedlington Terrier. Oprindelsesland: Great Britain

Bedlington Terrier. Oprindelsesland: Great Britain FCI Standard Nr. 9 05.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) Bedlington Terrier Oprindelsesland: Great Britain Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier. FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 1 (Store

Læs mere

FRIVILLIG KÅRING Paint Horse Club Denmark

FRIVILLIG KÅRING Paint Horse Club Denmark FRIVILLIG KÅRING Paint Horse Club Denmark PHCDK frivillig kåring er et tilbud til American Paint Horse-ejere, om at få deres heste bedømt under det i andre forbund vanligt benyttede kåringssystem. Dommerpanelet

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library Side 1 af 4 FCI Standard Nr. 272 16.02.2011(EN) (ORG 13.10.2010) NORFOLK TERRIER Oprindelsesland: Great Britain Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Great Britain. J.Campin, illustr. KC Picture Library Side 1 af 4 FCI Standard Nr. 72 10.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) NORWICH TERRIER Oprindelsesland: Great Britain Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion

Læs mere

Schæferhunden størrelse og bedømmelse

Schæferhunden størrelse og bedømmelse Friis Lara Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Schæferhunden størrelse og bedømmelse Schæferhundens standard, som er

Læs mere

Avlsprogram for Frederiksborgracen

Avlsprogram for Frederiksborgracen Avlsprogram for Frederiksborgracen Frederiksborgracen er en af verdens ældste stambogsførte hesteracer. Frederiksborg Hesteavlsforeningen er stiftet den 1. januar 1977 og er EU-godkendt som moderforbund

Læs mere

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste (Januar 2000) Forord: Flere organisationer og instanser har haft indflydelse på udformningen af Reglerne for Kunstig Insemination. WAHO (World

Læs mere

FCI Standard Nr. 8 05.12.2012(EN) (ORG 29.10.2003) Australsk terrier. Oprindelsesland: Australien

FCI Standard Nr. 8 05.12.2012(EN) (ORG 29.10.2003) Australsk terrier. Oprindelsesland: Australien FCI Standard Nr. 8 05.12.2012(EN) (ORG 29.10.2003) Australsk terrier Oprindelsesland: Australien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier. FCI Gruppe 3 (Terriers), Sektion 2 (små terriers)

Læs mere

Stambogsreglement 2012

Stambogsreglement 2012 Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

Kompendium for. Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006.

Kompendium for. Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006. Kompendium for Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006. 2 Standard: Anvendelse: Robust og vedholdende brugsterrier med særlige evner

Læs mere

IRISH SOFTCOATED WHEATEN TERRIER

IRISH SOFTCOATED WHEATEN TERRIER FCI Standard Nr. 40 25.04.2001 (EN) (ORG 27.01.2001) Oprindelsesland: Irland Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Temperament: Wheaten Terriers er altid blevet brugt på mindre landbrug

Læs mere

AUSTRALIAN SILKY TERRIER

AUSTRALIAN SILKY TERRIER Side 1 af 4 FCI Standard Nr. 236 05.12.2012(EN) (ORG 08.10.2012) AUSTRALIAN SILKY TERRIER Oprindelsesland: Australien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Toy Terrier/selskabshund FCI Gruppe

Læs mere

ISLANDSK FÅREHUND. (ÍSLENSKUR FJÁRHUNDUR) Oprindelsesland: Island

ISLANDSK FÅREHUND. (ÍSLENSKUR FJÁRHUNDUR) Oprindelsesland: Island FCI Standard Nr. 289 03.07.2018 (EN) (ORG 15.06.2018) ISLANDSK FÅREHUND (ÍSLENSKUR FJÁRHUNDUR) Oprindelsesland: Island Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Hyrdehund. FCI Gruppe 5 (Spidshunde

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) HOKKAIDO. Oprindelsesland: Japan

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) HOKKAIDO. Oprindelsesland: Japan FCI Standard Nr. 261 09.02.2017 (EN) (ORG 30.10.2016) HOKKAIDO Oprindelsesland: Japan Anvendelse: Klassifikation: Jagt- og selskabshund FCI Gruppe 5 (Spidshunde og hunde af oprindelig type) Sektion 5 (Asiatiske

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Irland

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oprindelsesland: Irland FCI Standard Nr. 3 11.05.2005 (EN) (ORG 19.04.2005) Oprindelsesland: Irland Anvendelse: Klassifikation: Historie: Racen har været brugt til det hårde job at give sig i kast med oddere på dybt vand, at

Læs mere

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem Lineær registrering fremtidens bedømmelsessystem Dansk Varmblods kåringskarakterer skal fremover suppleres med en lineær registrering af hesten, hvor hver egenskab vurderes ud fra de biologiske yderpunkter.

Læs mere

VÆRD AT VIDE AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

VÆRD AT VIDE AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK VÆRD AT VIDE AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK "Værd at vide i Avlsforeningen for Connemaraponyer i Danmark" er et materiale, vi håber medlemmerne kan få gavn af. Vi håber således at man hurtigere

Læs mere

JUBILÆUMS KÅRING & SHOW

JUBILÆUMS KÅRING & SHOW JUBILÆUMS KÅRING & SHOW 1964-2014 FYN D. 2. og 3. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Maj 2014 Avlsforeningen for Connemaraponyer i Danmark inviterer hermed til JUBILÆUMS KÅRING & SHOW

Læs mere

FCI Standard Nr (GB) (ORG ) CHOW CHOW. Oprindelsesland: Kina Protektion: Storbritannien

FCI Standard Nr (GB) (ORG ) CHOW CHOW. Oprindelsesland: Kina Protektion: Storbritannien FCI Standard Nr 205 27.01.2011 (GB) (ORG 13.10.2010) CHOW CHOW Oprindelsesland: Kina Protektion: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Vagthund, selskabshund. FCI Gruppe 5 (Spidshunde og racer af

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Bedlington Terrier. Oprindelsesland: Great Britain

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Bedlington Terrier. Oprindelsesland: Great Britain Side 1 af 4 FCI Standard Nr. 9 05.01.2011(EN) (ORG 13.10.2010) Bedlington Terrier Oprindelsesland: Great Britain Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier. FCI Gruppe 3 (Terriers), Sektion

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

RUSSKAYA TSVETNAYA BOLONKA

RUSSKAYA TSVETNAYA BOLONKA DKK/RKF Standard Uden nr. 24.11.2010 (EN) Ikke godkendt af FCI RUSSKAYA TSVETNAYA BOLONKA Oprindelse: Rusland Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Proportioner: Temperament: Selskabshund,

Læs mere

Avlsgodkendelse og licenshingste

Avlsgodkendelse og licenshingste Avlsgodkendelse og licenshingste Når du påtænker at købe en livstidsavlslicens til din hingst, er der flere ting du bør tage med i dine overvejelser, f.eks.: Hvorfor ønsker du en avlslicens, når du for

Læs mere

Hingstekåringsregler

Hingstekåringsregler Hingstekåringsregler 19.03.2017 1 Selektion Selektionen af hingste består af afstamningsvurdering, eksteriørbedømmelse, materialprøve og afkomsvurdering. 2 Afstamningskrav m.m. Stk. 1 Hingsten skal opfylde

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

Forslag til rev. Stambogsreglement 2015

Forslag til rev. Stambogsreglement 2015 Forslag til rev. Stambogsreglement 2015 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Avlsberettigede

Læs mere

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik Herning, 31.10.2015 51 0850 BROHOMER Juniorklasse H DK00138/2015 RØDGYDEN 1 0måneder, god størrelse, udmærket udtryk, velplacerede øjne, korrekt længde næseparti / skalle, kunne have dre paralelitet, saksebid,

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oversættelse: Renée Sporre-Willis JAPANESE CHIN (CHIN)

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) Oversættelse: Renée Sporre-Willis JAPANESE CHIN (CHIN) FCI Standard Nr. 206 03.06.2016 (EN) (ORG. 04.04.2016) Oversættelse: Renée Sporre-Willis JAPANESE CHIN (CHIN) Anvendelse: Klassifikation: Historie: Selskabshund FCI Gruppe 9 (Selskabshunde og Toys) Sektion

Læs mere

RUMÆNSK HYRDEHUND MIORITIC

RUMÆNSK HYRDEHUND MIORITIC FCI Standard Nr. 349 18.08.2015 (EN) (ORG 09.06.2015) RUMÆNSK HYRDEHUND MIORITIC (Ciobanesc Romanesc Mioritic) Oprindelsesland: Rumænien Anvendelse: Klassifikation: Historie: En fantastisk kvæghund, en

Læs mere

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018 Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018 Juli og hoppe-/vallakkåring hører sammen, der er i år planlagt tre regionale pladser. Torsdag den 12. juli er der kåring i Aalestrup (på rideskolen). Fredag

Læs mere

FCI Standard Nr 271 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) BEARDED COLLIE. Oprindelsesland: Storbritannien. J.Campin, illustr. KC Picture Library

FCI Standard Nr 271 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) BEARDED COLLIE. Oprindelsesland: Storbritannien. J.Campin, illustr. KC Picture Library FCI Standard Nr 271 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) BEARDED COLLIE Oprindelsesland: Storbritannien J.Campin, illustr. KC Picture Library Illustrationen viser nødvendigvis ikke et ideelt eksemplar af racen.

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) CIMARRON URUGUAYO. Oprindelsesland: Uruguay

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) CIMARRON URUGUAYO. Oprindelsesland: Uruguay FCI Standard Nr 353 05.08.2015 (EN) (ORG 3.11.2014) CIMARRON URUGUAYO Oprindelsesland: Uruguay Illustrationen viser ikke nødvendigvis det ideelle eksemplar af racen og er lånt fra VDH. Anvendelse: Klassifikation:

Læs mere

Stutteri Fjordglimt. byder velkommen til HINGSTEFREMVISNING

Stutteri Fjordglimt. byder velkommen til HINGSTEFREMVISNING Stutteri Fjordglimt byder velkommen til HINGSTEFREMVISNING Søndag den 25. marts 2018 1 VELKOMMEN OG TAK FOR OPBAKNINGEN! Kære alle, Det glæder os at byde jer velkommen til vores første hingstefremvisning.

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

FØLSKUE Søndag den 4. September 2016

FØLSKUE Søndag den 4. September 2016 FØLSKUE Søndag den 4. September 2016 TID OG STED Følskuet afholdes d. 4. september 2016 i forbindelse med Hesten i Fokus På Skive Trav, Flyvej 2, 7800 Skive og Skive Rideklub, Flyvej 18, 7800 Skive Info

Læs mere

O P D A T E R E T 3 0. 0 4. 2011

O P D A T E R E T 3 0. 0 4. 2011 O P D A T E R E T 3 0. 0 4. 2011 K N A B S T RU P P E R H E S T EN INDHOLDSFORTEGNE LSE 1 S T AN D A R D E N F O R SPO R TS R ID EH ES TEN 3 2 S T AN D A R D E N F O R D E N KL A SSISKE KNAB ST R UP P

Læs mere

FCI Standard Nr (EN (ORG ) Bolognese. Oprindelse: Italien. Sektion 1 (Bichon er og beslægtede racer) Uden brugsprøve

FCI Standard Nr (EN (ORG ) Bolognese. Oprindelse: Italien. Sektion 1 (Bichon er og beslægtede racer) Uden brugsprøve FCI Standard Nr 196 17.12.2015 (EN (ORG 13.11.2015) Bolognese Oprindelse: Italien Anvendelse: Selskabshund Klassifikation: Historie: FCI Gruppe 9 (Selskabshunde) Sektion 1 (Bichon er og beslægtede racer)

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.7.2017 C(2017) 4565 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 13.7.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1012

Læs mere

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register 2016-2017 Meget tidligt i foreningsåret 2015-2016 besluttede vi i avlsudvalget (AU) at vi efter den travle udstillingssæson skulle

Læs mere

COLLIE, LANGHÅRET COLLIE, ROUGH Oprindelsesland: Storbritannien

COLLIE, LANGHÅRET COLLIE, ROUGH Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr. 156 22.11.2012 (GB) (ORG 08.10.2012) COLLIE, LANGHÅRET COLLIE, ROUGH Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Hyrdehund. FCI Gruppe 1 (Hyrde- og kvæghunde udtagen Schweizer

Læs mere

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne?

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Formandsmøde 5. Januar 2013 Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Repræsentantskabet besluttede i januar 2012 følgende hovedpunkter: Udstillingskravet skal afskaffes for alle

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB DANISH CONNEMARA GROUP, WHO FOLLOW THE RULES IN CPBS IRSK KÅRING I DANMARK EFTER CPBS s REGLER Kåringsresultater 2012. Side 1 af 7 Forord Dansk Connemara Pony Selskab har afholdt

Læs mere

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem Schæferhundeklubben`s nye avlskåringssystem Fra 01.01.2015 indføres der i Danmark 2 måder at få avlskåret sin hund. * Dansk model, godkendt i alle FCI lande (undtagen Tyskland, heller ikke for en 2- årig

Læs mere

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005 Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 0 Lineær kåring af får Denne udgave af Lineær kåring af får er tænkt som en vejledning til brugerne af den lineære kåring. Lineær kåring af fårenes

Læs mere

FCI Standard Nr 140 24.06.2014 (EN) (ORG 28.01.2013) BOSTON TERRIER. Oprindelsesland: U. S. A.

FCI Standard Nr 140 24.06.2014 (EN) (ORG 28.01.2013) BOSTON TERRIER. Oprindelsesland: U. S. A. FCI Standard Nr 140 24.06.2014 (EN) (ORG 28.01.2013) BOSTON TERRIER Oprindelsesland: U. S. A. Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Selskabshund FCI Gruppe 9 (Selskabshunde), Sektion 11 (Små racer

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) NORRBOTTENSPIDS. NORRBOTTENSPETS Oprindelsesland: Sverige

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) NORRBOTTENSPIDS. NORRBOTTENSPETS Oprindelsesland: Sverige FCI Standard Nr. 276 21.10.2009 (EN) (ORG 28.07.2009) NORRBOTTENSPETS Oprindelsesland: Sverige Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk resumé: Jagthund FCI Gruppe 5 (Spidshunde og racer af oprindelig

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) MASTIFF. Oprindelsesland: Storbritannien

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) MASTIFF. Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr. 264 02.03.2011 (EN) (ORG 13.10.2010) Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Vagt- og sikkerhedshund FCI Gruppe 2 (Pinschere, Schnauzere, Molosser og Sennenhunde) Sektion

Læs mere

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005 Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005 Lineær kåring af får Denne udgave af Lineær kåring af får er tænkt som en vejledning til brugerne af den lineære kåring. Lineær kåring af

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) TERRIER BRASILEIRO. Oprindelsesland: Brasilien

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) TERRIER BRASILEIRO. Oprindelsesland: Brasilien FCI Standard Nr. 341 04.07.2018(EN) (ORG 15.06.2018) TERRIER BRASILEIRO Oprindelsesland: Brasilien Anvendelse: Klassifikation: Historie: Jagthund til småvildt, vagthund og selskabshund FCI Gruppe 3 (Terriers)

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 16.11.2016 L 308/29 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2016/2002 af 8. november 2016 om ændring af bilag E til Rådets direktiv 91/68/EØF, bilag III til Kommissionens afgørelse 2010/470/EU og bilag

Læs mere

HINGSTELISTE 2011 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

HINGSTELISTE 2011 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK HINGSTELISTE 2011 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK RINEEN BOY CH 111 SIKKERHED MED HENSYN TIL BEC: Hingsten har ikke bevist om den er sikker eller usikker. KÅRINGSKARATER: 8-8-7-7-7-7-7-8-7-8

Læs mere

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber:

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber: Indholdsfortegnelse: Registrering 1. Sekretariatet 2 2. Medlemskab 2 3. Ejerskifte 2 4. Bedækning af arabiske fuldblodshopper med arabiske fuldblodshingste 2 5. Bedækning af hopper af anden race med arabiske

Læs mere

HINGSTELISTE 2011 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

HINGSTELISTE 2011 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK HINGSTELISTE 2011 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK STERNBERGS LARRY JUNIOR CH 105 SIKKERHED MED HENSYN TIL BEC: Hingsten er usikker KÅRINGSKARAKTER: 8-8-8-8-7-6-7-8-8-8 FØDT: 07-05-2006 KÅRINGSBESKRIVELSE:

Læs mere

Australsk Terrier. Oprindelsesland: Australien

Australsk Terrier. Oprindelsesland: Australien FCI Standard Nr. 8 05.12.2012(EN) (ORG 08.10.2012) Australsk Terrier Oprindelsesland: Australien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: En af de mindste af brugsterrierne, der var fremavlet

Læs mere

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge.

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Der var mødt 36 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetællere. Klara Hoffritz valgt som Dirigent. Inga Nielsen og Gert Padetzski

Læs mere

HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE

HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE S:\SDM\Dommere\Kursus - Beeing a judge DANSK.doc OPMÆRKSOM PÅ Bedømmelse af unge og ældre køer - kunsten at tilgive - Prioritering af egenskaber hos den unge og ældre ko Den

Læs mere