HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 19. november 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus. Fraværende: Peter Broholm.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 19. november 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus. Fraværende: Peter Broholm."

Transkript

1 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 19. november 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus Fraværende: Peter Broholm.

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager og orientering om verserende sager... 1 Pkt.nr Budgetopfølgning for Økonomiudvalgets område pr. 30. september Pkt.nr Budgetopfølgning 2007 på Skoleudvalgets område... 3 Pkt.nr Aflæggelse af anlægsregnskab... 5 Pkt.nr Aflæggelse af anlægsregnskaber Pkt.nr Aflæggelse af anlægsregnskaber... 7 Pkt.nr Anlægsregskaber, projekt 0747, miljøoprensning i Avedørelejren... 9 Pkt.nr Orientering om låneoptagelse Pkt.nr Åbningsbalancen pr. 1/ Pkt.nr Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 9, Tavlekærsvej 98 AE. Ansøgning om tilladelse til optagelse af lån til glaslukning af trapperum Pkt.nr Godkendelse af forslag tiltillæg nr. 1 til Kommuneplan 2005 for boligområde langs Kløverprisvej Pkt.nr Udkast til Planstrategi Pkt.nr Orientering om EUudbud i Hvidovre Kommune siden september Pkt.nr Projekt 6131 Opgradering af itinfrastruktur Pkt.nr Ansøgning om frigivelse af bevilgede midler til OPERA system Pkt.nr Kontraktstyring Kontrakter 2008 folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogist Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Pkt.nr Kontraktstyring Kontrakter 2008 fritidshjem og klubber Pkt.nr Kontraktstyring Kontrakter for 2008 Kultur og Fritidsudvalget Pkt.nr Kontraktstyring kontrakter 2008 Socialudvalgets område... Error! Bookmark not defined. Pkt.nr Kontraktstyring kontrakter 2008 Socialudvalgets område 06 års institutioner Pkt.nr Kontraktstyring kontrakter 2008 Teknik og Miljøudvalget og Ejendoms og Arealudvalget Pkt.nr Kontraktstyring kontrakter 2008 Belægningen Pkt.nr Avedøre Stationsby, afd. Nord, Syd og Store hus Øjebliksbillede 1. september Pkt.nr Ophævelse af deklaration for Rebæk Søpark... 39

3 Pkt.nr Etablering af aflastningsboliger i BBR 25, Cowibygningen (Kamsax) i Avedørelejren. Projekt nr Tillægsbevilling Pkt.nr Boliggarantibevis i Avedøre Boligselskab Pkt.nr Hvidovre Boligselskab, afdeling Baunevangen, opførelse af 16 almene ældreboliger endeligt byggeregnskab Pkt.nr Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden endeligt byggeregnskab Pkt.nr Hvidovre almennyttige Boligselskab, afdeling Bredalsparken tillægsbelåning til køkkenmoderniseringer (DAB MRK. 460) Pkt.nr Samarbejdsaftale med Avedøre Kirkes Menighedsråd Pkt.nr Miljøpuljen Projekt nr Forventet forbrug af teknisk rådgivning og bistand på projektet.. 52 Pkt.nr Ansøgning om udskiftning af 2 vaskemaskiner på Hvidovre Stadion Pkt.nr Fritagelse for bådfortøjringsafgifter Pkt.nr Reklameoverenskomst mellem Hvidovre Boldklub og Hvidovre Kommune Pkt.nr Dagrenovation Tillægsbevilling til dækning af merudgifter til indsamling og transport af dagrenovation. akn Pkt.nr Nyt forbrændingsanlæg til erstatning af det eksisterende på I/S Amagerforbrænding Pkt.nr DONG Energy's betaling for overtagelse af vejbelysningen på Avedøre Havnevej og Gammel Køge Landevej, de tidligere amtsveje. Bevillingsansøgning Pkt.nr Driftsbudget Teknisk rådgivning og bistand. Omdisponering Pkt.nr Flytning af driftsmidler mellem specialundervisningsområdet og folkeskoler Pkt.nr Kvalitetsrapport for skolerne i Hvidovre Pkt.nr Puljeansøgninger til 2. runde vedrørende puljen "bedre ældrepleje" Pkt.nr Forslag til anvendelse af pulje på kr til patientskoler i Hvidovre Kommune Pkt.nr Indstilling til ØU om ændrede retningslinier i forbindelse med aldersbetinget fratrædelse Pkt.nr Ansættelse af ny leder af Hvidovre Kommunes Musikskole Pkt.nr Eventuelt... 77

4 Side 1 Pkt.nr. 1 Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager og orientering om verserende sager Likvide aktiver pr. 31. oktober 2007 Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 1: Taget til efterretning. Likvide aktiver pr (ØU Pkt. 01) Pkt.nr. 2 Budgetopfølgning for Økonomiudvalgets område pr. 30. september Centralforvaltning indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at der til driften gives tillægsbevillinger til mindreudgifter på kr og merindtægter på kr , i alt netto mindreudgiter kr , som tilgår kassebeholningen. 2. at der gives rådighedsbeløb og anlægsbevilling til merindtægt på kr for tilbagebetaling af hjemfaldspligt for Immerkær 41, som tilgår kassebeholdningen. 3. at der gives rådighedsbeløb og anlægsbevilling på kr. til lovpligtig arkivering af økonomidata for regnskab 2001 til 2005, som finansieres af kassebeholdningen. 4. at der gives rådighedsbeløb og anlægsbevilling på kr til køb og implementering af eindkomstregister, so finansieres af kassebeholdningen. 5. at der gives rådighedsbeløb og anlægsbeviling på kr til nødvendig opgradering af KMD systemer vedrørende Pension, Boligstøtte, Børnetilskud og Underholdsbidrag, som finansieres af kassebeholdningen. 6. at der gives rådighedsbeløb og anlægsbeviling på kr til køb af nyt system til Boliganvisning, som finansieres af kassebeholdningen.

5 Side 2 7. at der gives rådighedsbeløb og anlægsbevilling på kr til opgradering af Sygedagpengesystem, som finansieres af kassebeholdningen. 8. At der til driften gives tillægsbevilling på kr til afholdelse af folketingsvalg den 13. november 2007, som finansieres af kassebeholdningen. Et eventuelt mer/mindreforbrug i forhold til den godkendte tillægsbevilling reguleres direkte via kassebeholdningen. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 2: Anbefales til kommunalbestyrelsen. I forlængelse af økonomirapporteringen pr. 31. august 2007, godkendt på Økonomiudvalgets møde den 24. september 2007, søges der hermed tillægsbevillinger til driften, svarende til det forventede regnskabsresultat for Økonomiudvalgets område. Der søges om tilllægsbevillinger til driften til følgende områder Område Mer/mindreudgift Mer/mindreindtægt Netto Hele kr. Personale og it Forvaltningen Teknisk Forvaltning Arbejdsmarkedsforvaltningen Centralforvaltningen Økonomiudvalget I alt Specifikation med bemærkninger fremgår af bilag til dagsordenen I forbindelse med det udskrevne folketingsvalg den 13. november 2007 beregnes der afholdt udgifter i størrelsesordenen 1,1 mio. kr. Et mer eller mindreforbrug i forhold til dette tal tilgår eller fragår kassebeholdningen når det endelige regnskab gøres på. Til anlægsområdet søges der rådighedsbeløb og anlægsbevillinger til merindtægt på kr for tilbagebetaling af hjemfaldspligt vedrørende Immerkær 41 og til merudgifter på kr til lovpligtige eller nødvendige itanskaffelser og nødvendige systemopgraderinger. Netto merindtægt vedrørende anlæg på kr Jf. bilag til dagsordenen, tilgår kassebeholdningen. Ovenstående ansøgning om tillægsbevillinger giver netto en forøgelse af kassebeholdningen med kr Forøgelsen fremkommer ved et overskud i forbindelse med budgetopfølgningen pr. 30/ på kr , et netto overskud på kr diverse forskydninger i rådighedsbeløb samt en udgift på kr til afholdelse af folketingsvalg.

6 Side 3 Budgetopfølgning ØU d specifikation af mer/mindreudgifter drift.(øu Pkt. 02_01) Budgetopfølgning ØU d anlæg specifikation(øu Pkt. 02_02) Pkt.nr. 3 Budgetopfølgning 2007 på Skoleudvalgets område Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende den økonomiske oversigt over tillægsbevillinger. Skoleudvalgets møde 7. november 2007 Punkt 7: Indstillingen tiltrådt. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 3: Skoleudvalgets indstilling anbefales til kommunalbestyrelsen. Det samlede forbrug pr. 30. september 2007 på Skoleudvalgets område udviser samlet set en fornuftig forbrugsprocent. En gennemgang af forbrugstallene viser imidlertid, at der er brug for en omfordeling af en del af budgetterne Folkeskoler: På folkeskoleområdet forventes en merudgift på netto kr. Behovet er bl.a. opstået pga. en ikke budgetlagt udgift til konsulentbistand i forbindelse med analyse af lærernes arbejdstid, og en ikke budgetlagt afledt driftsudgift til rengøring og energiudgifter mv., som følge af Gungehusskolens udbygning Fællesudgifter og indtægter/pædagogisk Center: Behovet for budgettilførsel udgør i alt kr.

7 Side 4 I Pædagogisk Centers kontrakt står følgende: Budgetrammen er reduceret med kr., som følge af en beslutning om, at når en tjenestemand stopper nedlægges stillingen. Hvis det ikke er muligt helt eller delvis at nedlægge stillingen i 2007, vil reduktionen helt eller delvis blive tilbageført kontraktsummen.. Ingen tjenestemand på Pædagogisk Center har opsagt deres stilling med virkning i 2007, hvorfor reduktionen på kr. tilbageføres. Herudover tilføres kr. vedr. itudgifter. Budgettet hører under Pædagogisk Centers kontrakt, men var budgetlagt på folkeskoler Syge og hjemmeundervisning: Der er behov for yderligere kr. da der ved en fejl ikke er afsat budget til Hvidovres egne børn, som modtager hospitalsundervisning Specialundervisning i regionale tilbud: Der søges om budgettilførsel på i alt kr. Der forventes et stort merforbrug under funktionen. Merforbruget skyldes udelukkende rulning af merforbrug på 4 mio.kr. fra regnskab Funktion er en del af den samlede bevilling til specialundervisning, hvor der, på trods af ovenstående budgettilførsel, forventes et samlet merforbrug i Bidrag til statslige og private skoler: Der forventes et mindre forbrug i 2007 på kr., idet færre elever end forventet har modtaget undervisning i en fri grundskole Efterskoler og ungdomsskoler: Der forventes et merforbrug på kr Andre faglige uddannelser: Der forventes et mindre forbrug på kr Fælles formål Fritidshjem og klubber: Der forventes en mindre udgift på lønsum på kr Fritidshjem: Der forventes en mindre udgift på i alt kr. Mindreudgiften fremkommer ved en forventet mindre udgift på lønsum på kr., samt en afledt driftsbesparelse på kr. vedr. ombygning af Gungehusdistriktets fritidshjem og klubber. Den afledte driftsbesparelse var fejlagtigt budgetteret på folkeskoleområdet. Der henvises i øvrigt til vedlagte bilag over afvigelser/bevillingsansøgninger til budget 2007, drift for Skoleudvalgets område. Tillægsbevillingerne er udgiftsneutrale for kommunen, idet der er tale om tillægsbevillinger, inden for servicerammen, som går i nul.

8 Side 5 Oversigt over afvigelser/bevillingsansøgninger til budget 2007, drift for Skoleudvalgets område (SKU 7. november 2007 pkt ) Pkt.nr. 4 Aflæggelse af anlægsregnskab Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at anlægsregnskaber for projekterne nr. 0933, 0934, 0997, 0886, 0936, 2353 og 3321 godkendes. Ejendoms og Arealudvalgets møde 11. oktober 2007 Punkt 13: Tiltrådt. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 4: Ejendoms og Arealudvalgets indstilling anbefales til kommunalbestyrelsen. Regnskab Budget Projekt nr Vestvolden, beplantningspleje Projekt nr Grønne områder Projekt nr Bekæmpelse af bjørneklo

9 Side 6 Projekt nr Miljøpulje Projekt nr Forebygg.vedl.af komm.bygn Projekt nr Materielgården, APV ny belægning i garage Projekt nr Vedligeholdelse af skolerne stk. anlægsregnskaber for projekterne nr. 0933, 0934, 0997, 0886, 0936, 2353 og (EAU 11. oktober 2007 pkt. 13). Pkt.nr. 5 Aflæggelse af anlægsregnskaber Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at anlægsregnskaberne for projekt nr. 0768, 0932 og 3214 godkendes.

10 Side 7 Ejendoms og Arealudvalgets møde 8. november 2007 Punkt 9: Tiltrådt. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 5: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Anlægsregnskaber for følgende projekter: Regnskab Bevilling ialt Projekt nr Udvidelse af tennisbaner samt evt. squashbaner Projekt nr Kommunens bygninger, akutte renoveringssager Projekt nr Musikskolen, projektering af ejendommen Arn. Nielsens Bvl Fremgår af specifikationen på de enkelte regnskaber. 3 stk. anlægsregnskaber for projekt nr. 0768, 0932 og (EAU 8. november 2007 pkt. 9) Pkt.nr. 6 Aflæggelse af anlægsregnskaber

11 Side 8 Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at anlægsregnskaberne for projekt nr. 1146, 1168, 1180, 1147, 0582, 1142, 1170, 1181, 1174 og 1184 godkendes. Teknik og Miljøudvalgets møde 26. september 2007 Punkt 16: Tiltrådt. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 6: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Anlægsregnskaber for følgende projekter: Regnskab Bevilling i alt Projekt nr Planlægning, overordnet planlægning, styring Projekt nr Kloakforsyning, overordnet planlægning, styring Projekt nr Kloakforsyning, overordnet planlægning, styring Projekt nr Kloakforsyningen, EUudbud af rådgivning Projekt nr Edb, kort m.v. PCkort/kloaksystem, udbygning af netopkobling Projekt nr Københavns Kommune, anlægsbidrag Projekt nr Københavns Kommune, anlægsbidrag Projekt nr Københavns Kommune, anlægsbidrag Projekt nr Lynettefællesskabet, anlægsbidrag Projekt nr Lynettefællesskabet, anlægsbidrag

12 Side 9 Fremgår af specifikationen på de enkelte regnskaber. 10 stk. anlægsregnskaber for projekt nr. 1146, 1168, 1180, 1147, 0582, 1142, 1170, 1181, 1174, og (TMU 26. september 2007 pkt. 16) Pkt.nr. 7 Anlægsregskaber, projekt 0747, miljøoprensning i Avedørelejren Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at anlægsregnskab for projekt 0747, miljøoprensning i Avedørelejren godkendes. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 7: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Det indstilles at vedlagte anlægsregnskab godkendes Projektet udviser mer/mindreudgifter og indtægter på 0 kr. hvilket fremgår af vedlagte anlægsrengskab

13 Side 10 Anlægsregsnkab for projekt 0747, miljøoprensning i Avedørelejren(ØU Pkt. 07) Pkt.nr. 8 Orientering om låneoptagelse Centralforvaltningen, Økonomisk sekretariat indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelsen 1. at det tages til efterretning, at der optages lån til krogstenshave på i alt kr Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 8: Taget til efterretning. I forbindelse med Kommunalbestyrelsens godkendelse af skema B i december 2004, blev Økonomisk Sekretariat samtidig bemyndiget til at hjemtage byggelån og endelig finansiering af boligerne. Om og udbygningen af Krogstenshave er opdelt i 9 etaper, hvor 6 etape nu er færdiggjort. Udgifterne er hidtil finansieret via en byggekredit. Det samlede træk på byggekreditten er på 151,4 mio. kr.. Begrundelsen for låneoptagelsen er dels en negativ påvirkning af kommunens gennemsnitlige likviditet, dels hensigtsmæssigheden i, at hjemtage lånet i forbindelse med færdiggørelsen af den 6. etape, således at der kan opkræves husleje. Lånet optages i Kommunekredit og renter og afdrag på lånet betales via huslejen af beboerne i Krogstenshave, hvorved låneafviklingen er finansieringsmæssig neutral i forhold til kommunens likviditet.

14 Side 11 Pkt.nr. 9 Åbningsbalancen pr. 1/ Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at regnskabspraksis for Hvidovre kommune godkendes 2. at åbningsbalancen pr. 1/ overgives til revisionen. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 9: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Som følge af kommunesammenlægningen skal der udarbejdes en ny åbningsbalance pr. 1. januar Indenrigs og Sundhedsministeriet har præciseret reglerne for værdiansættelser. For kommunen betyder de ændrede værdiansættelsesprincipper blandt andet, at afskrivningsgrundlaget, specielt

15 Side 12 hvad angår bygninger, er blevet væsentligt forøget. De nye værdiansættelsesprincipper for pensionsforpligtelser er også ændret grundet gennemsnitligt senere pensioneringsalder. Sammenfattende betyder de ændrede regnskabsprincipper en øget regnskabsmæssig formue (egenkapital). Ændringerne, som er indarbejdet i åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 har samlet betydet en forøgelse af egenkapitalen med 348,8 mio. kr. fra 724,0 mio. kr. i regnskab 2006 til 1.072,8 mio. kr. pr. den 1. januar 2007 (åbningsbalancen). Regnskabspraksis for Hvidovre Kommune Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 incl. Noter (ØU Pkt. 09) Pkt.nr. 10 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 9, Tavlekærsvej 98 AE. Ansøgning om tilladelse til optagelse af lån til glaslukning af trapperum Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at der gives tilladelse til optagelse af et 20årigt realkreditlån på kr., 2. at lånet skal respektere de i ejendommen indestående statslån, 3. at der godkendes en foreløbig huslejeforhøjelse på 10,65 kr. pr. m2, årligt, 4. at huslejeforhøjelsen evt. reguleres i forbindelse med regnskabets godkendelse og fastlæggelse af finansieringen, 5. at det forudsættes, at lov om indhentning af udbud i bygge anlægssektoren følges,

16 Side at det forudsættes, at eventuelle fornødne godkendelser af projektets tekniske/bygningsmæssige side indhentes i kommunens Tekniske Forvaltning. 7. at kommunen yder 100 % garanti for lånet på kr. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 10: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Boligforeningen Hvidovrebo har den 2. november 2007 anmodet om godkendelse af låneoptagelse til et forbedringsprojekt i afdeling 9, Tavlekærsvej 98 AE, og den dermed forbundne finansiering samt huslejeforhøjelse. Projektet omfatter glaslukning af trapperum i afdelingens 5 blokke. Finansieringen af udgifterne sker ved optagelse af et 20årigt realkreditlån på kr. De samlede udgifter er beregnet til kr. De kr. er tilskud fra Landsbyggefonden. Huslejeforhøjelsen som følge af forbedringsprojektet udgør 10,65 kr., m2, årligt. Beboerne har godkendt projektet på afdelingsmøde den 13. september Realkreditinstituttet har krævet, at kommunen yder 100 % garanti for lånet på kr.

17 Side 14 Pkt.nr. 11 Godkendelse af forslag tiltillæg nr. 1 til Kommuneplan 2005 for boligområde langs Kløverprisvej Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget at anbefale over for Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende forslag til Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2005 med henblik på offentliggørelse, 2. at den offentlige høringsperiode fastsættes til 8 uger eksklusive hellig og juledage, dvs. fra den 12. december 2007 til den 13. februar 2008, og 3. at der ikke udarbejdes en miljøvurdering af kommuneplantillægget. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 11: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Kommuneplan 2005 Ifølge kommuneplanen er det Kommunalbestyrelsens mål, at styrke bygningsbevaringen for herved at skabe gode arkitektoniske oplevelser i kommunen. I forbindelse med udarbejdelse af forslag til Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 har Teknisk Forvaltning revurderet bevaringsværdien af de i Kommuneplan 2005 nævnte rækkehuse, hvilket har resulteret i at rækkehusene Kløverprisvej og 2470 anbefales fastlagt som bevaringsværdige omfattet af bevarende bestemmelser. Forslag til Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 24 70, der er udarbejdet i et samarbejde mellem Grundejerforeningen Kløverpris og Teknisk Forvaltning, blev behandlet på Teknik og Miljøudvalgets møde den 31. oktober 2007, pkt. 15. Kommuneplantillæg nr. 1 Fremtidig planlægning Nye rammebestemmelser I Kommuneplan 2005 er lokalplanområdet omfattet af område 1B21, hvor der er fastlagt følgende bestemmelser for den fremtidige lokalplanlægning: Tætlav boligbebyggelse i 1½ etage med en bebyggelsestæthed på højst 30 %, og en max. bygningshøjde på 8,5 m. Området, der er beliggende stationsnært, har bevaringsværdige bygninger. I forslag til Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2005 ændres områdeafgrænsningen for rammeområde 1B21 således, at rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 skilles fra, og fastlægges som et nyt, selvstændigt rammeområde 1B27, som bl.a. indeholder bestemmelser om en bebyggelsesprocent på 50 mod nuværende 30 for området. Den højere bebyggelsesprocent muliggør, at rækkehusenes tagetager kan udnyttes, og at rækkehusene kan tilbygges mod havesiden, så det samlede etageareal for hver ejendom udgør max.

18 Side m 2. Tillægget skal samtidig sikre, at der vil kunne skabes gode og tidssvarende boliger i rækkehusene. Følgende nye rammebestemmelser for lokalplanlægningen fastlægges for rammeområdet 1B27: Fremtidig anvendelse: Boligområde: Tætlav Bebyggelsestæthed højst: 50 % Max antal etager: 1½ Max. bygningshøjde: 8,5 m Andet: Stationsnært. Bevaringsværdige bygninger Forslag til Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2005 og redegørelsen fra forslag til Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej1561 og 2470 er vedlagt som bilag. Miljøvurdering af planer og programmer Efter Lov nr. 316 af den 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer, stilles der i visse tilfælde krav om en miljøvurdering af de pågældende planer og programmer. Teknisk Forvaltning har i forbindelse med udarbejdelsen af forslag til Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2005 gennemført en screening af kommuneplantillæggets miljøpåvirkning. Da kommuneplantillægget alene fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan og ikke muliggør væsentlige ændringer i det bestående, men derimod viderefører den nuværende anvendelse i princippet status quo og da tillægget ikke vil muliggøre anlægsarbejder, som er optaget i lovens bilag, eller projekter, der i størrelse eller karakter vurderes at få en væsentlig indvirkning på miljøet, har forvaltningen vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering, jf. lovens 3, stk. 1, nr. 3 og 4, stk. 2. Med henvisning til lovens 4, stk. 3, har Teknisk Forvaltning anmodet Miljøcenter Roskilde og Museet på Kroppedal om bemærkninger til spørgsmålet om miljøvurdering. Begge disse myndigheder er enige med kommunen i, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af kommuneplantillægget. 1. Forslag til Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2005 (ØU Pkt. 11_01) 2. Redegørelsen fra forslag til Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej1561 og 2470(ØU Pkt. 11_02)

19 Side 16 Pkt.nr. 12 Udkast til Planstrategi Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget, at udvalget over for Kommunalbestyrelsen anbefaler: 1. at Hvidovre Kommune tilslutter sig Vestegnssamarbejdets udviklingsperspektiv, Vestegnen i udvikling byer i bevægelse og lader det indgå i Planstrategi 2007, 2. at udkast til Planstrategi 2007 godkendes, 3. at Planstrategi 2007 offentliggøres i perioden 9. januar 9. marts 2008, Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 12: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Efter planlovens 23 a, stk. 1, skal Kommunalbestyrelsen inden udgangen af den første halvdel af den kommunale valgperiode offentliggøre en strategi for kommuneplanlægningen. Det vil sige inden udgangen af Strategien skal efter planlovens 23 a, stk. 2, indeholde Kommunalbestyrelsens vurdering af og strategi for udviklingen En beslutning om enten at revidere kommuneplanen i sin helhed, at revidere kommuneplanen for særlige temaer eller geografiske områder, eller at genvedtage kommuneplanen for en ny 4 års periode Oplysninger om den planlægning, der er gennemført efter den seneste revision af kommuneplanen. Planstrategien skal fremlægges i offentlig høring i mindst 8 uger. Efter udløbet af høringsfristen skal Kommunalbestyrelsen dels tage stilling til de fremkomne bemærkninger, dels beslutte om der skal ske ændringer i strategien. Herefter skal den endeligt vedtagne planstrategi bekendtgøres offentligt. På baggrund af indholdet og beslutningerne i planstrategien skal der efterfølgende ske en revision af kommuneplanen. Dette forventes at ske i den efterfølgende del af den kommunale valgperiode, dvs. med en forventet endelig vedtagelse af en ny kommuneplan inden udgangen af 2009.

20 Side 17 Kommunalbestyrelsen besluttede den 30. januar 2007, Punkt 9, at Planstrategi 2007 skulle udarbejdes med fokus på følgende temaer: de nye kommuneplanemner en fælles strategi for udvikling og omdannelse af erhvervsområderne på Vestegnen den fysiske kulturarv. Arbejdet i Vestegnssamarbejdet om en fælles strategi for udvikling og omdannelse af erhvervsområderne på Vestegnen undergik imidlertid en ændring i løbet af Resultatet af det strategiske samarbejde blev et udviklingsperspektiv, der går videre end blot at beskrive visioner og målsætninger for udvikling og omdannelse af egnens erhvervsområder. Udviklingsperspektivet indeholder desuden en overordnet vision for Vestegnen, samt visioner og målsætninger for emnerne tværgående trafik og pendling, oplevelsesøkonomi, socialt ansvar og uddannelse, samt det åbne land. Indholdet af det fælles udviklingsperspektiv er godkendt af bestyrelsen i Vestegnssamarbejdet, den 9. oktober Det fælles udviklingsperspektiv er på grund af sit bredere indhold blevet indarbejdet i sin helhed som et selvstændigt afsnit i forvaltningens udkast til Planstrategi Udkastet til Planstrategi 2007 indeholder som aftalt et afsnit om udvikling og omdannelse af erhvervsområder, men dette er som konsekvens af indholdet i det fælles udviklingsperspektiv vægtet anderledes end oprindeligt tiltænkt. Det er nu med fokus på Avedøre Holmes fremtid en konkretisering af indholdet i udviklingsperspektivet. Kommunalbestyrelsen besluttede den 28. august 2007, Punkt 8, at strategi og handleplaner for støjdæmpende foranstaltninger for trafik skulle indarbejdes i oplægget til planstrategi. Der er derfor indarbejdet et underafsnit om trafikstøj i afsnittet om de nye kommuneplanemner miljø og forsyning. Som nævnt ovenfor skal planstrategien fremlægges i offentlig høring i mindst 8 uger. Det foreslås, at Hvidovre Kommunes Planstrategi 2007 fremlægges samtidig med de øvrige kommuner i Vestegnssamarbejdet i perioden 9. januar 9. marts Inden offentliggørelsen af planstrategien vil der blive udført layout på udkastet, herunder vil teksten blive forsynet med fotos og andre illustrationer.

21 Side 18 Vestegnssamarbejdets udviklingsperspektiv, Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Udkast til Planstrategi 2007.(ØU Pkt. 12) Pkt.nr. 13 Orientering om EUudbud i Hvidovre Kommune siden september Personale og Itforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at orientering om Personale og Itforvaltningens gennemførte, igangværende og kommende EUudbud tages til efterretning. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 13: Taget til efterretning. Baggrunden for orienteringen er, at ØU den 1. november 2004, punkt 4, har ønsket en årlig orientering om de EUudbud, som Personale og Itforvaltningen har gennemført det seneste år samt påtænker at gennemfører på vegne af Hvidovre Kommune. De gennemførte udbud er alle foretaget i henhold til EU s gældende direktiver for varekøb og tjenesteydelser samt kommunens indkøbspolitik. Brugergrupper med brugere fra de berørte forvaltninger har været nedsat i forbindelse med hvert udbud. De anførte besparelser er tilført kontoen for besparelser i forbindelse med nye indkøbsaftaler. Den budgetterede besparelse for 2007 forventes opnået. Det budgetterede besparelsesmål er på kr. Fakta vedrørende de enkelte besparelser og udbud er kort beskrevet i vedlagte bilag 1.

22 Side 19 Notat af (ØU Pkt. 13) Pkt.nr. 14 Projekt 6131 Opgradering af itinfrastruktur Personale og Itforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at der i 2007 frigives rådighedsbeløb på kr til projekt at der i 2007 gives anlægsbevilling på kr. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 14: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Der er allerede givet anlægsbevilling og frigivet rådighedsbeløb på kr tidligere i år. Det resterende beløb på kr søges frigivet med henblik på etablering af fiberforbindelser til kommunens institutioner med henblik på at få en større båndbredde til disse institutioner, således at kommunens netværk kan imødekomme behovet i forhold til institutionerne. Med etableringen af fibernet åbnes der ligeledes op for, at kommunen kan etablere et nyt sammenhængende telefonsystem, der inkluderer både rådhuset og institutionerne. Beløbet søges frigivet med henblik på at blive rullet til 2008, hvor projektet gennemføres på grundlag af de midler, der er afsat i 2008 til udbygning af itinfrastrukturen.

23 Side 20 På investeringsoversigten for 2007 er det afsat kr til projektet. Den resterende anlægsbevilling på kr anbefales frigivet med henblik på etablering af fibernet i et samlet projekt for institutionerne. Pkt.nr. 15 Ansøgning om frigivelse af bevilgede midler til OPERA system Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at rådighedsbeløbet på kr. til projekt 6138 til implementering af Jobcentersystem for 2007 frigives 2. at der gives en anlægsbevilling på til projekt 6138 til implementering af Jobcentersystem for 2007 Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 15: Anbefales til kommunalbestyrelsen. Til Jobcenter Hvidovre skal der anskaffes et jobcentersystem og der er indgået aftale med KMD om implementering af jobcentersystemet Opera. Ved budgetvedtagelsen for 2007, blev der på investeringsoversigten afsat kr. til implementering af Jobcentersystem mv. Der ansøges om frigivelse af rådighedsbeløbet på kr.

24 Side 21 I budgettet for 2007 er der bevilliget kr. til projekt Pkt.nr. 16 Kontraktstyring Kontrakter 2008 folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogist Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2008 for kontraktstyrede virksomheder for folkeskolerne, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogisk Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 16: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På Skoleudvalgets møde den 10. oktober 2007 Punkt 4 var indstilling fra Skole og Kulturforvaltningen at godkende oplæg til faglige mål for ovennævnte kontraktstyrede virksomheder. Som bilag til mødearket var skemaer med forslag til virksomhedernes mål samt skemaer om inddragelse af brugere og medarbejdere.

25 Side 22 Kontrakter for 2008 Kontrakterne er udfærdiget efter en fast skabelon. Afsnittet om økonomi er skrevet efter vedtagelsen af kommunens budget, således at den totale ramme for de enkelte virksomheder i 2008 tager udgangspunkt i det vedtagne budget. Mål indgår som en væsentlig del af kontrakterne. Mål som væsentlig del af kontrakterne Den årlige målformulering indledes med, at fagudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse udmelder politiske målsætninger/indsatsområder til de kontraktstyrede virksomheder. Udmeldingerne blev besluttet på Kommunalbestyrelsens møde den 27. marts De politiske udmeldinger på området: Skoler og Ungdomsskolen: I arbejdet med kontraktmål for 2008/09 er det hensigten at skabe et fælles skolevæsen med plads til forskelligheder. Derfor er den fælles udmelding til alle skoler: Evalueringskultur: Etablering af en evalueringskultur via en handleplan (middel) for et større udvalgt område fx inklusionsopgaven Eksisterende indsatser Fortsættelse af eksisterende indsatser/mål, hvor det præciseres, om indsatsen er flerårig, og hvor i forløbet dette mål indgår. I arbejdet med eksisterende indsatser er der samtidig en opfordring til at finde og afprøve nye måder at løse opgaven på gerne i samarbejde med eksterne parter (fx UU, Gym., specialtilbud) PC Evalueringskultur Pædagogisk Center skal understøtte skolernes arbejde med evalueringskultur. PPR Nye opgaver Pædagogisk Psykologisk Rådgivning har overtaget mange nye opgaver fra Amtet. I løbet af 07 vil der være et større overblik over disse opgaver. Derfor er udmeldingen til PPR at sætte mål for de 2 største/vigtigste nye opgaver herunder brugen af den konsultative metode. Musikskolen Understøttelse af folkeskolerne Musikskolen får til opgave at opbygge og initiere et tæt samarbejde med udvalgte skoler. Samarbejdet har til formål at inspirere og kvalificere skolernes musikundervisning. Fagudvalgsbehandling af mål Ovennævnte fagudvalgsbehandling om mål har taget udgangspunkt i de politiske udmeldinger. I fagudvalget er indstillingen tiltrådt. Dialog med brugere og medarbejdere Dialog på alle niveauer er en vigtig del af Kontraktstyring i Hvidovre Kommune. Dialogen mellem de berørte parter i hver enkelt virksomhed sikres via Kontraktgruppens helt centrale rolle i udformningen af mål og ved inddragelse af brugere og medarbejdere. Dialogen er den nøgle og den forstyrrelse, der giver forandring og skaber læring.

26 Side 23 Forslag til mål og kontrakter er fastlagt efter dialog mellem ledere, brugere og medarbejdere i de enkelte virksomheder. Kontrakterne er sendt til høring hos medarbejdere og brugerbestyrelser. Tilbagemeldingerne vedlægges som bilag. Forvaltningens kommentarer til udvalgsbehandlingen af målene Det er mærkbart, at flertallet af skoler har været på kontrakt i flere år systematik og arbejdsmåder er indarbejdede og det langsigtede udblik, hvor mål bliver en del af en samlet strategi, kan spores flere steder. Der har været udbredt tilfredshed med den politiske udmelding omkring fortsættelse af eksisterende indsatser, der opfattes som en tillid og ro til at gøre arbejdet færdigt. I arbejdet med mål bliver det tydeligt, at det er vanskeligt for skolerne at arbejde med så lange tidshorisonter, men på de fleste skoler har muligheden for fortsættelse mildnet det manglende overblik. Det er samtidig forvaltningens oplevelse, at synligheden i opgaveløsningen via disse mål højnes, og forvaltningen har været glad for den meget tætte dialog med en stor del af skolerne i processen omkring tilblivelsen af mål. Pædagogisk Central og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning har udarbejdet mål, der på fornemste vis lægger sig op ad deres kerneydelser, og selve udarbejdelsen er blevet til i en proces, der har inddraget medarbejdergrupper fra hele deres mangesidige virkeområder. Kontrakter med høringssvar Kontrakterne for virksomhederne indgår som bilag til mødearket sammen med høringssvarene fra brugere og medarbejdere. Bilag som er scannet ind Kontrakter for kontraktstyrede virksomheder 2008 (ØU , pkt. 16) Modtagne høringssvar (ØU , pkt. 16)

27 Side 24 Pkt.nr. 17 Kontraktstyring Kontrakter 2008 fritidshjem og klubber Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2008 for fritidshjem og klubber Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 17: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På Skoleudvalgets møde den 10. oktober 2007 Punkt 3 var indstilling fra Skole og Kulturforvaltningen at godkende oplæg til faglige mål for fritidshjem og klubber. Som bilag var skemaer med forslag til virksomhedernes mål samt skemaer om inddragelse af brugere og medarbejdere. Kontrakter for 2008 Kontrakterne er udfærdiget efter en fast skabelon. Afsnittet om økonomi er skrevet efter vedtagelsen af kommunens budget, således at den totale ramme for de enkelte virksomheder i 2008 tager udgangspunkt i det vedtagne budget. Mål indgår som en væsentlig del af kontrakterne. Mål som væsentlig del af kontrakterne Den årlige målformulering indledes med, at fagudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse udmelder politiske målsætninger/indsatsområder til de kontraktstyrede virksomheder. Udmeldingerne blev besluttet på Kommunalbestyrelsens møde den 27. marts De politiske udmeldinger til fritidshjem og klubber: Fritidshjem Børnemiljøvurderinger En ny lov siger, at alle fritidshjem skal lave børnemiljøvurderinger fra 1. januar Derfor vil det være en fælles målsætning for alle fritidshjem med udgangspunkt i de første børnemiljøvurderinger fra 2007 at arbejde med resultaterne for den første undersøgelse således, at der ved udgangen af 2008 kan indhentes en ny undersøgelse indeholdende resultater af indsatsen. Klubber Helt overordnet ønskes det, at klubberne får fat i deres målgrupper.

28 Side 25 Midlerne til at tydeliggøre sig og få fat i målgrupperne er: via kommunikation at sætte fokus på klubbens måde at nå sine brugere samt at fortælle om klubbens muligheder og særligt de tilbud, som klubben har. Via børnemiljøvurderinger at spørge til brugernes tilfredshed og oplevelser i klubben. Fagudvalgsbehandling Ovennævnte fagudvalgsbehandling har taget udgangspunkt i de politiske udmeldinger. I fagudvalget er målene anbefalet godkendt. Dialog med brugere og medarbejdere Dialog på alle niveauer er en vigtig del af Kontraktstyring i Hvidovre Kommune. Dialogen mellem de berørte parter i hver enkelt virksomhed sikres via Kontraktgruppens helt centrale rolle i udformningen af mål og ved inddragelse af brugere og medarbejdere. Dialogen er den nøgle og den forstyrrelse, der giver forandring og skaber læring. Forslag til mål og kontrakter er fastlagt efter dialog mellem ledere, brugere og medarbejdere i de enkelte virksomheder. Kontrakterne er sendt til høring hos medarbejdere og brugerbestyrelser. Forvaltningens kommentarer til udvalgsbehandlingen af målene De enkelte institutioner har arbejdet meget forskelligt med processen omkring udarbejdelsen af mål. Udsving som dækker over en start i foråret med seriøst og intensivt arbejde hen over sommeren, til sidste øjebliks feberredninger. Det er forvaltningens oplevelse, at arbejdet med indhold og mål mere tydeligt skiller de højt præsterende institutioner fra de mindre. Derfor vil processen omkring arbejdet med mål udgøre en del af den forøgede ledelsesmæssige opmærksomhed omkring de enkelte institutioner, ligesom en individuel opfølgning af enkelte ledere har været nødvendig. Den absolut største gruppe af institutioner har klaret denne opgave på forbilledlig vis, og forvaltningen er vældig glade for den tætte dialog, der har været med flertallet af institutioner. Kontrakter med høringssvar Kontrakterne for virksomhederne indgår som bilag til mødearket sammen med høringssvarene fra brugere og medarbejdere. Selvejende institutioner Når selvejende virksomheder udpeges som kontraktstyrede, udformes et tillæg til eksisterende driftsoverenskomstaftaler mellem Kommunalbestyrelsen og den selvejende virksomhed. Danalund Ungdomshus er ikke omfattet af Kontraktstyring, da institutionen har en særlig selvstændig kontrakt. På den indholdsmæssige del af institutionens virke er Danalund omfattet af Vision og Mål for fritidshjem og klubber , hvilket betyder, at der arbejdes efter kontraktstyringens systematik. Derfor har forvaltningen bedt Danalunds Ungdomshus aflevere mindst 3 mål, der henter sine opgaver i de politiske udmeldinger.

29 Side 26 Kontrakter for kontraktstyrede fritidshjem og klubber 2008 (ØU , pkt. 17) Modtagne høringssvar. (ØU , pkt. 17) Pkt.nr. 18 Kontraktstyring Kontrakter for 2008 Kultur og Fritidsudvalget Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2008 for kontraktstyrede virksomheder på Kultur og Fritidsudvalgets område Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 18: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På Kultur og Fritidsudvalgets møde den 17. september 2007 Punkt 12 var indstilling fra Skole og Kulturforvaltningen at godkende oplæg til faglige mål for kontraktstyrede virksomheder under udvalgets område. Som bilag til mødearket var skemaer med forslag til virksomhedernes mål samt skemaer om inddragelse af brugere og medarbejdere. Desuden var vedlagt høringssvar fra Integrationsrådet af 13. september 2007 til mål fra BuQuetten om svømning for kvinder. På mødet blev oplæggene anbefalet godkendt. Kontrakter for 2008 Kontrakterne er udfærdiget efter en fast skabelon. Afsnittet om økonomi er skrevet efter vedtagelsen af kommunens budget, således at den totale ramme for de enkelte virksomheder i 2008 tager udgangspunkt i det vedtagne budget.

30 Side 27 Mål indgår som en væsentlig del af kontrakterne. Udarbejdelse af mål Den årlige målformulering indledes med, at fagudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse udmelder politiske målsætninger/indsatsområder til de kontraktstyrede virksomheder. Udmeldingerne blev besluttet på Kommunalbestyrelsens møde den 27. marts De politiske udmeldinger på Kultur og Fritidsudvalgets område blev som følger: Der er vedtaget en kommunikationspolitik i Hvidovre Kommune. For at følge op på denne vil det være et fælles mål for alle enheder under KFU at sætte fokus på, og dermed sætte mål for, virksomhedens kommunikation. Derforuden vil det også være et mål for Idrætscentrene, Motionscenteret og Stadion at arbejde hen imod at opnå miljødiplomet Den grønne nøgle. Det vil være en flerårig indsats. Skole og Kulturforvaltningen har fulgt de enkelte virksomheders arbejde med mål meget tæt, og forvaltningen anbefalede udvalget at godkende de indsendte oplæg til mål. Ovennævnte fagudvalgsbehandling har taget udgangspunkt i de politiske udmeldinger. I fagudvalget er målene anbefalet godkendt. Dialog med brugere og medarbejdere Dialog på alle niveauer er en vigtig del af Kontraktstyring i Hvidovre Kommune. Dialogen mellem de berørte parter i hver enkelt virksomhed sikres via Kontraktgruppens helt centrale rolle i udformningen af mål og ved inddragelse af brugere og medarbejdere. Dialogen er den nøgle og den forstyrrelse, der giver forandring og skaber læring. Forslag til mål og kontrakter er fastlagt efter dialog mellem ledere, brugere og medarbejdere i de enkelte virksomheder. Kontrakterne er sendt til høring hos medarbejdere og brugerbestyrelser. Tilbagemeldingerne vedlægges som bilag. Kontrakter med høringssvar Kontrakterne for virksomhederne indgår som bilag til mødearket sammen med høringssvarene fra brugere og medarbejdere. Status Oprindeligt blev Fritidsbutikken i Avedøre udpeget som kontraktstyret fra Da det i forberedelsesprocessen blev klart, at Fritidsbutikken består af mange forskellige bidragydere og interessenter, hvoraf Hvidovre Kommune kun har en mindre andel, blev vurderingen dog, at det ikke ville være rimeligt at pålægge de øvrige parter bindinger i forhold til mål og økonomi. Derfor fortsætter Fritidsbutikken det fine arbejde i området uden at være kontraktstyret.

31 Side 28 Bilag som er scannet ind Kontrakter for kontraktstyrede virksomheder 2008 på udvalgets område. (ØU , pkt. 18) Modtagne høringssvar (ØU , pkt. 18) Pkt.nr. 19 Kontraktstyring kontrakter 2008 Socialudvalgets område Aktivitetscentret og værestedet på Holmelundsvej, Bofællesskaberne, Børne og Familieenheden, Dagcentret Karetmagerporten, Hjemmeplejen, Krogstenshave, Socialpsykiatrien, Spurvegården, Strandmarkshave, Sundhedsplejen, Svendebjerghave, Søvangsgården, Tandplejen og Ungeenheden Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2008 for kontraktstyrede virksomheder på Socialudvalgets område Aktivitetscentret og værestedet på Holmelundsvej, Bofællesskaberne, Børne og Familieenheden, Dagcentret Karetmagerporten, Hjemmeplejen, Krogstenshave, Socialpsykiatrien, Spurvegården, Strandmarkshave, Sundhedsplejen, Svendebjerghave, Søvangsgården, Tandplejen og Ungeenheden. Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 19: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På Socialudvalgets møde den 1. oktober 2007 Punkt 2 var indstilling fra Social og Sundhedsforvaltningen til faglige mål for kontraktstyrede virksomheder under udvalgets område. Som bilag til mødearket var skemaer med forslag til virksomhedernes mål samt skemaer om

32 Side 29 inddragelse af brugere og medarbejdere. Desuden var vedlagt høringssvar fra Handicaprådet og Ældrerådet. På mødet blev indstillingen godkendt. Kontrakter for 2008 Kontrakterne er udfærdiget efter en fast skabelon. Afsnittet om økonomi er skrevet efter vedtagelsen af kommunens budget, således at den totale ramme for de enkelte virksomheder i 2008 tager udgangspunkt i det vedtagne budget. Mål indgår som en væsentlig del af kontrakerne. Udarbejdelse af mål Den årlige målformulering indledes med, at fagudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse udmelder politiske målsætninger/indsatsområder til de kontraktstyrede virksomheder. Udmeldingerne blev besluttet på Kommunalbestyrelsens møde den 27. marts De politiske udmeldinger på Social og Sundhedsudvalgets område: På Børne og Ungeområdet: Indsatsen skal følge behov. På Ældre og Handicapområdet: Kommunikation og formidling. På Sundhedsområdet: Implementering af kommunens rygestop. Fagudvalgsbehandling Ovennævnte fagudvalgsbehandling har taget udgangspunkt i de politiske udmeldinger. I fagudvalget er målene anbefalet godkendt. Dialog med brugere og medarbejdere Dialog på alle niveauer er en vigtig del af Kontraktstyring i Hvidovre Kommune. Dialogen mellem de berørte parter i hver enkelt institution sikres via Kontraktgruppens helt centrale rolle i udformningen af mål og ved inddragelse af brugere og medarbejdere. Dialogen er den nøgle og den forstyrrelse, der giver forandring og skaber læring. Forslag til mål og kontrakter er fastlagt efter dialog mellem ledere, brugere og medarbejdere i de enkelte virksomheder. Kontrakter med høringssvar Kontrakterne for virksomhederne indgår som bilag til mødearket sammen med høringssvarene fra brugere og medarbejdere. Forvaltningens kommentar til indkomne høringssvar Social og Sundhedsforvaltningen er opmærksom på Tandplejens bekymring om budgetrammen for Af forvaltningens økonomirapportering pr. 31/707 fremgik følgende bemærkning i forhold til overførsel af merforbrug fra 2006: Tandplejen har merforbrug på 1 mio. kr., hvor der i 2006 har været et meget højt lønforbrug og ligeledes stort forbrug som følge af fordyrede materialer (der arbejdes med afviklingsplan for merforbruget). Enkelte institutioner har ikke fremsendt høringssvar, men forvaltningen har været i kontakt med alle institutioner vedr. deres kontrakt og har foretaget nødvendige redigeringer. Selvejende institutioner.

33 Side 30 Når selvejende virksomheder udpeges som kontraktstyrede, udformes et tillæg til eksisterende driftsoverenskomstaftaler mellem Kommunalbestyrelsen og den selvejende virksomhed. Status Fra 2008 vil alle enheder på Børne og Ungeområdet, Ældre og Handicapområdet og sundhedsområdet på kontrakt. De tre tidligere amtslige institutioner, Salus, Hvidborg og Bofællesskabet på Gl. Køge Landevej, har deltaget i processen omkring formulering af mål i de tre enheder, de nu er en del af: henholdsvis Ungeenheden, Børne og Familieenheden og Bofællesskaberne. De tre institutioner vil derfor allerede fra 2008 samarbejde med de øvrige institutioner i deres enheder omkring deres respektive mål. Bilag er scannet ind: Kontrakter for kontraktstyrede virksomheder 2008 (ØU , pkt. 19) Modtagne høringssvar. (ØU , pkt. 19) Pkt.nr. 20 Kontraktstyring kontrakter 2008 Socialudvalgets område 06 års institutioner Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2008 for kontraktstyrede virksomheder på 06 års institutionsområdet, idet der foretages justeringer, når børnetal for 2008 er fastlagt

34 Side 31 Økonomiudvalgets møde 19. november 2007 Punkt 20: Anbefales til kommunalbestyrelsen. På Social og Sundhedsudvalgets møde den 1. oktober 2007 Punkt 2 var indstilling fra Social og Sundhedsforvaltningen til faglige mål for kontraktstyrede virksomheder under udvalgets område. Som bilag til mødearket vedrørende børneinstitutionerne var skemaer med forslag til virksomhedernes mål samt skemaer om inddragelse af brugere og medarbejdere. Børnetal i daginstitutionerne Sideløbende med behandling af kontrakterne har der på Social og Sundhedsudvalgets møde den 12. november 2007 været sag om fastsættelse af børnetal i daginstitutionerne for Som bilag til den sag er indgået 50 høringssvar om børnetal for 2008, som institutionernes bestyrelser m.fl. har indgivet samt opsummering af høringssvarene. Derudover var der som bilag 4 forslag til børnetal, skrivelse fra BUPL og svar fra forvaltningen, skrivelse fra Brostykkevej samt 2 skrivelser fra Skolestien. På Social og Sundhedsudvalgets møde den 12. november 2007 Punkt 2 blev det besluttet, at sagen udsættes med henblik på politisk drøftelse. Der suppleres med ekstra forslag til behandlingen i udvalget den Kommunaldirektøren indstiller, at kontrakterne godkendes, og at de justeres, når børnetal for 2008 er fastlagt. Brev af til daginstitutionerne fra Social og Sundhedsforvaltningens økonomikontorchef til daginstitutioner på kontrakt i 2008 om sideløbende behandling af sag om børnetal i Social og Sundhedsudvalget vedlægges som bilag til denne sag om kontraktstyring. Kontrakter for 2008 Kontrakterne er udfærdiget efter en fast skabelon. Afsnittet om økonomi er skrevet efter vedtagelsen af kommunens budget, således at den totale ramme for de enkelte virksomheder i 2008 tager udgangspunkt i det vedtagne budget. Mål indgår som en væsentlig del af kontrakterne. Udarbejdelse af mål Den årlige målformulering indledes med, at fagudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse udmelder politiske målsætninger/indsatsområder til de kontraktstyrede virksomheder. Udmeldingerne blev besluttet på Kommunalbestyrelsens møde den 27. marts De politiske udmeldinger på daginstitutionsområdet på Social og Sundhedsudvalgets område: Styrkelse af børns sociale kompetencer. Fagudvalgsbehandling Fagudvalgsbehandlingen den 1. oktober 2007 har taget udgangspunkt i de politiske udmeldinger. I fagudvalget er målene anbefalet godkendt.

Kontraktstyring - mål folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogisk Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Kontraktstyring - mål folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogisk Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Pkt.nr. 4 Kontraktstyring mål 2008 folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogisk Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 590588 Indstilling: Skole og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget,

Læs mere

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 8. december 2003, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 8. december 2003, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 8. december 2003, Kl. 16.15 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus Johnny Winsløw forlod mødet efter behandling af pkt. 52. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... Error! Meddelelser

Læs mere

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 17. juni 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen.

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 17. juni 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen. REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 17. juni 2003, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... Error! Bookmark not Forskellige meddelelser og cirkulærer... Error! Bookmark

Læs mere

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 16. december 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen.

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 16. december 2003, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen. REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 16. december 2003, Kl. 17.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Milton Graff Pedersen havde meldt afbud. Pernille Falcon deltog i mødet fra kl. 17,03 under behandlingen

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse

Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse Pkt.nr. 11 Kontraktstyring Kontrakter for 2007 Skoleudvalgets område 548245 Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2007 for kontraktstyrede

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning.

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning. Pkt.nr. 3 Kontraktstyring: mål 2010 skoleudvalget Fritidshjem, klubber, PC og PPR 697164 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1.

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat TEKNISK FORVALTNING Ipa HVIDOVRE KOMMUNE Referat af Teknisk og Miljøudvalgets møde den 5. maj 2010, kl. 17.30 i mødelokale Kystagerparken, lokal nr. 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset. Mødet slut kl.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Udviklingen i serviceudgifter, som ikke er udgifter i forbindelse med kommunalreformen

Udviklingen i serviceudgifter, som ikke er udgifter i forbindelse med kommunalreformen Pkt.nr. 1 Økonomirapportering pr. 31. maj 2007 577146 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at forvaltningerne i størst muligt omfang reducerer merforbruget 2. at Økonomirapporteringen

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 06-05-2015 17:30 Mødeafholdelse Hvide Hus, Mitchellstræde 3, 2820 Gentofte Indholdsfortegnelse Socialudvalget 06-05-2015 17:30 1 (Åben)

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Til ejere, lejere, og berørte foreninger mv. 29. april 201 Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Kommunalbestyrelsen har den 24. marts 201 vedtaget

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik Regnskab Opfølgning på Budget 2010 Pr. 31. maj 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse 1 Opsamling... 3 2 Veje, grønne områder og miljø... 3 3 Kommunale ejendomme... 7 2 1 Opsamling 1.1 Budgetramme

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen.

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen. Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 TILLÆG NR. 04 Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i HVIDOVRE KOMMUNE TILLÆGGETS FORMÅL OG INDHOLD Dette Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2016 er lavet i forbindelse med

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2009. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Indstilling: Skole-Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Skole-Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 3 Kontraktstyring mål 2006 - for kommunens folkeskoler; fritidshjemmene Grævlingen, Enghøj, Regnbuen, Langhøj, Simonshøj, Strandhøjen,Dansborg, Trankebar, Stien,Bjerget, Alléen, Immerkær, Holmegården,

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner 22.4.2010 1 Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner J.nr.: 16.21.12.G00 Sagsid: 997520 Initialer: Kam.sf Sagsfremstilling I maj/juni

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg:

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg: Pkt.nr. 4 Aflæggelse af anlægsregnskaber, regnskabsår 2004 470949 Indstilling: Det indstilles til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende anlægsregnskaberne for regnskab 2004 Politisk beslutning:

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 17. november 2008, Kl. 17.00 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 17. november 2008, Kl. 17.00 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 17. november 2008, Kl. 17.00 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. juni 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Carsten Fuhr,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. oktober 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 16. september 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium (indhold og omfang) 1. Baggrund 2. Formål 3. Succeskriterier 4. Produkt 5. Bindinger 6. Organisering 7. Tidsramme 8. Økonomi 9.

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan Bevarende lokalplan for Phønixhusene. Åben-lav boligbebyggelse på Brostykkevej

Endelig vedtagelse af Lokalplan Bevarende lokalplan for Phønixhusene. Åben-lav boligbebyggelse på Brostykkevej Pkt.nr. 5 Endelig vedtagelse af Lokalplan 218 Bevarende lokalplan for Phønixhusene. Åbenlav boligbebyggelse på Brostykkevej 397462 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 13 Økonomirapportering pr. 31. maj 2008 639533 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31.

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik Politisk økonomirapportering 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Til og med maj måned Regnskab 1. juni 2010 Forbrug og budget For hele udvalget er forbrugsprocenten ultimo maj måned 2010 på 49,4%. Ultimo

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071 Pkt.nr. 7 Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 634071 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at anbefale

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Vojensvej TILLÆG NR. 02 Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Hædersdalvej vej is rpr ve Klø HVIDOVRE KOMMUNE Målforhold 1:2000 TILLÆGGETS

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler Pkt.nr. 2 Behandling af høringssvar på Vision og Mål 20042010 409240 Indstilling: Skoleforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolerne og organisationerne drøftes 2. at udvalget

Læs mere

! "# !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27(

! # !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27( ! "# %!%!%% )( *%( +(,(%-,(&,-),./,(&%,0 (), 1&!$,2($,((/2,+((.,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( +$7(!( 3(27( )& (%-8((/28%$ +( (&./ 0 () 2($ +((. 3%.( %+ ( %(5(!() (%- -) (&% 1&!$ ((/2 (&3( 4/(5%(6/ %$ :#;0!%)(

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

! " #!# !## $% ,%21% #%.%!%$

!  #!# !## $% ,%21% #%.%!%$ ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+),#) -(%.#%/( *01%!%,%21% $+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333 -(%.#%/( #%.%!%$ 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333,# 56#$%% $%00$,7

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Notatet beskriver kort reglerne og overvejelser omkring kommunal lånoptagelse, hvad kommunerne har mulighed for at låne til, samt hvilke hensyn

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

!"! # # ## $% #$/$ $4

!! # # ## $% #$/$ $4 !"! # # ## $% &#$ '()*$$')$+),-#).($/#$0( *12$ $,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$ $4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 78#4$$ 4$114,9!"

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere