Finansiering af din spanske bolig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Finansiering af din spanske bolig"

Transkript

1 Nykredit i Spanien

2 Nykredit i Spanien Flere og flere danskere vælger at realisere drømmen om en bolig i Spanien. Nogle vælger at slå sig ned mere eller mindre permanent, for eksempel i forbindelse med pensionering, mens andre vælger at investere i en feriebolig. Ud over at der kan være god økonomi i at investere i en bolig i det spanske, kommer du som spansk boligejer tættere på den spanske kultur, den skønne natur og ikke mindst det meget attraktive klima.

3 Finansiering af din spanske bolig Nykredit tilbyder realkreditlån efter den kendte danske model til privatkunder, der køber eller har bolig i Spanien. Ligesom i Danmark tilbyder Nykredit som udgangspunkt at belåne op til 80% af den værdi, som Nykredit vurderer ejendommen til, og lånet kan have en løbetid på op til 30 år. Nykredit tilbyder nu også et fleksibelt banklån med flervalutafacilitet. Med et Nykredit Valutaboliglån kan du med pant i din spanske ejendom løbende skifte mellem for eksempel EUR, CHF og DKK. Ønsker du at kombinere lånemulighederne med professionel formuepleje og arveplanlægning, kan du belåne helt op til 100% af boligens værdi. Nykredit tilbyder lån primært langs hele den spanske middelhavskyst og ca. 15 km ind i landet, samt på hele Mallorca. Vi låner således ud til de populære områder på Costa del Sol, Costa Brava, Costa Blanca og Mallorca. Tag Nykredit med på råd hvis du skal købe bolig i Spanien. Så får du rådgivning på dansk, ligesom vi udleverer alle lånedokumenter på dansk. Nykredits primære udlånsområde i Spanien er markeret med mørkegrønt på kortet.

4 Lån til køb af bolig trin for trin Det kan være svært at overskue alle elementerne i en bolighandel, men Nykredit kan hjælpe dig, trin for trin 1. Kontakt Nykredit - før du går i gang Vi kan hjælpe med et forhåndstilsagn om, hvor meget du kan låne. Nykredit udsteder et lånebevis, så du kender dine rammer, før jagten på drømmeboligen går i gang. 2. Sådan finder du drømmeboligen Du kan finde din nye bolig enten direkte hos de mange lokale ejendomsmæglere, eller du kan anvende en købermægler. Ejendomsmarkedet i Spanien er anderledes end i Danmark, idet den samme ejendom kan være til salg hos flere ejendomsmæglere samtidig. Du kan også kontakte en købermægler, der på dine vegne kan finde boliger helt efter dine ønsker med hensyn til pris, beliggenhed, indretning m.m. Købermæglerne har forskellige måder at gribe et sådant køb an på, og prisen for at finde en bolig kan variere alt efter metoden. Der findes flere danskspanske købermæglere. Vi kan eventuelt henvise dig til en lokal købermægler. 3. Når boligen er fundet Når boligen er fundet, er det vigtigt, at du hurtigt tager kontakt til os, så vi kan finde ud af, hvor meget du kan låne. Du skal også skrive under på en købsaftale - eventuelt med forbehold for godkendelse af finansiering enten ved en notar eller hos ejendomsmægleren. Samtidig med underskriften betales normalt et reservationsgebyr på ca Datoen for overtagelse af ejendommen aftales i samme forbindelse. Indenfor 14 dage skal 10% af den aftalte købesum overføres i henhold til købsaftalen. 4. Lånetilbud Når købsaftalen er underskrevet, starter den egentlige låneproces. Først skal ejendommen vurderes af en lokal valuar udpeget af Nykredit. Dernæst - når vurderingsrapporten foreligger - udsteder vi et lånetilbud til dig. 5. Accept af lånetilbud Accepten af lånetilbuddet skal være Nykredit i hænde senest 10 børsdage før overtagelsesdagen. Du skal sende accept af lånetilbuddet til Nykredit i Danmark. 6. Udbetaling af lån Lånet bliver udbetalt 8 børsdage før overtagelsesdagen. Nykredit stiller provenuet fra lånet til rådighed for handlens gennemførelse. 7. Overtagelse Nykredit instruerer notaren om at udfærdige dokumenterne til lånet. Notaren sørger tillige for, at du underskriver alle øvrige dokumenter på overtagelsesdagen.

5 Lån i friværdien trin for trin I spanske banker kan det være vanskeligt at opnå friværdibelåning, men Nykredit kan hjælpe dig. 1. Kontakt Nykredit Vi kan hjælpe med et forhåndstilsagn om, hvor meget du kan låne. Vi foretager en kreditvurdering af dig som kunde, og ud fra dine behov og ønsker aftales låntype og løbetid. 2. Lånetilbud Ejendommen bliver vurderet af en lokal valuar udpeget af Nykredit. Når vurderingsrapporten foreligger, udsteder vi et lånetilbud til dig. 3. Accept af lånetilbud Når du har accepteret lånetilbuddet, skal du sende det til Nykredit i Danmark. 4. Underskrift Notaren udfærdiger herefter dokumenterne til lånet, og notarmøde aftales. På notarmødet underskrives dokumenterne. Du kan vælge at underskrive ved personligt fremmøde eller via fuldmagt. En notar står blandt andet for - tinglysningsekspedition i Spanien - opkrævning af stempelafgift til den spanske stat - at bevidne handlen og underskrift af dokumenterne 5. Udbetaling Når dokumenterne er underskrevet, kan Nykredit udbetale lånet. Provenuet fra lånet overføres til Nykredits sagsfuldmægtige i Spanien. Er der lån i ejendommen, der skal indfries, kan vi hjælpe dig med dette.

6 Lånevilkår Lånestørrelse Du kan som udgangspunkt låne op til 80% af ejendommens værdi. Værdien fastsættes i samarbejde med en lokal valuar, der er udpeget af Nykredit. Minimumslånet udgør kr. (ca ). Låntype Alle lån er baseret på de obligationer, der omsættes på børsen i København, og som kendes fra realkreditlån i Danmark. Du kan vælge mellem realkreditlån med fast rente eller variabel rente, hvor renten fastsættes hvert kvartal. Endvidere kan du også vælge det populære Nykredit RenteMax, som er et variabelt forrentet lån med fast renteloft. Alle låntyper tilbydes som Pauselån som giver mulighed for helt op til 30 års afdragsfrihed. ValutaBoliglån Nykredit tilbyder også et fleksibelt banklån med flervalutafacilitet, der gør det muligt at skifte mellem forskellige valutaer (DKK, EUR, CHF, SEK, NOK og GBP). Kombinerer du Valuta- Boliglånet med professionel formuepleje og arveplanlægning, kan du belåne helt op til 100% af værdien af din spanske bolig. ValutaBoliglånet tilbydes ligeledes med afdragsfrihed. Omkostninger Der er naturligvis omkostninger forbundet med lån i Spanien, eksempelvis kurtage, stiftelsesprovision og vurderingsgebyr. Derudover skal du påregne registreringsomkostninger til advokat, notar og tinglysning. Du er altid velkommen til at rekvirere Nykredits aktuelle prisblad for realkreditlån i Spanien eller læse mere på Forsikring Det er vigtigt, at du forsikrer din ejendom. Vi kan eventuelt henvise til en assurandør, der kan tegne en husforsikring samt øvrige nødvendige forsikringer efter dit ønske. Hvorfor skal jeg vælge Nykredit? Du får realkreditlån, som det kendes fra Danmark, med de tilretninger, der er nødvendige for, at vi kan få pant i ejendommen i Spanien. Du har mulighed for at låne op til 100% af din boligs værdi ved at kombinere lån og formuepleje. Vi taler dansk, og du kan få alle lånedokumenter udleveret på dansk. Vi har repræsentationskontorer i Marbella og Alicante. Vi har flere lokale kontakter til dansk-spanske ejendomsmæglere, advokater og andre rådgivere. Nykredit har mange års erfaring med finansiering af boliger. Vi kan tilbyde en løbetid på op til 30 år. Alle lån tilbydes med afdragsfrihed. Modsat mange spanske boliglån kan du indfri dit realkreditlån i Nykredit helt eller delvis uden strafrente. Du får en totalløsning, der dækker alle dine behov ved finansiering af din spanske bolig.

7 Kom godt i gang Er du på vej til Spanien for at købe bolig så tag allerede nu fat i Nykredit International. Overvejer du på et senere tidspunkt at købe bolig i Spanien, kan vi give dig overblik over dine muligheder og hjælpe med at tilrettelægge din finansiering, opsparing og investeringer, så du er godt forberedt, når du senere vil flytte til Spanien. Vi anbefaler, at du kontakter Nykredit International i København, hvis du bor i Danmark. Bor du på Costa del Sol, kan du kontakte Nykredits repræsentationskontor i Marbella, og bor du på den øvrige spanske middelhavskyst eller Mallorca, kan du kontakte Nykredits repræsentationskontor i Alicante. Er du på generel boligjagt i Spanien, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte vores kontorer i Marbella eller Alicante.

8 Sådan kommer du i kontakt med Nykredit: Nykredit International Kalvebod Brygge København V Tlf Nykredit Repræsentationskontor Marbella Centro Plaza Nueva Andalucía Marbella Spanien Telefon: Fax: Nykredit Repræsentationskontor Alicante Bulevar de los Músicos, 23, local 2. Ed. Los Alamos Albir, Alicante Spanien Telefon Fax: nykredit.dk/spanien Nykredit. Jannerup Offset Nykredit Realkredit A/S. CVR-nr København

9 Udfyld svarkortet og send det allerede i dag Portoen er betalt Ja tak, jeg vil gerne høre mere om finansiering af fast ejendom i Spanien. Kontakt mig venligst. Jeg overvejer at købe bolig i Spanien i den nærmeste fremtid. Jeg overvejer på et senere tidspunkt at købe bolig i Spanien. Jeg har allerede en bolig i Spanien og vil gerne høre mere om lån i friværdien. Nykredit International Kalvebod Brygge København V Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon, dag: Telefon, aften:

Når du har planer om en ny bolig

Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig At blive boligejer er en stor begivenhed i livet og derfor sjældent noget, man beslutter fra den ene dag til den anden. For hvad er der

Læs mere

Låntyper og forretningsbetingelser Privat

Låntyper og forretningsbetingelser Privat Låntyper og forretningsbetingelser Privat Gælder fra den 10. februar 2015 Side 1 af 31 Velkommen i Realkredit Danmark Vi ønsker at give dig det bedst mulige grundlag for at vælge, hvordan du vil finansiere

Læs mere

Denne handel. er på betingelse. af min advokats

Denne handel. er på betingelse. af min advokats HUSK ADVOKATFORBEHOLDET Denne handel er på betingelse af min advokats godkendelse Et skøde er kun en kvittering for det du allerede har købt... HUSK ADVOKATFORBEHOLDET Denne handel er på betingelse af

Læs mere

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Hvad er et afdragsfrit lån? Hos Realkredit Danmark kan du få disse låntyper med afdragsfrihed: fastforrentede lån, FlexGaranti og FlexLån. I de

Læs mere

Alm Brand Bank. Tag os med på råd, når du skal bygge nyt

Alm Brand Bank. Tag os med på råd, når du skal bygge nyt Alm Brand Bank Tag os med på råd, når du skal bygge nyt Overvejer du at bygge ny bolig eller bygge om eller til, kan du i folderen her læse om nogle af de ting, du skal være opmærksom på i forbindelse

Læs mere

Ønsker du at sælge bolig, vender du blot bogen, hvor du finder Håndbog for boligsælger.

Ønsker du at sælge bolig, vender du blot bogen, hvor du finder Håndbog for boligsælger. FORORD Denne håndbog er tænkt som et værktøj, når du overvejer at købe ny bolig. Bogen kan læses fra start til slut, men kan også bruges som opslagsværk. Du slår blot op under det emne, du gerne vil vide

Læs mere

Fremtidens realkredit

Fremtidens realkredit Fremtidens realkredit - så sætter du lidt til side Tolagsbelåning ganske enkelt Dansk realkredit er noget helt specielt I mere end 200 år har danskerne kunnet låne penge på en ganske særlig måde. Muligheden

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Fra lejebolig til andelsbolig - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Hvad er en privat andelsboligforening? En privat andelsboligforening er en forening, som har til formål at eje og drive

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Realkredit Danmark Realkredit Danmark Skattepjece Skattepjece Skattepjece 1

Realkredit Danmark Realkredit Danmark Skattepjece Skattepjece Skattepjece 1 Skattepjece 1 Indledning Denne pjece beskriver i hovedtræk reglerne for personers beskatning i forbindelse med realkreditlån. Du kan blandt andet læse om hvordan du fratrækker renteudgifter de skattemæssige

Læs mere

TÆNK DIG OM, FØR DU KØBER BOLIG

TÆNK DIG OM, FØR DU KØBER BOLIG TÆNK DIG OM, FØR DU KØBER BOLIG DRACHMANN ADVOKATER Denne folder er udarbejdet af DRACHMANN ADVOKATER. Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse eller mangfoldiggørelse af folderen/dele heraf er tilladt

Læs mere

Undgå ubehagelige overraskelser

Undgå ubehagelige overraskelser Undgå ubehagelige overraskelser Det er en naturlig del af forretningslivet at tage risici. Men visse risici er ikke værd at tage. En konkurs blandt en af de største kunder vil have meget alvorlige konsekvenser

Læs mere

Testamente Kræftens Bekæmpelse. Værd at vide om dit testamente

Testamente Kræftens Bekæmpelse. Værd at vide om dit testamente Værd at vide om dit testamente Indhold Kære læser! Du er ikke den første, der har kontaktet Kræftens Bekæmpelse for at høre, hvordan man opretter et testamente. Vi har mange års erfaring i at behandle

Læs mere

Den indeholder langtfra alle familierettens finesser og vil derfor aldrig kunne erstatte en advokats professionelle viden og bistand.

Den indeholder langtfra alle familierettens finesser og vil derfor aldrig kunne erstatte en advokats professionelle viden og bistand. Vejledning fra Advokatsamfundet Når det ikke længere er så yndigt af følges ad Ud over det rent menneskelige er en skilsmisse forbundet med en masse praktiske problemer. Denne vejledning forsøger at løse

Læs mere

Indret dig som du vil

Indret dig som du vil Indret dig som du vil Din bolig dit valg når du vil lave nyt i din bolig Lån til dit nye køkken eller bad Hos os får du flere muligheder Få godtgørelse hvis du investerer Står du for at skulle flytte ind

Læs mere

Andelsbasen.dk. Guide til Andelsboligkøbere Version 2.0. Udgivet: 2013-01-10. Andelsbasen.dk. St. Kongensgade 40 H, 2.

Andelsbasen.dk. Guide til Andelsboligkøbere Version 2.0. Udgivet: 2013-01-10. Andelsbasen.dk. St. Kongensgade 40 H, 2. Andelsbasen.dk Guide til Andelsboligkøbere Version 2.0 Udgivet: 2013-01-10 Andelsbasen.dk St. Kongensgade 40 H, 2. 1264 København K 2012, Andelsbasen.dk http://www.andelsbasen.dk Et hurtigt kik i boligannoncerne

Læs mere

spar penge Guide Skift bank og sider Sådan får du en bedre rente Sådan forhandler du med banken Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

spar penge Guide Skift bank og sider Sådan får du en bedre rente Sådan forhandler du med banken Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 2 Skift bank og sider spar penge Sådan får du en bedre rente Sådan forhandler du med banken Spar penge INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Undgå ubehagelige overraskelser

Undgå ubehagelige overraskelser Undgå ubehagelige overraskelser Det er en naturlig del af forretningslivet at tage risici. Men visse risici er ikke værd at tage. En konkurs blandt en af de største kunder vil have meget alvorlige konsekvenser

Læs mere

Skilsmisse -hvad så med økonomien?

Skilsmisse -hvad så med økonomien? Skilsmisse -hvad så med overblik bodeling budget økonomi ægtefællebidrag børnetilskud børnebidrag ansvar -økonomisk e-guide til dig der skal skilles Forfatter: Heidi Hamann, økonomisk rådgiver Skilsmisse

Læs mere

Alt om andelsboliger. Landsdækkende serviceydelser

Alt om andelsboliger. Landsdækkende serviceydelser Alt om andelsboliger Landsdækkende serviceydelser 2 Forord Aldrig har du som andelshaver kunnet få så meget på et sted. Andelsboligforeningsområdet undergår for tiden en rivende udvikling og det stiller

Læs mere

Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig

Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig Administrationshuset A/S, v. 1.1 af Januar 2012 Denne vejledning beskriver fremgangsmåden i forbindelse med salg af andelsbolig og giver svar på

Læs mere

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over.

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over. Velkommen hos Kelly! Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Kelly. I den forbindelse vil vi gerne kort introducere os selv: Kelly Services er en af verdens største rekrutterings- og

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Hvad enten du får et lille stenslag, eller du får en større skade på din bil, kan vi hjælpe dig med at komme videre Fordelsværksteder Privatsikring har indgået

Læs mere

Styr på dine penge ÅOP SKAT LØN

Styr på dine penge ÅOP SKAT LØN Styr på dine penge ÅOP SKAT LØN Styr på dine penge Styr på dine Penge er udviklet til brug under Pengeugen. Formålet med Pengeugen er at lære eleverne i de ældste klasser om penge og privatøkonomi. Pengeugen

Læs mere

penge, rente og valuta

penge, rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta F+E+D preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, F+E+D ISBN: 978-87-92488-14-5 1. Udgave som E-bog 2010 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Sådan bruger du "Guiden" til PenSam Bank Lokal Børneopsparing

Sådan bruger du Guiden til PenSam Bank Lokal Børneopsparing Sådan bruger du "Guiden" til PenSam Bank Lokal Børneopsparing På de næste sider får du en introduktion i, hvordan du skal udfylde "Din risikoprofil" via Guiden til PenSam Bank Lokal Børneopsparing. Vi

Læs mere