Radio- og tv-nævnet skal endvidere afgive udtalelse om radio- og tv-foretagenders redegørelser for opfyldelse af public service-kontrakterne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Radio- og tv-nævnet skal endvidere afgive udtalelse om radio- og tv-foretagenders redegørelser for opfyldelse af public service-kontrakterne."

Transkript

1 RADIO- OG TV-NÆVNET København den 10. juli 2007 Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public serviceredegørelse for 2006 M E D I E S E K R E T A R I A T E T DR har den 27. april 2007 indsendt sin redegørelse for opfyldelse af public service-tilladelse kontrakten i 2006 til Radio- og tv-nævnet. Nævnet afgiver hermed i henhold til radio- og fjernsynslovens 40, stk. 2, sin udtalelse herom. 1. Lovgrundlag og baggrund Ifølge radio- og fjernsynslovens 40, stk. 2, 1 skal Radio- og tv-nævnet afgive en udtalelse, om hvorvidt DRs redegørelse opfylder den public servicekontrakt, som DR har indgået med Kulturministeriet vedrørende perioden V O G N M A G E R G A D E 1 0, K Ø B E N H A V N K T E L E F O N F A X rtv@ mediesekr etariat.dk etariat.dk CVR nr DRs public service-kontrakt Public service-kontrakten mellem DR og Kulturministeriet har virkning fra den 1. januar 2003 til 31. december Kontraktens krav til programvirksomheden omfatter bl.a.: Bredt udbud, kvalitet og alsidighed. DR er forpligtet til overfor hele befolkningen at sikre et bredt udbud af programmer omfattende nyhedsformidling, oplysning, kunst og underholdning. Der skal i udbuddet tilstræbes kvalitet, alsidighed og mangfoldighed. Ved programlægningen skal der lægges afgørende vægt på hensynet til informations- og ytringsfriheden. Ved informationsformidlingen skal der lægges 1 Radio- og fjernsynslovens 40, stk. 2, har følgende ordlyd: Radio- og tv-nævnet skal endvidere afgive udtalelse om radio- og tv-foretagenders redegørelser for opfyldelse af public service-kontrakterne.

2 - 2 - vægt på saglighed og upartiskhed. Udsendelsesvirksomheden skal sikre befolkningen adgang til væsentlig samfundsinformation og debat. Nyheder. DR skal sende nyhedsprogrammer mellem kl. 17 og kl. 24 i mindst samme tidsmæssige omfang som gennemsnitligt i perioden Der skal være mindst én hovednyhedsudsendelse i den bedste sendetid (primetime). Derudover skal der være nyhedstilbud spredt ud over programfladen og ugens dage. Dansk sprog. Der skal lægges vægt på programmer med dansk eller andet nordisk sprog som originalsprog. Undervisningsprogrammer DR skal sende undervisningsprogrammer og -tjenester. Der skal lægges særlig vægt på at motivere til videreuddannelse som supplement til folkeskolen og folkeoplysningen og på at fokusere på tidens aktuelle folkeoplysningstemaer. DR skal særligt være opmærksom på at anvende alle teknologiske platforme, herunder internettet, ved undervisningsprogrammer og - tjenester. Børneprogrammer. DR skal tilbyde tv-programmer og informationstjenester af høj kvalitet til børn. Der skal lægges vægt på dansksprogede programmer. Det tidsmæssige omfang af børneprogrammer må i aftaleperioden ikke være mindre end det gennemsnitlige omfang i perioden Dansk musik DR skal lægge vægt på sin rolle som en væsentlig formidler og producent af dansk musik. DRs udsendelse af dansk musik skal øges i kontraktperioden. Dansk dramatik. Det tidsmæssige omfang af dansk dramatik skal mindst svare til det gennemsnitlige omfang i perioden

3 - 3 - Koordination med TV 2 DR skal koordinere sin programvirksomhed med TV 2, således at nyproduceret dansk dramatik så vidt muligt ikke sendes på samme tid på DRs og TV 2 s tv-kanaler. Aktiv sprogpolitik. DR skal medvirke til at bevare og udvikle det danske sprog, så seere møder og oplever et korrekt og forståeligt dansk. Udlægning af produktion DR skal i aftaleperioden udlægge produktion til uafhængige producenter for følgende beløb: 125 mio. kr. i 2003, stigende til 170 mio. kr. i De gennemsnitlig 60 mio. kr. årligt, som DR forudsættes at anvende på dansk filmproduktion, medregnes som udlægning. Tekstning og tegnsprogstolkning. Det samlede antal tekstede timer skal stige i aftaleperioden. Antallet af førstegangsudsendte tekstede timer skal opretholdes på mindst det nuværende niveau. Det samlede antal tekstede timer skal stige i aftaleperioden. Det forudsættes, at antallet af tegnsprogstolkede timer opretholdes på mindst det nuværende niveau. DR skal tilstræbe, at transmissioner af begivenheder af stor samfundsmæssig interesse så vidt mulig tekstes eller tegnsprogstolkes. Udvikling af digital direkte tekstning. DR skal deltage i udviklingen af et simultantekstningssystem, der bygger på et dansk digitalt talegenkendelsesprogram. EU-krav - om andel europæiske programmer, krav om andel europæiske programmer fra uafhængige tv-producenter, krav om beskyttelse af børn og unge. Styrkelse af dansk filmproduktion DRs engagement i dansk filmproduktion skal være på mindst 60 mio. kr. årligt (gennemsnit over aftaleperioden). Af de 60 mio. kr. skal gennemsnitligt anvendes mindst 35 mio. kr. på spillefilm, mindst 7 mio. kr. på kort- og dokumentarfilm og mindst 4 mio. kr. på den nye ordning for talentudvikling.

4 - 4 - Kunst og kultur DR skal lægge særlig vægt på sin rolle som initiativtager til og formidler af dansk kunst og kultur, herunder den danske kulturarv. Informationsteknologi DR skal medvirke til at folkeliggøre den ny informationsteknologi ved at skabe nye programmer og informationstjenester, som kan gøre seere og lyttere bekendt med teknologien og inspirere dem til at bruge den. Public service-on-line-virksomhed DR skal drive et internetsted, som indeholder bl.a. nyheder, uddannelsestilbud, programrelateret information, seerservice, debatforum mv. Integration DR skal i sin samlede udsendelsesvirksomhed medvirke til at fremme integration. Bevaring af programarkiver, kulturarv mv. DR skal blandt andet af kulturarvmæssige hensyn bevare sine programarkiver og skal aktivt arbejde for i videst muligt omfang at kunne gøre programarkiverne tilgængelige for befolkningen og forskermiljøerne. Dialog med befolkningen, herunder særlig med lytter- og seerorganisationerne, om programvirksomheden på DRs radio og tv-kanaler. Af kontraktens punkt 9 fremgår, at DR hvert år skal udarbejde en redegørelse for, hvordan public service-forpligtelserne er blevet opfyldt i det forudgående kalenderår. Denne redegørelse skal senest den 1. maj indsendes til Radio og tv-nævnet med henblik på Nævnets vurdering. Som anført i Nævnets tidligere udtalelser finder Nævnet, at kontraktens punkt 9 bør betragtes som et minimum, som der i hvert fald skal rapporteres om i de årlige redegørelser. Det drejer sig om følgende punkter: Omfanget af dansksprogede programmer i tv. Omfanget af dansk dramatik i tv og radio. Omfanget af dansk musik i tv og radio. Anvendelsen af uafhængige producenter i programudbudet i tv, målt ved omkostningerne forbundet hermed og andelen af sendetiden.

5 - 5 - Omfanget af programvirksomheden rettet mod børn og unge i radio og tv. DRs brug af tekstning eller andre teknologiske metoder til at styrke handicappedes adgang til tv-programmerne. DRs indsats i udviklingen af et simultantekstningssystem, der bygger på et dansk digitalt talegenkendelsesprogram. Omfanget af indsatsen på undervisningsområdet. Omfanget af den regionale radioprogramvirksomhed. Fordelingen af forskellige programtyper på sendefladen og på kanalerne, hvordan disse programudbud er blevet brugt af seere og lyttere, og hvordan publikum har vurderet programmerne. Beskrivelse af public service-on-line-virksomhedens indhold. Redegørelse for DRs dialog med befolkningen, herunder særlig lytterog seerorganisationerne. En redegørelse for engagementet i dansk filmproduktion, jf. bilag 2. Hertil kommer, at der i tillæg til public service-kontrakten for perioden af 24. marts 2006, er indgået aftale mellem kulturministeren og DR om DRs forpligtelser i relation til public service-virksomhed via DTTsendemuligheder. Aftalen, der alene vedrører indholdet af den public service-virksomhed, der udøves ved hjælp af de digitale sendemuligheder på MUX 1, indeholder for så vidt angår DTT, krav om at DR i relation til den digitale programvirksomhed mv. skal: i gradvist stigende omfang producere og udsende programmerne på DR1 og DR2 i bredskærmsformat (16:9) indgå aftale med TV 2/DANMARK A/S og de regionale TV 2- virksomheder om udvikling, produktion og udsendelse af en simpel, fælles elektronisk programguide (EPG), der som minimum dækker udsendelsesvirksomheden på MUX 1. Åbningsbilledet i programguiden må ikke indeholde reklamer løbende udvikle og i MUX 1 udsende digitale tekst-tv-tjenester enten alene eller i samarbejde med TV 2/DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheder efter nærmere aftale mellem parterne tilbyde tegnsprogstolkning af mindst 2 af de ordinære nyhedsudsendelser på DR1 og/eller DR2 i tidsrummet afsætte ressourcer til løbende udvikling og afprøvning af øvrige nye digitale tjenester i nær tilknytning til programvirksomheden. Udviklingsarbejdet kan foregå i samarbejde med TV 2/DANMARK A/S og

6 - 6 - de regionale TV 2-virksomheder efter nærmere aftale mellem parterne inden for den givne kapacitet og med opretholdelse af en tilfredsstillende billedkvalitet for DR1 og DR2 udsende sådanne nye, digitale tjenester i gradvis stigende omfang. DR er ikke forpligtet til at udsende nye digitale tjenester, der baserer sig på interaktivitet ved anvendelse af en returkanal. 3. DRs redegørelse. Ligesom DRs public service-redegørelse for 2005 er redegørelsen for 2006 integreret i DRs årsrapport. Public service-redegørelsen indgår således som et afsnit i årsrapporten s Det betyder bl.a. at de indledende afsnit med forord af bestyrelse og direktion samt status over de væsentligste nyheder og resultater i 2006 inden for henholdsvis tv, radio og internet, er selvstændige afsnit i årsrapporten og ikke er specifikt knyttet til public service-redegørelsen. Redegørelsen for 2006 svarer i øvrigt i form og opbygning til tidligere redegørelser og har nogenlunde samme omfang som i 2005, dvs. omkring 30 sider, idet de indledende afsnit som anført ikke længere er knyttet til public service-redegørelsen. Der er i år vedlagt sendeplancher på henholdsvis radio og tv. Disse sendeplancher indgår dog ikke i den trykte årsrapport. Redegørelsen er i lighed med 2005-redegørelsen disponeret omkring seks centrale områder: En omtale af public service-kontraktens krav, DRs programudbud med omtale af såvel traditionelle radio- og tv-kanaler som radio på nye medier, særlige public service-fokusområder, danskernes forbrug af DRs programmer, danskernes kvalitetsvurderinger af DR og dialog med seere, lyttere og brugere. I DRs årsrapport er der på s. 28 givet oplysninger om program- og udsendelsesomkostninger. På trods af, at disse oplysninger ikke indgår i public service-redegørelsen, læser Nævnet dem i sammenhæng med redegørelsen. 4. Radio- og tv-nævnets generelle kommentarer til DRs redegørelse Generelt har Nævnet i sin vurdering af redegørelsen lagt vægt på:

7 Om de specifikke minimumskrav, jf. kontraktens punkt 9, er opfyldt. Dvs. om taloplysninger og tabeller mv. er tilstrækkelig detaljerede, og om brug af begreber og kategorier svarer til gængse mediefaglige standarder 2. Om der er overvejelser om kvalitet på de punkter, hvor kontrakterne nævner dette. F.eks. omkring børneprogrammer. 3. Selve resultaterne. Dvs. om redegørelsen fyldestgørende og retvisende redegør for, hvordan kontrakten er opfyldt eller forsøgt opfyldt, og om der - hvis det ikke har været muligt at opfylde en forpligtelse - er redegjort for baggrunden herfor, og for hvorledes forpligtelsen fremover kan opfyldes Om der er kommentarer og overvejelser vedrørende andre dele af kontrakten, f.eks. om aktiv sprogpolitik, integration, mangfoldig hed af kultur, livsopfattelser og levevilkår, koordineringen med TV 2 om dansk tv-dramatik, beskyttelse af børn og unge, bl.a. med hensyn til sendetidspunkter. Overordnet er det Radio- og tv-nævnets opfattelse, at DRs public serviceredegørelse for 2006, der langt overvejende giver et tilfredsstillende billede af DRs programudbud og danskernes brug heraf, på udmærket vis kan danne grundlag for en dialog om DRs fremtidige redegørelser. Med hensyn til en rapportering om ressourceanvendelsen til de enkelte public service-formål, er der ikke krav herom i public service-kontrakten. Principielt finder Nævnet det, som også anført i udtalelsen vedrørende public service-redegørelsen for 2005, imidlertid ønskeligt, bl.a. set i lyset af forarbejderne til radio- og fjernsynsloven 3, at der foretages en sådan rapportering. I den ny public service-kontrakt for er der indført krav om at DR overordnet skal redegøre for, hvilke ressourcer der er medgået til opfyldelse af forpligtelserne, hvorfor Nævnet ikke foretager sig yderligere i denne anledning. 5. Radio- og tv-nævnets kommentarer til de enkelte dele af redegørelsen 2 Jf. de almindelige bemærkninger til L 40 af 31. oktober 2002, afsnit om public serviceforpligtelserne. 3 Af de almindelige bemærkninger L 40 af 31. oktober 2002 fremgår: Redegørelserne skal fyldestgørende og retvisende redegøre for, hvordan kontrakten er opfyldt eller forsøgt opfyldt, samt redegøre for, hvilke ressourcer der er medgået til opfyldelsen af forpligtelserne. Hvis det ikke har været muligt at opfylde en forpligtelse, skal der nøje redegøres for baggrunden herfor, og for hvorledes forpligtelsen fremover kan opfyldes..

8 Kommentarer ad krav, jf. kontraktens punkt 9 I det følgende gennemgår Nævnet, hvorledes de enkelte punkter, jf. kontraktens punkt 9 er omtalt i DRs redegørelse, og afgiver sine bemærkninger hertil. Nævnets bemærkninger er foretaget på baggrund af en vurdering set i forhold til de ovennævnte fire vurderingskriterier for opfyldelse af kontraktens krav Omfanget af dansksprogede udsendelser på tv Dette punkt er omtalt i DRs redegørelse s. 79 i afsnittet om særlige public service-fokusområder. Tabel 9 viser DR TVs andel af danske og udenlandske programmer i 2005 og Tabellen viser, at andelen af danske førstegangstimer på DR TV i 2006 var på 70 %, hvilket er en stigning i forhold til 2005, hvor den var 67 %. Nævnet finder det fortsat positivt, at DR opgiver den dansksprogede andel af førstegangsudsendelser, og at denne resultatmæssigt er så høj som 70 %, hvilket udgør en stigning i forhold til både 2005 og 2004, hvor den var på 68 % Nyheder på tv Public service-kontraktens krav til nyheder på tv er, at DR skal sende nyhedsprogrammer mellem kl. 17 og kl. 24 i mindst samme tidsmæssige omfang som gennemsnitligt i perioden Som det fremgår af redegørelsen s. 73 har DR TV i 2006 i alt sendt 602 timers nyheder inden for tidsrummet Dette ligger på niveau med 2005, hvor tallet var 608 (i 2004 var det 516 og i ). Da gennemsnitsniveauet for var på 521 timer, lever DR således op til public service-kontraktens krav vedr. tv-nyheder. Af DRs tabel 3 s. 73 fremgår videre, at det samlede antal (førstegangssendte) nyhedstimer på DR TV er faldet en smule fra 1040 timer i 2005 til 1016 i 2006 (i 2004 var det imidlertid så lavt som 923). Faldet forklarer DR med, at der i 2005 var flere ekstra transmissioner, bl.a. fra George Bush besøg i Danmark. Efter Nævnets opfattelse er faldet imidlertid reelt mindre, idet omkring 10 % af de programmer, der i 2005 i TV-Metersystemet var kategoriseret som nyheder, bestod af udsendelser som efter Nævnets opfattelse burde have været kategoriseret som Aktualitet og debat Dansk dramatik i tv

9 - 9 - Ifølge kontrakten skal DR som gennemsnit for aftaleperioden, dvs , sende mindst lige så meget dansk dramatik i primetime tv som gennemsnittet for perioden Gennemsnittet var på 19 timer. Af redegørelsen s. 80 fremgår det af tabel 11, at DR i 2006 har sendt i alt 27,5 timers førstegangstimer nyproduceret dansk dramatik i primetime (dvs. i tidsrummet , hvor mindst 30 % af befolkningen ser tv). Eftersom tallet i 2005 var 16, mens det i 2004 var 20 og i , er der i gennemsnit i aftaleperioden udsendt 19,12 timer om året, hvilket betyder, at DR opfylder kontraktens krav om dansk dramatik i primetime. Især fordi det krævede gennemsnit kun blev nået ved en ekstraordinær indsats i det sidste år, er det værd at se nærmere på, hvilke dramaudsendelser bench-market på de 19 timer omfattede, og hvilke der har indgået i kontraktårene. Tabel 1. Udsendelser, der er medtaget i opgørelsen over dansk dramatik i årene År Titler Timer Årets resultat 1999 Taxa Pas på mor Toast 2000 Edderkoppen Rejseholdet Madsen & Co 2001 Rejseholdet De udvalgte Den serbiske dansker 2002 Rejseholdet Nikolaj og Julie 2003 Nikolaj og Julie Rejseholdet Se dagens lys 2004 Krøniken Ørnen Rejseholdet Afgrunden 13,50 4,79 3,36 4,87 8,53 3,82 7,60 8,65 2,62 12,34 5, ,22 1,66 9,81 7,56 1,30 1,58 22 timer 17 timer 19 timer 18 timer 13 timer 20 timer 2005 Krøniken 4,89 16 timer

10 Ørnen Julie Unge Andersen 2006 Krøniken Ørnen Absalons hemmelighed (Julekalender) Fra regnormenes liv Teatret ved Ringvejen (DR 2) 7,50 1,88 1,90 5,80 7,49 9,87 1,43 2,91 27,5 timer Mediesekretariatet, juni Kilde: Gallups TV-Meter. Benchmarket er ikke dokumenteret i detaljer, men en opgørelse ud fra TV-Metersystemet over dansk dramatik på DR TV sandsynliggør oplysningerne. Nævnet skal dog ikke undlade at bemærke, at de 27,5 timers dansk dramatik i 2006 omfatter de dramaserier, der sendtes søndag kl. 20, som Krønniken (5,8 timer) og Ørnen (7,5 timer), samt en teaterforestilling: Fra Regnormens Liv (1,4 time), men derudover også julekalenderen: Absalons Hemmelighed (9,9 timer) og komedieserien på DR2: Teatret ved Ringvejen (2,9 timer). DR har tidligere ikke medregnet julekalenderen ej heller f.eks. Jul på Vesterbro på DR 2 i Heller ikke serier sendt på DR2 er tidligere medtaget i opgørelsen. Hvis DR skal opfylde kontraktens krav for perioden, er det nødvendigt, at medtage julekalenderen og komedieserien på DR2, hvilket som ovenfor anført sker i 2006 for første gang i kontraktperioden. Herved illustreres vigtigheden af, at et nøglebegreb som dansk dramatik ikke udvandes i forhold til målopfyldelsen. Nævnet finder, at der er grundlag for en dialog med DR herom Dansk dramatik i radio Også for radios vedkommende er kontraktens krav, at der skal sendes mindst lige så meget dansk dramatik som det gennemsnitlige omfang i perioden Af redegørelsens tabel 12 s. 80 fremgår, at det totale antal timers radiodramatik i 2006 var på 108 mod 166 timer i 2005 og 177 timer i Af de 108 timer var 28 timer førstegangsudsendelser og 80 timer genudsendelser. Selv om det totale antal timer i 2006 således er 58 timer lavere end i 2005 og i øvrigt 69 timer lavere end i 2004, ligger det stadig lidt over gennemsnittet for , som var på 97 timer. Der er således ikke problemer med at overholde kontraktens krav på dette punkt, idet Nævnet samtidig bemærker, at

11 antallet af førstegangsudsendelser er det samme i 2006 som i 2005, og at nedgangen i timetallet er begrundet i færre genudsendelser i Omfanget af dansk musik Kontraktens krav vedr. dansk musik er, at DR skal lægge vægt på sin rolle som en væsentlig formidler og producent af dansk musik, og at DRs udsendelse af dansk musik skal øges i kontraktperioden. Der er ikke i kontrakten specifikke krav vedrørende henholdsvis tv og radio. Musik i tv omtales i redegørelsen s. 81 og 82. DR understreger, at omfanget af dansk musik på tv ikke nemt lader sig kvantificere, bl.a. Fordi ikke alle programmer, der indeholder dansk musik, bliver kategoriseret som musikprogrammer. I stedet vil de typisk være kategoriseret som enten kultur eller underholdning. Som eksempel nævnets DR2s program om musik Musikprogrammet, der er kategoriseret som et kulturmagasin. På den anden side understreger DR, at et dansk produceret program kan være kodet som et musikprogram, men i realiteten indeholde meget udenlandsk musik. Som eksempel nævnes DR1s Boogie, der består af danske, men i høj grad også af udenlandske musikvideoer. Endvidere påpeger DR, at musik i medier ofte forbruges som sekundær beskæftigelse, dvs. at rene koncerter og musiktransmissioner er mere velegnet til radio end tv. DR illustrerer ved angivelse af en række programmer med dansk musik, engagementet i dansk musik, hvilket Nævnet tidligere har tilkendegivet at finde positivt. Derimod har DR, på trods af Nævnets eksempel herpå i tidligere udtalelser, ikke foretaget en kvantitativ opgørelse over omfanget af dansk musik i tv. Nævnet mener fortsat, uagtet at dette ikke er muligt ud fra programkategoriseringssystemet i Gallups TV-Meter, at det set fra et alment seerperspektiv vil være interessant at få oplyst, hvor mange danske programmer DR TV sender om musik - også selv om en del af den musik, der indgår i disse programmer, ikke er dansk. Som tidligere illustreret er en sådan kvantitativ opgørelse muligt at foretage ud fra programkategorisystemet på TV-Meter. Med hensyn til radio fremgår omfanget af dansk musik af redegørelsen side 80. Af tabel 13 fremgår, at andelen af dansk musik på P2 i 2006 er øget fra 18 til 21 %, mens den på P3 ligger på 30 %, ligesom sidste år og på P4 er faldet fra 51 til 48 %. For så vidt angår dansk live-musik/koncerter med dansk musik fremgår det af tabel 14, at der er sket et mindre fald fra 1023 timer i 2005 til 1014 timer i 2006 (i 2004 var tallet 899 timer). Overordnet

12 oplyser DR, at kun P4 ikke i 2006 har opfyldt målet om, at hver anden plade, der spilles skal være dansk, hvilket der vil blive fulgt op på i 2007 ved integrering af et nyt styrings- og måleværktøj. Ifølge DRs egen målsætning skal ca. hver sjette plade på P2, ca. hver tredje på P3 og hver anden på P4 skal være dansk Omfanget af programmer til børn - tv Dette punkt omtales i redegørelsen s Lige som sidste år redegør DR i dette afsnit både for omfanget af programmer til børn (3-12 år) og unge (13-20 år). For tv s vedkommende fremgår det af redegørelsens tabel 15, s.82, at det samlede antal (såvel førstegangs som genudsendte) timers programmer til børn op til 12 år er steget fra 837 i 2005 til 848 i 2006 (Det var 677 i 2004 og 731 i 2003). For så vidt angår programmer til unge fremgår det, at der er sket en stigning fra 434 timer i 2005 til 549 timer i 2006, hvilket betyder, at omfanget af programmer ligger væsentligt over niveauet for , som var på 274 timer. Derudover nævner kontrakten, at DR skal tilbyde tv-programmer og informationstjenester af høj kvalitet til børn. I denne forbindelse savner Nævnet, i lighed med sidste år og året før, en opgørelse af, hvor høj en andel af DRs børneprogrammer, der består af danskproducerede børneprogrammer. Baggrunden for dette er, at det i kontrakten (s. 4 om forpligtelsen vedr. børneprogrammer) nævnes, at der skal lægges vægt på dansksprogede programmer, hvilket efter Nævnets opfattelse bør læses sammen med det ovenfor nævnte kvalitetskrav, sådan at dansksproget i relation til netop børneprogrammer primært betyder udsendelser med dansk som originalsprog - ikke versionerede/dubbede programmer. Tabel 2. Børneprogrammer sendt på DR TV i 2003 og Andel i procent fordelt på produktionslande/områder. Danmark Amerika Europa(uden Norden) Norden(uden Dk) Andre lande I alt % 23 % 19 % 10 % 5 % 98 % % er uoplyst i 2003.

13 % 19 % 23 % 8 % 3 % 100 % % 24 % 20 % 9 % 2 % 100 % % 26 % 16 % 5 % 1 % 100 % Mediesekretariatet juni Kilde: Gallups TV-Meter. Summen i hver søjle kan afvige fra 100 på grund afrunding. Som det fremgår af tabel 2, er der i 2006 tale om en stigning i andelen af danske programmer. Til gengæld er der sket et fald i andelen af europæiske børneprogrammer og i andelen af børneprogrammer fra andre nordiske lande Omfanget af programmer til børn - radio Udviklingen for DR Radio er belyst på s. 82 og 83, hvor DR Radios sendetimer for børn (3-12 år) opgøres i tabel 16 og for unge (13-20) i tabel 17. Nævnet noterer sig, at antallet af FM-timer for børn igen er faldet til 370 efter en stigning til 390 i 2005, men at de digitale timer er steget med næsten 3000 timer til timer. Som anført i tidligere udtalelser fortolker Nævnet kontraktens krav, om at der skal være mindst samme omfang af børneprogrammer som i perioden , som principielt teknologi- /platformneutralt, således at programmer på DAB og internet også kan medregnes i forhold til kontraktopfyldelsen. Men da de fleste lyttere også blandt børn under 12 år - fortsat vurderes at være på FM, finder Nævnet principielt, at der indtil videre dagligt bør sendes mindst en times programmer for børn på FM. Dette krav, som DR har accepteret 5, er opfyldt i 2006 med de 370 timer. On-line indsatsen for børn og unge omtales på side 83. Det oplyses, at Oline -sitet, som samler alle tilbudene til de mindre børn havde en gennemsnitlig stigning af antal brugere på 5 % til unikke brugere om ugen. For de større børn havde sitet Barracuda i gennemsnit unikke brugere om ugen, hvilket er en stigning på 9 % i forhold til DR oplyser bl.a., at sitet i forbindelse med sommerens SommerSummarum, dagligt havde 3 % af alle sidevisninger på dr.dk mellem kl , hvor programmet blev sendt. Dette indikerer, at der store muligheder for at skabe sammenhæng mellem DR TV og dr.dk i forbindelse med børneprogrammer. 5 Jf. DRs brev til Nævnet af 27. juli 2005

14 Med ugentlige brugere i gennemsnit i 2006 er aktiviteten på ungdomsuniverset SKUM fortsat høj. Mange af tilbuddene i ungdomsstoffet, der i 2006 kunne findes samlet via dr.dk/ung var tværmedielle satsninger, der samtidig gav brugerne mulighed for at være medskabere af indholdet Tekstning og tegnsprogstolkning DRs indsats for tekstning og tegnsprogstolkning er omtalt i redegørelsen s. 86, tabel 21. Det fremgår, at der er sket en stigning fra 3146 timer i 2005 til 3267 timer i 2006, hvilket mere en retter op på faldet på 9 timer fra 2004, hvor timetallet var 3155 timer, til DR lever således op til kontraktens krav om, at det samlede antal tekstede timer skal stige i aftaleperioden, idet DR i 2003 sendte 3153 tekstede timer. Tekstede førstegangsudsendelser er dog i 2006 kun steget med 1 time fra til timer, medens antallet af tegnsprogstolkede timer er faldet fra 117 til 114 timer i Det fremgår af public service-kontrakten, at antallet af førstegangsudsendte, tekstede timer skal opretholdes på mindst niveauet i 2003, hvor antallet var 918 timer, ligesom det forudsættes, at antallet af tegnsprogstolkede timer opretholdes på mindst 2003-niveauet, hvor DR sendte 101 timer. DR lever således op til kontraktens krav på de konkrete punkter. Kravene til tegnsprogstolkede udsendelser på DTT fremgår af tillægget til kontrakten af 24. marts DR har i 2006 har sendt 199 timers tegnsprogsprogrammer på DTT, der startede i april DR oplyser, at DR tegnsprogstolker Deadline kl fra DR2 og TV Avisen kl fra DR1 og dermed lever op til kravene i tillægsaftalen om DRs forpligtelser i relation til public service-virksomhed via DTT-sendemuligheder, ifølge hvilken DR skal tilbyde tegnsprogstolkning af mindst 2 af de ordinære nyhedsudsendelser på DR1 og/eller DR2 i tidsrummet Undervisning DRs indsats på undervisningsområdet omtales s. 84. Ifølge kontraktens punkt 9 skal DR redegøre generelt for omfanget af indsatsen på undervisningsområdet. Dette skal læses i lyset af kontraktens krav (s. 4) om at lægge særlig vægt på at motivere til videreuddannelse, og om at være særligt opmærksom på at anvende alle teknologiske platforme hertil, herunder internettet. Af redegørelsen fremgår, at DR TV i 2006 har sendt 58 førstegangstimers undervisning, dvs. samme antal som i 2005 (og 60 i 2004, samt 62 i 2003). Da undervisningsprogrammerne genudsendes på såvel DR 1 som DR 2, kommer tv-undervisning totalt op på 348 mod 301 i 2005 og 271 timer i Med hensyn til undervisning på internettet

15 fremgår det s. 85, at brugerstatistikken på DR Undervisning i tabel 19 viser mere end en fordobling i 2006 i forhold til 2005, fra godt unikke brugere i gennemsnit pr. uge til DR påpeger i redegørelsen endvidere, at andre programmer end undervisningsprogrammer har elementer af undervisning i sig. Nævnet skal i denne anledning påpege, at når der i kontrakten stilles krav om en særlig indsats på undervisningsområdet, er der tale om at sende programmer, der er tilrettelagt og produceret med undervisning for øje og ikke blot programmer, der mere eller mindre tilfældigt indeholder elementer af undervisning Omfanget af den regionale radioprogramvirksomhed Nævnet har ingen bemærkninger til dette punkt Fordelingen af forskellige programtyper på sendefladen og på kanalerne Dette punkt omtales i redegørelsen s under overskriften DRs programudbud til danskerne. Udviklingen for tv fremgår af tabel 3 s. 98, som viser DR TV s førstegangstimer i henholdsvis 2005 og 2006 fordelt på programtyper og kanaler Nyheder Aktualitet og Debat Oplysning og Kultur Undervisning Dansk dramatik Udenlandsk dramatik Underholdning Musik Sport Præsentation I denne forbindelse værdsætter Nævnet de vedlagte sendeplancher for henholdsvis tv og radio, som Nævnet bemærkede manglede sidste år, idet disse på en overskuelig måde giver et indtryk af programtypernes fordeling på en almindelig uge. Ifølge oplysninger fra DR indgår plancherne beklageligvis ikke i den trykte udgave af årsrapporten.

16 Med hensyn til resultatet bemærker Nævnet bl.a., at underholdning er faldet lidt i forhold til 2005 fra 203 til 189 timer (tallet var i 2004 ca. 100 timer) og at aktualitet og debat igen er øget, nu fra 853 til 907 timer, hvilket DR oplyser skyldes en stigning af omfanget af folketingstransmissionerne på DR 2, medens faldet på DR 1 skyldes at udsendelser som Konsum og Sådan ligger landet er erstattet af andre programmer, der kategoriseres inden for Oplysning og Kultur, der er steget med næsten 100 timer. DR oplyser, at stigningen også skyldes, at der med åbning af DR Kirken hver søndag er sendt markant flere gudstjenester end tidligere, samt flere ungdomsprogrammer. På DR 2 er der sendt flere nye og oplysende programserier på hverdage, som fx den historiske Dage, der ændrede verden. Dansk dramatik (inklusive spillefilm) er faldet fra 136 timer til 111 timer, hvilket DR oplyser bl.a. skyldes, at DR genudsendte færre gamle danske film og at der ikke er sendt afgangsfilm fra Filmskolen, da disse kun laves hvert andet år. En oversigt over DRs samlede udbud af radiokanaler findes i redegørelsens tabel 2, s Hvordan disse programudbud er blevet brugt af seere og lyttere Danskernes forbrug af DRs programmer er omtalt i redegørelsen s under overskriften Danskernes forbrug af DR sværere for DR TV. Forbrug af radio eller tv måles traditionelt i ugentlig dækning, dvs. hvor mange procent af befolkningen, der har set eller lyttet til mindst halvdelen af et program indenfor programtypen i løbet af en uge. Det er således et overordnet mål for hvor mange lyttere/seere en radio- eller tv kanal fast når ud til med f.eks. sine programmer. Der er i lighed med tidligere år tale om en meget høj ugentlig dækning på godt og vel 80 % for såvel DR TV som DR Radio, idet der for DR TV er tale om en lille nedgang på 1,8 procentpoints, mens der for DR Radio er tale om en lille stigning. På tv har nedgangen i faste tal været lidt større for DR 1 end DR 2. DR TVs markedsandel var næsten uændret på 32,5 % mod 32,7 % i 2005 og en relativ stor stigning i manko (andelen af danskere, der i ugens løb ser tv, men ikke DR TV) fra 8,2 i 2005 til 9,8 i DR giver udtryk for, at denne negative udvikling sandsynligvis er udtryk for den fragmentering, der finder sted på tvmarkedet med nye nichekanaler, som alt andet lige betyder, at det er sværere for DRs to kanaler at gøre sig synlige for alle danskere, når de skal vælge kanal. (DR oplyser hertil, at TV 2 s manko på public service-kanalen

17 også er steget, men at den samlede manko for alle TV 2 s kanaler er faldet). En anden forklaring er, at DR 1 i 2006 har haft færre store primetime-underholdningsprogrammer, samt at de programmer, der har været sendt, ikke har haft så stor gennemslagskraft som tidligere, eksempelvis Stjerne for en aften og Hit med sangen. Hertil kommer, at DR distribuerer en stigende mængde af sine tv-programmer via dr.dktv, hvilket ikke måles og derfor ikke indgår i DRs dækningstal. Først fra 2008 bliver det muligt måleteknisk at registrere den samlede tv-dækning, inklusive forbruget af dr.dktv. Radio- og tv-nævnet skal påpege, at tallene tyder på, at DRs to kanaler ikke på sigt er tilstrækkelige til at fastholde kontakten med hele befolkningen. Det er derfor vigtigt, at DR har fået mulighed for at etablere en børne/historiekanal, ligesom aftalen om DTT, hvor DR får rådighed over endnu en multipleks vil kunne medvirke til at hindre en fortsat stigning i mankotallet under forudsætning af, at DR også økonomisk har mulighed for at tilbyde flere kanaler til seerne. Med hensyn til danskernes brug af DRs radioprogrammer, fremgår det af tabel 26, på s. 92, at der her er sket en fremgang i dækning og markedsandel på henholdsvis 1 og 3 procent. Nævnet skal i lighed med de seneste år dog bemærke, at lyttertallene for DR Radio kunne have været mere nuanceret beskrevet, idet der kun vises DR Radios dækning og markedsandel som helhed uden opsplitning på kanalerne. I afsnittet om programudbuddet s redegør DR som vanligt meget relevant for de enkelte radiokanalers profil og programsammensætning. Nævnet skal dog gentage, at det ud fra rapporteringskravet om "fordeling af forskellige programtyper på sendefladen og på kanalerne, hvordan disse programudbud er blevet brugt af seere og lyttere..." ville have været ønskeligt, at dækningen for hver kanal fremgik, helst over tid og relateret til kanalernes erklærede profiler. Krav herom indgår i public service-kontrakten for For så vidt angår netradio, internet og teksttv er der overordnet tale om en fastholdelse af brugertallene, idet det fremgår af tabel 28, at antallet af unikke brugere på DRs netradio pr. uge er faldet med ca til omkring , og dermed ligger på niveau med tallet for 2004, og at dr.dk. har en stigning til 1,1 mio. brugere om ugen. Tekst-tv, har en let faldende dækning, der var på 72 % i 2006 mod 74 % i 2005 og 75 % i 2004, der anføres at have en sammenhæng med faldet i DR TVs dækning.

18 og hvordan publikum har vurderet programmerne Dette punkt omtales i redegørelsen s under overskriften Danskernes Kvalitetsvurderinger af DR. Dels bringes tallene fra Gallups TV-Meters seerkvalitetsvurderinger på en skala fra 1-5, dels bringes resultater fra DRs egen årlige public service-image undersøgelse, samt resultatet af en årlig undersøgelse af brandingværdien for mærkevarer, Brand Asset Valuator, og endelig omtales andre målemetoder gennem interne kvalitetsvurderinger og fokusgruppe-interviews samt brugervurderinger via DR/Panelet. For så vidt angår TV-Meter-skalaen bebuder DR dog, idet der ved et udredningsarbejde, der blev afsluttet i 2006, blev påvist en række metodeog erfaringsmæssige problemer ved den hidtidige opgørelsesmetode, at en selvstændig kvalitetsundersøgelse fra og med 2007 vil danne basis for DR TVs opfyldelse af målene for kvalitet. Det fremgår af tabel 30 om seernes kvalitetsvurdering af DR TV, at der i 2006 er tale om en fastholdelse af niveauet fra 2005, der heller ikke havde store afvigelser fra For radios vedkommende er udviklingen i lytternes vurdering i 2006 belyst i tabel 31 og 32 a-d. Af tabel 31 fremgår, at lytternes vurdering 6 i 2006 er gået tilbage på P1 og P4, mens der er tale som en fastholdelse af niveauet fra 2005 for P2 og en fremgang for P3. Resultatet af den førnævnte public service-image undersøgelse blandt radiokanalernes kernelyttere om kanalernes troværdighed, alsidighed og mangfoldighed er vist i tabel 32, a-c. Tilfredsheden er for P2 faldet på alle tre punkter, medens P1 og P4 kan siges at fastholde niveauet for Tilfredsheden med P3 er generelt steget. Nævnet er fortsat af den opfattelse, at det ville have været nyttigt, om DR i redegørelsen havde illustreret anvendelsen af DR/Panelet med en eller flere cases, evt. som et bilag til redegørelsen. På s. 97 har DR opgjort, hvilke danske og internationale priser DRs programmer har vundet i Nævnet finder fortsat at dette er en nyttig og relevant information, som på en god måde illustrerer, hvilke typer programmer DR kendes for i såvel Danmark som udlandet. I redegørelsen for 2006 har DR dog været mindre præcis i sine oplysninger end tidligere og har bl.a. ikke oplyst en fordeling mellem danske og internationale priser. 6 På basis af Gallups radiodagbøger, som udfyldes af mennesker i kvartalet

19 On-line virksomhed Beskrivelsen af DRs on-line virksomhed findes s under overskriften Få mere ud af DR på dr.dk og nye medier foruden i de tidligere nævnte afsnit om programmer og tjenester for børn samt indsatsen på undervisningsområdet. Nævnet finder, at afsnittene om DRs on-line virksomhed generelt er gode, idet der foruden taloplysninger om bl.a. brugerstatistik angives eksempler, forklaringer og kommentarer, der giver læseren et overordnet indtryk af DRs indsats på dette område Dialog med befolkningen Dette punkt omtales i redegørelsen s For så vidt angår henvendelser oplyses, at DRs særlige serviceorgan, Lytter & Seer Kontakten i 2006, modtog over henvendelser, hvilket er en stigning på i forhold til 2005, idet tallet i 2005 var faldet med ca siden DR fremkommer ikke med nogen forklaring på stigningen. Andelen af kritiske henvendelser udgør fortsat ca. 10 %. Nævnet finder det ønskeligt, at DR oplyser flere detaljer om henvendelserne, herunder indholdet af de kritiske henvendelser. Der er også omtalt klagesager og sager for Pressenævnet, der ligger på et nogenlunde konstant antal, idet tallet i såvel 2006 som 2005 var 11. Nævnet udtalte dog kritik af DR i fem af sagerne mod kun to i DR omtaler endelig Lytternes og Seernes Redaktør, der siden 1. januar 2005 har fungeret som ankeinstans i sager om klager over brud på DRs programetik. Det oplyses, at lytter- og seerredaktøren i 2006 forelagde indstilling i 22 sager for generaldirektøren, der fulgte indstillingen i samtlige sager, hvilket indebar, at klageren fik helt eller delvist medhold i otte af sagerne. (Fra 2007 er ordningen i henhold til radio- og fjernsynsloven obligatorisk, og redaktøren ansættes direkte af DRs bestyrelse.) Endelig opstiller DR en kritikkens top-20, der demonstrerer hovedtemaer for de kritiske henvendelser vedr. programmer, hvilket efter DRs opfattelse ikke nødvendigvis er et problem, idet der ofte er tale om programmer, der har mange engagerede og tilfredse seere. I andre tilfælde kommer kritikken fra modstående lejre Engagement i dansk filmproduktion

20 Ifølge kontrakten skal DRs engagement i dansk filmproduktion være på gennemsnitligt mindst 60 mio. kr. om året i aftaleperioden, hvoraf gennemsnitligt skal anvendes mindst 35 mio. kr. på spillefilm, mindst 7 mio. kr. på kort- og dokumentarfilm og mindst 4 mio. kr. på talentudvikling. DR Punktet er omtalt i redegørelsen, s , hvoraf fremgår, at DR i 2006 til spillefilm og kort- og dokumentarfilm anvendte henholdsvis 34, 1 mio. kr. og 7,3 mio. kr. mod 29,3 mio. kr. til spillefilm og 5 mio. kr. til kort og dokumentarfilm i Den ikke-øremærkede andel på 14 mio. kr. er i 2006 anvendt til bl.a. drama- og programserier, dokumentarprogrammer m.v. Fra en samlet betragtning ligger DR således, ligesom i 2004 og 2005, over det i kontrakten krævede gennemsnitsniveau. Men opgjort specifikt på henholdsvis spillefilm og kort- og dokumentarfilm er der i 2006 anvendt lidt mindre end det forudsatte gennemsnit på 35 mio. kr. til spillefilm og lidt mere end 7 mio. kr. på kort- og dokumentarfilm. Nævnet anmodede i sin udtalelse om DRs redegørelse for 2005 om i public service-redegørelsen for 2006 at modtage en samlet opgørelse for hele kontraktperioden specificeret på henholdsvis spillefilm og kort- og dokumentarfilm. DR har ikke fulgt anmodningen i public service-redegørelsen, men har efterfølgende indsendt en opgørelse til Nævnet, idet DR dog gør opmærksom på at tallene fremgår af redegørelserne for de enkelte år i kontraktperioden. Det fremgår af tabellen, at DR årligt i gennemsnit har anvendt 34,65 mio. kr. på spillefilm, 6,52 mio. kr. på kort- og dokumentarfilm og 4 mio. kr. på talentordningen. DR har således ikke opfyldt kravene om det årlige gennemsnit for henholdsvis spillefilm og kort- og dokumentarfilm. Nævnet har i øvrigt ingen bemærkninger til, at DR anvender kontrakttidspunktet for opgørelsen af de anvendte midler til spillefilm og kort- og dokumentarfilm. Tabel 3: Samlet opgørelse over DRs engagement i dansk film Prisniveau Opgørelsestidspunkt PL 2003 PL 2004 PL 2005 PL 2006 Spillefilm 33,7 41,5 29,3 34,1 Kontrakttidspunkt Kort- og 6,9 6,9 5,0 7,3 Kontrakttidspunkt

21 dokumentarfilm Talentordning 4,0 4,0 4,0 4,0 Betalingstidspunkt 44,6 52,4 38,2 45,4 Juni Kilde: DR 5.2 Kommentarer i øvrigt Nævnet anmodede endvidere i sin udtalelse om DRs public serviceredegørelse for 2005 DR om, ud over de i kontraktens punkt 9 krævede punkter, i fremtidige redegørelser at oplyse, hvorledes DR bestræber sig på at opfylde følgende af kontraktens krav, som Nævnet anser for centrale: - Aktiv sprogpolitik - Integration - Mangfoldighed af kultur, livsopfattelser og levevilkår - Koordineringen med TV 2 om dansk dramatik DR har ikke efterkommet Nævnets anmodning Børn og sendetidspunkter For så vidt angår spørgsmålet om, hvordan DR arbejder med hensyn til børn og sendetidspunkter, bemærker Nævnet, at DR uagtet korrespondancen om spørgsmålet i forbindelse med Nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2005, fortsat anfører, at udover at tage en række ikke nærmere specificerede hensyn bl.a. i forhold til programmer, der sendes på tidspunkter, hvor børn normalt ser tv, ser DR det som sit ansvar at sikre, at forældrene får et godt grundlag for at beslutte, om børnene skal se med eller ej. Nævnet finder det prisværdigt, at DR søger at sikre forældrene et godt beslutningsgrundlag, men skal fortsat understrege, at det af kontraktens punkt 2. bl.a. fremgår, at programmer, som kan skade mindreåriges fysiske, psykiske eller moralske udvikling, ikke må sendes, medmindre det ved valget af sendetidspunkt eller ved tekniske foranstaltninger sikres, at mindreårige i udsendelsesområdet normalt ikke ser eller hører udsendelserne. Det er således DRs ansvar ved valg af sendetidspunkt eller tekniske foranstaltninger at sikre, at mindreårige normalt ikke ser eller hører udsendelserne. Ifølge Radio- og tv-nævnets brev af 7. marts 2007, opfordrede Nævnet DRs bestyrelse til at følge udviklingen vedrørende børn og sendetidspunkter og at redegøre for den af DR anvendte praksis på dette punkt i forbindelse med de kommende public serviceredegørelser.

22 DR har ikke i public service-redegørelsen for 2006 redegjort for den anvendte praksis, bortset fra, at DR har flyttet Fjernsyn for dig til kl for at skabe større afstand til TV-Avisen kl DR har i et supplerende svar til Nævnet bl.a. henvist til sit svar til Nævnet i brev af 13. februar 2007, hvori DR har beskrevet hvilke retningslinier, der benyttes ved placering af programmer, som kan være skadelige for børn herunder især dansk dramatik i primetime. DR anfører, at der særligt for dansk dramatik gælder en fast procedure, som skal sikre børn mod indhold af skadelig karakter. Helt konkret bliver der foretaget en vurdering af hvert enkelt afsnit i forhold til om det kan skade eller er egnet til børn. DR vurderer på forhånd om børn kan se programmet alene, indeholder enkelte scener, som børn ikke bør se, eller om afsnittet indeholder scener, der kan virke anstødelige. Endvidere anfører DR, at det gælder generelt, at når programmer af alle slags placeres på DRs sendeflader sker det ud fra en række særlige hensyn. Forhold som programmets målgruppe og potentielle seertal spiller naturligvis en stor rolle, men også indholdets karakter om der f.eks. er scener, som kan virke skadelige på børn spiller en væsentlig rolle. Disse hensyn indgår løbende i program- og planredaktørers arbejde med placering af programmer, og i tilfælde af tvivl vil et programs egnethed typisk blive diskuteret på et redaktionsmøde. Endelig henviser DR til DRs Programetik 2007, hvori også henvises til artikel 22 i TWF-direktivet om udsendelser, der kan skade mindreårige, og DR oplyser endelig om særlige forhold vedrørende nye medier og børn som medvirkende i programmer. 6. Konklusion Radio- og tv-nævnet finder samlet set på baggrund af sin gennemgang af DRs public service-redegørelse for 2006, at DR i 2006 opfylder public service-kontraktens krav, og at redegørelsen giver et tilfredsstillende billede af DRs programudbud og danskernes brug heraf i I forbindelse med børn og sendetidspunkter, opfordrer Nævnet fortsat DRs bestyrelse til at følge udviklingen og at redegøre for den af DR anvendte praksis på dette punkt i forbindelse med de kommende public serviceredegørelser.

23 For så vidt angår engagementet i dansk film bemærker Nævnet, at DR ikke har levet op til kravene om en gennemsnitlig årlig anvendelse på henholdsvis 35 mio. kr. på spillefilm og 7 mio. kr. på kort- og dokumentarfilm, idet der gennemsnitlig i kontraktsperioden er anvendt 34,65 mio. kr. på spillefilm og 6,52 mio. kr. på kort- og dokumentarfilm. Endvidere opfordrer Nævnet fortsat DR til i fremtidige redegørelser at foretage en kvantitativ opgørelse af dansk musik i tv, samt til at oplyse, hvorledes DR bestræber sig på at opfylde følgende af kontraktens krav, som Nævnet anser for centrale: - Aktiv sprogpolitik - Integration - Mangfoldighed af kultur, livsopfattelser og levevilkår - Koordineringen med TV 2 om dansk dramatik. Såfremt DR ikke har i sinde at følge Nævnets opfordringer vil Nævnet værdsætte en begrundelse herfor. Nævnet finder som anført bl.a. i relation til definitionen på dansk dramatik, at der er grundlag for en dialog med DR i forbindelse med afgivelse af fremtidige public service-redegørelser om opfyldelse af public servicekontrakten for I den forbindelse ønsker Nævnet at understrege, at DR er velkommen til at henvende sig til Nævnet med henblik på evt. drøftelse af udformningen og indholdet af redegørelserne. Endelig skal Nævnet understrege, at Nævnet er af den opfattelse, at fragmenteringen og den heraf følgende stigende manko for DR bør følges nøje, idet det dog er Nævnets opfattelse, at tildelingen af en yderligere multipleks til DR vil kunne udnyttes til at afhjælpe disse forhold. For så vidt angår de talmæssige oplysninger i redegørelsen er disse uden bemærkninger revideret af Rigsrevisionen. Den 10. juli 2007 Christian Scherfig nævnsformand

København den 16. juni 2004

København den 16. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET København den 16. juni 2004 Radio- og tv-nævnets udtalelse om DR s public service redegørelse for 2003 DR har pr. 1. maj 2004 indsendt sin redegørelse for opfyldelse af public servicetilladelse

Læs mere

Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2003 til 31. december 2006

Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2003 til 31. december 2006 Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2003 til 31. december 2006 Indledning Dansk public service-radio og -tv udfylder en vigtig rolle som skaber og formidler af

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2/ØSTJYLLAND og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Public service-kontrakt mellem TV 2/ØSTJYLLAND og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 J. nr. 2004-18423 Public service-kontrakt mellem TV 2/ØSTJYLLAND og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Indledning Danske public service-medier udfylder en vigtig rolle som

Læs mere

Efter radio- og fjernsynslovens 44 a fører Radio- og tv-nævnet tilsyn med TV 2/DANMARK A/S public service programvirksomhed.

Efter radio- og fjernsynslovens 44 a fører Radio- og tv-nævnet tilsyn med TV 2/DANMARK A/S public service programvirksomhed. RADIO- OG TV-NÆVNET København den 16. juni Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2 s public service redegørelse for 2003 TV 2/DANMARK A/S har pr. 1. maj 2004 indsendt sin redegørelse for opfyldelse af public

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S BILAG 3 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk. 2, i lov om radio- og

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2/FYN og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Public service-kontrakt mellem TV 2/FYN og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 J. nr. 2004-18141 Public service-kontrakt mellem TV 2/FYN og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Indledning Danske public service-medier udfylder en vigtig rolle som skaber

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S M I N I S T E R I E T BILAG 5 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk.

Læs mere

DR har modtaget Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2010.

DR har modtaget Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2010. Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V BESTYRELSESFORMANDEN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520

Læs mere

Tilladelse til TV 2 DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed. Kapitel 1. Generelle bestemmelser

Tilladelse til TV 2 DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed. Kapitel 1. Generelle bestemmelser 20. december 2018 Tilladelse til TV 2 DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed 2019-2023 Kapitel 1. Generelle bestemmelser 1.1. Hjemmel I medfør af 38 a i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed,

Læs mere

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V BESTYRELSEN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520 3040

Læs mere

Tilladelse til TV 2/DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed

Tilladelse til TV 2/DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed M I N I S T E R I E T 17. december 2003 Tilladelse til TV 2/DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed Kapitel 1. Generelle bestemmelser 1.1 Hjemmel I medfør af 38 a i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed,

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S er i øvrigt underlagt dansk lovgivning, herunder telelovgivningen samt medieansvarsloven.

TV 2/DANMARK A/S er i øvrigt underlagt dansk lovgivning, herunder telelovgivningen samt medieansvarsloven. 2. maj 2013 Tilladelse til TV 2/DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed Kapitel 1. Generelle bestemmelser 1.1. Hjemmel I medfør af 38 a i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S er i øvrigt underlagt dansk lovgivning, herunder telelovgivningen samt medieansvarsloven.

TV 2 DANMARK A/S er i øvrigt underlagt dansk lovgivning, herunder telelovgivningen samt medieansvarsloven. 15. december 2014 Tilladelse til TV 2 DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed Kapitel 1. Generelle bestemmelser 1.1. Hjemmel I medfør af 38 a i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf.

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde BILAG 2 20. december 2018 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2 DANMARK A/S om bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public serviceprogramvirksomhed Af 38 a, stk.

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S er i øvrigt underlagt dansk lovgivning, herunder telelovgivningen samt medieansvarsloven.

TV 2/DANMARK A/S er i øvrigt underlagt dansk lovgivning, herunder telelovgivningen samt medieansvarsloven. 16. juni 2011 Tilladelse til TV 2/DANMARK A/S til at udøve public serviceprogramvirksomhed Kapitel 1. Generelle bestemmelser 1.1. Hjemmel I medfør af 38 a i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Indledning Danske public service-medier udfylder en vigtig rolle som skaber og formidler af dansk

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service redegørelse for Lovgrundlag og baggrund

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service redegørelse for Lovgrundlag og baggrund Radio- og tv-nævnet 15. november 2012 Christian Edelvold Berg Specialkonsulent ceb@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 30 Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service redegørelse

Læs mere

Public service-kontrakterne mellem kulturministeren og de otte regionale TV 2- virksomheder er gældende fra 1. januar 2003 til 31. december 2006.

Public service-kontrakterne mellem kulturministeren og de otte regionale TV 2- virksomheder er gældende fra 1. januar 2003 til 31. december 2006. MEDIESEKRETARIATET RADIO- OG TV-NÆVNET København den 17. september 2007 Radio og tv-nævnets udtalelse om de regionale TV 2-virksomheders public service-redegørelser for 2006 De otte regionale TV 2-virksomheder

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service redegørelse for Lovgrundlag og baggrund

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service redegørelse for Lovgrundlag og baggrund Radio- og tv-nævnet 12. oktober 2011 Christian Edelvold Berg Specialkonsulent cbe@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 30 Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service redegørelse

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2/BORNHOLM og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014

Public service-kontrakt mellem TV 2/BORNHOLM og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014 Den 19. april 2011 Public service-kontrakt mellem TV 2/BORNHOLM og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV 2/BORNHOLMs PUBLIC SERVICE 1. Rammer for

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2/LORRY og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014

Public service-kontrakt mellem TV 2/LORRY og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014 Den 19. april 2011 Public service-kontrakt mellem TV 2/LORRY og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV 2/LORRYs PUBLIC SERVICE 1. Rammer for public

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV/SYD og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014

Public service-kontrakt mellem TV/SYD og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014 Den 19. april 2011 Public service-kontrakt mellem TV/SYD og kulturministeren for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2014 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV/SYDs PUBLIC SERVICE 1. Rammer for public service-kontrakten

Læs mere

København den 10. Juli 2008. Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public serviceredegørelse

København den 10. Juli 2008. Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public serviceredegørelse RADIO- OG TV-NÆVNET København den 10. Juli 2008 Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public serviceredegørelse for 2007 DR har den 27. april 2008 indsendt sin redegørelse for opfyldelse af public service

Læs mere

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 171 Offentligt MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR ØGET DEBAT OM DR OG PUBLIC SERVICE FØRST

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse Radio- og tv-nævnet 27. oktober 2015 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Dir.tlf. 33 73 33 35 lvl@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2/Bornholm og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018

Public service-kontrakt mellem TV 2/Bornholm og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 Public service-kontrakt mellem TV 2/Bornholm og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV 2/Bornholms PUBLIC SERVICE- VIRKSOMHED 1. Rammer for public

Læs mere

København den 3. Juli 2009. Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public serviceredegørelse

København den 3. Juli 2009. Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public serviceredegørelse Radio- og tv-nævnet 3. juli 2009 Erik Nordahl Svendsen Chefkonsulent ens@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3330 København den 3. Juli 2009 Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public serviceredegørelse

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Ansøgning

Læs mere

København den 23. august Radio- og tv-nævnets udtalelse om de regionale TV 2- virksomheders public service-redegørelser for 2005

København den 23. august Radio- og tv-nævnets udtalelse om de regionale TV 2- virksomheders public service-redegørelser for 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET København den 23. august 2006 Radio- og tv-nævnets udtalelse om de regionale TV 2- virksomheders public service-redegørelser for 2005 De otte regionale TV 2-virksomheder TV2/NORD, TV/MIDT-VEST,

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 28. september 2005 TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 Radio- og tv-nævnet skal hermed, i forlængelse

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2 ØSTJYLLAND og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018

Public service-kontrakt mellem TV 2 ØSTJYLLAND og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 Public service-kontrakt mellem TV 2 ØSTJYLLAND og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV 2 ØSTJYLLANDs PUBLIC SERVICE-VIRKSOMHED 1. Rammer for public

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Klage fra Radio Holsted A/S over vilkår i tilladelse til lokal radiovirksomhed.

v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Klage fra Radio Holsted A/S over vilkår i tilladelse til lokal radiovirksomhed. RADIO- OG TV-NÆVNET Radio Holsted A/S Lokalradionævnet for Bramming, v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Kongensgade 70 Holsted, Vejen, Ribe og Ølgod Box 1094 Holsted

Læs mere

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR 1 TYDELIG OG DIGITAL 2 TYDELIGERE PUBLIC SERVICE- PROFIL Styrkede positioner i forhold til børn og unge, kultur samt nyheder

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om DR s nye public service-kontrakt integration og den kristne kulturarv

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om DR s nye public service-kontrakt integration og den kristne kulturarv Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 114 Offentligt TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Sted: Taletid: Forv. antal deltagere: Evt. andre forhold ministeren bør være opmærksom

Læs mere

København den 11. august

København den 11. august RADIO- OG TV-NÆVNET København den 11. august Radio- og tv-nævnets udtalelse om de regionale TV 2-stationers public service redegørelser for 2003 De otte regionale TV 2-virksomheder TV2/NORD, TV/MIDT-VEST,

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Udsendelsesrækken Shopping vist på TV 2 Foranlediget af omtale i pressen besluttede Radio- og tv-nævnet i henhold

Læs mere

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal Den 1. november 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: chefredaktør Jørgen Ramskov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Søren F. Jensen Specialkonsulent,

Læs mere

Radio- og tv-nævnet har modtaget en række klager over, at TvDanmark 2 afbryder sine udsendelser med reklamer. Det drejer sig om udsendelserne:

Radio- og tv-nævnet har modtaget en række klager over, at TvDanmark 2 afbryder sine udsendelser med reklamer. Det drejer sig om udsendelserne: RADIO- OG TV-NÆVNET TvDanmark 2 v/advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V København den 9. september 2002 TvDanmark 2's placering og omfang af reklamer Radio- og tv-nævnet har modtaget

Læs mere

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag NOTAT 11. april 2011 Kommenteret høringsnotat om udkast til revideret bekendtgørelse om fordeling af billedprogrammer i fællesantenneanlæg Styrelsen for Bibliotek og Medier sendte den 14. februar 2011

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2/Nord og kulturministeren for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2014

Public service-kontrakt mellem TV 2/Nord og kulturministeren for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2014 Public service-kontrakt mellem TV 2/Nord og kulturministeren for perioden 1. januar 2013 til 31. december 2014 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV 2/Nords PUBLIC SERVICE- VIRKSOMHED 1. Rammer for public service-kontrakten

Læs mere

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv.

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. 11 juni 2007 Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. A: Overordnet fordeling af digitale tv-sendemuligheder Der er

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV SYD og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018

Public service-kontrakt mellem TV SYD og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 Public service-kontrakt mellem TV SYD og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV SYDs PUBLIC SERVICE- VIRKSOMHED 1. Rammer for public service-kontrakten

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund. 2. DRs public service-kontrakt

Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund. 2. DRs public service-kontrakt Radio- og tv-nævnet 5. juli 2011 Lykke Nordblom Fuldmægtig lno@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3347 J. nr. 2011-010543 Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2010 DR

Læs mere

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1) BEK nr 100 af 28/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-20399-229 Senere ændringer til forskriften BEK nr 894 af 23/08/2012

Læs mere

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE Debatoplæg til Public service-udvalgets temamøde den 10. september 2015 S I D E 2 AF 6 R A T I O N A L E T F O R P U B L I C S E R V I C E I D E T 2 1.

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 03. april 2012 Sagsnr: 2011-016247 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser

Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser [Dem med blåt angår DR s public service-kontrakter, dem med rødt TV 2/Danmarks public service-kontrakt og -tilladelser,

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2 DANMARK A/S public service-redegørelse for 2018

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2 DANMARK A/S public service-redegørelse for 2018 Til: TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Att.: Bestyrelsesformand Jimmy Maymann 3. oktober 2019 Radio- og tv-nævnet Line Kejser link@slks.dk +45 61 13 84 69 Jour. nr. 19/03952 Radio- og tv-nævnets

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt.

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt. Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg den 1. december 2016 om den afsluttende sætning i rulleteksterne til

Læs mere

København den 16. august 2005

København den 16. august 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET København den 16. august 2005 Radio- og tv-nævnets udtalelse om de regionale TV 2-stationers public service redegørelser for 2004 De otte regionale TV 2-virksomheder TV2/NORD, TV/MIDT-VEST,

Læs mere

Efter radio- og fjernsynslovens 44 a fører Radio- og tv-nævnet tilsyn med TV 2 s public service-virksomhed.

Efter radio- og fjernsynslovens 44 a fører Radio- og tv-nævnet tilsyn med TV 2 s public service-virksomhed. Til: TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Att.: Bestyrelsesformand Lars Liebst 21. oktober 2016 Radio- og tv-nævnet Kasper Dalby kas@slks.dk +45 33 74 45 11 Jour. nr. 16/08770 Radio- og tv-nævnets

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund. 2. DRs public service-kontrakt

Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund. 2. DRs public service-kontrakt Radio- og tv-nævnet 5. juli 2010 Lykke Nordblom Fuldmægtig lno@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3347 J. nr. 2010-014189 Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2009 DR

Læs mere

Mini- opgave: Public service

Mini- opgave: Public service Mini- opgave: Public service Begrebet public service bruges inden for mediebranchen, når man taler om virksomheder. Public service - virksomheden, er en virksomhed der gennem offentlig finansiering, er

Læs mere

København den 22. januar 2004

København den 22. januar 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Lokalradioforeningen Max FM 2.Storradionævnet for v/ Stig Hartvig Nielsen Kronjylland/Djursland Hovedvejen 17, Kousted Kulturel Forvaltning 8900 Randers Laksetorvet 8900 Randers København

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV MIDTVEST og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018

Public service-kontrakt mellem TV MIDTVEST og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 Public service-kontrakt mellem TV MIDTVEST og kulturministeren for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2018 I. FORMÅL OG PRÆMIS FOR TV MIDTVESTs PUBLIC SERVICE- VIRKSOMHED 1. Rammer for public service-kontrakten

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Notat Udkast til bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on-demand audiovisuel programvirksomhed 10. marts 2016 I medfør af 46, 47, stk. 4 og 5, og 48 i lov nr. xx af xx om

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 Købehavn C Att.: Peter Skov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. 27. juni 2017 mic@slks.dk

Læs mere

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt RADIO- OG TV-NÆVNET Danmarks Natur og Miljø TV Strandgade 73, 3 1401 København K København den 19. marts Klagesager over Det Fælles Fjernsynsnævn for Københavnsområdets afslag på ansøgning fra Danmarks

Læs mere

Seertal i den digitale tidsalder

Seertal i den digitale tidsalder Seertal i den digitale tidsalder Foreningen for entertainment og medieret 10. maj 2017 2017 Side 1 DAGENS AGENDA Situationen i dag: Status på tv-forbruget TV pakken: Udfordringer & styrker Streaming: Hvad

Læs mere

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg.

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg. Tilladelsesnummer 1055-001 30. juni 2017 Radio Vest's venner Holmegade 19 6990 Ulfborg Radio- og TV-nævnet rvkontor@mail.dk Programtilladelse til udøvelse af ikkekommerciel lokalradiovirksomhed ved hjælp

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service-redegørelse for 2012

Radio- og tv-nævnets udtalelse om TV 2/Danmark A/S public service-redegørelse for 2012 Til TV 2/Danmark A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Att.: Bestyrelsesformand Lars Liebst Radio- og tv-nævnet 1. november 2013 Jarle Dalgaard Christensen Konsulent jdc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

A) Faktiske oplysninger

A) Faktiske oplysninger BILAG 6 Scenarie c: Den folkelige radio A) Faktiske oplysninger Beskrivelse Lyttermålgruppe(-r) Forventninger til lyttertal Kanalens placering i det samlede danske radiobillede Forventes modellen at kunne

Læs mere

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen,

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen, Medieaftalen 2019-2023 Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference 2.-3. november 2018 i Kolding Frands Mortensen, fmorten@cc.au.dk Oversigt Processen april 2017-sommren 2018 Resultatet - økonomi og indhold

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 51000 Odense C. København den 17. januar 2006

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 51000 Odense C. København den 17. januar 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 51000 Odense C København den 17. januar 2006 Klage over Rundfunk sendt på TV 2 DANMARK A/S Karin Søndergård har i brev modtaget den 16. september 2005

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf

Læs mere

Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen

Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen Hvad vil vi fortælle jer om i dag? Tidsplan for udbud af ikkekommercielle lokalradiotilladelser Hvem kan søge? Lokalt indhold Hvad kan

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Introduktion til. DRs dialogforum. dialogforum_rt2.indd 1 23/01/09 10:19:45

Introduktion til. DRs dialogforum. dialogforum_rt2.indd 1 23/01/09 10:19:45 01 Introduktion til DRs dialogforum dialogforum_rt2.indd 1 23/01/09 10:19:45 02 Indholdsfortegnelse 02: Indholdsfortegnelse 03: Velkommen til DRs dialogforum 04: mets historie 05: i dag 06: Hvem gør hvad

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Udtalelse fra Radio- og tv-nævnet vedrørende de regionale TV 2-stationers public service-redegørelser

Indholdsfortegnelse: Udtalelse fra Radio- og tv-nævnet vedrørende de regionale TV 2-stationers public service-redegørelser Mediesekretariatet 4. november 2009 Lykke Nordblom Fuldmægtig lno@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3347 Indholdsfortegnelse: Udtalelse fra Radio- og tv-nævnet vedrørende de regionale TV 2-stationers

Læs mere

ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V. København den 23. april 2008

ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V. København den 23. april 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V København den 23. april 2008 Afgørelse vedrørende klage fra Den Tyrkiske Ambassade i Danmark Radio-

Læs mere

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1 6. september 2016 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

bekendtgørelse nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed

bekendtgørelse nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed RADIO- OG TV-NÆVNET ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V København den 3. maj 2007 Afgørelse vedrørende klage fra Radio and Television Supreme Council Radio-

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2 TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr. 2013-005896 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om TV 2-regionernes virksomhed

Rigsrevisionens notat om beretning om TV 2-regionernes virksomhed Rigsrevisionens notat om beretning om TV 2-regionernes virksomhed Marts 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 1/2016 om TV 2-regionernes

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

KNR. Public service redegørelse. for år

KNR. Public service redegørelse. for år Side 1 af 9 KNR Public service redegørelse for år 2007 I henhold til resultatkontraktens punkt 15, skal KNR hvert år indsende en redegørelse omkring overholdelse af kontrakten for det foregående år. Redegørelsen

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV)

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV) 2. oktober 2018 Foreningen MV TV Sendt til: mathias@midtvesttv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk

Læs mere

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København 8. marts 2016 TV København Sendt til: tv@tvkobenhavn.dk Radio- og tv-nævnet Tomas Kærup Fuldmægtig, cand.jur. tok@slks.dk www.slks.dk Klage over afgørelse om tilsyn med TV København Sammendrag Radio- og

Læs mere

Tilsyn med programvirksomheden 2014

Tilsyn med programvirksomheden 2014 Københavns Lokal TV Amagerbrogade 185 2300 København S Sendt til per@nielsen.dk Radio- og tv-nævnet 1. oktober 2014 Hasse Lundgaard Andersen fuldmægtig Direkte tlf.: 33 73 33 36 han@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

1. TV Varde 2. Esbjerg Kommune Fmd. Hanne Louise Knudsen Att.: Magda Christensen Årre Torvegade Esbjerg. København den 19.

1. TV Varde 2. Esbjerg Kommune Fmd. Hanne Louise Knudsen Att.: Magda Christensen Årre Torvegade Esbjerg. København den 19. RADIO- OG TV-NÆVNET 1. TV Varde 2. Esbjerg Kommune Fmd. Hanne Louise Knudsen Att.: Magda Christensen Præstebrovej 26 Børn & Kultur 6818 Årre Torvegade 74 6700 Esbjerg København den 19. maj 2005 1.Ved brev

Læs mere

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet København den 1. november 2005 Opslag om 50 % finansiering af to phd.-stipendier af forskningspuljen om public service-medier Regeringen

Læs mere

DRs PUBLIC SERVICE-KONTRAKT FOR 2011-2014

DRs PUBLIC SERVICE-KONTRAKT FOR 2011-2014 DRs PUBLIC SERVICE-KONTRAKT FOR 2011-2014 Forord af kulturminister Per Stig Møller: HVORFOR PUBLIC SERVICE? I en tid, hvor vi oversvømmes af tv-kanaler og internettilbud er det naturligvis et spørgsmål,

Læs mere

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskemaet skal være modtaget i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Mediesekretariatet, H.C. Andersens Boulevard 2, DK-1553 København V, senest

Læs mere

"Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/11-05 fra Forenede Danske Antenneanlæg, jf. L 38 -- bilag 13"

Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/11-05 fra Forenede Danske Antenneanlæg, jf. L 38 -- bilag 13 Kulturudvalget L 38 - Svar på Spørgsmål 20 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92 33 70 Fax : 33

Læs mere

PUBLIC SERVICE- REDEGØRELSE

PUBLIC SERVICE- REDEGØRELSE _89 PUBLIC SERVICE- REDEGØRELSE Public Service-redegørelse DRs Public service-kontrakt Tilladelsen til at drive P2 DRs programudbud til danskerne Særlige fokusområder for DR Danskernes forbrug af DRs programmer

Læs mere

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 18 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X TV 18 Introduktion Kapitlet om tv er struktureret på følgende måde: Hovedresultater

Læs mere

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Østjylland Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 16. marts 2005 Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland Tom Flangel Nielsen har ved mail af

Læs mere

1. Præsentations runde, hvor Hardy Nordborg meddeler, at han erstatter Maria Truelsen (permanent)

1. Præsentations runde, hvor Hardy Nordborg meddeler, at han erstatter Maria Truelsen (permanent) Dialogmøde / Dialogforum Esbjerg (DIEF) 30.01.07 Referat: Fravær: Torben Rimmer Nielsen, Carsten Thybo, Anna L. Sørensen 1. Præsentations runde, hvor Hardy Nordborg meddeler, at han erstatter Maria Truelsen

Læs mere

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar.

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar. DRs kommunikationspolitik 1. En klar profil blandt medarbejdere og i omverdenen DR arbejder for seerne, lytterne og netbrugerne og skal ikke varetage særinteresser, men sikre de grundlæggende public service-hensyn

Læs mere

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskemaet skal være modtaget i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Mediesekretariatet, H.C. Andersens Boulevard 2, DK-1553 København V, senest

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Felter markeret med * skal udfyldes. Vedhæftede bilag må højst fylde 15 MB i alt. CVR-nummer Link til CVR Produktionsnummer Foreningens navn Kontaktperson, fornavn

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse 26. oktober 2016 Radio- og tv-nævnet Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse for 2015 Morten Stephensen mos@slks.dk +45 33 74 52 32 Jour. nr. 16/03083 Radio- og tv-nævnet

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. januar 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. januar 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. januar 2010 28. januar 2010. Nr. 104. Bekendtgørelse om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder 1) I medfør af 34, stk. 3, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf.

Læs mere