Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. Nr. Målpind Gyldighedsperiode"

Transkript

1 Side 1 af 29 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 8115 Psykologi F Grundfag 1 Eleven kan indgå i dialog om basale psykologiske forhold, begreber og tankegange, der vedrører det enkelte individ, dets og fremefter udvikling og de grupper og sociale sammenhænge, det indgår i. 2 Eleven kan beskrive elementære psykologiske problemstillinger med relevans for elevens uddannelse eller profession og fremefter 3 Eleven kan indgå i dialog om kommunikationens, samarbejdets og samspillets betydning med udgangspunkt i eksempler med erhvervsfaglig relevans. 4 Eleven kan under vejledning foretage simple analyser af sproglige og ikke-sproglige udtryks- og adfærdsformer med udgangspunkt i konkrete eksempler. 5 Eleven kan indgå i dialog om kommunikationsformer, der er bestemt af alder, køn og social baggrund, herunder situations- og rollebestemt kommunikation og fremefter og fremefter og fremefter Praktisk erhvervsrengøring 1 Eleven udfører alle dagligt forekommende rengøringsopgaver på forskellige lokaliteter i overensstemmelse med praktikvirksomhedens rengøringsplan. 2 Eleven bruger og er opmærksom på de ergonomisk korrekte arbejdsbevægelser ved anvendelse af redskaber og maskiner. 3 Eleven har kendskab til de anvendte rengøringsmidler, sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger (APB) på praktikvirksomheden samt arbejdsmiljø generelt på arbejdspladsen. 4 Eleven kan til- og afrigge den på praktikvirksomheden benyttede rengøringsvogn Arbejdsplaner og arbejdstilrettelæggelse 1 Eleven kan arbejde ud fra sin arbejdsplan og kender til principperne for dennes opbygning. 2 Eleven kan udføre en personlig planlægning ud fra egen plan, som tager højde for dagligdagens ændringer i arbejdsforholdene, som sygdom, ferie og lign. blandt kollegaer. 3 Eleven anvender, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, informationsteknologi til kommunikation med ledere og kollegaer. 4 Eleven deltager i muligt omfang i opmåling på praktikvirksomheden.

2 Side 2 af 29 5 Eleven deltager i muligt omfang i opmåling på praktikvirksomheden Specielle rengøringsopgaver 1 Eleven udfører rengøringsopgaver i køkkenområder, kan anvende egenkontrol og medvirker til hygiejniske justeringer i forbindelse med rengøringsarbejdet. 2 Eleven deltager i de mest almindeligt forekommende periode- og grundrengøringsopgaver på praktikvirksomheden. 3 Eleven deltager i olie- og/eller polishbehandling af gulve, hvis det er muligt på praktikvirksomheden. 4 Eleven deltager i rengøring af boligtekstiler, hvis det er muligt på praktikvirksomheden. 5 Eleven deltager i sortering og vask af fx tøj og gardiner, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, så det sker i overensstemmelse med retningslinjerne i NIR Kvalitetssikring 1 Eleven kan anvende egenkontrol og visuel kontrol i forbindelse med sit arbejde ved brug af praktikvirksomhedens målesystem for kvalitet, ved hjælp af INSTA 800, egenkontrol m.m. 2 Eleven kan iværksætte korrigerende handlinger på baggrund af resultat fra kontrol, så rengøringskvaliteten bringes på niveau med givne krav. 3 Eleven har kendskab til, hvordan reklamationsbehandling inden for eget arbejdsområde håndteres på praktikvirksomheden i det omgang det er muligt Rengøringshygiejne 1 Eleven forebygger og hindrer spredning af mikroorganismer, bryder smittekæden og sikrer den relevante hygiejniske standard i overensstemmelse med retningslinjer på praktikvirksomheden. 2 Eleven kan søge information og udføre rengøring og relevant desinfektion i forbindelse med isolation af borgere /patienter og vælge rengørings- og desinfektionsmiddel samt metode afhængig af tilstedeværende mikroorganismer, hvis det er muligt på praktikvirksomheden. I den forbindelse bruge korrekte værnemidler. 3 Eleven udviser en god personlig hygiejne, herunder korrekt håndhygiejne, samt overholder gældende hygiejnekrav på praktikvirksomheden.

3 Side 3 af Affaldshåndtering 1 Eleven deltager i affaldshåndtering alene eller i samarbejde med andre på praktikvirksomheden. 2 Eleven kan håndtere de forskellige typer affald, der forekommer på praktikvirksomheden, efter forskrifterne. 3 Eleven har viden om nogle af de samarbejdspartnere praktikvirksomheden har i forhold til affaldshåndtering og genanvendelse. 4 Eleven ved i tvivlstilfælde, hvor der kan findes relevante informationer om affaldshåndtering Kommunikation og konflikthåndtering 1 Eleven kommunikerer mundtligt og skriftligt gennem it med kunder, ledere og kollegaer. 2 Eleven kan kommunikere på en hensigtsmæssig måde i forskellige situationer Branchespecifik rengøring 1 Eleven deltager i branchespecifik rengøring, som fx rengøring af rene rum, rengøring af transportmidler, skadeservice eller rengøring af fødevarevirksomheder, hvis det er muligt på praktikvirksomheden. Øvrige Rengøring og samfundet 0,8 uger 0,8 uger

4 Side 4 af 29 1 Eleven kender til rengøringsfagets historie gennem tiderne. 2 Eleven får kendskab til rengøringsbranchens karakteristika og indsigt i rengøringsfagligheden. 3 Eleven kender de vigtigste aktuelle udfordringer i faget. 4 Eleven kender til arbejdsorganisering herunder overenskomster og den danske model Praktisk erhvervsrengøring Avanceret 1 Eleven kan genkende og behandle overflader på gulve, vægge, inventar (herunder it-udstyr) og sanitet. 2 Eleven kan anvende midler korrekt og kan forstå leverandørbrugsanvisningens oplysninger i forhold til sine arbejdsopgaver, såsom anvendelse, ph-værdi, indhold, sikkerhed, dosering m.v. 3 Eleven ved hvad en arbejdspladsbrugsanvisning er og hvad den kan bruges til. 4 Eleven kan anvende samt til- og afrigge redskaber, rengøringsvogne og maskiner på en infektionshygiejnisk, sikkerhedsmæssig og ergonomisk korrekt måde. 5 Eleven kan på baggrund af viden om mikrofibernes egenskaber og funktion anvende mikrofiberklude og -redskaber ergonomisk og metodisk korrekt, så mikrofiberteknologien anvendes efter hensigten. 6 Eleven har kendskab til engangs- og flergangsartikler og kan anvende dem korrekt i forbindelse med rengøring og desinfektion. 7 Eleven kan udføre rengøringsarbejde ved brug af hensigtsmæssige arbejdsstillinger, og kender vigtigheden af at benytte disse med henblik på at minimere risikoen for belastningslidelser. 8 Eleven kan anvende korrekt løfte- og bæreteknik og kender til betydningen af jobrotation for at begrænse ensidigt gentaget arbejde (EGA). 9 Eleven kan udføre rengøring både som erhvervsrengøring og i private hjem Eleven kan anvende informationsteknologi til informationssøgning af fx indhold i rengøringsmidler. 11 Eleven kan anvende informationsteknologi som kommunikationsmiddel Arbejdsplaner og arbejdstilrettelæggelse Avanceret, valgfrit niveau 1 Eleven kan selvstændigt foretage en personlig planlægning af eget arbejdsområde i forhold til kundens ønsker, arbejdsplanen og den beregnede tid. 2 Eleven kan udføre opmåling til arbejdsplaner. 3 Eleven kan anvende informationsteknologi ved arbejdsplanlægning. 4 Eleven kan selvstændigt udføre synligt rengørings- og servicearbejde under hensyntagen til krav om samarbejde, fleksibilitet og ansvarsbevidsthed og med forståelse for betydningen af en god personlig fremtræden. 5 Eleven kan anvende informationsteknologi til kommunikation med ledere og kollegaer.

5 Side 5 af Arbejdsplaner og arbejdstilrettelæggelse, valgfrit niveau 1 Eleven kan foretage en personlig planlægning af eget arbejdsområde i forhold til kundens ønsker, arbejdsplanen og den beregnede tid. 2 Eleven kender principperne for opmåling i forhold til arbejdsplaner. 3 Eleven kender til anvendelse af informationsteknologi ved arbejdsplanlægning. 4 Eleven kan udføre synligt rengørings- og servicearbejde under hensyntagen til krav om samarbejde, fleksibilitet og ansvarsbevidsthed og med forståelse for betydningen af en god personlig fremtræden. 5 Eleven kan anvende informationsteknologi til kommunikation med ledere og kollegaer Specielle rengøringsopgaver Avanceret 1,4 uger, valgfrit niveau 1,4 uger 1 Eleven kan selvstændigt udføre og efterfølgende vurdere rengøringen af boligtekstiler, herunder genkende og bestemme de mest anvendte tekstiloverflader samt herudfra vælge og anvende egnede rengøringsmidler, udstyr og metoder i forhold til tekstilernes udseende, tilstand og besmudsningsgrad. 2 Eleven kan selvstændigt udføre rengøringsopgaver i afdelingskøkkener og storkøkkener på en infektionshygiejnisk korrektmåde samt kan udføre og anvende egenkontrol i forbindelse med rengøringsarbejdet, udføre bakteriologisk og visuel kontrol og kan selv vurdere en eventuel justering af rengøringen. 3 Eleven kan selvstændigt planlægge og udføre alle forekommende periode- og grundrengøringsopgaver med hensigtsmæssige metoder. 4 Eleven kan selvstændigt tilrettelægge og udføre olie- og polishbehandling af gulve, samt retablere og vedligeholde disse gulve. 5 Eleven kan selvstændigt foretage infektionshygiejnisk korrekt sortering, vask og vedligehold af privat tøj under hensyntagen til tekstiltyper, vaskemetoder og midler samt disses indvirkning på miljøet. 6 Eleven kan anvende de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer om håndtering af tekstiler til flergangbrug i sundhedssektoren Specielle rengøringsopgaver 1,4 uger, valgfrit niveau 1,4 uger 1 Eleven kan udføre rengøring af boligtekstiler, herunder genkende og bestemme de mest anvendte tekstiloverflader samt herudfra vælge og anvende egnede rengøringsmidler, udstyr og metoder i forhold til tekstilernes udseende, tilstand og besmudsningsgrad. 2 Eleven kan udføre rengøringsopgaver i afdelingskøkkener og storkøkkener på en hygiejnisk forsvarlig måde samt kan udføre og anvende egenkontrol i forbindelse med rengøringsarbejdet, udføre bakteriologisk og visuel kontrol og medvirke til infektionshygiejniske justeringer af rengøringsfunktioner. 3 Eleven kan planlægge og udføre de mest almindeligt forekommende periode- og grundrengøringsopgaver med hensigtsmæssige metoder. 4 Eleven kan tilrettelægge og udføre olie- og polishbehandling af gulve, samt retablere og vedligeholde disse gulve.

6 Side 6 af 29 5 Eleven kan foretage hygiejnisk korrekt sortering, vask og vedligehold af privat tøj under hensyntagen til tekstiltyper, vaskemetoder og midler samt disses indvirkning på miljøet. 6 Eleven har kendskab til den Nationale Infektionshygiejniske Retningslinje om håndtering af tekstiler til flergangsbrug i sundhedssektoren Kvalitetssikring Avanceret 1,6 uger 1,6 uger 1 Eleven kender til systematisk arbejde med kvalitet herunder kvalitetscirklen og Den Danske KvalitetsModel (DDKM). 2 Eleven kan udføre og anvende egenkontrol samt bakteriologisk og visuel kontrol i forbindelse med arbejdet. 3 Eleven kan anvende målesystemer til bedømmelse af rengøringskvalitet herunder INSTA Eleven kan iværksætte korrigerende handlinger på baggrund af resultat fra kontrol så rengøringskvalitet bringes på niveau med krav. 5 Eleven har forståelse for de modsætninger, der kan ligge mellem programmeret rengøring og vurdering af kvaliteten gennem udfaldskrav. 6 Eleven kan anvende begreberne kvalitet og service i udførelsen af konkrete arbejdsfunktioner. 7 Eleven kan udføre reklamationsbehandling. 8 Eleven kan udføre forskellig dokumentation fx kvalitetskontrol, fremmøde m.v. 9 Eleven kan anvende informationsteknologi til tekstbehandling ved fx dokumentationsarbejde Rengøringshygiejne Avanceret, valgfrit niveau 1 Eleven kan udføre rengørings- og serviceopgaver på virksomheder, hospitaler, institutioner og i private hjem på en hygiejnisk korrekt måde. 2 Eleven kan forebygge og hindre spredning af mikroorganismer, bryde smitteveje og dermed sikre den relevante hygiejniske standard. 3 Eleven kan anvende de infektionshygiejniske kriterier fra de relevante Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR) og kan forstå de skærpede krav i forhold til INSTA Eleven kan udføre rengøring, der lever op til de kriterier en arbejdsplan har med specifikke krav fra de relevante Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer. 5 Eleven kan udføre rengøring og desinfektion med anvendelse af relevante værnemidler i forbindelse med isolation af patienter og kan vælge rengørings- og desinfektionsmiddel og metode afhængig af tilstedeværende mikroorganismer. 6 Eleven kan planlægge og udføre rengøring og desinfektion efter mindre skimmelsvampeangreb. 7 Eleven kan forstå vigtigheden af at udvise en god personlig hygiejne og overholde gældende hygiejnekrav under rengøringsarbejdet. 8 Eleven kan udføre korrekt håndhygiejne Rengøringshygiejne Ekspert, valgfrit niveau

7 Side 7 af 29 1 Eleven kan udføre rengørings- og serviceopgaver på virksomheder, hospitaler, institutioner og i private hjem på en infektionshygiejnisk korrekt måde. Desuden kan eleven reflektere over den udførte opgave og kan argumentere for de valgte løsninger. 2 Eleven kan forebygge og hindre spredning af mikroorganismer, bryde smitteveje og sikre den relevante infektionshygiejniske standard. 3 Eleven kan anvende de infektionshygiejniske kriterier for de relevante Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer og kan forstå de skærpede krav i forhold til INSTA Eleven kan planlægge og udføre rengøring, der lever op til de kriterier en arbejdsplan har med specifikke krav fra relevante Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer. 5 Eleven kan udføre rengøring og desinfektion med anvendelse af relevante værnemidler i forbindelse med isolation af patienter og kan vælge rengørings- og desinfektionsmiddel og metode afhængig af tilstedeværende mikroorganismer. 6 Eleven kan planlægge og udføre rengøring og desinfektion efter mindre skimmelsvampeangreb. 7 Eleven kan forstå vigtigheden af at udvise en god personlig hygiejne og overholde gældende infektionshygiejniske krav under rengøringsarbejdet. 8 Eleven kan udføre korrekt håndhygiejne Affaldshåndtering Begynder 0,2 uger 0,2 uger 1 Eleven kan identificere forskellige typer af affald og foretage korrekt sortering. 2 Eleven har forståelse for den miljø- og samfundsmæssige værdi af korrekt affaldshåndtering. 3 Eleven har viden om sikkerhed i forbindelse med affaldshåndtering. 4 Eleven har viden om håndtering, sortering og transport af forskellige typer af affald samt forsvarlig opbevaring under hensyn til miljøet Kommunikation og konflikthåndtering 0,6 uger 0,6 uger 1 Eleven kan kommunikere forståeligt og hensigtsmæssigt både mundtligt og gennem it med kunder, ledere og kollegaer. 2 Eleven er bevidst om kommunikationens og samspillets betydning og kan medvirke til at forebygge konflikter. 3 Eleven kan anvende enkle teknikker til håndtering af konflikter med baggrund i forståelse af menneskers psykologiske spil og forskellige roller. 4 Eleven kan skelne mellem konfliktfremmende og -dæmpende adfærd Branchespecifik rengøring Begynder 0,4 uger 0,4 uger

8 Side 8 af 29 1 Rengøring af rene rum. Eleven får viden om de korrekte hjælpemidler og kemikalier til rengøringsopgaven. 2 Eleven får viden om de korrekte metoder, arbejdsgange og processer ved at iføre sig steril dragt og ved gennemgang i sluse til rene rum. 3 Eleven får viden om de korrekte metoder, der hindrer spredning af mikroorganismer, så risikoen for spredning af infektion mindskes. 4 Rengøring af transportmidler. Eleven får viden om de mest hensigtsmæssige metoder, midler og redskaber i forhold til forskellige transportmidlers særlige pladsforhold, den interne arbejdsfordeling, deadlines, kvalitetskrav og ergonomi. 5 Skadeservice. Eleven får viden om hvordan man medvirker til at stoppe skaden, redde løsøre, afdække, rydde op og rengøre. 6 Eleven får viden om arbejdsmiljø og sikkerhed i forbindelse med skadeservice arbejdet. 7 Rengøring af fødevarevirksomhed. Eleven får viden om, hvordan man udfører rengøringsopgaver på fødevarevirksomheder på en hygiejnisk, sikkerhedsmæssig og miljømæssig måde. 8 Eleven får viden om, hvordan man udfører bakteriologisk og visuel kontrol i henhold til gældende lovgivning. Fag på specialet/trinnet Hospitalsservice AMU-mål Sterilarbejdet på sygehusene AMU-mål 1 Eleven kan medvirke i arbejdet med genbehandling af steriliserbart medicinsk flergangsudstyr og fremefter 2 I det arbejde kan deltageren medvirke til at identificere, om egne arbejdsgange overholder gældende standarder og og fremefter retningslinjer. 3 Endvidere kan deltageren forebygge og afbryde smitteveje ud fra viden om hygiejniske principper og fremefter 4 Eleven kan udføre opgaverne: Rengøring, desinfektion, kontrol, oplægning, emballering og sterilisering af flergangskirurgisk og fremefter udstyr samt modtagelse, håndtering, opbevaring og distribution af sterile en- og flergangsartikler. 5 Eleven kender til kirugiske instrumenter med henblik på at kunne vurdere disse og udføre relevant vedligeholdelse af dem og fremefter 6 Eleven har viden om anvendelse af kvalitetsstyringssystemer og elektroniske dokumentationssystemer samt disses betydning for styring, kommunikation og samarbejde internt såvel som eksternt. 7 I det daglige arbejde kan deltageren tage hensyn til arbejdsmiljømæssige faktorer og har forståelse for eget ansvar i den forbindelse og fremefter og fremefter Diæt- og allergikost AMU-mål 1 Der lægges særlig vægt på, at deltagerne kan sammensætte, beregne og fremstille retter til diæter for personer med behov for energireduceret kost, personer med diabetes og småtspisende. Deltagerne kan endvidere sammensætte, beregne og fremstille retter uden anvendelse af mel, mælk eller æg med afsæt i viden om de mest almindelige kostrelaterede allergiformer. Deltagerne kan planlægge og tilberede retter til diæter med baggrund i kendskab til de mest aktuelle velfærdssygdomme og disses forebyggelse. Deltagerne kan udarbejde dagskostplaner til sygehus- og plejehjemsområdet og har indsigt i ansvarsfordelingen for kosten inden for området. Deltagerne kan endvidere udføre kostberegning og kostplanlægning med anvendelse af IT samt søge relevante informationer om diæt- og allergikost på internettet og fremefter

9 Side 9 af Personer med demens, sygdomskendskab AMU-mål 1 Med udgangspunkt i tidligere erhvervet viden og egen praksiserfaring kan deltageren erkende og analysere de muligheder og begrænsninger, som personer med demens har. De kan reagere hensigtsmæssigt overfor de behov og ønsker, som personerne udtrykker. Under hensyntagen til den nyeste viden kan deltageren genkende symptomer på hjerneskade og observere målrettet i forhold til personernes adfærdsmønster. 2 Ligeledes kan deltageren indgå i et tværfagligt samarbejde med henblik på at sikre diagnosticering, behandling og retssikkerhed for personer med demens. Desuden kan deltageren udtrykke egne værdier, ønsker og behov for derved at bevare engagement og glæde ved arbejdet og fremefter og fremefter Portøren og hospitalsserviceass. som fast vagt AMU-mål 1 Deltagerne kan udføre arbejdet som fast vagt ved alvorligt syge, urolige eller psykisk syge patienter indlagt på somatisk eller og fremefter psykiatrisk hospital. 2 De kan handle korrekt ud fra lovgivningen vedr. tavshedspligt og lovgrundlaget for den indlagte patient og fremefter 3 De kender menneskets normale værdier/reaktioner i forhold til blodtryk, puls, temperatur, respiration og pupilreaktion og er i og fremefter stand til at måle værdierne. De kan reagere på afvigelser fra det normale, nedskrive resultaterne korrekt og videregive dem til relevante samarbejdspartnere. 4 Deltagerne kan observere drop, dræn, sug, katetre og forbindinger og reagere hensigtsmæssigt på ændringer samt videregive og fremefter observationer til relevante samarbejdspartnere. De kan medvirke ved arbejdet med patienthygiejne og overholde de hygiejniske principper for at forebygge smittefarer. 5 De kan imødekomme patientens fysiske behov for eksempelvis ilt, væske, mad og tøj og medvirke i decubitus-forebyggende og fremefter arbejde. De kan kommunikere med somatisk og psykisk syge patienter på en respektfuld og ligeværdig måde med henblik på at skabe ro og tryghed for patienten. 6 De kan medvirke i det tværfaglige samarbejde på afdelingerne og fremefter Portørens og hosp.serv. ass. arbejde i FAM AMU-mål 1 Eleven kan indgå i arbejdet ved modtagelse af akutte eller svært tilskadekomne patienter på fælles akutmodtagelse, skadestue og traumecenter. 2 Eleven kan udføre egne arbejdsopgaver på baggrund af en forståelse for arbejdsorganiseringen på den pågældende afdeling samt sin egen rolle i teamet. 3 Eleven kan forflytte, vende og afklæde svært tilskadekomne patienter under hensyntagen til mulige skader på nakke og ryg. 4 I det arbejde har deltageren kendskab til relevant udstyr og hjælpemidler. 5 Eleven kan genkende ændrede symptomer hos den svært tilskadekomne eller den akut syge patient, handle hensigtsmæssigt inden for eget kompetenceområde og videregive observationer til relevante samarbejdspartnere.

10 Side 10 af 29 Afsluttende prøve 7765 Afsl.prv: Serviceass., Hospitalsserviceassistent Afsluttende prøve 1 Afsl.prv: Serviceass., Hospitalsserviceassistent og fremefter Hvad fejler den syge? 1 Eleven deltager, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, i forskellige brugerrelaterede opgaver under hensynstagen til patientens fysiske sikkerhed og kan videregive observationer til relevante samarbejdspartnere Patienttransport og forflytning 1 Eleven arbejder ud fra praktikvirksomhedens anvisninger omkring identifikation af patienten og etisk korrekt patienttransport. 2 Eleven kan anvende praktikvirksomhedens forskellige hjælpemidler i forbindelse med patienttransport. 3 Eleven anvender løfte og forflytningsteknik samt relevante hjælpemidler. 4 Eleven kan alene og i samarbejde med andre udføre forflytning af patienter. 5 Eleven håndterer praktikvirksomhedens rullende materiel. 6 Eleven udfører daglige arbejdsopgaver vedrørende depotfunktioner som fx varebestilling og linnedhåndtering.

11 Side 11 af Forflytning og speciallejring 1 Eleven kan alene og i samarbejde med andre deltage i lejring af patienter i de på praktikvirksomhedens hyppigst forekommende situationer. 2 Eleven kan være behjælpelig ved forflytning og benytte relevante hjælpemidler Etik i sundhedssektoren 1 Eleven kender til praktikvirksomhedens informationer om tavshedspligten om patienter/borgere og deres behandling, og kan arbejde ud fra disse. 2 Eleven udviser forståelse for patienters blufærdighed og intimsfære og kan tilpasse sin adfærd herefter. 3 Eleven udviser gennem sin adfærd og kommunikation respekt over for andre Tilberedning, anretning og servering samt diæt 1 Eleven har kendskab til praktikvirksomhedens bestillingssystemer. 2 Eleven har et alment kendskab til praktikvirksomhedens patienter og borgere og de forskellige behov for diæter. 3 Eleven anretter og serverer mad og drikke for patienter og borgere ud fra forskellige tilberednings- og anretningsprincipper. 4 Eleven opbevarer, tilbereder og serverer fødevarer på en hygiejnisk forsvarlig måde samt udfører egenkontrol. 5 Eleven kan anvende praktikvirksomheden maskiner og hjælpemidler i forbindelse med anretning og servering af maden Brancherelateret engelsk

12 Side 12 af 29 1 Eleven kan foretage korrekt patientidentifikation på engelsk Arbejde med døende og afdøde patienter 1 Eleven deltager, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, i forskellige brugerrelaterede opgaver fx bistå plejepersonalet med praktiske opgaver med terminale patienter eller afdøde. 2 Eleven har kendskab til, hvilke opgaver serviceassistenterne udfører i forbindelse med mors fx transport af afdøde Fysisk genoptræning af borgere/patienter 1 Eleven deltager, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, i tværfagligt samarbejde omkring den fysiske genoptræning af borgere/patienter med ortopædkirurgiske, neurologiske og fysiurgiske lidelser. 2 Eleven har fokus på ergonomi i forbindelse med arbejdet med borgere/patienter, således at risiko for belastning minimeres Kontakt med psykisk syge 1 Eleven deltager under vejledning fra plejepersonale, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, i tværfagligt samarbejde om psykisk syge og kan videregive observationer vedrørende den psykisk syge til relevante samarbejdspartnere. 2 Eleven der afvikler praktik på psykiatriske afdelinger skal kende til de specielle forholdsregler, der kan være i forbindelse med at udføre sit arbejder der Arbejde på patienthotel

13 Side 13 af 29 1 Eleven udfører almindeligt forekommende service- og rengøringsopgaver på patienthotel Sterilarbejdet på sygehusene 1 Eleven udfører i samarbejde med det øvrige personale arbejdsopgaver på sterilcentralen. 2 Eleven udfører sit daglige arbejde på sterilcentralen ud fra sin viden omkring infektionshygiejne og kvalitetssikring Diæt- og allergikost 1 Eleven kan sammensætte, beregne og fremstille retter til diæter for personer med særlige behov, hvis det er muligt på praktikvirksomheden Personer med demens, sygdomskendskab 1 Eleven kan i udførelsen af sit daglige arbejde udvise hensigtsmæssig adfærd i forhold til patientgruppens sygdom Portøren og hospitalsserviceass. som fast vagt 1 Eleven deltager, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, i forskellige brugerrelaterede opgaver fx bistå plejepersonalet ved at medvirke ved fast vagt og lign.

14 Side 14 af Arbejde i FAM, skadestue & traumecenter 1 Eleven deltager, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, i samarbejdet med det øvrige personale om forskellige opgaver i FAM, skadestue og traumecenter. 2 Eleven har kendskab til, hvilke opgaver serviceassistenter har på FAM, skadestue og traumecenter. Kompetencemål Komp-mål, Hospitalsservice Kompetencemål Afkortning: 1 Eleven kan selvstændigt planlægge, rationelt udføre og vurdere daglige og specielle rengørings- og serviceopgaver på institutioner, hospitaler, virksomheder og private hjem efter givne rengøringsplaner og de særlige forhold, der er på det aktuelle arbejdsområde. 2 Eleven kan anvende redskaber, vogne og maskiner korrekt i forhold til gældende retningslinjer for sikkerhed og ergonomi. 3 Eleven kan vælge og anvende korrekte rengøringsmidler i henhold til overflader og opgavens art og under planlægning og udførelse af rengøringsopgaver tage hensyn til personlig sikkerhed og det interne samt eksterne miljø. 4 Eleven kan udføre sit praktiske arbejde på baggrund af teoretisk viden om generelle hygiejniske principper herunder viden om arbejdsbeklædning, personlig- og håndhygiejne og reflektere over udførelsen af praktiske opgaver. 5 Eleven kan forebygge og hindre spredning af mikroorganismer, bryde smitteveje og sikre en relevant hygiejnisk standard i det aktuelle arbejdsområde. 6 Eleven kan efter givne retningslinjer selvstændigt planlægge og udføre rengøringsopgaver, så gældende hygiejnestandarder overholdes. 7 Eleven kan redegøre for arbejdet med kvalitet, anvende kvalitetsmålesystemer til vurdering af rengøringskvalitet og definere objektgrupper og urenheder. 8 Eleven kan vurdere kvalitetsniveau ud fra en bestemt kvalitetsprofil og anvende forskellige vurderingsskemaer. 9 Eleven kan anvende informationsteknologiske værktøjer til tekstbehandling ved kvalitetsarbejdet og rapportskrivning. 10 Eleven kan anvende informationsteknologi hensigtsmæssigt til kommunikation og informationssøgning. 11 Eleven kan udtrykke sig forståeligt i skrift og tale, der passer til situationen. 12 Eleven kan kommunikere hensigtsmæssigt i samarbejde og samvær med andre. 13 Eleven er bevidst om kommunikationens, samarbejdets og samspillets betydning. 14 Eleven kan yde service i forbindelse med kunde- og brugerkontakt. 15 Eleven kan forebygge arbejdsbetingede skader og lidelser hos sig selv og andre på baggrund af holdning til og viden om kroppens fysik og funktion. 16 Eleven kan udføre affaldshåndtering ud fra forståelse for sammenhæng mellem håndtering af affald og det samlede miljø og samtidigt håndtere affaldet på en for miljøet og den personlige sikkerhed hensigtsmæssig måde. 17 Eleven kan medvirke til udvikling og innovation i virksomheder på det private og offentlige arbejdsmarked. 18 Eleven kan redegøre for fagets historie, udvikling og vilkår. 19 Eleven har forståelse for og kan indgå i samarbejdsrelationer på arbejdspladsen. 20 Eleven kan medvirke til at forebygge og håndtere konflikter på arbejdspladsen. 21 Eleven kan transportere, forflytte og lejre patienter. 22 Eleven kan tilberede og servere lettere retter, herunder har viden om diæter. 23 Eleven kan udvise skærpet opmærksomhed i det daglige arbejde i relation til omgang med patienter og videregive relevante observationer til samarbejdsparter. 24 Eleven kan varetage praktiske opgaver og arbejde efter gældende procedurer med terminale patienter, afdøde og pårørende.

15 Side 15 af Eleven kan udføre service korrekt i forhold til hospitalets etiske retningslinjer og bistå relevante faggrupper på hospitaler, plejehjem mv. 26 Eleven kan anvende engelsk hensigtsmæssigt i almindelige dagligdagssituationer i servicebranchen. Øvrige Patienttransport og forflytning m.v. Avanceret 1 Eleven kan anvende korrekt identifikation af patienten i forbindelse af patienttransport. 2 Eleven kan udføre etisk korrekt patienttransport. 3 Eleven har kendskab til forskellige hjælpemidler i forbindelse med patienttransport. 4 Eleven kan anvende løft og forflytningsteknik samt relevante hjælpemidler. 5 Eleven kan anvende de hygiejniske retningslinjer, der gælder i hospitalsmiljøet. 6 Eleven kan elementær førstehjælp og kan hjælpe aktivt ved behandling af hjertestop. 7 Eleven kan håndtere rullende materiel som linnedvogne, madvogne m.v. 8 Eleven kan udføre daglige arbejdsopgaver vedrørende depotfunktioner, varebestilling og linnedhåndtering Forflytning og speciallejring Avanceret, valgfrit niveau 1 Eleven kan selvstændigt løse specielle forflytnings- og lejringsopgaver som forflytning af bariatriske personer og lejringer af patienter, som skal opereres. 2 Eleven kan forebygge komplikationer og skader hos den immobile patient og kan samarbejde ved vurdering og udvælgelse af relevante hjælpemidler til specielle lejrings- og forflytningsopgaver. 3 Eleven kan i ikke rutine opgaver arbejde med patienterne således, at patienternes egne ressourcer anvendes. 4 Eleven kan arbejde ud fra viden om egen fysisk og psykisk formåen. 5 Eleven kan analysere en opgave og kan bruge sit netværk til at sparre i konkrete situationer samt samarbejde med det tværfaglige team indsamle og vurdere ny viden om forflytninger og lejring Forflytning og speciallejring, valgfrit niveau

16 Side 16 af 29 1 Eleven kan løse specielle forflytnings- og lejringsopgaver som forflytning af bariatriske personer og lejringer af patienter, som skal opereres. 2 Eleven kan medvirke til at forebygge komplikationer og skader hos den immobile patient og kan samarbejde ved vurdering og udvælgelse af relevante hjælpemidler til specielle lejrings- og forflytningsopgaver. 3 Eleven kan arbejde med patienterne således, at patienternes egne ressourcer anvendes. 4 Eleven kan arbejde ud fra viden om egen fysisk og psykisk formåen. 5 Eleven kan bruge sit netværk til at sparre i konkrete situationer og kan i samarbejde med det tværfaglige team indsamle og vurdere ny viden om forflytninger og lejring Etik i sundhedssektoren 0,2 uger 0,2 uger 1 Eleven har kendskab til sundhedsloven og tavshedspligten om patienter/borger og deres behandling. 2 Eleven har forståelse for patienters blufærdighed og intimsfære og kan tilpasse sin adfærd herefter. 3 Eleven kan ved sin adfærd og kommunikation udvise respekt over for andre, uanset disses etniske og religiøse tilhørsforhold. 4 Eleven kan udføre arbejde hos borger/patient under hensyntagen til patientens tilstand og situation Tilberedning, anretning og servering samt diæt 0,8 uger 0,8 uger 1 Eleven har viden om ernæringsprincipper og almindelige diæter samt deres betydning for almentilstand og livskvalitet. 2 Eleven kan anrette og servere mad og drikke for patienter og borgere ud fra forskellige tilberednings- og anretningsprincipper. 3 Eleven kan opbevare, tilberede og servere fødevarer på en hygiejnisk forsvarlig måde samt udføre egenkontrol. 4 Eleven kan anvende maskiner og hjælpemidler i mindre institutionskøkkener i forbindelse med anretning og servering af mad samt indhente fornøden faglig viden Brancherelateret engelsk Begynder 1 Eleven kan anvende engelsk i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv. 2 Eleven kan formulere enkle meddelelser hentet fra erhvervsliv og dagligdag.

17 Side 17 af Hvad fejler den syge? Begynder 1 Eleven kan udføre patientrelaterede funktioner under hensynstagen til patientens fysiske sikkerhed. 2 Eleven kan genkende symptomer på ændrede sygdomstilstande og lette ubehag og forebygge risici hos patienter med specifikke og komplekse sygdomstilstande. 3 Eleven kan under vejledning og selvstændigt skaffe sig relevant viden om konkrete sygdomme. 4 Eleven kan videregive observationer til relevante samarbejdspartnere Arbejde med døende og afdøde patienter 1 Eleven kan varetage praktiske opgaver og arbejde efter gældende procedurer med terminale patienter, afdøde og pårørende. 2 Eleven kan ved lejring og forflytning af døende patienter tage højde for de særlige fysiske symptomer, der kan være i terminalstadiet. 3 Eleven kan deltage i at gøre afdøde i stand. 4 Eleven kan arbejde med døende og afdøde inden for de etiske rammer, der sættes af den døendes eller afdødes religiøse overbevisning og ønsker. 5 Eleven kan genkende de normale sorg- og krisereaktioner hos den døende patient og reagere hensigtsmæssigt i kontakten med både den døende og de pårørende Fysisk genoptræning af borgere/patienter Begynder 1 Eleven kan under vejledning af fysioterapeuter og ergoterapeuter samarbejde om den fysiske genoptræning af borgere/patienter med ortopædkirurgiske, neurologiske og fysiurgiske lidelser. 2 Eleven kan handle empatisk og reagere hensigtsmæssigt på borgerens/patientens eventuelle sorg- og krisereaktioner i forbindelse med tab af funktionsevne og varig sygdom. 3 Eleven kan stimulere borgerens/patientens naturlige bevægemønster under hensyntagen til borgerens/patientens lidelse og symptomer. 4 Eleven kan i samarbejde med det tværfaglige team motivere borgeren/patienten til at bruge egne fysiske ressourcer i genoptræningen.

18 Side 18 af Kontakt med psykisk syge Begynder 1 Eleven kender symptomerne på de hyppigst forekommende psykiatriske sygdomme. 2 Eleven kan på tillidsvækkende måde skabe kontakt til og kommunikere med den psykisk syge og på den måde være understøttende af patienten i behandling. 3 Eleven kender forskellen mellem lovgivningen, der er gældende for psykiatriske eller somatiske hospitaler og institutioner. 4 Eleven kan videregive observationer vedrørende den psykisk syge til relevante samarbejdspartnere Arbejde på patienthotel 1 Eleven kender grundlaget og konceptet for patienthoteller. 2 Eleven kan modtage og omgås patienter og gæster på en positiv og hensigtsmæssig måde. 3 Eleven kan forstå og respektere patientens selvbestemmelse og kan understøtte denne. 4 Eleven kender kostens betydning for patienten og kan anrette kreativt, så anretningen understøtter en god appetit. 5 Eleven kan foretage observationer af patienter og reagere. 6 Eleven kan hjælpe patienter med nedsat funktionsniveau. Fag på specialet/trinnet Virksomhedsservice AMU-mål Grøn kost AMU-mål 1 Der lægges særlig vægt på, at deltagerne kan tilberede forskellige former for grøn kost og kan integrere grøn kost i dagens og fremefter forskellige måltider til forskellige brugergrupper. 2 Eleven kan opbevare, tilberede og anrette frugt, grønt og cerealier hygiejnisk og ernæringsmæssigt korrekt og fremefter 3 Eleven kan foretage kostplanlægning, ernæringsberegning og vurdering af kosten med inddragelse af viden om økologi og og fremefter grøn adfærd. 4 Eleven kan anvende relevante IT-baserede værktøjer og fremefter

19 Side 19 af Ernæring og sundhed AMU-mål 1 Deltagerne kan undersøge kostvaner og anvende resultaterne af de nyeste kostundersøgelser (VFD) inden for deres arbejdsområde. Der lægges særlig vægt på, at deltagerne har viden om de ernæringsmæssige problemer, der gør sig gældende i den danske befolkning i relation til protein, kulhydrat (sukker og kostfibre) samt vitaminer og mineraler, og kan anvende denne viden inden for eget arbejdsområde. 2 Deltagerne kan redegøre for madens optagelse og omsætning i kroppen samt vurdere samspillet mellem madens omsætning, fysisk aktivitet og sundhed. Deltagerne kan ud fra naturlige råvarer udvikle og producere ernæringsmæssigt korrekt mad til en given målgruppe med specifikke ernæringsmæssige behov og fremefter og fremefter Afsluttende prøve 7766 Afsl.prv: Serviceass., Virksomhedsservice Afsluttende prøve 1 Afsl.prv: Serviceass., Virksomhedsservice og fremefter Mødeservice 1 Eleven kan planlægge og gennemføre serviceopgaver ved møder fx klargøring af lokale, opdækning, bordpynt samt anretning af mad. 2 Eleven kan ud fra mødebudget planlægge gennemførelse af møder og lign.

20 Side 20 af Grundtilberedning 1 1 Eleven kan medvirke ved tilberedning, anretning og servering af varme og kolde retter efter gældende regler for hygiejne og egenkontrol. 2 Eleven kan anvende praktikvirksomhedens værktøj og maskiner på en hygiejne- og en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde i forhold til tilberedningen Kontorsupport 1 Eleven kan udføre mindre kontorfunktioner fx telefonpasning, kopieringsopgaver, postomdeling, varebestilling o.lign Anretning, servering og brugerbetjening 1 Eleven kan udføre enkle serveringsopgaver. 2 Eleven kan klargøre, afrydde og rengøre serveringsområdet Kundeservice og kvalitetsstyring 1 Eleven viser forståelse for kundernes og brugernes henvendelser og yder en kompetent og værdig service. 2 Eleven forstår vigtigheden af forebyggende handlinger og udfører opgaver under hensyntagen til kvalitetsmål. 3 Eleven kan identificere og afhjælpe fundne fejl og iværksætte korrigerende handlinger, så fejl ikke gentages.

21 Side 21 af 29 4 Eleven kan efterleve de myndighedskrav, der er på eget arbejdsområde Indeklima 1 Eleven kan igennem sine rengøringsopgaver vise sammenhæng mellem rengøringsstandarden og indeklima og dermed brugernes velbefindende og arbejdsmiljø. 2 Eleven har i samarbejde med andre arbejdskollegaer kendskab til praktikvirksomhedens klima- og ventilationsanlæg og egne arbejdsopgaver i forbindelse med klima- og ventilationsanlæg Salg og administration 1 Eleven har kendskab til praktikvirksomhedens varebestilling, indkøb og varemodtagelse. 2 Eleven kan foretage prisberegning med udregning af kostpriser inden for eget arbejdsområde Grundtilberedning 2 1 Eleven kan klargøre, fremstille og anrette enkle varme, kolde og lune retter til servering på praktikvirksomheden. 2 Eleven kan foretage enkel emballering af praktikvirksomhedens fødevareproduktion. 3 Eleven han under vejledning deltage i prisfastsættelse af produkter Mad og kultur

22 Side 22 af 29 1 Eleven kan, hvis det er muligt på praktikvirksomheden, sammensætte måltider samt yde gæste- og kundebetjening i forhold til dansk og international tradition og udvikling Planteservice 1 Eleven kan udføre pasning og pleje af indendørsplanter på praktikvirksomheden. 2 Eleven udviser i praksis kendskab til vækstforhold, gødning og bekæmpelse af skadedyr på praktikvirksomhedens indendørs beplantning Drift og omkostninger 1 Eleven kan i praksis udvise forståelse for, hvordan forkert materialeforbrug, overdoseringer, fejlbehandling af kundens inventar, reklamationer og fravær kan påvirke praktikvirksomhedens økonomi Grøn kost 1 Eleven kan planlægge og tilberede forskellige former for grøn kost og kan integrere grøn kost i dagens forskellige måltider på praktikvirksomheden. 2 Eleven kan opbevare, tilberede og anrette frugt, grønt og cerealier hygiejnisk og ernæringsmæssigt korrekt Ernæring og sundhed

23 Side 23 af 29 1 Eleven kan ud fra naturlige råvarer udvikle og producere ernæringsmæssig korrekt mad til praktikvirksomhedens målgruppe ud fra specifikke ernæringsmæssige behov. Kompetencemål Komp-mål, Virksomhedsservice Kompetencemål Afkortning: 1 Eleven kan selvstændigt planlægge, rationelt udføre og vurdere daglige og specielle rengørings- og serviceopgaver på institutioner, hospitaler, virksomheder og private hjem efter givne rengøringsplaner og de særlige forhold, der er på det aktuelle arbejdsområde. 2 Eleven kan anvende redskaber, vogne og maskiner korrekt i forhold til gældende retningslinjer for sikkerhed og ergonomi. 3 Eleven kan vælge og anvende korrekte rengøringsmidler i henhold til overflader og opgavens art og under planlægning og udførelse af rengøringsopgaver tage hensyn til personlig sikkerhed og det interne samt eksterne miljø. 4 Eleven kan udføre sit praktiske arbejde på baggrund af teoretisk viden om generelle hygiejniske principper herunder viden om arbejdsbeklædning, personlig- og håndhygiejne og reflektere over udførelsen af praktiske opgaver. 5 Eleven kan forebygge og hindre spredning af mikroorganismer, bryde smitteveje og sikre en relevant hygiejnisk standard i det aktuelle arbejdsområde. 6 Eleven kan efter givne retningslinjer selvstændigt planlægge og udføre rengøringsopgaver, så gældende hygiejnestandarder overholdes. 7 Eleven kan redegøre for arbejdet med kvalitet, anvende kvalitetsmålesystemer til vurdering af rengøringskvalitet og definere objektgrupper og urenheder. 8 Eleven kan vurdere kvalitetsniveau ud fra en bestemt kvalitetsprofil og anvende forskellige vurderingsskemaer. 9 Eleven kan anvende informationsteknologiske værktøjer til tekstbehandling ved kvalitetsarbejdet og rapportskrivning. 10 Eleven kan anvende informationsteknologi hensigtsmæssigt til kommunikation og informationssøgning. 11 Eleven kan udtrykke sig forståeligt i skrift og tale, der passer til situationen. 12 Eleven kan kommunikere hensigtsmæssigt i samarbejde og samvær med andre. 13 Eleven er bevidst om kommunikationens, samarbejdets og samspillets betydning. 14 Eleven kan yde service i forbindelse med kunde- og brugerkontakt. 15 Eleven kan forebygge arbejdsbetingede skader og lidelser hos sig selv og andre på baggrund af holdning til og viden om kroppens fysik og funktion. 16 Eleven kan udføre affaldshåndtering ud fra forståelse for sammenhæng mellem håndtering af affald og det samlede miljø og samtidigt håndtere affaldet på en for miljøet og den personlige sikkerhed hensigtsmæssig måde. 17 Eleven kan medvirke til udvikling og innovation i virksomheder på det private og offentlige arbejdsmarked. 18 Eleven kan redegøre for fagets historie, udvikling og vilkår. 19 Eleven har forståelse for og kan indgå i samarbejdsrelationer på arbejdspladsen. 20 Eleven kan medvirke til at forebygge og håndtere konflikter på arbejdspladsen. 21 Eleven kan anvende engelsk hensigtsmæssigt i almindelige dagligdagssituationer i servicebranchen. 22 Eleven kan planlægge, klargøre og gennemføre serviceopgaver i forbindelse med møder og mindre konferencer. 23 Eleven kan anvende grundtilberedningsmetoder ved fremstilling af enkle varme og kolde retter. 24 Eleven kan yde kontorsupport i form af telefonpasning og betjene almindeligt forekommende kontormaskiner samt bestille og modtage varer. 25 Eleven kan udføre simple serveringsformer. 26 Eleven kan udføre service og bistå relevante faggrupper i virksomheder, institutioner mv. Øvrige

24 Side 24 af Brancherelateret engelsk Begynder 1 Eleven kan anvende engelsk i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv. 2 Eleven kan formulere enkle meddelelser hentet fra erhvervsliv og dagligdag Mødeservice 1 Eleven kan planlægge, klargøre og gennemføre serviceopgaver i forbindelse med møder og mindre konferencer, herunder forestå opdækning, dekoration og forplejning. 2 Eleven kan klargøre audiovisuelt udstyr i forbindelse med møder og konferencer. 3 Eleven kan administrere mødebudgetter og bogføring samt foretage indkøb/bestilling af forplejning og mødematerialer Grundtilberedning 1 Begynder 3,0 uger, valgfrit niveau 3,0 uger 1 Eleven kan anvende grundtilberedningsmetoderne ved fremstilling af enkle varme og kolde retter. 2 Eleven kan anvende grundtilberedningsmetoderne ved fremstilling af enkle varme og kolde retter inden for institution. 3 Eleven kan anvende grundtilberedningsmetoderne ved fremstilling af enkle varme og kolde retter inden for fastfoodforretning, cafeteria og kantine. 4 Eleven kan tilberede ernæringsrigtige varme og kolde retter. 5 Eleven kan anrette og servere varme og kolde retter. 6 Eleven skal under hensyntagen til de hygiejnemæssige forskrifter og på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde anvende relevant værktøj og maskiner i forhold til tilberedningen.

25 Side 25 af Grundtilberedning 1 3,0 uger, valgfrit niveau 3,0 uger 1 Eleven kan planlægge, klargøre og kan anvende grundtilberedningsmetoderne ved fremstilling af enkle varme og kolde retter. 2 Eleven kan planlægge, klargøre og kan anvende grundtilberedningsmetoderne ved fremstilling af enkle varme og kolde retter inden for institution. 3 Eleven kan planlægge, klargøre og kan anvende grundtilberedningsmetoderne ved fremstilling af varme og kolde retter inden for fastfoodforretning, cafeteria og kantine. 4 Eleven kan anrette og servere varme og kolde retter. 5 Eleven kan tilberede ernæringsrigtige varme og kolde retter. 6 Eleven skal under hensyntagen til de hygiejnemæssige forskrifter og på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde anvende relevant værktøj og maskiner i forhold til tilberedningen Kontorsupport 1 Eleven kender til receptionsfunktioner, fx omstilling af telefon. 2 Eleven kan medvirke ved indkøb af kontorartikler, blomster mm. 3 Eleven kan betjene almindeligt forekommende kontormaskiner ved kopiering, sortering, indbinding, laminering og scanning. 4 Eleven kan varetage intern og ekstern distribution, fx post Anretning, servering og brugerbetjening 1 Eleven kan klargøre og udføre enkelte serveringsformer. 2 Eleven kan yde gæstebetjening i forbindelse med servering. 3 Eleven kan klargøre, afrydde og rengøre serveringsområdet.

26 Side 26 af Kundeservice og kvalitetsstyring Avanceret 1 Eleven har forståelse for kundernes og brugernes henvendelser og kan yde en kompetent og værdig service. 2 Eleven kan skelne mellem forskellig kundeadfærd og reagerer hensigtsmæssigt. 3 Eleven kan forstå vigtigheden af forebyggende handlinger og udføre opgaver under hensyntagen til kvalitetsmål. 4 Eleven kan identificere og afhjælpe fundne fejl og iværksætte korrigerende handlinger, så fejl ikke gentages. 5 Eleven kan efterleve myndighedskrav inden for de områder, hvor der er stilles specielle krav Indeklima 1 Eleven kan forstå, hvilken betydning rengøringsstandarden har for indeklimaet herunder indeklimaets betydning for menneskers velbefindende og arbejdsmiljø. 2 Eleven kender til muligheder for forbedring af indeklimaet i forskellige lokaler i forhold til deres indretning og anvendelse. 3 Eleven kender til klima- og ventilationsanlæg samt mulig rengøring af disse Salg og administration Begynder 1 Eleven kan foretage varebestilling, indkøb og varemodtagelse. 2 Eleven kan foretage prisberegning med udregning af kostpriser. 3 Eleven kan opstille budget og regnskab. 4 Eleven kan foretage markedsføring under anvendelse af grundlæggende principper for markedsføring.

27 Side 27 af Grundtilberedning 2 Begynder 1 Eleven kan klargøre, fremstille og anrette enkle varme, kolde og lune retter til servering i restaurant, fastfood forretning,selvbetjeningsrestauranter og kantiner. 2 Eleven kan foretage enkel emballering og distribution. 3 Eleven kan prisberegne produkter ud fra kostpriser. 4 Eleven kan som led i markedsføring af produkter foretage prisberegning og prisfastsættelse af produkter Mad og kultur Begynder 1 Eleven kan sammensætte måltider samt yde gæste- og kundebetjening i forhold til dansk og international tradition og udvikling Planteservice 1 Eleven kan udføre daglig pasningsopgaver i indendørs beplantninger. 2 Eleven kan redegøre for de vækstforhold der har særlig indflydelse på planters trivsel i indendørs beplantninger. 3 Eleven kender forskellige dyrkningsmedier og gødskningsmuligheder. 4 Eleven kan bekæmpe de mest almindelige skadedyr i indendørs beplantning Drift og omkostninger Begynder

28 Side 28 af 29 1 Eleven kan forstå og handle optimalt, så et driftsbudget påvirkes positivt. 2 Eleven har viden om hvordan forkert materialeforbrug, overdoseringer, fejlbehandling af kundens inventar, reklamationer og fravær påvirker virksomhedens økonomi. 3 Eleven kan bidrage til opstilling af et budget over de faktorer, som påvirker driftsøkonomien fx materialer, løn, pension,uddannelse, forsikringer, arbejdsledelse, administration, vedligeholdelse af maskiner eller mangel på samme, rekruttering etc. 4 Eleven kan forstå de faktorer i overenskomsten, som påvirker driftsøkonomien. Fag på specialet/trinnet Rengøringstekniker Afsluttende prøve Afsl.prv Rengøringstekniker Afsluttende prøve Afkortning: 1 Afsl. prv rengøringstekniker Kompetencemål Komp-mål, Rengøringstekniker Kompetencemål Afkortning: 1 Eleven kan selvstændigt planlægge, rationelt udføre og vurdere daglige og specielle rengørings- og serviceopgaver på institutioner, hospitaler, virksomheder og private hjem efter givne rengøringsplaner og de særlige forhold, der er på det aktuelle arbejdsområde. 2 Eleven kan anvende redskaber, vogne og maskiner korrekt i forhold til gældende retningslinjer for sikkerhed og ergonomi. 3 Eleven kan vælge og anvende korrekte rengøringsmidler i henhold til overflader og opgavens art og under planlægning og udførelse af rengøringsopgaver tage hensyn til personlig sikkerhed og det interne samt eksterne miljø. 4 Eleven kan udføre sit praktiske arbejde på baggrund af teoretisk viden om generelle hygiejniske principper herunder viden om arbejdsbeklædning, personlig- og håndhygiejne og reflektere over udførelsen af praktiske opgaver. 5 Eleven kan forebygge og hindre spredning af mikroorganismer, bryde smitteveje og sikre en relevant hygiejnisk standard i det aktuelle arbejdsområde. 6 Eleven kan efter givne retningslinjer selvstændigt planlægge og udføre rengøringsopgaver, så gældende hygiejnestandarder overholdes. 7 Eleven kan redegøre for arbejdet med kvalitet, anvende kvalitetsmålesystemer til vurdering af rengøringskvalitet og definere objektgrupper og urenheder. 8 Eleven kan vurdere kvalitetsniveau ud fra en bestemt kvalitetsprofil og anvende forskellige vurderingsskemaer. 9 Eleven kan anvende informationsteknologiske værktøjer til tekstbehandling ved kvalitetsarbejdet og rapportskrivning. 10 Eleven kan anvende informationsteknologi hensigtsmæssigt til kommunikation og informationssøgning. 11 Eleven kan udtrykke sig forståeligt i skrift og tale, der passer til situationen. 12 Eleven kan kommunikere hensigtsmæssigt i samarbejde og samvær med andre. 13 Eleven er bevidst om kommunikationens, samarbejdets og samspillets betydning. 14 Eleven kan yde service i forbindelse med kunde- og brugerkontakt.

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Forflytning og speciallejring 1,0 uge Niveau: Rutineret Hygiejnestandarden 1,0 uge Niveau: Avanceret Brancherelateret

Læs mere

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Grundtilberedning 1 3,0 uger heraf ligger 1 uge på Trin 2B Niveau: Begynder Bedømmelse: 7-trins skala, standpunktskarakter

Læs mere

Eksamensreglement Rengøringstekniker og Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn, Maj 2018

Eksamensreglement Rengøringstekniker og Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn, Maj 2018 Dette eksamensreglementet gælder for eksamen på hovedforløbet på Rengøringstekniker og Serviceassistentuddannelsen. Grundforløbet er på Syddansk Erhvervsskole, hovedforløbet er på AMU-Fyn. Formålet med

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til serviceassistent

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til serviceassistent BEK nr 303 af 23/04/2018 Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/02880 Senere ændringer til

Læs mere

Fag, der er placeret på Trin 1A, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 1A, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Arbejdsplaner og arbejdstilrettelæggelse, 1,0 uge Niveau: Rutineret Praktisk erhvervsrengøring 2,0 uger Niveau: Avanceret Rengøringshygiejne

Læs mere

Praktikvejledning Serviceassistent

Praktikvejledning Serviceassistent Praktikvejledning Serviceassistent Forord Denne vejledning har til hensigt at give den uddannelsesansvarlige anvisninger og ideer til, hvordan uddannelsens praktikdel kan planlægges, så der tages hensyn

Læs mere

Eksamensreglement Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn

Eksamensreglement Serviceassistentuddannelsen Hovedforløb på AMU-Fyn Dette eksamensreglementet er gældende for prøver og eksamen på, der afvikles på Fyn i et samarbejde mellem Syddansk Erhvervsskole og AMU-Fyn. Grundforløbet tages på Syddansk Erhvervsskole, hovedforløbet

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 30. juni 2008 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 145 af 29/02/2008 om

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Trin 2 Serviceassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Serviceassistent Udstedt af Det Faglige Udvalg for Serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 25/02/2011 om

Læs mere

Udarbejdelse af kompetencepakke

Udarbejdelse af kompetencepakke AF KONSULENT CORINA ROIG Udarbejdelse af kompetencepakke på rengøringsområdet Analyserapport 20-12-2012 Indhold 1. Indledning... 2 Formål... 2 Baggrund... 2 Analysemetoder... 2 Analyserapport... 2 2. Kompetencepakkens

Læs mere

Hvad ønsker gæsterne?

Hvad ønsker gæsterne? God service Hvad ønsker gæsterne? God pris God beliggenhed Rene værelser, ja tak! Housekeeping med god kvalitet og service Rengøringsassistenter er en væsentlig ressource på et hotel! At gøre rent er ikke

Læs mere

Hvordan kommer du til Sukkertoppen. S -Tog til Ny Ellebjerg, Sjælør og Valby stationer Ny Ellebjerg ligger lige ved skolen.

Hvordan kommer du til Sukkertoppen. S -Tog til Ny Ellebjerg, Sjælør og Valby stationer Ny Ellebjerg ligger lige ved skolen. Danshøj Valby Vigerslev Gammel Køge Landevej Sjælør Boulevard Carl Jacobsens Vej KTS Folehaven Ny Ellebjerg Sjælør Gammel Køge Landevej Ellebjergvej Hvordan kommer du til Sukkertoppen S -Tog til Ny Ellebjerg,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Serviceassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Serviceassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 294 af 23.3. 2015 om erhvervsuddannelsen

Læs mere

Trin 2 Serviceassistent

Trin 2 Serviceassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for serviceassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 334 af 6.4. 2017 om erhvervsuddannelsen

Læs mere

Lokal undervisningsplan for serviceassistentuddannelsen

Lokal undervisningsplan for serviceassistentuddannelsen Lokal undervisningsplan for serviceassistentuddannelsen 15-02-2016 Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød +45 4829 0000 info@esnord.dk CVR 250 189 82 EAN 57 98 00055 35 52 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lokal undervisningsplan (LUP) for Serviceassistent uddannelsen på AMU-Vest. Hovedforløb

Lokal undervisningsplan (LUP) for Serviceassistent uddannelsen på AMU-Vest. Hovedforløb Lokal undervisningsplan (LUP) for Serviceassistent uddannelsen på AMU-Vest Hovedforløb 1. Generelt for skolen AMU-Vest møder elever og kursister med et pædagogisk udgangspunkt, der bygger på gensidig tillid,

Læs mere

2. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde. Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse

2. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde. Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse 2. praktik Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse Præstationsstandard: Rutineret niveau Eleven kan planlægge og gennemføre

Læs mere

I VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT- KONCEPTET

I VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT- KONCEPTET FOR SAMARBEJDSPARTNERE FOR SAMARBEJDSPARTNERE PÅ SYGEHUSENE PÅ SYGEHUSENE OG I OG PSYKIATRIEN I VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT- KONCEPTET VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTKONCEPTET Baggrund I 2013 tog

Læs mere

Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 1

Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 1 Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 1 1. I gang med uddannelse til social- og sundhedshjælper Pædagogik med psykologi Social- og samfundsfaglige - Kommunikation - Gruppedynamik - Motivation

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som eleverne

Læs mere

Læringsaktiviteter Grundforløbets 2. del

Læringsaktiviteter Grundforløbets 2. del Læringsaktiviteter Grundforløbets 2. del - Målrettet trin1 Rengøringstekniker /Serviceassistent Gældende for hold med start fra 01.08.2017 1 Indhold LÆRINGSAKTIVITETER GRUNDFORLØBETS 2. DEL... 2 Tema 1:

Læs mere

ARBEJDSMILJØ OG ERGONOMI, AVANCERET... 2 PLEJE OG DOKUMENTATION, AVANCERET... 4 PLEJE OG DOKUMENTATION, EKSPERT... 6

ARBEJDSMILJØ OG ERGONOMI, AVANCERET... 2 PLEJE OG DOKUMENTATION, AVANCERET... 4 PLEJE OG DOKUMENTATION, EKSPERT... 6 Bedømmelseskriterier Social- og sundhedshjælperuddannelsen Uddannelsesspecifikke fag ARBEJDSMILJØ OG ERGONOMI, AVANCERET... 2 PLEJE OG DOKUMENTATION, AVANCERET... 4 PLEJE OG DOKUMENTATION, EKSPERT... 6

Læs mere

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen Marts 2009 Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen agligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS)

Læs mere

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice ERHVERVSUDDANNELSE

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice ERHVERVSUDDANNELSE ERHVERVSUDDANNELSE RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive FAGLÆRT indenfor rengøringsservice KONTAKT OS FOR NÆSTE OPSTART TRIN 1: RENGØRINGSTEKNIKER TRIN

Læs mere

S E R V I C E M E D A R B E J D E R I R E N G Ø R I N G

S E R V I C E M E D A R B E J D E R I R E N G Ø R I N G S E R V I C E M E D A R B E J D E R I R E N G Ø R I N G IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan.

Læs mere

3. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistentens professionelle arbejde med sammenhængende borger- og patientforløb

3. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistentens professionelle arbejde med sammenhængende borger- og patientforløb 3. praktik Tema: Social- og sundhedsassistentens professionelle arbejde med sammenhængende borger- og patientforløb Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse Præstationsstandard: Avanceret

Læs mere

Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 2

Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 2 Læseplaner for Social- og Sundhedshjælper TEORI 2 1. I gang med uddannelse til social- og sundhedshjælper Pædagogik med psykologi Social- og samfundsfaglige - Kommunikation - Gruppepsykologi - Gruppedynamik

Læs mere

Fagmoduler Obligatoriske moduler

Fagmoduler Obligatoriske moduler Fagmoduler Obligatoriske moduler Hygiejne- og rengøringsteknologi grundlæggende (10 ECTS-point) Få styr på udvalgte rengøringsteknikker, hvilke der er mest velegnede til de givne omstændigheder. Fagmodulets

Læs mere

Bedømmelseskriterier trin 1 Indhold

Bedømmelseskriterier trin 1 Indhold Bedømmelseskriterier trin 1 Indhold Bedømmelseskriterier for arbejdsmiljø og ergonomi... 2 Bedømmelseskriterier for Pleje og dokumentation (Avanceret niveau)... 5 Bedømmelseskriterier for Pleje og dokumentation

Læs mere

Den lokale Undervisningsplan for

Den lokale Undervisningsplan for Den lokale Undervisningsplan for serviceassistentuddannelsen 2016 1 Indholdsfortegnelse Grundforløb og hovedforløb; Trin 1 og Trin 2... 3 Uddannelsens formål og opdeling... 3 Strukturen for uddannelsen...

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for erhvervsuddannelsen til serviceassistent

Tekstdel - Uddannelsesordning for erhvervsuddannelsen til serviceassistent Tekstdel - Uddannelsesordning for erhvervsuddannelsen til serviceassistent Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til uddannelsesbekendtgørelsens

Læs mere

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015

FAGLÆRT RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive. indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015 ERHVERVSUDDANNELSE RENGØRINGSTEKNIKER (TRIN 1) SERVICEASSISTENT (TRIN 2) Uddannelsesmuligheden for at blive FAGLÆRT indenfor rengøringsservice OPSTART UGE 38 2015 TRIN 1: RENGØRINGSTEKNIKER TRIN 2: SERVICEASSISTENT

Læs mere

IKV Via Erhvervsuddannelser - Horsens

IKV Via Erhvervsuddannelser - Horsens Baggrund I Horsens Kommune er der lavet en aftale om, at rengøringsmedarbejdere, der har gennemført 3 ugers kursus i erhvervsrengøring, får en lønforbedring på 1 løntrin. Kurset indeholder det, der svarer

Læs mere

Serviceassistenter. - en hel ny faggruppe

Serviceassistenter. - en hel ny faggruppe Serviceassistenter - en hel ny faggruppe Opkvalificering af medarbejdere Sygehus Thy-Mors blev bevilget midler fra Region Nordjyllands projekt De bedste arbejdspladser, der har fokus på fastholdelse og

Læs mere

SYGEPLEJE BRAINSTORM

SYGEPLEJE BRAINSTORM SYGEPLEJE BRAINSTORM Hvad er der brug for, at de nye social- og sundhedsassistenter bliver dygtigere til, når: 1. Der lægges mere vægt på en metodisk tilgang til sygeplejen? 2. De skal indgå i mere komplekse

Læs mere

Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017

Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017 Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017 Struktur af uddannelsen Strukturen som vi kender den i dag, bibeholdes: 1 uge skole 13 uger praktik 15 uger skole 26 uger praktik 1 uge skole Påbygning

Læs mere

værdigrundlaget ses i de opgaver, på arbejdet.

værdigrundlaget ses i de opgaver, på arbejdet. Mine mål med tema 1: Social- og sundhedshjælperenss rolle og arbejdsområde 1. praktikperiode Fokusområde Hvad har jeg nået Egne noter Introduktion har vist min uddannelsesplan til min leder / praktikvejleder

Læs mere

AMU SYD - Kolding LOKAL UNDERVISNINGSPLAN

AMU SYD - Kolding LOKAL UNDERVISNINGSPLAN AMU SYD - Kolding LOKAL UNDERVISNINGSPLAN Rengøringstekniker- og serviceassistentuddannelsen 2018 - STH /LR//sit 181218 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Skolen... 3 3. Pædagogiske overvejelser...

Læs mere

info dag/rhe

info dag/rhe SOSU 2017 Social og sundhedshjælperuddannelse Ny uddannelse Social og sundhedsuddannelse En uddannelse bliver til to Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedshjælperuddannelse

Læs mere

Godskrivning af 1. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper.

Godskrivning af 1. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper. Inspiration til metoder til afklaring af kompetencer med henblik på godskrivning, som kan benyttes af den uddannelsesansvarlige/praktikansvarlige på ansøgerens nuværende eller tidligere arbejdsplads. Gennemgang,

Læs mere

Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft.

Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft. Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft. Det gælder for både i køkkenet, i restauranten, i service og Housekeeping. Derfor udbyder Hotelog Restaurantskoen et kursusforløb på 34 dage rettet

Læs mere

Eleven arbejder med at udvikle nedenstående kompetencer og mål:

Eleven arbejder med at udvikle nedenstående kompetencer og mål: Side: Side 1 af 18 6.0 LÆSEPLAN FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆL- PERUDDANNELSEN TEORI 1 TEMA 1: Uddannelse og læring (1 uge) Der gives en introduktion til: Skolen Arbejdsområdet/ faget som social- og sundhedshjælper

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET

VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET FOR SAMARBEJDSPARTNERE PÅ SYGEHUSENE OG I PSYKIATRIEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET FOR SAMARBEJDSPARTNERE PÅ SYGEHUSENE OG I PSYKIATRIEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTKONCEPTET Værd at

Læs mere

Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Skoleforløbets opbygning fordelt på temaer, valgfag og valgfri uddannelsesspecifikke

Læs mere

Serviceassistentuddannelsen

Serviceassistentuddannelsen 1 Serviceassistentuddannelsen Trin 1 Rengøringstekniker Trin 2 Serviceassistent 2 Indholdsfortegnelse Grundforløb og hovedforløb; Trin 1 og Trin 2... 3 Uddannelsens formål og opdeling... 3 Strukturen for

Læs mere

Lokalt bilag til praktikerklæring for SSA

Lokalt bilag til praktikerklæring for SSA Elev navn: midtvejsevaluering slutevaluering Fødselsdato: Hold: SSA Praktik 3: d. Praktik 4: d. Praktik 5: d. Praktikstedets/afdelingens navn: Disse ark er udarbejdet for at understøtte evalueringen. De

Læs mere

Lærervejledning til den teoretiske del af basisuddannelsen

Lærervejledning til den teoretiske del af basisuddannelsen Lærervejledning til den teoretiske del af basisuddannelsen Oversigt over emnerne INTRODUKTION... 2 PORTØRENS ARBEJDSOMRÅDER OG OPGAVER... 3 ORGANISATIONSFORHOLD... 4 FORSTÅELSE FOR INTERNE OG EKSTERNE

Læs mere

Erhvervsfaglige kompetencer i social- og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 inkl. status omkring målopfyldelse. Midtvejsevaluering, dato :

Erhvervsfaglige kompetencer i social- og sundhedsassistentuddannelsen, trin 2 inkl. status omkring målopfyldelse. Midtvejsevaluering, dato : Navn: Praktiksted: Periode: Vejleder: Praktik 1 Praktik 2 Praktik 3 6. Eleven kan anvende et mundtligt og skriftligt fagsprog, som er i overensstemmelse social- og sundhedsassistentens kompetenceområde.

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENPÆDAGOGISK MILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX

Læs mere

Bedre indblik og forståelse for arbejdsfordelingen i personalegruppen på Fabianhus.

Bedre indblik og forståelse for arbejdsfordelingen i personalegruppen på Fabianhus. Faglige mål for social og sundhedsassistent elever. Indhold Læringsmetode Læringsudbytte Evalueringsmetode Mål 1 : Kompetencer og lovgivning. Eleven skal arbejde inden for sit kompetence område i overensstemmelse

Læs mere

Køkken, kantine og rengøring kurser og efteruddannelse

Køkken, kantine og rengøring kurser og efteruddannelse Køkken, kantine og rengøring kurser og efteruddannelse På Erhvervsskolen Nordsjælland finder du et stort udbud af kurser om fx ernæring, hygiejne, fødevaretilberedning og rengøring. Vi gennemfører kurser

Læs mere

UDDANNELSE... RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 2.

UDDANNELSE... RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 2. 2. HALVÅR 2015 RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMUKURSER FAGLÆRT UDDANNELSE UDDANNELSE... D PÆ AG O G I SK L JØ VOKS N MI E ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE

Læs mere

Undervisningsplan. Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1. Gældende fra marts 2014 Godkendt i LUU November 2012. Skoleperiode 2.

Undervisningsplan. Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1. Gældende fra marts 2014 Godkendt i LUU November 2012. Skoleperiode 2. Gældende fra marts 01 Godkendt i LUU November 01 Undervisningsplan Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1 Skoleperiode 1 uger 0-0-01 11:51 Skoleperiode. Grundfag og områdefag Social - og sundhedssektoren

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Ortopædkirurgisk afsnit arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Elektive hofte- og knæ patienter Akutte patienter Amputationer Sår Fod- og håndkirugi Traumepatienter

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 1. HALVÅR 2015 RENGØRINGSSERVICE GRUNDUDDANNELSE I RENGØRING UDDANNELSE TIL SPECIELLE OPGAVER I BRANCHEN UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX At

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ 2. HALVÅR 2014 RENGØRINGSSERVICE GRUNDUDDANNELSE I RENGØRING UDDANNELSE TIL SPECIELLE OPGAVER I BRANCHEN UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX At

Læs mere

FOR EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG ØVRIGE INTERESSENTER VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET

FOR EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG ØVRIGE INTERESSENTER VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET FOR EKSTERNE SAMARBEJDSPARTNERE OG ØVRIGE INTERESSENTER VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT KONCEPTET VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTKONCEPTET Værd at vide om serviceassistentuddannelsen for eksterne samarbejdspartnere

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1. Kompetencemål Mål for områdefag Mål for valgfrit specialefag

Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1. Kompetencemål Mål for områdefag Mål for valgfrit specialefag Social- og sundhedsuddannelsen Trin 1 Kompetencemål Mål for områdefag Mål for valgfrit specialefag Gældende for hold startet efter 1. januar 2013 1. KOMPETENCEMÅL TRIN 1... 3 2. MÅL FOR FAGENE - TRIN 1...

Læs mere

14 Rehabiliterende opgaver og virkning af disse. 18 Kulturforståelse og borgerinddragelse.

14 Rehabiliterende opgaver og virkning af disse. 18 Kulturforståelse og borgerinddragelse. Læringsaktiviteter GF 2 SOSU Tema 1: Intro Fag Mål Beskrivelse af mål Vidensmål 13 Grundlæggende pædagogisk teori, herunder faktorer der fremmer eller hæmmer motivation for egenomsorg, samt metoder til

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Afsnit for Rygmarvsskade arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Rehabilitering af rygmarvsskade patienter, para og tetraplegiker efter : Traumer Infektioner Medfødt

Læs mere

4. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Bilag 1: Indstilling

4. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Bilag 1: Indstilling Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Emne: Referat fra mødet onsdag den 8.2.2012 kl. 10-12.00 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Lotte Meilstrup, FOA (suppleant) Janne Uth, Region

Læs mere

Praktikvejledertræf 2018

Praktikvejledertræf 2018 Praktikvejledertræf 2018 SSH - Uddannelsen 2. Skoleperiode 1 Mål for (1.og) 2. Skoleperiode Personlig hjælp, omsorg og pleje 1. Eleven kan anvende viden om menneskets grundlæggende behov og funktionsniveau

Læs mere

K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R

K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan.

Læs mere

Lokalt bilag til praktikerklæring, SSA

Lokalt bilag til praktikerklæring, SSA Elevens navn: Lokalt bilag til praktikerklæring, SSA Midtmidtvejsevaluering (Praktik 1a) Midtvejsevaluering Slutevaluering (Ikke i praktik1a) Dato: Dato: Dato: Fødselsdato: Hold: SSA Praktik: Praktikstedets/afdelingens

Læs mere

Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Kompetencemål Mål for obligatoriske uddannelsesspecifikke fag Mål for valgfri uddannelsesspecifikke fag

Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Kompetencemål Mål for obligatoriske uddannelsesspecifikke fag Mål for valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen Mål for obligatoriske uddannelsesspecifikke fag Mål for valgfri uddannelsesspecifikke fag Gældende for hold startet efter 1. januar 2017 Indhold 1. KOMPETENCEMÅL...

Læs mere

SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN

SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN FOR MEDARBEJDERE I KONCERN SERVICE FOR MEDARBEJDERE I KONCERN SERVICE VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENT UDDANNELSEN VÆRD AT VIDE OM SERVICEASSISTENTUDDANNELSEN Hvorfor skal vi uddannes til serviceassistenter?

Læs mere

K V A L I T E T S P O L I T I K

K V A L I T E T S P O L I T I K POLITIK K V A L I T E T S P O L I T I K Vi arbejder med kvalitet i pleje og omsorg på flere niveauer. - Beboer perspektiv - Personaleudvikling og undervisning Louise Mariehjemmet arbejder med mennesket

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever Ansøgningsskema Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever For udfyldelse af skemaet se Vejledning til ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever.

Læs mere

Smørrebrød og catering

Smørrebrød og catering Lokal Undervisningsplan for hovedforløb Smørrebrød og catering 2. skoleperiode (7 uger) Beskrivelse af læringsaktiviteterne på 2. skoleperiode i uddannelsen for smørrebrød og catering. (3. niveau) 28.

Læs mere

Praktikøvelser. ud fra praktikmål for social- og sundhedsassistenter. fra Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2.

Praktikøvelser. ud fra praktikmål for social- og sundhedsassistenter. fra Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Praktikøvelser fra Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2 ud fra praktikmål for social- og sundhedsassistenter Alle sidehenvisninger refererer til den trykte bog. Gads Forlag Praktikmål 1 Eleven

Læs mere

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Uddannelsen til gastronom med speciale cater er tilrettelagt som en vekseluddannelse, sådan at der efter grundforløbet

Læs mere

Den lokale Undervisningsplan

Den lokale Undervisningsplan Den lokale Undervisningsplan for 1-årig serviceassistentuddannelse indenfor Hospitalsservice 1 INDHOLD Indhold... 2 Indledning... 3 Uddannelsens formål og mål... 4 Optagelse på uddannelsen... 5 Lærer-

Læs mere

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikuddannelsens faglige mål vurderes ud fra taksonomien: 1. Begynderniveau 2. Rutineret niveau 3. Avanceret niveau De enkelte niveauer defineres således:

Læs mere

Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i København. Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i Hillerød

Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i København. Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i Hillerød Temaoversigt for Social- og sundhedshjælperuddannelsen Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i København Skole-praktikmodel for Social- og sundhedshjælperuddannelsen i Hillerød Skoleforløbets

Læs mere

Varemodtagelse. 1. Kursiveret tekst trin 1 2. Normal tekst trin 2. Eleven kan modtage råvarer og kontrollere at varen svarer til ordren.

Varemodtagelse. 1. Kursiveret tekst trin 1 2. Normal tekst trin 2. Eleven kan modtage råvarer og kontrollere at varen svarer til ordren. Forslag til praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen revision 2012. Praktikmål og arbejdsfunktioner alle hovedområder. 1. Kursiveret tekst trin 1 2. Normal tekst trin 2 Varemodtagelse Eleven kan modtage

Læs mere

Nyt indhold i LUP for trin 1

Nyt indhold i LUP for trin 1 Trin 1 1.2.2016 Nyt indhold i LUP for trin 1 Generelt afsnit tilpasset den nye EUD reform og skolens pædagogiske strategi Afsnit om tilrettelæggelse af undervisningen på Trin 1 Opbyggelsen af uddannelsen:

Læs mere

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ

UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ RENGØRINGSSERVICE UDDANNELSE I PROFESSIONEL RENGØRING AMU-KURSER FAGLÆRT UDDANNELSE UDDANNELSE... ER NØGLEN TIL GODT ARBEJDSMILJØ VOKSENPÆDAGOGISK MILJØ VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE ERHVERVSRENGØRING FLEX

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker BEK nr 355 af 26/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 3. maj 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/01377-16 Senere ændringer

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Neurocenter Sengeafsnit 14 arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Rehabilitering af senhjerneskade/ erhvervet hjerneskade efter: Hæmoragia Infarkt Fokus på at

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Neurorehabilitering, Afsnit 12 og 13 arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Rehabilitering af senhjerneskade/ erhvervet hjerneskade efter: Hæmoragia Infarkt Traumer

Læs mere

Forklar betydningen. Kliniske sygeplejehandlinger. Sygeplejeprocessen

Forklar betydningen. Kliniske sygeplejehandlinger. Sygeplejeprocessen Mål 1 Eleven kan gennemføre og reflektere over kliniske sygeplejehandlinger, herunder selvstændigt anvende sygeplejeprocessen til at indsamle data, identificere, analysere, planlægge, udføre og evaluere

Læs mere

Info bog RENGØRINGSTEKNIKER & SERvIcEaSSISTENT

Info bog RENGØRINGSTEKNIKER & SERvIcEaSSISTENT Infobog RENGØRINGSTEKNIKER & serviceassistent Det er vigtigt at udvikle og fastholde virksomhedens ansatte. Giv dem en praktisk og bred uddannelse, der løfter både personen og virksomheden. Hvad er en

Læs mere

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Tjener

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Tjener Skabelon til uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Tjener Faget skal beskrive den viden, de metoder og processer, den faglige dokumentation og kommunikation eleven skal lære i den pågældende uddannelses

Læs mere

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Gastronom

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Gastronom Skabelon til uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Gastronom Faget skal beskrive den viden, de metoder og processer, den faglige dokumentation og kommunikation eleven skal lære i den pågældende uddannelses

Læs mere

2. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje

2. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje 2. praktik Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje Præstationsstandard: Rutineret niveau Eleven kan planlægge og gennemføre en

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker BEK nr 378 af 08/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. april 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.77T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper.

Godskrivning af 1. og 2. praktikperiode i uddannelsen til Social og sundhedshjælper. Inspiration til metoder til afklaring af kompetencer med henblik på godskrivning, som kan benyttes af den uddannelsesansvarlige/praktikansvarlige på ansøgerens nuværende eller tidligere arbejdsplads. Gennemgang,

Læs mere

Bedømmelseskriterier

Bedømmelseskriterier Bedømmelseskriterier Grundforløbet - Afsluttende prøve AFSLUTTENDE PRØVE GF FÆLLES KOMPETENCEMÅL... 2 AFSLUTTENDE PRØVE GF SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL SOSU... 5 AFSLUTTENDE PRØVE GF - SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL PA...

Læs mere

Læringsaktiviteter Sprog & kultur

Læringsaktiviteter Sprog & kultur Læringsaktiviteter Sprog & kultur målrettet social- og sundhedsuddannelsen 1 LÆRINGSAKTIVITETER... 3 1.1 TEMAER PÅ GRUNDFORLØBET SPROG & KULTUR - 40 UGER... 3 1.2 TEMAER FÆLLES KOMPETENCEMÅL... 4 1.3 TEMAER

Læs mere

Bilag - Praktikmål trin 1

Bilag - Praktikmål trin 1 Bilag - Praktikmål trin 1 Vejledning vedr. praktikmål Overordnet set, er alle praktikmål i spil i de tre praktikperioder. I forbindelse med bedømmelsen, anvendes taksonomi fra hhv. karakterskala og præstationsstandarder.

Læs mere

Kompetenceprofiler og hverdagspraksis for kost- og ernæringsuddannelserne

Kompetenceprofiler og hverdagspraksis for kost- og ernæringsuddannelserne Kompetenceprofiler og hverdagspraksis for kost- og ernæringsuddannelserne Juni 2011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 1. Indledning og sammenfatning... 3 Ernæringshjælper - en

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Praktikerklæring. for trin 2 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedsassistent

Praktikerklæring. for trin 2 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedsassistent Praktikerklæring for trin 2 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedsassistent Praktikerklæringen udstedes til eleven og til skolen. Gemmes evt. i Elevplan. Praktikområde (sæt kryds) Somatisk

Læs mere

3.0 Niveau, læringsaktiviteter - NM receptionist De faglige mål, evaluering og bedømmelse

3.0 Niveau, læringsaktiviteter - NM receptionist De faglige mål, evaluering og bedømmelse 3.0 Niveau, læringsaktiviteter - NM receptionist De faglige mål, evaluering bedømmelse Fag/læringselement Faglige mål Niveau Evaluering feedback Receptionist Samarbejde om løsning af faglige opgaver. Dansk

Læs mere

Praktik 2. Midtvejsevaluering: Standpunktsbedømmelse:

Praktik 2. Midtvejsevaluering: Standpunktsbedømmelse: Begynde at opnå Arbejde videre med at opnå Opnået Trin 1 - Praktik mål, erhvervsfaglige kompetencer samt status for målopfyldelse. Elevnavn: Praktiksted: Praktikperiode: Vejleder: Praktikmål Erhvervsfaglig

Læs mere

Mål for praktikuddannelsen - Støttecenter

Mål for praktikuddannelsen - Støttecenter Mål for praktikuddannelsen - Støttecenter Generelt Opfyldelse af målene for praktikperioden, er beskrevet i den til enhver tid gældende Uddannelseshåndbog, og elevens Uddannelsesbog, begge udgivet af Social-

Læs mere

Uddannelsesordning 2017 Uddannelsesstart efter januar 2017 Lokal uddannelsesplan for Sosu hjælper uddannelsen Skoleperiode 1 De resterende

Uddannelsesordning 2017 Uddannelsesstart efter januar 2017 Lokal uddannelsesplan for Sosu hjælper uddannelsen Skoleperiode 1 De resterende Uddannelsesordning 2017 Uddannelsesstart efter januar 2017 Lokal uddannelsesplan for Sosu hjælper uddannelsen Skoleperiode 1 De resterende skoleperioder er under udarbejdelse medio foråret 2017 3. Læringsaktiviteter:

Læs mere

Praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen

Praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen Praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen Navn: Opstartsdato: Husk - ved afslutning af hvert praktikophold udfyldes skemaerne - ved første praktikophold afkrydses alle arbejdsfunktioner - at de efterfølgende

Læs mere

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje 1. praktik Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje Præstationsstandard: Begynderniveau Eleven kan løse en opgave og udføre

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service September 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere