Guide. Vores butiksbestyrelse Vores opgaver. Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide. Vores butiksbestyrelse Vores opgaver. Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne?"

Transkript

1 Guide Vores butiksbestyrelse Vores opgaver Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne?

2 Butiksbestyrelsen Denne guide giver et kort overblik over opgaver, som butiksbestyrelser typisk arbejder med. Læs og udfyld guiden inden jeres butiksbestyrelse sammen arbejder med bestyrelsesværktøjet Sammen om vores opgaver. Ud over de nævnte opgaver har butiksbestyrelsen også ansvaret for andre opgaver, som er relevante for lige netop jeres butik. Giv guiden til nye medlemmer af jeres bestyrelse Medlemsdemokrati Butiksbestyrelsen arbejder for demokratiet i Coop. I holder bl.a. årsmøde, afgiver stemmer ved valg til Coops landsråd, I opstiller måske kandidater til landsrådet og overvejer kandidater til jeres egen butiksbestyrelse og måske Coops foreningsbestyrelse. Hvordan synes jeg, at vores butiksbestyrelse skal arbejde med medlemsdemokrati? Butiksbestyrelsen er - i samspil med butikkens ansatte - medlemmernes repræsentanter i butikken og butikkens ambassadører i lokalsamfundet. Butiksbestyrelsen arbejder aktivt for at styrke butikken, det lokale fællesskab og Coops demokrati, mærkesager og værdier. Mere info: Læs den fulde beskrivelse af butiksbestyrelsers opgaver i Coops opgavebeskrivelser på: coopforum.dk/opgavebeskrivelser Vil du vide mere om butiksbestyrelsers formål og arbejde så se her: coopforum.dk/butiksbestyrelse Lad dig inspirere af hvordan andre butiksbestyrelser helt konkret har arbejdet med de forskellige opgaver på: coopforum.dk/inspiration

3 Butiksstrategi Butikkens strategi er vigtig for butikkens resultat og i nogle tilfælde overlevelse. Bestyrelsen drøfter som minimum butikkens situation, strategioplæg, investeringsmuligheder og handlingsplaner med uddeleren/varehuschefen som optakt til uddelerens/varehuschefens strategimøde med salgschefen. I indgår også i dialog med uddeleren/varehuschefen om butikkens kundetilfredshedsmålinger samt driftsmæssige og økonomiske situation. Skal der ansættes ny uddeler eller varehuschef, drøfter formanden ønsket profil med salgschefen. Hvad er mine input til strategien for vores butik i det kommende år? Medlems- og kundeaktiviteter Bestyrelsen planlægger og deltager i butiksaktiviteter i samarbejde med uddeleren/varehuschefen. Aktiviteterne tager udgangspunkt i kædens og Coops mål og indsatsområder samt butikkens traditioner. Medlems- og kundeaktiviteter er en god måde at få kunder og medlemmer i snak og samtidig synliggøre butikkens og Coops budskaber. Bestyrelsen deltager også i medlemshvervning og andre fælles Coopaktiviteter. Bestyrelsen fastlægger hvert år senest d. 1/12 - i samarbejde med uddeleren/varehuschefen - en plan for medlems- og kundeaktiviteter for det kommende år. Bestyrelsen udarbejder også budget for brug af aktivitetsmidlerne. Hvilke medlems- og kundeaktiviteter synes jeg, vores butiksbestyrelse bør arbejde med i det kommende år?

4 Sortiment Hvad har jeres butik på hylderne, og hvad har I ikke på hylderne? Kunder har ofte ønsker til sortimentet og vil fx ofte gerne købe lokale varer. Kan ønskerne opfyldes, kan det være til gavn for butikken. I drøfter medlemmernes og kundernes ønsker til sortiment med uddeleren eller varehuschefen. I kan fx høre kundernes ønsker til sortiment, når I er til stede i butikken eller er i kontakt med jeres netværk. I kan også - i samarbejde med uddeleren/varehuschefen - invitere til forbrugeraftener, hvor medlemmerne kan ytre deres holdninger. Beslutningskompetencen ligger hos uddeleren/varehuschefen (inden for kædens regler). Partnerskaber I er i dialog med uddeleren/varehuschefen om mulige lokale interne og eksterne partnerskaber til gavn for bestyrelse og butik. Partnerskaber kan fx være med lokale foreninger om fælles arrangementer til gavn for begge parter fx om Coops Madmanifest. Det kan også være drøftelse af aftaler med lokale leverandører, som til gengæld stiller sig til rådighed for kundernes spørgsmål i butikken eller på forbrugeraftener. Hvilke partnerskaber, synes jeg, vores bestyrelse og butik bør arbejde for at indgå? Hvordan kan vi, i vores bestyrelse, bedst komme i kontakt med medlemmerne for at høre deres ønsker til butikkens sortiment?

5 Medlemsinvolvering Butikken er ejet af medlemmerne, og det er derfor oplagt at høre, hvad medlemmerne har på hjerte løbende og ikke kun i forbindelse med årsmødet. Butiksbestyrelsen arbejder for og med involvering af medlemmer både digitalt og ikke-digitalt. I synliggør også bestyrelsen og foreningsaktiviteter i butikken via digitale medier. I kan fx. i samarbejde med uddeler og varehuschef invitere alle medlemmer til en forbrugeraften, eller I kan opfordre medlemmerne til at give deres meninger til kende på butikkens Facebookside. Hvordan synes jeg, vores butik og bestyrelse bør arbejde med medlemsinvolvering? Profilering Butiksbestyrelsen profilerer butikken og Coop i lokalsamfundet. Butiksbestyrelsen kan fx være aktiv og opslå nyheder om medlems- og kundeaktiviteter til fx forbrugeraftener eller mærkedage på butikkens Facebookside. Bestyrelsen kan i samarbejde med uddeler/varehuschef sende pressemeddelelser, faste indlæg om gode historier fra butikken til lokale medier eller deltage aktivt i fx foreningsnetværket i byen eller bydelen. Hvordan synes jeg, vores butik og bestyrelse bør arbejde med profilering af butikken og Coop?

6 Fornyelse Verden omkring os fornyer sig hele tiden, og det gør Coop, butikkerne og vores konkurrenter også. Bestyrelsen drøfter fornyelse af butikken og indgår i dialog med uddeler/varehuschef om fornyelsestiltag. Til hjælp for jeres dialog kan I bl.a. bruge Coops innovationsredskab: coopforum.dk/innovation. I kan også invitere kunderne til at give deres forslag, eller I kan hente inspiration hos andre bestyrelser og butikker. Hvilket fornyelsestiltag, synes jeg, vores butik bør gennemføre? Ledelse Det er formandens ansvar, at butiksbestyrelsen ledes, men alle bestyrelsesmedlemmer bidrager til, at det er attraktivt at være medlem af bestyrelsen, at bestyrelsen styrker butikken, og at bestyrelsens øvrige opgaver varetages. Butiksbestyrelsen: Vælger en formand og en næstformand Udarbejder plan og budget for bestyrelsens arbejde og følger op på økonomien Hverver aktive medlemmer og kandidater til bestyrelsen Beslutter organisering fx nedsættelse af aktivitetsudvalg Vedtager egen forretningsorden. Hvordan kan jeg bedst bidrage til, at det er attraktivt at være medlem af vores butiksbestyrelse?

7 Butiksordbogen Ved dialog med uddeleren eller salgschefen støder I måske på ord, som I ikke anvender i jeres eget professionelle eller private liv. Her er en kort oversigt med forklaringer på butiksnære ord, som I sikkert møder. AD = Automatisk VareDisponering. Når en vare købes - og dermed scannes - registreres salget, og varen genbestilles automatisk. Clickview = IT-program, hvor uddeler kan se månedsregnskabet inkl. underlinier. Der kan laves sammenligninger med andre butikkers regnskaber. Coopnet = Coops Intranet, hvor uddeler og medarbejder får daglige informationer fra Coop. DB 1= Dækningsbidrag 1. Findes på linie 13 i driftsrapporten. DB1 er realiseret avance fratrukket personaleudgifter. DB2 = Dækningsbidrag 2. Findes på linie 20 i driftsrapporten. DB2 er DB1 fratrukket de samlede udgifter, som er lagt sammen på linie 19. Hilton Foods = En moderne kødforædlingsfabrik i Hasselager. Hilton leverer detailpakket kød til alle Coops butikker. Lagerdage = Det antal dage varerne gennemsnitligt står i butikken. Lønprocent = Udgifter til butikspersonalets løn som procent af butiksomsætningen. NPS = Net Promotor Score. NPS er en kundeloyalitetsmåling, der gennemføres i hver kæde to gange årligt. PD = Policy Deployment. PD er en handlingsplan, der viser butikkens mål, og hvem der har ansvaret for at udføre handlingerne. RAP = Rationel ArbejdsPlanlægning. RAP er uddelerens IT-værktøj til at planlægge og få overblik over vagtskemaer. Regionschef = Chef for varehuschefen i Kvickly. Regionschefen har det overordnede ansvar for butikken. I Super- Brugsen og Dagli LokalBrugsen hedder regionschefen en salgschef, men det dækker over samme funktion. Salgschef = Chef for uddeleren i Superbrugsen eller Dagli LokalBrugsen. Salgschefen har det overordnede ansvar for butikken. I Kvickly hedder salgschefen en regionschef, men det dækker over samme funktion. SAP = Coops IT-administrationssystem, der håndterer løn, HR, økonomi og regnskab. SAP bliver indført løbende i Space/planogram = En forudaftalt plan for hvordan varerne placeres på hylderne. Tavlemøde = Personalemøde ved målstyringstavlen. Uddeler informerer personalet, og samtidig aftales mål for konkrete områder i butikken. Se flere ordforklaringer: coopforum.dk/ordbog Er der noget, der undrer jer, eller ønsker I flere forklaringer, så kontakt uddeler eller varehuschef.

Formandssamtalen - En dialogsamtale mellem formand og uddeler/varehuschef

Formandssamtalen - En dialogsamtale mellem formand og uddeler/varehuschef Formandssamtalen - En dialogsamtale mellem formand og uddeler/varehuschef Uddeler: Formand: Dato: Indhold: Vejledning - Formålet med formandssamtalen Dialogskema -6 Opsamling på Dialogen 7 Vejledning -

Læs mere

Mønsterforretningsorden for en butiksbestyrelse i Coop

Mønsterforretningsorden for en butiksbestyrelse i Coop Mønsterforretningsorden for en butiksbestyrelse i Coop Forretningsorden for butiksbestyrelsen i. Alle medlemmer af butiksbestyrelsen og uddeler/varehuschef modtager en kopi af forretningsordenen, og den

Læs mere

UDDYBNING AF BESTYRELSENS ANSVAR OG OPGAVER

UDDYBNING AF BESTYRELSENS ANSVAR OG OPGAVER 1 2 UDDYBNING AF BESTYRELSENS ANSVAR OG OPGAVER Dette er en forkortet version af den landsrådsvedtagne opgavebeskrivelse til brug for introkurser. Opgavebeskrivelsen for hele coop ambas medlemsorganisation

Læs mere

Inspiration til bestyrelsesarbejdet

Inspiration til bestyrelsesarbejdet Inspiration til bestyrelsesarbejdet 1 Forord I dette katalog kan du hente inspiration til det konkrete arbejde med bestyrelsens opgaver. Landsrådet vedtog i 2014 nye opgavebeskrivelser, og de vil både

Læs mere

Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation

Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation I disse opgavebeskrivelser kaldes Coop amba for Coop. Opgavebeskrivelserne fastlægger regler for de opgaver, en butiksbestyrelse, en brugsforeningsbestyrelse,

Læs mere

Velkommen. Mærkesager

Velkommen. Mærkesager Velkommen Mærkesager 17.30 Velkomst og præsentation 18.00 Middag 18.30 21.30 Sammen om en god start viden, dialog, spørgsmål og svar Velkommen i Coop Hvad er Coop? Medlemsdemokrati og opgaver Værd at vide

Læs mere

Opgavebeskrivelserne fastlægger regler for de opgaver, en butiksbestyrelse, en brugsforenings-bestyrelse, landsrådet og bestyrelsen skal varetage.

Opgavebeskrivelserne fastlægger regler for de opgaver, en butiksbestyrelse, en brugsforenings-bestyrelse, landsrådet og bestyrelsen skal varetage. Opgavebeskrivelser for Coop amba s medlemsorganisation I disse opgavebeskrivelser kaldes Coop amba for Coop. Opgavebeskrivelserne fastlægger regler for de opgaver, en butiksbestyrelse, en brugsforenings-bestyrelse,

Læs mere

Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation

Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation I disse opgavebeskrivelser kaldes Coop amba for Coop. Opgavebeskrivelserne fastlægger regler for de opgaver, en butiksbestyrelse, en brugsforeningsbestyrelse,

Læs mere

Oversigt over beslutningsog samarbejdsorganer i Coop-familien. Version 2.0 revideret / FJ, JS, LI, CL.

Oversigt over beslutningsog samarbejdsorganer i Coop-familien. Version 2.0 revideret / FJ, JS, LI, CL. Oversigt over beslutningsog samarbejdsorganer i Coop-familien Version 2.0 revideret 28. 11. 2018 / FJ, JS, LI, CL. Side 2 af 8 Landsrådet Landsrådet er Coops øverste myndighed. Landsrådet vælger Coop ambas

Læs mere

Velkommen. Velkomstaften for bestyrelsesmedlemmer i Coop 2017

Velkommen. Velkomstaften for bestyrelsesmedlemmer i Coop 2017 Velkommen Velkomstaften for bestyrelsesmedlemmer i Coop 2017 Program 17.30 Velkomst 17.35 Du har ordet 18.15 Middag 18.45 Sammen om vigtige temaer i arbejdet som bestyrelsesmedlem 21.30 Kom godt hjem Medlemsdemokrati,

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

Guide til presse og sociale medier

Guide til presse og sociale medier Guide til presse og sociale medier - få butikkens og bestyrelsens arbejde i pressen og på sociale medier Værktøjskassen til pressearbejde Et opkald/en mail til journalist Invitation til lokalredaktion

Læs mere

Sekretærrollen i bestyrelsen

Sekretærrollen i bestyrelsen Sekretærrollen i bestyrelsen Rutiner og opgaver med et digitalt afsæt Vi er: Kim Bruhn Jens Skipper Rasmussen Sekretærens opgaver Du har ansvaret for at sikre bestyrelsens kollektive hukommelse og historieskrivning

Læs mere

Stk. 1 Foreningens navn er Coop amba (i det følgende kaldet Coop) med binavnene Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger amba og FDB amba.

Stk. 1 Foreningens navn er Coop amba (i det følgende kaldet Coop) med binavnene Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger amba og FDB amba. Vedtægter for Coop amba 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Coop amba (i det følgende kaldet Coop) med binavnene Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger amba og FDB amba. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Oversigt over det vedtagne forslag på landsrådsmødet. Alene vedtagelserne og evt. konsekvensrettelser

Oversigt over det vedtagne forslag på landsrådsmødet. Alene vedtagelserne og evt. konsekvensrettelser Landsrådsmødet 16.-17. november 2018 Punkt 4 Behandling af forslag fra arbejdsgruppen om servicetjek af medlemsdemokratiet Oversigt over det vedtagne forslag på landsrådsmødet. Alene vedtagelserne og evt.

Læs mere

Fagligt og personligt udbytte af netværk i DJØF 27. sept. 2010

Fagligt og personligt udbytte af netværk i DJØF 27. sept. 2010 Fagligt og personligt udbytte af netværk i DJØF 27. sept. 2010 Ved Christian Ahlefeldt Laurvigen Netværksdag 2010 Medico Industrien Hvad er DJØF? Faglig organisation for nøglemedarbejdere og ledere Medlemmer

Læs mere

Talentudvikling i detailhandlen

Talentudvikling i detailhandlen lene.groth@coop.dk Talentudvikling i detailhandlen Cranet Konferencen 2015 Kort om Coop Medarbejderne Over 40.000 medarbejdere Danmarks største elevplads med 1.100 butiks- og kontorelever Medlemmerne Over

Læs mere

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012 Velkommen Nye aktive på nye måder 27. Oktober 2012 Program for dagen 11.40-13.00 Velkommen og siden sidst med gæst i den varme stol Oplæg og diskussion om målgrupper 13.00-14.00 Frokost 14.00-15.50 Oplæg

Læs mere

80% saml dine mærker her S A M L E M Æ R K E R. op til. på glas fra spiegelau. Vilkår og betingelse

80% saml dine mærker her S A M L E M Æ R K E R. op til. på glas fra spiegelau. Vilkår og betingelse saml dine mærker her S A M L E M Æ R K E R 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1 15 16 17 18 19 20 21 22 23 2 25 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1 15 16 17 18 19 20 21 22 23 2 25 Vilkår og betingelse Fra den 23. august

Læs mere

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen har indgået et samarbejde med KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet, der tilsammen udgør parterne bag kampagnen Tænk dig om

Læs mere

Beretning for Hovborg Brugsforening. (generalforsamling den )

Beretning for Hovborg Brugsforening. (generalforsamling den ) Beretning 2015 for Hovborg Brugsforening (generalforsamling den 14.04.16) Dette er Hovborg brugsforenings årsberetning nr. 106. 2015 har været et år med mange udfordringer, hvilket også fremgår af årets

Læs mere

Inspiration. til at engagere medlemmer

Inspiration. til at engagere medlemmer Inspiration til at engagere medlemmer Vi vil engagere alle medlemmer Sammen kan vi! Coop er ejet af over 1,7 mio. medlemmer. Ambitionen er, at medlemmerne oplever Coop som mere end et sted, hvor man køber

Læs mere

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Notat Dato 6. marts 2013 CH Side 1 af 5 Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning v/ellen Hansen 3. Debat om vigtige

Læs mere

Kommunikationsplan, FlexMark

Kommunikationsplan, FlexMark Deltidslandmænd Konsulenter Ledende konsulenter Oktober November December Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August 16-02-2011 Kommunikationsplan, FleMark Aktivitet Målgruppe 2009 2010 Direct mail

Læs mere

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk?

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Jesper Brieghel Chefkonsulent KL Anna Ebbesen Rådgiver Advice Digital Formål med workshoppen Hvordan bruger man de nye medier strategisk,

Læs mere

Distriktsmøder. Efterår 2019

Distriktsmøder. Efterår 2019 Distriktsmøder Efterår 2019 Brugsforeningerne Brugsforeningerne 2 Coop Danmark Coop Danmark 3 Trods modvind og forsat konkurrentetablering, vinder vores sammenlignelige butikker markedsandele Markedsandel

Læs mere

Vedtægter. for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. Fondsregister nummer 1486

Vedtægter. for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. Fondsregister nummer 1486 Vedtægter for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904 Fondsregister nummer 1486 1. Navn og hjemsted 1. Fondens navn er Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. 2. Fonden er en selvejende institution undergivet

Læs mere

SALG AF BÆREDYGTIGE PRODUKTER HVAD VIRKER?

SALG AF BÆREDYGTIGE PRODUKTER HVAD VIRKER? SALG AF BÆREDYGTIGE PRODUKTER HVAD VIRKER? Kirsten Schmidt, greencsr Grøn Butik, Aalborg 24. maj 2016 Undersøgelse: Afsætning af bæredygtige produkter god praksis i nordisk detailhandel Nogle har succes

Læs mere

Agenda. 1. Introduktion 2. Fra CoopPlus til Coop kortet 3. Fremtidens muligheder og udfordringer

Agenda. 1. Introduktion 2. Fra CoopPlus til Coop kortet 3. Fremtidens muligheder og udfordringer 2 Agenda 1. Introduktion 2. Fra CoopPlus til Coop kortet 3. Fremtidens muligheder og udfordringer 3 Agenda 1. Introduktion 2. Fra CoopPlus til Coop kortet 3. Fremtidens muligheder og udfordringer Hvem

Læs mere

Trivsel blandt Butiksansatte

Trivsel blandt Butiksansatte Trivsel blandt Butiksansatte Oktober 2001 Disposition Baggrund Samarbejde Datagrundlag Model Resultater Overordnede resultater Detaljerede resultater Baggrund Samarbejde, datagrundlag og model Undersøgelsen

Læs mere

Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker

Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker Før årsmødet... 2 Adgang og tilmelding... 2 Indkaldelse... 2 Dagsorden... 2 Øvrig forberedelse af mødet... 3 Under årsmødet... 4 Modtagelse... 4 Velkomst...

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Opgavebeskrivelser for FDB s medlemsorganisation

Opgavebeskrivelser for FDB s medlemsorganisation Opgavebeskrivelser for FDB s medlemsorganisation Disse opgavebeskrivelser fastlægger regler for de opgaver, butiksråd, landsråd og bestyrelse skal varetage. Opgavebeskrivelserne omtaler en række præcise

Læs mere

Vores rejse med ServiceNow

Vores rejse med ServiceNow Vores rejse med ServiceNow Lisbeth Smed Lisbeth.Smed@Coop.dk SIDE 1 Indhold Om Coop Vores rejse med ServiceNow Lessons learned Om Coop Coop er Danmarks største detailvirksomhed og er ejet af medlemmerne.

Læs mere

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man er medlem af afdelingsbestyrelsen. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde mere information

Læs mere

Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation

Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation Opgavebeskrivelser for Coop ambas medlemsorganisation Disse opgavebeskrivelser fastlægger regler for de opgaver, butiksråd, landsråd og bestyrelse skal varetage. Opgavebeskrivelserne omtaler en række præcise

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Coop. Hvordan forener vi det at gøre ServiceDesken mere effektiv med at give brugerne en bedre service

Coop. Hvordan forener vi det at gøre ServiceDesken mere effektiv med at give brugerne en bedre service Coop Hvordan forener vi det at gøre ServiceDesken mere effektiv med at give brugerne en bedre service Julie Schaldemose og Lisbeth Smed SIDE 1 Indhold Om Coop Baggrund og formål Forberedelsen Effekt Hvad

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4 Hillerød C4 Hillerød er en interesseorganisation for alle vækstorienterede virksomheder i hovedstadsregionen. Det er vores mission at gøre regionen attraktiv for

Læs mere

Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S

Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S Dokumentkontrol Godkendt dato: 21.10.2015 Godkendt af: Bestyrelsen i Coop Danmark A/S Dokument ejer: Thomas Hermann, Filnavn: Politik

Læs mere

Godt bestyrelsesarbejde i KAB

Godt bestyrelsesarbejde i KAB Direktionen 1. april 2004 jny/cat/has / 20040401EndeligUdgaveGodtBestyArb.wpd Godt bestyrelsesarbejde i KAB 1. Indledning Dette dokument indeholder en række tilkendegivelser, som KAB s bestyrelse både

Læs mere

Trin 1 Situationsanalyse. Trin 2 Målsætninger. Trin 3 Målgruppevalg. Trin 4 Butikskoncept Strategisk. Trin 5 Butikskoncept Taktisk

Trin 1 Situationsanalyse. Trin 2 Målsætninger. Trin 3 Målgruppevalg. Trin 4 Butikskoncept Strategisk. Trin 5 Butikskoncept Taktisk KONCEPT MODELLEN Trin 1 Situationsanalyse Trin 2 Målsætninger Trin 3 Målgruppevalg Trin 4 Butikskoncept Strategisk Trin 5 Butikskoncept Taktisk Trin 6 Butikskoncept Operativt Trin 7 Kontrol og tilpasning

Læs mere

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse strategi Aktivt medborgerskab er en grundpille i et velfungerende

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15 Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Re-design af sanistaal.com 4 Oms 3,9b Reklamer 8 Sociale medier 14 Pressemeddelelser 15 Personalebladet 17 Intranet 18 Årsberetning og CSR 19 1 Kommunikationskanaler

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen Mødetidspunkt 21-01-2019 18:30 Mødeafholdelse Mødelokale A+B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Vi skaber sammen 21-01-2019 18:30 1

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013. Kommunerne og valgdeltagelsen

Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013. Kommunerne og valgdeltagelsen Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013 Kommunerne og valgdeltagelsen Kommuna Den 19. november 2013 er der kommunalvalg. Det er vigtigt, at så mange som muligt tager del i demokratiet den dag. Derfor opfordrer

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

VERDENS BEDSTE NYHEDER

VERDENS BEDSTE NYHEDER Idekatalog for VERDENS BEDSTE NYHEDER Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Omtanke Vi viser omtanke for mennesker, dyr, miljø og arbejder for en samfundsudvikling med respekt for disse.

Omtanke Vi viser omtanke for mennesker, dyr, miljø og arbejder for en samfundsudvikling med respekt for disse. Vedtægter for Coop amba 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Coop amba (i det følgende kaldet Coop) med binavnene Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger amba og FDB amba. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Introduktion På baggrund af projekt ny service, er der udviklet nogle værktøjer til inddragelse

Læs mere

Generalforsamling i Fensmark Brugsforening Tirsdag den 29. april 2014

Generalforsamling i Fensmark Brugsforening Tirsdag den 29. april 2014 Generalforsamling i Fensmark Brugsforening Tirsdag den 29. april 2014 Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer og stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning og fremtidsplaner. 3. Forelæggelse af årsrapport, herunder

Læs mere

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI Formål og værdier VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI FRIVILLIGSTRATEGI 3 trin Udarbejdelse af en frivilligstrategi kan hjælpe jer med at finde frem til, hvordan I vil arbejde med frivillige i jeres forening/aftenskole,

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Frederiksbergs Frivillighedsstrategi 2 Forord 3 Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

Coop Danmark. ServicePortal Implementering og erfaringer

Coop Danmark. ServicePortal Implementering og erfaringer Coop Danmark ServicePortal Implementering og erfaringer Julie, Peter og Lisbeth SIDE 1 Indhold Om Coop Baggrund og formål Lisbeth Projektet og erfaringer Peter Arbejdet i ServiceDesk Julie Effekt i ServiceDesk

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet, mandag den 6. maj 2019 kl til

Referat fra bestyrelsesmødet, mandag den 6. maj 2019 kl til Holstebro den 12. maj 2019 Referat fra bestyrelsesmødet, mandag den 6. maj 2019 kl. 16.00 til 18.00. Mødested: Nupark, lokale A, 1. sal Deltagere: Michael Werner, Holstebro Industri- og Håndværkerforening,

Læs mere

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole Så er det med at komme afsted til landsdelsmødet tag bare flere ledere fra kredsen med Landsdelsmøde : Landsdelsmødet er det forum, hvor vi i landsdelen lægger planerne for fremtiden i vores landsdel og

Læs mere

Målstyring i Coop-Kvickly

Målstyring i Coop-Kvickly Målstyring i Coop-Kvickly Baggrund Fælles fokus på de væsentligste tiltag i Coop Coop ønsker at blive bedre til at eksekvere Undgå handlingsplaner der samler støv på hylden og ikke holder Overordnet forløb

Læs mere

Vedtægter Sønderborghus

Vedtægter Sønderborghus Vedtægter Sønderborghus 1 Navn og hjemsted Sønderborghus er en selvejende institution. 2 Formål Sønderborghus har hjemsted i Sønderborg Kommune. Den selvejende institution har til huse i bygning ejet af

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi April 2013 Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner. Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR. Stiftet 1997

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR. Stiftet 1997 1 Navn, hjemsted og formål 1.1. Den selvejende institutions navn er Orøkontor. VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR Stiftet 1997 1.2. Orøkontors hjemsted er Orø, Holbæk Kommune. 1.3. Den

Læs mere

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg. Kristensen, Lotte Højmark Mundt, Thomas Støttrup,

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg. Kristensen, Lotte Højmark Mundt, Thomas Støttrup, Nordenskov den 26 September 2012 Referat af: Sted: Regeringsmøde 2, i Fællesvirke Nordenskov Skole Samlingssalen Dato: 26 september 2012, kl.19.00 21.30 Deltagere: Tonni Lander, Leif Arnbjerg, Kim Andersen,

Læs mere

Saml dine mærker her SPAR OP TIL 75%

Saml dine mærker her SPAR OP TIL 75% Saml dine mærker her 25 24 19 23 18 14 4 22 17 13 21 16 12 9 8 7 6 5 3 2 15 1 VILKÅR OG BETINGELSER Fra den 4. september 2016 til 7. januar 2017 får du et samlemærke for hver 50 kr. du køber for i Irma,

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT 1 FYSISKE RAMMER Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids-

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Februar 2013 UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Baggrund En attraktiv og aktiv by med aktive medborgere Frederiksberg Kommune og byen Frederiksberg har i udgangspunktet en stærk tradition for

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Mette Østergaard Samuelsen International chef Periode: 1. januar 2019 til 31. december 2019 Beløbsramme: Kr. 120.000,- (niveau marts 2012) Den 21. oktober 2015 godkendte

Læs mere

70% Saml dine mærker her SPAR OP TIL

70% Saml dine mærker her SPAR OP TIL S Saml dine mærker her A M L M Æ R 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 VILKÅR OG BETINGELSER Fra den 20. februar 2017 til 11. juni 2017 får du

Læs mere

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 Børns læsning Levende lokalområder Digital dannelse og digital formidling Bibliotekernes fysiske rum 1 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 FIRE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 4. marts 2008

Velkommen til Generalforsamling 4. marts 2008 Velkommen til Generalforsamling 4. marts 2008 Generalforsamling 2008 Lederne København Vest Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab og budget 4. Behandling

Læs mere

Workshop B: Lær at bruge LinkedIn

Workshop B: Lær at bruge LinkedIn Workshop B: Lær at bruge LinkedIn LinkedIn oplæg ved Dansk Journalistforbund Kreds 4 Østjylland (Netværkscafé) Hvad er Linkedin Socialt medie + meget mere! Professionelt netværk, pt. ca. 1.800.000 profiler

Læs mere

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark.

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark. Opdateret 17. maj 2017 God foreningsledelse i Djøf tænk længere 1. Indledning Djøf er en forening dannet af medlemmerne, og mere end 90.000 højtuddannede og kompetente mennesker har valgt at være medlemmer

Læs mere

Du har. indflydelse! Din boligafdeling- det nære og konkrete niveau Din boligorganisation- det overordnede og politiske niveau

Du har. indflydelse! Din boligafdeling- det nære og konkrete niveau Din boligorganisation- det overordnede og politiske niveau Du har indflydelse! Som beboer i en almen bolig er du en del af et beboerdemokrati. Det betyder, at du har indflydelse. Du er med til at bestemme. Men du bestemmer selv, om du vil være med til at bestemme.

Læs mere

Fordele. Indmeldelse. App

Fordele. Indmeldelse. App Fordele Hvilke fordele får medlemmer af Coop? Hver uge er der medlemstilbud. Og når du handler i Coop, kan du få bonus på dine køb. Bonusen kan hele tiden bruges til at betale med i vores butikker og på

Læs mere

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kulturtjenesten. Kulturtjenesten stiftes i et forpligtende samarbejde mellem Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Lolland Kommune er den administrerende

Læs mere

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne.

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. God foreningsledelse i Djøf stiller os stærkere 1. Indledning Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. Da Djøf er en medlemsejet organisation har medlemmerne

Læs mere

Velkommen til pressemøde

Velkommen til pressemøde Velkommen til pressemøde Tivoli, tirsdag 3. juni 2014 Coop / Jens Visholm Klik Mad for ligger at redigere i vores DNA i masteren 1866: H. C. Sonne - fødevarer til folket 1976: FDB s madpyramide - billig,

Læs mere

Vedtægter for CBS Students

Vedtægter for CBS Students Vedtægter for CBS Students 1 Navn Organisationens navn er: CBS Students 2. Hjemsted Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune 3. Formål Organisation har til formål at virke som interesseorganisation

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Få mere ud af det du allerede har. Sammen kan vi blomstre

Få mere ud af det du allerede har. Sammen kan vi blomstre Få mere ud af det du allerede har Sammen kan vi blomstre Vækst vokser indefra I en tid, hvor bankerne er lukkede, selvom de har åbent, og kunderne kigger mere på prisskiltene end på brødene, er det tid

Læs mere

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen.

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen. Vores Sydhavn Om tilbuddet: Projektet Vores Sydhavn sigter mod at implementere det digitale strategiske værktøj, www.tagdel.dk, som et permanent og digitalt samlingspunkt for alle borgere i Sydhavnen.

Læs mere

3. Analyse og prioritering. Fokus på trivsel og det psykiske arbejdsmiljø. 4. Handleplan og opfølgning

3. Analyse og prioritering. Fokus på trivsel og det psykiske arbejdsmiljø. 4. Handleplan og opfølgning Mere information Trivselsundersøgelsen er udviklet som en del af et projekt om arbejdsmiljø i skovbranchen. Den er gratis og kan bruges af alle virksomheder i skovbranchen. 12 Fokus på trivsel og det psykiske

Læs mere

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest Stillingsbetegnelse Afdelingsformanden Kontorchef (A-niveau) Reference Repræsentantskabsgeneralforsamlingen Afdelingsbestyrelsen Nærmeste overordnede Ansvarsområde Øverste politiske leder af afdelingen

Læs mere

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA?

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA? DNA ET ANDERLEDES NETVÆRK Et netværk handler IKKE kun om at sælge dine produkter eller skaffe dig dit næste job! DNA er et netværk hvor faglig sparring, engagement, personlig udvikling og ikke mindst forretningsudvikling

Læs mere

Fordele. Indmeldelse. App

Fordele. Indmeldelse. App Fordele Hvilke fordele får medlemmer af Coop? Hver uge er der medlemstilbud. Og når du handler i Coop, kan du få bonus på dine køb. Bonussen kan hele tiden bruges til at betale med i vores butikker og

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Politik for det frivillige sociale arbejde MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord SIDE 2 Marts 2010 Eike Albrechtsen, formand for Socialudvalget Uanset, hvor mange paragraffer, der skrives

Læs mere

Guide til bestyrelsesfunktioner i QuickCoop / Coop app

Guide til bestyrelsesfunktioner i QuickCoop / Coop app Guide til bestyrelsesfunktioner i QuickCoop / Coop app Version 1.0 Side 1/19 Indhold 1 Indledning... 3 2 Start QuickCoop fra mobiltelefon - Android... 4 3 Start QuickCoop fra mobiltelefon - iphone... 4

Læs mere

Modul 4 LEAN support i produktionen

Modul 4 LEAN support i produktionen Modul 4 LEAN support i produktionen Program Dag 1: Opsamling problemløsningsøvelse Den helstøbte ambassadør Kommunikation Situationskort Dag 2: Virksomhedsbesøg Opfølgning og plan for virksomhed Præsentationsteknik

Læs mere

Guide til en. SOCIAL mediestrategi

Guide til en. SOCIAL mediestrategi 9 essentielle spørgsmål Guide til en SOCIAL mediestrategi 1 At bruge sociale medier handler om at styrke relationen til familie, venner, bekendte, men de kan også bruges til at styrke relationen til kunder,

Læs mere

Stk. 1 Foreningens navn er Coop amba (i det følgende kaldet Coop) med binavnene Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger amba og FDB amba.

Stk. 1 Foreningens navn er Coop amba (i det følgende kaldet Coop) med binavnene Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger amba og FDB amba. Vedtægter for Coop amba 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Coop amba (i det følgende kaldet Coop) med binavnene Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger amba og FDB amba. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere