Den nye model på almendelen indeholder følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den nye model på almendelen indeholder følgende:"

Transkript

1 Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet 2018 Forslaget til en ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet fra 2018 og frem, tager udgangspunkt i parametrene fra forliget om Udfordringer til alle & Uddannelse til flere. Den eneste forskel er, at Grundtildeling til henholdsvis fødeskoler og overbygningsskoler erstattes af den nuværende model for grundtildeling. Den nye model på almendelen indeholder følgende: En grundtildeling, som i den nuværende model. En takst pr. elev i indskolingen til undervisning En takst pr. elev på mellemtrinnet til undervisning En takst pr. elev i udskolingen til undervisning En takst til ledelse En takst til administration En andel af elevtildelingen fordeles efter socioøkonomiske faktorer. Det socioøkonomiske indeks er baseret på KORA s analyse. Desuden foreslås en ændret ressourcetildeling i forhold til børn med specialundervisningsbehov, hvor over halvdelen af de midler, der bruges på specialtilbud i dag, lægges ud til skolerne fordelt efter socioøkonomiske faktorer. De 25 mio. kr. som Byrådet har besluttet at tildele skoler og dagtilbud fra 2018 indgår ikke i modellen. Udmøntningen af disse midler sker i sammenhjæng med implementeringen af de indsatser, som er beskrevet i Udfordringer til alle & Uddannelse til flere. Processen for beskrivelse af disse indsatser løber henover foråret med politisk beslutning inden sommerferien.

2 Takster Nuværende model Ny model Elevtakst I alt 425 mio.kr. I alt 355 mio. kr. Takst pr. elev i indskolingen til kr. pr. elev kr. pr. elev undervisning Takst pr. elev på kr. pr. elev kr. pr. elev mellemtrinnet til undervisning Takst pr. elev i udskolingen til undervisning kr. pr. elev kr. pr. elev Grundtildeling I alt 49 mio.kr. I alt 49 mio.kr. Grundtilskud til skoler med 2,3 mio. kr. 2,3 mio. kr. 350 elever eller derunder Grundtilskud til skoler med flere end 350 elever Ledelse Takst til ledelse fordelt pr. skole/matrikel Taksten falder med elevtallet, således at skoler med 600 elever får 1 mio. kr. Taksten falder derefter til den når 0 ved 700 elever. I alt 15 mio. kr. fordelt på 24 skoler Fordeles i elevtakst og grundtildeling Taksten falder med elevtallet, således at skoler med 600 elever får 1 mio. kr. Taksten falder derefter til den når 0 ved 700 elever. I alt 31 mio. kr. fordelt på 27 matrikler kr. til alle skoler/matrikler Takst til ledelse fordelt pr. elev Fordeles i elevtakst og grundtildeling kr. pr. elev. Central finansiering af skoleleder (ca. 16 mio. i alt) Faktuel udgift dækkes Faktuel udgift dækkes Administration 0 kr. I alt 12 mio. kr. fordelt på 27 matrikler Grundtilskud til administration til alle skoler/matrikler Fordeles i elevtakst og grundtildeling kr. til alle skoler/matrikler Elevtilskud til administration Fordeles i elevtakst og grundtildeling kr. pr. elev. Socioøkonomiske faktorer En andel af elevtildelingen til fordeling efter socioøkonomiske faktorer jf. KORA s analyse I alt 11 mio. kr. med faktor 5 I alt 13 % af elevtildelingen med faktor 1 (i 2018 ca. 53 mio. kr.)

3 Grundtildeling Grundtildelingen gives til de enkelte skoler på baggrund af skolestørrelsen. Skoler med 350 eller færre elever tildeles kr. Herefter falder tildelingen for hver elev ud over de 350, ned til kr. i grundtildeling for skoler med 600 elever. Ved skolestørrelser over 600 falder grundtildelingen yderligere, indtil der ikke længere gives grundtildeling for skoler med over 700 elever. For Mønsted/Sparkær, Skals/Ulbjerg og Sødalskolen gælder, at der tildeles grundtilskud til begge matrikler. Tildeling til ledelse og administration I den nye model er der en særlig takst til ledelse og en særlig takst til administration. For at skabe et så retvisende udgangspunkt som muligt i forhold til taksterne vedr. henholdsvis ledelse og administration, er der lavet et udtræk i lønsystemet i forhold til stillingskoder på de enkelte skoler. Herefter er skolerne blevet kontaktet i forhold til at angive, hvor stor en del af den lønsum, der i lønsystemet står som ledelse og administration, der reelt bliver brugt til ledelse og administration i almenskolen. Ledelse til SFO og klub samt ledelse og administration til specialtilbud på henholdsvis Egeskov, Finderuphøj, Nordre og Vestervang er trukket ud af lønsummen, på baggrund af en konkret vurdering på den enkelte skole. Ledelse af Børnehavedelen i de samdrevne skoler og de timer, som enkelte ledere indgår i enten skolens eller SFO ens normering med, er ligeledes trukket ud. I fastsættelsen af taksten til henholdsvis ledelse og administration skal man være opmærksom på at en stor del af ledelse også indeholder administrative opgaver og at ikke alle skoler har ansat administrativt personale. Det tages desuden ikke højde for de individuelle ordninger de enkelte skoler har lavet i forhold til frikøb af lærere til eksempelvis skemalægning, vikardækning og IT understøttelse. Skolelederlønnen finansieres i modellen centralt. Det gør den af to hovedårsager. For det første ansættes skolelederne af skolechefen, som dermed også forhandler lønnen. For det andet er der stor forskel på udgiften til skoleleder afhængig af om han/hun er ansat på den gamle tjenestemandsaftale eller ej. Grunden til at nogle skoler i grafen ser ud til ikke at have udgifter på ledelse er, at de ikke aflønner ledere, ud over den centralt betalte skoleleder, SFO leder og administrativ leder. Taksten til henholdsvis ledelse og administration er en gennemsnitstakst i forhold til skolernes nuværende forbrug og dermed prioritering af tildelte midler. Når vi går ind og fastsætter en gennemsnitstakst vil det betyde at nogle vil få tildelt mere end det de bruger og nogle vil få tildelt mindre. Baggrunden for beregningen af taksten kan ses i nedenstående graf. De stiplede blå rette linje er de nye takster.

4 I den nye takst til ledelse vil alle skoler/afdelinger få tildelt kr. (der hvor linjen skærer y-aksen). Derudover vil skolen få tildelt kr. pr. elev. Taksten til ledelse udgør en samlet sum på ca. 15 mio. kr. til fordeling decentralt og 16 mio. kr. til central finansiering af skoleledere.

5 I den nye takst til administration vil alle skoler/afdelinger få tildelt kr. (der hvor linjen skærer y- aksen). Derudover vil hver skole få tildelt pr. elev på skolen. Elevtildeling Elevtaksten fremkommer af det budget, der er tilbage efter at grundtildeling, ledelsestakst og administrationstakst er fordelt, minus de 13% af elevtildelingen, der fordeles efter socioøkonomiske faktorer, divideret med antal elever, som pr. 1. november er indskrevet på skolen. Elevtildelingen er derudover opdelt på tre takster. Henholdsvis en takst til indskolingselever, en takst til mellemtrinelever og en takst til udskolingselever. Taksterne er differentieret således, at taksten for indskolingselever er udgangspunktet for elevtildelingen. Elevtaksten for mellemtrinelever ganges med 1,1, da en mellemtrinelev skal have flere timer end en indskolingselev og taksten for udskolingselever ganges ligeledes med 1,17, svarende til at indskolingselever skal have 30 ugentlige timer, på mellemtrinnet skal eleverne have 33 timer og i udskolingen 35 timer. Den endelige takst afhænger af det samlede budget. Inkluderende indsatser I modellen fordeles 13 % af elevtaksten efter socioøkonomiske faktorer. Dette beløb svarer ca. til det beløb der i budget 2017 blev omfordelt i forhold til socioøkonomiske faktorer (11,4 mio. kr. med faktor 5). Andelen af elevtaksten der fordeles efter socioøkonomiske faktorer er altså den samme hvert år, men beløbet vil ændre sig over tid. Indekset for socioøkonomiske faktorer er udarbejdet af KORA. I forhold til de inkluderende indsatser er KORA s indeks for socioøkonomiske faktorer i hovedtræk beregnet efter samme model som indekset for specialtilbud eller segregerede tilbud. De eneste forskelle er: At indekset til inkluderende indsatser tager udgangspunkt i de børn, der går på skolen, frem for de børn, der bor i skoledistriktet. At aldersvariablen ikke er medtaget i beregningen af det socioøkonomiske indeks for inkluderende indsatser. Baggrunden for at tage aldersvariablen ud er, at det statistisk set kan påvises, at en elevs sandsynlighed for at blive henvist til et specialtilbud stiger jo ældre eleven er. Når man kigger på de inkluderende indsatser, kunne man argumentere for at opgaven er lige stor uanset elevens alder eller at opgaven er større jo yngre eleven er jf. tidlig indsats. For som minimum ikke at forfordele skoler med overbygning (flere ældre elever) tages variablen ud. Flygtninge, 2-sprogede børn og børn i plejefamilier eller på døgninstitutioner indgår på lige fod med alle andre børn. Deres indeks beregnes på baggrund af deres biologiske forældres socioøkonomiske forhold og indgår i indekset for den skole de går på. Skolernes socioøkonomiske indekstal og budgetandel for inkluderende indsatser klasse kan ses herunder. Baggrunden for indekset kan findes i sagens bilag 2.

6 Skole (indskrivning) Elever (indskrevet på skolen ekskl. segregerede elever) Indeks for forventet specialundervisningsbehov - inkluderende indsatser Budgetandel på baggrund af KORAmodellen Brattingsborgskolen ,4 % Bøgeskovskolen ,2 % Egeskovskolen ,4 % Finderuphøj Skole ,2 % Frederiks Skole ,6 % Hald Ege Skole ,3 % Hammershøj Skole ,6 % Houlkærskolen ,0 % Karup Skole ,4 % Løgstrup Skole ,7 % Møldrup Skole ,2 % Møllehøjskolen ,2 % Mønsted Skole ,2 % Nordre Skole ,1 % Overlund Skole ,8 % Rødkærsbro skole ,0 % Skals Skole ,2 % Sparkær Skole ,8 % Stoholm Skole ,5 % Sødalskolen ,3 % Søndre Skole ,0 % Ulbjerg Skole ,6 % Vestervang Skole ,5 % Vestfjendsskolen ,6 % Vestre Skole ,1 % Ørum Skole ,1 % Total ,0 %

7 Konsekvens af den nye tildelingsmodel 2018 på almendelen Herunder kan man se hvordan den enkelte skoles budget er sammensat i den nye model.

8 Finansiering af specialtilbud I dag finansieres ca. 100 mio. kr. ud af de ca. 110 mio. kr., der bliver brugt på segregerede specialtilbud af en central pulje. 10 mio. kr. finansieres decentralt af de enkelte skoler. I forhold til den fremadrettede finansiering af specialtilbud foreslås det, at finansieringen af disse ændres, således at ca. 60 mio. kr. ud af det samlede budget på ca. 110 mio. kr. fremadrettet fordeles til skolerne efter socioøkonomiske faktorer. Skolerne skal så betale en specialtilbudstakst på ca kr. for alle elever, der er bosiddende i skolens distrikt og som er eller bliver henvist til et specialtilbud. Taksten for et specialtilbud er den samme som i dag, men fremadrettet vil den centrale pulje kun dække differencen mellem specialtilbudstaksten og det det koster ekstra at drive Rosenvænget skole, Autismetilbuddet på Vestervang skole og SE-tilbuddet på Rindsholmvej. Ændringen i måden at finansiere henvisning til specialtilbud skal være med til at understøtte forliget om Udfordringer til alle og uddannelse for flere i forhold til at: specialundervisning fremadrettet skal etableres så tæt som muligt på skolerne så mange, som muligt skal være en del af det almene undervisningstilbud. Socioøkonomiske faktorer som element i ny finansiering af specialtilbud Et af de elementer, som en ny tildelingsmodel ifølge budgetforliget og forliget om Udfordringer til alle og Uddannelse til flere skal indeholde er en fordeling af midler efter socioøkonomiske faktorer. For at få et socioøkonomisk indeks, der er så præcist som muligt, har vi entreret med det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA). KORA har udarbejdet en analyse af Viborg Kommunes og de enkelte skolers sandsynlighed for, at henvise en elev til et segregeret specialtilbud. I analysen er der taget udgangspunkt i både socioøkonomiske faktorer, som eksempelvis indkomst og uddannelsesniveau og sundhedsmæssige faktorer, som eksempelvis kontakt til sundhedsvæsenet og fødselsvægt. For hver enkelt elev, der bor i skoledistriktet, beregnes der en sandsynlighed for at eleven henvises til specialtilbud og den samlede mængde af sandsynligheder munder ud i et socioøkonomisk indeks for det enkelte skoledistrikt og dermed også et mål for hvor mange elever det enkelte skoledistrikt jf. sin socioøkonomiske profil kan forventes, at henvise til et specialtilbud. Flygtninge og andre 2-sprogede elever indgår i beregningen af det socioøkonomiske indeks på lige fod med alle andre børn. Det vil sige, at hvis deres forældre har lav indkomst lavt uddannelsesniveau, går meget til lægen, har været i kontakt med psykiatrien etc. vil dette resultere i et højere indeks for skolen. Børn i plejefamilier og på døgninstitutioner indgår ligeledes i beregningen af det socioøkonomiske indeks. Ligesom med flygtningen indgår de i det skoledistrikt, hvor de bor (plejeforældrenes eller døgninstitutionens adresse). Deres indeks beregnes efter de biologiske forældres socioøkonomiske forhold og vil derfor for de flestes vedkommende give skolerne et højere indeks. Skolerne vil altså få tildelt midler efter barnets forældres socioøkonomiske forhold og dermed også være forpligtet til at betale for et specialtilbud, hvis det skulle være det rette tilbud til barnet. Børn anbragt af andre kommuner indgår ikke i beregningen og dermed heller ikke i betalingsforpligtelsen.

9 Det enkelte skoledistrikts socioøkonomiske indeks kan ses i nedenstående tabel. KORA s samlede analyse, herunder den enkelte skoles socioøkonomiske indeks, både i forhold til elever i specialtilbud og i forhold til inkluderende indsatser, kan findes i sagens bilag 2.

10 Skoledistrikternes forventede specialundervisningsbehov. Opgjort efter elevernes bosætningsdistrikt. Elever klasse, skoleåret 2016/17 Skoledistrikt (bosætning) Elevgrundlag klasse Andel af samlet elevgrundlag klasse Andel af kommunens specialundervisningsel ever Gennemsnitlig forudsagt sandsynlighed for specialundervisning (KORA-model) Forventet andel af det samlede antal segregerede specialundervisningsel ever (KORA-model) Indeks for specialundervisningsb ehov* (KORA-model) Brattingsborgskolen 152 1,2 % 1,2 % 2,6 % 0,9 % 75 Bøgeskovskolen 594 4,7 % 5,0 % 3,5 % 4,7 % 101 Egeskovskolen 662 5,2 % 7,9 % 3,3 % 4,9 % 94 Finderuphøj Skole 563 4,4 % 3,0 % 2,9 % 3,6 % 82 Frederiks Skole 435 3,4 % 4,0 % 3,8 % 3,8 % 110 Hald Ege Skole 674 5,3 % 3,0 % 2,8 % 4,3 % 82 Hammershøj Skole 324 2,6 % 3,0 % 4,2 % 3,1 % 120 Houlkærskolen 795 6,3 % 5,7 % 3,9 % 7,0 % 112 Karup Skole 397 3,1 % 3,0 % 4,0 % 3,6 % 115 Løgstrup Skole 544 4,3 % 5,2 % 3,2 % 3,9 % 91 Møldrup Skole 513 4,0 % 4,2 % 4,0 % 4,6 % 114 Møllehøjskolen 286 2,3 % 1,5 % 2,7 % 1,7 % 77 Mønsted Skole 277 2,2 % 1,7 % 3,6 % 2,2 % 103 Nordre Skole 521 4,1 % 4,5 % 3,3 % 3,9 % 95 Overlund Skole 842 6,6 % 3,0 % 2,4 % 4,5 % 68 Rødkærsbro Skole 505 4,0 % 6,2 % 3,6 % 4,2 % 104 Skals Skole 390 3,1 % 2,0 % 4,2 % 3,7 % 121 Sparkær Skole 85 0,7 % 0,0 % 2,6 % 0,5 % 74 Stoholm Skole 475 3,7 % 1,5 % 3,6 % 3,8 % 103 Sødalskolen 522 4,1 % 3,2 % 3,4 % 4,1 % 99 Søndre Skole 702 5,5 % 7,7 % 3,8 % 6,0 % 108 Ulbjerg Skole 109 0,9 % 0,5 % 2,1 % 0,5 % 62 Vestervang Skole 631 5,0 % 7,9 % 4,3 % 6,1 % 123 Vestfjendsskolen 323 2,5 % 1,5 % 4,7 % 3,4 % 135 Vestre Skole 944 7,4 % 9,2 % 3,5 % 7,5 % 101 Ørum Skole 410 3,2 % 4,5 % 3,5 % 3,2 % 99 Total ,0 % 100,0 % 3,5 % 100,0 % 100 Note: Data for alle elever i klasse i Viborg Kommune i folkeskoler, privat og friskoler, 2014/15. *Indeks 100=gennemsnitlig sandsynlighed for specialundervisning i Viborg Kommune Kilde: Danmarks Statistik, Sundhedsdatastyrelsen og Viborg Kommunes elevregister

11 Budgetændring ved ændring af finansiering af specialtilbud i forhold til eksisterende model Hver skole vil i den nye model altså blive tildelt en elevtakst på ca kr. for hver elev, der jf. KORA s model forventes at skulle modtage et specialtilbud. Samtidig forventes det, at skolen betaler denne takst til specialtilbuddet, hvis et barn reelt henvises til et specialtilbud. I nedenstående tabel kan man se, hvor mange elever, der jf. KORA s model, forventes at skulle henvises pr. skole, sammenholdt med hvor mange elever, der reelt er henvist til et specialtilbud. Man kan også se, hvilken økonomisk konsekvens det vil få for den enkelte skole i næste års budget. For at få det reelle billede af forskellen i forhold til budgettet for 2017 skal de enkelte skolers medfinansiering i 2017 trækkes fra nedenstående netto budget. Det betyder eksempelvis at Egeskovskoens budget ikke bliver kr. lavere til almendelen, men i stedet kr. fordi de i forvejen betalte kr. i medfinansiering i den gamle model. Løgstrup skoles budgetændring i forhold til den gamle model vil til gengæld blive større end anslået, fordi de i dag kun betaler medfinansiering for en lille del af deres specialelever. Løgstrup skoles budgetreduktion i forhold til den gamle model vil til gengæld blive større end kun nettoudgiften i den nye model, da Løgstrup havde et overskud i den gamle model, da de i den kun betaler medfinansiering for en relativt lille del af deres specialever. Den reelle medfinansieringsforskel kan ses i nedenstående tabel.

12 Tabel over nettobudgetændring ved ændring af finansiering af specialtilbud i forhold til eksisterende model 12

13 Konsekvens af den nye ressourcetildelingsmodel for 2018 Den nye ressourcetildelingsmodel for 2018 kommer altså til at indeholde følgende parametre: Grundtildeling jf. nuværende tildelingsmodel Elevtildeling til indskolingselever Elevtildeling til mellemtrinselever Elevtildeling til udskolingselever Tildeling til ledelse Tildeling til administration Tildeling til inkluderende indsatser, fordelt efter KORA s socioøkonomiske indeks. Tildeling til specialtilbud I tabel 1 kan man se hvordan den nye model adskiller sig fra den eksisterende model for 2017, både før og efter fordelingen af de ekstra 11,4 mio. kr. til inkluderende indsatser, som skolerne fik tildelt i I tabel 2 kan man ligeledes se forskellen i budget både før og efter fordelingen af de 11,4 mio. kr. til inkluderende indsatser i 2017 inkl. finansiering af specialtilbud altså den samlede ændring i den enkelte skoles budget både i forhold til almendelen og specialdelen. Bemærk at de ca. 19 mio. kr., der jf. forliget om Udfordringer til alle & Uddannelse til flere skal tildeles skoleområdet i 2018 og frem, ikke er med i nedenstående beregninger. De vil blive tilført skoleområdet efterfølgende. 13

14 Tabel 1: Modellens konsekvens for den enkelte skole med og uden ny finansiering af specialtilbud Bemærk at 2017-budgettallene er justeret til, for at gøre dem sammenlignelige med en ny model. Dvs. midler relateret til specialelever er holdt ude. Beløbene kan derfor ikke direkte sammenlignes med det faktisk tildelte budget Husk at dette er ved 13% socioøkonomi (53 mio. kr.) Elevtal Socioøk budget uden 11, budget Ny model 2018 %-ændring ift før %-ændring ift Faktor mio. kr. til socioøk. 11,4 mio. kr. socioøk Brattingsborg ,8% -1,4% Bøgeskov ,7% 0,3% Egeskov ,4% -0,9% Finderuphøj ,9% -5,0% Frederiks ,9% -1,2% Hald Ege ,0% -0,6% Hammershøj ,8% 0,7% Houlkær ,1% 0,4% Karup ,1% -0,8% Løgstrup ,0% 0,0% Møldrup ,3% 3,5% Møllehøj ,0% -2,1% Mønsted ,0% 3,3% Nordre ,6% 0,3% Overlund ,0% -2,4% Sødalskolen ,8% 0,0% Rødkærsbro ,2% -0,5% Skals ,6% 2,9% Sparkær ,9% -1,2% Stoholm ,7% -1,5% Søndre ,3% 0,9% Ulbjerg ,8% -2,8% Vestervang ,8% 1,7% Vestre ,7% 1,4% Vestfjendsskolen ,7% 3,9% Ørum ,0% 0,8% 14

15 Tabel 2: Modellens konsekvens for den enkelte skole inkl. ny finansiering af specialtilbud. Elevtal Socioøk. faktor special 2017-budget uden 11,4 mio. kr. til socioøk. inkl. special 2017-budget inkl. special Ny model 2018 inkl. special %-ændring ift inkl. special %-ændring ift inkl. special Brattingsborg ,1% -3,3% Bøgeskov ,9% 0,6% Egeskov ,5% -3,8% Finderuphøj ,3% -0,9% Frederiks ,1% -2,0% Hald Ege ,0% 0,5% Hammershøj ,1% 3,9% Houlkær ,2% 1,6% Karup ,1% 0,2% Løgstrup ,1% -4,0% Møldrup ,3% 5,5% Møllehøj ,7% -2,8% Mønsted ,9% 3,2% Nordre ,2% -2,5% Overlund ,7% -0,7% Sødalskolen ,2% 2,4% Rødkærsbro ,5% -4,1% Skals ,6% 7,8% Sparkær ,5% 1,4% Stoholm ,9% 2,7% Søndre ,9% -1,5% Ulbjerg ,6% -4,5% Vestervang ,2% -0,9% Vestre ,7% -2,9% Vestfjendsskolen ,6% 8,7% Ørum ,0% -1,1% 15

16 Hvilke elementer er ikke med? Følgende er ikke med i modellen, da midlerne til disse forventes at blive fordelt som i dag: SFO og Klub området, herunder SFO og Klubledelse 2.sprogede (flygtninge mv.) deles ud decentralt i løbet af året, men er ikke i dag en del af tildelingsmodellens ramme. 10. klasse almen Befordring af specialelever Benyttelse af selvejende haller Konvertering af understøttende undervisning Diverse indkøb af skole pc ere, kompetencemidler mv. Bidrag til statslige og private skoler Andre særtildelinger (eksempelvis læsecenter og svømmehal på Søndre skole) Ovenstående beløber sig i dag til ca. 215 mio. kr. Særligt i forhold til 2-sprogede (flygtninge mv.) Udover at disse børn tæller med i det socioøkonomiske indeks på lige fod med andre elever, tildeles 2-sprogede herudover en særlig takst de første 2 år de går i et kommunalt dagtilbud eller i en kommunal skole. Taksten til flygtninge er kr. pr. elev i 2 år. Taksten til andre 2-sprogede er pr. elev i 2 år. I forhold til 2-sprogede (flygtninge mv.) er skolerne til dato blevet tildelt det viste budget. Det kan, afhængig af hvor mange flygtninge/indvandrere, der kommer i løbet af året, nå at ændre sig. Men de skoler, der har flygtninge tildeles altså budget til at løfte denne opgave. Beløbene i tabellen vil falde en del i 2018, fordi man fremadrettet ikke får budget til de børn, der har været mere end 2 år i dagtilbud forinden de starter i skole. Hidtil har man fået budget til flygtninge/indvandrere der startede i skole, selvom de kom fra dagtilbud først. Desuden forventes der færre flygtninge de kommende år. Budgetregulering Brattingsborg 0 Bøgeskov Egeskov Finderuphøj Frederiks Hald Ege Hammershøj Houlkær Karup Løgstrup Møldrup Møllehøj 0 Mønsted Nordre Overlund Rødkærsbro Skals Sparkær Stoholm Sødalskolen Søndre Ulbjerg Vestervang Vestfjends 0 Vestre Ørum

Udfordringer til alle og uddannelse til flere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere Udfordringer til alle og uddannelse til flere Byrådets plankonference Resurse tildeling 28. marts 2017 Almen-området Før og nu Nuværende model (budget 2017) Grundtildeling 2,3 mio.kr. til skoler/matrikler

Læs mere

Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet

Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Med udgangspunkt i det budgetforlig, der blev indgået den 02-09-2016, er der nedsat en arbejdsgruppe, som har udarbejdet et forslag til en ny

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel på specialundervisningsområdet Viborg Kommune. Workshop den 11. januar 2017

Ressourcetildelingsmodel på specialundervisningsområdet Viborg Kommune. Workshop den 11. januar 2017 Ressourcetildelingsmodel på specialundervisningsområdet Viborg Kommune Workshop den 11. januar 2017 Dagsorden: Rationalet bag decentralisering af midlerne til specialundervisning Den statistiske model

Læs mere

1. INDLEDNING PROGNOSE OPDELT PÅ DE NI OMRÅDER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET... 3 OMRÅDE 3: SKALS MØLDRUP ULBJERG BRATTINGSBORG...

1. INDLEDNING PROGNOSE OPDELT PÅ DE NI OMRÅDER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET... 3 OMRÅDE 3: SKALS MØLDRUP ULBJERG BRATTINGSBORG... Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. SAMLET PROGNOSE FOR 21 TIL 22... 2 3. PROGNOSE OPDELT PÅ DE NI OMRÅDER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET... 3 OMRÅDE 1: HOULKÆR OVERLUND MØLLEHØJ... 4 OMRÅDE 2: EGESKOV BØGESKOV

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 12-27 Udarbejdet april 12 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

Specialundervisningsbehov i Viborg Kommunes skoledistrikter

Specialundervisningsbehov i Viborg Kommunes skoledistrikter Thomas Astrup Bæk og Søren Teglgaard Jakobsen Specialundervisningsbehov i Viborg Kommunes skoledistrikter En socioøkonomisk tildelingsmodel Specialundervisningsbehov i Viborg Kommunes skoledistrikter En

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2013-2028 Udarbejdet april 2013 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2014-2029

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2014-2029 Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 2014-2029 Udarbejdet maj 2014 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune

Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune Elev- og klasseprognose for Viborg Kommune 211-226 Udarbejdet april 211 Indhold INDLEDNING... 3 OVERORDNET PROGNOSE FOR DE KOMMUNALE FOLKESKOLER... 3 PROGNOSE FOR DE ENKELTE SKOLER... 4 Brattingborgskolen...

Læs mere

Fælles bestyrelsesmøde med Vestre Skoles bestyrelse. Vi kigger på de indkomne forslag og planlægger den videre proces.

Fælles bestyrelsesmøde med Vestre Skoles bestyrelse. Vi kigger på de indkomne forslag og planlægger den videre proces. Skolebestyrelsesmøde Mandag d. 30. november kl 18.00-21.00 Forældrerepræsentanter: Sørensen, Mette Taastrup Christensen, Jytte Sander, Jacob Bak, Lotte Søndergaard Nielsen, Rikke Jungberg Pedersen, Tina

Læs mere

Principper for tildelingsmodel for folkeskolen

Principper for tildelingsmodel for folkeskolen Principper for tildelingsmodel for folkeskolen Resume: Princip 1: Skolerne anbefaler, at modellen skal være administrativ enkel, gennemskuelig og forudsigelig Flere af skolerne peger på nødvendigheden

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel til skolerne Sammendrag af høringssvar

Ressourcetildelingsmodel til skolerne Sammendrag af høringssvar Ressourcetildelingsmodel til skolerne Sammendrag af høringssvar Skole: Brattingsborgskolen Bøgeskovskolen Egeskovskolen Høringssvar: Anser de bærende principper for fornuftige, hensigtsmæssige og gennemskuelige,

Læs mere

Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen i Udviklingsplan for specialundervisningsområdet

Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen i Udviklingsplan for specialundervisningsområdet Notat Postadresse: Favrskov Kommune Børn og Skole Sekretariatet Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk 27. januar 2016 Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen

Læs mere

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model.

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model. BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet (punkt nr. 162 ved BFU møde den 12. december 2018) Side

Læs mere

Beskrivelse af struktur- og organisationsændringer på dagtilbudsområdet april 2008

Beskrivelse af struktur- og organisationsændringer på dagtilbudsområdet april 2008 Beskrivelse af struktur- og organisationsændringer på dagtilbudsområdet april 2008 Børne- og Ungdomsudvalget sendte den 5. februar 2008 et forslag til ændring af struktur- og organisering af dagtilbudsområdet

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger Budgetnotat Kilden Baggrund Det forventede regnskab samlet for Kilden Børne- og Ungeunivers viser ved årets anden økonomivurdering (ØKV2) et forventet merforbrug på 2.850.000 kr. Kildens økonomi blev samlet

Læs mere

Status for folkeskolerne i Viborg Kommune. April 2015

Status for folkeskolerne i Viborg Kommune. April 2015 Status for folkeskolerne i Viborg Kommune April 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 2 2. Fagligt niveau og spredning... 3 2.1 Fagligt niveau og socioøkonomiske forhold... 5 3. Elevtrivsel... 7 4. Overgang

Læs mere

Bilag 1 - Høringsmateriale

Bilag 1 - Høringsmateriale Bilag 1 - Høringsmateriale 1.1 Forklaring til Scenarie 1 BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet

Læs mere

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde 1 Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde Principper for en ny budgettildelingsmodel.. 2 Forskelle mellem den nuværende budgettildelingsmodel og nye modeller.

Læs mere

Fordeling af midler til specialundervisning på baggrund af skoledistrikter

Fordeling af midler til specialundervisning på baggrund af skoledistrikter NOTAT Fordeling af midler til specialundervisning på baggrund af skoledistrikter Model for Norddjurs Kommune Søren Teglgaard Jakobsen Maj 2013 Indholdsfortegnelse FORMÅL... 1 METODE... 1 POPULATION...

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægten

Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten Skolestruktur, 01.08.2012 31.07.2013... 1 Lokaltilpasset helhedsskole... 3 Samdrevne institutioner... 4 Kvalitetsrapporter... 5 Læseplaner... 6 Principper for tildeling af

Læs mere

Skolebestyrelsen arbejder for at give skolens elever det bedst tænkelige udgangspunkt, når de engang forlader skolen og skal videre i livet.

Skolebestyrelsen arbejder for at give skolens elever det bedst tænkelige udgangspunkt, når de engang forlader skolen og skal videre i livet. Et vigtigt valg I den kommende tid skal der vælges medlemmer til skolebestyrelsen ved din skole. Viborg Kommune vil med denne lille folder fortælle om skolebestyrelsens arbejde og valgets gang. Skolebestyrelsen

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Høring vedr. budgettildelingsmodeller på skole og SFO-området Center for Skole og Uddannelse, 2019. 1 Principper for en ny budgettildelingsmodel

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægten

Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten Indholdsfortegnelse... 1 Skolestruktur, 01.08.2018 31.07.2019... 2 Samdrevne institutioner... 4 Kvalitetsrapporter... 5 Principper for tildeling af ressourcer... 6 Understøttende

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægten

Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten Skolestruktur, 01.08.2015 31.07.2016... 2 Samdrevne institutioner... 4 Kvalitetsrapporter... 5 Principper for tildeling af ressourcer... 6 Vejledende timefordelingsplan...

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægten

Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten Skolestruktur, 01.08.2012 31.07.2013... 1 Lokaltilpasset helhedsskole... 3 Samdrevne institutioner... 4 Kvalitetsrapporter... 5 Læseplaner... 6 Principper for tildeling af

Læs mere

Fordeling af midler til specialundervisning

Fordeling af midler til specialundervisning NOTAT Fordeling af midler til specialundervisning Model for Norddjurs Kommune Søren Teglgaard Jakobsen December 2012 Købmagergade 22. 1150 København K. tlf. 444 555 00. kora@kora.dk. www.kora.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Struktur - specialundervisning sammenskrivning af høringssvar

Struktur - specialundervisning sammenskrivning af høringssvar Struktur - specialundervisning sammenskrivning af høringssvar Resume: De fleste af skolerne er positive over for den nye struktur på specialundervisningsområdet, dog er der skoler der udtrykker bekymring

Læs mere

Afsluttede anlægsbevillinger over 2 mio. kr.

Afsluttede anlægsbevillinger over 2 mio. kr. 10 Økonomiudvalget 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 02 Boligformål 002518 Trangbæk Nørreballe, B Skals Lokalplan nr. 108 3.385.000 3.385.163 (MK 002083) 10 Køb af jord 3.385.000

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar Emne for høring: Budgetforslag Generel konklusion

Sammenskrivning af høringssvar Emne for høring: Budgetforslag Generel konklusion Sammenskrivning af høringssvar Emne for høring: Budgetforslag 2013-2016 Generel konklusion Ang. Ejendomme og Energi, vedligehold: Områdebestyrelsen i 7 områder samt de selvejende institutioner nævner det

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægten

Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten Skolestruktur Lokaltilpasset helhedsskole Samdrevne institutioner Kvalitetsrapporter Læseplaner Undervisningens ordning Vejledende timefordelingsplan Indskrivning, optagelse

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Opsamling vedrørende temperaturmåling på omorganisering af teknisk service

Opsamling vedrørende temperaturmåling på omorganisering af teknisk service Opsamling vedrørende temperaturmåling på omorganisering af teknisk service Temperaturmålingen af den ny organisation for teknisk service i Viborg Kommune er iværksat af den bredt sammensatte referencegruppe,

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

RESULTAT UDBUD RENGØRING

RESULTAT UDBUD RENGØRING Indledning Viborg Kommune har i starten af 2019 gennemført et udbud af rengøring på kommunens skoler, daginstitutioner m.v. Delaftaler Udbuddet er opdelt i 4 nye delaftaler: Delområde 1 Vest Delområde

Læs mere

Viborg Kommunes kontrol af kvalitet 2014

Viborg Kommunes kontrol af kvalitet 2014 Skala til vurdering af den leverede serviceydelse: 6 - Meget tilfredsstillende - ingen mangler 5 - Tilfredsstillende - enkelte mangler 4 - Nogenlunde tilfredsstillende - lidt mangelfuldt 3 - Ikke tilfredsstillende

Læs mere

Budget Skoler og klubber

Budget Skoler og klubber Budget 2014 2017 Skoler og klubber Resume: Driftsønsker uden for rammen: Skolerne peger på følgende områder: Videreuddannelse af lærere Matematikvejleder Vejleder på to-sprogsområdet Anskaffelse af IT-system

Læs mere

Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning

Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning Indhold Baggrund... 2 Udarbejdelse af ny budgetmodel for udlagt specialundervisning i Hillerød Kommune... 2 Erfaringer fra andre kommuner vedrørende budgetmodeller

Læs mere

Bilag nr. 1 til B&U 6/ Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud

Bilag nr. 1 til B&U 6/ Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud Bilag nr. 1 til B&U 6/5 2008 Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud I Viborg Kommune har vi følgende dagtilbud: Dagpleje For børn i alderen 24 uger til 2 år og 11 måneder.

Læs mere

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Forelagt Skoleudvalget den 12. september 2019 Den 20. august 2019 Afdelingen for Børn, Skole og Kultur, Dragør Kommune 1 Sammenfatning Dette notat indeholder

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægten

Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten Bilag til styrelsesvedtægten... 1 Skolestruktur, 01.08.2016 31.07.2017... 2 Samdrevne institutioner... 4 Kvalitetsrapporter... 5 Principper for tildeling af ressourcer... 6

Læs mere

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet J.nr.: 17.01.10 A00 Sagsnr.: 15/24431 BESLUTNINGSTEMA I 2013 besluttedes en budgettildelingsmodel vedrørende

Læs mere

Specialundervisningsbehov i Favrskov Kommunes skoledistrikter

Specialundervisningsbehov i Favrskov Kommunes skoledistrikter Thomas Astrup Bæk og Jacob Seier Petersen Specialundervisningsbehov i Favrskov Kommunes skoledistrikter Demografiske, socioøkonomiske og sundhedsrelaterede faktorer Specialundervisningsbehov i Favrskov

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Til: Børn og Læring 1. november 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Kort beskrivelse af de nuværende tildelingsmodeller for daginstitutioner

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever.

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever. NOTAT 28. januar 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0062501-7 Skoleafdelingen Supplerende notat om økonomimodel, der understøtter øget inklusion Undervisningsudvalget drøftede på mødet den 21. januar 2013

Læs mere

Lokal tilpasset helhedsskole - sammendrag af indkomne høringssvar

Lokal tilpasset helhedsskole - sammendrag af indkomne høringssvar Lokal tilpasset helhedsskole - sammendrag af indkomne høringssvar Skole Væsentlige pointer fra skolernes forslag, herunder forslag til indhold, aktiviteter samarbejdet mellem personalet i SFO og lærerne

Læs mere

Skolebestyrelse, Ledelse og MED-udvalg på Finderuphøj Skole. Generel holdning og konsekvenser

Skolebestyrelse, Ledelse og MED-udvalg på Finderuphøj Skole. Generel holdning og konsekvenser Skabelon til høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet 2018 Børne- og Ungdomsudvalget har den 14-03-2017 besluttet at sende et forslag til en ny tildelingsmodel på skoleområdet 2018 i høring.

Læs mere

Skolefritidsordningen

Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen - en orientering til forældre Skoleåret 2009/2010 2 Skolefritidsordninger (SFO er) Skole E-mail Telefon Brattingsborgskolen Skoleleder Lars Ziethen SFO-leder Torben Bailey Bøgeskovskolen

Læs mere

Skolefritidsordningen

Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen - en orientering til forældre Skoleåret 2012/2013 2 Skolefritidsordninger (SFO er) Skole E-mail Telefon Brattingsborgskolen Skoleleder Lars Ziethen SFO-leder Torben Bailey Bøgeskovskolen

Læs mere

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet NOTAT 6. maj 2019 Demografiregulering på skoleområdet Afdeling for Dagtilbud og Skoler Dette notat indeholder en beskrivelse af, 1. Udmøntningsudfordringer på skoleområdet ved den nuværende demografireguleringsmodel.

Læs mere

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne.

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Dato: 25.10.11 Doc. 2011-144612 1 Baggrund. Med hensyn til baggrund for forslag om ny tildelingsmodel, processen i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder Følgende indsatsområde vil være genstand for særlig opmærksomhed i udviklingen af klubstrukturen i Viborg Kommune Ressourcetildelingsmodellen Sammenlægning af klubber - leder af flere klubber

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Opsamling på workshop den

Opsamling på workshop den Opsamling på workshop den 11-01-2017 På workshoppen den 11-01-2017 deltog forældre-, medarbejder- og ledelsesrepræsentanter samt repræsentanter fra Børne- og Ungdomsudvalget. På mødet blev et forslag til

Læs mere

Notat om socioøkonomi og tildelingsmodellen på skoleområdet

Notat om socioøkonomi og tildelingsmodellen på skoleområdet Til: Skole og dagtilbud Notat om socioøkonomi og tildelingsmodellen på skoleområdet 24. februar 2017 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Kort om statens socioøkonomiske reference

Læs mere

[DOKUMENTTITEL] [Dokumentets undertitel] [DATO] [FIRMANAVN] [Firmaadresse]

[DOKUMENTTITEL] [Dokumentets undertitel] [DATO] [FIRMANAVN] [Firmaadresse] [DOKUMENTTITEL] [Dokumentets undertitel] [DATO] [FIRMANAVN] [Firmaadresse] Indhold Baggrund... 3 1. Nationale måltal... 4 1.1. Karaktergennemsnit i dansk, matematik og bundne prøver... 6 1.2. Socioøkonomisk

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

Søren Teglgaard Jakobsen og Thomas Astrup Bæk. Socioøkonomisk ressourcetildelingsmodel for specialundervisningsområdet i Svendborg Kommune

Søren Teglgaard Jakobsen og Thomas Astrup Bæk. Socioøkonomisk ressourcetildelingsmodel for specialundervisningsområdet i Svendborg Kommune Søren Teglgaard Jakobsen og Thomas Astrup Bæk Socioøkonomisk ressourcetildelingsmodel for specialundervisningsområdet i Svendborg Kommune Socioøkonomisk ressourcetildelingsmodel for specialundervisningsområdet

Læs mere

Folkeskolen tildelingsmodeller revideret notat

Folkeskolen tildelingsmodeller revideret notat Generelle forudsætninger Grundlaget for beregningerne er det korrigerede budget 2018 som vist i tabel 1. De faste udgifter til ledelse er politisk besluttet. Alle beløbene er i 2018-priser. Tabel 1 Tildelingsmodeller

Læs mere

Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet

Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet 1. Indledning Ved budgetforliget for 2012-2015 blev partierne i Viborgs Byråd enige om, at der skal udarbejdes en ny ressourcetildelingsmodel for skoleområdet,

Læs mere

Specialundervisningsbehov i Sønderborg Kommune

Specialundervisningsbehov i Sønderborg Kommune Rapport Specialundervisningsbehov i Sønderborg Kommune En socioøkonomisk tildelingsmodel Søren Teglgaard Jakobsen Specialundervisningsbehov i Sønderborg Kommune En socioøkonomisk tildelingsmodel VIVE og

Læs mere

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne Til: Børn og Læring Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne 30. august 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat på baggrund af en række spørgsmål - påvirkning af tildelingsmodellen

Læs mere

Anlægsudgifter fordelt på byer. Viborg Kommune

Anlægsudgifter fordelt på byer. Viborg Kommune Anlægsudgifter fordelt på byer Viborg Kommune Indledning: I dette materiale er der lavet en opgørelse over Viborg Kommunes afholdte anlægsudgifter - som udgangspunkt for perioden 2013-2016 ud fra de enkelte

Læs mere

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Til: Børn og Læring 11. september 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Kort beskrivelse af de nuværende tildelingsmodeller for daginstitutioner

Læs mere

Skolefritidsordningen

Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen - en orientering til forældre Skoleåret 2015/2016 2 Skolefritidsordninger (SFO er) Skole E-mail Telefon Brattingsborgskolen Skoleleder Lars Ziethen SFO-leder Torben Bailey Bøgeskovskolen

Læs mere

Implementering af budget

Implementering af budget Implementering af budget 2017-2020 Sager markeret med grøn kræver ikke yderligere politisk behandling. Sager markeret med gul behandles på dagens udvalgsmøde. Sager markeret med rød behandles på et senere

Læs mere

Budget Model 1: Elevbaseret med grundtilskud. Gennemsnitlig udgift pr. elev

Budget Model 1: Elevbaseret med grundtilskud. Gennemsnitlig udgift pr. elev c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_852_30062044301-18_v1_model 1, 2 og 3 Ressourcetildelingsmodel- B2019.xlsx.XLSX us/14-09-2018 Model 1: Elevbaseret med grundtilskud Budget 2018 Nord Tilskud pr. elev

Læs mere

Specialundervisningsbehov i Vordingborg Kommunes skoledistrikter

Specialundervisningsbehov i Vordingborg Kommunes skoledistrikter Søren Teglgaard Jakobsen Specialundervisningsbehov i Vordingborg Kommunes skoledistrikter En socioøkonomisk tildelingsmodel Specialundervisningsbehov i Vordingborg Kommunes skoledistrikter En socioøkonomisk

Læs mere

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde November 2018 www.ballerup.dk Principper for modellen Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige

Læs mere

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to Visitationsmodel Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august 2017. Kommissoriet indeholder to faser: Fase 1: udarbejdelse af en ny

Læs mere

OPLÆG NYE BUDGETMODELLER PÅ SKOLE- OG BFO OMRÅDET INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

OPLÆG NYE BUDGETMODELLER PÅ SKOLE- OG BFO OMRÅDET INDLEVELSE SKABER UDVIKLING OPLÆG NYE BUDGETMODELLER PÅ SKOLE- OG BFO OMRÅDET SKOLEMODEL: MODELOPBYGNING SKOLERAMMEN: HVAD FORDELER VI? Udgangspunktet er det korrigerede budget pr. 30/6 2016 og samme budgetramme som før. Der tildeles

Læs mere

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg 1 Mængder -2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -1,988-1,938-1,579-1,178

Læs mere

EVALUERING AF RESSOURCEMODEL FOR SPECIALUNDERVISNING

EVALUERING AF RESSOURCEMODEL FOR SPECIALUNDERVISNING EVALUERING AF RESSOURCEMODEL FOR SPECIALUNDERVISNING HEDENSTED KOMMUNE UDVALGET FOR LÆRING 2. NOVEMBER 2015 PROGRAM Formål og metode Den eksisterende model Overordnet vurdering Den elevtalsafhængige tildeling

Læs mere

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1:

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Indhold: Kan anvendelsen af vikarer optimeres således, at der kan opnås en besparelse? Mulighed for bedre

Læs mere

SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE

SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE AGENDA 1 2 3 Hvorfor arbejdes der med decentralisering og socioøkonomiske beregninger? Hvordan indgår beregningerne i modellerne? Et konkret, illustrativt

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 17.08.2017 Faktanotat om skolernes økonomi, september 2017. Notatet indeholder en status på skolernes

Læs mere

1. Køn? Dreng 248 Pige 229. 2. Alder? Under 15 år 99 15 år 96 16 år 66 17 år 95 18 år 71 19 år 33 Over 19 år 17

1. Køn? Dreng 248 Pige 229. 2. Alder? Under 15 år 99 15 år 96 16 år 66 17 år 95 18 år 71 19 år 33 Over 19 år 17 Side 1 af 13 477svar Oversigt Se komplette svar 1. Køn? Dreng 248 Pige 229 2. Alder? Under 15 år 99 15 år 96 16 år 66 17 år 95 18 år 71 19 år 33 Over 19 år 17 3. Hvilket område bor du i? Viborg 293 Bjerringbro

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 26. januar 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til skoleområdet. Beslutningen trådte

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. juni 2015 Mødetidspunkt 12:00 : Sluttidspunkt: 13:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.8/rådhuset Claus Clausen, Eva Pinnerup, Mads Panny,

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde.

Formålet med en decentral visitation er at øge den lokale handlekompetence i det pædagogiske arbejde. 1 NOTAT om Decentral visitation Af Anbefaling 10 fremgår, at Familie- og Kulturudvalget forelægger model/modeller for, hvordan en decentral visitationsmodel til særlige ydelser og tilbud med lokal visitation

Læs mere

Dialogbaseret aftalestyring på skole- og klubområdet

Dialogbaseret aftalestyring på skole- og klubområdet Resume: Dialogbaseret aftalestyring på skole- og klubområdet Elevtrivsel: MED og skolebestyrelser finder, at det er relevant med måling af elevtrivsel/klassetrivsel, men flere peger på, at de er usikre

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem. Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018

Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem. Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018 Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018 Dagsorden Ny styring Grundforudsætninger Almen skolen: Budget 2019 2022 Forslag til ressourcetildelingsmodel/forudsætninger:

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Baggrund Den nuværende ressourcetildelingsmodel er fra 2011. I 2013 blev ressourcetildelingsmodellerne for dagtilbud, og SFO

Læs mere