Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604"

Transkript

1 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604 Afgørelse efter vandløbslovens bestemmelser vedrørende afledning af overfladevand fra regnvandsbassin i Vinge Deltakvarteret, til Ålebæksrenden via privat rørlagt vandløb

2 AFGØRELSE... 3 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR ÅLEBÆKSRENDEN... 3 LOVGRUNDLAG... 3 BAGGRUND FOR DEN PÅTÆNKTE REGULERING... 4 REGULERINGENS OMFANG... 4 VANDLØBETS UDFORMNING EFTER UDFØRELSE AF PROJEKTET... 5 PRINCIPSKITSE AF REGULERINGSBRØNDEN... 6 SAGENS FORLØB... 6 KONSEKVENSVURDERING... 8 AFGØRELSE... 8 KLAGEVEJLEDNING... 9

3 Afgørelse Egedal Kommune meddeler hermed tilladelse efter Vandløbslovens 1, 17, 21 og 63 og bekendtgørelse om vandløbsregulering og -restaurering m.v. 18. Til: - Etablering af nyt privat rørlagte vandløb der løber fra skellet mellem matriklerne 33 & 34 Hagerup Sø, Jørlunde og på matrikel 49 og 50 Hagerup Sø, Jørlunde. Baggrund Egedal Kommune har den 13. oktober 2016 modtaget ansøgning fra Rådgivende ingeniørfirma Andersen & Grøndlund ApS, på vegne af Frederikssund Forsyning, om regulering af et privat rørlagt vandløb beliggende nord for Dalvejen, via Hagerup Sø med udløb til Ålebækrenden i Egedal Kommune. Projektet omfatter renovering af et eksisterende rørlagt vandløb, etablering af en reguleringsbrønd, samt etablering af et nyt rørlagt vandløb, fra reguleringsbrønden til Ålebæksrenden. Målsætning for Ålebæksrenden Ålebæksrenden Å er i Vandområdeplan 2.2 Isefjord og Roskilde Fjord,målsat Godt økologisk potentiale. Vandløbet har nu Moderat økologisk potentiale. Lovgrundlag Vandløb skal benyttes til afledning af vand. Vandløb må kun reguleres og nye vandløb må kun anlægges efter bestemmelse. Vandløbsmyndigheden kan godkende, at en person, der ikke har deltaget i en foranstaltning, benytter foranstaltningen mod at betale en del af anlægsudgifterne og deltage i den fremtidige vedligeholdelsesudgift. Vandløbsmyndigheden skal ved sin afgørelse tage hensyn til samtlige afvandingsinteresser ved vandløbet, samt sikre, at projektet er foreneligt med hensynet til den miljømæssige målsætning, der er fastlagt for vandløbet. nu.

4 Baggrund for den påtænkte regulering I forbindelse med opførelsen af Vinges nye Deltakvarter er et areal på omkring 4 hektar blevet befæstet. Regnvand fra de befæstede arealer skal opsamles i et regnvandsbassin, hvorfra det skal afledes til områdets naturlige recipient Ålebæksrenden. De pågældende befæstede arealer er opland til Ålebæksrenden, og er tidligere afvandet via et eksisterende drænsystem over den tørlagte Hagerup Sø. Den samlede årlige regnvandsmængde der afledes fra Vingearealerne til Ålebæksrenden er uændret, men når vandstanden i bassinet når overløbsledningen, udledes omkring 10 l/sek, som den eksisterende drænledning ikke har kapacitet til at modtage. Den eksisterende Ø300 drænledning er stor nok til at modtage vandet, men da den er etableret i 1960 erne, må den formodes at være i dårlig stand og derfor have en nedsat vandføringsevne. Frederikssund Forsyning ansøger derfor om at renovere den rørlagte strækning fra udledningspunktet til den kommende reguleringsbrønd, ved at erstatte de gamle rør, med en ny siveledning i plast. Derved bliver rørledning i stand til at modtage det ekstra vand der kommer fra regnvandsbassinet, i regnfulde perioder. Renoveringen af denne rørledning vil forbedre afvandingsevnen, men det er ikke muligt nøjagtigt at forudse renoveringens effekt på 3 /9 afvandingsdybden. Derfor etableres en reguleringsbrønd, hvis funktion er at udligne eventuelle fluktuationer i afvandingsdybden som renoveringen af rørledningen måtte medføre. Fra reguleringsbrønden til Ålebæksrenden, etableres en ny tæt overløbsledning i plast, der skal sikre at det eksisterende rørlagte vandløb der løber fra reguleringsbrønden til Ålebæksrenden, ikke bliver overbelastet ved kraftige regnhændelser. Reguleringens omfang En del af vandløbsstrækningen løber i Frederikssund Kommune og de skal derfor også behandle sagen efter vandløbsloven, for ejendomme beliggende i Frederikssund Kommune. Vandløbet der ønskes reguleret er beliggende i skel imellem ejendommene matr. nr.: i Egedal Kommune.

5 Matrikel nr. Ejerlav Ejer(e) 33 Hagerup Sø, Jørlunde 34 Hagerup Sø, Jørlunde 49 Hagerup Sø, Jørlunde 50 Hagerup Sø, Jørlunde Vandløbets udformning efter udførelse af projektet Strækningen A-B: tæt Ø315 mm ledning - udført som en del af byggemodningen. Strækningen B-C: den eksisterende Ø300 rørledning er etableret i 1960 erne og er udført i muffeløse landbrugsrør i beton. De gamle rør udskiftes med en ny Ø300 siveledning af plast. Denne ledning har små huller der tillader vandet at sive ind og ud. Omkring denne lægges et filtermateriale(nøddesten/filtergrus).

6 Dræn, der på nuværende tidspunkt er tilsluttet det rørlagte vandløb, tilsluttes den nye rørledning, så afvandingen på de omkringliggende arealer ikke ændres. De nye rør lægges i samme dybde som de eksisterende rør. Rørledningen er beliggende i Frederikssund Kommune. Strækning C-D-E: ny tæt Ø250 plastrørledning etableres. Denne skal fungere som overløbsledning i reguleringsbrønden. Rørledningen er beliggende i både Frederikssund og Egedal Kommune punkt C: Her etableres en reguleringsbrønd hvori afvandingsdybden kan reguleres, ved at hæve eller sænke det regulerbare skot, der sidder foran overløbsrørledningen. Principskitse af reguleringsbrønden Sagens forløb Egedal kommune besluttede efter at have modtaget ansøgningen fra Andersen & Grøndlund Aps, at det ansøgte projekt burde fremmes, og meddelte dette til de berørte lodsejere, i henhold til sags proceduren beskrevet i bekendtgørelse om vandløbsregulering og - restaurering m.v. 15 og 18.

7 Lodsejer Hjarne Larsen indsendte efter at have modtaget meddelelsen, et brev til Egedal og Frederikssund Kommuner hvori han gav udtryk for, at han var bekymret for at gennemførelsen af projektet ville gøre hans arealer vådere og øge de fremtidige vedligeholdelsesudgifter. Lodsejer Søren Grøndlund meddelte kort efter, at han havde de samme bekymringer og på den baggrund valgte Frederikssund Kommune at indkalde begge lodsejere til et opklarende møde. På mødet stillede Lodsejerne en lang række tekniske spørgsmål til projektet vedrørende projektets påvirkning af afvandingsdybden. Lodsejerne ønskede at få sænket overløbsrørets udløb fra reguleringsbrønden til samme kote som det eksisterende udløb, for bedre at kunne øge afvandingen, såfremt det skulle blive nødvendigt. Lodsejerne gav udtryk for at de ikke ønskede at bidrage til den fremtidige vedligeholdelse af det renoverede rørlagte vandløb på strækningen B-C, da de forudser at udgifterne vil forøges. Frederikssund kommune bad efterfølgende forsyningen om at besvare lodsejernes tekniske spørgsmål til projektet og redegøre for, at projektet ikke påvirker afvandingsdybden på de omkringliggende arealer. Derudover indgik Frederikssund Kommune og forsyningen en økonomisk aftale om: at dele afholdelsen af fremtidige vedligeholdelsesudgifter for vandløbsstrækningen B-C ligeligt imellem sig. at finansiere et eftersyn af det eksisterende vandløb der løber fra reguleringsbrønden til Ålebæksrenden og evt. en renovering, i forbindelse med anlægsarbejdet. Frederikssund kommune påtager sig vedligeholdelsesansvaret for det eksisterende vandløb løbende fra reguleringsbrønden til Ålebæksrenden. Frederikssund kommune er bredejer til den nye tætte rørledning løbende fra C-D-E og påtager sig derved det fremtidige vedligeholdelsesansvar for denne rørledning. Forsyningen redegjorde for de dele af projektet som lodsejerne havde spørgsmål til, og Frederikssund Kommune formidlede svarene til lodsejerne. Der har efterfølgende været en løbende korrespondance imellem lodsejerne, kommunen og forsyningen, der har resulteret i mindre tilpasninger af projektet.

8 Konsekvensvurdering Projektet vil sikre at regnvand fra regnvandsbassinet kan ledes til Ålebæksrenden via det eksisterende drænsystem, uden at påvirke afvandingsdybden, i det den nye reguleringsbrønd kan modvirke de små fluktuationer i afvandingsdybden som gennemførelse af projektet måtte medføre. Den nye siveledning der løber fra B-C, sikrer at hydrologien på de 3 beskyttede enge ikke ændres. Renoveringen af det rørlagte vandløb, forbedrer vandføringsevnen således at vandløbet bliver i stand til at modtage den ekstra vandmængde der kommer fra regnvandsbassinet i Vinge D, i regnfulde perioder. En vandbremse på afløbet fra regnvandsbassinet, sikrer at der ikke udledes mere vand til det rørlagte vandløb, end det er dimensioneret til at modtage. Det planlagte projekt vil føre lidt mere vand direkte til Ålebæksrenden, men denne vandmængde vil ikke belaste de øvrige drænsystemer. Der kan ikke blive dårligere forhold for arealerne langs Ålebæksrenden ved at gennemføre det planlagte projekt. Vandførings kapaciteten i Ålebæksrenden er minimum ca l/s, så 10 l/s påvirker ikke vandstanden i åen, da udledningen fra Vinge D kun udgør en meget lille del af den samlede vandføring. Den nye tætte rørledning der løber fra C-D-E har sit udløb i Ålebæksrenden placeret i kote 6,38 hvilket kun er lige over bunden af åen. Både de eksisterende dræn og den planlagte nye ledning vil derfor være vandfyldte det meste af året, men der er stadig fra det laveste terræn til vandspejlet, en højdeforskel på 0,20 m hvilket giver et fald på ½ over de 400 meter frem til åen. Derfor kan rørene stadig føre vand frem til åen om end det lille fald på energilinjen betyder en tilsvarende beskeden vandstrøm. I sommerperioden falder vandstanden og højdeforskellen i vandspejlskoterne betyder, at drænledningerne fører betydeligt mere vand og engene tørrer op. Når vandstanden i Ålebæksrenden er høj (de målte 6,84) er det stadig lavere end laveste terrænpunkt, og der vil stadig være vandtransport til åen, men så langsom, at nedbør på arealerne ikke kan transporteres og der forekommer opstuvning til kote 7,27 som der blev målt på samme tidspunkt. Gennemførelse af projektet vil ikke ændre på dette forhold. Afgørelse Egedal Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbslovens bestemmelser til at gennemføre projektet som beskrevet i projektbeskrivelsen.

9 Egedal Kommune vurderer at gennemførelse af projektet sikrer en hensigtsmæssig afvanding af Vinges Deltakvarter og samtidig medfører en fornyelse og fremtidssikring af det eksisterende drænsystem, der sikrer at de eksisterende afvandingsinteresser bliver varetaget bedst muligt. Tilladelsen er gyldig i 3 år fra dags dato. Egedal Kommune stiller følgende vilkår for gennemførelse af projektet: Gravearbejde skal foregå i perioden 1. januar 1. marts. Sidedræn der løber til den eksisterende rørledning løbende fra CD skal sluttes til den nye siveledning. Hegn reetableres af projektansøger straks efter endt anlægsarbejde. Klagevejledning Denne afgørelse kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet jf. vandløbslovens 80 og 81 Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. Hvis afgørelsen er offentlig bekendtgjort, regnes klagefristen fra bekendtgørelsen. Klageberettiget er: Ansøger Ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører Offentlige myndigheder, Lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, Landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og Landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af nmkn.dk. Klageportalen ligger på borger.dk og virk.dk. Du logger på borger.dk eller virk.dk, ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Gebyret tilbagebetales, hvis

10 Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Har du spørgsmål til denne dispensation, er du velkommen til at kontakte Egedal Kommune på eller teknik-miljo@egekom.dk Thomas Oest, biolog

Sagsnr P

Sagsnr P Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 17. oktober 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-16 NATUR OG MILJØ Høring om reguleringsprojekt Frederikssund Kommune har den 7. oktober 2016 modtaget en ansøgning

Læs mere

Frederikssund Kommune Torvet Frederikssund. Notat:

Frederikssund Kommune Torvet Frederikssund. Notat: Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Notat: RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA ANDERSEN & GRØNLUND ApS Dato 07.10.2016 Initialer CGP Sag 1447 J.nr. Email Projektbeskriv. cgp@ag-aps.dk Tlf. 4614 1350

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å.

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 15. november 2017 J.nr. 15/5678 Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. PROJEKTBESKRIVELSE...

Læs mere

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller 1 - Krydsningstilladelse 1 Østrup Vindmøller Hører til journalnummer: 06.02.16-P19-2-15 Jysk Vindenergi Aps Strømmen 6 9400 Nøresundby Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Jørgen Hygum Skads Byvej Esbjerg Ø

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Jørgen Hygum Skads Byvej Esbjerg Ø Jørgen Hygum Skads Byvej 94 6705 Esbjerg Ø Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. februar 2016 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon direkte 76 16 15 62 E-mail

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Finn Vendelin Jensen Klapleddet 4 Lysabildskov 6470 Sydals Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato:15-05-2018 Sagsnr.: 17/4772 Kontakt: Kenneth Lund Direkte tlf.: 7376 7351 E-mail: kelu@aabenraa.dk

Læs mere

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme Stenløse. Krydsningstilladelse Den

Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme Stenløse. Krydsningstilladelse Den Egedal Fjernvarme A/S Dam Holme 14-16 3660 Stenløse Krydsningstilladelse Den 16-05-2018 Egedal Kommune giver hermed tilladelse til krydsning af Stenløse Å mellem station 5.050 5.100 i forbindelse med nedgravning

Læs mere

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand Natur og Miljø Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk 13-10-2017 Sagsnr. 06.00.00-P19-1-17.. Halsnæs Forsyning A/S Gjethusparken 3, 1. sal 3300 Frederiksværk Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften

Læs mere

Godkendelse af ændring af konstruktionen på bro over Langvad Å syd for Gøderup

Godkendelse af ændring af konstruktionen på bro over Langvad Å syd for Gøderup Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø E-mail: tpra@bane.dk Også sendt til rådgiver for Banedanmark Ole Viggo Andersen Niras A/S Sortemosevej 19 3450 Allerød E-mail: ova@niras.dk Center for Byg

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Rambøll Lysholt Allé Vejle. Att. Hans H. Sørensen

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Rambøll Lysholt Allé Vejle. Att. Hans H. Sørensen Rambøll Lysholt Allé 6 7100 Vejle Att. Hans H. Sørensen (hhes@ramboll.dk) Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. september 2016 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af gangbro i st m over Hostrup Bæk ved Breinholtgård Golfklub

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af gangbro i st m over Hostrup Bæk ved Breinholtgård Golfklub Breinholtgård I/S Nordre Dokkaj 1 6700 Esbjerg Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 13. april 2016 Sags id 16/6573 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon direkte 76

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Assens Forsyning Skovvej 2B 5610 Assens 21-08-2019 Sags id: 2019-0081 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin på ejendommen matr. nr.

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering. Ejer af matrikel 13b Dalbyneder by, Dalbyneder Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign TEKNIK OG MILJØ. Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej Aarhus C.

Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign TEKNIK OG MILJØ. Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej Aarhus C. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C. Side 1 af 6 Godkendelse af medbenyttelse

Læs mere

Godkendelse efter Vandløbsloven til etablering af cykelbro over Måløv Å i Måløv Bypark

Godkendelse efter Vandløbsloven til etablering af cykelbro over Måløv Å i Måløv Bypark Malene Skagge Arvid Vej & Park Center for By, Erhverv og Miljø Ballerup Kommune BY, ERHVERV OG MILJØ Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 25. maj 2016 Tlf. dir.: 4175

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 18-03-2019

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr Frederikssund Forsyning Marbækvej 2 3600 Frederikssund Att: Birgit Poulsen Dato 14. august 2014 Sagsbehandler BLMOG Sagsnr. 016271-2014 BYGGERI OG NATUR Afgørelse - Omlægning af dræn forbindelse med fornyelse

Læs mere

Afgørelse om nedklassifikation af Aldershvilevandløbet

Afgørelse om nedklassifikation af Aldershvilevandløbet Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 24-04-2017

Læs mere

Det rørlagte vandløb er beliggende i skel mellem nedenstående ejendomme:

Det rørlagte vandløb er beliggende i skel mellem nedenstående ejendomme: Frederikssund Forsyning Marbækvej 2 3600 Frederikssund post@frefor.dk Dato 21. december 2016 Sagsnr. 01.05.08-P25-10-16 BY OG LANDSKAB Natur og miljø Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til anlægsarbejde

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse.

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 9.oktober 2015 J.nr. 15/13396 Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station 5.615 5.635

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af Syvsig Bæk med rørbro på matrikel 22, Nustrup Bæk ejerlav.

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af Syvsig Bæk med rørbro på matrikel 22, Nustrup Bæk ejerlav. Dorthe Roust Nissen Syvsigvej 5 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342102 keme@haderslev.dk 1. december 2016 Sagsident: 16/28486

Læs mere

Som det fremgår af ansøgningen vil den fremtidige vedligeholdelse af anlægget forestås af de respektive lodsejere, pt. Randers Kommune.

Som det fremgår af ansøgningen vil den fremtidige vedligeholdelse af anlægget forestås af de respektive lodsejere, pt. Randers Kommune. AAGE V. JENSEN NATURFOND Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 08-05-019 / 06.0.16-P19--19 Hanne.Wind-Larsen@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54).

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). Der meddeles hermed godkendelse til omlægningen af regulering af udløbet fra vandløbet Mosevangen (kvl 54)

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Oksenbækken, strækningen opstrøms Krogsagervej

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Oksenbækken, strækningen opstrøms Krogsagervej Brev til lodsejere, organisationer og myndigheder Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-04-2017 / 06.02.02-P16-6-16

Læs mere

Godkendelse af ansøgning om nedklassificering af det offentlige vandløb nr. 101, Borupgrøften med tilløb.

Godkendelse af ansøgning om nedklassificering af det offentlige vandløb nr. 101, Borupgrøften med tilløb. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Tom Ravn Simonsen Direkte 7257 7737 tri@jammerbugt.dk 01-02-2016 Sagsnr.: 06.02.02-P28-1-14

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til omlægning af rørlagt strækning på Sandlyng Å ca. st

UDKAST - Tilladelse til omlægning af rørlagt strækning på Sandlyng Å ca. st Morten Dyhr Jensen Flinterupvej 3 Flinterup 4180 Sorø UDKAST - Tilladelse til omlægning af rørlagt strækning på Sandlyng Å ca. st. 400 518. Sorø Kommune, Fagcenter Teknik, Miljø og Drift blev i april 2015

Læs mere

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Genåbning af rørlagt strækning i Vejlebrorenden - etablering af nyt vandløbstracé på ejendommen matr. nr. 50, Skenkelsø By, Jørlunde.

Læs mere

Tilladelse efter Vandløbsloven til omlægning af dræn i forbindelse med etablering af ny grusvej, matr. 19f og 12h, Hørsted By, Hørsted.

Tilladelse efter Vandløbsloven til omlægning af dræn i forbindelse med etablering af ny grusvej, matr. 19f og 12h, Hørsted By, Hørsted. Afsender: Thisted Kommune Til lodsejer Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 26. januar 2016 CPR / CVR: BrevID.: 2185129 Medarbejder: KKN Tilladelse efter Vandløbsloven til omlægning af dræn i forbindelse

Læs mere

Retslig lovliggørelse af regulering af privat rørlagt vandløb på ejendommen Rønholtvej nr. 4, 5492 Vissenbjerg

Retslig lovliggørelse af regulering af privat rørlagt vandløb på ejendommen Rønholtvej nr. 4, 5492 Vissenbjerg Ronni Tubæk Jensen Rønholtvej 4 5492 Vissenbjerg 4. april 2017 Sags id: 17/6078 Retslig lovliggørelse af regulering af privat rørlagt vandløb på ejendommen Rønholtvej nr. 4, 5492 Vissenbjerg Ronni Tubæk

Læs mere

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Plan- og Miljøafdelingen 15.maj 2017 BrevID.: 2528898 Medarbejder: kbd Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering

Læs mere

Outrup Biogas Mail:

Outrup Biogas Mail: Outrup Biogas Mail: peter@nissenkonsensus.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Tilladelse til flytning og rørlægning af grøft Outrup Biogas har d. 10. juni 2018 søgt om tilladelse (Bilag

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro TØNDER SPILDEVAND A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-13-16 Ks: LN 16. december 2016 Dispensation til etablering af risle-eng

Læs mere

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ Mathias Breitenstein Hviidsvej 3 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 11-06-2018 / 01.05.08-P25-10-18

Læs mere

Slotsgade 67 II ApS. Tilladelse til etablering af to broanlæg over Slotsmøllegrøften ud for Klostervej 19-39, matr. nr. 30a, Hillerød Markjorder.

Slotsgade 67 II ApS. Tilladelse til etablering af to broanlæg over Slotsmøllegrøften ud for Klostervej 19-39, matr. nr. 30a, Hillerød Markjorder. Slotsgade 67 II ApS Tilladelse til etablering af to broanlæg over Slotsmøllegrøften ud for Klostervej 19-39, matr. nr. 30a, Hillerød Markjorder. By og Miljø Dato 26-10-2018 Baggrund Hillerød Kommunes vandløbsmyndighed

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til privatisering (nedklassificering) af Afløb fra Skerninge Mose til privat vandløb

Godkendelse efter vandløbsloven til privatisering (nedklassificering) af Afløb fra Skerninge Mose til privat vandløb Til bredejerne langs afløb fra Skerninge Mose Bosætning og Erhverv Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk UDKAST 16-05-2019 Sagsid. 06.02.02-P19-1-17 Godkendelse

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon direkte 76 16 15 62 E-mail

Læs mere

Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft

Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft Ole Stjärnqvist Trondhjemsgade 13,2. th 2100 København Ø 9. maj 2019 Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft Margueritevej _ Odsherred Kommune har modtaget en ansøgning fra Jord, Beton og Anlæg

Læs mere

Tilladelse til krydsning af vandløb med kloakledning på Matr. nr. 34e Jonstrup Vang.

Tilladelse til krydsning af vandløb med kloakledning på Matr. nr. 34e Jonstrup Vang. Land og Plan A/S Strandpromenaden 6 8700 Horsens Att. Søren B. Smedegaard Tilladelse til krydsning af vandløb med kloakledning på Matr. nr. 34e Jonstrup Vang. Furesø Kommune modtog den 25. november 2016

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Nedklassificering af vandløbet Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 27-03-2017

Læs mere

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl 10 6470 Sydals Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Sønderborg Kommune, Vand & Natur, meddeler hermed Lysabild-Skovby Landvindingslag

Læs mere

Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær

Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær Hvalsø Holding A/S A.P Møllers All 2791 Dragør Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær Egedal Kommune giver hermed på nærmere bestemte vilkår tilladelse til regnbetinget

Læs mere

UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt vandløb N 20 K

UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt vandløb N 20 K MIJODAN A/S Geestruplund 2 6534 Agerskov Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-16 Ks: KK xx. november 2016 UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt

Læs mere

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum FAVRSKOV SPILDEVAND A/S Torvegade 7 8450 Hammel Att. Maria M. Eriksen e-mail: mer@favrskovforsyning.dk Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Ved overdragelsen er vandløbet vedligeholdt i overensstemmelse med regulativet for vandløbet, jf. vandløbslovens 3, stk. 5.

Ved overdragelsen er vandløbet vedligeholdt i overensstemmelse med regulativet for vandløbet, jf. vandløbslovens 3, stk. 5. Nedklassificering af vandløbet Afløb fra ny renseanlæg Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 09-03-2017 / 06.02.02-P16-10-16

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 8 Høring af ansøgning om godkendelse af etablering af dræn på matr.nr. 38 Edslev By, Kolt Hermed sendes udkast til godkendelse

Læs mere

Godkendelse af regulering af 3 rørlagte vandløb fra Koster Land til Stege Bugt

Godkendelse af regulering af 3 rørlagte vandløb fra Koster Land til Stege Bugt Vejdirektoratet Gladsaxe Ringvej 51 2730 Herlev Att.: Lars Pedersen Sendt til lapd@vd.dk Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 25 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2012-12800 Godkendelse

Læs mere

8382 Hinnerup Tlf

8382 Hinnerup Tlf Peter Møller Skanderborgvej 156 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til regulering af vandløb på matriklel

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen.

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Birch & Co Ejendomme Aps Sortenborgvej 2 8600 Silkeborg 10. december 2018 Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven 1 og bekendtgørelse om

Læs mere

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore.

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore. Teknik, Erhverv og Kultur 158. januar 2018 Sagsnummer 480-2014-132983 Dokument nr. 480-2017-289275 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den Hjørring Kommune Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Jens Orlemann Sejlstrupvej 140 9480 Løkken orlemann@live.dk Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk Hjørring den 20-12-2018

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Mette Schneevoigt Qvist Lergravvej 8 8380 Trige Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Godkendelse af etablering

Læs mere

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1 8260 Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen Side 1 af 6 Godkendelse efter

Læs mere

Tilladelse til regulering af rørlagt vandløb mellem Mosevej og Gl. Århusvej i Viborg

Tilladelse til regulering af rørlagt vandløb mellem Mosevej og Gl. Århusvej i Viborg Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg ENERGI VIBORG VAND A/S Att.: Peter Graves Madsen Industrivej 15 8800 Viborg Sendes til: pgm@energiviborg.dk Tilladelse til regulering af rørlagt

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Dato 26. juli 2017 Sagsnr. 06.02.15-P19-1-17 BYGGERI OG NATUR Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 38 til nedlæggelse af et enkeltmands pumpelag og regulering

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro over Alling Å

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro over Alling Å DANISH STEVEDORE HOLDING A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 01-11-2018

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte lodsejere Dato 7. januar 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til nedlæggelse af gamle dræn og etablering af nye dræn i forbindelse med etablering af Vinge Stationsby

Læs mere

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Til Høringsberettigede 9. maj 2018 - Sagsnr. 18/8458 - Løbenr. 102536/18 Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Kolding Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 3. august 2016 Tilladelse til omlægning af to rørbroer i Kåstrup Bæk Skive Kommune har den 3. august 2016 i henhold til

Læs mere

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften.

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften. Carl Åge Nielsen Høybergvej 26 Visby 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-16 KS: KK dd. mm. 2017 Udkast til tilladelse til at rørlægge ca.

Læs mere

3. Der skal etableres sandfang på de 2 nye ledningsstrenge inden afledning til grøften. Udformning og placering skal godkendes af Herlev Kommune.

3. Der skal etableres sandfang på de 2 nye ledningsstrenge inden afledning til grøften. Udformning og placering skal godkendes af Herlev Kommune. Herlev Bygade 90 2730 Herlev H/F Syvendehus Gl. Klausdalsbrovej 587 2730 Herlev 27. november 2018 Journalnr. 163-2010-71887 CVR 35712305 Godkendelse af regulering af drænsystem i H/F Syvendehus i Herlev

Læs mere

Varde Kommunes afgørelse. Varde Kommune giver tilladelse efter vandløbsloven til at gennemføre projektet.

Varde Kommunes afgørelse. Varde Kommune giver tilladelse efter vandløbsloven til at gennemføre projektet. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Tilladelse til at fjerne rørlagt vandløb på privat grund Søren Overgaard har d. 09. marts 2017 søgt om tilladelse(bilag 1) til at fjerne offentlig Blåvand

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune Strandhotellet Blokhus Aps. Hans Broges Gade 2 8000 Aarhus C Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger

Læs mere

Den aktuelle ansøgning omfatter etablering af ét af de fire regnvandsbassiner, Regnvandsbassin 2.

Den aktuelle ansøgning omfatter etablering af ét af de fire regnvandsbassiner, Regnvandsbassin 2. Plan og Kultur Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Trafik og Byg 08-12-2016 Sags id: 2016-1002 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin 2

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand samt medbenyttelse af rørlagt vandløb

Tilladelse til udledning af tagvand samt medbenyttelse af rørlagt vandløb Martin Sørensen Drejet 61 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum XXXXXXXXXXXXXX Ejstrup Møllevej 15 8990 Fårup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 10-10-2018 / 06.02.03-G01-1-18

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring. Hjørring den Tilladelse til regulering af tilløb til Vinstrup Bæk

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring. Hjørring den Tilladelse til regulering af tilløb til Vinstrup Bæk Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17 SEGES Att: Frank Bondgaard Center for By, Land og Kultur Nørregade 4, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Dato: 08-06-2018 Godkendelse efter vandløbsloven til omlægning

Læs mere

Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46

Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46 Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 Anne.J@svendborg.dk

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af kulturbro samt brinkanlæg ved Søborg Kanal i forbindelse med Kulturhavn Gilleleje, etape 2

Tilladelse efter vandløbsloven til etablering af kulturbro samt brinkanlæg ved Søborg Kanal i forbindelse med Kulturhavn Gilleleje, etape 2 Torben Bækgård Skovhus Arkitekter Gl. Kongevej 74C, 1. Sag: 2016/12353 003 Id: 007882 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 08. april 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3

Læs mere

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59.

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59. JC Ejendomme Aps Strandvejen 133 8300 Odder Sendt pr. mail: mail@jctegnogbyg.dk Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse efter vandløbsloven. Etablering af bro og sti langs Odder Å Afgørelse Odder

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

Vejdirektoratet Att.: Hanne Breinholm Thomas Helsteds Vej Skanderborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Vejdirektoratet Att.: Hanne Breinholm Thomas Helsteds Vej Skanderborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Vejdirektoratet Att.: Hanne Breinholm Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 25-04-2019

Læs mere

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard 17. januar 2019 Sagsnr. S2018-7371 Dok.nr. D2018-34977 Teknisk forvaltning Samsø Kommune Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti)

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35

NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35 NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35 Sønderborg Kommune, Vand & Natur, træffer hermed afgørelse om at nedklassificere en del af det offentlige vandløb, H35, fra offentligt vandløb til privat vandløb. Nedklassificeringen

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassiner i Grønnemose.

Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassiner i Grønnemose. Plan og Kultur ASSENS SPILDEVAND A/S Skovvej 2B 5610 Assens 21. oktober 2016 Sags id: 2016-0546 Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassiner i Grønnemose. Assens Kommune giver landzonetilladelse

Læs mere

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å Geir Helgesen Dronningens Tværgade 46, 7.1 1302 København K REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å 11. APRIL 2019 Baggrund: Baggrunden for projektet er, at der ønskes en større fiske bestand i kvl. 65 Fribrødre

Læs mere

Åbning af vandløbet kan påbegyndes efter klagefristens udløb og skal være afsluttet og færdigmeldt inden 3 år.

Åbning af vandløbet kan påbegyndes efter klagefristens udløb og skal være afsluttet og færdigmeldt inden 3 år. Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Center for Miljø og Natur Center for Miljø og Natur Team Natur og Landbrug Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 www.naestved.dk UDKAST TIL GENNEMLÆSNING HOS

Læs mere

Tilladelse til at etablere en overkørsel over Borg-Åspe-Brede Vandløbet.

Tilladelse til at etablere en overkørsel over Borg-Åspe-Brede Vandløbet. Bredebro Andelsvandværk v/ Karsten Høj Woller Søndervang 3 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.16-P19-6-17 KS:KK 9. juni 2017 Tilladelse til at etablere

Læs mere

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema.

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema. Lisbeth og Henrik Askholm Strandby Skov 15 5683 Haarby Godkendelse vedr. åbning af et privat rørlagt vandløb ved Strandby Skov, Haarby Assens Kommune meddeler hermed godkendelse jf. 16 & 17 i bekendtgørelse

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. maj 2019 Sagsnr.: 19/16311 Ejendomsnr.: 8912 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej.

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej. Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Natur og miljø 24. januar 2019 Sagsnummer S2019-424 Dokument nr. D2019-6644 Udkast til vandløbsgodkendelse - Harritslevvej Vandløbsgodkendelse

Læs mere