Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret"

Transkript

1 Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret kød

2 1. Målsætning og dækningsområde. Det er virksomhederne ansvar at sikre sig at uemballeret kød med særlig eksportstatus, herunder sporbarheden, er sikret under transport, således at det ikke kommer i berøring med andet kød eller forveksles med andet kød med en ringere eksportstatus. Uemballeret kød med særlig eksportstatus bestemt til et 3. land kan samtransporteres med uemballeret kød med særlig eksportstatus bestemt til et andet 3. land, såfremt kødet har samme dyresundheds- og hygiejnemæssige status. 1.1 Begreber Myndighedsforsegling: Herved forstås, at tilsynsmyndigheden foretager forseglingen af transportvogne af hensyn til garantier overfor udenlandske myndigheder i forbindelse med eksempelvis eksport til 3. lande. Ved modtagelse af transporter fra andre EU-medlemslande kan transportvogne være myndighedsforseglede, hvis partiet er ledsaget af et certifikat med henblik på videre eksport til tredjelande. Virksomhedsforsegling: Herved forstås, at virksomheden skal forsegle/afplombere transportmidlet som dokumentation for at produktets særlige eksportstatus eller sporbarhed under transport. Det virksomhedsspecifikke segl er forsynet (præget) med afsendervirksomhedens autorisationsnummer (EST.: DKxx), men der er ikke formkrav til eksempelvis materialevalg eller farve. Virksomheden må kun benytte én type segl, dette segl beskrives i egenkontrolprogrammet og er kendt af den modtagende virksomhed. Emballeret kød opfattes som forseglet når: - Varen er kartonneret og identifikationmærket. - Kød er i kar, hvor inderposen er kuvertfoldet og lukningen er forseglet med tape og en identifikationsmærket etikette, således at inderposen ikke kan åbnes uden at det kan ses. - Kød er i kar som er forseglet med en dækkende membran spændt ud over toppen af karret og påsat identifikationsmærket etiket. - Der er tale om produkter af rensede tarme og maver i plasttromler forseglede med identifikationsmærket etiket Uemballeret kød er: - Hele og halve kroppe. - Delstykker ophængt på juletræer, som for eksempel skinker og forender. - Opskåret kød med eller uden svær, fx kamme og bryst. 1.2 Formål Branchekoden er en minimumsramme for den egenkontrol med forsegling, der skal foretages af virksomheder for at opretholde uemballeret køds eksportstatus til en række særlige tredjelande med krav om at kød ikke må komme i kontakt med kød som ikke er anerkendt, bilag 1. Branchekoden kan endvidere anvendes til sikring af sporbarheden under transport af uemballeret, ikke sundhedsmærket opskåret svinekød, forudsat at seglet opfylder krav til identifikationsmærkets udformning. Branchekoden udgør en anvisning på en egenkontrol, som dokumenterer korrekt forsegling/afplombering af transportvogne.

3 Branchekoden kan anvendes både indenrigs og i forbindelse med samhandel i EU, medmindre modtagevirksomheden har stillet mere vidtgående krav. Der kan være krav om myndighedsforsegling i forbindelse med samhandel, når partiet er bestemt til eksport til tredjeland. 1.3 Dækningsområde Branchekoden kan indarbejdes i afsender- og modtagervirksomhedens egenkontrolprogram. Branchekoden er udarbejdet af: LANDBRUG & FØDEVARER (L&F) BRANCHEFORENINGEN FOR DANSKE FRYSEHUSE til brug for deres medlemmer. Branchekoden erstatter den tidligere branchekode dateret 20. maj 2007.

4 2. Krav kontrol med forsegling Med det formål at sikre uemballeret køds eksportstatus til de særlige tredjelande nævnt i bilag 1 udfører virksomheden kontrol med forsegling i forbindelse med transporten. 2.1 Kravopfyldelse Alle døre (også sidedøre) skal forsegles. Dellæs af uemballeret kød, hvor eksportstatus skal sikres, kan samtransporteres med dellæs af uemballeret kød, hvor eksportstatus ikke skal sikres eller med anden eksportstatus, på betingelse af at der opsættes en forseglet skillevæg mellem dellæssene. Forseglingen kan enten være: - med et virksomhedsspecifikt segl eller - med et myndighedssegl (relevant ved modtagelse fra andre samhandelslande) Ved afsendelse skal der sikres sammenhæng mellem forsegling og følgedokumentation samt eventuel indenrigserklæring. Det virksomhedsspecifikke segl skal være beskrevet overfor modtageren, således at modtageren kan identificere seglet. Ved modtagelse af kød skal der sikres sammenhæng mellem forsegling, følgedokumenter samt eventuel indenrigserklæring. Uanset om forseglingen er foretaget af afsender virksomheden eller dennes tilsynsmyndighed kan modtagervirksomheden bryde forseglingen såfremt forseglingen alene har til formål at sikre eksportstatus eller sporbarhed, dvs. der er tale om frit omsættelige varer. Inden forseglingen brydes skal det sikres, ved kontrol af ledsagerdokumenterne, at kødet er frit omsætteligt (f.eks. at kødet ikke er under veterinært beslag som følge af smitsom sygdom). 2.2 Ansvarlig, dokumentation og kontrolfrekvens Afsender- og modtagevirksomheder udpeger en ansvarlig, som kontrollerer, at transportvogne med kød, hvor der er behov for forsegling, er forsynet med en forsegling. Derudover skal den ansvarlige sikre, at der er overensstemmelse mellem forsegling, følgedokumenter samt eventuel indenrigserklæring, og den ansvarlige skal reagere på eventuelle afvigelser. Der skal dagligt føres løbende registrering over forsegling, som påsættes eller fjernes. Registreringen skal sikre sammenhæng mellem forsegling, følgedokumenterne samt eventuelt indenrigserklæringer. 2.3 Opbevaring af dokumentation Dokumentationen gemmes i henhold til bestemmelser herom i virksomhedens egenkontrolprogram. Forbrug og opbevaring af segl skal ske således at misbrug undgås. 2.4 Korrigerende handlinger Virksomheden skal redegøre for håndtering af afvigelser, herunder: Der skal findes en generel procedure for håndtering af afvigelser. Der skal foreligge dokumentation for håndtering af det enkelte afvigelsestilfælde for hver afvigelse. I tilfælde af gentagne eller alvorlige fejl skal virksomheden dokumentere, at der er foretaget en vurdering med henblik på eventuel forebyggelse af gentagelsestilfælde og behov for ændringer i egenkontrolprogrammet.

5 Eksempler på afvigelser, der kræver særlig stillingtagen og udarbejdelse af afvigelsesbehandling: Modtagerkontrol: Kød, som jf. egenkontrolprogrammet og/eller følgepapirer skulle være forseglet, men som ikke er det. Afsendelseskontrol: Manglende forsegling, dvs. en forsendelse, som skulle have været forseglet, men ikke er blevet forseglet. Hvis afsendervirksomheden vurderer, at partiet, på grund af manglende forsegling, ikke opfylder en udstedt indenrigserklæring eller certifikat, skal virksomheden orientere veterinærkontrollen og den modtagende virksomhed, jf. eksportbekendtgørelsen 4, stk. 5.

6 Bilag 1 Tredjelande med krav om at kød ikke må komme i kontakt med kød som ikke er anerkendt 3. land Fersk oksekød Fersk svinekød Referencer Argentina + Krav i henhold til pkt. 14 i certifikatet (La 23,0-1567) Australien + Krav i henhold til pkt. IV, 7 i certifikatet (La 23,0-1607) Canada + Krav i henhold til pkt. 2 i certifikatet (La 23,0-1563) Indonesien + Opført i eksportbekendtgørelsens bilag 1 Japan (+) 1 + Krav i henhold til pkt. 6 og pkt. 7 i certifikatet (La 23,0-1793) Kina + Krav i henhold til skrivelse af 7. januar 2011 (certifikat La 23,0-1569). Se øvrige bemærkninger Korea + Det er Fødevarestyrelsens opfattelse og erfaring fra inspektioner og korrespondance, at de koreanske myndigheder er fokuserede på kontaminationsrisici, hvorfor man anbefaler at der sker forsegling af transporter af uemballeret kød Malaysia + Opført i eksportbekendtgørelsens bilag 1 Mexico + Krav i henhold til certifikatet (La 23,0-2614), sammenholdt med Certifikatdatabasens oplysninger om eksport til Mexico på Filippinerne + Opført i eksportbekendtgørelsens bilag 1 Rusland (+) 2 (+) 2 Krav i henhold til punkt 7.2 i vejledning om Rusland - eksport af dyr og animalske produkter ( ) Sydafrika + Krav i henhold til pkt. 2, e) i certifikatet (La 23,0-1498) Taiwan + Krav i henhold til pkt. 5 i certifikatet (La 23,0-1608)

7 7 af 7 USA Attesteres i henhold til certifikatet (La 23,0-1986) Vietnam + Opført i eksportbekendtgørelsens bilag 1 Reference: Bekendtgørelse nr af om eksport af fødevarer til tredjelande (eksportbekendtgørelsen) 1) Siden den 1. januar 2001 har der været et midlertidigt forbud mod import fra Danmark af fersk oksekød, samt oksekødsprodukter og slagteaffald heraf, jf. skrivelse af 10. januar 2003, j.nr Så længe forbudet gælder, er der ikke behov for forsegling af forsendelser af oksekød. 2) Der er alene krav om forsegling af forsendelse der følges af præcertifikat Rusland, jf. pkt. 7.1 i vejledning af om Rusland eksport af dyr og animalske produkter. 3) Uemballeret oksekød, der er bestemt til en USA-godkendt virksomhed, skal transporters i et forseglet transportmiddel. Begrundelsen herfor er, at efter bekendtgørelse nr af 13. oktober 2010, bilag 6, kap. 1, nr. 2 a) og b) må kød og andre animalske produkter af bl.a. drøvtyggere, der ikke er emballerede og forseglede med identitetsmærke ved modtagelsen, udelukkende indbringes i en USA-godkendt virksomhed, hvis kødet og produkterne: - er blevet behandlet, opbevaret og transporteret på en sådan måde, at produkterne ikke direkte eller indirekte har været i kontakt med svinekød eller kød af drøvtyggere, eller produkter heraf, som har oprindelse i lande, der for kød af drøvtyggere og andre animalske produkter fra drøvtyggere af de amerikanske myndigheder ikke er anerkendt som fri for mund- og klovesyge og kvægpest, Tilsvarende krav gælder også for ikke USA- egnet uemballeret svinekød, som leveres til en USA-godkendt virksomhed. Sådanne transporter skal derfor også forsegles. Emballeret og identifikationsmærket okse- eller svinekød, der er bestemt til en USA-godkendt virksomhed, skal efter branchekoden ikke transporteres i et forseglet transportmiddel. Efter bilag 6, kap. 1, nr. 3 skal imidlertid kød og kødprodukter, som modtages emballerede og identifikationsmærket og hvis forseglingen brydes i virksomheden, opfylde betingelserne i kap. 1, nr. 2 a) og b), dvs. ovenfor anførte betingelser. Dette betyder, at kæden af virksomheder, som ligger forud for leverance til en USA-godkendt virksomhed, skal sikre, at ovenanførte betingelser er opfyldt for de pågældende produkter, og at dette dokumenteres i form af en indenrigserklæring mellem den USA-godkendte virksomhed og dennes leverandører.

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer 1)

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer 1) BEK nr 914 af 10/09/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j. nr. 2012-20-2301-00943 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

September Version 3

September Version 3 September 2019 - Version 3 Bilag A: Vejledning til udfyldelse af et landespecifikt standardcertifikat for fødevarer, foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt fødevarekontaktmaterialer

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer 1)

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer 1) BEK nr 722 af 26/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2014-30-31-00059 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Beskrivelse af ansvarsfordeling mellem lagervirksomheder og de virksomheder, som oplægger

Beskrivelse af ansvarsfordeling mellem lagervirksomheder og de virksomheder, som oplægger NOTAT 20.07.2007 Beskrivelse af ansvarsfordeling mellem lagervirksomheder og de virksomheder, som oplægger fødevarer Baggrund Fødevarevirksomheders ansvar for at overholde fødevarelovgivningen er bestemt

Læs mere

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder Fødevarestyrelsen KONTOR FOR INTERNATIONAL HANDEL J.nr.: 2011-20-7560-00004/LTM Revideret d. 22.05.2015/LIGA Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog

Læs mere

Vi har med udgangspunkt i høringsskrivelsen følgende mere detaljerede kommentarer til de fremsendte udkast:

Vi har med udgangspunkt i høringsskrivelsen følgende mere detaljerede kommentarer til de fremsendte udkast: Dato 25. april 2012 Side 1 af 7 Fødevarestyrelsen Att: International Handel Stationsparken 31-33 2600 Glostrup Høring vedr. revideret eksportbekendtgørelse og vejledning hertil (j.nr. 2012-20-2301-00943/JANT/HPE

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer 1)

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer 1) Bekendtgørelse om eksport af fødevarer 1) I medfør af 29, 39, 40, stk. 1 og 2, 41, 49, og 60, stk. 3, i lov om fødevarer, jf. lovbekendtgørelse nr. 467 af 15. maj 2014, fastsættes: Kapitel 1 Område og

Læs mere

Fødevarestyrelsen. Tulip Food Company. 0side 1 af 5. Østerbro Aalborg

Fødevarestyrelsen. Tulip Food Company. 0side 1 af 5. Østerbro Aalborg 884 0side af 5 Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Animalske biprodukter: Kontrolmetode: Egne observationer og gennemgang af procedure og dokumentation. Kontrolleret procedure 06.08-0 for bortskaffelse/opbevaring

Læs mere

1. Det er besluttet at ændre parti til sending. Derved anvendes samme betegnelse som i EU-lovgivningen.

1. Det er besluttet at ændre parti til sending. Derved anvendes samme betegnelse som i EU-lovgivningen. International Handel J.nr. 2018-16-31-00483 Ref. EEP Den 18. december 2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 74/24 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/448 af 17. marts 2015 om fastsættelse af særlige dyresundhedsbestemmelser for indførsel til Unionen af visse animalske produkter fra Japan bestemt

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse 26. april 2017 Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

Indledning Målet med denne aktivitet er at: Afdække løsningsrummet for risikobaseret rengøring i kødindustrien

Indledning Målet med denne aktivitet er at: Afdække løsningsrummet for risikobaseret rengøring i kødindustrien Rapport 31.12.2014 2003024 RENPÅNY Version1 AGLK/JUSS Kunder og myndigheders forventninger til risikobaseret rengøring (Milepæl 1, deliverable 1.1) Anette Granly Koch Baggrund Indledning Målet med denne

Læs mere

Bekendtgørelse om samhandel inden for den Europæiske Union med kvæg samt om indførsel af kvæg fra tredjelande 1)

Bekendtgørelse om samhandel inden for den Europæiske Union med kvæg samt om indførsel af kvæg fra tredjelande 1) BEK nr 25 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar 2018 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1)

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1) BEK nr 20 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Anvendelse og beskrivelse af certifikaterne

Anvendelse og beskrivelse af certifikaterne Team eksport Center for Dyresundhed, Dyrevelfærd og omsætning J.nr.: 2011-20-2310-00947/jok 23.03.2011 Deres ref. nr.: Anvendelse og beskrivelse af certifikaterne Eksportcertifikaterne HC01 Certifikat

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om indførsel af animalske fødevarer med særlige restriktioner (restriktionsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om indførsel af animalske fødevarer med særlige restriktioner (restriktionsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse for Grønland om indførsel af animalske fødevarer med særlige restriktioner (restriktionsbekendtgørelsen) I medfør af 49, stk. 2, 53, stk. 2-4, 57-59 og 69, stk. 3 og 4, i anordning nr. 523

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er uændret.

Eksporten til Sydeuropa er uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19-06-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.900 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer m.v. i høring

Udkast til bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer m.v. i høring Fødevarestyrelsen INTERNATIONAL HANDEL 05.08.2013 J.nr.: 2013-30-2301-01256/EEP Udkast til bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer m.v. i høring Fødevarestyrelsen sender

Læs mere

Oversigt over eksportrestriktioner

Oversigt over eksportrestriktioner Oversigt over eksportrestriktioner Oversigt over tredjelande, som har lukket for import af danske dyr og produkter, hvorfor der ikke kan eksporteres til nedenstående lande. Det skal bemærkes, at Danmark

Læs mere

Fødevarestyrelsen. Nye regler for spirevirksomheder. 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM

Fødevarestyrelsen. Nye regler for spirevirksomheder. 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM Fødevarestyrelsen FØDEVARESTYRELSEN 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM Nye regler for spirevirksomheder 1 Indledning Europa Kommissionen har i marts 2013 vedtaget fire nye forordninger, som skal

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder 1)

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder 1) Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder 1) I medfør af 37 og 70, stk. 3, i lov om hold af dyr, jf. lovbekendtgørelse nr. 55 af 11. januar 2017, og 1, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder BEK nr 726 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 23. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-30-31-00154 Senere

Læs mere

Forenklinger på egenkontrollen. Zanne Dittlau Kontrolstyringskontoret Fødevarestyrelsen

Forenklinger på egenkontrollen. Zanne Dittlau Kontrolstyringskontoret Fødevarestyrelsen Forenklinger på egenkontrollen Zanne Dittlau Kontrolstyringskontoret Fødevarestyrelsen Forenklinger på egenkontrolområdet Lovgivning (ændringer) Nuværende krav Eksempler på hvad ændringerne betyder i praksis

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 32/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 32/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /17 09-08-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Der er heller ingen ændringer i eksporten til Sydeuropa.

Der er heller ingen ændringer i eksporten til Sydeuropa. Priser og produktionstal for oksekød Nr. / -07- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 7.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa forløber stabilt.

Eksporten til Sydeuropa forløber stabilt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 48/17-11-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.500 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse UDKAST Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 8 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

Regler for Coops frivillige dyrevelfærdsmærkningsordning (Krav til certificering, auditering og egenkontrol)

Regler for Coops frivillige dyrevelfærdsmærkningsordning (Krav til certificering, auditering og egenkontrol) Albertslund 3. februar 2017 Erstatter version af 4. oktober 2016 Regler for Coops frivillige dyrevelfærdsmærkningsordning (Krav til certificering, auditering og egenkontrol) Indledning Dette dokument fastlægger

Læs mere

International handel med bier

International handel med bier International handel med bier Af Stig Mellergaard og Annette Junker Karpinski, Dyresundhed, Fødevarestyrelsen EU har for at reducere risikoen for indførsel af bisygdomme, som ikke findes i EU, og forhindre

Læs mere

19. april 2011: Bekendtgørelse nr. 331 af 15. april 2011 om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer

19. april 2011: Bekendtgørelse nr. 331 af 15. april 2011 om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer Fødevarestyrelsen KONTOR FOR INTERNATIONAL OMSÆTNING 19-04-2011 J.nr.: 2011-20-35-00739/EEP/AHX/SQUM 19. april 2011: Bekendtgørelse nr. 331 af 15. april 2011 om veterinærkontrol ved indførsel af animalske

Læs mere

Til adressaterne på vedlagte liste Den 24. november 2005 J.nr.: PD 2203-10 IPH/ -SFG

Til adressaterne på vedlagte liste Den 24. november 2005 J.nr.: PD 2203-10 IPH/ -SFG Til adressaterne på vedlagte liste Den 24. november 2005 J.nr.: PD 2203-10 IPH/ -SFG Høring vedrørende dansk foderstoflovgivning, som ændres som følge af de nye forordninger hhv. om krav til foderstofhygiejne

Læs mere

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 7 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

Rapport om Kontrol i 2009 for salmonella og campylobacter i dansk produceret og importeret fersk kød

Rapport om Kontrol i 2009 for salmonella og campylobacter i dansk produceret og importeret fersk kød Rapport om Kontrol i 29 for salmonella og campylobacter i dansk produceret og importeret fersk kød Marts 21 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Case-by-case kontrollen...3 3. Virksomhedernes ansvar...3

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 1.4.2017 L 89/11 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2017/622 af 31. marts 2017 om ændring af standardcertifikatet til brug ved import af tilberedt kød i bilag II til beslutning 2000/572/EF og standardcertifikatet

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter 1)

Bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter 1) BEK nr 672 af 01/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2018-16-31-00423 Senere ændringer

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er uændret.

Eksporten til Sydeuropa er uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. / -06- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.0 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

BEK nr 1545 af 20/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 5. marts 2017

BEK nr 1545 af 20/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 5. marts 2017 BEK nr 1545 af 20/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 5. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2007-20-23-02296 Senere ændringer til

Læs mere

Vejledning for Grønland om udstedelse af certifikater for dyr og animalske produkter

Vejledning for Grønland om udstedelse af certifikater for dyr og animalske produkter Vejledning for Grønland om udstedelse af certifikater for dyr og animalske produkter Vejledningen har til formål at beskrive forhold og betingelser, som man som certifikatudsteder skal være opmærksom på

Læs mere

Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse af relaterede EU-retsakter 1)

Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse af relaterede EU-retsakter 1) BEK nr 164 af 19/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. marts 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-30-31-00087 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Transport af foder. En vejledning fra Plantedirektoratet

Transport af foder. En vejledning fra Plantedirektoratet Transport af foder En vejledning fra Plantedirektoratet 2010 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet September 2010 ISBN 978-87-7083-921-1 Fotos: Transporterer du foder? Denne

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret.

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 05/19-01-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 8.800 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

- I pct. af ugen før ,5 101,9 101,1 101,3 103,9 99,3 - I pct. af samme uge sidste år 103,6 106,3 102,4 102,8 107,1 108,8

- I pct. af ugen før ,5 101,9 101,1 101,3 103,9 99,3 - I pct. af samme uge sidste år 103,6 106,3 102,4 102,8 107,1 108,8 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 19/ 09-05- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 7.0 stk. Notering = fald Der ventes

Læs mere

Vejledning om egenkontrol med salmonella og campylobacter i fersk kød Juli 2011

Vejledning om egenkontrol med salmonella og campylobacter i fersk kød Juli 2011 Vejledning om egenkontrol med salmonella og campylobacter i fersk kød Juli 2011 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Indhold 1. Område...3 2. Målgruppe...3 3. Regler...3 4. Egenkontrolprogrammet...3

Læs mere

Rapport om kontrol i 2010 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød

Rapport om kontrol i 2010 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød Rapport om kontrol i 2010 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød Marts 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Case-by-case-kontrollen...3 3. Virksomhedernes ansvar...3

Læs mere

Handlen med hjemmemarkedet er påvirket af vinterferie.

Handlen med hjemmemarkedet er påvirket af vinterferie. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 07/18 14-02-18 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.100 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved udførsel af avlsmateriale og animalske nonfood produkter m.v. 1)

Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved udførsel af avlsmateriale og animalske nonfood produkter m.v. 1) BEK nr 56 af 15/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er uændret i forhold til sidste uge.

Eksporten til Sydeuropa er uændret i forhold til sidste uge. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 09/ -02- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.0 stk. Notering = uændret Der ventes i denne

Læs mere

Fødevarestyrelsen. 30. oktober 2015 J.nr.: 2015-30-23-00131/EEP

Fødevarestyrelsen. 30. oktober 2015 J.nr.: 2015-30-23-00131/EEP Fødevarestyrelsen INTERNATIONAL HANDEL 30. oktober 2015 J.nr.: 2015-30-23-00131/EEP Høring over bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af avlsmateriale samt animalske biprodukter og afledte produkter

Læs mere

Bekendtgørelse om veterinære grænsekontrolsteder og inspektionscentre samt udpegede indgangssteder 1)

Bekendtgørelse om veterinære grænsekontrolsteder og inspektionscentre samt udpegede indgangssteder 1) BEK nr 69 af 22/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2010-20-2301-00356 Senere ændringer til

Læs mere

- I pct. af ugen før ,6 100,3 100,2 100,5 100,3 99,5 - I pct. af samme uge sidste år 104,3 104,1 105,1 105,0 110,4 112,1

- I pct. af ugen før ,6 100,3 100,2 100,5 100,3 99,5 - I pct. af samme uge sidste år 104,3 104,1 105,1 105,0 110,4 112,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 43/17-10-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.0 stk. Notering = uændret Der ventes heller

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 13/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 13/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 13/17-03-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.400 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Regler for Coops frivillige dyrevelfærdsmærkningsordning (Krav til certificering, auditering og egenkontrol)

Regler for Coops frivillige dyrevelfærdsmærkningsordning (Krav til certificering, auditering og egenkontrol) Albertslund 20. juni 2017 Erstatter version af 3. februar 2017 Regler for Coops frivillige dyrevelfærdsmærkningsordning (Krav til certificering, auditering og egenkontrol) Indledning Dette dokument fastlægger

Læs mere

Eksport og import af svinekød

Eksport og import af svinekød Danmarks eksport af svinekød Eksport og import af svinekød Land Tons Mio. kr. Land Tons Mio. kr. Tyskland 562.024 6.592 Letland 3.294 37 UK 286.675 4.781 Cypern 3.217 45 Polen 171.445 2.021 Ukraine 3.092

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 18.10.2016 L 280/13 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1832 af 17. oktober 2016 om ændring af standardcertifikaterne til brug ved import til Unionen af tilberedt kød, kødprodukter og behandlede

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 24. april 2014. Bekendtgørelse for Grønland om veterinære grænsekontrolsteder og inspektionscentre

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 24. april 2014. Bekendtgørelse for Grønland om veterinære grænsekontrolsteder og inspektionscentre Lovtidende A 2014 Udgivet den 24. april 2014 15. april 2014. Nr. 388. Bekendtgørelse for Grønland om veterinære grænsekontrolsteder og inspektionscentre I medfør af 49, stk. 2, 58-60 og 69, stk. 3, i anordning

Læs mere

Slagteriernes afregningspriser ventes ikke ændret i denne uge. Eksporten til Sydeuropa forløber uforandret.

Slagteriernes afregningspriser ventes ikke ændret i denne uge. Eksporten til Sydeuropa forløber uforandret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 17/17-04-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.800 stk. Notering = uændret Slagterierne

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer BEK nr 806 af 22/06/2017 Udskriftsdato: 10. marts 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-30-31-00293. Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A. og 3, i bekendtgørelse nr. 558 af 28. maj 2014 om Fødevarestyrelsens opgaver og beføjelser:

Lovtidende A. og 3, i bekendtgørelse nr. 558 af 28. maj 2014 om Fødevarestyrelsens opgaver og beføjelser: Lovtidende A Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse af relaterede EU-retsakter 1) I medfør af 37, 53, stk. 2 og 3, 67 og 70,

Læs mere

Slutrapport for kampagne om behandling og omsætning af animalske biprodukter der leveres fra mejerier til husdyrbrug til foder

Slutrapport for kampagne om behandling og omsætning af animalske biprodukter der leveres fra mejerier til husdyrbrug til foder J. nr.: 2014-14-60-00048 15. juni 2016 Slutrapport for kampagne om behandling og omsætning af animalske biprodukter der leveres fra mejerier til husdyrbrug til foder INDLEDNING Der er risiko for, at smitsomme

Læs mere

Butikkens individuelle egenkontrolprogram

Butikkens individuelle egenkontrolprogram Butikkens individuelle egenkontrolprogram 1 Tilpasset egenkontrol Egenkontrolprogrammet er udarbejdet ud fra DSM Branchekode. Indhold Virksomhedsbeskrivelse side 3 Køle- og frostfaciliteter side 4 Frekvensskema

Læs mere

Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse af relaterede EU-retsakter 1)

Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse af relaterede EU-retsakter 1) Bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse af relaterede EU-retsakter 1) 1) Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer 1)

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer 1) Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer 1) I medfør af 27, 29, 39, 40, stk. 1 og 2, 49, og 60, stk. 3, i lov om fødevarer, jf. lovbekendtgørelse nr. 46 af 11. januar 2017, fastsættes

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 7.3.2017 L 59/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/384 af 2. marts 2017 om ændring af bilag I og II til forordning (EU) nr. 206/2010 for så vidt angår standardveterinærcertifikaterne BOV-X,

Læs mere

Kontrolplanlægning i kødvirksomheder 2011

Kontrolplanlægning i kødvirksomheder 2011 Bilag 5 Kontrolplanlægning i kødvirksomheder 2011 Kapitel 1... 1 Formål og anvendelse... 1 Begreber og definitioner... 1 Kapitel 2... 3 Kontrolplanlægning... 3 Generelle krav til kontrolplanlægning...

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om donordyr og ind- og udførsel af avlsmateriale 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om donordyr og ind- og udførsel af avlsmateriale 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om donordyr og ind- og udførsel af avlsmateriale 1) I medfør af 37, 40-41, 67 og 70, stk. 3, i lov om hold af dyr, jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 15. maj 2014, fastsættes

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (8) Ubehandlet uld og hår fra drøvtyggere bestemt til tekstilindustrien

(EØS-relevant tekst) (8) Ubehandlet uld og hår fra drøvtyggere bestemt til tekstilindustrien 14.11.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 314/5 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1063/2012 af 13. november 2012 om ændring af forordning (EU) nr. 142/2011 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Oversigter over specifikke og generelle certifikater, der kan anvendes ved eksport af fersk oksekød fra Danmark til tredjelande.

Oversigter over specifikke og generelle certifikater, der kan anvendes ved eksport af fersk oksekød fra Danmark til tredjelande. Side: 1 af 20 Oversigt over specifikke certifikater, der kan anvendes ved eksport af fersk oksekød fra Danmark til tredjelande Algeriet La 23,0-5213 Fersk oksekød og lever. Certifikatet er forhandlet med

Læs mere

MARKEDSNYT For grisekød

MARKEDSNYT For grisekød MARKEDSNYT For grisekød Markedsanalyser 5. februar 2018 Uge 6 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker til stigende prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer sker handlen til

Læs mere

Kontrolskema 1 Varemodtagelse

Kontrolskema 1 Varemodtagelse Kontrolskema 1 Varemodtagelse Dato Leverandørnavn & varetyper F. eks. køle-, frost- eller kolonialvarer Temperatur v/modtagelse Sæt hvis det ikke er OK (brug fejlskema) Signatur Danske Slagtermestres branchekode

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.6.2013 COM(2013) 429 final 2013/0201 (CNS) C7-0232/1 Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om regler og procedurer med henblik på at gøre det muligt for Grønland at deltage

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Foder- og Fødevaresikkerhed J.nr. 2012-20-2301-00909 Den 8. juni 2012 FVM 039 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til: Kommissionens

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17-09-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.100 stk. Notering = uændret I denne uge

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 37/50 Den Europæiske Unions Tidende 10.2.2012 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 110/2012 af 9. februar 2012 om ændring af bilag II til beslutning 2007/777/EF og bilag I til forordning (EF)

Læs mere

Høring af udkast til en række bekendtgørelser for Grønland, som drejer sig om veterinærkontrol m.m.

Høring af udkast til en række bekendtgørelser for Grønland, som drejer sig om veterinærkontrol m.m. Grønlands Selvstyre Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug FØDEVARESTYRELSEN J.nr.: 2013-30-2301-01270, 2013-30-2301-01271,2013-30-2301-01272, 2013-30-2301-01273, 2013-30-2301-01274, 2013-30-2301-01278,

Læs mere

Økonomisk analyse. Global import af kød ventes at stige med 19 pct. frem mod 2026

Økonomisk analyse. Global import af kød ventes at stige med 19 pct. frem mod 2026 Økonomisk analyse 3. marts 217 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Global import af kød ventes at stige med 19 pct. frem mod 226 Væksten i global

Læs mere

Bekendtgørelse om indførsel af foder med særlige restriktioner og om straffebestemmelser for overtrædelse af diverse EU-retsakter 1)

Bekendtgørelse om indførsel af foder med særlige restriktioner og om straffebestemmelser for overtrædelse af diverse EU-retsakter 1) BEK nr 1181 af 15/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. oktober 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-30-31-00086 Senere ændringer

Læs mere

Dokumentationskrav som ikke er en del af et egenkontrolprogram

Dokumentationskrav som ikke er en del af et egenkontrolprogram Fødevarestyrelsen 5. februar 2010 J. nr. 2010-20-2301-00369 Dokumentationskrav som ikke er en del af et egenkontrolprogram På listen st de krav om skriftlig dokumentation i fødevarelovgivningen, som ligger

Læs mere

Bekendtgørelse om supplerende bestemmelser for omsætning af klovbærende dyr

Bekendtgørelse om supplerende bestemmelser for omsætning af klovbærende dyr BEK nr 1426 af 03/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1)

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1) BEK nr 1075 af 10/11/2008 Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/02645 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer

Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer Bekendtgørelse om eksport af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer I medfør af 29, 37, 39, 40, stk. 1 og 2, 49 og 60, stk. 3, i lov om fødevarer, jf. lovbekendtgørelse nr. 999 af 2. juli 2018, fastsættes

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter

Vejledning til bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter Vejledning til bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter Afsnit I Indledning Bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter

Læs mere

Årsmøde og kongres 2011 for svineproducenter i verdensklasse Onsdag d. 26. oktober 2011. Hvilken gris kan vi sælge til en højere pris?

Årsmøde og kongres 2011 for svineproducenter i verdensklasse Onsdag d. 26. oktober 2011. Hvilken gris kan vi sælge til en højere pris? Årsmøde og kongres 2011 for svineproducenter i verdensklasse Onsdag d. 26. oktober 2011 Hvilken gris kan vi sælge til en højere pris? Danish Crown Nordic DC Nordic Friland K-Pack AB Nordic Randers KLS

Læs mere

Hvordan tegner fremtiden sig for produktion af okse- og kalvekød? Allan Munch Mortensen Sektordirektør Kødbranchen Fællesråd Kvægkongres

Hvordan tegner fremtiden sig for produktion af okse- og kalvekød? Allan Munch Mortensen Sektordirektør Kødbranchen Fællesråd Kvægkongres Hvordan tegner fremtiden sig for produktion af okse- og kalvekød? Allan Munch Mortensen Sektordirektør Kødbranchen Fællesråd Kvægkongres 2016-02-29 1 Agenda 1. Globale trends for oksekødsproduktion 2.

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 203/4 DA KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/1414 af 3. august 2017 om ændring af bilag I til forordning (EF) nr. 798/2008 for så vidt angår oplysningerne vedrørende den tidligere jugoslaviske

Læs mere

Bekendtgørelse om import af foder med særlige restriktioner og om straffebestemmelser for overtrædelse af diverse EU-retsakter 1)

Bekendtgørelse om import af foder med særlige restriktioner og om straffebestemmelser for overtrædelse af diverse EU-retsakter 1) BEK nr 963 af 29/08/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2014-30-31-00054 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Danmarks udenrigshandel Fødevareklyngen. Markedsblik - Eksportmarkederne jan-okt. Udskrevet:

Danmarks udenrigshandel Fødevareklyngen. Markedsblik - Eksportmarkederne jan-okt. Udskrevet: Danmarks udenrigshandel Fødevareklyngen Markedsblik - Eksportmarkederne 2015-2016 Udskrevet: 2017.01.09 Fødevareklyngen 2015 2016 2015 2016 Samlet eksport 131.412 128.801 Fødevarer 7.546.562 7.129.230

Læs mere

LOVGIVNINGS-NYT 22. årgang nr april 2015

LOVGIVNINGS-NYT 22. årgang nr april 2015 22. årgang nr. 3 29. april 2015 Mærkning m.v. af fødevarer Ny bekendtgørelse Fødevarestyrelsen har udsendt bekendtgørelse nr. 234 af 6. marts 2015 om mærkning m.v. af fødevarer. Der er tale om en lille

Læs mere

- I pct. af ugen før ,2 100,9 99,4 100,1 100,8 99,0 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,8 95,4 95,2 93,4 90,7

- I pct. af ugen før ,2 100,9 99,4 100,1 100,8 99,0 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,8 95,4 95,2 93,4 90,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/ -09- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2003D0881 DA 07.02.2005 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS BESLUTNING af 11. december 2003 om dyresundhedsbetingelser

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 187/18 Den Europæiske Unions Tidende 17.7.2012 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 644/2012 af 16. juli 2012 om ændring af forordning (EU) nr. 206/2010 om fastlæggelse af lister over tredjelande,

Læs mere

Slagteriernes noteringer for slagtekvæg ventes fastholdt i denne uge.

Slagteriernes noteringer for slagtekvæg ventes fastholdt i denne uge. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 33/16 Markedsnyt 17-08-16 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.0 stk. Notering = uændret

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 24. april 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 24. april 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 24. april 2014 15. april 2014. Nr. 387. Bekendtgørelse for Grønland om procedurer for grænsekontrolstedernes veterinærkontrol af fiskevarer og levende muslinger m.m. samt

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Egenkontrol for Intercargo Coldstores ApS, Trafikhavnskaj 19, Esbjerg ver. 10/070910

Indholdsfortegnelse: Egenkontrol for Intercargo Coldstores ApS, Trafikhavnskaj 19, Esbjerg ver. 10/070910 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse side 01 Beskrivelse af virksomheden side 02 Specifikation side 03 Flowdiagram side 04 Risikovurdering/sikring af integriteten Modtagelse, registrering og kontrol

Læs mere

MARKEDSNYT For grisekød

MARKEDSNYT For grisekød MARKEDSNYT For grisekød Markedsanalyser 6. november Uge 45 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker fortsat trægt, men til uforandret prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0199 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0199 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0199 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 25.3.2004 KOM(2004) 199 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr.

Læs mere

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF L 262/22 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF af 8. oktober 2003 om principper og retningslinjer for god fremstillingspraksis for humanmedicinske lægemidler og testpræparater til human brug (EØS-relevant

Læs mere

Slutrapport for kampagnen

Slutrapport for kampagnen J. nr.: 2015-24-60-00140 30-08-2016 Slutrapport for kampagnen Import og samhandel af ikke-animalske fødevarer 2016 INDLEDNING En stor andel af de ikke-animalske (vegetabilske) fødevarer, som findes på

Læs mere

Nyhedsbrev om Oksekød nr. 6/2018

Nyhedsbrev om Oksekød nr. 6/2018 Nyhedsbrev om Oksekød nr. 6/2018 Landbrug & Fødevarer Handel, Marked & Ernæring 29. januar 2018 Axelborg, Axeltorv 3, 1609 København V tlf. 33 39 40 00 e-post: info@lf.dk fax: 33 39 41 41 web: www.lf.dk

Læs mere