Punkternes egenskaber. Lektion 7 side 49-58

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Punkternes egenskaber. Lektion 7 side 49-58"

Transkript

1 Punkternes egenskaber. Lektion 7 side 49-58

2 Meridianer og sidegrene Meridianer og sidegrene er et abstrakt begreb for nogle baner hvori qi og blod cirkulerer. Meridianer løber lodret og der findes 14 stk. hvor af de 12 af dem er parrede, altså findes identisk på hver side. Den såkaldte bagside meridian Du og forside meridian REN er uparrede. Sidegrene er baner der kobler meridianer sammen, de forbindes via Luo(koblings-) punkter. Meridianbaner findes i kropsoverfladen, fra 2 mm til 3 centimeter inde.

3 Meridianernes hovedfunktion Når organerne arbejder, skaber nogle af dem via deres funktioner qi og blod. Dette skal ud til kropsoverfladen for herved at skabe det såkaldte anti-patogen-qi. Ethvert organ har en (to) meridianer. Det betyder at der er er en kobling mellem organ og kropsoverfladen, som et rør eller vej system, der kobler organer og meridianer sammen. Meridianerne har igen huller punkter der åbner ud i mod kropsoverfladen, som et slags dæksel.

4 Hvordan kan meridianerne bruges? Hvis organer ikke er stærke nok eller ikke fungerer ordentligt, kan man via dette rørsystem komme i kontakt med organerne og stimulere dem til at arbejde bedre eller dæmpe deres funktioner hvis de er hyperaktive. Afhængig af hvad man ønsker at stimulere i et eller flere organer bruges et specielt punkt, eller flere specielle punkter.

5 Fordelingen af meridianer Af de 12 ordinære meridianer er de 6 af dem yang meridianer og de 6 af dem yin. Tre af yin meridianerne løber fra brystet og ud i armene. Tre af yin meridianerne løber fra fødderne og op til brystet. Tre yang meridianer løber fra hovedet og ud i fødderne. Tre yang meridianer løber fra armene og op i hovedet. DU og REN løber fra mellemkødet og op i hovedet.

6 Fordelingen på arme og ben Armens palmare side (flexor gruppen) regnes for at være den mediale side, her løber yin meridianerne. Armens dorsale side (extensor gruppen) regnes for at være den laterale side, her løber yang meridianerne. Benets mediale side strækker sig fra margo mediale på tibia og om til semimembranosus, her løber yin meridianerne. Den laterale side af anteriort på tibia om om til knæhasen, og her løber yang meridianerne.

7 Meridianbaner.

8 Punkt klassifikation Der findes overordnet 3 typer af punkter: Meridianpunkter. Ekstrapunkter. Ahshi punkter.

9 Meridianpunkter På de 14 meridianer er der i alt 361 punkter, på de 12 meridianer er de parvis symmetrisk fordelt på højre og venstre side. REN og DU har kun et antal punkter. En del af de 14 meridianer har specifikke punkter der kan bruges til noget specielt. De 14 meridianer har også nogle punkter som kobler systemerne sammen, luo, de 5-shu, yuan. xi, mu og shu, cross punkter er en del af dem.

10 Ekstrapunkter Disse punkter ligger ikke på meridianbanerne og indgår ikke i et system, men er nogle specielle punkter som er særlig brugbare i forbindelse med særlige problemer. Altså mere nogle ekstra punkter som har særlig effekt. Et ekstempel kunne være Ekstra-8 der bruges mod migræne.

11 Ahshi punkter. Ahshi betyder Av. I den Gule kejsers lægebog stod der at man skulle behandle med akupunktur der hvor folk havde ondt. Egentlig kan man sige at visse sygdomme kan medføre lokal ømhed og smerte. Hvis en pt. har dette bør man egentlig sætte en nål i det! Hvis det er et åbent sår (gør normalvis ondt), omringer man såret med nåle.

12 De 5 shu punkter. Noget af det der bliver brugt mest i akupunktur er behandlingen er de 5 shupunkter. De starter alle fra tæer eller fingre og løber proximalt til albue eller knæ. De kører uafhængig af nummeringenaf meridianpunktern. De 5 shupunkter ligger i en særlig rækkefølge der henleder til hvordan vandet flyder fra en kilde til en flod. Dette har også indvirkning på hvor kraftig punkterne virker. (jing-well, jing-spring, shustream, jing-river og he-sea).

13 De 5 element punkter (shu) Det første punkt er startende på et neglefaldshjørne; dette punkt kaldes for jing-well, hvilket betyder kilde punkt. Det er altid meridianens mest distalepunkt. (1. punkt) Jing-weller træ på yin og metal på yang. Man bruger det bl.a. til at behandle mentale lidelse med, da man siger det åbner til meridianerne. Førstehjælp ved bevidstløshed, hedeslag og kramper. Mikroblødninger lukker varme ud.

14 De 5 element punkter (shu) Andet punkt er Ying-spring, og ligger ved svømmehuden. Ying-spring er punktet lige efter jing-well (meridianens 2. mest distale punkt). Ying-springer dam punktet, hvor qibegynder at blomstre. Punktet findes ofte ved grundleddet på fingre og tæer. Ying-springer ild på yin og vand på yang. Punktet bruges især til at behandle feberlidelser med (ild regulere, og vand køler).

15 De 5 element punkter (shu) Tredje punkt er Shu-streamog ligger (minus GB) som punktet efter Ying-spring(3. mest distale punkt). Findes lige proximaltfor grundleddet på fingre og tæer. Punktet er Å-punktet, og har kraftigere virkning end de to første, da qihar en kraftig opblomstring her. Punktet er jord på yin og træ på yang. Shu-stream er især virksom ved bi-syndromer, og motorik hvor patogen vind rammer

16 De 5 element punkter (shu) Fjerde punkt er jing-riverog ligger på underarm eller underben. Punktet er flod punktet, og virkningen af dette punkt går dybere end de tre første. Punktet er metal på yin og ild på yang. Jing-riverbruges i sær mod astma, hoste og svælg, hals symptomer, og lungelidelser generelt.

17 De 5 element punkter (shu) Femte og sidste punkt er he-seaog ligger ved albue eller knæ. Punktet er hav punktet, og har den største virkning af alle. Et he-seapunkt række meget dybt og har stor indflydelse på organet, men strømningen er langsom. Punktet er vand på yin og jord på yang. He-seabruges i sær til mave tarm lidelse. Til påvirkning af det tilhørende organ, og sygdomme i li.

18 Nedre he-seapunkter. Alle fuorganer har et ekstra he-seapunkt. Et nedre he-sea. Alle nedre he-seapunkter er lokaliseret på yang meridianerne i benet (GB, B, M). De har en god virkning på selve fu-organet. BG GB34 M M36 TY M39 CO -M37 3E B39 B -B40

19 Horary Horary punktet er meridianens egetpunkt. Det vil sige det punkt der har samme element som organet (eks. Leveren er træ, så det vil være LE1, da det er træpunktetpå meridanen). Punktet har en god egenskab på selve organet, hvis man tænker organ ur og arb. i det tidsinterval hvor organet får sin energi, eller 12 timer senere, hvor det er på sit laveste.

20 Yuan(source) punkter Yuan punkter holder på medianens prindeige energi og på reserve energi. Når et organ er længst væk fra hvor den arbejder, er der stadig en smule qii systemet som gør organerne kan arbejde. Dette ligger i yaun. Er organerne i xusvækkes yuan. Yuaner jord-punkt / shu-streampå yin. 3 mest distale punkt. På yang er det, det 4 mest ditalepunkt (minus GB).

21 Yuan(source) punkter Yuan-punkteter forbundet med makker meridianens luo punkt. Det betyder at påvirkes makkerens luopunkt (med nål eller tryk), så vil yuan-punktetafgive energi til sin makker. Hvis der er ubalancer i organet vil meridianens yuan-punkt være ømt ved tryk. Findes i elementskemaet, ved pilens flade ende.

22 Luopunkter Et hvert organ kobler sig sammen med en makker ved hjælp af sidegrene. Disse sidegrene kan forbindes via et luo punkt. Luopunkt er et forbindelses punkt, som man bruger til at hente energi til en meridian med. Alle meridianer har et luo, undtagen MP som har to. Det ene kobler alle sidegrene til M. (superluo).

23 Luopunkter Luopunktet kan bruges til at udligne shi/ xu tilstande mellem makkermeridianer. Luo bruges på xu-meridianen. Yuan bruges på shi-meridianen. Derudover bruges luo-punktetogså til at forbinde forlængede meridianer hvis der ikke er et åbningspunkt. Luo bruges kun ved xu-tilstande.

24 Xi- cleft punkter Xi-cleftbetyder akut-køft, og henviser til at disse punkter stort set altid ligger i en knogle fordybning. Xibetyder akut, og er punkter man bruger ved akutte sygdomme eller hvis man vil have en hurtig påvirkning af et organ. Punktet vil være tryk ømt ved ubalancer i organet.

25 Xi- cleft punkter De 12 meridianer og 4 ekstra meridianer har et Xi-cleftpunkt, altså 16 i alt. Xi-cleftpunktet er det sort tal i midten af hvor cirkel i element skemaet.

26 Shupunkter Shubetyder bagside, og bør ikke forveksles med de 5 shu. Som ordet siger ligger disse på bagsiden, altså ryggen. Det er fra Shupunkterne at organerne får energi tilført. Hvis der er ubalance i et organ bliver punktet som regel også ømt. Punkterne ligger oftest i niveau med selve organerne og følger den segmentaleinnervation. Alle shu-punkter er B-punkter der ligger 1,5 cun fra processus spinosus

27 Shupunkter

28 Mupunkter Mubetyder forside, og betyder at punkterne ligger på forsiden af kroppen. Disse punkter søger også for tilførslen af qitil organerne som Shu gør. Nogle kalder også disse punkter for alarmpunkter, da ømhed her fortæller om organets umiddelbare tilstand (Husk ømhed der bedres eller forværres).

29 Cross-channel punkter. Cross-channelpunkter bruges til at behandles Bi-syndromer(led-problemer), og voldsomme smerter. De behandles inde for forlængede meridianer. Den der ligger i benet har en forlænget meridian som går ud i armen. Når man anvender denne teknik skal man som ordet siger cross(krydse) punkterne. Her er det parallelle punkter der anvendes. Fra højre albue til venstre knæ, ankel til håndled osv.

30 Influental-punkter Disse punkter har særlig indflydelse eller en special virkning på et givent område / struktur. Influentalpunkter kan bruges til at fremme en terapi. REN17 -respiration og qi LEV13 Yin / Zangorganer. REN12 Yang / Fu-organer GB34 -muskler og sener

31 Influental-punkter GB39 Knoglemarv, nerve og hjerne. LU9- Blodkar og karsystemet B11 Knogler, brusk og tænder B17 Xueog lymfe

32 Hømostatiskepunkter De hømostatiskepunkter skal bruges til at bibeholde, opbygge eller fremme kroppens hømostase. Det er altid vores mål at skabe denne ligevægt mellem yin og yang, så disse punkter vil altid kunne bruges til behandling. Men det betyder ikke det er de bedste punkter at vælge. CO11 Kroppens bedste immun- og hømostase punkt M36 -Styrker hele kroppen MP6 -Hømostasefremmende og immunstyrkende, ved at levere xue til immunsystemet.

33 Immunstimulerende punkter Disse punkter bruges til at styrke den antipatogen qi. De kan bruges både ved akutte og kroniske tilstande. Ved infektionssygdomme, bør de dog kun være et supplement til en antibiotisk behandling.

34 Immunstimulerende punkter CO4 Ydre vind CO11 Ydre varm vind. DU14 Feberlidelser. MP6 Leverer blod til immunsystemet. MP10 Renser blodet M36 Leverer qi til immunsystemet.

35 Beroligende punkter Beroligende eller sederendepunkter har en kraftig beroligende virkning på kroppen. Punkter som disse kan bruges ved mentale lidelser, angst tilstande eller hvis klienten på anden måde viser tegn på at shener påvirket. H7 Kropensbedste shenpunkt. KS6 Kroppens næstbedste shen punkt. B62 Benets mest sederendepunkt for shenog motorik DU20 Lukker yang ind eller ud, dette beroligereshen.

36 Smertestillende punkter De smertestillende punkter kan kun smertelindre, de kan aldrig bedøve kroppen. Disse punkter vil dog primært være som symptom behandling, hvor målet vil være at findes årsagen. CO 4 Kroppens bedste smertepunkt. M43 Smertepunkt til abdomen. M44- Smertepunkt til hovedet.

37 Symptom-punkter Dette er en form for mini-recept akupunktur. Det kan være nyttigt at bruge hvis det skal gå stærkt eller man er uforberedt, men det ikke er ikke at foretrække frem for en egentlig diagnostisk behandling. Symptom punkter dækker over en lang række lidelser, hvor er kun skal bruges ganske få punkter. Asta, brystsmerter, diarre, feber forstoppelse, hikke, hoste, kløe, kvalme, løbende næse, oppustet mave, slim i lungerne, søvnløshed, ufrivillig vandladning og ødemer.

38 Distal-punkter Distalpunkterne ligger ude på ekstremiteterne, hvor har en specialvirkning på et område lokaliseret et andet sted på kroppen. Det kan virke fremmende på en given terapi. GB34 (ben) -siden af hovedet og bryst. TY3 (hånd) nakke g skulderåg. 3E5 (u.arm) siden af hovdetog albue. KS6 (hånd) bryst og øvre abdome.

39 Distal-punkter M36 (u.ben) abdomen og fordøjelsesorganer. M38 (u.ben) skulder. MP6 (u.ben) bæknog kønsorganer. LU7 (hånd) hals, svælg og strube. CO4 (hånd) ansigt, ansigtssanser og tænder. B40 (knæ) lumbaldelen. B63 (fod) knæ. B65 (fod) SI-leddene.

Meridianer. Lektion 10 side 18-21

Meridianer. Lektion 10 side 18-21 Meridianer Lektion 10 side 18-21 Meridianer og sidegrene Meridianer og sidegrene er et abstrakt begreb for nogle baner hvori qi og blod cirkulerer. Meridianer løber lodret og der findes 14 stk. hvor af

Læs mere

Jan Lasota. Kredsløbet

Jan Lasota. Kredsløbet Jan Lasota Kredsløbet Kredsløbsmeridianen/ KS Kredsløbet den membran der omgiver hjertet (også kaldet pericardium eller hjertesækken). Kredsløbet er koblet Al elementet ild. Kredsløbet makkermeridian er

Læs mere

Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen.

Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen. Gruppe opgave til akupunktør uddannelsen. Gruppens medlemmer: Opgaven skal løses uden brug af bogen eller elementskema. Opgaven skal afleveres når I mener I har løst den på bedst mulige vis. God fornøjelse.

Læs mere

Tyndtarm. Anne Me-e K. Friis & Jan Lasota

Tyndtarm. Anne Me-e K. Friis & Jan Lasota Tyndtarm Anne Me-e K. Friis & Jan Lasota Tyndtarmen / TY Tyndtarmen er beliggende i bughulen. Tyndtarmen er fu- og yang- organ. Tyndtarmen er koblet?l elementet ild. Tyndtarmens makkermeridian er hjertet.

Læs mere

Hjerte. Jan Lasota & Anne Mette Friis

Hjerte. Jan Lasota & Anne Mette Friis Hjerte Jan Lasota & Anne Mette Friis Hjertet / H Hjertet ligger midt i sternum drejet en lille smule til venstre, beskyttet af ribben og sternum. Hjertet er zang- og yin-organ. Hører til elementet ild.

Læs mere

Lunge og tyktarmsmeridianen

Lunge og tyktarmsmeridianen Lunge og tyktarmsmeridianen Lunge meridianen / LU Lungerne ligger beskyttet under ribbenene i hele thorax. Lungen er zang- og yin-organ. Lungen er koblet til elementet metal. Lungens makkermeridian er

Læs mere

Nyren. Jan Lasota og AnneMette K. Friies

Nyren. Jan Lasota og AnneMette K. Friies Nyren Jan Lasota og AnneMette K. Friies Nyren / N Nyrerne ligger under ribbende bagtil i bughulen. Nyren er zang- og yin-organ. Nyren er koblet til elementet vand. Nyrens makkermeridian er blæren. Nyrens

Læs mere

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Godken dt 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Nummer Spørgsmål Point

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Godken dt 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Nummer Spørgsmål Point Undergruppe Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionerne. 3 = 6 point Eksempel på Pulsskema i lille udsnit. 2 Hvilket organ s Qi kan skades

Læs mere

6. Punkter og meridianer. Numm er

6. Punkter og meridianer. Numm er 6. Punkt og midian Undgrupp Punkt 1 Lu/LU 1, 5, 7, 11. 1 pr punkt Co/Tyk/LI 1, 4, 11, 15, 20. M/ST 1, 12, 25, 30, 36, 41, 45. MP/SP 1, 4, 6, 15. 21. Hj/H/HT 1, 5, 6, 7, 9. Ty/SI 1, 3, 11, 19. Bl/BL 1,

Læs mere

Indhold. anerkendelser 11 forord 13 introduktion 15. 1. del de diagnostiske søjler 23

Indhold. anerkendelser 11 forord 13 introduktion 15. 1. del de diagnostiske søjler 23 Indhold anerkendelser 11 forord 13 introduktion 15 1. del de diagnostiske søjler 23 Sektion 1 Den Diagnostiske Søjle At observere 27 Observation af Shen 29 Observation af Krops bygningen/kropsholdningen

Læs mere

Milt meridianen / MP. Jan Lasota & Anne Me4e Friis

Milt meridianen / MP. Jan Lasota & Anne Me4e Friis Milt meridianen / MP Jan Lasota & Anne Me4e Friis Miltens hovedfunk;oner: Milten styrer transport og omdannelse. Milten laver blodet (xue). Milten kontrollerer ernæringen af musklerne. Milten holder organer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anerkendelse At behandle børn, en introduktion... 23

Indholdsfortegnelse. Anerkendelse At behandle børn, en introduktion... 23 Indholdsfortegnelse Anerkendelse... 21 At behandle børn, en introduktion... 23 SEKTION 1... 29 De vigtigste principper i kinesisk medicinsk pædiatri... 30 Børn har en ren yang konstitution... 30 Børns

Læs mere

De fem elementer. Lek,on 2

De fem elementer. Lek,on 2 De fem elementer Lek,on 2 De fem elementer ILD Træ Jord Vand Metal Zang elementer Her er vist zang organer som er yin eller faste. Lever Nyre Hjerte Kredsløb Lunge Milt Fu elementer Her er vist fu organer

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

Med venlig hilsen Hong

Med venlig hilsen Hong Kære læser Du sidder nu med materialet fra mit foredrag. Venligst kontakt mig, hvis du ønsker at kopiere eller gengive tekst og/eller billeder da alt materiale er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen Klip ordene ud (side 3). Sæt dem på de rigtige linjer 1 Klip ordene ud (side 3). Sæt dem på de rigtige linjer 2 Klip ordene ud. Sæt dem på de rigtige linjer Ordene bruges til forsiden af kroppen hår arm

Læs mere

Diagnostiske metoder Tunge og puls diagnose. Jan Lasota

Diagnostiske metoder Tunge og puls diagnose. Jan Lasota Diagnostiske metoder Tunge og puls diagnose Jan Lasota Diagnostiske metoder Inspektion / se. Auskulation / høre Olfaction / lugte Anamnese / udspørge Palpation / føle Bruges til at bestemme sygdommens

Læs mere

Hvor smidig vil du være? Uge 1

Hvor smidig vil du være? Uge 1 Hvor smidig vil du være? Uge 1 Smidighedstest Her er en række tests af din smidighed i nogle af de vigtigste bevægelser. Du skal kunne bestå hver test for at have tilstrækkelig bevægelighed til at kunne

Læs mere

Ætiologi sygdomsårsager. side 41-44

Ætiologi sygdomsårsager. side 41-44 Ætiologi sygdomsårsager side 41-44 De tre udløsende faktorer Ydre omgivelser (det man kalder vind og vejr). Ubalance i følelseslivet. Livsstil. Homøostase Homøostase betyder kropslig ligevægt. Ved perfekt

Læs mere

NADA - ØREAKUPUNKTUR Socialpsykiatri Syd Ikast-Brande kommune 2011

NADA - ØREAKUPUNKTUR Socialpsykiatri Syd Ikast-Brande kommune 2011 - ØREAKUPUNKTUR Socialpsykiatri Syd Ikast-Brande kommune 2011 - præsentation Nada Modellen Nada - TCM Nada - Neurofysiologisk Nada - Øreakupunktur Nada - Procedurer 2011 Nada - Øvrigt Kildemateriale: Lars

Læs mere

Qi-Gong. (ikke presse) ind under kroppen, som vist til

Qi-Gong. (ikke presse) ind under kroppen, som vist til Qi-Gong Du skal - som det første du sætter på plads hver gang du starter træningen - sørge for at stå med vægten ligelig fordelt på foden, nøjagtig som i de indrammede områder vist på tegningen her til

Læs mere

v. Christina Klok SA-akupunktør jordemoder og uterus-entusiast GYNÆKOLOGI Undervisning på DA s seminar d. 8/4-17

v. Christina Klok SA-akupunktør jordemoder og uterus-entusiast GYNÆKOLOGI Undervisning på DA s seminar d. 8/4-17 v. Christina Klok SA-akupunktør jordemoder og uterus-entusiast GYNÆKOLOGI Undervisning på DA s seminar d. 8/4-17 Uterus-begrebet i TCM = indre og ydre kvindelige kønsorganer og ikke kun livmoderen Uterus

Læs mere

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionerne.

3 Sygdomsårsager og Diagnose. Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organernes positioner. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionerne. Undgrup 3 Sygdoms og Diagnose Puls 1 Udfyld skemaet med Yin organnes position. Udfyld skemaet med de kinesiske navne på pulspositionne. 3 = 6 point Ekseml på Pulsskema i lille udsnit. 2 Hvilket organ s

Læs mere

Øvelser for gravide i vand

Øvelser for gravide i vand Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide i vand Patientinformation www.koldingsygehus.dk I løbet af graviditeten er det vigtigt, at du holder dig i god form. Det er en god idé at træne 1

Læs mere

Stærk ryg og balance. Five Animals Qigong

Stærk ryg og balance. Five Animals Qigong Stærk ryg og balance Five Animals Qigong Five Animal Qigong - Wu Qin Xi Et komplet medicinsk Qigong System Five Animal Qigong (5 dyrs energi træning) er det ældste kendte dynamiske Qigongsystem skabt af

Læs mere

ZANG og FU organer. side

ZANG og FU organer. side ZANG og FU organer side 39-40. ZANG / yins egenskaber. Stof Struktur Kulde, mørke Vand, jord og træ Blød Parasympaticus Inferior - profund ZANG / yins egenskaber. Negativ Hunkøn Kvindelig Langsom Pessimistisk

Læs mere

Indledende akupunktur

Indledende akupunktur Indledende akupunktur Akupunktur er en erfaringsvidenskab. Det vil sige at gennem erfaring ved man at det virker. Det er en asiatisk diagnose og behandlingsmetode. Tengbjerg akupunkturuddannelse 1 Traditionel

Læs mere

Lev længe. Lev godt.

Lev længe. Lev godt. PLACERINGSBESKRIVELSE Lev længe. Lev godt. Forbedret Energi Smertelindring Bedre søvn Anti Aging Vægttab ----------------------------------------- Virker via kroppens infrarøde system --------------------------------

Læs mere

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Næsten alle gravide bør motionere lige så meget som resten af den voksne befolkning. Det vil sige at man som gravid skal holde sig i god form

Læs mere

ENERGIPLASTER (Energy Enhancer)

ENERGIPLASTER (Energy Enhancer) ENERGIPLASTER (Energy Enhancer) Anbring et sæt energiplastre på kroppen på et af de anviste steder. Placer altid det hvide plaster på højre side af kroppen, og det brune plaster på venstre side af kroppen.

Læs mere

ENERGY-BEAUTY FORBINDELSEN

ENERGY-BEAUTY FORBINDELSEN 1 HOLISTISK HUDANALYSE, LIFTING & FACE YOGA INHOLD Meridiansystemet Lunge/tyktarm Milt/mavemeridian Hormon/kredsløb-meridian Nyre/blæremeridian Lever/galdeblæremeridian Tyndtarm/hjertemeridian 2 HOLISTISK

Læs mere

Guide: Træk vejret korrekt og bliv sund

Guide: Træk vejret korrekt og bliv sund Guide: Træk vejret korrekt og bliv sund Bedre fordøjelse, sundere ryg, mindre stress, bedre søvn listen over fordele er lang og du skal blot forbedre noget, du alligevel gør 20.000 gange hver eneste dag:

Læs mere

1. Kolbøtte, forlæns. 2. Kolbøtte, baglæns. 3. Rullefald. 4. Tigerspring

1. Kolbøtte, forlæns. 2. Kolbøtte, baglæns. 3. Rullefald. 4. Tigerspring Teknikmærke 1. Kolbøtte, forlæns Beskrivelse: Træk hagen ned til brystet og kig på navlen! Sæt af med samlede ben og lav en kolbøtte! Rul, så du lander på fødderne og er klar til den næste kolbøtte! 2.

Læs mere

Syndrom differentiering

Syndrom differentiering Syndrom differentiering Side 44 48 Jan Lasota De 7 psykiske faktorer Vrede er koblet +l træ. Glæde er koblet +l ild. Glædesmangel er koblet +l ild. E6ertænksomhed +l jord. Sorg er koblet +l metal. Bekymring

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide Patientinformation www.koldingsygehus.dk Bevægeøvelser for ryg og lænd Mange kvinder får problemer med lænde- og bækkensmerter i graviditeten. Det

Læs mere

Organurog søvn, psyke

Organurog søvn, psyke Orgnurog søvn, psyke Flow / orgn ur Lunge (03-05) Tyktrm (05-07) Milt (09-11) Mve (07-09) Hjerte (11-13) Tyndtrm (13-15 Nyre (17-19) Urinblære (15-17) Perikrdium(19-21) Snjio(21-23) Lever (01-03) Gldeblære

Læs mere

EFT er udviklet af Gary Craig (USA), og er den førende af de nye teknikker inden for området energipsykologi.

EFT er udviklet af Gary Craig (USA), og er den førende af de nye teknikker inden for området energipsykologi. Hvad er EFT? EFT er et nyt redskab til behandling af angst, depression, traumer, afhængighed, vægttab, smerter og meget mere. Det en skånsom og effektiv metode til at ændre alle problemer, der blokerer

Læs mere

VIDEO 2 TANTRACURE. Afspændingsteknikken

VIDEO 2 TANTRACURE. Afspændingsteknikken VIDEO 2 TANTRACURE 1 Afspændingsteknikken 2 Copyright 2013 TantraCURE.dk Ingen dele af denne bog må kopieres, reproduceres eller transmitteres i nogen form, om det så er elektronisk, fotokopi, optagelse

Læs mere

Hvad kan du opnå med fysioterapi?

Hvad kan du opnå med fysioterapi? Hvad kan du opnå med fysioterapi? Kontrol over smerte med positive tanker Bedst mulige funktion og øget livskvalitet Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri Fysioterapi PTF5 Psykoeducation Dansk Ark

Læs mere

Miltubalancers ætiologi

Miltubalancers ætiologi milt ubalancer Milten har sammen med sit partnerorgan Maven, en central placering i kroppen, både fysisk og energetisk. Rent fysisk befinder Milten og Maven sig i midten af kroppen i den midterste jiao

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 Øvelserne bør gentages 4 gange ugentligt. Øvelse Planken Diagonal løft Mavebøjninger (korte) Mavebøjninger (høje) Squats Squats på 1 ben Sideplanken Rygstræk

Læs mere

Smerte se specifikke typer

Smerte se specifikke typer Smerte se specifikke typer Drik masser af vand, før du begynder; en knivspids salt tilsat vandet vil hjælpe på træge systemer. Se brugsanvisning. Udover brusanvisningen, prøv disse: Index: Albue Ankel

Læs mere

Kurser forår og efterår 2011

Kurser forår og efterår 2011 Kurser forår og efterår 2011 Version 1.0 2011 Copyright MySir Hestemassage / Hesteakademiet v./ Gitte Andersen Søby Web: www.mysir.dk www.hesteakademiet.dk v.gitte Søby Mobil: 25334284 mail: gitte.soeby@mail.dk

Læs mere

Instruktions Manual (UN-2000M)

Instruktions Manual (UN-2000M) Instruktions Manual (UN-2000M) Dobbelt virkende thumper Massage Apparat (UN-2000M) Brugsanvisninger - Sæt stikket i stikkontakten.. Brug knappen til at vælge intensiteten af massagen (Fig.1) Sæt knappen

Læs mere

TAI CHI 18. Qigong YANG STIL QIGONG FOR BEGYNDERE

TAI CHI 18. Qigong YANG STIL QIGONG FOR BEGYNDERE TAI CHI 18 Qigong YANG STIL QIGONG FOR BEGYNDERE Tai Chi 18 Qigong Tai Chi 18 Qigong er en kombination af Qigong og Tai Chi. Serien består af 18 øvelser, hvor man elegante og lette at lære gennem gentagelser

Læs mere

Symptomer. Hovedet: Hovedpine Migræne Svimmelhed Søvnbesvær Vågner om natten Taber hovedhåret

Symptomer. Hovedet: Hovedpine Migræne Svimmelhed Søvnbesvær Vågner om natten Taber hovedhåret Symptomer Bedøm hvordan du har haft det de sidste måneder efter denne skala og skriv det aktuelle tal ud for symptomet. Der hvor det er relevant må du gerne skrive årstal eller hvor længe du har haft symptomet.

Læs mere

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt

Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Har du også et ømt punkt? AquaPunkt Hvor er dit ømme punkt? I lænden, knæet eller et helt tredje sted? Du er ikke alene. Over halvdelen af os har i de sidste par uger haft ondt i led, ryg eller muskler.

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

3.#DYB#ENBENSKNÆBØJ#

3.#DYB#ENBENSKNÆBØJ# 3.#DYB#ENBENSKNÆBØJ# Funktionstest af hele bevægelseskæden med store krav til mobilitet, styrke og stabilitet af fod, knæ og core, men mest test af styrken i hofte- og lårmuskulatur. Udførsel:) Udøveren

Læs mere

HHU MERIDIANSYSTEMET 1 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI COPYRIGHT 2015/2016 ALL RIGHTS RESERVED

HHU MERIDIANSYSTEMET 1 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI COPYRIGHT 2015/2016 ALL RIGHTS RESERVED 1 INTRODUKTION TIL HOLISTISK HUDTERAPI INHOLD Introduktion til meridiansystemet Hvad er en meridian Kort oversigt over meridiansystemet Meridiansystemet Lunge/tyktarm Milt/mavemeridian Tyndtarm/hjertemeridian

Læs mere

Øvelser til dig med morbus Bechterew

Øvelser til dig med morbus Bechterew Øvelser til dig med morbus Bechterew Vi har udarbejdet et grundlæggende program, som indeholder de øvelser, der er nødvendige, for at du kan bevare bevægeligheden og forebygge, at ryggen bliver krum. Det

Læs mere

Nederste del af ryggen Stræk

Nederste del af ryggen Stræk Stretching fitnessfaq.info Nederste del af ryggen Stræk Denne øvelse er designet til at forbedre fleksibilitet og fremme afslapning. Lig på ryggen med benene udvidet og dine arme på dine sider. Træk vejret

Læs mere

Øvelserne er gode som forebyggelse af rygproblemer samt vedligeholde af den sunde ryg. Husk at opsøge din behandler, hvis du har smerter i ryggen.

Øvelserne er gode som forebyggelse af rygproblemer samt vedligeholde af den sunde ryg. Husk at opsøge din behandler, hvis du har smerter i ryggen. Øvelser 5 effektive øvelser for mave og ryg - helt uden redskaber 18-07-2007 kl. 23:12 af Lotte Paarup Herunder har vi samlet 5 effektive øvelser, som styrker og stabiliserer rygsøjlen. Øvelserne kræver

Læs mere

Øvelser til kvinder med smerter i underlivet

Øvelser til kvinder med smerter i underlivet Underlivssmerter opleves af et stort antal kvinder. Der kan være flere årsager, men ofte vil musklerne være involverede. Muskelspændinger kan opstå i såvel underlivet som i nakke- og skulderregionen. De

Læs mere

Navn: Alder: Telefonnummer:

Navn: Alder: Telefonnummer: Navn: Alder: Telefonnummer: Velkommen til akupunktur behandling hos Jordemoder.dk i samarbejde med Sackmann Akupunktur For at kunne give dig den bedst mulige behandling bedes du udfylde nedenstående spørgeskema

Læs mere

Kropsterapi og Afspænding

Kropsterapi og Afspænding Kropsterapi og Afspænding Struktur for noter fra behandling og undervisning af individuelle klienter og små hold. Iagttagelser, dialog, tilrettelæggelse, undersøgelse 1 /behandling og øvelser Undersøgelse

Læs mere

Mave- og rygtræningsøvelser

Mave- og rygtræningsøvelser Mave- og rygtræningsøvelser Rygsøjle twist Det træner du: den dynamiske stabilitet omkring lænd og bækken i samarbejder med hoftens muskler. Du bruger specielt de skrå mavemuskler til at dreje kroppen

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Laser akupunktur. SKANLAB LASER CW 500F 500 mw 808 nm

Laser akupunktur. SKANLAB LASER CW 500F 500 mw 808 nm Laser akupunktur SKANLAB LASER CW 500F 500 mw 808 nm Af: AKUPUNKTURKLINIKKEN I SKALBORG v/ Tandlæge Aase Brøndum-Nielsen Jacob Paludans vej 22 9200 Aalborg SV Tlf.: 9818 1484 - Mobil: 2539 4322 www.a ku-skalborg.dk

Læs mere

BENSVING UNDGÅ SKADER TRÆNINGSØVELSER. Formål: Smidighed i ryg og hofte

BENSVING UNDGÅ SKADER TRÆNINGSØVELSER. Formål: Smidighed i ryg og hofte BENSVING Formål: Smidighed i ryg og hofte Lig på ryggen med armene ud til siden, benene bøjede og skulderne i mod gulvet Kør roligt knæene ud til siden til de rører jorden og tilbage igen Hold fødderne

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere

Træningsøvelser fra Urban Workout Nørrebro

Træningsøvelser fra Urban Workout Nørrebro Træningsøvelser fra Urban Workout Nørrebro Lav dit eget program med denne bog! Opvarmningsøvelser All-round øvelser Makkerøvelser Træningsformer Muskelgruppetræning En UWN træning starter normalt med opvarmning

Læs mere

Sådan udfører du lymfedrænage af venstre arm

Sådan udfører du lymfedrænage af venstre arm Sådan udfører du lymfedrænage af venstre arm Lymfesystemets opbygning og funktion Lymfesystemet transporterer lymfevæske rundt i kroppen. Lymfesystemet er en vigtig del af kroppens immunforsvar og er med

Læs mere

STÆRKE ARME MED YOGA. 24 Af Anna Miller, yogainstruktør Stylist: Charlotte Høyer Foto: wichmann+bendtsen

STÆRKE ARME MED YOGA. 24 Af Anna Miller, yogainstruktør Stylist: Charlotte Høyer Foto: wichmann+bendtsen STÆRKE ARME MED YOGA 24 Af Anna Miller, yogainstruktør Stylist: Charlotte Høyer Foto: wichmann+bendtsen Nej, du behøver ikke at kaste rundt med tunge kettlebells for at få stærke arme. Rolige yogaøvelser

Læs mere

Pep-fløjte/ Pep-maske

Pep-fløjte/ Pep-maske Til patienter og pårørende Pep-fløjte/ Pep-maske Information og øvelser Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Ergo- og Fysioterapien Kontakt Udleveret til: Dato: Udleveret af: Tlf.: 2 Formål med behandling

Læs mere

Kost Kosten kan være for kold i sin energi eller temperatur og derved svække Milt og Nyre yang.

Kost Kosten kan være for kold i sin energi eller temperatur og derved svække Milt og Nyre yang. Hjertebanken i kinesisk medicin, omfatter en subjektiv fornemmelse af uregelmæssige hjerteslag, hjerteslag der springer over, sommerfuglefornemmelse i brystkassen, hårdt bankende hjerteslag samt hjerteflimmer.

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder i lysken Du er blevet opereret og har fået fjernet lymfeknuder i din lyske. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv

Alterne.dk - dit naturlige liv Irriteret tyktarm Tilføjet af Jette Plesner onsdag 07. maj 2008 Sidst opdateret torsdag 03. september 2009 Irriteret tyktarm er efterhånden blevet en folkesygdom. Maven bliver oppustet og gør ondt. Man

Læs mere

Træningsprogram. Tilhører: Regionshospitalet Horsens. Terapien. Tlf Revideret af Fysioterapeut Michael Rasmussen. D

Træningsprogram. Tilhører: Regionshospitalet Horsens. Terapien. Tlf Revideret af Fysioterapeut Michael Rasmussen. D Træningsprogram Programtitel: passive skulderøvelser Tilhører: Regionshospitalet Horsens. Terapien. Tlf 79274700 Revideret af Fysioterapeut Michael Rasmussen. D. 18.09.08 Bemærkninger: Formål: At vedligeholde

Læs mere

0 Har aldrig eller næsten aldrig symptomet; døjer aldrig eller næsten aldrig med dette

0 Har aldrig eller næsten aldrig symptomet; døjer aldrig eller næsten aldrig med dette Hvordan har du det? side 1 af 8 Brug dette spørgeskema til at identificere dine problemområder samt at følge hvordan de forbedres uge for uge, mens du følger et program. Start med at gøre status, inden

Læs mere

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund 4. kyu Generelle bemærkninger: Tori starter sin bevægelse når Uke ikke længere er i stand til at afbryde sit angreb. Parader: kontakt håndled mod håndled, hvis intet andet er beskrevet. Ved alle liggende

Læs mere

Combo Crunch. fitnessfaq.info

Combo Crunch. fitnessfaq.info Combo Crunch fitnessfaq.info Kombinationsboksen stykket læ gges væ gt på både den øvre og nedre region af maven. Selvom den fulde læ ngde af musklen er indgåelse af kontrakter, skal den øvelse skal udføres

Læs mere

S T A N L E Y R O S E N B E R G I N S T I T U T Organmassage

S T A N L E Y R O S E N B E R G I N S T I T U T Organmassage S TA N L E Y R O S E N B E R G I N S T I T U T Organmassage Mave Cardia [C] Pylorus [P] Ptosis Maven er nedsunken. Svært ved at løfte armene over hovedet, hængemave, svært at tømme maven, spiser uden at

Læs mere

Tad-asana. Nøglepunkter i standen. Anvendelse. Helbreds-fordele

Tad-asana. Nøglepunkter i standen. Anvendelse. Helbreds-fordele Stående asanas Tad-asana Nøglepunkter i standen. Fødderne er samlet, tæerne spredt ud Benene er strakte Hofterne placeres neutralt, "vandbærende" Maven trukket let ind mod rygsøjlen Brystet åbent og fremme

Læs mere

Sådan træner du, når du er blevet opereret i hjertet og har fået skåret brystbenet op

Sådan træner du, når du er blevet opereret i hjertet og har fået skåret brystbenet op Sådan træner du, når du er blevet opereret i hjertet og har fået skåret brystbenet op Du er blevet opereret i hjertet og har fået dit brystben skåret op. Det betyder, at din vejrtrækning er påvirket efter

Læs mere

Sådan udfører du lymfedrænage af højre arm

Sådan udfører du lymfedrænage af højre arm Lymfesystemets opbygning og funktion Lymfesystemet transporterer lymfevæske rundt i kroppen. Lymfesystemet er en vigtig del af kroppens immunforsvar og er med til at bekæmpe infektioner. Lymfevæsken opsamles

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Patientvejledning. MR-scanning

Patientvejledning. MR-scanning Patientvejledning MR-scanning MR-scanning er den mest nøjagtige billeddiagnostiske metode til at stille diagnoser, og næsten alle lidelser i hjerne, nakke, ryg, skuldre, arme, hænder, ben, hofter, knæ,

Læs mere

Patientvejledning. MR-scanning

Patientvejledning. MR-scanning Patientvejledning MR-scanning MR-scanning er den mest nøjagtige billeddiagnostiske metode til at stille diagnoser, og næsten alle lidelser i hjerne, nakke, ryg, skuldre, arme, hænder, ben, hofter, knæ,

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder i lysken Du er blevet opereret og har fået fjernet lymfeknuder i din lyske. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner

Læs mere

Til patienter og pårørende. Lymfødem. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Ergo- og Fysioterapien

Til patienter og pårørende. Lymfødem. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Ergo- og Fysioterapien Til patienter og pårørende Lymfødem Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Ergo- og Fysioterapien Lymfesystemet 2 Information efter forundersøgelse Information efter forundersøgelse for lymfødem Du har været

Læs mere

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan Kompendium til kursus i SEL ELVFORSV VFORSVAR for livet Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan INDLEDNING Dette kompendium er ment som et supplement til kursus i selvforsvar

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING. Dato:

SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING. Dato: SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING Dato: Navn: Fødselsdato: Alder: Stilling: Mobil: Adresse: Postnummer og by: Email: Arbejdstider: Egen læge: Seneste kontakt: Vægt: Højde: Blodtryk: Hvilken problemstilling

Læs mere

Smerter i underlivet. Patientinformation. Vælg farve. Stræk smerterne i underlivet væk - et øvelsesprogram. Familiecentret Gynækologisk klinik

Smerter i underlivet. Patientinformation. Vælg farve. Stræk smerterne i underlivet væk - et øvelsesprogram. Familiecentret Gynækologisk klinik Patientinformation Smerter i underlivet Stræk smerterne i underlivet væk - et øvelsesprogram Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik Indtast overskrift Smerter og spændinger

Læs mere

AquaMama. Vandtræning for gravide

AquaMama. Vandtræning for gravide AquaMama Vandtræning for gravide AquaMama AquaMama er seks effektive øvelser, der holder dig i form, mens maven vokser. Øvelserne er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med Rigshospitalets specialister.

Læs mere

Palpation columna cervicalis

Palpation columna cervicalis Palpation 4,02 G Extension: PT rygliggende. TP står ved hovedgærdet og fatter med begge hænder omkring PT s os occipitale, så processus articulares i Cx kan palperes med radialsiden af pegefingrene. TP

Læs mere

Terapiafdelingen. Patienter med KOL. Patientvejledning

Terapiafdelingen. Patienter med KOL. Patientvejledning Terapiafdelingen Patienter med KOL Patientvejledning Hvad er KOL? KOL betyder Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. Symptomerne er åndenød, hoste, øget slimproduktion og nedsat aktivitetsniveau. Når man har

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning ØVELSESKORT MED FITNESSTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fitnessdelen af vores 12 ugers koncept: Fodbold Fitness. 12 kort ét til hver uge der indeholder

Læs mere

Bevidstløse. Hjertestop voksne og børn. Slag mod hovedet. Forbrændinger. Forgiftninger. Feberkramper. Falsk strubehoste. Meningitis.

Bevidstløse. Hjertestop voksne og børn. Slag mod hovedet. Forbrændinger. Forgiftninger. Feberkramper. Falsk strubehoste. Meningitis. Bevidstløse Hjertestop voksne og børn Slag mod hovedet Forbrændinger Forgiftninger Feberkramper Falsk strubehoste Meningitis 1. Sikkerhed 2. Vurder 3. Tilkald hjælp 4. Førstehjælp Bevidsthed Luftvej /

Læs mere

Museskader. Hvad kan du gøre for at undgå dem? Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100

Museskader. Hvad kan du gøre for at undgå dem? Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100 Museskader Hvad kan du gøre for at undgå dem? Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100 www.fysioterapiogsmerteklinik.dk Hvad kan du gøre for at undgå museskader? Museskader

Læs mere

Mestringsteknikker og - værktøjer II. Fysioterapeut Janni Langelund

Mestringsteknikker og - værktøjer II. Fysioterapeut Janni Langelund Mestringsteknikker og - værktøjer II Fysioterapeut Janni Langelund Åndedrættet En lille åndedrætsøvelse Vi skal tælle vejrtrækninger 30 sekunder Tæl på enten en udånding eller indånding Når i er færdige,

Læs mere

Cibernetic metode; Selvbehandling af forskellige lidelser via ansigtet. Af Lone Sorensen

Cibernetic metode; Selvbehandling af forskellige lidelser via ansigtet. Af Lone Sorensen Cibernetic metode; Selvbehandling af forskellige lidelser via ansigtet. Af Lone Sorensen copyright sorensensistem copyright sorensensistem Alle rettigheder tihøre Lone Sorensen og det Internationale Institut

Læs mere

Sådan udfører du lymfedrænage af venstre ben

Sådan udfører du lymfedrænage af venstre ben Sådan udfører du lymfedrænage af venstre ben Lymfesystemets opbygning og funktion Lymfesystemet transporterer lymfevæske rundt i kroppen. Lymfesystemet er en vigtig del af kroppens immunforsvar og er med

Læs mere

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen*

Skoliose-Øvelser. Sanne Kjeldsteen* Skoliose-Øvelser Sanne Kjeldsteen* *Jeg gør opmærksom på, at jeg hverken er fysioterapeut eller decideret fagperson. Øvelserne i denne e-bog er baseret på mine 10+ års erfaring som underviser i yoga- og

Læs mere

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert Høje knæløft på stedet Gentag 15-20 X med hvert ben. Styrke af benene Rejs/sæt dig med arme krydset foran kroppen. Ret dig helt op hver gang. Gentag 10-20 X Sving benet tungt og afslappet frem og tilbage

Læs mere

Kernepensum og færdigheder

Kernepensum og færdigheder Kernepensum og færdigheder 1. Akupunktur a) Akupunkturens historie og filosofi b) Forståelse af sundhed og balance Yin/Yang kvaliteter og indbyrdes forhold Wu Xing De Fem Elementer/Faser: kvaliteter, korrespondancer

Læs mere

Fleksibilitets, balance og styrke screening:

Fleksibilitets, balance og styrke screening: Fleksibilitets, balance og styrke screening: Nedenfor er gennemgået en enkelt kropsscreening test. Den tester din basale fleksibilitet, stabilitet, balance og styrke. En grundig screening kræver op mod

Læs mere