Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren"

Transkript

1 Skærbæk Vandværk Att.: Jan Gregersen Brøns Skovvej 2 A 6780 Skærbæk 20. januar 2011 Sag 4/ / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Indledning Skærbæk Vandværk har pr. brev af den 1. oktober 2010 fremsendt ansøgning om forøgelse af selskabets prisloft for Ansøgningen er begrundet i udvidelsen af selskabets forsyningsområde. Forsyningssekretariatet har på baggrund af de indsendte oplysninger vurderet, at der er belæg for en forøgelse af prisloftet for Skærbæk Vandværk. KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Nyropsgade København V Tlf Fax CVR-nr vand@ks.dk Afgørelse Forsyningssekretariatet har truffet afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2011 for Skærbæk Vandværk. FORSYNINGSSEKRETARIATET Prisloftet forøges til 6,52 kr. pr. m 3. Afgørelsen er truffet i medfør af 8 i bekendtgørelse nr. 143 af 9. februar 2010 om prisloftregulering m.v. af vandsektoren. Sagsfremstilling Skærbæk Vandværk modtog afgørelse om prisloft for 2011 den 1. oktober I afgørelsen af 1. oktober om selskabets prisloft for 2011 er selskabets prisloft fastsat til 6,40 kr. pr. m 3. Skærbæk Vandværk ansøgte den 1. oktober 2010 om forøgelse af prisloftet for Ansøgningen er begrundet med, at Skærbæk Vandværk i 2006 fik tilkoblet et stort vandværk (Rømø Vandforsyning) som aftager ca m 3 vand pr. år. I ansøgningen beskriver Skærbæk Vandværk de udgifter, der efter selskabets vurdering er steget pga. forøgelsen af vandmængden. Skærbæk Vandværk har medsendt en oversigt over vandleverancen til Rømø Vandforsyning for årene 2006, 2007, 2008 og Skærbæk Vandværk har i forbindelse med fastsættelsen af prisloft for 2011 indberettet opgørelser over selskabets debiterede vandmængde i Forsyningssekretariatet er en del af Konkurrencestyrelsen.

2 2/13 årene 2003, 2004, 2005 og 2009, regnskab for årene 2003, 2004 og 2005 samt leveringsaftale mellem Skærbæk Vandværk og Rømø Vandforsyning. Herudover afgav Skærbæk Vandværk den 25. august 2010 høringssvar til sekretariatets udkast til afgørelse med regnskab for årene 2007, 2008 og I forbindelse med sekretariatets behandling af Skærbæk Vandværks ansøgning om forøgelse af prisloftet for 2011, er sekretariatet blevet opmærksom på, at sekretariatet har foretaget en regnefejl i opgørelsen af de gennemsnitlige driftsomkostninger i Sekretariatet har i beregningen af over/underdækningen for årene 2003 og 2005 ikke korrigeret for regnskabsposten Nye tilslutninger indskud. Reglerne De nærmere regler for fastsættelse af prisloftet findes i bekendtgørelse nr. 143 af 9. februar 2010 om prisloftregulering m.v. af vandsektoren (Prisloftbekendtgørelsen). Prisloftet for 2011 fastsættes med udgangspunkt i selskabets driftsomkostninger for 2003 til 2005 og korrigeres med et indeks for omkostningsudviklingen, et generelt effektiviseringskrav og en række budgetterede omkostninger mv., jf. Prisloftsbekendtgørelsens 4, stk Prisloftet kan efter ansøgning til Forsyningssekretariatet kan øges, såfremt der er sket væsentlig udvidelse af selskabets forsyningsområde og selskabet kan godtgøre, at der som følge heraf er sket en væsentlig forøgelse af selskabets årlige driftsomkostninger, eller at der i et enkelt år sker et markant fald i leverede mængder, jf. Prisloftbekendtgørelsens 8. Begrundelse I det følgende gennemgås Forsyningssekretariatets vurdering af de modtagne oplysninger samt de beregninger, der fører frem til forøgelsen af prisloftet. Inden gennemgås dog korrektionen af de gennemsnitlige driftsomkostninger, da Forsyningssekretariatet har opdaget en regnefejl i opgørelsen af over/underdækningen for Korrektion af over/underdækning for de gennemsnitlige driftsomkostninger i Forsyningssekretariatet har ved gennemgangen af den endelige afgørelse for Skærbæk Vandværk opdaget en regnefejl ved opgørelsen af selskabets gennemsnitlige driftsomkostninger i Sekretariatet har i beregningen af over/underdækningen for årene 2003 og 2005 ikke korrigeret for regnskabsposten Nye tilslutninger indskud.

3 3/13 De primære indtægter indeholder posten Nye tilslutninger indskud, men denne post er ikke en del af selskabets omsætning. Dette korrigeres ved at øge overdækningen tilsvarende for selskabet., således at Nye tilslutninger indskud ikke påvirker beregningen af driftsomkostningerne. Den korrekte over/underdækning for 2003 er og for 2005 er den , jf. nedenstående tabel. Oversigt over over/underdækning for 2003 og 2005 År Årets resultat kr kr. Nye tilslutninger indskud kr kr. Over/underdækning Kr Kr. Dette giver en ændring i de gennemsnitlige driftsomkostninger i således, at de gennemsnitlige driftsomkostninger ændres til kr. Den ændrede opgørelse ses i nedenstående tabel: Oversigt over Forsyningssekretariatets vurdering År Primære indtægter kr kr kr. 1:1 omkostninger 0 kr. 0 kr. 0 kr. Driftsomkostninger til miljø- og servicemål 0 kr. 0 kr. 0 kr. Investeringsomkostninger kr kr kr. Nettofinansielle poster kr kr kr. Andre væsentlige omkostninger som nu er bortfaldet 0 kr. 0 kr. 0 kr. Over/underdækning kr kr kr. Driftsomkostninger kr kr kr. Gns. driftsomkostninger kr. Sekretariatet vil således lægge de gennemsnitlige driftsomkostninger i på kr. til grund ved den efterfølgende behandling af Skærbæk Vandværks ansøgning om forøgelse af prisloftet. Vurdering af ansøgning om forøgelse af prisloft for 2011 Skærbæk Vandværk har ansøgt om forøgelse af prisloftet for 2011 i henhold til Prisloftbekendtgørelsens 8. Forsyningssekretariatet skal derfor vurdere, om der er sket en væsentlig udvidelse af selskabets forsyningsområde, og om der som følge heraf er sket en væsentlig forøgelse af selskabets årlige driftsomkostninger.

4 4/13 Skærbæk Vandværk fik i 2006 tilkoblet et stort vandværk (Rømø Vandforsyning) som aftager ca m 3 vand pr. år. Af selskabets indsendte oversigt over vandleverancen til Rømø Vandforsyning fremgår det, at Rømø Vandforsyning i gennemsnit har aftaget m 3 vand pr. år i årene 2007, 2008 og 2009, jf. nedenstående tabel. Oversigt over vandleverancen til Rømø Vandforsyning for År Vandleverance til Rømø Vandforsyning m m m 3 Gennemsnit m 3 Skærbæk Vandværks debiterede vandmængde i 2009 er m 3, jf. selskabets indberetning. Selskabets gennemsnitlige debiterede vandmængde i årene 2003, 2004 og 2005 er m 3 pr. år, jf. nedenstående tabel. Oversigt over den debiterede vandmængde for Skærbæk Vandværk for År Debiteret vandmængde m m m 3 Gennemsnit m 3 Der har derfor været en stigning i selskabets debiterede vandmængde på m 3 ( m m 3 ). Stigningen i selskabets debiterede vandmængde er således på ca. 60 pct. ( m 3 / m 3 ), hvor hovedparten kan tilskrives vandleverancen til Rømø Vandforsyning, idet stigningen i Skærbæk Vandværks debiterede vandmængde er i samme størrelsesorden som vandleverancen til Rømø Vandforsyning. Dette betragtes af Forsyningssekretariatet som en væsentlig udvidelse af selskabets forsyningsområde i overensstemmelse med princippet i Prisloftbekendtgørelsens 30, stk. 4. Skærbæk Vandværk angiver, at den øgede vandleverance som minimum har medført øgede udgifter til el og øgede udgifter til selskabets driftsaftale med Skærbæk Fjernvarmeværk. Disse udgifter har selvstændige poster i selskabets regnskab. Udviklingen af disse kan derved følges. I det følgende gennemgås leveringsaftalen mellem Skærbæk Vandværk og Rømø Vandforsyning samt udviklingen i de to omkostningsposter. Dette gøres for, at undersøge om stigningen i disse to omkostningsposter skyldes udvidelsen af forsyningsområdet samt for, at vurdere om stigningen er en væsentlig forøgelse af Skærbæk Vandværks årlige driftsomkostninger.

5 5/13 Leveringsaftale mellem Skærbæk Vandværk og Rømø Vandforsyning I leveringsaftalen mellem Skærbæk Vandværk og Rømø Vandforsyning, er det beskrevet hvilke parter, der afholder udgifterne ved samarbejdet. Udgifter i forbindelse med tilkobling af forsyningsledning fra Skærbæk til Rømø afholdes af Rømø Vandforsyning. Skærbæk Vandværk leverer et konstant tryk i aftagepunktet (tilslutningen). Udgifter i forbindelse med etablering og drift af eventuel nødvendig trykforøgningsanlæg afholdes af Rømø Vandforsyning. Det er beskrevet i leveringsaftalen, at der skal foretages en udvidelse af Skærbæk Vandværk for, at vandværket kan forsyne Rømø Vandforsyning. Denne udvidelse omfatter blandt andet: Komplet dobbelt filteranlæg for vandbehandling af 70 m 3 /h En 100 m 2 bygning for filteranlægget Ekstra rentvandspumper m.m. 1/6 del af nyt SRO-anlæg og el-installation Herudover etablering af målerbrønd i aftagepunkt. Udgifter til udbygningen afholdes af Rømø Vandforsyning, mens driften af udvidelsen påhviler Skærbæk Vandværk. Det fremgår af leveringsaftalen, at både driften af Skærbæk Vandværk er udvidet samt at elforbruget, som følge af udvidelsen, er steget. Udgifter til el Skærbæk Vandværks gennemsnitlige årlige udgifter til el er i perioden kr. (efter korrektion for prisudvikling, jf. nedenstående boks). De gennemsnitlige udgifter til el er i perioden steget til kr., jf. nedenstående tabel. Dette er en forøgelse på kr. ( kr kr.) svarende til en stigning på ca. 59,4 pct. ( kr./ kr.). Oversigt over udgifter til el for og År Udgifter til el kr kr kr kr kr kr. Gennemsnit kr kr. Korrektion for prisudvikling kr kr. Gennemsnit efter korrektion kr kr. Korrektion for prisudviklingen for til 2011 er 16,9 %. Korrektion for prisudviklingen for til 2011 er 6,8 %. Skærbæk Vandværks gennemsnitlige årlige elforbrug er i perioden kwh. Det gennemsnitlige årlige elforbrug er i perioden steget til kwh, jf. nedenstående tabel. Dette er en

6 6/13 forøgelse på kwh ( kwh kwh) svarende til en stigning på ca. 46 pct. ( kwh/ kwh). Oversigt over elforbrug for og År Elforbrug i kwh kwh kwh kwh kwh kwh kwh Gennemsnit kwh kwh Den gennemsnitlige el-omkostning i var 0,62329 kr./kwh ( kr./ kwh). Med det højere elforbrug ville den samlede el-omkostning have været kr. (0,62329 kr./kwh kwh). Dvs. el-omkostningerne ville have været kr. højere ( kr kr.). Efter korrektion for prisudvikling udgør dette kr. Dette udgør ca. 77,4 pct. ( kr./ kr.) af den samlede stigning i udgifterne til el. Det øgede elforbrug kan forklares dels af udvidelsen af vandværket, som blandt andet indebærer et nyt komplet dobbelt filteranlæg for vandbehandling, en 100 m 2 bygning for filteranlægget, ekstra rentvandspumper samt målerbrønden i aftagepunktet, dels den øgede belastning af det eksisterende materiel som følge af den øgede oppumpning og rensning af vand og dels udviklingen i elpriserne. Forsyningssekretariatet vurderer på baggrund af ovenstående, at en stor del af stigningen i udgifterne til el (på kr.) kan forklares af udvidelsen af vandværket, der er foretaget for, at kunne forsyne Rømø Vandforsyning med den ønskede vandmængde og den resterende stigning kan forklares af stigende elpriser. Driftsaftale med Skærbæk Fjernvarmeværk Der er ingen ansatte på Skærbæk Vandværk. Selskabet har en samarbejdsaftale med Skærbæk Fjernvarmeværk. Denne samarbejdsaftale kan opdeles i en driftsaftale og en administrationsaftale. Selve driftsaftalen omfatter: Daglig drift af vandværk og ledningsnet. Vedligehold på og omkring vandværket såsom renholdelse, mindre reparationer o.l. Kontakt og tilsyn med håndværkere og leverandører, der udfører arbejder på værket eller ledningsnettet Kontakt til forbrugere, kommune, myndigheder, FVD, laboratorium o.l. Døgnvagt Opmåling af ledningsnet i forbindelse med arbejder på ledningsnettet, samt indlægning af opmålinger på Skærbæk Vandværks eksisterende ledningsregistreringsprogram Drift af vandmålere hos forbrugerne omfattende målerkontrolsystem i henhold til lovgivningen, samt udskiftning af målere i forbindelse med kontrolsystemet Udskiftning af målere i det daglige i forbindelse med defekter.

7 7/13 Den daglige drift af vandværket indebærer blandt andet driftskontrol og vandanalyser. Der blev i november 2001 givet et tilbud på dette på kr. excl. moms pr. år ved forbrugere/målere, hvor det samtidig er angivet at tilbuddet indekseres 1 gang årligt efter byggeindekset for VVS-arbejder. I var de gennemsnitlige udgifter til driftsaftalen kr. (efter korrektion for prisudvikling) og i var de gennemsnitlige udgifter til driftsaftalen kr., jf. nedenstående tabel. Dette er en stigning på kr. ( kr kr.) svarende til en stigning på ca. 25 pct. ( kr./ kr.). Oversigt over udgifter til driftsaftale for og År Udgifter til driftsaftale kr kr kr kr kr kr. Gennemsnit kr kr. Korrektion for prisudvikling kr kr. Gennemsnit efter korrektion kr kr. Af leveringsaftalen fremgår det, at driften af udvidelsen af Skærbæk Vandværk samt driften af målerbrønden i aftagepunktet påhviler Skærbæk Vandværk. Dette indebærer blandt andet driften af et nyt dobbelt filteranlæg for vandbehandling, en 100 m 2 bygning for filteranlægget, ekstra rentvandspumper samt målerbrønden i aftagepunktet. Der er derfor en udvidelse af driften af Skærbæk Vandværk. Dette har ført til en forøgelse i udgifterne til driftsaftalen med Skærbæk Fjernvarmeværk. Forsyningssekretariatet vurderer på baggrund af ovenstående, at stigningen i udgifterne (på kr.) til driftsaftalen med Skærbæk Fjernvarmeværk kan forklares af udvidelsen af vandværket, der er foretaget for, at kunne forsyne Rømø Vandforsyning med den ønskede vandmængde. Samlet vurdering af ansøgning om forøgelse af prisloft for 2011 Skærbæk Vandværk har ansøgt om forøgelse af prisloft i henhold til 8 i Prisloftbekendtgørelsen. Forsyningssekretariatet har derfor i det ovenstående vurderet, om der er sket en væsentlig udvidelse af selskabets forsyningsområde, og om der som følge heraf er sket en væsentlig forøgelse af selskabets årlige driftsomkostninger. Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at der er sket en væsentlig udvidelse af Skærbæk Vandværks forsyningsområde, idet selskabets årlige debiterede vandmængde er steget med ca. 60 pct. fra perioden til perioden Udvidelsen af Forsyningsområdet kan hovedsagligt forklares af Skærbæk Vandværks vandleverance til Rømø Vandforsyning.

8 8/13 Det er Forsyningssekretariatets vurdering, at hovedparten af de øgede udgifter til el og driftsaftalen med Skærbæk Fjernvarmeværk kan forklares af udvidelsen af forsyningsområdet samt, at udgifterne til el og udgifterne til driftsaftalen med Skærbæk Fjernvarmeværk dækker de omkostningsposter i regnskabet, der er steget på grund af udvidelsen af forsyningsområdet (den øgede vandleverance). Udgifter til el og driftsaftale med Skærbæk Fjernvarmeværk er øget med kr. ( kr kr.) efter korrektion for prisudvikling. Da de gennemsnitlige driftsomkostninger for udgør kr. efter korrektion for prisudvikling giver dette en stigning i beregningsgrundlaget på ca. 11 pct. Denne stigning betragtes af Forsyningssekretariatet som en væsentlig forøgelse af selskabets årlige driftsomkostninger i overensstemmelse med princippet i Prisloftbekendtgørelsens 30, stk. 4. Forsyningssekretariatet vurderer derfor på baggrund af ovenstående, at der er sket en væsentlig udvidelse af Skærbæk Vandværks forsyningsområde, og at der som følge heraf er sket en væsentlig forøgelse af Skærbæk Vandværks årlige driftsomkostninger. Der er derfor belæg for en forøgelse af prisloftet for Beregning af prisloft for 2011 Skærbæk Vandværks prisloft for 2011 er på baggrund af ovenstående beregnet i følgende tabel: Beløb Gns driftsomkostninger i kr. Korrektion for prisudvikling kr. Forøgelse af prisloft kr. Korrektion for generelt effektiviseringskrav kr. Tillæg for planlagte investeringer i 2010 og kr. Fradrag for nettofinansielle poster kr. Tillæg for 1:1 omkostninger kr. Tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål 0 kr. Tillæg for historiske investeringer kr. Fradrag for overdækning indtil 31/ kr. Indtægtsramme kr. Debiteret vandmængde m 3 Prisloft ,52 kr. pr. m 3 Beregningerne bag forøgelsen af prisloftet gennemgås i bilaget Beregninger.

9 Bilag Til brug for denne afgørelse har Forsyningssekretariatet anvendt følgende bilag samt det materiale selskabet har indsendt: Beregninger foretaget af Forsyningssekretariatet til brug for afgørelsen Oversigt over Skærbæk Vandværks elforbrug for (fra 9/13

10 10/13 Klagevejledning Denne afgørelse kan i henhold til vandsektorlovens 26, stk. 2, påklages til Konkurrenceankenævnet efter bestemmelserne i vandsektorlovens kapitel 9. En klage til Konkurrenceankenævnet skal indgives skriftligt af de klageberettigede efter lovens 27 til Forsyningssekretariatet. Forsyningssekretariatet sender umiddelbart efter klagefristens udløb klagen til Konkurrenceankenævnet ledsaget af den påklagede afgørelse og det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. De klageberettigede er ifølge 27 adressaten for afgørelsen. Endvidere er offentlige myndigheder, lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen. Konkurrenceankenævnet opkræver et gebyr på kr. for at behandle en klage og fastsætter frist for dets indbetaling. Betalingen sker direkte til Konkurrenceankenævnet. Forsyningssekretariatets afgørelser efter vandsektorloven eller de regler, der fastsættes i medfør heraf, kan ifølge 29, stk. 2, ikke indbringes for domstolene, før Konkurrenceankenævnets endelige afgørelse foreligger. Med venlig hilsen Carsten Smidt Kontorchef

11 11/13 BILAG Beregninger De gennemsnitlige driftsomkostninger er baseret på perioden og stigningen i udgifterne til driftsaftalen med Skærbæk Fjernvarmeværk er baseret på perioden Der foretages derfor en korrektion for prisudvikling inden der foretages en sammenligning af tallene. Prisudviklingen er udregnet ved en vægtning af nedenstående prisindeks fra Danmarks Statistik, jf. prisloftbekendtgørelsens 32: Omkostningsindeks for anlæg (BYG 6, undergruppen Jordarbejde mv. ) vægtes 35 pct. Omkostningsindeks for anlæg (BYG 6, undergruppen Asfaltarbejde ) vægtes 15 pct. Byggeomkostningsindeks for boliger (BYG 4) vægtes 30 pct. Prisindeks for indenlandsk vareforsyning (PRIS 11, undergruppen Andre maskiner og apparater ) vægtes 20 pct. Da udviklingen fra perioden og frem til prisloftåret 2011 spænder over en i gennemsnit 7-årig periode (fra medio 2004 til medio 2011), vil korrektionen mest retvisende kunne laves ved at se på prisudviklingen i den senest tilgængelige 7-årige periode. I beregningen til brug for prisloftet for 2011 anvendes udviklingen fra ultimo 2002 til ultimo Det skyldes, at de seneste tilgængelige oplysninger på tidspunktet for fastsættelsen af prisloftet for 2011 og fremover vil foreligge ultimo kalenderåret to år før. Ved fastsættelsen af prisloftet for 2011 er dette ultimo Tilsvarende da udviklingen fra perioden og frem til prisloftåret 2011 spænder over en i gennemsnit 3-årig periode (fra medio 2008 til medio 2011), vil korrektionen mest retvisende kunne laves ved at se på prisudviklingen i den senest tilgængelige 3-årige periode. I beregningen anvendes udviklingen fra ultimo 2006 til ultimo Prisudviklingen kan på den baggrund opgøres til 16,9 pct. fra til Det betyder altså, at omkostningerne fra skal ganges med 1,169 for at få omkostningerne i 2011-priser, jf. tabellen nedenfor. Opgørelse af prisindeks Opgørelsestidspunkt ultimo 2002 ultimo 2009 BYG 6, jordarbejde mv. (35 pct.) ,0 BYG 6, asfaltarbejde (15 pct.) ,9 BYG 4, byggeomkostninger for boliger (30 pct.) ,0 PRIS 11, andre maskiner og apparater (20 pct.) ,0 Sammenvejet indeks (127,0*0,35+129,9*0,15+121,0*0,3+83,0*0,2) ,9 Kilde: Forsyningssekretariatets beregning baseret på tal fra Danmarks Statistiks BYG 6: Omkostningsindeks for anlæg efter art og indekstype (undergrupperne Jordarbejde mv. samt Asfaltarbejde ), BYG 4: Byggeomkostningsindeks for boliger efter hovedindeks, delindeks og art (hovedindekset Byggeomkostningsindeks for boliger, delindekset Byggeomkostningsindeks i alt og art I alt ) og PRIS 11: Prisindeks for indenlandsk vareforsyning efter varegruppe (varegruppen Andre maskiner og apparater ).

12 12/13 Prisudviklingen opgøres til 6,8 pct. fra til Det betyder, at omkostningerne fra skal ganges med 1,068 for at få omkostningerne i 2011-priser, jf. tabellen nedenfor. Opgørelse af prisindeks Opgørelsestidspunkt ultimo 2006 ultimo 2009 BYG 6, jordarbejde mv. (35 pct.) ,6 BYG 6, asfaltarbejde (15 pct.) ,4 BYG 4, byggeomkostninger for boliger (30 pct.) ,8 PRIS 11, andre maskiner og apparater (20 pct.) ,1 Sammenvejet indeks (111,6*0,35+111,4*0,15+106,8*0,3+95,1*0,2) ,8 Kilde: Forsyningssekretariatets beregning baseret på tal fra Danmarks Statistiks BYG 6: Omkostningsindeks for anlæg efter art og indekstype (undergrupperne Jordarbejde mv. samt Asfaltarbejde ), BYG 4: Byggeomkostningsindeks for boliger efter hovedindeks, delindeks og art (hovedindekset Byggeomkostningsindeks for boliger, delindekset Byggeomkostningsindeks i alt og art I alt ) og PRIS 11: Prisindeks for indenlandsk vareforsyning efter varegruppe (varegruppen Andre maskiner og apparater ). De gennemsnitlige udgifter til driftsaftalen med Skærbæk Fjernvarmeværk i perioden er kr., jf. nedenstående tabel. Oversigt over Skærbæk Vandværks udgifter til driftsaftale År Udgifter til driftsaftale med Skærbæk Fjernvarmeværk kr kr kr. Gennemsnit kr. Korrektion for prisudvikling er kr. svarende til 16,9 pct. af kr. De priskorrigerede udgifter til driftsaftalen i perioden er derfor kr. ( kr kr.). De gennemsnitlige udgifter til driftsaftalen med Skærbæk Fjernvarmeværk i perioden er kr., jf. nedenstående tabel. Oversigt over Skærbæk Vandværks udgifter til driftsaftale År Udgifter til driftsaftale med Skærbæk Fjernvarmeværk kr kr kr. Gennemsnit kr. Korrektion for prisudvikling er kr. svarende til 6,8 pct. af kr. De priskorrigerede udgifter til driftsaftalen i perioden er derfor kr. ( kr kr.). Den gennemsnitlige stigning i udgifter til driftsaftalen er derfor kr. ( kr kr.). Den gennemsnitlige stigning i udgifter til el er kr. efter korrektion for prisudvikling, jf. tidligere beregning.

13 13/13 Det er kun stigningen i udgifter til el forårsaget af det øgede elforbrug der medregnes. Den resterende stigning antages at skyldes udviklingen i elpriserne. Den gennemsnitlige stigning i udgifter til el og driftsaftale er derfor kr. ( kr kr.). De gennemsnitlige driftsomkostninger for er kr. Korrektion for prisudvikling er kr. svarende til 16,9 pct. af kr. De priskorrigerede driftsomkostninger er derfor kr. ( kr kr.). Den gennemsnitlige stigning i udgifter til el og driftsaftale udgør ca. 11 pct. af de gennemsnitlige driftsomkostninger ( kr./ kr.). Forsyningssekretariatet betragter dette som en væsentlig forøgelse af Skærbæk Vandværks årlige driftsomkostninger. Forsyningssekretariatet har på baggrund af ovenstående forøget Skærbæk Vandværks driftsomkostninger (efter korrektion for prisudvikling) med kr. Skærbæk Vandværks samlede priskorrigerede driftsomkostninger kan således opgøres til kr. ( kr kr.). Det generelle effektiviseringskrav er fastsat til 0,14 pct. af driftsomkostningerne. Det samlede effektiviseringskrav til selskabet kan således opgøres til kr. svarende til 0,14 pct. af kr. Dette fører til et prisloft på 6,52 kr. pr. m 3.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Ejby Vandværk Att.: Erik Andresen Ejbyvej 101 B 4623 Lille Skensved 30 januar 2014 Sag nr. 13/05006 CGA/ VAND Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Nørre Alslev Vandværk Att.: Flemming Heintz Nr. Alslev Langgade 52 4840 Nørre Alslev 7. september 2012 Sag 12/10266 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Haarlev Vandværk Att.: Henrik Petersen Himlingøjevej 31 4652 Hårlev 23. marts 2012 Sag 4/1020-0301-0709 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v.

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. Greve Spildevand A/S Att.: Anne-Mette Mølholt Løvmosen 2 2670 Greve Dato: 10. september 2013 Sag: Vand-12/05063-6 Sagsbehandler: /MAR Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk.

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Tarup Vandværk Att.: Jørgen Storm Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11777 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Korrektion af prisloft for 2011

Korrektion af prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Varde Landevej 40 7200 Grindsted 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0600-0006 / KST Indledning Korrektion af prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vejle Spildevand A/S Att.: Jesper Villumsen Toldbodvej 15 7100 Vejle 18. november 2011 Sag 4/1020-0600-0048 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Hillerød Spildevand A/S Att.: Alf Johansen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11842 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11845 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 12.januar 2015 Sag nr. 13/10503 Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk Energi Viborg Vand A/S Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 12. januar 2015 Sag nr. 13/10503 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering Frederikssund Spildevand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund 31. marts 2014 Sag 13/05036 CF / VAND Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2014 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S Att.: Driftschef Finn Ellegaard Undalsvej 3 3300 Frederiksværk 2. juli 2012 Sag 12/05020 / CGA Deres ref. fiel@halsnaesforsyning.dk Afgørelse om forøgelse af

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Roskilde Spildevand A/S Betonvej 12 4000 Roskilde Att. Charlotte Vincents 20. juli 2012 Sag 12/06536 / CGA Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Det er imidlertid vores vurdering, at der ikke er belæg for at genoptage jeres prisloft for 2014 og 2015.

Det er imidlertid vores vurdering, at der ikke er belæg for at genoptage jeres prisloft for 2014 og 2015. Nr. Uttrup Vandværk A.m.b.a. Att.: Anita Laursen Solsiden 31 9400 Nørresundby (Herefter benævnt selskabet ) 13. oktober 2017 Sag: 17/11194 VAND Sagsbehandler: /GNL Afgørelse om ansøgning om forhøjelse

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14, Skovlund 6823 Ansager 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0085 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk Padborg Vandværk A.M.B.A Att.: Børge Vestergaard Nielsen Toldbodvej 1 6330 Padborg 10. oktober 2017 Sag 16/05324 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Dronninglund Vandværk I/S Att.: Arne Hansen/ Poul Erik Jensen Slotsgade 17 9330 Dronninglund 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0251 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Snejbjerg Vandværk I/S Att.: Leif Nielsen Sigkvarteret 11, Snejbjerg 7400 Herning 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0015 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød 9. november 2012 Sag 12/10538 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

Statusmeddelelse. SKÆRBÆK VANDVÆRK A M B A Brøns Skovvej 2A 6780 Skærbæk

Statusmeddelelse. SKÆRBÆK VANDVÆRK A M B A Brøns Skovvej 2A 6780 Skærbæk SKÆRBÆK VANDVÆRK A M B A Brøns Skovvej 2A 6780 Skærbæk Den 22. august 2018 Sag nr. 18/07259 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Hurup Vandværk Att.: Torben Nielsen Nygade 22 7760 Hurup 10. oktober 2017 Sag 16/13378 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kalundborg Overfladevand A/S Att.: Karin Hansen Holbækvej 189B 4400 Kalundborg 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0273 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Faxe Forsyning Spildevand A/S Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev 6. januar 2012 Sag 4/1020-0301-0703 / CGA Deres ref. Att. Niels Sundberg Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Frederikshavn Vand A/S Att.: Lone Rasmussen Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Dato: 21. maj 2012 Sag: 4/1020-0600-0060 / Vand Sagsbehandler: /cga Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Andelsselskabet Ørbæk Vandværk Att.: Peer Heine Andersen Bakkevej 8 5953 Ørbæk 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0305 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Løkken Vandværk Att.: Mette Nørgaard Andersen Åsendrupvej 70 9480 Løkken 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0117 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Faaborg Vandforsyning A/S Att.: Jes Knudsen Sundvænget 5 5600 Faaborg 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0310 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Statusmeddelelse. Frederiksberg Vandværk Koldemosevej Sorø

Statusmeddelelse. Frederiksberg Vandværk Koldemosevej Sorø Frederiksberg Vandværk Koldemosevej 2 4180 Sorø Den 21. august 2018 Sag nr. 18/07096 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Grenaa & Anholt Vandforsyning a.m.b.a Att.: Jesper G. Brødsgaard Teknologivej 2 8500 Grenaa 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0060 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Vejen Spildevand Att.: Gitte Schmidt Grønhøjgade 45 6600 Vejen Den 22. januar 2016 Sag nr. 15/02491 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Statusmeddelelse. Mørkøv Vandværk Ringstedvej 7C 4440 Mørkøv

Statusmeddelelse. Mørkøv Vandværk Ringstedvej 7C 4440 Mørkøv Mørkøv Vandværk Ringstedvej 7C 4440 Mørkøv Den 21. august 2018 Sag nr. 18/07212 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år. I stedet

Læs mere

Statusmeddelelse efter fusion

Statusmeddelelse efter fusion Galten Vandværk Låsbyvej 1 8464 Galten Den 23. november 2018 Sag nr. 18/18247 Statusmeddelelse efter fusion I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Tistrup Vandværk Att.: Gert Christensen Askevej 7 6862 Tistrup 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0327 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Lejre Spildevand A/S Att.: Susanne Rasmussen Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0332 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Børkop Vandværk A.m.b.A. Att.: Per Møller Børkop Skovvej 130 7080 Børkop Den 9. november 2016 Sag nr. 16/00061 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HEDENSTED VANDVÆRK Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted Den 1. december 2016 Sag nr. 16/00120 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning Aalborg Forsyning, Kloak A/S Att: Bjarne Nielsen Stigsborg Brygge 5 Postboks 169 9400 Nørresundby 22. maj 2013 Sag 13/03714 Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 VSK Att.: Jørn Sølver Vandværksvej 6 9280 Storvorde 27. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0328 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780 København V

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Langeskov Vandværk Att.: Keld Ib Hansen Nyborgvej 22 5550 Langeskov 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0150 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Statusmeddelelse. EGEDAL VANDFORSYNING A/S Blokken 9, Birkerød

Statusmeddelelse. EGEDAL VANDFORSYNING A/S Blokken 9, Birkerød EGEDAL VANDFORSYNING A/S Blokken 9,1. 3460 Birkerød Den 28. august 2018 Sag nr. 18/07071 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Korrektion af afgørelse om prisloft for 2016

Korrektion af afgørelse om prisloft for 2016 Ikast-Brande Spildevand A/S Att.: Karen Stadsgaard Nielsen Europavej 2 7430 Ikast Den 17. december 2015 Sag 15/04076 (herefter benævnt selskabet ) Korrektion af afgørelse om prisloft for 2016 (Prisloftet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Snejbjerg Vandværk A.m.b.a. Att.: Leif Nielsen Sigkvarteret 11 Snejbjerg 7400 Herning Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00251 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tarup Vandværk Att.: Djinnie Jensen Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 9. november 2016 Sag nr. 16/00270 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Statusmeddelelse. ANDELSSELSKABET BREDEBRO VANDVÆRK Søndervang Bredebro

Statusmeddelelse. ANDELSSELSKABET BREDEBRO VANDVÆRK Søndervang Bredebro ANDELSSELSKABET BREDEBRO VANDVÆRK Søndervang 3 6261 Bredebro Den 14. august 2018 Sag nr. 18/07060 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske

Læs mere

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN i (!'(}:, ------- ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN HELSINGE VANDVÆRK S M B A Ridebanevej 10 Den 4. oktober 2018 3200 Helsinge Sag nr. 18/07128 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer

Læs mere

Statusmeddelelse. HAMMERUM VANDVÆRK HI-Park Herning

Statusmeddelelse. HAMMERUM VANDVÆRK HI-Park Herning HAMMERUM VANDVÆRK HI-Park 475 7400 Herning Den 1. august 2018 Sag nr. 18/07026 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år. I stedet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Måløv Rens A/S C/O Ballerup Forsyning Att.: Klaus Ole Møgelvang Møllevej 5 2750 Ballerup 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0210 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS Att.: Gitte Benner Christensen Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 27. august 2010 Sag 4/1020-0301-0138 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Fanø Vand A/S (spildevand) Att.: Anna Marie Sørensen Skolevej 5 6720 Fanø 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0253 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00299 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0061 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vandværket Lyngen Att.: Lone Brenholdt Pedersen Snogebækvej 3 4600 Køge 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0234 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Allerød Spildevand A/S Att.: Charlotte Frandsen Kirkehavegård Kirkehaven 10 3450 Allerød 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0213 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Nyropsgade 30

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Assens Vandværk A/S Att.: Marianne Lyngsø Hansen Skovvej 2B 5610 Assens Den 12. december 2016 Sag nr. 16/00036 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Statusmeddelelse efter fusion

Statusmeddelelse efter fusion Vester Skerninge Vandværk Kærvej 15 5762 Vester Skerninge Den 23. oktober 2018 Sag nr. 18/16530 Statusmeddelelse efter fusion I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hinnerup Vandværk A.m.b.a. Att.: Bjarne Wiese Samsøvej 30 8382 Hinnerup Den 7. december 2016 Sag nr. 16/00127 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Frederikshavn Vand A/S Att.: Lone Rasmussen Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Dato: 2. juli 2012 Sag: 4/1020-0600-0061 / Vand Sagsbehandler: /cga Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Mørkøv Vandværk Att.: Gert Jensen Ringstedvej 7C 4440 Mørkøv Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00204 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Statusmeddelelse. Nr. Uttrup Vandværk Amba Solsiden Nørresundby

Statusmeddelelse. Nr. Uttrup Vandværk Amba Solsiden Nørresundby Nr. Uttrup Vandværk Amba Solsiden 31 9400 Nørresundby Den 30. august 2018 Sag nr. 18/07219 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Næsby Vandværk Att.: Henning Jensen Stærehusvej 100 5270 Odense N 29. septembert 2010 Sag 4/1020-0301-0178 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Jeres bemærkninger behandles i kapitlerne Oversigt over jeres økonomiske rammer og Kontrol med overholdelse af jeres økonomiske ramme for 2017.

Jeres bemærkninger behandles i kapitlerne Oversigt over jeres økonomiske rammer og Kontrol med overholdelse af jeres økonomiske ramme for 2017. Odsherred Vand A/S Hovedgaden 39 4571 Grevinge Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07226 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Langeland Spildevand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Vågebjergvej 5B 5932 Humble 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0104 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Vandværket Lyngen Att.: Jan R. Jensen Snogebækvej 3 4600 Køge Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00294 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Statusmeddelelse. KALUNDBORG RENSEANLÆG A/S Dokhavnsvej Kalundborg

Statusmeddelelse. KALUNDBORG RENSEANLÆG A/S Dokhavnsvej Kalundborg KALUNDBORG RENSEANLÆG A/S Dokhavnsvej 15 4400 Kalundborg Den 4. september 2018 Sag nr. 18/07174 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske

Læs mere

Statusmeddelelse efter fusion. Hadsten Vandværk A.M.B.A Granvej 12a Den 1. februar Hadsten Sag nr. 19/01038

Statusmeddelelse efter fusion. Hadsten Vandværk A.M.B.A Granvej 12a Den 1. februar Hadsten Sag nr. 19/01038 ~ ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Hadsten Vandværk A.M.B.A Granvej 12a Den 1. februar 2019 8370 Hadsten Sag nr. 19/01038 Statusmeddelelse efter fusion I modtog i 2016 økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Aars Vand Att.: Per Stenberg Havbro Industrivej 44 9600 Aars Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00322 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 NK-Vand A/S Att.: Bent Blom Larsen Ved Fjorden 18 4700 Næstved 27. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0321 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Spildevand Dragør A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 7. december 2016 Sag nr. 16/00132 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Att.: Ulla Tommerup Sørensen Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00326 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Statusmeddelelse. Fors Spildevand Roskilde A/S Betonvej Roskilde

Statusmeddelelse. Fors Spildevand Roskilde A/S Betonvej Roskilde Fors Spildevand Roskilde A/S Betonvej 12 4000 Roskilde Den 21. august 2018 Sag nr. 18/07239 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vordingborg Spildevand A/S Att.: Søren L. Dideriksen Færgegårdsvej 3 4760 Vordingborg 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0141 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Statusmeddelelse. Kruså Vandværk Åbjerg Kruså

Statusmeddelelse. Kruså Vandværk Åbjerg Kruså Kruså Vandværk Åbjerg 8 6340 Kruså Den 14. september 2018 Sag nr. 18/07446 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år. I stedet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gl. Hørning Vandværk Att.: Steffen Dall Kristensen Møllevænget 45 8362 Hørning Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere.

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere. Vesthimmerlands Vand A/S (spildevand) Th. Eriksensvej 28 9640 Farsø 17. juli 2014 Sag 13/07117 /cga (herefter selskabet ) Afgørelse om forhøjelse af indtægtsrammen i prisloft Vesthimmerland Vand A/S (spildevand)

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Assens Vandværk A/S Att.: Bent Hvam Pedersen Skovvej 2B 5610 Assens 1. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0131 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Statusmeddelelse. FFV Spildevand A/S Korsvangen 6A 5750 Ringe

Statusmeddelelse. FFV Spildevand A/S Korsvangen 6A 5750 Ringe FFV Spildevand A/S Korsvangen 6A 5750 Ringe Den 22. august 2018 Sag nr. 18/07085 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år. I

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Nr. Uttrup Vandværk Amba Att.: Arne Larsen Gisselfeldparken 4 9400 Nørresundby 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0322 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Den 22. august 2014 Sag nr. 14/04301 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Statusmeddelelse. RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken Birkerød

Statusmeddelelse. RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken Birkerød RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 21. august 2018 Sag nr. 18/07241 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2021. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Baunehøj Vandværk A.m.b.A. Att.: Lone Maack Frederiksværkvej 59, Skærød 3200 Helsinge Den 27. oktober 2016 Sag nr. 16/00038 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Store Heddinge Vandværk A.m.b.a. Att.: Viggo Nielsen Erikstrupvej 15 4660 St. Heddinge 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Statusmeddelelse. TÅRNBYFORSYNING Spildevand Gemmas Alle Kastrup

Statusmeddelelse. TÅRNBYFORSYNING Spildevand Gemmas Alle Kastrup TÅRNBYFORSYNING Spildevand Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 13. september 2018 Sag nr. 18/07290 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HORSENS VAND A/S Alrøvej 11 8700 Horsens Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07014 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Statusmeddelelse. Tønder Spildevand A/S Håndværkervej Bredebro

Statusmeddelelse. Tønder Spildevand A/S Håndværkervej Bredebro Tønder Spildevand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 10. september 2018 Sag nr. 18/07288 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGKØBING-SKJERN RENSEANLÆG A/S Att.: Mads Kjærstrup Østergade 130 6900 Skjern Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00415 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Langeland Vand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Vågebjergvej 5B 5932 Humble 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0103 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Statusmeddelelse. Broager Vandværk AMBA Østergade Broager

Statusmeddelelse. Broager Vandværk AMBA Østergade Broager Broager Vandværk AMBA Østergade 21 6310 Broager Den 2. august 2018 Sag nr. 18/07061 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år.

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere