Virksomhedsaftale Ungslagelse og Center for Uddannelse Virksomhedsleder Henning Rasmussen og Uddannelseschef Per Kensø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Virksomhedsaftale Ungslagelse og Center for Uddannelse Virksomhedsleder Henning Rasmussen og Uddannelseschef Per Kensø"

Transkript

1 Virksomhedsaftale Ungslagelse og Center for Uddannelse Virksomhedsleder Henning Rasmussen og Uddannelseschef Per Kensø 2016

2 Indledning Virksomhedsaftalen indgår i det såkaldte aftalestyringskoncept i Slagelse Kommune, der består af udviklingsaftalen (indgås mellem centerchef og det politiske udvalg) og virksomhedsaftaler (indgås mellem virksomhedsleder og centerchef/afdelingsleder). Aftalerne indgås som udgangspunkt for en étårig periode, men hovedparten af målene rækker videre frem. Udviklingsaftalen sætter de overordnede ramme for det fælles udviklingsarbejde indenfor et center ved at definere mål og indsatser for det kommende år, samt effektindikatorer. Udviklingsaftalen er bindeleddet til budgetaftale, politikker og strategier m.m. på børn- og ungeområdet, herunder børn- og ungepolitik, uddannelsespolitik, forebyggelsesstrategi, inklusionsstrategi, skolepolitik og kvalitetsrapport. Virksomhedsaftalen beskriver, hvordan den pågældende virksomhed udmønter de mål, som Uddannelsesudvalget har sat for 2016 for Center for Uddannelse. Mere konkret beskriver virksomhedsaftalen de lokale mål og indsatser, som den pågældende virksomhed forpligter sig på i På baggrund af virksomhedens lokale afsæt (kerneopgave, udfordringer, resultater mv.) kan mål og indsatser fra udviklingsaftalen differentieres og prioriteres. Det betyder, at virksomhedens lokale mål og indsatser fokuseres der, hvor der er et udviklingspotentiale. Gennem dialogmøder mellem uddannelseschef/afdelingsleder og virksomhedsleder opnås enighed om de konkrete mål og indsatser, som virksomheden igangsætter i 2016 for at bidrage til at opnå målene på centerniveau (kommunalt niveau).

3 Virksomheden Ungslagelse Denne Virksomhedsaftale omfatter både Xclass (10. klasse) og Ungdomsskolen, som tilsammen danner UngSlagelse og den er opdelt i 2 afsnit, som dækker hvert område. Xclass Xclass og herunder EUD10 er omfattet af folkeskoleloven. Xclass henvender sig til elever, som efter at have afsluttet grundskolen, har behov for yderligere kvalificering af faglige, personlige og/eller sociale kompetencer og afklaring af uddannelsesvalg for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. EUD10 oprettes som en del af erhvervsskolereformen, hvor det er vedtaget, at alle kommuner skal oprette erhvervsrettet 10. klasse, der forbereder elever til erhvervsrettede uddannelser og gør dem klar til at opfylde adgangskravene. Med folkeskolereformen er der sat helt nye mål for udviklingen i folkeskolen. Generelt handler det om, at skabe en skole, hvor alle børn bliver udfordret og dermed dygtigere. Alle elever skal have mere ud af folkeskolens undervisning, det skal være tydeligt, hvad eleverne skal lære og eleverne skal jævnligt have samtaler med deres lærer om resultater samtidig skal IT i højere grad anvendes som understøttede værktøjer. Lærerne skal være tilstede på skolerne og have muligheder for mere samarbejde med kollegaerne og skolelederne skal have fokus på, at alle eleverne når så gode resultater så muligt og samtidig har de ansvar for ressourcerne herunder, at lærernes arbejdstid anvendes til de rigtige opgaver og aktiviteter. I Slagelse Kommune sætter skolepolitikken primært de overordnede mål for udviklingen i folkeskolerne og omhandler de værdier, mål og resultater, som arbejdet med eleverne i folkeskolen tager udgangspunkt i. Skolepolitikken er desuden baseret på de politiske mål i folkeskolereformen. Endvidere er der en række andre politikker og strategier, som naturligt vil sætte spor og danne rammen for virksomhedsaftalen. Hovedfokus er, at skabe læring og trivsel for alle elever. Skolepolitikken danner den fælles ramme for alle ledere og pædagogiske medarbejdere på skoleområdet, almen skole, et specialklasse tilbud eller specialskole.

4 Ungdomsskolen Byrådet har 29. juni 2015 vedtaget ny Styrelsesvedtægt og Ungdomsskoleplan, som indeholder en vision for Ungdomsskolen: UngSlagelse - din bro til fremtiden UngSlagelse skal medvirke til at unge for en ungdomsuddannelse UngSlagelse skal være en vigtig aktør i overgangen fra ungdomsliv til voksenliv. UngSlagelse skal være et dynamisk og udviklende centrum for dannelse, uddannelse og oplevelse for alle unge. Ungdomsskolens er omfattet af lov om Ungdomsskoler. Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at fæstne og uddybe deres kendskab, give dem forståelse af og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage dem til at give deres tilværelse forøget indhold samt udvikle deres interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund. I Slagelse kommune er der vedtaget en Ungdomsskoleplan, som konkretiserer vision, mission, succeskriterier og effektmål. Virksomhedsaftalen skal beskrive, hvordan planen udmøntes konkret, og hvordan ungdomsskolen opnår de konkrete mål og resultater. Virksomhedens placeringer UngSlagelse er Beliggende på Willemoesvej 2 b, Slagelse i uddannelsesfirkanten ved Slagelse gymnasium og Selandia Xclass: klasser, heraf to specialklasser og tre erhvervsklasser, hvoraf de to er EUD-10-klasser. Ungdomsskolen har aktiviteter på forskellige lokaliteter rundt i kommunen. UngSlagelse består af Xclass og Ungdomsskolen, udover den almene ungdomsskole indeholdende klubber i Slagelse og Dalmose samt heltidsundervisningen, Eventen pt. beliggende i Kulturhuset i Korsør og i tidl. daginstitution Humlebien i Dalmose.

5 Udviklingsma l for Xclass Udviklingsaftalens mål og Effektindikatorer Virksomhedens resultater/data Virksomhedens egne målsætninger Virksomhedens indsatser Styrket faglighed Børnenes og de unges faglige og læringsmæssige kompetencer skal styrkes, så flere bliver uddannelsesparate og flere gennemfører en ungdomsuddannelse. Alle børn og unge skal udfordres, så de bliver så dygtige som de kan. - Mindst 95 % af eleverne består dansk og matematik med mindst 2 ved prøverne i 9. og 10. klasse. -Mindst 80 % af eleverne er gode til at læse og regne. - Ultimo 2016 bruger lærere og pædagoger læringsmål og succeskriterier aktivt i alle forløb. - Ultimo 2016 har medarbejdere og elever på den enkelte skole en fælles forståelse af, hvad en lærende elev er. Ungdommens Uddannelsesvejledning foretager deres uddannelsesparatheds vurderinger (UPV) Folkeskolens 9. og 10. klasseprøveresultater: 92,8% i Xclass, 2014/15 Ingen målinger i 10. klasse VL-redskaber danner grundlaget for evalueringen. Andelen af uddannelsesparate elever, som afslutter Xclass er højere end, da eleverne starter på Xclass. Alle almenskoler i Slagelse Kommune arbejder på at implementere Visible Learning. Formålet er, at alle eleverne skal lære så meget som muligt ved - lidt populært sagt - at lære dem at lære. Medarbejderne skal støtte eleverne heri, hvilket blandt andet indebærer at læringsmål og succeskriterier gøres tydelige for eleverne og feedback gives i forhold hertil. Ligeledes bruges data om elevernes faglige progression som afsæt for tilrettelæggelse af undervisningen. Der er opsat en række konkrete mål for indsatsen, og i 2016 arbejder skolerne videre mod at indfri disse mål med afsæt i deres lokale handleplan. Der arbejdes målrettet med undervisningsdifferentiering med VLredskaber i forhold til bl.a. synlige læringsmål Indsatsen effektueres og evalueres i ALPI-teams.

6 Jfr. handleplanen for VL Bilag Overordnet opfølgning på PR- og PUmøder. Trivsel og inklusion Alle børn og unge skal trives i deres klubtilbud og skole og opleve gode relationer til kammerater og lærere og pædagoger. Der arbejdes hen imod den størst mulige grad af inklusion, så flest mulige børn og unge er i deres klubtilbud og skole % af eleverne er meget glade eller glade for at gå i skole. - Inklusionsgraden øges til 93,5 %. Elevevalueringer foretages i skoleårets løb sammen med lærer-elev-samtaler og de tre årlige skolehjem-samtaler Ingen nationale trivselsmålinger i 10. klasse Ikke muligt at opgøre i 10. klasse Udvikling af trivselsmålingsmetode Udvikling af statistik over antal frafaldselever i løbet af skoleåret Skoler og klubber arbejder systematisk med at udvikle trivsel for den enkelte og fællesskabet fx via elevsamtaler, større grad af elevinddragelse, valgmuligheder, fraværsprocedure mv. Forskellige pædagogiske tiltag bl.a. intro og anvendelse af klasselærertimerne og lærer-elevforældre-samtaleblade Klassevise trivselsmålinger VL-aktiviteter. Udviklingssamtaler. Intro i maj (elever og forældre). Temalinjevalg for alle elever Bedre overgange Vi vil understøtte børn og unges udvikling af læringskompetence og parathed. Centralt udvikles et fælles læringssyn på 0-18 års området for at skabe et fælles læringsmiljø og -kultur på tværs af tilbud. Skoler og klubber indgår forpligtende aftaler med brobygnings-virksomheder omkring overgange med afsæt i det nuværende brobygningsmateriale.

7 - Ultimo 2016 har alle virksomheder og understøttende faggrupper indgået forpligtende aftaler omkring overgange % lærere og pædagoger oplever at have et fælles sprog om og forståelse af skoleparathed Ikke relevant for Xclass Udvikling af overgangsprocedurer mellem overbygningsskoler, PUI/PPR og Xclass Udvikling af eksisterende overgangstilbud (EUD 10 og andre udvidede brobygningsforløb) i samarbejde med Selandia (EUD, HHX, HTX) og SOSU samt Slagelse gymnasium - Antallet af skoleudsættelser falder til 4 % i august Ikke relevant for Xclass - Mindst 60 % af eleverne i 0. klasse klarer sig godt i læseevalueringen 3. kvartal Ikke relevant for Xclass - 70 % af eleverne er gode til at læse og regne i 6. klasse målt i nationale test skoleåret 2016/17. Ikke relevant for Xclass - 90 % af eleverne får mindst 2 ved prøverne i dansk og matematik i 2016 i 9. klasse og 95 % af eleverne i 10. klasse. Folkeskolens 9. og 10. klasseprøveresultater: 92,8% i Xclass, 2014/15 Større grad af fokus på udvikling af elevernes faglige kompetencer

8 Xclass egne drifts- og udviklingsma l Udviklingstema Mål Aktiviteter Opfølgning/Evaluering Måleværktøj til at kunne sammenligne 9. og 10. klasse prøvekarakterer Robusthedsprojekt inden for Erasmus + KA 1 (EU-projekt) Udvikle måleredskab Opkvalificering af lærere til at kunne udvikle og gennemføre undervisningsforløb, som giver eleverne personlig robusthed Lærerne tilmelder sig og deltager i 5-dagen kursusforløb i udvalgte europæiske lande Vidensdeling og forløbsevalueringer

9 Udviklingsma l for Ungdomsskolen Succeskriterier (udviklingstemaer) Mål Aktiviteter Opfølgning/Evaluering Målgrupper Geografisk spredning Andelen af unge i målgruppen for ungdomsskolen der deltager i mindst én aktivitet ligger mindst på landsgennemsnittet Elever i Ungdomsskolen repræsenterer alle kommunens overbygningsskoler Der sikres en geografisk spredning af læringstilbuddene i forhold til almenundervisning, prøveforberedende undervisning, specialundervisning og undervisning for unge, der sikrer et ensartet serviceniveau for alle unge Ungdomsskolens program uddeles af to af Ungdomsskolens medarbejdere til alle klasser i kommunen incl. fri- og privatskoler i løbet af august måned Der etableres oplysningsaktiviteter om Ungdomsskolens forskellige tilbud i forbindelse med bl.a. SUK-festivallen i Slagelse samt via diverse sociale medier Aktiviteter tilbydes i Slagelse, Korsør, Skælskør herunder Dalmose Bestyrelsen kan dispensere for holdoprettelseskriterierne ud fra en samlet vurdering indeholdende økonomiske og geografiske aspekter Ungdomsskolestatistikken Benchmarking med sammenlignelige kommunale ungdomsskoler Der sker en afrapportering i okt./nov. Opgørelse over udbudte og afviklede tilbud opgjort fordelt på lokaliteter Der sker en afrapportering i okt./nov.

10 Unge med særlige behov og udvikling af talenter Ungdomsskolen tilbyder undervisning/aktiviteter i skole(sommer)ferier, der bl.a. retter sig mod unge med særlige behov og udvikling af talenter Der etableres bl.a. læse- og mestringscamps samt andre talenttilbud i et gensidigt forpligtende samarbejde med kommunens overbygningsskoler Opgørelse over udbudte og afviklede tilbud til de omtalte målgrupper Ungdomsskolen udbyder særlige tilbud til unge ikke uddannelsesparate, til støtte for forløb i folkeskolen. Der samarbejdes med bl.a. Ungdommens Uddannelsesvejledning (UP 2 YOU) om i samarbejde at udvikle og etablere forskellige forløb til udvikling af de unges personlige og sociale kompetencer målrettet: ikkeuddannelsesparate elever fra 8. kl. og 9. kl. Elever, som ikke har klaret optagelseskravene til Erhvervsskoler og gymnasier? Evaluering foretages i samarbejde med UU Overgang til andre uddannelsesforløb 90% af de elever der afslutter forløb i heltidsundervisningen forsætter i et uddannelsesforløb, herunder Produktionsskole- og praktikforløb. De resterende starter på andre uddannelsesforberedende aktiviteter. Intensive undervisningsforløb kombineret med brobygningsog praktikforløb etableres. Statistik fra UVM og Ungdommens Uddannelsesvejledning Folkeskolens 9. klasseprøve

11 Elever der deltager i prøveforberedende undervisning opnås resultater, der minimum svarer til adgangskravene til ungdomsuddannelserne. Individuelt tilpassede prøveforberedende undervisningsforløb. Der sker en afrapportering i okt./nov. Trivsel Af de elever der har deltaget i et undervisningsforløb/aktivitet udtrykker mindst 75%, at de er tilfredse eller meget tilfredse med forløbet og mindst 85%, at de trives godt eller meget godt i forhold til undervisere og fællesskabet Der etableres div. trivselsmålinger bl.a. SMSsurveys Der sker en gradvis udvikling af evalueringsredskaberne startende efteråret 2015 Statistik ud fra målresultaterne Der sker en afrapportering i april/maj Læringsmål og evaluering på målopfyldelsen For alle undervisnings- og aktivitetsforløb opsættes læringsmål. Læringsmålene tager afsæt i mål, der indgår i holdbeskrivelsen. Ved forløbenes afslutning evalueres på målopfyldelsen. Ved længerevarende undervisningsforløb opsættes individuelle læringsmål. Der kan opsættes og evalueres på flere elementer, faglige, sociale og personlige udviklingsmål I forbindelse med afgivelser af hold-/aktivitetsønsker udfylder alle undervisere en liste med nærmere beskrivelser af læringsmålene. Der foretages narrative evalueringer ud fra de af underviserne opstillede mål Opgørelser og udarbejdelse af statistik Efter afslutning af holdet/aktiviteten evaluerer underviser de forskellige udviklingsmål med eleverne Arbejdet med læringsmålene opbygges gradvist over en toårig periode. Der henvises til bilag med tids- og handleplan med angivelse af progressionen i arbejdet

12 Ungdomsskolens egne drifts- og udviklingsma l Udviklingstema Mål Aktiviteter Opfølgning/Evaluering Partnerskabsaftaler-den åbne skole Udvikling af tilbud til sent ankomne unge flygtninge (15-25 årige) Udvikling af partnerskabsaftaler mellem folkeskoler og Ungdomsskolen Udvikling af partnerskabsaftale mellem Sprogskolen, CFU og Ungdomsskolen Valgfagssamarbejde i klasse mellem Ungdomsskolen og overbygningsskoler i kommunen CFU udarbejder rammeaftale for partnerskabsaftaler Undervisnings- og aktivitetstilbud for målgruppen Opgørelse over, henvendelser til overbygningsskoler med tilbud om samarbejdsaftale/partnerskab, udbud og oprettede tilbud med samarbejdsaftaler (partnerskaber) Opgørelse over oprettede tilbud og antal deltagere

13 Underskriftsblad Dato Virksomhedsleder Dato Uddannelseschef

Virksomhedsaftale Center for Uddannelse og UngSlagelse

Virksomhedsaftale Center for Uddannelse og UngSlagelse Virksomhedsaftale Center for Uddannelse og UngSlagelse 1 Indledning Virksomhedsaftalen beskriver udmøntningen i den enkelte virksomhed, af de politikker som Byrådet har vedtaget på Børn- og Ungeområdet.

Læs mere

Virksomhedsaftale Kirkeskovsskolen og Center for Uddannelse Skoleleder Dorte Næsborg og uddannelseschef Per Kensø

Virksomhedsaftale Kirkeskovsskolen og Center for Uddannelse Skoleleder Dorte Næsborg og uddannelseschef Per Kensø Virksomhedsaftale Kirkeskovsskolen og Center for Uddannelse Skoleleder Dorte Næsborg og uddannelseschef Per Kensø 2016 Indledning Virksomhedsaftalen indgår i det såkaldte aftalestyringskoncept i Slagelse

Læs mere

Virksomhedsaftale Storebæltskolen og Center for Uddannelse Leder Benjamin Ejlertsen og Uddannelseschef Per Kensø /afdelingsleder Dorthe Christiansen

Virksomhedsaftale Storebæltskolen og Center for Uddannelse Leder Benjamin Ejlertsen og Uddannelseschef Per Kensø /afdelingsleder Dorthe Christiansen Virksomhedsaftale Storebæltskolen og Center for Uddannelse Leder Benjamin Ejlertsen og Uddannelseschef Per Kensø /afdelingsleder Dorthe Christiansen 2016 Indledning Virksomhedsaftalen indgår i det såkaldte

Læs mere

Plan for Slagelse Kommunes heltidsundervisning, klub og almenundervisning mv.

Plan for Slagelse Kommunes heltidsundervisning, klub og almenundervisning mv. Plan for Slagelse Kommunes heltidsundervisning, klub og almenundervisning mv. i henhold til Ungdomsskoleloven Bilag til styrelsesvedtægt for UngSlagelse Bilag til styrelsesvedtægt for UngSlagelse Ungdomsskoleplanen

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Center for Skole Skolepolitik

Center for Skole Skolepolitik Center for Skole 2014 Skolepolitik 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN:

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN: NOTAT Uddrag Analyse af ungdomsskolen 2.0 I forbindelse med fritidsaktiviteter, heldagsskole og diverse projekter har Ungdomsskolen en del samarbejdspartnere. Nedenstående tabel lister de foreninger, klubber

Læs mere

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik Vision Mål for Dragør skolevæsen Prioriteter for skolevæsenet Lokal sammenhængskraft

Læs mere

Samarbejdet mellem folkeskolen og ungdomsskolen.

Samarbejdet mellem folkeskolen og ungdomsskolen. Samarbejdet mellem folkeskolen og ungdomsskolen. GRUNDLAG: Lovgrundlaget: Skolerne skal i højere grad åbne sig over for det omgivende samfund. Der skal skabes en større inddragelse af det lokale idræts-,

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Den 21. juni 17 godkendte Byrådet i Frederikssund Kommune en revideret Børne- og ungepolitik. Børneog ungepolitikken er gældende fra 17-21

Læs mere

Årsplan 2015 Ungdomsskolen

Årsplan 2015 Ungdomsskolen SOLRØD KOMMUNE UNGDOMSSKOLEN Årsplan 2015 Ungdomsskolen Planen består af 6 områder: Ungebasen SSP-funktionen 10Solrød Almen fritidsundervisning Erhvervsklasserne Klubberne 1. Indledning Ungdomsskolen består

Læs mere

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Indstilling (udkast) Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Byrådet skal træffe

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding

Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding UU-center Kolding August 2015 Alle elever skal have tilbud om vejledning, og alle skal udfordres i deres uddannelsesvalg

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 17.00.00-P00-1-17 Dato:9.2.2017 Orientering om uddannelsesvejledning i udskolingen Et af formålene med folkeskolereformen er at sikre

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Bilag vedr. 10. klasse

Bilag vedr. 10. klasse Bilag vedr. 10. klasse Lovgivning om 10. klasse Folkeskolelovens 19 a: Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolen har behov for yderligere faglig kvalificering

Læs mere

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10)

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 11. november 205 Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Byrådet skal træffe beslutning om driften af det erhvervsrettede

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

10. klasse. Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange. 29-04-2015 Side 1

10. klasse. Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange. 29-04-2015 Side 1 10. klasse Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange 29-04-2015 Side 1 Rammen I 2008 blev 10. klasse målrettet unge, som efter grundskolen har behov for yderligere faglig kvalificering

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens. Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015

Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens. Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015 Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015 Uddannelse og Arbejdsmarked den fælles opgave fra barn til beskæftigelse Dagtilbud

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE 2017-2019 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Afdeling for Skoler INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND... 4

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Politikområdemål 2018

Politikområdemål 2018 Mål på politikområde Undervisning, Børne- og Skoleudvalg Mål 1: Alle skoler præsterer positiv undervisningseffekt korrigeret for sociale faktorer senest fra skoleåret 2017/2018 og har senest fra skoleåret

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes de unge,

Læs mere

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT Fase 1 Temadrøftelse august Politiske pejlemærker i august KL-møde for kommunalpolitikere 16.august Politisk møde med skolebestyrelser Udvalget

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Lokal udviklingsplan for Børnehaven Skovgårdsparken (SDT)

Lokal udviklingsplan for Børnehaven Skovgårdsparken (SDT) Lokal udviklingsplan for Børnehaven Skovgårdsparken (SDT) 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser

Læs mere

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017 Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet 30.maj 2017 Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Skolepolitikkens fokusområder og de nationale

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Rammer og retning for udmøntning af folkeskolereformen i Faaborg Midtfyn Kommune

Rammer og retning for udmøntning af folkeskolereformen i Faaborg Midtfyn Kommune Rammer og retning for udmøntning af folkeskolereformen i Faaborg Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Forord Danmark har en god folkeskole, men den skal udvikles, så den bliver endnu

Læs mere

Indledning. Skolepolitikken for Holstebro Kommune er fællesgrundlaget for kommunens folkeskoler.

Indledning. Skolepolitikken for Holstebro Kommune er fællesgrundlaget for kommunens folkeskoler. Skolepolitik Indhold Indledning... 3 Vores Vision... 5 En anerkendende skole... 6 Temaer i skolepolitikken... 8 Faglighed og inklusion... 9 Læringsmiljø og fællesskab... 11 Samarbejde.... 14 Ledelse...

Læs mere

Skolepolitik Skolepolitikken sætter rammer og retning for arbejdet på kommunens folkeskoler, specialskoler og 10. kl. center.

Skolepolitik Skolepolitikken sætter rammer og retning for arbejdet på kommunens folkeskoler, specialskoler og 10. kl. center. Fakta-ark for Skole Politikker og strategier Skolepolitik Skolepolitikken sætter rammer og retning for arbejdet på kommunens folkeskoler, specialskoler og 10. kl. center. Med temaer som styrket faglighed,

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1 Kvalitetsrapport 2016/17 marts 2018 stevns kommune 1 Baggrund for kvalitetsrapporten Der er formuleret tre overordnede nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

Skoler Udvalgsaftale 2014-15. Udvalgsversion (06092013)

Skoler Udvalgsaftale 2014-15. Udvalgsversion (06092013) Skoler Udvalgsaftale 2014-15 Udvalgsversion (06092013) Indholdsfortegnelse Indledning...3 Området... 3 Ressourcer...3 Udviklingstendenser...5 Udviklingsmål...5 Tværgående indsatsområder og udviklingsmål...5

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 23. april 2015 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Fraværende Jannick J. Johansen, Alexander Boisen, Unnie B. Hansen,

Læs mere

Skabelon til høringssvar angående kvalitetsrapport 2014/2015

Skabelon til høringssvar angående kvalitetsrapport 2014/2015 Til: Skolebestyrelser MED-udvalg SektorMED skole DLF og BUPL Handicaprådet Rådet for socialt udsatte Ungerådet Center for Uddannelse Langes Gård 10, 4200 Slagelse Centerforuddannelse@slagelse.dk Januar

Læs mere

Fremtidens kommunale 10. klasse

Fremtidens kommunale 10. klasse 2019-05-23 Fremtidens kommunale 10. klasse forslag fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers (DEG) interesse for 10. klasse bunder i et ønske om, at de unge vælger ungdomsuddannelse

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021)

Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021) Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021) Indhold Læsevejledning... 2 Indledning... 3 Fagligt fokusområde... 5 Vejlederne... 6 Elever med særlige behov... 8 Evaluering af faglig progression...

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Understøttende undervisning. En ny folkeskole

Understøttende undervisning. En ny folkeskole Understøttende undervisning En ny folkeskole 2 Understøttende undervisning Understøttende undervisning Elevernes læring og trivsel i en varieret og motiverende skoledag Målet med folkeskolereformen er,

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 12. juni kl Referat. UngSlagelses bestyrelse

UngSlagelses bestyrelse den 12. juni kl Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 12. juni kl. 19.00 21.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Anne Knudsen / Per Flor Unnie Brown Hansen /

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Skoler Udvalgsaftale

Skoler Udvalgsaftale Skoler Udvalgsaftale 2014-15 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Området... 3 Ressourcer...3 Udviklingstendenser...5 Udviklingsmål...5 Tværgående indsatsområder og udviklingsmål...5 Områdespecifikke indsatsområder

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer.

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer. Forbedring af resultater i folkeskolen DATO 25. juni 2018 Indledning På Børn- og Familieudvalgsmødet den 7. februar 2018 blev det besluttet, at administrationen skulle udarbejde en samlet og flerårig plan

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Bevillingsområde 30.30 Folkeskole Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evalueringens struktur Evalueringen har fulgt to spor, nemlig 1) selvevaluering i medarbejderteamet og bestyrelsen, samt spørgeskema

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast)

SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast) SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast) Udkast 2016 Indhold National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik...2 Vision...3 Mål for Dragør skolevæsen...4 Prioriteter for skolevæsenet...5 Trivsel...5 Faglige

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Samarbejdsaftale mellem Folkeskolen og UU Skive 2014: Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Formålet med denne beskrivelse At sikre et optimalt samarbejde mellem den enkelte folkeskole

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet

Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet Indhold 1) 2) 3) 4) Intro til kvalitetsrapporter og kvalitetsaftaler Præsentation af hovedkonklusioner for kvalitetsrapporten på dagtilbudsområdet

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Glade børn og kloge elever - en stærkere skole i Herlev

Glade børn og kloge elever - en stærkere skole i Herlev Glade børn og kloge elever - en stærkere skole i Herlev 29. maj 2017 1 Glade børn og kloge elever - en stærkere skole i Herlev Herlev Kommune har velfungerende og kvalitetsorienterede skoler, hvor skole

Læs mere

Fanø Skole. Indledning. Katalog. Skolepolitiske målsætninger Læsevejledning

Fanø Skole. Indledning. Katalog. Skolepolitiske målsætninger Læsevejledning Indledning Fanø Skole Katalog. Skolepolitiske målsætninger 2016 Dette katalog henvender sig til dig, der til daglig udmønter de skolepolitiske målsætninger på Fanø Skole. Kataloget tager udgangspunkt i

Læs mere

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017 Ungdomsskoleplan Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Indhold 1. Ungdomsskolens lovgrundlag...3 2. Formål med virksomheden...3 3. Favrskov Kommunes ungdomsskoleordning...3

Læs mere

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE RANDERS UDDANNER ALLE UNGE - RANDERS UDDANNER ALLE UNGE MÅLSÆTNING: Uddannelse, beskæftigelse, selvforsørgelse og livsduelighed NATIONALE MÅL FOR FOLKESKOLEN 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så

Læs mere

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftalen er indgået mellem Børne- og Ungeudvalget og afdelingschefen for bevilling 41 Skoler. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål.

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning

Bestyrelsens årsberetning Bestyrelsens årsberetning 2015-16 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen har i skoleåret 2015-16 løbende beskæftiget sig med evaluering/målopfyldelsen af virksomhedsaftalen for UngSlagelse, som bygger på de

Læs mere

Udviklingsaftale Skole og dagtilbud

Udviklingsaftale Skole og dagtilbud Udviklingsaftale 2017 Skole og dagtilbud 1 Aftalens periode: 01. januar 2017 31. december 2017 Aftaleparter Direktionen og chefen for skoler og dagtilbud Aftalens grundlag: Værdigrundlag Direktionens Strategiplan

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 19. september 2017 kl Referat. UngSlagelses bestyrelse

UngSlagelses bestyrelse den 19. september 2017 kl Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 19. september kl. 19.00 21.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Unnie Brown Hansen, Anders Kofoed, Peter

Læs mere

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN Resultatkontrakt 2010-11 for RASMUS RASK-SKOLEN Odense Kommune - Forvaltning dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Rasmus Rask-skolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Lolland Kommunes skriftsprogsstrategi er en del af kommunens Børneog ungepolitik og læsning er politisk indsatsområde i Lolland Kommune.

Lolland Kommunes skriftsprogsstrategi er en del af kommunens Børneog ungepolitik og læsning er politisk indsatsområde i Lolland Kommune. Notat Version 3 03.07-2014 Lolland Kommunes læse- og skriftsprogsstrategi 2014 Vision Lolland Kommunes skriftsprogsstrategi er en del af kommunens Børneog ungepolitik og læsning er politisk indsatsområde

Læs mere

Trivsel, læring og udvikling hos børn og unge i Aarhus

Trivsel, læring og udvikling hos børn og unge i Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. februar 2018 Trivsel, læring og udvikling hos børn og unge i Aarhus Børn og Unges kvalitetsrapport skal behandles af Byrådet hvert

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU GLADSAXE KOMMUNE GXU Pædagogisk grundlag GXU NOTAT Dato: 18. marts 2014 Af: Jette Blondin Pædagogisk grundlag GXU GXU vi uddanner til livet, og vi uddanner til uddannelse Indholdsfortegnelse GLADSAXE KOMMUNE...

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole PPR og specialundervisning Skolefritidsordninger Tilskud til privat-

Læs mere

Tema 2: Uddannelse og arbejdsmarked

Tema 2: Uddannelse og arbejdsmarked Sagsnr. 00.01.00-A00-32-17 Sagsbehandler Lotte Riberholt Fredberg Dato August 2017 Revideret Tema 2: Uddannelse og arbejdsmarked Opfølgning på Strategiplan 2017 Mål fra strategiplan 2016 er indarbejdet

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

UTA-strategi Ungdomsuddannelse ttil aalle

UTA-strategi Ungdomsuddannelse ttil aalle UTA-strategi Ungdomsuddannelse til alle Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål 3 Målgruppe 4 Aktører omkring unge og uddannelse 4 UTA-strategiens fire temaer 6 1. Fokus på den unges faglige og sociale

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Regnskab 2011 og Budget 2013. 18. april 2012

Regnskab 2011 og Budget 2013. 18. april 2012 Regnskab 2011 og Budget 2013 Udvalgsmøde 18. april 2012 Resume fra 21/3: Regnskab 2011 for effektmål Det overordnede billede Forældresamarbejde Tegn: Forældrenes tilfredshed med det generelle samarbejde

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

BLU. Præsentation af ansvarsområder

BLU. Præsentation af ansvarsområder BLU Præsentation af ansvarsområder Organisationen Økonomi Økonomi Økonomi Centrale konti ca. 94,4 8,7 5,8 12,4 37,7 33,6 23,9 73,4 88,9 56 16,2 Økonomi 76 & 78 Ungdomsskoleviksomhed og kommunale tilskud

Læs mere

MÅLSÆTNING 10/11. Ungdommens Uddannelsesvejledning i TÅRNBY

MÅLSÆTNING 10/11. Ungdommens Uddannelsesvejledning i TÅRNBY MÅLSÆTNING 10/11 Ungdommens Uddannelsesvejledning i TÅRNBY 1 Indledning Dette års målsætning er præget af de nye lovinitiativer i ungepakke II, der er vedtaget i maj 2010, og som er trådt i kraft august

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse - Personaleloungen 1. sal

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse - Personaleloungen 1. sal Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 21. september kl. 19.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Slagelse - Personaleloungen 1. sal Fraværende Mette Tram Pedersen, Jesper Rohrberg Andersen, Anders Koefoed,

Læs mere