Kendelse af 6. januar 2015 i faglig voldgift: Cabin Attendants Union (CAU) (advokat Asger Tue Pedersen) mod

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse af 6. januar 2015 i faglig voldgift: Cabin Attendants Union (CAU) (advokat Asger Tue Pedersen) mod"

Transkript

1 Kendelse af 6. januar 2015 i faglig voldgift: Cabin Attendants Union (CAU) (advokat Asger Tue Pedersen) mod DI som mandatar for SAS Scandinavian Airlines System Denmark, Norway, Sweden A/S (advokat Lisbeth Walthersdorf Katafai)

2 2 1. Uoverensstemmelsen Sagen angår, om kabinepersonale kan begynde en tjenestegøringsperiode med et måltidsophold ( mealstop ). CAU har nedlagt følgende påstande. Påstand 1 Indklagede tilpligtes at anerkende, at det følger af parternes overenskomst fra 2010 og tidligere overenskomster, at et mealstop ikke kan begynde en tjenestegøringsperiode. Påstand 2 Indklagede skal til klager betale en efter voldgiftsrettens skøn fastsat bod. DI for SAS har påstået frifindelse. 2. Sagens behandling ved faglig voldgift Sagen er forhandlet den 10. december 2014 for en faglig voldgiftsret med undertegnede, fhv. højesteretspræsident Børge Dahl, som formand og opmand med følgende sidedommere: formand Merete Scheel og bestyrelsesmedlem Jørn Fink udpeget af CAU, underdirektør Niels Grøn Fabech og chefkonsulent, advokat Peer Laier, udpeget af DI. Der blev afgivet forklaring af Steen Vendelboe, tidligere forretningsfører i CAU, Tobias Bang, planner i SAS, og Arne Sørensen, tidligere forhandlingschef i SAS. Steen Vendelboe har om sig selv forklaret, at han fra 2005 til 2014 var forretningsfører i CAU, hvis sekretariat ud over forretningsføreren består af 2 kontormedhjælpere. Inden da havde han i 27 år været ansat i SAS, fra 1992 med ansvar bl.a. for overenskomstforhandlingerne med det flyvende personale. Under tiden i CAU deltog han i overenskomstforhandlingerne sammen med foreningens formand, der havde den primære rolle, og øvrige bestyrelse. Tobias Bang har om sig selv forklaret, at han har arbejdet i SAS siden 1987, de seneste år i en lille gruppe, Union Agreement, med offentlige regelsæt og kollektive overenskomster. Grup-

3 3 pen står for fortolkningen af offentlige regelsæt og kollektive overenskomster og melder ud til organisationen, hvad der gælder. Ved overenskomstforhandlingerne i 2010 var han ikke med i SAS forhandlingsdelegation, der bestod af Jørgen Nystrøm og Arne Sørensen, men indgik i dennes baggrundsgruppe. Arne Sørensen har om sig selv forklaret, at han tidligere har været ansat i SAS i knap 43 år. Fra midten af 1980 erne og til udgangen af juni 2010 sad han i HR s forhandlingsafdeling. Han har som personale- og forhandlingschef været forhandlingsleder ved overenskomstforhandlingerne med bl.a. flypersonalet i 2006, 2007 og Da der efter procedure og votering ikke blandt de partsudpegede medlemmer af voldgiftsretten var flertal for en afgørelse, træffes denne af opmanden. Parterne er enige om, at det kan ske uden fuldstændig sagsfremstilling og gengivelse af forklaringer og procedurer. 3. Opmandens bemærkninger 3.1. Overenskomstgrundlaget Det hedder i 2010-overenkomsten mellem SAS og CAU bl.a.: 1 6 Tjenestegøringsbestemmelser. Bestemmelser vedrørende flyvetid, tjenestegøring og fritid for Cabin Crew i Danmark. A. Definitioner. Afvikling: Faktisk afvikling af planlagt tjeneste fra kl. 00:00 før planlagt checkin på hjemmebase til check-out på hjemmebase; herunder ændringer til planlagt tjeneste. Disponering: Vedligehold af og ændringer til scheduleret tjeneste frem til kl. 24:00 før planlagt check-in på hjemmebase. Kortruteområde: Kortruteområdet er defineret som et område indenfor +/- 2 standardtidszoner regnet med udgangspunkt i skandinavisk normaltid; d.v.s. et område, som omfatter tidszonerne 1 til og med +3 UTC. Mod syd er dette område afgrænset af 34. nordlige breddegrad. Flyvetid: Tiden fra block-off til block-on.

4 4 Kortrutetjeneste: Langrutetjeneste: Planlægning: Produktion: Schedulering: Standby: Tjenestegøring indenfor kortruteområdet. Tjenestegøring udenfor kortruteområdet. Schedulering og disponering. Med produktion menes alt arbejde CC udfører for SAS; herunder flyvetjeneste Udarbejdelse af tjenestegøringsskema (schedule) frem til udgivelse af dette (crew slip) Med standby menes reservetjeneste. Tjenestegøringsperiode: En periode med tjenestegøring regnet fra check-in til check-out og afgrænset af minimum hvile før og efter. B. Administrative bestemmelser. 2. Schedule. Der oprettes en tjenesteplan (schedule), som omfatter hel kalendermåned og publiceres, så CC har adgang til denne senest d. 16 i måneden før aktuel schedules påbegyndelse. C.1. Tjenestegøring; kortrute. 1. Tjenestegøring. 1) Som tjenestegøring regnes: a) Tjeneste fra check-in før start til check-out efter sidste landing i tjenestegøringsperiode. c) Tjenestefrit ophold på hjemmebase af varighed mindre end minimum hvile. d) Tiden fra fastsat mødetid til tjenestegøringens afslutning ved møder, nødtræning, kurser og anden marktjeneste af kortere varighed end en uge. (Ved møder kan skabelontid anvendes efter aftale herom). e) Standby. Tjenestegøringstid ved standby beregnes med flg. faktor: i. hjemme: 0,25 ii. hotel: 0,33 iii. lufthavn: 1,0 iv. i scheduleringen beregnes al standby med faktor 0,7 for at sikre fuldgode standby. Efter schedulerelease beregnes standby med faktorer, som angivet i i), ii) og iii)

5 5 G. Check-in / Check-out. 1. Kortrute. Check-in-tid er på kortruter (inkl. charter) som følger: 1:00 tm. på base CPH, ARN og OSL 1:15 tm. på base CPH, ARN og OSL ved flyvning på widebody-fly (til passiv dog 1:00 tm.). 0:45 tm. på udestation Ved kombination af mark- (standby undtaget) og aktiv flyvetjeneste i samme tjenestegøringsperiode skal der mellem mark- og flyvetjeneste planlægges med check-in som anført ovenfor. Check-out-tid er 0:15 min.. 2. Langrute. Check-in-tid er på langruter som følger: 1:30 tm. på base ARN, CPH og OSL (1:00 tm. single-aisle) 1:00 tm. på udestation 1:00 tm. til passiv første leg. Check-out-tid er 0:30 tm.. K. Meals. 1. Meals; kortrute. I en tjenestegøringsperiode, som inkluderer flyvetjeneste, hvor tjenestegøringstid fra check-in / tjenestens påbegyndelse til sidste block-on i tjenestegøringsperioden planlagt overstiger 6:00 tm., skal CC have et måltidsophold alternativt adgang til et varmt måltid lastet ombord. (Varm morgenmad kan aldrig lastes). a) Måltidsophold i tjenestegøringsperiode, som inkluderer flyvetjeneste, skal planlagt påbegyndes senest 6 tm. regnet fra check-in.

6 6 b) Opholdets længde skal på hjemmebase være på mindst 1:30 tm. regnet fra block-on til block-off. Ved uregelmæssigheder / forsinkelse kan opholdets længde reduceres til 1:15 tm. regnet fra block-on til block-off. i) CC skal have mindst 30 min. "ved bordet". c) Ved måltidsophold på udestation skal opholdets længde planlagt være mindst 60 min. i) Måltidsophold på udestation forudsætter gennemgående fly og varmt måltid lastet ombord. Måltid skal lastes ombord, selvom opholdet evt. er 1:30 tm. eller mere. ii) CC skal have mindst 20 min. "ved bordet". iii) Ved uregelmæssigheder / forsinkelser i forhold til det planlagte ground stop, der medfører, at ground stop bliver kortere end 60 min., og der ikke kan afholdes 20 min. "ved bordet", pålægges det purseren/scc at respektive spisepauser afholdes under flyvning. d) På ruter med leglængde mere end 2 timer og et ground stop mindre end 60 min., hvor der skal afvikles måltidsophold og varmt måltid lastet ombord, flyves med servicebemanding; i.e. bemanding med én udover minimum efter gældende JAR Ops-regler. Såfremt spisepausen i disse tilfælde ikke kan afvikles på groundstoppet, pålægges det purseren/scc at respektive spisepauser afholdes under flyvning. Dette er aktuelt på ATH, NCE, LED, MAD, DUB og SVO. Hvis den samlede planlagte tjenestegøringstid regnet fra check-in til sidste block-on overstiger 8:30 tm. skal der yderligere lastes en sandwich, vand og et stykke frugt. På alle afgange frem til STD 07:59 skal der endelig lastes kold morgenmad, frugt og vand. 2. Meals; langrute. 1. Senest 6:30 tm. regnet fra check-in skal SAS sørge for, at CC har tilgængelighed til et varmt måltid mad. a) Flyvetjenesten skal planlægges med mulighed for minimum 0:30 tm. ophold i tjenesten for spisning ombord. b) Ved non-stop flyvning, hvor flyvetiden overstiger 10:00 tm., skal flyvetjenesten planlægges med mulighed for 2 gange 0:30 tm. ophold i tjenesten for spisning ombord. c) På alle flyvninger skal SAS garantere tilgængelighed til såkaldt make-your-ownsandwich -arrangement. d) På A319 reserveres Assigned mealseats. Med nuværende konfiguration betyder dette en stolerække med 3 sæder bagerst i kabinen.

7 7 Parterne er enige om, at Overenskomstens bestemmelser om mealstop skal ses på baggrund af reglerne i luftfartslovgivningen og SAS Operational Manual. Det følger af luftfartslovens 50, at tjenstgørende kabinepersonale skal være fit for flight, dvs. i stand til at gøre tjeneste på fuldt betryggende måde. I Statens Luftfartsvæsens notat af 16. maj 2007 om flyve- og hviletidsregler i dansk luftfart hedder det bl.a., at luftfartsselskabernes driftshåndbøger skal godkendes af SLV og beskrive den enkelte arbejdstagers pligt til at sige fra, hvis denne er ude af stand til at gøre tjeneste på fuld betryggende måde. Det bemærkes i notatet, at mange af luftfartsselskaberne har kollektive overenskomster, som er mere begrænsende for arbejdstagers mulige produktion end det, myndighedsforskrifter giver mulighed for, og at myndighedsforskrifterne ikke er til hinder for sådanne kollektive overenskomster. I Rådets forordning (EØF) nr. 3922/91 af 16. december 1991 om harmonisering af tekniske krav og administrative procedurer inden for civil luftfart som ændret ved Kommissionens forordning (EF) nr. 859/2008 af 20. august 2008 indeholder bilag III, subpart Q om flyve- og tjenestetidsbegrænsninger samt hvilebestemmelser, under OPS bl.a. følgende definitioner: 1.1. Udvidet flyvebesætning En flyvebesætning, der består af flere personer end det påkrævede mindsteantal for den pågældende flyvemaskine, og hvor hvert flyvebesætningsmedlem kan forlade sin post og blive erstattet af et andet passende kvalificeret flyvebesætningsmedlem 1.2. Bloktid Tidsrummet mellem en flyvemaskines første manøvrering fra standpladsen med henblik på start og til parkering af flyvemaskinen på standpladsen og standsning af alle motorer eller propeller Pause En periode, der tæller som tjenesteperiode, men hvori besætningsmedlemmer fritages for alle opgaver, og som er kortere end en hvileperiode Tjeneste Enhver opgave, som et besætningsmedlem skal udføre i forbindelse med en AOCindehavers virksomhed. Medmindre der er fastsat specifikke regler i denne forordning, fastlægger myndigheden, hvorvidt og i hvilken udstrækning standby skal betragtes som tjeneste.

8 Tjenesteperiode En periode, der begynder, når et besætningsmedlem af luftfartsforetagendet pålægges at påbegynde tjeneste, og som slutter, når besætningsmedlemmet fritages for alle opgaver Flyvetjenestepriode (FDP) En flyvetjenesteperiode (FDP) er en hvilken som helst periode, hvor en person udfører opgaver i et luftfartøj som medlem af besætningen. FDP begynder, når et luftfartsforetagende anmoder et besætningsmedlem om at møde til en flyvning eller en række af flyvninger; den ophører ved afslutningen af den sidste flyvning, hvor vedkommende er tjenestegørende besætningsmedlem. I bilaget er der under OPS punkt 3 og 4 bestemmelser om henholdsvis luftfartsforetagendets og besætningsmedlemmers ansvar for, at flypersonalet er fit for flight. Under OPS om forplejning hedder det: Der skal være mulighed for at indtage mad og drikke for at undgå enhver uheldig påvirkning af et besætningsmedlems præstationsevne og navnlig når FDP [flight duty perival] overstiger seks timer. SAS Operational Manual, OM-A, indeholder i afsnit 6 om Health Precautions bl.a. følgende bestemmelse: 2 3. Meal Precautions prior to and during Flight 3.1. Meal Consuption Crew shall have regular meals during flight duty. No period between two meals may exceed 6 hours. The CDR may only decide to stray from this rule under exceptional circumstances. Flight service should not be started on an empty stomach Fasting Fasting is not permitted during and in connection with active duty, mainly due to the obvious risk of plunging blood sugar values, impaired job performance and consequential impact on flight safety. Crew are respnsible for providing the body with fluids and nutritious meals prior to and during flight duty in accordance with normal meal schedules.

9 9 Steen Vendelboe har om Overenskomsten uimodsagt forklaret, at check-in-tid er det tidspunkt, hvor den ansatte CC, cabin crew -medarbejder, skal møde. Tidspunktet er i København normalt en time før planlagt block off, dvs. tidspunktet for fjernelse af bremseklodsen fra flyet, og er fastsat, så der er den fornødne og tilstrækkelige tid til at forberede flyvningen. Hele besætningen på det pågældende fly mødes minutter efter check-in-tid til en sikkerhedsbriefing og skal være i flyet 30 minutter før afgang. Block on er det tidspunkt, hvor flyet efter landing på sin standplads ved gate får lagt bremseklods på. Check-out-tid er 15 minutter efter, så der er tid til at kontrollere og forlade flyet og arbejdspladsen. Steen Vendelboe har endvidere uimodsagt om Overenskomstens 6, litra K, forklaret, at alternativet adgang til et varmt måltid lastet om bord ikke giver mulighed for afholdelse af mealstop på flyet der skal være et flyophold på mindst 60 minutter og mulighed for at indtage måltidet ved et bord uden for flyet i en kantine eller andetsteds i mindst 20 minutter. Steen Vendelboe og Arne Sørensen har samstemmende forklaret, at der ikke ved overenskomstforhandlingerne har været nogen drøftelse af, om et mealstop kunne lægges ved arbejdstidens begyndelse eller tidligere end den efter 6, litra K, nr. 1, litra a, senest mulige. Efter deres samstemmende forklaringer var fokus på, at der var tid ved bordet 30 minutter i København, 20 minutter ude og en ekstra CC, servicebemanding, som angivet i 6, litra K, nr. 1, litra d, så der reelt var mulighed for at sidde ned og spise. Det lægges i øvrigt i overensstemmelse med Steen Vendelboes forklaring til grund, at CAU med SAS har drøftet, hvorledes der med soft rules kunne opnås en fysiologisk fornuftig arbejdstidstilrettelæggelse. Kabinepersonalet skal give møde med fuld mave og har efter myndighedernes regler krav på et måltidsophold senest efter 6 timer. CAU har med SAS drøftet, om det skulle være efter 2, 3, 4 eller 5 timer, og under drøftelserne påpeget det uhensigtsmæssige i efter overnatning i Aalborg og en flyvning til København at få et mealstop i København og derved blive sat til at spise for anden gang inden for en time. Der er imidlertid ikke kommet noget ud af disse drøftelser SAS har hver gang sagt nej til flere regler, fordi det ville gøre planlægningen mere besværlig.

10 SAS arbejdstilrettelægning Det lægges efter de afgivne forklaringer og de fremlagte eksempler på roster med tjenestegøring indledt med mealstop for forskellige medarbejdere henholdsvis den 13. december 2010, den 9. maj 2011, den 19. maj 2011, den 24. juni 2011 og 20. januar 2012 og bevisførelsen i øvrigt til grund, at SAS ikke i de månedlige arbejdsplaner schedulerer en medarbejder således, at vedkommende skal møde ind til et meal-stop, men at det i et begrænset antal tilfælde er sket, at en medarbejder på standby er blevet kaldt til tjeneste, som er indledt med et mealstop. Det lægges endvidere til grund, at indkaldelse af en medarbejder på standby til tjeneste indledt med et mealstop kun er sket i tilfælde, hvor den indkaldte har skullet gå ind i en besætning med en længere tjenestegøringsperiode på det tidspunkt, hvor besætningen efter en flyvning til København har skullet have et scheduleret måltidsophold i København. Sådan indkaldelse er sket efter SAS-afdelingen Union Agreements udsendelse af Nyhedsbrev af 15. april 2009 til alle i Crew Planning, hvori det om Overenskomstens 6, litra K, nr. 1, litra d, bl.a. hedder: Siden aftalens indgåelse er yderligere destinationer kommet til, der kan i et nyt trafikprogram flyves hurtigere til enkelte af destinationerne, hvorved leglængden kommer ned på 2 timer eller mindre. Vær også opmærksom på at når der er planlagt et mealstop inden den enkelte flyvning, er der ikke krav om servicebemanding. Hvis der skulle opstå en mangel på en flight hvor mealstop er planlagt inden, kan løsningen være at kalde 2 nye CC til flighten hvis det ikke er muligt at give mealstop inden. Det er også muligt at kalde på standby, give waiting, mealstop og derefter flyvning. Dette er også en løsning når der opereres med CRJ, hvor servicebemanding ikke er en mulighed. I eksemplet fra den 13. december 2010 indkaldtes en medarbejder på standby til at møde for efter mealstop til at deltage i en returflyvning til Milano ( , ) med check-in og 55 minutter i Milano og check-out I eksemplet fra den 9. maj 2011 indkaldtes en medarbejder på standby til at møde for efter mealstop til at deltage i en returflyvning til Nice ( , ) med check-in 09.25, 50 minutter i Nice og check-out

11 11 I eksemplet fra den 19. maj 2011 indkaldtes en medarbejder på standby til at møde for efter et mealstop til at deltage i en returflyvning til Budapest ( , ) med check-in 09.05, 40 minutter i Budapest og check-out I eksemplet fra den 17. juni 2011 indkaldtes en medarbejder på standby til at møde for at deltage i en returflyvning til Madrid ( , ) med check-in 07.55, 55 minutter i Madrid og check-out 16.40, hun afslog at møde tidligere end for at holde mealstop. I eksemplet fra den 26. januar 2012 indkaldtes en medarbejder på standby til at møde kl for efter et mealstop at deltage i en returflyvning til Dublin ( , ) med check-in 15.50, 45 minutter i Dublin og check-out Overenskomstens forståelse Hovedspørgsmålet under sagen er, om det er i strid med Overenskomstens 6, litra K, nr. 1, hvis en tjenestegøringsperiode indledes med et måltidsophold. Efter ordlyden af Overenskomstens 6, litra K, nr. 1, skal medarbejderen i en tjenestegøringsperiode, hvor tjenestegøringstiden fra check-in til sidste block-on overstiger 6 timer, have et måltidsophold, og det skal i medfør af litra a planlagt påbegyndes senest 6 timer regnet fra check-in. Ordet ophold angives i Den Danske Ordbog udgivet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab at være synonymt med pause, når det som i Overenskomsten anvendes om ophold i en aktivitet som f.eks. arbejde, der foregår over et tidsrum. Efter en naturlig sproglig forståelse af Overenskomsten må måltidsophold og det af parterne synonymt herved anvendte mealstop da også forstås som en spisepause en betegnelse, der udtrykkeligt anvendes i litra d. En forståelse i overensstemmelse med ordlyden understøttes af, at det er angivet, at opholdet skal være planlagt til at begynde senest 6 timer efter tjenestegøringen er begyndt. Den understøttes også af, at det må antages at være forudsat, at personalet som led i at møde til flyvning fit for flight har spist hjemmefra ikke møder til flytjeneste on an empty stomach, jf. SAS- Operational Manual, afsnit 6, punkt 3.1.

12 12 Overenskomsten må på denne baggrund forstås således, at tjenestegøring skal scheduleres, så planlagte tjenestegøringsperioder ikke kan indledes med et måltidsophold. SAS har da efter det oplyste heller aldrig scheduleret tjenestegøring således, at en tjenestegøringsperiode indledes med et måltidsophold. Litra K må imidlertid samtidig forstås med respekt af baggrunden for og formålet med standby og reservetjenestes særlige karakter. At ordinær tjenestegøring skal scheduleres, så en tjenestegøringsperiode ikke indledes med et måltidsophold, betyder derfor ikke, at det er overenskomststridigt med kort varsel at indkalde en medarbejder, der står standby har reservetjeneste på den måde, at den indkaldte går ind i en anden medarbejders sted på det tidspunkt i den anden medarbejders længere planlagte tjenestegøringsperiode, hvor der er planlagt et måltidsophold. Meningen med standby er jo bl.a. at kunne sætte en reserve ind, hvor personale, som efter schedule skulle have udført arbejdet, falder fra. Når frafald f.eks. sker efter en flyvning til København med planlagt måltidsstop i København efterfulgt af en flyvning ud af København, er det således ikke overenskomststridigt, at en medarbejder på standby, indkaldes til at tage over ved at møde frem til et måltidsstop, som i givet fald skal begynde senest 30 minutter før check-in-tid for den pågældende flyvning. Det bemærkes, at litra K, nr. 1, ikke tilsidesættes, alene fordi der går mere end 6 timer efter et måltidsophold til sidste block-on. Litra K, nr. 1, er ikke en regel om et måltid mindst hver 6. time, men en regel om, at der, når den planlagte tjenestegøringsperiode overstiger 6 timer, skal være et måltidsophold senest 6 timer efter check-in. Det følger af det anførte, at CAU har ret i påstand 1 for så vidt angår schedulerede tjenestegøringsperioder, men ikke for så vidt angår den form for reservetjeneste, som sagen konkret angår. Det er ikke i strid med Overenskomsten, at en medarbejder på standby erstatter en kollega begyndende med et mealstop på den resterende del af en scheduleret tur, som ikke er i strid med Overenskomsten for dem, der er med på hele den schedulerede tur. Påstanden er derfor for bredt formuleret til, at den fuldt ud kan tages til følge. Det er endvidere ikke under sagen nærmere belyst, om der forekommer andre typer af reservetjeneste, og hvorledes disse i givet fald skal bedømmes. Hertil kommer, at der må ske frifindelse for påstand 2, da der ikke med de

13 13 fremlagte konkrete sager er godtgjort, at SAS har begået brud på Overenskomstens måltidsbestemmelse. Det findes på den baggrund rettest i det hele at tage indklagedes påstand til følge. Thi bestemmes: Indklagede, DI for SAS Scandinavian Airlines System Denmark, Norway, Sweden A/S, frifindes. Hver part bærer egne omkostninger ved sagens behandling og halvdelen af udgiften til opmand. Børge Dahl

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA for Post & Medier ApS (advokat Katja Holbech Mårtensen)

Læs mere

Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport

Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport Bestemmelser for Civil Luftfart Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport Udgave 3, 15. november 2017 I medfør af 82 i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Styrelse F (advokat Lene Damkjær

Læs mere

Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV : Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod

Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV : Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV2016.0045: Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod TEKNIQ for Wicotec Kirkebjerg A/S (underdirektør Thorkild Bang) 2 1. Uoverensstemmelsen Sagen

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010): Malerforbundet i Danmark (advokat Nicolai Westergaard) mod Danske Malermestre for E. Pihl & Søn A/S (advokat Tine B. Skyum) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 31.1.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 28/17 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 83/2014 af 29. januar 2014 om ændring af forordning (EU) nr. 965/2012 om fastsættelse af tekniske krav og administrative

Læs mere

Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV : FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth)

Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV : FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth) Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV2016.0119: FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth) mod Odder Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) 2 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 3F, Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod KL for Hillerød Kommune (advokat Christian K. Clasen) Uoverensstemmelsen angår fortolkning

Læs mere

Kendelse af 8. december 2014 i faglig voldgift FV2014.0077: 3F Privat Service, Hotel og Restauration (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse af 8. december 2014 i faglig voldgift FV2014.0077: 3F Privat Service, Hotel og Restauration (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 8. december 2014 i faglig voldgift FV2014.0077: 3F Privat Service, Hotel og Restauration (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Nordisk Film Biografer A/S (advokat Mette Klingsten) 2 1.

Læs mere

Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI - Organisation for erhvervslivet for Midtjysk Fornikling og

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 2. februar 2009 i faglig voldgiftssag FV 2008.038: FTF for Cabin Attendants Union (CAU) (advokat Asger Tue Pedersen) mod Dansk Industri (DI) for SAS Scandinavian Airlines,

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

Kendelse af 4. november 2015 i faglig voldgift FV2015.0153: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Hans Daugaard) mod

Kendelse af 4. november 2015 i faglig voldgift FV2015.0153: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Hans Daugaard) mod Kendelse af 4. november 2015 i faglig voldgift FV2015.0153: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Hans Daugaard) mod Dansk Byggeri for Ambercon A/S (juridisk konsulent Lise Bernth) 2 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst)

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) T I L K E N D E G I V E L S E af 25. januar 2015 i Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod GLS-A for Aldershvile Planteskole ApS (advokat

Læs mere

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/dansk Industri for Grundfos A/S (advokat Thomas Nielsen)

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund mod SKAT Tvisten Tvisten angår fortolkningen af en aftale mellem SKAT og bl.a. AC-Landsklubben om flekstid

Læs mere

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2015.0066) Finansforbundet (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening for Skandinavisk Data Center A/S (advokat Merete Preisler) Afsagt

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0068) 3F Offentlig Gruppe. mod. Moderniseringsstyrelsen. for. Banedanmark

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0068) 3F Offentlig Gruppe. mod. Moderniseringsstyrelsen. for. Banedanmark PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0068) 3F Offentlig Gruppe mod Moderniseringsstyrelsen for Banedanmark Tvisten Sagen angår, om det var berettiget, at Banedanmark bortviste jernbanearbejder

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 24. juni 2015

TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 24. juni 2015 TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 24. juni 2015 i faglig voldgiftssag, FV2014.0169 HK Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod DI Overenskomst I ved DI for SAS Ground Handling Denmark A/S (advokat

Læs mere

Kendelse af 14. april 2016 i faglig voldgift FV : Cabin Attendants Union (CAU) (advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen) mod

Kendelse af 14. april 2016 i faglig voldgift FV : Cabin Attendants Union (CAU) (advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen) mod Kendelse af 14. april 2016 i faglig voldgift FV 2015.0166: Cabin Attendants Union (CAU) (advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen) mod DI Overenskomst I v/di (DI) for Scandinavian Airlines Systems Denmark-Norway-Sweden

Læs mere

Kendelse i faglig voldgiftssag FV CO-industri for Dansk Metal for A (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse i faglig voldgiftssag FV CO-industri for Dansk Metal for A (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse i faglig voldgiftssag FV 2017.0066 CO-industri Dansk Metal A (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod Dansk Bilbrancheråd Cecils Auto ApS (advokat Johanne Berner Hansen) Uoverensstemmelsen Sagen angår

Læs mere

Protokollat med Tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund for A og B. mod

Protokollat med Tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund for A og B. mod 1 Protokollat med Tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2017.0120) Fagligt Fælles Forbund for A og B (advokat Jesper Schäfer Munk) mod DI for Smurfit Kappa Danmark A/S (advokat Ulla Løvschal Wernblad)

Læs mere

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren Kendelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0050) Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Kara/Noveren (advokat Christian K. Clasen) afsagt den 18. marts 2014 - 2 1. Indledning

Læs mere

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV 2016.0193: CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal (procedør: advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di for Martin Professional

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2017.0044) CO-industri for Dansk Metal for A (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for Siemens Wind Power (advokat Morten Pedersen) Afsagt den 31.

Læs mere

Kendelse af 8. februar 2016 i faglig voldgift FV : Fagligt Fælles Forbund for Brolæggersjak (forhandlingssekretær Tonny Holm) mod

Kendelse af 8. februar 2016 i faglig voldgift FV : Fagligt Fælles Forbund for Brolæggersjak (forhandlingssekretær Tonny Holm) mod Kendelse af 8. februar 2016 i faglig voldgift FV2015.0183: Fagligt Fælles Forbund for Brolæggersjak (forhandlingssekretær Tonny Holm) mod Dansk Byggeri for Frederiksværk Brolægning A/S (overenskomstchef

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2013.0036, afsagt den 2. maj 2013 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Palle Bisgaard) mod Dansk Byggeri for Ptampa v/ Piotr Trochimczuk (konsulent Erling Olsen)

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. september 2017 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. september 2017 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2016.0176 Dansk El-Forbund og Dansk Metal (advokat Berit Lassen) mod Coop Danmark A/S (advokat Pernille Grenaae) Uoverensstemmelsen angår, dels hvornår optjente

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E i faglig voldgiftssag FV 2011.0090: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver/ DTLs arbejdsgiverforening for Nykøbing Dag- & Industrirenovation

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. /..

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. /.. EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, XXX [ ]C KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. /.. af [ ] om ændring af forordning (EU) nr. / om fastsættelse af tekniske krav og administrative procedurer for flyveoperationer

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely)

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) Protokollat i faglig voldgift Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) (vedrørende fortolkningsproblemer i parternes aftalegrundlag) Den 7. november

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. af 4. februar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0184. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq.

OPMANDSKENDELSE. af 4. februar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0184. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq. OPMANDSKENDELSE af 4. februar 2013 i faglig voldgiftssag 2012.0184 Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Brandt) mod Tekniq for L&H Rørbyg A/S (underdirektør Thorkild Bang) Sagen og dens

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 29. marts 2016

TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 29. marts 2016 TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 29. marts 2016 i faglig voldgiftssag 2015.0139 CO-industri for Fagligt Fælles Forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I ved DI for HKScan Denmark

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for Agri Nord (advokat Charlotte Strøm

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. februar faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. februar faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. februar 2018 i faglig voldgiftssag (FV2016.0049): Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI Overenskomst I for Arriva Danmark A/S (advokat Sussi Skovgaard-Holm)

Læs mere

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kommunernes Landsforening for Roskilde Kommune og Odsherred Kommune (advokat Jørgen Vinding) Flere tjenestesteder 2

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftsag (FV 2007.208): HK Danmark (advokat Peter Nisbeth) mod DI (advokat Henrik Uldal) G:\Faglig Voldgift Kendelser\PROTOKOLLAT FV 2007 208 HK mod HTS.doc 2 INDLEDNING

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i faglig voldgiftssag: 3F, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Anders Lorentzen) mod Dansk Industri for Tivoli A/S (advokat Tove Schultz-Lorentzen) - 2 - Sagen

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM.

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM for Dansk Musikpædagogisk Forening, DMPF mod KL for Aarhus Kommune Tvisten

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV

Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0128 CO-Industri for Dansk El-Forbund for nogle medlemmer af forbundet (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for MB Networks A/S under

Læs mere

PROTOKOLLAT. med. tilkendegivelse. af 28. januar faglig voldgiftssag FV : CO10. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen.

PROTOKOLLAT. med. tilkendegivelse. af 28. januar faglig voldgiftssag FV : CO10. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 28. januar 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0083: CO10 (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Kriminalforsorgen på Færøerne (Kammeradvokaten v/ advokat

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2015 i faglig voldgift FV2014.0172: CO-industri for Dansk Metal for Klub 537 - flymekanikere (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse af 8. maj 2015 i faglig voldgift FV2014.0172: CO-industri for Dansk Metal for Klub 537 - flymekanikere (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse af 8. maj 2015 i faglig voldgift FV2014.0172: CO-industri Dansk Metal Klub 537 - flymekanikere (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di Scandinavian Airlines System Danmark A/S

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 i faglig voldgiftssag 2010.0236 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Zoologisk Have (advokat Marie Louise

Læs mere

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 i faglig voldgiftssag, 2009.0235 Blik- og Rørarbejderforbundet (forbundsformand Max Meyer) mod Skorstensfejerlauget af 11. februar 1778 for skorstensfejermester

Læs mere

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT FOA. mod. Kommunernes Landsforening. for. Aalborg Kommune

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT FOA. mod. Kommunernes Landsforening. for. Aalborg Kommune K E N D E L S E i FAGLIG VOLDGIFT FOA mod Kommunernes Landsforening for Aalborg Kommune Denne kendelse vedrører fortolkning af overenskomsten indgået mellem FOA og Kommunernes Landsforening (KL) for social

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B mod 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle Tvisten Tvisten angår spørgsmålet, om opsigelsen af A og B var sagligt begrundet

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Fødevareforbundet NNF (Advokat Martin Juul Christensen) mod Dansk Industri for Danish Crown A/S, Herning (Chefkonsulent Jane Hedegaard) Voldgiftsretten

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 13. marts faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 13. marts faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 13. marts 2018 i faglig voldgiftssag (FV2016.0124): Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI Overenskomst I for Arriva Danmark A/S (advokat Sussi Skovgaard-Holm)

Læs mere

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0218: Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) for JN Data A/S (advokat Jakob Cohr Arffmann)

Læs mere

Kendelse af 6. april 2017 i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod

Kendelse af 6. april 2017 i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Kendelse af 6. april 2017 i faglig voldgiftssag FV2016.0184: Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for H. Skjøde Knudsen A/S, CVR nr. 11 44 24 49, Overgade

Læs mere

Protokollat af 28. juni 2011. faglig voldgift

Protokollat af 28. juni 2011. faglig voldgift Protokollat af 28. juni 2011 i faglig voldgift PROSA, Forbundet af IT-Professionelle for PROSA/CSC-DK og PROSA/CSC-GIS (advokat Louis Beck Nielsen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for CSC Danmark A/S (advokat

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S.

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S. PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Grafisk Arbejdsgiverforening for Sangill Grafisk I/S. (advokat Peter Balle) 1. Sagens baggrund. --------- Mellem

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation 1 Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV2010.0192) Fødevareforbundet NNF (advokatfuldmægtig Kim Brandt Jensen) mod Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation (advokat Christian K. Clasen) afsagt

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. januar faglig voldgiftssag FV : CO-industri for 3F Industrigruppen for et antal medlemmer.

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. januar faglig voldgiftssag FV : CO-industri for 3F Industrigruppen for et antal medlemmer. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. januar 2011 i faglig voldgiftssag FV2010.0092: CO-industri 3F Industrigruppen et antal medlemmer mod DI Overenskomst I Royal Unibrew A/S -------------------------------------

Læs mere

Kendelse af 17. juli 2019 i faglig voldgift FV : Dansk Pilotforening (DPF) (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod

Kendelse af 17. juli 2019 i faglig voldgift FV : Dansk Pilotforening (DPF) (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Kendelse af 17. juli 2019 i faglig voldgift FV2019.0007: Dansk Pilotforening (DPF) (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod DI som mandatar for SAS Scandinavian Airlines System Denmark-Norway-Sweden (SAS)

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151:

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: CO-industri for HK/Privat og Teknisk Landsforbund for et antal medlemmer af disse forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst 1 v/di

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Dansk Byggeri for Per Hansen Tømrerfirma ApS (Chefkonsulent Henrik Olsen)

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen)

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Uoverensstemmelsen angik, i hvilket omfang der kan træffes skriftlig

Læs mere

Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV : Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV : Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV 2016.0001: Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod DI Overenskomst II v/dansk Industri for Arla Foods Amba for Høgelund Mejeri (advokat

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2014.0031) Dansk Metal. mod. TV 2 Danmark A/S

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2014.0031) Dansk Metal. mod. TV 2 Danmark A/S PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2014.0031) Dansk Metal mod TV 2 Danmark A/S Tvisten Tvisten angår fortolkningen af 12, stk. 4, i parternes overenskomst om en årlig ret til 3 dages selvvalgt

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftssag FV 2009.195: Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark for A og B (faglig medarbejder Preben Birk) mod DI Overenskomst I v/di for Junckers Industrier A/S (chefkonsulent

Læs mere

1) at indklagede skal anerkende, at det i sagen omtvistede arbejde er omfattet af dækningsområdet for Ejendomsfunktionæroverenskomsten,

1) at indklagede skal anerkende, at det i sagen omtvistede arbejde er omfattet af dækningsområdet for Ejendomsfunktionæroverenskomsten, Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2018.0104 Serviceforbundet (advokat Martin Juul Christensen) mod DI Overenskomst II for ISS Facility Services A/S (advokat Kristian Steen Lauridsen) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Tilkendegivelse af 15. september i faglig voldgiftssag FV : FOA Fag og Arbejde for B (advokat Peter Nisbeth) mod

Tilkendegivelse af 15. september i faglig voldgiftssag FV : FOA Fag og Arbejde for B (advokat Peter Nisbeth) mod Tilkendegivelse af 15. september 2016 i faglig voldgiftssag FV2015.0219: FOA Fag og Arbejde for B (advokat Peter Nisbeth) mod Rebild Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) Uoverensstemmelsen Sagen angår

Læs mere

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag FV2015.0013, afsagt den 11. januar 2016 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for HVL Montage ApS (juridisk konsulent

Læs mere

PROTOKOLLAT. med. tilkendegivelse. af 28. januar faglig voldgiftssag FV : CO10. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen.

PROTOKOLLAT. med. tilkendegivelse. af 28. januar faglig voldgiftssag FV : CO10. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 28. januar 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0083: CO10 (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Kriminalforsorgen på Færøerne (Kammeradvokaten v/ advokat

Læs mere

Protokollat af 19. november 2018 med forlig og afgørelse i faglig voldgiftssag FV :

Protokollat af 19. november 2018 med forlig og afgørelse i faglig voldgiftssag FV : Protokollat af 19. november 2018 med forlig og afgørelse i faglig voldgiftssag FV2017.0096: Lærernes Centralorganisation (advokat Peter Breum) mod AOF Center Sydjylland (advokat Nicolai Westergaard) 1.

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO10. Centralforeningen for Stampersonel. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO10. Centralforeningen for Stampersonel. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2018.0010) CO10 Centralforeningen for Stampersonel (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Forsvarsministeriets Personalestyrelse (advokat Niels Banke)

Læs mere

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod Tilkendegivelse af 23. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0091 Dansk Magisterforening som mandatar for A, B og C (advokat Frederik Brocks) mod Københavns Kommune (advokat Jørgen Vinding) Indledning

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift (2011.0058) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/ DI for Styropack A/S (advokat Karsten Almosetoft) afsagt

Læs mere

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-50 Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Udgave 5, 6. juni 2014 I medfør

Læs mere

Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV : Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod

Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV : Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV 2012-0112: Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod Dansk Erhverv for Profil Optik Butikker A/S (advokat Katrin Seirup) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV 2016.0179) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Den Jyske Opera (advokat Marianne Lage) Sagen drejer sig om, hvorvidt det er i strid med

Læs mere

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Kendelse i Faglig voldgiftssag FV 2018.0152 3F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere for Danish Agro a.m.b.a. (advokat Christian H. M. Mikaelsen) 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

Tilkendegivelse af 26. april 2010 i faglig voldgiftssagen FV 2009.0233:

Tilkendegivelse af 26. april 2010 i faglig voldgiftssagen FV 2009.0233: Tilkendegivelse af 26. april 2010 i faglig voldgiftssagen FV 2009.0233: CO-industri for Fagligt Fælles Forbund for et antal medlemmer af 3F (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst 1 v/di -

Læs mere

Kendelse af 16. marts 2016

Kendelse af 16. marts 2016 Kendelse af 16. marts 2016 i faglig voldgift nr. FV 2015.0170 Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod DI Overenskomst I for Stryhns A/S (advokat Jane Hedegaard) 1. Tvisten Sagen angår,

Læs mere

Kendelse af 12. september 2011. Faglig voldgift. Serviceforbundet og 3 F, Privat Service, Hotel og Restauration. mod

Kendelse af 12. september 2011. Faglig voldgift. Serviceforbundet og 3 F, Privat Service, Hotel og Restauration. mod Kendelse af 12. september 2011 i Faglig voldgift Serviceforbundet og 3 F, Privat Service, Hotel og Restauration mod D I overenskomst II ved DI for ISS Facility Services A/S Tvisten Sagen vedrører spørgsmålet,

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod

OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod HORESTA (Arbejdsgiver) på vegne af Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere

Læs mere

Kendelse. 30. januar faglig voldgift nr. FV : Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth) mod JYSK A/S

Kendelse. 30. januar faglig voldgift nr. FV : Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth) mod JYSK A/S Kendelse af 30. januar 2015 i faglig voldgift nr. FV2014.0059: Dansk Metal (advokat Peter Nisbeth) mod JYSK A/S (procesdirektør, advokat Lars Alexander Borke) 2 1. Tvisten Sagen angår, om det er i strid

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV ) Danmarks Kirketjenerforening. (advokat Noaman Azzouzi) mod.

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV ) Danmarks Kirketjenerforening. (advokat Noaman Azzouzi) mod. Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.186) Danmarks Kirketjenerforening (advokat Noaman Azzouzi) mod Kirkeministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Lene Damkjær Christensen) 1. Sagens

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV2019.0039) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen (Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S (Anne Gausland) Afsagt den 7. maj 2019 2 1. Indledning

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund,

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund, PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 25. oktober 2016 i faglig voldgiftssag (FV2016-0012): 3F Fagligt Fælles Forbund, Privat Service, Hotel og Restauration og Serviceforbundet (advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen)

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0162)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0162) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0162) 3F Aalborg for murer- og murerarbejdsmænd (faglig sekretær Egon Pedersen) mod Dansk Byggeri for HP Byg A/S (konsulent Ole Thaarup) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse af 17. marts 2010 i faglig voldgift FV2010.0046: Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Ulrik Mayland)

Protokollat med tilkendegivelse af 17. marts 2010 i faglig voldgift FV2010.0046: Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Ulrik Mayland) Protokollat med tilkendegivelse af 17. marts 2010 i faglig voldgift FV2010.0046: Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for W. Lynggaard Petersen A/S (afdelingschef

Læs mere

Kendelse. 21. december 2009. faglig voldgift FV2009.0117: CO-industri. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I

Kendelse. 21. december 2009. faglig voldgift FV2009.0117: CO-industri. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I Kendelse af 21. december 2009 i faglig voldgift FV2009.0117: CO-industri (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di Organisation for erhvervslivet (advokat Ulla Løvshall Wernblad) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse af 23. september 2018 i faglig voldgiftsag FV :

Kendelse af 23. september 2018 i faglig voldgiftsag FV : Kendelse af 23. september 2018 i faglig voldgiftsag FV2018.0011: FOA som mandatar for A (advokat Berit Lassen) mod Danske Regioner for Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) 1. Uoverensstemmelsen Sagen

Læs mere

Protokollat og tilkendegivelse i faglig voldgift

Protokollat og tilkendegivelse i faglig voldgift Protokollat og tilkendegivelse i faglig voldgift Dansk Metal (advokat Stephan Agger) mod Dansk Byggeri for Mogens Pedersen, Nyborg A/S (advokat Thorsten Wilstrup) (vedr. spørgsmålet om, under hvilken overenskomst

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig voldgift (FV ) Lærernes Centralorganisation. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen

OPMANDSKENDELSE. Faglig voldgift (FV ) Lærernes Centralorganisation. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV 2015.0095) Lærernes Centralorganisation (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Niels Banke) Afsagt den 4. november 2015 2 1.

Læs mere

Klager har påstået frifindelse for indklagedes selvstændige påstand.

Klager har påstået frifindelse for indklagedes selvstændige påstand. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2014.0062 Malerforbundet i Danmark (advokat Nicolai Westergaard) mod Danske Malermestre (afdelingschef Heinrich Søndengaard Nielsen) Uoverensstemmelsen angår, om

Læs mere

Kendelse af 29. december 2016 i faglig voldgift FV : Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod

Kendelse af 29. december 2016 i faglig voldgift FV : Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod Kendelse af 29. december 2016 i faglig voldgift FV2016.0129: Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod Dansk Byggeri for V. Lauridsen Totalbyg ApS CVR-nr. 71284328 (chefkonsulent

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV )

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV 2016.0198) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Ulrik Mayland) mod Glarmesterlauget i Danmark for Schlæger A/S Skovlunde Byvej 18 2740 Skovlunde (konsulent Poul Henrik

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047) 3F Aalborg for murersvend A (gruppeformand Reidar Kogstad) mod Dansk Byggeri for NCC Construction Danmark A/S (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): HK/Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening (advokat Morten Ulrich) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV 2018.0003 Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) Uoverensstemmelsen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. maj 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Dansk Supermarked

Læs mere

at virksomhedens praktiserede arbejdstider strider mod Maleroverenskomsten,

at virksomhedens praktiserede arbejdstider strider mod Maleroverenskomsten, Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2015.0221 Malerforbundet i Danmark (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Danske Malermestre for Malermester Lakner ApS (afdelingschef Heinrich Søndengaard Nielsen)

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104): Gymnasieskolernes Lærerforening for A (Advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Moderniseringsstyrelsen for EUC Syd (Kammeradvokaten v/advokat Lene Damkjær

Læs mere

KENDELSE afsagt onsdag den 21. oktober 2009

KENDELSE afsagt onsdag den 21. oktober 2009 1 KENDELSE afsagt onsdag den 21. oktober 2009 i faglig voldgiftssag, 2009.0126 3F Privat Service, Hotel og Restauration (faglig konsulent Bent Moos) mod Bilfærgernes Rederiforening for Scandlines Catering

Læs mere

Kendelse af 16. marts 2016

Kendelse af 16. marts 2016 Kendelse af 16. marts 2016 i faglig voldgift nr. FV 2015.0193 Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) for Region Hovedstaden (advokat Morten Ulrich) 1. Tvisten

Læs mere