BORGERENS PLAN. Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP. Projektleder Matilde Rytter Bockhahn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BORGERENS PLAN. Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP. Projektleder Matilde Rytter Bockhahn"

Transkript

1 BORGERENS PLAN Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP Projektleder Matilde Rytter Bockhahn matilde@isitabird.dk

2 Den samlede løsning

3 Den samlede løsning Borgerens plan Et digitalt værktøj der ændrer samtalen Borgerens plan er et digitalt værktøj til at fremme en mere ligeværdig dialog, hvor borgerens dagsorden også kommer i spil. Værktøjet skal bruges til at skabe forståelse og forventningsafstemning igennem forløbet, og skal derved kunne give borgeren en oplevelse af sammenhæng mellem det man oplever som væsentligt, og den hjælp man får af systemet. En ny service der understøtter den nye samtale Det digitale værktøj kan dog ikke facilitere denne samtaleændring alene. Værktøjet er omdrejningspunkt for samtalen, men virker kun så længe personalet spørger ind til det. Ved at bruge værktøjet, kan personalet også opfordre borgeren til selv at blive mere aktiv imellem møder med systemet, men hele tiden med systemets feedback hvor det ønskes.

4 Den samlede løsning Et digitalt værktøj der kan printes Fremtiden er digital Det er ikke kun den yngre generation der er blevet digitale, men også de ældre. Fra at det i 2012 kun var 10% af de årige der havde en tablet i hjemmet, var det tal i 2014 allerede oppe på 42%. Ligeledes havde 44% af de årige samme år deres egen smartphone. Digitalisering er altså en kraftig stigende tendens, og et digitalt værktøj taler ind i et allerede eksisterende brug. Ved at skabe en app sikrer vi derfor at værktøjet altid er med i lommen på de fleste. Men vi er der ikke helt endnu Det er dog stadig ikke alle der er hoppet med på digitaliseringsbølgen. Derfor er det vigtigt at Borgerens Plan også kan printes og bruges som en analog version. Da 94% af alle Danskere i 2014 havde adgang til en computer i eget hjem, er muligheden for at printe realistisk for de fleste også dem der vil foretrække et analogt værktøj. Herved sikres det at alle i den relevante målgruppe kan få adgang til Borgerens plan uafhængigt af deres IT færdigheder.

5 Den samlede løsning Det er min plan til vores samtale Borgerens Plan er borgerens egen Borgerens Plan er udviklet som et værktøj til borgeren. Det er et personligt værktøj, der er uafhængigt af andre systemer og værktøjer, så der er ingen grund til at andre end borgeren selv har adgang. Pårørende og medarbejdere inddrages kun i borgerens plan i det omfang borgeren selv viser den frem. Men giver værdi i samspil med personalet Selvom det er borgerens værktøj, er det et værktøj som giver mest værdi i samspil med andre. Det er i dialogen med både medarbejdere og pårørende at borgeren får sat sine tanker, overvejelser og spørgsmål fra Borgerens Plan i spil. Der skal derfor fra medarbejdernes side lægges op til at man anvender Borgerens Plan, og der skal skabes rum til at tale om Borgerens Plan i møderne med social- og sundhedsvæsenet.

6 Den samlede løsning Målgruppen for Borgerens Plan Primære målgruppe Den primære målgruppe er ikke defineret af en diagnose, men vil i første omgang være borgere der skal igennem et længere forløb, og som har flere kontakter i systemet. Derudover vil der være tale om borgere med et vist incitament for at være aktive selv, og det er i første omgang derfor ikke et værktøj til de svageste borgere. I takt med at Borgerens plan bliver et kendt og anvendt værktøj vil det give mening at udvide målgruppen. Sekundær målgruppe Flere borgere har peget på potentialet af at dele værktøjet med deres pårørende. Det er særligt relevant i forløb hvor pårørende er meget involverede, da der her er mulighed for at skabe overblik over forløbet, og mulighed for at facilitere vigtige samtaler mellem borgeren og de pårørende. På sigt kan pårørende og personalets hjælp være med til at gøre borgerens plan værdifuld også for svagere borgergrupper.

7 Det digitale værktøj

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Service

17 Service Servicen omkring værktøjet Værktøjet skal ikke stå alene Den digitale app er kun en del af den løsning der er nødvendig, for at opnå det ønskede paradigme skift. Der er samtidigt behov for et system og medarbejdere, der opfordrer borgeren til at benytte værktøjet, støtter dem i brugen og spørger ind hertil. Formålet er nemlig ikke i sig selv at få borgerne til at benytte og skrive i en app, men den nye dialog, som der på baggrund af værktøjet vil finde sted mellem medarbejder og borger. Samtidigt opbygger man hos borgerne en forventning om, at de bliver spurgt indtil værktøjet, når først man har introduceret det. Derfor skal denne forventning indfries i alle møder med systemet.

18 Service Succeskriterier og krav til systemet Tid Mange medarbejder og borgere har udtrykt bekymring for, hvordan de skal passe det nye værktøj ind i hverdagen, da tiden i forvejen er knap. Det er derfor afgørende, at der på alle niveauer af systemet skabes enighed om, at der skal afsættes tid til dialogen omkring værktøjet. Lyst Servicen omkring værktøjet er afgørende for succes, som det er afgørende, at systemet har et ønske om at anvende værktøjet, og kan se værdien i at benytte det. Træning Det er nødvendigt at sikre, at systemet bliver introduceret til og informeret om borgerens plan i den udstrækning der er brug for det. Desuden kan der være behov for, at systemet bliver trænet og hjulpet til den nye dialog de skal have med borgeren.

19 Flow - Introduktion til Borgerens Plan Fagperson introducere borgeren for Borgerens Plan og høre om han/hun ønsker at bruge det. Borgen vil tænke over det hjemme. Borgeren er interesseret men har brug for mere introduktion. Borgeren vil i gang med det samme, men ønsker at udfylde den hjemme. Borgeren vil i gang med det samme og ønsker hjælp til at komme igang. Flow - Behandling afsluttes Borgen ønsker ikke at bruge borgerens plan. Borgeren beslutter sig at gå i gang hjemme, men har brug for hjælp. Borgeren udfylder sin plan hjemme. Borgeren bliver i tvivl om hvordan han/hun skal udfylde sin plan og har brug for hjælp. Borgerens behandlingsforløb skal til at slutte. Fagperson gennemgår de relevante funktioner sammen med borgeren og sikre sig at borgeren har fået svar på sine spørgsmål. Flow - Brug af borgerens plan Borgeren skal til løbende tjek. Borgeren stopper brugen af værktøjet og logger ud. Borgeren skal ikke længere være i kontakt med systemet. Borgeren arkivere behandlingsforløb og logger ud. Borgeren får tilbagefald og skal opstarte behandling igen. Borgeren genaktivere deres behandlingsforløb. Nej Fagperson Spørger borgeren om de har en Borgerens Plan. Ja Borgeren var i tvivl og har sprøgsmål. Borgeren kunne ikke overskue det. Fagperson vurdere om borgeren er i en situation hvor borgeren ikke har glæde af at bruge Borgerens Plan. Borgeren har ikke brugt Borgerens Plan inden samtalen. Fagperson spørger hvorfor. Borgeren har forberedt sig til samtalen ved brug af borgerens plan. (Fx. skrevet et spørgsmål, fundet et link, udfyldt Min status.) Fagperson og borger forventningsafstemmer via de spørgsmål borgeren har noteret i Borgerens Plan og starter dermed samtalen med udgangspunkt i borgeren. Fagperson og borger skriver sammen et kort resume og hvad borgeren selv kan gøre frem til næste møde. Borgeren bruger Borgerens Plan hjemme. (Fx. viser resume til pårørende, skriver nye spørgsmål der er opståede, arbejder med Min status, tilføjer en ny kontaktperson eller andet fra værktøjskassen.

20 Serviceforløb DET DIGITALE VÆRKTØJ SKAL GENNEM HELE FORLØBET UNDERBYGGES AF SERVICE FRA SYSTEMETS SIDE Introduktion til værktøjet Løbende brug af værktøjet Afslutning af forløb med værktøj

21 Serviceforløb Introduktion til værktøjet Løbende brug af værktøjet Afslutning af forløb med værktøj Systemet introducerer Borgerens Plan Da det er systemet der sætter dagsordenen for møderne med borgeren, er det systemet der skal introducere værktøjet. Den enkelte medarbejder vurderer, om borgeren kan have gavn af værktøjet, typisk ved længerevarende eller komplicerede forløb. Borgeren afgør om værktøjet skal bruges, men medarbejderen kan introducere det flere gange. En central medarbejder i borgerens forløb er tovholder på Borgerens Plan Medarbejderen fortæller, at værktøjet vil blive brugt i deres møder, så borgeren ikke skal stå alene med ansvaret og brugen. Det er ikke et krav, at samme medarbejder informerer borgeren om alle funktionerne, men det skal være muligt for borgeren at få hjælp. Medarbejderen understreger at værktøjet bruges sammen Medarbejderen forpligter sig altså på at spørge ind til borgerens brug af Borgerens Plan.

22 Serviceforløb Introduktion til værktøjet Løbende brug af værktøjet Afslutning af forløb med værktøj Medarbejderen spørger altid ind til Borgerens Plan Medarbejderen indleder altid med at spørge om borgeren har noget til dagsordenen i sin Borgerens Plan. Herved inddrages borgeren og der afstemmes forventninger til samtalen. Der sættes derudover tid af til at udfylde Samtaler i værktøjet under mødet. Medarbejderen opfordrer borgeren til selv at skrive noter under samtalen Dette er for at sikre, at borgeren har forstået medarbejderens budskaber. Herved vil borgeren også være i stand til at genfortælle indholdet af samtalen til pårørende. Medarbejderne anbefaler borgeren at bruge værktøjet frem mod næste møde Her kan borgeren bl.a. notere spørgsmål, så de ikke glemmes, eller på anden vis forberede sig til næste samtale. Det skal dog fremgå klart, at det ikke er et krav.

23 Serviceforløb Introduktion til værktøjet Løbende brug af værktøjet Afslutning af forløb med værktøj Der er ikke behov for en service til at lukke borgerens plan ned Da borgeren er den eneste der har adgang til værktøjet, vurderer borgeren selv om informationerne i værktøjet skal slettes. Borgeren afgør, hvornår værktøjet ikke længere er relevant. Der er dog mulighed for at gemme forløbet væk Informationerne kan arkiveres, så de ikke længere er synlige, men kan genfindes hvis der er behov for det. Hvis en borger ønsker at arkivere et forløb, kan en medarbejder assistere.

24 Serviceforløb Introduktion til værktøjet Løbende brug af værktøjet Afslutning af forløb med værktøj

25 ET VÆRKTØJ DER SKAL FREMME GENSIDIG FORSTÅELSE I MØDET MELLEM BORGER OG SYSTEM

26 Line Groes CVR-NR: Forsikring: IF Forsikring Jyske Bank: Revisor: CTM revision

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Strategierne & Visionerne Et sundhedsvæsen der er Borgerinddragende Borgernært Sammenhængende

Læs mere

VISIONSDAG 2016 DESIGNPROCESSEN SOM UDVIKLINGSVÆRKTØJ

VISIONSDAG 2016 DESIGNPROCESSEN SOM UDVIKLINGSVÆRKTØJ VISIONSDAG 2016 DESIGNPROCESSEN SOM UDVIKLINGSVÆRKTØJ Træning i designprocessen for Ældre- og Handicapforvaltningen IS IT A BIRD IS ER ET STRATEGISK INNOVATIONS BUREAU Vi driver innovation Vi hjælper vores

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post 23. marts 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne af overgangen til obligatorisk Digital Post for borgerne

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post OPDATERET VERSION August 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne om overgangen til obligatorisk Digital

Læs mere

Legeinstruktørens pixiguide. Kom godt i gang

Legeinstruktørens pixiguide. Kom godt i gang Legeinstruktørens pixiguide Kom godt i gang Denne pixiguide er skrevet til dig, der ønsker en kort introduktion til at komme i gang med digitale, inkluderende lege. Når en leg skal udvikles og bygges,

Læs mere

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder.

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder. Giv feedback Dette er et værktøj for dig, som vil skabe målrettet læring hos din medarbejder blive mere tydelig i din ledelseskommunikation gøre dit lederskab mere synligt og nærværende arbejde med feedback

Læs mere

Håndbog. for anvendelse af Familiedialog til borgere og familier i Faxe Kommune. Familiedialog. Vejen til en meningsfuld indsatsplan

Håndbog. for anvendelse af Familiedialog til borgere og familier i Faxe Kommune. Familiedialog. Vejen til en meningsfuld indsatsplan Håndbog for anvendelse af Familiedialog til borgere og familier i Faxe Kommune Familiedialog Vejen til en meningsfuld indsatsplan Sidst revideret d. 13.12.2018 Side 1 af 9 Indhold 1. Introduktion... 3

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

DIGITALE REFUSIONSSEDLER

DIGITALE REFUSIONSSEDLER DIGITALE REFUSIONSSEDLER Der er to måder at udfylde refusionssedler på din smartphone eller tablet: Guide 1: Til dig, der vil udfylde refusionssedler på den nemme måde! Guide 2: Til dig, der vil udfylde

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 # METODE METODE Evaluering af holdningen til NemID MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

MinVej.dk OM PROJEKTET

MinVej.dk OM PROJEKTET MinVej.dk OM PROJEKTET Scenen sættes... Projektets formål MinVej.dk er en brugerstyret platform med det primære formål at engagere psykisk sårbare og syge i egen sundhed. Kommunikationen er tilpasset brugerens

Læs mere

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Analyse og Udvikling Den 24. januar 2013 Svend Bayer Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Gladsaxe Kommunes spilleregler

Læs mere

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på.

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på. Samtaler i udvikling Dette er et uddrag fra bogen Samtaler i udvikling. Kapitlet giver en praktisk anvisning til samtaler med medarbejdere og teams, hvor der anvendes løsningsfokuserede spørgsmål og inspiration

Læs mere

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig 2014 BREVETS STYRKE FIND VEJ TIL DANSKERNES HJERTER Brevets styrke 2014 er en analyse af danskernes forhold til kommunikation fra virksomheder via fysisk brev og brev lagt i e-boks sammenlignet med, web,

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

MUS - MEDARBEJDER AUHRA-VEJLEDNING

MUS - MEDARBEJDER AUHRA-VEJLEDNING AUH RA MUS - MEDARBEJDER AUHRA-VEJLEDNING Denne it-vejledning indeholder både en kvikguide og en udvidet it-vejledning til AU s MUS-koncept i AUHRA til medarbejdere, der skal til MUS. KVIKGUIDE TIL MUS

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Handicappede i foreningslivet

Handicappede i foreningslivet Juni 2015 / coh UDKAST Handicappede i foreningslivet - Fritidsguider kan være en del af løsningen til tilgangen Projekt: Team af frivillige fritidsguider etableres og tilføres kompetencer / uddannes til

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012

NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012 NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012 # METODE METODE NEMID 2012 MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 15 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING Dataindsamlingerne

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til medarbejderen 2 Styrkebaserede udviklingssamtaler vejledning til medarbejderen INTRODUKTION Den styrkebaserede udviklingssamtale er en årlig, fortrolig

Læs mere

Generel forløbsbeskrivelse

Generel forløbsbeskrivelse Generel forløbsbeskrivelse Udarbejdet af Godkendt af/dato Arbejdsgruppen for det tværsektorielle samarbejde om rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft Styregruppe/15.03.2015 Revisionsdato

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2016 MEC ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2016

NEMID IMAGEMÅLING 2016 MEC ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2016 NEMID IMAGEMÅLING 2016 MEC ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2016 Metode Resultater Konklusion Metode Resultater Konklusion METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer

Læs mere

Indhentning af samtykke

Indhentning af samtykke RETNINGSLINJER 23. MAJ 2018 Indhentning af samtykke Gældende version Godkendt af Landsstyrelsen d. 23. maj 2018 HER KAN DU FINDE INFORMATIONER OM HVORDAN DU INDHENTER SAMTYKKE TIL BEHANDLING AF PERSONDATA

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Ud med sproget

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Ud med sproget PRÆSENTATIONSTEKNIK Ud med sproget KONCEPT Primære læringsmål: 100 drenge skal på tre moduler: Forstå betydningen af at kunne præsentere et budskab Forberede og formidle en præsentation/fortælling Være

Læs mere

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Revideret udgave, oktober 2015 Indhold Formål... 2 Kriterier... 2 Proces... 3 Tidsplan... 4 Bilag... 5 Bilag 1: Spørgsmål... 5 Bilag 2: Samtalen med holdet...

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Til jer som skal have patient- og pårørenderepræsentanter. Opsamling med gode råd

Til jer som skal have patient- og pårørenderepræsentanter. Opsamling med gode råd Til jer som skal have patient- og pårørenderepræsentanter med i mødefora Opsamling med gode råd Indhold Introduktion... 1 Hvad er en patient- og pårørenderepræsentant?... 2 Kompetencer for medlemmer af

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT Test af Mit Diabetesforløb På Tværs i samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital og Svendborg Kommune. September 2016 november 2018 Evalueringsrapport til test af Mit Diabetesforløb

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 3 FUNDRAISING JDE PR 4 EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

DISPOSITION. Mænd og sundhed. Kommunikation og rekruttering. Gode Ideer til MHW2018

DISPOSITION. Mænd og sundhed. Kommunikation og rekruttering. Gode Ideer til MHW2018 DISPOSITION Mænd og sundhed Kommunikation og rekruttering Gode Ideer til MHW2018 HVAD VIL DE GERNE GØRE NOGET VED? DE VIL GERNE SUNDHED SAMMEN MED ANDRE SELVVURDERET HELBRED VS. SYGLIGHED MÆND OG SUNDHEDSOPFATTELSER

Læs mere

Eksperimentprotokol for selv-betjeningseksperiment

Eksperimentprotokol for selv-betjeningseksperiment Eksperimentprotokol for selv-betjeningseksperiment November 2014 1 Introduktion Danske biblioteker er i gang med en udvikling mod mere selvbetjente biblioteker. Det er i stigende grad hensigten at brugeren

Læs mere

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer i alderen 18 år+. Målgruppen svarer til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews Der

Læs mere

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang DIGI-TRYG Gør eleverne i stand til at færdes trygt på nettet. Fag og mål Dansk, indskoling (0.-3. klasse). Kommunikation It og kommunikation. Omfang Forløbet strækker sig over 6 lektioner á 45 minutter.

Læs mere

1. I hvilken afdeling af PTU har du modtaget behandling indenfor. Aarhus (Hvis du har været. på rehabiliteringsophold i. Rødovre, skal du vælge om

1. I hvilken afdeling af PTU har du modtaget behandling indenfor. Aarhus (Hvis du har været. på rehabiliteringsophold i. Rødovre, skal du vælge om PTUs patienttilfredshedsundersøgelse maj 2015 med Justerede procenter versus Aarhus Undersøgelsen blev sendt ud til 692 patienter og blev besvaret af 266 hvilket svarer til 38. 2. For bedre at kunne bruge

Læs mere

Hvor var det nu vi kom fra?

Hvor var det nu vi kom fra? Hvor var det nu vi kom fra? Korte møder: Sidste gang arbejdede vi med den professionelle samtale samtalens faser og spørgeteknik. Hvilke refleksioner har det givet dig efterfølgende? Har du anvendt nogen

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

Kom godt i gang. Mine Formler 1.0

Kom godt i gang. Mine Formler 1.0 Kom godt i gang Mine Formler 1.0 Indhold Forord 3 Login 4 Kategorier 5 Menulinje 6 Egne noter 7 Tekst 7 Redigering 9 Slet 10 Billede 10 Lyd 11 Video 11 Søgefelt 12 Ordbog 12 Synkronisering 13 Web 14 Feedback

Læs mere

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi Efter- og videreuddannelse - gør viden til værdi Velkommen til Cphbusiness Som studerende på Cphbusiness vil du møde en undervisningsform, der skaber kompetencer, du kan bruge til noget. Det betyder: at

Læs mere

El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik

El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik Side 1 af 25 Første lektion ca. 90 min. Undervisningsrummet Træningsrummet Studierummet Som indledning tales der med eleverne om el/strøm Se punkt 1 i vejledning

Læs mere

Calgary-Cambridge Guide

Calgary-Cambridge Guide Indlede samtalen Forberedelse 1. Lægge den forrige opgave væk 2. Fokusere opmærksomheden på og forberede sig til denne konsultation Skabe initial kontakt 3. Hilse på patienten; sikre sig patientens navn

Læs mere

Dit Demokrati: LÆRER VEJLEDNING TIL EU-FILM

Dit Demokrati: LÆRER VEJLEDNING TIL EU-FILM Dit Demokrati: LÆRER VEJLEDNING TIL EU-FILM DIT DEMOKRATI LÆRERVEJLEDNING TIL EU-FILM SIDE 1 OVERORDNET LÆRERVEJLEDNING INDLEDNING Dette materiale består af 3 dele: Filmene: Hvad bestemmer EU?, Hvordan

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

Telemedicin fra kommunalt perspektiv Erfaringer med at give borgere og pårørende online-adgang til kommunale sundheds- og omsorgsdata

Telemedicin fra kommunalt perspektiv Erfaringer med at give borgere og pårørende online-adgang til kommunale sundheds- og omsorgsdata Telemedicin fra kommunalt perspektiv Erfaringer med at give borgere og pårørende online-adgang til kommunale sundheds- og omsorgsdata May-Britt Højgaard, Devoteam & Bodil Grøn, Fredericia Kommune Indhold

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Giv Liv tilmeldingssystemet

Giv Liv tilmeldingssystemet Giv Liv tilmeldingssystemet Denne guide beskriver hvorledes Giv Liv tilmeldingssystemet fungerer og hvorledes du anvender systemet. Desuden har vi tilføjet en række forslag til, hvordan du kan kontakte

Læs mere

Beredskabsplan i forhold til hash og andre rusmidler

Beredskabsplan i forhold til hash og andre rusmidler Beredskabsplan i forhold til hash og andre rusmidler Formålet med beredskabsplanen er at sikre den enkelte elevs faglige læring, sociale udvikling og almene dannelse, som er gymnasiets kerneopgave. Vi

Læs mere

Kom godt i gang med introsider på Virk Indberet

Kom godt i gang med introsider på Virk Indberet Erhvervsstyrelsen Kom godt i gang med introsider på Virk Indberet - en vejledning Signe Bjerre Dall, Charlotte Simmelhack og Anne-Mette Arvad Hansen 19-01-2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1

Læs mere

Tjekliste til en professionel hjemmeside

Tjekliste til en professionel hjemmeside Tjekliste til en professionel hjemmeside Hej med dig. Tak fordi du har downloadet vores tjekliste! Hvis du har en del af ansvaret for, at jeres virksomhed får det optimale ud af jeres hjemmeside så er

Læs mere

Hvad er NemBørn? NemBørn består af 3 dele:

Hvad er NemBørn? NemBørn består af 3 dele: Hvad er NemBørn? NemBørn er et digitalt værktøj, der gør kommunikationen mellem institution og hjem nemmere. Det skal supplere den kommunikation, der findes i forvejen og skal sikre at alle forældre har

Læs mere

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 3 Få adgang til systemet side 5 Opload dine billeder side 6 Sådan bruges systemet side 9 Gem dine eksempler side

Læs mere

Generel forløbsbeskrivelse

Generel forløbsbeskrivelse Generel forløbsbeskrivelse Udarbejdet af Godkendt af/dato Arbejdsgruppen for det tværsektorielle samarbejde om rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft Styregruppe/15.03.2015 Revisionsdato

Læs mere

Den gode MUS - Vejledning for medarbejdere

Den gode MUS - Vejledning for medarbejdere Den gode MUS - Vejledning for medarbejdere www.teknologisk.dk/kurser Kære læser Står medarbejderudviklingssamtalen (MUS) for døren, og er du i tvivl om, hvordan du bedst forbereder dig? Denne vejledning

Læs mere

Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling. i Midtklyngen. Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling. i Midtklyngen. Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling i Midtklyngen Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune Udveksling af sygeplejersker og terapeuter i primær/sekundær sektor INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning September 2015 Version 1.2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Når en borger bliver sygemeldt... 4 Meddelelser i Mit Sygefravær... 4 Introduktionssiden...

Læs mere

MUS - LEDER AUHRA-VEJLEDNING

MUS - LEDER AUHRA-VEJLEDNING UH R MUS - LEDER UHR-VEJLEDNING Denne it-vejledning indeholder både en kvikguide og en udvidet it-vejledning til U s MUS-koncept i UHR til ledere, der skal afholde MUS. RHUS UNIVERSITET 1 KVIKGUIDE TIL

Læs mere

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Pårørendesamtaler Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus

Læs mere

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system My Shop Online shop system Infusion name: My_Shop Ajax baseret, online SHOP system Vejledning til installation og brug -------------------------------------------------------- Author: Egon Jessen, webmaster@myphp.dk

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Samtalehjulet et værktøj til personcentreret samtale om livet med demens

Samtalehjulet et værktøj til personcentreret samtale om livet med demens Samtalehjulet et værktøj til personcentreret samtale om livet med demens Undervisere: Karin Juul Viuff, leder af Videnscenter for Demens, Esbjerg Kommune Jette Kallehauge, uddannelseskonsulent, Nationalt

Læs mere

Inspirationsmateriale til kvalitetsudvikling i det tværfaglige samarbejde

Inspirationsmateriale til kvalitetsudvikling i det tværfaglige samarbejde Inspirationsmateriale til kvalitetsudvikling i det tværfaglige samarbejde For at få et redskab til at styrke kvaliteten i det tværfaglige samarbejde, er der i dette inspirationsmateriale samlet diverse

Læs mere

HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk CVR:

HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk CVR: HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk uudk@uudanmark.dk CVR: 32 91 78 01 BEDRE VEJE TIL UDDANNELSE OG JOB EKSPERT- UDVALGET LOV OM KOMMUNAL UNGEINDSATS

Læs mere

Guide til bestyrelsesfunktioner i QuickCoop / Coop app

Guide til bestyrelsesfunktioner i QuickCoop / Coop app Guide til bestyrelsesfunktioner i QuickCoop / Coop app Version 1.0 Side 1/19 Indhold 1 Indledning... 3 2 Start QuickCoop fra mobiltelefon - Android... 4 3 Start QuickCoop fra mobiltelefon - iphone... 4

Læs mere

Personalevejledning. Det er vigtigt at være opmærksom på betydningen af patienternes fællesskab som et væsentligt forum for hjælp og støtte.

Personalevejledning. Det er vigtigt at være opmærksom på betydningen af patienternes fællesskab som et væsentligt forum for hjælp og støtte. Hjælp hinanden Personalevejledning Baggrundsviden Nedenstående afsnit er en oversættelse af en kort beskrivelse af interventionen lavet af Len Bowers og slået op på facebook gruppen Safewards. Hjælpe hinanden

Læs mere

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Fase 2: Vejledning & Spørgeskema Vasketoiletter Parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der hjælper til at tydeliggøre konkrete udfordringer,

Læs mere

IT vejledning i MUS for medarbejdere

IT vejledning i MUS for medarbejdere IT vejledning i MUS for medarbejdere Indhold 1 Indledning... 2 2 MUS processen... 2 3 AUHRA pålogning og startside... 2 4 Medarbejder modtager invitation til MUS... 5 5 Medarbejderens forberedelse til

Læs mere

Manual for fælles beslutningstagning

Manual for fælles beslutningstagning Manual for fælles beslutningstagning Denne manual er til dig, som skal samarbejde med patienten om fælles beslutningstagning i behandlingsforløbet. Formålet er at understøtte dig som sundhedsprofessionel

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Work Smarter med Office 365 Online kursus

Work Smarter med Office 365 Online kursus Work Smarter med Office 365 Online kursus På dette online kursus gennemgår vi en række af de apps, der indgår i Office 365. Du får en grundig indføring i programmernes værktøjer, hvordan de supplerer hinanden

Læs mere

ERFARINGER FRA DIGITAL KOMMUNIKATION FUTURE

ERFARINGER FRA DIGITAL KOMMUNIKATION FUTURE ERFARINGER FRA DIGITAL KOMMUNIKATION FUTURE TOGET I DANMARK OG I UDLANDET IC 4 MAGLEV TOGET 2012 tophastighed 169 km/t Hvor meget hurtigere internetforbindelse har de i udlandet? 2012 toghastighed 431

Læs mere

ElevIntras værktøjer. En gennemgang af udvalgte værktøjer. Version: August 2012

ElevIntras værktøjer. En gennemgang af udvalgte værktøjer. Version: August 2012 ElevIntras værktøjer En gennemgang af udvalgte værktøjer Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Værktøjer i ElevIntra...4 Læsekontrakt...4 Motionskontrakt...7 Faglig læsning...10 Tip en tekst...12 Gæt

Læs mere

Søndermarksskolens vejledning om ordblindhed/dysleksi

Søndermarksskolens vejledning om ordblindhed/dysleksi Søndermarksskolens vejledning om ordblindhed/dysleksi Udarbejdet oktober -17 Indhold Baggrund for vejledningen side 2 Det mener vi, når vi taler om ordblindhed side 2 Tegn på ordblindhed, man skal være

Læs mere

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Dit område er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 Regeringen, kommunerne og regionerne arbejder sammen om at skabe et digitalt Danmark, som frigør resurser til bedre kernevelfærd samtidig med at servicen moderniseres

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B1 3 FUNDRAISING JDE PR 4 Juli 01 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Foreningens økonomi 6 Foreningens konto 7 Dankort 9 CVR-nummer

Læs mere

INDSIGTER FRA BORGERWORKSHOP

INDSIGTER FRA BORGERWORKSHOP INDSIGTER FRA BORGERWORKSHOP 11.02.2016 MOTIVATION FOR AT DELTAGE I WORKSHOP Deltagerne på workshoppen kan inddeles i tre overordnede motivations-grupper: 1. De der ønsker at flytte til Degnejorden Både

Læs mere

FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE BALLERUP KOMMUNE

FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE BALLERUP KOMMUNE FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE BALLERUP KOMMUNE 1 BALLERUP KOMMUNE FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE INDHOLD Forældre som samarbejdspartnere 3 Faktabox historie 5 En fælles opgave for professionelle og

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

Workshop 1 Opsamling på input til vision

Workshop 1 Opsamling på input til vision Opsamling på deltagernes input til socialpolitik på fællesmøde d. 13. januar 2015 Workshop 1 Opsamling på input til vision At komme væk fra ydelsestanken det lidt du kan, det skal du. At ekspert kasketten

Læs mere

Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014

Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014 Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014 Titel Skole Mål (Læringsforsøgets titel) Morten Brørup Skolen At der gennem digital redidaktisering skabes flere og andre deltagelsesmuligheder end i en analog læringskontekst

Læs mere

Ledelsesevaluering i Høje-Taastrup Kommune. Information til leder

Ledelsesevaluering i Høje-Taastrup Kommune. Information til leder Ledelsesevaluering i Høje-Taastrup Kommune Information til leder Forord Ledelsesevaluering er dit redskab til at udvikle din ledelse. Det er et redskab, der skal give dig et overblik over, hvordan medarbejdere,

Læs mere

Annita Baggesen, Centerchef, PPR Ishøj aba@ishoj.dk. IPAD som inklusionsværktøj til sårbare børn og unge i folkeskolen. Søges for 1 år.

Annita Baggesen, Centerchef, PPR Ishøj aba@ishoj.dk. IPAD som inklusionsværktøj til sårbare børn og unge i folkeskolen. Søges for 1 år. 26.juni 2013 Ansøgning om 15 IPADs, med tilhørende vejledningsforløb, som et værktøj til inklusion i almene folkeskoler i Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Ansøger Arbejdstitel Målgruppe og varighed Annita

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Nye digitale værktøjer. Dansk Boldspil-Union DBU IT

Nye digitale værktøjer. Dansk Boldspil-Union DBU IT Nye digitale værktøjer Historikken Spillerregistrering som krav fra UEFA DBU s bestyrelse beslutter, at det skal komme klubberne til gavn Alle spillere skal registreres inden 31.12.13 Situationen Alle

Læs mere

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Hurtig start Quick guide Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Indholdsfortegnelse Introduktion Den digitale junglebane i undervisningen Kapitler Forberedelse Fag og emne Undervisningsmaterialer

Læs mere

Afstem forventninger til jeres frivilligprojekt

Afstem forventninger til jeres frivilligprojekt Afstem forventninger til jeres frivilligprojekt Undersøg om frivillighed er den rette vej til at nå jeres mål Skræddersy et projekt, der passer til jeres kontekst Sørg for opbakning til projektet blandt

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019

Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019 Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019 1 VELKOMMEN Klikforatredigerei master 4 5 Gad vide, hvordan man gør ting på mit praktiksted? Gad vide, hvordan min praktikvejleder

Læs mere

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Økonomi- og Ledelsessekretariatet Den 5. oktober 2012 Svend Bayer UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Nedenfor

Læs mere

OPGAVE 1 X min LEDER

OPGAVE 1 X min LEDER OPGAVE 1 X min LEDER Marts 2018 1 BLIV INSPIRERET (X min - individuelt) Hvad vil du gerne opnå med arbejdsfællesskab? Inden du påbegynder arbejdet med arbejdsfællesskaber, kan du med fordel lade dig inspirere.

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet I denne folder kan du læse om, hvad det vil sige at være mentor i Lær for Livet. Vi håber, at folderen besvarer dine spørgsmål, og at den giver dig lyst til at melde dig

Læs mere

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE Før du søger Gør dig det klart, hvad du gerne vil have ud af mentorforløbet Der er masser af gode grunde til at indgå i et mentorforløb. Men inden du søger om at få en mentor,

Læs mere