Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum skal Nationalmuseet desuden: belyse Danmarks kultur og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum skal Nationalmuseet desuden: belyse Danmarks kultur og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed."

Transkript

1 16. december 2016 Sagsnummer: NOTAT Drift og Administration Drift og Administration, Sekretariat Sagsbehandler: Jes Gjørup, Thomas Kyed, Nationalmuseets strategi Nationalmuseets strategi for perioden tager udgangspunkt i museets omverdensanalyse, lovbestemte opgaver, mission og vision. De strategiske indsatsområder er inddelt efter museets formål (opgaver), som de fremgår af Finansloven. Nationalmuseets opgaver, mission og vision Nationalmuseets opgaver: I henhold til Museumsloven skal Nationalmuseet gennem de indbyrdes forbundne opgaver indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling og sammen med landets øvrige kulturhistoriske museer aktualisere viden om kulturhistorie i et lokalt, nationalt og globalt perspektiv og gøre denne tilgængelig og vedkommende. Endvidere skal museerne udvikle anvendelse og betydning af kulturarven for borgere og samfund og sikre kulturarven for fremtidens anvendelse. (jf. LBK nr. 358 af 8. april 2014) Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum skal Nationalmuseet desuden: belyse Danmarks kultur og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed. for dansk kulturs vedkommende anlægge og opretholde repræsentative samlinger synliggøre og perspektivere samlingerne ved deltagelse i internationalt samarbejde. lade museets samlinger danne grundlag for forskning og for museets alment oplysende virksomhed. varetage de arkæologiske undersøgelser efter kapitel 8 i museumsloven, som ikke af kulturministeren overdrages til andre museer. Nationalmuseets hovedmuseumsrolle er nærmere beskrevet i kulturministerens notat om hovedmuseumsfunktionen af oktober 2015, hvor det blandt andet fremgår, at Nationalmuseet i samarbejde med de øvrige kulturhistoriske museer i Danmark skal bidrage til nationale strategier for tematiske områder og/eller museumsfaglige opgaver.

2 2 Nationalmuseets mission: Nationalmuseet styrker historiebevidsthed og medborgerskab ved at belyse Danmarks og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed Uden historisk perspektiv bliver et samfund fattigere. Samtalen borgerne imellem om, hvad vi har været, hvem vi er, og hvad vi er en del af, kvalificeres af viden om vores historie. Nationalmuseets mission er derfor at fremme historiebevidstheden gennem forskning, formidling, registrering, indsamling og bevaring i samarbejde med hele det danske museumsvæsen og på internationalt niveau. I denne samtale ønsker Nationalmuseet at bidrage til samfundets sammenhængskraft ved at møde borgerne der, hvor de er, ved at inddrage deres historier og erfaringer og dermed styrke medborgerskabet. Rammen for samtalen er en dyb viden om Danmarks og Verdens kulturer, der fornys og præsenteres på en måde, der gør historien levende og relevant gennem involvering, deltagelse og oplevelse. Nationalmuseets vision Nationalmuseet er et af verdens førende kulturhistoriske museer, der tilbyder museumsoplevelser af internationalt format for såvel et hjemligt som et internationalt publikum der leverer forskningsresultater på internationalt niveau der har effektivt styr på sin samling der er en værdsat samarbejdspartner i det danske og det internationale museumslandskab Nationalmuseet er landets største museum med de fleste ressourcer, største kulturhistoriske samlinger og den største geografiske udbredelse. Museets størrelse skal afspejle sig i museets synlighed og evner, i museets grad af professionalisme og ambitioner og i museets evne til at række ud til meget forskellige målgrupper. Men særligt skal museets størrelse afspejle sig i museets samarbejder, der nationalt medtænker det samlede danske museumsvæsen i museets opgavevaretagelse. Det internationale udsyn og ambitioner skal afspejle sig i museets forskning og publikationer, i museets formidlingstiltag, i museets bevarings-, indsamlings- og udlånsarbejde og i det hele taget gennem museets strategiske samarbejder.

3 3 For at udleve visionen er det en grundlæggende forudsætning, at museet styrker sit forretningsgrundlag og sikrer en indtjening på et så højt niveau, at aktivitetsniveauet kan opretholdes på trods af vigende offentlige bevillinger. Formidling Nationalmuseet giver via sine besøgssteder et bredt indblik i Danmarks og Verdens kulturhistorie fra fortid til nutid. En stor del af befolkningen besøger Nationalmuseets besøgssteder og benytter sig af museets undervisning og formidlingstilbud som platforme for læring, oplevelser, debat, underholdning, socialt samvær og dannelse. Blandt internationale turister er flere af besøgsstederne faste stop under besøget i Danmark. Det er Nationalmuseets ambition, at museets formidling skal være vedkommende og relevant for en bred del af befolkningen. Nationalmuseet skal møde folk dér, hvor de er, ved at bryde vante rammer og tænke i nye formidlingsformer. Udover at nå ud til den danske befolkning indebærer den stigende internationale turisme, at museet ønsker at tilpasse sin formidling også til denne gruppe. Med indførelsen af entrébetaling på en række af Nationalmuseets besøgssteder pr. 1. juli 2016 vil vilkårene for at nå bredt ud alt andet lige blive ændret, da det må forventes at entréindførelsen både får indvirkning på besøgstallet og på sammensætningen af museets gæster. Nationalmuseet vil fastholde sin position som hele Danmarks museum og tiltrække flere besøgende. Det skal ske ved at fastholde Nationalmuseets tilstedeværelse i hele landet. Nationalmuseet vil fokusere på de enkelte besøgssteders særlige appel til forskellige gæstetyper og systematisk forny museernes faste udstillinger. Det skal tillige ske ved at gennemføre målrettede outreachaktiviteter til særlige brugergrupper. Nationalmuseet vil desuden ved hjælp af digitalisering tilgængeliggøre museets samlinger og viden og fremme muligheden for interesseredes aktive deltagelse i arbejdet.

4 4 Nationalmuseet vil bidrage til at styrke turismen i Danmark. Det skal ske ved at iværksætte de formidlingsmæssige dele af museets vikingesatsning, herunder at etablere en ny stor udstilling om Danmarks vikingetid i Prinsens Palæ i København. Endvidere skal formidlingen af slottene videreudvikles for at fastholde deres attraktionsværdi for især udenlandske turister. Derudover vil museet bidrage til, at Københavns Kulturkvarter på og omkring Slotsholmen udvikles til et internationalt, attraktivt kulturkvarter i samarbejde med stat, kommune og private. Nationalmuseet vil indgå i samarbejde med relevante turistorganisationer med henblik på at styrke museets indsats i forhold til turister. Endelig vil museet udvikle Prinsens Palæ og Tøjhuset med henblik på at skabe attraktioner af internationalt format. Nationalmuseet vil i samarbejde med undervisningsverdenen nå endnu bredere ud og udnytte mulighederne i de nye reformer for folkeskolen og gymnasier. Dette kan blandt andet ske ved, at museet udvikler undervisningsprogrammer, der tilgodeser skoler, som kun i mindre grad benytter kulturtilbud. Bevaring af kulturarven Nationalmuseets samlinger er en ressource for international og national forskning og for formidlingen af historie og kultur. Alle de daglige opgaver og projekter, som knytter sig til håndtering, bevaring, registrering og udforskning af kulturarven understøtter visionen om at have effektivt styr på samlingen. Implementeringen af det fællesmuseale registreringssystem (SARA) er igangsat på Nationalmuseet, ligesom arbejdet med at bygge et nyt fællesmagasin for Nationalmuseet og Det Kongelige Bibliotek er det. Dermed er rammerne sat for en omfattende opgave, der kommer til at præge museets arbejde i den kommende strategiperiode. Bevaringsforholdene for museets genstande skal forbedres ved at flytte store dele af samlingerne til bedre magasiner, og kvaliteten og tilgængeligheden af museets oplysninger om genstandene skal sikres i forbindelse med, at museet implementerer SARA.

5 5 Nationalmuseet vil øge overblikket over museets samlinger samt øge tilgængeligheden hertil. Dette skal ske ved, at Nationalmuseet indfører det fællesmuseale registreringssystem SARA i fuldt omfang. Med udviklingen af SARA og fælles bevaringsstandarder skabes der grundlag for bæredygtig koordinering af museumssamarbejdet på landsplan inden for bevaring og indsamling og nye samarbejder med øvrige museer om formidlings- og forskningsinitiativer. Nationalmuseet vil bidrage til udviklingen af en national strategi for de kulturhistoriske museers samlingsvaretagelse, herunder indsamling. Nationalmuseet vil forbedre bevaringen af museets magasinerede samlinger. Dette skal ske ved, at et fællesmagasin med høj bevaringskvalitet for Nationalmuseet og Det Kongelige Bibliotek ved udgangen af perioden er under opførelse med henblik på ibrugtagning i Herudover vil NM forberede flytningen til nye magasiner ved at klargøre og nedpakke genstande fra eksisterende magasiner. Endelig vil NM i rammeaftaleperioden i videst muligt omfang forbedre magasinkvaliteten i de magasiner, museet råder over. Nationalmuseet vil sænke sagsbehandlingstiden ved behandling af danefæsager. Dette indebærer et fortsat fokus på at effektivisere sagsgangene i arbejdet med danefæ i dialog med de lokale statsanerkendte kulturhistoriske museer med et arkæologisk ansvarsområde. Forskning Målsætningen for museets forskning er at være blandt de internationalt førende inden for udforskningen af den nationale og internationale kulturhistorie og kulturarv. Museets forskning bidrager til forståelsen af de historiske og aktuelle sammenhænge mellem: samfundsstrukturer og forandringsprocesser

6 6 kultur og identitet materialitet og teknologi menneske og miljø Nationalmuseet vil fastholde sin position som en forskningstung, nationalt og internationalt anerkendt institution. Dette skal opnås ved at udvikle forpligtende forskningssamarbejde såvel nationalt som internationalt. Det skal tillige ske ved at profilere museets forskningsresultater stærkere for herigennem at øge interessen for kulturhistorie og kulturarv i skoler, gymnasier, hos dagspressen og blandt publikum. Museet vil fastholde sin evne til at tiltrække eksterne midler til forskningen. Museet vil fastholde produktionen af publikationer og af fagfællebedømte artikler i internationale tidsskrifter. Museet vil understøtte et kvalificeret generationsskifte inden for forskningen gennem fastholdelse af 1-2 ph.d. stipendiater pr. år. Museet vil opnå større synlighed i medierne i form af omtale af museets forskningsresultater Nationalmuseet vil fremme udviklingen af nye metoder, modeller, begreber og teorier inden for den kulturhistoriske forskning og bevaring af kulturarv. Målrettet forskningsledelse med fokus på forskningsproduktion er et middel til målopfyldelsen. Endvidere vil museet fremme det tværfaglige forskningssamarbejde mellem fagområderne repræsenteret på museet og udadtil. (bl.a. ved at definere og udvikle 1-3 tværgående satsningsområder i strategiperioden). Det er hensigten at fastholde og udvikle museets tværgående forskningsmiljøer, som kan tiltrække og fastholde forskningstalenter og at forbedre forskningens infrastruktur, herunder adgangen til elektroniske tidsskrifter og de fysiske samlinger.

7 7 Nationalmuseet ønsker fortsat at stå til rådighed med forskningsadministrativ rådgivning til landets øvrige museer. Generel ledelse og administration I strategiperioden forventes Nationalmuseets bevillinger at falde markant, primært som følge af det årlige omprioriteringsbidrag på 2 %. For at modgå dette fald i bevillingerne vil Nationalmuseet øge sine øvrige indtægter bl.a. ved opkræve entré samt ved at udvikle museets kommercielle aktiviteter. Det forhold, at museets aktiviteter i endnu højere grad end hidtil vil være baseret på egenfinansiering, samt at Finansministeriet stiller skærpede krav til statsinstitutionernes økonomistyring og personaleadministration ( God økonomistyring i Staten samt God arbejdsgiveradfærd i Staten ), vil betyde, at museet skal videreudvikle sin styring af museets økonomiske og personalemæssige ressourcer. Med tilkomsten af opgaverne med formidling af slottene forøges potentialet i forhold til at udvikle formidlingen på besøgsstederne, effektivisere driften og styrke de kommercielle aktiviteter. Dette potentiale skal udnyttes endnu mere målrettet i den kommende strategiperiode. Museet drives så omkostningseffektivt som muligt og mulige indtægtspotentialer udnyttes optimalt. Konkret skal museets kommercielle aktiviteter (butikker, lokaleudlejning og events samt restauranter) øge deres bidrag til museets samlede indtægtsgrundlag. Museets nettoindtægter fra entré skal øges gradvist over årene.

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 NATIONALMUSEET Drifts- og Administrationsafdelingen Sekretariatet J.nr.: 2010-006657 28. juni 2011 Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 Indledning Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum.

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

2017 Budget Min. 2 samarbejdsaftaler. Min. 3. Redegørelse i årsrapport for aktiviteter i

2017 Budget Min. 2 samarbejdsaftaler. Min. 3. Redegørelse i årsrapport for aktiviteter i SMK, rammeaftale 2018-21 Bilag 3: Resultatmål, operationelle mål og nøgletal Opgave Resultatmål Operationelt mål/nøgletal Tilgængeliggørelse og formidling af kulturarven 2016 Resultat 2017 Budget 2018

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museer Museerne i Danmark rummer enestående samlinger af kunst-, kultur- og naturarv. Museer aktualiserer denne viden og gør den tilgængelig og vedkommende.

Læs mere

Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland

Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland 2019-2022 1. Indledning Aftalen har til formål at fastlægge målene for Museum Østjyllands virksomhed i perioden 2019-2022. De mål, aftalen beskriver,

Læs mere

Glyptotekets strategi

Glyptotekets strategi Glyptotekets strategi 2018 2020 Glyptotekets strategi 2018 2020 Introduktion Glyptoteket har med sine enestående samlinger, sin historie og sin beliggenhed en aktuel mulighed for at forny sin position.

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Vision og strategiplan

Vision og strategiplan Vision og strategiplan 2018-2023 Indhold 1 Indledning... 3 2 Mission for Museum Thy... 4 3 Vision... 5 4 Indsatsområder... 6 4.1 Synlighed... 6 4.2 Fortælling, levendegørelse, oplevelser... 7 4.3 Samarbejde,

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Systematisk organisationsudvikling på Nationalmuseet. 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 1

Systematisk organisationsudvikling på Nationalmuseet. 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 1 Systematisk organisationsudvikling på Nationalmuseet 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 1 Om Nationalmuseet 9. juni 2006 Workshop 9.6.2006 2 Om Nationalmuseet Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster

Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster Vedtægter for den selvejende institution Museum Lolland-Falster 1. Navn, hjemsted og stiftelse 1.1 Den selvejende institutions navn er Museum Lolland-Falster (i nærværende vedtægt kaldet museet). 1.2 Museets

Læs mere

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021

BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 BILLUND KOMMUNES MUSEERS MISSION OG VISION 2021 Indledning I foråret 2017 samledes bestyrelsen og senere alle medarbejderne ved Billund Kommunes Museer til et visionsseminar, Her vi arbejdede grundigt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsanerkendte museers sikring af kulturarven Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 14/2013 om statsanerkendte

Læs mere

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer September 2013 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 5 Arbejdsgrundlag... 5 Organisation & ledelse... 6 Ressourcer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold Hjørring Kommune Internt notat By, Kultur og Erhverv 24-10-2017 Side 1. Sag nr. 19.00.01-P05-2-15 Baggrundsnotat vedr. ressourcegrundlag for Vendsyssel Kunstmuseum i forbindelse med opfølgning på kvalitetsvurdering

Læs mere

Virksomhedsplan Ballerup Museum

Virksomhedsplan Ballerup Museum Virksomhedsplan Ballerup Museum 2018-22 1 Virksomhedsplan for Ballerup Museum 2018-22 Virksomhedsplanen udstikker den overordnede ramme og er retningsgivende for museets arbejde for en 4-årig periode.

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum

Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Opfølgning på kvalitetsvurdering af Give-Egnens Museum Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse: a) At museet hurtigst muligt reviderer og opdaterer sine vedtægter, så de afspejler gældende lovgivning,

Læs mere

HISTORIEN er OVERALT STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN

HISTORIEN er OVERALT STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN HISTORIEN er OVERALT STRATEGI- OG HANDLINGSPLAN 2015-2020 Indhold Opsummering..................................... 3 en: HISTORIEN er OVERALT............... 4 Mission............................................

Læs mere

Museum Vestfyn Vedtægter 2016

Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Museum Vestfyn Vedtægter 2016 Vedtægter for Museum Vestfyn cvr-nr. 25762355 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

FORSKNINGSSTRATEGI FOR NATIONALMUSEET (Vedtaget af direktionen i februar 2007)

FORSKNINGSSTRATEGI FOR NATIONALMUSEET (Vedtaget af direktionen i februar 2007) NATIONALMUSEET FORSKNINGSSTRATEGI FOR NATIONALMUSEET (Vedtaget af direktionen i februar 2007) Indledning Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og en sektorforskningsinstitution (ABM-institution)

Læs mere

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult):

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Aktuelle vedtægter: Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Formidlingsplanen. - Regeringens investering i fremtidens museumsformidling

Formidlingsplanen. - Regeringens investering i fremtidens museumsformidling Formidlingsplanen - Regeringens investering i fremtidens museumsformidling Bevaringsplan - formidlingsplan Regeringen står for en markant og langsigtet indsats på kulturbevaringsområdet: 1. Bevaringsplanen

Læs mere

Temapolitik om Kulturarven

Temapolitik om Kulturarven Temapolitik om Kulturarven Rudersdal Kommunes kulturpolitiske værdier Rudersdal Kommunes kulturpolitik udtrykker sig overordnet i 7 kulturpolitiske værdier Mangfoldighed Kvalitet Kompetencer Mod og synlighed

Læs mere

Indsamlings- og dokumentationsarbejdet på Østsjællands Museum sker i øvrigt i henhold til ICOMs museumsetiske regler.

Indsamlings- og dokumentationsarbejdet på Østsjællands Museum sker i øvrigt i henhold til ICOMs museumsetiske regler. Nærværende indsamlings- og dokumentationspolitik danner rammen for det indsamlings- og dokumentationsarbejde, som Østsjællands Museum udfører indenfor rammerne af sin museale virksomhed. Indsamlings- og

Læs mere

Vedtægter for Odense Bys Museer

Vedtægter for Odense Bys Museer Vedtægter for Odense Bys Museer 26. oktober 2017 CVR-nr: I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Museumslov. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til:

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 af museumsloven Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

Vedtægt for Museum Sjælland

Vedtægt for Museum Sjælland Vedtægt for Museum Sjælland Baseret på: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet, lov nr. 1531 af 211210, med tilhørende bekendtgørelse Museumsloven,

Læs mere

MUSEUM SYDØSTDANMARK STRATEGI

MUSEUM SYDØSTDANMARK STRATEGI MUSEUM SYDØSTDANMARK STRATEGI 2019-2025 Kolofon: Museum Sydøstdanmark Algade 97 4760 Vordingborg museerne@museerne.dk December 2018 Grafisk design: Rune Sandfelt Tryk: Xxxx Indholdsfortegnelse Et banebrydende

Læs mere

Nordjyllands Kystmuseum. Virksomhedsplan Strategi

Nordjyllands Kystmuseum. Virksomhedsplan Strategi Nordjyllands Kystmuseum Virksomhedsplan Strategi Nordjyllands Kystmuseum Nordjyllands Kystmuseum Dr. Margrethes Vej 6 9900 Frederikshavn CVR.: 44225514 Statsanerkendt museum under Museumsloven Museumsnr.:

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

KL. Kultur- og Fritidskonference Museumsfusion Museum Vestsjælland Januar 2013

KL. Kultur- og Fritidskonference Museumsfusion Museum Vestsjælland Januar 2013 KL. Kultur- og Fritidskonference Museumsfusion Januar 2013 Museumsfusionen Holbæk Museum Holbæk Kommune Kalundborg Museum Kalundborg Kommune Odsherreds Kulturhistoriske Museum Odsherred Kommune Odsherreds

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Historien er din. Museet er vi fælles om

Historien er din. Museet er vi fælles om Historien er din Museet er vi fælles om ROMU er et museum, der drives på et solidt fagligt fundament og på en stor del lyst. Lyst til at udforske kulturarven, lyst til at sætte museets faglighed i spil

Læs mere

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015

NOTAT. 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt? Marts 2015 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Marts 2015 1. Hvordan bliver et museum statsanerkendt?

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi

Geodatastyrelsens strategi Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling,

Læs mere

Organisering. Syddjurs Kommune 1. december 2016

Organisering. Syddjurs Kommune 1. december 2016 Organisering Syddjurs Kommune 1. december 2016 1 Organisering Vi ønsker at realisere målene igennem en række netværk, initiativer og projekter, som er forankret lokalt, og som udvikles i samspil mellem

Læs mere

Historien er din. Museet er vi fælles om

Historien er din. Museet er vi fælles om Historien er din Museet er vi fælles om ROMU ER Roskilde Museum Frederikssund Museum Lejre Museum RAGNAROCK Sankt Laurentius Tadre Mølle Lützhøft Købmandsgård Håndværksmuseet Domkirkemuseet Gl. Kongsgård

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast)

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) CVR-nr. 51227611 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde.

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde. GENERELLE BETRAGTNINGER VEDRØRENDE MUSEUMSSAMARBEJDET PÅ DJURSLAND Ved Brita Mosdal og Jakob Vedsted, februar 2008 Museet for Syddjurs og Djurslands Museum er enige i, at det er en god ide, at indlede

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Kultur Budget Budgetbeskrivelse Kultur

Kultur Budget Budgetbeskrivelse Kultur Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Kultur Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Kultur hører under Udvalget for Sundhed og Kultur, og har et samlet budget på 20,6 mio. kr., svarende til

Læs mere

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1 Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET Institutionens navn: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet. Esbjerg cvr-nr. 45299716 Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: 1. Lovbekendtgørelse nr. 358

Læs mere

Vedtægter for Museerne i Fredericia

Vedtægter for Museerne i Fredericia Vedtægter for Museerne i Fredericia cvr-nr.: 69116418 P-nummer: 1003874407 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531

Læs mere

History & Art: Strategy & Challenges

History & Art: Strategy & Challenges Til bestyrelsen for Historie & Kunst Strategiske pejlemærker History & Art: Strategy & Challenges Møde i Kultur- og Fritidsudvalget, d. 3. november 2016 At være relevant for København Strategiske satsningsområder

Læs mere

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016

Vedtægter for Billund Kommunes Museer Gældende fra 1. juli 2016 Lovgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse af museumsloven. Bekendtgørelse af 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative

Læs mere

29. maj Administrationschef Greve Museum Jobprofil og ansættelsesproces

29. maj Administrationschef Greve Museum Jobprofil og ansættelsesproces 29. maj 2013 Administrationschef Greve Museum Jobprofil og ansættelsesproces 1 Indledning Greve museum er et kommunalt statsanerkendt museum med lokalhistorisk arkiv med store nye udfordringer i den nærmeste

Læs mere

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d.

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d. MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER Godkendt d. 1 Denne aftale har til formål at beskrive vilkårene for drift og samarbejde

Læs mere

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR

BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR V E D T Æ G T E R F O R BRANDTS MUSEUM FOR KUNST OG VISUEL KULTUR Baseret på: Lov nr. 1505/2006, museumsloven med senere ændringer. Lov nr. 1531/2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere

Læs mere

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 3. maj 2013.JRSK/brdi Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 Den samfundsøkonomiske udfordring De demografiske ændringer i befolkningen og den økonomiske krise presser finansieringen

Læs mere

Læse hele livet - strategi for 2013-2016

Læse hele livet - strategi for 2013-2016 /Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder/ Læse hele livet - strategi for 2013-2016 Mission Nota sikrer adgang til viden, samfundsdeltagelse og oplevelser for mennesker med syns- og

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Historie & Kunst NOTAT 08-02-2017 Bilag 2 Sagsnr. 2017-0047948 Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision Fra sommeren 2017 bliver Stormgade 20 et

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 VISION FOR RYGAARDS SKOLE At sikre vores langsigtede fremtid som en enestående skole med kristne værdier, et højt fagligt niveau og en vision om, at uddannelse

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Hvad er GeoPark Odsherred?

Hvad er GeoPark Odsherred? GEOLOGI KUNST KULTURHISTORIE RÅVARER IDENTITET VÆKST - UDDANNELSE Geopark? Hvor køber man billet til parken? Endnu et (turisme)projekt? Hvem interesserer sig for bakker, sten og grus? Istidslandskabet

Læs mere

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 Diabetesforeningens mission Diabetesforeningens mission tager afsæt i de indsatsområder, der er fastlagt i foreningens vedtægter.

Læs mere

KRAV OG ANBEFALINGER TIL STATSANERKENDTE MUSEER

KRAV OG ANBEFALINGER TIL STATSANERKENDTE MUSEER KRAV OG ANBEFALINGER TIL STATSANERKENDTE MUSEER Januar 2016 2 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 4 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 6 Arbejdsgrundlag... 6 Organisation & ledelse... 7 Ressourcer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY.

VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. VEDTÆGTER FOR MUSEUM THY. CVR-nr: 22841416 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Museum og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

27. Udgiften til den arkæologiske undersøgelse afholdes af den, for hvis regning jordarbejdet skal udføres.

27. Udgiften til den arkæologiske undersøgelse afholdes af den, for hvis regning jordarbejdet skal udføres. Disposition Baggrund 27. Den arkæologiske kulturarv omfatter spor af menneskelig virksomhed, der er efterladt fra tidligere tider, dvs. strukturer, konstruktioner, bygningsgrupper, bopladser, grave og

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse.

VEDTÆGTER. for NATURAMA. Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. VEDTÆGTER for NATURAMA Navn og formål 1 Naturama er en selvejende institution, der driver naturhistorisk museum med statsanerkendelse. Naturama er videreførelsen af Svendborg Zoologiske Museum. 2 Naturama

Læs mere

Tak for spørgsmålet om konsekvenserne af genindførsel af entré på Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst.

Tak for spørgsmålet om konsekvenserne af genindførsel af entré på Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst. Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd Åbent 10. februar 2017 Dato og klokkeslæt: 2/2 kl. 14-15 Sted: Folketinget

Læs mere

Indsatsområde: FORMIDLING OG SYNLIGGØRELSE AF KULTUR- OG FRITIDSTILBUD

Indsatsområde: FORMIDLING OG SYNLIGGØRELSE AF KULTUR- OG FRITIDSTILBUD UDVALGET FOR KULTUR, FRITID OG NÆRDEMOKRATI Indsatsområder og politiske mål med tilknyttede resultatkrav: Områdespecifikke indsatser: Indsatsområde: FORMIDLING OG SYNLIGGØRELSE AF KULTUR- OG FRITIDSTILBUD

Læs mere

Oplæg om det danske museumslandskab

Oplæg om det danske museumslandskab Oplæg om det danske museumslandskab Nils M. Jensen, ODM Skanderborg d. 4.2. 2016 Organisationen Danske Museer (ODM) Opgave: Interesseorganisation for de danske museer. Forum for museumspolitiske anliggender,

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM 2018-2020 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DRIFTSAFTALENS PARTER... 3 2. FORMÅL OG BAGGRUND... 4 3. PROFIL OG MÅL... 4 4. MUSEETS OPGAVER

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst 22. februar 2010 STRATEGI Digital formidling på Statens Museum for Kunst Statens Museum for Kunst satser over en fem-årig periode på at bringe museet helt i front med digital kunstformidling. Satsningen

Læs mere

Marie Bysted-Sandberg - Center for Virksomhedskommunikation Anna Karina Kjeldsen - Center for Museologi Aarhus Universitet

Marie Bysted-Sandberg - Center for Virksomhedskommunikation Anna Karina Kjeldsen - Center for Museologi Aarhus Universitet Strategisk t kommunikation i den danske museumsverden 2008 Marie Bysted-Sandberg - Center for Virksomhedskommunikation Anna Karina Kjeldsen - Center for Museologi Aarhus Universitet Forskningsundersøgelse

Læs mere

Vedtaget af Sydvestjyske Museers bestyrelse den 28. november Sydvestjyske Museer bevarer og gør kulturarven tilgængelig,

Vedtaget af Sydvestjyske Museers bestyrelse den 28. november Sydvestjyske Museer bevarer og gør kulturarven tilgængelig, Strategi 2017-20 Vedtaget af Sydvestjyske Museers bestyrelse den 28. november 2016 Baggrund I 2012 vedtog bestyrelsen en overordnet mission og vision i papiret Vision 2020. Papiret indeholdt også Strategi

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer Kulturudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt De danske museer Agenda > Danske museer i dag de kolde facts > Den strukturelle udvikling > Museumstyper og hvordan går det med det faglige arbejde?

Læs mere

Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland

Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Bliv en levende del af din lokalhistorie Titel: Frivilligpolitik ved Museum Vestsjælland Udgivet af: Museum Vestsjælland Udgave: 1. udgave, 1. oplag sep. 2014 Copyright:

Læs mere

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 25. februar 2013 Den fremtidige varetagelse af arkæologiske

Læs mere

Årsrapport 2018 for Nationalmuseet

Årsrapport 2018 for Nationalmuseet Årsrapport 2018 for Nationalmuseet 2 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af virksomheden... 4 2.2 Ledelsesberetning... 5 2.3 Kerneopgaver... 10 2.4 Målrapportering...

Læs mere

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016

Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsens strategi 2013 2016 Geodatastyrelsen er en del af Miljøministeriet og har som myndighed ansvaret for infrastruktur for geografisk information, opmåling, land- og søkortlægning samt matrikel-

Læs mere

Strategi og handleplan for Hjernesagen

Strategi og handleplan for Hjernesagen Strategi og handleplan for Hjernesagen 2018-2021 Baggrund Strategien beskriver, hvad vi skal arbejde med, og hvordan vi skal gøre det inden for de kommende år. Strategien hjælper os med at prioritere,

Læs mere

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere.

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere. 1 Borgmester Pia Allerslevs oplæg ved Nordisk Museumskonference i Malmø onsdag den 1. april 2009 Emnet er: Museernes rolle i samfundet Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund,

Læs mere

VEDTÆGTER. for NATURAMA

VEDTÆGTER. for NATURAMA VEDTÆGTER for NATURAMA Baseret på: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer Bekendtgørelse nr. 1512 af 14. december 2006 om museer Bekendtgørelse nr. 1510 af 14. december 2006

Læs mere

ÉT MUSEUM TIL SØNDERJYLLAND

ÉT MUSEUM TIL SØNDERJYLLAND STRATEGI 2018-25 INDHOLD Ét museum til Sønderjylland... 4 Strategi 2018-25 den korte version... 6 Mission og Vision 2025... 8 Strategiens hovedpunkter Orden på samlingerne Indsamling, registrering og bevaring...

Læs mere

Politiske mål for Kultur-og Fritidsområdet - foreløbig godkendt på UKFN juni-møde

Politiske mål for Kultur-og Fritidsområdet - foreløbig godkendt på UKFN juni-møde Notat Sagsnr.: 2012/0001874 Dato: 21. juni 2012 Titel: Politiske mål for Kultur-og Fritidsområdet - foreløbig godkendt på UKFN juni-møde Sagsbehandler: Nina Wodstrup Jensen Direktionskonsulent UDVALGET

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere