I/S Middelfart Fjernvarme Energitilsynet af 2. januar 2002 Opkrævning af rumafgift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I/S Middelfart Fjernvarme Energitilsynet af 2. januar 2002 Opkrævning af rumafgift"

Transkript

1 (Varmeforsyning) I/S Middelfart Fjernvarme over Energitilsynet af 2. januar 2002 Opkrævning af rumafgift Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Sagen er indbragt for Energiklagenævnet ved brev af 23. januar 2002 fra advokat Knud Larsen, Advodan, Middelfart på vegne af I/S Middelfart Fjernvarme. Der klages over Energitilsynets afgørelse af 2. januar 2002, hvor Energitilsynet fandt at en af I/S Middelfart Fjernvarme foretaget opkrævning på kr for rumafgift i forbindelse med en udvidelse af Lillebæltshallen på m3 var urimelig i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4. Energitilsynet har ved brev af 9. september 2002 fremsendt en redegørelse i sagen. Redegørelsen har været forelagt I/S Middelfart Fjernvarme og Lillebæltshallen. Den påklagede afgørelse Fra Energitilsynets afgørelse af 2. januar 2002 citeres: "Lillebæltshallen har ved skrivelse af 9. november 2001 til Energitilsynet klaget over Middelfart Fjernvarmes opkrævning af rumafgift i forbindelse med Lillebæltshallens udvidelse/ombygning. Middelfart Fjernvarme har ved skrivelse, journaliseret 22. november 2001 i Energitilsynet, fremsendt en redegørelse i sagen. Lillebæltshallen har den 13. december 2001 fremsendt bemærkninger hertil.

2 Lillebæltshallen gør i skrivelsen af 9. november 2001 gældende, at Middelfart Fjernvarme ikke har haft særskilte omkostninger i forbindelse med den øgede leverance af varme som følge af udvidelsen af Lillebæltshallen. Lillebæltshallen finder endvidere, at der ikke er tale om en ny tilslutning, men alene om et yderligere forbrug. Lillebæltshallen spørger på den baggrund, om Middelfart [Fjernvarmes] opkrævning af rumafgift for udvidelsen af Lillebæltshallen er rimelig og korrekt. Middelfart Fjernvarme anfører i skrivelsen journaliseret 22. november 2001, at der konkret foreligger en udvidelse af Lillebæltshallen, og at en udvidelse af en eksisterende forbruger beslaglægger lige så stor kapacitet i varmeværkets produktionsapparat (varmecentraler, hovedledninger og pumpestationer) som en tilsvarende ny forbruger. Derfor skal der opkræves tilslutningsafgift (rumafgift) herfor. Side 2 af 11 Lillebæltshallen anfører i skrivelsen af 13. november 2001, at udvidelsen af hallen kan forsynes gennem eksisterende net. Ombygningen af pumpestationen er således ikke en konsekvens af udbygningen. [ ] Energitilsynet skal oplyse, at de enkelte varmeforsyninger i deres tariferinger skal tilstræbe en såkaldt omkostningsægte tarifering, hvor faste omkostninger modsvares af faste betalinger og variable omkostninger af variable betalinger. I den konkrete sag indebærer dette, at Lillebæltshallen ved betaling af rumafgift for udvidelsen af Lillebæltshallen alene skal dække den tilvækst i faste omkostninger for Middelfart Fjernvarme, der er en direkte følge heraf. Opkrævningen af fast, dvs. forbrugsuafhængig, betaling for udvidelsen af Lillebæltshallen må således ikke indeholde bidrag til dækning af faste omkostninger, som Lillebæltshallen allerede ved sit hidtidige forbrug dækker via den faste betaling. Som sagen foreligger oplyst for Energitilsynet, vil det, såfremt Middelfart Fjernvarme opkræver fuld rumafgift for m3, ikke forekomme usandsynligt, at Lillebæltshallen herved kommer til at betale ud over, hvad der er tilstrækkeligt for at dække de faste omkostninger, som hallen påfører Middelfart Fjernvarme ved sin tilstedeværelse og egenskab af forbruger. Dette vil umiddelbart forekomme urimeligt, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 4.

3 Energitilsynet skal endvidere oplyse, at Gas- og Varmeprisudvalget tidligere konkret har fundet, at det ikke var urimeligt, dersom rumafgiften for idrætshaller, skoler m.v. blev reduceret eksempelvis med 50 % for at skabe en bedre overensstemmelse mellem betaling og de omkostninger, som hallen påfører Middelfart Fjernvarme ved sin tilstedeværelse og egenskab af forbruger. Samlet set må Energitilsynet derfor finde, at den faste betaling for udvidelsen af Lillebæltshallen enten reduceres, eksempelvis til 50 % eller helt udelades, hvis det kan sandsynliggøres, at Lillebæltshallen ikke påfører Middelfart Fjernvarme yderligere faste omkostninger. [ ] Klagen Side 3 af 11 Ved brev af 23. januar 2002 fra advokat Knud Larsen, Advodan, Middelfart blev indgivet en foreløbig klage. Klagen blev ved brev af 18. juni 2002 fra advokat Anne Vilslev Petersen, Advodan, Middelfart uddybet. Fra brevet af 18. juni 2002 citeres følgende: "På vegne af I/S Middelfart Fjernvarme nedlægges påstand om, at den af Energitilsynets trufne afgørelse omgøres/ændres derhen, at den af I/S Middelfart Fjernvarme foretagne opkrævning stor kr ,- kendes berettiget. Til støtte for påstanden bemærkes, at Den selvejende Institution Lillebæltshallen i 2001 har udvidet faciliteterne med yderligere 1 hal og dertil hørende omklædningsrum, depot m.v., med i alt m2, svarende til m3. Ifølge tarifbladet for I/S Middelfart Fjernvarme for 2001, som er vedtaget af fjernvarmeselskabets bestyrelse og anmeldt til Energitilsynet (bilag 1), skal der ved udvidelse foretaget af en eksisterende forbruger, betales en rumafgift på kr. 20,- pr. m3. [ ] Begrundelsen for, at opkræve tilslutningsafgift i en situation som den omhandlende er, at en udvidelse af en eksisterende forbruger beslaglægger lige så stor kapacitet i varmeværkets produktionsapparat, som en tilsvarende ny forbruger. I/S Middelfart Fjernvarme har praktiseret opkrævningen af tilslutningsafgift på tilsvarende måde overfor øvrige forbrugere gennem de sidste 25 år, uden at dette har givet anledning til klager.

4 Det kan oplyses, at I/S Middelfart Fjernvarme, som en direkte konsekvens af udvidelsen af Lillebæltshallen, har foretaget en større ombygning af den eksisterende netpumpestation på Østre Hougvej. Ombygningsomkostningerne udgjorde kr ,- incl. moms, jfr. skrivelse af 7. maj 2001 og 13. marts 2002 fra det rådgivende ingeniørfirma Bruun og Sørensen Energiteknik A/S (bilag 2 og 3). Det bemærkes endvidere, at flere af værkets hovedledninger mod området er hårdt belastet, jfr. tegning af 11. oktober 2001 (bilag 4). Fjernvarmeværkets kapacitet i dette område er således fuldt udnyttet. I den forbindelse kan oplyses, at I/S Middelfart Fjernvarme siden 1997 har investeret i udvidelsen af ledningskapacitet i Østre Hougvej og Færøvej, for at sikre en tilstrækkelig kapacitet til forsyning af den forventede endelige udbygning. Uden disse investeringer havde det ikke været muligt, at forsyne Lillebæltshallen med fjernvarme i forbindelse med udvidelsen af hallens faciliteter. Såfremt området udbygges er det således nødvendigt, at foretage en investering i ledningsudvidelser, hvilke udgifter skønsmæssigt anslås til ,- kr. incl. moms, jfr. skrivelse af 13. marts 2002 fra Bruun og Sørensen Energiteknik A/S (bilag 3). Side 4 af 11 Endvidere vedlægges årsregnskabet for 2001 fra I/S Middelfart Fjernvarme (bilag 5). Som det fremgår balancerer indtægterne og udgifterne, og der opspares således ikke et overskud. Det gøres følgelig gældende, at prisfastsættelsen af såvel faste som de variable tariffer rent faktisk afspejler omkostningerne ved en given energileverance. Desuden bemærkes, at opkrævningen af yderligere tilslutningsafgift i en situation, som den omhandlede, er helt sædvanlig, hvorved henvises til DFF`s vejledning udsendt oktober 2001 pkt. 4 (bilag 6). Begrundelsen herfor er bl.a., at fjernvarmeværkers investeringer foregår etapevis og ikke nødvendigvis i samme takt, som forbrugerne tilslutter sig, men har fjernvarmeværket, som tilfældet er med hensyn til I/S Middelfart Fjernvarme, en prispolitik, som over en årrække svarer til de faktisk afholdte omkostninger, må opkrævningen også af det yderligere tilslutningsbidrag anses for rimelig. Det gøres således gældende, at den opkrævede tilslutningsafgift på kr ,- ikke går udover, hvad der medgår til at dække de omkostninger, som udvidelsen af Lillebæltshallen påfører I/S

5 Middelfart Fjernvarme i sin egenskab af forbruger, og at opkrævningen således er rimelig, jfr. Varmeforsyningslovens 21, stk. 4." Fra brev af 7. maj 2001 fra Bruun & Sørensen Energiteknik A/S til Middelfart Fjernvarme medfølgende som bilag nr. 2 til klagen af 18. juni 2002 fra advokat Anne Vilslev Petersen citeres: "Med henvisning til Deres forespørgsel har vi undersøgt konsekvensen ved fjernvarmeforsyning af Lillebæltshallen. Undersøgelsen er foretaget på grundlag af tidligere netberegning og oplysning om udvidelse af hallens tilslutningsværdi med 150 kw. I forbindelse med tidligere netberegning har vi fra Lillebæltshallen varmemåler indhentet spidslastmåling og på grundlag heraf, har vi beregnet en samtidighed på tilslutningsværdien på 72 %. Side 5 af 11 Vor ingangværende revision af netmodellen er strækningen i Færøvej fra Østre Hougvej til efter afgrening til gymnasiet regnet opdimensioneret. Med de angivne forudsætninger viser undersøgelsen, at hallen kan forsynes gennem det eksisterende net, men som følge af at flere ledninger er hårdt belastet, bliver trykkene i området efter pumpen i Østre Hougvej for høje. Da der er rigelig vanddækning i området, anbefales det derfor, at pumpen flyttes over på returledningen, således at den pumper hjem mod centralen. Det skal ligeledes kontrolleres, at pumpen fortsat har tilstrækkelig kapacitet. [ ]" I brev af 13. marts 2002 fra Bruun & Sørensen Energiteknik A/S til Middelfart Fjernvarme medfølgende som bilag 3 til klagen af 19. juni 2002 fra advokat Anne Vilslev Petersen opgøres omkostningerne til ombygningen af punpestationen på Østre Hougvej til kr ,-. Det fremgår videre af brevet, at fjernvarmeværkets ledninger mod området er hårdt belastet og at det ikke længere er muligt at foretage væsentlige udvidelser i området uden investering i større kapacitet. Bruun & Rasmussen Energiteknik A/S opgør herefter i brevet skønsmæssigt disse investeringer til kr ,-. Fra brevet citeres endvidere følgende: "Siden 1997 er der investeret i udvidelse af ledningskapaciteten i Østre Hougvej og Færøvej for at sikre en tilstrækkelig kapacitet til forsyning af den forventede endelige udbygning.

6 Uden disse investeringer ville det ligeledes ikke have været muligt at forsyne Lillebæltshallen. Varmeværket foretager løbende en vurdering af kommunens udbygningsplaner og planlægger ledningsnettet på langt sigt med henblik på at sikre tilstrækkelig forsyningskapacitet. Det er desværre ikke muligt at bygge lag på ledningerne efterhånden, som behovet opstår. Derfor er det relevant, at nye forbrugere (her en udvidelse af eksisterende tilslutning) også deltager i allerede afholdte investeringer. [ ]" Bemærkninger til klagen Fra brev af 26. oktober 2002 fra Lillebæltshallen v/ formand Bertil Vad Christensen til Energiklagenævnet citeres følgende: "[ ] Middelfart Fjernvarme begrunder opkrævningen af rumafgiften med, "at en udvidelse af eksisterende forbruger beslaglægger lige så stor kapacitet i varmeværkets produktionsapparat, som en tilsvarende ny forbruger". Dette er ikke korrekt - i alt fald ikke i vores tilfælde - idet vi nu efter det første års forbrug jfr. vedlagte aflæsningsblad for forbrug af fjernvarme for år 2000, 2001 og 2002, kan påvise, at der kun har været et ringe merforbrug efter udvidelsen. Side 6 af 11 Varmetilslutningen for haludvidelsen blev foretaget ca. 1. oktober Årsagen til det store udsving i forbruget i månederne oktober, november og december 2001 skyldes ekstraordinær brug i forbindelse med udtørring af bygningen, samt indkøringsproblemer af nyt og gammelt ventilationsanlæg. Forbruget fra januar til oktober 2002, hvor driften har været normal, viser her, at der alene har været et ringe merforbrug. Årsagen til det relativt ringe merforbrug er den, at tilbygningen er langt bedre isoleret end den gamle del, samt at en del af den gamle bygningsmasse er blevet indkapslet i den nye tilbygning. Bemærkningen om at man har anvendt samme opkrævningsprocedure i 25 år anses som en ganske usaglig begrundelse for fortsat at kunne foretage ublu opkrævning af rumafgift. Til påstanden om, at udvidelsen af Lillebæltshallen var den direkte årsag til, at Middelfart Fjernvarme har måttet foretage ombygning af netstationen på Østre Hougvej skal vi på ny afvise dette, idet vi henviser til skrivelse dateret 7/5-01 fra rådgivende ingeni-

7 ør Bruun og Sørensen, hvor det fremgår - "at udvidelsen af hallen kan forsynes gennem det eksisterende net". At man har benyttet lejligheden til at ændre pumpen på Østre Hougvej - "idet flere ledninger er hårdt belastet" - tilsiger efter vor opfattelse ikke, at udgifterne skal tilskrives vores udvidelse. Der er jfr. skrivelsen alene tale om en anbefaling og ikke noget krav for at kunne forsyne Lillebæltshallen. Til bilag 3 i Advodans redegørelse skal vi ikke undlade at bemærke, at der her er tale om bestilt arbejde til brug for klagen - altså efterrationalisering. [ ] Som afslutning skal det bemærkes, at vi ikke finder det sandsynliggjort, at Lillebæltshallen med udvidelsen har påført Middelfart Fjernvarme yderligere faste omkostninger, hvorfor vores primære påstand må være, at Middelfart Fjernvarme pålægges at betale det opkrævede beløb kr påløbne renter. Side 7 af 11 Subsidær påstand: At Lillebæltshallen, såfremt det findes sandsynliggjort, at hallen har påført Middelfart Fjernvarme direkte yderligere omkostninger, alene pålægges at betale ombygningen af pumpestationen på Østre Hougvej [ ]". Lillebæltshallen v/ formand Bertil Vad Christensen oplyste endvidere i brevet af 26. oktober 2002 at rumarealet af hallens gamle del var ca m3 og at tilbygningen var m3. Energitilsynets redegørelse Fra Energitilsynets redegørelse af 9. september 2002 citeres følgende: "[ ] Energitilsynets væsentligste klagepunkt er Middelfart Fjernvarmes anvendelse af m3-kriteriet ved fastlæggelse af investeringsbidraget for ekstrem bebyggelse, aktuelt en idrætshal. Det er ikke givet, at der er en sammenhæng mellem ekstremt rumfang og størrelsen af den omkostning, som forsyningen påføres ved en tilslutning af en yderligere hal. Energitilsynet må gå ud fra, at omkostningerne ved selve fjernvarmeinstallationen i realiteten er stort set uafhængig af hallens rumfang. En anvendelse af m3- kriteriet, som den er beskrevet i Middelfart Fjernvarmes tarifblad, kan således, efter Energitilsynets vurdering, give anledning til et for højt og ikke omkostningsbaseret investeringsbidrag.

8 Energitilsynet bestrider ikke, at Middelfart Fjernvarme har haft omkostninger til forberedelse af fjernvarmeinstallationen til udvidelsen af Lillebæltshallen, men Energitilsynet må finde det urimeligt, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 4, dersom Middelfart Fjernvarme beregner investeringsbidrag overfor Lillebæltshallen ved hjælp af en parameter, nemlig m3, der kan have urimelige virkninger for ekstreme bygninger. Til Middelfart Fjernvarmes udsagn om, at der i regnskabsåret er balance mellem udgifter og indtægter, og at dette kan tages som udtryk for, at prisfastsættelsen afspejler omkostningerne ved en given energileverance, skal Energitilsynet anføre, at dette er en forkert fortolkning af begrebet omkostningsægte tarifering. En balance mellem udgifter og indtægter forudsætter ingenlunde en anvendelse af en omkostningsægte tarifering. Side 8 af 11 Energitilsynet bestrider ikke det af Middelfart Fjernvarme oplyste om, der kan være behov for at opkræve investeringsbidrag i flere omgange. Dette forudsætter imidlertid, at det kriterium, der benyttes ved beregning af det område, der skal afgiftsbelægges, ikke har virkninger, der kan forekomme urimelige, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 4. [ ] Energitilsynet har i den konkrete sag foretaget en rimelighedsvurdering af Middelfart Fjernvarmes anvendelse af m3-kriteriet ved fastlæggelse af investeringsbidrag for udvidelsen af Lillebæltshallen. Energitilsynet har fundet, at det ikke forekommer sandsynligt, at der ved udmålingen af størrelsen af investeringsbidrag er taget hensyn til den ekstreme karakter af Lillebæltshallen. Gas- og Varmeprisudvalget har tidligere fundet, at det ikke var urimeligt, dersom den faste afgift pr. m3 for idrætshaller, skoler m.v. blev reduceret eksempelvis med 50 % sammenholdt med forbrugerens forholdsmæssige andel af de omkostninger, der er forbundet med at forsyne den pågældende ejendom. [ ]" Bemærkninger til Energitilsynets redegørelse Fra brev af 13. november 2002 fra advokat Anne Vilslev Petersen citeres følgende: "[ ] Til yderligere støtte for det anførte gør I/S Middelfart Fjernvarme gældende, at tilslutningsbetalingen ved udvidelsen af Lillebæltshallen er sket efter samme principper, som er beskrevet i

9 DFFs vejledning om tariffer, dog med den ændring, at der tariferes efter antal m3-rum i stedet for antal m3-areal. Herunder bemærkes, at der i DFFs vejledning om tariffer er angivet en standardpris på kr. 100,00 pr. m2, hvilket Gas- og Varmeprisudvalget i 1997 accepterede som en rimelig størrelse på investeringsbidraget. I/S Middelfart Fjernvarme beregner et investeringsbidrag på kr. 20,00 pr. m3 rum, hvilket i forhold til den accepterede pris på kr. 100,00 pr. m2 areal svarer til en gennemsnitlig rumhøjde på 5 m. Den af I/S Middelfart Fjernvarme opkrævede tilslutningsafgift svarer således til det niveau, som Gas- og Varmeprisudvalget tidligere har fundet rimeligt. Som begrundelse for at nedsætte investeringsbidraget med 50 % har Energitilsynet henvist til en afgørelse af 29. Juni 1993 vedrørende Ejby Hallerne. Det bemærkes, at denne afgørelse ikke omhandlede betaling af tilslutningsafgift, men de faste årlige betalinger og derfor ikke kan anvendes til støtte for Energitilsynets standpunkt. Side 9 af 11 Endvidere bemærkes, at Energitilsynet ikke har anført, hvilken størrelse investeringsbidraget konkret skal have. Herunder bemærkes, at investeringsbidraget grundlæggende skal dække fjernvarmeværkets omkostninger ved etablering af kapacitet. Kapaciteten til et givet område er baseret på fjernvarmeværkets forventning om udbygning i området, og omkostningerne til udbygningen kan normalt ikke dækkes ved de investeringsbidrag, der er aktuelle ved anlæggets etablering. Der sker herefter en løbende tilslutning, indtil området er udbygget. Betaling af investeringsbidraget sker løbende i takt med at forbrugerne kobler sig på anlægget, indtil den fulde kapacitet er opbrugt og området udbygget. Det kan således ikke forventes, at der er balance mellem investeringsbidraget for forbrugeren og fjernvarmeværkets omkostninger ved etablering af ny kapacitet ved en konkret tilslutning. I den forbindelse bemærkes, at I/S Middelfart Fjernvarme ved beregningen af tilslutningsafgiften har taget hensyn til det gennemsnitlige investeringsbidrag, hvilket Energitilsynet helt har set bort fra i nærværende sag. [ ]" Retsgrundlaget

10 21, stk. 4 i varmeforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 772 af 24. juli 2000) har følgende ordlyd: 21. Stk. 4. Finder Energitilsynet, at tariffer, omkostningsfordeling eller andre betingelser er urimelige eller i strid med bestemmelserne i 20, 20 a eller 20 b eller regler udstedt i henhold til loven, giver tilsynet, såfremt forholdet ikke gennem forhandling kan bringes til ophør, pålæg om ændring af tariffer, omkostningsfordeling eller betingelser. Af tarifbladet for I/S Middelfart Fjernvarme gældende fra 1. september 2001 fremgår bl.a. følgende: [ ] Rumafgiften udgør: De første 300 m3 rum kr. 0,00 De resterende m3 rum kr. 20,00 pr. m3 [ ] Side 10 af 11 Energiklagenævnets bemærkninger Det fremgår af sagen at rumafgiften pr. m3 på kr. 20,00 som angivet i tarifbladet for I/S Middelfart Fjernvarme er anmeldt til Energitilsynet og er i overensstemmelse med DFF`s vejledninger. Energiklagenævnet har ikke generelle bemærkninger hertil. Det kan heller ikke give Energiklagenævnet anledning til bemærkninger at rumafgiften også kan afkræves eksisterende forbrugere i forbindelse med udvidelser. Opkrævningen af rumafgift må som anført af Energitilsynet imidlertid ikke ske på en måde, der forekommer urimelig for forbrugeren, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 4. Energiklagenævnets efterprøvelse af Energitilsynets afgørelse beror herefter på om opkrævningen af rumafgiften i forbindelse med udvidelsen af Lillebæltshallen som antaget af tilsynet er urimelig i forhold til Lillebæltshallen. Om der i denne sag foreligger urimelighed i varmeforsyningslovens forstand med hensyn til størrelsen af den opkrævede rumafgift må efter nævnets opfattelse bero på om den anvendte tarifering er udtryk for en omkostningsægte tarifering i forhold til Lillebælthallens udvidelse dvs. om rumafgiften i den foreliggende sag er udtryk for den tilvækst i faste omkostninger, der er en direkte følge af udvidelsen af Lillebæltshallen.

11 Energiklagenævnet kan tiltræde Energitilsynets vurdering af at det i tilfælde af ekstrem bebyggelse som i det foreliggende tilfælde en idrætshal ikke er givet at der består en sammenhæng mellem rumfanget og de omkostninger en forsyning påføres herved, hvorfor en anvendelse udelukkende af en m3- parameter uden hensyntagen til den ekstreme bygningsgrad ved beregningen af rumafgiften kan resultere i et for højt og ikke omkostningsbaseret investeringsbidrag. I lighed med Energitilsynet bestrider Energiklagenævnet ikke, at I/S Middelfart Fjernvarme har haft direkte omkostninger i forbindelse med fjernvarmeinstallationen ved udvidelse af Lillebæltshallen som skal opkræves gennem rumafgiften. Nævnet finder det dog ikke ud fra sagens akter dokumenteret at disse direkte omkostninger udgør et sådant omfang svarende til størrelsen af den opkrævede rumafgift. Nævnet må på denne baggrund tiltræde Energitilsynets vurdering af at den faste betaling for udvidelsen af Lillebæltshallen med henvisning til varmeforsyningslovens 21, stk. 4 bør reduceres. Tilsynet forudsættes herved at optage forhandlinger med parterne om, at den faste betaling reduceres til 50 % eller mindre, og hvis disse forhandlinger ikke fører til et resultat at foretage en konkret vurdering af den faste betalings størrelse. Side 11 af 11 Energiklagenævnets afgørelse Energitilsynets afgørelse af 2. januar 2002 stadfæstes med den tilføjelse at tilsynet herved forudsættes at optage forhandlinger med parterne om, at den faste betaling reduceres til 50 % eller mindre, og hvis disse forhandlinger ikke fører til et resultat at foretage en konkret vurdering af den faste betalings størrelse. Afgørelsen er truffet i henhold til 26 i varmeforsyningsloven, jfr. lovbekendtgørelse nr. 772 af 24. juli 2000 med senere ændringer. Afgørelsen kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. P. N. V. Jørgen Nørgaard Nævnsformand Dennis Sørensen Fuldmægtig

12 Side 12 af 11

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0087 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab,

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. (Varmeforsyning) Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. Nævnsformand, cand. jur. Jørgen Nørgaard Professor,

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v.

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Den Kristlige Fagbevægelse Engboulevarden 30 8900 Randers Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Ved brev af 24. september 2002 har Den Kristelige Fagbevægelse til

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr.

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr. 2 4/1920-0301-0047 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 1. juli 2004-30. juni 2007. Påklaget beløb: 2.880 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: Telefonisk 29. september 2006.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...]

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] Formand, cand.jur.

Læs mere

AFGØRELSE (varmeforsyning)

AFGØRELSE (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 4. maj 2001 J.nr. 97-2311-0020 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Læsø Kommune, Fjernvarmeforsyningen

Læs mere

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hirtshals Fjernvarme over Energitilsynet af 7. juni 2004 Udtrædelsesgodtgørelse fra Hirtshals Fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0038 JDA A F G Ø R

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frede Gundberg, Roskilde over Energitilsynet af 15. marts 2005 Regler for dispensation i forbindelse med opkrævning af afkølingstarif i Roskilde Kommunes varmeforsyning. (Genoptagelse

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Klage over afgørelse af 12. juni 2002 vedrørende måling af varmeforbrug hos [...]

Klage over afgørelse af 12. juni 2002 vedrørende måling af varmeforbrug hos [...] Rise Fjernvarme A.m.b.a. V/ Formand Niels W. Petersen St. Rise Landevej 2 5970 Ærøskøbing Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 12. juni 2002 vedrørende måling af varmeforbrug

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 20. februar 2001 J.nr. 97-2311-0004 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 20. februar 2001 J.nr. 97-2311-0004 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [... ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 20. februar 2001 J.nr. 97-2311-0004 HJD A F G Ø R

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C.

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynet af 24. juli 2003 Betaling for varmeforbrug Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye

Læs mere

[...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning

[...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning til Billund Varmeværk. Nævnsformand, cand.

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Elforsyning) Vaarst Fjellerad Kraftvarmeværk A.m.b.a. over Energitilsynet af 16. maj 2007 betingelserne for Aalborg Kommunes Fjernvarmeforsynings overtagelse af Vaarst Fjellerad Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Læs mere

...[Klager] over Energitilsynet af 1. august 2005 sammensætning af priser på fjernvarme for Slagslunde

...[Klager] over Energitilsynet af 1. august 2005 sammensætning af priser på fjernvarme for Slagslunde (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 1. august 2005 sammensætning af priser på fjernvarme for Slagslunde Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand,

Læs mere

KMH Invest ApS, Greve Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer

KMH Invest ApS, Greve Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form KMH Invest ApS, Greve over Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 29. august 2001 J.nr. 97-2311-0052 /JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 13. oktober 2000 fra

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 13. oktober 2000 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 29. august 2001 J.nr. 97-2311-0019 HJD Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form A F G Ø R

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynets afgørelse af 2. oktober 2003 Opkrævning af beregnet varmeforbrug for perioden 1999/2000 Nævnsformand,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Stubbekøbing Fjernvarmeselskab AmbA af 8. oktober 2004 over Stubbekøbing Kommunes afgørelse af 8. september 2004 forlængelse af tilslutningsfristen

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 6. september 2000 fra om gebyr for måleraflæsning af forbrug af

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 6. september 2000 fra om gebyr for måleraflæsning af forbrug af ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0017 /JDA A F G Ø

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Grundejerforeningen Breeltegård, Hørsholm over Energitilsynet af 11. marts 2002 Takstomlægning hos Hørsholm Fjernvarme

Grundejerforeningen Breeltegård, Hørsholm over Energitilsynet af 11. marts 2002 Takstomlægning hos Hørsholm Fjernvarme (Varmeforsyning) Afgørelsens offentliggøres i anonymiseret form Grundejerforeningen Breeltegård, Hørsholm over Energitilsynet af 11. marts 2002 Takstomlægning hos Hørsholm Fjernvarme Nævnsformand, cand.jur.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Klagen har været forelagt Energtilsynet og [...], v/ advokat Poul Gudberg, Advokatgruppen

Klagen har været forelagt Energtilsynet og [...], v/ advokat Poul Gudberg, Advokatgruppen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hou Kraftvarmeværk a.m.b.a. over Energitilsynet af 14. oktober 2003 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0040 SPR A F G Ø R

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA. AFGØRELSE (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA. AFGØRELSE (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA AFGØRELSE

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren

Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Punkt 3 28. februar 2013 /MEMU Energitilsynets møde den 5. marts 2013 Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren 1. Nye klagesager for Energiklagenævnet 1.1. Brørup Fjernvarme

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen, Direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen, Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen, Direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen, Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynets afgørelse af 15. februar 2005 dispensation for TRE-FOR s afkølingstarif Næstformand, professor, dr.polit. Chr.

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0014 /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 9310 Vodskov Forsyningsvirksomhederne Aalborg Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby v / Aalborg Kommune CVR 1613

Læs mere

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016 A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation

Læs mere

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt.

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt. [XXX] Fremsendes pr. alm. post og pr. e-mail til [XXX] samt [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør, cand.polyt. H. C.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør, cand.polyt. H. C. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 20. januar 2003 Målt og faktisk varmeforbrug Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør,

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 17. september 2008 manglende klageberettigelse til Energitilsynet i sag om tilbagebetaling af overdækning

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Direktør,

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over godkendelse af

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi [klagers navn udeladt] [klagers adresse udeladt] Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi Ved brev af 11. januar 2005 indbragte De Energitilsynets

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen,

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen, (Varmeforsyning) XXX af 15. januar 2005 over Stubbekøbing kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt til for ejendommen XXX til Stubbekøbing Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

Klagerens krav: Nedsættelse taksten for tilslutningsafgift, dvs. tilbagebetaling af kr.

Klagerens krav: Nedsættelse taksten for tilslutningsafgift, dvs. tilbagebetaling af kr. 2 4/1920-0301-0018 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: September-oktober 2005. Påklaget beløb: 12.500 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 15. januar 2006. Energiselskabet

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg [Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 14. maj vedrørende Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhedernes gebyr for

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Metax Olie A/S, Aalborg over Varde Kommune af 15. september 2003 Afslag på dispensation fra forbud mod etablering af elopvarmning

Metax Olie A/S, Aalborg over Varde Kommune af 15. september 2003 Afslag på dispensation fra forbud mod etablering af elopvarmning (Varmeforsyning) Metax Olie A/S, Aalborg over Varde Kommune af 15. september 2003 Afslag på dispensation fra forbud mod etablering af elopvarmning af vaskehal Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav (Elforsyning) [Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor,

Læs mere

Fuglebakkens Varmelaug I/S, Frederiksberg Energitilsynet af 12. september 2001 Nedsættelse af belastningsafgift

Fuglebakkens Varmelaug I/S, Frederiksberg Energitilsynet af 12. september 2001 Nedsættelse af belastningsafgift (Varmeforsyning) Fuglebakkens Varmelaug I/S, Frederiksberg Energitilsynet af 12. september 2001 Nedsættelse af belastningsafgift Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Fhv. overingeniør, cand.polyt. Jørgen

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

NCC Construction Danmark A/S over Energitilsynet afgørelse af 29. november 2005 Størrelsen af investeringsbidrag til Nesa A/S

NCC Construction Danmark A/S over Energitilsynet afgørelse af 29. november 2005 Størrelsen af investeringsbidrag til Nesa A/S (Elforsyning) NCC Construction Danmark A/S over Energitilsynet afgørelse af 29. november 2005 Størrelsen af investeringsbidrag til Nesa A/S Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D.

Læs mere

NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag

NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag (Elforsyning) NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Direktør,

Læs mere

K/S Difko LXV Energistyrelsen af 22. december 2000 og 26. april 2001 krav om udskillelse af netdelen i Nexø Halmvarmeværk

K/S Difko LXV Energistyrelsen af 22. december 2000 og 26. april 2001 krav om udskillelse af netdelen i Nexø Halmvarmeværk (Varmeforsyning) K/S Difko LXV over Energistyrelsen af 22. december 2000 og 26. april 2001 krav om udskillelse af netdelen i Nexø Halmvarmeværk SPR Side 1 af 9 Formand, cand.jur. Jørgen Nørgaard professor,

Læs mere

Klagen vedrører en regning på 1.467,63 kr. for et korrigeret varmeforbrug på 5 MWh i perioden 1. juli juni 2007 (bilag 1).

Klagen vedrører en regning på 1.467,63 kr. for et korrigeret varmeforbrug på 5 MWh i perioden 1. juli juni 2007 (bilag 1). 2 4/1920-0301-0120 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 1. juli 2006-30. juni 2007. Påklaget beløb: 1.467,63 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 11. september 2007 (telefonisk

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV).

TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV). TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV). 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

Læs mere

KLAGE FRA DONG Naturgas A/S OVER Energitilsynets afgørelse af 28. januar 2014 Fastsættelse af en specifik transporttarif i opstrømssystemet Tyra-Nybro

KLAGE FRA DONG Naturgas A/S OVER Energitilsynets afgørelse af 28. januar 2014 Fastsættelse af en specifik transporttarif i opstrømssystemet Tyra-Nybro (Naturgasforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Naturgas A/S OVER Energitilsynets

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Gladsaxe Kommune af 2. juni 2003 elvarme i gulv i badeværelse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand,

Læs mere

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a.

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a. [XX] Afgørelsen offentliggøre i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SEN Klager: Karen Wengel Sankt Jørgens Vej 76 5700 Svendborg Indklaget energiselskab: Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. CVR 2211 3410 Bagergade 40 A 5700 Svendborg

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt De har ved brev af 9. april 2004 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over dispensation for tilslutningspligt til fjernvarme Børkop Kommune fremsendte den 1. juli 2002 en

Læs mere

Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren

Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Punkt 3 21. juni 2013 /MEMU Energitilsynets møde den 25. juni 2013 Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren 1. Nye klagesager for Energiklagenævnet Der er ingen nye klagesager.

Læs mere

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen

Energiklagenævnet afviser anmodningen om at genoptage afgørelsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.a OVER Energiklagenævnets

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 18. august 2003 Ekstrabetaling pga. for ringe afkøling af fjernvarmevand

[...] over Energitilsynet af 18. august 2003 Ekstrabetaling pga. for ringe afkøling af fjernvarmevand (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 18. august 2003 Ekstrabetaling pga. for ringe afkøling af fjernvarmevand Nævnsformand, professor, cand. jur.

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0048 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0048 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 9800 Hjørring Lønstrup Varmeforsyning A.m.b.A. Strandvejen 89, 2 Lønstrup 9800 Hjørring CVR-nr. 1990 8070 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf.

Læs mere