En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale."

Transkript

1 Ansøgning

2 En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale.

3 AS3 3 To slags ansøgninger Der skelnes sædvanligvis mellem to former for ansøgninger: den opfordrede og den uopfordrede. Førstnævnte svarer på en konkret jobannonce, mens du på eget initiativ skriver sidstnævnte. Generelt skal du se ansøgningen som et følgebrev til dit CV. Det vil altid være dit vigtigste dokument, når du søger job, da det indeholder et resumé af dit arbejdsliv og dokumenterer dine kompetencer. Flere undersøgelser har endda vist, at modtagerne ofte læser CV et først, og ansøgningen bliver kun læst, hvis CV et lever op til kravene.

4 AS3 4 Opfordret ansøgning Hvad er en ansøgning? En ansøgning er dit personlige salgsbrev, hvor du beskriver din motivation for at arbejde i en bestemt funktion i en bestemt virksomhed. Det er her, du skal matche virksomhedens krav og behov med dine erfaringer og kompetencer samt beskrive, hvad netop du kan bidrage med. Ansøgningen skal være kort, præcis og fremadrettet, så du nærmest skriver dig ind i jobbet. På kort tid skal modtageren kunne forestille sig, hvordan du vil varetage jobbet, og hvilken kollega du er. Sammenhængen mellem din ansøgning og dit CV skal være klar, så du i CV et dokumenterer de erfaringer og kompetencer, som du i ansøgningen sætter i spil. I det følgende får du først en gennemgang af, hvordan du skriver en opfordret ansøgning og dernæst en uopfordret. Sådan gør du når du svarer på en jobannonce På internettet finder du jobannoncer på diverse jobportaler, på virksomhedernes eller jobformidlernes hjemmesider eller på de sociale medier især LinkedIn. Du finder dem også i lokale, regionale og landsdækkende aviser samt i fagblade og branchemagasiner. Når en arbejdsgiver indrykker en jobannonce har vedkommende initiativet, og din opgave bliver nu at imødekomme de krav, der ligger bag dette initiativ. Kend kravene Du bør altid målrette både ansøgning og CV til det konkrete job, så du skal begynde med at læse annoncen grundigt. Jo bedre du kender indholdet og kravene i annoncen, jo mere bevidst bliver du om, hvordan dine kompetencer og erfaringer matcher de nævnte krav bedst muligt. De forskellige oplysninger i annoncen er ofte blandet sammen, og der står måske endda noget mellem linjerne. En del af teksten handler om virksomhedens tilbud til dig, en andel del tydeliggør kravene til dig, og endelig er der typisk en beskrivelse af virksomheden og dens produkter eller services.

5 AS3 5 De forskellige oplysninger i annoncen er ofte blandet sammen, og der står måske endda noget mellem linjerne. Analyser annoncen Du kan få et bedre overblik over den kommende skriveproces, hvis du går systematisk til værks. Begynd med at understrege både det vigtigste i annoncen og det, som du matcher samt strukturer indholdet i annoncen, eksempelvis som vist til højre nedenfor. Når du på denne måde har analyseret dig igennem annoncen, får du et overblik. Det gør det nemmere at vurdere, om du mangler information eller viden, inden du går i gang med at skrive. Bogholderiassistent til Partner A/S i Holbæk 1. Oplysninger om virksomheden Vi søger en dygtig bogholderiassistent til at løse opgaver i kreditorgruppen i bogholderiet. Der er 12 medarbejdere i bogholderiet, som ledes af en sektionschef. Jobbet Dine hovedopgaver bliver i samarbejde med gruppens øvrige medarbejdere at indscanne, registrere, udsende og bogføre leverandørfakturaer. Herudover vil du deltage i gruppens afstemningsopgaver og opgaver i øvrigt. En anden væsentlig opgave bliver at være med til at sikre, at kreditorgruppen til enhver tid lever op til gældende kvalitetskrav, eksempelvis deadlines i forbindelse med månedsafslutninger. Din profil: Du skal have lyst til et job med en stor del rutineopgaver. Samtidig indebærer jobbet også en stor kontaktflade til både leverandører og internt til kunder, hvilket kræver en serviceminded indstilling. Du har min. 3-5 års erfaring med tilsvarende opgaver gerne fra en større virksomhed, og har herigennem opnået stor forståelse for håndtering af opgaver i et større kreditorbogholderi. Du er en erfaren it-bruger, et solidt kendskab til Navision og MS Officepakken er et krav. Som person kan du prioritere dine opgaver i en travl hverdag, du arbejder struktureret og er konstruktivt kritisk. De primære opgaver i gruppen løses i fællesskab, og derfor er gode samarbejds- og kommunikationsevner et must. Du tilbydes attraktive ansættelsesvilkår en stilling i en virksomhed i vækst en velfungerende arbejdsplads med gode kolleger og sociale aktiviteter en professionel organisation 2. Praktiske forhold 3. Krav til ansøgeren 4. Særlige oplysninger 5. Ansøgningsproces Ansøgning Vi ser frem til at høre fra dig hurtigst muligt. Send din ansøgning/cv til Partner A/S, Genvejen 12, 3456 Holbæk Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Jan Andersen på tlf

6 AS Oplysninger om virksomheden Størrelse Branche Produkt/service Miljø, kultur, omdømme Værdigrundlag Antal medarbejdere totalt og i afdelingen Presseomtale Regnskabstal 2. Praktiske forhold Titel Ansvarsområder og arbejdsopgaver Arbejdstid Mødetid flextid? Ansættelsesform Karrieremuligheder Arbejdssted Startdato Løn Organisatorisk placering Nærmeste chef 3. Krav til ansøgeren Faglige kompetencer Personlige kompetencer Forventninger til opnåede resultater Hvad skal der til for at få succes i jobbet? 4. Særlige oplysninger Antal rejsedage Arbejdssted(er) Søger virksomheden selv eller gennem et rekrutteringsbureau? 5. Ansøgningsproces Hvem skal ansøgningen stiles til? Navn på kontaktperson Hvornår er der ansøgningsfrist? Hvordan ønsker virksomheden at modtage ansøgningen? Hvornår er der jobsamtaler? Få mere viden Din grundige gennemlæsning vil ofte give anledning til spørgsmål, og måske finder du oplysninger mellem linjerne, som du vil undersøge, inden du begynder at skrive. Som udgangspunkt er det en rigtig god idé at kontakte virksomheden telefonisk for at få mere viden, så du kan skrive en mere målrettet ansøgning. Samtidig gør du opmærksom på dig selv, men husk, at du allerede i telefonen efterlader et enten godt, neutralt eller uhensigtsmæssigt førstehåndsindtryk. Vær forberedt, så du ved, hvad du vil have svar på. Du bør også undersøge, om der er personer i dit netværk, eksempelvis på LinkedIn, som kan give dig mere viden om branchen, virksomheden eller måske endda jobbet. Tøv ikke med at kontakte disse personer en anden gang er situationen måske omvendt, og så er du klar til at hjælpe dem.

7 AS3 7 Det er afgørende, at du fokuserer på dine stærkeste og mest relevante aktiver i forhold til jobbet og til virksomheden. Ansøgningen skal skaffe dig en jobsamtale. På virksomhedens egen hjemmeside finder du et væld af oplysninger om eksempelvis produkter, værdier, holdninger, pressemeddelelser, ledelse, organisation eller personalepolitik. Vær godt orienteret på hjemmesiden, inden du skriver din ansøgning. Hvis du får nye og relevante informationer, kan du føje dem til dit skema, så det hele tiden er opdateret. Nogle virksomheder indkalder løbende til samtale og slutter processen, når den rigtige kandidat er fundet. Er dette tilfældet, bør du sende din ansøgning så hurtigt som muligt. Sortér din viden Nu har du indhentet megen viden om jobbet og virksomheden og skal finde ud af, hvad du vil matche i din ansøgning og i dit CV. Det er afgørende, at du fokuserer på dine stærkeste og mest relevante aktiver i forhold til jobbet og til virksomheden. Ansøgningen skal skaffe dig en jobsamtale. Når du skal frasortere information, kan det måske hjælpe at tænke på, at: nogle krav til jobbet er selvforklarende i en ansøgning, eksempelvis hvis der er krav om, at du skal være skriftligt velformuleret nogle krav er irrelevante at beskrive, mens du kan redegøre for andre i dit CV måske kan du slå flere krav sammen og spare plads.

8 AS3 8 Sådan gør du Når du har nok viden og har besluttet dig for, hvilke krav og informationer du vil matche i din ansøgning, kan du begynde at skrive. Vi anbefaler følgende metode: Afsender Det skal fremgå tydeligt, hvem der er afsender. Dette kan enten stå i et sidehoved eller i en sidefod: navn adresse og telefonnummer link til din profil på LinkedIn, hvis du er medlem Adresse felt Adressefeltet skal indeholde: virksomhedens navn attention person eventuelt virksomhedens adresse dato Overskrift Din overskrift skal fænge og eksempelvis beskrive, hvad der kendetegner dig. En overskrift, der blot hedder Ansøgning er hverken målrettet eller interessant. Du bør som minimum referere til, hvilket job du søger. Indledning Skriv en kort og præcis indledning, der beskriver dit ærinde, og hvor du har set annoncen. Her er det også oplagt at referere til en telefonsamtale med en kontaktperson i virksomheden. Baggrund Hvis du i dit CV har et resumé, hvilket er en rigtig god idé, kan du udelade et baggrundsafsnit og gå direkte til din motivation. Hvis du ikke har et resumé i dit CV, skal du på højest fem linjer beskrive din baggrund og dine kompetencer. Hvis det er relevant så nævn din uddannelse og de virksomheder, du har arbejdet i. Nævn også dine vigtigste faglige kompetencer. Motivation Beskriv kort hvorfor du søger netop dette job. Din motivation kan komme fra brancheerfaring, din uddannelsesmæssige baggrund eller kendskab til virksomheden. Du kan også tage afsæt i en telefonsamtale med en kontaktperson eller en person i dit netværk, der arbejder i virksomheden. Matche kravene Her skal du fortælle, hvordan du opfylder både de faglige og personlige krav fra annoncen. Beskriv dine kompetencer, så de matcher kravene klart, ærligt og troværdigt. Du skal ikke oversælge dine evner ved at bruge mange rosende ord om dig selv, da det let skaber en uhensigtsmæssig skepsis hos modtageren. Du skal skrive fremadrettet mod jobbet ved at gøre det klart, hvilke opgaver du kan løse, og hvordan du vil gøre det på baggrund af dine erfaringer og kompetencer. Du skal ikke beskrive, hvad du har lavet i dine tidligere job alt dette er i forvejen nævnt i dit CV. Nævn de kompetencer først, der er vigtigst for jobbet. Begynd med de faglige, som også skal fylde mest, og slut med højest tre personlige og relevante egenskaber. Mange virksomheder bruger rekrutteringssystemer eller søgerobotter, der udvælger de ansøgere med de mest relevante kompetencer. Derfor skal du bruge de samme nøgleord, som er nævnt i jobannoncen. Andre oplysninger Husk at nævne andre eventuelle fordele, der måske ikke står i annoncen, men som særligt kvalificerer dig til jobbet. Tag også stilling til andre særlige forhold, der er nævnt i annoncen. Det kan være arbejdstiden eller skiftende arbejdssteder. Afslutning Du skal slutte kort og præcist af ved eventuelt at sammenfatte, hvorfor du er den rette til jobbet. Ofte er den sidste sætning rettet mod en kommende jobsamtale, hvilket jo er selve formålet med ansøgningen. Slut helt af med at skrive under. Bilag Under din underskrift kan du anføre bilag. Du skal altid medsende dit CV, og ønsker virksomheden det, skal du også sende eksamensbeviser eller anbefalinger.

9 AS3 9 Gode råd Din ansøgning skal være klar og tydelig i både form og indhold. Antag at modtageren har meget travlt, og vedkommende skal derfor hurtigt kunne forestille sig, hvad du kan, og hvem du er. Skriv kort og præcist og beskriv dig selv og dit kommende job i positive vendinger. Skriv i almindeligt og ligefremt sprog og undgå at blive formel eller familiær. Undgå floskler og klichéer. Floskler er intetsigende vendinger, og klicheer er meget brugte ord eller udtryk. Undgå stavefejl. Det er svært at læse korrektur på egne skriverier, da man let læser henover fejlene, så få en person, der er sprogligt dygtig, til at læse din ansøgning og dit CV igennem. Gør din ansøgning overskuelig og brug en letlæselig skrifttype og størrelse. Lav afsnit i din tekst, og del den op med underoverskrifter eller i punktopstilling. Overvej hvem du henvender dig til og om eksempelvis farver, billeder eller andre effekter er relevante. Vurder sammenhængen mellem din ansøgning og dit CV både i forhold til indhold og layout. Modtageren skal kunne genkende dig begge steder (og i øvrigt også gerne på LinkedIn) og må ikke trættes af unødvendige gentagelser. Søger du i det private, bør din ansøgning højest fylde en A4-side. I det offentlige er lidt længere ansøgninger mere udbredt. Vær opmærksom på hvordan virksomheden ønsker at modtage din ansøgning. Er det via , et rekrutteringssystem eller måske som et kort filmklip? Overhold ønskerne. Hvis du søger via , skal du vedhæfte ansøgning og CV i pdf-format og skrive en kort tekst i selve en, der fortæller, hvilken stilling du søger. Tjek igen om din ansøgning matcher annoncen har du svaret på alle relevante krav? Vær opmærksom på om virksomheden løbende kalder ansøgere til samtale. Er det tilfældet, skal du sende din ansøgning så hurtigt som muligt.

10 AS3 10 Virksomhedens svar De fleste virksomheder sender en bekræftelse kort tid efter at have modtaget din ansøgning og nogle angiver samtidig, hvor længe der vil gå, inden de indkalder ansøgere til samtale. Selv om du ikke umiddelbart bliver kaldt til samtale, kan der godt gå flere uger, før du får en indkaldelse eller et afslag. Hvis du bliver indkaldt til samtale, skal du til at forberede dig yderligere og bruge de informationer, du allerede har. Måske får du brug for endnu mere viden, så du kan tale med om eksempelvis branche, værdier, produkter og ejerforhold. Derudover bør du forberede svar til de spørgsmål, du kan forvente at få øv dig eventuelt med en anden person. Du bør også selv forberede nogle spørgsmål, som viser din interesse i jobbet og i virksomheden. Det er værd at huske, at den gode jobsamtale er en dialog, hvor begge parter ser hinanden an. Virksomheden vurderer selvfølgelig dig, men du skal også vurdere virksomheden og jobbet og forholde dig til, om du kan se dig selv i netop denne stilling på netop denne arbejdsplads. Har du ikke hørt fra virksomheden efter et par uger, kan du godt tillade dig at ringe eller e for at høre, hvor langt de er i processen. I nogle brancher betaler det sig at tage kontakt endnu hurtigere. Afslag Langt fra alle ansøgninger resulterer i en jobsamtale, og det er ærgerligt at få et afslag, især hvis jobbet er som skabt til dine ønsker. Ofte tager vi et afslag som udtryk for, at vi ikke er gode nok eller, at vi har skrevet noget forkert i ansøgningen. Men sandheden er, at rigtig mange afslag skyldes, at virksomheden kun kan tage et fåtal ansøgere til samtale, selv om der er mange kvalificerede ansøgninger. Har du fået et afslag, skal du lige komme dig over den første skuffelse, men herefter kan du bruge afslaget til at komme videre i din jobsøgning ved at stille dig selv følgende spørgsmål: Matcher du kravene fra jobannoncen, og har du fået beskrevet det ordentligt? Har du formuleret din ansøgning og dit CV klart, tydeligt og fremadrettet, eller kan du blive skarpere her? Mangler du væsentlig information om dig selv og dine kompetencer? Er dit layout tiltrækkende? Du kan med fordel bruge afslaget til at ringe til din kontaktperson i virksomheden og spørge om: hvad virksomheden især har lagt vægt på hos den valgte ansøger? hvordan du kan forbedre dine chancer for at få et tilsvarende job en anden gang? På den måde får du både feedback og en afklaring, hvilket styrker dig i din jobsøgningsproces. Det kan også være, at afslaget åbner dine øjne for at søge bredere eller i andre retninger. Når du ringer, er det imidlertid vigtigt, at du ikke vil diskutere beslutningen. Du ringer, fordi du vil lære og blive klogere, og får du en god dialog, har du samtidig udvidet dit netværk.

11 AS3 11

12 AS3 12 Uopfordret ansøgning Sådan gør du Du har initiativet, når du søger uopfordret. når du selv tager initiativet Hvis du skal skrive en uopfordret ansøgning, kan du langt hen ad vejen benytte de samme retningslinjer, som når du svarer på en jobannonce. Dog er nogle forhold anderledes, da det nu er dig, der er opsøgende. Derfor har du initiativet hele vejen gennem processen, hvilket stiller krav til din forberedelse og opfølgning skal du være endnu mere præcis og klar med dit budskab, eventuelt ved at kombinere ansøgning og CV på en A4-side. bestemmer du, hvad jobbet skal indeholde, og konkurrencen er sjældent stor skal du vide, hvad du vil og kan og have en klar formodning om, at du kan matche virksomhedens behov eller løse nogle konkrete udfordringer kan du vise, at du er fleksibel ved eksempelvis at skrive, at du kan begynde med det samme, eller at du er geografisk mobil. Undersøg dit jobmarked Du skal først afdække, hvilke virksomheder du vil henvende dig til, og her kan elektroniske eller trykte medier, virksomhedsdatabaser eller dit netværk være en hjælp. Når du har en virksomhedsliste, skal du finde den rigtige kontaktperson, så din ansøgning ender hos en konkret og relevant person. Ring til virksomheden og spørg hvem du skal stile ansøgningen til eller find navnet på LinkedIn. Har du en person i dit netværk i virksomheden, kan du sandsynligvis få vedkommende til at gøre opmærksom på din ansøgning. Din netværksperson behøver ikke at anbefale dig, men blot bane vejen.

13 AS3 13 Skriv ansøgningen Ansøgningen skal være meget kort og præcis og skal på et halv minut give et klart billede af, hvem du er. Derfor er det en god idé at kombinere ansøgning og CV. Overskrift Du skal fange modtagerens opmærksomhed med det samme ved eksempelvis at beskrive en kompetence, der kendetegner dig, og som giver lyst til at læse videre. Det er ikke nok blot at skrive Uopfordret ansøgning. Indledning Også her beskriver du kort og præcist dit ærinde, og hvorfor du henvender dig. Har du talt med den person, du skriver til, bør du referere til jeres samtale. Husk også at gøre opmærksom på, at du søger uopfordret. Hvad kan jeg tilbyde? Da du ikke har en annonce at forholde dig til, tager du udgangspunkt i dine faglige og personlige kompetencer og i dine resultater. Skriv direkte, eventuelt i punktform, hvad du forestiller dig at lave, hvilke erfaringer du har, og hvordan du vil udføre opgaverne. Du skal give modtageren mulighed for at se dig arbejde i virksomheden i et konkret job. Andre oplysninger Her kan du tilføje andre argumenter, som ikke omhandler dine faglige eller personlige kompetencer. Eksempelvis at du er interesseret i projekt- eller vikaransættelse eller, at du er fleksibel i forhold til arbejdstid. Afslutning Du har større chance for at få et godt resultat med en uopfordret ansøgning, hvis du følger op på din henvendelse inden for en uge. Det kan være en god idé at skrive i afslutningen, at du vil ringe for at følge op.

14 AS3 14 Nedenfor er de vigtigste forskelle og ligheder skitseret mellem de to ansøgningstyper. OPFORDRET ANSØGNING Dit navn Din adresse Postnummer og by UOPFORDRET ANSØGNING Dit navn Din adresse Postnummer og by Firmanavn Attention-person Eventuelt adresse Dato Firmanavn Attention-person Eventuelt adresse Dato Overskrift refererer til annoncen Overskrift hvad kan du tilbyde? Overvej blikfang Indledning refererer til annoncen Indledning nævn at dette er en uopfordret ansøgning Baggrund en kort beskrivelse af, hvem du er Baggrund en kort beskrivelse af, hvem du er Motivation hvorfor du søger netop dette job Motivation hvorfor du søger netop dette job Svar på faglige kompetencer hvordan du opfylder de faglige krav Hvilke faglige kompetencer du kan tilbyde Svar på personlige kompetencer hvordan du opfylder de personlige krav Hvilke personlige kompetencer du kan tilbyde Andre oplysninger beskriv eventuelt andre forhold, der kvalificerer dig til jobbet Andre oplysninger beskriv hvordan du kan være fleksibel i forhold til jobbet Afslutning kort, præcis og fremadrettet Afslutning fasthold initiativet Med venlig hilsen Dit navn og din underskrift Med venlig hilsen Dit navn og din underskrift Nævn hvilke bilag du vedlægger, eksempelvis dit CV Nævn hvilke bilag du vedlægger, eksempelvis dit CV Opfølgning på uopfordret ansøgning Hold fast i dit initiativ og ring til kontaktpersonen senest en uge efter, at du har sendt ansøgningen. Denne opfølgning har ofte meget stor positiv betydning for, om du får et møde i stand eller ej. Hvis du har sendt mange uopfordrede ansøgninger, kan det være en stor opgave at ringe til dem alle. Send derfor kun ansøgninger af sted, som du kan følge op på. Afslag Det kan let føles som om, at du får mange afslag, når du søger uopfordret, men det hænger sammen med, at du selv prøver at skabe et job, eller at timingen er forkert. Afslagene kan give anledning til følgende spørgsmål: Er din ansøgning og dit CV formuleret tilstrækkeligt klart og tydeligt, så din kontaktperson ved, hvad du kan og vil? Mangler du væsentlig information om dig selv og dine kompetencer? Har du undersøgt dine muligheder grundigt nok? Har du undersøgt virksomhedens behov grundigt nok? Opsøger du de rigtige virksomheder?

15 AS3 15 Værd at huske Forbered dig altid grundigt inden du skriver din ansøgning. Det betaler sig. Indhent og strukturer så mange oplysninger som muligt. Ring og stil uddybende spørgsmål. Skriv kort, præcist og fremadrettet. Skab sammenhæng mellem indhold og layout og til dit CV. Undgå gentagelser. Læg vægt på hvad du vil og kan frem for, hvad du har gjort. Det står i CV et. Få en anden til at læse korrektur. Personlig konklusion Hvilke erfaringer har du gjort dig med at skrive opfordrede ansøgninger? Har du gjort dig nogle erfaringer med uopfordrede ansøgninger? Hvad har du fået ud af eventuelle afslag? Har du fået andre til at give dig feedback på dine ansøgninger? Hvad har du i dette afsnit hæftet dig særligt ved? Hvordan kan du bruge det fremadrettet?

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god Telefonsamtalen Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god idé. Derfor skal du forberede dig,

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af Jobmål Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af styringen. Sådan er det også med jobsøgning. AS3 3 Jobmål

Læs mere

Ansøgningen: Skriv løs. Workshop

Ansøgningen: Skriv løs. Workshop Ansøgningen: Skriv løs Workshop Agenda Annoncer Ansøgningen Eksempler på blikfang Skriv løs Annonce analyse Læs annoncen grundigt Læs mellem linjerne Understreg vigtige ord som f.eks. kompetencer og værdier

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Jobsamtalen. Baggrund

Jobsamtalen. Baggrund Jobsamtalen AS3 2 Jobsamtalen er et afgørende tidspunkt i en ansættelsesproces for både dig og virksomheden. Det er her, I ser hinanden an og begge parter vurderer, om en ansættelse er en mulighed. AS3

Læs mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere Jobmarkedet Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere sandsynligt er det, at du får solgt dit

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

SKRIV DIG I JOB. Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv.

SKRIV DIG I JOB. Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv. SKRIV DIG I JOB Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv. SKRIV DIG I JOB I denne folder får du konkrete tips til at skrive jobansøgning og cv. Du får også viden om, hvad du skal gøre, før du sætter

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job Fra UNI til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning 1. Tjek dit Jobmål mht. Jobtype Arbejdsopgaver Geografi 2. Find interessante virksomheder via: Krak Navne, Numre og Erhverv (NNE) Købmandstandens

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016 DEN RIGTIGE ANSØGNING Guide med skabelon og forklaring DEN RIGTIGE ANSØGNING Den rigtige ansøgning er overskuelig, præcis og fængende. Det er en teaser, som efterlader læseren med et ønske om at få mere

Læs mere

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP SØG UOPFORDRET Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP Tag på workshop og få tips til at søge job uopfordret. danskmetal.dk/booking INDHOLD 4 SØG UOPFORDRET 5 DET SKAL DU UNDERSØGE

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

Tips til en optimal onlineannonce

Tips til en optimal onlineannonce Tips til en optimal onlineannonce kandidathuset.dk Kære annoncør Det kan være svært at skrive den perfekte jobannonce, der tiltrækker de helt rigtige kandidater. Vi har samlet de vigtigste tips til at

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

Indledning Information

Indledning Information Januar 2015 INDHOLDFORTEGNELSE Indledning Information 1 Modul 1 Din personlige profil og strategi 2 Modul 2 Din ansøgning 2 Modul 3 Dit CV. 3 Modul 4 Præsentation af dig 3 Modul 5 Netværk - hvad - hvordan

Læs mere

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i:

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: HVAD der er vigtigt når du skal lave et professionelt CV HVORDAN du skal gøre det og HVORFOR du skal gøre det på den måde

Læs mere

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold DIT CV PÅ JOBNET.DK Dit CV på jobnet.dk Side 1 Indhold 1. CV et din nøgle til dagpenge og job.... 2 2. Derfor skal dit CV på jobnet.dk... 2 3. CV-samtalen... 2 4. Generelle krav... 2 5. Undgå problemer

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

Undervisningsforløb søg lærepladsen

Undervisningsforløb søg lærepladsen Undervisningsforløb søg lærepladsen Sammenhæng: Forløbet er en beskrivelse af, hvad man kan undervise i, i forbindelse med erhvervsbesøg hos virksomheden Stiholt. Undervisningen retter sig især imod Ansøgningen

Læs mere

Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt

Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt Curriculum Vitae Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt over dit professionelle livsforløb, hvor du angiver dine uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer. Derudover kan du

Læs mere

Jobformidlere. Jobformidlere

Jobformidlere. Jobformidlere Jobformidlere Der fi ndes en række virksomheder, som lever af at hjælpe andre virksomheder med at skabe kontakt til jobsøgende og ad den vej besætte ledige stillinger. Under én hat kalder vi dem her for

Læs mere

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager.

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. 2012 Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2012 Indhold 1. Baggrund side 2 2. Resume side 2 3. Nye tendenser i virksomhedernes

Læs mere

Rekruttering. Fredensborg.dk/job

Rekruttering. Fredensborg.dk/job Rekruttering Fredensborg.dk/job Når vi i Fredensborg Kommune skal rekruttere nye medarbejdere er det vigtigt, at vi med ord og billeder fortæller en historie. En historie, der giver ansøgerne lyst til

Læs mere

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Fra DTU til Job Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Program 9.00 Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Virksomhedsbesøg: Danske Bank NNIT KMD 3Shape Netcompany Program

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

Ansøgning Motiverende Omslags Brev

Ansøgning Motiverende Omslags Brev - Åbning Kære Hr., Formel, mandelig modtager, navn ukendt Kære Fru., Formel, kvindelig modtager, navn ukendt Formel, modtager navn og køn ukendt Kære Hr., Kære Fru., Formel, når man henvender sig til adskillige

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015

KARRIERE-COCKTAIL AARHUS UNIVERSITET KARRIERE-COCKTAIL ARNE N. SKOV REGNSKABSCHEF 17. NOVEMBER 2015 PLANLÆGNING AF JOBSØGNINGSPROCES Emnepunkter: Indledende jobsøgningsfase Ansøgning, CV Jobsamtale Efter samtalen INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Der findes ingen klare anbefalinger for hvordan man sikrer sig det

Læs mere

GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING

GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING God planlægning sparer tid Sat lidt på spidsen kan målet med en rekruttering koges ned til at finde den bedst egnede medarbejder til jobbet og så hurtigt som muligt.

Læs mere

At skrive en artikel

At skrive en artikel At skrive en artikel 1. Du kan vælge mellem 3 artikeltyper o Portrætartikel, som beskriver en person, der er interessant i forhold til et bestemt emne. o Baggrundsartikel, der vil informere om et emne.

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

Regler om ansættelse

Regler om ansættelse Regler om ansættelse 2010 Holdning Det er holdningen i Ringsted Kommune, at der skal arbejdes professionelt med rekruttering Rekrutteringsprocessen afspejler, at der i Ringsted Kommune arbejdes efter værdierne

Læs mere

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Kar råd riere giv nin g Mål og krav Det at skrive et cv og en ansøgning kan for nogle være en stor udfordring dels får du mange forskellige råd

Læs mere

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler Her får du en guide til, hvordan du kan forberede, gennemføre og følge op på en medarbejder-udviklingssamtale (MUS). Der findes et utal af skemaer og anbefalinger til, hvordan en MUS skal forløbe. Det

Læs mere

Move On - det effektive afsæt

Move On - det effektive afsæt Move On - det effektive afsæt Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man bliver jobsøgende. For de flestes ved kommende er det en ret uvant situation, som man kun oplever få gange i et arbejdsliv.

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

Ansættelse af Direktør i Holbæk Kommune

Ansættelse af Direktør i Holbæk Kommune 24.november 2016 i Holbæk Kommune Indledning Ifølge aftale fremsendes hermed beskrivelse af ansættelsesproces vedrørende stillingen som direktør i Holbæk Kommune Ansvarlig konsulent er undertegnede Jakob

Læs mere

Pressevejledning Hillerød Kommune

Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning... 2 En åben kommune... 2 Orienterer altid kommunens kommunikationsrådgiver... 2 Hvem må udtale sig?... 2 Når journalisten ringer... 3 Tavshedspligt...

Læs mere

Gør jobannoncen skarp

Gør jobannoncen skarp God kommunikation i Region Syddanmark Gør jobannoncen skarp Se din jobannonce som en salgsannonce Introduktion Du skal se jobannoncen som en salgsannonce. Du skal sælge din arbejdsplads og den ledige stilling

Læs mere

CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning

CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning NETVÆRK Hver 4. akademiker fik job via netværk i 2012 og det tal er stigende! Flere nyuddannede end erfarne

Læs mere

Basisbrugen af OHRMS. Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2. Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3

Basisbrugen af OHRMS. Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2. Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3 Basisbrugen af OHRMS Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2 Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3 Step 3: Opret en stillingsannonce til projektmappen side 6 Step 4: 1. sortering

Læs mere

KOM HURTIGT I ARBEJDE

KOM HURTIGT I ARBEJDE KOM HURTIGT I ARBEJDE RÅD OM JOBSØGNING INDHOLD EFFEKTIV JOBSØGNING 4 FIND JOBBET 6 NETVÆRK 8 FØR DU SKIVER 10 ANSØGNINGEN 12 DEN OPFORDREDE ANSØGNING 17 DEN UOPFORDREDE ANSØGNING 18 DET MÅLRETTEDE CV

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler.

ANNONCER. Proces Beskrivelse Handling. Der åbnes et nyt skærmbillede med en oversigt over oprettede annonceringskanaler. ANNONCER Proces Beskrivelse Handling Fremfind job Fremfind jobbet via boksen Jobs Klik på jobtitlen Start annonceringsproces Slå jobbet op Annoncer på Ekstern side (egen hjemmeside) Klik på fanen Annoncering

Læs mere

Vejledning til Jobloggen

Vejledning til Jobloggen Vejledning til Jobloggen Indhold: Hvad finder du på jobloggens forside? s. 2 Sådan opretter du en log om jobsøgning s. 3 Sådan ændrer du status på en log s. 7 Sådan vedhæfter du en ansøgning til en log

Læs mere

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog JOBLOG Sådan bruger du din joblog INDHOLD 4 BRUG DIN JOBLOG AKTIVT 5 FÅ OVERBLIK OVER DINE JOBANSØGNINGER 6 STATUS PÅ JOBANSØGNING 7 OPRET NY JOBSØGNING 9 ARBEJDSTID 10 ANSØGNINGSMETODE 11 ANSØGNINGSDATO

Læs mere

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5.

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. marts 2015 1 Afklaring Det gode CV Den gode ansøgning 2 LEDESTJERNEN Dit ansøgningsmateriale

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Silkeborg Handelsskole Side 1 af 6 Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Præsentation Karin Elmedal Laursen, Medarbejderkonsulent i Jyske Bank Susan Bergqvist, Medarbejderkonsulent

Læs mere

LINKED-IN OPTIMERING HVORFOR OG HVORDAN?

LINKED-IN OPTIMERING HVORFOR OG HVORDAN? LINKED-IN OPTIMERING HVORFOR OG HVORDAN? ALLE SPØRGSMÅL ER VELKOMNE 2 DELE DEL 1: HVAD ER FORMÅLET MED LINKEDIN? Reflektioner over mediet, og formålet ved at bruge det DEL 2: HVORDAN SKRIVER MAN EN LINKEDIN

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan bruger du din Joblog på Jobnet

V E J L E D N I N G. Sådan bruger du din Joblog på Jobnet V E J L E D N I N G Sådan bruger du din Joblog på Jobnet Indhold: Side: Registrering Åbn Joblog 2 Hvilket job? 3 Hvilken arbejdsplads? 3 Hvor langt er du med at søge dette job? 4 Huskeliste 4 Mine egne

Læs mere

Sådan får I jeres historie i pressen

Sådan får I jeres historie i pressen Sådan får I jeres historie i pressen Jeres arrangement til Dansk Naturvidenskabsfestival er en oplagt anledning til at synliggøre jeres institution og fortælle om jeres aktiviteter i medierne. Derudover

Læs mere

HR- Chefens svar. Job-guide

HR- Chefens svar. Job-guide HR- Chefens svar Job-guide Arbejdsliv Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed? At opbygge en succesfuld karriere hos Scandic Entreprise Aps forventer vi, at

Læs mere

Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE

Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE Tilbud til dig som er ledig Samtaler og aktiviteter DEN GODE SAMTALE Indholdsfortegnelse Diverse informationer og Jobspor... 2 En af nedenstående 2 samtaletyper skal du mindst vælge hver 13. uge... 3 Sparring

Læs mere

Forløb?lpasses den enkelte virksomhed /leder/medarbejder

Forløb?lpasses den enkelte virksomhed /leder/medarbejder Outplacement Hvem er expuri.com? expuri.com etablereret 1. august 2012 Grundlagt af nogle af branchens mest erfarne headhuntere alle?dligere direktører fra branchen Håndværkere,som samlet har mere 50 års

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

Peer-Støtte i Region Hovedstaden

Peer-Støtte i Region Hovedstaden Peer-Støtte i Region Hovedstaden Erfaringer, der gør en forskel Indhold 1. Peer-støttemedarbejderens kvalifikationer s. 1 2. Opslag s. 2 3. Ansættelsesudvalg s. 2 4. Kriterier, hvad er vigtigt at kigge

Læs mere

Brugervejledning for virksomheder

Brugervejledning for virksomheder Brugervejledning for virksomheder Indholdsfortegnelse 1 Hvad kan virksomheden bruge Praktikpladsen.dk til?... 2 2 Virksomhedens forside... 2 3 Rediger virksomhedsprofil... 3 3.1 Stamdata... 3 3.2 Øvrige

Læs mere

Magistrenes Arbejdsløshedskasse Mimersgade 47 2200 København N Telefon 70 20 39 71. ma@ma-kasse.dk ma-kasse.dk

Magistrenes Arbejdsløshedskasse Mimersgade 47 2200 København N Telefon 70 20 39 71. ma@ma-kasse.dk ma-kasse.dk Magistrenes Arbejdsløshedskasse Mimersgade 47 2200 København N Telefon 70 20 39 71 ma@ma-kasse.dk ma-kasse.dk MA - Odense Slotsgade 21B, 4. sal 5000 Odense C Telefon 70 20 39 71 MA - Århus Vesterbro Torv

Læs mere

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Denne version er senest opdateret: 09.01.2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sådan logger du på... 2 Rediger brugerprofil...

Læs mere

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord Jobsøgning - set fra en headhunters skrivebord Hvad er vigtigst for jobsucces? Kapabiliteter: Kapabiliteter: Færdigheder Intelligens Personlighed Motivation 1. Intelligens 2. Personlighed 3. Motivation

Læs mere

Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA

Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA Ansøgningsfrist 1. juni 2015 Læs venligst medfølgende vejledning grundigt, før du udfylder ansøgningsskemaet. Du bedes udfylde

Læs mere

Vejledning til jobloggen

Vejledning til jobloggen Vejledning til jobloggen Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside Indhold Sådan finder du jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside... 2 Sådan opretter du en log... 3

Læs mere

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

Møder til glæde og gavn i Vesthimmerlands Kommune

Møder til glæde og gavn i Vesthimmerlands Kommune Møder til glæde og gavn i Vesthimmerlands Kommune Møder til glæde og gavn? Møder, møder, møder Du kan sikkert nikke genkendende til, at en betragtelig del af din arbejdstid bruges på forskellige møder.

Læs mere

Ansøgningsskema Grundlovspuljen

Ansøgningsskema Grundlovspuljen Side 1 af 5 Ansøgningsskema Grundlovspuljen Ansøgning til 1. runde 25/2 25/4 2014. Ansøgninger på min. 100.000 kr. Ansøger Navn på ansøgerorganisation Skriv navnet på den enhed (forening, institution eller

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Guide til din joblog

Guide til din joblog Guide til din joblog Guide til din joblog For at få dine dagpenge udbetalt er der en del lovkrav, du skal opfylde. Du skal blandt andet dokumentere din jobsøgning hver eneste uge. Det gør du ved at opdatere

Læs mere

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn Nyt job god løn SNYD IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER Nyt job til den rigtige løn Danske Fysioterapeuter har valgt at sætte fokus på de muligheder og faldgruber der er, når man skal have løn og vilkår

Læs mere

Fra succeshistorier til personlige kompetencer - webinar

Fra succeshistorier til personlige kompetencer - webinar Fra succeshistorier til personlige kompetencer - webinar Velkommen webinaret starter snart På dette webinar vil underviseren (dagens host ) assisteres af en chatmaster. Du er velkommen til at stille spørgsmål

Læs mere

Sådan arbejder du med jobsøgningslog

Sådan arbejder du med jobsøgningslog Sådan arbejder du med jobsøgningslog Når du skal oprette en log, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Derefter klikker du på MIN JOBSØGNING i den sorte menu øverst på siden. Du kan se Jobnets værktøjer,

Læs mere

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder?

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder? Hvordan håndteres den svære samtale i mindre virksomheder? 1. Den svære samtale 2. Forberedelse til samtalen 3. Afholdelse af selve samtalen 4. Skabelon til afholdelse af samtalen 5. Opfølgning på samtalen

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed, end på andre skoler. Erfaringsbaseret e-learningsforløb i en tilknytning til en mentor, med nye tanker og ny bevidsthed

Læs mere

Employer Branding. En analyse af udbredelsen af Employer Branding i Region Nordjylland.

Employer Branding. En analyse af udbredelsen af Employer Branding i Region Nordjylland. En analyse af udbredelsen af Employer Branding i Region Nordjylland. Baggrund og formål NORDJYSKE Medier ønsker at samle en række større nordjyske virksomheder til et seminar om, for herigennem at inspirere

Læs mere

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse ADHD-foreningens Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse Rekruttering: 8 målrettede trin 1. Overvej: Hvad skal vi bruge frivillige til? 2. Beskriv opgaven 3. Lav en frivilligprofil 4. Bestem metode

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Ansættelse af kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn. Kommune

Ansættelse af kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn. Kommune 9.august 2015 i Faaborg-Midtfyn Kommune Indledning Ifølge aftale fremsendes hermed beskrivelse af ansættelsesproces vedrørende stillingen som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune Ansvarlig konsulent

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil Lær at sælge med LinkedIn Del 1: Din profil Kom godt i gang 1) Undgå at spamme dit netværk med ligegyldige opdateringer Før du går i gang med at ændre i din profil, er der en vigtig ting, du skal gøre.

Læs mere