TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder."

Transkript

1 Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Møderne starter med flaghejsning Møderne slutter med mikroråb, håndtryk og spejderbror Alle møder i uniform og tørklæde på møder og ture Sange: Flagsangen, spejderbror samt et passende udvalg af spejdersange Mikroerne arbejder i patruljer. Der er ikke faste patruljeledere, men den enkelte kan tildeles særlige simple opgaver. Lederne har det fulde ansvar for alle møder og arrangementer. Mikrospejderne skal have muligheder for valg. Pas på med konkurrence imellem patruljerne. Lejrsport Mikroerne deltager i madlavning, båltænding, opvask, opsætning af telte samt oprydning, men lederne må påregne at gøre en del af arbejdet. Mikroerne skal kunne binde råbåndsknob, sløjfe og flagknob. Mikrospejderne bruger ikke kniv, bortset fra urteknive til madlavning. Lederne er ansvarlige for børnenes hygiejne. Orientering Mikrospejderne prøver forskellige typer løb, som ikke kræver læsefærdigheder eller brug af kort og kompas. Det kan f. eks. være sporløb, billedløb eller stjerneløb o.s.v. Mikroerne bør prøve aftenvandring sammen med en leder. Natur Mikroerne skal opleve forskellige landskabstyper og deres dyreliv: skov, strand, mark o.s.v. De skal have kendskab til spiselige planter i naturen. De skal kende og overholde de vigtigste færdselsregler i naturen: ikke smide affald, ikke brække grene af levende træer, rykke blomster op med rod o.s.v. De skal prøve at arbejde kreativt med indsamlede naturmaterialer: Kastanjedyr, bladbilleder, o.s.v. Klar dig selv/førstehjælp Mikrospejderne skal kende deres egen adresse, telefonnummer, og fødselsdato. De skal kunne ringe 112, sætte plaster rigtigt på og kende badereglerne. Der kan arbejdes med at børnene kender deres egen adresse, telefonnummer og fødselsdato. Mikroerne deltager ikke i internationale lejre, medmindre disse foregår i Danmark. Viden om børn i andre lande leges ind.

2 Mikrospejdernes sommerlejr varer ca. 4 dage. De deltager i oprydning/rengøring efter møderne, men lederne må påregne at gøre en del af arbejdet.

3 Den rødetråd gennem tiden som minispejder. Møderne starter med flaghejsning Om vinteren melder minierne klar og starter med en sang Møderne slutter med spejderbror Minierne hejser flag uden hjælp fra lederne, som dog holder øje med, at flagknobene er bundet rigtigt. Alle møder i uniform og tørklæde på møder og ture Sange: Flagsangen, spejderbror samt et passende udvalg af spejdersange Minierne arbejder i patruljer. Der er ikke faste patruljeledere, det går på skift. De ældste skal motiveres til at hjælpe de yngste og usikre. Lederne har det fulde ansvar for alle møder og arrangementer. Minispejderne skal have muligheder for valg og for at drage deres egne erfaringer. Lejrsport Minierne laver mad, tænder bål, rejser telt, vasker op og rydder op med vejledning/opsyn fra lederne. Minierne skal kunne binde råbåndsknob, sløjfe, dobbelt halvstik, tømmerstik og flagknob. De skal kunne binde vinkelbesnøringer, takle tovender,og udføre simpelt pionerarbejde: Savbuk, kongestol, stridsvogn, båre o.s.v. Minispejderne tager kniv- og savbevis, men de bruger ikke økse. De kan grave en bålplads og flytte tørv under vejledning/opsyn af ledere, men hvis jorden er meget hård, må lederne grave bålpladsen. På sommerlejren deltager minispejderne i opbygning af lejrplads med køkkenbord, indgangsportal o.s.v. Minierne tager 10km-mærket. Orientering Minierne prøver forskellige typer løb, som kun kræver simple læsefærdigheder og simpel brug af kort og kompas. Det kan f. eks. være kompasgang og løb efter o-løbskort eller bykort. Verdenshjørnerne og kompassets funktion gennemgås. Kortsignaturer til 4cm kort gennemgås og leges ind via spil/lege/stafetløb. Minierne prøver at gå efter kort under vejledning af ledere. De prøver aftenvandring og sporløb i mørke. Natur Minierne skal kende forskellige danske landskabstyper og deres dyreliv: skov, strand, mark o.s.v. De skal kende de mest almindelige planter, træer, svampe og fugle. De skal have kendskab til spiselige planter i naturen. De skal kende og overholde de vigtigste færdselsregler i naturen: ikke smide affald, ikke brække grene af levende træer, rykke blomster op med rod o.s.v. De skal prøve at fremstille foderbræt, fuglekasse, el. lign. Og arbejde med iagttagelser i naturen.

4 Klar dig selv/førstehjælp Minispejderne skal kende deres personlige mål og prøve at bruge dem. De skal kunne ringe 112, sætte plaster rigtigt på, også på fingerspids. De skal kende til førstehjælp ved forbrændinger. De skal kende reglerne for badning og færdsel på is. De skal have kendskab til førstehjælp til bevidstløse samt aflåst sideleje. Minierne deltager i internationale lejre. Viden om børn i andre lande formidles til dem via fortællinger og lege/aktiviteter. Minispejdernes sommerlejr varer ca. 8 dage, evt længere, hvis den foregår i udlandet. De skal selv rydde op og gøre rent efter møderne, men lederne må påregne at vejlede og hjælpe.

5 Den rødetråd gennem tiden som juniorspejder. Møderne starter flaghejsning Møderne slutter med spejderbror Juniorerne hejser flag uden hjælp fra lederne. Alle møder i uniform og tørklæde på møder og ture Sange: Flagsangen, spejderbror samt et passende udvalg af spejdersange, danske og udenlandske med simpel tekst Juniorerne arbejder i patruljer. Patruljelederrollen kan være fast eller gå på skift. De ældste/dygtige skal motiveres til at hjælpe de yngste og usikre. Lederne har hovedansvaret for alle møder og arrangementer, men patruljelederne skal lejlighedsvis prøve at planlægge og afholde et møde. Juniorpejderne skal have muligheder for medindflydelse og for at evaluere ture og møderækker. Lejrsport Juniorerne laver mad, tænder bål, rejser telt, vasker op og rydder op med begrænset vejledning/opsyn fra lederne, men lederne skal være til rådighed. Juniorerne skal kunne binde råbåndsknob, sløjfe, dobbelt halvstik, tømmerstik, pælestik, fiskerknude, flagknob og evt andre knob/stik efter behov. De skal kunne binde vinkelbesnøringer, krydsbesnøringer og ottetalsbesnøringer samt takle tovender. På divisionsturneringer og sommerlejre skal juniorspejderne selv opbygge en komplet lejrplads, men de kan have behov for hjælp fra ledere til særligt krævende opgaver. De tager kniv-, økse- og savbevis. De kan selv grave en bålplads og flytte tørv. Orientering Juniorerne prøver forskellige typer løb, som gerne må kræve simple læsefærdigheder og simpel brug af kort og kompas. Det kan f. eks. være kompasgang og løb efter 4 cm-kort i dagslys. Verdenshjørnerne og kompassets funktion gennemgås. Kortsignaturer til 4cm kort samt målestoksforhold gennemgås og bruges i praksis på o-løb. Juniorspejderne prøver nat/aftenløb efter 4cm-kort med mulighed for vejledning fra ledere. Juniorerne tager 20- og evt. 30km mærket Natur Juniorerne skal kende forskellige danske landskabstyper og deres dyreliv: skov, strand, mark o.s.v. De skal kende forskellige planter, træer, svampe, fugle og fuglestemmer. De skal kende til spiselige planter i naturen. De skal kende og overholde de vigtigste færdselsregler i naturen: ikke smide affald, ikke brække grene af levende træer, rykke blomster op med rod o.s.v. Desuden skal de gøres bevidste om miljøbeskyttelse i deres

6 egen dagligdag og det danske samfund. De kan evt prøve at fremstille foderbræt, fuglekasse, el. lign. og arbejde med iagttagelser i naturen. Klar dig selv/førstehjælp Juniorspejderne skal kende deres personlige mål og prøve at bruge dem. De skal kunne ringe 112, sætte plaster rigtigt på, også på fingerspids og vide, hvordan man standser en pulsåreblødning. De skal kende til førstehjælp ved forbrændinger og forfrysninger. De skal kende reglerne for badning og færdsel på is. De skal kende til førstehjælp til bevidstløse og kunne lægge en person i aflåst sideleje. Juniorspejderne deltager i internationale lejre. Viden om andre lande formidles til dem via fortællinger og lege/aktiviteter. De kan evt. have en venskabsflok i et andet nordisk land. Juniorspejdernes sommerlejr varer ca. 8 dage, evt længere, hvis den foregår i udlandet.

7 Den rødetråd gennem tiden som tropsspejder. Møderne starter flaghejsning Møderne slutter med Ja, vi er danske spejdere Troppen hejser flag uden hjælp fra lederne. Patruljemøderne starter og slutter med faste procedurer som spejderne selv vælger Alle møder som minimum med tørklæde på til møderne, Alle møder i uniform og tørklæde til ture m.m. Sange: Flagsangen, spejderbror samt et passende udvalg af spejdersange, danske og udenlandske. Troppen arbejder i patruljer. Der er en fast patruljeleder og patruljeassistent. Tropledelsen og patruljelederne skal motivere de ældste/dygtige til at hjælpe de yngste og usikre. Lederne har hovedansvaret for et månedligt tropsmøde og for de fleste ture. Desuden holder tropledelsen møder og evt ture for patruljelederne som et led i deres lederuddannelse. Patruljerne holder selv ugentlige patruljemøder og 1-3 årlige patruljeture. Tropledelsen besøger lejlighedsvis patruljemøderne. Spejderne skal have medindflydelse og være med til at evaluere ture og møderækker. Lejrsport Spejderne laver mad, tænder bål, rejser telt, vasker op og rydder op uden vejledning/opsyn fra lederne. Spejderne skal kunne binde råbåndsknob, sløjfe, dobbelt halvstik, tømmerstik, pælestik, fiskerknude, flagknob og mange andre knob/stik efter behov. De skal kunne binde vinkelbesnøringer, krydsbesnøringer og ottetalsbesnøringer samt takle og splejse tovender. På divisionsturneringer og sommerlejre skal spejderne selv opbygge en komplet lejrplads med bålplads. De skal prøve at indrette gammelmandsild og overnatte i bivuak. De skal have kniv-, økse- og savbevis. Orientering Spejderne prøver forskellige typer løb, som kræver kort og kompas. Det kan være forskellige typer løb efter 4 cm-kort og evt andre korttyper i dagslys og i mørke. Kompassets funktion, kortsignaturer og målestoksforhold gennemgås og bruges i praksis på o-løb. Spejderne lærer at indtegne poster på kort på grundlag af linie- og krydspejlinger. Spejdere over 15 år har mulighed for at deltage i sølvøkseløb, og det bør lederne opfordre til. Spejderne tager 30km-mærket og gerne større vandremærker. Natur Troppen skal kende forskellige danske landskabstyper og deres dyreliv: skov, strand, mark

8 o.s.v. De skal kende forskellige planter, træer, svampe og fugle, samt prøve at fremstille primi-mad med planter og frugter, som de selv har indsamlet. De skal kende til spiselige planter i naturen samt giftige planter og svampe. De skal kende og overholde de vigtigste færdselsregler i naturen: ikke smide affald, ikke brække grene af levende træer, rykke blomster op med rod o.s.v. Desuden skal de gøres bevidste om miljøbeskyttelse i deres egen dagligdag og det danske og internationale samfund. De kan evt prøve at fremstille foderbræt, fuglekasse, el. lign. og arbejde med iagttagelser i naturen. Naturdig selv/førstehjælp Klar dig selv/førstehjælp Spejderne skal kende deres personlige mål og prøve at bruge dem. De skal kunne ringe 112, sætte plaster rigtigt på, også på fingerspids og vide, hvordan man standser en pulsåreblødning. De skal kunne lave håndforbinding med tørklæde og kende til førstehjælp ved forbrændinger og forfrysninger. De skal kende reglerne for badning og færdsel på is. De skal kende til førstehjælp til bevidstløse og ved mistanke om brækket arm/ben. Hvis Troppen tager på fjeldtur, skal spejderne desuden kende til førstehjælp ved kuldevædechok. De bør også lære om kunstigt åndedræt, hvis lederne har gennemgået førstehjælpskursus eller der kan findes en ekstern instruktør. Troppen deltager i internationale lejre. Viden om andre lande formidles til dem via fortællinger, aktiviteter og deres egne undersøgelser/erfaringer. De kan evt. have en venskabsflok i et andet nordisk land. Spejdernes sommerlejr varer ca. 9 dage, evt længere, hvis den foregår i udlandet. De skal selv rydde op og gøre rent efter møderne samt indrette og vedligeholde deres patruljelokale. Tropsledelsen skal opfordre patruljelederne til at deltage i kurser arrangeret af division og korps. Spejderne må IKKE indtage alkohol eller stoffer på møder og ture.

9 Den rødetråd gennem tiden som senior. Klanmøderne starter og slutter med faste procedurer, som seniorerne selv fastsætter. Alle møder som minimum med tørklæde på til møderne, Alle møder i uniform og tørklæde til ture m.m. Seniorerne bør kende diverse danske og udenlandske spejdersange samt naturligvis spejderbror og flagsangen. Seniorspejderne arbejder i en samlet klan eller evt i mindre sjak. Der er en fast klanleder, men alle seniorerne er ansvarlige for arbejdet. Klanlederen skal sikre koordinering og løbende evaluering af klanens arbejde. Lejrsport, orientering, natur, klar dig selv/førstehjælp Seniorspejderne vedligeholder og udvikler deres generelle spejderfærdigheder afhængig af deres interesser og evner. Seniorspejderne deltager i internationale lejre og er med til at arrangere dem. Viden om andre lande tilegner de sig via deres egne undersøgelser og erfaringer. Seniorspejderne indretter og vedligeholder selv deres klanlokale, og de hjælper med vedligeholdelse af gruppens øvrige lokaler. De bør mindst hvert andet år deltage i kurser arrangeret af division eller korps. De bør have en eller flere venskabsklaner. Seniorspejdere over 18 år må drikke alkohol på møder og ture, hvis de i øvrigt kan gennemføre et program med seriøst, spejdermæssigt indhold. Indtagelse af alkohol må aldrig være et mål i sig selv. Seniorspejdere under 18 år skal have skriftlig tilladelse fra forældrene for at drikke alkohol på møder og ture.

Spejderloven. Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for:

Spejderloven. Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for: Trane håndbog 2014 Spejderloven Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for: At finde sin egen tro og have respekt for andres At værne om naturen At være en god kammerat At være hensynsfuld

Læs mere

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv.

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Færdighed Mini Junior Trop Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde

Læs mere

(Startopgave) - 0. Karlsvognen D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S A N T V O R S K O V D I V I S I O N

(Startopgave) - 0. Karlsvognen D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S A N T V O R S K O V D I V I S I O N (Startopgave) - 0 Natur Have deltaget i en naturtur og vist, at reglerne for færdsel i naturen er kendte. Kende mindst 5 vilde planter og mindst 5 træer og buske. Kunne følge en rute efter de to (spejder)

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Ebbe Skjalmssøn 2010 Den røde tråd sammenhæng mellem de enkelte grene inden for færdigheder og kompetencer.

Ebbe Skjalmssøn 2010 Den røde tråd sammenhæng mellem de enkelte grene inden for færdigheder og kompetencer. Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Kniven i hverdagen. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Økse Sav 2. års minier skal erhverve savmærket. Her fokuseres

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

tence-mærker Troppen

tence-mærker Troppen Kompetence tence-mærker for Troppen af De grønne pigespejdere Vejlby gruppe Indholdsfortegnelse Bål 3 Dolk og økse 4 Flaget 5 Knob 6 Kunstner 7 Lejrliv 8 Natur 9 Orientering og iagttagelse 10 Pionering

Læs mere

April 2017 Maj 2017 Juni 2017

April 2017 Maj 2017 Juni 2017 April 2017 Maj 2017 Juni 2017 Tjek også: www.waingunga-stammen.dk Kære forældre og juniorer Møderne er onsdag klokken 18.30-20.30 på Poulholm. Hvis mødet foregår andre steder, vil det fremgå af programmet.

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 27. februar 2011 i Ravnsøhytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent.

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

www.rygruppe.dk Tilmelding betaling Det sker i Gruppen

www.rygruppe.dk Tilmelding betaling Det sker i Gruppen 1 2 DET DANSKE SPEJDERKORPS (DDS) Gudenå DIVISION Galten - Hadsten - Hammel - Hinnerup Hørning - Odder - Ry - Sejs - Silkeborg - Skanderborg GRUPPERÅD 1. Ry Gruppe (Generalforsamling) 1. RY GRUPPE- BESTYRELSEN

Læs mere

Patruljeliv. En metode, der udvikles gennem hele spejdertiden.

Patruljeliv. En metode, der udvikles gennem hele spejdertiden. Patruljeliv En metode, der udvikles gennem hele spejdertiden. INDHOLD 3 intro 4 Mikro 6 Mini 8 Junior 12 Trop 16 Senior 18 Learning by doing 19 Du er rollemodel 20 Ansvar og medbestemmelse der udvikler

Læs mere

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS.

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Indhold: 1. Gruppens ledere 2. Gruppens bestyrelse 3. Økonomi 4. Hytte og grund 5. Principper 6. Sorgplan 7. Udviklingsplaner 8. Den røde tråd 9. Årets gang Håndbogen

Læs mere

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer for Scout College Explorer Der vælges moduler, så der booket omtrent 20 moduler pr. person. Banket, Aha-oplevelse og madmoduler er valgt på forhånd og kan ikke ændres. Derudover skal der vælges et tidspunkt

Læs mere

Ølstykke Spejderne Erik Harefod Gruppe

Ølstykke Spejderne Erik Harefod Gruppe Ølstykke Spejderne Erik Harefod Gruppe Lederdrejebog Forord Dette hæfte er tænkt som en hjælp til lederne i Erik Harefod gruppe, der skal hjælpe dem med at holde fokus på det gode spejderarbejde samt afstemme

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL Sidst revideret januar 2014 MÅL FOR HELE GRUPPEN Vi fremstår som én samlet gruppe med en stærk fælles holdånd Kammeratskab er for os den vigtigste værdi i De Blå Værdier (KAFSU)

Læs mere

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2016/2017 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS Ølstykkespejderne Erik Harefod Gruppe. Forældremøde. 11. oktober 2016 kl

DET DANSKE SPEJDERKORPS Ølstykkespejderne Erik Harefod Gruppe. Forældremøde. 11. oktober 2016 kl Forældremøde 11. oktober 2016 kl. 18.30 20.00 Dagsorden 1 Velkommen 2 3 4 5 At være Spejder At være Spejderleder Spejdermøder de ugentlige møder Spejderture endags eller med overnatning 6 Støtte - Aktiviteter

Læs mere

Formanden og gruppelederens beretning 2018.

Formanden og gruppelederens beretning 2018. Formanden og gruppelederens beretning 2018. I foråret pillede vi et brændeskur ned på naturskolen, denne ligger desværre stadig ned, men vi håber at finde tid til at få den sat op. Vi var alle på fælles

Læs mere

Program for August september 2019

Program for August september 2019 Program for August september 2019 Mikro 6-7 år grenfarve Børnehaveklasse og 1. klasse Mini 8 10 år grenfarve 2. og 3. klasse Junior 10 12 år grenfarve 4. og 5. klasse Trop 6. 9. klasse 12 16 år grenfarve

Læs mere

Aktiviteter box og drop in

Aktiviteter box og drop in Aktiviteter box og drop in Vi har delt aktiviteter op i aktivitetsbox og drop in aktiviteter. I lejragendaen kan I se, at der er plads til 9 stempler, der udløser 3 lejrmærker til uniformen. I skal i løbet

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 18. februar 2013 i Egehytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent. Jannie

Læs mere

Kunne du tænke dig at blive spejder i Grib Skov Trop?

Kunne du tænke dig at blive spejder i Grib Skov Trop? Kunne du tænke dig at blive spejder i Grib Skov Trop? Kunne du tænke dig at være med, eller er du nysgerrig efter vide mere om at være spejder - så læs videre i denne lille folder. Grib Skov Trop Bassebjerg

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Åbent hus Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl. 12 15 hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Vi holder åbent hus for alle interesserede børn og forældre i alle aldre i vores

Læs mere

Hawerthi-1. Rødovre. Grupperådsmøde 2019

Hawerthi-1. Rødovre. Grupperådsmøde 2019 Hawerthi-1. Rødovre Grupperådsmøde 2019 Grupperådsmøde Grupperådsmøde - fortsat Grupperådsmøde - fortsat Grupperådsmøde - fortsat Bestyrelsens beretning Ledelsens beretning Ny version af hjemmesiden Mikro

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS.

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Indhold: 1. Gruppens ledere 2. Gruppens bestyrelse 3. Økonomi 4. Hytte og grund 5. Principper 6. Sorgplan 7. Udviklingsplaner 8. Den røde tråd 9. Årets gang Håndbogen

Læs mere

Gruppers brug af arbejdsstof og aldersinddeling og patruljesystem

Gruppers brug af arbejdsstof og aldersinddeling og patruljesystem Gruppers brug af arbejdsstof og aldersinddeling og patruljesystem Kvantitativ og kvalitativ undersøgelse forår 2016 DDS Program Om undersøgelserne Kvantitativ: Spørgeskema på nettet, ca 40 spørgsmål +

Læs mere

Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold.

Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold. side 1 ud af 5 Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold. Gruppens historie. Peder Bodil spejderne

Læs mere

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 95 17. årgang august 2011 BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 2 Indholdsfortegnelse 13 Troppen

Læs mere

Bliv spejder i Kong Valdemars Trop!

Bliv spejder i Kong Valdemars Trop! Bliv spejder i Kong Valdemars Trop! Giv dig selv nogle praktiske færdigheder, gode naturoplevelser og lær at skabe værdi for andre og dig selv igennem leg og øvelser i spejderarbejdet. Kong Valdemars Trop

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

Program for April Maj Juni

Program for April Maj Juni Program for April Maj Juni Side 1 8 April 2. Klar dig selv / Rafter og knob Klar dig selv Spejderen skal have en lille taske med, med lidt tøj i så de kan lære at pakke den og deres sovepose. Raftebygger

Læs mere

Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015

Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015 Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015 Visionerne på udviklingsplanen er udarbejdet af bestyrelsen på lederweekenden i efteråret 2012, og den er efterfølgende blevet behandlet løbende på bl.a. bestyrelsesmøder.

Læs mere

1. Herluf-Trolle Trop. Forældremøde 21. maj 2013

1. Herluf-Trolle Trop. Forældremøde 21. maj 2013 Herlufsholm Gruppe 1. Herluf-Trolle Trop Forældremøde 21. maj 2013 Af troplederen 1 Forældremøde Agenda Sommerlejr 2013 Ryste-sammen-tur 31 maj - 01 juni Pakning rygsæk, personligt tøj og grej Troppen

Læs mere

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2018/2019 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven DET DANSKE SPEJDERKORPS Grupperådsmøde Vi vil gerne invitere spejdere, forældre

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS GRUPPE-BESTYRELSEN

DET DANSKE SPEJDERKORPS GRUPPE-BESTYRELSEN DET DANSKE SPEJDERKORPS DIVISION Galten - Hadsten - Hammel - Hinnerup - Hørning Odder - Ry - Sejs - Silkeborg - Skanderborg - Østbirk GRUPPERÅD (generalforsamling) GRUPPE-BESTYRELSEN ASSISTENTER GRENLEDER

Læs mere

T H I S T E D S P E J D E R N E

T H I S T E D S P E J D E R N E Bestyrelsesmøde onsdag den 12.10.2016. Tid: onsdag den 12.10.2016 kl. 19-21.30. Til stede: Gitte, Susanne, Jesper, Søren, Bodil, Ole Afbud: Conny, Lind, Anna Dagsorden: Punkt Emne Referat 1 Godkendelse

Læs mere

Hvad vil det sige at være tropsspejder i Waingunga-Stammen

Hvad vil det sige at være tropsspejder i Waingunga-Stammen Hvad vil det sige at være tropsspejder i Waingunga-Stammen Vi holder møde hver onsdag fra kl. 18.30 20.30 Som regel er vi på Poulholm, men vi kan også finde på at holde møde et andet sted Det skal vi selvfølgelig

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE Beretning fra formanden Det var så 2015 for spejderne, lederne og os forældre og jeg syntes året er gået stærkt. Vi har ikke været ramt af mangel på ledere i 2015,

Læs mere

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Mål: I Aalborghus gruppe vil vi arbejde hen imod disse mål: Vi vil have flere indmeldelser end udmeldelser Vi vil bibeholde flere af de større spejdere Vi vil have

Læs mere

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG Leder og adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Senoirerklanen (16-23 år): Tobias Tønnesen Troppen (Storspejdere) (12-16 år):

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Billeder fra sommerlejren Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Emilie indvier vores indgangsportal på sommerlejren Farvel og tak for denne gang til de små

Læs mere

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding.

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding. Smutter: Bålmagere Formål Bålmager for grønsmutter fokuserer på kogebålet. Grønsmutterne skal lære at lave mad over et bål. Et godt kogebål er et bål med små flammer med meget varme. Der skal være mulighed

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1 Stjernekasteren, særnummer janur 2000 Indhold: Stjernegruppens handlingsplan 2000-02 page 1 Odense Fjord Division, Det Danske Spejderkorps Spejderarbejde for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps. Nr Marts - Maj

Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps. Nr Marts - Maj Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps Nr. 2-2019 Marts - Maj GL Kære alle spejdere og forældre 2 Så er det ved at blive forår og måske har det været lidt skuffende, at der ikke er kommet mere sne...så

Læs mere

Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014

Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014 Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Kalle Referent: Laura 2. Beretninger a. Formanden: Jakob brugte sin beretning på at fortælle

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

Skovfolkets grupperådsmøde

Skovfolkets grupperådsmøde Skovfolkets grupperådsmøde Søndag den 24. februar kl. 13-15 i Spejderskoven - Bastillen Program 1) Valg af dirigent og referent. 2) Beretning 3) Regnskab 2012 4) Behandling af indkomne forslag 5) Væsentlige

Læs mere

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200 forside Adresseliste Formand Linda Hjort Brinken 33 5270 Odense NV 66 18 27 33 Kassere: Helle Vibeke Berg Karenvænget 9 5270 Odense NV 66 18 30 40 Gruppeledere Henriette Stæhr Bjarkevej 4 1. tv 5200 Odense

Læs mere

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding.

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2013 Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

Udvikling UDVIKLINGSPLAN FOR RAVNEHUS SPEJDERNE

Udvikling UDVIKLINGSPLAN FOR RAVNEHUS SPEJDERNE Udvikling 2017-2020 UDVIKLINGSPLAN FOR RAVNEHUS SPEJDERNE FORMÅLET OG ARBEJDET Spejderarbejdet er ambitiøst og ønsker at udvikle spejderne. Det ønsker vi også hos Ravnehus Spejderne, og vi arbejder ud

Læs mere

Duelighedstegn Pionergrenen

Duelighedstegn Pionergrenen Duelighedstegn Pionergrenen Introduktion Generelle betingelser: Mærkerne kan tages alene eller som del af et sjak. Et sjak er defineret som 2 Pionerer, men i grupper med et ulige antal Pionerer kan et

Læs mere

UNIVERSET 12. ÅRHUS GRUPPE

UNIVERSET 12. ÅRHUS GRUPPE UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS 12. ÅRHUS GRUPPE Maj 2009 63 Årgang nr. 4 Mikro: side 4 og 5 Mini: side 6 og 7 Junior: side 8 og 9 Trop side 10 og 11 Kalender: side 13 Universet er til både forældre

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Stemmeberettige deltagere: Jørgen Skorstensgaard, kassér, Vestskov Division Ledere til stede: Lene Hansen, Dan Norén, Charlotte

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

Midtjyske Distrikt Distriktsturnering 2011

Midtjyske Distrikt Distriktsturnering 2011 Midtjyske Distrikt Distriktsturnering 2011 Til ledere for junior, spejder og senior Ved årets distriktsturnering den -. april 2011 håber vi på en lige så stor tilslutning som sidste år. Dette lederbrev

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og

Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og Velkommen hos KFUM-spejderne Vi samler børn og unge, der vil udvikle sig og have det sjovt i et fællesskab som både er rummeligt og forpligter til ansvar for sig selv, andre og naturen. Sammen rykker vi

Læs mere

Ballerup Spejdergruppe. SpejderSjov. Nr 28, August 2019

Ballerup Spejdergruppe. SpejderSjov. Nr 28, August 2019 Ballerup Spejdergruppe SpejderSjov Nr 28, August 2019 Ballerup Spejdergruppe Så er vi klar til et nyt spejderår i Ballerup Spejdergruppe efter en til tider noget våd sommer. Sommerlejren i Gillastig startede

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

47. årgang Marts - Maj 2018

47. årgang Marts - Maj 2018 WWW.NAKSKOVSPEJDERNE.DK 47. årgang Marts - Maj 2018 HUSK tilmelding Vipporetten 2018 Fra Tænkedag 2018 Den Gamle Møllegaard Horslunde 54934951 Mad ud af huset * selskabslokaler med beværtning Lodsedler

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Formanden Annette Heydenreich byder velkommen til grupperådsmødet, og til det efterfølgende fødselsdags arrangement, hvor Mjølners 35 års fødselsdag,

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Forår = friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sikke en Vinterlejr vi havde i

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Mille, der er ny leder hos mikroerne. Troppen har ændret deres mødetid, og vi har fået mange nye medlemmer Derfor bilkaos ved spejderhuset kl.20 om tirsdagen! Kære mini-,

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Øster Åby friskoles børnehaveklasse holder for tiden til i Vejstrupdalen Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Bålhytten i Vejstrup Å-dal er et populært samlingssted, især når man

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat:

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat: Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe 2019 Mødereferat 19. Februar 2019, klokken 19-21, Mariendalsvej 74. Dagsorden: 1. Valg af Dirigent og referent. 2. Beretning 3. Fremlæggelse af årsregnskab for 2018 til

Læs mere

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Reb Indholdsfortegnelse Besnøringer... 2 Filippinerbesnøring... 3 Japansk krydsbesnøring... 4 Krydsbesnøring... 5 Ottetalsbesnøring... 6 Simpel besnøring... 7 Vinkelbesnøring... 8 Rebpleje... 9 Splejsninger...

Læs mere

UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS

UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS 12. Århus Gruppe 65. Årgang nr. 6 August 2011 Fødselsdage 4/8 Lise Juel Hestbek 9/8 Christina Tarstrup Batchford 10/8 Freja Damsø Maimburg 25/8 Iben Maj Laursen 26/8 KristianLindgren

Læs mere

UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS

UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS 12. Århus Gruppe 65. Årgang nr. 5 Juni / Juli 2012 Fødselsdage 4/6 Thomas Mellergaard Amby 6/6 Erik Riis Henriksen 7/6 Mark Ejnar Jørgensen 14/6 Malthe Tøibner Balling

Læs mere

Budget og udviklingsplan

Budget og udviklingsplan 2010 Regnskab og beretning 2011 Budget og udviklingsplan Indhold Nibe Spejdernes DDS værdier og mål 3 Beretning for år 2010 4 Regnskab 2010 5 Budget 2011 9 Børneattester 10 Udviklingsplan for Nibe Spejderne

Læs mere

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE http://goerlev.gruppe.dds.dk

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE http://goerlev.gruppe.dds.dk DE BLÅ GØRLEV GRUPPE http://goerlev.gruppe.dds.dk Nr. 2 April 2013 DE BLÅ er et gruppeblad for Gørlev Gruppe, Det Danske Spejderkops. DE BLÅ udkommer 4 gange årligt efterårsferie,jul,påske og sommerferie.

Læs mere

Ulvene på forårstur. Maj 2013 45. årgang. Klatretur for troppen side 5 Endelig info om sommerlejren side 6 Tilmeldingsblanket til sommerlejren side 7

Ulvene på forårstur. Maj 2013 45. årgang. Klatretur for troppen side 5 Endelig info om sommerlejren side 6 Tilmeldingsblanket til sommerlejren side 7 Maj 2013 45. årgang Ulvene på forårstur Klatretur for troppen side 5 Endelig info om sommerlejren side 6 Tilmeldingsblanket til sommerlejren side 7 MADTANTER SØGES! HJÆLP OS! side 6 Gruppelederne: Lederne

Læs mere

Kære spejdere, forældre og ledere

Kære spejdere, forældre og ledere Kære spejdere, forældre og ledere Så er det blevet tid til et nyt EKKO. Redaktionen har desværre ligget lidt stille her efter jul, men nu er den klar igen. Bladet gælder frem til og med sommerferien. Vi

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN december 2008 Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager KNUDEN Broager Drenge ønsker alle Spejdere og forældre en glædelig jul og et godt nytår!

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Informationsmøde. Sommerlejr ved Hummelmosen spejdercenter

Informationsmøde. Sommerlejr ved Hummelmosen spejdercenter Informationsmøde Sommerlejr ved Hummelmosen spejdercenter Hvor er Hummelmosen? Se mere om spejdercentret på www.hummelmosen.dk Generel info Afgang fra Blegdalsgården lørdag den 1. juli kl.8.30 på BG Jeres

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår November 2017 Nr. 123 23. årgang DDS Sjølund Koks Glædelig jul og godt nytår Indholdsfortegnelse: Fælles siden - side 3 Familiespejd side 4 Mikro/minispejd side 5 Junior side 6 Trop side 7 Adresser side

Læs mere

mail:

mail: www.pigespejder.dk/christiansbjerg mail: dgp.chr.bjerg@gmail.com Gruppens ledere: Bæverleder (drenge): Henriette S. Gerding Thingvallagade 2, 8200 Århus N 8677 0940 Mail: henriette@fam-gerding.dk 2024

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

UNIVERSET. 12. ÅRHUS GRUPPE Oktober 2008 62 Årgang nr. 7

UNIVERSET. 12. ÅRHUS GRUPPE Oktober 2008 62 Årgang nr. 7 UNIVERSET DET DANSKE SPEJDERKORPS 12. ÅRHUS GRUPPE Oktober 2008 62 Årgang nr. 7 Gruppen s. 3 Mikrospejdere s. 4 og 5 Minispejdere s. 6 og 7 Juniorspejdere s. 8 og 9 Spejdere s. 10 Kalender s. 11 Senior

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere