Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget"

Transkript

1 Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 - Beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder består af 2.01 Teknik og Miljø og 2.03 Park & Vej, sidstnævnte budgetområde forventes nulstillet ultimo Budgettet for 2015 til 2018 fremgår nedenfor i 2015 priser: kr. Budget Budget Budget Teknik og Miljø Park & Vej I alt = indtægter, - = udgifter Budget Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø Budgetområdet omfatter Aktiviteter under byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger samt Aktiviteter under transport og infrastruktur. Budgettallene under byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger indeholder udgifter og indtægter i forbindelse med kommunens arealer, ejendomme, fritidsområder og -faciliteter og naturbeskyttelse samt udgifter og indtægter på miljøområdet. Herudover indgår kommunens udgifter til sanering i såvel egne som fremmede ejendomme og til byfornyelse i såvel egne som fremmede ejendomme samt til almene boliger. Budgettallene under transport og infrastruktur indeholder udgifter og indtægter vedrørende det kommunale vejvæsen samt udgifter og indtægter i forbindelse med kollektiv trafik og havne. Opgaverne på budgetområde 2.01 kan specificeres således: Planlægning (lokalplaner m.v.) Miljø, natur, skov og det åbne land Klima- og energi Overfladevand (vandløb og søer) og grundvand Veje, stier, trafik, kollektiv trafik og grønne områder både myndighed og bestillerfunktion Kort, geodata o. lign. Anlæg og vedligeholdelse af kommunens idræts- og fritidsanlæg Kommunale ejendomme (Bygningsvedligeholdelse, anlæg, bygningsdrift/teknisk service, leje) Budgetområde 2.03 Park & Vej forventes nedlagt med udgangen af De opgaver Park & Vej tidligere løste er overdraget til PV Greve A/S pr. 1. juli 2014 og HedeDanmark A/S pr. 1. september 2014.

2 Kapitel 2 - Aktiviteter Aktivitetstal 1 - Antal besøgende på MiljøCenter Greve Beskrivelse Aktivitetstal Korrigeret netto-budget (mio. kr.) Indhold Bemærkning Antal besøgende på MiljøCenter Greve Antallet af besøgende er ikke et udtryk for affaldsmængder og økonomisk udvikling, men giver alene et billede af, hvor meget MiljøCenter Greve bliver brugt. Figur: Antal besøgende på Miljøcenter Greve kv Antal besøgende på MiljøCenter Greve kv kv kv kv kv kv kv kv kv kv kv Kommentar Fordelingen mellem private borgere og erhvervsvirksomheder opgøres i henhold til lovgivningen og afspejles i henholdsvis husholdnings- og erhvervsaffaldsgebyrerne, som vedtages af Byrådet hvert år. Den store forskel i besøgstal for de forskellige kvartaler skyldes årstidsvariationer. Budgettet ligger hos Greve Solrød Forsyning. Greve Kommune opkræver genbrugspladsgebyr hos de virksomheder, som tilmelder sig genbrugspladsordningen. Ordningen skal hvile i sig selv.

3 Aktivitetstal 2 - Sagsbehandlingstider for byggesager Beskrivelse Aktivitetstal Korrigeret netto-budget (mio. kr.) Indhold Bemærkning Byggesagsbehandlingstider Fra oktober 2013 til og med september Årlig gennemsnits byggesagsbehandlingstid for byggesager i kategori 1-6 angivet i dage. Den gennemsnitlige byggesagsbehandlingstid for alle kategorier sammenlagt er pt. på 45 dage i nettosagsbehandlingstid. Kommentar Byggesagsbehandlingstiden har været faldende i foråret og er derefter stigende til samme niveau som oktober sidste efterår. Forlængelsen af sagsbehandlingstiden skal ses i lyset af stigende antal verserende byggesager som endnu ikke er afsluttet. Den stigende sagsbehandlingstid afspejler ligeledes kvaliteten som det modtagne materiale leveres i. Kvaliteten har over det seneste år har været faldende. I slutningen af 2014 ændres byggeloven sådan, at det bliver obligatorisk for borgere og virksomheder at søge om byggetilladelse via en digital løsning. Det forventes at kvaliteten af ansøgningsmaterialet løbende vil blive forbedret. Dette vil have positiv indflydelse på sagsbehandlingstiderne.

4 Figur: Sagsbehandlingstider for byggesager Gennemsnit brutto svartider Gennemsnitlig svartid Gennemsnit netto svartider Servicemål Søjlerne viser en gennemsnitlig sagsbehandlingstid for byggesager i kategori 1-6. Den mørke søjle angiver bruttosagsbehandlingstid i dage. Det vil sige fra en ansøgning er modtaget, til der er givet en tilladelse eller truffet anden afgørelse. Søjlen viser et gennemsnit af byggesagerne i kategori 1-6. Den lyse søjle angiver netto sagbehandlingstider i dage. Det vil sige fra en ansøgning er fyldestgørende, til der er givet en tilladelse eller truffet anden afgørelse. Søjlen viser et gennemsnit af byggesagerne i kategori 1-6. Denne søjle vil derfor altid være mindre. Kategori 1: Simple konstruktioner Kategori 2: Enfamiliehuse mv. Kategori 3: Industri- og lagerbygninger Kategori 4: Andre faste konstruktioner Kategori 5: Etage- og erhvervsbyggeri Kategori 6: Forespørgsler, klager og diversesager

5 Kapitel 3 - Udfordringer, indsatsområder og målepunkter Udfordring 1: Vej og landskab langsigtet planlægning Området er karakteriseret ved stort politisk fokus på drift og vedligeholdelse af kommunens infrastruktur, grønne områder og strandarealer. De politiske driftsmål er i 2014 foreløbigt fastsat for en 5-årig periode i de kontrakter, som Byrådet har indgået med henholdsvis PV Greve A/S og HedeDanmark. Der foreligger således et afklaret driftsgrundlag for en langsigtet planlægning baseret på en politisk strategi for udviklingen af specielt de grønne og de rekreative områder. Udvikling af Strandvejen i hele dens forløb tænkes ind heri. Indsatsområder Indsats: Udarbejdelse af forslag til Grøn Strukturplan og Parkpolitik for Greve Kommune Med udgangspunkt i Fingerplan 2013, Kommuneplan samt den kommende revision af kommunens Planstrategi udarbejdes forslag til Grøn Strukturplan, der beskriver kommunens nuværende grønne struktur og kommer med forslag til udvikling og udbygning af denne i planperioden, herunder forslag til en langsigtet investeringsplan. Et element i strukturplanen vil være formulering af en egentlig Parkpolitik for de bymæssige og bynære grønne og rekreative områder. I 2015 lægges særlig vægt på Hundigeparken. Arbejdet gennemføres i eget regi og indenfor de eksisterende bevillingsmæssige rammer, idet der inddrages ekstern specialviden efter behov. Forslag til Grøn Strukturplan og Parkpolitik er forelagt Byrådet juni 2015 og endelig vedtaget efter offentlig høring inden udgangen af Udfordring 2: Bedre byudvikling Indsatsområder Indsats: Planstrategi 2015 Planstrategien kan lægge en udviklingsretning i lyset af primært befolknings- og erhvervsudviklingen. Strategien kan også bruges til at angive, hvordan kommunen vil styrke sin profil og dermed sit image i forhold til byudvikling, bymiljø etc. for dels at tiltrække flere borgere og virksomheder, dels at gøre kommunen endnu bedre for nuværende borgere og virksomheder. Der kan sættes fokus på at ændre eller bevare byens bebyggelser og de anvendelser, der finder sted, forbedre de rekreative områder, sikre sammenhæng i infrastruktur etc. Ændringer kan ske i bæredygtig retning, så energirigtige og klimamæssige tiltag planlægges ind i ændringerne. Desuden kan der indtænkes arkitekturmæssige overvejelser, mobilitetsplanlægning og sundhedsaspekter. Planstrategi er forelagt Byrådet til godkendelse i Indsats: Kyst- og Strandvejsområde Området langs Strandvejen og kysten sættes i fokus for:

6 Udvikling, tilpasning og bevaring af anvendelser og bebyggelse langs Strandvejen. Ud fra en dialogproces med borgere, virksomheder, interesseorganisationer og Byråd udarbejdes en helhedsplan for kyst- og strandvejsområdet. Den fremtidige status for detailhandel, liberale erhverv langs Strandvejen, turismefaciliteter, grønne forbindelser til strand og kyst, stiforbindelser imellem Strandvej og kyst. De nye tiltag med åbning af Mosede Fort som museum, Berlinrute etc. indtænkes. Helhedsplanen skitserer plan for nye lokalplaner/aflysning af nuværende lokalplaner for områderne langs Strandvejen. kyst- og strandvejsområdet vurderes i relation til klimatilpasning samt kommende risikostyringsplan for havvandsstigning evt. plan for fremtidig status af havnene Borgerdialog er gennemført. De første lokalplaner for Strandvejen er forelagt Byrådet til godkendelse i Udfordring 3: Revision af ældre lokalplaner Indsatsområder Indsats: Ophævelse af utidssvarende byplanvedtægter/nye lokalplaner Mange af kommunens ældre lokalplaner indeholder retningslinjer og krav, der i dag vurderes som unødigt begrænsende for en moderne byudvikling. Byrådet ønsker derfor, at der i byrådsperioden gennemføres en prioriteret revision af lokalplaner og øvrige bestemmelser med henblik på at modernisere disse. Forslag til prioritetsrækkefølge for indeværende valgperiode er forelagt Byrådet til godkendelse i 1. kvartal Udfordring 4: Bedre vandkvalitet Indsatsområder Indsats: Vandløb & Søer Vandkvalitet og det naturmæssige miljø (dyr og planter) i vandløb og søer samtænkes med den kvantitetsmæssige volumen for tilstrækkelig vandkapacitet i vandløb og søer. En række planer vedtages i 2015 med relation til fokusområdet som: Vandløbsregulativerne gennemgår en revision med henblik på evt. ændringer i vandløbsprofiler etc. En ny spildevandsplan sendes i høring med henblik på vedtagelse 3 arealers beliggenhed og udbredelse registreres (der forventes kommende lovgivning om vedtagelse af Naturplaner i efteråret 2014) Afstrømning fra veje og stier til vandløb kortlægges pga. forurenet vandtilløb til vandløb Projekt for område vest for Karlslunde Landsby formuleres med henblik på klimatilpasning og rekreativt samspil med evt. kommende Ny Grøn Kile.

7 Spildevandsplanen er forelagt Byrådet til godkendelse i 1. halvår Indsats: Bedre Badevand Bedre badevand langs kysten vil være til gavn for mange borgere og en attraktion for fritidsudøvere og turister i kommunen. Det vil også give bedre vandmiljø for fisk og fugle. Pejlemærket er at opnå 3 stjerner på badevandskvaliteten på alle 3 målepunkter på Greves Kyst. En række planer af betydning for bedre badevand vedtages eller behandles i 2015 og vil kunne medvirke til at opnå bedre vandkvalitet i havet. Det drejer sig om planer som: En ny spildevandsplan sendes i høring med henblik på vedtagelse Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse Risikostyringsplan for havvandsstigning Samtlige badevandsstationer samt regnvandsudløb overholder kravene til vandkvalitet. Udfordring 5: Opnå mere effektiv drift af kommunens ejendomme Ejendomscentret i Center for Teknik & Miljø anvender Facilities Management (FM) som værktøj for at sikrer en koordineret sammenhæng og styring af alle arbejdsydelser indenfor service- og bygningsdrift leveret til kommunens primære arbejdsprocesser. FM understøtter således kommunens kerneopgaver, så kommunens øvrige medarbejdere bl.a. kan uddanne og passe kommunens børn, pleje de ældre samt skabe optimale rammer for kultur- og fritidslivet. Indsatsområder Indsats: Implementering af ejendomsstrategi Det er målet, at Byrådet primo 2015 behandler en ejendomsstrategi, som sikrer langsigtet tilpasning af de fysiske rammer til kommunens udviklingsbehov. En strategi som sikrer, at ejendomsmassen udnyttes bedst muligt, og at der arbejdes med, at vedligeholdelsesefterslæbet afvikles. Strategien skal også sikre og styrke ejendomsmassen, så den til enhver tid kan honorere det eksisterende behov og sikre en optimal ejendomsøkonomi. Ejendomsstrategien skal herefter implementeres. I rammen af arbejdet med ejendomsstrategien revideres kommunens risikoprofil, og på baggrund heraf skal der primo 2015 vedtages en forsikrings- og risikopolitik. Ejendomsstrategi er forelagt Byrådet til godkendelse primo Forsikrings- og Risikopolitik er forelagt Byrådet til godkendelse primo Ejendomsstrategien med tilhørende forsikrings- og risikostyringspolitik er implementeret ultimo 2015.

8 Indsats: Strategisk bygningsvedligehold Greve Kommunes ejendomsportefølje består af ca m 2 fordelt på 138 matrikler. Den offentlige ejendomsværdi på de nævnte bygningerne er ca. 5 mia. kr. I budget 2015 er der afsat ca. 10 mio. kr. til drift og vedligehold af kommunens bygninger. Greve Kommunes budgetforlig afspejler de kommende års aktiviteter, der dels er rettet mod kvalitetsforbedring og effektivisering af den kommunale ejendomsportefølje og dels er rettet mod nye service- og driftsformer. Den helhedsvurdering der lægges til grund, handler ikke kun om pris og kvalitet, men også om hvad der totaløkonomisk tjener Greve Kommune bedst muligt på såvel kort som langt sigt. Greve Kommunes Ejendomsstrategi, som forventes politisk besluttet første halvår 2015, fastlægger de overordnede rammer for udvikling af kommunens ejendomsportefølje, bygningsvedligehold m.m.. Godkendes ejendomsstrategien, vil den give gode rammer og muligheder for at udarbejde en strategisk plan for genopretning af bygningerne og valg af leverancemodel(ler) for den fremtidige drift og vedligeholdelse. Planen skal kvalitetsmæssigt og økonomisk tage højde for besparelseskrav, en totaløkonomisk optimering af ejendomsporteføljen samt en hel eller delvis outsourcing af Ejendomscentrets opgaver. Der skal i den forbindelse foretages vurdering af porteføljesammensætningen og en revurdering af det nuværende kvalitetsniveau for Greve Kommunes ejendomme. Den strategiske bygningsvedligeholdelsesplan er forelagt Byrådet til godkendelse første halvår Med henvisning til ejendomsstrategien skal indsatsområdet bygge på en tilstandsvurdering af bygningsmassen, dens anvendelighed, lokalisering og udviklingsmuligheder. De styrende parametre for dette indsatsområde er: Fastholde sunde bygninger i drift Afvikle ejendomme, der ikke er behov for på såvel kort som lang sigt Hensyntagen til brugernes fysiske rammer og generelle arbejdsmiljømæssige krav Fokus på opretholdelse af energivenlige og mindre vedligeholdelseskrævende bygninger Beliggenhed i forhold til borger-/brugerbetjening Økonomiske forhold i relation til etableringen af nye anlæg og den efterfølgende drift heraf

9 Kapitel 4 - Konsekvenser af budgetvedtagelsen I det vedtagne budget indgår kun få budgetændringer på Teknik- og Miljøudvalgets driftsområde. Budgetændringerne er indarbejdet i kapitel 1, der beskriver området, og i talbilaget sidst i sektorredegørelsen. De væsentligste budgetændringer beskrives kort herunder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø Der spares 4,9 mio. kr. ved hjemtagelse af vejbelysning. I budget 2015 er der desuden vedtaget følgende budgetbemærkninger: Administrationen skal undersøge behovet for en optimering af trafikforholdene, herunder busruterne i erhvervsområderne. Analysen gennemføres i samarbejde med virksomhederne, Greve Erhvervscenter samt Movia. Analysen foreligges Byrådet i første halvår Administrationen anmodes om, i 1. halvår 2015, at fremlægge en samlet sag om overdragelse af veje og vejbelysning til grundejerforeningerne for Teknik- og Miljøudvalget og Byrådet med henblik på at afsætte de nødvendige midler i budget Administration bedes i første halvår 2015 komme med forslag til udviklings- og plejeplan for Hundigeparken, herunder en særlig afdækning af det minimumsplejebehov der er nødvendig på de fredede arealer, til glæde for kommunens borgere. Investeringsoversigt På anlægsområdet er der i 2015 afsat rådighedsbeløb på i alt 65,2 mio. kr. på Teknik- og Miljøudvalgets område i Det er en væsentlig stigning i forhold til det vedtagne budget for 2014 på 27,8 mio. kr. Desuden forventes investeringsoversigten for 2015 at blive påvirket af færdiggørelse af en del anlægsprojekter fra 2014, der forventes overført.

10 Talbilag Beløb i kr. i 2015-priser Budgetområde Emne/opgaveområde/sted Serviceramme 2.01 Pensionistboliger og andre ejendomme U x I x 2.01 Greve Spildevand ejendomme I x 2.01 Handicapmærkning U x 2.01 Toiletbygninger U x 2.01 Fritidsområder U x I x 2.01 Hundige Strandpark U x I x 2.01 Fritidsfaciliteter U X 2.01 Lejrskoler U x 2.01 Miljø U x I x 2.01 Vedligeholdelsespulje U x 2.01 Teknisk it programmer og licenser U x 2.01 PV Greve AS U X 2.01 Vinterbekæmpelse U x 2.01 Skadedyrsbekæmpelse U x I x 2.01 Erhvervsaffaldsgebyrer U x I x 2.01 Greve Midtby I x 2.01 Digitale kort og info materiale U x 2.01 Lokalplan konsulentbistand U x 2.01 Kommuneplan - konsulent U x 2.01 BBR -register U x 2.01 Klima U x I x 2.01 Rådhuset U x 2.01 Greve Videnscenter U x 2.01 Tandplejen U x 2.01 Skole U x I x 2.01 Solceller U x 2.01 SFO U x 2.01 Trafiktællinger U x 2.01 Kommunale veje - vejbelysning U x 2.01 Kollektiv trafik U x 2.01 Ældreboliger U x I x 2.01 Plejecentre U x I x

11 2.01 Daginstitutioner og dagtilbud U x 2.01 Byudvikling v/ Borgerservice U x I x TOTAL 2.01 U I TOTAL 2.03 U I U I TOTAL N

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 - Beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder består af Teknik og Miljø. Budgettet for 2016 til 2019 fremgår nedenfor i 2016

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. område 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde 2.03

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 - Beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder består af 2.01 Teknik og Miljø. Budgettet for 2016 til 2019 fremgår nedenfor i

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011 Teknik- og Miljøudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3 Bemærkning... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 Aktivitetstal 1 -

Læs mere

Investeringsoversigt Politisk godkendte projekter Skattefinansieret anlæg

Investeringsoversigt Politisk godkendte projekter Skattefinansieret anlæg Økonomi- og Planudvalget -500-500 -500-500 1.01 Fritidsområder -500-500 -500-500 Kysten -500-500 -500-500 Budgetforlig Teknik- og Miljøudvalget -74.172-66.470-69.490-63.820 2.01 Fritidsområder -3.350-3.350-3.350-2.500

Læs mere

Revideret Forslag til ejendomsstrategi

Revideret Forslag til ejendomsstrategi Revideret Forslag til ejendomsstrategi Bruger Økonomi Bygning 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Baggrund og udfordringer... 4 Vision... 6 Mission... 6 Mål... 6 Hvor skal vi hen?...

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 29. januar 2018 Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 2018-21 Politisk ledelse og samarbejdskultur Gensidigt tillidsfuldt samarbejde i byrådet. Byrådet har i 2014 vedtaget Spilleregler for byrådets

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Fysisk planlægning i Hvidovre

Fysisk planlægning i Hvidovre Fysisk planlægning i Hvidovre Bygge- og Planudvalget den 17. april 2018 - Centerchef Anja Whittard Dalberg Disposition 1. Hvorfor planlægning? 2. Planloven 3. Plansystemets planhierarki - Landsplanlægning

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau Budget 217 samt overslagsårene 218-22 217-22 i 217-prisniveau 217 218 219 22 Teknik- og Miljøudvalget 212.543. 187.653. 179.639. 183.678. Teknik og miljø 212.543. 187.653. 179.639. 183.678. 251 Fælles

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget 2.01 Bygning, trafik og miljø 002510 Fælles formål 1 Drift 12.456.384 12.449.238 12.449.238 12.449.238 12.456.384 12.449.238 12.449.238 12.449.238 12.456.384 12.449.238

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

Planstrategi 2011 og Kommuneplan 2013

Planstrategi 2011 og Kommuneplan 2013 Årligt møde med Fællesrådene 5. oktober 2010 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Lisbeth Errboe Svendsen Planstrategi 2011 og Kommuneplan 2013 Lidt om lovgrundlaget Om Kommuneplan 2009 Opgaver i perioden

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Pr. 30. september Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl.

Læs mere

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget 1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2015-2018 Sagsnr.: 253-2014-7671 Dok.nr.: 253-2014-28747 Åbent Sagsprocedure Alle fagudvalg, Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Resume Udvalget skal identificere

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelser Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi,

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

Indsatsområder for Teknik- og Miljøudvalget

Indsatsområder for Teknik- og Miljøudvalget Indsatsområder for Teknik- og Miljøudvalget Kommunale ejendomme Fastholdelse af den investerede kapital i kommunale bygninger Fastholdelse af den investerede kapital i kommunale bygninger med tilhørende

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

Emner til Planstrategi 2018

Emner til Planstrategi 2018 Emner til Planstrategi 2018 Til Planstrategi 2018 foreslås fire hovedemner med en række underpunkter, der evt. kan justeres undervejs i processen. I det nedenstående vil underpunkterne blive uddybet. By

Læs mere

Pixiudgave Budget 2017

Pixiudgave Budget 2017 Pixiudgave Budget 2017 Budget 2017- Pixiudgave Indhold Budget 2017 3 - Budgetforlig - De 3 økonomiske målsætninger Driftsbudgettet 4 - Den Kommunal hund - Driftsudgifter fordelt på udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21.

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21. Forslag Dagsorden 19.00 Velkomst v/marie Stærke 19.05 Gennemgang af Forslag til Kommuneplan 2017 19.45 Pause 20.00 Spørgsmål og diskussion 21.00 Afrunding Kommuneplan 2017 Kommuneplanen er bindende for

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk Politik for NATUR OG MILJØ VISION Kommunens overordnede natur- og miljøvision: Vordingborg Kommune har et smukt kystlandskab og en mangfoldig natur, der får kommunen

Læs mere

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by Kommuneplan 2009 Vallensbæk - en levende by Vallensbæk Kommune Marts 2010 Vallensbæk Kommune Høring Den 2. december 2009 blev Kommuneplan 2009 endeligt vedtaget af Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse.

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Affald 212 Generelle rammebestemmelser 293 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv Almene boliger 52 Antennemaster 240

Affald 212 Generelle rammebestemmelser 293 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv Almene boliger 52 Antennemaster 240 7. INDEKS Indeks A Affald 212 Afstandsklasser 127 Afstandszoner Erhverv 126-130 Almene boliger 52 Antennemaster 240 Anvendelse Detaljerede rammebestemmelser 331 Hovedstruktur 73 Arbejdsmarked 124 Arealudlæg

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 - Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. september Korrigeret budget 2015 Forbrugsprocent Afvigelser (A)

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen

Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen Lokalrådskonference 7. november 2015 v. Anne-Mette Lade Teknik- og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 PLANLOVEN Den

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune Ejendomsstrategi 2 De kloge m2 Bruger Bygning Økonomi Indhold Ejendomsstrategi er udgivet af: Center for Teknik & Miljø Vedtaget af Greve Byråd den 23. marts 2015 For henvendelse vedrørende strategien:

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre København december 2018 Job- og personprofil CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258 Indledning Direktør

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan Fællesmøde TU og KMU 22. okt. 2012 Kvalitetsmanual Arnbjerg Ved økonomiudvalgets behandling 19. sept. 2012 af kvalitetsmanualen for Arnbjerg blev der udtrykt ønske om et overblik over, de beslutninger,

Læs mere

Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019

Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019 Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019 Til grund for arbejdet med Planstrategi 2019 ligger den vision for kommunens udvikling, som Byrådet udformede i forbindelse med

Læs mere

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune Planchef Kristian Nabe-Nielsen Kommuneplan 2013 Hvor er vi? 17. april: Byrådets holder temamøde 15. maj: Byrådet behandler forslag til Kommuneplan 2013 10 ugers offentlig

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Byggesagsafdelingen. Orientering 2015 Teknik- og Miljøudvalget 16. juni 2015

Byggesagsafdelingen. Orientering 2015 Teknik- og Miljøudvalget 16. juni 2015 Byggesagsafdelingen Orientering 2015 Teknik- og Miljøudvalget 16. juni 2015 Byggesagsafdelingens opgaver Myndighedsbehandling: Behandling af byggeansøgninger (Byggeloven og Planloven (i.f.t. lokalplaner))

Læs mere

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 PLANSTRATEGI 2019 Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 HVAD ER EN PLANSTRATEGI? Planlovens krav Planloven Inden udgangen af det andet år af en byrådsperiode skal Byrådet fremlægge sit forslag til Planstrategi

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 0.06.07 Journalnummer:

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

PERSON- OG LEDERPROFIL KLIMAAFDELINGEN

PERSON- OG LEDERPROFIL KLIMAAFDELINGEN PERSON- OG LEDERPROFIL KLIMAAFDELINGEN Frederikssund Kommune søger en afdelingsleder til den nyoprettede Klimaafdeling i Center for By og Landskab. Frederikssund Kommune, der har ca. 45.000 indbyggere,

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 7.0.07 Journalnummer: 0.0.0-P5-6-5

Læs mere

Status på indsatser fra forrige planstrategi (2011-2023)

Status på indsatser fra forrige planstrategi (2011-2023) Status på indsatser fra forrige planstrategi (2011-2023) Indsats Gennemført Under gennemførelse Passiv Kommentar I nærkontakt med verden Politisk og strategisk arbejde for beslutning om en fast HH-forbindelse

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget - foreløbig budgetramme for

Teknik- og Miljøudvalget - foreløbig budgetramme for Teknik- og Miljøudvalget - foreløbig ramme for - 2021 i Noter I hele 1.000 kr. rammen i rammen Drift 1. Bolig og erhverv -178 39 0-139 -178 39 0-139 Teknik - og Økonomiforvaltning -178-178 -178-178 Projekter

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 18/3543 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2419056 Åben: Bilag 1 - Servicemålaftale mellem KL og Regeringen december 2015 2)

Læs mere

Politiske Indsatsområder Teknik & Forsyning (TFU)

Politiske Indsatsområder Teknik & Forsyning (TFU) Politiske Indsatsområder 2010 2013 Teknik & Forsyning (TFU) Emne Planlagte initiativer Tidshorisont (afsluttede sager er markeret med grøn) Vej & Park 2020 plan for kollektiv trafik. Planen for den kollektive

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Nyborg Kommune satser på at skabe attraktive bymiljøer og grønne og bæredygtige boligområder, så der skabes en positiv udvikling på bosætningsområdet

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv 2015-18 Præsentation Centerets opgaver spænder fra kontakt til erhvervslivet og kultur- og fritidsinstitutionerne til udarbejdelse af overordnede strategier og myndighedsbehandling. I centeret fastlægges

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Disponering og handleplaner forslag til overførsel til 2016

Disponering og handleplaner forslag til overførsel til 2016 Teknik- og Miljøudvalget Disponering og handleplaner forslag til I forbindelse med økonomirapporten pr. 30. september, blev der overført et samlet forventet mindreforbrug på 6,410 mio. kr. I forbindelse

Læs mere

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Politikområde 4: KLIMA OG ENERGI Forsyning (myndighed/planlægning) Renovation herunder bortskaffelse af olie og kemikalieaffald

Læs mere

Indhold og procesplan for planstrategien

Indhold og procesplan for planstrategien Notat Haderslev Kommune Udvikling & Kultur Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk Dir. tlf. 74341711 kile@haderslev.dk 13. december 2006 Sagsident:

Læs mere

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Budgetaftalen 2014-2017 Tema 1: Strategisk byudvikling 0,433 mio. kr. Aftaleparterne ønsker at være på forkant

Læs mere

Langsigtede mål , samt delmål for 2016

Langsigtede mål , samt delmål for 2016 Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 formulering Bornholms Regionskommune skal arbejde for at forbedre de arbejdsmiljømæssige rammer for BRK s personale, gennem en nødvendig optimering af de

Læs mere

UDKAST Udvalgsplan Teknik- og Miljøudvalget

UDKAST Udvalgsplan Teknik- og Miljøudvalget UDKAST Udvalgsplan 2014-2017 Teknik- og Miljøudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Vækst og bæredygtighed skal gå hånd i hånd det er visionen for Teknik og Miljøudvalget i Horsens Kommune. Vi skal skabe plads

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2015 Teknik- og Miljøudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer s procent 73.959-1.012 0 72.947 42.217 57,9 71.389-1.558 0 Natur og miljø 16.644-1.020 0 15.624 12.457 79,7 14.066-1.558

Læs mere

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI

BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI BÆREDYGTIGHEDS STRATEGI 2016-2019 BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI i Fredericia Kommune Fredericia vil være en bæredygtig by og kommune. Derfor har Fredericia Byråd vedtaget en strategi med rammer og mål for, hvordan

Læs mere

GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN. Anlægsrapport 1 Pr

GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN. Anlægsrapport 1 Pr GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN Anlægsrapport 1 Pr. 31.01. Resume af anlægsrapport 1 pr. 31.01. Anlægsrapport 1 pr. 31.01. udarbejdes som led i den af Byrådet vedtagne styring for, hvor bl.a. anlægsrapporten

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Miljø- og Planudvalget

Miljø- og Planudvalget Miljø- og Planudvalget Indhold 1. Indledning...2 2. Overblik over forandringer på Miljø- og Planudvalget...3 3. Status på de enkelte forandringer...4 Mere biodiversitet i skovene (nr. 2)...4 Renovering

Læs mere

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag Redegørelse for planens Forudsætninger Kommuneplan 2017-29 Forslag August 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Om forudsætninger for Kommuneplan 17...2 Redegørelse for forudsætninger...4 Rækkefølge

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Pr. 31. maj Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl. over-

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Handlingsplan 2009-2010 ErhvervsStrategi 2009 - Greve har værdierne

Handlingsplan 2009-2010 ErhvervsStrategi 2009 - Greve har værdierne Marts 2009 Handlingsplan 2009-2010 Forord ErhvervsStrategi 2009 Greve har værdierne blev vedtaget af Greve Byråd den 16. december 2008. For at realisere strategien og skabe erhvervsudvikling og effekt

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 2 Tillæg nr. 2 Forslag Oktober 2018 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Kultur- og Fritidsudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Kultur- og Fritidsudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011 Kultur- og Fritidsudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 4 Økonomirapport 2... 5 Aktivitetsrapport... 6 1 - Greve Bibliotek, besøg...

Læs mere

Udkast og forslag til indhold, fokusområder og tidsplan. for. ErhvervsStrategi 2009 for Greve Kommune. Greve har værdierne"

Udkast og forslag til indhold, fokusområder og tidsplan. for. ErhvervsStrategi 2009 for Greve Kommune. Greve har værdierne Greve Kommune Udkast og forslag til indhold, fokusområder og tidsplan for ErhvervsStrategi 2009 for Greve Kommune Greve har værdierne" Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Erhvervsstrategiens opbygning...

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.5.2015 Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 I det følgende vedlægges budgetopfølgning

Læs mere

Beskrivelse af det fremtidige plansystem et diskussionsoplæg

Beskrivelse af det fremtidige plansystem et diskussionsoplæg VIBORG STORKOMMUNE PROJEKTSEKRETARIATET Beskrivelse af det fremtidige plansystem et diskussionsoplæg A. Overordnet beskrivelse af processen i plansystemet 16. august /HK Grundidéen i plansystemet er, at

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune. Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune Udarbejdet og udgivet af: Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.dk Ikrafttrædelsesdato: 14. april 2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Program. Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger

Program. Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger Program Hvad er en kommuneplan? Hvad er gældende for Fårvang? Ændringer siden sidst Ansøgninger Hvad gælder for MIN ejendom Frist for indsigelser og bemærkninger Kommuneplanen er: Byrådets mest omfattende

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere