Bilag 2 - Forslag til ændringer af DFfRs vedtægter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2 - Forslag til ændringer af DFfRs vedtægter"

Transkript

1 Bilag 2 - Forslag til ændringer af DFfRs vedtægter Vedtægter fra 1. forslag med redaktionelle Ændringsforslag til HGF 2017 ændringer på HGF 2017 Blå mærkering = tekst udgår og optræder Rød mærkering = ændringsforslag derfor ikke i ændringsforslaget 1 1 NAVN FORMÅL m.v. 1 NAVN FORMÅL m.v. 1. Forbundets navn er "Dansk Forening for Rosport", forkortet "DFfR". 1. Forbundets navn er "Dansk Forening for Rosport", forkortet "DFfR". Motivation af ændringen 2. DFfR er et forbund af roklubber i Danmark, og har til opgave at virke for fremme af dansk rosport i alle dens former samt for udbredelse af rosport i det danske samfund. 3. DFfR skal endvidere varetage rosportens interesser i ind- og udland, bl.a. ved at være medlem af det internationale roforbund Fédération Internationale des Sociétés d Aviron (FISA), Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Nordisk Roforbund (NOR), hvis vedtægter DFfR er forpligtet til at følge. 4. DFfRs flag er, i henhold til særlig tilladelse, det danske splitflag med bogstaverne DFfR over to korslagte årer i guld i den øverste firkant nærmest flagstangen. 5. DFfRs officielle adresse er, hvor sekretariatet er beliggende. 2. DFfR er et forbund af roklubber i Danmark, og har til opgave at virke for fremme af dansk rosport i alle dens former samt for udbredelse af rosport i det danske samfund. 3. DFfR skal endvidere varetage rosportens interesser i ind- og udland, bl.a. ved at være medlem af det internationale roforbund Fédération Internationale des Sociétés d Aviron (FISA), Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Nordisk Roforbund (NOR), hvis vedtægter DFfR er forpligtet til at følge. 4. DFfRs flag er, i henhold til særlig tilladelse, det danske splitflag med bogstaverne DFfR over to korslagte årer i guld i den øverste firkant nærmest flagstangen. 5. DFfRs officielle adresse er, hvor sekretariatet er beliggende. 2 MEDLEMMER OPTAGELSE 2 MEDLEMMER OPTAGELSE 1. Som medlem af DFfR kan optages enhver roklub i Danmark. 1. Som medlem af DFfR kan optages enhver roklub i Danmark.

2 2. Som medlem af DFfR kan optages roklubber uden for Danmark og foreninger i Danmark med særlig tilknytning til roning dog med begrænsninger i medlemsrettighederne i henhold til DIF s vedtægter og reglementer. Medlemmer af DFfR betegnes herefter som medlemsklubber. 3. Ønske om optagelse i DFfR indsendes til DFfR. Medlemsklubben skal samtidig indsende et eksemplar af dens vedtægter, fortegnelse over samtlige klubmedlemmer, bestyrelsens medlemmer, fortegnelse over samtlige både samt klubkontingentets størrelse. Hovedbestyrelsen kan kræve yderligere oplysninger, jf. bl.a. 5 og 21 om reglementer. 4. Afgørelse om en medlemsklubs optagelse træffes af DFfRs hovedbestyrelse. 2. Som medlem af DFfR kan optages roklubber uden for Danmark og foreninger i Danmark med særlig tilknytning til dansk roning dog med begrænsninger i medlemsrettighederne i henhold til DIFs vedtægter og reglementer. Medlemmer af DFfR betegnes herefter som medlemsklubber. 3. Ønske om optagelse indsendes til DFfR. Ved ansøgning om optagelse skal samtidig indsendes et eksemplar af vedtægter, oplysning om medlemstal og bestyrelsens medlemmer. Hovedbestyrelsen kan kræve yderligere oplysninger, jf Afgørelse om en medlemsklubs optagelse træffes af DFfRs hovedbestyrelse. Konkretiseringen dansk roning er lavet, for at klubber uden interesse i roning i Danmark ikke skal kunne melde sig ind. Dansk datalovgivning er meget restriktiv i forhold til at rundsende opsamlede data. For ikke at bryde loven fjernes kravet om at indsende medlemsfortegnelse. Kravet om at oplyse, hvilke både klubben har, og hvilken størrelse kontingentet er, foreslås fjernet, da det er oplysninger, DFfR hidtil ikke har gjort brug af. Skulle DFfR senere få brug for oplysningerne, kan de indhentes i henhold til 5 stk. 2 d. 3 UDMELDELSE 3 UDMELDELSE 1. Udmeldelse kan ske med mindst 3 måneders varsel til afslutning af et kalenderår. Udmeldelse meddeles DFfR i anbefalet brev og skal være ledsaget af det godkendte referat af den/de generalforsamlinger, der har vedtaget medlemsklubbens udmeldelse. 1. Udmeldelse kan ske med mindst 3 måneders varsel til afslutning af et kalenderår. Stk. 1 rummer oplysning om to af hinanden uafhængige emner. Vi forslår, at dele det gamle stk.1 op. Ny 3 stk. 1 handler om tidsrammen for, hvornår udmeldelse kan finde sted.

3 2. Udmeldelse skal ske skriftligt til DFfRs hovedbestyrelse via sekretariatet. Det af medlemsklubbens bestyrelse godkendte referat, hvoraf beslutningen om udmeldelse fremgår, vedlægges/vedhæftes udmeldelsen. Sekretariatet skal kvittere for modtagelsen inden for 8 arbejdsdage. Det foreslåede stk. 2 handler om, hvordan udmeldelsen foretages. Forslaget om at ændre udmeldelsesmetoden fra anbefalet brev til skriftligt er en tilpasning til nutidens måde af kommunikere på. Ordene via sekretariatet præcisere modtageradressen. 2. Ved udmeldelse af DFfR fritages medlemsklubben ikke for at opfylde sine forpligtelser over for DFfR eller medlemsklubber af DFfR, som grunder sig på tidligere indgåede aftaler eller på vedtagelser af DFfRs generalforsamlinger eller på lovlige beslutninger, der før udmeldelsen er truffet af DFfRs hovedbestyrelse. 3. DFfRs hovedgeneralforsamling kan dispensere fra bestemmelserne i stk Ved udmeldelse af DFfR fritages medlemsklubben ikke for at opfylde sine forpligtelser over for DFfR eller medlemsklubber af DFfR. 4. DFfRs hovedgeneralforsamling kan dispensere fra bestemmelserne i stk. 3. Pålægget om kvittering fra sekretariatet inden 8 arbejdsdage er en sikring af klubben. Fjernelsen af sidste del af det nuværende stk. 2 (teksten med blå) er muligt, fordi den nye tekst i kortere form fastslår samme omfang af forpligtelser. Uændret tekst blot henvisning til stk KONTINGENT 4 KONTINGENT 1. Medlemsklubbernes kontingent til DFfR 1. Medlemsklubbernes kontingent til DFfR fastsættes på den ordinære fastsættes på den ordinære hovedgeneralforsamling. hovedgeneralforsamling. 2. Kontingentet består af: a) generelt kontingent til DFfR b) bidrag til eventuelle tvungne kollektive forsikringsordninger 2. Kontingentet består af: a) generelt kontingent til DFfR b) bidrag til eventuelle tvungne kollektive forsikringsordninger

4 3. Kontingentet til DFfR forfalder til betaling pr. 1. juni. 3. Kontingentet til DFfR forfalder til betaling pr. 1. juni. 5 MEDLEMSKLUBBERNES FORPLIGTELSER 5 MEDLEMSKLUBBERNES FORPLIGTELSER 1. Som medlemsklubber af DFfR er medlemsklubberne berettiget og forpligtet i henhold til DFfRs vedtægter, reglementer og Ordens- og Amatørbestemmelser samt alle i henhold hertil trufne legale beslutninger. 1. Medlemsklubber i DFfR er berettiget og forpligtet i henhold til DFfRs vedtægter, reglementer og Ordens- og Amatørbestemmelser samt alle i henhold hertil trufne legale beslutninger. 2. Medlemsklubberne er forpligtet til: 2. Medlemsklubberne er forpligtet til: a. gennem deres vedtægter eller a. gennem deres vedtægter eller reglementer at forlange, at deres reglementer at forlange, at deres aktive roende klubmedlemmer kan aktive roende klubmedlemmer kan svømme mindst 300 meter, svømme mindst 300 meter, Dette er en forenkling der gør teksten mere læsevenlig uden at ændre på indholdet. b. gennem deres vedtægter eller reglementer at fastsætte retningslinjer for anvendelse af en CE godkendt type flydeudstyr inden for dagligt roområde, b. gennem deres vedtægter eller reglementer at forlange, at der under roning skal medbringes eller bæres CE eller Ratmærkede redningsvest af alle personer om bord. Der kan ses bort fra dette krav i forbindelse med arrangementer, hvor der foreligger relevant sikkerhedsprocedure, samt ved roning i afgrænsede farvande, hvor der er følgebåd og/eller andre dokumenterede forholdsregler, der sikrer hurtig og sikker redningsindsats, Ordene inden for dagligt roområde er fjernet (blå tekst), da det selvfølgeligt gælder al roning. Det samme er allerede fastslået i langtursreglementet, og det kan være årsagen til, at der i de gamle vedtægter, kun er omtalt dagligt roområde. Nuværende lovgivning (Søfartsstyrelsens bek af 12. dec. 2016, kapitel 3 5 stk. 1) fastslår at alle fritidsfartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord. Ændringen af certificeringskravet skyldes udvikling i flydeudstyr og certificering. Sætningen: Der kan ses bort fra kravet i forbindelse med arrangementer,..

5 c. at give deres aktive, roende klubmedlemmer den nødvendige sagkyndige instruktion af hensyn til roernes sikkerhed, d. at medvirke til at tilvejebringeoplysninger samt gennemføre pålagte hverv som DFfR må forlange, c. at give deres aktive, roende klubmedlemmer den nødvendige sagkyndige instruktion, herunder kendskab til relevante dele af Søfartsloven, af hensyn til roernes sikkerhed, d. at medvirke til at tilvejebringe oplysninger samt gennemføre pålagte hverv som DFfR må forlange, begrundes også ud fra teksten i Søfartsstyrelsens bek stk. 3: Kapronings- og motionsroningsfartøjer kan i stedet for at følge denne bestemmelse følge Dansk Forening for Rosports eller Dansk Kano- og Kajak Forbunds sikkerhedsbestemmelser. Denne del af bekendtgørelsen forudsætter, at DFfR har en sikkerhedsbestemmelse, der sikrer roerne på niveau med, at de enten bærer eller medbringer redningsvest. Derfor er der til stk. 2 b tilføjet den sidste del. Den/de sikkerhedsansvarlige ved et arrangement må så selv tage stilling til, om procedurerne og/eller de dokumenterede forholdsregler er på det niveau med følgebåd eller redningsvest. Følgebåd er et eksempel på høj sikkerhed, hvis den anvendes med omtanke. Der kan være andre forholdsregler, som kendes og afgøres lokalt. Sætningen herunder kendskab til relevante dele af Søfartsloven er tilføjet for at sikre, at sikkerhed ikke kun opfattes som det konkrete med hensyn til udstyr, kæntringer og lignende, men også det at kunne undgå andre farlige situationer på vandet.

6 e. inden for de til enhver tid fastsatte tidsfrister, at indsende nødvendige indberetninger om medlemstal m.v. til Danmarks Idrætsforbund og DFfR, f. at forsyne samtlige både med påskrift om navn og hjemsted og at forsyne stævnen på alle outriggede både med en bold af massivt gummi med en mindste diameter på 4 cm, hvis stævnen ikke har en afrundet form, der giver samme beskyttelse. e. inden for de til enhver tid fastsatte tidsfrister at indberette medlemstal m.v. f. at forsyne samtlige både med påskrift om navn, dog undtaget outriggerbåde som roes på lukkede træningsbaner, samt at forsyne stævnen på alle outriggede både med en bold af massivt gummi med en mindste diameter på 4 cm, hvis stævnen ikke har en afrundet form, der giver samme beskyttelse. Medlemsklubberne skal ikke indberette til DIF. Det gøre i det centrale foreningsregister (CFR). Kravet om, at bådene er forsynet med hjemsted, foreslås fjernet, fordi vi ikke mener, at det øger sikkerheden. Ved en eftersøgning vil bådens navn kombineret med, at det er en båd forsynet med rullesæder, og hvad der ellers karakteriserer de både, man benytter i roklubber, være tilstrækkelig sikkerhed for, at den fundne båd, er den man eftersøger. Tekst på båden kan besværliggøre opstilling til FISA arrangementer pga. FISAs regler om reklame på båden bestemte områder på båden FISA har ret til. Derfor foreslår vi kravet om navn fjernet for både, der udelukkende benyttes på lukkede baner. Her vil der næppe kunne opstå en situation, hvor der er tvivl om, om det er den rigtige båd, man har fundet ved en eftersøgning. 6 UDELUKKELSE 6 EKSKLUSION I den foreslåede tekst til stk. 1, 2 og 3 anvendes ordet eksklusion og ikke ordet udelukkelse. Derfor den ændrede paragraftitel. 1. En medlemsklub kan af hovedbestyrelsen udelukkes af DFfR når: a. medlemsklubben groft har krænket DFfRs vedtægter eller reglementer eller har tilsidesat legale beslutninger, jf. 5, b. medlemsklubben ikke har indbetalt kontingent til DFfR senest til den i 4, stk. 2 angivne tidsfrist. 1. En medlemsklub kan ekskluderes ved groft eller gentagne gange at have overtrådt DFfRs vedtægter, reglementer eller har tilsidesat legale beslutninger, jf. 5 eller ikke har indbetalt kontingent jfr. 4 stk. 2. Stk. 1 a og b slås sammen, da der ikke umiddelbart er begrundelse for at adskille dem. Indholdet og meningen ændres ikke.

7 2. Handler en medlemsklub eller et klubmedlem i øvrigt mod DFfRs vedtægter og reglementer eller til sidesætter legale beslutninger, kan hovedbestyrelsen bringe de i Ordens- og Amatørbestemmelserne 5, stk. 1 nævnte foranstaltninger i anvendelse. 3. Hovedbestyrelsens afgørelser i henhold til stk. 1 a og stk. 2 kan af vedkommende medlemsklub eller klubmedlem inden 3 uger fra modtagelsen af meddelelse om afgørelsen indankes for DFfRs Ordens- og Amatørudvalg. 4. Et klubmedlem kan udelukkes fra aktivitet arrangeret af DFfR, hvis vedkommende overtræder DFfRs vedtægter og regler. 2. Hovedbestyrelsen træffer afgørelse om eksklusion. Afgørelsen må ikke træffes før den pågældende medlemsklub er blevet hørt i sagen. Medlemsklubben skal have afgørelsen senest 4 uger efter at hovedbestyrelsen er blevet orienteret om overtrædelsen, der ligger til grund for eksklusionen. Drejer det sig om gentagne overtrædelser, som ligger til grund, skal medlemsklubben have modtaget en henvendelse for hver af overtrædelserne. I dette tilfælde gælder ovennævnte frist på 4 uger fra den seneste overtrædelse. Afgørelsen meddeles skriftligt og skal være begrundet. Sekretariatet skal kunne dokumentere fremsendelsen. 3. Den ekskluderede medlemsklub kan inden 4 uger efter modtagelsen af meddelelsen om eksklusion, anke sin sag til DFfRs Ordens- og Amatørudvalg. 4. Hovedbestyrelsen kan udelukke et klubmedlem fra en aktivitet arrangeret af DFfR, hvis vedkommende overtræder DFfRs vedtægter og regler. Klubmedlemmet kan inden 4 uger efter modtagelsen af meddelelsen om udelukkelsen, skriftlig anke sin sag til DFfRs Ordens- og Amatørudvalg. Fjernelse af gamle stk. 2 skyldes, at Hovedbestyrelsen ikke behøver at have dette redskab. Her vil det være fuldt relevant at henvende sig til Ordens- og amatørudvalget. Ny stk. 2. Fristen på 4 uger indføres for, at der ikke skal være mulighed for at henlægge en sag, uden at medlemsklubben bliver bekendt med problemet. Tilsvarende argumentation hvor det drejer sig om gentagne overtrædelser: er en medlemsklub ikke blevet gjort bekendt med problemet, må det ikke være muligt at bruge det som grundlag for en eksklusion. Fristen sat til 4 uger for at gøre det muligt for HB at have tid til at mødes for at drøfte eksklusionen. Teksten er ændret for at passe til stk. 2. Sproget er ændret uden betydning for indholdet. Derudover er tidsfristen for anke ændret, hvilket er gjort for at have ensartet tidsfrist i stk. 2 og stk. 3. Endelig er ordet klubmedlem fjernet, hvilket skyldes, at klubmedlemmer først behandles i ny stk. 4. Tilføjelsen om ankemulighed er blot for at sikre, at denne mulighed ikke overses. Den samme information gives også i stk. 3, hvor det drejer sig om en medlemsklub og ikke et klubmedlem.

8 7 DFfRs NETVÆRKSSTRUKTUR 7 DFfRs NETVÆRKSSTRUKTUR 1. DFfRs medlemsklubber er organiseret i 1. DFfRs medlemsklubber er organiseret i ronetværk. Alle medlemsklubber er tilknyttet ronetværk. et ronetværk. 2. Ronetværk består af mindst 5 medlemsklubber. Ronetværk dannes på baggrund af geografisk nærhed, sammenfaldende interesser eller andre forhold. 3. Såfremt en medlemsklub ønsker at ændre Sin tilknytning til ronetværk, skal dette ske ved meddelelse til DFfR med skæringsdag den 1. januar 4. Ronetværk kan ikke nægte at optage medlemsklubber af DFfR. 2. Ronetværk består af mindst 5 medlemsklubber. Ronetværk dannes på baggrund af geografisk nærhed. 3. Såfremt en medlemsklub ønsker at ændre sin tilknytning til ronetværk, skal dette ske ved skriftlig meddelelse til DFfRs sekretariat med skæringsdag den 1. januar. 4. Ronetværk kan ikke nægte at optage medlemsklubber af DFfR. Det, der står i de nuværende vedtægter, og det der står i det foreslåede, fortæller det samme. I de nuværende er det blot skrevet på 2 forskellige måder. Det er unødvendigt og bør derfor ændres. Erfaringen er, at klubberne arrangere sig efter geografi, og det virker også logisk, at man i fællesskab søger at skabe gode lokale rammer og aktiviteter. Klubberne har stadig fuld frihed til at danne interessefællesskaber, det er blot ikke længere vedtægtsfastlagt. Ved at kræve at henvendelsen er skriftlig til sekretariatet sikres, at der ikke kommer tvivl, om henvendelsen og dens indhold samt at det er den rette modtager, der får informationen. 5. Ronetværk varetager inden for deres område selvstændigt medlemsklubbernes interesser i overensstemmelse med DFfRs vedtægter reglementer og beslutninger. 6. Ronetværk træffer selv beslutning om egen organisering og skal udpege en kontaktperson til DFfR. 7. Ronetværk skal sikre samarbejde med hovedbestyrelsen og udvalg og er forpligtet til at holde hinanden orienteret om forhold af betydning for deres arbejde. 5. Ronetværk varetager inden for deres område selvstændigt medlemsklubbernes interesser i overensstemmelse med DFfRs vedtægter, reglementer og beslutninger. 6. Ronetværk træffer selv beslutning om egen organisering og skal udpege e kontaktperson til DFfR. 7. Ronetværk skal sikre samarbejde med hovedbestyrelsen. Ronetværk og hovedbestyrelsen er forpligtet til at holde hinanden orienteret om forhold af betydning for deres arbejde. Hvert ronetværk har en repræsentant fra hovedbestyrelsen, derfor er og udvalg fjernet. Det vil være bestyrelsesrepræsentanterne i udvalgene, der er garant for den videre kommunikation til udvalgene.

9 8. Såfremt der etableres økonomiske forpligtelser mellem medlemsklubberne i et ronetværk er dette alene et anliggende mellem medlemsklubberne. 8. Såfremt der etableres økonomiske forpligtelser mellem medlemsklubberne i et ronetværk er dette alene et anliggende mellem medlemsklubberne. 8 HOVEDBESTYRELSE 8 HOVEDBESTYRELSE 1. DFfRs højeste myndighed er hovedgeneralforsamlingen. Mellem hovedgeneralforsamlingerne varetages DFfRs anliggender af en hovedbestyrelse. 1. DFfRs højeste myndighed er hovedgeneralforsamlingen. Mellem hovedgeneralforsamlingerne varetages DFfRs anliggender af en hovedbestyrelse. 2. Hovedbestyrelsen består af følgende 7 medlemmer, som vælges på hovedgeneralforsamlingen: a) Formand b) Økonomiansvarlig c) 5 medlemmer 3. Hovedbestyrelsen konstituerer sig selv, bortset fra formand og økonomiansvarlig, og udpeger en næstformand blandt de 5 øvrige hovedbestyrelsesmedlemmer. 4. Hovedbestyrelsens medlemmer skal være medlem af en medlemsklub under DFfR og opfylde DFfRs amatørbestemmelser. 5. Fratræder et hovedbestyrelsesmedlem, indtræder en på hovedgeneralforsamlingen valgt suppleant indtil førstkommende ordinære hovedgeneralforsamling. 2. Hovedbestyrelsen består af følgende 7 medlemmer, som vælges på hovedgeneralforsamlingen: a) Formand b) Økonomiansvarlig c) 5 medlemmer 3. Hovedbestyrelsen konstituerer sig selv, bortset fra formand og økonomiansvarlig, og udpeger en næstformand blandt de 5 øvrige medlemmer. 4. Hovedbestyrelsens medlemmer skal være medlem af en medlemsklub under DFfR og opfylde DFfRs amatørbestemmelser. 5. Fratræder et hovedbestyrelsesmedlem i utide, indtræder en hovedgeneralforsamlingsvalgt suppleant indtil førstkommende ordinære hovedgeneralforsamling. Præcisering af at det kun er hvis fratrædelse sker i utide, at suppleant indtræder. Tekstforenkling efter komma.

10 6. Et medlem af hovedbestyrelsen kan maksimalt sidde i 10 år som henholdsvis formand, økonomiansvarlig og bestyrelsesmedlem. 6. Et medlem af hovedbestyrelsen kan maksimalt sidde i 10 år som henholdsvis formand, økonomiansvarlig og bestyrelsesmedlem. 9 TEGNINGSRET 9 TEGNINGSRET 1. Hovedbestyrelsen repræsenterer DFfR i alle forhold, der vedrører den samlede danske rosport. Formanden, og i dennes forfald næstformanden eller den økonomiansvarlige, repræsenterer hovedbestyrelsen under ansvar for denne. 1. Hovedbestyrelsen repræsenterer DFfR i alle forhold, der vedrører den samlede danske rosport. Formanden, og i dennes forfald næstformanden eller den økonomiansvarlige, repræsenterer hovedbestyrelsen under ansvar for denne. 2. I retshandler tegnes DFfR af formanden og den økonomiansvarlige. I tilfælde af forfald indtræder næstformanden. Dog kræves der til køb, salg eller pantsætning af fast ejendom underskrift af hele hovedbestyrelsen. 3. Hovedbestyrelsen forvalter forbundets midler og arkiv, samt fører regnskab i overensstemmelse med gældende bestemmelser. Hovedbestyrelsen udarbejder budget for hvert regnskabsår og foretager budgetopfølgning. 4. Hovedbestyrelsen har ansvaret for, at der udarbejdes en oversigt over DFfRs medlemsklubber med angivelse af disses formænd og kasserer samt medlemstal. 2. I retshandler tegnes DFfR af formanden og den økonomiansvarlige. I tilfælde af forfald indtræder næstformanden. Dog kræves der til køb, salg eller pantsætning af fast ejendom underskrift af hele hovedbestyrelsen. 3. Hovedbestyrelsen forvalter forbundets midler og arkiv. Hovedbestyrelsen fører regnskab i overensstemmelse med gældende bestemmelser, samt sikrer budgetopfølgning. 4. Hovedbestyrelsen har ansvaret for, at der udarbejdes en oversigt over DFfRs medlemsklubber med angivelse af disses formænd og kasserere samt medlemstal. Forenkling af teksten og præcisering af at budgetopfølgningen skal ske. Budgetudarbejdelse fremgår af 9 stk. 5.

11 5. Hovedbestyrelsen udarbejder skriftlig beretning, regnskab samt forslag til budget, som vedlægges indkaldelse til den ordinære hovedgeneralforsamling. 6. Hovedbestyrelsen kan meddele prokura og fuldmagt til sekretariatets leder for den nødvendige daglige drift. 5. Hovedbestyrelsen udarbejder skriftlig beretning, regnskab samt forslag til budget, som vedlægges indkaldelse til den ordinære hovedgeneralforsamling. 6. Hovedbestyrelsen kan meddele prokura og fuldmagt til sekretariatets leder for den nødvendige daglige drift. 10 HOVEDBESTYRELSENS ARBEJDE 10 HOVEDBESTYRELSENS ARBEJDE 1. Hovedbestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Der skal udarbejdes et beslutningsreferat fra hovedbestyrelsesmøderne, og dette formidles snarest til hovedbestyrelsens medlemmer. 1. Hovedbestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Der skal udarbejdes et beslutningsreferat fra hovedbestyrelsesmøderne, og dette formidles senest 8 dage efter hovedbestyrelsesmødets afholdelse til hovedbestyrelsen og offentliggøres på DFfRs hjemmeside. Indsættelse af frist 8 dage for at sikre, at det sker umiddelbart efter mødet. Ønske om offentliggørelse på hjemmeside, for at medlemsklubber kan være orienteret. 2. Formanden indkalder til hovedbestyrelsesmøde. Mindst 3 hovedbestyrelsesmedlemmer kan forlange hovedbestyrelsen indkaldt. Hovedbestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 4 hovedbestyrelsesmedlemmer, deriblandt enten formand, næstformand eller økonomiansvarlig er til stede. Ved afstemninger er simpel stemmeflerhed afgørende. I tilfælde af stemmelighed gør formandens stemme udslaget 2. Formanden indkalder til hovedbestyrelsesmøde. Mindst 3 hovedbestyrelsesmedlemmer kan forlange hovedbestyrelsen indkaldt. Hovedbestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 4 hovedbestyrelsesmedlemmer, deriblandt enten formand, næstformand eller økonomiansvarlig, er til stede. Beslutningspunkter skal have mindst 4 medlemmers tilsagn for at være godkendt. En forenkling af teksten og ved mindst 4 medlemmer vil enten formand, næstformand eller økonomiansvarlig være blandt de 4 medlemmer, derfor omskrivning til forenklet tekst.

12 3. Dagsorden for hovedbestyrelsesmøderne skal være hovedbestyrelsen i hænde senest 8 dage før hovedbestyrelsesmødets afholdelse. 4. Ekstraordinære hovedbestyrelsesmøder kan indkaldes med mindre end 8 dages varsel. Disse er kun beslutningsdygtige, hvis mindst 5 hovedbestyrelsesmedlemmer er til stede. 3. Dagsorden for hovedbestyrelsesmøderne skal være hovedbestyrelsen i hænde senest 8 dage før mødets afholdelse og offentliggøres på DFfRs hjemmeside. 4. Ekstraordinære hovedbestyrelsesmøder kan indkaldes med mindre end 8 dages varsel. Disse er kun beslutningsdygtige, hvis mindst 5 hovedbestyrelsesmedlemmer er til stede. 5. Hovedbestyrelsen ansætter en leder af sekretariatet. Lederen kan ikke være medlem af hovedbestyrelsen. Ønske om offentliggørelse på hjemmeside, for at medlemsklubber kan være orienteret. Ny 10 stk. 5 er overført hertil fra gl. 11 stk. 2. da det er hovedbestyrelsen der ansætter. 11 FORRETNINGSUDVALG SEKRETARIAT 1 Til varetagelse af den daglige ledelse, i samarbejde med sekretariatslederen, fungerer et forretningsudvalg bestående af formand, økonomiansvarlig og næstformand. Forretningsudvalgets beføjelser fastsættes til enhver tid af hovedbestyrelsen. Udskrift af beslutningsreferater over forretningsudvalgsmøder skal snarest tilstilles hovedbestyrelsens medlemmer. 2. Hovedbestyrelsen ansætter en leder af sekretariatet. Lederen kan ikke være medlem af hovedbestyrelsen. 11 FORRETNINGSUDVALG SEKRETARIAT 1. Til varetagelse af den daglige ledelse, i samarbejde med sekretariatslederen, fungerer et forretningsudvalg bestående af formand, økonomiansvarlig og næstformand. Forretningsudvalgets beføjelser fastsættes til enhver tid af hovedbestyrelsen. Udskrift af beslutningsreferater over forretningsudvalgsmøder skal snarest tilstilles hovedbestyrelsens medlemmer. Gl. stk.2 er flyttet til ny 10 stk. 5

13 3. Sekretariatslederen har det overordnede administrative ansvar for alle forhold vedrørende DFfRs daglige drift. Sekretariatslederen har ansvar for ansættelse og afskedigelse af DFfRs øvrige personale. 2. Sekretariatslederen har det overordnede administrative ansvar for alle forhold vedrørende DFfRs daglig drift. Sekretariatslederen har ansvar for ansættelse og afskedigelse af DFfRs øvrige personale. 12 UDVALG 12 - UDVALG 1. Hovedbestyrelsen nedsætter udvalg og udpeger udvalgsformænd til at varetage forskellige aktivitetsområder. Følgende områder skal være tilgodeset gennem et eller flere udvalg: 1. Hovedbestyrelsen nedsætter udvalg og udpeger udvalgsformænd til at varetage forskellige aktivitetsområder. Følgende områder skal være tilgodeset gennem et eller flere udvalg: Kaproning Kaproning Motion Motion Uddannelse Uddannelse Ungdom Ungdom Medlemmer af hovedbestyrelsen og ansatte i DFfR kan ikke fungere som formand for et udvalg. Medlemmer af hovedbestyrelsen og ansatte i DFfR kan ikke fungere som formand for et udvalg 2. DFfRs udvalg leder arbejdet inden for deres respektive områder. Udvalgenes opgaver, ansvar og beføjelser fastsættes til enhver tid af hovedbestyrelsen. 2. DFfRs udvalg leder arbejdet inden for deres respektive områder. Medlemmerne af DFfRs udvalg godkendes af hovedbestyrelsen under hensyntagen til den bedst mulige varetagelse af udvalgenes landsdækkende opgaver. Ansatte i DFfR kan ikke være medlem af et udvalg. Ny 12 stk. 2 anden og tredje sætning overført hertil fra gl. 12 stk. 3. Gl 12 stk. 2 anden sætning er flyttet til ny 12 stk. 3. Ny 12 stk. 2 sidste sætning overført hertil fra gl. 12 stk. 3 sidste sætning.

14 3. Medlemmerne af DFfRs udvalg godkendes af hovedbestyrelsen under hensyntagen til den bedst mulige varetagelse af udvalgenes landsdækkende opgaver. Udvalgene har pligt til at samarbejde med den øvrige organisation i henhold til retningslinjer fastsat af hovedbestyrelsen. Ansatte i DFfR kan ikke være medlem af et udvalg. 4. Udvalgene holder løbende hovedbestyrelsen underrettet om deres virksomhed. Hvert udvalg skal have et hovedbestyrelsesmedlem som politisk ansvarlig. Udvalgene udarbejder årlige budgetforslag for deres aktiviteter efter gældende retningslinjer. 3. Udvalgenes opgaver, ansvar, beføjelser og samarbejde med øvrig organisation godkendes til enhver tid af hovedbestyrelsen. 4. Udvalgene holder løbende hovedbestyrelsen underrettet om deres virksomhed. Hvert udvalg skal have en kontaktperson i hovedbestyrelsen. Udvalgene skal udarbejde en årlig beretning, som sendes til sekretariatet og offentliggøres på DFfRs hjemmeside. 5. Udvalgene udarbejder årlige budgetforslag samt forslag til deres aktiviteter efter gældende retningslinjer. Ny 12 stk. 3 flyttet hertil fra gl. 12 stk. 2 anden sætning. Gl. 12 stk. 3 anden sætning udgår idet sætningens hensigt fremgår af nyt stk. 3. Gl 12 stk. 3 sidste sætning flyttet til 12 stk. 2. Udvalgenes politiske ansvarlige erstattes med kontaktperson. Dette skal sikre tættere kontakt og løbende informationsflow. Udvalgene bidrager til beretningen med deres andel til den samlede årlige beretning, som sekretariatet offentliggør. Udvalgene er de nærmeste til at beskrive udvalgets aktiviteter. Fra gl. 12 stk. 4 sidste sætning. 13 REGNSKAB 13 REGNSKAB 1. Regnskabsåret er kalenderåret. 1. Regnskabsåret er kalenderåret. 2. Revisor har til enhver tid adgang til at kontrollere alt vedrørende regnskabet og regnskabsføringen. 2. Revisor har til enhver tid adgang til at kontrollere alt vedrørende regnskabet og regnskabsføringen. 3. DFfRs hovedgeneralforsamling kan oprette fonde og selskaber. Der udarbejdes særskilte vedtægter for disse. Præcisering, da det udelukkende er DFfRs hovedgeneralforsamling, som kan oprette fonde og selskaber, som måtte ejes eller have tilknytning til DFfR.

15 14 ORDINÆR HOVEDGENERALFORSAMLING 1. Hovedgeneralforsamlingen ledes af en af forsamlingen valgt dirigent, der afgør med bindende virkning alle spørgsmål angående behandlings- og afstemningsmåden. 2. Stemmeberettigede på DFfRs hovedgeneralforsamling er medlemsklubbernes anmeldte repræsentanter og hovedbestyrelsens medlemmer. Hver medlemsklub har ret til mindst 1 repræsentant. Har en medlemsklub ikke rettidigt indsendt de i 5 stk. 2 litra e nævnte indberetninger behørigt udfyldt, fratages medlemsklubbens repræsentanter stemmeret på hovedgeneralforsamlingen samt til valg til andre organer under DFfR. 14 ORDINÆR HOVEDGENERALFORSAMLING 1. Ordinær hovedgeneralforsamling afholdes hvert år i marts, dog senest 3. weekend i marts og indkaldes pr. elektronisk post med 30 dages varsel med angivelse af anmeldelsesfrist, tid, sted og dagsorden. Dato for ordinær hovedgeneralforsamling skal være meddelt medlemsklubberne senest 1. januar. 2. Hovedgeneralforsamlingen ledes af en dirigent, der afgør med bindende virkning alle spørgsmål angående behandlings- og afstemningsmåden. Medlemmer af hovedbestyrelsen kan ikke vælges til dirigent eller referent på hovedgeneralforsamlingen. 3. Stemmeberettigede på DFfRs hovedgeneralforsamling er medlemsklubbernes anmeldte repræsentanter og hovedbestyrelsens medlemmer. Hver medlemsklub har ret til mindst 1 repræsentant. Har en medlemsklub ikke rettidigt indsendt de i 5 stk. 2e nævnte indberetninger behørigt udfyldt, fratages medlemsklubbens repræsentanter stemmeret på hovedgeneralforsamlingen samt til valg til andre organer under DFfR. Ny 14 stk. 1 overført hertil fra gl 15 stk. 1. Simplificering vedr. hovedgeneralforsamlingen, som skal afholdes i marts, dog senest 3. weekend i marts. Indkaldelse kan ske med elektronisk post, hvilket er en forenkling og modernisering. Fristen er øget fra 25 til 30 dage. Gl 14 stk. 1 er flyttet til ny 14 stk. 2. Ny 14 stk. 2 første sætning overført hertil fra Gl 14 stk. 1. Sproget er moderniseret. Ny 14 stk. 2 anden sætning overført hertil fra gl. 18. Gl 14 stk. 2 er blevet til ny 14 stk. 3.

16 3. Medlemsklubbernes stemmeantal beregnes efter det til DIF opgivne medlemstal, omfattende aktive klubmedlemmer inklusive ungdomsroere, på følgende måde: 1 stemme for hver 60 klubmedlemmer og yderligere 1 stemme for mindst 30 overskydende klubmedlemmer. Foreninger eller lignende med særlig tilknytning til roning, jf. 2 stk. 2, som optager klubmedlemmer på tværs af klubskel, har 1 repræsentant med en stemme på DFfR s hovedgeneralforsamling uanset deres medlemstal. Medlemsklubber kan på hovedgeneralforsamlingen stille med en repræsentant pr. stemme, eller medlemsklubben kan bemyndige en repræsentant til at afgive flere af medlemsklubbens stemmer, dog maksimalt Et hovedbestyrelsesmedlem kan ikke samtidig være repræsentant for en medlemsklub. 4. Antallet af stemmeberettigede pr. medlemsklub beregnes efter det indberettede aktive klubmedlemstal inklusive ungdomsroere. Hver medlemsklub har 1 stemme for hver 60 klubmedlemmer og yderligere 1 stemme for hver påbegyndt 30 klubmedlemmer. Foreninger eller lignende med særlig tilknytning til roning, jf. 2 stk. 2, har 1 stemmeberettiget, uanset deres medlemstal. Medlemsklubber kan på hovedgeneralforsamlingen stille med en repræsentant pr. stemme, eller kan bemyndige en repræsentant til at afgive flere stemmer. Specificering af begreber i forhold til antal stemmer per medlemsklub. Definering af foreninger eller lignende med særlig tilknytning er slettet da definitionen er i 2 stk. 2. Gl. 14 stk. 3 sidste sætning dog maksimalt 6 er slettet, da der i nu 14 stk. 6 er angivet max 6 stemmer. Gl. 14 stk. 4 er overflyttet til ny 14 stk En medlemsklubs repræsentanter skal senest 6 hverdage før hovedgeneralforsamlingen være anmeldt til DFfR s sekretariat med angivelse af navne. 6. Ved forfald kan medlemsklubben sende substitut fra samme klub for de(n) anmeldte repræsentant(er). Antallet af stemmer fordeles imellem medlemsklubbens repræsentanter, dog max 6 til hver. 5. En medlemsklubs repræsentanter skal senest 6 hverdage før hovedgeneralforsamlingen være anmeldt til DFfR s sekretariat med angivelse af navne. 6. Ved forfald kan medlemsklubben sende substitut fra samme klub for de(n) anmeldte repræsentant(er). Antallet af stemmer fordeles imellem medlemsklubbens repræsentanter, dog max 6 til hver.

17 7. Et hovedbestyrelsesmedlem kan ikke samtidig være repræsentant for en medlemsklub. Ny 14 stk. 7 overflyttet hertil fra gl 14 stk ORDINÆR HOVEDGENERALFORSAMLING- FORTSAT 1. Ordinær hovedgeneralforsamling afholdes hvert år den 1., 2. eller 3. weekend i marts og indkaldes med 25 dages skriftlig varsel med angivelse af anmeldelsesfrist, tid, sted og dagsorden. Dato for ordinær hovedgeneralforsamling skal være meddelt medlemsklubberne senest 1. januar. Gl. 15 er med i ny 14 Gl. 15 stk. 1 flyttet til ny 14 stk Dagsordenen for den ordinære hovedgeneralforsamling skal omfatte: 8. Dagsordenen for den ordinære hovedgeneralforsamling skal som minimum omfatte: Der åbnes op for, at skulle Hovedbestyrelsen kan sætte et ekstra punkt ind på hovedgeneralforsamling, da det er en minimums dagsorden som er i vedtægterne. a) Valg af dirigent og referent a) Valg af dirigent og referent. Herefter udpeger dirigenten Stemmetællere b) Hovedbestyrelsens beretning b) Hovedbestyrelsens beretning c) Fremlæggelse af det reviderede regnskab c) Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse d) Fremlæggelse af budget for det d) Fremlæggelse af budget for det løbende samt efterfølgende løbende år samt efterfølgende regnskabsår regnskabsår til orientering a) Præcisering af, at det er dirigenten som udpeger stemmetællere, hvis dette skulle blive nødvendigt. Præcisering af at regnskabet skal godkendes. Præcisering af, at budgettet udelukkende er til orientering.

18 e) Fremlæggelse af hovedbestyrelsens forslag til kontingent fra klubberne, jf. 4 e) Fastsættelse af kontingent Præcisering af, at kontingentet skal fastsættes det vil sige vedtages. f) Indkomne forslag f) Indkomne forslag g) Valg af medlemmer til hovedbestyrelsen i henhold til 8 h) Valg af en 1. suppleant og en 2. suppleant til hovedbestyrelsen i) Valg af 1 statsautoriseret revisor eller registreret revisor j) Valg af 1 medlem samt en 1. suppleant og en 2. suppleant til DFfRs Ordens- og Amatørudvalg. g) Valg af: Formand (ulige år) Økonomiansvarlig (lige år) Bestyrelsesmedlemmer (tre i lige år og to i ulige år) En 1. suppleant og en 2. suppleant til hovedbestyrelsen 1 statsautoriseret revisor eller registreret revisor 1 medlem samt en 1. suppleant og en 2. suppleant til DFfRs Ordens- og Amatørudvalg (sker i henhold til 6 i Ordens- og Amatørbestemmelserne) Præcisering af, hvem der på valg og i hvilke år, samt at der vælges suppleanter efter rækkefølge. k) Eventuelt h) Eventuelt 3. Hovedgeneralforsamlingen er offentlig. Medlemsklubbernes stemmeberettigede repræsentanter, hovedbestyrelsens medlemmer, de i henhold til 12 nedsatte udvalg samt revisor har taleret. 4. Valgene til hovedbestyrelsen gælder for to år ad gangen, idet dog valg af suppleanter til hovedbestyrelsen samt valg af revisor kun gælder for et år ad gangen. I ulige år vælges formand og to medlemmer til hovedbestyrelsen. I Gl 14 stk. 3 er overflyttet til ny 14 stk. 14 Gl. 14 stk. 4 er indarbejdet i ny 14 stk. 8 g

19 lige år vælges økonomiansvarlig og tre medlemmer til hovedbestyrelsen. Valg til DFfRs Ordens- og Amatørudvalg sker i henhold til 6 i Ordens- og Amatørbestemmelserne. 5. Valg til hovedbestyrelsen foregår skriftligt, hvis der er kampvalg. Ved stemmelighed afgøres rækkefølgen mellem dem, der har opnået lige mange stemmer, ved lodtrækning. 9. Valg til hovedbestyrelsen foregår skriftligt, hvis der er kampvalg. Ved stemmelighed afgøres rækkefølgen mellem dem, der har opnået lige mange stemmer, ved lodtrækning. 10. Medlemsklubber kan stille skriftlige forslag til hovedgeneralforsamlingen. Forslag, der ønskes behandlet på hovedgeneralforsamlingen skal være DFfRs sekretariat i hænde senest 21 dage inden hovedgeneralforsamlingen. 11. Hovedbestyrelsens forslag til hovedgeneralforsamlingen skal udsendes sammen med indkaldelse til hovedgeneralforsamlingen. 12. Endelig dagsorden, regnskab og eventuelle indkomne forslag skal offentliggøres på DFfRs hjemmeside senest 14 dage inden den ordinære hovedgeneralforsamling. Ny 14 stk. 10 første sætning er overflyttet hertil fra gl. 17 stk. 1 og anden sætning fra Gl 17 stk. 3 samtidig er teksten gjort mere enkel. Datoer for udsendelse af dagsorden og efterfølgende forslag til dagsorden er flyttet frem. Derfor øges fra tidligere 15 dage før, til 21 dage før for deadline til at indsende forslag som ønskes behandlet på hovedgeneralforsamlingen. Ny 14 stk. 11 er overflyttet hertil fra gl. 17 stk. 2. Specificering af deadline for hvornår den endelige dagsorden inkl. forslag skal være klubberne i hænde.

20 13. Alle afgørelser træffes ved almindeligt stemmeflertal. Dog kræver ændringer i DFfRs vedtægter samt Ordens- og Amatørbestemmelser, at mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget, samt at mindst halvdelen af DFfRs stemmer er repræsenteret. 14. Hovedgeneralforsamlingen er offentlig. Medlemsklubbernes stemmeberettigede repræsentanter, hovedbestyrelsens medlemmer, de i henhold til 12 nedsatte udvalg samt revisor har taleret. Ny 14 stk. 13 er overflyttet hertil fra Gl. 19 stk. 2 Specificering af afstemningen og hvornår en hovedgeneralforsamling er i stand til at vedtage givne indkommende forslag. 14 stk. 14 er overflyttet hertil fra Gl. 14 stk EKSTRAORDINÆR HOVEDGENERALFORSAMLING 1. Hovedbestyrelsen kan indkalde til ekstraordinær hovedgeneralforsamling med 8 dages varsel pr. elektronisk post med angivelse af tid, sted og dagsorden. Hovedbestyrelsen er forpligtet til at indkalde til ekstraordinær hovedgeneralforsamling, når mindst en tredjedel af DFfR s medlemsklubber forlanger dette. 2. En ekstraordinær hovedgeneralforsamling, som er indkaldt på foranledning af mindst en tredjedel af medlemsklubberne, er kun beslutningsdygtig såfremt mindst 9/10 af de medlemsklubber, der har forlangt den indkaldt, er fremmødt. 15 EKSTRAORDINÆR HOVEDGENERALFORSAMLING 1. Hovedbestyrelsen kan indkalde til ekstraordinær hovedgeneralforsamling med 8 dages varsel pr. elektronisk post med angivelse af tid, sted og dagsorden. Hovedbestyrelsen er forpligtet til at indkalde til ekstraordinær hovedgeneralforsamling, når mindst en tredjedel af DFfR s medlemsklubber forlanger dette. 2. En ekstraordinær hovedgeneralforsamling, som er indkaldt på foranledning af mindst en tredjedel af medlemsklubberne, er kun beslutningsdygtig såfremt mindst 9/10 af de medlemsklubber, der har forlangt den indkaldt, er fremmødt.

21 3. En ekstraordinær hovedgeneralforsamling er kun offentlig efter retningslinjer fastlagt af hovedbestyrelsen FORSLAG TIL HOVEDGENERALFORSSAMLING 1. Medlemsklubbernes bestyrelser og hovedbestyrelsen kan stille forslag til hovedgeneralforsamlingen. 2. Hovedbestyrelsens forslag til hovedgeneralforsamlingen skal udsendes sammen med indkaldelse til hovedgeneralforsamlingen. 3. Forslag fra medlemsklubberne til hovedgeneralforsamlingen skal være DFfR i hænde senest 15 dage før hovedgeneralforsamlingens afholdelse. DFfR skal straks efter fristens udløb udsende disse til medlemsklubberne, og hovedbestyrelsens medlemmer. 3. En ekstraordinær hovedgeneralforsamling er kun offentlig efter retningslinjer fastlagt af hovedbestyrelsen. 17 Udgår og er indskrevet i ny 14 Til ny 14 stk. 10 Til ny 14 stk. 11 Til ny 14 stk. 10 Til ny 14 stk HOVEDBESTYRELSENS MEDLEMMER Medlemmer af hovedbestyrelsen kan ikke vælges til dirigent eller referent på hovedgeneralforsamlingen HOVEDGENERALFORSAMLINGENS BESLUTNINGSDYGTIGHED 1. Hovedgeneralforsamlingen er beslutningsdygtig ved de klubrepræsentanter, inkl. hovedbestyrelsens medlemmer, der er anmeldt og tilstede eller repræsenteret ved fuldmagt (jf. 14, stk. 6). Gl. 18 udgår og er indskrevet i ny 14 stk. 2 Gl 19 stk. 1 udgår, da det er omfattet af 14 stk. 3 Så med den nye ændring, så vil vi være beslutningsdygtige, så længe dirigenten finder at vores vedtægter er overholdt med hensyn til indkaldelse og dagsorden.

22 2. På hovedgeneralforsamlingen er simpelt flertal afgørende. Dog kræver ændringer i DFfRs vedtægter samt Ordens- og Amatørbestemmelser et kvalificeret flertal. Til kvalificeret flertal kræves, at mindst halvdelen af de stemmer, der er tildelt medlemsklubberne på grundlag af deres medlemstal (jf. 14, stk. 3), hovedbestyrelsens medlemmer er anmeldt, og til stede eller repræsenteret ved fuldmagt, (jf. 14, stk. 6), og at mindst 2/3 af de repræsenterede stemmer for ændringen. DFfRs ophævelse kan kun vedtages med skærpet kvalificeret flertal (jf. 32). 3. Er en hovedgeneralforsamling ikke beslutningsdygtig (jf. stk. 2, pkt.), og mindst 2/3 af de repræsenterede stemmer for en vedtægtsændring, indkalder hovedbestyrelsen med sædvanligt varsel til ekstraordinær hovedgeneralforsamling med henblik på afstemning om de vedtagne forslag til vedtægtsændringer. Til vedtagelse af ændringerne kræves et flertal på 2/3 af de repræsenterede stemmer. Gl 19 stk. 2 udgår, da det er omfattet af 14 stk. 12 Gl 19 stk. 3 udgår, da det er omfattet af ORDENS- OG AMATØRBESTEMMELSER 1. De af DFfRs hovedgeneralforsamling vedtagne Ordens- og Amatørbestemmelser udgør en del af DFfRs vedtægter. 16 ORDENS- OG AMATØRBESTEMMELSER 1. De af DFfRs hovedgeneralforsamling vedtagne Ordens- og Amatørbestemmelser udgør en del af DFfRs vedtægter.

23 21 REGLEMENTER 17 REGLEMENTER 1. DFfRs hovedgeneralforsamling kan vedtage særlige reglementer, f.eks. kapronings- og langtursreglement. 2. Reglementerne udgør en del af DFfRs vedtægter. Vedtagelse og ændringer af reglementerne 1. DFfRs hovedgeneralforsamling skal vedtage særlige reglementer. Som minimum kapronings- og langtursreglement. 2. Såfremt udefrakommende lovkrav eller ændringer fra FISA nødvendiggør en justering af et reglement i perioden mellem to hovedgeneralforsamlinger, kan hovedbestyrelsen gennemføre disse ændringer. Disse ændringer er gældende fra de er meddelt skriftligt til medlemsklubberne, og skal efterfølgende bekræftes på den førstkommende hovedgeneralforsamling. Specificering af, at DFfR som minimum skal have et kapronings- og langtursreglement. Der kan dog vedtages andre, om hovedgeneralforsamlingen vælger at stemme for dette. Begrundelse for netop disse to reglementer er: Kaproningsreglement: Vi henviser til kaproning reglementet i 24 stk.1, samt det er i vores kaproningsreglement, vi har alle reguleringer ved kaproning, både interne besluttede, men også beslutninger taget af FISA eller evt. lovkrav. Langtursreglement: Vi henviser til daglig rofarvand i 5 stk. 1 - klubberne er forpligtet til at fastsætte regler for daglig roning, DFfR er forpligtet til at fastsætte regler for langtursroning, disse regler er beskrevet i vores langtursreglement. Uden denne bestemmelse vil hovedbestyrelsen være tvunget til at indkalde til ekstraordinær hovedgeneralforsamling, hver gang der er ændrede lovkrav eller ændringer fra FISA. Da vi har et krav om, at reglementer og ændringer til disse skal besluttes af hovedgeneralforsamlingen, så skal disse reguleringer fra hovedbestyrelse godkendes på førstkommende hovedgeneralforsamling, jf. 14 stk. 10. Klubberne skal selvfølgelig have besked om sådanne ændringer, hvorfor det bliver fastlagt at sådanne ændringsmeddelelser sker via elektronisk post.

24 3. Hovedbestyrelsen kan til enhver tid udfærdige udfyldende bestemmelser, der fortolker vedtagne reglementer. Disse udfyldende bestemmelser udgør en del af reglementerne og er gældende fra de er meddelt skriftligt til medlemsklubberne. 3. Reglementerne udgør en del af DFfRs vedtægter. Vedtagelse og ændringer af reglementerne kræver simpelt flertal. 4. Hovedbestyrelsen kan til enhver tid præcisere bestemmelser, der fortolker vedtagne reglementer. Disse bestemmelser udgør en del af reglementerne og er gældende fra de er meddelt skriftligt til medlemsklubberne, og skal efterfølgende bekræftes på den førstkommende hovedgeneralforsamling. Der kan i mellem to Hovedgeneralforsamlingen komme lov krav eller ændringer fra FISA som vi i DFfR skal justere med omgående virkning. Dette bemyndiger ved vedtægter Hovedbestyrelsen til at gøre og med krav om, at disse ændringer bringes til afstemning ved først kommende Hovedgeneralforsamling. Samme som stk. 14 stk. 11 Ønsker hovedbestyrelsen at præcisere bestemmelser, skal dette sendes pr. elektronisk post til alle medlemsklubber, samt skal en sådanne præcisering bringes til afstemning ved først kommende Hovedgeneralforsamling. 22 ÆRESMEDLEMMER ÆRESBEVISNINGER 1. Generalforsamlingen kan efter indstilling fra hovedbestyrelsen udnævne personer, der gennem flere år har ydet en særlig indsats for rosporten, til æresmedlem. 2. Hovedbestyrelsen kan tildele DFfRs guldmedalje og ærestegn til personer, der har udført et særligt fortjenstfuldt arbejde for rosporten. 18 ÆRESMEDLEMMER ÆRESBEVISNINGER 1. Generalforsamlingen kan efter indstilling fra hovedbestyrelsen udnævne personer, der gennem flere år har ydet en særlig indsats for rosporten, til æresmedlemmer. 2. Hovedbestyrelsen kan tildele DFfRs guldmedalje og ærestegn til personer, der har udført et særligt fortjenstfuldt arbejde for rosporten.

25 23 FONDS 19 FONDS Statutterne for fonds, der er Statutterne for fonds, der er indstiftet af DFfR, skal publiceres indstiftet af DFfR, skal publiceres sammen med DFfRs vedtægter. sammen med DFfRs vedtægter. 24 ÅRSSKRIFT OG MEDLEMSBLAD DFfR kan udgive et årsskrift RONING og / eller medlemsblad RONING. Hovedbestyrelsen fastsætter forretningsgang og vælger dets redaktør. 25 MEDLEMSKAB I ANDRE FORENINGER Beslutninger vedrørende DFfRs medlemskab af andre foreninger og organisationer træffes af hovedgeneralforsamlingen efter indstilling fra hovedbestyrelsen. UDGÅR 20 MEDLEMSKAB AF ANDRE FORENINGER Beslutninger vedrørende DFfRs forpligtende medlemskab af andre foreninger og organisationer træffes af hovedgeneralforsamlingen efter indstilling fra hovedbestyrelsen. Gammel 24 udgår da vi i flere år ikke har haft hverken et årsskrift og/eller medlemsblad. Vi har tilføjet forpligtende - Vores sekretariat skal have mulighed for at tilslutte sig div. netværk og foreninger uden at det skal op på en hovedgeneralforsamling, omvendt så skal beslutninger om at melde forbundet ud / ind af f.eks. Danmarks Idrætsforbund, Friluftsrådet, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger og lignede godkendes af hovedgeneralforsamlingen. 26 KAPRONINGER - MESTERSKABER 21 KAPRONINGER - MESTERSKABER 1. Hovedbestyrelsen foranlediger, at der hvert år afholdes en Danmarksmesterskabskaproning, hvori de DIF godkendte mesterskabsløb indgår. 1. Hovedbestyrelsen har til opgave at sikre, at der hvert år afholdes en Danmarksmesterskabskaproning, hvori de DIF-godkendte mesterskabsløb indgår. Qva situationen omkring Danmarksmesterskaberne sidste år ønsker vi at præciseret forpligtelsen om at afvikle et Danmarksmesterskab, med de DIFgodkendte løb. 2. Løbene roes som anført i DFfRs reglementer og regulativer for Danmarksmesterskaber. 2. Løbene roes som anført i DFfRs reglementer og regulativer for Danmarksmesterskaber.

26 3. DFfRs hovedbestyrelse kan udskrive Forbundsmesterskaber. 3. DFfRs hovedbestyrelse kan udskrive Forbundsmesterskaber KAPRONING TERMINSLISTER 22 KAPRONING TERMINSLISTER 1. Hovedbestyrelsen er ansvarlig for at der hvert år, i samråd med relevante udvalg og repræsentanter for regattaarrangørerne, udarbejdes en koordineret terminsliste, omfattende tid og sted for den følgende sæsons kaproninger under DFfR. 2. For hver kaproning på terminslisten anføres den ansvarlige regattaarrangør. 3. For de på terminslisten optagne kaproninger skal endelige løbslister være fremsendt til DFfR senest den 1. januar. 1. Hovedbestyrelsen er ansvarlig for at der hvert år, i samråd med relevante udvalg og repræsentanter for regattaarrangørerne, udarbejdes en koordineret terminsliste, omfattende tid og sted for den følgende sæsons kaproninger under DFfR, senest 1. januar. 2. For hver kaproning på terminslisten anføres den ansvarlige regattaarrangør. 3. For de på terminslisten anførte kaproninger skal endelig løbsliste være indberettet på DFfRs regattasystem senest den 1. januar. Fastsættelse af hvornår terminslisten skal være klar. Vi har justeret tidspunktet for hvornår og hvordan løbslisten skal være indberettet til det der faktisk foregår KAPRONING MEDLEMSKLUBBER OG NETVÆRKSFORPLIGTELSER 1. Den officielle terminsliste bør respekteres af samtlige medlemsklubber. DFfR er ikke forpligtet til at offentliggøre andre end de på terminslisten vedtagne kaproninger. 2. Ingen medlemsklub eller ronetværk må arrangere anden kaproning på datoen for DFfRs Danmarks-mesterskaber uden særlig tilladelse KAPRONING MEDLEMSKLUBBER OG NETVÆRKSFORPLIGTELSER 1. Den officielle terminsliste bør respekteres af samtlige medlemsklubber. DFfR er ikke forpligtet til at offentliggøre andre end de på terminslisten vedtagne kaproninger. 2. Ingen medlemsklub eller ronetværk må arrangere anden kaproning på datoen for DFfRs Danmarks-mesterskaber uden særlig tilladelse.

Dansk Forening for Rosport

Dansk Forening for Rosport Love og vedtægter Revideret marts 2019 Side 1/11 1 NAVN FORMÅL m.v. 1. Forbundets navn er "", forkortet "DFfR". 2. DFfR er et forbund af roklubber i Danmark, og har til opgave at virke for fremme af dansk

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

Ronetværkets organisation.

Ronetværkets organisation. VEDTÆGTER FOR RONETVÆRK KØBENHAVN. Navn og formål, ind- og udmeldelse. 1. Netværkets navn er "Ronetværk København". Enhver roklub under DFfR kan optages som medlem af ronetværket. Indmeldelse i og udmeldelse

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På generalforsamlingen i 2016 blev bestyrelsen opfordret til at komme med forslag til en modernisering af vedtægterne, så de kom i overensstemmelse med det vi faktisk

Læs mere

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3.

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3. VEDTÆGTER FOR TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club) 1 NAVN OG FORMÅL. Foreningens navn er TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club). Foreningens formål er at fremme rosport, herunder muligheden for at dyrke roning i udstationerede

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet

Læs mere

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse:

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse: Vedtægter for Christiansbjerg Idrætsforening Indholdsfortegnelse: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskab 4 Indmeldelse 5 Udmeldelse 6 Kontingent 7 Restance 8 Udelukkelse og eksklusion 9 Ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter Gældende vedtægt 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er TIK tennis med hjemsted i Høje- Taastrup kommune. 2 KLUBBENS FORMÅL Klubbens formål er at fremme interessen for tennissporten for alle aldersgrupper og

Læs mere

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening 1 Foreningen Gadstrup Gymnastik Forening (GIFG) er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde Kommune. Gadstrup IF er tilsluttet

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Klublove for Vestegnens Rideklub

Klublove for Vestegnens Rideklub Klublove for Vestegnens Rideklub Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 23. februar 1967 og senest ændret på den ordinære generalforsamling den 25. februar 2019 1 Navn og hjemsted Klubbens navn

Læs mere

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING Forslag til vedtægtsændringer Understregede og kursiverede afsnit i gældende vedtægter foreslås erstattet af de kursiverede tekststykker under de enkelte paragraffer. PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Vedtægter for Viborg Taekwondo klub

Vedtægter for Viborg Taekwondo klub Vedtægter for Viborg Taekwondo klub Navn 1 Klubbens navn er Viborg Taekwondo Klub. Klubbens hjemsted er Viborg kommune. Formål 2 Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo Forbunds

Læs mere

Vedtægter KDR Vedtaget den 28. januar 2015

Vedtægter KDR Vedtaget den 28. januar 2015 Vedtægter KDR Vedtaget den 28. januar 2015 Kolding Dame Roklub Gl. Strandvej 3, 6000 Kolding Vedtægter: 1 Navn og formål Klubbens navn er Kolding Dame- Roklub med hjemsted i Kolding Kommune. Klubbens stander

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hjallerup Idrætsforening. Den er hjemmehørende i Hjallerup, i Brønderslev Kommune. 2 Formål Foreningens primære formål, er

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Vedtægter. Sidst revideret Skelskør Roklub

Vedtægter. Sidst revideret Skelskør Roklub Vedtægter Sidst revideret 2009 Skelskør Roklub 1. Foreningens navn er Skelskør Roklub. Skelskør Roklub Vedtægter 1. Navn - Formål - m. v. 2. Foreningens formål er at dyrke og fremme kendskabet til ro -

Læs mere

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter, forslag Rev 7 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub.

Læs mere

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion.

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er TISVILDE HEGN OK. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Klubbens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for Sejlklubben Nautilus

Forslag til vedtægtsændringer for Sejlklubben Nautilus Forslag til vedtægtsændringer for Sejlklubben Nautilus Eksisterende vedtægter med blåt, forslag med rødt Vedtægten ændret på ekstraordinær generalforsamlingden 8. januar 2007, den 5. januar 2009 samt 10.

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted.

VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted. VEDTÆGTER FOR HAVNDAL - UDBYNEDER IDRÆTSFORENING. 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Havndal -Udbyneder Idrætsforening, der er stiftet den 7-11-1962. Foreningen er hjemmehørende i Havndal, Randers

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben Vedtægter (forslag) Klubben 1 Klubbens navn er Vallensbæk Sejlklub, forkortet VSK, med hjemsted på Vallensbæk Havn, Vallensbæk Kommune. Klubbens stander er hvid med rødt V fra overkant til underkant. 2

Læs mere

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING Vedtægter for Pedersborg Gymnastik- og Idrætsforening 1: Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Pedersborg Gymnastik- og Idrætsforening. Dens hjemsted er Sorø Kommune, Region Sjælland. 2 Forenings

Læs mere

Kerteminde Jollehavn

Kerteminde Jollehavn Kerteminde Jollehavn 1 Navn og hjemsted Vedtægter Foreningens navn er Kerteminde Jollehavn og har hjemsted Jollehavnen 1, 5300 Kerteminde 2 Formål Foreningens formål er at drive og udvikle en jollehavn

Læs mere

Ishøj Idrætsforening. Vedtægter for Ishøj Idrætsforening. Vedtaget på generalforsamling den 20/4-2017

Ishøj Idrætsforening. Vedtægter for Ishøj Idrætsforening. Vedtaget på generalforsamling den 20/4-2017 Ishøj Idrætsforening Vedtægter for Ishøj Idrætsforening Vedtaget på generalforsamling den 20/4-2017 Vedtægter for foreningen Ishøj Idrætsforening 1. Navn og tilhørsforhold Foreningens navn er: Ishøj Idrætsforening

Læs mere

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse.

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningen København Karateklub er stiftet i 1985 og har hjemsted i Frederiksberg kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Karate Forbund, Frederiksberg Idræts-Union, Landsforeningen

Læs mere

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug J.nr. 11171 ESB/rwh side 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1. Foreningens navn er Loddenhøj Jollelaug. 2. Loddenhøj Jollelaug er stiftet den 29. febr. 2012. 3. Jollelaugets hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Kolding Svømmeklub (forkortet KSK), stiftet den

Læs mere

Klubbens navn er: Mariager Sejlklub Dens hjemsted er: Fjordgade 11, 9550 Mariager

Klubbens navn er: Mariager Sejlklub Dens hjemsted er: Fjordgade 11, 9550 Mariager VEDTÆGTER FOR: Mariager Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er: Mariager Sejlklub Dens hjemsted er: Fjordgade 11, 9550 Mariager Mariager Sejlklub ejer Mariager Lystbådehavn, der administreres

Læs mere

Frederikssund Roklub Stiftet 29.- maj 1908. Love

Frederikssund Roklub Stiftet 29.- maj 1908. Love Frederikssund Roklub Stiftet 29.- maj 1908 Love Revideret 2015 1 1. Klubbens navn er "Frederikssund Roklub", og dens formål er at give medlemmerne adgang til at dyrke rosport og kano- og kajaksport under

Læs mere

STAVTRUP IDRÆTSFORENING

STAVTRUP IDRÆTSFORENING STAVTRUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR STAVTRUP IDRÆTSFORENING APRIL 2017 Foreningens navn er Stavtrup Idrætsforening. 1 Foreningens navn, hjemsted og stiftelse Foreningens hjemsted er Stavtrup i Aarhus

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Vedtægter for Høng Bridgeklub DANMARKS BRIDGEFORBUND 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Høng Bridgeklub og klubben er hjemmehørende

Læs mere

Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF

Vedtægter for Idrætsforeningen Skjold Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Vedtægter for Idrætsforeningen "Skjold" Skævinge Tilsluttet DGI som 32. Kreds, samt medlem af DIF Foreningens Navn 1 stk. 1 Foreningens navn er: Idrætsforeningen "SKJOLD" Skævinge. Foreningens hjemsted

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Forslået ændringer af vedtægterne for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930

Forslået ændringer af vedtægterne for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 Forslået ændringer af vedtægterne for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 Rød skrift er den foreslået nye tekst og sort skrift er den oprindelige tekst. Ud for hver sorte sætning er der en kommentar, der

Læs mere

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939

VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 VEDTÆGTER For FODBOLDKLUBBEN Vallensbæk Idrætsforening af 1939 1. NAVN OG HJEMSTED. Foreningens navn er Vallensbæk Idrætsforening af 1939 Fodbold, i forkortelse: Vallensbæk IF Fodbold eller VI 39 Fodbold,

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

DANMARKS BRIDGEFORBUND

DANMARKS BRIDGEFORBUND Vedtægter for Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er og klubben er hjemmehørende i kommune. Klubben er stiftet den 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede til regelmæssige

Læs mere

Vedtægter for Team Haderslev KFUM

Vedtægter for Team Haderslev KFUM Vedtægter for Team Haderslev KFUM Foreningen er fremkommet ved en fusion pr. 1. juli 2003 af foreningerne Haderslev KFUM s Idræt og Haderslev Håndbold Klub. Disse foreninger er stiftet henholdsvis 7. april

Læs mere

Vedtægter for Skanderborg Rideklub

Vedtægter for Skanderborg Rideklub Vedtægter for Skanderborg Rideklub 1 Navn og Hjemsted Skanderborg Rideklub er stiftet den. 15. november 1966, og har hjemsted i Skanderborg kommune, på adressen Christiansmindevej 3, 8660 Skanderborg.

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK)

Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK) Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK) Navn 1 Klubbens navn er Tommerup Taekwondo Klub. Klubbens hjemsted er Ny Assens Kommune. Formål 2 Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo

Læs mere

Vedtægter. Kapitel 1. Navn og formål. Netværket har til formål at give foreningens medlemmer mulighed for billig og effektiv internetadgang.

Vedtægter. Kapitel 1. Navn og formål. Netværket har til formål at give foreningens medlemmer mulighed for billig og effektiv internetadgang. Vedtægter Kapitel 1. Navn og formål 1 Stk. 1 Foreningens navn er»spinners«. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. 2 Stk. 1 Foreningens formål er at etablere, drive og udvikle et elektronisk netværk.

Læs mere

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden.

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden. Vedtægter - DPV 1 Navn og hjemsted Stk.1. Foreningens navn er Dansk Pony Væddeløbsforening. (Forkortet: DPV). Foreningen har hjemsted i Helsingør Kommune. 2 Formål Stk.1. Foreningens formål er at støtte

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7 Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk Vedtaget på den ordinære generalforsamling 2019 Side 1 af 7 SPORTSRIDEKLUBBEN VALLENSBÆK S KLUBLOVE Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 28. juli 1989

Læs mere

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28.

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6 Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Vedtaget på stiftende generalforsamling 29. juni 2006 Ændret på ordinær generalforsamling 28. marts 2007

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER VEDTÆGTER Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (SHS). Dens hjemsted er Hundige Havn, Mågen i Greve kommune. Foreningens formål 2 Foreningens formål er at varetage

Læs mere

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT 1 NAVN. Sammenslutningens navn: SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT. Hjemsted:Sønderborg. Signatur: SFS. Postadresse: SFS-Hallen, Borgmester Andersens Vej 100,

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

Gadstrup Idrætsforening Gadstrup Motion

Gadstrup Idrætsforening Gadstrup Motion Gadstrup Idrætsforening Gadstrup Motion Opbygget efter vejledning fra om idrætsforeningers vedtægter. 1 Foreningen Gadstrup Motion, er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde

Læs mere

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser.

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Forslag til ændringer: Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Kapitel 1. NAVN 1.1 Unionens Organisationens

Læs mere

Vedtægter for Holbæk klatreklub

Vedtægter for Holbæk klatreklub Vedtægter for Holbæk klatreklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Holbaek Klatreklub der har hjemsted i Holbæk kommune, er stiftet den 26.04.2008. Foreningen er tilsluttet Dansk Klatreforbund. 2 Formål Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 1. NAVN Foreningens navn er: Melby-Liseleje Idrætsforening (forkortet: MLI) med hjemsted i Halsnæs Kommune. 2. FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1. NAVN. Foreningens navn er Aalborg Kaserners Idrætsforening (AKIF). Dens hjemsted er Aalborg Kaserner, 9400 Nørresundby. Foreningen

Læs mere

SØNDERBALLE BÅDELAUG

SØNDERBALLE BÅDELAUG SØNDERBALLE BÅDELAUG 1. Laugets navn er: Sønderballe Bådelaug. 2. Laugets formål er at arbejde for de bedst mulige forhold for medlemmernes interesse for sejlsport og tursejlads, samt varetage deres interesser,

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016 Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 016 1 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 3 stk.1 og 3 stk. 5 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 5 stk. 1, 5 stk. og 6 stk. 3 pkt. 6c Gældende

Læs mere

Transvestitforeningen i Danmark TiD

Transvestitforeningen i Danmark TiD Vedtægt for Transvestitforeningen i Danmark TiD I. Navn 1. Foreningens navn er Transvestitforeningen i Danmark forkortet TiD. Stk. 2. Foreningen skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

1.1 Klubben drives som kontingentforening og har adresse hos klubbens formand.

1.1 Klubben drives som kontingentforening og har adresse hos klubbens formand. Helsingør d. 27-12-2011 Vedtægter for Trinord 1 Navn og hjemsted Foreningen Trinord er stiftet den 27-12-2011 og har hjemsted i Helsingør kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Triathlon Forbund under

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930

Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 1 Navn og hjemsted Foreningsnavn er Bokseklubben AIK Roskilde og har hjemsted i Roskilde Kommune. 2 Formål Bokseklubben AIK Roskildes formål er at virke

Læs mere

2. Hovedbestyrelsens beretning Herunder Ordens- og Amatørudvalgets beretning Udvalgsformændene ganske kort

2. Hovedbestyrelsens beretning Herunder Ordens- og Amatørudvalgets beretning Udvalgsformændene ganske kort Dansk Forening for Rosport www.roning.dk 26. februar 2016 DFfR s ordinær generalforsamling den 12. marts 2016 Endelig Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Hovedbestyrelsens beretning Herunder Ordens-

Læs mere

Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012

Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012 Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012 1. Valg af dirigent og referent Til dirigent valgtes Leif, Bent Erik blev referent. Leif konstaterede at generalforsamlingen var korrekt indkaldt.

Læs mere

Vedtægter for Ry Cycle Club

Vedtægter for Ry Cycle Club Vedtægter for Ry Cycle Club 1 Navn og hjemsted Foreningen Ry Cycle Club. (RyCC), der har hjemsted i Skanderborg kommune, er stiftet den 14. oktober 2010. Foreningen er tilsluttet Danmarks Cykelunion (DCU-

Læs mere

Foreningens vedtægter

Foreningens vedtægter Foreningens vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Den Danske Vedligeholdsforening, som kan forkortes DDV. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Maintenance Society. Foreningens hjemsted

Læs mere

Skift af medlemskab til semi-aktivt, træningsfrit eller licensfrit medlemskab kan kun ske ved udgangen af maj måned og skal ske med 2 måneders varsel

Skift af medlemskab til semi-aktivt, træningsfrit eller licensfrit medlemskab kan kun ske ved udgangen af maj måned og skal ske med 2 måneders varsel 1 Navn og hjemsted: Bowlingklubben Triominos, der har hjemsted i Rødovre Kommune, er stiftet den 11. januar 2003. Klubben er tilsluttet Danmarks Bowling Forbund / Københavns Bowling Union under Danmarks

Læs mere

Vedtægter for Ishøj Golfklub

Vedtægter for Ishøj Golfklub Vedtægter for Ishøj Golfklub 1 Ishøj Golfklub og relationerne til banen. Klubbens navn er Ishøj Golfklub med hjemsted i Ishøj. Klubbens formål er at organisere de til golfsporten hørende idrætslige aktiviteter,

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Brønderslev Familie OR Firma Idræt

Brønderslev Familie OR Firma Idræt Brønderslev Familie OR Firma Idræt Vedtægt Brønderslev Familie og Firmaidræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Brønderslev Familie og Firmaidræt Initialer: BFFI Stiftelsesår og -dato: 24. marts

Læs mere

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012 Navn og formål 1 Foreningens navn er Jægerspris Sejlklub, forkortet JSK. Foreningen er hjemmehørende i Frederikssund Kommune. 2 Jægerspris Sejlklub har som formål at være ramme om et fællesskab af sejl-

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Dansk Tera Klub Vedtægter version 3.0. Vedtægter. For Dansk Tera klub

Dansk Tera Klub Vedtægter version 3.0. Vedtægter. For Dansk Tera klub Vedtægter For Dansk Tera klub 1 Klubbens navn og adresse 1.1 Klubbens navn er Dansk Tera klub (Danish Tera Association). Den officielle forkortelse er DTA. 1.2 Klubbens adresse er den til enhver tid siddende

Læs mere

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub Vedtægter for Ganløse Fitness Klub 1 Klubbens navn, hjemsted og hjemmeside Stk. 1 Klubbens navn er Ganløse Fitness Klub. Stk. 2. Klubbens hjemsted er Egedal Kommune. Stk. 3. Klubbens hjemmeside er www.ganløsefitnessklub.dk

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D Vedtægter for foreningen Multisal i 1 Navn 1.1 Foreningens navn er Multisal i 1.2 Foreningen er stiftet den 19. august 2011 1.3 Foreningens hjemsted er, 1.4 Foreningen er ikke medlem af landsdækkende organisationer

Læs mere

Vedtægter for TSF - Fodbold

Vedtægter for TSF - Fodbold 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningen TSF Fodbold (Tønder Sportsforening Fodbold), der har hjemsted i Tønder Kommune, er stiftet den 17. maj 1920. Foreningen er tilsluttet DBU-Jylland, under Dansk Boldspil-Union

Læs mere

1 NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB.

1 NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB. 1 NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB. 1.1 Foreningens navn er: Aarhus Døveforening 1.2 Tidligere navne: 1903-1904: Døvstummeforeningen,,Effata" Aarhus 1904-1950: Døvstummeforeningen,,Hephata"

Læs mere