FIP-kursus. Særtræk ved gode skriftlige eksamensbesvarelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FIP-kursus. Særtræk ved gode skriftlige eksamensbesvarelser"

Transkript

1 FIP-kursus Særtræk ved gode skriftlige eksamensbesvarelser Principper for og eksempler på forskellige aspekter af bedømmelse af skriftlige eksamensopgaver

2 Principper for bedømmelse Faglige mål (læreplan 2017) Sprogfærdighed skrive længere, nuancerede og velstrukturerede tekster på engelsk om komplekse emner med høj grad af grammatisk korrekthed, beherskelse af skriftsproglige normer samt formidlingsbevidsthed

3 Principper for bedømmelse Faglige mål (læreplan 2017) Sprog, tekst og kultur analysere og beskrive engelsk sprog grammatisk og stilistisk med anvendelse af relevant faglig terminologi analysere og fortolke forskellige tekster med anvendelse af relevant faglig terminologi og metode orientere sig i et større engelsksproget stof, herunder udøve kildekritik og dokumentere brugen af forskellige informationskilder anvende faglige opslagsværker og øvrige hjælpemidler demonstrere viden om fagets identitet og metoder

4 Bedømmelseskriterier Læreplan 2017 Ved den skriftlige prøve lægges der vægt pa, at eksaminanden giver en velstruktureret samt formidlingsbevidst fremstilling behersker et flydende og nuanceret engelsk med overholdelse af skriftsprogets normer viser tekstforsta else og anvender fagets analytiske begreber og metoder analyserer og beskriver engelsk sprog grammatisk anvender faglige hjælpemidler samt dokumenterer kilder. Der gives e n karakter ud fra en helhedsvurdering af eksaminandens præstation.

5

6 Opgave 1-4 Understøtter det skriftlige arbejde med fokus på grammatisk forståelse kontekstbaserede eksempler formulering af s hhx profilen styrkelse af sproglig bevidsthed selvkorrektur

7 Aspekter af bedømmelse Opgave 1-4 Delprøve 1(Opgave 1-4) tester grammatisk og anden sproglig iagttagelsesevne og paratviden samt beherskelse af grammatisk og sproglig terminologi. (Vejledning 2014) analysere og beskrive engelsk sprog grammatisk og stilistisk med anvendelse af relevant faglig terminologi (Læreplan 2017) Hvis du citerer fra en grammatikbog eller internetside i opgave 1-4, skal du angive kilde. (December 2016)

8 Aspekter af bedømmelse Opgave 3 Instruks: Hver af nedenstående sætninger indeholder en grammatisk fejl, som er understreget. Ret fejlen, og forklar din rettelse med udgangspunkt i sætningen. Brug relevant grammatisk/faglig terminologi. The journalists who investigated the case has been fired. Besvarelse 1: has skal ændres til have fordi der er tale om kongruensfejl. Besvarelse 2: has skal ændres til have. Subjektet i sætningen er journalists, som står i flertal. Verbet have skal derfor også stå i tredje person flertal. Der er tale om en kongruensfejl.

9 Aspekter af bedømmelse Opgave 3 Instruks: Hver af nedenstående sætninger indeholder en grammatisk fejl, som er understreget. Ret fejlen, og forklar din rettelse med udgangspunkt i sætningen. Brug relevant grammatisk/faglig terminologi. The journalists who investigated the case has been fired. Besvarelse 2: has skal ændres til have. Subjektet i sætningen er journalists, som står i flertal. Verbet have skal derfor også stå i tredje person flertal. Der er tale om en kongruensfejl.

10 Aspekter af bedømmelse Opgave 4 Fra retteskema Er alle ord anvendt? Er der ændringer i bøjninger? Er anvendte ord understreget? Idiomatik, grammatik, ordforråd? Formalitet/kommunikativ værdi? Fra læreplanen 2017 beherskelse af skriftsproglige normer samt formidlingsbevidsthed

11 Aspekter af bedømmelse Opgave 5A & 5B Delprøve 2 (Opgave 5a og 5B) tester eksaminandernes sprogbeherskelse (fluency, idiomatik, semantik, morfologi, syntaks og ortografi), formidlingsevne (struktur, kohærens, kohæsion, præcision), evne til selektion og vægtning af stof fra tekstmaterialet, tekstlæsningsfærdigheder (inkl. forsta else af audio-visuelt materiale), analyse- og perspektiveringsevne og brug af relevante hjælpemidler. (Vejledning 2014)

12 Aspekter af bedømmelse Opgave 5A og 5B skrive længere, nuancerede og velstrukturerede tekster på engelsk om komplekse emner med høj grad af grammatisk korrekthed, beherskelse af skriftsproglige normer samt formidlingsbevidsthed analysere og fortolke forskellige tekster med anvendelse af relevant faglig terminologi og metode orientere sig i et større engelsksproget stof, herunder udøve kildekritik og dokumentere brugen af forskellige informationskilder anvende faglige opslagsværker og øvrige hjælpemidler demonstrere viden om fagets identitet og metoder (Læreplan 2017)

13 Aspekter af bedømmelse Opgave 5A I denne opgavetype er kravet, at eksaminanden kan redegøre for emnet, og dernæst diskutere, debattere, kommentere eller vurdere indholdet i tekstmaterialet. Her er det engelsk som vidensfag og kulturfag, der i særlig grad er i spil. (Vejledningen 2014)

14 Manuskript til tale [Eksaminanden] skal bygge en argumenteret tekst op med et klart fokus, og som er struktureret med indledning, hoveddel og afslutning. I den fremragende præstation ga r eksaminanden ind i en art debat med sig selv ved at lægge argumenter frem for/imod eller belyse emnet fra forskellige synsvinkler og vurdere mulige løsninger. Besvarelsen er velbegrundet og anvender eksempler fra baggrundsmaterialet. Det er væsentligt, at eksaminanden viser forsta else for den kommunikative situation, og at besvarelsen tager højde for afsender/modtagerforhold. Sproget skal tilpasses ma lgruppen. (Vejledning 2014)

15 Manuskript til tale Den fremragende præstation Indledningen vækker tilhørernes interesse og angiver klart emnet og fokus for talen. Taleren og talens indhold introduceres. I hoveddelen udfoldes emnet gennem en argumenteret debat, diskussion, kommentering, etc. I afrundingen opsummeres talens hovedpunkter, der konkluderes, og/eller der perspektiveres. (Vejledning 2014)

16 Essay Essay det debatterende essay. Der er altsa ikke blot tale om subjektive ytringer om et emne, men om en samlet, afvejet behandling af et emne, hvor afsenderen afsøger forskellige indfaldsvinkler og/eller holdninger til et emne og præsenterer disse i en struktureret tekst med indledning/ hoveddel/afslutning. Fokus er pa emnet og pa afsenders selvstændige tænkning. Afvejningen og disponeringen af argumenter vil afsløre afsenders holdning, uden at den behøver at blive ekspliciteret i form af eksempelvis anvendelse af personlige pronomener i første person. (Vejledning 2014)

17 Det tekstanalytiske essay I det tekstanalytiske essay fokuserer eksaminanden pa at analysere og fortolke en tekst, og det er væsentligt, at eksaminanden løbende dokumenterer sine pa stande i form af en række eksplicitte referencer til den tekst, der analyseres. Det tekstanalytiske essay indledes typisk med en kort redegørelse for tekstens centrale temaer og karakteristiske træk. Dernæst uddybes og forklares disse temaer og karakteristika under anvendelse af tekstanalytiske metoder og modeller, som dog ikke skal følges slavisk. Modelstyrede og skematiske besvarelser bør undga s. (Vejledning 2014)

18 Generelt for alle opgavetyper en sammenhængende og velstruktureret tekst med en indledning, en hoveddel og en afrunding/konklusion. Indledningen vækker læserens interesse og angiver klart emnet og fokus for analysen. I hoveddelen udfoldes emnet gennem en argumenteret analyse, diskussion, kommentering, etc. Der anvendes connectives mellem afsnit og sætninger. I afrundingen opsummeres emnets hovedpunkter, der konkluderes og/eller der perspektiveres. (Vejledning 2014)

19 Generelt for alle opgavetyper en tekst med en tydelig rød tra d samt en saglig og faglig behandling af emnet. Der er en logisk sammenhæng mellem besvarelsens dele/afsnit. De væsentlige pointer præsenteres først, hvorefter de underbygges. Emnet behandles primært med udgangspunkt i tekstforlægget og fagets kernestof. Baggrundsmaterialet suppleres eventuelt med oplysninger fra eksterne kilder. (Vejledning 2014)

20 Generelt for alle opgavetyper En dokumenteret tekst, underbygget med henvisninger til og/eller citater fra den analyserede tekst og eventuelle eksterne kilder. Pa stande og argumenter underbygges med henvisninger til baggrundsmaterialet, eventuelt i form af citater eller referencer. (Vejledning 2014)

21 Censorerne lægger vægt på Genrekendskab: , manuskript til tale, essay og analytisk essay Indhold: inddragelse af baggrundsmaterialet Struktur: indledning body - konklusion Argumentation: argumenter og modargumenter samt gendrivelse P-Q-C struktur, Toulmins argumentationsmodel Sammenhæng: anvendelse af connectives, transitional words and phrases i afsnit og mellem disse Grammatisk korrekthed: beherskelse af væsentlige grammatiske aspekter, anvendelse af fagtermer og idiomatiske udtryk

22 Væsentlighed Grammatisk korrekthed Diskussion med kollega: Hvordan vurderer vi (som censorer) væsentligheden i forhold til de grammatiske fejl i eksamensopgave 5A og 5B?

23 Opgave 2 maj 2016 Trump is keen on deporting all undocumented immigrants. Forklaring: ing-formen benyttes efter forholdsord. Da deporting står efter forholdsordet on, benyttes der ing-form. (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

24 Opgave 3 The undocumented was pulled over by the police even though he had not done anything wrong. Forklaring: undocumented er et adjektiv, men der mangler et substantiv, som det skal beskrive. Dermed kunne der eksempelvis stå : undocumented immigrant. Julissa Arch, that used to work for Goldman Sachs, is now head of development at Define American. Forklaring: That er et relativt pronomen, som både kan vise tilbage til personer såvel som ikke-personer. That bruges dog kun i bestemmende sætninger, hvilket overstående sætning ikke er. Derfor bruges i stedet det relative pronomen who som bruges som subjekt i den relative sætning. That skal derfor ændres til who. (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

25 Opgave 4 To:baggageclaims@cheapflight.com Subject Damaged suitcase Dear Sirs, I have just returned to Denmark from Barcelona where I flew with your airline. On arrival, I discovered that one of the wheels of my brand new Samsonite suitcase had fallen off during the flight. In addition, it has become damaged with many deep scratches. I therefore claim compensation for my broken suitcase. I have enclosed the receipt and pictures of the suitcase as documentation for my claim. Should you need further information, please do not hesitate to contact me. I look forward to hearing from you. Best regards, (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

26 Indledning (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

27 Indledning (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

28 Sammenhæng i opgaven (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

29 Brug af referencer (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

30 Anvendelse af citat (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

31 Afrunding (anonymiseret elevbesvarelse fra maj 2016)

32 Dokumentation Alt materiale anvendt i opgave 5 skal være engelsksproget og angives med kildehenvisninger. Du kan henvise til dele af video- og lydklip, f.eks. ved at angive afspillerens minut- og sekundtal for henholdsvis starten og afslutningen af klippet. (December 2016)

33 Dokumentation

34

Censorvejledning Engelsk A, STX Engelsk B, STX 2017-læreplan Maj Line Flintholm, fagkonsulent

Censorvejledning Engelsk A, STX Engelsk B, STX 2017-læreplan Maj Line Flintholm, fagkonsulent Line Flintholm, fagkonsulent line.flintholm@stukuvm.dk 33 92 53 83 Indhold. i STX A...1 Det skriftlige opgavesæt STX A...1 Bedømmelsen af opgaven... 1 Hvad prøves der i? STX A... 2 Prøver i opgavesættets

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, HF 2017-læreplan

Censorvejledning engelsk B, HF 2017-læreplan Maj 2019 Line Flintholm, fagkonsulent line.flintholm@stukuvm.dk 33 92 53 83 Indholdsfortegnelse... 1 Det skriftlige opgavesæt HF B... 1 Bedømmelsen af opgaven... 1 Hvad prøves der i?...2 Prøver i opgavens

Læs mere

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog prøve og digitalt forsøg) 2013-læreplan Maj 2019

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog prøve og digitalt forsøg) 2013-læreplan Maj 2019 (analog prøve og digitalt forsøg) Line Flintholm, fagkonsulent line.flintholm@stukuvm.dk 33 92 53 83 Indhold (analog prøve og digitalt forsøg)... i Det analoge opgavesæt STX A... 1 Bedømmelsen af den analoge

Læs mere

Censorvejledning engelsk A og B, stx Maj 2014

Censorvejledning engelsk A og B, stx Maj 2014 Censorvejledning engelsk A og B, stx Maj 2014 Hanne Kær Pedersen Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse Censorvejledning engelsk A og B, stx... 1 Maj 2014... 1 Opgavesættet...

Læs mere

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog prøve og digitalt forsøg) Engelsk B, STX Maj 2017

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog prøve og digitalt forsøg) Engelsk B, STX Maj 2017 (analog prøve og digitalt forsøg) Hanne Kær Pedersen Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@stukuvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse (analog og digitalt forsøg)... i (analog og digitalt forsøg)... 1 De analoge

Læs mere

Engelsk A, DEN SKRIFTLIGE EKSAMENSOPGAVE, LÆREPLAN 2014

Engelsk A, DEN SKRIFTLIGE EKSAMENSOPGAVE, LÆREPLAN 2014 Engelsk A, DEN SKRIFTLIGE EKSAMENSOPGAVE, LÆREPLAN 2014 Justeret opgaveformat og lærerens hæfte Faglige mål, som omhandler det skriftlige arbejde anvende et bredt og varieret ordforråd om tekniske, teknologiske,

Læs mere

Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 hf B ny ordning

Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 hf B ny ordning Maj 2009 Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 hf B ny ordning Kære censorer Dette brev henvender sig til censorer, der skal censurere opgaver fra hf efter den nye ordning. Brevet indeholder

Læs mere

Information fra Lærerens hæfte om skriftlig eksamen i spansk:

Information fra Lærerens hæfte om skriftlig eksamen i spansk: Nyttig information om Delprøve 1 og 2: http://www.tornbjerg-gym.dk/letbanen/skriv-i-fagene/humaniora/spansk/ Information fra Lærerens hæfte om skriftlig eksamen i spansk: Delprøve 1 Prøveform Delprøve

Læs mere

Censorvejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog og fortsættersprog A, hhx. Analog prøve

Censorvejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog og fortsættersprog A, hhx. Analog prøve Maj 2018 Censorvejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog og fortsættersprog A, hhx Analog prøve Den skriftlige eksamen i fransk er først og fremmest en sproglig prøve, som skal give eksaminanderne

Læs mere

Bedømmelse i henhold til de faglige mål

Bedømmelse i henhold til de faglige mål Bedømmelse i henhold til de faglige mål Heino Aggedam Birgit Kastberg Program Kort oplæg Bedømmelse af elevbesvarelser i henhold til faglige mål Diskussion: opgaverne som prøvegrundlag Opsamling af bedømmelse

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Nyt fra UVM. Middelfart 15/ Side 1

Nyt fra UVM. Middelfart 15/ Side 1 Nyt fra UVM Middelfart 15/11-2013 Side 1 Forsøgets rammer, muligheder og udfordringer Internettet som ressource: kvalificeret og kritisk brug Dannelsesperspektiv: Eleverne skal derfor lære at forholde

Læs mere

Vejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog A, hhx. Gl-Fransk digital

Vejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog A, hhx. Gl-Fransk digital Maj 2019 Vejledning for censorer i skriftlig fransk begyndersprog A, hhx Gl-Fransk digital Den digitale prøve i fransk begyndersprog A består af to delprøver. Bedømmelsen er en samlet helhedsvurdering

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014 Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse Censorvejledning engelsk B, hf... 1 Maj 2014... 1 Opgavesættet... 1 Bedømmelsen... 1 Opgaveinstruksens

Læs mere

Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 stx A og B ny ordning

Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 stx A og B ny ordning Maj 2009 Til skriftlige censorer ved sommereksamen i engelsk 2009 stx A og B ny ordning Kære censorer Dette brev henvender sig til censorer, der skal censurere opgaver fra stx efter den nye ordning. Brevet

Læs mere

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen avu-bekendtgørelsen, august 2009 Engelsk Basis, G-FED Engelsk, basis 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog,

Læs mere

Vejledning for censorer i skriftlig spansk begyndersprog A, stx. Gl-Spansk digital

Vejledning for censorer i skriftlig spansk begyndersprog A, stx. Gl-Spansk digital Maj 2019 Vejledning for censorer i skriftlig spansk begyndersprog A, stx Gl-Spansk digital Den digitale prøve i spansk begyndersprog A består af to delprøver. Bedømmelsen er en samlet helhedsvurdering

Læs mere

FIP-kursus i tysk WORKSHOP MED FOKUS PÅ DEN NYE SKRIFTLIGE PRØVE

FIP-kursus i tysk WORKSHOP MED FOKUS PÅ DEN NYE SKRIFTLIGE PRØVE FIP-kursus i tysk WORKSHOP MED FOKUS PÅ DEN NYE SKRIFTLIGE PRØVE Program Præsentation af den nye skriftlige prøves opbygning og opgavetyper Bedømmelseskriterier Opgavetyper Eksempler på træningsopgaver

Læs mere

Nye prøveformater stx B og A 2017 læreplaner

Nye prøveformater stx B og A 2017 læreplaner Nye prøveformater stx B og A 2017 læreplaner - og tilladte faglige hjælpemidler FIP engelsk stx FIP Line Flintholm, fagkonsulent engelsk stx og hf Kontakt: Line.Flintholm@stukuvm.dk Tlf: 33 92 53 83 Side

Læs mere

Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) maj/juni 2017

Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) maj/juni 2017 Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) maj/juni 2017 Oktober 2017 1. Evaluering af skriftlig eksamen i spansk A (hhx) 2017 Sommer 2017 var der to opgavesæt til den skriftlige prøve i spansk A,

Læs mere

Niveau Gennemsnit (ikke beståede i %) Begyndersprog A 3,5 (26,0) Begyndersprog A med netadgang 5,26 (3,5) Fortsættersprog A 4,3 (5,3)

Niveau Gennemsnit (ikke beståede i %) Begyndersprog A 3,5 (26,0) Begyndersprog A med netadgang 5,26 (3,5) Fortsættersprog A 4,3 (5,3) Uddannelsesaftaler Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A (hhx) maj/juni 2017 Oktober 2017 1. Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A (hhx) 2017 Sommer 2017 var der tre opgavesæt til den skriftlige

Læs mere

Skriftlig dansk på GIF vejledning for lærere og censorer

Skriftlig dansk på GIF vejledning for lærere og censorer Skriftlig dansk på GIF vejledning for lærere og censorer GIF... 2 GIF- kursisterne... 2 Opgavesættet... 2 Delprøve 1... 2 Delprøve 2... 3 Bedømmelsen... 3 Bilag 1: Karakterer... 5 Bilag 2: Eksempler...

Læs mere

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december Dansk som andetsprog

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december Dansk som andetsprog Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december 2016 Dansk som andetsprog Information om prøven i skriftlig fremstilling G Prøven i skriftlig fremstilling G består af et teksthæfte,

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Nyt fra UVM. HE regionskursuser VEST: 4/3 2014 ØST: 7/3 2014. Side 1

Nyt fra UVM. HE regionskursuser VEST: 4/3 2014 ØST: 7/3 2014. Side 1 Nyt fra UVM HE regionskursuser VEST: 4/3 2014 ØST: 7/3 2014 Side 1 Agenda Kl. 13.00-14.00 Nyt fra UVM Det nye skriftlige eksamensformat Didaktiske overvejelser om skriftlighed i engelsk Skriftlige censorer

Læs mere

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december Dansk som andetsprog

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december Dansk som andetsprog Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december 2016 Dansk som andetsprog Information om prøven i skriftlig fremstilling D Prøven i skriftlig fremstilling D består af et teksthæfte,

Læs mere

Engelsk A stx, juni 2010

Engelsk A stx, juni 2010 Engelsk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede kulturer og globale forhold.

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2019-2020 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig (Start 2017)... 3 Afsætning A, mundtlig (Start 2017)... 3 Afsætning B, mundtlig (Start 2018)... 3 Dansk A, skriftlig (Start 2017)...

Læs mere

Faglig udvikling i praksis i faget engelsk på hhx og htx. Marts 2017 Fokus: de nye læreplaner

Faglig udvikling i praksis i faget engelsk på hhx og htx. Marts 2017 Fokus: de nye læreplaner Faglig udvikling i praksis i faget engelsk på hhx og htx Marts 2017 Fokus: de nye læreplaner Dagens program Den politiske proces og det videre forløb Gymnasieloven og Bekendtgørelsen Gennemgang af de nye

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

Workshop 4: Prøveformer

Workshop 4: Prøveformer Workshop 4: Prøveformer Hanne Kær Pedersen, fagkonsulent Workshop 1 Workshop 2 Workshop 3 Workshop 4 Fagets identitet Kernestof Kernestof Didaktiske principper Prøveformer You are here J Det udvidede tekstbegreb

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 31 Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag, der har fokus på tilegnelse af interkulturel

Læs mere

Faglig udvikling i praksis i faget engelsk på hhx og htx. Marts 2017 Fokus: de nye læreplaner

Faglig udvikling i praksis i faget engelsk på hhx og htx. Marts 2017 Fokus: de nye læreplaner Faglig udvikling i praksis i faget engelsk på hhx og htx Marts 2017 Fokus: de nye læreplaner Dagens program Den politiske proces og det videre forløb Gymnasieloven og Bekendtgørelsen Gennemgang af de nye

Læs mere

FAQs om eksamen i engelsk A/hhx (opdateret maj 2011)

FAQs om eksamen i engelsk A/hhx (opdateret maj 2011) Mange lærere henvender sig med spørgsmål om skriftlig og mundtlig eksamen. Denne FAQ gengiver svarene på ofte stillede spørgsmål og supplerer den opdaterede undervisningsvejledning til læreplanen for engelsk

Læs mere

Begrebsforvirring. Kompetencemål: Intellektuelle kompetencer. Faglige kompetencer

Begrebsforvirring. Kompetencemål: Intellektuelle kompetencer. Faglige kompetencer Begrebsforvirring Ifølge uddannelsesbekendtgørelsen skal uddannelser indeholde en kompetencebeskrivelse, fx jf. den danske kvalifikationsnøgle: Kompetenceprofil, herunder angivelse af, om den formidlede

Læs mere

Evaluering af skriftlig eksamen i

Evaluering af skriftlig eksamen i Evaluering af skriftlig eksamen i Engelsk A på htx 2006 Forord Nærværende evalueringsrapport er udarbejdet på grundlag af skriftlige og mundtlige tilbagemeldinger fra de særlige censorer om opgavesættet

Læs mere

Dansk A hhx, februar 2014

Dansk A hhx, februar 2014 Bilag 1»Bilag 9 Dansk A hhx, februar 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faget dansk er et humanistisk fag med berøringsflader til de samfundsvidenskabelige fag. Fagets kerne er tekstanalyse og

Læs mere

DET NYE SKRIFTLIGE OPGAVEFORMAT. Engelsk A Digital eksamensopgave med adgang til internettet

DET NYE SKRIFTLIGE OPGAVEFORMAT. Engelsk A Digital eksamensopgave med adgang til internettet DET NYE SKRIFTLIGE OPGAVEFORMAT Engelsk A Digital eksamensopgave med adgang til internettet Skriftlighedskonference hhx 30.10. 2014 1 BAGGRUND Udredningsarbejde vedr. nye elektroniske opgaver til engelsk

Læs mere

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle Tysk begyndersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Prøvebeskrivelser for moduler. på 4. semester (prøve 6) med 2 prøveformer. foråret 2007

Prøvebeskrivelser for moduler. på 4. semester (prøve 6) med 2 prøveformer. foråret 2007 Prøvebeskrivelser for moduler på 4. semester (prøve 6) med 2 prøveformer foråret 2007 ALLE SPROG...2 4. semesters projekt...2 ENGELSK...3 Virksomhedskommunikation...3 Interkulturel kommunikation...4 Globalisering...5

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Uden netadgang, begyndersprog A: Karakter Procent 0,7 8,7 16,2 22,3 24,9 16,8 10,7

Uden netadgang, begyndersprog A: Karakter Procent 0,7 8,7 16,2 22,3 24,9 16,8 10,7 Evaluering af skriftlig prøve i fransk A (stx) maj/juni 2017 Oktober 2017 1. Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A (stx) 2017 Sommer 2017 var der seks opgavesæt til den skriftlige prøve i fransk A

Læs mere

Nyt fra fagkonsulenten august 2018

Nyt fra fagkonsulenten august 2018 Nyt fra fagkonsulenten august 2018 Kære kollegaer Fra 1. august 2018 tiltrådte jeg som fagkonsulent for engelsk STX og HF efter at have fungeret som vikar i jobbet det meste af sidste skoleår. Jeg glæder

Læs mere

De skriftlige eksamensgenrer i engelsk

De skriftlige eksamensgenrer i engelsk De skriftlige eksamensgenrer i engelsk Stx A og Hf A Man skal skrive et essay på 900-1200 ord, som altid tager udgangspunkt i en tekst. Der er 2 opgaver at vælge imellem, en om en skønlitterær tekst og

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, HF, analog og digital prøve

Censorvejledning engelsk B, HF, analog og digital prøve Censorvejledning engelsk B, HF, analog og digital prøve Maj 2016 Hanne Kær Pedersen Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@stukuvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse... 1 Maj 2016... 1 Det analoge opgavesæt HF

Læs mere

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog og digital) Engelsk B, STX Maj 2015

Censorvejledning Engelsk A, STX (analog og digital) Engelsk B, STX Maj 2015 Engelsk A, STX (analog og digital) Hanne Kær Pedersen Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@stukuvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse... 1 De analoge opgavesæt STX A og B... 1 Det digitale opgavesæt STX A...

Læs mere

Evaluering af skriftlig eksamen i tysk på hhx maj 2008

Evaluering af skriftlig eksamen i tysk på hhx maj 2008 Evaluering af skriftlig eksamen i tysk på hhx maj 2008 Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser December 2008 Indledning Evalueringen af sommereksamen i skriftlig tysk på hhx er foretaget

Læs mere

FGU Prøvevejledning for engelsk

FGU Prøvevejledning for engelsk FGU Prøvevejledning for engelsk Indhold 1. Indledning... 2 2. Faglig dokumentation/afsluttende standpunkt... 2 Faglig dokumentation... 2 Afsluttende standpunktsbedømmelse... 3 3. Afsluttende prøve... 7

Læs mere

Spansk A hhx, juni 2013

Spansk A hhx, juni 2013 Bilag 25 Spansk A hhx, juni 2013 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale

Læs mere

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål Bilag 7 avu-bekendtgørelsen, august 2009 Dansk, niveau D 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. Dansk er på én gang et sprogfag og et fag, der beskæftiger

Læs mere

SKRIFTLIG EKSAMEN OG VEJEN DERHEN. 12/11/15 Side 1

SKRIFTLIG EKSAMEN OG VEJEN DERHEN. 12/11/15 Side 1 SKRIFTLIG EKSAMEN OG VEJEN DERHEN Side 1 Skriftlig eksamen 2015 STX B på vej Antal eksaminander til prøve Landsgennemsnit baseret på censorindtastninger 14.06.15 Landsgennemsnit fra www.uddannelsesstatistik.dk

Læs mere

Forcensur: engelsk - engelsk A htx - engelsk B htx

Forcensur: engelsk - engelsk A htx - engelsk B htx Forcensur: engelsk - engelsk A htx - engelsk B htx Odense Congress Center 13/6 2017 1 Agenda Gymnasiereformen, kort status Censorernes evaluering af prøvesættene Bedømmelseskriterierne Årets resultat af

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

Evaluering af skriftlig prøve i spansk begyndersprog A, hhx, maj/juni 2018.

Evaluering af skriftlig prøve i spansk begyndersprog A, hhx, maj/juni 2018. . August 2018 1. Overblik Til eksamenstermin sommer 2018 (den 1.juni) var der to opgavesæt til den skriftlige prøve i spansk hhx. En prøve i begyndersprog A jf. læreplanen 2013(gl. uden net) Entre la calle

Læs mere

Dansk som andetsprog - Supplerende undervisning

Dansk som andetsprog - Supplerende undervisning Fagformål for faget dansk som andetsprog Tosprogede elever skal i dansk som andetsprog udvikle sproglige kompetencer med udgangspunkt i deres samlede sproglige forudsætninger, sådan at eleverne kan forstå

Læs mere

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten Do you have a tattoo? Why Britons love being inked.

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten Do you have a tattoo? Why Britons love being inked. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Sammendrag af censorrapporter Engelsk D skriftlig

Læs mere

Dansk som andetsprog - Supplerende undervisning

Dansk som andetsprog - Supplerende undervisning Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 5. klassetrin Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Læsning Eleven kan læse og forstå enkle Eleven kan læse og forstå fiktive og ikkefiktive Eleven

Læs mere

Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne

Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne - Åbning Engelsk Dansk Dear Mr. President, Kære Hr. Direktør, Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne Dear Sir, Formel, mandelig modtager, navn ukendt

Læs mere

Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne

Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne - Åbning Dansk Engelsk Kære Hr. Direktør, Dear Mr. President, Meget formel, modtager har en meget speciel titel som skal bruges i stedet for deres navne Kære Hr., Formel, mandelig modtager, navn ukendt

Læs mere

Virksomhedens eksterne forhold kap.8-15 Young Enterprise. Virksomhedens strategi Young Enterprise

Virksomhedens eksterne forhold kap.8-15 Young Enterprise. Virksomhedens strategi Young Enterprise Studieretningsfa g Afsætning A eksterne forhold kap.8-15 eksterne forhold kap.8-15 Company programme eksterne forhold kap.8-15 Company programme strategi Company programme strategi Company programme Eleverne

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A Grønlandsk som begynder- og andetsprog A - 2018 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et litteraturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog

Læs mere

Lærerens hæfte. Tysk fortsættersprog A stx. Forsøg med skriftlig eksamensopgave med netadgang Råd og vink til arbejdet med forsøgsopgave

Lærerens hæfte. Tysk fortsættersprog A stx. Forsøg med skriftlig eksamensopgave med netadgang Råd og vink til arbejdet med forsøgsopgave Lærerens hæfte Tysk fortsættersprog A stx Forsøg med skriftlig eksamensopgave med netadgang 2014-2018 Råd og vink til arbejdet med forsøgsopgave December 2016 Indholdsfortegnelse Forord... 2 En kort beskrivelse

Læs mere

Læreplan Dansk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Dansk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Dansk 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Danskfagets kerne er arbejdet med det danske sprog samt udviklingen af alment dannende og kommunikative kompetencer: at tale, at samtale, at præsentere,

Læs mere

Spansk begyndersprog A hhx

Spansk begyndersprog A hhx Lærerens hæfte 4 Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019 og Ny skriftlig prøve fra og med eksamenstermin maj/juni 2020, jf. læreplan 2017 Spansk begyndersprog A hhx Råd og vink

Læs mere

Lærerens hæfte. Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016. Spansk A hhx. Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper.

Lærerens hæfte. Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016. Spansk A hhx. Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper. Lærerens hæfte Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016 Spansk A hhx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper Januar 2015 1 Indhold Forord til lærerens hæfte 3 En kort beskrivelse af

Læs mere

Fransk begyndersprog A stx

Fransk begyndersprog A stx Lærerens hæfte Forsøg med ny skriftlig digital eksamensopgave 2014-2016 Fransk begyndersprog A stx Råd og vink til arbejdet med nye opgavetyper Januar 2015 1 Indhold Forord til lærerens hæfte 3 En kort

Læs mere

Fordeling af karakterer

Fordeling af karakterer Sammendrag af censorberetning for dansk som andetsprog D skriftlig fremstilling Maj termin 2015 Der er indgivet beretning af 26 beskikkede censorer på grundlag af 606 besvarelser Besvarelserne fordeler

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2018-2019 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig (Start 2016)... 3 Afsætning A, mundtlig (Start 2016)... 3 Afsætning B, mundtlig (Start 2017)... 3 Dansk A, skriftlig (Start 2016)...

Læs mere

12 Engelsk C. Kurset svarer til det gymnasiale niveau C

12 Engelsk C. Kurset svarer til det gymnasiale niveau C 12 Engelsk C Kurset svarer til det gymnasiale niveau C 9.1.1 Identitet og formål 9.1.1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede

Læs mere

Dansk A (stx) Litterær artikel Skriveportal. Litterær artikel. I en litterær artikel skal du analysere og fortolke én eller flere fiktive tekster.

Dansk A (stx) Litterær artikel Skriveportal. Litterær artikel. I en litterær artikel skal du analysere og fortolke én eller flere fiktive tekster. Hvad er en litterær artikel? Litterær artikel I en litterær artikel skal du analysere og fortolke én eller flere fiktive tekster. Du skal formidle din forståelse af teksten. Dvs., at du påstår noget om,

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk En film af Janus Billeskov Jansen, Signe Byrge Sørensen. DR2, 2005. 57 minutters varighed.

www.cfufilmogtv.dk En film af Janus Billeskov Jansen, Signe Byrge Sørensen. DR2, 2005. 57 minutters varighed. Fag Dansk Titel I sproget er jeg. Voices of the world En film af Janus Billeskov Jansen, Signe Byrge Sørensen. DR2, 2005. 57 minutters varighed. Om verdens sproglige mangfoldighed. Der er ca. 6500 sprog

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

Læreplan Engelsk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Engelsk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Engelsk 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et kommunikationsfag, som giver viden, færdigheder og kompetencer inden for sprog, kultur og samfundsforhold. På en praksisrettet og procesorienteret

Læs mere

Dansk som andetsprog (supplerende) Fælles Mål

Dansk som andetsprog (supplerende) Fælles Mål Dansk som andetsprog (supplerende) Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter 5 Efter 2. 5 Efter 5. 6 Efter 7. 7 Efter 9. 8 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

Orientering om det engelske abstract i studieretningsprojektet og den større skriftlige opgave

Orientering om det engelske abstract i studieretningsprojektet og den større skriftlige opgave Fra: http://www.emu.dk/gym/fag/en/uvm/sideomsrp.html (18/11 2009) November 2007, opdateret oktober 2009, lettere bearbejdet af JBR i november 2009 samt tilpasset til SSG s hjemmeside af MMI 2010 Orientering

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2015-2016 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig... 3 Afsætning A, mundtlig... 3 Afsætning B, mundtlig... 3 Dansk A, skriftlig... 4 Dansk A, mundtlig... 4 Engelsk A, skriftlig...

Læs mere

Retorik FIP Fagkonsulent Sune Weile

Retorik FIP Fagkonsulent Sune Weile Retorik FIP Fagkonsulent Sune Weile Lov om gymnasiale uddannelser Generelt Særlige fokusområder ( 29): Håndtere valg og overgange i uddannelsessystemet i et studie- og karriereperspektiv og personligt

Læs mere

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb)

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb) Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUC Vest HTX Engelsk B Else Simonsen (fælles grundforløb)

Læs mere

Delma l for Danish. Det talte sprog. Måltaksonomi: Beginners Middlegroup Advanced Efter Y4 Forstå enkle ord og vendinger knyttet til dagligdagen

Delma l for Danish. Det talte sprog. Måltaksonomi: Beginners Middlegroup Advanced Efter Y4 Forstå enkle ord og vendinger knyttet til dagligdagen Delma l for Danish Det talte Måltaksonomi: Beginners Middlegroup Advanced Efter Y4 Forstå enkle ord og vendinger knyttet til dagligdagen Fortælle hvad man har oplevet Fremlægge, fortælle, forklare og interviewe

Læs mere

Niveau Gennemsnit (2017) Ikke beståede i % (2017) Begyndersprog A uden 5,12 (3,5) 14,63% (26%) Fortsættersprog A 6,13 (4,3) 00% (5,3%)

Niveau Gennemsnit (2017) Ikke beståede i % (2017) Begyndersprog A uden 5,12 (3,5) 14,63% (26%) Fortsættersprog A 6,13 (4,3) 00% (5,3%) Evaluering af skriftlig eksamen i fransk A, hhx, maj/juni 2018 August 2018 1. Overblik Sommer 2018 var der tre opgavesæt til den skriftlige prøve i fransk begynder- og fortsættersprog A, hhx. En prøve

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Bilag til evaluering af engelsk B på stx DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Indledning Dette bilag til EVA s evaluering af engelsk B på stx indeholder i tabelform

Læs mere

FIP spansk marts 2018

FIP spansk marts 2018 FIP spansk marts 2018 Fokus på mundtlig eksamen Hhx, hf og stx Tine Brandt Tine.Brandt@stukuvm.dk Marts 2018 Tine Brandt Side 1 Dagens program: Velkomst Praktiske oplysninger Nyt i læreplaner med fokus

Læs mere

Lærerens hæfte 4. Spansk begyndersprog A stx. Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019

Lærerens hæfte 4. Spansk begyndersprog A stx. Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019 Lærerens hæfte 4 Forsøg med ny skriftlig eksamensopgave eksamenstermin maj/juni 2019 og Ny skriftlig prøve fra og med eksamenstermin maj/juni 2020, jf. læreplan 2017 Spansk begyndersprog A stx Råd og vink

Læs mere

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse Skriftligt dansk Taksonomiske niveauer og begreber Redegørelse En redegørelse er en fokuseret og forklarende gengivelse af noget, fx synspunkter i en tekst, fakta om en litteraturhistorisk periode eller

Læs mere

Eksamensbestemmelser

Eksamensbestemmelser 2017-2018 Eksamensbestemmelser Indholdsfortegnelse Afsætning A, skriftlig... 3 Afsætning A, mundtlig... 3 Afsætning B, mundtlig... 3 Dansk A, skriftlig... 4 Dansk A, mundtlig... 4 Engelsk A, skriftlig...

Læs mere

Kronikken 1. Pentagonen 2 kan anskueliggøre de dele, der indgår i din kronik: Kilde: Hauer og Munk: Litterær artikel, kronik og essay, Systime (2008)

Kronikken 1. Pentagonen 2 kan anskueliggøre de dele, der indgår i din kronik: Kilde: Hauer og Munk: Litterær artikel, kronik og essay, Systime (2008) Kronikken 1 I en kronik forholder du dig til et emne, der er behandlet i en tekst (evt. flere tekster). Grundpillerne i en kronik er (1) en redegørelse for synspunkterne i en tekst og en karakteristik

Læs mere

Sprogsynet bag de nye opgaver

Sprogsynet bag de nye opgaver Sprogsynet bag de nye opgaver KO N F E R ENCE O M NY DIGITAL S K R I F T L I G P R Ø V E M E D ADGANG T I L I N T E R N E T T E T I T Y S K FO R T S Æ T T ERS P ROG A ST X O G HHX 1 4. 1. 2016 Mette Hermann

Læs mere

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten A Black man on the Kitchen Table.

Opgave A og opgave B: De stillede opgaver tager udgangspunkt i læsning og forståelse af teksten A Black man on the Kitchen Table. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Sammendrag af censorrapporter Engelsk D skriftlig

Læs mere

Læreplan Dansk som andetsprog

Læreplan Dansk som andetsprog Læreplan Dansk som andetsprog 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Dansk som andetsprog er et færdigheds- videns- og kulturfag. Centralt i faget står udvikling af receptive, produktive, kommunikative og

Læs mere

Fag Januar-februar Marts april Maj - juni Faglige mål American business Skrive essay. Skrive essay. Grammatik Læse værk Cultural understanding

Fag Januar-februar Marts april Maj - juni Faglige mål American business Skrive essay. Skrive essay. Grammatik Læse værk Cultural understanding Studieplaner for 2G forår 2019 Fag Januar-februar Marts april Maj - juni Faglige mål Engelsk American business Skrive essay Cultural understanding anvende viden om det Skrive essay Grammatik Læse værk

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

Evaluering skriftlig prøve i spansk, stx,

Evaluering skriftlig prøve i spansk, stx, August 2018 Evaluering af skriftlig eksamen i spansk begyndersprog A, stx, maj/juni 2018 1. Overblik Sommer 2018 var der fire prøvesæt til den skriftlige prøve i spansk stx. To prøver i begyndersprog A

Læs mere

Fordeling af karakterer

Fordeling af karakterer Dansk som andetsprog niveau D skriftlig fremstilling - maj termin 2016 Der er indgivet beretning af 18 beskikkede censorer på baggrund af 316 besvarelser. De 316 besvarelser fordeler sig som følger på

Læs mere

FIP fransk april 2018

FIP fransk april 2018 FIP fransk april 2018 Fokus på mundtlig eksamen Hhx, hf og stx Tine Brandt Tine.Brandt@stukuvm.dk Tine Brandt Side 1 Dagens program: Velkomst Praktiske oplysninger Nyt i læreplaner med fokus på mundtlig

Læs mere

Skriftlig dansk efter reformen januar 2007

Skriftlig dansk efter reformen januar 2007 Skriftlig dansk efter reformen januar 2007 Læreplanens intention Fagets kerne: Sprog og litteratur (og kommunikation) Teksten som eksempel (på sprogligt udtryk) eller Sproget som redskab (for at kunne

Læs mere