Borgermøde om stormfloden. Tina Tving Stauning Formand for Teknisk Udvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgermøde om stormfloden. Tina Tving Stauning Formand for Teknisk Udvalg"

Transkript

1 Borgermøde om stormfloden Tina Tving Stauning Formand for Teknisk Udvalg

2 Kend din kote og vid hvad du skal gøre Bag digerne: Kend din tærskelværdi og handl omgående Stormflodspæle

3 Der er principielt i hvert fald 4 muligheder for sikring: 1. ved forhøjelse af diger 2. ved at hæve de enkelte huses gulvplan (øget sokkelhøjde eller pælekonstruktioner) 3. ved en generel forhøjelse af terrænet 4. ved at sikre mod vandindtrængen gennem tætte konstruktioner i husene

4 Nyt møde om DIGER afholdes den 13. marts kl Tilmeld dig allerede nu

5 Pressemeddelelse sikring med diger Frederikssund og Roskilde kommuner undersøger nu en fælles sikring mod fremtidens stormfloder Ingen ved hvornår den næste stormflod kommer, og der er derfor vigtigt for os, at denne undersøgelse afklarer, hvor lang tid det vil tage at få etableret de forskellige løsninger. I dag er det teknisk muligt, at sikre hele eller dele af Isefjord og Roskilde Fjord, bl.a. i form af sluser ved enten Hundested, Kulhuse eller Frederikssund Når resultaterne foreligger i maj, vil vi sammen med Roskilde tage stilling til, om vi skal arbejde videre med en sluseløsning.

6 Hævelse af husets grundplan Der tages stilling til konkrete projekter. Reglerne i BR 10 overholdes med maksimal facadehøjde på 3 meter over naturligt terræn og totalhøjde på 5 meter over niveauplan. Dispensation for sokkelhøjder Konstruktionen sikres mod vandindtrængning

7 Spørgsmål til Frederikssund Kommune: Betragter kommunen det som en offentlig opgave (statslig/kommunal) at beskytte vore bebyggede områder langs kysterne, eller betragtes det som en helt privat opgave? Hvad er argumenterne for henholdsvis det ene og det andet? Med udgangspunkt i Lov om kystbeskyttelse - privat

8 Hvis kommunen er for den private løsning, hvordan forestiller man sig da, at et sådant projekt skal kunne etableres? Set i lyset af, at man ikke kan tvinge en grundejer til at være medlem af et vejlaug, kan det vel blive svært at oprette digelaug, hvor alle der nyder (dvs. har nytte af et dige) også yder? Og hvordan vil man i øvrigt afgøre, hvem der i fremtiden vil have nytte af et dige? Kommunen KAN bestemme, at der skal udføres kystbeskyttelse og kommunen KAN pålægge grundejere at betale bidrag til etablering og drift af et dige. Nytten er en konkret vurdering som kan påklages.

9 Efter stormfloden står det klart, at der kom advarsler fra DMI om kraftige vandforhøjelser længe før vandet nåede vore huse. Hvis den advarsel var nået ud til de berørte ejere inden vandet nåede frem kunne meget have været anderledes. I Jyllinge, har vi hørt, blev alle de ejere, som kunne blive berørt, kontaktet om morgenen d. 6. december af kommunens folk. Også Frederikssund kommune havde alle muligheder for at vide, hvilke boliger/fritidshuse, der var i fare for oversvømmelse. Hvorfor blev vi med huse i Frederikssund kommune ikke advaret? Det vil indgå i evalueringen og overvejelserne på hvordan en lignende situation bør håndteres.

10 Hvordan kan kommunen hjælpe med finansiering af private diger? Det er en stor udgift for private grundejere eller foreninger at få etableret eller forstærket diger! Har kommunen mulighed for at hjælpe med f.eks. et kommunalt lån? Hvilke andre finansieringsmuligheder kan kommunen foreslå? Formanden for Teknisk Udvalg har anmodet administrationen om at undersøge, muligheden af at kunne give kommunegaranti til lån til formålet.

11 Hvordan kan kommunen hjælpe med at få sagsbehandlingen hos bl.a. Kystdirektoratet til at gå hurtigere? Vi er netop blevet oplyst om, at der er mange måneders sagsbehandlingstid hos Kystdirektoratet. Vi i Neder Dråby Digelaug vil gerne have forstærket og ikke mindst forhøjet vores nuværende dige i løbet af sommeren Vi vil gerne have at vores dige er klart inden en evt. ny efterårsstorm. Vi må gerne forstærke og forhøje vores nuværende dige til de 2,25 m, som vi allerede har fået tilladelse til. Men vi synes, at det vil være ganske uøkonomisk først at forstærke for at kunne imødegå en evt. ny storm og derefter når tilladelsen ligger, forhøje til 2,5 m som anbefalet. Vi ønsker Frederikssund Kommunes hjælp til at få en hurtigere ansøgningsprocedure i Kystdirektoratet. Vi har taget fat på dialogen med de statslige myndigheder om forskellige dige løsninger vi er naturligvis indstillet på at lægge maksimalt pres.

12 Hvordan vil Frederikssund kommune sikre sig, at f.eks. Neder Dråby Digelaug ikke bliver ramt uforskyldt af en evt. ny stormflod. Diget langs Vængetvej (nord for Neder Dråby Digelaugs dige) er ikke højt nok og ordentligt vedligeholdt? Lovgivningen giver Byrådet hjemmel for at pålægge en grundejer at etablere og vedligeholde diger. Vil Frederikssund Kommune pålægge ejeren af et dige at forstærke og forhøje det pågældende dige? Det er der ikke taget politisk stilling til.

13 Vi har set og hørt at klinaet har ændret sig lidt med flere orkanagtige storme, se FN's klimarapport. Har det været overvejet at etablere en tresporet vejdæmning ret nord for Kronprins Frederiksbro med sluseport, pladsen ved færgekroen er tom og materialerne kan tages fra den gamle jernbanedæmning. En af de konkrete sluseløsninger der undersøges, er den ved Kronpris Frederiks Bro.

14 Hvorfor blev havnefronten ikke sikret med sandsække? Hvorfor kan kanalen ved Amsterdam husene ikke lukkes af for indløb- er det projektfejl?. Hvorfor blev å ikke spærret med sandsække?. Hvorfor kunne ådalen ikke trække vandet. Er der mulighed for projekt :dæmning og sluse ved indløb fra Roskilde fjord ved kulhuse renden.?. Mange havnebyer har sikret deres havneområde med betonmure samt luger har Frederikssund sådanne planer?. Er det ikke vigtigt at sikre sillebrocenter samt indre by. Jeg foreslår at der etableres en kystsikrings fond som alle betaler til. Muligheden for at sikre bedre ved hjælp af f. eks. sandsække, opsat rettidigt vil indgå i evalueringen. Om kanalen bør kunne lukkes undersøges sammen med øvrige klimatiltag. Sillebro Ådal er etableret for at sikre området mod store mængder regnvand.

15 For mange år tilbage, gik der jo en jernbane tværs over Roskilde Fjord, og den gik i land på Frederikssund siden der hvor Sydkajen nu ligger. Dæmningen ud til det, man kalder tandstumperne er ca. 800 meter lang, og det frie gennemløb for vandet i Roskilde Fjord er kun ca. 180 meter lang. Da stormfloden var der, og vandet i Roskilde Fjord fossede syd på, blev den frie gennemstrømning så ikke forhindret i den snævre passage på kun 180 meter ved tandstumperne? Løb vandet ikke derfor ind i Frederikssund by? Er der noget til hinder for, at man afkortede dæmningen på Hornsherred siden, så vandet dermed fik mere frit løb? Umiddelbart er det ikke vores vurdering, at tangen er synderen i den her sag. Vandmasserne var så store at oversvømmelsen var kommet under alle omstændigheder. Hvor om alting er, så kan man ikke bare fjerne tangen, fordi fjorden er et habitatsområde. Det siges at tangen benyttes af de mange fugle. Naturstyrelsen er myndighed. Fugle eller ej - så vil kommunen skulle bevise at miljøet i fjorden forbedres, hvis dæmningen skal fjernes.

16 Fritidshusene har med stormfloden fået en flot BBR notering: ramt af stormflod, så vi kan ikke sælge, vi må bide tænderne sammen og komme igennem. Vi er bare ubehjælpeligt låst økonomisk. Det vil være en stor hjælp og kæmpe lettelse, hvis kommunen på mødet kan meddele, at kommunen med baggrund i følgerne af Stormfloden, vil give dispensation i en 10 års periode til at fritidshusene kan bruges som helårsbolig. Det er korrekt at staten (Stormrådet) påfører BBR oplysningen om, at anmeldelse til Stormrådet. Kommunen kan ikke lovligt give en generel dispensation. En konkret ansøgning om dispensation til helårsbenyttelse, vil og kan, blive behandlet efter gældende regelsæt.

17 Hvad skete der ved Sillebroen fredag den 06dec13 om aftenen? Hvem besluttede at slukke pumperne under Sillebroen? Og hvorfor? Tænkte man over konsekvenserne for dette? Vi har på fornemmelsen, at det er grunden til, at vi blev total oversvømmet her på Vibevej/Mågevej! Vandet bare fossede ned fra Nygade, bagom Netto-bygningen, ind på Netto parkeringen og så videre ned ad Vibevej til Mågevej og Bløden! Der blev ikke slukket for pumperne under Sillebroen. Pumperne gik ud af drift, da transformatorstationerne, som elforsyner pumperne, gik ud af drift pga. oversvømmelsen. Pumperne er ikke lavet til at modstå oversvømmelse (der er tale om spildevands og regnvandspumper) og når havet for alvor går over et dige kan ingen pumpe i øvrigt følge med. Når et dige overskylles er det helt typisk, at vandstandsstigningen indtræffer meget hurtigt, således som det skete på Mågevej og Vibevej.

18 Da adskillige sommerhuse er bygget på jorder, som kommunen aldrig burde have givet tilladelse til at udstykke og bebygge, men som rettelig burde være henlagt som våd- og naturområder, vil jeg gerne høre, hvad kommunen siger til et evt. krav om ekspropriering. Jeg vil spørge om kommunen har planer om at tillade at vi bygger på pæle ude i Hyllingeriis? Der er ikke umiddelbart noget ekspropriationsgrundlag. Byrådet har på nuværende tidspunkt ikke forholdt sig til en ændret anvendelse. Der er ikke planer om at give tilladelse til at bygge på pæle.

Diger i Frederikssund Kommune

Diger i Frederikssund Kommune Diger i Frederikssund Kommune Ariis 31-01-2014 Havvandstande ved oversvømmelsen 6. december 2013 Ved Roskilde blev der målt en maksimal forhøjelse af vandstanden på 2,06 m. Forsyningen har ved måling på

Læs mere

Handleplan til klimatilpasningsplan. Oktober 2014

Handleplan til klimatilpasningsplan. Oktober 2014 Handleplan til klimatilpasningsplan Oktober 2014 Indhold HANDLEPLAN TIL KLIMATILPASNINGSPLAN 3 Fokusområder Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Planperioder 3 DE NÆSTE 0-4 ÅR 4 DE NÆSTE 4-8 ÅR 5 DE NÆSTE

Læs mere

Vurdering af regional oversvømmelsessikring ved Kronprins Frederiks Bro og alternativer

Vurdering af regional oversvømmelsessikring ved Kronprins Frederiks Bro og alternativer Vurdering af regional oversvømmelsessikring ved Kronprins Frederiks Bro og alternativer Konklusion Administrationen anbefaler ud fra en samlet vurdering af økonomi, naturhensyn, beskyttelsesniveau og hensyn

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Hvordan håndteres de mange interessenter i storbyens kystzone? v/ Carsten Raad Petersen, Hvidovre Kommune 1 Fakta om Hvidovre Kommune Hvidovre København

Læs mere

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK Af Projektleder Benny Rud Hansen, GRONTMIJ A/S By, Kultur og Miljø Præsentation 2 SKITSEPROJEKT Analyse af stormflodshændelser Løsningskoncept for

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

REDEGØRELSE OM KERTEMINDESLUSEN

REDEGØRELSE OM KERTEMINDESLUSEN Juni 2016 REDEGØRELSE OM KERTEMINDESLUSEN Målet er at sikre ca. 1000 private og offentlige ejendomme mod stormflod op til 2,2 m over normal vandstand. Det er vigtigt fordi oversvømmelser ødelægger bygninger,

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Præsentationens indhold :

Præsentationens indhold : Præsentationens indhold : Truslen fra vandet kort om skybrud og stormflod Hvad skete der og hvor kom vandet fra? Hvad gør vi? og hvem gør hvad? Henrik Lynghus Markedschef Klimatilpasning Vand og natur

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark BILAG 7 Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Indkaldelse

Læs mere

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Regionale løsninger Lokal løsning Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Tangbjerg Kim Dahlstrøm, afdelingschef

Læs mere

STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK

STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK Af Projektleder Benny Rud Hansen, GRONTMIJ A/S Chefkonsulent Hans Chr. Jensen, Roskilde Kommune By, Kultur og Miljø Vand og klimatilpasning Handleplan 2013-16 Copyright

Læs mere

Præsentation af Henrik Mørup-Petersen

Præsentation af Henrik Mørup-Petersen 1 Præsentation af Henrik Mørup-Petersen Erfaring: 49 år hos Rambøll i Odense, Virum og Tunesien, de første 35 år med Store byggerier og anlægsopgaver i Danmark og udlandet. Havnebygning, design af Storebæltsbroens

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside. Bilag 5 til KMU dagsordenspunkt 13 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2254825 Ref. NISO / 8LC Referat af borgermøde den 7. januar 2016 - Kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark Afholdt i hallen

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

Hvis er ansvaret og hvem skal betale?

Hvis er ansvaret og hvem skal betale? Hvis er ansvaret og hvem skal betale? Jens Christian Riise Teamchef, Klimatilpasning Vand og Forsyning 17-03-14 Workshop om stormflodsforebyggelse 1 Det er dit eget ansvar! Det er grundejeren, der har

Læs mere

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring Højvandsdige ved Lungshave og Enø Oplæg til højvandssikring April 2014 1 INDLEDNING Lodsejere på den højvandstruede Lungshave og vestlige del af Enø ønsker at sikre deres ejendomme mod oversvømmelser fra

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

TEKNIK & MILJØ '17 - EN VERDEN UDENFOR KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF KYSTBESKYTTELSE KYSTBESKYTTELSE. Horsens, 25.

TEKNIK & MILJØ '17 - EN VERDEN UDENFOR KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF KYSTBESKYTTELSE KYSTBESKYTTELSE. Horsens, 25. KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF Horsens, 25. april 2017 Problemet Vandene stiger Vindene bliver kraftigere Større oversvømmelser Stærkere erosion Men få projekter for kystsikring, og lang

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 007

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 007 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 007 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Kommune Klimatilpasningsplan Offentligt fremlagt i perioden den 12. maj 2014 til og med den 18. august 2014. Foto: efter stormen

Læs mere

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Den 20. november 2013 Anne Binderup Sørensen 1 Ansøgninger om kystbeskyttelse Hvis der er enighed blandt borgerne kan man søge om tilladelse til kystbeskyttelse

Læs mere

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%.

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%. Navn Vej, matrikelnr. 4040 Jyllinge Interesse for kystbeskyttelse Du får dette brev, da du bor i et område, som kan blive omfattet af kystbeskyttelse. Du er omfattet, da hele eller dele af din grund ligger

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil.

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 39) Sagsnr. 217972 Brevid. 2077467 Ref. JNAL / 8LD NOTAT - redegørelse for interessetilkendegivelse i inderfjorden Øst 8. april 2015 Byrådet

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 007

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 007 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 007 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Kommune Klimatilpasningsplan Offentligt fremlagt i perioden den 4. juni 2014 til og med den 18. august 2014. Foto: under stormen

Læs mere

Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021

Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021 Miljørapport for Risikostyringsplan for Odense Fjord 2015-2021 Resumé Denne miljørapport er en overordnet vurdering af miljøkonsekvenserne for gennemførelsen af risikostyringsplanen. Det vurderes at flere

Læs mere

REFERAT. Skal vi sikre Køge mod stormflod? Borgermøde den 9. juni Program: 1. Velkomst ved Mette Jorsø, Formand for Teknik og Miljøudvalget

REFERAT. Skal vi sikre Køge mod stormflod? Borgermøde den 9. juni Program: 1. Velkomst ved Mette Jorsø, Formand for Teknik og Miljøudvalget REFERAT Borgermøde den 9. juni 2016 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Deltagere: Ca. 75 borgere fra området, interesseorganisationer, kommunens politikere primært fra udvalget for Teknik

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Efter stormfloden - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Roskilde Kommune, maj 2014 FORORD...3 HVOR STÅR VI NU...4 VANDET STIGER - HVOR MEGET...5 HVORDAN KOMMER VI VIDERE...6 HVEM

Læs mere

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Dagsorden: 1) Byrådets beslutning 2) Endelig afgørelse fra MFKN vedr. Jyllinge Nordmark 3) Ansøgning til Realdania 4) Overordnet tidsplan 5) Etablering

Læs mere

STORMFLOD. Et dilemmaspil

STORMFLOD. Et dilemmaspil STORMFLOD Et dilemmaspil 1 STORMFLOD Oplæg til et dilemmaspil på Frederikssund Museum for 7. - 10. klasse. Udviklet af Kurt Willumsen Indhold s.3 Introduktion s.4 En stormflod bliver til s.6 Historiske

Læs mere

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK BORGERMØDE OM LOKALPLAN OG VVM AF KYSTSIKRINGSANLÆG Tirsdag den 25. august 2015 på Baunehøjskolen i Jyllinge By, Kultur og Miljø PROGRAM 19.00 Velkomst v/ udvalgsformand

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 007

Kommuneplantillæg nr. 007 Kommuneplantillæg nr. 007 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Kommune Klimatilpasningsplan Vedtaget 29. oktober 2014 af Kommune Byråd. Foto: under stormen Bodil i 2013 Udkast til klimatilpasningsplan

Læs mere

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej 80 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 14/00987-57 Ref. lhb/tpi 05-10-2015 Kystdirektoratets svar på Roskilde Kommunes anmodning af 29/9 om vurdering af skitseprojekt

Læs mere

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl. 14. 30 Der var indkaldt skriftligt til borgermødet jf. 3 i bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse. Fremmødet var som forventet

Læs mere

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Anmodning om genoptagelse

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune Center for Miljø, Plan og Teknik Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag

Læs mere

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Den gode ansøgning - kystbeskyttelse Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Kystbeskyttelseslovens 16 16. På strandbredder og andre kyststrækninger, hvor der ikke findes sammenhængende grønsvær eller

Læs mere

Helhedsorienteret kystplanlægning

Helhedsorienteret kystplanlægning Helhedsorienteret kystplanlægning Højvandsbeskyttelse af Korsør og Halskov bydel 18/03/2014 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Planlægning og gennemførelse af Klimatilpasset kyst- og højvandbeskyttelse

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning. 15. marts 2019 Sagsnr. 19/02654 Klagenr. 1003533 AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFSLAG på anmodning om genoptagelse af afgørelse om at tillægge klage over VVM-tilladelse til anlæg til sikring

Læs mere

STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT

STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT Borgmester Joy Mogensen indledte mødet: Mødet i dag er en opfølgning på det første møde efter Bodil i januar. Bodil har givet os fire store kampe at

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Lena Busch Nielsen Søvangen 9 5631 Ebberup Kystdirektoratet J.nr. 15/01109-9 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 15-12-2015 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Kystdirektoratet meddeler hermed

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2142760 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger til indledende høring af VVM for anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge

Læs mere

Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget Thyholm. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Anni Lassen

Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget Thyholm. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. Anni Lassen Grundejerforeningen Sunddraget v/ formand Magnus Schødt Svinget 9 7790 Thyholm Kystdirektoratet J.nr. 14/00868-34 Ref. Anni Lassen 07-04-2016 Afslag på anmodning om forlængelse af forsøgsstrækning, Sunddraget

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr Neder Dråby Digelaug v. Tina Larsen Vængetvej 30 3630 Jægerspris arnelarsen@mail.dk Dato 3. december 2014 Sagsbehandler BLMOG Sagsnr. 021773-2014 BYGGERI OG NATUR Torvet 2 3600 Frederikssund Tilladelse

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 12. oktober 2017 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 217239/17 Møde dato 12. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 13.00-15.10 Mødested Mødelokale Decibel,

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. august 2014 Mødetidspunkt 17.02 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Sendt til medlemmer af Jyllinge Nordmark og Tangbjergs Digelag (undtagen 7 medlemmer på Strandvænget og Svanevænget) Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000

Læs mere

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form.

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Invitation til

Læs mere

Tekst fra ansøgning på mail sendt til Naturstyrelse som har videre sendt mailen til Kystdirektoratet. Den 26. juli 2015 Digelaget for Havnebydiget, i den sydlige ende af Rømø, ønsker at forstærke diget

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

Mødereferat. Grundejerforeningerne i Mosvig og Kolding Kommune -/2016. Emne Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Mødereferat. Grundejerforeningerne i Mosvig og Kolding Kommune -/2016. Emne Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 21. januar 2016 Sagsnr. 16/1436 Løbenr. 15894/16 Referent Susanne Jensen Direkte telefon 79 79 13 67 E-mail jesu@kolding.dk

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Efter stormfloden - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Roskilde Kommune, maj 2014 FORORD...3 HVOR STÅR VI NU...4 VANDET STIGER - HVOR MEGET...5 HVORDAN KOMMER VI VIDERE...6 HVEM

Læs mere

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring.

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 38) Sagsnr. 217972 Brevid. 2075898 Ref. JNAL NOTAT redegørelse for interessetilkendegivelse i Jyllinge Nordmark 7. april 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

Forvaltningens anbefalinger er placeret løbende i notatet under de enkelte afsnit. Der er i alt 15 anbefalinger.

Forvaltningens anbefalinger er placeret løbende i notatet under de enkelte afsnit. Der er i alt 15 anbefalinger. NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 2) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2027981 Ref. JNAL / 8LD NOTAT - Redegørelse og anbefalinger til sikring mod stormflod 8. januar 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

KØGE STORMFLODS- OG KLIMASIKRING

KØGE STORMFLODS- OG KLIMASIKRING Skitseforslag KØGE STORMFLODS- OG KLIMASIKRING Køge Borgermøde Køge Stormflods- og klimasikring Ved Peter Fløcke Klagenberg, NIRAS 1. Hvorfor tale om stormflod og klima 2. Trusselsbilledet hvorfor bliver

Læs mere

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Dato: 8.1.2009 Dokumentnr. 07/00039-96 Sagsbehandler: Line Henriette Broen, geolog Direkte tlf.nr.:

Læs mere

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset REFERAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A,

Læs mere

Stormrådet. Notat vedrørende forebyggelse af stormflod

Stormrådet. Notat vedrørende forebyggelse af stormflod Stormrådet Dato: 5. september 2011 Notat vedrørende forebyggelse af stormflod For forholdsvis små midler kan du gøre en lang række ting for at sikre din bolig mod stormflod. Der er nogle overordnede forhold,

Læs mere

Borgermøde Forhøring om Wellnes projekt i Veddelev. Brinckhjemmet i dag Wellnescenter

Borgermøde Forhøring om Wellnes projekt i Veddelev. Brinckhjemmet i dag Wellnescenter Borgermøde Forhøring om Wellnes projekt i Veddelev Brinckhjemmet i dag Wellnescenter 1 2 3 4 5 Strandvejen 18 i Veddelev Brinchhjemmet, som ligger på sydlige pynt af Veddelevhalvøen, er opført af jernbanelæge

Læs mere

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Kystsikring Halsskov Informationsmøde for interessekendegivelse Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Dagens program 12:00 Velkomst - Hvorfor er vi her i dag? 12:05 Hvad er der sket? Hvor er vi nu? Hvad

Læs mere

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Fornyet vurdering - Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for matr.nr. 11ad Kelstrup By,

Læs mere

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Sted: Lumsås Forsamlingshus Dato: 16. december 2015 Oplægsholder: Rasmus Kruse Andreasen, Natur, Miljø og Trafik Dok. 306-2015-11983 Kystbeskyttelse - lovgrundlag

Læs mere

2. Grundejerforeningen påtager sig at vedligeholde anlægget i god og forsvarlig stand.

2. Grundejerforeningen påtager sig at vedligeholde anlægget i god og forsvarlig stand. Langøhuse Grundejerforening v/ole Simmelholt Mariavænget 41 5260 Odense S Kystdirektoratet J.nr. 14/00652-17 Ref. Anni Lassen 12-05-2015 Tilladelse til kystbeskyttelse i form af dige og spunsvæg gennem

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Natur & Park Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Varde Kommunes høringssvar i forbindelse med Statens Forslag til udpegning

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

Beboere/lodsejere i klasse 2 bør snarest overveje iværksættelse af tiltag.

Beboere/lodsejere i klasse 2 bør snarest overveje iværksættelse af tiltag. Kapitel 8 8. Typisering af problemstillingerne 8.1 Risikovurdering Generelt. Nærværende tildelte risikoklasser skal kun anvendes til, rent praktisk, at adskille problemstrækningerne. Risikoklasse 1 er

Læs mere

BIDRAGSFORDELING VED KYSTSIKRING

BIDRAGSFORDELING VED KYSTSIKRING BIDRAGSFORDELING VED KYSTSIKRING 1. INDLEDNING OG OPDRAG I forbindelse med et fælles kommunalt kystbeskyttelsesprojekt for strækningen Hundested-Helsingør har Halsnæs Kommune på vegne af de kommuner, der

Læs mere

Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris

Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris Sag 000958-2014 - Goldbjergvej 19, 3630 Jægerspris Der søges om tilladelse til, at hæve husets gulv med ca. 80 cm. hvilket giver et gulv beliggende 110 cm over eksisterende terræn og facaden bliver ca.

Læs mere

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS.

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. 03/10/2013 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Enestående

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 126 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 126 Offentligt Kære Christian Hartmann Som nævnt ved vores telefonsamtale i dag har vi gennemgået din sag og må desværre fastholde,

Læs mere

Agenda. 11. september 2017 Side 1

Agenda. 11. september 2017 Side 1 Agenda 10:15 Kaffe og brød 10.30 Velkommen 10:40 DMI s stormflodsarbejde og -varsling 11:10 Opfølgning på de sidste års stormflodssæsoner Urd og 4. januar Indlæg fra deltagerne Verifikation 12:30 Frokost

Læs mere

Generalforsamling fredag den 24.04.2015. Referat.

Generalforsamling fredag den 24.04.2015. Referat. Generalforsamling fredag den 24.04.2015 Referat. 1.Valg af dirigent Keld Lorentsen valgt Dirigenten fastslog at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig, og gav herefter ordet til

Læs mere

A/S. Kommune. Halsnæs. Skybrud og evt. havet Halsnæs. Kommune og. Forsyning A/S

A/S. Kommune. Halsnæs. Skybrud og evt. havet Halsnæs. Kommune og. Forsyning A/S Klimatilpasning i Hundested Bilag Status for Klimatilpasningsplan 2013-2025 (per 1. marts 2018) Status I gangsætning Navn Udfordring Initiativtager H1 I gang 2014-2017 Hundested vestlige del Kloak (Kattegat

Læs mere

Tak for sidst God energi!

Tak for sidst God energi! Tak for sidst God energi! Program 6. februar 2014 Beskyttelsesniveau 18:00 Velkomst, dagens program forventningsafstemning 18:10 Tilbagemelding fra grupperne 18:30 Spørgsmål 18:40 Spisning 19:00 Oplæg

Læs mere

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Program 18:00 Velkomst - Børge Carlsen, digegruppen 18:10 Baggrund og den videre proces 18:20 Præsentation af skitseprojekt

Læs mere

STORMFLODSBESKYTTELSE KØGE KOMMUNE

STORMFLODSBESKYTTELSE KØGE KOMMUNE Køge Kommune April 2016 STORMFLODSBESKYTTELSE KØGE KOMMUNE PROJEKT Stormflodsbeskyttelse Køge Kommune Projekt nr. 224506 Dokument nr. 1219155874 Version 1 Udarbejdet af PFKL Kontrolleret af MML Godkendt

Læs mere

Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab. Borgermøde 24. Februar 2014. Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab

Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab. Borgermøde 24. Februar 2014. Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab Borgermøde 24. Februar 2014 Redningsberedskabet i Danmark Det kommunale Redningsberedskab Kommunalbestyrelsen 241 brandstationer + 54 hjælpebrandstationer

Læs mere