ELEKTRIKERUDDANNELSE PÅ:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ELEKTRIKERUDDANNELSE PÅ:"

Transkript

1 OPGRADÉR DIN ELEKTRIKERUDDANNELSE PÅ: juni 2017 Den jydske Haandværkerskole Scan og se film om Boost Camp 2016

2 nnnn Kunne du tænke dig at vide mere om: / KNX Grundkursus / IHC Grundkursus / IHC avanceret / Logik Modul / Simatic PLC / Dokumentation og standarder how to do / Hårde hvidevarer / Sol- og vedvarende energi / Robotteknik I / Robotteknik II / Maskinsikkerhed og DALI Dansk El-Forbund afholder i weekenden den 23. til 25. juni 2017 kursus, hvor du som elektrikerlærling har mulighed for at prøve nye og anderledes ting, som øger din viden. KNX Grundkursus Kursusafholder: Schneider Electric På dette grundkursus får du KNX helt ind under huden. Et intensivt KNX kursus, hvor du får en grundlæggende introduktion til KNX-teknologien, datatransmission og netværkstopologi, og hvor vi sætter fokus på programmering og hands on. Komplette demotavler gør det muligt i praksis at konfigurere et bredt udsnit af automationsopgaver som lys, varme, køl, solafskærmning og i forskellige funktionsscenarier, hvor et udvalg af sensorer og betjeningsmuligheder sættes i spil. Du får indblik i integration, og hvordan KNX kan kommunikere med andre protokoller som IP, BACnet, Modbus, Dali mm. Du vil gå herfra med et eller flere kursusbeviser alt afhængig af, hvilke valg du har taget. Af dette kursus kan du forvente følgende: Du får en fortrolighed til KNX-systemet, anvendelsesmuligheder og de mange fordele KNX bidrager med for dig og for kunden. Du får nemmere ved at udføre opgaverne hjemme i firmaet. Du får lyst til at udvikle dig i en ny retning inden for faget. Du får nyt til dit CV. Dertil vil du også have mere med til bordet ved næste lønforhandling. Ved tilmelding vælger du blandt de 13 spændende kurser, som er til rådighed i år. Hvert kursus varer fra fredag til søndag. Som medlem af Dansk El-Forbund er alt dette gratis, dog opkræver vi et tilmeldingsgebyr på 400 kr., som du får igen, efter kurset. Møder du ikke op, beholder vi gebyret. Vi sørger for overnatning, mad og underholdning. Der kører en bus fra København over Fyn og op til skolen, som man gratis kan hoppe på. Du skal dog tilmelde dig til bussen på forhånd til yri@def.dk og det er først til mølle om pladserne. Ellers sørger du selv for transporten til Den jydske Haandværkerskole. Vi giver dig tip og tricks til, hvordan du kommer i gang med KNX, og hvordan du får succes med KNX. KNX: Åben protokol til bygningsautomation Styrer alle funktioner i boliger og bygninger Ét kabel mange funktioner ETS standard-konfigureringssoftware Hvis kursuspakken i app en er fuldt booket, tilmed dig dit 2. ønske og angiv i kommentarfeltet dit 1. ønske. Kom og bliv udfordret og få ny viden sammen med en masse andre unge, der er i gang med elektrikeruddannelsen. Der er maks. 190 pladser, så pladserne vil gå efter først til mølle-princippet. Tilmelding sker på App en: Sikring2, senest den 22. maj 2017.

3 IHC Grundkursus Logik Modul Kursusafholder: Schneider Electric IHC Intelligent House Concept hvad betyder det at lave et hus intelligent styret, og hvad giver det af muligheder? Ved deltagelse på dette kursus bliver du i stand til at projektere, installere og programmere LK IHC installationer, der muliggør en intelligent husinstallation. Du får en grundig gennemgang af hvilke komponenter, der er i IHC konceptet, og gennem masser af praktiske øvelser, bliver du i stand til på egen hånd at programmere en IHC installation. Niveau: H1 IHC avanceret Kursusafholder: Schneider Electric Du arbejder med LK IHC Funktionsblok Programmering og LK IHC Control Klimastyring. Du lærer, hvordan du programmerer dine egne funktionsblokke til IHC systemet, og derigennem vil du bl.a. opdage IHC systemets store fleksibilitet. Endvidere vil du få en grundig introduktion til hvordan IHC klimastyring fungerer. Du vil blive klædt på til at konfigurere IHC til at styre varme og ventilationen i et hus. LOGO! 8 er logikmodulet, der med et utal af forskellige logiske funktioner i kombination, kan løse rigtig mange styrings opgaver. LOGO! 8 benyttes i boliginstallationer, i ventilationsanlæg, og automatikstyringer. På kurset vil vi starte fra bunden med at opbygge en styring til boligen for derefter at bygge flere funktioner på. Kurset vil det hovedsagligt være hands on. Minimum af power point og maksimum af praktik. Du vil over de to dage komme igennem opgaver som: Simpel lysstyring Timere og tællere Urstyring, uge, måned og astrologisk (sol op/ned) LOGO! TDE opsætning af LOGO! tekst display Analog signalbehandling, simpel varmestyring PI regulering til eks. motorstyring eller avanceret varmestyring Kommunikation mellem to LOGO! Master/slave kommunikation. En LOGO! styre andre Opsætning af et Operatørpanel med WinCC Basic. Der er masser af ekstraopgaver til de rigtig skarpe. Hvis kursuspakken i app en er fuldt booket, tilmed dig dit 2. ønske og angiv i kommentarfeltet dit 1. ønske. Du skal medbringe egen PC. Niveau: Dette kursus kræver, at du i forvejen kan programmere IHC.

4 SIMATIC PLC Kursusafholder: SIEMENS SIMATIC består i dag af Basic controllere samt Advanced Controllere, alle enheder er modulare og kan selvfølgelig også benyttes med decentrale enheder. Basic controlleren består af hele rækken af S controllere. Alle enheder kan selvfølgelig benyttes med decentrale løsninger via den indbyggede PROFINET port eller optionelt via et PROFIBUS modul. Advance controllere dækker begrebet fra S7-300 og helt op til den nye S familie. Her findes løsninger der virkelig sparker r.. samt kan behandle ekstremt meget I/O. Softwaremæssigt set bliver begge løsninger sat op vha. TIA portalen (denne software udleveres til alle deltagere på kurset). Hvilke opgaver kan en SIMATIC PLC benyttes til? Lys- og varmestyring Maskinstyringer CTS-styringer Transportanlæg Kraner Rensningsanlæg Køletårne Cementanlæg Energioptimeringsprojekter Windturbiner SIMATIC kurset starter fredag aften og vi arbejder videre både lørdag og søndag. Her vil der blive lagt vægt på: Valg af udstyr. Hvordan sætter man de enkelte enheder sammen? Opbygning og montage af ethernet kabel. Test af de forskellige stationer. Hvilke informationer kan vi få ud af systemerne? Kommunikation imellem forskellige enheder. PLC opbygning og hardware sammensætning. Hvordan virker brugerprogrammet i en PLC? Tilslutning af HMI-panel til styringen. Der vil i løbet af disse dage blive brugt forskelligt nyt udstyr, som vi skal få til at virke. Det grundlæggende PLC-kendskab vil typisk ske på de enkelte tekniske uddannelsesinstitutioner, mens vi her vil gå mere ind i SIMATICs måde at løse opgaven på. Dokumentation og standarder how to do Kursusafholder: IGE-XAO Har du styr på dokumentationen? Og har du styr på reglerne? Få styr på hvilke krav der stilles til dokumentation af styretavler, gruppetavler samt bygningsinstallationer. Hvilke standarder skal du overholde, og hvilken betydning har det for din dokumentation? Hvad er en referencestruktur? Hvordan opbygger du den? Og hvad får du ud af det? Ved at udarbejde dokumentation efter gældende standarder er du sikker på at overholde gældende retningslinjer for både funktion/sikkerhed i tavler og på maskiner, samt korrekt klassificering af anlæg, hvorved alt reparation og vedligeholdelse i fremtiden bliver nemmere, hvorved der spares mange penge og meget tid. På kurset gennemgår vi hovedpunkterne i de relevante standarder for dokumentation, hvilket betyder, at man ikke skal bruge mange timer på at læse i standarder og tolke, hvordan det skal bruges. På den måde kan man også her spare meget tid. Få samtidig styr på hvor nemt du kan udarbejde din dokumentation. Alle eksempler udarbejdes i SEE Electrical, som du derfor også får et solidt kendskab til. Niveau: H2 Scan koderne og se disse 2 små film som oplæg.

5 Hårde hvidevarer (både teori og praksis) Fredag Komfurer/Ovne: Opbygning-virkemåde og tilslutning af komfurer, såvel masseplade, glaskeramisk og induktion samt avanceret fejlfinding. Lørdag Vaske- og opvaskemaskiner: Opbygning-virkemåde og tilslutning af vaskemaskiner og opvaskemaskiner. Styring, såvel mekanisk som elektronisk samt avanceret fejlfinding. Søndag Tørretumblere: Opbygning-virkemåde og tilslutning af tørretumblere. Styring, såvel mekanisk som elektronisk samt avanceret fejlfinding. Niveau: H1 (du har kendskab til brug af måleinstrumenter og kendskab til el-sikkerhed). Solenergi og vedvarende energi : (både teori og praksis) Solceller, tilslutning og service samt avanceret fejlfinding med bl.a. termografering og PV-tester herunder nettilslutning, inverter og beskyttelsesudstyr. Solfangertyper og udvælgelse Praktiske målinger Beregning af varmebehov På kurset er der både teori og praktiske opgaver. Niveau: H1 Robotteknik trin 1, begynder (teori og praksis) Mindre hands-on programmeringsopgaver og tilretninger i en robotprogrammerings opgave via et touchpanel eller programmeringsenhed. Forståelse for risikovurdering på en robot/robotcelle og tilhørende værktøjer. Grundlæggende viden om reglerne for sikkerhed på robotter og robotceller, herunder orientering om afstand fra robot til sikkerhedshegn, lysgitres reaktionstid samt reglerne for nødstop. Grundlæggende idriftsættelse af en robot og tilslutning af periferudstyr på robottens 1/0-moduler. Udstyr: 6 robotter Robotteknik trin 2, avanceret (teori og praksis) Udvidet programmeringsopgaver og tilretninger i en robotprogrammeringsopgave via et touchpanel eller en programmeringsenhed (Pick and place/palletisering). Repetition af risikovurdering på en robot/robotcelle og tilhørende værktøjer samt viden om reglerne for sikkerhed på robotter og robotceller, herunder orientering om afstand fra robot til sikkerhedshegn, lysgitres reaktionstid samt reglerne for nødstop. Udvidet praktiske hands-on opgaver. Udstyr: 6 robotter Niveau: Trin 2 adgang (det er en forudsætning, at du har taget Robotteknik trin 1 eller at du er på H3 eller H4 på Styring og Regulerings-specialet).

6 Maskinsikkerhed Kursusafholder: Omron Electronics A/S 1. Hvorfor har vi sikkerhedsudstyr på maskiner? 2. Hvad er en maskine? 3. Grundlæggende sikkerhedsbegreber 4. Risikovurdering i grundform 5. Brug af sikkerhedskomponenter Nødstop Lysgitter Sikkerheds-PLC Sikkerheds relæ Lågekontakter Laser scanner Der er ingen generelle krav til deltagerne på denne del MEN... Det er helt sikkert en fordel hvis: Du har interesse i tekniske / logiske løsninger. (Think Safety), Du har lyst til at gøre hverdagen mere sikker for dem, som betjener maskiner i virksomhederne rundt omkring i landet. (Måske redder man et andet menneskes liv eller lemmer) Du ikke har noget imod at lære noget indenfor et vidensområde, der er i stor vækst, men som mangler talenter. Det er ikke et krav, at man kender til regler og standarder. DALI fremtidens lysstyringsmetode Kursusafholder: Niko-Servodan På kurset får du lov til at afprøve din viden i form af praktiske øvelser, hvor du lærer, hvordan et DALI lysstyringssystem er opbygget og kan programmeres. Derudover opnår du viden om DALI zoneopdelt dagslysstyring og afprøver det i praksis. Ved deltagelse i dette kursus, opnår du viden om: Lysstyringsprincipper fordele og ulemper Dagens krav til lysstyring Sammenligning af reguleringsprincipper Indholdet i DALI protokollen EN/IEC 62386, og hvilken betydning det har for dig Hvordan er et DALI system opbygget, og hvilke komponenter indgår? Hvordan kan et DALI system programmeres? Dagslysstyring med DALI stand alone komponenter Forskellen mellem DALI broadcast og DALI addressable Niveau: H1 Bemærk: Maskinsikkerhed og DALI indgår i samme kursuspakke. Kursus pakke nr Kursuspakker Fredag-søndag 1 KNX Grundkursus IHC Grundkursus IHC Avanceret Logik Modul Simatic PLC Dokumentation og standarder how to do Hårde hvidevarer 8 Robotteknik I 9 Robotteknik II Sol- og vedvarende energi DALI Maskinsikkerhed

7 Det er super fedt, at DEF afholder et kursus for os unge, hvor fagligheden er i højsædet. Rasmus Repo, DEF s afdeling Nordjylland Boost-energi fra campen 2016 Det er fedt, at man bagefter kan komme hjem og vise, at man gør en aktiv indsats for at lære noget ekstra. Mie Toxværd, DEF s afdeling Storstrøm Tilmeld dig via gratis-appen Sikring2 senest den 22. maj 2017 Dansk El-Forbund Ungdom Nyropsgade København V. Tlf ungdom@def.dk

INDUSTRI MESSE SIKKERHEDS- KURSER 2017 UNGDOMS- ÅRSMØDE UNGDOMS G-KURSUS KURSUS -OPGRADÉR DIN ELEKTRIKER- UDDANNELSE. Metalskolen Jørlunde

INDUSTRI MESSE SIKKERHEDS- KURSER 2017 UNGDOMS- ÅRSMØDE UNGDOMS G-KURSUS KURSUS -OPGRADÉR DIN ELEKTRIKER- UDDANNELSE. Metalskolen Jørlunde KURSER 2017 INDUSTRI MESSE Hannover, Tyskland 28. april 2017 Den jydske Haandværkerskole UNGDOMS G-KURSUS LO-skolen Helsingør 18.-19. november 2017 23. - 25. juni 2017 SIKKERHEDS- KURSUS Metalskolen Jørlunde

Læs mere

Program for faglærerseminar, uge 26

Program for faglærerseminar, uge 26 Programoversigt Onsdag den 28. juni Tid 08.30 09.30 Morgenmad i Aktivitet 09.30 11.00 11.30 12.15 Oplæg fra fagligt udvalg Frokost i Nyt fra branchen Prøver Svendeprøven Nye AMU kurser Valg af moduler

Læs mere

Kursuskatalog 2017 TwinCAT 2 TwinCAT 3

Kursuskatalog 2017 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursuskatalog 2017 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursusoversigt 2017 Modul 30 - TC 3 Basic Kursus K173001 K173002 K173003 K173004 Dato 21.-22.02.17 02.-03.05.17 22.-23.08.17 07.-08.11.17 Modul 31 - TC 3 EtherCAT

Læs mere

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Basic Modul 1 Software Kursus K120101 K120102 K120103 K120104 K120105 K120106 Dato 31.1-1.2.12 6.-7.3.12 8.-9.5.12 21.-22.8.12 2.-3.10.12 20.-21.11.12 Modul

Læs mere

Kursuskatalog 2015 TwinCAT2 TwinCAT3

Kursuskatalog 2015 TwinCAT2 TwinCAT3 Kursuskatalog 2015 TwinCAT2 TwinCAT3 Kursusoversigt 2015 Modul 30 - Basic Kursus K153001 K153002 K153003 K153004 Dato 24.-25.02.15 12.-13.05.15 01.-02.09.15 10.-11.11.15 Modul 32 - OOP programmering Kursus

Læs mere

Kursuskatalog 2018 TwinCAT 2 TwinCAT 3

Kursuskatalog 2018 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursuskatalog 2018 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursusoversigt 2018 Modul 30 TC3 Basic Kursus K183001 K183002 K183003 K143004 Dato 20. 21.02.18 01. 02.05.18 21. 22.08.18 06. 07.11.18 Modul 31 TC3 EtherCAT Diagnose

Læs mere

Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended

Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended Kursusoversigt 2013 - Basic Modul 1 Software Kursus K130101 K130102 K130103 K130104 K130105 Dato 29.- 30.01.13 05.-06.03.13 07.-08.05.13 27.-28.08.13 22.-23.10.13

Læs mere

Seminar KNX Intelligente bygningsinstallationer

Seminar KNX Intelligente bygningsinstallationer Invitation til seminar KNX Intelligente Bygningsinstallationer 30. november - 2. december 2014 Seminar KNX Intelligente bygningsinstallationer Vi inviterer dig hermed til at deltage i ABB s seminar om

Læs mere

KNX Bygningsautomation Kursus DK602: KNX projektering og idriftsættelse

KNX Bygningsautomation Kursus DK602: KNX projektering og idriftsættelse Kursus DK602: KNX projektering og idriftsættelse Kursusindhold Du får et solidt kendkab til KNX-projektering og idriftsættelse, herunder professionel planlægning, projektering, idriftsættelse og fejlsøgning.

Læs mere

Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN

Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN smart, åben og modulær Advanced Industrial Automation For at være konkurrencedygtig inden for udvikling af automationsløsninger skal du være fleksibel,

Læs mere

Opnå optimal ydeevne samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M2xx PLC erne

Opnå optimal ydeevne samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M2xx PLC erne Opnå optimal ydeevne samtidig med at du øger fortjenesten Modicon M2xx PLC erne Få det maksimale ud af dine maskiners ydeevne med MachineStruxure Den NÆSTE generation af MachineStruxure er en komplet automationsløsning,

Læs mere

Valg af BMS/CTS-system. - fra planlægning og projektering til drift

Valg af BMS/CTS-system. - fra planlægning og projektering til drift Valg af BMS/CTS-system - fra planlægning og projektering til drift Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Ved Henrik Schledermann Chefrådgiver og fagleder for Bygningsautomation, Alectia A/S Alectia

Læs mere

TIA-portalen V13 Simatic Controller

TIA-portalen V13 Simatic Controller Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Simatic Controller siemens.dk/tia-portal Simatic controllere i TIA-portalen fremtidens PLC er Simatic S7-1500 STEP 7 i TIA-portalen det

Læs mere

TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt

TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt siemens.dk/tia-portal Maskinbyggerens problemstillinger Salgsafdelingens udfordringer Har

Læs mere

Schneider Electric Kursuskatalog 2010-2011

Schneider Electric Kursuskatalog 2010-2011 Schneider Electric Kursuskatalog 2010-2011 1 Kursusoversigt Schneider Electric - Uddannelse...3 Lidt om Schneider Electric...3 Lidt om Uddannelsesafdelingen...3 Hvor afholdes kurserne?...4...4 Kontakt

Læs mere

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Ved Henrik Schledermann Fag-ansvarlig for Bygningsautomatik Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Indholdsfortegnelse.

Læs mere

LK IHC Bolig - til dine kunder. Nemt at sælge. Nemt at installere. Til både nybyg og mindre renoveringer.

LK IHC Bolig - til dine kunder. Nemt at sælge. Nemt at installere. Til både nybyg og mindre renoveringer. LK IHC Bolig - til dine kunder Nemt at sælge. Nemt at installere. Til både nybyg og mindre renoveringer. LK IHC på en helt ny måde Med LK IHC Bolig har vi hos Lauritz Knudsen givet det kendte og populære

Læs mere

Godt indeklima med LK IHC. - Intelligent styring af varme og ventilation

Godt indeklima med LK IHC. - Intelligent styring af varme og ventilation Godt indeklima med LK IHC - Intelligent styring af varme og ventilation Hav det godt når du er hjemme Forstil dig, at din bolig altid har behagelige varme gulve. Forstil dig, at luften altid er frisk,

Læs mere

Schneider Electric Kursuskatalog

Schneider Electric Kursuskatalog Schneider Electric Kursuskatalog 2011-2012 1 Kursusoversigt Schneider Electric - Uddannelse...3 Lidt om Schneider Electric...3 Lidt om Uddannelsesafdelingen...3 Hvor afholdes kurserne?...4...4 Kontakt

Læs mere

Brugervenlig og kommunikativ!

Brugervenlig og kommunikativ! Brugervenlig og kommunikativ! Altivar 312 Frekvensomformer til tre-faset asynkrone motorer, 0,18 til 2,2 kw en-faset 240V 0,18 til 15kW tre-faset 200-600V Specielle funktioner til alle typer af maskiner

Læs mere

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten Modicon M221 Få det maksimale ud af dine maskiners ydeevne med MachineStruxure Den NÆSTE generation af MachineStruxure er en komplet automationsløsning,

Læs mere

14854 Modul 1.2 Automatiske anlæg på maskiner Elektriker

14854 Modul 1.2 Automatiske anlæg på maskiner Elektriker Fagplan 14854 Modul 1.2 Automatiske anlæg på maskiner Elektriker UDDANNELSE: Elektriker. VARIGHED: 4 uger. LÆRER: Lars Vangsted m.f. FORMÅL (ELEVRETTET BESKRIVELSE): At uddanne elektrikerelever til at

Læs mere

IKKE GLIP AF ÅRETS ARRANGEMENT I BILLUND DEN OKTOBER På Hotel Propellen Nordmarksvej Billund

IKKE GLIP AF ÅRETS ARRANGEMENT I BILLUND DEN OKTOBER På Hotel Propellen Nordmarksvej Billund GÅ IKKE GLIP AF ÅRETS ARRANGEMENT I BILLUND DEN 26. - 28. OKTOBER 2012 På Hotel Propellen Nordmarksvej 3 7190 Billund www.propellen.dk Kære Medlemmer, I år er der planlagt flere spændende kurser fredag

Læs mere

IT SUMMER CAMP 2015. Dato for arr. og. dato for seneste tilmelding. bliver offentliggjort i maj. Ubuntu-Linux, Web-Server, Anvendte Web-Teknologier

IT SUMMER CAMP 2015. Dato for arr. og. dato for seneste tilmelding. bliver offentliggjort i maj. Ubuntu-Linux, Web-Server, Anvendte Web-Teknologier IT SUMMER CAMP 2015 Dato for arr. og dato for seneste tilmelding bliver offentliggjort i maj. uge z, x. / y. 2015 Ubuntu-Linux, Web-Server, og Basal Web-programmering En extensiv indføring i web-programmering

Læs mere

IKKE GLIP AF ÅRETS ARRANGEMENT I BILLUND DEN OKTOBER På Hotel Propellen Nordmarksvej Billund

IKKE GLIP AF ÅRETS ARRANGEMENT I BILLUND DEN OKTOBER På Hotel Propellen Nordmarksvej Billund GÅ IKKE GLIP AF ÅRETS ARRANGEMENT I BILLUND DEN 25. - 27. OKTOBER 2013 På Hotel Propellen Nordmarksvej 3 7190 Billund www.propellen.dk Kære Medlemmer, I år er der planlagt flere spændende kurser fredag

Læs mere

Studieordning del 3 - valgfag

Studieordning del 3 - valgfag Studieordning del 3 - valgfag Automationsteknolog (AK), Valgfri Uddannelseselementer Academy Profession Degree in Automation Engineering Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2018 Revideret 31. juli 2018 Indhold

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2016 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien 2 Kursuspakkerne i denne folder består af op til seks ugers jobrettet uddannelse. De er for dig, der er ledig, men gerne vil arbejde

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Installationsteknik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Installationsteknik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning, udføre lys- og kraftinstallationer, samt tele- og datainstallationer Under vejledning,

Læs mere

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning Funktionsløsning Det effektive interface til styring af belysning Effektiv og praktisk styring af belysning KNX-systemer kombinerer fleksibilitet, komfortabel betjening og energieffektivitet i avanceret

Læs mere

Simatic ET200 Alt er integreret i TIA-portalen

Simatic ET200 Alt er integreret i TIA-portalen Engineered with TIA Portal Decentral periferi Simatic ET200 Alt er integreret i TIA-portalen siemens.com/tia-portal Simatic ET200 en naturlig del af TIA-portalen Page 2 V1.0 Generelle krav og udfordringer

Læs mere

Kursuskatalog 2008 Bosch Termoteknik 2. halvår. Kursuskatalog 1

Kursuskatalog 2008 Bosch Termoteknik 2. halvår. Kursuskatalog 1 Kursuskatalog 2008 Bosch Termoteknik 2. halvår Kursuskatalog 1 sfortegnelse Indledning 5 BOSCH GASKEDLER 100.08 Display og automatik, Heatronic III - for kondenserende kedler 101.08 Grundkursus - Kaskadeløsninger

Læs mere

Motion Controller med integreret PLC

Motion Controller med integreret PLC Motion Controller med integreret PLC Aldrig mere scantids problemer... Styring af servoakser, hydraulikcylindre, pneumatiske ventiler samt frekvensomformere fra én og samme styring. Display-PLCen er hele

Læs mere

16607 Modul 1.1 Netværks- og datakommunikation Elektriker

16607 Modul 1.1 Netværks- og datakommunikation Elektriker Fagplan 16607 Modul 1.1 Netværks- og datakommunikation Elektriker UDDANNELSE: Elektriker hovedforløb modul 1.1 VARIGHED : 4 uger LÆRER: Lars Vangsted m.f FORMÅL: Eleven kan udføre kommunikationsnetværk

Læs mere

Visility HSB vejledning

Visility HSB vejledning Visility HSB vejledning Version Ændring Dato 1.0 Første version 27/6-2018 Beskrivelse Dette dokument er basis vejledning for installation og konfiguration af Visility HSB 2018 model. Vejledninger for opsætning

Læs mere

Altivar Process fra Schneider Electric. Sætter nye standarder for hvordan man kan sikrer oppetid på motor drevet af frekvensomformere.

Altivar Process fra Schneider Electric. Sætter nye standarder for hvordan man kan sikrer oppetid på motor drevet af frekvensomformere. Altivar Process fra Schneider Electric Sætter nye standarder for hvordan man kan sikrer oppetid på motor drevet af frekvensomformere. Keld Flindt maj 2015 Altivar Proces er et helt nyt koncept som tager

Læs mere

KURSUSKATALOG EFTERÅR 2016 FORDI GLADE KUNDER BETYDER ALT!

KURSUSKATALOG EFTERÅR 2016 FORDI GLADE KUNDER BETYDER ALT! NDER NOVAX BETYDER FORDI GLADE ALT! KURSUSKATALOG FORDI GLADE KUNDER B EFTERÅR 2016 BETYDER ALT! FORDI GLA FORDI GLADE KUNDER BETYDER ALT! BLIV SKARP I NOVAX OG SPAR TID Nu tilbyder NOVAX dig muligheden

Læs mere

Kursuskatalog 2009 Bosch Termoteknik 1. halvår

Kursuskatalog 2009 Bosch Termoteknik 1. halvår Kursuskatalog 2009 Bosch Termoteknik 1. halvår Indledning Hos Bosch Termoteknik er vi glade for at præsentere vores omfattende kursusprogram for 1. halvår 2009. Vi tilbyder tekniske kurser indenfor: Villa

Læs mere

Kursusprogram VLT Drives Efterår 2013 www.vlt.dk

Kursusprogram VLT Drives Efterår 2013 www.vlt.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kursusprogram VLT Drives Efterår 2013 www.vlt.dk Grundkursus VLT Basis KURSUS 1 Kurset henvender sig til teknisk personale, som arbejder med projektering, installation og

Læs mere

Schneider Electric Kursuskatalog 2012-2013

Schneider Electric Kursuskatalog 2012-2013 Schneider Electric Kursuskatalog 2012-2013 Schneider Electric, Hørkær 12B, DK-2730 Herlev, 8820 4060 Kursusoversigt Schneider Electric - Uddannelse... 3 Lidt om Buildings Business i Schneider Electric...

Læs mere

Kursuskatalog 2014 TwinCAT 3.1

Kursuskatalog 2014 TwinCAT 3.1 Kursuskatalog 2014 TwinCAT 3.1 Kursusoversigt 2014 Modul 30 Basic Kursus K143001 K143002 K143003 K143004 Dato 25. 26.02.14 13. 14.05.14 02. 03.09.14 04. 05.11.14 Modul 31 Konvertering fra TC2 til TC3 Kursus

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Videnformidling om energirigtige bygningsinstallationer Grundfos d. 26 oktober V. Jens Søndergaard, Lauritz Knudsen A/S

Videnformidling om energirigtige bygningsinstallationer Grundfos d. 26 oktober V. Jens Søndergaard, Lauritz Knudsen A/S Videnformidling om energirigtige bygningsinstallationer Grundfos d. 26 oktober 2005 V. Jens Søndergaard, Lauritz Knudsen A/S Beskrivelse: Der er snart IT i alting, og der er en stigende tendens til at

Læs mere

STUDIEORDNING. erhvervsakademiuddannelse inden for automation (automationsteknolog AK) for. August (National del)

STUDIEORDNING. erhvervsakademiuddannelse inden for automation (automationsteknolog AK) for. August (National del) STUDIEORDNING for erhvervsakademiuddannelse inden for automation (automationsteknolog AK) (National del) August 2019 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 11 nationale fagelementer...

Læs mere

SMARTair. Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SMARTair. Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SMARTair Adgangskontrolsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 SMARTair nøgleordet er fleksibilitet SMARTair er et fleksibelt elektronisk system til adgangskontrol. Et adgangskontrolsystem

Læs mere

IBI/CTS - fejlfinding på decentrale anlæg

IBI/CTS - fejlfinding på decentrale anlæg IBI/CTS - fejlfinding på decentrale anlæg INDHOLDSFORTEGNELSE IBI/CTS - fejlfinding på decentrale anlæg...3 Opgaver - IBI/CTS - fejlfinding på decentrale anlæg...13 Stikordsregister...27 2-27 Rekv. 0 Prod.

Læs mere

InSideControl. Smart app til KNX. Bygningsautomation

InSideControl. Smart app til KNX. Bygningsautomation InSideControl Smart app til KNX Bygningsautomation God nyhed til dig og dine kunder KNX InSideControl smart app til at styre bygningsinstallationer. Her er endnu et håndfast argument for at vælge KNX.

Læs mere

Positivliste for den regionale uddannelsespulje, RAR-Bornholm, 1. april 2015-30. september 2015

Positivliste for den regionale uddannelsespulje, RAR-Bornholm, 1. april 2015-30. september 2015 1 Bygge og anlæg Akademiuddannelse Byggeteknik 10 ECTS 2 Bygge og anlæg Akademiuddannelse Energiteknik, traditionelle og nye energiformer 10 ECTS 3 Bygge og anlæg Akademiuddannelse Energiøkonomiske og

Læs mere

AS-i Safety. Innovations in safety

AS-i Safety. Innovations in safety AS-i Safety Innovations in safety AS-i Safety nu er sikkerhed nemt! Alle følere, I/O-enheder og PLC forbindes til en valgfri plads på samme kabel og de kan let flyttes efter behov. Enhedernes funktion

Læs mere

Procedure og værktøjer EN SKP-VIRKSOMHED I SAMSPIL MELLEM FLERE FAG OG FLERE SKOLER

Procedure og værktøjer EN SKP-VIRKSOMHED I SAMSPIL MELLEM FLERE FAG OG FLERE SKOLER Procedure og værktøjer EN SKP-VIRKSOMHED I SAMSPIL MELLEM FLERE FAG OG FLERE SKOLER PROCEDURE OG VÆRKTØJER Skolepraktikhåndbog Stamkort Arbejdstøj Feriesedler Uddannelsesplan Projektopgaver Virksomhedsforlagt

Læs mere

FØLSGAARD AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION

FØLSGAARD AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION Med tilføjelsen af Mitsubishi Electric s Automations program tilbyder Hans Følsgaard A/S i dag den komplette automationsløsning, uanset din applikations

Læs mere

TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME

TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME MED TANKE FOR HELHEDEN FUGMANNs stærke tekniske kompetencer er samlet i afdelingen Teknik, Brand & Sikring.

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Bygningsautomatik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Bygningsautomatik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning udføre lys- og kraftinstallationer samt tele- og datainstallationer Under vejledning

Læs mere

BMS v/bent Ole Jonsen. Kontorhus Energiklasse 1 Energiberegning Besparelser Integreret løsning Tilbagebetalingstid Explorium

BMS v/bent Ole Jonsen. Kontorhus Energiklasse 1 Energiberegning Besparelser Integreret løsning Tilbagebetalingstid Explorium 76 BMS BMS v/bent Ole Jonsen Kontorhus Energiklasse 1 Energiberegning Besparelser Integreret løsning Tilbagebetalingstid Explorium 77 Kontorhus som energiklasse 1 Hvordan har vi gjort det 78 Eksempel på

Læs mere

I gang med SIMATIC i en fart. S7-300 Starterkit med STEP 7 og kombi-cpu 313C SIMATIC. Answers for industry.

I gang med SIMATIC i en fart. S7-300 Starterkit med STEP 7 og kombi-cpu 313C SIMATIC. Answers for industry. I gang med SIMATIC i en fart S7-300 Starterkit med STEP 7 og kombi-cpu 313C SIMATIC Answers for industry. SIMATIC S7-300 Starterkit Aldrig har det været lettere at komme i gang! Du har sikkert hørt om

Læs mere

Wiser Energy - den intelligente el-tavle. Velkommen. Fremtiden inden for driftssikkerhed i installationer med overvågning og alarmer.

Wiser Energy - den intelligente el-tavle. Velkommen. Fremtiden inden for driftssikkerhed i installationer med overvågning og alarmer. Wiser Energy - den intelligente el-tavle Fremtiden inden for driftssikkerhed i installationer med overvågning og alarmer. Velkommen Wiser Energy - Agenda 1 Systemopbygning 2 Opkobling til internettet 3

Læs mere

Avancerede funktioner i elegant dansk design. KNX-koncept

Avancerede funktioner i elegant dansk design. KNX-koncept Avancerede funktioner i elegant dansk design KNX-koncept Velkommen til Schneider Electric s komplette KNX-koncept Vores produkter og løsninger er ikke blot udviklet med fokus på høj funktionalitet. De

Læs mere

Pakkeriuddannelse. Procesautomatik. Pakkeoperatør. 3 U Et uddannelsesudvalg mellem DDFF og KAD, SiD og Lager- og Handel

Pakkeriuddannelse. Procesautomatik. Pakkeoperatør. 3 U Et uddannelsesudvalg mellem DDFF og KAD, SiD og Lager- og Handel Uddannelses Udvalget for Ufaglærte 3 U Et uddannelsesudvalg mellem DDFF og KAD, SiD og Lager- og Handel 3U Pakkeriuddannelse 2006 Procesautomatik 3U Sekretariat: Uddannelseschef Hanne Hampe-Mogensen Tlf.

Læs mere

TIA-portalen V13 Simatic HMI

TIA-portalen V13 Simatic HMI Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Simatic HMI siemens.dk/tia-portal Totally Integrated Automation Portal løsninger Ønsker Løsninger at optimere oppetiden Integreret systemdiagnosticering

Læs mere

OVERVÅGNINGSSYTEM. Fjernovervågning på el-sikringer. Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system ENERGILØSNINGER

OVERVÅGNINGSSYTEM. Fjernovervågning på el-sikringer. Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system ENERGILØSNINGER OVERVÅGNINGSSYTEM ENERGILØSNINGER Fjernovervågning på el-sikringer Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system Sådan virker din løsning Webbaseret adgang til etactica databasen

Læs mere

Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3

Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3 Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3 1 Kursusoversigt 2019 TwinCAT 3 Basis Kursus K19300-01 K19300-02 K19300-03 K19300-04 Dato 29.+30.01.19 30.04+01.05.19 20.+21.08.19 05.+06.11.19 TwinCAT 3 Diagnose (fejlsøgning

Læs mere

S7-1200. Integreret S7-1200 og HMI i samme software

S7-1200. Integreret S7-1200 og HMI i samme software S7-1200 Integreret S7-1200 og HMI i samme software Det er samspillet, der gør forskellen Den nye dimension i kompakt automation micro-automation med mere Med de nye kompakte PLC er SIMATIC S7-1200 Med

Læs mere

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK KURSER gennemgang, eksempler og praktiske øvelser 1 KOMMUNERETTET KURSUS I BRUG AF POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK Få en gennemgang, lav eksempler og deltag i praktiske øvelser

Læs mere

BAS 914S/929S Datablad

BAS 914S/929S Datablad BAS 914S/929S BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 914S/929S tilhører en familie af programmerbare kontrollere der er målrettet til mindre samt medium størrelse installationer.

Læs mere

Avancerede funktioner - elegant design

Avancerede funktioner - elegant design Avancerede funktioner - elegant design Avancerede funktioner - elegant design Velkommen til Schneider Electrics komplette KNX-koncept. Vores produkter og løsninger er ikke blot udviklet med fokus på høj

Læs mere

Innovation for system integration

Innovation for system integration Innovation for system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR backplane En brugervenlig og pålidelig monteringsløsning mellem DCS/PLC/SIS systemet og Ex barrierer /signalisolatorer TEMPERATUR EX BARRIERER

Læs mere

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning.

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning. Robot nr: Kontrol af robotceller Nye / ændringer Dato for gennemgang. Accept af ibrugtagning Initialer Underskrift Ja Nej Projektleder (ansvarlig indkøber) Robotintegrator Modtager (ansvarlig drift) Kompetent

Læs mere

Udbudstekster LK OPUS Intelligente systemer

Udbudstekster LK OPUS Intelligente systemer Udbudstekster LK OPUS Intelligente systemer Formål Tekster i dette dokument er beregnet til brug ved udformning af udbudsbeskrivelser gældende for offentlige udbud, hvor produkt- og firmanavne ikke må

Læs mere

Studieordning del 3 - valgfag

Studieordning del 3 - valgfag Studieordning del 3 - valgfag Automationsteknolog (AK), Valgfri Uddannelseselementer Academy Profession Degree in Automation Engineering Ikrafttrædelsesdato: 1. januar 2017 Revideret 6. april 2017 Indhold

Læs mere

UDDannelSeSMUlIGHeDer

UDDannelSeSMUlIGHeDer UDDannelSeSMUlIGHeDer Uddannelsesmuligheder Dette afsnit indeholder en beskrivelse af nogle af de kurser som jeg afholder. Tage listen som et udgangspunkt, da alle kurser tilrettes til det behov som du

Læs mere

SMARTair TM Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SMARTair TM Adgangskontrolsystem.   ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SMARTair TM Adgangskontrolsystem www.ruko.dk ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SMARTair nøgleordet er fleksibilitet SMARTair er et fleksibelt elektronisk system til adgangskontrol.

Læs mere

Med Fokus på Fremtiden

Med Fokus på Fremtiden Med Fokus på Fremtiden Din guide til MJ Vision videoovervågning i HD Tlf.: +45 70 20 82 12 Email.: Info@mjvision.dk Web.: www.mjvision.dk Hvorfor vælge? Herunder en guide 1 2 3 4 5 6 7 8 Hvad er Økonomi

Læs mere

NOVAX KURSUSKATALOG 2. HALVÅR 2017

NOVAX KURSUSKATALOG 2. HALVÅR 2017 NOVAX KURSUSKATALOG 2. HALVÅR 2017 Vi har løbende spurgt vores kursister, om de har fået noget nyttig faglig viden ud af kurset. Her kan du læse nogle af deres kommentarer: Ja, helt sikkert. Godt med udveksling

Læs mere

I gang med SIMATIC i en fart. S7-300 Starterkit 2009 med STEP 7 og kombi-cpu 313C SIMATIC. Answers for industry.

I gang med SIMATIC i en fart. S7-300 Starterkit 2009 med STEP 7 og kombi-cpu 313C SIMATIC. Answers for industry. I gang med SIMATIC i en fart S7-300 Starterkit 2009 med STEP 7 og kombi-cpu 313C SIMATIC Answers for industry. SIMATIC S7-300 Starterkit 2009 Aldrig har det været lettere at komme i gang! Du har sikkert

Læs mere

Scan koden og besøg os på nettet. Find en læreplads. - som elektriker.

Scan koden og besøg os på nettet. Find en læreplads. - som elektriker. Scan koden og besøg os på nettet Find en læreplads - som elektriker www.def.dk/ungdom I LÆRE SOM ELEKTRIKER Hvad kan jeg blive? Som elektrikerlærling skal du vælge mellem 5 specialer indenfor elfaget.

Læs mere

Intelligent. bolig uden besvær. økonomisk komfortabelt sikkert enkelt

Intelligent. bolig uden besvær. økonomisk komfortabelt sikkert enkelt Intelligent bolig uden besvær økonomisk komfortabelt sikkert enkelt Få en mere komfortabel og sikker bolig med et lavere elforbrug zensehome er fremtidens bygningsinstallation i diskret og tidløst design

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2017 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien Vil du arbejde i industrien? Som ufaglært eller faglært ledig har du ret til seks ugers jobrettet uddannelse. Du kan bl.a. tage

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til elektriker

Uddannelsesordning for uddannelsen til elektriker Uddannelsesordning for uddannelsen til elektriker Udstedelsesdato: 15. juli 2012 Udstedt af det faglige udvalg for elektrikeruddannelsen i henhold til BEK nr. 509 af 31/05/2012 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer QUICK GUIDE For anlæg med mindre end 12 spjæld og mindre end 100 m kabel-længde er der ikke behov for den store planlægning,

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere

Ung Frivillig Weekend 2018

Ung Frivillig Weekend 2018 5.-7. oktober 2018 5 Dronningens Ferieby Ung Frivillig Weekend 2018 I frivillighedens tegn 5 Dronningens Ferieby 5.-7. oktober 2018 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend for

Læs mere

Elektrikeruddannelsens speciale Bygningsautomatik med studiekompetence. (eux)

Elektrikeruddannelsens speciale Bygningsautomatik med studiekompetence. (eux) Gymnasiale fag Timer Afkortning fra EUD timer Dansk A (stx) 240 0 Engelsk B (htx) 210 50 1 Matematik B (htx) 285 140 2 Samfundsfag C (htx) 75 0 Kemi C (hf) 75 0 Fysik B (htx) 190 40 3 Valgfag (evt. Matematik

Læs mere

Kenneth Toft. Curriculum Vitae

Kenneth Toft. Curriculum Vitae Curriculum Vitae Resumé Jeg er uddannet som Automatikfagtekniker ved Bang & Olufsen. Mit hovederhverv er Software engineer Billede af mig på sidste side. Erhvervserfaring: Programmering Programmere fra

Læs mere

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Ulrik Glavind Mørch, født 1975 MES Manager @ Kamstrup (Manufacturing Execution System). br.sc.ee fra 2001 Microsoft Certificate Technical Specialist i.net 3.5

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

Produktskolen Kursuskatalog Forår 2012

Produktskolen Kursuskatalog Forår 2012 Produktskolen Kursuskatalog Forår 2012 1 Forord Formål Formålet med Produktskolen er at informere og efteruddanne fagfolk inden for el-branchen i brugen af vores produkter og applikationer. Vi vil gerne

Læs mere

Interact Pro intelligent trådløs belysningsløsning. Til små og mellemstore virksomheder. Connected lighting

Interact Pro intelligent trådløs belysningsløsning. Til små og mellemstore virksomheder. Connected lighting Interact Pro intelligent trådløs belysningsløsning Til små og mellemstore virksomheder Virker Works with med Connected lighting 1 Indhold 04 Lad os præsentere Interact Pro. Se, hvad det drejer sig om.

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

Innovation Days Industrial Communication

Innovation Days Industrial Communication Innovation Days Industrial Communication Overvågning og diagnose siemens.com/industrial-security Overvågning og diagnose kan frigive et enormt potenitale Men hvordan? Hvad er problemet? Store udgifter

Læs mere

TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM

TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM Teknikfag På 3. år på HTX uddannelsen kommer teknikfaget på skemaet. Det fylder ca. halvanden dag om ugen. Det obligatoriske teknikfag kan vælges frit på tværs af studieretningerne.

Læs mere

Få dit robotprojekt op af skuffen - Nye teknologier kan redde din business case 3. DECEMBER 2013

Få dit robotprojekt op af skuffen - Nye teknologier kan redde din business case 3. DECEMBER 2013 Få dit robotprojekt op af skuffen - Nye teknologier kan redde din business case 3. DECEMBER 2013 Velkommen Peter Vangsø Jeberg, - Project Manager, Ramboll Automation and Electro - Konferenceansvarlig for

Læs mere

Ventilationsaggregater. Systemair Access. Automatik til Geniox ventilationsaggregater

Ventilationsaggregater. Systemair Access. Automatik til Geniox ventilationsaggregater Ventilationsaggregater Systemair Access Automatik til Geniox ventilationsaggregater Systemair Access Den lige vej har været et fast holdepunkt siden vores første runde kanalventilator i 1974. Vi vil gøre

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Enalyzer Survey Solution. Kursusbeskrivelser. Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle. Nyt kursus. om mobile undersøgelser

Enalyzer Survey Solution. Kursusbeskrivelser. Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle. Nyt kursus. om mobile undersøgelser Kursusbeskrivelser Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle Nyt kursus om mobile undersøgelser Best Practices Nyt kursus om mobile undersøgelser Udnyt de mange nye muligheder med mobile undersøgelser

Læs mere

It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse

It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse 2017 AARHUS TECH Halmstadgade 6 8200 Aarhus N Tlf. 8937 3533 mail@aarhustech.dk EAN 5798000554221 Kontakt: Trine Bendix Jacobsen Tlf. 8937 3533

Læs mere

INTELLIGENT BOLIGSTYRING

INTELLIGENT BOLIGSTYRING Energihuset INTELLIGENT BOLIGSTYRING Introduktion Om energihuset Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling Introduktion I dag kan man godt få systemer der kan styre el, vand, varme eller ventilation

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

FH Automations A/S pumpestyringskontroller konfigurerebar op til 4 pumper.

FH Automations A/S pumpestyringskontroller konfigurerebar op til 4 pumper. FH Automations A/S pumpestyringskontroller konfigurerebar op til 4 pumper. FH Automations S7-1200 Standard Pumpestyringen, er en fleksibel PLC-styring til pumpestationer med forskellig hardware-konfiguration.

Læs mere

Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2012

Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2012 Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2012 1 Forord Formål Formålet med Produktskolen er at informere og efteruddanne fagfolk inden for el-branchen i brugen af vores produkter og applikationer. Vi vil gerne

Læs mere

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Den grønne kontakt til din virksomhed Kontakt med omtanke for miljø og økonomi En slukket stikkontakt kan mærkes på bundlinjen I dag stilles der mange krav til lysstyring i erhvervsbygninger gennem lovgivningen.

Læs mere