Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen"

Transkript

1 AG København ApS Brøndby, den 22. december 2010 Journal nr FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i sagen mellem DHF og AG København ApS (AGH). DHF har ved skrivelse (indstilling) af 2. december 2010 med bilag anmodet Disciplinærudvalget om at vurdere, om AGH har overtrådt DHF s regler vedrørende dels det internationale spillercertifikat og dels det danske spillercertifikat omhandlende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen, og i bekræftende fald om overtrædelsen skal sanktioneres samt udmålingen heraf. Disciplinærudvalget har efterfølgende hørt AGH i sagen og har modtaget svar den 6. december Svaret fra AGH har været sendt til høring hos DHF, der har svaret den 10. december 2010, og endelig har AGH haft dette svar til høring og har sendt en slutredegørelse den 14. december DHF har nedlagt følgende påstande i sagen: 1. Ad manglende internationalt spillercertifikat AGH bør idømmes en bøde for at have benyttet en spiller uberettiget. Ved bøden bør der tages højde for forseelsens alvor. 2. Ad manglende overholdelse af procedure for udstedelse af dansk spillercertifikat AGH bør idømmes en tillægsbøde for manglende overholdelse af proceduren for udstedelse af dansk spillercertifikat. Sagen drejer sig om, hvorvidt Nicolai Koch-Hansen har deltaget ulovligt i kampe for AGH i den forgangne sæson 2009/2010.

2 DHF har som anført indledningsvis først rejst sagen over for disciplinærudvalget ved indstilling af 2. december Heri er oplyst følgende kronologi for sagen (udpluk): 16. april 2009 DHF modtager spillerens danske certifikat fra Ajax København. EHF, og DHF frigiver spilleren, som derved får sit internationale spillercertifikat fra Danmark til Frankrig. 28 maj 2009 DHF modtager en kontrakt mellem spilleren og AGH med henblik på at registrere kontrakten og gøre spilleren berettiget til at spille for AGH. 2. juni 2009 DHF kvitterer for modtagelse af kontrakten. 8. juni 2009 Kontrakten registreres i DHF. DHF gør AGH skriftligt opmærksom på, at spillerens spillercertifikat skal påtegnes af DHF før spilleren bliver spilleberettiget. 28. august 2009 DHF påtegner et dansk spillercertifikat med kontraktforholdet med AGH. 1. juli 2010 Spilleren indmeldes i FIF. 26. august 2010 Spilleren udmeldes af AGH. 6. oktober 2010 DHF opdager, at spillerens kontrakt med AGH ikke er ophævet. DHF orienterer FIF. Senere samme dag berigtiger DHF forholdet og bekræfter, at spilleren er berettiget til at spille. 15. oktober EHF meddeler DHF, at spilleren ikke kan spille i turneringen Cup Winners Cup, fordi hans internationale spillercertifikat beror i den franske klub US Créteil HB. 16. november 2010 DHF modtager spillerens internationale spillercertifikat fra den franske klub. 17. november 2010 Klubberne svarer på DHF s høring. Af sagen fremgår, at der eksisterer to danske spillercertifikater på spilleren. Det ene certifikat bekræfter en indmeldelse i FIF den 1. januar 2007, og det

3 andet certifikat bekræfter en indmeldelse i Albertslund/Glostrup den 1. juli Af DHF s indstilling af 2. december 2010 fremgår i øvrigt, at FIF har fremlagt behørigt dansk spillercertifikat for spilleren. DHF finder ikke, at der er overtrådt regler ved dette klubskifte, hvorfor det er DHF s opfattelse, at FIF ikke ifalder ansvar. Disciplinærudvalget har derfor ikke foretaget sig yderligere i relation til FIF. Af DHF s indstilling fremgår endvidere følgende: Baggrund om spillercertifikater. En spiller skal have et spillercertifikat for at være berettiget til at spille håndboldkampe i Danmark. Dette gælder for kampe på alle niveauer. Danske spillere har et dansk spillercertifikat. Spillercertifikatet udstedes af den første klub en spiller bliver medlem af. Spillercertifikatet udstedes i det øjeblik spilleren meldes ind i en klub. Der er tale om et bevis for hvilken klub spilleren er berettiget til at spille for i daglig tale, en slags kørekort. Når en spiller flytter til en udenlandsk klub deponeres spillerens danske spillercertifikat hos DHF. Herefter går transferproceduren i gang. DHF, den danske klub hvor spilleren er spilleberettiget, EHF og det forbund hvor spilleren skal gøres spilleberettiget, samarbejder om at udstede et internationalt spillercertifikat. Udstedelse af et internationalt spillercertifikat, er en betingelse for, at spilleren kan blive spilleberettiget i et andet forbund. Såfremt en dansk klub ønsker spilleren flyttet tilbage til Danmark, henvender klubben sig til DHF med anmodning om at få udstedt et internationalt transfercertifikat. Transferproceduren gentager sig så med omvendt fortegn. Når det internationale spillercertifikat er udstedt, aktiverer DHF spillerens danske certifikat, som overdrages til den danske klub. I de tilfælde, hvor spilleren skal være kontraktspiller i Danmark, skriver DHF dette på det danske spillercertifikat. Denne påtegning er også et krav for at være spilleberettiget. Det er uomtvistet og ubestridt i sagen, at spilleren Nicolai Koch-Hansen, ikke har fået udstedt et internationalt spillercertifikat i forbindelse med spillerens skifte fra den franske klub til AGH. Det er også ubestridt, at spilleren har været benyttet i 8 ligakampe for AGH i den nu afsluttede sæson 2009/2010, men ingen kampe i landspokalturneringen. DHF har i indstillingen bl.a. gjort gældende, at eftersom det er uomtvistet, at der ikke er udstedt et internationalt spillercertifikat for spilleren, bør AGH ifalde et ansvar herfor.

4 DHF har også gjort gældende, at DHF s interne procedurer og manglende overholdelse heraf ikke ændrer ved udgangspunktet om, at den klub, der ønsker at ansætte en spiller, i sidste ende har ansvaret for at følge reglerne, herunder at sikre, at spilleren er berettiget til at deltage i kampe. Endvidere har DHF gjort gældende, at det fremgår af sagen, at der eksisterer to danske spillercertifikater på spilleren, og at en spiller alene må have ét dansk spillercertifikat. Endelig har DHF henvist til ligareglementets 43, stk. 2, nr. 1, og gjort gældende, at AGH ikke har fulgt proceduren i denne bestemmelse, og at den manglende overholdelse heraf sandsynligvis er grunden til, at der eksisterer to danske spillercertifikater, og det bør også indgå i sanktioneringen. Et af AGH fremført postulat om, at AGH er blevet vejledt af DHF til selv at lave et nyt spillercertifikat på spilleren, kan DHF hverken be- eller afkræfte skulle være sket. DHF fastholder dog at en vejledning fra en DHFsagsbehandler ikke ændrer ved, at AGH ifalder ansvar, idet det er DHF s opfattelse, at AGH har ansvaret for at kende DHF s regler. AGH har i redegørelserne af 6.. og 14. december 2010 bl.a. gjort gældende og oplyst, at DHF har modtaget spillerens originale danske spillercertifikat den 16. april 2009, og at DHF har været bekendt med, at der har været udstedt et internationalt spillercertifikat som befandt sig i Frankrig, og på dette tidspunkt har DHF fortsat ligget inde med spillerens danske certifikat. AGH har endvidere henvist til, at det nye spillercertifikat er blevet påtegnet af DHF den 25. august 2009, og at DHF efter påtegningen af certifikatet har ligget inde med to originale danske certifikater vedrørende samme spiller. AGH har også henvist til, at AGH har forhørt sig hos DHF om, hvordan de skulle forholde sig i den givne situation og har fået besked på at udfylde og indsende et nyt dansk spillercertifikat vedrørende spilleren, ligesom de har fået oplyst, at dette certifikat kunne udskrives fra DHF s hjemmeside. AGH har endvidere fremført, at det internationale spillercertifikat er blevet returneret straks fejlen har været opdaget, og at AGH har reageret prompte på DHF s henvendelse, da DHF er blevet opmærksom på, at det internationale spillercertifikat ikke har været returneret fra den franske klub. Dette fremgår endvidere af bilag i sagen, idet AGH har reageret den 16. november 2010 på DHF s høringsbrev af 15. november Af AGH s redegørelse af 6. december 2010 fremgår endvidere, at der er tale om en ren forglemmelse, og at der ikke ville have været problemer med at få tilbageleveret spillerens internationale certifikat tidligere og at AGH hverken har tilsigtet eller opnået nogen vinding ved det passerede. I redegørelsens sammenfatning fremføres det yderligere, at Sammenfattende skal vi bemærke, at det er korrekt, at AGH ikke har overholdt procedurerne for internationale transfers og for danske spillercertifikater, hvilket vi naturligvis beklager

5 Det er endvidere vor opfattelse, at AGH ikke har benyttet en ulovlig spiller, idet AGH har været i besiddelse af et behørigt, dansk spillercertifikat, påtegnet af DHF. AGH bør derfor ikke idømmes bøder for benyttelse af en ulovlig spiller. Der er tale om en misforståelse/forglemmelse, og det internationale spillercertifikat er tilbageleveret så snart fejlen blev opdaget. Der er hverken tilsigtet eller opnået en berigelse hos AGH. Under disse omstændigheder, og henset til at fejlen på AGH s side har været undskyldelig og i hvert fald ikke alvorlig, mener vi at AGH bør slippe med en irettesættelse/advarsel, alternativt en symbolsk bøde for overtrædelse af transferreglerne. Af DHF s ligareglement 42, stk. 1, fremgår følgende: Generelle betingelser for spillerberettigelse. Stk. 1. For at deltage i kampe for en forening kræves, at spilleren er spilleberettiget for den pågældende forening i henhold til nedenstående regler. Det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spillerberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettigede til at deltage medfører bøde samt tab af kamp. Idømmelse af tabt kamp kan dog undlades i helt ekstraordinære tilfælde. Af 50 i reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter fremgår følgende: DHF kan godkende et dansk spillercertifikat for en spiller, såfremt, A. Forudsætningerne i ligareglementets afsnit 4.2 er opfyldt. B. Spilleren ved overgang fra et forbund i EHF er frigivet af dette, og ved overgang fra et forbund udenfor Europa er frigivet af IHF efter disse transferbestemmelser Af 51, stk. 1, i samme reglement fremgår følgende: Bestemmelserne for spilletilladelser og regler for foreningsskifte, både inden for Danmarks grænser og fra og til udenlandske forbund, fremgår af ligareglementets afsnit 4 og af EHF s og IHF s bestemmelser herfor. Disciplinærudvalget skal herefter udtale følgende: Disciplinærudvalget finder, således som det er nedfældet i ligareglementets 42, stk. 1, at det er foreningens og i dette tilfælde AGH s ansvar, at deltagende spillere er spilleberettiget. Dette gælder således både i relation til det danske og internationale spillercertifikat, herunder igangsætning af og overholdelse af proceduren for frigivelse af det internationale spillercertifikat, jf. 50 i reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter.

6 Det er disciplinærudvalgets opfattelse, at reglerne om spilleberettigelse er fundamentale for sporten, og derfor er det alvorligt, hvis foreningen som har det endelige ansvar, jf. ligareglementets 42, stk. 1 ikke følger disse regler, herunder ved ikke at sikre sig korrekt håndtering af spillercertifikater Det er således foreningen og i dette tilfælde AGH der har det endelige ansvar for at gennemføre den nødvendige procedure for frigivelse af en spillers internationale spillercertifikat og for at følge proceduren for en spillers danske spillercertifikat. Disciplinærudvalget finder herefter, at AGH har overtrådt reglerne både for så vidt angår det manglende internationale spillercertifikat (ad 1) og den manglende overholdelse af proceduren for det danske spillercertifikat (ad 2), jf. ligareglementets 42, stk. 1, I øvrigt henviser disciplinærudvalget til ligareglementets afsnit 4.2, særligt 43, pkt. 2.1, og 50 og 51 i reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter. Det indebærer, at AGH har benyttet spilleren Nicolai Koch-Hansen ulovligt i de anførte 8 kampe. Overtrædelse af reglerne om spilleberettigelse sanktioneres som udgangspunkt med bøde og taberdømte kampe. Men i helt ekstraordinære tilfælde kan det undlades at sanktionere med idømmelse af tabte kampe, jf. ligareglementets 42, stk. 1. Ved sanktioneringen i denne sag har disciplinærudvalget lagt til grund, at AGH som hævdet og som DHF hverken kan be- eller afkræfte er blevet vejledt af DHF om, hvorledes AGH skulle forholde sig i den givne situation. Denne vejledning kan ikke fritage AGH for det endelige ansvar, jf. ovenfor, men disciplinærudvalget ser det som en formildende omstændighed for AGH. Det er også formildende, at DHF i sin indstilling af 2. december 2010 selv har erkendt, at DHF ikke har fulgt den normale procedure i denne sag i relation til klubskifte over landegrænser, og at DHF således ikke som normalt i mail til foreningen (klubben) har erindret om, at klubben skulle huske at få overdraget spillerens internationale spillercertifikat i en sag af denne karakter. Derudover har disciplinærudvalget lagt vægt på, at sagen drejer sig om afviklede kampe i en nu afsluttet sæson, og endelig at AGH har beklaget forholdene. Under henvisning til disse omstændigheder finder disciplinærudvalget, at der foreligger sådanne helt ekstraordinære omstændigheder, at AGH ikke skal sanktioneres med taberdømte kampe. Efter en samlet vurdering i den konkrete sag, der på den ene side tager højde for de beskrevne formildende omstændigheder, men på den anden side også vægter sagens alvorlige karakter (spørgsmålet om

7 spilleberettigelse) og det forhold, at der er tale om to forseelser, sanktioneres AGH med en bøde på kr., jf. DHF s loves 27, stk. 1c. Afgørelse truffet af disciplinærudvalget er, jf. DHF s loves 27, stk. 5, endelige for så vidt den samlede sanktion er begrænset til bøder til og med kr. eller midlertidig udelukkelse fra kampe på til og med 2 spilledage. Afgørelsen er således endelig og kan ikke ankes. Der pålægges AGH et retsgebyr på kr., jf. gebyrlisten. Sigurd Slot Jacobsen / Claus Mundus-Pedersen Jens Bertel Rasmussen (formand) / Frank Smith (sekretær)

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S Brøndby, den 9. april 2014 Journal nr. 1278-14-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn.

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Frederiksberg Idræts Forening Odense den 30. september 2010 Journalnr. 2354A-10-bk Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Skanderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM Brøndby den 13. december 2013 Journal nr. 2332-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S TMS Ringsted Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1356-11-FS Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato

Læs mere

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Divisionsforeningen AG København Brøndby, den 24. februar 2012 Journal nr. 1204-11 -FS AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Læs mere

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Svendborg HK Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1354-11-FS Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF)

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende:

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende: Odense Håndbold og Aarhus United Brøndby den 14. september 2017 Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Odense Håndbold kamp nr. 535852 Santander Cup Aarhus United mod Odense Håndbold spillet 30.

Læs mere

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende: Rækker Mølle Håndbold og HØJ Håndbold samt Lars Laursen, Rækker Mølle Håndbold Brøndby den 3. december 2014 Journal nr. 2179-14-FS Afgørelse i protestsager indgivet af henholdsvis Rækker Mølle Håndbold

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega KIF Håndbold Elite A/S Brøndby den 2. marts 2016 Journal nr. 1143-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega Disciplinærinstansen for Håndbold

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. december 2013 i sag nr. 17/2013 Team Tvis Holstebro Damer A/S mod Dansk Håndbold Forbund Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Annelise Vidø og

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal HC Odense og Randers HK Brøndby den 14. februar 2012 Journal nr. 1183-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr. 254214 mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense

Læs mere

Reglement for spillerkontrakter

Reglement for spillerkontrakter Reglement for spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DBBF s Bestyrelse fastlægger reglerne for godkendelse og administration af spillerkontrakter i form af nærværende Reglement for

Læs mere

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. SUS Nyborg Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1859-16-FS Kamp nr. 372956 1 DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og

Læs mere

Det aftales herefter, at VB 1968 indsender en supplerende redegørelse vedrørende forholdt, hvilket klubben gør den 17. april 2016.

Det aftales herefter, at VB 1968 indsender en supplerende redegørelse vedrørende forholdt, hvilket klubben gør den 17. april 2016. Roskilde, den 28. april 2016 keni@dbusjaelland.dk, direkte 4634 0746 VB 1968 jorgen.franck@privat.dk CC: Øvrige klubber i Sjællandsseriens pulje 1 Klub -TU 01-16 Vedr.: Knr. 333840, HSS01, 24.10.15, Helsinge

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

Udvalget vil tillægge pressemeddelelserne støre vægt i de principielle sager, hvorfor udvalget fremover vil være ind over indholdet.

Udvalget vil tillægge pressemeddelelserne støre vægt i de principielle sager, hvorfor udvalget fremover vil være ind over indholdet. Brøndby den 10. september 2012 Journal nr. 2014-12 -FS Referat af møde i Udvalget for Professionel Håndbold møde nr. 1 2012-2013 Onsdag d. 22. august 2012, kl. 9-13 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner I forbindelse med overgang til elektronisk registrering af spillere og elektroniske holdkort, vil der

Læs mere

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte 05/2016 Indhold 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af lovregulativet... 2 2. Udstedelse, fornyelse og inddragelse

Læs mere

Lovregulativ III - Licens, rangliste og klubskifte

Lovregulativ III - Licens, rangliste og klubskifte Lovregulativ III - Licens, rangliste og klubskifte 05/2019 Indhold 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af lovregulativet... 2 2. Udstedelse, fornyelse og inddragelse

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C KENDELSE afsagt den 25. august 2009 af DBUs Kontraktfodboldudvalg i sagen Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C 1. SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Mikkel Beck var spilleragent for spiller

Læs mere

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte 05/2015 Indhold 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af lovregulativet... 2 2. Udstedelse, fornyelse og inddragelse

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2488/MLA 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold KENDELSE Afsagt den 1. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Disciplinærinstansens undersøgelse af Odder IGF Fodbold I januar

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. februar 2015 i sag nr. 19/2014 [A og B] (båd [DEN X] ) mod [C og D] (båd [DEN Y] ) Sagen er behandlet på skriftligt grundlag af formand Ole Græsbøll

Læs mere

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 143131 Santander Cup Damer Team Esbjerg Herning-Ikast Håndbold spillet 19. september 2019 i

Læs mere

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Brøndby den 27. februar 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 676125 1 DH Stoholm Håndbold mod Frederikshavn FI spillet 8. februar 2019 i Stoholm Fritidscenter

Læs mere

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april Brøndby den 19. april 2010 Kendelse Protest i matchen mellem Nordsjælland og Odense indgivet af Odense Badminton Klub. Ved skrivelse af 21. september 2009 har Odense Badminton Klub indgivet protest mod

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 7. april 2016 (Kendelsens resultat blev meddelt parterne pr. e-mail den 7. april 2016. Den skriftlige kendelse er tilsendt parterne den 14. april

Læs mere

Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter

Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter Reglement for kontraktforeninger og spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DHF s Udvalg for Professionel Håndbold fastlægger reglerne for godkendelse af kontraktforeninger samt fastlægger

Læs mere

Vejledning til DBU s lejeaftale

Vejledning til DBU s lejeaftale Vejledning til DBU s lejeaftale 1. Formål og anvendelse DBU s lejeaftale finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle aftaler om leje af spillere mellem klubber hørende under DBU. 1 Den reviderede

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 KENDELSE Afsagt den 1. august 2019 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 Disciplinærinstansens undersøgelse af B1909 Sagens begyndelse hos Fodboldens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 Sag 89/2013 (2. afdeling) A (advokat Carsten Lyngs) mod Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne TMS Ringsted og Roskilde Håndbold Pr. mail Brøndby den 8. december 2016 Journal nr. 1886-16-FS Kamp nr. 373143 1 DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne Disciplinærinstansen

Læs mere

Udvalget besluttede, at denne markering for officials indføres i Liga og 1. division.

Udvalget besluttede, at denne markering for officials indføres i Liga og 1. division. Brøndby d. 19. maj 2015 Journal nr.1304-15-fs Referat af møde i Udvalget for Professionel Håndbold møde nr. 5 2014-2015 Tirsdag d. 12. maj 2015, kl. 09.00-12.30 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

JCH medgav, at det er vigtigt, at politiske holdninger alene bør anføres, når disse fremsættes på mødet.

JCH medgav, at det er vigtigt, at politiske holdninger alene bør anføres, når disse fremsættes på mødet. Brøndby den 23. maj 2018 Referat af møde nr. 5 2017-2018 i Udvalget for Professionel Håndbold, tirsdag d. 8. maj 2018, kl. 10.00-13.00 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 13, 2605 Brøndby Deltagere:

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 26. september Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Hobro IK AGF, 11. september 2015

KENDELSE. Afsagt den 26. september Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. Hobro IK AGF, 11. september 2015 KENDELSE Afsagt den 26. september 2015 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen Hobro IK AGF, 11. september 2015 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Den 11. september 2015 spillede Hobro IK ( HIK ) mod AGF

Læs mere

Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn

Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn Licens #6199 klager på vegne af Region Varde Elite over at Grindsted Speedway Klub anmelder 6. kører for sent i forbindelse med DSL løb fredag

Læs mere

K e n d e l s e: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2.

K e n d e l s e: De erklæringer, der ligger til grund for klagen, er erklæringer med sikkerhed og omfattet af lovens 1, stk. 2. Den 15. oktober 2014 blev der i sag nr. 29/2014 Erhvervsstyrelsen mod A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved brev af 11. april 2014 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 8. oktober Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909

KENDELSE. Afsagt den 8. oktober Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 KENDELSE Afsagt den 8. oktober 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909 Sagsfremstilling Sagens begyndelse hos Fodboldens Disciplinærinstans

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København KENDELSE afsagt den 3. oktober 2017 af Fodboldens Appelinstans i sagen F.C. København påklager kendelse af 22. august 2017 afsagt af Fodboldens Disciplinærinstans. Appelinstansen bestod af Bloch Andersen

Læs mere

Gælder KUN kvalifikation til DM

Gælder KUN kvalifikation til DM 1 Beach Reglement Gælder KUN kvalifikation til DM Håndbold Region Øst Beach Handball 2 TURNERINGSREGLEMENT 1.1 Turneringen er åben for spillere, der er medlem af en håndboldforening under Dansk Håndbold

Læs mere

Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter

Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter 1. Formål og anvendelse DBU s lejeaftale finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle aftaler om leje af spillere mellem klubber

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker 1 DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker 1 Almindelige bestemmelser 1.1 Herværende Turneringsreglement gælder for alle turneringer og kampe, der udskrives af a) Dansk Håndbold Forbund

Læs mere

Henvendelse vedrørende bl.a. opkrævning af grundskyld fra golfklubber.

Henvendelse vedrørende bl.a. opkrævning af grundskyld fra golfklubber. X 8. august 2008 Henvendelse vedrørende bl.a. opkrævning af grundskyld fra golfklubber. Du har anmodet statsforvaltningen om at tage stilling til bl.a. lovligheden af, at Y Kommune havde besluttet ikke

Læs mere

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger.

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger. Brøndby den 11. marts 2013 Journal nr.1243-13 -FS Referat af møde nr. 3 2012-2013 i Udvalget for Professionel Håndbold Onsdag d. 20. februar 2013, kl. 9-13 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. december 2008 blev der i sag nr. 28-2007 KK mod statsaut. ejendomsmægler BB afsagt sålydende Kendelse Med brev af 16. oktober 2007 har KK indbragt statsaut. ejendomsmægler BB for Disciplinærnævnet.

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 4. maj 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. K 056/16 (Sermersooq Kredsrets sagl.nr. SER-AMM-KS-0015-2009) Anklagemyndigheden (J.nr. 5516-98791-00001-07)

Læs mere

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5:

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5: København, den 1. marts 2013 Sagsnr. 2012-1522/MLH 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 23. april 2012 og korrigeret anklageskrift af 24. august 2012 rejst sag ved Advokatnævnet

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 5 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 7. november 2013 I sag

Læs mere

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet Brøndby den 18. marts 2019 Referat af møde nr. 3 2018-2019 i Udvalget for Professionel Håndbold, onsdag d. 6. marts 2019, kl. 9-11 på hotel Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia Deltagere: Per Bertelsen

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A]

K E N D E L S E. [advokat A] København, den 4. april 2014* Sagsnr. 2013 2030/MLA 3. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 21. juni 2013 (forhold 1 og 2), modtaget i Advokatnævnet den 24. juni 2013, ved

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74. K e n d e l s e:

Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74. K e n d e l s e: Den 15. september 2009 blev der i sag nr. 45/2008-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74 og Registreret revisor Charlotte Vedel Kure Bjerre

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom. København, den 3. november 2008 MRY/JML J.nr.2008-02-0162 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes udtalelse i et brev. Datoen

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. april 2017 blev der i sag nr. 106/2016 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0268 aq. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2011-0268 aq. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmæglere MDE Jens H. Bjerregaard, Jacob Andreasen og Jens Saugstrup Valby Langgade 203 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 20.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. september 2015 (konklusion meddelt parterne den 25. september 2015) i sag nr. 20/2015 [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 14. juni 2013 i sag nr. 6/2013 Søhøjlandets BTK mod Virum-Sorgenfri BTK Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Græsbøll Olesen og Ulla Ingerslev

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3 5 Turneringsafviklingen...

Læs mere

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015 2015-3 Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Undervisningsministeriet om anvendelsen af sanktioner over for elever i de gymnasiale

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2015-2016

JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2015-2016 JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT 2015-2016 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. STIKORDSREGISTER Almindelige bestemmelser side 2 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne

Læs mere

FSKBH Håndbold - Reglement

FSKBH Håndbold - Reglement FSKBH Håndbold - Reglement Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og deres virksomheder, samt

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0033117) Afgift som følge

Læs mere

AN-2012-2070, Sponsorering af deltagelse i fagligt arrangement, fortolkning af udtrykkene fagligt og rimeligt niveau

AN-2012-2070, Sponsorering af deltagelse i fagligt arrangement, fortolkning af udtrykkene fagligt og rimeligt niveau AN-2012-2070, Sponsorering af deltagelse i fagligt arrangement, fortolkning af udtrykkene fagligt og rimeligt niveau Ankenævnets sagsnr.: AN-2012-2070 Afgørelsesdato: 21. juni 2012 Ankenævn: Michael Clan

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 30. marts Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen

KENDELSE. Afsagt den 30. marts Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen KENDELSE Afsagt den 30. marts 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold Sagsfremstilling Sagens begyndelse hos Fodboldens

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udvalget for Andragender 2009 12.02.2008 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 0596/2006 af Odysseas Poimenidis, græsk statsborger, om de græske myndigheders beslaglæggelse

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

K e n d e l s e: Den 22. oktober 2010 blev der i. sag nr. 57/2009. Revisortilsynet. mod. Revisionskontoret A v/registreret revisor B

K e n d e l s e: Den 22. oktober 2010 blev der i. sag nr. 57/2009. Revisortilsynet. mod. Revisionskontoret A v/registreret revisor B Den 22. oktober 2010 blev der i sag nr. 57/2009 Revisortilsynet mod Revisionskontoret A v/registreret revisor B og Registreret revisor med deponeret godkendelse C afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved

Læs mere

STIKORDSREGISTER TIL JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT Sæson 2011-2012

STIKORDSREGISTER TIL JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT Sæson 2011-2012 STIKORDSREGISTER TIL JYDSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT Sæson 2011-2012 Bemærk: rettelser i forhold til sidste år er fremhævet med fed/kursiv. Almindelige bestemmelser... 1.1-1.5 Aldersbestemmelserne...

Læs mere