Natugle nr Historien om en natugle, som kom på afveje, men som endte med at bo i en dejlig skov.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Natugle nr. 3079958 Historien om en natugle, som kom på afveje, men som endte med at bo i en dejlig skov."

Transkript

1 1 Natugle nr Historien om en natugle, som kom på afveje, men som endte med at bo i en dejlig skov. Dato Kl. Vægt Foder Observationer g Fundet på Lindeallé af Janne Nørgaard, indehaver af Gelato Café. Kuldets øvrige 3 unger sad højt i et af lindetræerne. Ungen blev ringmærket, vejet og placeret ca. 5 meter oppe g 2 mus Genfundet af Lean Pedersen. Ungen var kold og med tydeligt vægttab og svækkelse. Fugleplejestationen i Langeskov blev kontaktet og de bad om, at vi ventede et par dage med at indlevere den. De lovede at bringe noget føde. Ungen blev anbragt i voliere og fodret med mus (var meget sulten) g 3 mus I bedring og nu med lidt højere kropstemperatur g 2 mus Æder godt og tager på i vægt. Kropstemperatur nu normal. Plejestationen kom aldrig med mus og var ikke meget for at få den indleveret g 3 mus Virker normal, vægttab skyldes gylp m.v g 3 mus Pga. forestående rejse blev ugleungen overladt til Lean Pedersen, som fik indrettet en god voliere med optimale forhold. Plejestationen blev opgivet g 1 mus i kasse + 1 lille rotte på gulv Sat ind i kassen. Vand i skål med sten. 21 Klikker og pusler rundt i kassen Urørt Sidder næsten usynligt midt på bagvæggen g 323 g Urørt Håndfodret med ¾ lille rotte 1mus + resten af rotten i kassen Gylp 17g Stykker på størrelse med et ½ rottebagfjedring er passende. Kliklyde og lidt oppustning efter sidste vejning. Afføring. Sat ind i kassen, så den får ro. 11 Spiser af musen i kassen Filmet i kassen. Kliklyd. Kliklyd ser ud til at blive lavet af næbet/kæben med en hurtig bevægelse. 13 Spist rotteresterne Fodret med ½ mus resten i kassen Forsøgt at rive hovedet af musen. Sad i bageste træ tv. Fløj 1 m fra skulder ind i redekassen Spist muserester indvolde. +1 mus klippet i stykker i kassen Klikker I kassen.

2 g Fodret med 4 orm og ½ mus Sidder på planken højt bag kassen. Intet spist, pillet lidt ved musen. Museresterne klippet i mindre stykker. Spiste velvilligt orm, da den fandt ud af, at det var mad. Laver lav speciel kliklyd når den opdager maden og inden den spiser. Det går bedst med at sluge maden, når den bliver berørt i mundvigen og har næbbet opad samt støtte til ryggen. Kan ikke finde maden, når den ikke er foran den i kassen. Bruger den bagerste del/væg af volieren. Har skidt flere steder. Høfnulder i kassen. 21 Spist en musestump. Sidder på tværpind, meget vågen. Fodret med 2 orm g 322 g Spist resten af musen. Fodret med ¼ muldvarp og 7 orm To muldvarpestykker i kassen, resten klippet i stykker på gulvet ved siden af vandskålen. Spiser kun lever, ikke tarme. Gylp 16 g Sidder på bagvæg, meget opret/opmærksom. Skidt meget. Det ser ud som om der er drukket af vandet. Spiser ikke tarme, kun i forbindelse med at den sluger dem sammen med kropsdele. Klikker af utålmodighed, når den opdager der er mad. Nem at fodre (og veje) når den sidder i kassen på vægten 10 Sidder på øverste bræt bagest. Grå beklædning afføder ikke advarselsklik og tilbagetrækning (måske ligner vi så voksne ugler) g Fodret med resten af muldvarpen og 4 orm. + rotte delt på langs på gulv. 16 Flået i og flyttet rundt med rotten g Fodret med ca. 20 g rotte Spist resterne, - indvolde. Flået i og flyttet rundt med den ½ rotte g 334 g Fodret med 30 g rotte + en orm Resterne på gulvet Dato Kl. Vægt Foder Observationer 11 Tjek Efterladt den på gulv. Fodring nemmest når vi laver kliklyde. Gylp 14 g. Sad på øverst på sidevæg tæt ved nettet. Sidder øverst tv. på bagvæg, meget ret. Skidt flere steder. Fløj ca. en meter lodret op.

3 g Fodret med rotterester + 5 orm Muldvarp på gulv g Fodret med en bagfjedring muldvarp. ¾ muldvarp på gulv g 334 g Spist af muldvarpen Fodret med resterne En muldvarp klippet i stykker på gulv g 352 g Intet rørt, måske for store stykker? Fodret med muldvarp Resten på gulv g 354 g Fodret med muldvarp Resten på gulv Sidder øverst tv. på bagvæg, meget ret. Skidt. Sad oppustet ved nettet og kiggede på kattene der selvsagt gloede igen. De ser tilsyneladende hinanden som et passende måltid Gylp 17 g Sidder øverst th. på bagvæg. Virker veltilpas. Har ædt af og flyttet rundt med muldvarpestykkerne Stadig sulten, men spiser ikke så meget ved fodring - trækker sig når den er mæt. Fløj ca. 1 m. Har affundet sig med at sidde i kassen på vægten under fodringen. Nemmest at håndtere når vi klikker. Svarer med klik på mine klik, inden jeg går ind. Meget sulten. Ryster. I kassen efter fodring. Klikkommunikation Flået i og spist af muldvarp Forrest th. på øverste bjælke g 355 g Flået i og spist af muldvarp Fodret med resten af muldvarpen + to forben og tre orm g 348 g Fordret med muldvarp Sulten Flyveøvelse 1½m Fodret med muldvarp og en orm Muldvarp på gulv Dato Kl. Vægt Foder Observationer g 350 g Ædt muldvarperester. Ædt af og flyttet muldvarpen 1½ m. Fodret med muldvarp Orme + rester på gulv. Gylp 14 g. Klikkommunikation Meget sulten Flyver ca. 1½m efter endt fodring (foto) Tiggede om mad med kliklyde. Måske er muldvarpene for seje? Flyveøvelse 1m. To tæer frem og to tæer bagud en sjælden gang. Gylp 14 g, lå på gulvet under en gren. Har opholdt sig over døren, skidt meget. Klikker. Meget sulten. Fløj ca. 2m

4 Muldvarp på gulv. Tjek g 354 g Urørt foder Fodret med mulvarpeben, hoved og bagdel. Resten på gulv g Ædt muldvarp - Fodring (ikke sulten) Muldvarp med afklippede forben og hoved på gulv Klikker meget utilfreds. Gylper i skålen på vægten (9 g) under fodringen. Sat i midtertræ, fløj 2m, derefter hop tilbage på pladsen bagest. Begyndende farveskift af næb? Fra lys beige til mellem-grøn/brunlig med start inderst? Gylp 8 g. Klikker, skriger/hviner, puster sig op Har siddet over døren i nat. Sat i træ, flyveøvelser. 14 Fodret med et forben Klikker sultent Tydeligt farveskift af næb. Det meste af næbet er mørkere grøn/brunligt (foderet?) g Ædt lidt indmad + kød af muldvarp + en ekstra på gulv med et skråt klip i. Holder vægten fint. Brokker sig/ skriger/hviner (kan ikke høres på optagelse). Fløj 7 m vandret, flaksende 20 cm over gulvet, men den fløj Sked Lykke ned af ryggen, en meget stor klat. Må bringe meget held eller var det hævn? g 367 g Ædt af muldvarp Fodret med forkrop Rest på gulv 13 Intet spist g Intet spist 1½ muldvarp på gulvs Spist ½ muldvarp og flyttet med den hele. Klippet muldvarpen op Gylp 14 g Klikker, skriger/hviner, bider. Virker lidt stresset. Mellem kl og 7.30 kredsede en meget aggressiv, skrigende krageflok om volieren, ind i mellem simulerede de angreb. Kragerne flyttede til naboen tag når vi gik ud, men kom igen kort efter vi var væk. Dette fortsatte indtil naboerne kom ud, så blev der nok for meget uro til at de ville være her Sad over døren. Klikker, peb en enkelt gang. Har for travlt med holde øje med kattene til at ville fodres. Meget afbalanceret og nysgerrig, fløj helt oppe under taget hele vejen i dybden. Gylp 12 g Prøver om vi kan undgå at fodre Dato Kl. Vægt Foder Observationer g Fodret med spidsmushoved Brokker sig og bider lidt, men går frivilligt på hånd og sidder pænt på vægten g Intet spist Vil ikke fodres Sur, piber To tæer frem og to tæer bagud hele tiden Spist lidt muldvarp I hopla. Sidder over dør.

5 5 Resten + 1på gulv g 368 g Spist resterne Delt muldvarpen i to, fodret med 10 g 18 + hel muldvarp g Spist rester Flyttet med den hele muldvarp, delt den i to på skrå. Optaget lyde. Gylp 8 g (+ noget indtørret gammelt) Sultpib/skrig, derfor fodring. Den har prøvet på at flå hul i den hele muldvarp, men skindet er tilsyneladende for sejt. Gylp 12 g Sur/vred/sulten, skreg (panisk?) (ny lyd), klikker, bed. Kan endnu ikke få hul på muldvarpeskindet. Løb henover gulvet, satte af lodret. Flyver meget g 367 g Fodret Flyttet rundt på grenene så der bliver bedre siddesteder og flyveplads. Flyveøvelser g Fodret med 3 g. Flyver rundt g 370 g Ædt resterne Fodret med ben, hoved og hale Gylp 16 g Sulten ædt alt med hud og hår, undtagen fødder. Kan stadig ikke flå en hel muldvarp op. Fløjet meget rundt, lort næsten overalt g 378 g Fodret Flået i muldvarpen Fløj Stod næsten stille i luften, meget elegant i luften. 22 Ædt af resterne Klippet muldvarp op Lavet skjulesteder, et helt dækket og et åbent Sider i skjulet g 389 g Ædt det meste af muldvarpen, fordret med resten. 2 muldvarpe ind (frosne) Gylp 16 g Meget sulten (ædt 1½ muldvarp det sidste døgn) Sad bag skjulet 15 Klippet en muldvarp over Sad ved siden af skjulet 22 Klippet muldvarpestykkerne op Den hele barberet og åbnet lidt på maven g 403 g Ædt indmad af resterne Barberet muldvarp flyttet Fodret Klippet resterne mere op Gylp 16 g Sulten Afbalanceret og rolig Sad midt på bagvæg 23 Ædt lidt Sad på den tykke gren ved døren Pillede i muldvarpestykkerne, men havde spist meget Fløj i flyverskjul Piber når den hører os gå rundt, men vi forsøger kun at fodre om morgenen (nu skal den helst sørge for sig selv).

6 6 Klippet muldvarp op og lagt den midt i rummet g Ædt muldvarp, skind To hele muldvarpe på gulv Nysgerrig, følger vore bevægelser med interesse 22 Intet rørt Holder øje med muldvarpene g 389 g Ædt ¾ muldvarp, - skind den kunne ikke komme ind i forkroppen/hovedet. Flået i den anden Fodret med ben og hoved fra begge, kroppen klippet op. Gylp 10 g Meget sulten, fodret Gylp 15 g (flere stykker, ser ud som om det er pillet i stykker) Muldvarpens skind er vendt med indersiden udad, hoved, hale og underbensknogler sidder stadig fast på skindet. Sidder på gren i skjulet g Intet rørt Sidder på øverste sidebræt tv. og kigger ud Ædt hele den parterede muldvarp Gylp 16 g Stresset (besøg) En opklippet muldvarp på gulv g 389 g Fodret Rester + hel muldvarp Stresset: Skriger, puster sig op, vogter på alt. Første dag med megen blæst. Det rusker i siderne. Der er megen larm og flimrende lys (skyer/skarp sol) Ædt rester Gylp 13 g Hel muldvarp på gulv 18 Fodret med ¼ muldvarp Fodret Spist det meste af muldvarpen Rolig g Muldvarpen ædt Muldvarp klippet op i maven Fløj lydløst frem og tilbage fire gange Muldvarpen var slæbt op på toppen af kassen. Den er flået i stumper og stykker, der ligger spredt rundt omkring, også hovedet ligger der. Sidder meget på grenen foran. Fjerdragten mere tydelig, flere tydelige fjer på vinger og krop. 17 Muldvarp flyttet I alt to i spisekammeret Spisekammeret klargjort med græs, friske orm og to muldvarpe. Følger med interesse projektet. 22 Spist af den ene Har hurtigt fundet maden i spisekammeret og ædt en del af den ene. Nu er vi klar til levende føde g Ædt en muldvarp Afbalanceret.

7 7 En tilbage i spisekammeret Bider da den skal på hånd. Sidder pænt på hånd og vægt Gylp 12 g I gang med muldvarpen + en frossen Meget aktiv. Våde tæer og hoved - pjasket i vandet. Havde slæbt muldvarpen op på kassen og var i gang med måltidet Ædt muldvarp Klippet den tilbageværende op To levende mus sat ud i Vred, larmende og sulten. Meget interesseret i de levende mus. Fløj rundt og observerede dem fra forskellige steder. Fjerdragten virker tør og skællende. spisekammeret 14 Musene væk Sad i skjul Muldvarpen var taget op, ædt indvoldene og smidt i hjørnet under det store skjul 22 En muldvarp og tre levende Foto af ugle med mus. mus i spisekammeret g Musene ædt ¼ muldvarp tilbage To muldvarpe i spisekammeret, en med lidt hul i maven og en hel. Uglen slog ned på to forskellige mus i spisekammeret. og uglen mæt Krageangreb! 18 Flyttet ¼ muldvarp Snydesover/nysgerrig g Ædt to bagkroppe af Ninja, flyver lydløst muldvarpe 22 To hele muldvarpe i spisekammeret Spist resterne på kassen Pillet i resterne på gulvet Flyttet rundt med muldvarpene i spisekammeret. Åbnet muldvarpene Sulten, skriger. Flyvetræner, er efterhånden meget hurtig og lydløs. Nu skal den selv åbne muldvarpe Brokker sig lidt. Halvsover/obs. Kan ikke åbne muldvarpene selv. 18 Solsort Hugget solsort fra kattene og hængt den på en gren Lidt bange for den g Ædt solsort + lidt muldvarp Lidt fjer tilbage. Har pillet i muldvarpene.

8 8 Dato Kl. Vægt Foder Observationer Pillet i muldvarpe Sidder i hjørnet ved net. 13 Sidder i hjørnet ved net. Lidt gylp 22 Spist af resterne Livlig To muldvarpe i spisekammeret Spist af resterne Arbejdet meget med den ene muldvarp, klippet hul i den Spist resterne Sad og kiggede i spisekammeret g Spist en muldvarp, gnavet af den anden. Stampede orm? Nysgerrig, stillesiddende, observerende. Skreg når der blev kigget direkte på den. Sulten, havde flyttet en muldvarp ud af kassen og lagt den på ormekassen. Pillet mange hår af i forsøget på at få hul. Muldvarpen meget snasket. Var tilsyneladende i gang med at stampe orm i spisekammeret. Lidt gnaven, gnavede i Leans finger Klikkede som de voksne der blev fanget i Kerteminde og i Vindinge. 13 Sidder i kassen, har det varmt Levende rotte i spisekammeret. 20 En rotte mere i spisekammeret Meget nysgerrig. 22 Tjekker spisekammeret, har intet rørt Muldvarp flyttet op på kassen Rotterne urørte g Ædt ½ muldvarp Rotterne urørte Spiste af muldvarpen siddende på redekassen. Brokkede sig og fløj en rundtur. Den ene rotte sad stille og spiste, den anden og trykkede sig i et hjørne. Begge uden tegn på ugleangreb. Ingen af dem reagerede på at uglen tog en flyvetur og satte sig og gloede på dem. Fløj rund. Slog Lean med foden. Fået en voksenuglefjer nederst på højre bryst. Sidder meget og holder øje med spisekammeret Ædt resten af muldvarp Aktiv. Rotterne urørte 11 Rotterne urørte Sover En muldvarp Fodret med en solsorteunge g Solsort ædt Sidder med muldvarp i skjulet

9 9 20 På kassen, hvæste Muldvarp ædt Yderste led af benene og hovedet efterladt i skindet, der er vendt med indersiden udad. Rotter urørte Aflivet en rotte Interesseret Klippet skindet op ved forben Nysgerrig g Rotten flyttet til døren, spist forben Rotten flyttet til kassen Kigger nysgerrigt efter den tilbageblevne rotte, der forholder sig musestille Død rotte ædt Sad ovenpå skjulet Levende rotte stadig i spisekammeret 23 Ok Levende rotte stadig i Sulten, vi trækker den lidt og afliver evt. rotten senere spisekammeret 14 En muldvarp og en frisk mus 20 Gnavet i muldvarpen Han har selv fået hul på muldvarpen ved venstre forben :-) og slæbt den op på kassen. Musen urørt ligesom den levende rotte Muldvarp og mus væk Vred, skrigende. Rotte urørt 20 Muldvarpen gemt i kassen Opmærksom Ok Ok Ok g Ikke rørt de to levende rotter Sulten Aflivet en tredje rotte g Fodret med en muldvarp Ædt muldvarp og ædt af en stor rotte, den har revet hovedet af Rotterne er endnu for store til at den kan aflive dem. Æder mindre nu. Både rotter og muldvarpe efterlades med yderste led af benene og kraniet i skindet. 21 Åbnet muldvarp Første gang den selv har fået hul på en muldvarp g Flyver godt. Efterladt rotten på gren g Ædt af rotten på huset

10 22.30 Fløj rundt om Lean, ca. 10 cm fra hans øre imens den klikkede. Måske ville den drive ham væk Puster sig op Rottemadpakke. Indfanges med lidt besvær. Flyver meget. Stærk. Næsten fuldfjeret. Meget hvid på bryst, undersiden af vingerne og vingeforkanterne. Sat ud i etableret uglekasse i Kokhaven. Fik nyaflivet rotte med. Rotten blev lagt i kassen og uglen blev derefter sat ind. Uglen fløj ikke ud med det samme. Vores indtryk er, at den godt kan lide at gemme sig enten i kasse eller i grenskjul. Frigivet i skov nær Nordenhuse. Lokaliteten blev valgt pga. godt fødegrundlag (udyrket skov med tilstødende mose/eng og brakmarker). Undersøgelse i foråret 2012 har vist, at denne lokalitet ikke er optaget og ungen får dermed mulighed for at etablere sig i en ledig niche og forhåbentlig senere finde en omstrejfende mage. 10

Her er i korte træk skildret forløbet af episoden med falken sidste år.

Her er i korte træk skildret forløbet af episoden med falken sidste år. Tårnfalkene 2014 Af Knud Erik Sonne Her er i korte træk skildret forløbet af episoden med falken sidste år. 15. maj. Middag flakser en fugl rundt på græsset foran huset. En tårnfalk, viser det sig. Undersøger

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene.

Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene. Myre-liv Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene. 1. Fortælling: Ud med antennerne! Forestil jer.. Bag et gammelt egetræ ligger

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

DAGPÅFUGLEØJE INSEKT. blade - og så spreder den sine vinger ud og skræmmer rovdyret med sine øjne.

DAGPÅFUGLEØJE INSEKT. blade - og så spreder den sine vinger ud og skræmmer rovdyret med sine øjne. DAGPÅFUGLEØJE Måske har du set en dagpåfugleøje før, den er nemlig ret nem at kende med sine flotte farver og de store cirkler på vingerne. Hvis der er fare på færde gnider den sine vinger mod hinanden,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 FLAGER-MUS. 1.På hvilken side kan du læse om dvale? Side: 2. Hvor er der flager-mus om vinteren?

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 FLAGER-MUS. 1.På hvilken side kan du læse om dvale? Side: 2. Hvor er der flager-mus om vinteren? TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Navn: Dyr i mark og have 1 Klasse: Decimal-nummer: 56.1 Dato: FLAGER-MUS Indhold 1.På hvilken side kan du læse om dvale? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor er der flager-mus om

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

IS-BJØRN. 1. Hvor kan du læse om unger i sne-hulen? Side: Gå tæt på teksten. 4. Hvordan holder is-bjørnen sig varm i 40 graders kulde?

IS-BJØRN. 1. Hvor kan du læse om unger i sne-hulen? Side: Gå tæt på teksten. 4. Hvordan holder is-bjørnen sig varm i 40 graders kulde? TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Grønland 1 Decimal-nummer : Navn: Klasse: Dato: Indhold IS-BJØRN 1. Hvor kan du læse om unger i sne-hulen? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvad kan en stor han veje? 3. Hvad

Læs mere

1. Hvad betyder at have lange fingre? At man er meget upraktisk.

1. Hvad betyder at have lange fingre? At man er meget upraktisk. Opgave 1: Quiz om læseforståelse I denne opgave skal du læse en artikel. Derefter skal du svare på nogle spørgsmål. Artiklen kommer frem, når du klikker på dette link: Hvad betyder det at skyde papegøjen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 ODDER. 1. Hvor kan du læse om odderens unger? Side:

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 ODDER. 1. Hvor kan du læse om odderens unger? Side: TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Navn: Dyr i sø og å 2 Klasse: Decimal-nummer: 56.1 Dato: ODDER Indhold 1. Hvor kan du læse om odderens unger? Side: Gå tæt på teksten 2. Odderen er et patte-dyr. Hvorfor? 3.

Læs mere

Hæklenål i passende størrelser (jeg har brugt 2,0 mm til alt ud over hue og fjer/vinger (2,5 mm til fjer/vinger og 3,5 mm til hue)

Hæklenål i passende størrelser (jeg har brugt 2,0 mm til alt ud over hue og fjer/vinger (2,5 mm til fjer/vinger og 3,5 mm til hue) Natugle Opskriften er fra: https://www.zhaya.de/downloads/nachteule.pdf Du må gerne sælge dine færdige natugler. Du må ikke kopiere, ændre, dele, offentliggøre eller sælge opskriften eller billeder som

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 BÆVER. 1. Hvor kan du læse om bæverens hule? Side:

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 BÆVER. 1. Hvor kan du læse om bæverens hule? Side: TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Navn: Dyr i sø og å 3 Klasse: Decimal-nummer: 56.1 Dato: BÆVER Indhold 1. Hvor kan du læse om bæverens hule? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange bævere slap man ud i den danske

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 63.6 HØNE. 1.På hvilken side kan du læse om fjer og føde? Side: 2. Hvad har høns øverst på hovedet?

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 63.6 HØNE. 1.På hvilken side kan du læse om fjer og føde? Side: 2. Hvad har høns øverst på hovedet? TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Navn: Dyr på gården 2 Klasse: Decimal-nummer: 63.6 Dato: HØNE Indhold 1.På hvilken side kan du læse om fjer og føde? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvad har høns øverst på hovedet?

Læs mere

JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde

JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Gry kommer fra et slot i himlen. Hun skal finde en guldskål, der er blevet væk. Fem har lovet at hjælpe

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! GIRAF

TJEK DIN VIDEN! GIRAF TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 3 Navn: Klasse: Dato: GIRAF Indhold 1. Hvor kan du læse om farlige fjender? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor høj kan en stor han blive? 3. Hvor stort er et giraf-hjerte?

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Gul/blå ara. Beskrivelse:

Gul/blå ara. Beskrivelse: Gul/blå ara Den gul/blå ara er en af de største papegøjearter udover hyacint araen, panden er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. Ansigtet er hvidt, med streger omkring øjnene, iris er grålig.

Læs mere

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough Denne Walktrough fører dig igennem højdepunkterne i Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen. Du vil dog gå glip af glæden ved at opdage tingene selv og du vil også gå glip af mange af dialogerne

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 HUG-ORM. 1.På hvilken side kan du læse om gift-tænder? Side:

TJEK DIN VIDEN! Klasse: Decimal-nummer: 56.1 HUG-ORM. 1.På hvilken side kan du læse om gift-tænder? Side: TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Navn: Dyr i mark og have 2 Klasse: Decimal-nummer: 56.1 Dato: HUG-ORM Indhold 1.På hvilken side kan du læse om gift-tænder? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange arter af slanger

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn Hjælp til bange børn Denne lille tegneserie indeholder viden, som forældre og fagpersoner kan bruge til at hjælpe børn, som er bange. Noget af det er mest til voksne, andet kan bruges direkte med børnene

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Lundefuglen Linus. FORKORTELSER: m = maske. bl = bagerste lænke mr = magisk ring. fl = forreste lænke omg = omgang. nm = næste maske rk = række

Lundefuglen Linus. FORKORTELSER: m = maske. bl = bagerste lænke mr = magisk ring. fl = forreste lænke omg = omgang. nm = næste maske rk = række Lunden MATERIALER: Mayflower Cotton 8/4: Hvid (1402), orange (1406), blå (1420), Sort (1443) Mayflower Cotton organic øko 8/4: øko lys gul (04) Sikkerhedsøjne: 2 stk. (8 mm.) Hæklenål: Der er anvendt en

Læs mere

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi Steen Dorumlu Christensen Noget i Klemme Børnekrimi Kapitel 1 onsdag aften BUMP! Klemme er alene hjemme. Med husets egne lyde og sms erne fra mor. Hej Klemme-mus. Mødet er snart slut. Jeg skriver når vi

Læs mere

Anden Agnete og de andre

Anden Agnete og de andre 1 Anden Agnete og de andre Et sted i et lille land, var en lille by. I byen fandtes ikke meget. Nogle få mennesker, som holdt sammen for at have en lille god by at leve i. Nogle få huse og en lille sø

Læs mere

1. Kolbøtte, forlæns. 2. Kolbøtte, baglæns. 3. Rullefald. 4. Tigerspring

1. Kolbøtte, forlæns. 2. Kolbøtte, baglæns. 3. Rullefald. 4. Tigerspring Teknikmærke 1. Kolbøtte, forlæns Beskrivelse: Træk hagen ned til brystet og kig på navlen! Sæt af med samlede ben og lav en kolbøtte! Rul, så du lander på fødderne og er klar til den næste kolbøtte! 2.

Læs mere

Alaska september 2012

Alaska september 2012 Alaska september 2012 Indianer slik (tørret og røget laks i strimler med skind på bagsiden) serveret med æble både og appelsinstykker møjsommeligt pillet af Joe. Man gnaver laksen af skindet, mens man

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Øvelser til dig med morbus Bechterew

Øvelser til dig med morbus Bechterew Øvelser til dig med morbus Bechterew Vi har udarbejdet et grundlæggende program, som indeholder de øvelser, der er nødvendige, for at du kan bevare bevægeligheden og forebygge, at ryggen bliver krum. Det

Læs mere

musefangst NATUREN PÅ KROGERUP

musefangst NATUREN PÅ KROGERUP musefangst NATUREN PÅ KROGERUP På Krogerup lægger vi stor vægt på, at det økologiske landbrug arbejder sammen med naturen. Blandt andet derfor bruger vi i det økologiske landbrug ikke sprøjtegifte og kunstgødning.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner side 2 Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd Dette program er inspireret af german volume training, som er kendt som en af de hurtigste

Læs mere

RETHINK. BYENS FUGLE tiden til? Hvad bruger. Med på en kigger. Viden om: Tips til undervisningen. TIL LÆREREN Formål:

RETHINK. BYENS FUGLE tiden til? Hvad bruger. Med på en kigger. Viden om: Tips til undervisningen. TIL LÆREREN Formål: Med på en kigger Fugle i flok eksempel med gråspurv og skovspurv Der går ikke mange dage, uden vi ser en gråspurv eller en skovspurv, der jo lever tæt knyttet til mennesker. De optræder ofte sammen i flok,

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå r og baller Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd EFFEKT puls er en del af EFFEKT programmet. Øvelserne er funktionelle

Læs mere

Humlebi. AKTIVITETER Byg et fint lille humlebibo af pinde og mos. Find en blomst som I kan give til humlebien. Humlebien kan suge nektar fra blomsten.

Humlebi. AKTIVITETER Byg et fint lille humlebibo af pinde og mos. Find en blomst som I kan give til humlebien. Humlebien kan suge nektar fra blomsten. Sneglen Sneglene bor i skoven. De kan lide at gemme sig under blade og træstykker. Hvis det har regnet kommer de frem. Snegle er hermafroditter, dvs. at de både er han og hun i samme krop. Gå på jagt efter

Læs mere

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt brummende, på vej et andet sted hen. Luften smagte stadigvæk

Læs mere

stiller sig op for at blive nusset sig op ad tremmerne dels for at vurdere om jeg er ven eller fjende og dels for at blive nusset

stiller sig op for at blive nusset sig op ad tremmerne dels for at vurdere om jeg er ven eller fjende og dels for at blive nusset Kaninens kropssprog Når kaninen gerne vil have kontakt. Der er meget forskel på hvordan kaniner beder om opmærksomhed. De lidt tilbageholdende kaniner er mere afventende og diskrete, end kaninerne på disse

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Fire børn og en hund gik gennem en skov, der strakte sig milevidt over bakker og dale. Hvor er vi egentlig på vej hen? spurgte Ottar.

Fire børn og en hund gik gennem en skov, der strakte sig milevidt over bakker og dale. Hvor er vi egentlig på vej hen? spurgte Ottar. 1 Fire børn og en hund gik gennem en skov, der strakte sig milevidt over bakker og dale. Hvor er vi egentlig på vej hen? spurgte Ottar. Vi skal bare væk fra den gård, sagde Tue. Så langt som muligt, sagde

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem.

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 Elastik føres under stolesædet. Bøj og stræk albuerne skiftevis med hver arm. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. 1.3 1.4 Elastik føres under stolesædet.

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS ØSTERBRO LÅNEHØNS Høns er en god idé! De er bæredygtige affaldskværne, de producerer friske æg hver dag, de laver den bedste gødning til dine planter, de er ret tamme, og

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 1 Navn: Klasse: Dato: ELEFANT Indhold 1. Hvor kan du læse om snablen? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange muskler er der i en snabel? 3. Hvad æder elefanter?

Læs mere

BENSVING UNDGÅ SKADER TRÆNINGSØVELSER. Formål: Smidighed i ryg og hofte

BENSVING UNDGÅ SKADER TRÆNINGSØVELSER. Formål: Smidighed i ryg og hofte BENSVING Formål: Smidighed i ryg og hofte Lig på ryggen med armene ud til siden, benene bøjede og skulderne i mod gulvet Kør roligt knæene ud til siden til de rører jorden og tilbage igen Hold fødderne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

KONDITIONS- OG MUSKELTRÆNING - Forslag til træningsprogram ridebukselår/ballefedt

KONDITIONS- OG MUSKELTRÆNING - Forslag til træningsprogram ridebukselår/ballefedt Her finder du 2 forskellige muskeltræningsprogrammer til at styrke din krop helt inde fra og ud programmer som du kan lave hjemme lige når det passer dig. Start med program 1 og gå til program 2, når du

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje PAPEGØJE SAVNES 3-4. klasse. undervisningsmateriale Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje 1 Hej venner jeg er den grønne ara 4 3 1 1 5 5 3 5 Farv de rigtige numre 1. Sort 2. Rød 3. Lyserød 4. Grøn 5.

Læs mere

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert Høje knæløft på stedet Gentag 15-20 X med hvert ben. Styrke af benene Rejs/sæt dig med arme krydset foran kroppen. Ret dig helt op hver gang. Gentag 10-20 X Sving benet tungt og afslappet frem og tilbage

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Vovse idet vi ønsker at stimulere Vovse s behov som hund således at Vovse ikke lider afsavn i forhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

Goddag sang (Dalia Faitelson)

Goddag sang (Dalia Faitelson) Goddag sang Goddag goddag til alle sammen Idag idag vi mødes her Og ved I hvad, det ku være så dejligt Hvis I ta r med på eventyr Det handler om en lille tapper mus Der forlod sit hus Og solen den stakkel

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Fisketuren Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 INT. S BADEVÆRELSE DAY Vi ser et badekar, fyldt med vand og legetøj.

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Projektet er financeres af amtet og kasserne er lavet af det beskyttet værksted Hybenhøj i Næstved.

Projektet er financeres af amtet og kasserne er lavet af det beskyttet værksted Hybenhøj i Næstved. Stor Skallesluger i DOF-Storstrøm. Projektet blev startet op i samarbejde med Landskabskontoret i Storstrøms amt, som i efteråret 1993 tog initiativ til opsætning af kasser i vores kystnære skove. Selve

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

Teknisk progression Kuglestød

Teknisk progression Kuglestød Teknisk progression Kuglestød Kuglestød kræver først og fremmest en god fornemmelse for at holde korrekt på kuglen og lave et korrekt udstød. Herefter skal man lære at finde den fornemmelse efter at have

Læs mere

Hvalpetest hos Kennel Brown Hunt F kuldet d. 06.07.13

Hvalpetest hos Kennel Brown Hunt F kuldet d. 06.07.13 Hvalpetest hos Kennel Brown Hunt F kuldet d. 06.07.13 Et meget homogent hvalpekuld på 9 hvalpe. Alle hvalpe virkede sunde og raske. Alle hvalpe var glade, sociale og tillidsfulde. Der er ingen tvivl om,

Læs mere

Mave- og rygtræningsøvelser

Mave- og rygtræningsøvelser Mave- og rygtræningsøvelser Rygsøjle twist Det træner du: den dynamiske stabilitet omkring lænd og bækken i samarbejder med hoftens muskler. Du bruger specielt de skrå mavemuskler til at dreje kroppen

Læs mere

RUDOLF RÆV OG DE SYNGENDE KRAGER

RUDOLF RÆV OG DE SYNGENDE KRAGER RUDOLF RÆV OG DE SYNGENDE KRAGER Der var engang en sommerdag midt om sommeren, hvor Rudolf Ræv var grumme sulten. Maven peb og fløjtede, og tarmene hylede efter mad. Mad, mad, mad! tænkte Rudolf, og så

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Kom tættere på insekterne

Kom tættere på insekterne Kom tættere på insekterne Det er en fantastisk god idé at bygge et insekthotel, for her kommer man helt tæt på de insekter, der flytter ind. I naturen slår insekterne sig ned i krat, under store sten,

Læs mere

BOOTCAMP KLAR TIL STRANDEN PÅ 30 DAGE

BOOTCAMP KLAR TIL STRANDEN PÅ 30 DAGE KLAR TIL STRANDEN PÅ 30 DAGE Er du klar til at hoppe i bikinien om en måned? Hvis ikke, så spring om bord på I FORMs supereffektive Sommer-Bootcamp. Med en fokuseret indsats kan du efter 30 dage erobre

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Skovnissen Kogle Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Udgiver: Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøm Titel: Skovnissen Kogle Forfatter: Marie Roland Tarby Layouter: Mette Millner Hansen Fotos: Marie

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere