Herning KFUM s værdigrundlag

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Herning KFUM s værdigrundlag"

Transkript

1 Herning KFUM s værdigrundlag Værdigrundlag: - Spillerudvikling. Vi vil holde fokus på børnenes spillemæssige udvikling frem for resultater. Leg med bolden skal samtidig være i højsædet. Til kampe tilstræbes at alle spiller mindst halvdelen af kampen. - Differentieret træning. Alle spillere har brug for hinanden. De gode spillere har brug for hinanden i den daglige træning, hvor de har behov for succes med deres driblinger og finter overfor mindre gode spillere, mens de mindre gode har brug for rollemodeller, som de kan se op og kigge efter for at øge Deres egen udvikling. Det er derfor trænerens udfordring at til gode se alle uanset evner og niveau. - Sammenhold. At træningen foregår i trygge omgivelser, hvor der også skal være plads til sjov og spas. Mobning accepteres absolut ikke i Herning KFUM regi. Træningen skal være udfordrerne, med plads til at lave fejltagelser. I Herning KFUM skal alle føle sig velkommen, uanset hvilket Samfundslag, nationalitet, køn, religion man kommer fra. Sammen hold I Herning KFUM Skabes også via Sociale fælles arrangementer. - Fair play. Spillerne skal udvise fair play til træning, over for medspillere, træner og forældre. I kamp vises fair play overfor modstanderne og deres træner, forældre samt dommeren. Der siges tak for kampen efter slutfløjt fra både træner/leder og spillerne. Spillerne skal vise respekt overfor klubben i forhold til faciliteter og de materialer som stilles til rådighed. - Fodboldpassion. Gennem den tekniske træning og leg med bolden, hvor spilleren og Bolden er i centrum. Gennem taktisk træning med lege, der indeholder fodboldtaktiske begreber, som for eksempel løbe mod, løbe væk, kropsfinte sagtens kan Indlejres i en lang række tagfat og fangelege. Hvor den fysiske træning foregår som kappestrid med bold med masser af kropskontakt, og forskellige kropsbevægelser, som Udvikler den kropslige kompetence. Social træning hvor spillerne gennem situationer skal samarbejde på Kryds og tværs af holdet.

2 Træner/leder rolle i Herning KFUM Trænerne er Herning KFUM s vigtigste aktiv og klubbens ansigt overfor spillere, forældre konkurrenter, dommere, sponsorér og omgivende samfund. Der forventes afbalanceret optræden, venlig og konsekvent omgang med børn og unge høflig og sportslig fair ikke mindst i forhold til kampe mod andre hold. I så vidt omfang som muligt skal træneren søge at inddrage forældrene i træning, kampe, frugtordning etc., etc. Træneren forventes altid omklædt ved træning til fodboldtøj, sportssko, eller fodboldstøvler. Træneren forventes at møde op i god tid før træningsstart. Passende beklædning til kampe alt efter vejret. Træneren forventes at have styr på det praktiske i forbindelse med kampe, især udekampe(spilletøj, kørselsordning). Træneren indtelefonerer resultatet til DBU snarest efter endt hjemmekamp. Det er klubbens målsætning, at have minimum to trænere pr. årgang gerne flere for ungdomshold vil det hovedsagelig være forældretrænere, men også gerne alle andre, som har lyst og tid. Holdlederens opgaver Sammen med træneren/forældrerepræsentanten og spillerne, opbygge et godt kammeratskab. Forkæl spillerne dog uden at ødelægge dem. Skrid forsigtigt ind, når der er tegn på uoverensstemmelser. Deltage i møder med ungdomsudvalget. Deltage i forældremøder. Udfærdige medlemsliste for egen trup inden sæsonstart ud fra information fra træneren om til- og afgang af spillere. Kampe: Ansvarlig for holdets kamptøj. Sørge for at tøjet er med til kamp, samt aflevere tøjet i klubhuset efter kamp. Sørge for at alt tøjet er med tilbage, samt vender rigtigt. Byde modstander velkommen og anvise omklædningsrum og bane.

3 Ansvarlig for opbevaring af værdigenstande. Være sidste mand, der forlader omklædningsrummet, der tjekkes forglemte sager og forlades i ryddet stand. Udfylder holdkortet, og videre giver det til modstanderne. Sørge for væske under kampen. Følge skadede spillere til læge eller skadestue. Den hvide tråd Her på de følgende sider følger en beskrivelse af, hvad Herning KFUM s ungdomsafdeling forventer at spillerne på de respektive årgange minimum formår såvel teknisk, taktisk og fysisk. Den Hvide tråd er udformet efter DBU s aldersrelateret træning. Der startes med en grundlæggende fodboldbeskrivelse. Venligst nærlæs beskrivelsen for netop din afdeling, men læs også om de andre afdelinger, så du ved hvad du kan forvente dine spillere kan, og hvad andre trænere forventer dine spillere kan, når de skal overtage dem. Skulle der være spørgsmål, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte ungdomsudvalget. Fodboldens grundelementer Fodboldens grundelementer består af fem dele: teknik, taktik, fysik, mental og læringsmiljø. Ved hjælp af disse fem grundelementer er det muligt at tale om alle dele af fodboldspillet, både sportsligt og socialt. Det er derfor vigtigt, at man som træner har en ide om, hvad disse handler om. Teknik Teknikken er et stykke værktøj. Den udvikling, spilleren gennemgår, samt de erfaringer, den enkelte får, skaber en personlig værktøjskasse. Dens indhold er et billede af spillerens tekniske (og taktiske) niveau. Trænere kan fx anskue teknikkens værktøjskasse sådan: Værktøjskassens indhold: Jo flere redskaber i værktøjskassen, desto bedre mulighed er der for at vælge det rigtige.»personen er dårligt stillet, hvis der er brug for en hammer, og den ikke findes i værktøjskassen.«omskrevet til fodboldsprog:»spilleren er dårligt stillet, hvis det er en finte, der er behov for, men han ikke magter den, fordi han aldrig har lært den.«valget af værktøj:

4 Selvom redskaberne findes i værktøjskassen, er alt ikke nødvendigvis i den bedste orden. Spilleren skal også vide hvilket redskab, han skal bruge i situationen.»er der behov for at bruge en skruetrækker, men man i stedet vælger en hammer, bliver resultatet aldrig optimalt«. Omskrevet til fodboldsprog:»finterne er på plads, men desværre kommer de til udtryk på de forkerte tidspunkter; spilleren udfordrer (finter) en modspiller, hvor spilleren med fordel kunne have spillet bolden videre (taktisk beslutning)«. Ifølge DBU er der tolv forskellige former for fodboldteknik: Fodboldkoordination/motorik: Fodboldkoordination er en form for træning, hvor der arbejdes med koordination af bevægelser med bold. Dvs. øvelser med bold hvor kroppen skal forholde sig til forskellige sammensatte bevægelser. 1 berøring: 1. berøring er spillerens første boldberøring, når han/hun modtager bolden fra med- eller modspiller. Tidligere kaldtes den tæmninger. Tæmninger er blevet fejlfortolket som at spilleren skal lægge bolden død, hvilket i langt de fleste situationer i spillet vil være uhensigtsmæssigt. 1. berøringen har der i mod stor betydning for hvor hurtigt og hvordan spilleren kan foretage en ny handling. Spark: Anvendes ved alle former for afleveringer af bolden eller afslutninger. Lodret vristspark Vristsparket bruges især i situationer, hvor der skal sparkes (afsluttes) på mål og hvor afleveringen skal have meget fart (længere afleveringer). Indersidespark Indersidespark anvendes til flade og korte afleveringer samt til præcise skud på mål fra nært hold. Halvtliggende Vristspark Det halvtliggende vristspark bruges til afleveringer over lange distancer, fx sideskift, indlæg fra siden, målspark, hjørnespark og skud på mål.

5 Dribling, finter, Vendinger: Driblinger, finter og vendinger er alle tekniske færdigheder, der kommer til udtryk i det færdige spil på alle planer. Faktisk bidrager disse færdigheder i høj grad til underholdningsniveauet, når man overværer kampe både live og i tv. Spillere, der mestrer driblinger, finter og vendinger, har stor værdi for holdet bl.a. ved at kunne udfordre, komme forbi modstanderen ( sætte en mand af ) og skabe overtalssituationer. Dribling: Driblingen i sig selv er en bevægelse og færdighed, der kommer til udtryk mange gange i løbet af kampen. Derfor er det også en teknisk færdighed, der skal trænes meget. Da driblingen er en færdighed, der i det færdige spil sjældent står alene, men derimod er koblet til mange andre færdigheder så som finter, 1.berøringer og afleveringer, skal driblingen tillægges stor opmærksomhed så tidligt som muligt i fodboldopdragelsen. Finter: Finter er hvor man bringer sin direkte forsvare i ubalance, hvorefter man foretager et temposkifte. Finter er derfor vigtige i gennembrudsspilet og afslutningsspillet. Vendinger: En vending med bolden kan enten være en handling, hvor spilleren: modtager en bold fra medspiller og i boldmodtagelsesøjeblikket vender med bolden, eller dribler og foretager en vending med bolden. Hovedstød: Hovedstød er en vigtig del af fodboldspillet. Mange af de yngre spillere synes det er sjovt at prøve, men nogle er bange for det. Der bør bruges lette bolde til at træne hovedstød med, indtil spillerne er fortrolige med det. Som refleks vil spillerne ofte automatisk lukke øjnene af flere årsager: Spillerne kan være bange for bolden. Spillerne har svært ved at bedømme afstanden, når bolden er tæt på hovedet. Alle former er utroligt vigtige at træne, da enhver boldkontakt afhænger af en spillers tekniske kunne. En god teknik giver også et taktisk, fysisk og psykisk overskud. Det er en god ide, at veksle mellem øvelser, hvor hele den tekniske bevægelse skal udføres og hvor den deles op i enheder. Det er også helt afgørende, at en spiller lærer at bruge begge ben, hvad enten det gælder 1. berøring, spark, eller dribling. Lad spillerne prøve sig frem, så de lærer at finjustere teknikken til dem selv, underlaget og forskellige situationer. (Motorikken er igen vigtig). Teknisk træning er mest effektiv, når spillerne er friske.

6 Taktik Fokus hos de 9-14 årige er, at de individuelle taktiske færdigheder bliver udviklet gennem mange forskellige variationer af småspil/øvelser og overtalog undertalsspil fra 1v1 til 9v9. Træningen bør sammensættes således: U/10-spillere: Småspil/øvelser er konstrueret ud fra 1v1 op til 5v5. U/12-spillere: Småspillene/øvelserne er konstrueret ud fra 1v1 optil 7v7. U/14-spillere: Småspillene/øvelserne er konstrueret ud fra 1v1 optil 9v9. Holdtaktik som opbygningsspil, afslutningsspil, forsvarsspil, erobringsspil og omstillingsspil er emner som først begynder når børnene når år. Fysik De fysiske krav i fodbold har ændret sig, og især er spillet blevet hurtigere. Udover at fa indsigt i og forståelse for de respektive fysiske udviklingsområder, skal du også vide, hvornår træningen af det enkelte udviklingsområde bor påbegyndes. Stabilitetstræning skal begynde tidligt. Stabilitetstræning er styrkelse af centrale kropsdele omkring rygsøjlen og maveregionen, som er afgørende for opretholdelse af god kropsholdning. Ved træning af disse muskelgrupper vil den øgede muskelstyrke have positive side effekter: Forbedring af balancen Forbedret led og kropsstabilitet Forbedring af kropsholdningen Øget styrke af kropskernen Nedsat risiko for skader Forbedring af sportspræstationen I kampe bør det også være muligt at matche børn i forhold til deres højde og vægt. Ikke kun efter alder og køn. Regler om op- og nedrykning af spillere kan lempes, så børnene spiller med børn med samme højde og drøjde, hvis det i det aktuelle tilfælde vurderes at vare det bedste for spilleren. Den fysiske træning for 5-8 årige bør kun foregå gennem leg og bevægelse. Den fysiske træning for 9-14 årige bør altid foregå som integreret fysisk træning, dvs. integreret i fodboldtræning fx i form af en agility bane, eller koordinationstræning/motorik.

7 Koordinationstræning er bl.a.: Balance arbejde med tyngdepunkt. Skub, på linje, én fod, etc. Rytme harmonisk og effektive bevægelser. Bevægelser til musik eller den samme bevægelse gentages i en bestem rytme etc. Reaktionsevne Koordination af opfattelse og handling. Bevæg sig på et signal man enten høre eller ser, etc. Rumorientering Hvordan koordineres egne bevægelser med andre personer og ting. Sørøverleg, spille mellem kegler, rulle, piruetter, etc. Øje-hånd og øje-fod koordination. Forbind tanke og bevægelse. Klappe, trampe, kaste, gribe, skyde, etc. Tilpasse kraft. Øvelser med forskellig kraft i bevægelse. Skud, kast, etc. Løbe-tekniktræning. Som man kan se, så handler motorik ikke direkte om fodbold, men om at skabe fundamentet for at blive en god fodboldspiller. Dette fundament består af at have udviklet nogle evner alle har: 1. Læringsevne At lære en ny bevægelse. 2. Styringsevne At kontrollere en ny bevægelse. 3. Tilpasningsevne At tilpasse det lærte til nye opgaver. 4. Omstillingsevne At gå fra en opgave til en anden. Dette kan eksemplificeres med et hop på stedet: 1. For at lære at hoppe skal man bruge sin balance og koordinere hænder og fødder for at komme op i luften. 2. For at få kontrol over bevægelsen skal der rytme til og den skal kunne gøres på kommando dvs. ved reaktion. 3. Hvis man f.eks. ønsker at hoppe omkring skal man kende underlaget og de andres bevægelser; dvs. kunne orientere sig i rummet omkring sig. 4. Ønsker man at lave en kolbøtte efter hoppet, må man også lære kolbøtten og derefter koordinere de to øvelsers bevægelse. Motorik er specielt vigtig for de yngste spillere, men er også noget som skal udvikles og holdes ved lige helt op til og med de voksne. Det kan virke lidt svært at træne noget, der ikke direkte har med fodbold at gøre, men som regel kan man her benytte utallige former for lege og stafetter. Og der er nok af steder at finde ideer. Specielt hæfterne Løbeskoling og Koordinationstræning og 1000 Lege og Træningsøvelser til Fodbold, men også koordinationsstigen er et rigtigt god redskab, at træner koordinations og bevægelsestræning på.

8 Mental Det mentale aspekt i fodbold får større og større indflydelse. At være mental stærk er ikke defineret klart. Men en spiller skal have en høj grad af motivation og vilje til at træne meget for at nå sine mål, være god til at lære sig nye ting og frem for alt kunne tåle modgang. Hvad skal du vægte på det mentale område, når du enten træner de 5-8 årige eller de 9-14 årige? Indre motivation, trivsel og glæde er grundlæggende elementer for udvikling af kompetencer. Det gælder udviklingen fra det 5. til det 21. år. Mental træning af de 5-8 årige Trivsel, glæde, motivation og kompetence Børn og unge skal trives i fodbolden. Trivsel har stor indflydelse på præstationen, men trivsel påvirker også barnet og den unges mulighed for at udvikle kompetencer, der kan bruges andre steder i livet. Kulturen og miljøet omkring klubben/fodbolden er vigtig for trivslen. Mental træning af de 9-14 årige Du bør begynde at arbejde målrettet med forskellige mentale teknikker for de 9-14 årige. Målsætninger kan du introducere for spillerne fra de er 10 år. Når vi beskriver målsætninger, drejer det sig ikke om individuelle, hvor der bliver nedskrevet både proces- og præstationsmål. Snarere er det en mere løbende proces fra det 10. til 14. år, hvor spillerne lærer at opsætte målsætninger for de færdigheder, som de vil blive bedre til; altså noget de kan kontrollere. Det kaldes et præstationsmål. Fx kunne spilleren blive bedt om at lave et præstationsmål i en øvelse for at teste sit niveau i en færdighed: Hvor mange gange kan du sparke bolden i de små mål på 10 forsøg? Hvor mange gange kan du lave du en god vending og sparke bolden ind i målet på 10 forsøg?

9 Niveaudeling En fleksibel niveaudeling er den bedste løsning, både for de dygtige og mindre dygtige spillere. Konsekvent niveaudeling er en dårlig ide, ligesom det er en dårlig ide aldrig at niveaudele. Spørgsmålet om niveaudeling er altså ikke et spørgsmål om enten/eller, men snarere et spørgsmål om hvornår og hvordan. Vi skal niveaudele af hensyn til børnene og deres udvikling - ikke af hensyn til resultater! Hvor skal vi niveaudele? I de yngste årgange er det altoverskyggende tema legen med bolden, derfor Ingen niveaudeling for U7 og yngre! Men Begyndende niveaudeling fra og med U9! Fra og med U8 vil børnene have store færdighedsforskelle. Børn med 4-5 års fodbold i benene vil ofte have en udviklet teknik og også have en spirende forståelse for spillets taktiske udfordringer. Derfor har disse børn nu andre udviklingsbehov i forhold til begynderne på dette alderstrin. Nu træder reglen i kraft. 25 % af tiden bør spillerne udfordres af spillere under deres eget niveau, 50 % af tiden af spillere på deres eget niveau og 25 % af tiden af spillere over deres eget niveau. Denne tommelfingerregel har vist sig, at kunne skabe et stimulerende og udviklende miljø Spillerne niveaudeles efter princippet fra U8! Ovenstående er anbefalinger. Ikke to børn er ens og børnene har krav på individuelle hensyn. Det vigtigste er, at barnet trives i et sjovt og sundt miljø og bliver ved med at spille fodbold. Tilvænningsfasen: Op til ca. 10 år. På dette stadie er det specielt motorik, miljøet og delvis teknikken, der er afgørende. De unge spillere kan ikke overskue komplicerede sammenhæng, hverken socialt eller sportsligt. Det er derfor vigtigt, at rammerne omkring træningen er enkle og trygge. Lille fejlretning, små baner, små grupper i øvelserne, få regler og en masse boldberøringer er i centrum. Metoden til at lære spillerne er legen. Des mere leg man kan få med i træningen des bedre. Mange lege udfordre både motoriske og teknisk, samtidig med at de kan være med til at skabe retningslinjer for et socialt fællesskab. Det er her fundamentet lægges for den senere udvikling, derfor er motorikken/bevægelseserfaringen så vigtig. Taktik skal kun berøres overfladisk ud fra, hvad gør vi, når vi har bolden hvad gør vi, når de har den. Fysisk træning er stort set overflødig ud over den, som spillerne naturligt får igennem træning. Den mentale træning skal også holdes på et minimum, når man ser bort fra det bevidste arbejde med miljøet på holdet.

10 Mikroklubben U3, U4, U5 piger og drenge: Glæde: Tryghed: Bevægelse: - Ved træning skal trænerne lægge vægt på fire ting glæde, tryghed, bevægelse og inddrage forældre i træningen. - børnenes umiddelbare glæde ved at deltage, de er meget motiverede, en glæde, som træneren skal bygge videre på. - der stilles store krav til trænerne/forældrene. - blandt andet omsorgsfuld behandling af børnene(binde støvler, trøste, tørre næse og lignende). - træneren skal forstå at vinde børnenes tillid. - ha god tid. - det skal være sjovt og foregå i trygge rammer. - husk små grupper. - fodbolden bruges som leg. - legene/øvelserne skal være: - med få regler. - lette at organisere. - opbygget så alle er aktive. - tilrettelagt med højt aktivitetsniveau. Mål for afdelingen: Få så mange børn med i legen som muligt. Al træning skal foregå via lege!!!!

11 U6 U7 piger og drenge: - Ved træningen skal træneren lægge vægt på tre ting Glæde, Tryghed og Bevægelse. Her startes der med 3 mands kampe mod andre klubber. Hvor der naturligvis ikke niveau opdeles. Glæde: - børnenes umiddelbare glæde ved spillet, de er meget motiverede, en glæde, som træneren skal bygge videre på. Tryghed: - Træneren skal vise hensyn via blandt andet omsorgsfuld behandling af børnene (binde støvler, tørre næse og lignende). - træneren skal forstå at vinde børnenes tillid. - ha god tid. - det skal være sjovt og foregå i trygge rammer. - husk små grupper. Bevægelse: - fodbolden bruges som leg. - legene/øvelserne skal være: - med få regler. - lette at organisere. - opbygget så alle er aktive. Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren "ven med bolden" - dvs. at i en Træningsenhed foregår træningen med 1 bold pr. spiller i mindst halvdelen af tiden. Teknisk: - Fodboldkoordination - indøve spark og løb med bolden (driblinger). - indøve at stoppe bolden (1. berøring med fodsål og inderside). - indøve afslutninger (Gerne vristspark, indersidespark sidst i perioden). - indøve gribeteknik (målmand). Ingen fast målmand!!!! Taktisk: - Der er ikke noget specifikt taktisk fokus for de 6-7 årige. Men de miljøer/ småspil vi skaber, bør fremme deres rumopfattelse, perceptionsevne (opfattelsesevne) og tidsfornemmelse. - Små spil, hvor spillet er træneren. Vi spiller maks. 3 mod 3. Fysik: - Koordination og motorik(bevægelsesmønstre som løb, hop, rul, kaste, gribe og derigennem får stimuleret de koordinative evner). - Løbeskoling(Løbestilen skal opøves i en tidlig alder for at være god i fremtiden). - Agility/fartleg/lege - Fysisk træning gennem leg og Bevægelse Mentalt: - lære at følge trænerens anvisninger - Selvtillid

12 U8 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u7 videreudvikles. Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle spark og løb med bolden (driblinger). - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle gribeteknik (målmand). - Indøve vendinger Taktisk: - Vi begynder at træne taktisk individuelt, men ingen holdtaktisk træning for denne årgang. - Individuelt taktisk træning: - 1 mod 1 retvendt. - 1 mod 1 sidevendt. - Små spil, hvor spillet er træneren. Gerne 1 mod 1, 1 mod 2, 2 mod 2, men vi spiller maks. 5 mod 5. Fysik: - Videreudvikle koordination og motorik(bevægelsesmønstre som løb, hop, rul, kaste, gribe og derigennem får stimuleret de koordinative evner). - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen skal opøves i en tidlig alder for at være god i fremtiden). - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle fysisk træning gennem leg og bevægelse - Indøve hurtige fødder(stiger eller kegler) - Indøve hurtighedstræning(gennem fart lege(tagfat)) Mentalt: - lære at følge trænerens anvisninger - Selvtillid - Fokusering

13 U9 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u8 videreudvikles. Der trænes via stationstræning. Der niveau deles ud fra Mål for afdelingen: Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle spark og løb med bolden (driblinger). - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle gribeteknik (målmand). - Videreudvikle vendinger - Indøve hovedstød Taktisk: - Vi begynder at træne taktisk individuelt, men ingen holdtaktisk træning for denne årgang, dog coacher vi spillerne i kamp med hensyn til placering på banen. - Individuelt taktisk træning: - Videreudvikle 1 mod 1 retvendt. - Videreudvikle 1 mod 1 sidevendt. - Indøve 2 mod 1 - Små spil, hvor spillet er træneren. Gerne 1 mod 1, 1 mod 2, 2 mod 2, men vi spiller maks. 5 mod 5. Fysik: - Videreudvikle koordination og motorik(bevægelsesmønstre som løb, hop, rul, kaste, gribe og derigennem får stimuleret de koordinative evner). - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen skal opøves i en tidlig alder for at vare god i fremtiden). - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle fysisk træning gennem leg og bevægelse - Videreudvikle hurtige fødder(stiger eller kegler) - Videreudvikle hurtighedstræning(gennem fart lege(tagfat)) - Indøve styrketræning(krop stamme øvelser) Mentalt: - lære at følge trænerens anvisninger - Selvtillid - Fokusering

14 U10 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u9 videreudvikles. Der trænes via stationstræning. Der niveau deles ud fra Mål for afdelingen: Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle driblinger/finter. - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle gribeteknik (målmand). - Videreudvikle vendinger - Videreudvikle hovedstød - Indøve halvliggende vristspark - Indøve pasninger Taktisk: - Individuelt taktisk træning: - Videreudvikle 1 mod 1 retvendt. - Videreudvikle 1 mod 1 sidevendt. - videreudvikle 2 mod 1 - indøve 1 mod 1 rygvendt - Indøve 1 mod 1 defensiv - fortsætte med småspil(maks. 7 mod 7). Begynde at træne opbygningspil og afslutningsspil. Fysik: - Videreudvikle koordination og motorik(bevægelsesmønstre som løb, hop, rul, kaste, gribe og derigennem får stimuleret de koordinative evner). - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen opøves i en tidlig alder for at være god i fremtiden). - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle fysisk træning gennem leg og bevægelse - Videreudvikle hurtige fødder(stiger eller kegler) - Videreudvikle hurtighedstræning(gennem fart lege(tagfat)) - Indøve styrketræning(krop stamme øvelser) Mentalt: - Selvtillid - Fokusering - Parathed

15 U11 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u10 videreudvikles. Der trænes via stationstræning. Der niveau deles ud fra til træning. Der niveaudeles til kamp. Mål for afdelingen: Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle driblinger/finter. - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle gribeteknik (målmand). - Videreudvikle vendinger - Videreudvikle hovedstød - Videreudvikle halvliggende vristspark - Videreudvikle pasningsfærdigheder Taktisk: - Individuelt taktisk træning: - Videreudvikle 1 mod 1 retvendt. - Videreudvikle 1 mod 1 sidevendt. - videreudvikle 2 mod 1 - indøve 1 mod 1 rygvendt - Indøve 1 mod 1 defensiv - fortsætte med småspil(maks. 7 mod 7). Videreudvikle opbygningspil og afslutningsspil. Indøve forsvarsspil og erobringsspil. Fysik: - Videreudvikle koordination og motorik(bevægelsesmønstre som løb, hop, rul, kaste, gribe og derigennem får stimuleret de koordinative evner). - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen opøves i en tidlig alder for at være god i fremtiden). - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle fysisk træning gennem leg og bevægelse - Videreudvikle hurtige fødder(stiger eller kegler) - Videreudvikle hurtighedstræning(gennem fart lege(tagfat)) - videreudvikle styrketræning/skadesforbyggende træning(krop stamme øvelser) Mentalt: - Selvtillid - Fokusering - Parathed - Målsætning

16 U12 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u11 videreudvikles. Der trænes via stationstræning. Der niveau deles ud fra til træning. Der niveaudeles til kamp. Mål for afdelingen: Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle driblinger/finter. - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle gribeteknik (målmand). - Videreudvikle vendinger - Videreudvikle hovedstød - Videreudvikle halvliggende vristspark - Videreudvikle pasningsøvelser Taktisk: - Individuelt taktisk træning: - Videreudvikle 1 mod 1 retvendt. - Videreudvikle 1 mod 1 sidevendt. - videreudvikle 2 mod 1 - Videreudvikle 1 mod 1 rygvendt - videreudvikle 1 mod 1 defensiv - fortsætte med småspil(maks. 7 mod 7). Videreudvikle opbygningspil og afslutningsspil. Videreudvikle forsvarsspil og erobringsspil. Fysik: - Videreudvikle Koordination og motorik(bevægelsesmønstre som løb, hop, rul, kaste, gribe og derigennem får stimuleret de koordinative evner). - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen opøves) - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle fysisk træning gennem leg og bevægelse - Videreudvikle hurtige fødder(stiger eller kegler) - Videreudvikle hurtighedstræning(gennem fart lege(tagfat)) - videreudvikle styrketræning/skadesforbyggende træning(krop stamme øvelser) - Indøve spring træning. Mentalt: - Selvtillid - Fokusering - Parathed - Målsætninger

17 U13 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u12 videreudvikles. Der niveaudeles til træning og kamp. Mål for afdelingen: Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle driblinger/finter. - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle gribeteknik (målmand). - Videreudvikle vendinger - Videreudvikle hovedstød - Videreudvikle halvliggende vristspark - Videreudvikle pasningsøvelser - Indøve indlæg Taktisk: - Individuelt taktisk træning: - Videreudvikle 1 mod 1 retvendt. - Videreudvikle 1 mod 1 sidevendt. - videreudvikle 2 mod 1 - Videreudvikle 1 mod 1 rygvendt - videreudvikle 1 mod 1 defensiv - Videreudvikle opbygningspil og afslutningsspil. Videreudvikler forsvarsspil og erobringsspil. Indøve omstillingsspil og standardsituationer. Fysik: - Videreudvikle koordination og motorik. - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen opøves). - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle hurtige fødder(stiger eller kegler) - Videreudvikle hurtighedstræning(gennem fart lege(tagfat)) - videreudvikle styrketræning/skadesforbyggende træning(krop stamme øvelser) - videreudvikle spring træning. Mentalt: - Selvtillid - Parathed - Målsætninger

18 U14 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u13 videreudvikles. Der niveaudeles til træning og kamp. Mål for afdelingen: Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle driblinger/finter. - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle gribeteknik (målmand). - Videreudvikle vendinger - Videreudvikle hovedstød - Videreudvikle halvliggende vristspark - Videreudvikle Pasningsøvelser - videreudvikle indlæg Taktisk: - Individuelt taktisk træning: - Videreudvikle 1 mod 1 retvendt. - Videreudvikle 1 mod 1 sidevendt. - videreudvikle 2 mod 1 - Videreudvikle 1 mod 1 rygvendt - videreudvikle 1 mod 1 defensiv - overtalsspil(holde bolden i egne rækker) - Videreudvikle opbygningspil og afslutningsspil. Videreudvikle forsvarsspil og erobringsspil. Indøve omstillingsspil og standardsituationer. Fysik: - Videreudvikle koordination og motorik. - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen opøves). - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle hurtige fødder(stiger eller kegler) - Videreudvikle hurtighedstræning(gennem fart lege(tagfat)) - videreudvikle styrketræning/skadesforbyggende træning(krop stamme øvelser) - videreudvikle spring træning. Mentalt: - Selvtillid - Parathed - Målsætninger

19 U15 Piger & Drenge Træningen skal tage udgangspunkt i aldersgruppens motoriske udvikling, hvor det indøvede fra u14 videreudvikles. Der niveaudeles til træning og kamp. Mål for afdelingen: Teknisk: - Videreudvikle fodboldkoordination - Videreudvikle driblinger/finter. - Videreudvikle 1. berøring - Videreudvikle afslutninger - Videreudvikle målmandstræning - Videreudvikle vendinger - Videreudvikle hovedstød - Videreudvikle halvliggende vristspark - Videreudvikle Pasningsøvelser - videreudvikle indlæg Taktisk: - Individuelt taktisk træning: - Videreudvikle 1 mod 1 retvendt. - Videreudvikle 1 mod 1 sidevendt. - videreudvikle 2 mod 1 - Videreudvikle 1 mod 1 rygvendt - videreudvikle 1 mod 1 defensiv - overtalsspil(holde bolden i egne rækker) - Videreudvikle opbygningspil og afslutningsspil. Videreudvikle forsvarsspil og erobringsspil. Indøve omstillingsspil og standardsituationer. Fysik: - Videreudvikle koordination og motorik. - Videreudvikle løbeskoling(løbestilen vedligeholdes) - Videreudvikle agility/fartleg/lege - Videreudvikle hurtige fødder(stiger eller kegler) - Videreudvikle hurtighedstræning/sprinttræning - videreudvikle styrketræning/skadesforbyggende træning(krop stamme øvelser) - videreudvikle springtræning. Mentalt: - Selvtillid - Parathed - Målsætninger

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination Løbeskoling Boldmestering mig og bold Modtagninger og afleveringer Ældste miniput begyndende arbejde

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge Se også fokuspunkterne ved U15 De tillærte tekniske færdigheder skal anvendes i det store spil - eller dele deraf. Tempodimensionen får større betydning. 1:1

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse U5 U11: Tilvænningsperioden FUN-damentals Spillerne udvikler de vigtigste basale bevægelsesfærdigheder, der danner fundamentet for yderligere udvikling. Fun-damentals udtrykker både, at træningen skal

Læs mere

Udvikling fra barn til voksen

Udvikling fra barn til voksen Udvikling fra barn til voksen Den grønne Tråd HIF og DBU s spillerudviklingsmodel med spilleren i centrum U 5 til og med U14 (U18 på Pigesiden). Indholdsfortegnelse 1. Den grønne tråd... 2 1.1. Baggrund...

Læs mere

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF Varde IF Den lille hvide tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Varde IF ønsker, at klubbens ungdomsspillere skal udvikle sig. Manualen skal også give ny inspiration til ungdomstræningen i

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste 21. august 2011 Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste Fantastiske udviklingsmuligheder mht.

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Ringsted Idrætsforening 2 Formålet med Den blå tråd Formålet er at skabe en ungdomsafdeling som har gjort sig nogle overvejelser; overvejelser

Læs mere

Indledning. Udvikling af spillerne kræver både tid og tryghed. Hvorfor trænings- og kampmiljøet er af stor betydning for at kunne udvikle spillere.

Indledning. Udvikling af spillerne kræver både tid og tryghed. Hvorfor trænings- og kampmiljøet er af stor betydning for at kunne udvikle spillere. Indledning Denne trænermanual har til hensigt, at give alle trænere i Taastrup FC anbefalinger, retningslinjer og råd for hvordan Klubben gerne vil udvikle og fastholde vores mange fodboldspillere og hold.

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Afleveringer og modtagninger (Receiving og passing) Moves 1:1 Hurtighed (Speed) Afslutninger

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub.

Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub. Vel mødt i HB Ungdomstræning i HB Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub.dk Ungdomsformand: Soccer@webspeed.dk Forældreforening: HBForaeldre@hotmail.com

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold.

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold. Indledning Ribe Boldklub har på baggrund af klubbens visionsdage i efteråret 2011 nedsat et udvalg med henblik på at få skabt manualen Den Blå Tråd i Ribe Boldklub det er resultatet af dette arbejde du

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U11 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer

Læs mere

Træner manual for Tarp Boldklub

Træner manual for Tarp Boldklub 2014 Træner manual for Tarp Boldklub Bestyrelsen Tarp Boldklub 10-04-2014 Tarp Boldklub Den røde tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Tarp Boldklub forventer, at klubbens ungdomsspillere

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Den Røde og Sorte Tråd

Den Røde og Sorte Tråd Den Røde og Sorte Tråd Indholdsfortegnelse: Forord Side 2 U6-U7 Side 3 U8 Side 5 U9 Side 8 U10-U11 Side 12 U12-U13 Side 18 U14-U15 Side 26 U17-U19 Side 36 Eksempel på træningspas U6-U7 Side 45 Eksempel

Læs mere

Trænermappe med øvelser

Trænermappe med øvelser Trænermappe med øvelser Aaif s værdigrundlag Værdigrundlag: Aaif s værdigrundlag - Spillerudvikling. Vi vil holde fokus på barnets spillemæssige udvikling frem for resultater. Leg med bolden skal samtidig

Læs mere

S.02 - Spillerudviklingsprogram

S.02 - Spillerudviklingsprogram DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 1 af 39 S.02 - Spillerudviklingsprogram Den Grønne Tråd Ambitionen med den grønne tråd i AB er, at vi vil udvikle spillere helt nede fra klubbens børne-

Læs mere

Den Blå Tråd. Ringsted IF. Version 0.3 januar 2010. Den Blå Tråd Ringsted IF - version 03. - Januar 2010 1

Den Blå Tråd. Ringsted IF. Version 0.3 januar 2010. Den Blå Tråd Ringsted IF - version 03. - Januar 2010 1 Den Blå Tråd Ringsted IF Version 0.3 januar 2010 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Formålet med Den blå Tråd... 3 Målsætningen med Den blå Tråd... 3 Klubbens overordnede sportslige mål...

Læs mere

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Alder afdeling (skoleåret fra august til juni) 4/5/6 år U6 3-mands Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Fodbold Træning og opdeling Kamp og opdeling Værdier 6/7 år U7 3-mands 7/8 år U8 5-mands Fællestræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen Jeg håber den røde tråd kan virke til inspiration for alle eksisterende, såvel som kommende trænere i Foulum IF. Jeg har bevidst ikke fortalt hvilke øvelser der skal udføres, men appellere til, at alle

Læs mere

Velkommen til forældremødet

Velkommen til forældremødet Velkommen til forældremødet Disse spillere er tilmeldt & registeret i DBU s licens-system, og dermed spilleberettiget for Langebæk Alliancen for 2014. Spillertrup Årg. 03 Navn Emil Patrick Jacob Christian

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære.

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. DEN GRØNNE TRÅD 1 BØRNEFODBOLD U9-10 Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. At lære nyt bliver motiverende for spillerne og den fysiske opbygning af kroppen begynder,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark Anvendelse: Indersidespark anvendes i situationer med flade og korte afleveringer, samt præcise

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Kære trænere i SIF s børneafdeling

Kære trænere i SIF s børneafdeling Træningsmanual U11 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Fra SfB til FC Svendborg

Fra SfB til FC Svendborg Teknik og tanke Fra SfB til FC Svendborg Niveau- og aldersrelateret træning. 1 Indhold: Indledning side 3 De fem udviklingsområder side 4 Oversigt side 5 U5 U9 side 6 U10 U14 side 8 U15 U19 side 11 Niveau-

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

U UD DVIKLIN NG GSPLANEN Version 1.1

U UD DVIKLIN NG GSPLANEN Version 1.1 UDVIKLINGSP PLANEN Version 1.1 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 NIVEAUDELING / SELEKTION... 3 U5... 4 U6... 5 U7... 6 U8... 7 DEN MOTORISKE GULDALDER FRA U9 TIL U12... 8 U9 + U10... 9 U11... 11 U12... 13

Læs mere

Den blå tråd. Kastrup Boldklub

Den blå tråd. Kastrup Boldklub Den blå tråd Kastrup Boldklub Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 FORMÅL, VÆRDIER, OG VISION... 3 Formål... 3 Værdier... 3 Vision... 4 NIVEAUDELING OG SELEKTION... 4 OMKLÆDNING OG BAD... 4 GRUNDLÆGGENDE

Læs mere

Randers Sportsklub Freja Fodbold

Randers Sportsklub Freja Fodbold Randers Sportsklub Freja Fodbold April 2009 Overordnet målsætning: Randers Freja Fodbold At spille kombinationsfodbold på et så højt teknisk niveau, som spillermaterialet og spillernes alder tillader det.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Forord Fodbold er den største idrætsgren i Danmark. Dette betyder, at spillet og klubberne har en stor samfundsmæssig betydning i forhold til hvordan børn og unge udvikler

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

Kære trænere i SIF s børneafdeling

Kære trænere i SIF s børneafdeling Træningsmanual U8 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Sådan træner vi U-12

Sådan træner vi U-12 Sådan træner vi U-12 Kære børnetræner Hvert år myldrer små og store børn ud på de danske fodboldbaner. Alle håber de at have det sjovt, blive bedre fodboldspillere og generelt bare nyde legen med verdens

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016 Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Trænere Gustavo Molina Preben Holm Nielsen Mobil: 20677759 E-Mail:

Læs mere

Spillerudviklingsprogram.

Spillerudviklingsprogram. Spillerudviklingsprogram. Introduktion - HIKs fodboldmiljø rammer og målsætninger. I Hellerup Idrætsklub findes der en lang tradition for at børn, unge og voksne mødes og finder glæden ved at spille verdens

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U9 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer om

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder.

Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder. Træningsøvelser Træner Hold Telefon Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder. God træning! 1 Indholdet i en træning i KB Børnefodbold Retningslinjer for træningen Alle øvelser er med

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U7 U8

Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Driblinger Alle 1 bold pr. spiller Der laves en firkant hvor hver spiller har en bold, træneren tager også en bold så spiller kan se hvad der skal laves. Man starter

Læs mere

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i:

Fodboldforløb. Til teoridelen kan man tage udgangspunkt i: Beskrivelse: Dette er et fodboldforløb som er lavet til et idrætshold på b-niveau, men kan også bruges til c-niveau. Mange af spiløvelserne tager udgangspunkt i spillet 5 mod 5, da det kan være en fordel

Læs mere

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub Fra Ælling til Svane Børneafdelingen Køge Boldklub 1 Indholdsfortegnelse Værdier og målsætninger... 3 Rammer og organisation... 4 Legepladsen... 5 Byggepladsen 3:3... 5 Forældreopgaver... 6 Principper

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Kære børnetræner. Træning af børn i U-9. Motorisk træning

Kære børnetræner. Træning af børn i U-9. Motorisk træning Sådan træner vi U-9 2 Kære børnetræner Hvert år myldrer små og store børn ud på de danske fodboldbaner. Alle håber de at have det sjovt, blive bedre fodboldspillere og generelt bare nyde legen med verdens

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U8 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer om

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat Trænermøde 14.12.2009 19:00 21:00 Hørsholm HUI-Cafe Møde indkaldt af:brian Colberg Mødetype:Halvårsplanlægning Deltagere: Jørn, Thomas, Simon, Mathias og Brian Læs følgende: Referat TRÆNING Første træningsdag

Læs mere

RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE

RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE SPORTSLIG STRUKTUR PÅ VEJ MOD 2020 RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE BORUP FODBOLD Borup fodbold ønsker at være en attraktiv og rummelig klub for hele lokalområdet. Vi ønsker at være

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Træning af børn i U-7. Kære børnetræner

Træning af børn i U-7. Kære børnetræner Sådan træner vi U-7 Kære børnetræner Hvert år myldrer små og store børn ud på de danske fodboldbaner. Alle håber de at have det sjovt, blive bedre fodboldspillere og generelt bare nyde legen med verdens

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U7 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer om

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Håndbog for ungdomsafdelingen Bogense Gymnastik- & Idrætsforening DEN HVIDE LINIE

Håndbog for ungdomsafdelingen Bogense Gymnastik- & Idrætsforening DEN HVIDE LINIE Håndbog for ungdomsafdelingen Bogense Gymnastik- & Idrætsforening DEN HVIDE LINIE Formålet med denne håndbog er at beskrive opbygningen af børne- og ungdomsarbejdet og ideerne bag dette i BG & IF, samt

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Kære trænere i SIF s børneafdeling

Kære trænere i SIF s børneafdeling Træningsmanual U6 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Sådan træner vi U-10

Sådan træner vi U-10 Sådan træner vi U-10 2 Kære børnetræner Hvert år myldrer små og store børn ud på de danske fodboldbaner. Alle håber de at have det sjovt, blive bedre fodboldspillere og generelt bare nyde legen med verdens

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

DEN BLÅ TRÅD Karlslunde Fodbold

DEN BLÅ TRÅD Karlslunde Fodbold DEN BLÅ TRÅD Karlslunde Fodbold August 2013 Indhold Forord... 3 Klubbens organisation... 4 Faste aktiviteter... 5 Organisation af en årgang, roller og opgavefordeling... 6 De 10 forældrebud (DBU)... 7

Læs mere

Værdier, Holdninger og Handlinger i Nibe Boldklub

Værdier, Holdninger og Handlinger i Nibe Boldklub Værdier, Holdninger og Handlinger N.B. 1919 i Nibe Boldklub ndholdsfortegnelse 2 Forord 3 Værdier i Nibe Boldklub 4 Målsætning - Uddannelse 5 Organisation i Nibe Boldklub 6 God børne- og ungdomstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF Den Gule Linie Målet og Vejen Tekniktræning og talentudvikling i ØFC ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF 1918 Egedal Teknikmærke Egedal Teknikmærke er et begyndermærke, der i sin grundstruktur svarer til DBU s Bronzemærke,

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U12 teknisk træning 2016/2017

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U12 teknisk træning 2016/2017 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U12 teknisk træning 2016/2017 Jørgen Matthiesen, Carsten Schwaermer, Dennis Skipper, Jonas Sørensen, Hans Thomsen og Preben Holm Nielsen 2016-10-07 Trænere Jørgen

Læs mere

Dragør Boldklub: Venner og vindere, "Den Gule tråd"

Dragør Boldklub: Venner og vindere, Den Gule tråd Dragør Boldklub - Den gule tråd - en holdningsguide til en god årgang i Dragør Boldklub Dragør Boldklub: Venner og vindere, "Den Gule tråd" - En holdningsguide til en god årgang i Dragør Boldklub Indhold:

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN FORORD Træningsplanen er udarbejdet med henblik på at få en samlet og kontinuerlig beskrivelse af arbejdet i IF 92 s ungdomsafdeling. Træningsplanen er først og fremmest

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere