Pottemagerens Hus. Nyt fra. Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til. pottemagerens hus; Han sad og arbejdede. ved drejeskiven.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pottemagerens Hus. Nyt fra. Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til. pottemagerens hus; Han sad og arbejdede. ved drejeskiven."

Transkript

1 Nyt fra Pottemagerens Hus Pottemagerens Hus ved vinterdag 2009 Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til pottemagerens hus; Han sad og arbejdede ved drejeskiven. Vægterne, Lykkeskærvej Holsted. Tlf Pas på du ikke står satan imod, hvis situationen i virkeligheden er skabt af Gud. Corrie ten Boom sagde: Hver en erfaring Gud giver os, hver en person Han placerer på vores vej, er den perfekte forberedelse til en fremtid, kun Han kan se. Læs hele artiklen af Maria Zorba Nielsen på side 6. Ser du webtv fra Pottemagerens Hus? Lytter du til Den Varme Linje på UCB Radio? Her er stævnerne på PH for Se side

2 Når Gud er for os, hvem kan da være imod os? Rom.8:31. NYT FRA POTTEMAGERENS HUS Vægterne, Lykkeskærvej Holsted tlf (Else Käs) (Else Käs) Danske Bank: Reg Konto IBAN: DK SWIFT5-BIC: DABADKKK (Moses): Tlf (Moses) Internet: BESTYRELSEN FOR VÆGTERNE Karl Gulløv, Kolding Christian Schmidt, Kolding Moses Hansen, Holsted Georg Bertelsen, Horsens Lis Jensen, Kolding Jens Bæk, Grindsted DAGLIG LEDELSE: Moses Hansen Karen Christensen Lars Madsen Else Käs Layout: Else Käs Vægterne er en selvstændig forening. Vægternes arbejde opretholdes ved frivillige gaver. Hjælp os! Bliv medlem! For at I kære givere kan trække gaven til vores arbejde fra på jeres selvangivelse, SKAL Vægterne have MINIMUM 300 medlemmer pr. år. Det er tid nu til at betale sit medlemskab for Prisen er kun 50,- kr. Men vi må ikke trække gebyret fra din almindelige gave. Du SKAL sende 50,- kr. til Vægterne, som er mærket MEDLEM. Du må dog gerne give f.eks. 300, - kr. og skrive, at de 50,- kr er medlemsgebyr. SKAT undersøger vores regnskab, at disse ting er i orden. Så hjælp dig selv til at bevare skattefradraget - ved at hjælpe os med at skaffe 300 medlemmer ved indgangen til det nye år. Du kan benytte vedhæftede girokort til at sende din gave til arbejdet - og medlemsgebyret. På forhånd tak for hjælpen! Moses Hansen. Derfor tak til enhver glad giver. Side 2

3 Nyt fra Pottemagerens Hus Mange nye tiltag er gjort siden vi købte og startede Pottemagerens Hus for to og et halvt år siden. Gud har daglig vist os nåde - og sammen med jer venner, forbedere, partnere og støtter har vi skridt for skridt været i stand til udvide tjenesten. Det meste kommunikation foregår i dag gennem hjemmesider. Men da en del af vore venner og støtter ikke har computer, har vi besluttet, at vi MÅ være bedre til at sende et blad ud til jer, så I ALLE kan følge med i, hvad der foregår på og ud fra Pottemagerens Hus. Det blad bliver Nyt fra Pottemagerens Hus - i mindre størrelse end det tidligere Blæs Alarm. 1-2 gange om året sender vi bladet med posten til alle. Resten af tiden vil vi gerne nøjes med at sende det som fil til jer, der har - for at spare porto - som igen stiger. Jer uden får det sendt med posten. Derfor til alle jer, der har Vær venlig at sende os din , som vi vil anvende til at sende Nyt fra Pottemagerens Hus og takkeskrivelserne. Medlemsskab: Læs opfordringen på side 2 om at blive medlem - og årsagen dertil. Hjælp os til at have minimum 300 medlemmer ved indgangen til 2011,så vi kan bevare muligheden for fradrag. Kærlig pottemagerhilsen fra Moses + medarbejdere. Side 3.

4 FÆLLESSKAB Næste gang du ser en flok gæs på vej mod syd, kan du tænke over, hvad disse Guds skabninger har at lære os om fællesskab og indbyrdes støtte. I dag bliver der flere og flere ensomme mennesker i samfundet. Relationer går i opløsning. Konflikter skaber grænser, og de, som burde holde sammen, svigter hinanden. Men se på gæssene, som flyver i en V-formation. Det er værd at vide, hvad videnskaben har fundet ud af med hensyn til at flyve på den måde. Man har fundet ud af, at når hver enkelt gås basker med vingerne, skaber det en opdrift for den fugl, som kommer lige bagefter. Når fuglene flyver i V-formation, får hele flokken 71% større rækkevidde, end hvis gæssene fløj på egen hånd. Betyder det mon ikke, at mennesker, som vandrer i samme retning og holder fast i fællesskabet, kommer både hurtigere og lettere fremad, fordi de nyder godt af hinanden? Hver gang en gås falder ud af V-formationen og prøver at klare sig alene, får den straks mere luftmodstand. Da flyver den straks tilbage i formationen for at drage nytte af løftekraften fra gåsen lige foran. Hvis vi er ligeså fornuftige som gæs, holder vi os sammen med dem, som har bestemt sig for at drage i samme gode retning. Side 4

5 Når en ledergås bliver træt, trækker den sig bagud i formationen og lader en anden overtage føringen. Sagt med andre ord: Det lønner sig at veksle med hensyn til at tage føringen, hvad enten det gælder kristent arbejde eller gæs, som er på vej sydover. Gæssene bagved i formationen giver lyd fra sig for at opmuntre dem, der flyver foran og holder tempoet. Hvad siger vi, når vi råber fra den bageste række? Hvis en gås bliver syg, bliver såret af et skud eller af anden årsag falder ud af formationen, vil to af de andre gæs straks følge denne gås for at hjælpe og beskytte den. De bliver hos den syge, sårede eller trætte gås, indtil den kan flyve igen, eller til den dør. Kommer gåsen på vingerne igen, danner de to gæs deres egen formation, eller slutter sig til en anden flok gæs for at nå frem til den oprindelige gruppe. Hvis mennesker vidste, at vi kristne stod sammen på den måde, ville de nok vælte kirkens mure for at komme ind i varmen og blive en del af et sådan fællesskab. Naturen kan lære os meget om mange ting, bl.a. hvordan vi kan støtte hinanden i familien, i nabolaget eller i en kristen forsamling. Gæssene ved, at de har meget at vinde ved at stå sammen. De kender til at tage sig af dem, som flyver ind i vanskeligheder. Det gode og stærke fællesskab ejer værdier, vi for alt i verden ikke må miste. Side 5.

6 Side 6. Næring i ørkenen. Af Maria Zorba Nielsen, Sydney maria.kiwi@hotmail.com Jeg vil gerne dele noget omkring et emne, som ofte næsten er fy -fy at tale om i kristne cirkler, men som, dette til trods, rent faktisk er et bibelsk princip. Det drejer sig om ørkenvandringerne i vore liv. Ordbogen definerer ørken som følger: "Et goldt eller øde område... Et tomt eller forladt sted, en ødemark... En vildtvoksende, udyrket og ubeboet region... Det er også sådan, jeg altid har set på og forstået en ørken; men i september 2009 viste Gud mig noget andet. Vi var en herlig flok i Israel, hvor vi besøgte en kristen familie i en lille landsby tæt på den ægyptiske grænse. Landsbyen var mere eller mindre omringet af ørken, så det var også udsigten, de havde fra deres terrasse. Mens vi stod og nød udsigten, fortalte manden os, at der nogle år forinden havde været en længere periode med regn i ørkenen, og i løbet af kort tid var hele det område, der den dag så tørt og dødt ud, grønt og frodigt. Dette til trods, da regnen stoppede, blev alt igen, som vi kender en ørken, inden for meget kort tid. Den ægyptiske grænse Senere besøgte vi den ægyptiske grænse. Vores guide tog et klippestykke i hånden og sagde: "Disse klippestykker er overalt under overfladen i ørkenen, og det er på grund af dem, ørkenen blomstrer, når regnen falder". Man kan undre sig over, hvordan et klippestykke kan være kilden til liv, og det er her, det begynder at blive spændende. Der var et brunt lag om klippestykket. Det var faktisk mineraler, der er blevet trukket ud fra midten. Når regnen så falder, frigives mineralerne i jorden, hvilket forløser livet. Jeg kunne godt tænke mig at dele tre ting med jer, Gud viste mig i forbindelse hermed.

7 1. Placér dig selv korrekt i ørkentider Når man ser ud over ørkenen, er det virkelig svært at forestille sig noget vokse; men når de rette betingelser er til stede - når regnen begynder at falde, og ørkenen samtidig ligger der åben og modtagelig - begynder de skjulte mineraler at strømme ud i den tørstige jord, og de synlige frugter af ørkenen begynder at komme til overfladen og bringer liv til dem, der er afhængig af det. I 5. Mos. 30:11,14 står der flg.: Thi budet, som jeg i dag pålægger dig, er dig ikke ufatteligt og er heller ikke langt borte. Nej, Ordet er dig ganske nær, i din mund og i dit hjerte, så du kan handle derefter. Dvs. at ligesom mineralerne, der befinder sig under overfladen i ørkenen og bare venter på regnen, sådan er det med os. Vi har allerede budskabet inde i os. Vi skal bare placere os under Helligåndens regn, og Han vil være ansvarlig for væksten. Hvad vi har brug for til at opfylde kaldet i vore liv er allerede i vore hjerter; det skal bare drages ud af os og blive synligt. 2. I hver en ørken er der en skat at finde En af dem er Guds Ord! David Ortiz fortalte os, at det hebraiske ord for ØRKEN er MIDBAR, og at roden til dette er BAR, hvilket betyder ORD! Det blev en enorm åbenbaring for mig, at ORDET er roden eller fundamentet i ØRKENEN. Et af de begreber, der bruges i Biblen for ordet ord, er DABAR. Ordbogen definerer Dabar på denne måde: "Som Dabar er Guds ord det virtuelle konkrete udtryk for Hans personlighed. Gud er, hvad Han siger.... Som udtryk for Hans væsen og karakter er Herrens ord den øverste måde, hvorpå Gud gør sig kendt overfor sine skabninger. Ved et sådan ord blev verden bragt i eksistens og historien sat i gang. Herrens Dabar kan man stole på. Side 7.

8 Er det ikke fantastisk? Der midt i ørkenen ønsker Gud at afsløre sig selv gennem Hans ord og vise os, at Han kan stoles på. Efter at israelitterne var kommet ind i Det forjættede Land, ser vi i 5. Mos. 8:3 ét af formålene med deres lange ørkenvandring: "Han ydmygede dem ved først at lade dem sulte og derefter give dem manna, for at lære dem, at et menneske ikke lever af brød alene, men af hvert ord (DABAR), som Gud taler." Dette er det skriftsted, Jesus citerer første gang, Djævelen frister Ham i ørkenen. Han havde været fastende i 40 dage, så Han ville have været fysisk sulten, svag og træt; men fordi Han havde levet af Dabar - Guds væsen og karakter var Han fyldt op, stærk og vågen! Der er et citat, der lyder sådan her: Når livet tvinger dig i knæ, er du i den perfekte position til at bede! For jøden i det 1. århundrede symboliserede ørkenen kaos og uorden. Så Jesus ville absolut have været på sine knæ, hvor Han ville have bedt og levet af Dabar. 3. Stå ikke Djævlen imod hvis Gud er den, der bragte dig der Hvordan endte Jesus i ørkenen i første omgang? Lad os tage et kig på Mat. 4:1, "Da blev Jesus af Ånden ført op i Ørkenen for at fristes af Djævelen." Det græske udsagnsord, der er blevet oversat "fristes", kan også oversættes med "afprøve", som er, hvordan det er blevet oversat i 5. Mos. 8:2 hvor der står: "Og du skal komme i hu, hvorledes HERREN din Gud i disse fyrretyve år har ført dig i ørkenen for at ydmyge dig og sætte dig på prøve og for at se, hvad der boede i dit hjerte, om du ville holde Hans bud eller ej." Før Jesus blev ført ud i ørkenen, ser vi i Mattæus kapitel 3, at Han netop var blevet døbt og "officielt" havde modtaget sit kald til tjeneste. Derfor skulle Hans hjerte afprøves og bringes ind i en tilstand af dyb afhængighed af Gud, og den dag i dag takker vi Ham for resultatet, at Han var i stand til at modstå fristelsen og finde ind i den dybe afhængighed. Side 8.

9 Fordi Jesu ørken periode var en Gud ordineret oplevelse, ser vi resultatet af det i Luk. 4:14, "Og Jesus vendte i Åndens Kraft tilbage til Galilæa, og rygtet om Ham kom ud i hele det omliggende land." Vi kender hvorledes, at Jesus herefter trådte ind i tjenesten, og verden blev aldrig den samme. Kære venner, når selv Jesus måtte igennem en sådan ørkenvandring før det næste store skridt i Hans liv, hvor meget mere må vi ikke også tage del i vore ørkenvandringer for at få afprøvet vore hjerter og bringes ind i den dybe afhængighedstilstand af Gud? Konklusion Måske er det første gang, du hører dette emne præsenteret på denne måde. Måske har du hørt det før, men trængte til at få det frisket op. Uanset hvor du står henne, så håber jeg, at der er nogen, der er blevet opmuntret i dag over at finde ud af, at det er okay at gå igennem ørkenvandringer. Det er faktisk ikke bare okay, det er i virkeligheden nødvendigt en gang imellem, så at Gud kan ydmyge os, afprøve os og bringe os i knæ, hvor vi ikke kan gøre andet end at leve af Hans ord, som afslører Hans karakter. Læg dog mærke til at jeg sagde: at gå igennem ørkenvandringer. Dvs. det bibelske princip ligger ikke i, at nu da vi alligevel er i ørkenen, så kan vi lige så godt smide håndklædet i ringen og give op. Nej, du skal igennem ørkenen! Dette sker ved, at vi i vores golde, tørre, udsatte position placerer os i Helligåndens regn. Så vil livet igen begynde at strømme fra os på grund af, hvad Han allerede har placeret i os. Derfor: Placér dig selv korrekt i ørkentider. I hver en ørken er der en skat at finde. Stå ikke Djævlen imod hvis Gud er den, der bragte dig der. Den perfekte forberedelse Jeg vil gerne slutte med et citat fra Corrie ten Boom: Hver en erfaring Gud giver os, hver en person Han placerer på vores vej, er den perfekte forberedelse til en fremtid, kun Han kan se. Side 9.

10 Radio og webtv Gå ned til pottemagerens hus; der skal du få mine ord at høre. Sådan lød ordet til Jeremias, (Jer. 18:2) - og Ordet har ikke forandret sig. På og ud fra Pottemagerens Hus, Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted, skal Guds Ord lyde. Ja, vi er et bedehus. Men bønnen og Ordet hører sammen. De første troende holdt fast ved Ordet og ved bønnerne. (Ap.G. 2:42). Og ved fællesskabet. Vi har et stærkt fællesskab på PH. Både i hverdagen og ved stævnerne. Webtv og UCB radio Hver torsdag aften kl sender vi Den Varme Linje med Moses som studievært. Det er et direkte program med mulighed for at ringe ind for forbøn, kommentarer, spørgsmål og vidnesbyrd. Tlf DVL kan høres på følgende radio-frekvenser: Bornholm: FM 92,8 Mhz, 93,1 Mhz, 98,6 Mhz, 104,4 Mhz og 104,9 Mhz København: FM 103,4 Mhz / 88,9, FM 106,3 Mhz / 89,4 Holbæk: FM 104,7 Mhz Esbjerg: FM 93,5 Mhz Webtv kan ses på vores hjemmeside, hvor du trykker på webtv til højre i øverste bjælke og du er på. Fra stævner og Israel Vi sendte hver aften direkte webtv fra vore to rejser til Israel - og af og til sender vi direkte webtv fra vore stævner. Annoncering af disse udsendelser ses på vores hjemmeside og i Dagens Ord = Regnbuen. Kommende arrangementer på PH i 2011 Søndag den 16. januar kl Søndag på PH. Vi samles til fællesskab, lovsang og Guds Ord - og vi tager tid til at lytte til hinanden og være sammen. Vi spiser frokost sammen januar Bøn og faste på Pottemagerens Hus. Måske er det nyt for dig at faste. Hvad er det for noget? Kom og vær med og oplev noget nyt. Når vi står sammen og støtter hinanden, går det hele meget nemmere. Martin Bergsøe fra Bibelværkstedet i Nyk. Falster er med os. Side 10.

11 Søndag den 13. februar kl Søndag på PH. (Se side 10) februar Stævne med Anders Ova. Han taler levende om de tider, vi lever i, hvor du kommer til at se tidens dramatiske begivenheder i lyset af Guds Ord juni Pinsestævne. Vi får besøg af den kendte norske evangelist, Emanuel Minos. Ham der i 1968 nedskrev et syn, som en 90-årig dame i Valdres i Norge havde. Dengang lød det totalt utroværdigt. I dag er det meste gået 100% i opfyldelse. Afslutningen på synet er Jesu genkomst. Ca. 50 syngende, spillende og dansende nordmænd deltager i stævnet, som bliver både profetisk, festligt og farverigt juli Sommerstævne. Skønne dage med forkyndelse, lovsang, fællesskab, leg, udflugter m.m. Der vil være noget for alle aldre. Vi har et begrænset antal indendørs overnatningsmuligheder på Pottemagerens Hus. Til gengæld har vi næsten ubegrænset plads på vores dejlige campingplads med el, vand, toiletter og bad. Vi har også campingvogne, der kan lejes. Ellers kom med egen vogn eller telt - eller lej en campingvogn og få den bragt og stillet op på PH. Ellers findes der andre gode bosteder tæt på PH: Bed and breakfast, vandrehjem og hytter på campingpladser. Hør nærmere hos Else Käs. Alle måltider under stævnerne kan spises på Pottemagerens Hus. Når som helst Ellers er du/i hjertelig velkommen til at benytte Pottemagerens Hus når som helst til stille dage, anderledes dage, fornyende dage osv. Bo inden- eller udendørs og oplev, at PH er en stressfri zone. Israel Der vil i løbet af 2011 blive rejser til Israel, som i skrivende øjeblik ikke er nok på plads til at annoncere. Læs senere om rejserne på vores hjemmeside: - hvor du også finder mange videoer, Ugens Ord og Dagens Ord = Regnbuen. Regnbuen kan også aflyttes døgnet rundt på tlf Der vil rejserne til Israel også blive nævnt. Tilmelding og yderligere information hos: Else Käs Tlf (7 dage om ugen - næsten døgnet rundt) info@watchman.dk Postadresse: s Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted.S Side 11

12 TUSIND TAK! I Ef. 3:18 står der, at det er SAMMEN MED alle de hellige, at vi fatter bredden, længden, højden og dybden. Der er en bredde, længde, højde og dybde for Pottemagerens Hus, som vi kun har set lidt af endnu. Mere vil udfolde sig i de kommende måneder. Men det sker i takt med, at vi er SAMMEN MED jer derude i landet - og udlandet. Sammen med jer venner, forbedere, givere og partnere. Vi sender normalt et frisk takkebrev ud hver måned til dig/ jer, der støtter os økonomisk. Tillad os at spare portoen for november og december ved, at jeg her siger tusind tak for din/jeres økonomiske støtte. Jeres forbøn og støtte er uundværlig. På forhånd tak til enhver, der bruger vedlagte girokort til at sende en gave - også til at overføre 50,- kr. som medlemsgebyr. (Se side 2). På vegne af medarbejdere og bestyrelse ønsker jeg jer alle GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR. Kærlig hilsen, Moses. Side 12 Afsender: Vægterne Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1, marts 2013 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Regnbuen stadfæstet over PH. Jeg har sat min regnbue i skyerne. Den er tegn på mit evigt gyldige løfte til jer

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Kl. 11.00 Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Evangelium: Joh. 6,44-51 Pinsedag kom Helligånden over apostlene, og Peter holdt en brandtale.

Læs mere

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 1 Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 Åbningshilsen Trinitatis søndag, Hellig Trefoldigheds Fest. En søndag, hvor vi fejrer GUD, glæder

Læs mere

ibelong Er vi fælles om at være alene?

ibelong Er vi fælles om at være alene? ibelong Er vi fælles om at være alene? Formål: Teenagerne skal se, at de ikke står alene midt i deres liv med både op- og nedture. De er en del af et kristent fællesskab på flere måder. Forslag til programforløb:

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN 6. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Hvidbjerg v. Å Mattæus 19, 16-26 Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN De vidste det allerede i 1241, da jyske lov

Læs mere

Salmer: 679, Hvor er din verden rig; 61, 680. Tema: Den gode del. Evangelium: Luk. 10,38-42

Salmer: 679, Hvor er din verden rig; 61, 680. Tema: Den gode del. Evangelium: Luk. 10,38-42 Kl. 9.00 Burkal Kirke Salmer: 679, Hvor er din verden rig; 61, 680 Tema: Den gode del Evangelium: Luk. 10,38-42 Jesus havde nogle gode venner i landsbyen Bethania lige uden for Jerusalem. Det var de to

Læs mere

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv,

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv, 2.s.e.Helligtrekonger, den 14. januar 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10.- Tekster: 2.Mosebog 33,18-23; Johs. 2,1-11: Salmer: 403-434-22-447-315/319-475 P.H. Bartolin - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Pottemagerens Hus. Nyt fra

Pottemagerens Hus. Nyt fra Nr. 1 marts 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Billede taget 2010 ved Pottemagerens Hus Lukas 21:33 Himmel og jord skal forgå. Men mine ord skal aldrig nogensinde forgå. Vægterne, Lykkeskærvej 15 6670 Holsted.

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 1 Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 2 maj 2014 Nyt fra Pottemagerens Hus Læs på side 9 Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Nytår Se, hvor smukt og dejligt det er, når Guds folk er i harmoni med hinanden. Det er som den kostbare

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Pottemagerens. Nyt fra. For et barn er født og Han skal kaldes: Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evig Fader, Fredsfyrste. Es. 9: 5

Pottemagerens. Nyt fra. For et barn er født og Han skal kaldes: Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evig Fader, Fredsfyrste. Es. 9: 5 Nr. 4 december 2013 Nyt fra Pottemagerens For et barn er født og Han skal kaldes: Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evig Fader, Fredsfyrste. Es. 9: 5 Maria fødte sin søn, den førstefødte. Hun svøbte Ham

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Studie. Kristi genkomst

Studie. Kristi genkomst Studie 14 Kristi genkomst 77 Åbningshistorie Der er mange skilte, der får mig til at grine. Nogle skyldes trykfejl, der giver et helt andet billede end det tiltænkte, f.eks. Levende børn. Andre er bare

Læs mere

kasperbergholt.dk/jesus Kom og gi mig alle dine peng

kasperbergholt.dk/jesus Kom og gi mig alle dine peng Kom og gi mig alle dine peng Disposition 1. Vores briller 2. Bibelen om givertjeneste og forvalterskab 3. Givertjeneste og forvalterskab i praksis 4. Udfordringer ved givertjeneste og forvalterskab kasperbergholt.dk/jesus

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Studie. Døden & opstandelsen

Studie. Døden & opstandelsen Studie 13 Døden & opstandelsen 73 Åbningshistorie Et gammelt mundheld om faldskærmsudspring siger, at det er ikke faldet, der slår dig ihjel, det er jorden. Døden er noget, de færreste mennesker glæder

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 4. dec. 2014 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt I nat er jeres Frelser født i Davids by. Det er Messias, og Han er jeres Herre. Det vil være et tegn for jer:

Læs mere

Pottemagerens Hus. Nyt fra

Pottemagerens Hus. Nyt fra Nr. 2 maj 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Mattæus 24:39 De ænsede intet, før syndfloden kom og rev dem alle bort. Vi elsker Pottemagerens Hus. Alligevel forlader vi PH den 7. august for at drage ud på en

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Målet for vandringen er kærlighedens forening med Gud og et fuldt udfoldet liv i tjeneste for andre.

Målet for vandringen er kærlighedens forening med Gud og et fuldt udfoldet liv i tjeneste for andre. Kristuskransen En bedekrans i luthersk tradition Kristuskransens ophavsmand er den svenske biskop Martin Lønnebo, som har hentet inspiration fra den kristne mystik og Østens spiritualitet. Han oplevede

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11.

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1 Hvis der nogensinde har eksisteret et menneske, der har turdet kalde tingene ved rette navn, så er det Jesus. Han kaldte det onde for ondt. Satan for Satan. Det

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 2, juni 2013 Nyt fra Pottemagerens Hus En fyldt mødesal i Pinsen 2013 Du er vores Gud, og vi priser dig. Vi lovsynger dit herlige navn. 1. Kr. 29:13 Vi er kun gæster på besøg i denne verden, ligesom

Læs mere

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 1 4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 Åbningshilsen Den sidste søndag inden jul. Fire lys tændt, fylde, klar. Ja, og risengrød

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016 Kl. 9.00 Ravsted Kirke 745, 616; 680, 672 Kl. 10.00 Burkal 745, 680, 616; 534, 672 Tema: Rigdom Evangelium: Luk. 12,13-21 Rembrandt: Lignelsen om den rige mand (1627) "Spis, drik og vær glad!" Det var

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 57 Åbent spørgsmål Har du nogensinde oplevet, at hele din verden blev vendt på hovedet i løbet af et øjeblik? Hvad skete der? Åbningshistorie Forstår du, hvad jeg har gjort for

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål Rentemestervej 109 Discipel 24/7 2400 København NV CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål At vokse sammen i troen og i livet som discipel til Guds ære. I cellegrupperne ønsker vi at hjælpe hinanden til at

Læs mere

Palmesøndag 20. marts 2016

Palmesøndag 20. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Kristus kommer Salmer: 176, 57; 68, 59 Evangelium: Joh. 12,1-16 "Det forstod hans disciple ikke straks", hørte vi. De kunne først forstå det senere. Først efter påske og pinse,

Læs mere

21. søndag efter trinitatis

21. søndag efter trinitatis 21. søndag efter trinitatis Sneum kirke, søndag den 9. november kl.10.15-21.søndag efter trinitatis Gud Fader, Søn og Helligånd, du som er i himlen og på jorden, alle menneskers liv tilhører dig. Tak fordi

Læs mere

Præludium: De sidste frugter er faldet nu /Willy Egmose Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen: Nåde være med jer Kollekt Læsning Salme: 29:

Præludium: De sidste frugter er faldet nu /Willy Egmose Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen: Nåde være med jer Kollekt Læsning Salme: 29: Præludium: De sidste frugter er faldet nu /Willy Egmose Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen: Nåde være med jer Kollekt Læsning Salme: 29: Spænd over os Læsning Trosbekendelse Salme: 28: De

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Midfaste søndag 6. marts 2016

Midfaste søndag 6. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke 15, 41; 369, 13 (dåb) Kl. 14.00 Tinglev Kirke 30,298; 662, 31 Tema: Livets brød fuld tilfredsstillelse Evangelium: Joh. 6,24-37 "I can't get no satisfaction... Cause I try and I

Læs mere

Det, der først bliver opdaget, når det er for sent. For forsiden ser jo fin ud. Og det må være forsiden, der er sandheden. Eller hvad?

Det, der først bliver opdaget, når det er for sent. For forsiden ser jo fin ud. Og det må være forsiden, der er sandheden. Eller hvad? PRÆDIKEN SØNDAG DEN 11.MARTS 2012 3.SØNDAG I FASTEN VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: 2.Mos.32,7-10.30-32; Åb.2,1-7; Joh.8,42-51 Salmer: 4,390,341,155,217 Fader vor i høje sale, Kom din pagt

Læs mere

Helligånden er Guds ånd. Gud i mig

Helligånden er Guds ånd. Gud i mig Helligånden Helligånden er Guds ånd Gud i mig Hvem er Helligånden? Gud er Far, Søn og Helligånd - Gud Fader har skabt os - Gud Søn har frelst os - Gud Helligånd formidler det til os Tre-i-en-Gud (treenig

Læs mere

menneskets identitet: skabt i Guds billede helt umiddelbart: en særlig værdighed

menneskets identitet: skabt i Guds billede helt umiddelbart: en særlig værdighed Du gode Gud, jeg takker dig for livet, fordi jeg lever og er til i dag. Jeg rækker hånden ud mod livets gave og mod den kærlighed, der ligger bag. Du giver hele verden liv og ånde og holder gang i alle

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28 1 4.søndag i advent I. Sct. Pauls kirke 18. december 2016 kl. 10.00. Salmer: 90/gloria og 80/76,v.1-2/91//86/439/71/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /93. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens

Læs mere

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355 PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR 2011 1.SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355 Jeg er din barndoms gade Jeg er dit væsens rod. Jeg er

Læs mere

Prædiken til Anden juledag Sankt Stefans dag II. Sct. Pauls kirke 26. december 2017 kl Salmer: 123/464/102/122/124/439/114/129

Prædiken til Anden juledag Sankt Stefans dag II. Sct. Pauls kirke 26. december 2017 kl Salmer: 123/464/102/122/124/439/114/129 1 Prædiken til Anden juledag Sankt Stefans dag II. Sct. Pauls kirke 26. december 2017 kl. 10.00. Salmer: 123/464/102/122/124/439/114/129 Åbningshilsen Så er vi atter til julegudstjeneste. Vi kan ikke få

Læs mere

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige 20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige Tonen er skarp i dag. Konflikten mellem Jødernes ledere og Jesus stiger i intensitet. Det er den sidste hektiske uge i Jerusalem. Jesus ved, hvordan det

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet Nu ligger der et helt nyt år foran os, et der ikke er brugt, men klar til at blive taget af. Lad

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013

Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013 Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013 I denne folder tilbyder folk fra Aarhus Valgmenighed at undervise en aften i jeres klynge om emner, de brænder for, og som er helt centrale for den måde,

Læs mere

Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37]

Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37] Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37] Salmer: 736 Den mørke nat 637 Du som mætted tusind munde 319 Vidunderligst (Barnekow) 31 Til himlene rækker 736 Den mørke nat 298 Helligånden trindt

Læs mere

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis For ikke meget mere end et år siden stod jeg på en intensiv afdeling på Kolding sygehus sammen med min familie, vi stod omkring min bedstefar, vi havde

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh. Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.16,16-22 Der var ét billede i denne prædiketekst, som nogle her

Læs mere

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til.

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til. Tekster: Sl 84, Rom 12,1-5, Luk 2,41-52 Salmer: Evangeliet, vi lige har hørt åbner i flere retninger. Det har en dobbelttydighed, som er rigtigt vigtig ikke bare for at forstå dagens evangelium, men det

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728 Dengang jeg gik på pastoralseminariet for at skulle lære at være præst, fik jeg et godt råd af en af underviserne. Han sagde, at når man sidder og taler med et menneske, og samtalen går i stå, så skal

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen.

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen. 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 19. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/31/138/596//441/439/326/308 Uddelingssalme: se ovenfor: 326 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Prædiken til nytårsdag 2014 (II)

Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Aroskirken d. 1.1 2014 Læsetekster: Salme 90 og Jakob 4,13-17 Prædikentekst: Matt 6,5-13 Tema: Også i 2014 skal Jesus være Herre. Indledning Nytårsskifte. Eftertænksomhedens

Læs mere

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde!

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde! PRÆDIKEN TRINITATISSØNDAG 15.JUNI 2014 VESTER AABY KL. 9 (DÅB) AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es.49,1-6; Ef.1,3-14; Matth. 28,16-20 Salmer: 749,285, 674,364,355 Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde;

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr 3, sept.2013 Nyt fra Pottemagerens Hus Sommer i haven 2013 Se, hvor smukt og dejligt det er, når Guds folk er i harmoni med hinanden. Sal. 133:1 For jeg ved, hvilke planer jeg har for jer, siger Herren,

Læs mere

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 1 3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8. Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live!

Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8. Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live! Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8 Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live! AMEN Jeg plukkede dem langfredag da var de endnu ikke sprunget

Læs mere

Marts 2005 8 A A S E O G P E R

Marts 2005 8 A A S E O G P E R Marts 2005 Netop i disse uger har vi travlt med at arrangere Ordet og Israels sommerstævne, som skal finde sted på Djurslands Efterskole, og tilmeldingerne løber ind i en lind strøm. Sidste år var der

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1 februar 2014 Nyt fra Pottemagerens Hus Så lagde æslet sig ned på vejen, nu blev Bileam rasende. Han slog æslet værre end før, men i det samme gav Herren æslet mund og mæle. 4. mos.22: 27 Et æsel

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

hjulpet dem. Men Jesus tvister fortællingen, og tvinger den lovkyndige til at pege på samaritaneren som en, der skal elskes.

hjulpet dem. Men Jesus tvister fortællingen, og tvinger den lovkyndige til at pege på samaritaneren som en, der skal elskes. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 10. sept. 2017 HØST Kirkedag: 13.s.e.Trin/A Tekst: 3 Mos 19,1-2+9-18; Gal 2,16-21; Luk 10,23-37 Salmer: SK: Nu går vi glad * 447 * 730 * 729 * 728 LL: Nu

Læs mere

Jeg bygger kirken -3

Jeg bygger kirken -3 kirken - Bøn og fællesskab Mål: Kirken forbindes ofte med en bygning, men kirken er meget mere end det. Kirken består af mennesker. Kirken er til for, at vi kan have fællesskab med Gud og med hinanden.

Læs mere