Velkommen til Hornsyld Idrætsbørnehus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Hornsyld Idrætsbørnehus"

Transkript

1 Velkommen til Hornsyld Idrætsbørnehus Hjertet i bevægelse Hornsyld Idrætsbørnehus Bakkevej 20 A 8783 Hornsyld Tlf Tlf E mail: hibhv@hedensted.dk E mail Leder: lene.holm.andersen@hedensted.dk Hjemmeside:

2 Formålet med denne velkomstfolder er, at give kommende børn og forældre i Hornsyld Idrætsbørnehus et indblik i vores hverdag, pædagogik samt læreplan. Vores åbningstid. Mandag-torsdag kl fredag kl I er velkomne til at kontakte personalet, hvis I har behov for ændringer. Hvad er et Idrætsbørnehus? Et idrætsbørnehus er et børnehus, der er blevet certificeret til idrætsbørnehus gennem Dansk Idræts Forbund og Peter Sabroe Seminariet i Århus. Pædagogisk idræt er den teori vi arbejder med i børnehuset i samspil med pædagogikken. Vi er alle, via kursus, uddannet i pædagogisk idræt og nye medarbejdere får mulighed for, at komme på pædagogisk idræts kursus. Endvidere er en enkelt af personalet uddannet fra Peter Sabroe Seminariet med eksamen i pædagogisk idræt. Pædagogisk idræt er et overbegreb, der er sammensat af begreberne idræt, leg og bevægelse. Den tager udgangspunkt i det hele menneske og ikke i aktiviteten, blandt andet har den fokus på det fysiske, psykiske, sociale og det kognitive (sansning, intellektuel proces, tænkning). Vi benytter pædagogisk idræt som et redskab, til at opnå et pædagogisk mål. Huset og personalet. I vores afd. for de mindste børn er der to stuer. Kolbøtterne; en stue for de store tre årige og Trillerne; en stue for vuggestuebørn. Der er en pædagog og medhjælpere på hver stue. Stuerne deler en ekstra medhjælper, der springer mellem stuerne. Hos de større børn har vi tre stuer med plads til godt 20 børn på hver stue; Flikflakkerne, Vejrmøllerne og Springerne. Der kan være en pædagog og en medhjælper og/eller en studerende på hver stue. Vi har også en køkkendame, en leder, en souschef/afdelingsleder. Nogle gange har vi en støttepædagog i huset, hvis der er nogle børn, der har behov for ekstra opmærksomhed. Vuggestuen. Vores vuggestue kan rumme 12 børn. Stuen startede op i november 2011 og blev indrettet med nye legeredskaber og møbler, som er specielt designet til aldersgruppen. Vi har et krybberum med nye krybber, hvor I som forældre skal medbringe barnevognssele, dyne og pude. Stuen ligger centralt i huset og har sin egen legeplads, integreret i den store legeplads. Vi prioriterer at børnene får et godt tilhørsforhold til stuen og de voksne, hvor vi vægter nærvær og tryghed meget. I dagligdagen følger vi husets rytme, med enkelte undtagelser, se En hverdag i Hornsyld Idrætsbørnehus. Vuggestuebørnene går f.eks. ikke med i svømmehallen. Vores pædagogiske idrætsaktiviteter foregår både på stuen og i et bevægelses rum på Elværket, som er børnehusets nabo. På stuen leger vi bl.a. med bløde bolde, hvor de triller og kaster med dem og vi bruger også sang og rytme til at stimulere børnene. Stuens indretning ligger i sig selv, op til motoriske aktiviteter. Der er ikke tilvalgt madordning i børnehuset, I skal derfor medbringe madpakke og I vil blive tilbudt at være med i en forældrebetalt frugtordning, til eftermiddagsfrugten. Formiddagsfrugten giver børnehaven. Se Kostpolitik. Bleer skal I selv medbringe.

3 Uddannelsesinstitution/mentorinstitution. Vi modtager studerende fra Gedved og Jelling Seminarium. Nogle gange for et halvt år af gangen, andre gange i 3 mdr. Vi har ansatte med den korte vejlederuddannelse og nogle med den lange vejlederuddannelse, der er modulgivende indenfor den pædagogiske diplomuddannelse. En del af personalet har været på mentor uddannelse og vi er derfor mentorinstitution. Det betyder, at vi engang imellem har virksomhedspraktikanter o. lign. i praktik, der skal hjælpes til en afklaring af evt. kommende uddannelsesvalg, arbejdsområde osv. Opstart i Hornsyld Idrætsbørnehus. Alle vuggestue børn og 3 årige starter i vores afd. for de mindste børn. Barnets start i børnehuset er meget afhængig af dets personlighed. Nogle børn skal have en stille indkøring med Jer forældre på sidelinjen, andre børn starter med et kæmpe gå på mod og har slet ikke tid til at vinke farvel til mor og far. Derfor prioriterer vi samarbejdet med Jer forældre højt fra starten. Vi anbefaler Jer et forbesøg, hvor I sammen med Jeres barn får en rundvisning i Børnehuset, samt en snak med os om barnets start og vores forventninger til hinanden i samarbejdet. Dette besøg er en vigtig del for alle parter og ikke mindst for barnet, da børnehuset så ikke er helt ukendt, når det starter. Endvidere kan I på forbesøget få udleveret denne lille folder, information om sprogvurderinger samt stamkort og formularer til underskrift. Afd. for de mindste børn er vores modtager afdeling. Her starter alle børn i Hornsyld Idrætsbørnehus. Når børnene fylder 4 år eller er klar til det, rykker de videre til afdelingen for de største børn. Da vi er et børnehus med mange børn, har vi valgt denne struktur, da vi oplever, at de mindste børn derved får en mere rolig og tryggere start i børnehuset. Endvidere giver det, at skal videre fra afdeling til afdeling børnene mulighed for, at bryde personlige mønstre og opnå nye venskaber. Ligeledes udvikles deres personlighed, da der er større udfordringer i afdelingen for de større børn. Børnene bliver som regel et par centimeter højere af at komme op til de store. Når børnene skal videre er det i tæt samarbejde med Jer forældre og afdelingerne imellem. Børnene forberedes via fælles ture, besøg i hinandens afdelinger og evt. forældre møder hvor Jeres barns kommende stuepædagog vil være at møde. En hverdag i Hornsyld Idrætsbørnehus. Vi åbner kl der er morgenmad fra kl Når børnene bliver afleveret om morgenen, har de mulighed for at få morgenmad indtil kl Tirsdag og fredag er børnehusets 2 ugentlige aktivitetsdage med fastlage aktiviteter. Fra kl om tirsdagen og kl om fredagen svømmer vi i Hornsyld svømmehal. Samme dage fra kl laver vi pædagogisk idræt i Hornsyld Hallen. Stuerne skiftes til at gå i hal og svømmehal. Mandag, onsdag og torsdag har vi basisgruppe dage. Det betyder, at stuerne de dage selv planlægger aktiviteter. Det kan være alt fra ture ud

4 af huset, små grupper med et pædagogisk fokuspunkt, pædagogisk idræt i huset/legepladsen/puderummet, besøg hjemme hos nogle af børnene samt afholdelse af fødselsdage. Mellem kl får børnene frugt og vand. Ca. kl spiser børnene deres medbragte madpakke. Vi tilbyder mælk og vand. Fra ca. kl er vi på legepladsen. De dage hvor vejret er dejligt, er vi ude hele eftermiddagen, til børnene bliver hentet. De børn der har behov for at sove til middag, sover i dette tidsrum. Kl får børnene eftermiddagsfrugt som Frugtordningen står for (læs mere under Kostpolitik). Resten af eftermiddagen hygger vi på legepladsen, i køkkenet, på stuerne eller i vores skønne væksthuse. Skoleforberedelse samt overgang fra børnehave til skole. Det skoleår børnene fylder 6 år skal de starte i skole. Derfor forbereder vi de børn, der skal i skole med bl.a. at skulle lære at skulle sidde stille og fortælle, hvor gammel man er, hvad man hedder til fornavn og efternavn samt hvor man bor. Endvidere arbejder vi med Trin for trin, som er et pædagogisk redskab omkring emotionel og social læring for de 4-6-årige. Omkring november-december måned får I forældre mulighed for, at få en samtale omkring Jeres barns snarlige skolestart med stuens pædagog. Pr. 1. januar 2009 blev reglerne omkring skoleudsættelse skærpet. Derfor er samtalen ikke ment som en klarlæggelse af, om barnet er klar til skolestart eller ej, men nærmere en samtale om, hvordan vi sammen bedst muligt forbereder barnet til at skulle starte i skole. Hvis der er tydelige tegn på, at et barn rent udviklingsmæssigt ikke er skoleparat, går vi selvfølgelig i tæt dialog med Jer forældre om en evt. ansøgning om skoleudsættelse. Praktiske oplysninger der er rare at vide. Når Jeres barn kommer og går. Når I afleverer og henter Jeres barn, er det vigtig, at I henvender Jer til personalet, så vi kan krydse barnet ind og ud. Det giver også en god start på dagen for alle parter, hvis der lige bliver sagt godmorgen. Hvis andre end Jer forældre henter Jeres barn, skal I give besked om dette. Holder barnet fri eller er syg, skal I ringe til børnehuset inden kl Tøj. Jeres barn skal medbringe ekstra skiftetøj i børnehuset. Det er en god idé at tjekke jævnligt, om der mangler noget. Vi opfordrer Jer meget til, at skrive navn i ALT tøj også sko og støvler. I gennemsnit er der 5 børn, der hver vinter har de samme Ecco støvler i næsten samme størrelse. Derfor kan det give noget forvirring i garderoben, når alle 10 støvler ligger oven i hinanden uden navn i! Vi lærer børnene at holde orden på hver deres plads igennem projekter om oprydning o. lign. men da vi har rigtig mange sæt tøj og sko at holde styr på, er det altså lettest med Jeres hjælp også. Derfor vil vi gerne have, at I om eftermiddagen når I henter Jeres barn, rydder op på barnets rum (gerne sammen med barnet). Hver fredag skal Jeres barns rum tømmes, da der bliver gjort rent i garderoben den dag.

5 Forældreintranettet. Når Jeres barn er startet i børnehuset, vil I få udleveret et login til vores intranet. Her vil I kunne læse om de forskellige stuer, få diverse oplysninger, nyhedsbreve, tilmelde til ferier, samt læse om fremtidens aktiviteter og projektbeskrivelser. Hjemmesidens adresse er; Whiteboad/opslagstavler. Hver stue har to whiteboardtavler på væggen uden for stuen. Det er meget vigtigt, at I læser på disse hver dag. Her hænger vi nemlig diverse tilmeldingssedler, feriesedler, fødselsdagsinvitationer o. lign. Det er også her, I om eftermiddagen kan læse, hvad vi har lavet i løbet af dagen. Endvidere er det her, vi skriver, hvis børnene skal møde lidt før en dag pga. tur, fødselsdag osv. Der vil på tavlen hænge billeder af de voksne der er tilknyttet stuen. 3 mdr. samtaler/forældresamtaler. Når Jeres barn har gået i børnehuset i 3 mdr. indbydes I til en snak omkring barnets opstart, tilværelse i børnehuset samt udvikling. I denne snak tager vi udgangspunkt i vores læreplan og de 6 temaer. Det samme får I tilbudt efter 3 mdr. i afdelingen for de største børn. Som nævnt tidligere har I også mulighed for en samtale i forbindelse med skolestart. Sprogvurdering. (vi henviser til det materiale I fik ved Jeres barns start i børnehuset, hvor der er et stykke papir ang. sprogvurdering). Sprogvurderingen er et tilbud I kan vælge til eller fra men vi går selvfølgelig i tæt dialog med Jer forældre, hvis vi vurderer, at der er behov for en vurdering. Der er tre pædagoger der er uddannet til at sprogvurdere. Forældremøder. Hvert år har vi generalforsamling, med valg til bestyrelsen. Den dag mødes vi alle til fællesspisning i Børnehuset. Forældrearrangementer. (Vi henviser til vores årshjul, der kan findes på intranettet samt ophængt i huset). Forældrekaffe. Dette står forældrebestyrelsen for og det vil blive meldt ud via intra eller med opslag i huset. Arbejdsdag. Én gang om året eller efter behov, inviterer vi til arbejdsdag. Den dag trækker vi i arbejdstøjet og reparerer, maler, rydder op o. lign. i husene og på legepladserne. Vi slutter af med fællesspisning. Kostpolitik. Vi har en kostpolitik i børnehuset, hvor vi fokuserer på sunde madvarer og vaner. (Vi henviser til vores hjemmeside eller intranet, hvor kostpolitikken kan læses i sin fulde længde). Madpakker. Vi opfordrer Jer forældre til, at give børnene sunde madpakker med i børnehuset. Da vi er et idrætsbørnehus med et højt dagligt fysisk niveau, bruger børnene ekstra meget energi. Derfor har de behov for en masse vitaminer, fibre, proteiner og grønstager. Det er altid en god idé i den forbindelse at følge de 6 kostråd, men vi er gerne behjælpelige med forslag og idéer til madpakken. Vi opfordrer bestemt ikke til kiks, kage, slik og

6 sukkerholdigt yoghurt i madpakkerne, da dette giver en dårlig og kortvarig energi. Vi serverer mælk og vand til madpakkerne. Maddag. Hver fredag har vi maddag, hvor vores køkkendamer og personale sammen med børnene laver mad til os alle sammen. Børnene er medbestemmende omkring menuen og er med i hele madlavningsprocessen. Vi snakker meget med børnene om sund kost og hvor meget den sunde kost betyder for vores fysiske og psykiske velvære. Formiddagsfrugt. Om formiddagen serverer vi frugt og vand for børnene. Vi serverer alt fra pære, æbler, bananer til melon, kiwi og vindruer. Vi ønsker, at udvide børnenes frugt horisont og har derfor næsten altid to til tre forskellige slags frugt hver formiddag, børnene kan vælge imellem. Eftermiddagsfrugt/Frugtordingen. Forældrene har en frugtordning, der er styret af en kontaktperson. Det koster 50 kr. om måneden, der bliver indbetalt via bankoverførsel. Det er frivilligt at være med i frugtordningen. Hvis I vælger ikke at være med i ordningen, skal Jeres barn selv medbringe frugt til om eftermiddagen. Turmadpakke ved ture ud af huset. Når vi tager på ture med madpakker, er det en god idé at smøre en turmadpakke. Når I nu tænker, hvad er en turmadpakke skal I forestille Jer, at barnet skal kunne gå, sidde på en træstamme, måske sidde i et træ osv. imens det spiser. Derfor skal der ikke stå smørrebrød på madpakke menuen den dag. En turmadpakke er sparsom med remoulade, majonæse, makrel, hønsesalat og andet der kan fedte hele madpakken til. En turmadpakke kan bestå af to klapsammen madder med henholdsvis leverpostej og hamburgerryg, agurk og gulerodsstænger, en pakke rosiner og et stykke frugt. Til en turmadpakke hører der en turdrikkedunk med og i denne er der vand og ikke saftevand pga. hvepse o. lign. Fødselsdagsmenu. Hvad enten I holder Jeres barns fødselsdag i børnehuset eller derhjemme opfordrer vi til, at der kun serveres én usund ting. Det kan være lagkage, kagemand, kage, boller, flødeboller o. lign. Vi vil hellere gå hjem med frugt og grøntsager i maven end med en slikpose i hånden! Fødselsdage. Når Jeres barn har fødselsdag, holder vi det gerne i børnehuset, hvor barnet kan have noget med som kan deles ud. Vi tager også gerne hjem til barnet og holder fødselsdag. Vi laver sammen med de øvrige børn på stuen en gave til fødselsdagsbarnet. Sygdom. Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, må vi ikke modtage syge børn i børnehuset. Barnet skal være feberfrit og skal kunne indgå i børnehusets hverdag. Hvis Jeres barn bliver syg i løbet af dagen i børnehuset, kontakter vi Jer med henblik på, at barnet bliver hentet. Får vi tilfælde af smitsomme sygdomme, hænger vi opslag op ved stuerne. Vi må kun give livsnødvendigt medicin i børnehuset. Altså må vi ikke give øjendråber, Panodil, næsespray o. lign. Vi giver kun astmaspray ved anfald eller ved lægeordineret forebyggelse, dog kun i tæt dialog med Jer forældre. Hvis Jeres barn kommer på Penicillin kur, skal I vælge den kur, hvor barnet får medicin morgen og aften. Der kan I forældre nemlig selv give medicinen.

7 Legetøjsdag. Den første onsdag i måneden har vi legetøjsdag. Den dag må Jeres barn medbringe legetøj hjemmefra og tage med i børnehuset. Legetøjet der medbringes, skal være med navn og det skal kunne tåle at komme med udenfor. Alt legetøj der medbringes, er på eget ansvar! Ændringer. Vi vil meget gerne have besked ved ændringer af telefonnumre, adresse, hvem der må hente, ny arbejdsplads osv. Husk i den forbindelse ligeledes at ændre på intranettet. Udmeldelse. I har én måneds opsigelse fra Jeres barns plads i børnehuset. Udmeldingen skal ske pr. den 1. eller den 15. i måneden. Ønsker I at udmelde Jeres barn, skal I henvende Jer til Pladsanvisningen, hvor I får udleveret en udmeldingsblanket. Tavshedspligt. Alle ansatte har skrevet under på en tavshedserklæring og har derfor tavshedspligt om de oplysninger de måtte få gennem deres arbejde. Forældrebestyrelsen er ligeledes omfattet af tavshedspligten. Forældresamarbejde. Vi ønsker, for Jer og Jeres barn, at I får en god og tryg vuggestue og børnehave tid hos os. Vi vægter samarbejdet og en tæt dialog med Jer forældre meget højt. Det er derfor vigtigt, at I kommer til os, hvis I har spørgsmål, undren, kritik o. lign. Vi prioriterer dette meget og sætter gerne tid af til en snak om det, der fylder hos Jer. På denne måde kan vi ændre på nogle ting, samt forklare hvorfor vi gør, som vi gør. Vi ser frem til et godt og udviklende samarbejde. Med venlig hilsen Personalet i Hornsyld Idrætsbørnehus.

8 Leder: Lene Holm Andersen, Souchef: Lotte Wedel Lakjær, Afdelingsleder: Rikke Zacher Lessmann,

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Velkommen til Børneoasen Lind

Velkommen til Børneoasen Lind Velkommen til Børneoasen Lind Børnehaven Toftegården Mellemtoften 14, Lind Start i børnehaven Inden et barn starter i børnehaven snakker vi med de andre børn om, at der kommer et nyt barn, så både børn

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Regnbuens Vuggestue 2 Småfolket / Regnbuen er én 0-6 års daginstitution fordelt på 2 matrikler og vi er en del af Faxe kommunes Dagtilbud Vest. Småfolket er bygget i

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Småfolkets Vuggestue 2 Småfolket / Regnbuen er én 0-6 års daginstitution fordelt på 2 matrikler og vi er en del af Faxe kommunes Dagtilbud Vest. Småfolket er bygget i

Læs mere

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet Velkommen til Børnehuset Kære forældre! Velkommen til Pilehaven. Her er nogle praktiske oplysninger om vores hverdag som vi håber, vil være med til at gi en god start i børnehaven. I er altid velkommen

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN, KLOKKEBLOMST & KLUB 5 Børnehaven er normeret til 70 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 3 stuer, Engblommen, Klokkeblomst

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 1 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os meget til, at du skal begynde hos os og til at vi modtager dig De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Værd at vide om livet i børnehaven

Værd at vide om livet i børnehaven Værd at vide om livet i børnehaven BØRNEHAVENS ADRESSE Dybvad Børnehave Markedsvej 8 9352 Dybvad Alrum tlf. 51 15 86 18 Kontor tlf. 51 15 85 31 ÅBNINGSTIDER Mandag til torsdag 06.45 16.30 Fredag 06.45

Læs mere

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet www.omraade1.htk.dk/lindetraet Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset Lindetræet herunder Lindetræet afd. 2, som

Læs mere

Dagtilbudsdistrikt Syd. Værd at vide om livet i børnehaven

Dagtilbudsdistrikt Syd. Værd at vide om livet i børnehaven Dagtilbudsdistrikt Syd Værd at vide om livet i børnehaven BØRNEHAVENS ADRESSE Dybvad Børnehave Markedsvej 8 9352 Dybvad Alrum tlf. 51 15 86 18 Kontor tlf. 51 15 85 31 ÅBNINGSTIDER Mandag til torsdag 06.45

Læs mere

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen:

Kære nye forældre! Overgang mellem vuggestue og børnehave: Personalegruppen: Forældresamtaler: Kontaktperson: Information fra stuen: Kære nye forældre! Vi håber at I sammen med Jeres barn får nogle gode år her i Børnehuset Rosenkilden. Denne folder fortæller lidt om os, vores hverdag og hvordan vi arbejder. Heri står alle de praktiske

Læs mere

Velkomstbrochure. Regnbuens pædagogiske værdier: Kære forældre,

Velkomstbrochure. Regnbuens pædagogiske værdier: Kære forældre, Velkomstbrochure Kære forældre, Børnehuset Regnbuen Råbrovej 16 2765 Smørum Velkommen til vores børnehus Regnbuen. Når ens barns starter i daginstitution, er der mange oplysninger, man skal forholde sig

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Kostpolitik i Valhalla.

Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitikken er udarbejdet i tæt samarbejde mellem personale og forældreråd. Kostpolitikken skal sikre os opmærksomhed på madkultur, for de forskellige aldersgrupper, og til de

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os til at se dig. De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte telefonnummer til stuen er: Koden til indgangen

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Rødlundvænget Harlev J. Tlf

Rødlundvænget Harlev J. Tlf Velkommen til Børnehuset Børnehuset Pilehaven Rødlundvænget 35 8462 Harlev J Tlf. 87 13 83 46 Åbningstider: Mandag torsdag kl.6.30 kl. 17. Fredag kl.6.30-16.30 Vores hjemmeside finder I under http://aarhus.inst.dk.

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase.

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase. Kære Du skal snart starte i Børnehaven Bølgen, og du kan tro, vi glæder os til at møde dig og dine forældre. Inden du starter på, må du og din mor og far gerne komme på besøg. Det er en god ide, hvis din

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Velkommen til Gormsvej Slagelse

Velkommen til Gormsvej Slagelse Velkommen til Gormsvej 20 4200 Slagelse 58 52 02 02 Se mere på vores hjemmeside: www.slagelse.dk/soebjerggaard Velkommen Til Søbjerggård Børnehus Søbjerggård er en kommunal børnehave, indrettet i en gammel

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012

Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012 Sundheds- & kostpolitik for Herslev Flexinstitution 2011-2012 Sundheds- og kostpolitik for Herslev Flexinstitution I Børnehuset har vi valgt at sætte fokus på børnehavens kost- og trivselspolitik. Dette

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk

Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk Skyttevej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3250 www.hedemarken-skive.dk 1 Praktiske oplysninger: Vi er en integreret institution, normeret til 40 vuggestuebørn og 110 børnehavebørn. Åbningstider i Hedemarken: Mandag

Læs mere

Nyager SFO 1. Praktiske Informationer

Nyager SFO 1. Praktiske Informationer Nyager SFO 1 Praktiske Informationer April 2018 Velkommen men til forældre med børn i SFO1. Rigtig hjertelig velkommen til Nyager skoles SFO1. For at hjælpe jer og jeres barn med at få en god start i SFO,

Læs mere

Hvad indeholder mappen.

Hvad indeholder mappen. Hvad indeholder mappen. Velkommen Besøg i Naturbørnehaven inden start Barnets start i børnehaven Aflevering/afhentning Aflevering Morgenmad Afhentning Afkrydsning Sprogvurdering Forældresamtaler Bestyrelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder:

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Din kontaktperson hedder. Vi har aftalt at du og dine forældre kommer på besøg dag den / klokken. Det vil være

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave

Velkomstfolder. Vesterbjerggård Børnehave Velkomstfolder Vesterbjerggård Børnehave ÅBNINGSTID OG PERSONALE VESTERBJERGGÅRD BØRNEHAVE Vi er en børnehave med max 69 børn, fordelt på 3 stuer BLÅ STUE GUL STUE REGNBUEN Børnene er fra 2 6 år Gul stue

Læs mere

VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE.

VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE. VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE. Vi er en institution, som startede d. 24 april 1972, med plads til 75-80-85 heldagsbørn, 5 deltidsbørn og 10 busbørn i alderen 3-6 år. Pædagogiske mål og principper.

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 Børnehuset er en integreret institution, med børnehave og en skolefritidsordning. Vi er en mindre landinstitution, omgivet af marker og

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe Velkommen til Børnehuset Lillelund I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe 2 Inden opstart Det er godt at ringe og aftale et lille forbesøg, hvor jeres barn får set

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ For at få den bedste start som ny medarbejder i Børnehuset Frijsenborgvej, har vi her samlet nogle af de vigtige informationer som er væsentlig

Læs mere

Glidende overgang Lyshøj SFO

Glidende overgang Lyshøj SFO Glidende overgang 2015 Lyshøj SFO Velkommen til Glidende overgang - GLO GLO er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Lyshøjskolen i SFO 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene lære

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Formiddagen går dels med leg, som børnene selv får lyst til og forskellige aktiviteter, som vi tilbyder.

Formiddagen går dels med leg, som børnene selv får lyst til og forskellige aktiviteter, som vi tilbyder. En dag i børnehaven Dagen starter med morgenhygge i køkken/alrum. Institutionen tilbyder morgenmad fra kl. 06.45 til omkring kl. 07.30 til de børn, som har behov for det. Formiddagen går dels med leg,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores

Læs mere

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Underoverskrift Velkomstfolder Velkommen til Musik og bevægelsesbørnehaven: SpilLoppen Vi håber, at både du og dit barn bliver glade for og trygge

Læs mere

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen Hej Velkommen i Børnehuset Brillesøen Afd. Kærmosen & Tranekæret 1 Du skal gå i De voksne på din stue hedder: 2 Børnehuset Brillesøen www.brillesoen.albertslund.dk Afd. Kærmosen Tranehusene 75 2620 Albertslund

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail:

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail: VELKOMMEN I Børnehaven Vilstedvej 163 9670 Løgstør 99 66 85 55 Mail: legehuset@hotmail.dk Personalet Leder: Mette Souschef: Pædagog Majbritt Pædagog Annette Pædagog Lene Pædagog Janni Pædagog Boris Medhjælper

Læs mere