Idrætsbørnehaven Ta fat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Idrætsbørnehaven Ta fat"

Transkript

1 Velkommen til Idrætsbørnehaven Ta fat Idrætsbørnehaven Ta fat Idrætsvej Fredericia Tlf Pædagogisk leder: Afdelingsleder Ta fat: Åbningstider Mandag-torsdag kl Fredag kl

2 Velkommen i Ta`fat Vi byder hermed jeres barn og jer velkommen til Idrætsbørnehaven Ta fat. Vi glæder os og ser frem til et godt samarbejde, som vil være med til at skabe en god dagligdag her hos os i Ta fat. Vi håber, at vi med denne folder vil være med til at give jer de første nødvendige informationer om Idrætsbørnehaven Ta fat og dens dagligdag. Hvis I har spørgsmål, er I altid velkomne til at henvende jer til jeres barns gruppe/stue eller til ledelsen. Hvem er vi? Vi er en certificeret idrætsbørnehave med plads til 46 børnehavebørn i alderen 2 6 år, hvoraf 2 er inklusionspladser. En inklusionsplads er et specialpædagogisk tilbud til børn med socio-emotionelle problemstillinger. I Fredericia kommune har man i alt 10 inklusionspladser, hvoraf de 2 er placeret i Ta fat. Idrætsbørnehaven Ta fat og Idrætsinstitutionen Kastanjegården fusionerede 1. maj 2013, hvilket vil sige, at vi er én institution med to afdelinger. Ta fat har en unik fysisk placering bag ved Fredericia Idrætscenter, der giver mulighed for tæt samarbejde med det lokale idrætscenter. Her vænnes børnene til at være fysisk aktive så det bliver en naturlig del af deres hverdag. Børnene er delt op i 2 basisgrupper, Spilopper og Krudtugler. Ta fat har tre grupperum. Et tumlerum hvor det vilde liv udfolder sig med madrasser, ribber, klatrevæg og gynger ect. I legerummet har vi biler, biltæpper, lego, dukker, dukkehjørne, puslespil, tuscher og farver og mange andre ting. Men vi bruger også bare gulvet til at lege på. I værkstedet laver vi kreative ting, såsom at male, tegne etc. Vi bruger også værkstedet til at læse og bare slappe af i med fx massage og fodbad. Vi anvender gruppe rummene primært ved morgensamlingen, hvor vi gruppevis får frugt og fortæller om dagens aktiviteter. Mandag og tirsdag er aktiviteterne med ens basisgruppe enten på tur eller hjemmedag, og efter frugt onsdag og torsdag er aktiviteterne aldersopdelt på tværs af begge basisgrupper, hvor en gruppe er i hallen og en gruppe har hjemmedag. Fredag er begge basisgrupper hjemme, og der vil være forskellige tilbud, fx sprogklub, motorik hold, massage hold, bål aktivitet, månedens leg på legepladsen, cykeldag, løbetur eller storegruppe. Hvad er en idrætsbørnehave? En idrætsbørnehave er en børnehave, der er blevet certificeret til idrætsbørnehave gennem Dansk Idræts Forbund og Peter Sabroe Seminariet i Århus. Pædagogisk idræt er den teori, vi arbejder med i børnehaven i samspil med pædagogikken. Vi er alle, via kursus, uddannet i pædagogisk idræt, og nye medarbejdere får mulighed for at komme på pædagogisk idræts kursus.

3 Pædagogisk idræt er et overbegreb, der er sammensat af begreberne idræt, leg og bevægelse. Det tager udgangspunkt i det hele menneske og ikke i aktiviteten, blandt andet er der fokus på det fysiske, psykiske, sociale og det kognitive (sansning, intellektuel proces, tænkning). Vi benytter pædagogisk idræt som et redskab til at opnå et pædagogisk mål. Medarbejderne Af personale er vi 1 afdelingsleder/pædagog, 5 pædagoger, og 1 studerende. I forskellige perioder kan der være andre tilknyttet institutionen. Uddannelsesinstitution Vi modtager studerende fra Kolding Seminarium. Nogle gange for et halvt år af gangen andre gange i en kort periode på 32 dage. Vi har ansatte med den korte vejlederuddannelse og nogle med den lange vejlederuddannelse, der er modulgivende indenfor den pædagogiske diplomuddannelse. Vi har i perioder også virksomhedspraktikanter o. lign. i praktik, der skal hjælpes til en afklaring af evt. kommende uddannelsesvalg, arbejdsområde osv. Indkøring Barnets og forældrenes start i børnehaven er vigtig - den skal blive så tryg og smertefri som muligt. Derfor er det vigtigt, at I ringer og aftaler et besøg med primærpædagogen på barnets stue. Ved dette besøg vil vi spørge ind til barnets liv og levned, herunder væsentlige forhold som kan have betydning for barnets trivsel f.eks. allergi, sygdom, familieforhold. I vil også blive tilbudt en rundvisning og en kort orientering om børnehaven. Under besøget vil I hilse på personalet, og jeres kontaktperson informerer jer om vores hverdag. Vi vil tale om de forventninger, der kan være forbundet med at jeres barn starter i idrætsbørnehaven. Selve starten Vi vil opfordre til, at barnet får en gradvis tilvænning. Vi har valgt, at det i den første periode (1 uges tid) fortrinsvis er en fast voksen, der har den primære kontakt med barn og forældre. Derudover vil der tit være et stort barn på stuen, der gerne vil hjælpe til og vise til rette. En start kan se sådan ud Første dag: Mor eller far er med nogle timer i Ta fat. Anden dag: Mor eller far er med. Mor/far går op ad formiddagen og henter 1-2 timer senere, tager hjem efter frokost. Tredje dag: Barnet deltager i aktiviteter og bliver hentet efter frokost. Fjerde dag: Barnet deltager fuldt i dagen og bliver hentet efter aftale Og - så er det blevet almindelig hverdag. Vores erfaring siger, at det sjældent er godt at trække indkøringen i langdrag. Barnet genkender rytmen og rutinen i en Idrætsbørnehave fra dagpleje/vuggestue/børnehave. Visse børn vil i starten være lidt kede af at blive afleveret, så I er altid velkomne til at ringe for at forsikre jer om, at det hele går, som det skal.

4 En hverdag i Ta fat Ta fat åbner kl Når børnene bliver afleveret om morgenen, har de mulighed for at spise deres medbragte morgenmad i køkkenet indtil kl Mellem kl spiser vi formiddagsmad og holder samling på stuerne. Mandag og tirsdag har vi basisgruppedage. Det betyder, at stuerne de dage selv planlægger aktiviteter. Det kan være alt fra ture ud af huset, smågrupper med et pædagogisk fokuspunkt, pædagogisk idræt i huset, på legepladsen samt afholdelse af fødselsdage. Onsdag og torsdag er aktivitetsdage, hvor vi går i Fredericia Idrætscenter. Fredag er aktivitetsdag på tværs af grupperne, hvor børnene tilbydes fx fodbad, sprogklub, motorik hold, cykeldag, løbetur, bål på legepladsen, månedens leg på legepladsen ect. Ca. kl spiser vi vores frokost. Fra ca. kl er vi på legepladsen. De dage, hvor vejret er dejligt, er vi ude hele eftermiddagen, til børnene bliver hentet. De børnehavebørn, der har behov for at sove til middag, sover i dette tidsrum. Kl får børnene eftermiddagsmad. Resten af eftermiddagen hygger vi på legepladsen eller på stuerne. Ta fat lukker mandag torsdag kl og fredag kl Madpakker Madpakken sættes i et af køleskabene med skilt på (barnets gruppe) i køkkenet. Der skal være navn på madkassen, og muligvis et klistermærke barnet kan genkende. Det er ikke alle børn, der helt har styr på, hvilken madkasse de har med, og uden navn på er det umuligt for personalet at hjælpe børnene med at finde deres madpakke. Vi drikker vand til alle måltider, og har kun vand i vores drikkedunk. Vi anser barnets måltider som en væsentlig del af det gode børneliv. Maden skal indeholde en passende mængde energi, samt protein, fedt, kulhydrat, vitaminer og mineraler i mængder, der passer til aldersgruppen. Når dit barn har fødselsdag På stuerne fejrer vi børnenes fødselsdag i samarbejde med forældrene. På fødselsdage sættes et flag på barnets garderobe, og vi hejser flaget, så alle kan se, der er en der har fødselsdag. Vi synger fødselsdagssang og råber hurra. Hvis fødselsdagsbarnet gerne vil dele lidt ud, er man velkommen til at medbringe noget til formiddagsfrugt eller frokost, og helst ikke for sødt (meget gerne frugt, grønt eller brød).

5 Når dit barn er tørstigt Når dit barn er tørstigt i løbet af dagen, kan det gå i køleskabet i køkkenet og slukke tørsten ved sin drikkedunk. Det pædagogiske måltid - hvordan sætter vi spor Ethvert voksent menneske har erfaringer om stemningen, nære relationer, sanseoplevelser, følelser og traditioner omkring mad og måltider. Ud fra et pædagogisk perspektiv er mad og omsorg en fundamental forudsætning for et godt barneliv. Børn stimuleres gennem maden og opsamler oplevelser og kropserindringer gennem sine sanser og behov. Vi som voksne sætter gode spor hos børnene ved at skabe en hyggelig atmosfære og ved at være inspirerede og befordrende for samtalerne rundt om bordet. Det er vigtigt, at den voksne italesætter maden, synet, lugten, smagen og har en observerende rolle på det enkelte barn. Det er vigtigt, at maden indtages i en afslappet atmosfære, hvor der er plads til alle og til at være forskellige. Skoleforberedelse samt overgang fra børnehave til skole Det år, børnene fylder 6 år, skal de starte i skole. Derfor forbereder vi de børn, der skal i skole, med førskoleaktiviteter. Det kan være alt fra at lege med bogstaver og tal til at skulle sidde stille og fortælle, hvor gammel man er, hvad man hedder til fornavn og efternavn, samt hvor man bor. Vi kan afslutte med en længere tur i foråret inden glidende overgang begynder. Da vi er en tema-institution, betyder det, at vi modtager børn fra hele byen. Derfor tager vi ikke rundt og besøger skoler i foråret, men opfordrer forældrene til at besøge skolen med deres barn. Omkring oktober/november måned året før skolestart får I forældre mulighed for at få en samtale omkring jeres barns snarlige skolestart med stuens pædagog, hvis I eller vi ønsker det. Samtalen er ikke ment som en klarlæggelse af, om barnet er klar til skolestart eller ej, men nærmere en samtale om, hvordan vi sammen bedst muligt forbereder barnet til at skulle starte i skole. Hvis der er tydelige tegn på, at et barn rent udviklingsmæssigt ikke er skoleparat, går vi selvfølgelig i tæt dialog med jer forældre om en evt. ansøgning om skoleudsættelse. Praktiske oplysninger der er rare at vide Når jeres barn kommer og går Når I kommer og afleverer jeres barn, skal I via touchs skærmen indtaste, at jeres barn er kommet under den gruppe, jeres barn hører til. Her må I også gerne skrive hentningstidspunktet og hvem der henter. Når I henter jeres barn, skal I via touchs skræmen trykke, at jeres barn er gået hjem. Disse indtastninger er meget vigtige for os i dagligdagen, og vi bruger dem på følgende måde:

6 Når I har trykket ind, har vi et overblik over hvor mange børn, der er kommet Vi kan ud fra komme og gå hjem tidspunkt tage udgangspunkt i, hvilke aktiviteter børnene skal deltage i den pågældende dag. Er der sygdom/fravær blandt personalet, kan vi få et overblik over, hvor mange vikartimer der er brug for. Vi kan fortælle børnene, hvornår de ca. skal hjem, når de spørger. Ved både aflevering og afhentning er det vigtigt, at I har kontakt med en fra personalet. Afhentning af andre end forældrene Hvis jeres barn bliver hentet af andre end jer, skal vi have besked. Det gælder også, hvis barnet skal med en kammerat hjem og hentes af hans/hendes forældre. Så skriver I det i Tabulex. Vi må ikke udlevere til andre end jer eller de personer, der er anført i Tabulex, eller som I har givet besked om. Sygdom/fridage Hvis jeres barn bliver syg, vil vi bede jer om at skrive det i Tabulex og kontakte os, så vi kan orientere de øvrige forældre, hvis det er noget smitsomt, så vi kan hænge et opslag op om sygdommen. Vi vil også gerne have, at I skriver i Tabulex, hvis jeres barn holder ferie eller en fridag. Ferieperioder I skoleferieperioderne vil I blive spurgt, om jeres barn kommer og på hvilket tidspunkt - dette forgår også via Tabulex. For at vi kan udnytte vores personaleressourcer optimalt, er det vigtigt for os at vide, hvor mange børn der kommer, således at personalet kan afvikle ferie mv. på de tidspunkter, hvor der er færrest børn. Vi samarbejder med KastanjeGaarden i ferieperioderne. Der kan derfor være perioder, hvor vi samler personaleressourcerne i KastanjeGaarden, så Ta fats børn skal afleveres der. Der vil altid være kendt personale. Lukkedage Dagen efter Kr. Himmelfartsdag Dagene mellem jul og nytår. Forældre, der har brug for pasning på ovenstående dage, skal kontakte pædagogisk leder senest 1 måned før dagen. Der tilbydes behovspasning i en af institutionerne i distriktet eller i et andet distrikt. Grundlovsdag 24. december Disse to dage tilbydes der ikke pasning i andre institutioner i henhold til reglerne om lukkedage.

7 Tøj Jeres barn skal medbringe ekstra skiftetøj i Ta fat. Det er en god idé at tjekke jævnligt, om der mangler noget. Vi opfordrer jer meget til at skrive navn i ALT tøj, sko og støvler. I gennemsnit er der 5 børn, der hver vinter har de samme Ecco støvler i næsten samme størrelse. Derfor kan det give noget forvirring i garderoben, når alle 10 støvler ligger oven i hinanden uden navn i! Vi lærer børnene at holde orden på hver deres plads igennem projekter om oprydning o. lign. men da vi har rigtig mange sæt tøj og sko at holde styr på, er det altså lettest med jeres hjælp også. Derfor vil vi gerne have, at I om eftermiddagen, når I henter jeres barn, rydder op på barnets rum (gerne sammen med barnet). Rygsække Når vi tager af sted på tur, skal hvert barn have en rygsæk med til madpakke, drikkedunk, samt evt. regntøj. Vi opfordrer jer til at anskaffe en rygsæk, der sidder godt på ryggen, det vil sige at remmene kan spændes, så de ikke falder ud over skulderen, når barnet går. Hvis remmene falder ned, giver det en meget indskrænket bevægelsesfrihed for barnet. En ekstra god foranstaltning er en tværrem, som holder rygsækken på plads. Idrætstaske Børnene skal have en pose med idrætstøj med. Der skal være en bluse, et par shorts og nogle gymnastiksko. Posen skal ligge i barnets rygsæk den dag, vi er i hallen. Husk navn på tøjet/skoene, da personalet ikke kan huske, hvad børnene har med. Husk navn i ALT, tøj, sko, støvler, madkasse, taske osv. Garderober Vores garderober er ikke store, og der kan meget let opstå kaos, når 46 børn skal finde deres ting. Vi håber, at vi ved fælles hjælp kan holde orden. Hvis I mærker jeres barns tøj og sko, kan vi lægge det på plads, hvis vi finder det uden for garderoben. Vi vil opfordre jer til at rydde op i garderoberne hver dag. Tjekke om der er de ting, børnene skal bruge i løbet af dagen og tage evt. overskydende med hjem. Hvis I mangler noget, kan det være, at tøjet er kommet i tørreskabet, eller at det hænger på tørresnoren ved indgangen til Ta Fat. Der kan I så hente det og lægge det på plads. Husk at tage alt op fra gulvet og sæt det i jeres barns garderobe, når I går hjem, så vi kan få gjort rent. Når vi går på weekend eller ferier, skal I tømme garderoberne, så de kan blive gjort rene. Tøjet i det lille skab kan sagtens blive. Den sidste fredag i måneden bliver glemt tøj sendt til genbrug. Til sidst: Garderoben er jeres ansvar Mudder/fugtige sko Når vejret er vådt, skal I bruge de blå sokker til jeres sko eller tage dem af, så vi ikke får mudder/vand i hele huset. Børnene bruger gulvet til leg og aktivitet. De blå sokker står inde for døren og er magen til dem, man bruger i en svømmehal, hvis man ikke skal i vandet.

8 Tabulex Når jeres barn starter i Ta fat, skal I oprette jer på vores komme og gå system kaldet Tabulex. I forbindelse med jeres besøg får I udleveret en vejledning om, hvordan I opretter jer og kan bruge Tabulex. Som forældre skal I selv sørge for at ajourføre oplysningerne. På Tabulex vil I kunne læse om, hvad vi har lavet i løbet af dagen, få diverse oplysninger, nyhedsbreve, tilmelde til ferier, samt læse om fremtidens aktiviteter m.m. Endvidere er det også her, vi skriver, hvis børnene skal møde lidt før en dag pga. ture m.m. 3 mdr. samtaler/forældresamtaler Når jeres barn har gået i Ta fat i ca. 3 mdr. indbydes I til en snak omkring barnets opstart, hvordan jeres barn trives, og om der nogle ting I vil drøfte med os. I denne snak tager vi udgangspunkt i vores 4 fokuspunkter (fysisk, psykisk, social og kognitiv). Derudover tager vi også kontakt til jer, hvis vi har brug for en samtale, og I er velkomne til at gøre det samme. Samarbejdspartner Vi samarbejder med sundhedsplejen, tale-/hørekonsulenten og psykologen, som er tilknyttet vores distrikt. Herudover kan vi have aktiviteter i fællesskab med andre institutioner. Sprogvurdering Sprogvurderingen er et tilbud, I kan vælge til, hvis I føler jeres barn har sproglige vanskeligheder, sprogforståelse eller udtale. Vi går selvfølgelig i tæt dialog med jer forældre, hvis vi vurderer, at der er behov for en vurdering. Det er vores uddannede sprogvejleder i Ta fat, der foretager vurderingen. Vurderingen skal foretages, inden barnet fylder 3 år og 4 måneder. Forældremøde Hvert år i september/oktober måned har vi et forældremøde med valg til forældrerådet. Forældrearrangementer (Vi henviser til vores årshjul, der findes ved siden af Tabulex skærmen i køkkenet). Forældrerådet arrangerer foto en lørdag i foråret. Bedsteforældredag, som altid ligger torsdag op til Store Bededag. Sommer-/velkomst fest til alle nye og nuværende sidste torsdag i august. Vi har et jule gløgg arrangement, som altid ligger den første torsdag i december. Derudover vil der altid være mulighed for at deltage i jeres barns dagligdag ved forud indgået aftale.

9 Sygdom Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer må vi ikke modtage syge børn i Ta fat. Barnet skal kunne indgå i Ta fats hverdag. Hvis jeres barn bliver syg i Ta fat, kontakter vi jer med henblik på, at barnet bliver hentet. Får vi tilfælde af smitsomme sygdomme, hænger vi opslag op i døren. Vi giver kun medicin ved kroniske sygdomme som f.eks. astma og bronkitis. Skal jeres barn i en kort periode have medicin, kan lægen ordinere det sådan, at det kun skal gives to gange i døgnet. Tilskadekomst Hvis jeres barn kommer til skade i institutionen, kontakter vi jer for nærmere aftale. Hvis vi skal på skadestuen akut, benytter vi Brand og Rednings biler, som kører barnet og en ansat af sted. Er det ikke akut, afventer vi, at I kommer. Solcreme Når solen står højt, skal I smøre jeres barn ind fra morgenstunden. Vi vil så smøre dem ind til frokost. Vi bruger solcreme fra Matas. Kontakt os ved evt. allergi etc. Legetøj Børnene må gerne have legetøj med i Ta`fat. Det er dog på eget ansvar, så tænk over det, når barnet vælger at have noget med. En god ide er at skrive navn på, så kan personalet ligge det på plads, hvis de finder det, når der ryddes op. For nogle børn er det en stor tryghed at have et stykke legetøj med hjemmefra f.eks. en bamse. Cykeldag Når vi har cykeldag, skal børnene medbringe deres egen cykel, løbecykel, løbehjul osv. Husk at medbringe egen cykelhjelm. Cyklerne parkeres ved hegnet. Ændringer i jeres kontaktoplysninger Vi vil meget gerne have besked ved ændringer af telefonnumre, adresse, hvem der må hente, ny arbejdsplads osv. Ænding af modul eller udmeldelse Fra januar 2015 har Fredericia Kommune indført digital udmeldelse af børn fra dagtilbud og fritidsområdet. Hidtil har I skullet henvende sig til lederen for at udmelde jeres barn, men fremover skal det foregå digitalt via Hvis I har behov for hjælp og vejledning i at bruge de digitale løsninger, er I altid velkommen til at henvende jer i Borgerservicecentret på Rådhuset. Husk da at medbringe jeres NemId. Der er også hjælp at hente ved at ringe til Nemkontakt på telefon Udmeldelsesfristen på to måneders varsel til den 1. i en måned ændres ikke i forbindelse med den nye procedure. Hvis man overgår fra ét kommunalt tilbud til et andet, fx fra børnehave til SFO, vil udmeldelsen af det gamle tilbud ske automatisk - ligesom det sker i dag.

10 Ønsker I at ændre jeres modul, skal I fortsat kontakte lederen i den enkelte daginstitution eller fritidstilbud. Tavshedspligt Alle medarbejdere har skrevet under på en tavshedserklæring og har derfor tavshedspligt om de oplysninger, de måtte få gennem deres arbejde. Forældrerådet og -bestyrelsen i distriktet er ligeledes omfattet af tavshedspligten. Forældresamarbejde Vi ønsker for jer og jeres barn, at I får en god og tryg børnehavetid hos os. Vi vægter samarbejdet og en tæt dialog med jer forældre meget højt. Det er derfor vigtigt, at I kommer til os, hvis I har spørgsmål, undren, kritik o. lign. Vi prioriterer dette meget og sætter gerne tid af til en snak om det, der fylder hos jer. På denne måde kan vi ændre på nogle ting, samt forklare hvorfor vi gør, som vi gør. Endnu engang velkommen Vi ser frem til et godt og udviklende samarbejde. Med venlig hilsen Medarbejderne i Idrætsbørnehaven Ta fat.

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet www.omraade1.htk.dk/lindetraet Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset Lindetræet herunder Lindetræet afd. 2, som

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Velkommen til SFO Firkløveren.

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet Velkommen til Børnehuset Kære forældre! Velkommen til Pilehaven. Her er nogle praktiske oplysninger om vores hverdag som vi håber, vil være med til at gi en god start i børnehaven. I er altid velkommen

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave Det er en god måde at opleve stemningen, tonen og alle vores skønne aktiviteter, og du kan spørge ind til vores daglige

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

A-Z folder for Klintholm

A-Z folder for Klintholm A-Z folder for Klintholm Klintholm Aktiviteter udenfor huset. Skal en børnegruppe på tur ud over det sædvanlige, bliver det skrevet på tavlen. Alle aktiviteter foregår som udgangspunkt i børnehavens åbningstid.

Læs mere

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner.

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner. Praktiske oplysninger Åbningstider: Mandag torsdag: 6.25 17.00 Fredag: 6.25 16.50 I morgen- og eftermiddagstimerne vil børnehaven og småbørnsgruppen være samlet i institutionen. Organisering: Vi er organiseret

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl.

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Vi ønsker, at jeres barn vil få en dejlig tid i vuggestuen. Vi håber desuden, at I vil få glæde af denne forældrefolder, hvor I bl.a. kan læse om vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 1 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 1 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen.

Velkommen: Med denne folder vil vi fortælle om Børnehusets børnehavedel, så vi ved fælles hjælp kan få et godt samarbejde i dagligdagen. Velkommen: Vi vil gerne byde Jer velkommen i Børnehuset Vestbyen. Det er vores mål, at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for alle. Vi forventer en

Læs mere

Værd at vide om livet i børnehaven

Værd at vide om livet i børnehaven Værd at vide om livet i børnehaven BØRNEHAVENS ADRESSE Dybvad Børnehave Markedsvej 8 9352 Dybvad Alrum tlf. 51 15 86 18 Kontor tlf. 51 15 85 31 ÅBNINGSTIDER Mandag til torsdag 06.45 16.30 Fredag 06.45

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Åbningstider: Mandag fredag 6:

Åbningstider: Mandag fredag 6: Den Grønne Kile er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os meget til, at du skal begynde hos os og til at vi modtager dig De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte

Læs mere

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er respekt, udvikling, trivsel, engagement, nærvær Telefonnr. Hoved nr. 76 16

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Børnehaven Spiloppen Århusgade 61 9900 Frederikshavn Tlf.: 98 42 53 42

Børnehaven Spiloppen Århusgade 61 9900 Frederikshavn Tlf.: 98 42 53 42 Børnehaven Spiloppen Århusgade 61 9900 Frederikshavn Tlf.: 98 42 53 42 1 Indholdsfortegnelse Forord Vores adresse Åbningstider Nye børn - nye forældre Målsætning Vore mål og ønsker Forældresamarbejdet

Læs mere

Daginstitutionen Tumlehøj

Daginstitutionen Tumlehøj Daginstitutionen Tumlehøj Velkommen 1 Velkommen i Daginstitutionen TUMLEHØJ At starte i en daginstitution og skulle tilpasse sig en masse nye ting, kan være svært. Barnet skal omgås mange børn og voksne

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

TSFO Skoleåret 2019/20

TSFO Skoleåret 2019/20 T TSFO Skoleåret 2019/20 TSFO på Auning Skole Velkommen i TSFO TIDLIG SFO modtager pr. 01.04.19 de børn, der skal starte i 0. klasse på Auning Skole pr. august 2019. Vi er en storbørnsgruppe sammensat

Læs mere

2010/2011 Skolefritidsordningen ved

2010/2011 Skolefritidsordningen ved 2010/2011 Skolefritidsordningen ved Grundlagt 1898 Hovedgaden 47, 4270 Høng Information SFO: Direkte telefonnummer er 5884 1775 Høng Privatskole Hovedgaden 47 4270 Høng SFO Skolefritidsordning modtager

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse

Mælkebøtten - Børn i bevægelse. Velkomstfolder. Mælkebøtten - Børn i bevægelse Velkomstfolder Mælkebøtten Kære nye forældre! At begynde i børnehave kan give anledning til mange spørgsmål. Derfor har vi valgt, at lave denne velkomstfolder, der giver Jer et generelt indblik i barnets

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Børnehave

Velkommen til Glyngøre Børnehave Velkommen til Glyngøre Børnehave En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen i Nim Børnehus Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Revideret juni 2016 Velkommen Velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og Børnehus. Med denne folder, ønsker vi at give jer forældre

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Hvad indeholder mappen.

Hvad indeholder mappen. Hvad indeholder mappen. Velkommen Besøg i Naturbørnehaven inden start Barnets start i børnehaven Aflevering/afhentning Aflevering Morgenmad Afhentning Afkrydsning Sprogvurdering Forældresamtaler Bestyrelse

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

PRAKTISK PJECE ALSVEJ

PRAKTISK PJECE ALSVEJ PRAKTISK PJECE ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode år her

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Velkommen til Sneslev Landbørnehus Velkommen til Sneslev Landbørnehus Natur` ligvis Adresse: Haslevvej 379 4100 Ringsted tlf. 57627000 Mobil: 41196577 Mail: kan@ringsted.dk Åbningstider: Vi har åbent mandag torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads er 3950,-/mdr.

Læs mere

TOFTHØJSK. Velkommen i Tofthøjskolens DUS

TOFTHØJSK. Velkommen i Tofthøjskolens DUS TOFTHØJSK LEN Velkommen i Tofthøjskolens DUS Side 2 Velkommen til nye børn Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Tofthøjskolens DUS. Vi håber, vi vil få et godt samarbejde omkring

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads pr. 1/1-2019

Læs mere

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer. Langhøj Dagtilbud Mariehønen Integreret vuggestue og børnehave Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.dk http://langhoej.struer.dk Velkommen i Langhøj Dagtilbud, Mariehønen. Når

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Dagtilbudsdistrikt Syd. Værd at vide om livet i børnehaven

Dagtilbudsdistrikt Syd. Værd at vide om livet i børnehaven Dagtilbudsdistrikt Syd Værd at vide om livet i børnehaven BØRNEHAVENS ADRESSE Dybvad Børnehave Markedsvej 8 9352 Dybvad Alrum tlf. 51 15 86 18 Kontor tlf. 51 15 85 31 ÅBNINGSTIDER Mandag til torsdag 06.45

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os til at se dig. De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte telefonnummer til stuen er: Koden til indgangen

Læs mere

Thunfiskens ABC. Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken. I denne pjece kan du læse om:

Thunfiskens ABC. Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken. I denne pjece kan du læse om: Thunfiskens ABC Regler og politikker for Børnehuset Thunfisken I denne pjece kan du læse om: Skiftetøj Fejring af fødselsdage Måltider i institutionen Legetøjsfredag Sygdom Legeaftaler Afleveringstidspunkt

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt...

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt... INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN Børnehavens adresse side 2 Børnehavens email og hjemmeside. side 2 Åbningstider side 2 Bestyrelsen.. side 2 Personalet side 3 Antal børn side 4 PRAKTISKE OPLYSNINGER Betaling

Læs mere

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf VELKOMMEN I DAGMARASYLETS BØRNEHAVE DAGMARSGADE 6 4100 RINGSTED Tlf. 57627170 E-mail: ans@ringsted.dk Kære og dine forældre. Vi glæder os til at lære jer at kende. Vi vil gerne fortælle jer lidt om vores

Læs mere

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn.

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere