Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 20.maj 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 20.maj 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:"

Transkript

1 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ekstraordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 26. maj 2014, Bragesvej 18, 4100 Ringsted, kl , Forplejning smørrebrød, kaffe/te/vand. Deltagere: Johnny Dahlgaard, Formand Per Nørhave, Næstformand Britta Nielsen, Bestyrelsesmedlem Kristian Schou, Bestyrelsesmedlem Niels Conradsen, Bestyrelsesmedlem Esben Fløytrup, Bestyrelsesmedlem Søren Jakobsen, Bestyrelsesmedlem Janne Hansen, Direktør Selskaber: Ringsted Forsyning A/S, cvr.nr Ringsted Vand A/S, cvr.nr Ringsted Spildevand A/S, cvr.nr Ringsted Centralrenseanlæg A/S, cvr.nr Ringsted Kraftvarme A/S, cvr.nr Ringsted Fjernvarme A/S, cvr.nr Med følgende Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og indkaldelse 2. Konstatering af tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsernes beslutningsdygtighed

2 3. Godkendt referat af 8. april 2014 vedlagt. 4. Orientering fra Formanden 5. Revisionsbemærkning 6. Økonomisk rapportering, - Fremlæggelse af kvartalsregnskaber for selskaberne, Ringsted Forsyning A/S, Ringsted Vand A/S, Ringsted Spildevand A/S, Ringsted Centralrenseanlæg A/S, Ringsted Fjernvarme A/S og Ringsted Kraftvarmeværk A/S Indstilling Direktøren indstiller at orienteringen tages til efterretning. 7. Budgetforøgelse i anlægsbudgettet for Ringsted Vand A/S: Indledning I forhold til behandlet Budget for anlægsarbejder til udførelse i 2014, er der tilkommet nye opgaver, som ikke er indeholdt i det godkendte anlægsbudget for 2014, disse fremlægges særskilt og til godkendelse: Beskrivelse: Brorenoveringer I Ringsted Kommune: I forbindelse med, at Ringsted Kommune skal renovere broer ved Bøstofte, Havbyrdvej, Mulstrup Møllevej og Vængegårdsvej, har Ringsted Vand A/S undersøgt de eksisterende vand- og kloakledninger ved disse lokaliteter. Brorenoveringen skal udføres sommer/efterår 2014.

3 Ringsted Vand A/S har gennemgået de ovennævnte lokaliteter og konstateret på baggrund af ombygningen af broerne, at de eks. vandledninger Ø160 PVC og Ø400 PVC ved Mulstrup Møllevej og Havbyrdvej skal omlægges. Ledningerne er fra ca og vurderes til at være meget sårbare og skrøbelige. Derfor vil Ringsted Vand etablere nye PE ledninger ved boring under åen. Omlægningsomkostninger for de ovennævnte ledninger vil beløbe sig til ca kr. excl. moms. Renovering af kloakledninger i forbindelse med Etape 2 Teglovnsvej: Og i forbindelse med, at Ringsted Forsyning A/S er i gang med at renovere vand- og kloakledninger ved Teglovnsvej Etape 2, medtages en del af Bøllingsvej, i den forbindelse vil Ringsted Vand A/S udskifte de resterende 80 m ved Bøllingsvej inkl. stik. Anlægsomkostningen vil beløbe sig til ca kr. excl. moms.

4 Renovering af vandledning ifm. udskiftning af fjernvarmeledning Søndervang: Ringsted Fjernvarme A/S er i gang med at udskifte den gamle fjernvarme transmissionsledning fra Søndervang til Mellem Broerne. Det er konstateret, at de eksisterende vandledninger Ø90 PVC og Ø80 eternit ligger i vejen for den nye fjernvarmetracé. I den forbindelse er det nødvendigt at omlægge ovenstående vandledninger. De nye vandledninger ønskes etableret i en fællesgrav sammen med fjernvarme og omkostninger for etablering af ca. 280 m hovedledning inkl. stik vil beløbe sig til kr. excl. moms. Økonomi Anlægsbudget for vandforsyningen: budget 2014 Forøgelse af budget Teglovnsvej etape Omlægning ved RK broprojekter Omlægning ved Søndervang fjernvarmeprojekter Forøgelse af anlægsbudget 2014 i alt 1,0 mio. kr. Vurdering: Ingen

5 Indstilling Direktøren indstiller: - at bestyrelsen for Ringsted Vand A/S godkender projektudvidelserne samt tilhørende budget - at anlægsbudgettet for 2014 forøges med 1 mio. kr. grundet ovenstående projektudvidelserne 8. Budgetforøgelse, investering i nyt beluftningsudstyr Sneslev renseanlæg : Indledning: Med baggrund i et akut nedbrud af beluftningsudstyret på Sneslev renseanlæg (installeret 1987), er der behov for et, ikke planlagt indkøb af nyt beluftningsudstyr. Anlægget kører i øjeblikket med en nødbeluftning, og fungerer som hidtil, men denne situation er ikke holdbar på længere sigt. Der er foretaget er screening af markedet og det vurderes, at der kan foretages en udskiftning uden at måtte stoppe anlægget under udskiftningen, således at anlæggets drift kun bliver forstyrret minimalt. Det kan oplyses at et stop og en tømning af anlægget er meget omkostningstungt. Det indstilles til bestyrelsen at anlægsomkostningen tilskrives som en ekstra bevilling. Økonomi: Specifikation: Indkøb af beluftningsudstyr (12 * kr.) Konstruktion af beluftningsrammer Rørarbejder (incl. materialer) Ny blæser Ny omrører Egne timer Uforudsette omkostning I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. Vurdering: Denne investering er nødvending for at sikre en forsat stabil drift, og sikre anlæggets kravoverholdelse.

6 Med det nye beluftningsudstyr vil der ske en væsentlig forbedring af anlæggets driftsøkonomi, da det nye udstyr er en væsentlig mere økonomisk i drift. Besparelsen er ikke efterregnet på nuværende tidspunkt, men vil skønsmæsigt sænke anlæggets elforbrug med min %. Indstilling: Direktøren indstiller, - at bestyrelsen for Ringsted Centralrenseanlæg A/S godkender projektudvidelsen samt tilhørende - at anlægsbudgettet for 2014 forøges med 0,4 mio. kr. grundet ovenstående projektudvidelse 9. Budgetforøgelse på opgave i Fjernvarmeforsyningen: 2 nye kedelstyringer på Central Nord Indledning Denne sag handler om forøgelse af budget pga. en udvidelse af opgave løsningen. Beskrivelse Bestyrelsen for Ringsted Forsyning A/S har for budgettet 2014 bevilliget kr til 2 nye kedelstyringer på Central Nord. Udskiftning af kedelstyringer er nødvendige, da eksisterende styringer ikke fungerer længere mht. iltstyring og gasindtag til kedlerne. Opgaven ønskes udvidet til også at omfatte 2 nye kedelbrændere samt udskiftning af eksisterende el-tavler, i den forbindelse øges budgettet med kr. Årsag for udvidelsen: Nuværende brændere og elforsyningstavler, årgang 1984, trænger til udskiftning på grund af slidtage og manglende funktionsdygtighed NOx udledningsværdien på de gamle brændere er dårlig i forhold til nye brændere. Det betyder, at klimabelastningen fra kedlerne kan formindskes 10 %, hvis vi skifter til nye brændere. Besparelse i NOx afgift er kr ved nuværende kørselsforbrug på kedlerne. Iltstyring på de gamle brændere virker ikke. Med de ny brændere får vi en iltstyring, hvor gasmængden afmåles præcis, i forhold til iltoverskuddet. Det giver en mere mulighed for en mere præcis belastning af kedlerne, end i dag. I forholdet til kapacitetsudnyttelsen af halmkedlerne vurderes en merudnyttelse af halmkedlerne til

7 en værdi af kr pr. år. Det betyder en mindre klimabelastning og en bedre økonomi. At integrere nye brændere med en ny kedelstyring, giver en god, teknisk integreret løsning. Synergi besparelse ved en samlet integreret løsning vurderes til 20 %. Økonomi Oprindelig budget: 2 nye kedelstyringer på Central Nord: kr Merudgift ifm. etablering af 2 nye brændere og eltavle kr I alt hæves budget til kr Besparelse pr. år ved revideret løsning kr Vurdering Det vurderes at give god synergi, at udskifte brænderne, og forsynings el-tavler i samme moment som kedelstyringerne. Herved fås en god, komplet løsning, der er billigere i længden. Indstilling Direktøren indstiller at bestyrelsen for Ringsted Fjernvarme A/S godkender punktet. 10. Tømning af vejbrønde på private fællesveje. Indledning: Denne sag omhandler tømning af vejbrønde på private veje. For at imødegå større slid af både ledninger og brønde, er det Ringsted Spildevand A/S forslag, at der foretages tømning af disse 1 gang årligt. Beskrivelse: I Ringsted kommune er der m2 private og offentlige veje med afvanding til det offentlige kloaksystem. Vejbrønde på kommunale vejarealer tømmes jævnligt for grus af kommunen. De ca. 900 vejbrønde på private fællesveje bliver desværre ikke tømt og vedligeholdt som ønsket.

8 Det er det private vejlaug, der skal forestå vedligeholdelse af vejen og dens inventar. Det er ikke mange steder, at dette er oprettet og fungerende. Den manglende tømning betyder imidlertid at grus og sten kommer i kloakledningerne med det resultat, at der opstår et øget oprensnings behov i regnvandsbassiner og større slid af både ledninger og pumper. En stor del af dette kan imødegås med en årlig tømning. Økonomi: Udgiften til en årlig tømning af ca. 900 brønde og bortskaffelse af det opsugede sand forventes at blive kr kr. pr. år. Vurdering: Det foreslås at Spildevand fremover forestår én årlig tømning af vejbrønde på private fællesveje i kloakerede områder. At ovenstående tiltag ansøges som servicemål hos Forsyningssekretariatet for året 2015 Indstilling: Direktøren indstiller at bestyrelsen for Ringsted Spildevand A/S godkender punktet. 11. Etablering af Klimafunktion i forbindelse med spildevandsprojekter. Indledning: Ringsted Spildevand ønsker at oprette en klimafunktion til fremme og udvikling af ideer og tanker omkring regnvandshåndtering i forlængelse af Ringsted Kommunes handleplan for klimatilpasning, de allerede igangsatte medfinansieringsprojekter, de vedtagne tillæg til spildevandsplanen og igangværende forarbejde til sanering af fællessystemet i midtbyen. Beskrivelse: De overordnede mål og rammer for klimatilpasning i Ringsted Kommune er fastlagt i kommuneplanen. Kommuneplanen var fremlagt til offentlig høring efterår 2013, og behandlingen heraf blev efter mange høringssvar samt formelle fejl udsat, og fremlægges på ny til offentlig høring med forventet endelig godkendelse på Byrådsmøde i november Ringsted Forsyning har været en aktiv deltager ved udarbejdelse af risikokortlægningen.

9 Den tilhørende handleplan for klimatilpasning beskriver de konkrete indsatser, som kommunen har prioriteret. Det er desuden ind tænkt, at handleplanen for klimatilpasning skal revideres løbende, hvor der også skal tages stilling til hvilke områder, der skal prioriteres i forhold til nye klimatilpasningstiltag. Med tillæg nr. 14 til spildevandsplan 2005 (okt 2011) er det besluttet, at så meget regnvand som mulig, skal fjernes fra spildevandsledningerne og fra renseanlæggene. Både tillæg 16 til spildevandsplan 2005 omhandlende Kværkeby Bæk oplandet (april 2013) og tillæg 18 til spildevandsplan 2005 omhandlende hele Benløse (marts 2014) omfatter klimatilpasning og separatkloakering af eksisterende fællessystemer. Den planlægning der på nuværende tidspunkt foregår som forarbejde til et nyt tillæg omfattende resten af fællessystemet i Ringsted Midtby oplandet til Ringsted Å, viser at borgere, boligselskaber og andre med fordel kan inddrages for at reducere ledningsstørrelser og udbredelsen af bassiner i nærheden af Ringsted Å. Vel at mærke inddrages på tidspunkter, hvor der stadig kan opnås synergieffekt, således at der kan opnås en samlet samfundsmæssig gevinst. For at udbrede anvendelsen af regnvandsløsninger på overfladen og sikre samtidighed med de saneringsprojekter Forsyningen skal udføre som følge af de senest vedtagne tillæg til spildevandsplanen, er det vigtigt at indgå i direkte dialog med borgere og boligselskaber, for at udpege hvor og hvordan der i fællesskab kan udformes områder og løsninger, der både kan håndtere regnvandet og evt. tilføre området nye værdier. Specielt ved detailplanlægning af det fælleskloakerede område i midtbyen kan det have effekt at kortlægge muligheder og optage dialog med borgere og boligselskaber mv i forhold til et bredere og velfunderet idegrundlag. Den lokale indsats overfor borgere, boligselskaber mv. skal styrkes således at der kan ske en samlet planlægning i fælles interesse. Det er ikke mange tilfælde at ændringer og investeringer kan ske samme år som ideen fremlægges. Vurdering: Erfaringen fra de to igangsatte medfinancieringeprojekter viser, at der skal bruges mange ressourcer på faglig krydskoordinering og dialog i det hele taget. Når andre end kommunen skal inddrages i medfinancieringsprojekter, er det nødvendigt at forarbejdet sker grundigt med store kommunikative færdigheder. Der kan ansættes en ny medarbejder til at udarbejde forskellige infokampagner for at skabe focus på fremtidens større regnmængder, og i den sammenhæng klargøre hvad forsyningen forventes at håndtere. Dette vil foregå i samarbejde med Ringsted Kommune. Økonomi:

10 Klimafunktionen er indberettet som et servicemål til Forsyningssekretariatet for 2015 med et beløb på kr Indstilling: Direktøren for Ringsted Spildevand A/S indstiller at Bestyrelsen for Ringsted Spildevand A/S godkender servicemålet klimafunktion. 12. Godkendelse af Ringsted Forsynings Interne Overvågningsprogram. Indledning: I henhold til Vandsektorlovens 2 stk. 1, skal vandselskaberne Ringsted Vand A/S, Ringsted Spildevand A/S og Ringsted Centralrenseanlæg A/S udarbejde et program for arbejder som udbydes, dette i henhold til Bekendtgørelse om program for vandselskabers interne overvågning, bek. Nr Nærværende program skal beskrive: - de tiltag, der skal sikre, at aftaler, som selskaberne indgår, indgås på markedsvilkår, jf. lovens 19, stk. 5, herunder foranstaltninger til afsøgning af markedet for de ydelser, som aftalen vedrører. - de tiltag, der skal sikre overholdelsen af kravet om, at aftaler, som selskabet indgår, skal foreligge skriftligt på aftaletidspunktet, jf. lovens 19, stk. 6, og - de tiltag, der skal sikre, at prisfastsættelsen i selskabets aftaler med kommuner om varetagelse af administrative opgaver er i overensstemmelse med bekendtgørelsen om kommuners varetagelse af administrative opgaver for visse vandselskaber. Programmet skal endvidere beskrive de specifikke forpligtelser, som selskabets ansatte, rådgivere og øvrige personer, som udfører opgaver for selskabet, er underlagt og endeligt skal programmet beskrive, hvordan selskabet gennemfører en passende kontrol med overholdelsen af programmet. Ringsted Forsyning A/S, har på vegne af sine datterselskaber indgået en prisaftale på udleje af arealer til telekommunikation, denne aftale er bilagt programmet som et bilag, idet den ikke direkte afspejler intentionen bag bekendtgørelsen. Punktet er tidligere behandlet særskilt. Vurdering: Programmet er lovpligtigt for alle vandselskaber, tilsvarende er programmet er indført på alle forsyningsarter, vand, varme og spildevand.

11 Indstilling: Direktøren for Ringsted Forsyning indstiller at programmet for, - Intern overvågningsprogram for Ringsted Forsyning A/S godkendes af Bestyrelsen for Ringsted Forsyning A/S - Intern overvågningsprogram for Ringsted Vand A/S godkendes af bestyrelsen for Ringsted Vand A/S - Intern overvågningsprogram for Ringsted Spildevand A/S godkendes af Bestyrelsen for Ringsted Spildevand A/S - Intern overvågningsprogram for Ringsted Centralrenseanlæg A/S godkendes af bestyrelsen for Ringsted Centralrenseanlæg A/S - Intern overvågningsprogram for Ringsted Fjernvarme A/S godkendes af Bestyrelsen for Ringsted Fjernvarme A/S - Intern overvågningsprogram for Ringsted Kraftvarme A/S godkendes af Bestyrelsen for Ringsted Kraftvarmeværk A/S 13. Eventuelt 14. Kommunikation Åben Underskrifter: Johnny Dahlgaard Bestyrelsesformand Per Nørhave Næstformand

12 Britta Nielsen Bestyrelsesmedlem Kristian Schou Bestyrelsesmedlem Niels Conradsen Bestyrelsesmedlem Søren Jakobsen Bestyrelsesmedlem Esben Fløytrup Bestyrelsesmedlem Janne Hansen Direktør

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 1. nov. 2016, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 8.april 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 8.april 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ekstraordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Tirsdag den 8. april 2014, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 10. juni 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 10. juni 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ekstraordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Tirsdag den 17. juni 2014, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 6. dec. 2016, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 4. feb 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 4. feb 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Tirsdag den 4. februar 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 24. november 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 19 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 19 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Mandag den 26. feb. 2018, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 19. feb. 2019 Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Spildevand A/S og Ringsted

Læs mere

Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S

Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S Gruppebillede marts 2014 Ref.:www.ringstedforsyning.dk Overordnet ansvarlig: Direktør Janne M. Hansen Overvågningsansvarlig: Forsyningschef Thomas

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 23. okt 2018 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 23. okt 2018 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 30. okt. 2018, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. jan DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. jan DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. jan 2017, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 21. aug DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 21. aug DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Tirsdag den 28. august, Bragesvej 18, 100 Ringsted, kl. 17.30 20.00 Deltagere: Sadik Topcu, Formand Per Nørhave, Næstformand Johnny Dahlgaard,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 3. dec 2013

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 3. dec 2013 DAGSORDEN: Deltagere: Svend Erik Jacobsen, Formand Johnny Dahlgaard, Næstformand Finn Andersen, Benny Christensen, Klaus Hansen, Torben Lundsgaard, Per Nørhave, Solvejg Hvidemose, Catharina Schultz, Ole

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 8 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 22. marts 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem (deltog i pkt erne 1-4) Morten

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Tillæg nr. 2013/8 til FaaborgMidtfyn Kommunes. Spildevandsplan. Forlængelse af spildevandsplanen og ændring af kloakoplande

Tillæg nr. 2013/8 til FaaborgMidtfyn Kommunes. Spildevandsplan. Forlængelse af spildevandsplanen og ændring af kloakoplande Tillæg nr. 2013/8 til FaaborgMidtfyn Kommunes Spildevandsplan Forlængelse af spildevandsplanen og ændring af kloakoplande April 2017 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2 2. BESKRIVELSE... 2 2.1 Forlængelse

Læs mere

NFS SPILDEVAND A/S Tirsdag, den 25. oktober 2016 Blad nr. kl Mødested: Administrationen

NFS SPILDEVAND A/S Tirsdag, den 25. oktober 2016 Blad nr. kl Mødested: Administrationen 12 Fraværende: Per Høegh, Carsten Kudsk og Jan R. Christiansen Dagsorden 23.0 Meddelelser fra formanden 24.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet 24.1 Siden sidst Drift - Udskiftningen af SRO anlæg og

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2020 Opdateringer i Videbæk Godkendt af Byrådet den 9.10.2012 T i l l æ g n r. 2 t i l s p i l d e v a n d s p l a n S i d e 2 I

Læs mere

1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Anders Clemmensen som valgtes. Dirigenten redegjorde for at generalforsamlingen var lovligt indvarslet.

1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Anders Clemmensen som valgtes. Dirigenten redegjorde for at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 12. april 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning om det forløbne år 3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse 4. Budget

Læs mere

1. Indledning Eksisterende forhold Fremtidige forhold Recipienter Administrative forhold...3. Bilag:...4 Kortbilag:...

1. Indledning Eksisterende forhold Fremtidige forhold Recipienter Administrative forhold...3. Bilag:...4 Kortbilag:... 1. Indledning...2 2. Eksisterende forhold...2 2.1 Lednings- og renseanlæg...2 2.2 Recipienter...2 2.3 Gældende spildevandsplan....2 3. Fremtidige forhold...2 3.1 Ejendomme i det åbne land...2 3.2 Ledningsanlæg...2

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11. sep 2013

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11. sep 2013 TILLÆGSDAGSORDEN Til bestyrelsesmøde den 11. september 2013 Deltagere: Svend Erik Jacobsen, Formand Johnny Dahlgaard, Næstformand Finn Andersen, Bestyrelsesmedlem Benny Christensen, Bestyrelsesmedlem Klaus

Læs mere

Bestyrelsesmøde for:

Bestyrelsesmøde for: 1 Bestyrelsesmøde for: Vordingborg Energi Holding A/S Vordingborg Forsyningsservice A/S Vordingborg Elnet A/S Vordingborg Kraftvarme A/S Vordingborg Fjernvarme A/S Vordingborg Rens A/S Vordingborg Spildevand

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 17 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 29. januar 2014 kl. 16.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen Allan Busk (afbud) Klaus Anker Hansen

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af Herborg Udarbejdet den 24. juni 2015 Tillæg nr. 11 til spildevandsplan Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 27.10.2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S.

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2018 Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2018 er fastsat til

Læs mere

Årsberetning Program til Intern Overvågning

Årsberetning Program til Intern Overvågning Årsberetning 2012 Program til Intern Overvågning Indhold Indledning... 3 Ledelseserklæring... 3 Beskrivelse af program til intern overvågning... 4 Overvågningsprogrammet... 4 Foretagne kontroller... 5

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 14 til. Spildevandsplan Tillægget omfatter:

Forslag til tillæg nr. 14 til. Spildevandsplan Tillægget omfatter: Forslag til tillæg nr. 14 til Spildevandsplan 2009-2018 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 87 94 70 00 www.skanderborg.dk Teknik og Miljø Natur og Miljø Revideret september 2014 Tillægget

Læs mere

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005 Spildevandsplan 2005 Forslaget er offentliggjort den 23. maj 2012 Forslaget er i høring i perioden fra d. 23. maj 18. juli 2012. Forslaget kan ses på kommunens hjemmeside samt udleveres ved henvendelse

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L.

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Program Velkommen ved Lolland Forsyning Orientering om projektet Tidsplan Hvad betyder det

Læs mere

Årsberetning 2014. Program til Intern Overvågning

Årsberetning 2014. Program til Intern Overvågning Årsberetning 2014 Program til Intern Overvågning Indhold Indledning... 3 Ledelseserklæring... 3 Beskrivelse af program til intern overvågning... 4 Overvågningsprogrammet... 4 Foretagne kontroller... 5

Læs mere

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen:

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen: NOTAT Bestyrelsens sammensætning samt honorering for selskaberne Ringsted Forsyning A/S, Vand A/S, Spildevand A/S, Centralrenseanlæg A/S, Ringsted Kraftvarmeværk A/S, Ringsted Fjernvarme A/S Indledning:

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing Udarbejdet den 5. oktober 2017 Vedtaget i Byrådet den 13. marts

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser fra formanden. Bestyrelsesmøde nr. 44. Afbud: Hans Peter Nissen-Pedersen

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser fra formanden. Bestyrelsesmøde nr. 44. Afbud: Hans Peter Nissen-Pedersen Referat Dato 26. juni 2018 Bestyrelsesmøde nr. 44 Ansvarlig Johnny Kristensen Reference D10300-18/2.0 Mødedato: 19-06-2018 Mødested: Sverriggårdsvej 3, Skørping Referent: Johnny Kristensen Mødedeltagere:

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015

Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 8. april 2015 Aarhus Generalforsamling 2015 1. Resume Der skal inden udgangen af maj afholdes ordinær generalforsamling i Aarhus.

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 12 marts 2013

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 12 marts 2013 Til bestyrelsen. Der indkaldes herved til ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyning A/S Tirsdag den 12. marts 2013, Bragesvej 18, 4100 Ringsted, kl. 17.30 20.00 Forplejning smørrebrød, kaffe/te/vand.

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S Dato: 14. juni 2016 Referent: Karen Pilt Mødenr.: 2/2016

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S Dato: 14. juni 2016 Referent: Karen Pilt Mødenr.: 2/2016 MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S2016-0133 Dato: 14. juni 2016 Referat Referent: Karen Pilt Mødenr.: 2/2016 Mødedato: Mandag den 13. juni 2016, kl. 9.00 til 11.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den 01.02.2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Dagsorden Bestyrelse: Niels True (formand), Tina Højlund Pedersen (næstformand), Helle Jessen, Per

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2008-2015 Separering af kloaksystem i Korning Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Spildevandsforhold i Korning... 3 5. Arealer

Læs mere

Internt Overvågningsprogram

Internt Overvågningsprogram Internt Overvågningsprogram Version 0 af 7. april 2011 Struer Forsyning Spildevand A/S Formål Formålet med dette program er at beskrive de tiltag: 1) Der skal sikre at aftaler, som selskabet indgår, indgås

Læs mere

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort

R A P P O R T. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af en del af Tarm og opdateringer af kort Udarbejdet den 3. marts 2016 T i l l æ g n r. 12 t i

Læs mere

Anlægsværdier i. vand- og spildevandsforsyningerne

Anlægsværdier i. vand- og spildevandsforsyningerne Anlægsværdier i vand- og spildevandsforsyningerne Forsyningssekretariatet februar 2011 Anlægsværdier i vandog spildevandsforsyningerne 1. INTRODUKTION OG RESUME Alle kommunale vand- og spildevandsforsyninger

Læs mere

Program for intern overvågning i Langeland Forsyning A/S Langeland Spildevand ApS Langeland Vand ApS Langeland Affald ApS

Program for intern overvågning i Langeland Forsyning A/S Langeland Spildevand ApS Langeland Vand ApS Langeland Affald ApS Program for intern overvågning i Langeland Forsyning A/S Langeland Spildevand ApS Langeland Vand ApS Langeland Affald ApS G æ l d e n d e f r a 1. J u l i 2010 Indholdsfortegnelse Generelt om programmet

Læs mere

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Furesø Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 05.11.2014. Punkt 8. 2013-7942.

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 05.11.2014. Punkt 8. 2013-7942. Punkt 8. Godkendelse: Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen vedrørende separatkloakering af Midtby-ejendomme i området ved Danmarksgade, Løkkegade, Kjellerupsgade og Karolinelund mv. inden

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Udarbejdet den 13. januar 2014 T i l l æ g n r. 8 t i l s p i l d e v a n d s

Læs mere

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 6. Godkendelse: Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen vedrørende separatkloakering af ejendomme i den fælleskloakerede del af K-område 3.0.20 i Klarup inden den 31. december 2019.

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Boliger ved Susåen i Vetterslev

Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Boliger ved Susåen i Vetterslev Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 12 Boliger ved Susåen i Vetterslev Februar 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold... 3 3.1 Lednings-

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015 Arrild kloakseparering Borgermøde den 15. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst (v. Jacob Riis Bols, Tønder Spildevand A/S) 2. Baggrund (v. Martin Madsen, Tønder Kommune) 3. Gennemgang af projektet (v. Jacob

Læs mere

Årsberetning 2010. Program til Intern Overvågning

Årsberetning 2010. Program til Intern Overvågning Årsberetning 2010 Program til Intern Overvågning Indhold Indledning... 3 Ledelseserklæring... 3 Beskrivelse af program til intern overvågning... 5 Overvågningsprogrammet... 5 Foretagne kontroller... 5

Læs mere

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 20. august 2013 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 20. august 2013 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen 12 Fraværende: Peter Sejersen Dagsorden 22.0 Meddelelser fra formanden Intet 23.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet 24.1 Siden sidst Vand Spildevand drift - Nye boringer til Skovparkens Vandværk - Ledningsrenovering

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune Tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland og kloakeringsprincip

Læs mere

Notat om spildevandsplanlægning i Furesø Kommune

Notat om spildevandsplanlægning i Furesø Kommune Notat om spildevandsplanlægning i Furesø Kommune Den kommende spildevandsplan 2014 bliver den første spildevandsplan vedtaget i Furesø Kommune. Spildevandsplanen samler oplysninger om de eksisterende og

Læs mere

Etablering af regnvandsbassin og offentlige ledninger samt tilretning af kloakoplandet SKl22 i Kliplev.

Etablering af regnvandsbassin og offentlige ledninger samt tilretning af kloakoplandet SKl22 i Kliplev. Forslag til Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2018-2022 Etablering af regnvandsbassin og offentlige ledninger samt tilretning af kloakoplandet SKl22 i Kliplev. Oktober 2019 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til borgermøde Sygehuskvarter delprojekt 2 13. marts 2013

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til borgermøde Sygehuskvarter delprojekt 2 13. marts 2013 Lolland Forsyning A/S Velkommen til borgermøde Sygehuskvarter delprojekt 2 13. marts 2013 Program Velkommen v/lolland Forsyning A/S Orientering om projektet Tidsplan Hvad betyder det for den enkelte ejendom?

Læs mere

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN 1 - Forside_tillæg 231_høring Juni 2018 Thyregod Vonge Give Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Brejning Ødsted Skærup Hvidbjerg BørkopGårslev Smidstrup Egtved Gravens TILLÆG 231 TIL

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 10. Forslag. Justeret betalingsprincip

Spildevandsplan Tillæg nr. 10. Forslag. Justeret betalingsprincip Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 10 Justeret betalingsprincip Forslag November 2009 1. Indledning...2 2. Lovgrundlag...2 3. Eksisterende forhold...2 4. Fremtidige forhold...3 5. Administrative forhold...3

Læs mere

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Forslag Tillæg 5 til Spildevandsplan 2014-2022 Separatkloakering og klimatilpasning af kloakopland H6 Pilemølle Erhvervsområde Syd Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Planlægningsgrundlag

Læs mere

Miljø, Plan og Teknik 2019

Miljø, Plan og Teknik 2019 Miljø, Plan og Teknik 2019 Kalundborg Sorø Næstved Spildevandsplan 2015-2018 Hyllested - kloakering Tillæg 7 Hyllested Tillæg 7 til digital spildevandsplan 2015-2018 Indhold Forord... 3 Baggrund... 3 Miljøvurdering...

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Årsberetning 2014 Program for intern overvågning

Årsberetning 2014 Program for intern overvågning Årsberetning 2014 Program for intern overvågning Retningslinjer for indkøb og salg til markedspriser. Februar 2015 Udarbejdet af Susanne K. Kristensen Overvågningsansvarlig Indhold 1 Indledning...2 1.1

Læs mere

VAND OG SPILDEVAND LOKALT

VAND OG SPILDEVAND LOKALT Uddrag af VAND OG SPILDEVAND LOKALT HOFORs otte vandselskaber og otte spildevandsselskaber har deres egne regnskaber. Udgifterne til renovering og modernisering af vand og spildevand bliver afholdt inden

Læs mere

Kloakfornyelse i Ulstrup

Kloakfornyelse i Ulstrup Kloakfornyelse i Ulstrup Borgermøde 18. juni 2013 Program Præsentation og indledning Spildevandsplan 2013 Kloakfornyelse i Ulstrup Hvor langt er vi nået med undersøgelser og planlægning Hvad skal Favrskov

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 23. maj DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 23. maj DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 30. maj 2017, Bragesvej

Læs mere

Andre projekter - Oplevelsesstien, også en del af projektet - Helhedsplan for søerne

Andre projekter - Oplevelsesstien, også en del af projektet - Helhedsplan for søerne Hvor er vi? Andre projekter - Oplevelsesstien, også en del af projektet - Helhedsplan for søerne Baggrund, -sanering af kloakker Ringsted midtbyes kloakker er udtjent Midtbyen er fælleskloakeret Regn-

Læs mere

Kloakfornyelse i Kirkevænget og Villavej

Kloakfornyelse i Kirkevænget og Villavej Kloakfornyelse i Kirkevænget og Villavej Borgermøde 10. oktober 2013 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen Spildevandsplan 2013 Præsentation af udarbejdet kloakprojekt Hvad skal

Læs mere

Forslag til: Favrskov Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012. Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten

Forslag til: Favrskov Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012. Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten Forslag til: Favrskov Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012 Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten Marts 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 INDLEDNING... 3 1.1 Offentliggørelse og vedtagelse...3

Læs mere

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH)

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH) Referat: Bestyrelsesmøde den 24-03-2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Jens Jørgen Nygaard

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:00 Mødested/mødelokale Afbud fra Hammel Administrationsbygning, Michael P. Tersbøl INDHOLD Sagsnr. Side 3. Årsregnskab 2011 - - ÅBENT 7 4. Budgetopfølgning februar 2012

Læs mere

Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00.

Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00. Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. juni 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 12. juni 2012 Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00. Mødedeltagere:

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For to boligområder i Gørlev By Tillæg til Spildevandsplan For boligområde i Gørlev Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommunes

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 20. nov 2018 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 20. nov 2018 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 27. nov. 2018, Bragesvej

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Afbud fra Hammel Administrationsbygning Michael P. Tersbøl INDHOLD Sagsnr. Side 3. Årsregnskab 2011 - - ÅBENT 8 4. Budgetopfølgning februar 2012

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. aug 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. aug 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ekstraordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 25. august 2014, Bragesvej

Læs mere

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Allerød Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Greve Solrød Forsyning

Greve Solrød Forsyning Greve Solrød Forsyning Greve Forsyning Holding A/S Solrød Forsyning Holding A/S Greve Spildevand A/S Solrød Spildevand A/S Greve Solrød Service A/S Program for intern overvågning 2014 1. Indledning I henhold

Læs mere

Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice

Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice Onsdag d. 5. december 2018 Varde Kommunes anlægsopgaver 2019 ved Thomas Jaap, Direktør Plan, kultur og teknik Anlægsprojekter 2019 Anlægsprojekter 2019-2022 (kr. 1000)

Læs mere

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S2016-0654 Dato: 15. december 2016 Dagsorden Referent: Louise Bruun Skærbæk Mødenr.: 4/2016 Mødedato: Torsdag den 15. december 2016, kl. 10.30 til 12.00 Mødested: Mølleåværkets

Læs mere

Program for intern overvågning

Program for intern overvågning Program for intern overvågning Vedr. sikring af at aftaler indgås på markedsvilkår Lolland Forsyning A/S CVR nr. 29 60 30 65 Lolland Spildevand A/S CVR nr. 31 10 19 10 Lolland Vand A/S CVR nr. 31 15 17

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR INTERN OVERVÅGNING EFTER VANDSEKTORLOVEN FOR PERIODEN 1. JULI - 31. DECEMBER 2010

ÅRSBERETNING FOR INTERN OVERVÅGNING EFTER VANDSEKTORLOVEN FOR PERIODEN 1. JULI - 31. DECEMBER 2010 HJALLERUP VAN DFORSYN ING AN DELSSELSKAB ÅRSBERETNING FOR INTERN OVERVÅGNING EFTER VANDSEKTORLOVEN FOR PERIODEN 1. JULI - 31. DECEMBER 2010 Beskrivelse af det interne overvågningsprogram Formål med programmet

Læs mere

TILLÆG NR. 145 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 145 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG N. 145 TIL SPILDEVANDSPLAN For en transport

Læs mere

Sorø Kommune. Sorø Kommune. Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Vedtaget 9. oktober Kloakering i det åbne land

Sorø Kommune. Sorø Kommune. Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Vedtaget 9. oktober Kloakering i det åbne land Sorø Kommune Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2010 2015 Vedtaget 9. oktober 2013 Sorø Kommune Kloakering i det åbne land Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Program for intern overvågning

Program for intern overvågning Program for intern overvågning Indhold Indledning... 4 Overvågningsansvarlig... 6 Beskrivelse af overvågningsprogrammet... 7 Operationel og daglig brug af programmet... 9 Indledning Dette er den anden

Læs mere