Dansk Dermatologisk Selskabs Formandsberetning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Dermatologisk Selskabs Formandsberetning 2003-2004"

Transkript

1 1 Dansk Dermatologisk Selskabs Formandsberetning Dansk Dermatologisk Selskab har 293 medlemmer. Den siddende bestyrelse er:, formand, valgt i 2001, næstformand, valgt i 2001 Karsten Fogh, kasserer, valgt i Henrik Egekvist, valgt i 2003 Kommende formand Tonny Karlsmark, valgt i Bestyrelsens forslag til ny bestyrelse: På valg er kasserer Bestyrelsen indstiller som kasserer Henrik Sølvsten Tonny Karlsmark indtræder efter Generalforsamlingen 2004 som formand mens fortsætter som afgående formand. Revisorer: Bestyrelsen indstiller at Bo Lasthein Andersen og Jens Thormann genvælges Bestyrelse: Formand Overlæge, dr.med Amtssygehuset Roskilde Medicinsk afdeling Køgevej Roskilde Tlf.: FAX: , rsgrj@ra.dk Næstformand Speciallæge, dr. med., Ph.D. Hudklinikken Roskildevej Rødovre Tlf.: FAX: , avnstorp@dadlnet.dk

2 2 Kasserer Karsten Fogh Overlæge dr. med. Århus Amtssygehus Dermato-venerologisk afd. D P.P. Ørumsgade Århus C Tlf.: FAX: , kfogh@dadlnet.dk Sekretær Henrik Egekvist 1. reservelæge, Ph.D. Odense Universitetshospital Dermato-venerologisk afd. I Sdr. Boulevard 29 DK-5000 Odense C Tlf.: FAX: , hegekvist@dadlnet.dk (fra : Bjerget 5 DK-8382 Hinnerup Tlf.: ) Det har gennem en årrække været et stort ønske for Selskabet at oprette flere uddannelsesstillinger for at afhjælpe den forestående mangel på speciallæger. Denne mangel er betinget af overordnede ændringer i befolkningsmønstret i Danmark og derfor generel for samtlige specialer. Der synes dog ved udgangen af 2003 at være skabt fornyet interesse for problemet og der synes nu at være en udvidelse på vej med et øget antal stillinger til både introduktionsstillinger og kursusforløb. Udvidelsen sker tilsyneladende primært i region syd og nord, hvor speciallægemanglen forventes at slå igennem først, men omfatter også en fuldt finansieret oprettelse af en ny introduktionsstilling på Roskilde. Samtidigt påbegyndes de første uddannelsesophold i speciallægepraksis i region nord og syd i løbet af 2004, således at såvel volumen som struktur bedre vil være i stand til at opfylde behovet. Det er dog fortsat Selskabets opfattelse at uddannelsen trods de nævnte forbedringer fortsat vil være underdimensioneret i nogle år. Det er desuden muligt at den forestående strukturreform af amter og kommuner kan få indflydelse på de nye uddannelsesstilinger. Som led i denne styrkelse af uddannelsen i vort fag vil Bestyrelsen desuden ved den kommende Generalforsamling stille forslag om at der oprettes et Dermatokirurgilegat. Legatet skal benyttes til et længerevarende studieophold på en dermatokirurgisk aktiv afdeling, og legatmodtageren vil efter hjemkomsten dels indgå i Selskabets undervisning, dels indgå i en tværfagligt sammensat arbejdsgruppe som skal arbejde med retningsliniser for behandling af nonmelanom hudcancer.

3 3 Legatet er mulig på grund af en kombination af velvillig sponsorstøtte og brug af Selskabets formue. En væsentlig opgave for Bestyrelsen i det kommende år vil også derfor være etableringen af en egentlig en sponsorpolitik med henblik på dels at sikre det fortsatte samarbejde og dels at kunne møde de kommende krav om transparens, jf. debatten i Dansk Medicinsk Selskab. Til styrkelsen af uddannelse i venerolgi er der desuden ydet støtte det næste Scandinavian Society Genitourinary Meeting, som afholdes september Mødet er fællesmøde med Dansk Selskab for Infektions Medicin, Dansk Selskab for Gynekologi og Obstetrik, Dansk Dermatologisk selskab og Chlamydiologisk Selskab. Mødet støttes af Selskabet, og 3 medlemmer kan som følge heraf søge om gratis deltagelse (Uden overnatning. Ansøgninger stiles til sekretæren for DDS). Ikke al uddannelse involverer fysisk fremmøde. I fortsættelse af Munkebjerg 2003 har Dr Johr fra Florida således efter aftale med Annemette Oxholm og Mads Nielsen afholdt flere seacner af fjernundervisning i dermatoskopi for Selskabets medlemmer via Danderm. Tilslutningen har været varierende og Dr Johr har ved udgangen af februar 2004 afsluttet denne uddanelsesaktivitet. Denne øvelse i e-learning har dels været med til at øge viden hos de deltagende medlemmer, dels givet et indtryk af læremetodens anvendelighed ved evt. fremtidige efteruddannelsesaktiviteter. Betyrelsen har afholdt møder med YD, FS-17 og DDO s bestyrelser, og har oprettet en gruppe hvor DDO s og DDS s bestyrelser elektronisk kan diskutere emner af fælles interesse. Elektronisk kommunikation benyttes i omfattende grad af Bestyrelsen internt og letter en række arbejdsgange og beslutninger betydeligt. Disse aktiviteter udspringer af Bestyrelsens fortsatte ønske om en bred samarbejdsstruktur i dansk dermatologi for derved at lette det gensidigt støttende samarbejde. Der er sket en sanering af Selskabets udvalgsstruktur idet IT-udvalget et nedlagt da de opgaver som udvalget har haft til fulde kan varetages af Selskabets ITkoordinator. Tilsvarende er 14 bedømmelsen bortfaldet som følge af nye kvalifikationskrav til overlæger, og erstattet af en af Sundhedsstyrelsen nedsat gruppe bestående af Flemming Brandrup, Karsten Fogh,, Tonny Karlsmark og Kaare Weismann. Endelig gør Bestyrelsen opmærksom på at der er sket vedtægtsændringer i EADV. For at kunne opretholde to bestyrelsesmedlemmer i EADV vil det herefter være nødvendigt at landet har 150 medlemmer. Der er derfor sendt indmeldelsesblanketter ud sammen med denne skrivelse, så DDS medlemmer som endnu ikke er medlem af EADV kan nå at melde sig ind. Møder Der er afholdt 2 ordinære møder, og et efteruddannelseskursus for medlemmerne.

4 4 Det ordinære vårmøde blev afholdt på Dermatologisk afdeling, Marselisborg Hospital. Afdelingen leverede en række meget interessante cases og foredrag med både basalbiologisk og klinisk relevans. Mødet afsluttedes med en generalforsamling, hvor Bestyrelsen blev pålagt at nedsætte et udvalg til beskrivelse af den mulige fremtidige struktur i dansk dermatologi. Dette udvalg arbejder fortsat med betænkningen og forventer at kunne præsentere resultaterne inden udgangen af Bestyrelsen har tidligere indgående drøftet de forskellige synspunkter omkring dette emne. Den for faget centrale problemstilling synes at være den reduktion af hospitalsdermatologien som er sket igennem en længere årrække. Bestyrelsen skal her understrege at den fortsat ikke opfatter forholdet imellem primær og sekundærsektor som et konkurrenceforhold, men som et samarbejdsforhold til sikring af den bedst mulige behandling af dermatologiske patienter. Hospitalsrepræsentation udgør dog kilden til specialets videre beståen og nødvendige fornyelse, og er derved også grundlaget for specialets fremstående placering i praksissektoren. DDS s bestyrelse mener således fortsat det skal være muligt at oprette nye dermatologiske enheder eller afdelinger. Bestyrelsen lægger vægt på at dette sker i samarbejde med både de eksisterende universitetsafdelinger og områdets praktiserende speciallæger. Der bør foreligge en plan for specialet i området. Oprettelsen af sådanne nye enheder bør virke udviklende for specialet i både uddannelse, forskning og subspecialisering lokalt såvel som nationalt. Det er nødvendigt at vores speciale udbredes mere i sygehusvæsenet, og fagets ekspertise sikres bedst muligt til gavn for patientbehandling, forskning og udvikling. Årets efterårsmøde blev afholdt af Dermatologisk afdeling Gentofte. Foruden de mange spændende foredrag fra afdelingen, holdt Professor Gorlin et klinisk inspirerende foredrag om genodermatoser og professor Hawk om fotodermatoser. Den traditionsrige fest på Domus medica var en stor success. Efteruddannelseskurset blev som sædvanligt afholdt på Hotel Munkebjerg den januar Årets udenlandske foredragsholdere var Professor Stockfleth Berlin som talte on nye behandlinger af aktiniske keratoser. Desuden talte Agneta Trolius om lasere, Dr W Bäumler om tatoveringer og Dr J Bartosik demonstrerede brugen af botulinumtoxin til behandling af både hyperhidrose og rynker. Dr Ali Moiin fra USA talte om penile dermatoser. Opholdet på Munkebjerg var som altid udbyttterigt både fagligt og socialt, Selskabet er derfor, som så ofte før, Efteruddannelsesudvalget stor tak skyldig. Udvalg i DDS Uddannelsesudvalget: Formand: Mette Deleuran (valgt 2003) Grete Laurberg (DDO) Karsten Fogh (DDS) Anne Braae Olesen (YD)

5 5 Tove Agner Årets arbejde i uddannelsesudvalget har været præget af den nye uddannelsesreform. Målbeskrivelsen er nu godkendt og kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Der er oprettet et landsdækkende uddannelsesudvalg for dermatologi med henblik på at udarbejde den endelige plan for det nye uddannelsesforløb indenfor specialet. Udvalget er sammensat af repræsentanter for YD samt de uddannelsesansvarlige overlæger fra de enkelte afdelinger, repræsentanter fra speciallægepraksis, repræsentanter fra sekretariaterne for den lægelige videreuddannelse for region øst, syd og nord, en postgraduat lektor samt formanden for uddannelsesudvalget i DDS. Udvalget har blandt andet til opgave at foreslå den kommende dimensionering af uddannelsen, hvilket er meget vigtigt set i lyset af det drastisk faldende antal af speciallæger i dermatologi indenfor den nærmeste tidshorisont. I udvalget arbejdes med en fordelingsbrøk på 2 introstillinger pr. 1 hoveduddannelsesforløb for at sikre rekrutteringen. Der foreslås desuden en opnormering fra 12 til 20 introduktionsstillinger og fra 7 til 10 hoveduddannelsesforløb i forhold til i dag. På de regionale rådsmøder i øst og syd er der principielt sagt ja til opnormeringen vedrørende introstillinger, men de økonomiske bevillinger, som skal gøre opnormeringen mulig, er ikke bevilget og der er varslet besparelser. Opnormeringen af uddannelsesstillinger, samt de øgede krav til uddannelsesprogrammerne, medfører et stort arbejdsmæssigt pres på uddannelsesafdelingerne. Der er endnu ikke bevilget ekstra speciallægestillinger til at løfte denne opgave. Hoveduddannelsesforløbene vil bestå af 6 måneders intern medicin indenfor et specialerelevant felt, 12 mdr. på dermatologisk afdeling 1, 12 mdr. på dermatologisk afdeling 2, 6 måneder i speciallægepraksis og 12 mdr. på dermatologisk afdeling 1. Opholdet i speciallægepraksis ses som en styrkelse af uddannelsen da det giver mulighed for at se tilfælde og forløb som aldrig ses på afdelingerne. Desuden er det en vigtig del af uddannelsen da så mange af speciallægerne indenfor vort fag arbejder i praksis. De nye uddannelsesprogrammer for introstillingerne i alle regioner er nu færdige og arbejdet med uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsesforløbene er under udarbejdelse. Sundhedsstyrelsen har også netop færdiggjort logbogen (der tidligere blev kaldt checkliste) for specialet. Venereaudvalget: Formand: Henrik Lomholt (2003) Carsten Sand Pedersen Bent Hentzer (DDO) Edgar Lauritzen (YD) Udvalget supplerer sig med repræsentanter fra afdelingerne. Carsten Sand Petersen har skrevet et indlæg til Ugeskrift for Læger om "Test din viden i venerologi", der publiceres her i foråret Herudover har der ikke været aktivitet.

6 6 Efteruddannelsesudvalget: Formand: Annemette Oxholm Else Svejgaard Michael Heidenheim Knud Kragballe Sanne Buus Elisabeth Held Kvalitetssikringsudvalg: Formand: Niels Henrik Nielsen Inger Louise Wildfang Lena Secher Hanne Boye Rasmussen Udvalget har som kommissorium at belyse områder af praktisk relevans som kan gøres til genstand for kvalitetssikring. Der har været øget efterspørgsel efter egentlige guidelines for medlemmerne. Dette falder udenfor udvalget egentlige kommissorium, men der er i 2003/4 udkommet to sæt guidelines: for brugen af isotretinoin og behandling af Tinea capitis. Navnlig isotretinoin-sagen har optaget udvalget. Der er som anført udkommet guidelines og informatikudvalget er i færd med at revidere Selskabets folder om emnet. Udvalgets arbejde har været præget af den fortsatte interesse for isotretinoin i dele af pressen og hos Forbrugerrådet. En del af pressen (TV2, Information og Politiken) fik i foråret 2003 særlig interesse for de mulige, men sjældne psykiske bivirkninger af isotretinoin. Dramatiske enkelthistorier blev offentliggjort, og myndighederne blev kontaktet i en kampagnelignende serie historier, som kunne minde om den tilsvarende opmærksomhed omkring præparatet Letigen i Letigen blev som bekendt efterfølgende trukket ud af markedet af producenten. Selskabet blev kontaktet af Lægemiddelstyrelsen og bedt om en udtalelse. Samtidigt hermed annoncerede Forbrugerrådet efter personer der havde haft psykiske bivirkninger af præparatet. På baggrund af denne fortsatte, politiske interesse for præparatet besluttede Selskabet i forsommeren at informere medlemmerne per brev, og efterfølgende at gennemføre et konkret kvalitetssikringsprojekt. I eftersommeren blev der derfor udsendt vejledende retningslinier for minimum-kontrol af patienter i isotretinoinbehandling, og ved årets udgang et spørgeskema til vurdering af i hvor høj grad retningslinierne følges af medlemmerne. Der fandtes en tilfredsstillende høj grad af brugen af de udsendte retningslinier, som blev offentliggjort på Munkebjergmødet Lægemiddelstyrelsen er informeret om resultatet af spørgeskemaundersøgelsen. Udvalget har desuden direkte kontakt med Forbrugerrådet som ligeledes har fået et resume af opgørelsens resultater. Forbrugerrådet har oplyst at man fortsat overvåger isotretinoin særlligt med henblik på behandlingsindikation, patientinformation og kontrol. Disse faktorer kan derfor med særlig fordel beskrives præcist i journalnotater.

7 7 Det er potentielt generende at en privat interesseorganistaion således påvirker os, men Kvalitetssikringsudvalget har igennem sine aktiviteter søgt at tilvejebringe både procedurer og egentlige data som vil være nødvendige såfremt debatten igen intensiveres. Det er dog samtidigt af afgørende betydning at medlemmerne benytter såvel indikationer og retningslinier. Udvalget takker Merete Hædersdal og Else Svejgaard for deres indsats med at udarbejde guidelines for behandlingen af tinea capitis. Laserudvalg: Formand: Jørgen Esmann Tove Agner Henrik Høyer Peter Bjerring Hanne Fogh DRG (Diagnose Relaterede Grupper): Formand: Tonny Karlsmark Lars Erik Bryld (YD) Rune Lindskov (DDO) Claus Zachariae Flemming Brandrup Der er per indført nye DRG-takster for indlagte patienter, således at hudsygdomme aktuelt er opdelt i 5 DRG-grupper. Endvidere er der indført nye proceduretakster for ambulante behandlinger. Det drejer sig om lette og tunge dermatologiske procedurer. Der arbejdes i øjeblikket med takster vedrørtende sårbehandling, men disse takster vil først kunne træde i kraft Der er fortsat behov for et tæt samarbejde med DRG-kontoret i Sundhedsstyrelsen med henblik på at optimere DRG-taksterne. Informatikudvalget: Knud Kaaber Poul Ølholm Larsen Niels Veien Det oplyses at DDS' pjecer vil blive revideret løbende. Udvalget vedrørende medicin til dermatologisk behandling: Flemming Brandrup Jens Thormann Udvalget har haft en positiv dialog med Lægemiddelstyrelsen. Ved efteruddannelsesmødet på Munkebjerg blev resultaterne af aktivitererne præsenteret. Udvalget arbejder videre imod konsensus omkring tilskudsordningerne.

8 8 Teknisk IT-formidler: Mads Nielsen Specialistnævnet: Knud Kragballe Jette Christophersen Dansk dermatologisk selskab har desuden repræsentanter i følgende organisationer: Nordisk Dermatologisk Forening: Knud Kragballe Klaus E. Andersen Suppl.: Finn Schultz Larsen Susanne Ullman Dansk Medicinsk Selskab: International Leaque of Dermatological Societies: Repræsentant til forretningsudvalget I Dansk Melanom Gruppe: Henrik Sølvsten UEMS delegerede: Tove Agner Finn Kjær Jacobsen EADV delegerede: Finn Kjær Jacobsen Dansk Telemedicinsk Selskab Michael Heidenheim Revisorer: Bo Lasthein Andersen Jens Thormann Inspektorer. Susanne Ulman Tonny Karlsmark Mette Deleuran Hans HW Ibsen

9 9 Priser og legater Legat fra Dansk Dermatologisk Selskab s forskningsfond blev givet til speciallæge, dr.med. Annemarie Worm og læge, Ph.D.-studerende Rikke Skødt ved forårsmødet i Århus Schering-Plough s hæderspris blev ved festmiddagen på Domus Medica uddelt til Speciallæge Aksel Otkjær Nielsen, for hans store indsats for dansk dermatologi igennem hans mangeårige arbejde i DDO. Under festmiddagen på Domus Medica uddeltes Dermalogs rejselegat til Cand. scient., Ph.D., Claus Johansen. Psoriasisfondens legat blev uddelt til Afdelingslæge, dr.med., Lars Iversen, og læge, Ph.D.-studerende, Louise Villadsen. Sponsorer Dansk Dermatologisk Selskab ønsker at takke følgende sponsorer Dermatolog I/S Durascan Fujisawa Scandinavia Galderma L Oreal 3-M-Pharma Løvens Kemiske Fabrik Novartis Healthcare A/S Photocure A/S Roche A/S Schering-Plough A/S Yamanouchi Pharma A/S Afsluttende bemærkninger Bestyrelsen vil desuden gerne takke alle der gennem udvalgsarbejde, undervisning eller på anden måde har bidraget til selskabets aktiviteter. På bestyrelsens vegne Marts 2004

Dansk Dermatologisk Selskabs Formandsberetning 2004-2005-03-29

Dansk Dermatologisk Selskabs Formandsberetning 2004-2005-03-29 Dansk Dermatologisk Selskabs Formandsberetning 2004-2005-03-29 Dansk Dermatologisk Selskab har 288 antal medlemmer. Den siddende bestyrelse er: Formand Tonny Karlsmark, valgt 2003. Næstformand Christian

Læs mere

Dansk&Dermatologisk&Selskab,&Formandsberetning&for&2013&

Dansk&Dermatologisk&Selskab,&Formandsberetning&for&2013& Den&siddende&bestyrelse&er&& Dansk&Dermatologisk&Selskab,&Formandsberetning&for&2013& Robert&Gniadecki,valgt2011.Formandindtilmaj2014,derefterfortsætterRobert Gniadeckisomafgåendeformand. Eva&Benfeldt,valgtsomkommendeformandimaj2013.Tiltrædersomformandefter

Læs mere

Hoveduddannelse i dermato-venerologi

Hoveduddannelse i dermato-venerologi September 2013 Hoveduddannelse i dermato-venerologi Dansk Dermatologisk Selskabs Uddannelsesudvalg Anne Braae Olesen (Formand, Aarhus Universitetshospital) Hanne Fogh (Bispebjerg Hospital) Anne Danielsen

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Indstilling fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet klinisk genetik

Indstilling fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet klinisk genetik Den Lægelige Videreuddannelse Region Syd Sekretariatet 13. april 2004 J.nr.2-03-00132-2003 EKJ Indstilling fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet klinisk genetik Indledning Klinisk genetik

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE D. 21. JUNI 2011 I ODENSE Til stede: T. Agner, R.Gniadecki, M. Heidenheim, Peter H. Andersen, Sanne Buus og observatør for DDO S. Vissing. 1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde

Læs mere

Dansk Dermatologisk Selskab har 338 stemmeberettigede medlemmer og 22 firmamedlemmer.

Dansk Dermatologisk Selskab har 338 stemmeberettigede medlemmer og 22 firmamedlemmer. Formandsberetning for 2014 Dansk Dermatologisk Selskab har 338 stemmeberettigede medlemmer og 22 firmamedlemmer. Den siddende bestyrelse er Eva Benfeldt, formand, valgt 2013. Formand indtil maj 2016, fortsætter

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling i Dansk Dermatologisk Selskab

Referat af Ordinær Generalforsamling i Dansk Dermatologisk Selskab 20. maj 2014 Referat af Ordinær Generalforsamling i Dansk Dermatologisk Selskab Lørdag d. 3. maj, 2014 kl. 12.30 Emil Aarestrup Auditoriet, Klinikbygningen, Odense Universitetshospital 1. Valg af dirigent:

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I DANSK SELSKAB FOR OTOLARYNGOLOGI, HOVED OG HALSKIRURGI DER AFHOLDES ORDINÆR GENERALFORSAMLING TORSDAG DEN 21. MAJ 2015 KL. 17.00 PÅ HOTEL NYBORG STRAND, ØSTERØVEJ

Læs mere

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS November 2003 Forord Denne vejledning er tænkt som orientering til de læger, der overvejer at melde sig som tutorlæger. Vejledningen er et supplement til

Læs mere

Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord

Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord Beskrivelse af specialet Plastikkirurgi er et nyt som selvstændigt speciale, jf. Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling, Dansk Dermatologisk Selskab Lørdag d. 17. april, 2009 kl Emil Aarestrup Auditoriet, Klinikbygningen, OUH

Referat Ordinær generalforsamling, Dansk Dermatologisk Selskab Lørdag d. 17. april, 2009 kl Emil Aarestrup Auditoriet, Klinikbygningen, OUH 21. april, 2010 Referat Ordinær generalforsamling, Dansk Dermatologisk Selskab Lørdag d. 17. april, 2009 kl. 13.00 Emil Aarestrup Auditoriet, Klinikbygningen, OUH 1. Valg af dirigent Carsten Bindslev-Jensen

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1.

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1. Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 29. september 2008 Telefon: 6541 3808 Referat af møde

Læs mere

Arbejdstilrettelæggelse og Yngre Lægers Uddannelse på Dermatologisk Afdeling, AUH

Arbejdstilrettelæggelse og Yngre Lægers Uddannelse på Dermatologisk Afdeling, AUH Arbejdstilrettelæggelse og Yngre Lægers Uddannelse på Dermatologisk Afdeling, AUH Mette Deleuran Ledende overlæge I samarbejde med PKL Anne Braae Olesen, UAO Birgitte Stausbøl-Grøn og UKYL Mads Rasmussen

Læs mere

Årsberetning, Dansk Dermatologisk Selskab,

Årsberetning, Dansk Dermatologisk Selskab, Årsberetning, Dansk Dermatologisk Selskab, 2016-2017. Formandsberetning. Dansk Dermatologisk Selskab har 335 stemmeberettigede medlemmer og 15 firmamedlemmer. Den siddende bestyrelse er: Lone Skov, professor,

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Dagsorden Der afholdes ordinær generalforsamling Torsdag den 20. april 2017 kl. 17.00 på Hotel Nyborg

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 11. marts 2010 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 10. december 2009 3. Tema: Forskningstræning projektdelen Forskningstræning

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 10. september 2009 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 11. juni 2009 3. PUF-lektorernes arbejde med uhensigtsmæssige forløb v/

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Odense Universitets Hospital Neurologisk

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 13. maj 2015 Berit Bjerre Handberg Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.dk 1-30-72-155-07 Notat

Læs mere

Nationale lægedækningsrapport. Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet

Nationale lægedækningsrapport. Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet Nationale lægedækningsrapport Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet Baggrund for Lægedækningsudvalget: Regeringen ønsker: at alle danskere skal have adgang til speciallægeressourcer,

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 27. juni 2011 3. Oplæg ved Uddannelseskoordinerende

Læs mere

29. maj 2015. Årsrapport 2014

29. maj 2015. Årsrapport 2014 29. maj 215 Årsrapport 214 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord Bilag 4.2 Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord 1. Indledning Indstillingen er udfærdiget af Postgraduat klinisk lektor Michael

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT NR 15/12 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag d. 7. marts, kl. 16 18 Sted First Hotel Copenhagen, Molestien 11,

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

Vi har skåret kurset ned til 1,5 dag fra tidligere 2,5 dage. Dette er primært sket for at se, om vi kan lokke flere hospitalsansatte med på kurset.

Vi har skåret kurset ned til 1,5 dag fra tidligere 2,5 dage. Dette er primært sket for at se, om vi kan lokke flere hospitalsansatte med på kurset. Kære medlemmer! I år har vi igen fornyet konceptet for efteruddannelseskurset. Vi har skåret kurset ned til 1,5 dag fra tidligere 2,5 dage. Dette er primært sket for at se, om vi kan lokke flere hospitalsansatte

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri.

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Det Regionale Videreuddannelsesråd 23.12.2003 Region Nord Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Den lægefaglige indstilling for børne- og ungdomspsykiatri

Læs mere

Dansk Nefrologisk Selskab

Dansk Nefrologisk Selskab Dansk Nefrologisk Selskab Sekretariatet Kløvervænget 6, 10. sal 5000 Odense C Direkte tlf.: 6541 1713 Alternativt: 6541 1642 Fax: 6541 3452 E-mail: dns@ouh.fyns-amt.dk 23-05-2005 Formandens beretning 2004/2005

Læs mere

Academy for sygeplejersker

Academy for sygeplejersker Academy for sygeplejersker 5.-6. september 2013 Trinity Hotel & Konference Center Middelfart/Fredericia TEMA Co-morbiditet, behandlingssvigt/-risici og fremtidig patientmonitorering Invitation Det er os

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Presentation of the Board of the Danish Dermatological Society

Presentation of the Board of the Danish Dermatological Society Board of the Danish Overlæge dr.med. Claus Zachariae Dermatologisk afdeling KA 1502 Gentofte Amtssygehus Niels Andersensvej 65 2900 Hellerup Tlf: 39 77 32 03 / 39 77 31 95 Fax: 39 65 71 37 E-mail clza@gentoftehosp.kbhamt.dk

Læs mere

Dansk Dermatologisk Selskab har i alt 352 medlemmer og heraf 320 stemmeberettigede medlemmer.

Dansk Dermatologisk Selskab har i alt 352 medlemmer og heraf 320 stemmeberettigede medlemmer. April 2018 Årsberetning, Dansk Dermatologisk Selskab, 2017-2018 Formandsberetning Dansk Dermatologisk Selskab har i alt 352 medlemmer og heraf 320 stemmeberettigede medlemmer. Den siddende bestyrelse er:

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Dagsorden Der afholdes ordinær generalforsamling Torsdag den 12. april 2018 kl. 17.00 på Hotel Nyborg

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Dato: 30. januar 2009 J.nr. 2007-12842/115764 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Tilstede: Afbud: J. Michael Hasenkam, Hans Kirkegaard, Ulla Breth Knudsen, Niels Qvist,

Læs mere

Uddannelsesprogram for. Speciallægeuddannelsen i. Intern medicin: reumatologi

Uddannelsesprogram for. Speciallægeuddannelsen i. Intern medicin: reumatologi Uddannelsesprogram for Speciallægeuddannelsen i Intern medicin: reumatologi Kong Chr. X s gigthospital, Gråsten /Medicinsk afdeling, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg Reumatologisk afdeling OUH i Odense

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

SPECIALLÆGEUDDANNELSEN I DIAGNOSTISK RADIOLOGI STATUS OG PERSPEKTIVERING

SPECIALLÆGEUDDANNELSEN I DIAGNOSTISK RADIOLOGI STATUS OG PERSPEKTIVERING 1 SPECIALLÆGEUDDANNELSEN I DIAGNOSTISK RADIOLOGI STATUS OG PERSPEKTIVERING En spørgeskemaundersøgelse blandt hoveduddannelsessøgende vedrørende opnåede kompetencer og uddannelsesmiljø 2 Forfattere og publikation

Læs mere

Dansk Neurokirurgisk Selskab

Dansk Neurokirurgisk Selskab Dansk Neurokirurgisk Selskab Marts 2017 Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 10. marts 2017 i Charlottehaven på Østerbro. Dagsordenen: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af referatet

Læs mere

Efteruddannelse i klinisk ernæring for sundhedsfaglige

Efteruddannelse i klinisk ernæring for sundhedsfaglige Efteruddannelse i klinisk ernæring for sundhedsfaglige KURSUSPLAN 2015 Nutricia Academia Kursusplan 2015 1 Nutricia udbyder en række forskellige tilbud om efteruddannelse inden for klinisk ernæring for

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Kapitel 2 Sammenfatning af kommissionens anbefalinger... 17

Kapitel 2 Sammenfatning af kommissionens anbefalinger... 17 Indhold Kapitel 1 Indledning og baggrund for Speciallægekommissionens arbejde.............................................. 9 1.1 Baggrund for Speciallægekommissionens nedsættelse...... 9 1.2 Speciallægekommissionens

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 6. juni kl. 15-18 Sted, mødelokale 501 Deltagere Afbud Lone Winther Jensen (Formand) Vicedirektør Kjeld Martinussen (Region

Læs mere

Bestyrelse: Formand: Jesper Hjortdal Aarhus Universitetshospital jesper.hjortdal@dadlnet.dk

Bestyrelse: Formand: Jesper Hjortdal Aarhus Universitetshospital jesper.hjortdal@dadlnet.dk Bestyrelse: Formand: Aarhus Universitetshospital jesper.hjortdal@dadlnet.dk Næstformand: Ditte Erngaard Næstved Sygehus der@regionsjaelland.dk Videnskabelig Sekretær: Anders Kruse Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Dansk Dermatologisk Selskab, Formandsberetning for 2011

Dansk Dermatologisk Selskab, Formandsberetning for 2011 Dansk Dermatologisk Selskab, Formandsberetning for 2011 Dansk Dermatologisk Selskab har 379 medlemmer, hvoraf 225 er ordinære medlemmer. Den siddende bestyrelse er: Formand: Tove Agner, valgt 2009 Næstformand:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Dansk Nefrologisk Selskab

Referat fra bestyrelsesmøde i Dansk Nefrologisk Selskab Referat fra bestyrelsesmøde i Dansk Nefrologisk Selskab 5. marts 2009 Århus Universitetshospital, Skejby Deltagere Anne-Lise Kamper; Thomas Elung-Jensen (sekretær), Per Ivarsen, Claus Bistrup, Lena Helbo

Læs mere

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Sygehus Syd Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Notat vedr. håndtering af "skæve" uddannelsesforløb i Region Øst Bilag 6.1 BORNHOLMS AMT FREDERIKSBORG AMT HOVEDSTADENS SYGEHUSFÆLLESSKAB KØBENHAVNS

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Dagsorden Der afholdes ordinær generalforsamling Torsdag den 12. maj 2015 kl. 17.00 på Hotel Nyborg

Læs mere

Dimensioneringsplanen

Dimensioneringsplanen Høringssvar Dimensioneringsplanen 2013-2017 Region danmark og Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Den Lægelige Videreuddannelse, Region danmark Indholdsfortegnelse.

Læs mere

Sygdomme i nyfødthedsperioden Sociallovgivning og underretning Vaskulære læsioner Dermatologisk laserbehandling

Sygdomme i nyfødthedsperioden Sociallovgivning og underretning Vaskulære læsioner Dermatologisk laserbehandling DELKURSUS 10. Kursusprogram: Pædiatrisk dermatologi og laser Genodermatoser Sygdomme i nyfødthedsperioden Sociallovgivning og underretning Vaskulære læsioner Dermatologisk laserbehandling Læringsmål: Diagnosticere

Læs mere

DFS akademikermøde. 4. Oktober 2011 Arrangør: OUH

DFS akademikermøde. 4. Oktober 2011 Arrangør: OUH DFS akademikermøde 4. Oktober 2011 Arrangør: OUH DFS akademikermøde 16.00 16.05: Velkomst ved Karin Erb 1. session: HPV-virus, ordstyrer Jens Fedder 16.05 16.35: HPV-virus en introduktion Professor Ole

Læs mere

Radisson Blu Scandinavia Hotel, København, Den 28. januar 2015 kl

Radisson Blu Scandinavia Hotel, København, Den 28. januar 2015 kl Referat fra Ordinær generalforsamling i Dansk Radiologisk Selskab 2015 Radisson Blu Scandinavia Hotel, København, Den 28. januar 2015 kl. 16.00 Dagsorden 1. Valg af dirigent DRS foreslår Birthe Højlund

Læs mere

FAYO er verdens ældste yngre øjenlægeforening

FAYO er verdens ældste yngre øjenlægeforening Marie Louise Roed Rasmussen Danson V. Muttuvelu Verdens ældste yngre øjenlægeforening FAYO Beretningen om Foreningen af Yngre Øjenlæger i Danmark Marie Louise Roed Rasmussen 1 og Danson V. Muttuvelu 2

Læs mere

Faglig profil for ansøgere til hoveduddannelsesforløb i dermato-venerologi

Faglig profil for ansøgere til hoveduddannelsesforløb i dermato-venerologi DANSK DERMATOLOGISK SELSKAB September 2008 Faglig profil for ansøgere til hoveduddannelsesforløb i dermato-venerologi Det dermato-venerologiske speciale varetager forebyggelse, diagnostik, behandling og

Læs mere

Årsberetninger, Dansk Dermatologisk Selskab, 2015/2016

Årsberetninger, Dansk Dermatologisk Selskab, 2015/2016 Årsberetninger, Dansk Dermatologisk Selskab, 2015/2016 Formandsberetning for 2015 Dansk Dermatologisk Selskab har 323 stemmeberettigede medlemmer og 37 firmamedlemmer. Den siddende bestyrelse er Eva Benfeldt,

Læs mere

PUF lektor, dr. med., overlæge Endokrinologisk afd., OUH. På vegne af PUF lektor gruppen Den Lægelige Videreuddannelse Region Syddanmark

PUF lektor, dr. med., overlæge Endokrinologisk afd., OUH. På vegne af PUF lektor gruppen Den Lægelige Videreuddannelse Region Syddanmark PUF lektor, dr. med., overlæge Endokrinologisk afd., OUH På vegne af PUF lektor gruppen Den Lægelige Videreuddannelse Region Syddanmark SUNDHEDSSTYRELSEN: Inspektorbesøgende i sygehusafdelingerne var

Læs mere

ALMEN PÆDIATRI. Denne opdeling af faget har tenderet til at splitte faget op i områder der kan knytte sig til de tilsvarende voksenspecialer.

ALMEN PÆDIATRI. Denne opdeling af faget har tenderet til at splitte faget op i områder der kan knytte sig til de tilsvarende voksenspecialer. ALMEN PÆDIATRI Afgrænsning og beskrivelse. Udvalgsrapport. Udvalget vedrørende almen pædiatri blev nedsat som ad hoc udvalg ved generalforsamlingen 2002 og som permanent udvalg I 2003. Udvalgets kommissorium

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Dansk Laryngologisk Selskabs Årsmøde 2009 State of the Art in Phonosurgery

Dansk Laryngologisk Selskabs Årsmøde 2009 State of the Art in Phonosurgery Dansk Laryngologisk Selskabs Årsmøde 2009 State of the Art in Phonosurgery Mødet afholdes på Vejle Sygehus i lokalet På Bjerget, Kabbeltoft 25, 7100 Vejle. fredag den 16. Januar 2009. Programmet opdateres

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 22. september 2011. 3. Temamøde om lægelig videreuddannelse

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale Region Midtjylland HR 26. juni 2018 /SAECRI Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale 31 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Indledning

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002226 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato

Læs mere

EFTERUDDANNELSESKURSUS FOR PRAKTISERENDE LÆGER

EFTERUDDANNELSESKURSUS FOR PRAKTISERENDE LÆGER EFTERUDDANNELSESKURSUS FOR PRAKTISERENDE LÆGER Zell am See 12. 19. marts 2016 Hotel Alpenblick KURSUSLEDELSE Sven Søren Larsen Flemming Burcharth Claus Perrild FORORD Efteruddannelseskursus for praktiserende

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT DASAIMS UDDANNELSES UDVALG MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT Tilstede: Helle Thy Østergaard, Dorte Keld, Karen Skjelsager(formand), Hanne Tanghus Olsen, Kirsten Bested, Nicola G. Clausen (Referent),

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni 2017 Formateret: Indrykning: Første linje: 1,27 cm 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer 2. Meddelelser 1. LVS i. Spørgeskema vedrørende

Læs mere

Temaopdelt handlingsplan

Temaopdelt handlingsplan NR 9-12 Temaopdelt handlingsplan En opfølgning på anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens rapport: Speciallægeuddannelsen. Status og perspektivering. 2012 Sundhedsstyrelsen februar 2012 Indhold 1 Organisation

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Vedr.: 1. Referat af generalforsamlingen, den 28.marts 2007. 2. Fremtidig kommunikation til Selskabets medlemmer via e-mail, -

Vedr.: 1. Referat af generalforsamlingen, den 28.marts 2007. 2. Fremtidig kommunikation til Selskabets medlemmer via e-mail, - DANSK SELSKAB FOR MEDICINSK MAGNETISK RESONANS Nyhedsbrev Dato: August 2007 Vedr.: 1. Referat af generalforsamlingen, den 28.marts 2007. 2. Fremtidig kommunikation til Selskabets medlemmer via e-mail,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002200 Afdelingsnavn Klinisk Farmakologisk afsnit Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Indstilling om godkendelse af uddannelsesforløb i specialet psykiatri i Region Nord 17. januar 2004

Indstilling om godkendelse af uddannelsesforløb i specialet psykiatri i Region Nord 17. januar 2004 Indstilling om godkendelse af uddannelsesforløb i specialet psykiatri i Region Nord 17. januar 2004 Udarbejdet af Postgraduat lektor, overlæge Ulla Bartels, ansat Psykiatrisk Hospital i Risskov Postgraduat

Læs mere

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO)

Generalforsamling. Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) 1 Generalforsamling Danske Dermato-Venerologers Organisation (DDO) Generalforsamling afholdes lørdag d. 14. november kl.13.00-16.00. Mødet afholdes på Hellerup Park Hotel, Strandvejen 203, 2900 Hellerup.

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016:

Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016: Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016: Dette dokument beskriver opslags- og behandlingsproceduren for ansøgninger til uddeling af 1 Mio. kr. af Dansk

Læs mere

Sygehus Sønderjylland Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik 28.08.2008. Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi

Sygehus Sønderjylland Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik 28.08.2008. Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Sygehus Sønderjylland Arbejds- og

Læs mere

Love og vedtægter. Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine).

Love og vedtægter. Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine). Love og vedtægter for Dansk Selskab for Intensiv Terapi 1. Navn Selskabets navn er Dansk Selskab for Intensiv Terapi (The Danish Society of Intensive Care Medicine). Stk. 2. Sekretariatets adresse angiver

Læs mere

Amendment 1 af 10. juli 2009

Amendment 1 af 10. juli 2009 Amendment 1 af 10. juli 2009 1. Der ønskes oprettelse af to nye centre fra 1. september 2009. Begrundelsen er at man derved opnår større sikkerhed for at nå det i protokollen fastsatte antal patienter.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl. 12.00 i Domus Medica Til stede: Mogens Hüttel (formand), Lars Bønløkke, Annette Frölich, Jørgen Lassen, Anne Thomassen,

Læs mere

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring...

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring... Årsrapport 2016 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

REFERAT. Økonomi- og Planlægningsafdelingen. Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup. Telefon 38 63 38 63 Direkte 38 63 21 09. Web www.glostruphospital.

REFERAT. Økonomi- og Planlægningsafdelingen. Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup. Telefon 38 63 38 63 Direkte 38 63 21 09. Web www.glostruphospital. Økonomi- og Planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Oto-Rhino-Laryngologi inkl. Audiologi Dato: 19. april 2014 Kl.: 13.30 15.30 Sted: Biblioteket, afsnit 2074, Rigshospitalet Deltagere:

Læs mere

Dansk Dermatologisk Selskab, Formandsberetning for 2012

Dansk Dermatologisk Selskab, Formandsberetning for 2012 Dansk Dermatologisk Selskab, Formandsberetning for 2012 Den siddende bestyrelse er: Formand Robert Gniadecki, valgt 2009 Dermatologisk Afdeling D, Bispebjerg Hospital, 2400 København NV. Tlf 35313531,

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 6. marts 2015 i Charlottehaven på Østerbro.

Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 6. marts 2015 i Charlottehaven på Østerbro. Dansk Neurokirur Dansk Neurokirurgisk Selskab Marts 2015 Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 6. marts 2015 i Charlottehaven på Østerbro. Dagsordenen: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse

Læs mere

Odense Universitetshospital Gynækologisk Obstetrisk afdeling D 19/08-2010. Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi

Odense Universitetshospital Gynækologisk Obstetrisk afdeling D 19/08-2010. Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Odense Universitetshospital Gynækologisk

Læs mere

Holstebro 24/3 2009. Turnuslæger, Holstebro 23/9 2008

Holstebro 24/3 2009. Turnuslæger, Holstebro 23/9 2008 Holstebro 24/3 2009 Karriereplanlægning Turnuslæger, Holstebro 23/9 2008 Karrierevejledning 4 i bekendtgørelse nr. 1248 af 24. oktober 2007 om speciallæger Regionerne i henhold til Sundhedsstyrelsens vejledning

Læs mere

Døstrup IF Svinget Hobro Klublotto vinderne

Døstrup IF Svinget Hobro  Klublotto vinderne Klublotto vinderne 2009 25 Rigmor Madsen 58 Lisbeth Sørensen 66 Lars Pedersen (LP) 24 Klaus Rasmussen 14 Michael Nielsen 51 Familien Pedersen 9 Jørgen Hedemand 55 Henrik Nielsen 60 Døstrup kortklub 49

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde d. 2. December 2016

Referat Bestyrelsesmøde d. 2. December 2016 Til Stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Gleerup Torben Nathan Birgit Lassen Lone Madsen Erika Bélard Per Ejstrud Referat Bestyrelsesmøde d. 2. December 2016 1. Velkomst og godkendelse af referat samt

Læs mere

Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse. Formandsberetning 2008

Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse. Formandsberetning 2008 Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse Formandsberetning 2008 Bestyrelsen Undertegnede overtog formandsposten i DSMU efter professor Berit Eika ved generalforsamlingen i 2007. Det har været spændende at

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015

ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 Vi mødes 27 marts 2015 kl. 14.00 hos: Ovl. Frank Schiødt, Endokrinologisk, gastroenterologisk Afdeling I, 5. Tværvej, Indgang 60. Bispebjerg Hospital, Bispebjerg Bakke 23,

Læs mere

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013 Love LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI Stiftet 13. maj-2004 Revideret generalforsamling 2007. Forslag til ny revision april 2013 1 GAMLE LOVE 1 NYE LOVE 1.1 Selskabets navn er Dansk Selskab for

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Medlemmer af SUU, medier, offentlighed. Samråd AG om Respirationscenter Øst. 10 min., herefter 45 min. til spm.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Medlemmer af SUU, medier, offentlighed. Samråd AG om Respirationscenter Øst. 10 min., herefter 45 min. til spm. Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 473 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Medlemmer af SUU, medier, offentlighed Samråd AG om Respirationscenter

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere