Udviklingskonsulent. Præsentation på ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingskonsulent. Præsentation på ekstraordinært repræsentantskabsmøde"

Transkript

1 Udviklingskonsulent Præsentation på ekstraordinært repræsentantskabsmøde

2 Program: 1. Orientering om nogle af strategiplanens punkter 2. Gennemgang af nogle af mulighederne ved at få en udviklingskonsulent suppleret med kommentarer fra DSF s konsulent i DIF, Jan Gudnitz. 3. Forslaget går til afstemning efter endt debat.

3 Strategier m.v. for Dansk Styrkeløft Forbund Strategier m.v. for Dansk Styrkeløft Forbund 2013

4 Modellen Mission: Hvorfor er vi her? Vision: Hvor er vi om 5-10 år? Værdier: Hvad er den rigtige måde at gøre tingene på? Strategiske mål: Hvad er de rigtige ting at gøre? Handlingsplaner: Hvad skal gøres? Af hvem? Hvornår? Hvordan? Gennemførelse: Gøre tingene rigtigt og kontrollere, at vi nåede det, vi ville.

5 Mission: Dansk Styrkeløft Forbund vil honorere samfundets og enkeltpersoners behov for idrætslig aktivitet ved at udbyde styrkeløft over hele landet organiseret i klubber under DSF. Vision: Det er Dansk Styrkeløft Forbunds vision at udbrede sporten til flere aktive og passive styrkeløftere og til alle landets egne, så ingen har over 45 minutter i transporttid til en styrkeløftklub, og alle skal kunne træne i sportens forskellige discipliner. Styrkeløft skal stå stærkt og positivt i den offentlige bevidsthed som en anerkendt idrætsgren.

6 Værdigrundlag: Engagement og glæde: Det er værdifuldt for DSF, at klubledere, bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer, trænere m.fl. påtager sig et medansvar for planlægning og realisering af beslutninger i DSF samt fremmer et positivt omdømme af DSF og giver udtryk for, at det er sjovt og berigende at beskæftige sig med styrkeløft.

7 Samarbejde og respekt: Det er værdifuldt for DSF, at der er et godt samarbejde mellem klubberne og mellem bestyrelsen og dennes udvalg og klubberne, og at dette samarbejde foregår med respekt for hinandens forskelligheder, og at alle bakker hinanden op og er åbne omkring håndtering af konflikter.

8 Kvalitet og professionalisme: Det er værdifuldt for DSF, at bestyrelsen og klubberne er kvalitetsbevidste, når der skal træffes beslutninger, og disse skal udføres, så både nye og mere erfarne styrkeløftere føler, at der sker en udvikling, og at de har udbytte af sporten. Det er ligeledes værdifuldt, at klubberne kender baggrunden for og målet med forbundets planer og handler derefter både internt og eksternt.

9 Dialog og åbenhed: Det er værdifuldt for DSF, at forbundets medlemmer, ledere, trænere, klubber, bestyrelse, udvalg m.fl. indgår i en god dialog og er opmærksomme over for hinanden, og at kommunikationen er præget af åbenhed, ærlighed og tolerance.

10 Ambitioner og vilje til satsning: Det er værdifuldt for DSF, at vi tør tænke ambitiøst at vi kan Det er værdifuldt for DSF, at vi tør tænke ambitiøst at vi kan tænke utraditionelt - og er fremsynede i vor planlægning og ser muligheder og derpå lægger vægt på handling frem for ord.

11 Etik og god sportsånd: Det er vigtigt for DSF, at styrkeløft i Danmark fastholder og udbygger denne idrætsgrens gode ry for fair play i den daglige omgang med løfterne, så de repræsenterer dansk sport godt i Danmark såvel som i udlandet.

12 Strategiske mål 1. DSF vil have over medlemmer og mindst 8 nye klubber i Danmark inden for de næste 5 år. Dette vil DSF gøre ved: Indsatsområder a. at iværksætte en plan for tilvejebringelse af nye klubber 2. Dette vil DSF gøre ved: DSF vil støtte udviklingen af de eksisterende klubber, så disses medlemstal stiger. a. at undersøge hvilke klubber, som har potentiale til at rekruttere flere aktive b. at besøge alle klubber og lave en plan for støtte til hver enkelt af disse klubber c. at lave medie/pr/presseplan, som sikrer omtale gennem hele året (klubniveau) d. at tilbyde instruktør-, dommer- og trænerkurser, så alle klubber får mulighed for at uddanne et tilstrækkeligt antal instruktører og trænere e. Skabe et særligt voksenmiljø også for folk, som ikke ønsker at deltage i konkurrence.

13 3. DSF vil skabe en pædagogik og udvikling, som tiltrækker unge, og som motiverer dem til at fortsætte med at dyrke styrkeløft, også når de bliver ældre. Dette vil DSF gøre ved: a. at udarbejde en håndbog om styrkeløft, som giver klubbernes instruktører en god baggrund for at tilbyde nye unge styrkeløftere en stimulerende introduktion til sporten b. at anskaffe en egnet demonstrationsvideo c. at tilbyde nye styrkeløftere passende og spændende begynderkonkurrencer d. at have en særlig afdeling for ungdom/juniorer på DSF s hjemmeside Etc. 4. DSF vil skabe en elitekultur, som skal give større dansk deltagelse i VM og World Games og udmønte sig i medaljer i trekamp i de åbne klasser fra 2016.samt i enkeltdisciplinen bænkpres endnu hurtigere. Dette vil DSF gøre ved: a. at udarbejde en elitestrategi, som skal godkendes af Team Danmark inden for tre år, med henblik på at opnå støtte til landstræner samt tilskud til enkeltpersoner (I denne strategi skal i prioriteret form med differentierede mål indgå alle alderskategorier, som skal opnå medaljer internationalt). b. at skabe 2 elitetræningscentre (ét i Jylland og ét i Kbh.), så løftere fra hele landet har mulighed for at modtage træning på eliteniveau c. Etc.

14 5. DSF skal føre en økonomisk politik, som giver en sund økonomi med mulighed for at gennemføre de strategiske mål. 6. DSF vil udbygge og tilpasse forbundets hjemmeside, så den fordobler sit besøgstal inden for de næste tre år. Dette vil DSF gøre ved: a. at udvikle og implementere nye og let anvendelige metoder til økonomistyring b. udvikle og indføre en ny budgetprocedure, der automatisk skaber en mere dynamisk sammenhæng mellem budgetter og ressourcekrav til fremtidig drift og strategirealisering c. at lave en brochure, som vil gøre DSF attraktiv for potentielle sponsorer. d. Etc. Dette vil DSF gøre ved: a. at lave en brugerundersøgelse blandt forbundets klubber og medlemmer og tilpasse hjemmesiden efter nuværende og kommende brugeres behov og forventninger b. ved at udarbejde et system til hurtig opdatering over for Webmaster (tekst, billeder, video m.v.) c. Etc.

15 7. DSF vil sikre, at forbundets klubber, bestyrelse, diverse udvalg m.v. har kompetente ledere. 8. DSF vil sikre, at der kommer større fokus på styrkeløftsporten generelt, og at sporten bliver mere synlig Dette vil DSF gøre ved: a. Nedsætte et uddannelsesudvalg b. at udbyde en lederuddannelse, som skal give klubberne mulighed for at uddanne ledere til diverse funktioner som: ledelse af klubber, stævnestyring, kassererpost, sponsering, PR, m.v. c. at udbyde andre kurser efter behov, evt. i samarbejde med DIF, samt vejledning gennem opsøgende arbejde fra en udviklingskonsulent a. Dette skal bl.a. ske ved, at der samarbejdes mere med pressen og udarbejdes en medie- og presseplan

16 9. DSF ønsker at få flere børn og unge med i forbundet.. Dette vil DSF gøre ved: a. At lave et katalog om aktiviteter for børn og unge Yderligere om indsatsområderne (Se efterfølgende plancher)

17 Ad. strategisk mål 1. indsatsområde a. Der ansættes en udviklingskonsulent, som skal have et udvalg som sparringpartner. Konsulenten får en hovedopgave i at rekruttere nye klubber og arbejde på, at medlemsklubberne får flere medlemmer, og at flere af disse dyrker sporten styrkeløft. Der skal findes løftere, som kan virke som ambassadører for sporten. Ansvarlig for ansættelsesproces: KB. - Ansvarlig for at finde sparringpartnere og ambassadører: Peter Bøgh og Klaus B. Der skal udvikles en metode til at finde frem til interesserede og interessante nye klubber. Ansvarlig: Konsulent. Der skal laves en undersøgelse af, om der er andre idrætsgrene eller nye tendenser inden for idrætten, som kunne være interessante for DSF. Ansvarlig: Konsulent

18 Uddybning af strategisk mål 1 Indsatsområde a DSF s værdigrundlag skal komme konkret til udtryk gennem den udviste adfærd og kommunikation til klubberne fra forbundet. Denne gode tone skal også bidrage til at skaffe nye klubber til forbundet. Efterlevelse af DSF s værdigrundlag skal tages op af bestyrelsen som punkt på et bestyrelsesmøde hvert år. Ansvarlig: Bestyrelsen. DSF skal være åben over for forskelligheder hos ansøgende foreninger. Hvis der er uoverensstemmelser på nogle punkter, skal DSF først og fremmest være problemløsende og sjældent afvisende. Ansvarlig: Bestyrelsen og konsulent. Det opsøgende arbejde med at finde nye klubber skal ske på baggrund af en konkret plan. Af planen skal det fremgå, at der skal etableres nye klubber generelt og især i geografiske områder med få eller ingen styrkeløftklubber. Alle foreninger og centre, som har potentiale til danne en styrkeløftklub, skal kontaktes i en prioriteret rækkefølge. Der søges efter emner på nettet vore nuværende klubber kontaktes for at få gode råd fra dem og vores rekrutteringsmateriale skal opdateres. Potentielt nye klubber besøges af DSF. Ansvarlig: DSF og konsulent. Angående nye tendenser undersøges mulighederne blandt foreninger, som endnu ikke er en del af DVF/DIF. Ansvarlig: Konsulent

19 Strategisk mål 2, Indsatsområde a-e. a. Der laves en undersøgelse af hvilke klubber, som har potentiale her og nu til at rekruttere flere aktive. Ansvarlig: Konsulent i samarbejde med sparringpartnere. b. Alle klubber besøges af forbundet hvert år. Der udarbejdes en plan for, hvordan disse klubber skal hjælpes efterfølgende. Ansvarlig: Konsulent og bestyrelsen c. Der udarbejdes en medieplan/presseplan: Er iværksat. Fortsat ansvarlig: Bestyrelsen. Konsulenten overtager evt. på et tidspunkt. d. Der skal tilbydes instruktørkurser til en rimelig pris til klubberne. Udarbejdelse af plan for sådanne kurser skal ske. Ansvarlig: Breddeudvalget. Dommerkurser: Er iværksat. Ansvarlig: KB. Efteruddannelseskursus for eksisterende dommere skal udbydes. Ansvarlig: Dommerudvalget. Trænerkurser i samarbejde med DIF udbydes. Ansvarlig: Eliteudvalg. - Trænerkursus på lavere niveau og kort tids uddannelse skal tilbydes. Ansvarlig: Breddeudvalget. e. Der skal skabes et særligt voksenmiljø for personer, som kun ønsker at konkurrere på klubniveau, og som gerne vil træne styrkeløft. Ansvarlig for udarbejdelse af forslag: Breddeudvalg og udviklingskonsulent.

20 Uddybning af strategisk mål 2 Indsatsområde a-e DSF definerer bl.a. en stærk klub ud fra, hvor mange aktiviteter den har, og hvor mange personer som påtager sig et ansvar. De klubber, som har ledere, der vil påtage sig at arbejde med medlemsrekruttering til klubben, kontaktes først. I forbindelse med foreningsbesøgene laves der en prioriteret liste over, hvilke klubber DSF vil motivere og hjælpe med medlemsrekruttering. Ansvarlig: Konsulent. DSF udarbejder en plan for arbejdet med rekruttering, som bl.a. skal bruges i forbindelse med foreningsbesøgene. Ansvarlig: Konsulent Når en løfter, som har potentiale til at hjælpe med at skabe fremdrift i en klub, skifter klub, bedes den gamle klub kontakte DSF, så der kan skabes en ambassadør i den nye klub for medlemsrekruttering. Ansvarlig: Bestyrelsen. Der udarbejdes en beskrivelse/pjece over, hvordan man kommer i gang med styrkeløft. Ansvarlig: Medieudvalg Der skal arbejdes endnu mere med Online-medierne gøres endnu mere brug af hjemmesiden samarbejdet med TV især regionalt TV skal øges. Fortsættes på næste side:

21 Uddybning af strategisk mål 2 Indsatsområde a-e - fortsat Der skal udarbejdes en basisuddannelse m.h.p. at uddanne nye klubtrænere. Kurset skal ikke vare mere end 1-2 dage og skal indeholde både teori og praksis. Det skal kunne kombineres med et efterfølgende DIF-træner kursus. Ansvarlig: Breddeudvalget. Eliteudvalget indstiller efter behov en træner til at deltage i længere træneruddannelser. Der skal være et kort regelkursus for trænere og atleter angående de tekniske regler for styrkeløft. Ansvarlig: Dommerudvalget Voksenmiljøet skal brandes bedre. Styrkeløftsporten skal have fat i flere, som stopper med anden aktivitet, fordi styrkeløft er en sport for livet. Ansvarlig: Udviklingskonsulent

22 Strategisk mål 3, indsatsområde a-d. a. Der udarbejdes en håndbog (evt. på WEB) om styrkeløft, som udleveres til hver klub. Yderligere eksemplarer kan købes af DSF. Håndbogen skal indeholde en beskrivelse af sporten, kort om regler, træningsprogrammer, henvisning til udtagelseskrav og henvisning til personer/klubber, som kan yde hjælp til at komme i gang med sporten. Ansvarlig: Bestyrelsen el. herunder nedsat udvalg, f.eks. Medieudvalget i samarbejde med konsulenten. b. Der anskaffes en demonstrationsvideo. som udleveres i ét eksemplar til hver klub. Alternativt kan videoen lægges ind på hjemmesiden. Ansvarlig: Bestyrelsen. c. Et forslag til spændende begynderkonkurrencer skal udarbejdes. Ansvarlig: Breddeudvalg. d. Særlig afdeling på hjemmesiden for subjuniorer/juniorer! Bestyrelsen diskuterer, om dette er nødvendigt. Hvis ja, kontakter bestyrelsen Webmaster for at tale med ham om dette.

23 Uddybning af strategisk mål 3 Indsatsområder a-d Der skal udarbejdes en håndbog om udførelsen af styrkeløft. Den skal indeholde træningsprogrammer for begyndere og øvede løftere, eller der gives en henvisning til, hvor de kan findes. Der skal være en kontaktside, som henviser til forskellige personer i DSF. Der skal være en kort, letforståelig beskrivelse af de tekniske regler. Der skal henvises til DSF s vedtægter og diverse regler. Håndbogen skal være informativ og ikke være en reklame. Ansvarlig: Medieudvalget i samarbejde med konsulenten. Demonstrationsvideoen skal kunne ses via hjemmesiden og Facebook og Youtube og skal virke som et godt tillæg til håndbogen. Der skal være to versioner: en kort teaser og en med et mere omfattende indhold. Ansvarlig: Medieudvalg. Der skal udtænkes en ny konkurrenceform for de årige, hvor der lempes lidt på gældende regler. Konkurrencen kan indeholde flere discipliner end en trekamp. Ansv.: Breddeudvalg Det skal overvejes, om der kan laves et mere aldersdifferentieret indhold på hjemmesiden (særlige aldersbestemte sider; f.eks. for de yngste). Medieudvalget

24 Strategisk mål 4, indsatsområder a-c. a. Elitestrategien skal finpudses og skal præsenteres for Team Danmark hurtigst muligt. Der skal etableres et samarbejde, og målet er at få støtte. Ansvarlig: Eliteudvalget. b. plan for at få et elitetræningscenter både i Jylland og på Sjælland skal udarbejdes og forelægges bestyrelsen. Der skal tages højde for faciliteter, udstyr og træningsmiljø. Og tilgængelighed for atleterne. Ansvarlig: Eliteudvalget. C. Der skal skabes et bedre rekrutteringsgrundlag af talenter til sporten. Dvs. flere og dygtigere atleter. Ansvarlig: Eliteudvalg og på et tidspunkt konsulent.

25 Uddybning af strategisk mål 4 Indsatsområder a-c Elitestrategien skal færdiggøres og derpå præsenteres for Team Danmark med henblik på en samtale, hvor DSF orienterer om det niveau, det befinder sig på, og om de tanker DSF har. Hensigten er at opnå støtte fra Team Danmark igen. Ansvarlig: Eliteudvalget. Behovet for at få to elitetræningscentre, stadig ét i Jylland og på kortere sigt ét på Sjælland, skal undersøges. Hvis deltagertallet stiger ret meget mere, vil det formentlig blive nødvendigt med to centre. For at løse problemet i en overgangsfase kan RAW evt. placeres på Sjælland. Ansvarlig: Eliteudvalget. Der skal gives støtte til deltagelse i internationale stævner sådan som beskrevet i reglerne for Eliteudvalget samt støtte til træningslejre. Ansvarlig: Eliteudvalget/bestyrelsen Kvalifikationskrav til DM skal fjernes. Ansvarlig: Stævneudvalg/Bestyrelsen Der skal gøres plads til flere unge atleter på bruttolandsholdet, og klubberne skal kunne indstille atleter over for Eliteudvalget, da det fremmer interessen for landsholdet i en klub, hvis den har atleter med på bruttoholdene og dermed deltager i træningssamlingerne. Ansvarlig: Eliteudvalget/Bestyrelsen

26 Strategisk mål 5, indsatsområder a-d. a. Er realiseret. Revisionen er overgået til DIF-revision. b. Er realiseret. Bogføringen hos DIF skaber umiddelbart klarhed over både regnskab og budgetter. c. Der skal laves materiale om sponsorernes fordele ved at sponsere forbundet og de enkelte klubber. I folderen skal der være en sponsorkontrakt, som også klubberne kan gøre brug af. Ansvarlig: Presse- og medieudvalg og på et tidspunkt udviklingskonsulenten. d. De opsparede midler øremærkes til arbejde med strategi og nyudvikling, herunder ansættelse af en udviklingskonsulent. Ansvarlig: Bestyrelsen.

27 Uddybning af strategisk mål 5, indsatsområder a-d Sponsormaterialet skal kunne bruges af forbundet, klubberne og atleterne (f.eks. personlige kontrakter). Der skal findes sponsorer til forbundet, og materialet skal fortælle virksomheder og institutioner, hvilke fordele de kan have af et samarbejde med DSF. Ansvarlig: Konsulenten(når en vis indkøring i jobbet har fundet sted). Angående strategi: Planen er lavet. Der er yderlige truffet beslutning om deltagelse i KUF. Ansvarlig: Bestyrelsen

28 Strategisk mål 6, indsatsområder a-c. a. Det skal undersøges, om der er behov for flere tiltag på hjemmesiden for at dække brugernes behov. Ansvarlig: Presse- og medieudvalg samt webmaster. b. Der skal udvikles et stævneprogram, som skal tilpasses hjemmesiden, og der skal arbejdes videre med live streaming. Ansvarlig: Medieudvalget. c. Andet f.eks. Forum, chat?

29 Uddybning af strategisk mål 6, indsatsområder a-c Der skal være en Facebook-profil. Der skal henvises til og linkes til hjemmesiden. Ansvarlig: Medieudvalg og Webmaster. Det skal undersøges, om der kan laves en aldersrelateret profil på hjemmesiden. Ansvarlig: Medieudvalg og Webmaster. Idrætsgrene, som vi ikke ønsker at relatere os til, skal ikke være en del af hjemmesiden. Ansvarlig: Bestyrelsen og Webmaster. Stævneprogrammet er klar til brug. Det er vigtigt, at DSF så vidt muligt bruger live-streaming. Forudsætningen er dog, at det virker med brug af korrekt udstyr. Det nye stævneprogram kan vise live resultater. DSF ønsker ikke for tiden et decideret forum eller en chatside, da der ofte bliver for meget mudderkastning. I øvrigt findes disse fora og chatsider andetsteds.

30 Strategisk mål 7, indsatsområde a-c. a. Der skal laves en arbejdsbeskrivelse for uddannelsesudvalget. Ansvarlig: Uddannelsesudvalget. b. Der skal afholdes kurser inden for stævnestyring. stævneafholdelse og stævnestyringsprogram, speaker, spottere, sponsering og PR. Ansvarlig: Uddannelsesudvalg og konsulent. c. Udbyde DIF-kurser efter behov: Ansvarlig: Uddannelsesudvalg og konsulent.

31 Uddybelse af strategisk mål 7, indsatsområde a-c Der skal udarbejdes en uddannelseskalender for 1 år ad gangen, så klubberne kan planlægge deltagelse i god tid. Ansvarlig: Uddannelsesudvalg og konsulent. Et kursus afholdes normalt i den del af landet, hvor de fleste deltagere kommer fra. Ansvarlig: Uddannelsesudvalg. Der skal gøres bedre anvendelse af DIF s uddannelsestilbud. Ansvarlig: Udd.udvalg og konsulent. Undersøge muligheden for at gøre brug af andre kursustilbud, f.eks. AMU. Ansvarlig: Udd.udvalg. Breddeudvalget inviterer til træningssamling for nye licensløftere ved personlig invitation. Ansvarlig: Breddeudvalget. Klubberne skal rådgives om de forskellige tilskudsmuligheder. Ansvarlig: Breddeudvalget.

32 Strategisk mål 8, indsatsområde a-? a. Presseplan er iværksat. Ansvarlig for planen: Peder Hindborg. Evt.

33 Uddybning af strategisk mål 8, indsatsområde a m.v. Der skal, bl.a. i relation til den nye folkeskolereform, arrangeres skolebesøg og besøg af skoler i klubberne, hvor programmet tilpasses aldersklassen. Et koncept for disse besøg skal udarbejdes. Ansvarlig: Breddeudvalg og Konsulent. Det skal undersøges, om der er et behov for at afholde idrætslejre, f.eks. weekend- og sommerlejre i styrkeløft. Lejrene er i første omgang for de unge, og forsøgsvis prøver vi med en weekendlejr. Ansvarlig: Breddeudvalget.

34 Strategisk mål 9, indsatsområde a-? a. Der skal udarbejdes aktiviteter inden for styrketræning, som tiltrækker børn og unge. Ansvarlig: Breddeudvalg og konsulent.

35 Uddybning af strategisk mål 9, indsatsområde a-? Der skal udarbejdes nye konkurrenceformer for de unge i alderen op til 14 år, som hovedsageligt bygger på træning uden brug af stang/skiver. Det kunne være en 9-kamp, hvor det også vil være muligt at konkurrere i styrkemomenter med andre idrætsgrene - eller ude på skolerne. Ansvarlig: Breddeudvalget.

36 Prioritering Hvad er vigtigst og skal først iværksættes? 1. Professionalisering af organisationen herunder uddannelse og kurser 2. Flere klubber 3. Flere medlemmer i de eksisterende klubber 4. Rekruttering af flere løftere i konkurrence 5. Branding af sporten også som breddesport 6. Udarbejde en håndbog mv. (strategi 3) 7. Sponsorer

37 Handlingsplaner: Hvornår? Hvordan? De ansvarlige skal sikre, at der laves en beskrivelse af, hvordan vi vil udføre planerne. Dansk Styrkeløft Forbund 28. oktober 2013

38 Hvad kan vi opnå med hjælp fra en udviklingskonsulent? Hvad kan vi opnå? Hvad kan vi opnå? Ved at arbejde med klub og medlemsrekruttering, evt. tilslutte nye beslægtede sportsgrene satse på talentarbejde og talentudvikling kan vi håbe på følgende: - At få flere medlemsklubber og flere medlemmer - At få flere til at dyrke styrkeløft - At rekruttere flere udøvere af sporten og få flere i konkurrence - At få flere atleter på eliteniveau - At få endnu dygtigere ledere på forbundsplan og i klubberne samt bedre trænere - At få større tilskud fra DIF, som mindst dækker den umiddelbare merudgift - Andet?

39 DSF har på et møde valgt aftale om udviklingskonsulent Tildeling af konsulenttilskud sker efter følgende model: 0-50 foreninger Max. 1 fuldtidskonsulent pr. forbund Max. 2 Etc.

40 Følgende emner har størst interesse for Dansk Styrkeløft Forbund: - Udvikling og styrkelse af idrætten ved at inddrage nye tendenser og målgrupper - Flere klubber og flere medlemmer også i eksisterende klubber - Udvikling og styrkelse af træner-, leder- og officialuddannelser - Organisationsudvikling/modernisering af forbundets politiske og adm. struktur - Talentarbejde og talentudvikling. Hovedområder: Arbejde med klub og medlemsrekruttering, evt. nye beslægtede sportsgrene talentarbejde og talentudvikling

41 Processen - Vi vil undersøge muligheden for at få en udviklingskonsulent. - Første dialog med vores konsulent. Er det muligt? Ja. - Strategier, breddepolitik, ideudviklingsfase mv. Ja. - Dialog om ressourcer og prioritering af midler. Er foretaget. - Skrivearbejde Projektbeskrivelse Udviklingsaftale Indstilling til DIF Stillingsopslag Godkendelse af tilskud Kontor Alt er på plads. - Formål og ide Hvorfor ønsker vi at arbejde med dette? Etc. - Målsætninger (Hvad er den overordnede målsætning?) - Målgrupper og interessenter (Hvem kommer projektet til gode?) - Hvordan vil vi gøre det? - Organisering (Opprioritering af opgaver) - Ressourcer (Har vi ressourcerne til dette?) - Etc.

42 Finansiering pr. 1. februar 2014 Konsulent på fuld tid Vi betaler nu kr i løn til sekretariatet og kr i husleje samt kr i kontorhold. I alt ca. en besparelse på kr Tilskuddet fra DIF til udviklingskonsulenten er I alt kr På udgiftssiden skal vi dække lønnen til udv.konsulenten og har sat den til kr Vi indgår i kontorfællesskabet (KUF) med en udgift på ca. kr Der skal være en kontorplads til konsulenten til kr , og til kontorhold er der afsat kr Til den fælles ledelseskonsulent i KUF er der en betaling på kr (overordnet ledelse i fællesskabet), og til kørsel for konsulenten afsættes der kr Summa summarum: Bestyrelsen foreslår, at vi ansætter udviklingskonsulenten og til strategiske formål bruger noget af vores formue hertil. Forventningen er så, at vi gennem dette initiativ har skabt så meget mere aktivitet, at pengene vil blive tjent ind igen. Uanset dette, vil vi stadig have et betragteligt beløb stående som formue.

Modellen. Mission: Hvorfor er vi her? Vision: Hvor er vi om 5-10 år? Værdier: Hvad er den rigtige måde at gøre tingene på?

Modellen. Mission: Hvorfor er vi her? Vision: Hvor er vi om 5-10 år? Værdier: Hvad er den rigtige måde at gøre tingene på? Strategier m.v. for Dansk Styrkeløft Forbund 2013 Modellen Mission: Hvorfor er vi her? Vision: Hvor er vi om 5-10 år? Værdier: Hvad er den rigtige måde at gøre tingene på? Strategiske mål: Hvad er de rigtige

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015

Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015 Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015 Tilstede: Eva Buxbom, Klaus Brostrøm, Peder Hindborg, Peter Bøgh, Jacob Beermann, Kenneth Kyvsgaard, Peter Andersen og Alex Thorsen. Referent: Eva Buxbom 1.

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde d. 11.10.2015

Referat til bestyrelsesmøde d. 11.10.2015 Referat til bestyrelsesmøde d. 11.10.2015 Til stede: Eva Buxbom, Klaus Brostrøm, Peter Bøgh, Jacob Beermann, Kenneth Kyvsgaard, Peter Andersen og Alex Thorsen. Referent: Eva Buxbom 1. Godkendelse af sidste

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

Ansvars- og Kompetence katalog

Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf: +45 43 26 29 10 Email: office@danskate.dk Web: www.danskate.dk Ansvars- og Kompetence katalog Medlem af Danmarks Idrætsforbund International

Læs mere

DSQF Virksomhedsplan

DSQF Virksomhedsplan DSQF Virksomhedsplan Hvilken rolle skal DSQF spille Med de begrænsede økonomiske og menneskelige ressourcer DSQF har er det vigtigt at vi prioriterer knivskarpt, hvilke opgaver der skal fokuseres på kvalitet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 8. februar 2015 kl. 11.00 i Aalborg

Referat fra bestyrelsesmøde d. 8. februar 2015 kl. 11.00 i Aalborg Referat fra bestyrelsesmøde d. 8. februar 2015 kl. 11.00 i Aalborg Deltagere: Klaus Brostrøm, Eva Buxbom, Jacob Beermann, Henning Thorsen, Peter Bøgh, Peder Hindborg, Peter Andersen og Jan V. Vestergaard.

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

Bestyrelsesmøde Tid Torsdag d. 26. juni - kl. 17.30 Sted Idrættens Hus, mødelokale 2 Mødeleder Jens Terkelsen Referent Henriette Gilhøj

Bestyrelsesmøde Tid Torsdag d. 26. juni - kl. 17.30 Sted Idrættens Hus, mødelokale 2 Mødeleder Jens Terkelsen Referent Henriette Gilhøj Bestyrelsesmøde Tid Torsdag d. 26. juni - kl. 17.30 Sted Idrættens Hus, mødelokale 2 Mødeleder Jens Terkelsen Referent Henriette Gilhøj Deltagere Fraværende ved afbud Jens Terkelsen, Christina Carls, Henriette

Læs mere

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet.

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet. Fælles mål Med virkning pr. 1. januar 2018 modtager DBwF, og alle øvrige specialforbund, ikke længere tilskud fra DIF på baggrund af indberetninger om sportslige aktiviteter, uddannelse, m.m. som HAR fundet

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i.

Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i. Bestyrelsens mundtlige beretning 2013 Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i. Vi skal i gang med at udvikle petanquesporten så den følger med tiden

Læs mere

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI BUESKYDNING DANMARK STRATEGI 2018-2021 1 Indhold Forord... 03 Hvorfor strategi... 05 De 4 strategispor... 06 Økonomi... 10 DIF indstilling... 12 Foto: Dam-Hansen, Lars Møller, Bueskydning Danmark. 2 Forord

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Dansk Styrkeløft Forbund. Årsrapport 2013

Dansk Styrkeløft Forbund. Årsrapport 2013 Indhold Ledelsespåtegning 2 Revisor erklæring 3 Ledelsesberetning 5 Oplysninger om forbundet 5 Beretning 6 Årsregnskab 1. januar - 31. december 7 Anvendt regnskabspraksis 7 Resultatopgørelse 8 Balance

Læs mere

DASU skal medvirke til at sikre, at der er en mangfoldighed inden for dansk bilsport, der appellerer til bredden i sporten.

DASU skal medvirke til at sikre, at der er en mangfoldighed inden for dansk bilsport, der appellerer til bredden i sporten. DASU kommunikationsstrategi 2019 Vi vil være den samlende organisation for al bilsport i Danmark med det formål at få flere aktive, frivillige og tilskuere til medlemsklubbernes arrangementer. Vi vil være

Læs mere

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk.

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk. KONCEPT FOR UDVIKLINGSCENTRE I DANSK TAEKWONDO FORBUND INDLEDNING Etablering af udviklingscentre er et af de første skridt i implementering af DTaFs talent- og elitestrategi, som blev færdiggjort i juni

Læs mere

Det opfordres til at klubberne melder deres respektive løftere til divisionsturneringen i god tid, for at lette arbejdet for den afholdende klub.

Det opfordres til at klubberne melder deres respektive løftere til divisionsturneringen i god tid, for at lette arbejdet for den afholdende klub. Referat 12.06.16 Til stede: Klaus Brostrøm, Peter Andersen, Kenneth Kyvsgaard, Alex Thorsen, Danny Bill Møller, Janni Weinke, Anders Vedel, Fraværende: Peter Bøgh Larsen (syg) Referent: Janni Weinke Endelig

Læs mere

Synlighed DBBU s strategiplan

Synlighed DBBU s strategiplan Synlighed DBBU s strategiplan Den Danske Billard Union 1 Hvor befinder billardsporten sig om 5 10 år? For at DDBU skal fremstå stærkere og mere moderne, er det nødvendigt, at der arbejdes målrettet med

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 24. juni 2010/ik Referat Bestyrelsesmøde 06-2010 22. juni 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 05-2010 2.2. Møde med Undervandsrugby. Henrik

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016 Baggrund Dansk brydning er kendetegnet ved at være for resultatorienteret i præpubertet og pubertet i stedet for udviklingsorienteret. Der sker en for tidlig specialisering. Og dette ud fra meterlæreprincippet.

Læs mere

Danmarks Motor Union Vision Indledning

Danmarks Motor Union Vision Indledning Danmarks Motor Union Vision 2021 Indledning Godkendt 02-03-2018 DMU Vision 2021 DMU's Mission og Vision Struktur Mission Værdier Vision Strategiske Spor Prioriterede Indsatsområder Strategiske Målsætninger

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 STRATEGI 2020 2 ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 3 INDLEDNING Elite Sport Greenland (ESG) er en selvejende institution til fremme af grønlandsk eliteidræt og har til formål at fremme internationaliseringen

Læs mere

SJÆLLANDS TENNIS UNION. Fremtidens SLTU. Visioner og strategier. År Side 1

SJÆLLANDS TENNIS UNION. Fremtidens SLTU. Visioner og strategier. År Side 1 SJÆLLANDS TENNIS UNION Fremtidens SLTU Visioner og strategier År 2012-2015 Side 1 SLTU i dag SLTU består af Sjælland, Lolland Falster, Bornholm uden København område SLTU er den største union med 32.000

Læs mere

Badminton Danmarks Badmintonskolen få nye ungdomsspillere til din klub!

Badminton Danmarks Badmintonskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Badminton Danmarks Badmintonskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Indledning Ønsker din klub nye ungdomsspillere, så skal du glæde dig til at læse denne folder, hvor du vil lære meget mere om Badminton

Læs mere

Frivillighedsstrategi

Frivillighedsstrategi Frivillighedsstrategi 2014-2016 - Sammen står vi stærkere Frivillighed har og vil altid være et nødvendigt redskab for at vores sport udvikles. Dansk Judo og Ju-Jitsu har tradition for mange frivillige

Læs mere

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Uddybning: - Med bedre talentmiljøer menes, at klubberne i højere

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger.

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger. Handleplan for Fredericia Triathlon Team Klubudvikling Status/Hvor er vi Hvor er vi lige nu. Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger. Handlinger Beskriv

Læs mere

Regler for Eliteudvalget under DSF

Regler for Eliteudvalget under DSF Regler for Eliteudvalget under DSF Indhold: 1. Sammensætning 2. Arbejdsopgaver 3. Regler for udtagelse af løftere til landshold og internationale stævner 4. Budget og økonomi 5. Adfærdskodeks 6. Landsholdssamlinger

Læs mere

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Att.: Fritids- og Folkeoplysningsudvalget og Byrådet Hjørring, d. 29. august 2018 Baggrund Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Læs mere

Badminton Danmarks BadminFUNskolen få nye ungdomsspillere til din klub!

Badminton Danmarks BadminFUNskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Badminton Danmarks BadminFUNskolen få nye ungdomsspillere til din klub! Indledning Ønsker din klub nye ungdomsspillere, så skal du glæde dig til at læse denne folder, hvor du vil lære meget mere om Badminton

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde

Referat: Bestyrelsesmøde Referat: Bestyrelsesmøde Dato: 25. oktober 2017, kl. 18.00 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Stadionvej 50D, Odense Leif Meitilberg (LM), Michael Sølling (MRS), Torben Fjordvang (TF), Mikkel Brandstrup

Læs mere

Målsætninger - Administration

Målsætninger - Administration DFU Målsætninger Målsætninger - Administration DFU s sekretariat er DFU s centrale administrations- og koordinationspunkt Sekretariatet sikrer, at DFU s administrative arbejdsprocesser fungerer effektivt

Læs mere

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB 1. Erfaringer Hvad har klubben gjort indenfor eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt? Hvad har betinget, at klubben har haft en elite? Hvordan

Læs mere

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet.

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet. REFERAT Bestyrelsesmøde 10. januar 2012 kl. 17.15 på kontoret i Brøndby Deltagere: Afbud: Niels Staun (), Nis Blaxekjær (), Peter Chapman (), Povl Lund Nielsen (PLN), Jesper Laustsen (JL), Lise Usinger

Læs mere

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund

Dansk triatlon Forbunds Frivillighedsstrategi. Frivillighedsstrategi for. Dansk Triatlon Forbund Frivillighedsstrategi for Dansk Triatlon Forbund 2015 2020 Indholdsfortegnelse 1. Frivillighedsstrategi 1.1 Baggrund 1.2 Hvorfor frivillighedsstrategi 1.3 Mission 2. De frivillige 2.1 Baggrund 2.2 Hvorfor

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Eliteidræt i Rudersdal. Udvikling af elitemiljøer

Eliteidræt i Rudersdal. Udvikling af elitemiljøer Eliteidræt i Rudersdal Udvikling af elitemiljøer Eliteidræt i Rudersdal Idé og formål I 2012 indgik Team Rudersdal og Rudersdal Kommune et partnerskab for elitestøtten i Rudersdal og omegn. Idéen med partnerskabet

Læs mere

Samlet årsresultat 2.410 27.423

Samlet årsresultat 2.410 27.423 Klubber Breddekonsulent løn 260.000 238.200 Note 1 Breddekonsulent drift 65.000 65.000 Note 2 Lederuddannelse Praksis 0 20.000 Note 3 Træneruddannelse Praksis 10.000 9.500 Note 4 Realisering, klubudvikling

Læs mere

DMU skal fremme Touring udviklingen i Danmark ved etablering af partnerships med Touring foreninger.

DMU skal fremme Touring udviklingen i Danmark ved etablering af partnerships med Touring foreninger. DMU Vision 2020 MISSION DMU er den førende organisation for motorcykel- og BMX sport i Danmark. DMU skal fremme og udvikle motorcykel- og BMX-sporten på alle niveauer ved at skabe de bedst mulige rammer

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 S i d e 2 Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Målsætninger... 4 Politik... 4 Service... 4 Udvikling... 4 Interessenter... 5 Værdikæde... 6 Idrætsrådet Silkeborg Kommunes

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION HØRING OM STRATEGISPOR 21.11 Ballerup 28.11 Vildbjerg 29.11 - Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION Baggrund for strategiaftale med DIF Historien om Alice i Eventyrland: Søde lille filur-kat, sagde hun

Læs mere

BESTYRELSES BERETNING

BESTYRELSES BERETNING BESTYRELSES BERETNING 2017/2018 11 BESTYRELSENS BERETNING FRA BESTYRELSESÅRET 2017/2018 GymDanmark er et forbund i vækst både økonomisk, medlemsmæssigt og politisk. Det er en fornøjelse at opleve, at vores

Læs mere

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept 6.1:Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagen arbejder for at gøre København til det bedste sted i Norden at dyrke eliteidræt i. Dette skal bl.a. realiseres ved, at

Læs mere

TALENT- OG ELITESTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON

TALENT- OG ELITESTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON 1. Erfaringer med talent- og elitearbejde i klubben Hvad har klubben gjort indenfor talent- og eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? (fokusér på fakta) List tingene i punktform. Hvad har

Læs mere

Danmarks Motor Union Vision 2020. Godkendt 1. Marts 2014

Danmarks Motor Union Vision 2020. Godkendt 1. Marts 2014 Danmarks Motor Union Vision 2020 Godkendt 1. Marts 2014 1. Marts 2014 1 DMU s MISSION DMU er den førende organisation for motorcykel og BMX sport i Danmark. DMU skal fremme og udvikle motorcykel og BMX

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Dansk Styrkeløft Forbund den 23. marts 2014

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Dansk Styrkeløft Forbund den 23. marts 2014 Referat fra i Dansk Styrkeløft Forbund den Mødet blev afholdt på Scandic Hotel, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV. Valg af dirigent; Bestyrelsen foreslog Søren Lind, som blev valgt uden modkandidater. Søren

Læs mere

Bliv samarbejdspartner med ASV

Bliv samarbejdspartner med ASV Bliv samarbejdspartner med ASV ASV er Aarhus Studenternes Volleyforening, der er blandt Danmarks største og ældste volleyball klubber. Klubben består af en stor andel medlemmer, primært studerende, fordelt

Læs mere

Dansk Skøjte Union. Politikkatalog

Dansk Skøjte Union. Politikkatalog Dansk Skøjte Union katalog 3. udgave Oktober 2009 Indholdsfortegnelse Idegrundlag...2 Organisation...3 Børn og unge...4 Bredde...5 Elite...6 Information og kommunikation...7 International politik...8 Konkurrencepolitik...9

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Gældende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

DANMARK SOM RUGBYNATION

DANMARK SOM RUGBYNATION DANMARK SOM RUGBYNATION DAGSORDEN Kort omkring strategiprocessen med DIF Den strategiske plan i detaljer Hvordan sikrer vi bedst muligt samarbejdet og ejerskab med klubberne Dialog PASSION SAMMENHOLD RESPEKT

Læs mere

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

Distrikt januar 2017

Distrikt januar 2017 Distrikt 10 16. januar 2017 1 DRF s bestyrelse hvem er vi? 2 Emner Nyheder DRF 100 år Ambition 2022 DRF ny kontingentstruktur Ændring af repræsentantskabsmøder Nyheder DRF skal have ny generalsekretær

Læs mere

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT Møde om: Klubudviklings udvalgs møde Deltagere: Morten Jensen, William Bond, Susanne Fløe og Thomas Johansen Afbud: Karin Olsen og Kasper Mølgaard Dato:

Læs mere

Resultater/effekt af sporet

Resultater/effekt af sporet INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK STYRKELØFT FORBUND Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategisk spor skal felterne udfyldes.

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Resultater/effekt af sporet. Processen og indsatser

Resultater/effekt af sporet. Processen og indsatser Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: SPOR 3 - Vi vil sikre foreningerne mulighed for at tiltrække og fastholde flere medlemmer og rekruttere og fastholde flere unge aktive skytter af

Læs mere

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE Københavns Afdelings Bestyrelse Vedtægt og formål Vedtægt: Vedtægterne gældende for DVL Københavns Afdelings bestyrelse

Læs mere

FASTHOLDELSES OG REKRUTTERINGSSTRATEGI FOR TRÆNERE, LEDERE OG SPILLERE I TFC

FASTHOLDELSES OG REKRUTTERINGSSTRATEGI FOR TRÆNERE, LEDERE OG SPILLERE I TFC 1. ERFARINGER Hvad har klubben gjort indenfor fastholdelse og rekruttering indtil nu? Indført godtgørelsesordning for alle trænere og ledere Grunduddannelse for trænere Taastrup FC tøj til trænere og ledere,

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON KLUB

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON KLUB 1. Erfaringer Hvad har klubben gjort indenfor kommunikation? Hvad har erfaringerne været? List i punktform. Mail/opslag bliver hurtigt glemt Har haft en medlemsblad blev ikke læst besluttede at bruge hjemmesiden

Læs mere

Årsregnskabet er ved at blive lavet, og der burde ikke forekomme udsving i forhold til hvad der er budgetteret med.

Årsregnskabet er ved at blive lavet, og der burde ikke forekomme udsving i forhold til hvad der er budgetteret med. Referat 10.12.16 Til stede:klaus Brostrøm, Peter Andersen, Alex Thorsen, Janni Weinke, Peter Bøgh Larsen, Danny Bill Møller Fraværende: Kenneth Kyvsgaard Referent: Janni Weinke Endelig godkendelse af sidste

Læs mere

AKTIVITETSMØDE Trampolin

AKTIVITETSMØDE Trampolin AKTIVITETSMØDE Trampolin Idrættens Hus, Brøndby Lørdag d. 26. oktober 2019 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget for Trampolin Lørdag den 26. oktober 2019 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Dansk Styrkeløft Forbund den 24. marts Mødet blev afholdt på Scandic Hotel, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV.

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Dansk Styrkeløft Forbund den 24. marts Mødet blev afholdt på Scandic Hotel, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV. Referat fra Repræsentantskabsmøde i Dansk Styrkeløft Forbund den 24. marts 2013 Mødet blev afholdt på Scandic Hotel, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV. Dagsorden i henhold til vedtægterne Valg af dirigent;

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

De frivillige i centrum Badminton Danmarks frivillighedspolitik

De frivillige i centrum Badminton Danmarks frivillighedspolitik De frivillige i centrum Badminton Danmarks frivillighedspolitik Bliv frivillig fordi du gerne vil være ambassadør for badminton og badmintonsportens værdier du har stor kærlighed for badmintonsporten -

Læs mere

Bueskydning Danmark. Årsrapport 2013. CVR-nr. 89 26 27 12 Årsrapporten indeholder 17 sider

Bueskydning Danmark. Årsrapport 2013. CVR-nr. 89 26 27 12 Årsrapporten indeholder 17 sider Årsrapporten indeholder 17 sider Indhold Påtegninger 2 Ledelsespåtegninger 2 Interne revisorers påtegninger 3 Den uafhængige revisors påtegning 4 Ledelsesberetning 5 Foreningsoplysninger 5 Beretning 6

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

Klubhåndbog. Erritsø GIF Rugby Venskab uden kendskab. Indhold

Klubhåndbog. Erritsø GIF Rugby Venskab uden kendskab. Indhold Klubhåndbog Indhold Vision:... 2 Mission:... 3 Værdigrundlag:... 4 Funktionsbeskrivelser:... 5 Formand... 5 Bane & Rekvisit udvalg... 6 Holdleder... 7 Klubhus udvalg... 8 Kvinde/Ungdoms formand... 9 Kvinde/Ungdomsudvalg...

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Opsummering af samlet strategidokument HILLERØD SVØMMEKLUB December 1, 2012 HDP Vision Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Visionen for

Læs mere

Mødereferat Breddeudvalget 4/2010.

Mødereferat Breddeudvalget 4/2010. Dansk Orienterings-Forbund Til Breddeudvalgets medlemmer Hovedbestyrelsen og stab Mødereferat Breddeudvalget 4/2010. Mødedato: Lørdag d. 8. maj 2010 kl. 10:00-14:00 Mødested: Mødedeltagere: Referent: Horsens

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

1. Relationerne til KFUM og KFUK og andre kirkelige organisationer

1. Relationerne til KFUM og KFUK og andre kirkelige organisationer Y s Men International Fremtidsplan 2008/2011 Aktiviteter på klubniveau 2010/2011. 1. Relationerne til KFUM og KFUK og andre kirkelige organisationer 1.1 Med udgangspunkt i regionstemaet 2010 2011, at udvikle

Læs mere

Mission. KVIK i fremtiden. Identifikation. Svømmer i KVIK 24-06-2011. Engang KVIK Altid KVIK. Napoleon:

Mission. KVIK i fremtiden. Identifikation. Svømmer i KVIK 24-06-2011. Engang KVIK Altid KVIK. Napoleon: Mission Sikre identifikation af svømmere KVIK i fremtiden Engang KVIK Altid KVIK International standard for talent udvikling og high performance svømning Stor talent masse i begge køn med synlige udviklings

Læs mere

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune Udkast til Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune POLITIK FOR DE SOCIALE MEDIER Der sker i disse år en skelsættende udvikling i mediebillet, hvor sociale medier spiller en stadig større

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Trivselsregler og funktioner for ETT

Trivselsregler og funktioner for ETT Version 2 december 2012 Følgende generelle opgaver og ansvarsområder har en træner i ETT 1.0 Træner i ETT 1.1 De 10 bud for vore trænere : 1 Se hver konkurrenceudøver. 2 Lyt med opmærksomhed. 3 Skab tryghed,

Læs mere

Strategi 2015-18 20/01/15 1

Strategi 2015-18 20/01/15 1 Strategi 2015-18 20/01/15 1 SWOT model 2014 Strengths Stærk organisa-on Veluddannet og erfarent trænerteam særligt i K- afdelingen Klar og etableret klubånd baseret på gensidig respekt og anerkendende

Læs mere

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009 Struktur oplæg kamp ca.6.000 medlemmer ca. 500 kamp udøvere ca. 75 Talenter ca. 15 på landshold ca. 5 i International klasse Struktur Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Talent center Talent center

Læs mere

Dansk Styrkeløft Forbund. Årsrapport 2014

Dansk Styrkeløft Forbund. Årsrapport 2014 Indhold Ledelsespåtegning 2 Revisor erklæring 3 Ledelsesberetning 5 Oplysninger om forbundet 6 Årsregnskab 1. januar - 31. december Anvendt regnskabspraksis 7 Resultatopgørelse 8 Balance 9 Noter 10 1 Ledelsespåtegning

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Lørdag den 7. april 2018 kl. 9.00 12.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Mødelokale: Ole Olsen Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

Bestyrelsesmøde 18. september 2006

Bestyrelsesmøde 18. september 2006 Bestyrelsesmøde 18. september 2006 Bestyrelsesmøde i Dansk Klatreforbund Mandag den 18. september 2006 kl. 17 på Dansk Klatreforbunds kontor. Tilstede: Peter Harremoës Niels Staun Mads Winsløv Kristensen

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

DANSK STYRKELØFT FORBUND

DANSK STYRKELØFT FORBUND Årsregnskab for DANSK STYRKELØFT FORBUND Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby CVR. Nr. 16 01 37 49 2011 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE: side. Introduktion 1. Årsberetning 2. - 3. Revisionspåtegning

Læs mere