Hundested Rørvig Færgefart A/S.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hundested Rørvig Færgefart A/S."

Transkript

1 Hundested Rørvig Færgefart A/S. Et 100 års jubilæum den Den 16. maj 2017 kan Hundested Rørvig overfarten se tilbage på 100 års sejlads på ruten. Selve opstartsdatoen i 1917 har ikke kunnet spores, men det tidligere færgeselskab har altid brugt datoen 16. maj til sine jubilæer. Så den vælger vi også. Den korte afstand mellem kysterne i Isefjordens munding, og det almene behov for samfærdsel har været medvirkende til, at der i et vist omfang altid har været en søværts forbindelse mellem Rørvig og Halsnæs-kysten ved Lynæs / Hundested. Blandt andet vides det, at Lynæs kro ved sin oprettelse i 1804 fik bevilling som færgekro. Men i 1917 var der sket 2 ting, som hver for sig medvirkede til starten af en færgefart med mere faste afgangstider. Den ene var, at 3 brødre fra en familie Nielsen i Rørvig i et par år havde haft udstykning af sommerhusgrunde fra familiens gårde på et areal ved Korshage nord for Rørvig. Og den anden ting var, at jernbanen fra Hillerød i slutningen af 1916 blev ført frem til Hundested, og derved åbnede mulighed for at knytte en hurtigere forbindelse for det store kundeunderlag af købere og ejere til disse sommerhusgrunde, som hovedsageligt boede i Københavns området. Sommerhuskunderne skulle nu blot sejles det sidste korte stykke over til Rørvig, så i 1917 købte brødrene Nielsen en nybygget passagermotorbåd fra Webers Værft i Svendborg Den fik navnet Korshage. Passagerbåden Korshage ved Kulkajen i Hundested motiv oprindelse ukendt -. Den var 18 meter lang, 4,5 meter bred og forsynet med en 40 H.K. motor. Den kunne medtage 140 passagerer, og havde plads til lidt rejsegods og cykler. Båden blev indsat i sommermånederne, og sejlplanen passede med togets ankomst- og afgangstider i Hundested.

2 Side 2 -. Den nye bådforbindelse blev hurtigt en succes, men snart dukkede også et andet nyt transportmiddel op, i stadigt større tal, som der ikke var taget højde for i overfarten, det var personbilen. Så allerede i 1922 havde man forhandlinger med Motororganisationerne om indsættelse af en bilfærge. Hvilket man dog anså for lidt bekosteligt, med etablering af både færgelejer og bilramper i begge havnene. Men efter at et konkurrerende færgeselskab med en ældre ombygget fragtbåd Rigsø, som var sat i stand til at medtage 8-9 personbiler på dækket, også havde sejlet på overfarten i 1927, så brødrene Nielsen sig nødsaget til at handle hurtigt. Overfarten kunne umuligt give trafikunderlag for to konkurrerende ruter, så efter langvarige forhandlinger med myndighederne i de to havne, om ret til sejladsen, trak det nye selskab sig ud af ruten imod en økonomisk kompensation. Brødrene Nielsen fik derefter lavet eneretsaftaler om besejling af Rørvig og Hundested havne, og stiftede i 1928 aktieselskabet Korshage. Og straks derefter bestilte de en ny færge, en kombineret passager- og bilfærge på Frederikshavn Værft. Samtidig gik man også i gang med at etablere bilfærgelejer i de to havne. Den 16. maj 1928 blev den nye færge indsat på ruten, og den arvede navnet Korshage. M/F Korshage ankommer Hundested Havn. Motiv - postkort fra C. Jensens Boghandel Hundested. Det var en motorfærge på 105 Bruttotons, med en nyudviklet 150 hestes B.& W. motor, der kunne give færgen en fart på 9 knob. Det var en såkaldt pendul-færge, det vil sige, at den havde skrue og ror i begge ender, således at man undgik at vende færgen ind og ud af havnen. Den havde et gennemgående bildæk med plads til ca. 15 personbiler og op til 190 passagerer. Selv under 2. verdenskrig blev færgeruten anset for så væsentlig for samfærdslen, at den blev holdt i gang, ved at få tildelt en, ganske vidst begrænset, ration dieselolie, så den kunne udføre et par dobbeltture om dagen.

3 Side 3 -. Efter krigen kom der hurtigt gang i biltrafikken igen, så færgeselskabet havde fra starten af 1950-erne i en række år indchartret en lille ekstra færge Koster til hjælp i den travleste tid, så der kunne sejles med 2 færger i højsæsonen. Men i 1959 indsatte rederiet en ny færge Skansehage bygget på Holbæk Værft, så man nu havde 2 egne færger. Den nye færge var en smule større end Korshage, men også med plads til biler og tilladelse til 190 passagerer. Det specielle ved den nye færge var, at den var bygget med styrehuset ude i den ene side, det var af hensyn til, at den så bedre kunne medtage de stadig flere høje biler. Blandt andet de mange rejsende tivolier, som gæstede sommerlandets byfester, og som var hyppige kunder på færgerne. At den også fik en lang og tro tjeneste på ruten ses af, at den først blev afhændet efter 55 års sejlads efteråret I 1964, efter 34 års sejlads på ruten, blev gamle Korshage afløst af en ny navnesøster, den 3. færge på ruten med navnet Korshage. Også den blev bygget på Holbæk Værft, og var i størrelse og lastekapacitet præcis som Skansehage. Den nye Korshage havde dog igen fået styrehuset placeret højt over midten af færgen, og blev af den grund altid kaldt >den store færge< af passagererne. Skansehage og Korshage i utallige møder gennem 20 år. Fra midt i 60-erne med de store boom i sommerhusudbygningen i Odsherred og to årtier frem, er det sikkert disse to færger, der, som trofaste slidere i de travle sommermåneder på tur efter tur med fulde læs og ventende bilkøer ved færgelejerne, især huskes af lidt ældre færgekunder. I 1980 efter godt 50 år med færgeruten i familien Nielsens regi skete der det, at familien i sin 3. generation ikke havde nogen, som havde lyst til at gå ind og drive selskabet videre. Så 1. april 1980 blev der foretaget et generationsskifte, hvor 4 af færgeselskabets ansatte gik ind og købte ruten. Det kom der en del avisomtale ud af i sommeren 1980, Blandt de nye færgeejere var der blot enighed om, at man ikke, i anledning af den nye status, skulle få skibsredernykker, hver især skulle bare varetage sit hidtidige job i rederiet på linie med øvrige medarbejdere, så kunne det nok ikke gå helt galt, mente man.

4 Side 4 -. Denne snusfornuftige indstilling gælder stadig, her 37 år efter, og er vel en af årsagerne til, at færgeselskabet fortsat har kunnet fremvise en god økonomisk drift. I 1991, da et par af de 4 færgeejere ønskede at træde ud på grund af pensionering m.v., blev der foretaget et nyt generationsskifte. Ved den lejlighed, 1. maj 1991, blev aktionærkredsen af medarbejdere udvidet til 10. Det var dog ikke noget, der var særligt synligt for udenforstående, da de nye aktionærer jo også blot passede deres hidtidige job i færgerne. Ud over, at ejerkredsen alene bestod af medarbejderne, skete der også den omskiftelse, at det selskab, som tilbage i tiden blev stiftet af 3 brødre fra Rørvig, og i mange år blev ejet af mennesker med tilknytning til Rørvig-siden, var alle ejerne nu fra Hundested. Det bevirkede medfølgende, at Selskabet i 1995 fik hjemsted på havnen i Hundested. Men tilbage til færgerne. I maj 1985 fik færgeselskabet et godt tilbud om at købe en brugt færge, som var blevet til overs på en rute Hov Selvig (Jylland Samsø). Det var ganske vidst en lidt ældre færge - bygget i 1955, men den havde en række fortrin, som gjorde den særdeles anvendelig på Hundested Rørvig overfarten. For det første dobbelt så stort bildæk i forhold til de to andre færger og med plads til biler, gode lyse saloner og øverst et stort soldæk til glæde for max. 190 passagerer. Så den blev hurtigt overtaget og døbt Nakkehage. Der skulle dog udføres en del ombygningsarbejde på færgen, for at få den til at passe i færgelejerne sammen med de mindre færger, men i august 1985 blev den indsat på ruten. Det var dog i starten ikke nogen ubetinget succes. Den både bredere og væsentlig tungere færge gav en del problemer med anløb af det gamle færgeleje i Rørvig. Det gav mange tilskuere på kajen, grå hår til færgepersonalet, og buler og skrammer på havneværkerne. Så da sommersæsonen var overstået, blev der taget kontakt til Nykøbing Rørvig kommune, som havnen sorterer under. Det resulterede i, at færgeselskabets problemer vedrørende anløb blev vurderet, og i løbet af rekordtid var der gang en total fornyelse, såvel af færgelejet som af hele det område af havnen, hvor færgeselskabet residerer. Endvidere en uddybning både af færgehavn og indsejling, hvilket også bidrog til at forbedre færgens manøvreevne betydeligt. I Hundested var der samme problem, med at færgelejet var for småt, men her var der mulighed for en anden løsning, nemlig at overtage et tidligere Grenå-færge leje, lige ved siden af færgens opmarchplads, hvori færgen passede Perfekt.

5 Side 5 -. Da 3 færger på overfarten, især med Nakkehage s ekstra kapacitet, ikke var driftsmæssigt berettiget, måtte man se sig om efter enten et salg, eller en anden anvendelse for en af de mindre færger. Så det gav mulighed for at reagere på en del forespørgsler, om udlejning af en færge til udflugter for foreninger og firmaer m.v. Det blev færgen Korshage, der efter en lettere ombygning med tag over bildækket, blev sat ind som udflugtsbåd. Efter en forsigtig start i sommeren 86, kom der for alvor gang i udlejningerne i 1987, både til firmaer og foreninger med spise- og musikture, men i høj grad også på heldags krydstogter i samarbejde med Fjordlandets Turistforeninger gennem både Roskilde Fjord og Isefjorden og med nogle indlagte timers stop i Roskilde og på Orø til at få en landlov for sightseeing. Korshage på tur til Roskilde ca Denne Krydstogts -periode varede indtil 1995, hvor færgeselskabet fik et salgstilbud på færgen Korshage, som vi sagde ja til. De to andre færger havde i samme periode måtte slide i det hjemme på færgeruten. Men her var der dog også gode takter, i 1990 måtte vi have hele sejlplanen op til nytænkning. I hele Færgeselskabets levetid har der altid været lagt stor vægt på, at færgetiderne i Hundested skal korrespondere med Hillerød-togets tider. Men i 1989 havde Banen indført faste minuttal for deres køretider, så det blev lidt af en udfordring for Færgeselskabet. Faste afgangstider havde vi forinden selv haft oppe til vurdering, da en anden af vores samarbejds-partnere, nemlig Mols-Linien, også sejlede i fast timeplan. Nu så vi altså en mulighed for at slå to fluer med et smæk ved at indføre fast timeplan. Vi var dog klar over, at der så skulle laves en betydelig opstramning af sejlplanen, først og fremmest ved tidsforbruget i havn, da overfartstiden på 25 minutter ikke kunne reduceres af betydning med de daværende færger, så havneopholdet skulle klares på 5 minutter. Men med en effektivisering af billetsalget, bl.a. indførsel af drive-in på kajen, så billetterne er solgt og bilerne klar til ombordkørsel allerede ved færgens ankomst, og flere andre tiltag er det lykkedes over al måde. Og det gav en færgeplan der var meget let at forstå og huske. Afgang på samme minuttal hele året rundt. Sejladsen blev udført af færgerne Skansehage og Nakkehage. På grund af deres forskellige størrelser var det et meget fleksibelt makkerpar, som dækkede behovet for en passende færge-kapacitet året rundt. Men i 2006, 15 år efter generationsskiftet i 91 havde vi problemet igen. Nu var det næste hold medarbejder-aktionærer også blevet ældre, vi var af forskellige årsager undervejs blevet decimeret til 6, hvoraf de 5 havde nået en alder mellem 60 og 65 år. Desuden var spørgsmålet om en ny færge til ruten også ved at være meget relevant, og der følte man, at vi havde alderen imod os.

6 Side 6 -. Så ved rederiets generalforsamling i efteråret 2005 kom spørgsmålet igen frem, først at finde en udvej for et generationsskifte, alle var enige om, at det igen skulle holdes indenfor den nuværende medarbejderkreds. Dernæst at finde et godt emne til ny overfartsleder. Overfartslederen blev fundet i den sædvanlige Hundested Rørvig - way, ikke noget med dyre ansættelsesbureauer eller store annoncer i Børsen. Bestyrelsen satte sig sammen og gennemgik alle de mulige emner, vi kunne komme i tanke om inden for aldersgruppen 40+. Samtidig skulle det helst være en sømand, som kunne gå ind og afløse en skipper i en snæver vending, så der var nok ikke meget nytænkning i jobbeskrivelsen. Men det korte i det lange, vores bestyrelsesformand kendte og havde sejlet sammen med en yngre styrmand i Grenå-færgen, som nu sejlede på Mols-færgen, det var én der var noget drev i, han var heller ikke bange for at tage fri nogle måneder fra færgejobbet og prøve andre udfordringer. Han kunne være et særdeles godt emne. Så formanden tog til Ebeltoft og fik en kop 10-kaffe og en snak med emnet. Der var ingen løfter om guld og grønne skove, men i hvert tilfælde kom han til Hundested, fik en snak med bestyrelsen og hørte lidt på, om det kunne være fremtiden, efter lidt betænkningstid sagde Bo Andersen ja. En model for en ny ejerkreds blev drøftet på generalforsamlingen, 10 ejere var på mange måder helt fint, men det måtte erkendes, at der også var ulemper. F.eks. havde de eksisterende mange ejere i 1995 været ret handlingslammet i forhold til investeringer i en udbudt nyere færge. Der var altid været nogle, der følte at deres tid før pensionen var for kort til at de turde binde an med så store investeringer. Så modellen for at tage nye ejere ind var klar, ingen nye over 50 år, og så skulle der satses på medarbejdere, der var fremsynede og entreprenante. Så det endte med, at den gamle bestyrelse håndplukkede nogle potentielle emner blandt medarbejderne, den ene var naturligvis overfartslederen. 4 blev samlet - til et par strategimøder med bestyrelsen og en revisor, og én sprang da hurtigt fra. Da man følte, at 3 alligevel var for tyndt, indvilligede en af de ældre i, at lade sine aktiver blive stående i det nye selskab og midlertidigt fortsætte som aktionær. Efterfølgende har vi desværre måttet se, at én af de nye ejere, den yngste faktisk, ønskede at søge nye græsgange, så ham har vi været nødsaget til at købe ud. Desuden er den midlertidige ældre aktionær nu også - i købt ud, men sidder stadig som medlem af bestyrelsen i rederiet. I jubilæumsåret består ejerkredsen derfor blot af Bestyrelsesformand Kennie Kjeldsen og overfartslederen Bo Andersen. Den nye ejerkreds fra 2006 fik en rigtig god start med nogle flotte regnskabsår i 2006, 07 og 08, inden den økonomiske krise satte ind i efteråret Alligevel var man helt på det rene med, at fremtiden for overfarten krævede en ny/nyere færge. Markedet for bedre brugte færger blev holdt under observation, men det var ikke muligt at finde et passende emne. Derfor gik man også ind i undersøgelser af, hvad en nybygget færge kunne anskaffes for. Efter forhåndstilsagn til finansiering fra Dansk Skibskredit og egen Bank gik færgen i licitation på primært danske værfter. Men pludselig midt i forhandlingerne - sprang Dansk Skibskredit fra og ville ikke være med længere. Prisen var for høj og man kunne desuden se spæde tegn på en truende finanskrise udsprunget af boligmarkedet i USA.

7 Side 7 -. Projektet måtte derfor henlægges i skuffen og afvente bedre tider. Vi kunne i rederiet se med stigende bekymring på, at M/F Skansehage var ved at være godt udtjent og fortjente at gå på pension. Kom vi ikke videre med vores nye færgeprojekt kunne det i værste fald, ende med rutens nedlæggelse - i hvert tilfælde i vores regi. Vi allierede os derfor med Maersk Broker, som begyndte at kigge efter værfter ude i Fjernøsten for at matche en pris som kunne finansieres på daværende tidspunkt. Maersk Broker søgte primært efter byggeværfter i Kina og Vietnam. I rederiet fik vi en dag telefonopringning fra en maskinmester fra Ærøfærgerne, som overfartslederen havde været på kursus med 4 år tidligere. Han spurgte til, om vi nogensinde havde overvejet at få den bygget i Bangladesh. Vi spildte alle formiddagskaffen til dette spørgsmål og svarede, om ikke dette var et sted hvor man sejlede udtjente gamle DSB færger op på standen til ophugning? Men han insisterede på, at der var en spændende og spirende værftsindustri derude. Han fik vores specifikation og indhentede en prisindikation på en ny færge. Med dette i hånden gik vi i banken og fik et forhåndstilsagn. Herefter rejste vi til Dhaka og besigtige 5 skibsværfter. Her faldt vi over et værft, som vi følte os sikre på kunne løfte opgaven. Vi drøftede ved hjemkomsten det hele med bank og advokat og endte med at besøge endnu et skibsværft derude, nemlig Western Marine Shipyard i Chittagong. Dette skibsværft var helt klart det bedste og vi endte med at kontrahere færgen her. Kølen blev lagt den 11. januar 2011 og vi fik skibet leveret den. 28. februar Herefter blev den transporteret på Heavylift skibet Baltic Winter fra Bangladesh til reden ved Hundested, ca. 5 sømil ude i Kattegat den 14. april Vi sejlede selv skibet ind til Hundested sidst på dagen til en festlig modtagelse af ca. 500 ventende gæster på kajen. Levering af ét stk. ny færge Isefjord på reden i Hundested den 14. april Efter klargøring og endelig godkendelse af Søfartsstyrelsen blev M/F Isefjord indsat på ruten den 17. maj Forinden var der blevet etableret nye færgelejer i Hundested og Rørvig samt ombygning af Nakkehages skibsramper. Rederiet står således i dag godt rustet til at betjene ruten ud i en spændende fremtid, som et af Danmarks få private rederier.

8 Side 8 -. M/F Isefjord anløber Hundested Havn i flot sommervejr Hundested-Rørvig Færgefart i 100 år

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold:

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold: Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F DK-1220 København K Att.: Kontorchef David Klæsøe-Lund 14. januar 2014 Pr. e-mail Vedr. Forespørgsel om indsættelse af på færgeruten Bøjden- Fynshav Kære David,

Læs mere

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa Østerbrogade Amtssygehuset Østerbrogade nr. 20 fra 1901, blev bygget til afløsning af det gamle Amtssygehus som siden 1860 havde ligget på Grønland nr. 47 og blev i 1922 afløst af sygehuset på Baunehøj.

Læs mere

Færgekapacitet på Esbjerg-Fanø overfart

Færgekapacitet på Esbjerg-Fanø overfart Skrivebordsstudie Endelig rapport Fanø kommune / Rev. A1 FORCE Technology, Kgs. Lyngby Hjortekærsvej 99 2800 Kgs. Lyngby, Denmark Tel. +45 72 15 77 00 Fax +45 72 15 77 01 FORCE Technology Norway AS Claude

Læs mere

MOMMARK. Fra: Til: Aktivitet:

MOMMARK. Fra: Til: Aktivitet: 25.10.1921 25.10.1921 Kontraheret ved Nakskov værft for 649.414 kr som byggenummer 17 17.01.1922 17.01.1922 Køllagt på Nakskov værft 24.06.1922 24.06.1922 Søsat og navngivet MOMMARK ved Nakskov værft 04.08.1922

Læs mere

SJÆLLAND (1933) Fra: Til: Aktivitet:

SJÆLLAND (1933) Fra: Til: Aktivitet: 20.02.1932 20.02.1932 Kontraheret som nybygning nr 207 ved Helsingør Jernskibs- og Maskinbyggeri A/S 09.04.1932 09.04.1932 Køllagt på Helsingør værft 16.12.1932 16.12.1932 Afholdt afprøvning på prøveplan

Læs mere

Selskabsmeddelelse - Offentliggørelse af Årsrapport 2011 (vedlagt)

Selskabsmeddelelse - Offentliggørelse af Årsrapport 2011 (vedlagt) Selskabsmeddelelse - Offentliggørelse af Årsrapport 2011 (vedlagt) Resumé 2011: Svært år for branchen med nødvendige omstruktureringer hos Mols-Linien 2011 var et udfordrende år for den maritime branche,

Læs mere

Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm. Samrådsspørgsmål W:

Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm. Samrådsspørgsmål W: Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 418 Offentligt TALEMANUSKRIPT Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm Side 1 af 16 Samrådsspørgsmål

Læs mere

Færgerne, der gik på Lohals. Af Dorte Bennedbæk, august 2008

Færgerne, der gik på Lohals. Af Dorte Bennedbæk, august 2008 Færgerne, der gik på Lohals Af Dorte Bennedbæk, august 2008 Lohals har igennem mange århundreder været et langelandsk udskibningssted for varer og personer. I 1630 bliver den sammen med Ristinge erklæret

Læs mere

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith Samfundsbegrundede ruter Staten () er ansvarlig for de samfundsbegrundede færgeruter: Rønne-Ystad og Rønne-Køge Samsø-Kalundborg Bøjden-Fynshav

Læs mere

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge Oktober 2017 1 Agenda Baggrund Vision Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse Situation for medarbejdere Krav til en ny Læsøfærge Tidsplan for byggeri af ny færge Konklusion 2 Baggrund Der er stort potentiale

Læs mere

Fartplan og priser. Læsøfærgen. Vi byder velkommen ombord. Overfartstid 90 hyggelige minutter. Book på laesoe-line.dk

Fartplan og priser. Læsøfærgen. Vi byder velkommen ombord. Overfartstid 90 hyggelige minutter. Book på laesoe-line.dk færgen. Vi byder velkommen ombord Fartplan og priser Overfartstid 90 hyggelige minutter 2018 Book på laesoe-line.dk laesoe-line.dk Tlf. +45 98 49 90 22 Havnepladsen 1 9940 færgen. Kom godt til og fra året

Læs mere

Nye færger til nye tider

Nye færger til nye tider Nye færger til nye tider Bedre miljø, høj stabilitet og god komfort Rederiet Færgen sætter i 20 to nye færger i drift på ruten Spodsbjerg Tårs. Skibene er bygget i Tyskland, og den nyeste teknologi er

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 16. april 2008 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro

Åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 16. april 2008 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro Åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 16. april 2008 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro Indholdsfortegnelse 1. Afløser færge ved dokning/driftsstop 3 2. Regnskab 2007 5 3. Driftsregnskab 6 4. Bruttorapport

Læs mere

Vision grønne færger. Eldrevne færger til Ærø. www.greenferries.dk

Vision grønne færger. Eldrevne færger til Ærø. www.greenferries.dk Vision grønne færger Eldrevne færger til Ærø www.greenferries.dk Visionen I stedet for tre store dieselfærger satses på mindre eldrevne færger med batteridrift og ladning fra vindstrøm. Alle Ærøs færger

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Redegørelse fra Opklaringsenheden Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Færgen ØEN, grundstødt ved stenmolen ud for Mommark havn. Foto: Opklaringsenheden Faktuel information Færgen ØEN betjener

Læs mere

Havneplads og Strandgade

Havneplads og Strandgade Havneplads og Strandgade Øverst ses havnens slæbested. I midten den tidligere Toldbod ved Grenaa Havn, opført 1809. Den var oprindelig bygget som kasserne for de mange danske soldater, som lå indkvarteret

Læs mere

Bestil på www.jernbaneklub.dk

Bestil på www.jernbaneklub.dk Færgerne mellem Kalundborg og Samsø (Århus) Forfatter: Preben Jensen Format A4 i stift bind med 246 sider med mange billeder i sort/hvid og farver og mange illustrationer Forlaget: Nautilus (juni 2015)

Læs mere

BA ØKONOMI HA(jur.) Aarhus Universitet School of Business and Social Sciences. Vintereksamen Ordinær eksamen

BA ØKONOMI HA(jur.) Aarhus Universitet School of Business and Social Sciences. Vintereksamen Ordinær eksamen BA ØKONOMI HA(jur.) Vintereksamen 2014-2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 4621010065 Selskabsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Vennerne Mads, Niels, Ole og Peter havde i 2009 stiftet anpartsselskabet

Læs mere

MILJØANSØGNING. for. KatExpress 3. Til sejlads på ruterne. Aarhus Sj. Odde. Ebeltoft Sj. Odde

MILJØANSØGNING. for. KatExpress 3. Til sejlads på ruterne. Aarhus Sj. Odde. Ebeltoft Sj. Odde MILJØANSØGNING for KatExpress 3 Til sejlads på ruterne Aarhus Sj. Odde og Ebeltoft Sj. Odde Indsendt til Søfartsstyrelsen d. 06.01.2017 af Thomas Bisgaard Jensen, ISM Designated Person INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Gas til maritim transport. Danske færgeruter med CNG potentiale

Gas til maritim transport. Danske færgeruter med CNG potentiale Gas til maritim transport Danske færgeruter med CNG potentiale Udarbejdet af: Niels Thomas Hviid og Martin Therkildsen, HMN Naturgas I/S Kontrolleret af: Thomas Hernø, HMN Naturgas I/S Kontakt: Martin

Læs mere

Udarbejdet december 2018 af: Hans Otto Kristensen (HOK Marineconsult ApS) og Claus Kruse (Claus Kruse Consult)

Udarbejdet december 2018 af: Hans Otto Kristensen (HOK Marineconsult ApS) og Claus Kruse (Claus Kruse Consult) Udarbejdet december 2018 af: Hans Otto Kristensen (HOK Marineconsult ApS) og Claus Kruse (Claus Kruse Consult) 1 Indhold Projekt hoveddata Projekt lay-out (færgeindretning inkl. placering af biler) Manøvreevne

Læs mere

Sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærge EXPRESS 1, IMO nr , på ruten mellem Rønne og Ystad

Sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærge EXPRESS 1, IMO nr , på ruten mellem Rønne og Ystad Sikre skibe cfs@dma.dk Michael Langkow mla@dma.dk 20. juli 2018 Vores reference: Sag nr. 2017003151 Sikre farvande /Jan Ole Anker Sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærge EXPRESS 1, IMO nr. 9501590,

Læs mere

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront 540 // 542 2 Skagen Frederikshavn 540 // 542 søbrise 501 // 510 3 Strandby Vesterø

Læs mere

Rute- og telebus. Køreplan og priser. 8. august juni tilsamsø.dk Tlf

Rute- og telebus. Køreplan og priser. 8. august juni tilsamsø.dk Tlf Rute- og telebus Køreplan og priser 8. august 2017-24.juni 2018 tilsamsø.dk Tlf. 7210 8010 samsoebus@samsoe.dk Velkommen i bussen Rute- og telebus på Samsø Vi sidder klar ved telefonerne ring på tlf. 7210

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

MILJØANSØGNING. for. Express 1 og 2. Til sejlads på ruten. Rønne - Ystad

MILJØANSØGNING. for. Express 1 og 2. Til sejlads på ruten. Rønne - Ystad MILJØANSØGNING for Express 1 og 2 Til sejlads på ruten Rønne - Ystad Indsendt til Søfartsstyrelsen d. 08.06.2018 af Thomas Bisgaard Jensen, ISM Designated Person INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Skibsdata

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 2. september 2016 2016-3618 Landgangspassagerer på Rønne-Ystad På baggrund af henvendelser

Læs mere

Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5

Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5 KI L DE :AROUNDA2S E A-UGE342013 Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5 projekter, men jeg savnede entreprenørånden, hvilket var én af årsagerne til, at jeg tog jobbet hos A2SEA, forklarer Kaj Lindvig. Møllerne

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Kivioqs Venner Hundested fredag den 3. maj 2019 hos Halsnæs Bryghus

Ordinær generalforsamling i Kivioqs Venner Hundested fredag den 3. maj 2019 hos Halsnæs Bryghus Ordinær generalforsamling i Kivioqs Venner Hundested fredag den 3. maj 2019 hos Halsnæs Bryghus Pkt. 2: Formandens beretning Eventyret venter den der forstår at gribe det. Sådan forklarede Knud Rasmussen

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Horsens Kommune! Endelave Overfarten! Tonnage optimering! 02 maj 2014!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Horsens Kommune! Endelave Overfarten! Tonnage optimering! 02 maj 2014! Horsens Kommune Endelave Overfarten Tonnage optimering 02 maj 2014 A/S JØRGEN PETERSEN - RÅDGIVENDE SKIBSINGENIØRER - 8700 HORSENS INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrund... 1 Konklusion... 2 Beskrivelse af metode...

Læs mere

I forbindelse med afholdelse af den ekstraordinære generalforsamling dags dato vil bestyrelsen afgive hosstående redegørelse for rederiets forhold.

I forbindelse med afholdelse af den ekstraordinære generalforsamling dags dato vil bestyrelsen afgive hosstående redegørelse for rederiets forhold. Selskabsmeddelelse I forbindelse med afholdelse af den ekstraordinære generalforsamling dags dato vil bestyrelsen afgive hosstående redegørelse for rederiets forhold. Henvendelse vedrørende denne selskabsmeddelelse

Læs mere

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Fredag den 2. oktober kl 17:00 stævnede to både ud fra Jyllinge havn. Team Trojka og Team Donna. Vi var i alt 11 skippere og gaster med blandet erfaring, og vi skulle

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v.

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v. BA. ØKONOMI-STUDERENDE Sommereksamen 2016 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010083 International Handelsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle (Den anførte vægtning af opgaverne er vejledende). Baggrund

Læs mere

Skorstenen fra M/S ENGLAND med DFDS' karakteristiske skorstensmærke. Det røde bånd på sort baggrund blev brugt i de første 100 år frem til 1967, da

Skorstenen fra M/S ENGLAND med DFDS' karakteristiske skorstensmærke. Det røde bånd på sort baggrund blev brugt i de første 100 år frem til 1967, da DFDS 1937-1970 Da Det Forenede Dampskibs Selskab, forkortet DFDS, blev stiftet i 1866, var ambitionen at samle dampskibe i datidens indenrigsfart med passagerer og stykgods, og dampskibe der især sejlede

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 12. marts 2018 ****************************** KLAGER [K] (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV [B] [B] Busrejse Helgoland

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 7. december 2016 2016-6067 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transport- og Bygningsudvalget har i brev af

Læs mere

Landevejspengene (statstilskud til nedsættelse af billetpriser)

Landevejspengene (statstilskud til nedsættelse af billetpriser) Tak til dirigenten Velkomst Der er nu gået et år siden vi sidst var sammen, og det har været et forrygende år i Rederiet, med fremgang og opgaver, der virkelig har krævet omtanke og nye ideer. Færgebyggeri

Læs mere

Resumé af bestemmelserne om passagerers rettigheder ved sørejser og rejser på indre vandveje 1

Resumé af bestemmelserne om passagerers rettigheder ved sørejser og rejser på indre vandveje 1 Resumé af bestemmelserne om passagerers rettigheder ved sørejser og rejser på indre vandveje 1 Forordning (EU) nr. 1177/2010 om passagerers rettigheder ved sørejser og rejser på indre vandveje finder anvendelse

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på en splintret stamme. Vores søster Harm er sent på den,

Læs mere

STAD. Havneplads. Gæster kunne også ankomme sejlende til Badehotellet Grenaa Strand

STAD. Havneplads. Gæster kunne også ankomme sejlende til Badehotellet Grenaa Strand Havneplads B2 Badehotellet Grenaa Strand fotograferet af fotograf J. P. Christiansen på selve indvielses dagen. Fotograf Christiansen, der havde atelier i Kannikegade, fremstillede en mængde postkortbilleder,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 373/2007 afsagt den 17. november 2008 ****************************** REJSEMÅL Krydstogt An der schönen blauen Donau. 28.7.-7.8.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV

Læs mere

KNUD E. HANSEN A/S NAVAL ARCHITECTS DESIGNERS MARINE ENGINEERS FÆRGEN A/S

KNUD E. HANSEN A/S NAVAL ARCHITECTS DESIGNERS MARINE ENGINEERS FÆRGEN A/S FÆRGEN A/S SKIBSTEKNISK VURDERINGER AF MOLS LINIENS TILBUD FOR FÆRGEBETJENING AF BORNHOLM KNUD E. HANSEN A/S NAVAL ARCHITECTS DESIGNERS MARINE ENGINEERS Lundegaarden Claessensvej 1 DK-3000 Helsingor Denmark

Læs mere

Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015

Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015 Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015 Kære senior DHI Seniorklub indbyder til en forårstur med dampfærgen S/S Skjelskør på Roskilde Fjord og efterfølgende

Læs mere

Ørsted Kro A/S: Beretning 2017 (Generalforsamling den 17. april 2018)

Ørsted Kro A/S: Beretning 2017 (Generalforsamling den 17. april 2018) Ørsted Kro A/S: Beretning 2017 (Generalforsamling den 17. april 2018) Kære generalforsamling. Det er mig igen i år en fornøjelse at aflægge årets beretning for Ørsted Kro A/S. Lad jer ikke forskrække af

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Løb 101 (Skib Voyager, Vind: V -> SV, 18 m/s, Strøm: 0, Bølger: Hs=2.0 m, Tp= 6.0s, fra V)

Løb 101 (Skib Voyager, Vind: V -> SV, 18 m/s, Strøm: 0, Bølger: Hs=2.0 m, Tp= 6.0s, fra V) Løb 101 (Skib Voyager, Vind: V -> SV, 18 m/s, Strøm: 0, Bølger: Hs=2.0 m, Tp= 6.0s, fra V) Simulatoren opførte sig realistisk, kom op på 25 grader/min drejehastighed ved anvendelse af 2 PODs med optimal

Læs mere

Dansk Færgehistorisk Selskab www.dfhs.dk

Dansk Færgehistorisk Selskab www.dfhs.dk 11.12.1929 13.12.1929 Kontraheret ved Aalborg værft som nybygning nr 42 11.03.1930 11.03.1930 Køllagt på Aalborg værft 29.08.1930 29.08.1930 Søsat kl 13.15 og navngivet HEIMDAL af fru sagfører Cortes 28.10.1930

Læs mere

3 1. å r g a n g - N R. 5-2 0 1 4 M a j. På tur med friluftsholdet. Vil du sejle så tjek bagsiden

3 1. å r g a n g - N R. 5-2 0 1 4 M a j. På tur med friluftsholdet. Vil du sejle så tjek bagsiden 3 1. å r g a n g - N R. 5-2 0 1 4 M a j På tur med friluftsholdet Vil du sejle så tjek bagsiden Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Kørselsændringer

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 153 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 153 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 153 Offentligt af Jess Jessen-Klixbüll, juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Det er de tre øers overordnede mål: 2 2. Udviklingsstrategier: 2 3.

Læs mere

Nye færger til nye tider

Nye færger til nye tider Nye færger til nye tider Bedre miljø, høj stabilitet og god komfort Rederiet Færgen (tidligere NFS) sætter i andet halvår af 2011 en ny færge ind på overfarten til Samsø fra Jyllandssiden. I begyndelsen

Læs mere

Randers Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Randers Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Besejling. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 21-12-2016 Randers Havn Sidste opdateringer Tekst: 6-5-2015 - Plan 1: 26-6-2013 Beliggenhed Kattegat, Randers Fjord 56 27,7'N 10 03,7'E - kort 111 Havnen er selvejende

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

Frederikshavn Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Frederikshavn Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 16-1-2019 Frederikshavn Havn Sidste opdateringer Tekst: 28-9-2018 - Plan 1: 5-10-2018 Beliggenhed Kattegat 57 26,1'N 010 32,9'E - kort 123 Indsejlingen set fra

Læs mere

Dansk færgeoversigt 2016

Dansk færgeoversigt 2016 Dansk færgeoversigt 2016 Michael Koefoed-Hansen Starnia Dansk færgeoversigt 2016 Af Michael Koefoed-Hansen 1. udgave, 1. oplag 2016: Michael Koefoed-Hansen og Starnia ISBN 978-87-998843-0-8 Layout: Michael

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset.

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Sommerlejren: er absolut en af klublivets højdepunkter, den går i år til

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002)

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002) Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti om: Den fremtidige færgebetjening

Læs mere

August 2010 TILLÆG SÅ ER DET NU! TILLYKKE VENØ

August 2010 TILLÆG SÅ ER DET NU! TILLYKKE VENØ August 2010 TILLÆG SÅ ER DET NU! TILLYKKE VENØ VenøPosten tillæg Udgivet i anledning af Venø Færgens indvielse, august 2010. Tillægget er udarbejdet i samarbejde mellem overfartsleder Søren Adsersen og

Læs mere

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads.

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads. Vedr. evt. færgesejlads Rudkøbing - Strynø - Marstal Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø behandlede på sit møde den 20. april 2015 første gang et forslag om at undersøge muligheden for etablering af sejlads

Læs mere

Velkommen ombord på Tunø Færgen

Velkommen ombord på Tunø Færgen Velkommen ombord på Tunø Færgen I Hou elsker vi synet af den lille, røde Trunte af en færge, når den pløjer sig gesvindt gennem bølgerne og forbinder Tunø med fastlandet et par gange om dagen. Men hvordan

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Orientering om forløbet for Mols-Linien A/S i 1. -3. kvartal 2004. Mols-Liniens samlede overførsler i perioden 01.01. - 30.09.04

Orientering om forløbet for Mols-Linien A/S i 1. -3. kvartal 2004. Mols-Liniens samlede overførsler i perioden 01.01. - 30.09.04 1 Ebeltoft, den 24. november 2004 Sideantal: 5 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 Postbox 1040 1007 København K Elektronisk indberettet Fondsbørsmeddelelse nr. 96 (Findes på Internettet under www.mols-linien.dk)

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Mere åbne grænser og. danskernes indkøb. I Tyskland SUSANNE BYGVRA

Mere åbne grænser og. danskernes indkøb. I Tyskland SUSANNE BYGVRA SUSANNE BYGVRA Mere åbne grænser og danskernes indkøb I Tyskland Danmark havde før medlemskabet af EF ført en finanspolitik, hvor høje punktafgifter og moms udgjorde en betragtelig del af statens indtægter.

Læs mere

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 7-3-2017 Rødbyhavn Sidste opdateringer Tekst: 1-6-2016 - Plan 1: 1-6-2016 Beliggenhed Østersøen, Femern Bælt, Lolland S-kyst 54 39,3'N 11 20,7'E - kort 196 Færgehavnen

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 24. oktober 2018 blev af Grønlands Landsret i sagen Retten behandlede sagl.nr. K 191/17 (Retten i Grønland sagl.nr. RIG-29-2017) Anklagemyndigheden (J.nr.55PM-98684-00002-12)

Læs mere

ARGENTINEAN REEFER og Torms TEKLA fotograferet under Anden Verdenskrig

ARGENTINEAN REEFER og Torms TEKLA fotograferet under Anden Verdenskrig ARGENTINEAN REEFER og Torms TEKLA fotograferet under Anden Verdenskrig ARGENTINEAN REEFER 1941 Vinteren har været lang, kold og mørk endnu engang, uden Smil og uden Sang, uden Bægerklang. Ingen Sko og

Læs mere

Ministeriet kan efter hovedkontraktens pkt tilkøbe billetprisreduktioner for op til 50 mio. kr. årligt uafhængigt af Mols-Liniens tilbud.

Ministeriet kan efter hovedkontraktens pkt tilkøbe billetprisreduktioner for op til 50 mio. kr. årligt uafhængigt af Mols-Liniens tilbud. NOTAT Dato J. nr. 19. januar 2017 2016-3941 Opfølgning på spørgsmål Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ministeriet deltog i et møde med kontaktrådet den 15. december 2016 for at præsentere

Læs mere

10. juni Søsætning med båddåb

10. juni Søsætning med båddåb 10. juni 1978 - Søsætning med båddåb "" var apteret, klar til søsætning. Vi skal have båddåb lørdag d. 10. juni. Vi er sent på den. Indbydelserne er ikke færdige, de skal senest være ude på mandag, for

Læs mere

Næste generation rykker ind i Herning

Næste generation rykker ind i Herning Fagblad for den danske kontorartikelbranche Nr. 8, november/december 2010 Næste generation rykker ind i Herning w w w. k o n t o r p a p i r. d k Næste generation overtager KD Gruppen Hjernen bliver magelig

Læs mere

Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt

Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt Holte, den 22. juli 2015 Transportminister Hans Christian Schmidt, Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Færgeforbindelser til

Læs mere

Åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 10. maj 2010 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro

Åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 10. maj 2010 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro Åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 10. maj 2010 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro Indholdsfortegnelse 001. Bruttorapport over solgte billetter 3 002. Budgetopfølgning 4 003. Regnskab 2009 5 004. Sejlplan

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

MOLS-LINIEN PÅ RET KURS

MOLS-LINIEN PÅ RET KURS MOLS-LINIEN PÅ RET KURS Mols-Linien er nærmest blevet en flydende bro mellem Jylland og Sjælland, og det er der flere og flere passagerer, der benytter sig af. I maj 2013 blev flåden udvidet med endnu

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt MINISTEREN Udvalget for Landdistrikter og Øer Folketinget Dato J. nr. 11. februar 2015 2015-423 Frederiksholms

Læs mere

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl Øen der ikke vil dø I Kattegat ligger Tunø og kæmper. Selvom befolkningstallet på øen har været stabilt de sidste ti år, er fremtiden usikker. For det er ikke nemt at lokke unge mennesker til en ø, hvor

Læs mere

Jens Birch Lars Ersgaard. BUSSERNE FRA SVENDBORG Smith, Mygind & Hüttemeier - Nordisk Karosserifabrik

Jens Birch Lars Ersgaard. BUSSERNE FRA SVENDBORG Smith, Mygind & Hüttemeier - Nordisk Karosserifabrik Jens Birch Lars Ersgaard BUSSERNE FRA SVENDBORG Smith, Mygind & Hüttemeier - Nordisk Karosserifabrik ET BÅDEBYGGERI I SVENDBORG I modsætning til flere andre af de kendte danske karrosserifabrikker har

Læs mere

Helsingør Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Helsingør Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 14-12-2018 Helsingør Havn Sidste opdateringer Tekst: 28-9-2018 - Plan 1: 5-5-2017 Beliggenhed Sundet 56 02,1'N 012 37,1'E - kort 131 fotograferet august 2018 Havnen

Læs mere

STATUS PÅ DI FORHANDLINGER I

STATUS PÅ DI FORHANDLINGER I STATUS PÅ DI FORHANDLINGER I sidste uge startede forhandlingerne op i gruppen for arbejdstid. Det er ikke muligt at give jer nogle oplysninger undervejs på disse forhandlinger, før det endelig er afsluttet

Læs mere

Forbered dig i god tid. Det er svært at brokke sig, når man har en udsigt som den hos Bente og Bent. Kort om: Hvem: Bente og Bent Ginnerskov

Forbered dig i god tid. Det er svært at brokke sig, når man har en udsigt som den hos Bente og Bent. Kort om: Hvem: Bente og Bent Ginnerskov Forbered dig i god tid I mere end 25 år har Bente og Bent Ginnerskov Jensen været skrevet op i boligselskaber, så de var forberedt på, hvor de skulle bo som ældre. Det bedste råd er at være ude i god tid,

Læs mere

Børne & Familie Flotille Af: Mads Lillelund, Bogense

Børne & Familie Flotille Af: Mads Lillelund, Bogense Børne & Familie Flotille 2018 Af: Mads Lillelund, Bogense Herhjemme var vi (far og mor) blevet enige om, efter at have set foreningens opslag om Familie-flotillen 2018, at sommerens sejlerferie skulle

Læs mere

6. Fokus på arbejdsbelastninger og stress

6. Fokus på arbejdsbelastninger og stress 6. Fokus på arbejdsbelastninger og stress Igennem de sidste 20 år har arbejdet til søs forandret sig. Bl.a. er administrativt arbejde blevet en væsentlig del af arbejdsopgaverne. Det skyldes primært myndighedernes

Læs mere

Etablering af en hurtigrute mellem Samsø og Århus (bilagsmateriale) 1. Hovedkonklusioner fra Den tekniske analyse og Passagerpotentiale analysen 2004

Etablering af en hurtigrute mellem Samsø og Århus (bilagsmateriale) 1. Hovedkonklusioner fra Den tekniske analyse og Passagerpotentiale analysen 2004 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Den 3. september 2004 Notat Emne Til: Til: Kopi til: Udarbejdet af Tlf. nr: Hurtigruteforbindelse mellem Århus og Samsø (bilagsmateriale) Magistraten mk 2.115 Etablering

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

Forbindelsen over Storebælt

Forbindelsen over Storebælt Forbindelsen over Storebælt fakta 2010 Trafik og marked Trafik Den faste forbindelse over Storebælt har medført flere væsentlige ændringer i trafikstrømmene mellem landsdelene. Det er blevet både nemmere

Læs mere

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr Ottar Helge Ask Roar Ege Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr S K O L E T J E N E S T E N V I K I N G E S K I B S M U S E E T Modellen en kopi af Helge Ask er en kopi af Roar Ege en kopi af Ottar en kopi

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Halsnæs Bryghus d. 14. maj 2009

Ordinær Generalforsamling Halsnæs Bryghus d. 14. maj 2009 Ordinær Generalforsamling Halsnæs Bryghus d. 14. maj 2009 Formandens beretning: Kære generalforsamling hjertelig velkommen til Halsnæs Bryghus` 1. ordinære generalforsamling 2009. Vi har været meget spændte

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Bebyggelsesmønstre, landskabstyper og lokale udviklingstræk (2) Lokalitet Langelandsområdet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 03 1 Sammenfatning

Læs mere

Færger fanget med kamera

Færger fanget med kamera Færger fanget med kamera Østdanmark (1998-2016) Michael Koefoed-Hansen Starnia Færger fanget med kamera - Østdanmark (1998-2016) Af Michael Koefoed-Hansen 1. udgave, 1. oplag 2017: Michael Koefoed-Hansen

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere