Rammen for Provas. Vision

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammen for Provas. Vision"

Transkript

1 Forretningsgrundlag

2 Rammen for Provas Provas forretningsgrundlag tegner rammerne om vores virksomhed i det daglige arbejde. Det sammenfatter det strategiarbejde, vi har udført i 2009 og 2010 med vision, mission, kundeprofil, værdier, succeskriterier og kompetencer. Desuden indeholder forretningsgrundlaget en beskrivelse af marked, kunder, viden, organisation, økonomi, risikostyring, kvalitet og kommunikation. Forretningsgrundlaget skal sikre, at vi når vores vision. Det suppleres med årsplaner, hvor vi løbende kan korrigere for ændringer i lovgivning og andre forhold, der kan ændre sig. Vision Ansvarlig virksomhed Haderslev Forsyningsservice og de tre forsyningsselskaber skal være gennemsyret af ansvarlighed over for klima og miljø, kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi foretrækker bæredygtige og langsigtede løsninger på alle områder. En stærk partner Haderslev Forsyningsservice skal være den oplagte partner i forpligtende samarbejder med andre selskaber i branchen. Her bidrager vi med tilfredse kunder, velfungerende løsninger, kompetente medarbejdere og en dokumenteret effektiv drift. Videndeling Haderslev Forsyningsservice skal være en ambitiøs videns-arbejdsplads, som medarbejderne er stolte af. Alle ansatte udvikler egne og virksomhedens kompetencer i interne og eksterne netværk.

3 Mission Missionen er vores eksistensgrundlag de opgaver, vi er sat til at løse. Værdier Værdierne påvirker vores holdninger og adfærd over for kunder, kollegaer og leverandører. Vand Haderslev Vand a/s sikrer vores kunder rent drikkevand nu og i fremtiden. Det sker med fokus på sikker forsyning til en bæredygtig pris. Spildevand Haderslev Spildevand a/s håndterer spildevand fra afløb frem til vores rensningsanlæg, hvor vandet renses, så det ikke belaster miljøet. Det sker med fokus på sikker transport af spildevandet til en bæredygtig pris. Affald Haderslev Affald a/s sikrer, at kunderne kan komme af med deres affald. Vi rådgiver om sortering og genbrug til gavn for miljøet. Det sker med fokus på en sikker håndtering til en bæredygtig pris. Serviceselskabet Haderslev Forsyningsservice a/s sikrer en effektiv drift af de tre forsyningsselskaber med fokus på kundernes og ejernes behov. Dygtige, glade og engagerede medarbejdere er vores vigtigste aktiv. God service leveres af mennesker, som ønsker at hjælpe kunden, og som er dygtige på deres felt. Haderslev Forsyningsservice satser på medarbejdernes personlige og faglige udvikling. Vi er PROFESSIONELLE Provas har fagligheden i højsædet. Kunderne kan regne med, at vi løser opgaverne med en høj faglig standard og med omsorg for miljø og sundhed. Vi udvikler løbende vores kompetencer. Vi er ENGAGEREDE Provas er et team af engagerede medarbejdere, som sammen og hver for sig gør os umage hver dag. Vi støtter og supplerer hinanden, trives sammen og lytter med begge ører. Det styrker helheden i vores virksomhed. Vi er PROAKTIVE Provas er på forkant med udviklingen, så vi kan tage initiativet i rette tid. Vi er idérige og har mod til at udvikle nye løsninger og metoder, så Provas er med i front i branchen TIL GAVN FOR KUNDERNE

4 Marked Provas er en del af et marked, hvor kunderne i dag ikke frit kan vælge leverandør. Inden for vand og spildevand er vi underlagt benchmarking, hvor vi løbende bliver sammenlignet med andre forsyningsselskaber. Derfor har vi et reguleret monopol. En tilsvarende opbygning kan blive en realitet inden for affaldsområdet i løbet af nogle år. Det regulerede monopol har en vis fordel for os, da vi ikke skal bruge kræfter på at tiltrække og fastholde kunder. Vi skal være på mærkerne, så ingen oplever, at vi udnytter vores monopolstatus. Ellers kan det i værste fald betyde, at de tre forsyningsselskaber vælger at få løst opgaven hos en anden leverandør. Prisloft og benchmarking får stor indflydelse på branchens dagligdag. Sammenlægning og et tættere samarbejde er allerede nu på dagsordenen. Virksomhedernes kernekompetencer kommer i fokus, uanset hvilken konstruktion fremtiden byder på. Ydelser Rent drikkevand, rensning af spildevand og afhentning af affald er selvfølgeligheder i de fleste danskeres hverdag. Vores kunder er derfor dybt afhængige af Provas, og det stiller krav til kvalitet, service og professionalisme. Derfor har vi øget fokus på den direkte kundekontakt. Samfund Vores ydelser er tæt forbundet med naturen og miljøet. Det forpligter, og vi vil derfor levere bæredygtige og langsigtede ydelser, der er med til at sikre ressourcer til fremtidige generationer. Det er centralt for os, at det sker i tæt samarbejde med kommune og andre myndigheder. For affald er vores mål at sikre mest muligt til genbrug. På spildevandsområdet skal vi sikre, at vores anlæg kan klare voldsommere regnskyl. Ved at adskille regnvand og spildevand, renser vi vandet bedre, fordi vores anlæg ikke belastes af de store mængder regnvand.

5 Kunder Det er vigtigt for Provas, at vores kunder har en positiv oplevelse af de ydelser, vi leverer. Derfor har vi udarbejdet en kundepolitik: Kunden har altid ret til en god betjening Effektivisering og samarbejde Vandsektorloven har skabt en skarp adskillelse mellem myndighed og drift. Samtidig skal priserne være gennemsigtige, så kunderne ved, hvad de betaler for. Ca. 325 vand- og spildevandsselskaber får fastlagt et prisloft, som fra 2012 indeholder krav om effektivisering til alle selskaber. Målet er, at branchen skal spare mindst 1 mia. kr. om året på driften. I Haderslev Kommune er der, foruden Provas, 41 private vandværker. Af det samlede vandforbrug leverer Provas mere end halvdelen. Sammenlignet med flere af de større forsyningsvirksomheder er der ikke tale om store mængder vand og spildevand. Da Provas samtidig har ledig kapacitet på begge områder, er dette medvirkende til, at vores priser er relativt højere end andre forsyningsselskabers. Provas er med Sammenlægning af vandværker eller fællesdrevne serviceselskaber vil gøre det lettere at leve op til kravene om effektivisering. Provas er muligvis ikke stor nok til at sikre en effektiv drift fremadrettet. Vi har derfor valgt at være åbne over for forpligtende samarbejder med andre forsyningsselskaber eller ved at indgå i fælles serviceselskaber. I den forbindelse er det vores mål at opnå et tæt samarbejde med de øvrige vandværker i Haderslev Kommune. Kunderne er vores motor Vi lever af vores kunder, og vi udvikler virksomheden ud fra kundernes ønsker og behov. Kunderne fortjener respekt Vi lytter til kunderne og finder en løsning. Vi sætter os i kundens sted, både i det vi siger, og det vi gør. Vi snakker med kunderne Vi møder kunderne, som vi selv vil mødes som kunde. Vi er til at få fat på og giver et klart og venligt svar. Vi fortæller de gode historier om vores ydelser og service. Vi smiler til kunderne og hinanden. Vi gennemfører kundeanalyser for private og erhverv hvert andet år. Formålet er at afdække kundernes forventninger, så vi løbende kan leve op til dem. Samtidig registrerer vi alle reklamationer, og vi udarbejder standarder, der beskriver vores service til kunderne.

6 Viden Kernekompetencer Vi har fastlagt en række af de kernekompetencer, som medarbejdere og virksomhed skal have for at skabe succes i fremtiden: Udvikling Vi vil være nysgerrige og nytænkende blandt andet ved at være opsøgende og lære af fejl. Vi vil stå for samarbejde og videndeling med vores kolleger og samarbejdspartnere. Vi vil gennem helhedsorientering sikre en effektiv drift. Vi vil udvikle en høj grad af faglighed. Medarbejdere Vi vil skabe en sikker arbejdsplads, hvor vi forebygger uheld. Vi vil via en attraktiv arbejdsplads tiltrække de rette kompetencer. Planlægning Vi vil skabe overblik gennem projektledelse og styring. Drift Vi vil arbejde for en effektiv drift af anlæg. Vi vil sikre en effektiv økonomistyring. Vi vil sikre kvalitet og hygiejne. Vi vil arbejde for en høj grad af forsyningssikkerhed. Ydre rammer Vi vil have kompetencer til at forstå og håndtere myndighedskrav, så vi kan være på forkant og være med til at påvirke kommende krav. Service Vi vil inddrage kundehensyn og dermed sikre gode løsninger. Vi vil hjælpe med problemløsning ved at stille vores viden til rådighed og give objektive og begrundede svar. Vi vil være tilgængelige over for vores kunder. Vi vil formidle relevant information. Kompetenceudvkling Vi vil sikre videreudvikling af medarbejdernes og virksomhedens kompetencer gennem en samlet kompetenceudviklingsplan. De årlige udviklings- og opfølgningssamtaler skal sikre, at alle har et klart billede af deres bidrag til at opfylde målet. Det betyder løbende udvikling af kompetencerne og deling af viden, som udvikler medarbejderne og tiltrækker nye.

7 Organisation Ledelse Ledelsens opgave er at sikre, at det daglige arbejde i Provas peger i retning af visionen, og at vi leverer ydelser til kunden i den rigtige kvalitet. Vi arbejder ud fra værdibaseret ledelse med uddelegering af ansvar og fokus på kompetencer, opfølgning, vejledning og uddannelse af medarbejderne. Tillid og respekt skaber fælles succes. Medarbejdere Det skal være attraktivt for medarbejderne at arbejde i en virksomhed, som løbende forandrer sig, og som stiller krav til øget kvalitet og effektivisering. Medarbejdernes indsats sikrer, at vi udvikler bæredygtige løsninger og leverer et højt serviceniveau til gavn for kunder og virksomheden. Ejer Gennem ejerstrategien har Haderslev Kommune fastlagt de rammer, selskaberne skal arbejde indenfor. Ejeren har fastlagt den nuværende struktur med fire selvstændige selskaber med hver sin bestyrelse. Det betyder en skarp adskillelse på bestyrelsesniveau mellem de tre forsyningsselskaber og serviceselskabet. Bestyrelserne Bestyrelserne skal udstikke retningen for Provas arbejde. Bestyrelsernes fornemste opgave er at sikre, at Provas løbende udvikler sig og er i stand til at matche udfordringer og krav fra kunder, myndigheder, omgivelser og ejere. Det skal ske med klima og miljø som vigtige pejlemærker. Bestyrelserne for vand- og spildevandsselskabet skal formentlig udvides med to forbrugerrepræsentanter. Det er en følge af den nye vandsektorlov.

8 Økonomi og risikostyring Budgettering Provas skal agere ud fra hvile-i-sig-selv princippet. Det kræver en hårfin balance, når vi udarbejder og følger op på budgetterne. Samtidig skal vi effektivisere driften og overholde prisloftet på vand og spildevand. Prisloftet fastlægger en ramme for områder som driftsomkostninger, 1:1 omkostninger (ikke-styrbare omkostninger), miljø- og servicemål, anlægsinvesteringer og finansielle poster. Bruger vi mindre end budgetteret, er det en effektiviseringsgevinst, og vi skal vurdere, om pengene enten skal føres tilbage til kunderne eller reinvesteres. Det kræver en løbende vurdering af både kort- og langsigtede behov for investeringer. Affald fungerer også efter hvile-i-sig-selv princippet, men modsat vandselskaberne kan udgifterne udjævnes over 3-5 år. Den store udfordring på affaldsområdet er, at nye love fremover stiller krav om at opgøre indtægter og udgifter på flere serviceområder end i dag. Investering Vi har et efterslæb på renovering af kloaknettet, og der kommer nye lov- og miljøkrav, som stiller krav om nye investeringer. Vi skal derfor både tænke kort- og langsigtet i vores investeringer. Finansiering Tidligere stod kommunen i princippet for lån til de opgaver, vi udførte. Det skal vi nu selv gøre på markedsvilkår. I dag har vi to årlige opkrævninger, hvilket giver en likviditetsmæssig udfordring. Vi skal derfor vurdere, om vi skal opkræve 3-4 gange om året, så vi fortsat har den fornødne likviditet hen over hele året. Risiko Vi har udarbejdet en overordnet vurdering af Provas risici, og der er tre typer: Strategiske risici opinion, miljø- og lovkrav, kompetencer og kommunikation Operationelle risici forurening, beredskabsplaner, sikkerhed, investeringer og adgang til data Finansielle risici likviditet, finansiering og prisloft Vi arbejder videre med risici og prioriterer dem i forhold til deres betydning for omverdenen. Herefter vil vi udarbejde en samlet plan for at håndtere risici.

9 Succeskriterier Vi har identificeret en række succeskriterier, som vi over de kommende år skal kunne sætte ved: Omdømme Vi er dem, de andre gerne vil lege med. Vi har en høj kendskabsgrad og et godt image. Vi er synlige og får positiv omtale. Kunder Tilfredse kunder. Kundetilpassede ydelser. Hvilke opgaver skal vi løse som ikke-kommunal virksomhed? Vi overholder vores sagsbehandlingstid. Holder, hvad vi lover. Medarbejder Attraktiv arbejdsplads, som vi er stolte af. Vi har stor medarbejdertilfredshed med engagerede og positive medarbejdere. Gennem uddannelse sikre de rigtige kompetencer. Synlig, kompetent og anerkendende ledelse. Tryghed. Tillid/accept af ledelsens og medarbejdernes roller. Vi har en velfungerende infrastruktur. Høj faglighed, hvor tingene gøres rigtigt. Gennem en høj grad af videndeling skaber vi sammenhold om at nå fastsatte mål. Myndighed Professionelt samarbejde med myndigheder. Professionel bestyrelse. Samarbejde med bestyrelsen. Målstyring Klare fælles mål. Vi har truffet rettidige beslutninger. Vi er effektive. Vi vil løbende forbedre os. Målstyring Gennemførelsen af vores vision kræver, at vi fastlægger mål for de enkelte områder både kort- og langsigtede. Vi vil opbygge et system for målstyring, hvor bestyrelse og ledelse fastlægger de overordnede mål. Efterfølgende bliver de omsat til mål for de enkelte funktioner. De overordnede mål er i dag opdelt i fokusområderne Ejer Kunder Medarbejdere Kvalitet Til hvert område er der en række hensigtserklæringer baseret på visionen. De danner grundlag for mål og projekter, som skal gennemføres de kommende år.

10 Kvalitet og kommunikation Ledelsessystem For at skabe overblik og sammenhæng mellem processer og kvaliteten i vores ydelser udvikler vi et ledelsessystem og sætter det i værk. Det skal følge internationale standarder, tilpasset vores behov. En del af ledelsessystemet er Dokumenteret Drikke vandssystem (DDS), der sikrer en syste matisk forebyggende indsats for at sikre rent drikkevand. Vi vil arbejde hen imod en certificering i starten af Det skal være et fælles anliggende for hele virksomheden, hvor vi kommer til at tænke mere over, hvordan vi gør, og hvorfor vi gør det. En certificering vil skabe værdi for Provas gennem øget tillid hos vores ejer, myndigheder, kunder og samarbejdspartnere. Kommunikation Vi udarbejder en kommunikationspolitik, der udstikker retningslinjer for intern og ekstern kommunikation. Det skal opbygge og videreudvikle et image, som gennemsyres af vores værdier Professionelle, Engagerede og Proaktive. Provas står for en åben dialog, som giver kunder og om verden indblik i vores arbejde og i de rammer, der påvirker vores arbejde. Vi ønsker aktivt at kommunikere det ansvar, vi har i forhold til miljø og klima. Det skal blandt andet ske ved at udvikle informationsmateriale til børn og unge. Åbenhed betyder ikke, at alt er offentligt tilgængeligt. Vi melder klart ud til pressen og svarer åbent på spørgsmål uden at gå i detaljer med interne oplysninger. Den interne kommunikation skaber forståelse og respekt for hinanden samt accept af de forandringer, som fortsat vil komme. Vi vil derfor arbejde videre med udvikling af intranet, så det bliver let at finde information.

11 Fjordagervej Haderslev Telefon /

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Resume Denne ejerstrategi beskriver Ringsted Kommunes hensigt med ejerskabet af Ringsted Forsyning A/S. Ejerstrategien udtrykker, hvordan man ønsker at arbejde sammen

Læs mere

April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016

April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016 April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016 2 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. ODDER SPILDEVANDS YDELSER 4 3. EJERSTRATEGI 4 4. FREMTIDENS UDFORDRINGER 5 5. ORGANISATION 5 6. VISION 6 7. MISSION 6 8. VÆRDIER 7 9. HOVEDSTRATEGI

Læs mere

Skanderborg Forsyningsvirksomhed

Skanderborg Forsyningsvirksomhed ISO Håndbog Skanderborg Forsyningsvirksomhed Vores kerneopgave er: Indvinding, produktion og distribution af drikkevand samt transport, rensning og afledning af spildevand herunder drift og vedligehold

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

Vision, Værdigrundlag og Strategi

Vision, Værdigrundlag og Strategi Vision, Værdigrundlag og Strategi 2017-2020 Meningen Hjørring Vandselskabs aktiviteter inden for vand og spildevand, spiller en afgørende rolle for det enkelte menneske og det omgivende samfund, hvorfor

Læs mere

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Velkommen til strategi 2024! Hvem er vi Jeg er meget stolt over at præsentere Morsø Forsynings strategi 2024. Denne strategi er fremkommet, blandt andet,

Læs mere

STRATEGI FOR BIOFOS 2015-2020 MED PEJLEMÆRKER MOD 2025 VI SKABER BÆREDYGTIGT VANDMILJØ OG UDVINDER RESSOURCER TIL NYTTE OG GAVN FOR DIG OG DIN BY

STRATEGI FOR BIOFOS 2015-2020 MED PEJLEMÆRKER MOD 2025 VI SKABER BÆREDYGTIGT VANDMILJØ OG UDVINDER RESSOURCER TIL NYTTE OG GAVN FOR DIG OG DIN BY STRATEGI FOR BIOFOS 2015-2020 MED PEJLEMÆRKER MOD 2025 VI SKABER BÆREDYGTIGT VANDMILJØ OG UDVINDER RESSOURCER TIL NYTTE OG GAVN FOR DIG OG DIN BY MISSION VORES EKSISTENSBERETTIGELSE UDTRYKKER VI GENNEM

Læs mere

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Systemstruktur... 4 Overordnet vision, målsætninger og politik for Vand og Affald... 5 Organisationsplan... 6 Ansvar og

Læs mere

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019 Ejerstrategi for Forsyning Gældende pr. 1. januar 2019 1 Kommune ønsker som ejer af Forsyning A/S at udøve et aktivt ejerskab og indgå i et samarbejde med Forsyning, med henblik på at fremme forudsætningerne

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune God kommunikation er en væsentlig forudsætning for, at vi lykkes med vores kerneopgaver. Denne kommunikationspolitik er værdibaseret og giver os et fælles grundlag

Læs mere

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Formålet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi Tydelig effekt i markederne er at

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Strategi for Herning Vand A/S

Strategi for Herning Vand A/S Dato: 16. juni 2011 Udarbejdet af: Kontrol: Niels Møller Jensen Bestyrelsen Godkendt: Bestyrelsen 16. juni 2011 Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN. 5 790001 899202

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 BAGGRUND... 3 FORMÅL MED KOMMUNIKATIONSGRUNDLAGET... 3 AFSENDER-MODTAGERFORHOLD... 4 ANSVAR... 4 KOMMUNIKATIONSKANALER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 Kommunikationsgrundlag

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg Strategi 2016-2018 I Forsvarets Auditørkorps arbejder vi sammen med forsvarets øvrige myndigheder hver dag for Danmarks sikkerhed, interesser og borgernes tryghed. Auditørkorpsets unikke bidrag til forsvarets

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune God kommunikation er en væsentlig forudsætning for, at vi lykkes med vores kerneopgaver. Denne kommunikationspolitik er værdibaseret og giver os et fælles grundlag

Læs mere

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Forord De personalepolitiske værdier for Vordingborg Kommune er udarbejdet i en spændende dialogproces mellem medarbejdere og ledere. Processen tog

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

Anlægsingeniør, projektleder

Anlægsingeniør, projektleder Stillings- og personprofil for Anlægsingeniør, projektleder i Projekt, Spildevand Praktiske oplysninger Stilling: Ansættelsessted: Tjenestested indtil videre: Anlægsingeniør, projektleder DIN Forsyning

Læs mere

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015 Forsyningsanalyser t Disposition Tidligere beslutninger Udfordringer og konsolidering i forsyningsbranchen Nordlig( Hillerød ) analyse Midt- Nord (Nordvand) analyse Effektiviserings- og driftsanalyse af

Læs mere

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S Rebild Kommune har stiftet forsyningsvirksomheden Rebild Forsyning Holding A/S med datterselskabet Rebild Vand & Spildevand A/S. Ejerstrategien for Rebild Forsyning

Læs mere

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Niveau 1: Direktør - Det vi skal kunne Arbejde proaktivt og konstruktivt i et politisk system og samtidig være direktør for Børn og Unge, og sikre

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2.1 Rammerne...4 3. Implementering af ejerstrategi... 6. 9. Hvad nåede vi i 2013...12 9.1 Sikker drift... 12

Indholdsfortegnelse. 2.1 Rammerne...4 3. Implementering af ejerstrategi... 6. 9. Hvad nåede vi i 2013...12 9.1 Sikker drift... 12 Virksomhedsplan 2014 Indholdsfortegnelse Indhold 1. Forord.... 3 2. Selskabsstiftelse... 4 2.1 Rammerne....4 3. Implementering af ejerstrategi... 6 4. Selskabsstruktur... 7 5. Organisationen... 8 6. Målsætninger...

Læs mere

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S Juni 2019 Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S JUNI 2019 1. INDLEDNING 3 2. EJERSKABETS RATIONALE 4 3. MÅLSÆTNINGER FOR SELSKABET 4 3.1 Ledelsen af selskabet 5 3.2 Økonomisk ansvarlighed

Læs mere

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg Center for Omsorg og Ældre Plejehjemmet Falkenberg Værdier på Plejehjemmet Falkenberg Center for omsorg og ældre Plejehjemmet Falkenberg Falkenbergvej 30 A 3140 Ålsgårde tlf.: 4928 1501 - fax: 4928 1512

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

FORORD AF DIREKTIONEN

FORORD AF DIREKTIONEN FORORD AF DIREKTIONEN Du vil se ordet BUSSEN optræde flere steder i denne værdihåndbog. Vi vil starte med at invitere de rigtige med i BUSSEN. Med de rigtige mener vi ansatte, som vi gerne vil være i familie

Læs mere

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014)

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014) Performance : 4,10 (4,12) Importance : 4,25 (4,28) Respondenter : 91 (93) Organisation 3,87 (3,94) 5.0 Økonomi 4,06 (4,10) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,34 (4,18) 3.0 Interessenter 3,94 (3,97) Afdeling/enhed 4,39

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Personale- og Ledelsespolitik

Personale- og Ledelsespolitik Personale- og Ledelsespolitik værdigrundlag Forord I december 2004 tiltrådte HSU Beredskabsstyrelsens nye personale- og ledelsespolitik. Politikken er blevet til gennem dialog og samarbejde på tværs af

Læs mere

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør Forvaltningschef Leder af ledere - skoleleder, DT-leder, FU-leder Børn & Unges leadership pipeline Direktør Leder af ledere - områdechef, FU-chef Leder af medarbejder Medarbejder Niveau 1: Direktør Arbejde

Læs mere

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S Strategi 2020 for Frederiksberg Forsyning A/S Forord 2 Omverdenen 3 Vores vision 4 Vores mission 5 Strategiske mål 6 Strategiske temaer 7 Strategi 2020 kunden er i centrum Det er vores ambition at levere

Læs mere

Strategiplan 2017-2020

Strategiplan 2017-2020 Målsætninger for Strategiplan 2017-2020 Aalborg Renovation 1. Målsætninger De overordnede mål for Aalborg Renovation fremgår af de følgende sider. Målene kan sammendrages til, at Aalborg Renovation vil

Læs mere

Strategi Energi Viborg A/S

Strategi Energi Viborg A/S Strategi 2018 2022 Energi Viborg A/S Energi Viborg A/S vision Energi Viborg vil gennem en professionel og målrettet indsats sikre og udbygge sin position som et stærkt og kompetent multiforsyningsvirksomhed

Læs mere

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis.

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DRs Personalepolitik På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DR HR Oktober 2008 Værdi for DRs personalepolitik Ansvar Social og professionel

Læs mere

Mission Værdier Visioner

Mission Værdier Visioner Mission Værdier Visioner 2 MISSION VÆRDIER VISIONER Udgivet af: Psykiatrien i Region Nordjylland, juni 2009 Illustrationer: Marianne Lipschitz Jørgensen Layout/Tryk: PrinfoAalborg/Vester Kopi 3 INDHOLD

Læs mere

Megatrends i forhold til vandsektoren

Megatrends i forhold til vandsektoren Megatrends i forhold til vandsektoren Megatrends er stærke udviklingstendenser i samfundet. Tendenser, der er så kraftige, at de højst sandsynligt kommer til at påvirke mennesker, samfund, virksomheder

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Notat. Status for mål 2012. Miljøansvarlighed. Bestyrelsen Vedrørende: Status for mål 2012 Bilag: Ingen

Notat. Status for mål 2012. Miljøansvarlighed. Bestyrelsen Vedrørende: Status for mål 2012 Bilag: Ingen Notat Til: Bestyrelsen Vedrørende: Status for mål 2012 Bilag: Ingen Status for mål 2012 Bestyrelsen har vedtaget en række mål for 2012 fordelt på fagområder, som tager afsæt i målsætninger ud fra de 4

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: Acadre 10 16395 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte Ledelsesbjælken omsat til praksis for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte 1 Ledelse i praksis på leder+-niveau i HPS Indhold Politiske... 3 Strategiske... 3 Administrative... 4 Personale...

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

Strategiplan 2010 2013

Strategiplan 2010 2013 Strategiplan 2010 1. Kunden i centrum Fredensborg Forsyning A/S har som primær opgave at forsyne kunderne inden for vores tre områder: Vandforsyning Spildevand Affald Det gør vi gennem en teknisk kvalificeret

Læs mere

Værdifuld. Sådan arbejder og samarbejder vi i EKF

Værdifuld. Sådan arbejder og samarbejder vi i EKF Værdifuld Sådan arbejder og samarbejder vi i EKF På de næste sider kan du læse om EKF s ambition og de værdier, den består af. Ambitionen og værdierne fortæller, hvordan vi opfatter os selv, og hvordan

Læs mere

Driftskoordinator til Affald & Genbrug

Driftskoordinator til Affald & Genbrug Stillings- og personprofil for Driftskoordinator til Affald & Genbrug. Marts 2018 Praktiske oplysninger Stilling: Ansættelsessted: Tjenestested indtil videre: Driftskoordinator til Affald & Genbrug DIN

Læs mere

Passion. Relation Ambition Motivation. Ledelses- og medarbejdergrundlag. kalfor.dk side 1

Passion. Relation Ambition Motivation. Ledelses- og medarbejdergrundlag. kalfor.dk side 1 Passion Relation Ambition Motivation Ledelses- og medarbejdergrundlag kalfor.dk side 1 Baggrund Kalundborg Kommune - vores ejere - arbejder aktivt på at fremme bæredygtig udvikling for at sikre, at Kalundborg

Læs mere

KOMMISSORIUM. 1. Baggrund. Udfordringerne i vandsektoren

KOMMISSORIUM. 1. Baggrund. Udfordringerne i vandsektoren KOMMISSORIUM Undersøgelse af muligheder for sammenlægning af de kommunalt ejede vandselskaber i Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal i

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommune, januar 2011 Indledning Ejerstrategien skal forholde sig til

Læs mere

Gennem fusion mellem vandselskaber til større enheder vil der kunne opnås konsolidering og robusthed til at kunne imødegå disse udfordringer.

Gennem fusion mellem vandselskaber til større enheder vil der kunne opnås konsolidering og robusthed til at kunne imødegå disse udfordringer. Udkast til kommissorium Undersøgelse af muligheder for formelt samarbejde/fusion af de kommunalt ejede vandselskaber i Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Furesø, Hørsholm, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk,

Læs mere

Prispres // lokale miljø- og servicemål

Prispres // lokale miljø- og servicemål Prispres // lokale miljø- og servicemål Workshop: Forsynings- og infrastruktur-sektoren d. 2. oktober 2014 v. Carl-Emil Larsen, Charlotte Frambøl DANVA Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg T: 7021 0055 E:danva@danva.dk

Læs mere

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør CSR-rapport for 2016 Forord Kort om Feicon Ledelsessystemer hvad er det? Feicons identitet Politik for certificeringer Mål og indsatser Feicons interessenter CSR Rapporten Forord I 2013 blev Feicon ApS

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S. 9. maj Side 1 af 7

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S. 9. maj Side 1 af 7 Ejerstrategi Vejen Forsyning A/S 9. maj 2017 Side 1 af 7 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Bestyrelsen i selskaberne... 3 3. Rammer og retning for selskaberne... 4 4. Revision af ejerstrategi... 7 Side 2 af

Læs mere

Sekretariatsleder. Guldborgsund Forsyning. 1. Indledning. 2. Jobprofil. 2.1. Selskabsstruktur

Sekretariatsleder. Guldborgsund Forsyning. 1. Indledning. 2. Jobprofil. 2.1. Selskabsstruktur JOB- OG KRAVPROFIL Side: 1/5 1. Indledning Stillingen som sekretariatsleder i Guldborgsund Forsyning skal besættes i forbindelse med selskabsdannelsen af kommunens forsyningsområde. Der er betydelige forventninger

Læs mere

RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer

RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer RELATIONER MELLEM KOMMUNER OG FORSYNINGER - et træk på erfaringer Carsten Raad Petersen 9. maj 2016 IDA MILJØ ROLLER STAT (lovgivningen) KOMMUNE (Ejer og myndighed) Mål Rammer Strategi FORSYNING (drift

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Værdi/leveregel: faglighed

Værdi/leveregel: faglighed Værdi/leveregel: faglighed Være professionel Have fagkundskaber Anvende pædagogiske teorier i praksis Kunne begrunde sine valg Være opdateret på ny viden Være ansvarlig for eget arbejde Kunne adskille

Læs mere

CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S

CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S CSR Strategi for Vejen Forsyning A/S 2019 2022 Indhold Indledning... 3 1. Strategi for samfundsansvar for Vejen Forsyning i perioden 2019-2022... 4 1.2 Processen frem mod strategien... 4 1.3 Driftsikkerhed

Læs mere

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten Center for Sundhed og Omsorg VORES VÆRDIER Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede Vi forbedrer løbende kvaliteten Vi skaber en god arbejdsplads Vi har fokus på borgere og brugere Plejehjemmet

Læs mere

LEDELSE PÅ JAMMERBUGTSK. Kommunalbestyrelsens vision Direktionens strategiplan Kulturnøglerne Ledelsesgrundlagets seks temaer

LEDELSE PÅ JAMMERBUGTSK. Kommunalbestyrelsens vision Direktionens strategiplan Kulturnøglerne Ledelsesgrundlagets seks temaer LEDELSE PÅ JAMMERBUGTSK Kommunalbestyrelsens vision Direktionens strategiplan Kulturnøglerne Ledelsesgrundlagets seks temaer Kommunalbestyrelsens vision: Ledelsesgrundlaget i Jammerbugt kommune er skabt

Læs mere

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter:

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter: Interessentpolitik 1. Formål Danske Bank har en lang række interessenter, som er vigtige for vores succes. Vi betragter en tæt dialog med vores interessenter som værende en integreret og naturlig del af

Læs mere

Odder Spildevand A/S STRATEGIPLAN

Odder Spildevand A/S STRATEGIPLAN Odder Spildevand A/S Rude Havvej 9 8300 Odder Odder Spildevand A/S STRATEGIPLAN 2017-2021 Indhold 1. INDLEDNING... 2 2. ODDER SPILDEVANDS YDELSER... 2 3. EJERSTRATEGI... 2 4. FREMTIDENS UDFORDRINGER...

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26. maj 2014

Bestyrelsesmøde 26. maj 2014 BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 Bestyrelsesmøde 26. maj 2014 15. maj 2014 Pkt. 7. Strategi for BIOFOS 1. Indstilling

Læs mere

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til vision. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2

Læs mere

Stillings- og personprofil. Lægelig direktør. Sygehus Lillebælt Region Syddanmark. April 2015

Stillings- og personprofil. Lægelig direktør. Sygehus Lillebælt Region Syddanmark. April 2015 Stillings- og personprofil Lægelig direktør Sygehus Lillebælt Region Syddanmark April 2015 Arbejdsgiver Region Syddanmark Adresse Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Telefon: 76 63 10 00 Stilling

Læs mere

- Orientering og uddybning af forliget

- Orientering og uddybning af forliget En ny og forbedret regulering af den danske vandsektor - Orientering og uddybning af forliget Kontorchef Inger Bergmann, Naturstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet Dagsorden 1. Baggrund for vandsektorforliget

Læs mere

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S Ejerstrategi for Syddjurs Spildevand A/S Syddjurs Spildevand A/S ("selskabet") blev stiftet den 1. januar 2009 af Syddjurs Kommune (herefter "kommunen"), som er eneaktionær i selskabet. Syddjurs Kommune

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

Værdier Bjergsted Bakker

Værdier Bjergsted Bakker VÆRDIFOLDER MARTS 2014 Værdier Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Forord Forord Vi ønsker med denne pjece at synliggøre Bjergsted Bakkers mission, vision og værdier samt Kalundborg Kommunes 5 værdier. Mission

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Maj 2016

Ledelsesgrundlag. Maj 2016 Ledelsesgrundlag Maj 2016 1 Indledning I efteråret 2015 blev det besluttet at igangsætte arbejdet med et nyt ledelsesgrundlag for Trekantområdets Brandvæsen Alle afdelingschefer og sektionsledere har udarbejdet

Læs mere

Job- og personprofil. Direktør til forsyningsafdelingen i Lyngby-Taarbæk Forsyning

Job- og personprofil. Direktør til forsyningsafdelingen i Lyngby-Taarbæk Forsyning Job- og personprofil Direktør til forsyningsafdelingen i Lyngby-Taarbæk Forsyning 2 Direktør til forsyningsafdelingen Lyngby-Taarbæk Forsyning er midt i en spændende udvikling af den moderne, miljøvenlige

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

Code of Conduct Vores Ansvar

Code of Conduct Vores Ansvar Code of Conduct Vores Ansvar Forord Hos IAT arbejder vi målrettet på at udvikle vores forretning på en ansvarlig måde. Vi ved, at vi kun opnår succes på langt sigt, hvis vi tilfører værdi til kunder, partnere

Læs mere

Anders Bækgaard. Odense Vandselskab as. DANIDA (Vestafrika) - Bruxelles. Miljøstyrelsen DANVA GEUS

Anders Bækgaard. Odense Vandselskab as. DANIDA (Vestafrika) - Bruxelles. Miljøstyrelsen DANVA GEUS Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget L 150 - Bilag 6,L 151 - Bilag 6 Offentligt Anders Bækgaard GEUS Miljøstyrelsen DANIDA (Vestafrika) DANVA EU - Bruxelles Odense Vandselskab

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Arbejdsmiljøpolitik Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Indhold Indledning 3 Baggrund 3 Målsætninger for arbejdsmiljøet 3 Ambitioner 3 Kendetegn 4 Arbejdsmiljøorganisationen 4 Arbejdsmiljø og kommunikation

Læs mere

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING Bilag 2: Notat om kompetencefordeling og bestyrelsessammensætning 27. marts 2015 version 1.0 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947

Læs mere

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag AB mod 2020 Mission, Vision og Værdigrundlag Arbejdernes Boligforening AB mod 2020 AB har siden 1917 arbejdet målrettet på at sørge for gode boliger til alle. Denne mission er stadig gældende for os både

Læs mere

Nøgletal Spildevandsforsyning

Nøgletal Spildevandsforsyning Dato: 17-11-2015 Status: Rev. 0 Dokument ID: Oprettet af: sf Godkendt af: sf Sagsnummer: I227 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 7. budget siden selskabsudskillelsen 1. januar

Læs mere

Kommunikationspolitikken GPS

Kommunikationspolitikken GPS Kommunikationspolitikken GPS Sådan kommunikerer vi godt og bedst i Silkeborg Kommune Kommunikationspolitikken GPS hvad er det? Kommunikationspolitikken GPS God Praksis i Silkeborg er grundlaget for, at

Læs mere

for god kommunikation

for god kommunikation for god kommunikation KOMMUNIKAT I O N Kodeks for god kommunikation i Fredensborg Kommune Formål Den offentlige kommunikation har udviklet sig betydeligt de seneste år i takt med forståelsen af, at en

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN I forbindelse med overvejelserne om at etablere en fælles rense-koncern er rådgiverne

Læs mere

Erfaringer fra regulering af vandsektoren Ved konsulent Bertel Ifversen, DANVA

Erfaringer fra regulering af vandsektoren Ved konsulent Bertel Ifversen, DANVA Erfaringer fra regulering af vandsektoren Ved konsulent Bertel Ifversen, DANVA DANVA Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg T: 7021 0055 E:danva@danva.dk www.danva.dk Økonomisk regulering af vandsektoren Vandsektorloven

Læs mere

Erfaringer fra regulering af vandsektoren. Temadag 18. september 2017

Erfaringer fra regulering af vandsektoren. Temadag 18. september 2017 Erfaringer fra regulering af vandsektoren Temadag 18. september 2017 Emner 1. Grundlag bl.a. Aarhus Vand Historik Reguleringsmæssig åbningsbalance, værdisætning Indholdet i den økonomiske regulering Benchmarking

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

God ledelse i Haderslev Kommune

God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune handler om at sikre en attraktiv arbejdsplads. En arbejdsplads, som nu og i fremtiden, giver den enkelte

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Kommunikationsstrategi 2011-2014 UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Indledning UngSlagelse har længe haft et ønske om flere brugere. Èn af de udfordringer som UngSlagelses står overfor er, et

Læs mere

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising-strategi skal bidrage til at skabe merværdi i realiseringen af kommunens vision og

Læs mere

Tag ansvar for dit arbejde og vores kunder Ha omtanke for dine kollegaer. www.ht-bendix.dk

Tag ansvar for dit arbejde og vores kunder Ha omtanke for dine kollegaer. www.ht-bendix.dk Tag ansvar for dit arbejde og vores kunder Ha omtanke for dine kollegaer www.ht-bendix.dk www.ht-bendix.dk Holdninger og principper samt vores fælles kommunikationsmål er med til at afspejle den kultur

Læs mere