Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt. En skatteforvaltning. hele Danmark. Skatteforvaltningen 2021

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt. En skatteforvaltning. hele Danmark. Skatteforvaltningen 2021"

Transkript

1 Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt En skatteforvaltning i hele Danmark Skatteforvaltningen 2021

2 En skatteforvaltning i hele Danmark Skatteforvaltningen

3 En skatteforvaltning i hele Danmark Redaktionen er afsluttet den 13. juni 2017, hvorefter publikationen er offentliggjort på Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske til: Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K skm@skm.dk Omslag: Tryk: Oplag: e-types Rosendahl 500 ex Publikationen kan hentes på Skatteministeriets hjemmeside:

4 Forord Regeringen ønsker et Danmark i balance. Et Danmark, hvor det er muligt og attraktivt at leve, bo og arbejde i hele landet. Da regeringen i oktober 2015 præsenterede planen Bedre balance var skatteområdet en af hjørnestenene med både egentlige flytninger og nye arbejdspladser uden for Hovedstadsområdet. Som skatteminister er jeg glad for, at vi nu kan tage endnu et stort skridt mod et Danmark i bedre balance med lokaliseringen af den nye skatteforvaltning. SKAT bliver fremover erstattet af syv nye specialiserede styrelser med hver deres kerneopgave. I den proces fordeler vi størstedelen af de mange nye hovedkvarterer uden for København, og vi flytter en række eksisterende arbejdspladser ud i landet. Byer som Middelfart, Aarhus, Herning, Aalborg og Roskilde bliver fremover hjemsted for et hovedkvarter. Herudover bliver Ribe og Høje-Taastrup begge hjemsted for et forretningshovedkvarter for Skattestyrelsen. Den slags har stor betydning for et lokalområde. Når planerne er ført ud i livet, vil skatteforvaltningen være til stede i 26 byer fordelt over hele landet. Blandt de 26 er der også tre byer, som ellers stod til at få deres skattecenter nedlagt Haderslev, Svendborg og Køge. Derudover kommer der en helt ny by på kortet, nemlig Randers. Den nye struktur vil også gøre det muligt for medarbejderne at løse deres opgaver nemmere og bedre. Hver styrelse samles nemlig på færre adresser. Det vil skabe specialiserede og stærke faglige miljøer, der har fokus på få kerneopgaver, og ledelsen i den enkelte styrelse vil være tættere på driften og medarbejderne, end tilfældet er i dag. Placeringen af de nye styrelser og arbejdspladser vil ske gradvist frem mod På den måde vil omstillingen ske over en årrække, så alle kan følge med, og driften kan køre, som den skal. Vi planter nu frøene til den nye skatteforvaltning, og vi planter dem omhyggeligt rundt om i hele landet. For fremtidens skatteforvaltning skal ikke kun have næring og kompetencer fra Hovedstadsområdet. Det skal have viden og kræfter fra hele Danmark. Med venlig hilsen Karsten Lauritzen

5

6 Indhold 1. En skatteforvaltning i hele Danmark arbejdspladser uden for Hovedstadsområdet Nye styrelser uden for Hovedstadsområdet En ny skatteforvaltning i 26 byer Nye medarbejdere til den nye skatteforvaltning Styrket faglighed og stærk ledelse Ni styrelser på færre adresser Gennemførsel af en skatteforvaltning i hele Danmark... 14

7 6 En skatteforvaltning i hele Danmark

8 En skatteforvaltning i hele Danmark 7 1. En skatteforvaltning i hele Danmark Regeringen har som ambition at skabe bedre balance i Danmark, hvor statslige arbejdspladser er fordelt i hele landet tættere på borgere og virksomheder. Det indebærer blandt andet, at nye statslige arbejdspladser og nye statslige styrelser som udgangspunkt placeres uden for Hovedstadsområdet. Som en del af regeringens plan Fra én til syv styrelser vil SKAT over de kommende år blive erstattet af syv fagligt specialiserede styrelser, der skal supplere de to eksisterende styrelser i Skatteministeriets koncern Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden. Regeringen ønsker, at oprettelsen af de nye styrelser skal bidrage væsentligt til, at flere statslige arbejdspladser og styrelser oprettes uden for Hovedstadsområdet. En skatteforvaltning i hele Danmark er dermed første del af regeringens plan om yderligere flytninger af statslige arbejdspladser. Med planen tilfører regeringen medarbejdere og fem nye styrelseshovedkvarterer til byer uden for Hovedstadsområdet, jf. figur 1. Herudover betyder planen, at de planlagte lukninger af adresser i Haderslev, Svendborg og Køge ikke gennemføres, ligesom der oprettes en ny lokation i Randers. De fire byer tegner sig alene for 520 medarbejdere. Samlet set vil skatteforvaltningen være repræsenteret i 26 byer i Derudover fastholdes de lokale toldkontrolcentre langs landets grænser. Det er forventningen, at medarbejdere går på pension eller finder anden beskæftigelse frem mod Med tilførslen af de ekstra medarbejdere fra Et nyt skattevæsen betyder det, at der frem mod 2021 samlet set skal rekrutteres op mod medarbejdere i den danske skatteforvaltning. Der er således tale om en historisk stor og omfattende rekruttering af medarbejdere med mange forskellige kompetencer. Figur 1. En skatteforvaltning i hele Danmark Kilde: Skatteministeriet.

9 8 En skatteforvaltning i hele Danmark arbejdspladser uden for Hovedstadsområdet En skatteforvaltning i hele Danmark er den første del af regeringens kommende plan for yderligere flytninger af statslige arbejdspladser og vil betyde, at der tilføres op mod arbejdspladser til byer uden for Hovedstadsområdet. Region Nordjylland tilføres således 220, Region Midtjylland 620, Region Syddanmark 320 og Region Sjælland 340 ekstra statslige arbejdspladser i Fra Region Hovedstaden udflyttes ca. 500 arbejdspladser, jf. figur 2. Figur arbejdspladser uden for Hovedstadsområdet Kilde: Skatteministeriet.

10 En skatteforvaltning i hele Danmark Nye styrelser uden for Hovedstadsområdet Med oprettelsen af de syv nye styrelser vil der samlet set være ni styrelser under Skatteministeriets ressort. Hovedkvarterne for de ni styrelser vil være fordelt over hele landet, jf. figur 3. Fem af de nye styrelseshovedkvarterer er placeret uden for Hovedstadsområdet og understøtter regeringens ambition om flytninger af statslige arbejdspladser og styrelser. I hovedkvartererne placeres direktøren sammen med stabs- og styringsfunktioner. Derudover vil de fleste styrelser have en større produktionsenhed placeret sammen med hovedkvarteret for at sikre en større sammenhæng mellem topledelsen og den daglige drift. Ud over de syv nye styrelseshovedkvarterer etableres tre mindre hovedkvarterer for hvert af de tre fagområder i den største styrelse, Skattestyrelsen. Det drejer sig om områderne personbeskatning, erhvervsbeskatning og selskabsbeskatning, der placeres i hhv. Ribe, Høje-Taastrup og Aarhus. Figur 3. Hovedkvarterer for de ni styrelser Kilde: Skatteministeriet.

11 10 En skatteforvaltning i hele Danmark En ny skatteforvaltning i 26 byer Skatteministeriets styrelser med dertilhørende statslige arbejdspladser vil i 2021 være bredt fordelt i hele Danmark med en tilstedeværelse i 26 byer, jf. figur 4. Det skal holdes op mod, at tre af de nuværende byer stod til at skulle fraflyttes, og lokationerne i de pågældende byer skulle lukkes ned, som følge af SR-regeringens beslutning i 2014 under den daværende skatteminister Morten Østergaard. Med En skatteforvaltning i hele Danmark bevares således 370 statslige arbejdspladser i Haderslev, Svendborg og Køge, og der oprettes samtidig én helt ny lokation i Randers med 150 statslige arbejdspladser. Så samlet set sikrer regeringen 520 statslige arbejdspladser i de fire byer. Udover de fire byer tilføres 16 byer uden for hovedstadsområdet flere medarbejdere, end tilfældet er i dag. Figur 4. Antallet af medarbejdere Kilde: Skatteministeriet. Anm.: Skatteministeriets departement, servicemedarbejdere og tolderne, der er placeret langs landets grænser, fremgår ikke af figuren.

12 En skatteforvaltning i hele Danmark Nye medarbejdere til den nye skatteforvaltning Med En skatteforvaltning i hele Danmark vil der frem mod 2021 blive rekrutteret op mod ekstra medarbejdere til Skatteministeriets styrelser. Samtidig er det forventningen, at der i samme periode vil være ca af de nuværende medarbejdere, som går på pension eller finder anden beskæftigelse uden for skatteforvaltningen. Det betyder, at der frem mod 2021 samlet set skal rekrutteres op mod nye medarbejdere til hele Danmarks skatteforvaltning. Den store udskiftning af medarbejdere er en selvstændig udfordring. Det understreger blot, at det er afgørende, at kompetencerne i den nuværende skatteforvaltning fastholdes i videst muligt omfang for at sikre kontinuitet i opgavevaretagelsen. En stor andel af de nye medarbejdere skal rekrutteres til skatteforvaltningens kerneopgaver som fx vejledning og kontrol på told- og skatteområdet, inddrivelse af gæld, værdiansættelse af ejendomme samt behandling af klagesager. Her er der brug for medarbejdere med kompetencer inden for fx revision, regnskab og generel sagsbehandling, jf. figur 5. Det skal bl.a. understøttes af den nye skræddersyede, skattefaglige professionsbacheloruddannelse på Metropol, der skal bidrage til at sikre, at der er tilstrækkelig faglighed i de nye styrelser. Samtidig er der behov for flere og andre kompetencer til at løse opgaver, der i stigende grad kræver specialisering. Det gælder særligt inden for områder som it, statistik og analyse, jura og økonomi. Det skal bidrage til at imødegå den teknologiske udvikling, der stiller skatteforvaltningen over for nye og stadig mere komplicerede opgaver. Det gælder eksempelvis bekæmpelsen af national og international skatteunddragelse og svig, hvor anvendelsen af en kombination af avanceret data, it, jura og revision er afgørende for en effektiv skattekontrol. Figur 5. Ekstra medarbejdere til den nye skatteforvaltning Kilde: Skatteministeriet.

13 12 En skatteforvaltning i hele Danmark Styrket faglighed og stærk ledelse De nye styrelser skal varetage hver deres opgave i skatteforvaltningen, hvilket kræver en høj grad af faglig specialisering og en stærk driftsledelse tæt på medarbejderne. Derfor placeres hver enkelt styrelse på færrest mulige adresser for at styrke de faglige miljøer og sikre en højere grad af nærhed til ledelsen, end tilfældet er i dag, jf. figur 6. I 2009 og 2013 gennemførte SKAT to større omorganiseringer, hvor man gik fra 30 lokale skattecentre, som alle løste de samme driftsopgaver i hver deres geografisk afgrænsede område, til en organisering med landsdækkende enheder med en høj grad af specialisering på tværs af landet. Omorganiseringerne blev imidlertid for en stor dels vedkommende gennemført uden at flytte fysiske arbejdspladser, hvorfor der på trods af den organisatoriske specialisering stadig er stor geografisk spredning inden for hvert fagligt område. Der eksisterer således i dag en betydelig skævhed mellem, hvordan opgaverne er organiseret, og hvor medarbejderne fysisk er placeret. Det betyder blandt andet, at der i dag er medarbejdere, der løser de samme typer af opgaver i op til 25 forskellige byer. Mange af disse medarbejdere er placeret i mindre faglige miljøer, hvor medarbejderne ofte ikke sidder på samme adresse som deres nærmeste leder. Samtidig er der meget få direktører og underdirektører, der i dag har deres medarbejdere samlet på én adresse. Placeringen af de nye styrelser vil imødegå denne udfordring således, at lederne i de enkelte styrelser kan have større fokus på at løfte kvaliteten i opgaveløsningen og få større føling med det faglig arbejde, der udføres. En styrkelse af de faglige miljøer vil samtidig give medarbejderne bedre mulighed for at videndele og sparre med kolleger inden for samme fagområde. Derudover skal fagligheden også styrkes via et øget fokus på at videreuddanne og kompetenceudvikle nuværende medarbejdere. Dette skal bidrage til at løfte det faglige niveau i de enkelte styrelser. Figur 6. Styrket faglighed og stærk ledelse Kilde: Skatteministeriet.

14 En skatteforvaltning i hele Danmark Ni styrelser på færre adresser På trods af skatteforvaltningens geografiske spredning i de 26 byer vil størstedelen af styrelsernes fagområder være samlet på færre adresser, end tilfældet er i dag. Placeringen af styrelserne på færre adresser understøtter også etableringen af større og stærkere faglige miljøer og en ledelse helt tæt på driften. Det skal sikre en større ensretning af den faglige opgaveløsning og en hurtigere gennemførsel af ledelsesmæssige beslutninger. Gældsstyrelsen vil således være repræsenteret i seks byer, Vurderingsstyrelsen i fem byer, Toldstyrelsen i to byer (udover grænser og lufthavne), Motorstyrelsen i fire byer, Administrations- og Servicestyrelsen i to byer, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i tre byer, Skattestyrelsen i 16 byer, Skatteankestyrelsen i fire byer og Spillemyndigheden i to byer jf. figur 7. Figur 7. Lokalisering af ni styrelser på færre adresser Kilde: Skatteministeriet. Anm. Et mindre antal fogeder fra Gældsstyrelsen vil være placeret på enkelte af de øvrige styrelsers lokationer for at sikre nærhed til de 24 retskredse.

15 14 En skatteforvaltning i hele Danmark Gennemførsel af en skatteforvaltning i hele Danmark En skatteforvaltning i hele Danmark gennemføres frem mod 1. januar 2021, hvor såvel den nye organisering som lokalisering af den nye skatteforvaltning forventes at være helt på plads. Der er tale om en stor og omfattende proces, der skal gennemføres parallelt med, at skatteforvaltningen varetager sine løbende opgaver i forhold til borgere og virksomheder i Danmark og udlandet. Derfor gennemføres processen over en årrække både når det handler om etablering af de nye styrelser og styrelseshovedkvarterer, etablering af den nye lokation i Randers og opnormering af eksisterende lokationer. Det samme gør sig gældende i forhold rekruttering af de nye medarbejdere i skatteforvaltningen samt den konkrete flytning af medarbejdere, jf. figur 8. Figur 8. Gennemførsel af En skatteforvaltning i hele Danmark Kilde: Skatteministeriet.

16 En skatteforvaltning i hele Danmark Den nye skatteforvaltning vil i 2021 være til stede i 26 byer fordelt over hele landet. Med En skatteforvaltning i hele Danmark tilfører regeringen ekstra arbejdspladser uden for Hovedstadsområdet. Herudover placeres fem nye styrelseshovedkvarterer og tre nye faghovedkvarterer uden for Hovedstadsområdet. Skatteministeriet/ Ministry of Taxation Nicolai Eigtveds Gade 28 DK 1402 København K Telefon Mail skm@skm.dk

SKAT som arbejdsplads. Ved Funktionsleder Bitten Lundbye

SKAT som arbejdsplads. Ved Funktionsleder Bitten Lundbye SKAT som arbejdsplads Ved Funktionsleder Bitten Lundbye Agenda SKATs udvikling fra 1 til 7 styrelser Opgaver og muligheder i de nye styrelser Hvordan adskiller offentlige arbejdspladser sig fra private

Læs mere

SKAT som arbejdsplads. Ved Funktionsledere Eva Sørensen og Connie D. Andersen

SKAT som arbejdsplads. Ved Funktionsledere Eva Sørensen og Connie D. Andersen SKAT som arbejdsplads Ved Funktionsledere Eva Sørensen og Connie D. Andersen Agenda SKATs udvikling fra 1 til 7 styrelser Opgaver og muligheder i de nye styrelser Hvordan adskiller offentlige arbejdspladser

Læs mere

Behovsanalyse. Professionsbacheloruddannelsen i skat

Behovsanalyse. Professionsbacheloruddannelsen i skat Behovsanalyse Professionsbacheloruddannelsen i skat Udarbejdet i forbindelse med ansøgning om udbud af professionsbacheloruddannelsen i skat på Erhvervsakademi Aarhus. 2018.02.01. Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 421 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 421 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 421 Offentligt J.nr. j.nr.. 09-105958 Dato : 16. juni 2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 421 af 10. juni 2009. (Alm.

Læs mere

Fra én til syv styrelser. Skatteforvaltningen 2021

Fra én til syv styrelser. Skatteforvaltningen 2021 Fra én til syv styrelser Skatteforvaltningen 2021 Fra én til syv styrelser Skatteforvaltningen 2021 www.fra1til7.dk Fra én til syv styrelser Redaktionen er afsluttet den 13. juni 2017, hvorefter publikationen

Læs mere

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt 26. november 2018 J.nr. 2018-7610 Kontor: Strategisk HR og Analyse [SHA] Samrådsspørgsmål J - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2018

Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2018 Notat Borger- og retssikkerhedschefen Maj 2019 Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2018 1. Indsigelser over sagsbehandlingen Indledningsvis skal det nævnes, at på

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen (II) November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om fusionen af skatteforvaltningen (II) (beretning nr. 7/2011)

Læs mere

Bilag til ansøgning om Diplomuddannelse i skat

Bilag til ansøgning om Diplomuddannelse i skat Dato: 30. januar 2018 VIA University College Bilag til ansøgning om Diplomuddannelse i skat Indhold 1. Følgeskrivelse... 3 2. SKATs udflytningsplan... 4 3. Interessetilkendegivelser... 5 3.1. HK Østjylland...

Læs mere

Geografiske flytninger af arbejdspladser og opdatering af målbilleder

Geografiske flytninger af arbejdspladser og opdatering af målbilleder Geografiske flytninger af arbejdspladser og opdatering af målbilleder Baggrund Årlig opdatering af målbillederne Regeringens udflytningsplan Udflytning af opgaver svarende til 200 arbejdspladser fra Hovedstadsområdet

Læs mere

Bilag til ansøgning om diplom i skat

Bilag til ansøgning om diplom i skat Bilag til ansøgning om diplom i skat Indhold Bilag til ansøgning om diplom i skat... 1 Følgeskrivelse... 2 SKAT s udflytningsplan... 3 Interessetilkendegivelser... 5 HK Skat i Sydjylland... 7 1 / 7 Følgeskrivelse

Læs mere

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 497 Offentligt Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Samrådsspørgsmål AO:

Læs mere

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 102 Offentligt Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt 3. januar 2017 J.nr. 16-1853094 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 131 af 12. december 2016

Læs mere

UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland

UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland UCSJ forbedrer uddannelsesdækningen i Region Sjælland UCSJ ønsker at styrke udviklingen i Region Sjælland. Derfor har bestyrelsen besluttet en ny struktur for udbuddet af uddannelser i regionen, der skal

Læs mere

Samfundsøkonomisk betydning af flytning af statslige arbejdspladser til kommuner i Region Sjælland

Samfundsøkonomisk betydning af flytning af statslige arbejdspladser til kommuner i Region Sjælland Samfundsøkonomisk betydning af flytning af statslige arbejdspladser til kommuner i Region Sjælland Scenarioberegning baseret på SAM-K og LINE Nino Javakhishvili-Larsen/njl@crt.dk 07-05-2018 Center for

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01)

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) 27. februar 2014 J.nr. 14-0341223 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234af 31. januar 2014

Læs mere

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet.

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt J.nr. 13-5624035 Den12. november 2013 Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere

Læs mere

Departementschef Jens Brøchner September Administrationen af SKAT

Departementschef Jens Brøchner September Administrationen af SKAT Departementschef Jens Brøchner September 2016 Administrationen af SKAT SKAT i tal Udviklingen i udgifter som del af BNP hhv. 2005 og 2013 (OECD, 2015) Ca. 950 mia. kr. opkræves årligt 200 it-systemer Ca.

Læs mere

Spørgsmål Z Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil imødekomme kritikken fra Statsrevisorerne

Spørgsmål Z Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil imødekomme kritikken fra Statsrevisorerne Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt 24. f ebruar 2017 J.nr. 2017-392 Kontor: Økonomi, Sty ring og HR Samrådsspørgsmål Z og Æ - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt Klik og vælg dato J.nr. 2017-5768 Kontor: Økonomi, Styring & HR Samrådsspørgsmål A-D - Tale til besvarelse af spørgsmål A, B,

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 177 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 177 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 177 Offentligt Klik og v ælg dato J.nr. 2017-562 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 177 af 17. januar 2017

Læs mere

Status, oktober Status, september 2017 Midlertidige udgifter til udflytning

Status, oktober Status, september 2017 Midlertidige udgifter til udflytning Faktaark Oktober 2017 Status på udflytning af statslige arbejdspladser V-regeringen præsenterede 1. oktober 2015 en plan for udflytning af knap 3.900 statslige arbejdspladser. Baggrunden for udflytningen

Læs mere

En skatteforvaltning i fremdrift. Skatteforvaltningen Fornyet oplæg til politisk samling.

En skatteforvaltning i fremdrift. Skatteforvaltningen Fornyet oplæg til politisk samling. En skatteforvaltning i fremdrift Skatteforvaltningen 2025. Fornyet oplæg til politisk samling. En skatteforvaltning i fremdrift 2 Forord Da jeg i 2015 blev skatteminister, var udfordringerne mange. Tilliden

Læs mere

Notat. Arbejdspladser i kommunerne. Bo Panduro

Notat. Arbejdspladser i kommunerne. Bo Panduro Notat Arbejdspladser i kommunerne Bo Panduro Arbejdspladser i kommunerne VIVE og forfatteren, 2017 e-isbn: 978-87-93626-17-1 Layout: 1508 Projekt: 11351 VIVE Viden til Velfærd Det Nationale Forsknings-

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Folketingets Finansudvalg Sagsnr. 2015-8636 Doknr. 307860 Dato 28-01-2016 Folketingets Finansudvalg har d. 10.11.2015 stillet

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Statens indtægter fra selskabsskatter

Statens indtægter fra selskabsskatter Statens indtægter fra selskabsskatter De åbne skattelister for selskabers selskabskat offentliggøres nu for tredje år i træk. I den forbindelse offentliggør Skatteministeriet en række nøgletal omkring

Læs mere

Organisatoriske enheder i den almene boligsektor

Organisatoriske enheder i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2018:6 Organisatoriske enheder i den almene boligsektor 2008-2018 Den almene boligsektor er blevet koncentreret på færre, men større enheder i de seneste 10 år. Fusioner mellem boligorganisationer

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt 11. januar 2017 J.nr. 16-1853227 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 146 af 14. december 2016

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 205 Offentligt 10. f ebruar 2017 J.nr. 2017-399 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 205 af 31. januar 2017 (alm.

Læs mere

81 arbejdspladser deltog i COI s innovationspraktik

81 arbejdspladser deltog i COI s innovationspraktik 8 deltog i COI s innovationspraktik Se hvilke der deltog og hvor de tog hen i uge 37 I uge 37 var 9 offentligt ansatte medarbejdere og ledere i innovationspraktik, hvor de i 2- dage arbejdede på en helt

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsministeriet. Campusstrategi for UC SYD UC SYD. Degnevej Esbjerg Ø

Uddannelses- og Forskningsministeriet. Campusstrategi for UC SYD UC SYD. Degnevej Esbjerg Ø Uddannelses- og Forskningsministeriet Campusstrategi for UC SYD UC SYD ansøger hermed Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU) om følgende udbudsgodkendelser: Flytning

Læs mere

Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej Gudhjem

Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej Gudhjem Referat fra kredsbestyrelsesmøde i Kreds 5 Nordsjælland Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej 34. 3760 Gudhjem Deltagere: Bent Hess, Christina Hammarberg, Morten Dannemann

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 495 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 495 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 495 Offentligt 29. juni 2016 J.nr. 16-0709899 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 495 af 6. juni 2016 (alm.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 145 Offentligt 11. januar 2017 J.nr. 16-1853227 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 145 af 14. december 2016

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt 17. december 2014 J.nr. 14-4997490 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 174 af 18. november 2014

Læs mere

Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2016

Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2016 Notat Borger- og retssikkerhedschefen 24. august 2017 J.nr. 17-0206610 Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2016 1. Indsigelser over sagsbehandlingen 1.1 Nye indsigelser

Læs mere

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Resumé 11. juni 2019 Ombudsmanden indledte bl.a. på baggrund af en henvendelse fra FSR s Skatteudvalg

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Status på ministeriernes implementering af Bedre Balance II

Status på ministeriernes implementering af Bedre Balance II Faktaark Status på ministeriernes implementering af Bedre Regeringen lancerede i januar planen Bedre, hvori der tages initiativ til at etablere ca. 4.000 statslige arbejdspladser i byer uden for hovedstadsområdet.

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den

Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den Skatteudvalget S 545 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 110 - Forslag til Lov om skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål

Læs mere

Kun de 9 pct. rigeste betaler topskat i 2022

Kun de 9 pct. rigeste betaler topskat i 2022 Kun de 9 rigeste betaler topskat i 2022 Nye tal fra Skatteministeriet viser, at der i 2022 skønnes at være ca. 437.000 topskattebetalere. Det er mere end en halvering siden 2008, hvor godt 1 million danskere

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring September 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Hvorfor vil regeringen gøre det sværere at være. børnefamilie med den annoncerede forringelse af. Hvordan hænger en forringelse af børnechecken

Hvorfor vil regeringen gøre det sværere at være. børnefamilie med den annoncerede forringelse af. Hvordan hænger en forringelse af børnechecken Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 632 Offentligt 19. september 2017 J.nr. 2017-3501 Kontor: Ejendomme, boer og gæld SAU Samrådsspørgsmål AO og AP - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt jj.nr. 09-048258 Dato : 24.03.2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 25. februar 2009. (Alm. del).

Læs mere

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål A, B, C og D den 7. oktober 2016 i Skatteudvalget

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål A, B, C og D den 7. oktober 2016 i Skatteudvalget Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 13 Offentligt 29. september 2016 J.nr. 16-1424145 Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål A, B, C og D den 7. oktober 2016 i Skatteudvalget

Læs mere

N G EN I KOMMUNERNE PÅ

N G EN I KOMMUNERNE PÅ S TATISTIK FOR M EDARBEJDERSAMMENSÆT NI N G EN I KOMMUNERNE PÅ K ØN, ALDER OG ETNICI TET Den 10. juni 2009 Ref AKA aka@kl.dk Kønsfordeling blandt kommunalt ansatte Som det ses i tabel 1, er fordeling af

Læs mere

Talepunkter til teknisk gennemgang investeringsplan i SAU d. 15. september

Talepunkter til teknisk gennemgang investeringsplan i SAU d. 15. september Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 641 Offentligt Talepunkter til teknisk gennemgang investeringsplan i SAU d. 15. september Tale 13. september 2016 J.nr. 16-1368535 Budget og

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Klik og v ælg dato J.nr. 2017-844 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 217 af 8. februar 2017

Læs mere

Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2017

Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2017 Notat Borger- og retssikkerhedschefen Juni 2018 Uddybende statistik for henvendelser til Borger- og retssikkerhedschefen i 2017 1. Indsigelser over sagsbehandlingen 1.1 Nye indsigelser I 2017 modtog SKAT

Læs mere

Årsberetning 2013. Beretning om ankenævnenes virksomhed i 2013

Årsberetning 2013. Beretning om ankenævnenes virksomhed i 2013 Årsberetning 2013 Beretning om ankenævnenes virksomhed i 2013 Indhold Forord... 1 1. Ankenævnenes værdigrundlag, mission og visioner... 2 1.1. Værdigrundlag... 2 1.2. Mission og visioner... 3 2. Ankenævnenes

Læs mere

Ti selskaber står for en tredjedel af af selskabsskatten

Ti selskaber står for en tredjedel af af selskabsskatten af selskabsskatten Nye tal fra Skatteministeriet viser, at ti selskaber står for knap en tredjedel af selskabsskatten i 21. På trods af de seneste års gradvise nedsættelser af selskabsskattesatsen er provenuet

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 125 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Ministeren Dato 14. januar 2019

Læs mere

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag.

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag. Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 373 Offentligt TALEPAPIR [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 20. april 2017 Samråd i Skatteudvalget den 4. maj 2017 Spørgsmål AB stillet efter ønske

Læs mere

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold 1. Kort om sygeplejerskeuddannelsen 2. Søgning og studerende 3. Udvikling i optag i og uden for de fire store byer 4. Sygeplejersker har lav ledighed og flere

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt 22. marts 2009 Jeppe Druedahl og Chefanalytiker Frederik I. Pedersen Kontakt Direktør Lars Andersen Direkte tlf. 33 55 77 17 eller 40 25 18 34 Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt Arbejdsmarkedet

Læs mere

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 112 Offentligt Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00

Læs mere

Anvisninger i den almene boligsektor i 2017

Anvisninger i den almene boligsektor i 2017 TEMASTATISTIK 2018:3 Anvisninger i den almene boligsektor i 2017 Der er anvist 84.799 boliger i den almene boligsektor i løbet af 2017. Størstedelen af boligerne anvises til personer på ekstern venteliste

Læs mere

Status, oktober Status, april Status, april

Status, oktober Status, april Status, april Faktaark Maj 2018 Status på udflytning af statslige arbejdspladser V-regeringen præsenterede 1. oktober 2015 en plan for udflytning af knap 3.900 statslige arbejdspladser. Baggrunden for udflytningen er

Læs mere

ANALYSE: Optag 2018: Antal uddannelsespladser på de videregående uddannelser

ANALYSE: Optag 2018: Antal uddannelsespladser på de videregående uddannelser ANALYSE: Optag 2018: Antal uddannelsespladser på de videregående uddannelser Danmark på Vippen, august 2018 For vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark Degnemosen 1 8740 Brædstrup www.danmarkpaavippen.dk

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 130 - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 04-711-30 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål

Læs mere

DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Midtjylland April 2007 1. Demografi og velstand Demografisk er Midtjylland en uens

Læs mere

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde 1 Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde Nye tal fra SKAT viser et drastisk fald i andelen af virksomheder, der oplever en reel risiko for at blive opdaget

Læs mere

Antallet af ældre patienter hos de praktiserende læger stiger markant

Antallet af ældre patienter hos de praktiserende læger stiger markant PLO ANALYSE Antallet af ældre patienter hos de praktiserende læger stiger markant September 2019 Hovedbudskaber Antallet af patienter pr. læge er steget fra 2010 til 2018 og har nu stabiliseret sig med

Læs mere

Projekt 35h. Kriminalforsorgens reorganisering

Projekt 35h. Kriminalforsorgens reorganisering Projekt 35h. Kriminalforsorgens reorganisering Uddrag fra hvidbog om Kriminalforsorgens reorganisering 2013-2016 Reorganisering 1 2013-14 www.kriminalforsorgen.dk Succeskriterier for reorganiseringen At

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark

Fakta om uddannelser til hele Danmark Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold 1. Professionsuddannelsernes placering i Danmark 2. Optag af studerende i og uden for de fire store byer 3. Tiltrækning og fastholdelse af dimittender 4. Uddannelsesudbud

Læs mere

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo!

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! Lokaleportalen.dk I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! En årlig analyse foretaget af Lokaleportalen.dk, der undersøger hvilke kommuner de danske virksomheder finder mest attraktive som placering

Læs mere

Til Folketingets Skatteudvalg

Til Folketingets Skatteudvalg Journal nr. 08-099085 Dato : 7. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 og 334 af 2. juli 2008. (Alm.

Læs mere

Flytninger i Naturstyrelsen 2.0-3.0

Flytninger i Naturstyrelsen 2.0-3.0 Miljøudvalget 2013-14 (Omtryk - 21-05-2014 - Ændret titel og fremsendelsesskrivelse) MIU Alm.del Bilag 351 Offentligt en ere brug et Flytninger i Naturstyrelsen 2.0-3.0 27. juni 2012 INDSÆT FOOTER: >VIS

Læs mere

OKTOBER 2015 BEDRE BALANCE STATSLIGE ARBEJDSPLADSER TÆTTERE PÅ BORGERE OG VIRKSOMHEDER

OKTOBER 2015 BEDRE BALANCE STATSLIGE ARBEJDSPLADSER TÆTTERE PÅ BORGERE OG VIRKSOMHEDER OKTOBER 2015 BEDRE BALANCE STATSLIGE ARBEJDSPLADSER TÆTTERE PÅ BORGERE OG VIRKSOMHEDER 1. Sammenfatning... 3 2. Balance, nærhed, faglighed og effektivitet... 11 2.1 Balance og udvikling i hele landet...

Læs mere

Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat

Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 171 Offentligt Notat 13. marts 2019 J.nr. 18-1908913 Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat og / eller grundskyld Sammenfatning af sagen

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt 26. september 2017 J.nr. 2017-3508 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

Jobfremgang på tværs af landet

Jobfremgang på tværs af landet 1K 2008 2K 2008 3K 2008 4K 2008 1K 2009 2K 2009 3K 2009 4K 2009 1K 2010 2K 2010 3K 2010 4K 2010 1K 2011 2K 2011 3K 2011 4K 2011 1K 2012 2K 2012 3K 2012 4K 2012 1K 2013 2K 2013 3K 2013 4K 2013 1K 2014 2K

Læs mere

Halvårlig rapportering til Skatteudvalget 1. halvår 2016

Halvårlig rapportering til Skatteudvalget 1. halvår 2016 Skatteudvalget 21617 SAU Alm.del Bilag 7 Offentligt Halvårlig rapportering til Skatteudvalget 1. halvår 216 Skatteankestyrelsen har siden oprettelsen i 214 arbejdet med at gøre klagesagsbehandlingen mere

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt 10. januar 2017 J.nr. 16-1844169 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 135 af 13. december 2016

Læs mere

PLO Analyse Antallet af patienter hos de praktiserende læger stiger fortsat

PLO Analyse Antallet af patienter hos de praktiserende læger stiger fortsat PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Antallet af patienter hos de praktiserende læger stiger fortsat Hovedbudskaber Antallet af patienter pr. læge er steget siden 2012 og ligger i 2018 på det

Læs mere

Erhvervsakademier uddanner til regionalt arbejdsmarked

Erhvervsakademier uddanner til regionalt arbejdsmarked Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 (Omtryk - 09-11-2015 - Uddybende oversigt fra EVA) ULØ Alm.del Bilag 27 Offentligt Analyse af dimittenders mobilitet efter endt uddannelse Erhvervsakademierne

Læs mere

KUNDETILFREDSHEDSMÅLING

KUNDETILFREDSHEDSMÅLING Skatteudvalget 2008-09 SAU alm. del Svar på Spørgsmål 381 Offentligt KUNDETILFREDSHEDSMÅLING NUMMERPLADEOPGAVEN. GENNEMFØRT UGE 40/2008 KUNDETILFREDSHEDSMÅLING i UGE 40 2008 - NUMMERPLADEOPGAVEN. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mange nye kommuner topper listen over jobfremgang

Mange nye kommuner topper listen over jobfremgang Mange nye kommuner topper listen over jobfremgang Hidtil har fremgangen på arbejdsmarkedet været mest tydelig i og omkring København og Århus. Det seneste år er mange nye kommuner dog kommet bedre med.

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 21-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 21-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 676 Offentligt Holbergsgade 6 DK-17 København

Læs mere

Anvisninger i den almene boligsektor i 2016

Anvisninger i den almene boligsektor i 2016 TEMASTATISTIK 2017:1 Anvisninger i den almene boligsektor i 2016 Der er anvist 83.910 boliger i den almene boligsektor i løbet af 2016. Størstedelen af boligerne anvises til personer på ekstern venteliste

Læs mere

Skatteområdet. På skatteområdet ønsker regeringen at:

Skatteområdet. På skatteområdet ønsker regeringen at: Skatteområdet På skatteområdet ønsker regeringen at: Reducere de administrative byrder for virksomheder og borgere gennem en sammenhængende borger- og virksomhedsnær skatteadministration. Målrette kontrollen

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til august 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til august 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra

Læs mere

Geografisk fordeling af statslige arbejdspladser fordelt på brancher

Geografisk fordeling af statslige arbejdspladser fordelt på brancher Geografisk fordeling af statslige arbejdspladser 2008-2018 fordelt på brancher Balance Danmark 2019 Viden. Analyse. Udvikling. Degnemosen 1 8740 Brædstrup www.balance-danmark.dk Titel: Geografisk fordeling

Læs mere

Anvisninger i den almene boligsektor i 2018

Anvisninger i den almene boligsektor i 2018 TEMASTATISTIK 2019:1 Anvisninger i den almene boligsektor i 2018 Der er anvist 81.711 boliger i den almene boligsektor i løbet af 2018. Størstedelen af boligerne anvises til personer på ekstern venteliste

Læs mere

Status på udflytning af statslige arbejdspladser, april 2017

Status på udflytning af statslige arbejdspladser, april 2017 Status på udflytning af statslige arbejdspladser, april 2017 April 2017 V-regeringen præsenterede 1. oktober 2015 en plan for udflytning af knap 3.900 statslige arbejdspladser. Baggrunden for udflytningen

Læs mere

38. Skatter og afgifter

38. Skatter og afgifter Finansudvalget 2017-18 L 241 Bilag 2 Offentligt 38. Skatter og afgifter Budgettering af 38. Skatter og afgifter på FFL19 Skøn for skatter og afgifter på finanslovsforslaget for 2019 består af fremskrivninger

Læs mere

Et nyt skattevæsen. Ny organisering, flere medarbejdere og velfungerende it

Et nyt skattevæsen. Ny organisering, flere medarbejdere og velfungerende it Et nyt skattevæsen Ny organisering, flere medarbejdere og velfungerende it 26. august 2016 Et nyt skattevæsen Forord 2 Vi skal bygge et nyt skattevæsen Det er afgørende, at danskerne har tillid til, at

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V). Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 533 Offentligt J.nr. 2011-518-0180 Dato: 07.06.2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 533 af 10. maj 2011.

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om fusionen af skatteforvaltningen (II) Februar 2012

Beretning til Statsrevisorerne om fusionen af skatteforvaltningen (II) Februar 2012 Beretning til Statsrevisorerne om fusionen af skatteforvaltningen (II) Februar 2012 BERETNING OM FUSIONEN AF SKATTEFORVALTNINGEN (II) Indholdsfortegnelse I. Introduktion og konklusion... 1 II. Indledning...

Læs mere

Arveafgift: Halvdelen går til Hovedstaden

Arveafgift: Halvdelen går til Hovedstaden Arveafgift: Halvdelen går til Hovedstaden Afskaffes arveafgiften, er det særligt arvinger bosat i Nordsjælland, der vil få en stor skattelettelse. For arvinger bosat i Gentofte er den gennemsnitlige gevinst

Læs mere

Beslutningsreferat. 1. Velkomst Jan Magnusson bød velkommen til dagens møde. Der var ikke indkommet nogen afbud til dagens

Beslutningsreferat. 1. Velkomst Jan Magnusson bød velkommen til dagens møde. Der var ikke indkommet nogen afbud til dagens Dansk Told & Skatteforbund TR FORUM INDSATS Beslutningsreferat Møde: Bestyrelsesmøde i TR Forum Indsats (LYNC/SKYPE) Mødedato: 10. januar 2017 Deltagere: Jan Magnusson (formand og fælles TR), Charlotte

Læs mere

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP 28. februar 2008 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 Resumé: SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP Skattestoppet på ejerboliger koster over ti mia. kr. i 2008. Heraf har Hovedstadsregionen fået over fire mia.

Læs mere

Tak fordi jeg får lejlighed til at uddybe min politik og holdning i forhold til retssikkerhed og åbenhed på skatteområdet.

Tak fordi jeg får lejlighed til at uddybe min politik og holdning i forhold til retssikkerhed og åbenhed på skatteområdet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-2323304 Samråd aktindsigt i interne arbejdsdokumenter Samrådsspørgsmål AE Hvordan harmonerer ministerens

Læs mere

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år Hovedbudskaber Antallet af praktiserende læger er faldet med næsten 300 læger siden 2007 Èn ud af fire læger er

Læs mere

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Marts 2019 Redaktion: Landbrugsstyrelsen Tekst: Landbrugsstyrelsen Foto: COLOURBOX ISSN: 2246-2872 Tillæg til ISBN

Læs mere

Geografisk mobilitet og flytninger til yderområder. Hans Skifter Andersen Statens Byggeforskningsinstitut

Geografisk mobilitet og flytninger til yderområder. Hans Skifter Andersen Statens Byggeforskningsinstitut Geografisk mobilitet og flytninger til yderområder Hans Skifter Andersen Statens Byggeforskningsinstitut Oplæggets indhold Lidt om befolkningsændringer i Yderområderne Hvad er geografisk mobilitet og hvad

Læs mere

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Elevprognoser Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere