Fra munden og i hånden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra munden og i hånden"

Transkript

1 april maj juni 2017

2 Fra munden og i hånden Når man ikke har så meget at rutte med, kan man sige, at man lever fra hånden og i munden. Det er et godt udtryk, for det karakteriserer fint éns levemåde, når det er sådan fat. Straks, de daglige fornødenheder er forhåndenværende, bruger man hånd til mund-metoden og stiller den værste sult. Det er for de fleste ikke en ønskværdig tilstand derfor er det godt, vi har hjemme i et land, hvor langt de fleste har mulighed for at arbejde sig ud af den. Men som bekendt lever mennesket ikke af brød alene så hvad med den sult, der ikke kan stilles af et godt måltid mad? Hvad er mon meningen med menneskelivet? Hvad munder det ud i? Hvad dén slags spørgsmål angår, er vi alle uarbejdsdygtige. Vi kan ikke på egen hånd udarbejde et svar og står lige tomhændede, hvad enten vi lader munden løbe eller varer den. Da er det godt, at Guds ord kan gå til hånde. For det er, hvad kristendom handler om: at Gud gjorde sit ord til menneskene forhåndenværende, da han lod det blive kød og tage bolig iblandt os som sin søn, Jesus Kristus, for at bære vores synd og fortælle os, at vi er Guds elskede børn. Dét er meningen med os. Påskemorgen, da Jesus havde ladet den kærlighed komme til orde i sin død og opstandelse, var det lige ved at gå galt. Maria og Maria gik ud til graven for at salve ham. De troede, at hans dage var talte, men han var der ikke. I gravhulen sad en ung mand i hvide klæder og fortalte dem, at Jesus var opstået. Han havde ikke talt ud. Det kan enhver jo sige, tænkte de måske, men rømmede sig ikke med det samme for at gøre det. I stedet rømmede de gravpladsen og løb målløse derfra. Men til deres mundheld havde den hvidklædte mands tale begyndt et ordskælv i dem. De var rystede, og snart rystede de ordene ud af ærmet om det, de havde set. For det, hjertet er fuldt af, løber munden over med, og deres hjerter var fulde af tro. Det var en tro på Guds kærlighed til mennesker. Det var en kødfuld tro, for den udsprang jo af et menneske af kød og blod. En tømrersøn fra Nazareth, de selv havde kendt og elsket. Det var en tro, der gjorde livet spiseligt for dem. Da de åbnede munden for at give den videre, var folk ved at tabe både næse og mund. Men man skal høre meget, før ørerne falder af, og snart efter gik de to Mariaers tro fra mund til mund og blev håndfast for dem, der fik det glædelige budskab at høre. For sådan stiller Guds ord den sult, vi ikke selv kan arbejde os ud af: Fra munden og i hånden. Efterhånden, som tiden går. Isak Krab Koed

3 Valgmenighedspræst Isak Krab Koed Skejbygårdsvej 19F 2. sal nr Risskov Tlf.: Mail: Besøg Ønsker man besøg af præsten, er man meget velkommen til at ringe eller e og træffe en aftale. Man kan også benytte sig af præstens træffetid, som står på hjemmesiden. Dåb Aftale om dåb træffes ved at ringe til valgmenighedspræsten. Bryllup Dato for bryllup aftales med præsten. På borger.dk udfyldes en ægteskabsattest, hvorefter man modtager en prøvelsesattest. Prøvelsesattesten, der er gyldig i 4 måneder, afleveres til bopælssognet og i kopi til valgmenighedspræsten. Eventuel ansøgning om navneændring udfyldes også på borger.dk. Begravelse eller bisættelse Ved dødsfald henvender man sig til bedemand eller til præsten. Aftale vedr. valg af gravsted træffes med kirkeværgen, formanden eller graveren. Medlemskab Ønsker du at blive medlem af valgmenigheden, skal du udfylde en indmeldelsesblanket. Du kan få den ved henvendelse til præsten eller finde den på hjemmesiden. Arrangementer og omtale Hyggeeftermiddage Torsdag d. 30. marts og torsdag d. 20. april kl. 14:30-16:30 Først var der 2 hyggeeftermiddage om efteråret og 2 om foråret, så blev det til 3, men dette forår bliver der 4, simpelthen fordi der er så fin tilslutning. Eftermiddagene er meget hyggelige, og vi er 10-14, der nyder at være sammen, at drikke kaffe og spise kage sammen, at snakke sammen, at more os sammen, at synge sammen og så sandelig også sammen lytte til en god historie. Kaffen koster 20 kr. Alle er velkomne. Konfirmation i valgmenigheden Fredag d. 12. maj kl. 10:30 Under gudstjenesten Store Bededag konfirmeres i år Amalie Uhrenholt Pedersen, Benedikte Høeg Hembo, Karla Kjærvang Søndergaard, Linea Theilgaard Knudsen og Silke Brask Christensen. Alle er velkomne til at deltage i gudstjenesten og være med til at fejre konfirmandernes store dag.

4 Årsmøde i Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder Lørdag den 20. maj kl. 14:00 til søndag den 21. maj 14:00 på Galtrup Musik- og Idrætsefterskole I år afholdes årsmødet i FGVF af Morsø Frimenighed, som har sammensat et spændende program til os. Ud over foreningens generalforsamling byder det bl.a. på foredrag ved Simon Axø, kommende forstander på Testrup Højskole, om nysgerrighedens poetiske dannelseskraft, koncert med Den Danske Salmeduo, som vil spille numre fra deres nye cd med fortolkninger af Luther-salmer, og selvfølgelig gudstjeneste i Ansgarkirken. Pris for årsmødet inklusiv indkvartering er 750 kr. for voksne, mens børn til og med 15 år koster 450 kr. Indkvartering sker fortrinsvis på Galtrup Efterskole, som fyldes efter først til mølle-princippet, hvorefter der arrangeres privat indkvartering hos medlemmer af menigheden. Finder man selv overnatning eller overnatter hjemme, er voksenprisen 500 kr. og prisen for børn til og med 15 år 200 kr. Børn 0-6 år er gratis såvel med som uden indkvartering. Beløbet dækker alle måltider (ikke drikkevarer til festmiddag lørdag og frokost søndag), foredrag og koncert. Tilmeldingsfristen er mandag den 10. april og sker samtidigt med indbetaling af beløb via netbank til Morsø Frimenigheds konto ifølge instrukserne i det detaljerede program, der findes på hjemmesiden. Kr. Himmelfartsudflugt til Hjerl Hede og Daugbjerg Kalkminer Torsdag d. 25. maj kl. 9:00-17:30 Endnu en gang har vi den glæde at være blevet inviteret af Norddjurslands Valg-menighed til at deltage i udflugten, som i år går til Hjerl Hede og Daugbjerg Kalkminer - tak for det! Program: 09:00: Afgang fra Vivild 09.15: Afgang fra Vejlby 09.40: Afgang fra parkeringsplads/opsamlingssted v. motorvejsafkørsel Randers C ved A16 mod Viborg Rundstykker på en rasteplads på omfartsvej ved Viborg 11.30: Hjerl Hede 12.00: Gudstjeneste i Hjerl Hede Kirke 12.30: Frokost i madpakkehuset. Husk madpakken : Afgang 16.00: Daugbjerg Kalkminer stående kaffe 16.30: Rundvisning 17.30: Hjemad.

5 Pris i alt for voksne kr. 250 og det halve for børn. Beløbet overføres senest d. 5. maj til reg. nr kontonr Husk at anføre navn ved overførslen. Tilmeldinger senest d. 5. maj til Isak Krab Koed isak@krabkoed.dk eller til Ellen Mønsted Larsen emoenstedlarsen@gmail.com Afskedsgudstjeneste i Norddjurslands Valgmenighed Mandag d. 5. juni kl. 14:00 i Vivild Kirke Valgmenighedspræst i Norddjurslands Valgmenighed, Karen Marianne Kristensen, har valgt at gå på efterløn pr. 1. august. Men Karen Marianne er med på udflugten Kr. Himmelfartsdag, og hun holder afskedsgudstjeneste i Vivild Kirke 2. pinsedag d. 5. juni kl. 14. Husk tilmelding til udflugten og kom og vær med til Karen Mariannes afskedsgudstjeneste. Sommerfest Søndag d. 25. juni kl. 17:00 Du danske sommer, vi elsker dig! Vi afrunder halvåret og ønsker hinanden god sensommer med eftermiddagsgudstjeneste og fællesspisning af medbragt mad eller bestilt smørrebrød i præstegårdshaven eller præstegården i tilfælde af regn. Øl, vin og vand kan købes til maden, som akkompagneres af musikalsk underholdning. Bestilling af smørrebrød sker til Mette Brask Christensen, tlf eller mette@floden.dk Siden sidst Referat af generalforsamlingen Søndag den 19. februar afholdt vi den årlige generalforsamling i Mellerup Valgmenighed, der sædvanen tro begyndte med gudstjeneste kl. 14 efterfulgt af et kaffebord i præsteboligen. Der var mødt en lille flok op, og da vi havde nydt Gurlis fantastiske ølkage og indkøbte fastelavnsboller, var grunden lagt til et længere møde, da bestyrelsen havde et ekstra punkt på dagsordenen, nemlig nye/ændrede vedtægter. Formanden aflagde en fyldestgørende beretning om et travlt år. Præsten udtrykte i sin beretning stor begejstring for sit konfirmandhold, som i år tæller 5 konfirmander. Han var inde på nye tiltag i undervisningen såsom udflugter og konfirmandernes inddragelse i gudstjenesterne. Efter 1. år som præst befinder Isak sig godt i valgmenigheden, og han har fået positive tilbagemeldinger for sine prædikener. Bestyrelsens forslag til vedtægter blev nøje gennemgået, og enkelte punkter skulle rettes eller udelades. Ved en ekstraordinær generalforsamling i nær fremtid skal de nye vedtægter så endelig godkendes af 2/3 af de fremmødte medlemmer.

6 Bormandsberetningen samt en fyldigere udgave af dette referat kan ses på hjemmesiden. Hvis du gerne vil have en trykt kopi, kan det fås ved henvendelse til præst eller formand. Jonna Krabsen Bestyrelsen efter generalforsamlingen 2017 Der er 5 medlemmer i den nye bestyrelse; Aage Blicher Jepsen er nyvalgt, men alligevel en erfaren herre inden for bestyrelsesarbejdet i valgmenigheden. Tak til dig, Aage, fordi du vil tage endnu tørn og velkommen! Jonna Krabsen ønskede ikke genvalg, men du skal have megen tak for din store arbejdsindsats gennem fire år. Du har tilbudt stadig at hjælpe til med forskellige arbejdsopgaver og du skal vide, at det glemmer vi ikke lige! Umiddelbart efter generalforsamlingen holdt vi konstituerende møde på næstsidste side i bladet ses den nye bestyrelse. Ellen Mønsted Larsen Hvad er en valgmenighed? En valgmenighed er en del af Den Danske Folkekirke, som udgøres af de mennesker, der på tværs af sognegrænser har valgt at tilhøre en bestemt kreds og dens præst. En valgmenighed har udstrakt selvstyre, der særligt kommer til udtryk omkring præstevalg og økonomi. Medlemmerne betaler ikke kirkeskat, men et bidrag direkte til valg-menigheden, og menigheden modtager ikke offentlig støtte. Menighedens anliggender varetages af en bestyrelse, der vælges på en generalforsamling. Valg-menighedspræsten står under biskoppens og provstens gejstlige tilsyn og har tavshedspligt. Hvem er vi? Mellerup Valgmenighed blev dannet i 1890, hvor også kirke og præstegård blev bygget, og dens første præst var den senere så kendte Jakob Knudsen. Mellerup Valgmenighed er præget af et grundtvigsk syn på kirke og folkelighed: Det kristne menighedsliv er samlet om det levende ord i gudstjenesten med dåb og nadver og med salmesangen som kendemærke, og ud fra interessen i oplysningen om livet arrangeres derudover forskellige andre møder, hvor vi sammen kan diskutere og glæde os over historie, litteratur og kultur. Alle er velkomne ved valgmenighedens gudstjenester og arrangementer.

7 De urørlige - filmaften i Mellerup Valgmenighed Torsdag d kl var vi samlet til visning af filmen De urørlige. For alle os, der havde set den før, var det et dejligt gensyn, og for dem, som ikke havde set den før, var det en filmoplevelse, som man kan gemme som et dejligt minde. Filmens uendeligt fine historie skildrer de muligheder og barrierer, vi har for at leve med de dilemmaer, som et levet liv byder på. Vi så filmen på kirkens nye udstyr, og lyd og billede udfoldede sig super godt kirkerummet. Efter filmen var der varm kakao og hjemmebagte boller til en god og hyggelig snak om både filmen og lidt af hvert. Vi kan kun opfordre til, at mange flere møder op og deler disse dejlige filmoplevelser med hinanden. Det var en dejlig aften, og skønt det regnede, da vi trådte ud af kirken, gav filmen en smil på læben til turen hjem. Mette Brask Christensen Telefon- og adresseliste Kirkesanger Organist Graver Bestyrelsen Formand Næstformand Kasserer Sekretær Isak Krab Koed Skejbygårdsvej 19F 2. sal nr Risskov Tlf: Eskild Gundersen Mastruphøjvej 18, Randers, Mona Kjersgaard Asfergvej 16, Spentrup, Anne Kahr Hansen Kroagervej 17, Enslev, isak@krabkoed.dk Ellen Mønsted Larsen Fjordbakken 19, Mellerup, el emoenstedlarsen@gmail.com Aage Blicher Jepsen Fjordbakken 8, Mellerup, maa@elromail.dk Lone Beider Olesen Tingvej 17, Lindbjerg, lone.beider@gmail.com Jesper Feldager Støvringgårdvej 46, Mellerup, jesperfeldager@gmail.com Mette Brask Christensen Udbyhøjvej 311, Harridslev, mette@floden.dk Uden for bestyrelsen, men med ansvarsområde Valgmenighedspræsten Bygningssagkyndig Kirkegårdsværge Amtsvejen 133, Mellerup, neimannmoestrup@gmail.com Anne-Marie Neimann Moestrup Besøg valgmenighedens hjemmeside på Redaktion: Isak Krab Koed Layout: Solveig Mønsted Hvidt

8 Afs: Ellen Mønsted Larsen Fjordbakken Randers NØ Gudstjenester 02.apr. kl Mariæ bebudelses dag Evangelietekst: Luk 1, apr. kl Skærtorsdag Evangelietekst: Matt 26, apr. kl Påskedag Evangelietekst: Mark 16, apr. kl søndag efter påske Evangelietekst: Joh 10, maj kl Konfirmation Store bededag Evangelietekst: Matt 3, maj kl Hjerl Hede Kirke Kristi himmelfartsdag Evangelietekst: Mark 16, jun. kl Pinsedag Evangelietekst: Joh 14, jun. kl Sommerfest 2. søndag efter trinitatis Evangelietekst: Luk 14, aug. kl søndag efter trinitatis Evangelietekst: Matt 7, aug. kl Odder Valgmenighedskirke 11. søndag efter trinitatis Evangelietekst: Luk 18,9-14 Gudstjeneste på Åbakken tirsdag d. 22. august kl. 14:30. Alle er velkomne

juli august september en del af folkekirken

juli august september en del af folkekirken juli august september 2018 - en del af folkekirken - du favre, skærsommer - Der kan skrives smukt om det budskab, som den står så støt i byen og i landskabet og taler om. Nu er det sommer i landet. Sommer

Læs mere

Noget nyt. Valgmenighedspræst Jens Simonsen Sandagervej 26, Assentoft - 8960 Randers SØ Tlf: 4032 4203 mail: jensoehrberg@gmail.

Noget nyt. Valgmenighedspræst Jens Simonsen Sandagervej 26, Assentoft - 8960 Randers SØ Tlf: 4032 4203 mail: jensoehrberg@gmail. april maj juni 2015 Noget nyt Foråret har det med at bringe noget nyt med sig. Nye blomster i haverne, nye timer med solskin på bænken, nye fugleunger, ny energi. I vores families liv er der også sket

Læs mere

januar februar marts 2017

januar februar marts 2017 januar februar marts 2017 Årets gang har glædens jul Så bliv dog voksen! Sådan kan man sige til én, der opfører sig barnagtigt eller til sig selv, når man ikke synes, at man er sit ansvar voksen. Og bevares.

Læs mere

Det ukristelige og. Arrangementer

Det ukristelige og. Arrangementer april maj juni 2016 Det ukristelige og I mange år var det en tilbagevendende begivenhed, at vi skulle glæde os over at være verdens lykkeligste folk. Nylig har vi mistet placeringen og måske også lykken.

Læs mere

oktober november december 2017

oktober november december 2017 oktober november december 2017 - en del af folkekirken Fotograf: Mads Munk Jepsen Julen, Solen og Sønnen Fra Sankt Hans og indtil vintersolhvervet, hvor Solen står lavest på Himlen, bliver alting stedse

Læs mere

juli august september en del af folkekirken

juli august september en del af folkekirken juli august september 2017 - en del af folkekirken Vi vil fred her til lands Det er midsommer, og rundt om i landet er familier draget hjem, hver til sin by, for at samles om Sankt Hans-bålet med byens

Læs mere

januar februar marts 2014

januar februar marts 2014 januar februar marts 2014 Slidstærkt! Den danske salmebog er en fantastisk ting. For det første beretter den om den lange historie, vi som kristne har del i: Den rummer f.eks. gendigtninger af salmer,

Læs mere

april maj juni en del af folkekirken

april maj juni en del af folkekirken april maj juni 2019 - en del af folkekirken Et kryds Et folketingsvalg er under opsejling, og om få uger skal krydset sættes. Længe har politiske kommentatorer koketteret med mere eller mindre præcise

Læs mere

Gudstjenester. Alle er velkomne!

Gudstjenester. Alle er velkomne! Afs: Ellen Mønsted Larsen Fjordbakken 19 8930 Randers NØ Gudstjenester 6. okt. 10.00 19. søndag efter Trinitatis Evangelietekst: Mark 2,1-12 V. Jens Simonsen 27. okt. 14.00 FORTÆLLEGUDSTJENESTE Se omtale

Læs mere

oktober november december en del af folkekirken

oktober november december en del af folkekirken oktober november december 2018 - en del af folkekirken Kirkegang i tørketid Et sted i Danmark går en ældre herre i kirke. Hver søndag spadserer han med sin stok hen ad kirkestien. Han tager sin sixpence

Læs mere

Oktober november december 2016

Oktober november december 2016 Oktober november december 2016 En visemager af Guds nåde Da min mormor og morfar levede, var det skik og brug i min familie, at man samledes til julegilde hos dem på Valmuevej i Vejle anden juledag. Familiens

Læs mere

januar februar marts 2016

januar februar marts 2016 januar februar marts 2016 Et godt mærke på Jorden Det mørkner. Sensommerens rødgule bladhav brunes, går i pløre og lader træerne stå nøgne tilbage med grenene vajende i vejret som overjordiske blæksprutter.

Læs mere

januar februar marts en del af folkekirken

januar februar marts en del af folkekirken januar februar marts 2019 - en del af folkekirken The same procedure as last year? Suppen blev ledsaget af en tør sherry. Til Nordsøkulleren blev der serveret hvidvin. Hønen fortjente champagne. Og endelig

Læs mere

oktober november december en del af folkekirken

oktober november december en del af folkekirken oktober november december 2019 - en del af folkekirken Kantskræk Der er kanter på alting. Der er kanter på osten, som vi skærer fra. Der er kanter på græsplænen, som vi klipper. Der er også kanter på mennesker.

Læs mere

oktober november december 2015

oktober november december 2015 oktober november december 2015 - men bedst som du kommer, du fagre skærsommer, så hastigt du flyr som et drømmerigt blund! Sommeren Vi sang sådan i forsommeren i Når egne knoppes. Nu er sommeren ved at

Læs mere

juli august september 2016

juli august september 2016 juli august september 2016 Lignelser og det, der ligner Kristus var en hittepåsom mand og altid god for en historie. En betragtelig del af Det Nye Testamente udgøres derfor af de fortællinger, han diskede

Læs mere

juli august september 2015

juli august september 2015 juli august september 2015 så hastigt du flyr Nu er det sommer i landet. Det betyder ikke solskin dagen lang. Sådan er sommeren ikke her. Sommeren kan være sådan, at mange flygter fra den ned til varmen

Læs mere

januar februar marts 2015

januar februar marts 2015 januar februar marts 2015 Har du sunget i dag? Jeg har en god bekendt, som kommer fra en ret umusikalsk familie. De spiller ikke på nogen instrumenter, og når de synger sammen, er det, når de er til barnedåb

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

juli august september en del af folkekirken

juli august september en del af folkekirken juli august september 2019 - en del af folkekirken Velkommen i klubben Der findes mange klubber. Ungdomsklubber, idrætsklubber, rockerklubber og natklubber. Jeg er også medlem af en klub. Den hedder vordeklubben

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Sdr. Nærå. Marts April Maj Juni 2016. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Marts April Maj Juni 2016. Valgmenighed Sdr. Nærå Marts April Maj Juni 2016 Valgmenighed Kære alle Nu går vi foråret i møde, dagene bliver lysere og længere. Snart er det påske og søndagen efter springer konfirmanderne ud sammen med blomster

Læs mere

oktober november december 2014

oktober november december 2014 oktober november december 2014 Kan vi holde balancen? Det har formodentligt aldrig været helt igennem let at være menneske. Det er sin sag at være et eksperiment af støv og ånd, som Grundtvig sagde det.

Læs mere

Bøvling Valgmenighed. - en grundtvigsk valgmenighed i folkekirken

Bøvling Valgmenighed. - en grundtvigsk valgmenighed i folkekirken Bøvling Valgmenighed Bøvling Valgmenighed Hvad er en Valgmeninghed? Hvad med økonomien? Oprettet i 1875 da et flertal er familierne i Bøvling og Flynder sogne ønskede en grundtvigsk præst. Et ønske som

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli.

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli. Valgmenighedens Gudstjenesteliste 2016-2017 for august september oktober november december januar februar marts april maj juni juli. August 7. 11.s.e.trinitatis ingen gudstjeneste 14. 12.s.e.trinitatis

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12, Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig Jesus er mit liv i live 59 Jesus os

Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12, Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig Jesus er mit liv i live 59 Jesus os Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12,1-16 Salmer: 176 Se hvor nu 179 Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig 200. 1 Jesus er mit liv i live 59 Jesus os I år kan man palmesøndag vælge mellem

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR

VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR Ren by: Vær med til at gøre byen skønnere ved at samle skrald søndag den 2/4. Vi mødes i Byparken kl. 9.30 Hele byens dag: Lørdag den 20/5 bliver en festdag, hvor

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts 2018 7 andagter op til påske ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

FORMANDENS BERETNING

FORMANDENS BERETNING FORMANDENS BERETNING Så er der atter gået et år, og det er blevet tid at berette om årets gang i Mellerup Valgmenighed 2014. I min beretning vil jeg først fortælle om de aktiviteter, der har været i menigheds-

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG Vanløse Frikirke Kirkeblad februar og marts 2016 www.vanløsefrikirke.dk LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG 1 Dit kirkeblad

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

Mariae bebudelsesdag, søndag den 22. marts 2015 Vor Frue kirke kl. 10

Mariae bebudelsesdag, søndag den 22. marts 2015 Vor Frue kirke kl. 10 1 Mariae bebudelsesdag, søndag den 22. marts 2015 Vor Frue kirke kl. 10 Jesper Stange Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: 71, 434, responsorium 323, 72, 108, 193, 455 v.3-4, 376 v.5-6. Gud, lad os leve af dit ord

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

2. søndag efter påske

2. søndag efter påske 2. søndag efter påske Salmevalg 408: Nu ringer alle klokker mod sky 664: Frelseren er mig en hyrde god 217: Min Jesus, lad mit hjerte få 227: Som den gyldne sol frembryder 42: I underværkers land jeg bor

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Årgang 7, nr. 9 September 2017 Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Nyt fra Centerlederen Mon sommeren er forbi? I skrivende stund er der ret køligt og vådt og blæsende. Alligevel

Læs mere

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10.

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.5. 1 Maj 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 10. maj 5. søndag efter påske Kl. 11.00 Præst fra Døvemenigheden Døvegudstjeneste Torsdag den 14. maj

Læs mere

Nykøbing F. Seniorklub

Nykøbing F. Seniorklub Nykøbing F. Seniorklub Program 1. halvår 2019 Nykøbing F. Seniorklub er et lokalt netværk for dig, der er på efterløn eller pension og er medlem af HK Sjælland Hvad står HK Sjælland, Nykøbing F. Seniorklub

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

SYDTHY-THYHOLM SENIORKLUB

SYDTHY-THYHOLM SENIORKLUB 21. maj Farm Festival SYDTHY-THYHOLM SENIORKLUB 24. maj Sommerudflugt 28. juni Aftenudflugt 31. august Cirkusrevyen 2. september Anders Agger 19. september Inger Støjberg 3. november Henrik Stubkjær 22.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

10. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 24. juli 2016 kl Salmer: 443/2/484/174//592/332/1

10. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 24. juli 2016 kl Salmer: 443/2/484/174//592/332/1 1 10. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 24. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/2/484/174//592/332/1 Åbningshilsen Så følger den tredje søndag om De To Veje, som kirkeåret ligger hen til os. Om

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Gundorfslund 32 9000 Aalborg Tlf 9812 7600 Åbningstider mandag-torsdag kl 9-16 Fredag kl 9-13 Faste aktiviteter Mandage Sundhed på en anden måde*

Læs mere

Jesus blev ikke længe i Betania. Han skulle til Jerusalem for at deltage j påskefesten, hvor jøderne fejrer, at de blev befriet fra deres fangenskab

Jesus blev ikke længe i Betania. Han skulle til Jerusalem for at deltage j påskefesten, hvor jøderne fejrer, at de blev befriet fra deres fangenskab Jesus besøger en mand ved navn Lazarus og søstrene Martha og Maria. De bor i Betania. Martha er i køkkenet og Jesus spiser sammen med sine disciple. Maria hjælper ikke til. I stedet for tager hun en meget

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen Også denne søndag følges højmessen og

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Der sker altid noget spændende, når vi er sammen i Vestsjælland - så kom og vær med

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Der sker altid noget spændende, når vi er sammen i Vestsjælland - så kom og vær med Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Der sker altid noget spændende, når vi er sammen i Vestsjælland - så kom og vær med Nyhedsbrev April 2017 Aktivitetskalender 2. kvartal 2017 Torsdagscafé hver torsdag

Læs mere

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis For ikke meget mere end et år siden stod jeg på en intensiv afdeling på Kolding sygehus sammen med min familie, vi stod omkring min bedstefar, vi havde

Læs mere

Klim-Hannæs Valgmenighed

Klim-Hannæs Valgmenighed Klim-Hannæs Valgmenighed 30 årgang nr. 1 jan.-april 2017 Ja, tal nu sandt om småt og stort, og jævnt om alt det høje! Thi godt er alt hvad Gud har gjort, og klart er barnets øje. N.F.S Grundtvig 1841 Relief

Læs mere

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015.

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015. Program for 2015. Formand. Erik Jensen. Tlf. 26 25 16 76. E-mail erik@sapper.dk Kasserer. Hans Erikstrup. Tlf. 41 51 26 09. Næstformand. Bent Tolstrup. Tlf. 98 62 17 19. Sekretær. Finn Kristensen. Tlf.

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

Kære konfirmander fra onsdagshold 2

Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 2. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet.

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. 2.Påskedag 20132. I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. Her møder vi to af Jesu disciple, det er stadig den første dag i ugen, søndag altså,

Læs mere

Kære konfirmand fra fredagsholdet

Kære konfirmand fra fredagsholdet Kære konfirmand fra fredagsholdet Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på fredagsholdet. Timerne er placeret fredag kl. 12.00-13.30. Første undervisningsgang

Læs mere