ÅRSPROGRAM. Den Interne Skole 2017/2018. Søhusevej Skælskør Tlf:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRSPROGRAM. Den Interne Skole 2017/2018. Søhusevej Skælskør Tlf:"

Transkript

1 ÅRSPROGRAM Den Interne Skole 2017/2018 MAGLEBY SKOLECENTER Søhusevej Skælskør Tlf:

2 SKOLE SOM PASSER TIL DIG Den Interne Skole på Magleby Skolecenter er for dig, der har brug for et undervisningstilbud, der skal lykkes. Du kommer i en lille klasse med flere lærere. Du har også mulighed for at få enkeltmandsundervisning. Det kan være, at du har brug for ro til at koncentrere dig og for at få tingene forklaret alene. Når du starter, finder vi dit niveau i de forskellige fag. Så får du en undervisning, der passer dig. SÆRLIGE RAMMER Når vi planlægger din undervisning tager vi udgangspunkt i det, du er god til. Vi laver særlige rammer, der tager hensyn til dine udfordringer, og du får løbende mulighed for samtaler med voksne, der forstår dig. Magleby Skolecenter er for dig som: Går i klasse Har personlige, sociale eller faglige vanskeligheder Evt. en diagnose som ADHD, autisme eller OCD

3 MÅLRETTET LÆRING Alle kan lære noget. Nogle af vores elever har meget svært ved at lære, når de starter. Men alle vores elever har lært en masse, mens de har været her. Det gælder om at finde ud af, hvordan du lærer bedst og så hænge i. Hos os får du mulighed for at øve dig ekstra meget indtil du kan. På Den Interne Skole har du mulighed for at gå til Folkeskolens Prøver i hele Folkeskolens fagrække. På den måde kan du forberede dig til din ungdomsuddannelse og komme videre herfra mod uddannelse og job. PRAKTISK LÆRING Du har også mulighed for at deltage i praktisk læring. Mange af vores elever er rigtig dygtige til at bruge deres hænder. Derfor har vi mange forskellige værksteder indenfor Auto, Håndværk, Grøn service og Køkken. I vores produktioner får du lov til at gøre det, du er god til. Så kan du begynde at lære noget af det, du skal bruge i din videre uddannelse. Uddannelsesvejleder Allerede mens du går på Magleby Skolecenter, begynder vi at planlægge din videre fremtid. I samarbejde med din vejleder fra Ungdommens Uddannelsesvejledning, arrangerer vi brobygningsforløb og praktikforløb, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du gerne vil være.

4 UNDERVISNING På Den Interne Skole underviser vi i hele fagrækken. Du får din egen computer, som du låner af skolen den tid, du går her. Du arbejder ud fra dit eget faglige niveau. I fag som dansk, matematik og engelsk tilrettelægges undervisningen efter dig, så du kommer fremad i dit eget tempo. Den intensive lærerstøtte betyder at du opnår resultaterne hurtigere. Vi opretter undervisningshold i fagene samfundsfag, historie, biologi og geografi. Vi opretter 9. klasses hold i dansk, matematik, engelsk og fysik /kemi, som du kan komme med på, når du har nået niveauet. I idræt har vi et idrætshold, hvor du kan forberede dig til at gå op til Folkeskolens Prøve i idræt, hvis faget udtrækkes. HELE VERDEN SOM LÆRINGSRUM Vi tager på studierejse hvert efterår. I efteråret 2016 var vi i Berlin, hvor vi besøgte museet for Berlinmuren. Vi havde tema om den kolde krig og om hvordan, Tyskland var delt. Når vi tager på studierejser, bruger vi hele verden som vores læringsrum. Vi praktiserer fremmedsprog, og vi får indsigt i fremmede levevilkår og kulturelle forhold. Mange af vores elever har svært ved at tilegne sig viden ved at skulle læse sig til den. Så hjælper det at tage på studierejse eller at have en lærer, der engageret forklarer og underviser i historiske eller geografiske forhold. I undervisningen i naturfag har vi ofte praktiske forsøg eller feltstudier, hvilket anskueliggør stoffet.

5 PROJEKTOR BILLEDE FOLKESKOLENS PRØVER I maj og juni afholder vi Folkeskolens Prøver. Vi afvikler alle de skriftlige og mundtlige prøver og tilbyder de samme prøvemuligheder, som i en almindelig folkeskole. At gå til eksamen kan være svært, fordi det er en stressende situation at få sin præstation bedømt. Derfor tilbyder vi en særlig god støtte, når du skal op til prøve. De fleste af vores elever klarer prøverne godt og får gode karakterer med sig herfra. ALKALÆR Hvis du har svært ved at læse, kan du få undervisning i Alkalær. Alkalær betyder, at alle kan lære at læse. Alkalær er dansk på begynderniveau. Det er et undervisningssystem, der er opbygget efter sprogets lyde. Mange unge, som slet ikke kunne læse, da de startede på skolen, er blevet dygtige læsere. Alkalær er inddelt i tre moduler. Når tredje modul er afsluttet, svarer det faglige niveau til tredje klasse.

6 PSYKOLOG OG PSYKIATER Vi har tilknyttet vores egen psykolog og psykiater. Du har mulighed for at få en personlig samtale enten med psykolog eller psykiater, hvis du har nogle ting, som du synes er svært. Samtalen er naturligvis fortrolig. Du kan tale om alt det, du ikke taler med andre om. Psykolog og psykiater fungerer også som supervisorer for lærerne, så den rette støtte og de rette rammer for undervisningen kan tilrettelægges. NATUREN SOM LÆRINGSRUM På Den Interne Skole holder vi af at gå i naturen og lære ude. Der findes masser af læring i naturen, som du let kan plukke. De fleste af os er glade for at være fysisk aktive samtidig med at vi lærer. Vi tager på fisketur, laver bål og bager snobrød, skærer græskarmænd eller samler kastanjer. Ofte er vi kreative, samtidig med at vi indsamler viden og lærer om årets gang.

7 IDRÆT Vi dyrker meget sport på Den interne Skole. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag morgen starter vi dagen med en times idræt. Vi spiller fodbold, basket, volley eller bordtennis. Nogle cykler eller går en tur. Om vinteren bruger vi gymnastiksalen. Om sommeren bruger vi foldboldbanen, basketbanen og beach volley banen. Det er sundt og sjovt at få rørt sig. Idræt giver os gode oplevelser sammen. I løbet af året deltager vi i flere sportsstævner. I starten af september deltager vi i OL på Tvind. Et to-dages sportsstævne med ca. 650 deltagere fra hele landet. Vi deltager også i Orø Strand Atletikstævne og i fodbold- og bordtennisturneringer. Mange af os er vilde med sport. Nogle har en del krudt, de trænger til at få brugt. Andre elsker konkurrencen. Vi bruger idrætten aktivt pædagogisk. I idrætsundervisningen opbygger du en god vindermentalitet, hvor du lærer at give den 100% og kæmpe for at opnå resultater. Dette kan overføres direkte til andre områder. Du lærer også at blive en god taber, og du lærer fairplay. Idrætten er med til at give dig sociale kompetencer, sammenspil, samt lære passe godt på hinanden. Motion og sport er en vigtig del af et aktivt og sundt liv, og vi ønsker at inspirere dig til at vælge en sund livsstil. Derfor fylder idrætten meget i hverdagen på Magleby Skolecenter.

8 TEAM K Hvis du er dygtig til at bruge dine hænder, har du mulighed for at blive knyttet til Team K. Team K kaldes også kælderteamet, fordi vores pedelværksted ligger i kælderen. Lærerne i Team K er skolens pedeller. Når du er med i Team K, får du et ansvarsområde, du skal passe. Udover at lære at bruge dine hænder er en vigtig kompetence at lære at passe nogle pligter. Når du er med i Team K, får du en vigtig funktion på Magleby Skolecenter, og du erhverver kompetencer, du kan bruge i videre beskæftigelse. BYENS AUTO Vi har vores eget autoværksted Byens Auto, som ligger i Skælskør. Hvis du kan lide at rode med biler, har du mulighed for at erhverve dine grundlæggende færdigheder her. Mekanikerarbejdet er med til at motivere dig til at give den en skalle med skolearbejdet. Hvis du skal optages på erhvervsuddannelserne, skal skolen klares først. Det er godt at have målet og drømmen om en læreplads som mekaniker at holde fast i, når du sidder i klassen og sveder med staveordene.

9 BOCARTS Hvis du har en lille racerkører gemt i maven, kan du være med til at køre BoCart. Vi har et par biler og en bane, som vi bruger flittigt. TEATER Vi sætter vores eget teaterstykke op hvert år i maj. Du har mulighed for at spille skuespil og stå på en scene foran publikum. MUSIK Undervisningen i musik tager udgangspunkt i din egen musikalitet. Du har mulighed for at lære at spille på forskellige rytmiske og klassiske instrumenter. Vi giver koncert til forældredage og årsafslutning, og vi leverer musikken til teaterforestillingen i maj. KREATIV I kreativ arbejder vi med de kunstneriske udtryksformer. Vi maler, tegner, filter, syr, og laver smykker, masker og gaver. Vi laver kulisserne til teaterforestillingen i maj. DANS Du kan være med på skolens dansehold. Du får undervisning i hip hop, disco og show dance. Vi laver vores eget danse show, som kan indgå til forældredag, efterårskoncerten eller til teaterforestillingen i maj.

10 SUND LIVSSTIL Hver dag spiser vi en varm frokost sammen. Klasserne har på skift ansvaret for at dække op, servere og rydde af igen. Maden er sund og økologisk. Det er vigtigt for alle at leve sundt og få de nødvendige vitaminer. Dette er en forudsætning for at kunne lære noget og præstere godt i hverdagen. Magleby Skolecenter sørger for, at du lærer at sætte pris på sund og veltillavet mad, så du inspireres til selv at vælge en sund livsstil. Ved frokosten er vi alle samlet, og deltager i et stort fællesskab omkring maden. På Magleby Skolecenter er vi alle - lærere, elever og studerende - en del af et fællesskab. KLIMALÆRE På Magleby Skolecenter har vi udviklet et helt nyt skolefag, som hedder klimalære. I klimalære undersøger vi de naturgivne forudsætninger for klimaet. Du kan også være med til selv at gøre noget ved den globale opvarmning og tage del i løsningen af problemet med klimaforandringerne.

11 DET SKAL OPLEVES AT LIVET ER HERLIGT Hvert år i marts tager vi på skirejse til Hafjeld i Norge. Vi bor på Hornsjø Højfjeldshotel, som ligger på højfjeldet i den mest vidunderlige natur. At være sammen omkring vintersporten er noget, vi sætter stor pris på. De store oplevelser er afgørende, fordi de giver livsglæde og er ofte medvirkende til stor opmuntring. ET STÆRKT FÆLLESSKAB arbejdsmarkedet. Det handler om at blive en del af det store fællesskab. REJSER ER På rejserne opbygger vi et stærkt fællesskab. Her har vi et godt samvær, vi lærer hinanden at kende, knytter venskaber og opbygger et sammenhold. På Magleby Skolecenter er der fokus på, at du bliver god til at begå dig socialt. Du skal lære at deltage aktivt, og du skal lære at respektere de andre. Det er noget, vi arbejder systematisk og målrettet med, fordi det er et svært område. At kunne begå sig socialt er givetvis den vigtigste kompetence, hvis man skal have et godt liv og klare sig på LÆRING OG OPLEVELSER Hvert efterår tager vi på studierejse. I efteråret 2017 tager vi til Slovenien, hvor vi både skal studere natur og kultur. På rejserne får vi udvidet vores horisont og set den store verden. Der er mange spændende, smukke og fantastiske ting udenfor Danmark. På rejserne bliver din verden større.

12 JULI AUGUST SEPTEMBER L 1 T 1 F 1 OL S 2 O 2 L 2 OL 27 M 3 Sommerferie T 3 S 3 T 4 F 4 M 4 O 5 L 5 T 5 36 T 6 S 6 O 6 32 F 7 M 7 T 7 L 8 T 8 F 8 S 9 O 9 L 9 28 M 10 Sommerferie T 10 Skolestart S 10 T 11 F 11 Pædagogisk dag M 11 O 12 L 12 T T 13 S 13 O 13 F 14 M 14 T14 L 15 T 15 F 15 S 16 O 16 L M 17 Sommerferie T 17 S 17 T 18 F 18 M 18 O 19 L 19 T 19 Ud i fremtiden T T 20 S 20 O 20 Ud i fremtiden F F 21 M 21 T 21 L Ud i fremtiden / Fodbold SM L 22 T 22 F 22 S S 23 O 23 L 23 M 30 M 24 Sommerferie T 24 S 24 T T 25 F 25 M 25 O O 26 L 26 T 26 T T 27 S 27 O 27 F F 28 M 28 T 28 L L 29 T 29 F 29 S S 30 O 30 L 30 M 31 M 31 Sommerferie T 31 OL T

13 OKTOBER NOVEMBER DECEMBER S 1 O 1 F 1 40 M 2 Studierejse Slovenien T 2 L 2 T 3 Studierejse Slovenien F 3 S 3 O 4 Studierejse Slovenien L 4 Forældredag M 4 T 5 Studierejse Slovenien S 5 T 5 45 F 6 Studierejse Slovenien M 6 O 6 L 7 Studierejse Slovenien T 7 T 7 Redigeret S 8 Studierejse Slovenien O 8 F 8 41 M 9 Studierejse Slovenien T 9 L 9 T 10 F 10 S 10 O 11 L 11 M 11 Halvårsprøver T 12 S 12 T 12 Halvårsprøver F 13 M 13 O 13 Halvårsprøver L 14 T 14 Efterårskoncert Sjælland T14 Halvårsprøver S 15 O 15 F 15 Halvårsprøver 42 M 16 T 16 L 16 T 17 F 17 Konference S 17 O 18 Efterårsferie L 18 M 18 T 19 S 19 T 19 Juleafslutning F 20 M 20 O 20 Juleferie L 21 T 21 T 21 S 22 O 22 F M 23 T 23 L 23 T 24 F 24 S 24 O 25 L 25 M 25 T 26 S 26 T F 27 M 27 O 27 L 28 T 28 T S 29 Sommertid slutter O 29 F M 30 T 30 L 30 T 31 S 31

14 JANUAR FEBRUAR MARTS 1 M 1 Nytårsdag T 1 T 1 T 2 F 2 F 2 O 3 L 3 L 3 Skirejse T 4 S 4 S 4 Skirejse F 5 M 5 M 5 Skirejse L 6 T 6 T 6 Skirejse 6 10 S 7 O 7 O 7 Skirejse 2 M 8 Skolestart T 8 T 8 Skirejse T 9 F 9 F 9 O 10 L 10 L 10 T 11 S 11 S 11 F 12 M 12 M 12 L 13 VK kordag T 13 T S 14 O 14 Vinterferie O 14 3 M 15 T 15 T 15 T 16 F 16 F 16 Konference O 17 L 17 L 17 T 18 S 18 S 18 F 19 Pædagogisk dag M 19 M 19 L 20 T 20 T 20 F S 21 O 21 O 21 L 4 M 22 T 22 T 22 Fodbold SM S T 23 F 23 F 23 M O 24 L 24 L 24 Sommertid T T 25 VK kordag S 25 S 25 Palmesøndag O F 26 VK kordag M 26 M 26 T L 27 T 27 T 27 F S 28 Vinterkoncert Sjælland O 28 O 28 L 5 M 29 T 29 Skærtorsdag S T 30 F 30 Langfredag M O 31 L

15 APRIL MAJ JUNI S 1 Påskedag T 1 F 1 14 M 2 2. påskedag O 2 Skriftlig prøve L 2 T 3 T 3 Skriftlig prøve S 3 O 4 F 4 Skriftlig prøve M 4 T 5 L 5 T 5 Grundlovsdag F 6 S 6 O 6 L 7 M 7 Skriftlig prøve T 7 S 8 T 8 F 8 15 M 9 O 9 L 9 Sommerteater i Juelsminde 19 T 10 T 10 Kristi himmelfartsdag S 10 O 11 F 11 M 11 T 12 Bordtennis SM L 12 T 12 Redigeret F 13 S 13 O 13 L 14 M 14 Skriftlig prøve T14 S 15 T 15 F M 16 O 16 L 16 T 17 T 17 S 17 O 18 F 18 M 18 T 19 L 19 T 19 F 20 S 20 Pinsedag O 20 L 21 Forældredag M pinsedag T 21 S 22 T 22 F M 23 O 23 L 23 T 24 T 24 S 24 O 25 F 25 M 25 T 26 L 26 T F 27 Store bededag S 27 O 27 L 28 M 28 T 28 Årsafslutning S 29 T 29 F M 30 O 30 L 30 T 31 22

16 Fællesskab fødes når JEG bliver til VI MAGLEBY SKOLECENTER Søhusevej Skælskør Tlf:

ÅRSPROGRAM STU 2017/2018. Sammen tager vi stikket hjem. Søhusevej Skælskør Tlf:

ÅRSPROGRAM STU 2017/2018. Sammen tager vi stikket hjem. Søhusevej Skælskør Tlf: ÅRSPROGRAM STU 2017/2018 Sammen tager vi stikket hjem MAGLEBY SKOLECENTER Søhusevej 79 4230 Skælskør Tlf: 58 16 10 10 ms@magleby.dk www.magleby.dk STU STU på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov

Læs mere

ÅRSPROGRAM STU 2018/2019. Søhusevej Skælskør Tlf:

ÅRSPROGRAM STU 2018/2019. Søhusevej Skælskør Tlf: ÅRSPROGRAM STU 2018/2019 Søhusevej 79 4230 Skælskør Tlf: 58 16 10 10 ms@magleby.dk www.magleby.dk STU FOR D I G STU på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov for en individuelt tilrettelagt ungdoms-uddannelse.

Læs mere

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter VELKOMMEN DEN INTERNE SKOLE Den Interne Skole er for dig, der har brug for et undervisningstilbud, der skal lykkes. På Magleby Skolecenter kommer du i en lille klasse med flere lærere.

Læs mere

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk ms@magleby.dk

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk ms@magleby.dk Magleby Skolecenter Sammen tager vi stikket hjem VELKOMMEN OM STU Den særligt tilrettelagte uddannelse på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov for en individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Læs mere

ÅRSPROGRAM Lindersvold STU College. Lindersvoldvej 5, 4640 Faxe, Tlf: ,

ÅRSPROGRAM Lindersvold STU College. Lindersvoldvej 5, 4640 Faxe, Tlf: , ÅRSPROGRAM 2018-2019 Lindersvold STU College Lindersvoldvej 5, 4640 Faxe, Tlf: + 4530542004, Email: poul@lindersvold.dk OM STU Introduktion Mange unge over hele verden er optagede af hvad de gerne vil

Læs mere

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter Sammen tager vi stikket hjem VELKOMMEN OM STU Den særligt tilrettelagte uddannelse på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov for en individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Læs mere

Den moderne metodefastlæggelse Studier, Kurser og Oplevelser Studier Kurser Oplevelser

Den moderne metodefastlæggelse Studier, Kurser og Oplevelser Studier Kurser Oplevelser Årsprogram 0 - Heldagsskolen Lindersvold Lindersvoldvej 0 Faxe Tlf.: Den moderne metodefastlæggelse, Kurser og Oplevelser Alle dele er en lige vigtig del af undervisningen. I løbet af året bruger vi halvdelen

Læs mere

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter VELKOMMEN OM SKOLECENTRET Den Interne Skole er beliggende i et naturskønt område nær skov og strand. Vi deler bygninger med opholdsstederne Golfstrømmen og Søholt. Vores årsprogram

Læs mere

Magleby Skolecenter. Sammen tager vi stikket hjem. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

Magleby Skolecenter. Sammen tager vi stikket hjem. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter Sammen tager vi stikket hjem VELKOMMEN OM STU Den 3-årige ungdomsuddannelse. Uddannelsen på Magleby Skolecenter bygger på lov af 6. juni 2007 om ungdomsuddannelse for unge med særlige

Læs mere

Skolernes aktivitets- og feriekalender

Skolernes aktivitets- og feriekalender Ma 1 27 2 Juli 3 4 5 6 7 Ma 8 28 9, 10, 11, 12, 13, 14, Ma 15 29 16, 17, 18, 19, 20, 21, Ma 22 30 23, 24, 25, 26, 27 28 Ma 29 31 30 31 21 22 23 24 25 Ma 26 35 27 28 29 30 31 August 22 arbejdsdage ekskl.

Læs mere

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag Uge 2 Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Uge 3 Dato 12-01-2015 13-01-2015 14-01-2015 15-01-2015 16-01-2015 Uge 4 Dato 19-01-2015 20-01-2015 21-01-2015 22-01-2015 23-01-2015 Uge

Læs mere

Der skal læres på mange måder! Klassens profil: Projekter og emner gennem året:

Der skal læres på mange måder! Klassens profil: Projekter og emner gennem året: Der skal læres på mange måder! Du og din klasse får en masse spændende elementer i klassens program. Du har brug for rigtig megen viden og en masse oplevelser. Nye udfordringer skal tages op, nye venskaber

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn 10. klasse FJORDSKOLEN CPR nr. Adresse Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

december 2018 Forældrene indbydes til juleafslutning og vi sender eleverne hjem på juleferie (eftermiddag/aften)

december 2018 Forældrene indbydes til juleafslutning og vi sender eleverne hjem på juleferie (eftermiddag/aften) 1 On 31 2 To 3 Fr 4 Lø 5 Sø 6 Ma 32 7 Ti Skolestart 8 On 9 To 10 Fr Intro 11 Lø Obligatorisk weekend hvor eleverne bliver 12 Sø DÅB på skolen 13 Ma 33 14 Ti 15 On 16 To Fri kl. 15:00 Alle elever tager

Læs mere

T 1 T 1 S 1 S 2 O 2 F 2 L 3 F 4 S 4 S 6 T 28 T 8 F 9. O 9 Besættelsen L 10 F 11 S 11 L 12. S 13 Palmesøndag M O 14 T 15

T 1 T 1 S 1 S 2 O 2 F 2 L 3 F 4 S 4 S 6 T 28 T 8 F 9. O 9 Besættelsen L 10 F 11 S 11 L 12. S 13 Palmesøndag M O 14 T 15 Barselskalender 2014 Januar ebruar Marts April Maj Juni O 1 Nytårsdag M 2 23 3 M 3 6 M 3 10 S 5 M 5 Befrielsen 19 Grundlovsdag M 6 2 M 7 15 O 7 Pinsedag Besættelsen M 9 2. pinsedag 24 M 10 7 M 10 11 0

Læs mere

Gandrup Dus Dus-indholdsplan for 2008/09. At børnene skal have mulighed for, at opleve sig selv som værdsatte og afholdte mennesker.

Gandrup Dus Dus-indholdsplan for 2008/09. At børnene skal have mulighed for, at opleve sig selv som værdsatte og afholdte mennesker. Personlig udvikling At børnene skal have mulighed for, at opleve sig selv som værdsatte og afholdte mennesker. At børnene har mulighed for at skabe egne projekter. At Dussen understøtter børnenes selvtillid

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12 Side 1 af 12 JANUAR 1 Lørdag 1 Nytår Søndag 2 Mandag 3 Uge 1 Tirsdag 4 Onsdag 5 Torsdag 6 Hellig 3 konger Fredag 7 Lørdag 8 Søndag 9 Mandag 10 Uge 2 Tirsdag 11 Onsdag 12 Torsdag 13 Fredag 14 Lørdag 15

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009 Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Mosede Klub Lilleholm 58 2670 Greve Tlf: 4360 0450 Hvis du vil have fat i dit barn, ring: 4360 0477

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE 4 LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE. PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI UNDERVISNINGEN I UDSKOLINGEN

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole Skole-hjem kommunikation Udskoling på Malling Skole Skolen ønsker en tæt og åben dialog med forældrene. Derfor inviterer vi til samtaler og forældremøder i løbet af skoleåret. Kommunikationen foregår fortrinsvist

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen 17. august 9. oktober MANDAG MANDAG Kreativt værksted I det kreative værksted vil vi arbejde med forskellige materialer som styrker din kreativitet. Vi arbejder med selvhærdende ler, gipsgazefigurer, mosaikmalerier, filt og meget

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

1 Går du på 0 Intet svar 0 0,0% 1 Blå linie (Auto) 68 51,5% 2 Grøn linie 64 48,5% 2 Er du 0 Intet svar 0 0,0% 1 En pige 22 16,7% 2 En dreng 110 83,3%

1 Går du på 0 Intet svar 0 0,0% 1 Blå linie (Auto) 68 51,5% 2 Grøn linie 64 48,5% 2 Er du 0 Intet svar 0 0,0% 1 En pige 22 16,7% 2 En dreng 110 83,3% Spørgeskemaundersøgelse December 23. Elever 1 Går du på,% 1 Blå linie (Auto) 68 51,5% 2 Grøn linie 64 48,5% 2 Er du,% 1 En pige 22 16,7% 2 En dreng 11 83,3% 3 Er du,% 1 1. års elev 82 62,1% 2 2. års elev

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 17/18 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN TILBUDSFAG: Tysk, Fysik/kemi VALGFAG: Go form, Boldspil, Håndværk&Krea, Kulturfag, Naturfag, Gymklar, Psykologi, Klar dig selv, Iværksætter. Oprettelse af valgfag

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn CPR nr. Adresse 10. klasse FJORDSKOLEN Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009 10.klasse Dragør kommune 2008/2009 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel udvikling trivsel Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed KOMPASSET projekter Kompasset- hop ombord i fremtidens skole Vi

Læs mere

Magleby Skolecenter Intern Skole 30 STU 50 Søholt Golfstrømmen Bostedet Magleby 23 Byens Auto - 4

Magleby Skolecenter Intern Skole 30 STU 50 Søholt Golfstrømmen Bostedet Magleby 23 Byens Auto - 4 Ingolf Ingemann Damm 40 års erfaring med børn og unge Virksomhedsleder / direktør Social iværksætter Skoleleder 2 skoler Opholdsstedsleder 2 institutioner Magleby Skolecenter 1999 1. august Skolecenteret

Læs mere

Skolerne og SFO's feriekalender

Skolerne og SFO's feriekalender Januar 1 Nytårsdag, Juleferie 2 Juleferie 3 Juleferie Ma 4 1 5 7 8 9 10 Ma 11 2 12 4 15 16 17 Ma 18 3 19 20 21 22 23 24 Ma 25 4 26 27 28 29 30 31 Ma 1 5 2 3 4 5 6 7 Ma 8 6 9 0 1 12 13 Vinterferie 14 Vinterferie

Læs mere

VVE Indholds- og aktivitetsplan

VVE Indholds- og aktivitetsplan VVE Indholds- og aktivitetsplan Generelt VVE er normeret til 80 års elever. Eleverne søges fordelt på lige mange drenge og piger. Skolen søger at målrette sig primært velfungerende grønlandske elever,

Læs mere

2 årig HF uddannelse STUDIEVEJLEDERNE Efterår 2009

2 årig HF uddannelse STUDIEVEJLEDERNE Efterår 2009 2 årig HF uddannelse Efterår 2009 OPTAGELSESKRAV til HF Direkte fra 10. klasse: Du skal have fulgt undervisningen i 10. klasse og aflagt 10. klasse prøver i dansk, matematik, engelsk Folkeskolens afgangsprøve

Læs mere

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31.

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. maj Jeg er selv meget stresset lige nu... Mine forældre er ret gamle,

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG

LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG 4 LINJER I UDSKOLINGEN DIT VALG GILBJERGSKOLEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI

Læs mere

Kalender Version

Kalender Version Bakkelandets Vuggestue, Børnehave og Friskole Side 1 August Friskole SFO Børnenes spor Valnødden Vuggestue 01-08-17 U31 Sommerferie Lukket Fælles pasning Fælles pasning 02-08-17 Sommerferie Lukket 03-08-17

Læs mere

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2015/2016. Juli 2015 August 2015 September On 1 Lø 1 Ti. 2 To 2 Sø 32 2 On.

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2015/2016. Juli 2015 August 2015 September On 1 Lø 1 Ti. 2 To 2 Sø 32 2 On. Juli 2015 August 2015 September 2015 1 On 1 Lø 1 Ti 2 To 2 Sø 32 2 On 3 Fr 3 Ma 3 To 4 Lø 4 Ti 4 Fr 5 Sø 28 5 On 5 Lø 6 Ma 6 To 6 Sø 37 7 Ti 7 Fr 7 Ma 8 On 8 Lø 8 Ti 9 To 9 Sø 2. års Elever møder 33 9

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens

Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning 2010 Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Den danske Designog Håndværksefterskole

Den danske Designog Håndværksefterskole Den danske Designog Håndværksefterskole Glade voksne DHE Skolen for kreativ og aktiv udvikling Vores ambition er at være et af Danmarks bedste tilbud til dig, der ønsker at udvikle dine kreative evner

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Dato Tid Indhold Onsdag d. 20.-11 9.00 14.00 Deltage i undervisningen: Fremlæggelse på afgangsholdet om deres studietur til Montenegro og besøg

Læs mere

VALGFAG i Ungdomsskolen

VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2015/16 i Ungdomsskolen Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2015/16

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR!

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! NATURVIDENSKAB Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning? Og hvorfor er det så vigtigt at få motion? Spørgsmål

Læs mere

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber HF på Fjerritslev Gymnasium Faglighed - fagpakker og frie fagvalg Fællesskab - faste klassekammerater og farverige venskaber Fremtid - find vej i din egen fortælling Fjerritslev Gymnasium Skovbrynet 9

Læs mere

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål 4 linjer - 7. klasse er i gang i dette skoleår - de fortsætter i 8. og 9. klasse - de fortsætter i 8. og 9. klasse - efter sommerferien er det jeres tur! Du skal vælge den linje, der passer dig Linjerne

Læs mere

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time udvikling trivsel Ringetider Kompasset - klar til reformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 faglighed KOMPASSET projekter 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time

Læs mere

ELEV UNDERSØGELSE. Nysted Efterskole

ELEV UNDERSØGELSE. Nysted Efterskole ELEV UNDERSØGELSE Nysted Efterskole JUNI 2006 Spørgsmål 1: Går du på ABSOLUTTE TAL OG Sp. 1 Blå linie (auto) 37 45 % Grøn linie 45 55 % Grøn linie 55% Blå linie (auto) 45% Blå linie (auto) Grøn linie Spørgsmål

Læs mere

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 Indhold Hvad er 10. klasse... 3 Hvad med økonomien, når man skifter skole?... 3 Skoleårets indhold... 4 Målsætning... 4 Forløb... 4 Fag... 4 En obligatorisk

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2016/2017. Juli 2016 August 2016 September Fr 1 Ma 1 To. 2 Lø 2 Ti 2 Fr.

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2016/2017. Juli 2016 August 2016 September Fr 1 Ma 1 To. 2 Lø 2 Ti 2 Fr. Juli 2016 August 2016 September 2016 1 Fr 1 Ma 1 To 2 Lø 2 Ti 2 Fr 3 Sø 27 3 On 3 Lø 4 Ma 4 To 4 Sø 36 5 Ti 5 Fr 5 Ma 6 On 6 Lø 6 Ti 7 To 7 Sø 32 7 On 8 Fr 8 Ma 8 To 9 Lø 9 Ti 9 Fr 10 Sø 28 10 On 10 Lø

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Høje- Taastrup FGU Høje-Taastrup ligger på Rugvænget, en sidegade til Høje Taastrup Vej, midt i et af byens industrikvarterer.

Læs mere

August. September. Oktober

August. September. Oktober Uge 30 og 31 Uge 32, 33 og mandag og tirsdag i uge 34. Mandag d. 1/8 Mandag d. 8/8 Tirsdag d. 9/8 Onsdag d. 10/8 Torsdag d. 11/8 Fredag d. 12/8 Torsdag d. 18/8 Fredag d. 19/8 Kl. 18.00-22.00 August Skolesommerferie

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning - og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning Revideret august 2016 Indledning Den pædagogiske virksomhed i Jels SFO er en bred vifte af situationer, hvor vi med afsæt i den anerkendende tænkning

Læs mere

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242 I Introforløb EUC Syd Velkommen Vi er glade for at kunne byde dig velkommen her på skolen til et spændende og lærerigt forløb hos os. Du skal efter sommerferien i gang med et forløb her på EUC Syd. Vi

Læs mere

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre.

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. SFO-NYT sept 2010 Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. Som I sikkert allerede har bemærket er der kommet rigtig mange børn i vores SFO 95 helt præcist fra 0.-4. klasse så vi har været

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Evalueringsgenstanden: Bestyrelsen for Unge Hjem - Efterskolen i Århus besluttede på sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 2006, at evalueringsgenstanden

Læs mere

Tilsynserklæring 2015/2016

Tilsynserklæring 2015/2016 Tilsynserklæring 2015/2016 Jersie Privatskole Åsvej 1, Jersie 2680 Solrød Skolekode: 280467 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende

Læs mere

MEDARBEJDERNE INFORMATION. Informationsaften for alle kommende elever er onsdag den 24. januar 2018 kl

MEDARBEJDERNE INFORMATION. Informationsaften for alle kommende elever er onsdag den 24. januar 2018 kl HVEM ER VI? Et energisk team engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed udvikling trivsel KOMPASSET projekter Vi kvalificerer til fremtiden På Vestre Skole ønsker vi at kvalificere vores elever bedst muligt til det samfund, de

Læs mere

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4 Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger... 2 Indledning. 3 Formål. 3 Beliggenhed. 3 Målgruppe. 4 Visitation. 4 Pædagogik og metode 4 Undervisningen. 5 Rammerne.. 5 Grupper.. 6 Grundskema 2017/2018.

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

AKTIVITETSOVERSIGT 2014/15 Frederiksborg Gymnasium og HF Endelig udgave (Mindre ændringer kan forekomme i løbet af skoleåret)

AKTIVITETSOVERSIGT 2014/15 Frederiksborg Gymnasium og HF Endelig udgave (Mindre ændringer kan forekomme i løbet af skoleåret) Uge 32: 4.-8. august AKTIVITETSOVERSIGT 2014/15 Frederiksborg Gymnasium og HF Endelig udgave (Mindre ændringer kan forekomme i løbet af skoleåret) Mandag den 4. august Tirsdag den 5. august Onsdag den

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2018-2019 Bliv en del af fremtidens DNA INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.................................................................................. 4 Det nye hf....................................................................................

Læs mere

Velkommen til Bankagerskolens SFO 2 - KLUB TO

Velkommen til Bankagerskolens SFO 2 - KLUB TO Velkommen til Bankagerskolens SFO 2 - KLUB TO Bankagerskolens SFO 2 Bankagervej 109 8700 Horsens Tlf. 76293340 Velkommen Klub To er Bankagerskolens SFO 2 for børn fra 4.-7. klasse. Klub To er beliggende

Læs mere

STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016

STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016 STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016 Uge Hvad sker der overordnet? Værkstedstimerne 33+34 2. hf starter mandag d. 10/8. Tutorerne mødes inden værkstedstimen og afgør, hvem der er tutor for hvem. I skal hurtigt

Læs mere

Moduludbud til studerende på enkeltfag og meritlæreruddannelsen i efterårssemesteret 2019

Moduludbud til studerende på enkeltfag og meritlæreruddannelsen i efterårssemesteret 2019 Læreruddannelsen Moduludbud til studerende på enkeltfag og meritlæreruddannelsen i efterårssemesteret 2019 Læs mere om enkeltfag på: https://ucc.dk/laerer/enkeltfag/ansoegning-enkeltfag Er du uddannet

Læs mere

HF-Art & Design. HF-Cold Hawaii. HF-E-sport. HF-Force. HF-Læring & Kommunikation. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb.

HF-Art & Design. HF-Cold Hawaii. HF-E-sport. HF-Force. HF-Læring & Kommunikation. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb. HF-Art & Design HF-Cold Hawaii HF-E-sport HF-Force HF-Læring & Kommunikation HF-Sundhed HF-Uni Overbygningsforløb Nye hf-linjer Start på 2-årig hf i august 2018 Den korteste vej til drømme- uddannelsen

Læs mere

Oversigt studieretninger

Oversigt studieretninger Oversigt studieretninger 2017-18 Fysik A Matematik A Kemi B Matematik A Fysik A Kemi B Dansk A Engelsk B Biologi C Historie A Idræt C Samfundsfag C Kunstneriske fag C 2. fremmedsprog B * ** *Frit C- eller

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2017-2018 Bliv en del af fremtidens DNA 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.... 4 Det nye hf.... 5 Oversigt over fagpakker.... 6 Hf-fagpakker.... 10 Det er ikke skole det hele... 19 3 Velkommen

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk ms@magleby.dk

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk ms@magleby.dk Magleby Skolecenter VELKOMMEN DEN INTERNE SKOLE Den Interne Skole er for dig, der har brug for et undervisningstilbud, der skal lykkes. På Magleby Skolecenter kommer du i en lille klasse med flere lærere.

Læs mere

INTERN SKOLE I YDERZONEN YOGA I PAUSEN FOLKETINGSBESØG VINTERKONCERT

INTERN SKOLE I YDERZONEN YOGA I PAUSEN FOLKETINGSBESØG VINTERKONCERT F E B R U A R 2 0 1 8 MAGLEBY SKOLECENTER 58 16 10 10 INTERN SKOLE I YDERZONEN ms@magleby.dk YOGA I PAUSEN FOLKETINGSBESØG VINTERKONCERT 2018 www.facebook.com/maglebyskole www.magleby.dk BESØG I YDERZONEN

Læs mere

10. KLASSE Tårnby Kommune US10 2015-2016

10. KLASSE Tårnby Kommune US10 2015-2016 10. KLASSE Tårnby Kommune 2015-2016 forord Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske. Hvis du overvejer 10. klasse, bør du læse brochuren grundigt

Læs mere

NYHEDSBREV. November 2016

NYHEDSBREV. November 2016 NYHEDSBREV November 2016 Intern Skole på rejse til Berlin, Prag og Østrig STU på studierejse til Slovenien og Bornholm Ny basketballbane åbnet Invitation til Vinterkoncert 2017 MAGLEBY SKOLECENTER www

Læs mere

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE Fra august 2012 etablerer vi linjeskole på Grønnevang Skole. Muligheden for faglig fordybelse indenfor enkelte emner styrkes, og vi skaber større faglig sammenhængskraft

Læs mere

JANUAR. Sundhed kost og motorik uge. 27 Personalemøde 28 29 30 31. Husk i denne måned

JANUAR. Sundhed kost og motorik uge. 27 Personalemøde 28 29 30 31. Husk i denne måned 1 1 1 1 JANUAR Sundhed kost og motorik uge Personalemøde 0 1 Bente S. fremlægger onsdag den januar hvad der skal ske i uge Tanja fremlægger onsdag den. januar hvad der skal ske i uge Jane og Jytte. Hvad

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Engage LEARN. reflect

Engage LEARN. reflect Engage LEARN reflect Undervisning i verdensklasse På Esbjerg International School er vi stolte over at kunne byde på undervisning i international topklasse til elever i alderen 3 til 17 år. Uanset hvilket

Læs mere