Nyt om den offentlige vurdering og ejendomsskat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyt om den offentlige vurdering og ejendomsskat"

Transkript

1 - 1 Nyt om den offentlige vurdering og ejendomsskat Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Midt i november indgik blå blok sammen med Socialdemokratiet og Radikale Venstre en aftale om et nyt vurderingssystem. Regeringen fremsatte herefter d. 22. november 2016 et lovforslag, der bl.a. skal udmønte den del af aftalen, der drejer sig om forlængelse af de eksisterende vurderinger. Med lovforslaget etableres en standby-situation, indtil det ny vurderingssystem tages i anvendelse. Med et yderligere lovforslag fra 14. december 2016 er det tanken at fastfryse grundskylden til det hidtidige niveau for alle ejendomme i Der er tale om komplicerede regler, som hermed søges gjort tilgængelige. Sammenbruddet af det eksisterende vurderingssystem og etableringen af et nyt vurderingssystem har nu strakt sig over nogle år. Udformningen af det nye system har været præget af udfordringer, og samtidig martres Skat fortsat af de problemer, som det gamle system forårsagede. Senest har overførslen af tusindvis af vurderingssager til Vurderingsankenævnene givet anledning til debat og indædt kritik fra visse sider, herunder nok særligt fra rådgivere, der har baseret deres forretning på omkostningsgodtgørelse ved klager i disse sager.

2 - 2 Med aftalen mellem forligspartierne fra november 2016 om et nyt vurderingssystem er en milepæl rundet. Aftalen fastsætter rammerne for det fremtidige vurderingssystem. Systemet skal anvendes første gang ved vurdering af ejerboliger i 2018 og ved vurdering af andre ejendomme, herunder erhvervsejendomme, almennyttige boligejendomme og andelsboligforeninger, i I. Lovforslag af 22. november 2016 om videreførelse af vurderinger Det aktuelle lovforslag af 22. november 2016 vedrører særligt forhold i perioden frem til 2018 henholdsvis 2019 og forventes vedtaget den 10. januar Formålet med forslaget er at gennemføre de lovændringer, som er nødvendige for at sikre, at der fortsat foreligger vurderinger, der kan danne grundlag for beskatningen af fast ejendom. Videreførelse af den eksisterende vurdering Med lovforslaget er det for det første tanken at videreføre de nugældende vurderinger som grundlag for opgørelse af ejendomsværdiskat og kommunal ejendomsskat. Det betyder, at 2011-vurderingen for ejerboliger og 2012-vurderingen for erhvervsejendomme m.v. videreføres i yderligere ét år frem til henholdsvis 2018 og Vurderingerne vil efter lovforslaget blive videreført uændret, og dermed altså med de rabatter (nedslag) ved vurderingen, der sidenhen er vedtaget for vurderingen af boliger. Ejerboliger For ejerboliger betyder det, at 2011-vurderingen bliver til 2017-vurderingen, og at denne vurdering skal gælde, indtil der bliver foretaget vurderinger med det nye vurderingssystem i 2018.

3 - 3 Er der for en ejerbolig fastsat en vurdering, som er senere end 2011-vurderingen, er det denne senere vurdering, der videreføres som 2017-vurderingen. Eksempelvis kan nævnes den situation, at der i 2013 er opført en bolig på en hidtil ubebygget grund, eller at der er foretaget en tilbygning til boligen. Her er det altså den ændrede vurdering af ejendommen, der videreføres. Om klagemuligheder se nedenfor. De videreførte vurderinger skal betragtes som en almindelig vurdering foretaget pr. 1. oktober Fra 2018 skal ejerboliger vurderes i lige år i modsætning til de gældende regler, hvor ejerboliger vurderes i ulige år. Der skal således efter lovforslaget foretages nye, almindelige vurderinger af ejerboliger i 2018 ved anvendelse af det nye vurderingssystem og herefter hvert andet år, dvs. igen i 2020 etc. Erhvervsejendomme For erhvervsejendomme vil den nuværende vurdering på lignende vis blive videreført, dvs. at 2012-vurderingen videreføres, således at 2012-vurderingen også bliver en vurdering. Er der foretaget en senere vurdering end 2012-vurderingen, f.eks. efter opførelse af en erhvervsejendom på en ubebygget grund, er det denne senere vurdering, der skal videreføres til en 2018-vurdering. Om klagemuligheder se nedenfor. Efter lovforslaget skal erhvervsejendomme, der i dag vurderes i lige år, fra 2019 vurderes i ulige år, og fra 2019 ved anvendelse af det nye vurderingssystem. Klagemuligheder Adgangen til at klage over en vurdering er undervejs i processen omkring tilvejebringelsen af det nye vurderingssystem blevet suspenderet.

4 - 4 Med det foreliggende lovforslag foreslås en yderligere udskydelse af det tidspunkt, hvor der kan indgives en klage. Formålet at sikre, at det nye vurderingssystem vil kunne anvendes ved en klagesagsbehandling over vurderinger fra tiden før det nye vurderingssystem er indført. I lovforslaget foreslås på den baggrund, at de almindelige vurderinger af ejerboliger pr. 1. oktober 2013, pr. 1. oktober 2015 og pr. 1. oktober som er en videreførelse af vurderingen pr. 1. oktober vil kunne påklages inden for samme tidsrum, som den vurdering, der skal foretages pr. 1. oktober dvs. i foråret Tilsvarende foreslås det, at de almindelige vurderinger af erhvervsejendomme m.v. pr. 1. oktober 2014, pr. 1. oktober 2016 og pr. 1. oktober som er en videreførelse af 2012-vurderingen - vil kunne påklages inden for samme tidsrum, som den vurdering, der skal foretages pr. 1. oktober dvs. i foråret Klager over de videreførte vurderinger, der som nævnt vil kunne indgives i 2019 henholdsvis 2020, vil ifølge lovforslaget blive undergivet samme tilbundsgående sagsbehandling, som foretages i forbindelse med klager over andre vurderinger og da på baggrund af prisforholdene i vurderingsåret. Klage over omvurderinger De nye regler berører ikke de allerede gældende regler om adgang til at klage over de konkrete vurderinger, som Skat løbende foretager, f.eks. i forbindelse med omvurdering af en ejendom, hvor der er opført et byggeri på en hidtil ubebygget grund. Her vil det fortsat være muligt at klage inden for de normale tidsfrister for klager over ejendomsvurderinger. Med denne klageadgang ligestilles de boligejere, hvis vurdering beror på en senere omvurdering, med de boligejere, hvis ejendomme senest er blevet vurderet ved den almindelige vurdering i 2011 (ejerboliger) eller 2012 (erhvervsejendomme m.v.). Det var således i sin tid muligt at klage over 2011-vurderingen af ejerboliger, ligesom det har været muligt at klage over 2012-vurderingen af erhvervsejendomme m.v.

5 - 5 Ændret vurdering til fordel for borgeren Uanset at skatteydernes klageadgang vedrørende de videreførte vurderinger er suspenderet for at sikre, at eventuelle klager kan behandles efter det nye vurderingssystem, har Skat mulighed for på eget initiativ at ændre og 2012-vurderingerne og senere vurderinger (videreførte vurderinger), hvis ændringen vel at mærke er til fordel for skatteyderen. Formålet er at sikre, at Skat har mulighed for at rette fejl, som Skat bliver opmærksom på, eller som Skat bliver gjort opmærksom på. Det bemærkes, at, at der ikke er tale om en klageadgang for skatteyderne. Men en borgers henvendelse til Skat kan i sagens natur føre til, at Skat herefter beslutter at se nærmere på sagen. Hidtil har det været en yderligere forudsætning for Skat for at foretage en sådan ændring, at ændringen var til fordel for borgeren i form af en nedsættelse af vurderingen. Men med det foreliggende lovforslag foreslås den sidstnævnte begrænsning fjernet, således at Skat fremover også skal kunne foretage en ændring, hvis ændringen er til fordel for borgeren i form af en nedsættelse af beskatningen, selv om vurderingen ikke nedsættes. Som eksempel nævnes i lovforslaget det tilfælde, at en ejendom ved vurderingen er kategoriseret som en bolig, men burde have været kategoriseret som en landbrugsejendom. Som følge af de særlige regler, der gælder for vurdering og beskatning af landbrugsejendomme, har det skattemæssig betydning for ejeren, at kategoriseringen er korrekt, selv om vurderingen af ejendommen er uændret. Med den foreslåede ændring vil Skat fremadrettet kunne ændre kategoriseringen tilbage i tid. Fremrykket beskatningsgrundlag for grundskyld og dækningsafgift Den offentlige vurdering af ejendomme anvendes bl.a. til og i første række som grundlag for opgørelse af ejendomsværdiskat samt kommunale ejendomsskatter (grundskyld og dækningsafgift). Ved beregningen af grundskyld og dækningsafgift anvendes vurderingen fra og med det andet kalenderår efter vurderingsåret. Det betyder, at der er en forskydning på 2 år mellem vurderingen og det tidspunkt, hvor vurderingen får betydning for grundskylden og dækningsafgiften. Med denne tidsmæssige forskydning har kommunerne kendskab til

6 - 6 det kommunale ejendomsbeskatningsgrundlag allerede ved kommunernes budgetlægning, herunder fastsættelse af grundskyldspromillen. Med lovforslaget er det tanken at fremrykke beskatningsgrundlaget fra 2019, således at den nuværende forskydning mellem vurderingsåret og beskatningsåret for grundskyld og dækningsafgift reduceres fra 2 til 1 år. II. Lovforslag af 14. december 2016 om fastfrysning af grundskyld Med et senere lovforslag af 14. december 2016 er det tanken at fastfryse grundskylden til det hidtidige niveau for alle ejendomme i I forbindelse med finanslovsaftalen for 2016 blev den afgiftspligtige grundværdi for ejerboliger fastfrosset fra 2015 til Aftalen og det senere lovforslag herom fra december 2015 betød, at boligejere som udgangspunkt skulle betale samme beløb i grundskyld i 2016, som de gjorde i Formålet med det nu fremsatte lovforslag, der er en opfølgning på finanslovsaftalen for 2017, er at fastfryse grundskylden ikke blot for boligejere, men for alle landets ejendomme - i Det betyder, at alle ejendomsejere som udgangspunkt i kroner og øre skal betale det samme eller mindre i 2017 end i Der gælder dog den undtagelse til ovennævnte udgangspunkt, at hvis der sker væsentlige ændringer i ejendommens forhold, eller den pågældende kommune beslutter at forhøje grundskyldspromillen, kan det dog betyde, at skattebetalingen samlet set stiger. Ifølge det nu foreliggende lovforslag har ingen kommuner truffet beslutning om at hæve grundskyldspromillen i 2017, og fire kommuner har besluttet at nedsætte grundskyldspromillen i 2017.

7 - 7 Fastfrysningen kan af tidsmæssige årsager ikke nå at blive indregnet i betalingen af grundskyldens første rate i 2017, men vil i stedet blive modregnet i forbindelse med opkrævningen af ejendomsskat i 2. halvår Afslutningsvis bemærkes, at de foreslåede regler ikke har betydning for betaling af dækningsafgift. o

8 - 8 II. SPØRGSMÅL FRA LÆSERE Spørgsmål 1950 Arbejdsgiverbetalte kurser Hej Tommy Min chef har bevilliget et 1-uges kursus til en kollega og jeg i Rom i maj Da vi begge har haft rigtig meget overtid i 2016, kan vi tage vores ægtefæller med - ikke på kurset, men på rejsen. Rejsen og hotelopholdet for vores ægtefæller betales altså af virksomheden. Min kollegas og mit spørgsmål er, om det er noget, som vi skal beskattes af? V.h. Kollegaerne Svar Jeg forstår Deres brev således, at De spørger til, om det giver anledning til skattemæssige konsekvenser, at Deres og Deres kollegas ægtefælle deltager i rejsen til Rom. Indledningsvist bemærkes, at Deres arbejdsgivers betaling af Deres og Deres kollegas kursus i Rom, herunder indkvarteringsomkostninger m.v., som udgangspunkt ikke har skattemæssige konsekvenser for Dem, hvis der er tale om et erhvervsrelateret kursus, jf. nærmere nedenfor. En medarbejder skal efter loven ikke svare skat af medarbejderens fordel ved en arbejdsgivers betaling af udgifter i forbindelse med uddannelser og kurser, når ydelserne modtages fra arbejdsgiveren som led i ansættelsesforholdet. Der sondres herunder ikke mellem, om der er tale om grund-/videreuddannelse, eller om der er tale om efteruddannelse.

9 - 9 Men der er efter loven en betingelse for skattefrihed, at arbejdsgiverens betaling vedrører en af følgende ydelser: 1) Skole- eller deltagerbetaling. 2) Ydelser til dækning af bog- og materialeudgifter, som er relevante for uddannelsen eller kurset. 3) Godtgørelser til dækning af udgifter til logi, kost og småfornødenheder inden for visse rammer 4) Befordringsgodtgørelse indenfor visse rammer Endvidere er det præciseret i loven, at der ikke er skattefrihed for medarbejderen, hvis uddannelsen eller kurset udelukkende har privat karakter for modtageren. I praksis har skattevæsenet anlagt det synspunkt, at det er et krav for skattefriheden for uddannelsen/kurset, at der er et erhvervsmæssigt sigte for modtageren. I Skat s vejledning er synspunktet uddybet derhen, at det er tilstrækkeligt, at uddannelsen eller kurset har en vis erhvervsrelevans for modtageren, og videre, at det ikke er en betingelse, at uddannelsen eller kurset har relevans for arbejdet hos arbejdsgiveren. Men hvis der er tale om rent hobby-/fritidsbetonede uddannelser eller kurser, skal medarbejderen beskattes. Skat har støtte for disse synspunkter i lovforslaget fra 1999 vedrørende reglerne herom. Som allerede nævnt har Deres arbejdsgivers betaling af Deres og Deres kollegas kursus i Rom, herunder indkvarteringsomkostninger m.v., som udgangspunkt ikke skattemæssige konsekvenser for Dem, hvis der er tale om et erhvervsrelateret kursus. Vedrørende arbejdsgiverens betaling af udgifter i forbindelse med ægtefæller eller andre nærtståendes deltagelse i rejsen stiller sagen sig anderledes. Deltager medarbejderens ægtefælle i medarbejderens rejse, er der som det meget klare udgangspunkt tale om, at arbejdsgiveren afholder en privat udgift for medarbejderen.

10 - 10 Medarbejderen skal derfor beskattes af denne betaling som et løntillæg og dermed med op til højeste marginale beskatning. Svaret på Deres spørgsmål er derfor, at De og Deres kollega under de ovenfor anførte forudsætninger skal beskattes af den del af udgifterne vedrørende rejsen til Rom, som vedrører Deres respektive ægtefæller. Advokat

Ejendomsvurderingerne

Ejendomsvurderingerne - 1 Ejendomsvurderingerne 2015 2017 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i december 2014 særregler om den offentlige vurdering for landets faste ejendomme i 2015 2017. Med

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme (Vurderingerne i årene 2015 og 2016)

Forslag til Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme (Vurderingerne i årene 2015 og 2016) Skatteministeriet J. nr. 14-4860750 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme (Vurderingerne i årene 2015 og 2016) 1 I lov om vurdering af landets faste ejendomme,

Læs mere

Fremsat den 19. november 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag. til. (Vurderingerne i årene 2015 og 2016)

Fremsat den 19. november 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag. til. (Vurderingerne i årene 2015 og 2016) Lovforslag nr. L 76 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. november 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag til Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme (Vurderingerne i

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13 Skatteudvalget 2013-14 L 80 Bilag 4 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 4. december 2013 Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Læs mere

Jeg har fået stillet tre spørgsmål vedrørende udskydelsen af. af hinanden, og jeg vil derfor svare på dem samlet.

Jeg har fået stillet tre spørgsmål vedrørende udskydelsen af. af hinanden, og jeg vil derfor svare på dem samlet. Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 389 Offentligt 18. april 2016 J.nr. 16-0162820 ICE, Jura og Stab EJ Samrådsspørgsmål P, Q og R - Tale til besvarelse af spørgsmål P, Q og R

Læs mere

01 Grundlaget for betaling af ejendomsskatter

01 Grundlaget for betaling af ejendomsskatter 01 Grundlaget for betaling af ejendomsskatter I Danmark betales der 3 forskellige slags ejendomsskatter 100% 100% 100% Ejendomsværdiskat Aktuel ejendomsværdi Ejendomsværdien 2001 + 5 % Ejendomsværdien

Læs mere

Skatteudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 104 Bilag 1 Offentligt 19. januar 2017 J.nr. 16-1729722 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Tillid til ejendomsvurderingerne. Udspil til en model for de offentlige ejendomsvurderinger

Tillid til ejendomsvurderingerne. Udspil til en model for de offentlige ejendomsvurderinger Tillid til ejendomsvurderingerne Udspil til en model for de offentlige ejendomsvurderinger Oktober 2013 Tillid til ejendomsvurderingerne Udspil til en model for de offentlige ejendomsvurderinger Oktober

Læs mere

Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. - 1 Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et nyt lovforslag om skattefritagelse ved kystnedbrydning er der tanken at give vel især

Læs mere

Retssikkerhedsmæssige knaster i egeringens lovforslag til genoprettelse af fejlbehæftede ejendomsvurderinger

Retssikkerhedsmæssige knaster i egeringens lovforslag til genoprettelse af fejlbehæftede ejendomsvurderinger Retssikkerhedsmæssige knaster i egeringens lovforslag til genoprettelse af fejlbehæftede ejendomsvurderinger Regeringen har fremsat et nyt lovforslag - forslag til lov om ændring af lov om vurdering af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme, lov om kommunal ejendomsskat og lov om finansiel virksomhed

Forslag. Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme, lov om kommunal ejendomsskat og lov om finansiel virksomhed Lovforslag nr. L 92 Folketinget 2016-17 Fremsat den 22. november 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme, lov om kommunal

Læs mere

Hjælp efter afslag på omvurdering

Hjælp efter afslag på omvurdering Hjælp efter afslag på omvurdering Et par mente, at ejendoms- og ejendomsværdiskatten burde nedsættes på deres ejendom, fordi kystnedbrydning havde gjort ejendommen ubeboelig. De klagede derfor til ombudsmanden

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Klik og vælg dato J.nr. 16-0315436 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til Lov om ændring af lov om vurdering

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Forslag til Lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love

Skatteministeriet J.nr Forslag til Lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love Skatteministeriet J.nr. 2018-1147 Forslag til Lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love (Videreførelse af vurderingerne, ændring af vurderingsterminen, udskydelse af fremrykning

Læs mere

Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen

Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen - 1 Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen fremsatte i denne uge et lovforslag, der skal imødegå utilsigtet udnyttelse af virksomhedsskatteordningen.

Læs mere

Skatteudvalget L 212 Bilag 9 Offentligt

Skatteudvalget L 212 Bilag 9 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 212 Bilag 9 Offentligt 23. maj 2017 J.nr. 2017-1440 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 212 - Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om kommunal ejendomsskat,

Læs mere

Tabel 1.1 Samlede skatteindtægter i budget 2017 samt budgetforslag 2018 til 2021

Tabel 1.1 Samlede skatteindtægter i budget 2017 samt budgetforslag 2018 til 2021 Notat 27. april 2017 Sagsbeh.: mkv J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen Bilag 5 Skat 1. Opsummering Det samlede skatteskøn viser samlede mindreindtægter på 3,7 mio. kr. i 2018 stigende til 18,4

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven (Vurderingerne i 2013-2015 og tinglysningsafgift af handelsprisen)

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven (Vurderingerne i 2013-2015 og tinglysningsafgift af handelsprisen) 1 Skatteministeriet J. nr. 13-5380634 Udkast Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven (Vurderingerne i 2013-2015 og tinglysningsafgift af handelsprisen) 1 I lov om vurdering

Læs mere

Kørselsrefusioner i idrætsforeninger

Kørselsrefusioner i idrætsforeninger - 1 Kørselsrefusioner i idrætsforeninger Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En ny sag sætter fokus på beskatningen af kørselsrefusioner og andre udgiftsrefusioner, som foreninger udbetaler

Læs mere

Skærpede regler for 10-mands-projekter

Skærpede regler for 10-mands-projekter - 1 Skærpede regler for 10-mands-projekter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et lovforslag fremsat den 14. december 2016 ønsker regeringen at stoppe skattetænkning i forbindelse med de

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 61 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 61 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 61 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 16-1729722 Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven Lovforslag nr. L 74 Folketinget 2009-10 Fremsat den 18. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af personskatteloven (Kompensation for kommunale skatteforhøjelser)

Læs mere

Skatteudvalget L 96 Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget L 96 Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 96 Bilag 2 Offentligt 14. januar 2016 J.nr. 15-3135149 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende L

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner Lovforslag nr. L 104 Folketinget 2016-17 Fremsat den 14. december 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og

Læs mere

Grundskyld når SKAT udnytter huller i loven

Grundskyld når SKAT udnytter huller i loven - 1 Grundskyld når SKAT udnytter huller i loven Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I medierne har i de seneste dage været omtalt, at grundskylden stiger voldsomt, men at dette er nødvendigt

Læs mere

Skattesmæk på vej til virksomhederne

Skattesmæk på vej til virksomhederne Af seniorchefkonsulent Kathrine Lange, kala@di.dk Februar 2018 Skattesmæk på vej til virksomhederne Den store boligskatteaftale fra foråret Aftale om tryghed for boligejerne indeholder ikke megen tryghed

Læs mere

Bolig i selskabets udlejningsejendom

Bolig i selskabets udlejningsejendom - 1 Bolig i selskabets udlejningsejendom Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Hovedaktionærer, der får stillet en bolig til rådighed af selskabet, skal beskattes efter særlige, skærpede regler.

Læs mere

Skatteministeriet J. nr Udkast (1)

Skatteministeriet J. nr Udkast (1) Skatteministeriet J. nr. 15-3135149 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner (Fastfrysning af grundskyld for

Læs mere

Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste

Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste - 1 Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Reglerne for skattemæssig håndtering af udgifter i forbindelse med medarbejderes kørsel i arbejdsgiverens

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner Lovforslag nr. L 96 Folketinget 2015-16 Fremsat den 16. december 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat og lov om kommunal udligning og

Læs mere

Skatteudvalget L 171 Bilag 5 Offentligt

Skatteudvalget L 171 Bilag 5 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 171 Bilag 5 Offentligt 3. april 2018 J.nr. 2017-2517 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 171 - Forslag til lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter,

Læs mere

Skatteudvalget L 211 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 211 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 211 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-1440 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 211 - Forslag til Ejendomsvurderingsloven. Hermed sendes svar

Læs mere

1. udkast. Betænkning

1. udkast. Betænkning Skatteudvalget 2018-19 L 115 Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 115 Folketinget 2018-19 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2018 1. udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Seneste nyt om multimedieskatten

Seneste nyt om multimedieskatten - 1 Seneste nyt om multimedieskatten Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Kort før jul vedtog Folketinget en ændring af reglerne om multimedieskat, som reducerer multimedieskatten for ægtefæller,

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT samt SKM SKAT

Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT samt SKM SKAT - 1 Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT 2014-15 samt SKM2014.816.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattemyndighederne har

Læs mere

Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille uden for betænkningen til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag.

Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille uden for betænkningen til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag. Skatteudvalget 2018-19 L 115 Bilag 8 Offentligt 17. december 2018 J.nr. 2018-1147 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 115 - Forslag til lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige

Læs mere

Ny problemer for den offentlige vurdering

Ny problemer for den offentlige vurdering - 1 06.13.2014-06 (20140208) Off. vurd. Ny problemer for den offentlige vurdering Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den offentlige vurdering har lidt et nyt nederlag med en dom af 20/11 2013

Læs mere

Andelsboligforeninger Hvordan anvendes overskydende ejendomsskat

Andelsboligforeninger Hvordan anvendes overskydende ejendomsskat - 1 Andelsboligforeninger Hvordan anvendes overskydende ejendomsskat Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mange andelsboligforeninger har klaget over ejendomsvurderingen og opnået at få tilbagebetalt

Læs mere

Regeringens udspil til boligbeskatning

Regeringens udspil til boligbeskatning - 1 Regeringens udspil til boligbeskatning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge lancerede regeringen et udspil til den fremtidige boligbeskatning i Danmark. Skattestigninger er ikke

Læs mere

Provenu fra ejendomsbeskatning

Provenu fra ejendomsbeskatning Tillid til ejendomsvurderingerne Provenu fra ejendomsbeskatning Staten har årligt indtægter fra ejendomsbeskatningen fra henholdsvis grund-skyld, dækningsafgift og ejendomsværdiskat. Ejendomsbeskatningen

Læs mere

Skatteudvalget L 76 Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget L 76 Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 76 Bilag 2 Offentligt 28. november 2014 J.nr. 14-4860750 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Forældrekøb lejeindtægt udgifter

Forældrekøb lejeindtægt udgifter - 1 Forældrekøb lejeindtægt udgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er blevet udbredt de senere år. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

Grundforbedringsfradrag snart en saga

Grundforbedringsfradrag snart en saga - 1 Grundforbedringsfradrag snart en saga Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen har de seneste uger fremsat en række lovforslag til gennemførelse af sommerens skattereform. Blandt disse

Læs mere

Tabel 1.1 Samlede skatteindtægter i Budget 2017 samt budgetforslag 2018 til 2021

Tabel 1.1 Samlede skatteindtægter i Budget 2017 samt budgetforslag 2018 til 2021 Notat 10. juli 2017 Sagsbeh.: mkv J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen Bilag 5 Skat 1. Opsummering Det samlede skatteskøn viser mindreindtægter på 109,0 mio. kr. i 2018 som bliver til merindtægter

Læs mere

Manglende hjemmel til bindende svar

Manglende hjemmel til bindende svar FOB 2019-1 Manglende hjemmel til bindende svar Resumé En andelsboligforening udbetalte 360.000 kr. til sine andelshavere og anmodede efterfølgende SKAT om bindende svar om den skattemæssige virkning for

Læs mere

2018/1 BTL 115 (Gældende) Udskriftsdato: 4. maj Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 13. december Betænkning. over

2018/1 BTL 115 (Gældende) Udskriftsdato: 4. maj Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 13. december Betænkning. over 2018/1 BTL 115 (Gældende) Udskriftsdato: 4. maj 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 13. december 2018 Betænkning over Forslag til lov om ændring af ejendomsvurderingsloven

Læs mere

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Til: Økonomiudvalget Fra: Budget- og Analyseafdelingen BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Indledning I dette notat vil der blive gjort rede for budgettering af Furesø Kommunes skatteindtægter. 19.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat 2015/1 LSF 17 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-2263705 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag

Læs mere

Ejendomsværdiskat ved samlivsophævelse. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.

Ejendomsværdiskat ved samlivsophævelse. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v. - 1 Ejendomsværdiskat ved samlivsophævelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Efter ejendomsværdiskatteloven skal en boligejer betale ejendomsværdiskat af enhver helårsbolig, sommerhus m.v.,

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Omkostningsgodtgørelse udgifter til sagkyndig bistand ydet efter, at der er truffet afgørelse i klageinstansen Højesterets dom af 10/10 2013, jf. nr. 350/2011, jf. tidligere SKM2011.827.ØLR Af advokat

Læs mere

Genoptagelse en direkte følge af en skatteansættelse for et andet indkomstår skatteforvaltningslovens 27, stk. 1, nr. 2 SKM

Genoptagelse en direkte følge af en skatteansættelse for et andet indkomstår skatteforvaltningslovens 27, stk. 1, nr. 2 SKM -1 - Genoptagelse en direkte følge af en skatteansættelse for et andet indkomstår skatteforvaltningslovens 27, stk. 1, nr. 2 SKM2010.306.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Århus

Læs mere

Det bliver nemmere at være sommerhusejer også skattemæssigt.

Det bliver nemmere at være sommerhusejer også skattemæssigt. - 1 Det bliver nemmere at være sommerhusejer også skattemæssigt. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Et flertal i Folketinget er parat til at give pensionister mulighed for at benytte et sommerhus

Læs mere

Tabel 1.1 Samlede skatteindtægter i Budget 2018 samt budgetforslag 2019 til 2022

Tabel 1.1 Samlede skatteindtægter i Budget 2018 samt budgetforslag 2019 til 2022 Notat 07-08-2018 J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen Bilag 5 Skat 1. Opsummering Det samlede skatteskøn viser merindtægter på 2 mio. kr. i 2019 faldende til mindreindtægter på 267 mio. kr. i 2022,

Læs mere

SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT

SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT Side 1/5 Selskaber og frivillig aconto skat Side 1 Skat i Finanslovsaftalen for 2016 Side 2 SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT SKAT giver nu selskaber mulighed for at indbetale en 3. rate aconto skat til

Læs mere

2013/1 LSF 80 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar Fremsat den 20. november 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag.

2013/1 LSF 80 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar Fremsat den 20. november 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag. 2013/1 LSF 80 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 13-5380634 Fremsat den 20. november 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag

Læs mere

Forbedring af ejendomsvurderingen. Resultater og anbefalinger fra regeringens eksterne ekspertudvalg, september 2014

Forbedring af ejendomsvurderingen. Resultater og anbefalinger fra regeringens eksterne ekspertudvalg, september 2014 Forbedring af ejendomsvurderingen Resultater og anbefalinger fra regeringens eksterne ekspertudvalg, september 2014 Velkomst og introduktion 2 Peter Engberg Jensen Tidligere koncernchef i Nykredit Lise

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme og tinglysningsafgiftsloven. Lovforslag nr. L 80 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme og tinglysningsafgiftsloven. Lovforslag nr. L 80 Folketinget Lovforslag nr. L 80 Folketinget 2013-14 Fremsat den 20. november 2013 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag til Lov om ændring af lov om vurdering af landets faste ejendomme og tinglysningsafgiftsloven

Læs mere

Brugte anparter praksisændring SKM SKAT.

Brugte anparter praksisændring SKM SKAT. 1 Brugte anparter praksisændring SKM2009.261.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT s styresignal af 14/4 2009, jf. SKM2009.261.SKAT, efterlader uløste spørgsmål i henseende til beskatningen

Læs mere

Endvidere oversender jeg pressemeddelelse vedr. L 65, der er udsendt i dag.

Endvidere oversender jeg pressemeddelelse vedr. L 65, der er udsendt i dag. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Folketingets Kommunaludvalg Dato: 2. december 2010 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: DEPPHO Sags nr.: 1005128

Læs mere

Fraflytningsbeskatning (Exitskat) af erhvervsdrivende

Fraflytningsbeskatning (Exitskat) af erhvervsdrivende - 1 Fraflytningsbeskatning (Exitskat) af erhvervsdrivende Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i februar 2015 nye regler om exitbeskatning, dvs. beskatning af erhvervsdrivende,

Læs mere

Skal der betales ejendomsskat her i Danmark af et hus, vi har købt i Thailand?

Skal der betales ejendomsskat her i Danmark af et hus, vi har købt i Thailand? - 1 Skal der betales ejendomsskat her i Danmark af et hus, vi har købt i Thailand? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vi har købt hus i Thailand, og vi har fået at vide, at der skal betales

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 7. februar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 7. februar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 7. februar 2017 Sag 55/2016 (2. afdeling) A (advokat Eduardo Vistisen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat

Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 171 Offentligt Notat 13. marts 2019 J.nr. 18-1908913 Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat og / eller grundskyld Sammenfatning af sagen

Læs mere

Udlejning af bolig til forældre efter lempelige skatteregler

Udlejning af bolig til forældre efter lempelige skatteregler - 1 Udlejning af bolig til forældre efter lempelige skatteregler Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Stiller et barn en bolig til rådighed for sine forældre, kan barnet vælge at lade sig beskatte

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love. Lovforslag nr. L 115 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love. Lovforslag nr. L 115 Folketinget Lovforslag nr. L 115 Folketinget 2018-19 Fremsat den 20. november 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love (Videreførelse

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. 1 Omkostningsgodtgørelse sagkyndig udtalelse om hvorvidt påklage af 1. instans-afgørelse til Landsskatteretten skulle ske - ingen adgang til omkostningsgodtgørelse SKM2008.669LSR Af advokat (L) og advokat

Læs mere

NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2008. Er lejer forpligtet til at betale husleje i istandsættelsesperioden?... 1 Offentlig vurdering af erhvervsejendomme...

NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2008. Er lejer forpligtet til at betale husleje i istandsættelsesperioden?... 1 Offentlig vurdering af erhvervsejendomme... NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2008 ERHVERVSEJENDOMME Er lejer forpligtet til at betale husleje i istandsættelsesperioden?... 1 Offentlig vurdering af erhvervsejendomme... 4 Er lejer forpligtet til at betale

Læs mere

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse - 1 Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Krisen på boligmarkedet har medført, at fraskilte par efter skilsmisse

Læs mere

Ejendomsvurderinger Fejl i grundlaget for vurderingen

Ejendomsvurderinger Fejl i grundlaget for vurderingen - 1 Ejendomsvurderinger Fejl i grundlaget for vurderingen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med en lovændring i 2012 blev reglerne om genoptagelse af ejendomsvurderinger væsentligt skærpet.

Læs mere

Forlænget ansættelsesfrist for SKAT for hovedaktionærer og selskaber

Forlænget ansættelsesfrist for SKAT for hovedaktionærer og selskaber - 1 Forlænget ansættelsesfrist for SKAT for hovedaktionærer og selskaber Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har særligt lange frister for at gennemgå og ændre beskatningen af transaktioner

Læs mere

Afgjort den 7. juni Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018.

Afgjort den 7. juni Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018. Aktstykke nr. 72 Folketinget 2018-19 Afgjort den 7. juni 2018 Tidligere fortroligt aktstykke V af 7. juni 2018. Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 20. december 2018. 72 Skatteministeriet.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 53, endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 53, endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 53, endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København

Læs mere

Gaver og afgifter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Gaver og afgifter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Gaver og afgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Der kommer med jævne mellemrum spørgsmål om de skatte- og afgiftsmæssige konsekvenser ved gaver til børn. Der er på dette område flere

Læs mere

Beskatning af aktionærlån

Beskatning af aktionærlån - 1 Beskatning af aktionærlån Hvornår foreligger der en sædvanlig forretningsmæssig disposition? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog sidste efterår skærpede beskatningsregler

Læs mere

Skat af børns lommepenge

Skat af børns lommepenge - 1 Skat af børns lommepenge Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En udmelding fra SKAT om beskatning af børns lommepenge gav i sidste uge anledning til et mindre politisk stormvejr. Flere politikere

Læs mere

Nye regler for beskatning af aktieavance

Nye regler for beskatning af aktieavance Nye regler for beskatning af aktieavance Tommy V. Christiansen advokat (H) Folketinget vedtog den 16. december 2005 nye regler for beskatning af fortjenester og tab på aktier. Reglerne trådte i kraft den

Læs mere

Når den fraskilte far, der bor i udlandet, betaler for børnenes skolegang på en privatskole, skal dette beskattes

Når den fraskilte far, der bor i udlandet, betaler for børnenes skolegang på en privatskole, skal dette beskattes - 1 Når den fraskilte far, der bor i udlandet, betaler for børnenes skolegang på en privatskole, skal dette beskattes Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mit spørgsmål er af skattemæssigt karakter:

Læs mere

Høringssvar på ændring af vurderingsloven med følgelove

Høringssvar på ændring af vurderingsloven med følgelove Skatteministeriet Att. Stine Kvist Kristiansen og Erik Jørgensen Høringssvar på ændring af vurderingsloven med følgelove KL har den 21. marts 2017 modtaget forslag til lov om ændring af ejendomsvurderingsloven

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 189 Folketinget 2014-15 Fremsat den 22. april 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Fritagelse for grundskyld

Læs mere

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 115 Folketinget

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 115 Folketinget Til lovforslag nr. L 115 Folketinget 2018-19 Ændringsforslag stillet den 17. december 2018 uden for betænkningen Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af ejendomsvurderingsloven

Læs mere

Nye skatteregler for medarbejderaktier

Nye skatteregler for medarbejderaktier - 1 - Nye skatteregler for medarbejderaktier Som et led i Finanslovsaftalen for 2012 er der fastsat skærpede regler om beskatningen af medarbejderaktier. Stramningen omfatter både de generelle ordninger

Læs mere

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender - 1 Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Reglerne om personers fradragsret for tab på fordringer har i en årrække været uklare. Siden 2010 har

Læs mere

Parcelhusreglen salg efter erhvervsmæssig anvendelse SKM LSR, jf. tidligere TfS 2012, 779 SR

Parcelhusreglen salg efter erhvervsmæssig anvendelse SKM LSR, jf. tidligere TfS 2012, 779 SR - 1 Parcelhusreglen salg efter erhvervsmæssig anvendelse SKM2014.858.LSR, jf. tidligere TfS 2012, 779 SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ved en kendelse af 24/10 2014 fandt Landsskatteretten,

Læs mere

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 - 1 SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har i denne uge offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2015. I planen

Læs mere

Salg af det udenlandske sommerhus

Salg af det udenlandske sommerhus - 1 Salg af det udenlandske sommerhus Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Et lukrativt salg af en fritidsbolig i England blev for nylig til en økonomisk gyser for den danske ejer. Ejeren blev

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 75 Svar på Spørgsmål 15 Offentligt J.nr. 2010-311-0057 Dato: 15. december 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 75 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/ , jr. nr

Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/ , jr. nr - 1 Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/11 2013, jr. nr. 12-0192110 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten har ved en

Læs mere

Udlandsdanskere og pensionistreglen om sommerhuse

Udlandsdanskere og pensionistreglen om sommerhuse - 1 Udlandsdanskere og pensionistreglen om sommerhuse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med virkning fra 15. juni 2017 har pensionister ret til at anvende sommerhuse i Danmark som helårsbolig

Læs mere

Indefrosne ejendomsskatter nu også for udlandsdanskere

Indefrosne ejendomsskatter nu også for udlandsdanskere - 1 Indefrosne ejendomsskatter nu også for udlandsdanskere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Danske pensionister har mulighed for at få indefrosset ejendomsskatter for bolig og sommerhus i

Læs mere

Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 3. behandlingen af ovennævnte

Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 3. behandlingen af ovennævnte Skatteudvalget 2018-19 L 115 Bilag 10 Offentligt 19. december 2018 J.nr. 2018-1147 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 115 - Forslag til lov om ændring af ejendomsvurderingsloven og forskellige

Læs mere

Skatteministeriet J. nr Udkast 21. marts 2017

Skatteministeriet J. nr Udkast 21. marts 2017 Skatteministeriet J. nr. 2017-1440 Udkast 21. marts 2017 Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om kommunal ejendomsskat, ejendomsværdiskatteloven og forskellige andre love (Ny vurderingsankenævnsstruktur,

Læs mere

Kommunale dækningsafgifter stiger mere end skattestoppet

Kommunale dækningsafgifter stiger mere end skattestoppet Kommunale dækningsafgifter stiger mere end skattestoppet tillader Sammenfatning Gennem de seneste år er der for den kommunale dækningsafgift opkrævet mere i forhold til udviklingen i beskatningsgrundlaget.

Læs mere

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værelsesudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mangel på studieboliger trækker næsten altid overskrifter ved studiestart. Mange studerende skal i løbet af få uger mobilisere en bolig

Læs mere

Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset

Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset 1 Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Gennem de seneste mange år har det været muligt at sælge en ejerbolig skattefrit, hvis ejendommen har

Læs mere

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209. - 1 06.11.2014-33 Klage over bindende svar nye oplysninger 20140812 TC/BD Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Læs mere

Julen er hjerternes og gavernes - og undertiden SKAT s fest

Julen er hjerternes og gavernes - og undertiden SKAT s fest - 1 Julen er hjerternes og gavernes - og undertiden SKAT s fest Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Julen er hjerternes og gavernes fest. Med store gaver kan det også blive til skattevæsenets

Læs mere

Kursgevinster på blåstemplede fordringer.

Kursgevinster på blåstemplede fordringer. - 1 Kursgevinster på blåstemplede fordringer. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeren fremsatte den 27. januar 2010 et nyt lovforslag om beskatning af kursgevinster på blåstemplede

Læs mere

Skat 2013. Ejendomsvurdering Øget fokus lønner sig

Skat 2013. Ejendomsvurdering Øget fokus lønner sig Skat 2013 Ejendomsvurdering Øget fokus lønner sig Hold øje med ejendomsvurderingen og ejendomsskatterne det lønner sig. Vi har i de senere år oplevet fald i ejendomspriserne, hvilket også bliver afspejlet

Læs mere

Skatteministeriet J.nr

Skatteministeriet J.nr Skatteministeriet J.nr. 2017-2517 Forslag til Lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter, ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love (Lån til betaling af stigninger i grundskylden

Læs mere

Kunstige insolvente dødsboer en ny skattemodel?

Kunstige insolvente dødsboer en ny skattemodel? - 1 Kunstige insolvente dødsboer en ny skattemodel? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En afgørelse fra Landsskatteretten fra april 2015 cementerer et smuthul i dødsbobeskatningen, der kan

Læs mere