LAD LYSET BRÆNDE FOR RETFÆRDIGHED

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LAD LYSET BRÆNDE FOR RETFÆRDIGHED"

Transkript

1 Amnesty International LAD LYSET BRÆNDE FOR RETFÆRDIGHED Din arv kan sikre den næste generation

2 Amnesty International VI SKAL BEVARE DEN VERDEN, SOM VI GERNE VIL HAVE VORES BØRN TIL AT ARVE I øjeblikket er menneskerettighederne under et stigende pres. Derfor er der mere behov for Amnestys arbejde nu end nogensinde før. Det bliver ikke bedre af at kigge bort vi må være med til at gøre noget. Vi skal kæmpe for de værdier, som er vigtige for os. Vi skal stå imod de kræfter i verden, som trækker i den anden retning. Vi skal vise magthaverne, at der er nogle værdier, som vi bare ikke vil give køb på. Det særlige ved Amnesty er, at vi er en bevægelse og et fællesskab, som sammen vil gøre en forskel. DET er kernen. Det er større end os selv og det er det, som giver håb. At være en del af Amnesty betyder, at man aldrig mister håbet. Efter du har sikret dine kære, håber jeg, at du vil skrive Amnesty ind i dit testamente. Derved sikrer du, at vi kan fortsætte med at være uafhængige, og det er den største gave, fordi det er fundamentet for, at vi kan udføre vores arbejde. Med din hjælp ved jeg, vi kan gøre en forskel. Sammen kan vi sikre menneskerettighederne for den næste generation. Trine Christensen Generalsekretær Amnesty International Danmark

3 SÅDAN EFTERLADER DU EN GAVE TIL VERDEN Hamish Gregory At skrive et testamente er en af de vigtigste ting, du nogensinde vil gøre. Vigtigst af alt vil det beskytte din familie, og dem du elsker. Det sikrer, at din arv bliver fordelt, præcis sådan som du ønsker det. Og det fjerner unødig stress for dine nærmeste. Men hos Amnesty mener vi, at dit testamente kan gøre meget mere end det det kan være din arv til fremtiden. Du kan sikre, at dine værdier lever videre og lade din stemme blive hørt, længe efter du er væk. Din gave vil lade lyset brænde for menneskerettighederne Med en gave til Amnesty i dit testamente skriver du dig selv ind i historiebøgerne. Dit bidrag er med til at sikre menneskerettighederne for fremtidige generationer. At skrive et testamente er måske en af de vigtigste handlinger, du kan foretage dig, da det også efterlader en arv for fremtiden. Det kan give tryghed at vide, at dine værdier og idéer lever videre og at din gave til verden er sikret. Hussain Dad og hans familie blev forfulgt i Afghanistan på grund af deres Hazara etnicitet. Familien flygtede og fik asyl i Australien. På billedet ses Hussains kone Maryam, og datter Zohal.

4 FOR WALTHER VAR DET EN NEM BESLUTNING Privat Jeg kan simpelthen ikke være med til intolerance Walther Schmidtsdorff var slet ikke i tvivl om, at Amnesty skulle med i hans testamente: Ved at efterlade en gave til Amnesty i mit testamente lader jeg min arv arbejde for at støtte mindretal, som bliver forfulgt. Det er en stor inspiration for mig, at Amnesty har skabt sådan nogle flotte resultater i Burma. Det har haft stor betydning for min motivation til at skrive Amnesty ind i mit testamente. Jeg ved, at Amnesty vil fortsætte arbejdet mod undertrykkelse og kæmpe for at udbrede medfølelse og tolerance over for mindretal. Walther Schmidtsdorff, pensioneret civilingeniør i Landbrugsministeriet

5 DIN STØTTE VIRKER Jeg er så taknemmelig for Amnesty International og alle de mennesker, der deltog i kampagnen for min løsladelse. Mange tak til hver og en af jer. Ikke kun for jeres kampagner for min løsladelse og for frigivelsen af andre fanger, men for at hjælpe med at holde vores håb og vores tro i live. Jeg håber, at vi sammen vil fortsætte vores kamp indtil vores fælles drøm om menneskerettigheder og retfærdighed for alle går i opfyldelse. Amnesty International Phyoe Phyoe Aung Phyoe Phyoe Aung blev frigivet i april 2016 efter et års fængsel i Myanmar for at have organiseret fredelige studenterdemonstrationer.

6 Scott Langley DERFOR HAR VI BRUG FOR DIN STØTTE Amnesty er 100 procent uafhængige af politiske ideologier og økonomiske interesser. Vores research og kampagner er derfor udelukkende finansierede af støtter som dig der står sammen i deres tro på frihed og retfærdighed. Derfor vil en gave i dit testamente gøre en kæmpe forskel for vores arbejde. Vores arbejde redder liv Amnesty International er verdens største menneskerettighedsorganisation. Vi er en bevægelse af mennesker, som kæmper for ytringsfrihed og imod diskrimination og overgreb. Gennem de sidste 50 år har vi opnået en lang række enestående resultater. Samvittighedsfanger bliver løsladt. Dødsstraffe bliver omstødt. Torturbødler bringes for en domstol. Regeringer ændrer love og holdninger. Lad lyset brænde Amnesty-lyset er for mange blevet et symbol på retfærdighed, frihed og håb. En gave til Amnesty i dit testamente vil sikre, at dette lys fortsætter med at brænde for menneskerettighederne. At efterlade en arv til Amnesty vil betyde, at din stemme fortsætter med at være en del af det globale kor, som forsvarer menneskerettighederne. Aktivister demonstrerer mod tortur ved Amnesty International USAs menneskerettighedskonference i Chicago, Illinois i 2014.

7 INGER LISE VED HVOR STOR EN FORSKEL EN ARV KAN GØRE FOR AMNESTY Amnesty International Amnesty må og skal bestå, hvis vi vil ændre verden Jeg har været medlem af Amnesty siden 1977 og engagerede mig som aktivist i mine unge dage. For mig var det en meget nem beslutning at skrive Amnesty ind i mit testamente. Amnesty er virkelig vigtig, fordi de tager kampen på individniveau. Det er alle disse små sejre, som har stor betydning for det enkelte menneske. Men det enestående ved organisationen er, at de derefter også kan trække indsatsen op på systemniveau og lægger pres på beslutningstagere, regeringer og myndigheder. Der skiller de sig i min optik ud fra andre organisationer og kan sikre det lange seje træk. Amnesty er kun finansieret af private gaver og modtager ikke midler fra det offentlige. Derfor ved jeg, hvor stor og vigtig en forskel det gør at efterlade en gave i sit testamente. Selvom jeg ikke kommer til at efterlade en stor formue, er jeg slet ikke i tvivl om, at det vil gøre en forskel og være med til at sikre, at Amnesty fremover kan ændre verden. Inger Lise Larsen, tidligere HR chef i Amnesty International

8 Privat EN GAVE TIL AMNESTY I DIT TESTAMENTE VIL SIKRE FLERE FLOTTE RESULTATER SOM DISSE Rebiya Kadeer Mahmoud Terek Ángel Amílcar Colón Det er på grund af støtter som jer, at jeg er i live. - Rebiya Kadeer, menneskerettighedsforkæmper og nomineret til Nobels Freds Pris, takker Amnesty efter hendes løsladelse fra fængsel i Kina. Tak til Amnesty International og alle jer, der støtter. Takket være jeres solidaritet er jeg nu fri. Jeg drømmer om en nation uden tortur. Da jeres breve kom, følte jeg mig stærk og i sikkerhed. Hold fast i jeres arbejde for alle samvittighedsfanger. - Egyptiske Mahmoud Terek blev løsladt efter to år i fængsel for at have båret en t-shirt med teksten Et land uden tortur. Her ses han genforenet med sin bror. Det, at jeg er fri og her i dag er bevis for, at indsatsen fra Amnestys tilhængere giver positive resultater. Min frihed er din sejr. - Ángel Amílcar Colón efter at være udsat for tortur i et mexikansk fængsel i fem år for en forbrydelse, han ikke havde begået.

9 STØT AMNESTY UDEN AT DET KOSTER DINE ØVRIGE ARVINGER NOGET Reto Andreoli Har du tænkt på, hvilken arv du vil efterlade verden? Hvis du ønsker at efterlade en gave til Amnesty, kan du oprette et testamente. Uden et testamente vil arven blive fordelt efter arveloven til dine slægtninge. Har du ingen slægtninge, tilfalder hele arven staten. Boafgift Som hjælpeorganisation er Amnesty fritaget for boafgift. Din ægtefælde betaler heller ikke boafgift, men tvangsarvinge som børn, børnebørn og forældre betaler 15 % og andre arvinger betaler 25 % i tillægsboafgift. Hvis du efterlader et legat eller en procentdel af din arv til Amnesty, vil det fulde beløb gå til at skabe en bedre verden. Derfor er ingen arv for stor eller lille. Lad Amnesty betale boafgiften for dine arvinger Vidste du, at du i nogle tilfælde kan efterlade en gave til Amnesty i dit testamente og samtidig give en større del af arven end ellers til dine efterladte? Det sker ved, at du gør Amnesty til arvemodtager på betingelse af, at vi betaler boafgiften for de andre arvemodtagere. På denne måde kommer donationen både Amnesty og dine øvrige arvinger til gode. En ung pige holder et stearinlys ved en sympatiaktion for Libyen arrangeret af Amnesty Schweiz i Bern.

10 Amnesty International MOSES TAKKER AMNESTY Jeg er overvældet! Jeg takker Amnesty International og deres aktivister for den store opbakning. Amnesty Internationals medlemmer og aktivister er mine helte. Moses Akatugba Takket være Amnestys medlemmer og brevskrivere blev Moses Akatugba benådet efter 10 år på dødsgangen i et nigeriansk fængsel. Han blev tortureret til at tilstå en forbrydelse, han ikke havde begået.

11 VORES LØFTE TIL DIG Amnesty International En gave til Amnesty i dit testamente er et løfte om en bedre fremtid, et løfte som betyder, at vi kan fortsætte vores arbejde for retfærdighed, lighed og værdighed. Her er til gengæld vores løfte til dig: Din familie og dine nærmeste er vigtigst. Vi forstår og respekterer, at de kommer i første række. Vi respekterer dit privatliv. Dit testamente er et privat og personligt dokument. Hver en øre, du giver os, vil ændre liv. Vi vil bruge dine penge fornuftigt der hvor de vil have størst effekt. Det er din beslutning. Vi forstår, at det er en stor beslutning, og vi vil altid respektere dit behov for at overveje dine muligheder nøje og i dit eget tempo. Vi er diskrete. Du behøver ikke fortælle os, om du efterlader en gave til Amnesty, men hvis du gør, vil det hjælpe os til at planlægge vores fremtidige arbejde. Vi vil selvfølgelig holde din beslutning fuldstændig fortrolig. Vi står altid til rådighed. Vi vil besvare din henvendelse så hurtigt som muligt. Kontakt vores arveansvarlige Mette Vinggaard Hellerung på eller mvhellerung@amnesty.dk Amnesty i Sydkorea afholdt i 2007 en børnedag, hvor 400 børn byttede deres legetøjspistoler med bøger. Her ses en mor og datter deltage i aktiviteten Håndaftryk for fred.

12 EPA-Abedin Taherkenareh LAD TRYGHED VÆRE DEN ARV, DU EFTERLADER VERDEN Den iranske advokat Nasrin Sotoudeh giver sin søn Nima et knus efter at være blevet løsladt.

13 SPØRGSMÅL OG SVAR Hvordan opretter jeg et testamente? Du kan vælge at oprette et gratis testamente på amnesty. Amnesty og DinArv har indgået et samarbejde, så det er gratis for dig at oprette et testamente. Du kan også vælge at få dit testamente oprettet hos en advokat. Her giver Amnesty et tilskud til advokatsalæret. Kontakt Mette Vingaard Hellerung på og hør nærmere. Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt, at du efterfølgende registrerer det hos en notar. Hvert år havner store beløb et andet sted, end afdøde havde tiltænkt, fordi der ikke var skrevet testamente, eller det ikke var registreret hos en notar. Når du opretter et testamente, kan du vælge at indsætte Amnesty som arving til en fast sum, til en procentdel, eller som arving til hele din formue, med forbehold for tvangsarvinge. Hvad sker der med mine ting? Vælger du at testamentere indbo, ejendom eller andre værdier til Amnesty, vil vi omsætte dem til penge, så arven hurtigst muligt kan gå til arbejdet for en mere retfærdig verden. Mange bruger denne mulighed til at skåne deres børn for det store besvær med at forhandle salg af hus eller koordinere salget af værdier. Hvad nu hvis jeg ingen arvinger har? Hele din arv tilfalder staten, hvis du ingen legale arvinger har, og du ikke har lavet et testamente. Hvis du vælger at testamentere til Amnesty, er vi fritaget for boafgift til staten. Så bliver din arv ikke en afslutning, men en ny start, der er med til at sikre menneskerettighederne for fremtidige generationer. Hvad betyder min arv for Amnesty? Vores arbejde finansieres næsten udelukkende af private bidrag - vi modtager ikke midler fra staten. Derfor har testamenter til Amnesty stor betydning for, at vi kan fortsætte vores arbejde for en mere retfærdig verden. Amnesty har kæmpet for dine og mine rettigheder siden Ved at give en gave til Amnesty i dit testamente er du med til at sikre, at vi kan fortsætte kampen for menneskerettighederne for de næste generationer. Har jeg råd til at efterlade en gave i mit testamente? Ingen gave er for lille alle bidrag tæller og gør en stor forskel for vores arbejde. At efterlade en gave i testamentet er en fantastisk måde at lade sine værdier leve videre og overdrage en bedre verden til den næste generation. Hvad hvis jeg har spørgsmål? Du er altid velkommen til at kontakte vores arveansvarlige Mette Vinggaard Hellerung på hun kan besvare dine spørgsmål og henvise dig til vores pro bono advokatfirma NJORD Law Firm, som kan yde gratis og uforpligtende rådgivning.

14 Amnesty International PERSONLIG VEJLEDNING OG MERE INFORMATION Vi vil altid gerne høre fra dig. Hvis du overvejer at efterlade os en gave i dit testamente, vil vi meget gerne tale med dig om denne vigtige beslutning og hjælpe dig med at komme videre. Ring til vores arveansvarlige Mette Vinggaard Hellerung og få en uforpligtende samtale om, hvordan du kommer i gang med at oprette dit testamente hun glæder sig til at høre fra dig. Kontakt: Mette Vinggaard Hellerung Telefon: mvhellerung@amnesty.dk Hjemmeside: amnesty.dk/arv FÅ TILSKUD TIL AT OPRETTE TESTAMENTE Ønsker du at mødes med en advokat, som kan udarbejde dit testamente, vil vil gerne give et tilskud til det. Ring og hør mere på Du kan også oprette et testamente nemt og gratis på nettet. Amnesty har indgået en aftale med DinArv, så du kan nu oprette dit testamente gratis, hvis du følger dette link: dinarv.dk/amnesty

15 LAD HÅB VÆRE DEN ARV DU EFTERLADER VERDEN Amnesty International Den danske statsborger og menneskerettighedsforkæmper Abduhadi al-khawaja har siden 2011 siddet fængslet i Bahrain med en livstidsdom for at deltage i en fredelig demonstration. Her ses en demonstration for hans løsladelse fra 2012 på Nytorv i København.

16 JA TAK! Jeg ønsker at blive ringet op af Amnestys arveansvarlige. Mit telefonnummer: Send mig venligst (Sæt gerne flere krydser): Liste med advokater i mit nærområde. Kontaktoplysninger til det nærmeste notarkontor. MIN ADRESSE: Navn: Adresse: Postnummer og by: Jeg har allerede skrevet Amnesty ind i mit testamente.

17 Amnesty er verdens største menneskerettighedsbevægelse med over 7 millioner mennesker, som tager uretfærdighed personligt. Vi er næsten udelukkende drevet af private bidrag, og arv er vores anden største indtægtskilde. Ved at efterlade en gave til Amnesty lader du lyset brænde for retfærdighed. Amnesty International Gammeltorv 8, 5 sal 1457 København K arv@amnesty.dk amnesty.dk/arv Se og læs mere om Amnesty arbejde på amnesty.dk

SKRIV KRÆFT UD AF HISTORIEN Betænk Kræftens Bekæmpelse i dit testamente

SKRIV KRÆFT UD AF HISTORIEN Betænk Kræftens Bekæmpelse i dit testamente SKRIV KRÆFT UD AF HISTORIEN Betænk Kræftens Bekæmpelse i dit testamente 1 Skriv kræft ud af historien Indhold Din arv kan være med til at finde kuren mod kræft 3 Kræftens Bekæmpelse arbejder for et liv

Læs mere

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL DISKUSSIONSSPØRGSMÅL ALBERT WOODFOX, USA 1) Hvorfor sidder Albert Woodfox i fængsel? 2) Hvorfor sidder Albert Woodfox i isolationsfængsel? 3) Mener du, at det er retfærdigt at sætte Albert Woodfox i isolationsfængsel

Læs mere

Missionen blandt Hjemløse Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside

Missionen blandt Hjemløse Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside i dit testamente hjælper gratis og uforpligtende med at oprette dit testamente. Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside Den sidste vilje Et testamente sikrer, at ens arv bliver fordelt

Læs mere

Skal din arv hjælpe nødstedte børn? Betænk Terre des Hommes Danmark i dit testamente.

Skal din arv hjælpe nødstedte børn? Betænk Terre des Hommes Danmark i dit testamente. Skal din arv hjælpe nødstedte børn? Betænk Terre des Hommes Danmark i dit testamente. Hvilken verden vil du gerne efterlade dig? Der er flere måder at efterlade et aftryk på verden, når du forlader den.

Læs mere

Giv din omsorg videre

Giv din omsorg videre Giv din omsorg videre Kort og godt om testamente Jeg har givet til Mission Østs arbejde i mange år, og jeg vil også give noget til arbejdet, efter jeg er gået bort. Det er så dejligt, at Mission Øst gør

Læs mere

arv og testamente Børnecancerfonden informerer

arv og testamente Børnecancerfonden informerer arv og testamente i arv og testamente 3 Hvorfor skal jeg støtte Børnecancerfonden? Hvert år får omkring 200 børn under 18 år kræft. Børn med kræft udgør en relativ lille patientgruppe som nemt kan blive

Læs mere

ARV OG TESTAMENTE HVORDAN OG HVORFOR?

ARV OG TESTAMENTE HVORDAN OG HVORFOR? ARV OG TESTAMENTE HVORDAN OG HVORFOR? Arv og testamente Hvordan og hvorfor? Alvorlig sygdom kalder på mange tanker, også om, hvad der skal ske med dine kære. Derfor kan det give ro i sindet, hvis du i

Læs mere

Dit livs gave til KFUM og KFUK. Værd at vide om arv og testamente

Dit livs gave til KFUM og KFUK. Værd at vide om arv og testamente Dit livs gave til KFUM og KFUK Værd at vide om arv og testamente Det er vigtigt i tide at gøre sig klart, hvad der skal ske med ens formue og ejendele, når man ikke mere selv kan bestemme. Ved at oprette

Læs mere

Om Dansk Skoleskak...6. Hvorfor skal jeg oprette testamente?...8. Hvordan kan jeg testamentere?...9

Om Dansk Skoleskak...6. Hvorfor skal jeg oprette testamente?...8. Hvordan kan jeg testamentere?...9 2 Indhold Afklaring og omtanke - et smukt træk...5 Om Dansk Skoleskak...6 Hvorfor skal jeg oprette testamente?...8 Hvordan kan jeg testamentere?...9 Hvem arver, hvis du ikke opretter testamente?... 10

Læs mere

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL DISKUSSIONSSPØRGSMÅL FOMUSOH IVO FEH, CAMEROUN 1) Hvorfor sidder Ivo i fængsel? 2) Hvad stod der i sms en? 3) Hvem er Boko Haram? 4) Hvorfor mener myndighederne, at Ivo og hans venner er en trussel mod

Læs mere

ønske Dit sidste et barns første håb arv o g testamente

ønske Dit sidste et barns første håb arv o g testamente Dit sidste ønske et barns første håb arv o g testamente Et testamente giver liv til dine ønsker Vil du huskes, skal du plante et frø, der kan spire og gøre en forskel i fremtiden. En måde at plante sådan

Læs mere

Arv. Din arv kan gøre en forskel for diabetessagen

Arv. Din arv kan gøre en forskel for diabetessagen Arv Din arv kan gøre en forskel for diabetessagen Hvordan fordeles arven? Hvis du er enlig eller samlevende uden børn, kan du med et testamente råde over hele din formue. Hvis du ikke har arvinger og ikke

Læs mere

Foto: Jeff Holt. Arv og testamente

Foto: Jeff Holt. Arv og testamente Foto: Jeff Holt Giv livet videre Arv og testamente Hvorfor skal jeg oprette testamente? I 2008 blev arveloven ændret, så den i højere grad matcher de nye familiemønstre med ugifte par og familier med sammenbragte

Læs mere

Arv og testamente. Hjernesagen skaber bedre vilkår for mennesker med hjerneskade og deres pårørende

Arv og testamente. Hjernesagen skaber bedre vilkår for mennesker med hjerneskade og deres pårørende Arv og testamente Hjernesagen skaber bedre vilkår for mennesker med hjerneskade og deres pårørende Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen, andre hjerneskadede,

Læs mere

FOR LIVET EN GAVE. En arv gør en vigtig forskel for mennesker med psykiske sygdomme og problemer

FOR LIVET EN GAVE. En arv gør en vigtig forskel for mennesker med psykiske sygdomme og problemer EN GAVE HKH Kronprinsessen er protektor for PsykiatriFonden FOR LIVET Det er PsykiatriFondens vision, at fysisk og psykisk sygdom bliver accepteret på lige fod, og at man kan tale åbent om psykiske problemer

Læs mere

Testamentering af arv til Herlufsholm

Testamentering af arv til Herlufsholm Testamentering af arv til Herlufsholm Hvorfor oprette et testamente? Arveloven blev ændret i 2008, så den i højere grad tilgodeser tidens ændrede familiemønstre. Ved at skrive et testamente kan du ifølge

Læs mere

En guide til arv og testamente

En guide til arv og testamente En guide til arv og testamente INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Introduktion 6 Hvorfor oprette et testamente? 8 Hvordan fordeles arven uden testamente? 10 Hvordan fordeles arven med testamente? 12 Hvordan får du

Læs mere

En guide til arv og testamente

En guide til arv og testamente En guide til arv og testamente INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Introduktion 6 Hvorfor oprette et testamente? 8 Hvordan fordeles arven uden testamente? 10 Hvordan fordeles arven med testamente? 12 Hvordan får du

Læs mere

Lad din arv give liv

Lad din arv give liv Lad din arv give liv Tag stilling til din arv Med et testamente sikrer du, at din arv bliver fordelt efter dine ønsker. Uanset hvor meget, du efterlader dig, er det en stor hjælp for dine efterladte, hvis

Læs mere

Arv og begunstigelse gift uden børn

Arv og begunstigelse gift uden børn ARV OG BEGUNSTIGELSE GIFT UDEN BØRN MAJ 2011 SIDE 1 Arv og begunstigelse gift uden børn Begunstigelse Hvem skal din pension udbetales til, når du dør? Har du en livs- eller ulykkesforsikring, en gruppelivsforsikring,

Læs mere

Den sidste vilje giver ro

Den sidste vilje giver ro foto ı morsi Den sidste vilje giver ro I dag lever vi sammen på mange forskellige måder. Nogle lever i ægteskab, andre ikke. Et testamente sikrer, at ens arv bliver fordelt til de mennesker, man ønsker

Læs mere

Hvorfor oprette et testamente?

Hvorfor oprette et testamente? Hvorfor oprette et testamente? Advokatfirma Møderet for Højesteret KROMANN Tag stilling - før det er for sent! Hvert år modtager den danske stat store pengebeløb fra afdøde danskere, som ikke har oprettet

Læs mere

ARV. Hvem skal have del i din arv?

ARV. Hvem skal have del i din arv? ARV Hvem skal have del i din arv? LAD DIN ARVAFGIFT SKABE GLÆDE OG UDVIKLING Hvis du inkluderer BØRNEfonden i dit testamente er du bl.a. med til at sikre: Bedre livsvilkår for børn og unge i nogle af

Læs mere

n Forsvar for folkestyret og velfærden

n Forsvar for folkestyret og velfærden n Forsvar for folkestyret og velfærden Vi lever i dag i et samfund, hvor vi værdsætter begreber som demokrati, selvbestemmelse og velfærd. Det er værdier, som vi har arvet fra tidligere generationers indsats

Læs mere

Arv og begunstigelse gift og har børn. Begunstigelse

Arv og begunstigelse gift og har børn. Begunstigelse ARV OG BEGUNSTIGELSE GIFT OG HAR BØRN MAJ 2011 SIDE 1 Arv og begunstigelse gift og har børn Begunstigelse Hvem skal din pension udbetales til, når du dør? Har du en livs- eller ulykkesforsikring, en gruppelivsforsikring,

Læs mere

Arv og begunstigelse samlevende og har børn. Begunstigelse. Begunstigelse 1. Begunstigelse

Arv og begunstigelse samlevende og har børn. Begunstigelse. Begunstigelse 1. Begunstigelse ARV OG BEGUNSTIGELSE SAMLEVENDE MED BØRN MAJ 2011 SIDE 1 Arv og begunstigelse samlevende og har børn Hvem skal din pension udbetales til, når du dør? Har du en livs- eller ulykkesforsikring, en gruppelivsforsikring,

Læs mere

Få styr på arvereglerne for din bolig

Få styr på arvereglerne for din bolig Få styr på arvereglerne for din bolig Hvem arver dig, når du dør, og kan din samlever få lov at blive boende i jeres bolig? Hvordan sikrer du dine børn bedst? Få styr på alle arvereglerne i god tid. -

Læs mere

HVEM SKAL BESTEMME OVER DIN ARV?

HVEM SKAL BESTEMME OVER DIN ARV? HVEM SKAL BESTEMME OVER DIN ARV? INDHOLD FORORD... 2 HVORFOR OPRETTE ET TESTAMENTE?... 4 Hvad siger arveloven? Hvem arver hvem?... 4 Oprettelse af et testamente... 6 Omkostninger forbundet med oprettelse

Læs mere

Arv og begunstigelse enlig med børn

Arv og begunstigelse enlig med børn ARV OG BEGUNSTIGELSE ENLIG MED BØRN MAJ 2011 SIDE 1 Arv og begunstigelse enlig med børn Hvem skal din pension udbetales til, når du dør? Har du en livs- eller ulykkesforsikring, en gruppelivsforsikring,

Læs mere

Dødsfald. hvad sker der, når vi mister?

Dødsfald. hvad sker der, når vi mister? Dødsfald hvad sker der, når vi mister? 1. Når vi har mistet 2. Hvem arver? 3. Valg af skifteform udlevering af boet fra skifteretten 4. Hvordan forløber bobehandlingen? 5. Hvad skal der ske med ejendelene?

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

Fra hjertet. Arv og gaver forlænger livet

Fra hjertet. Arv og gaver forlænger livet Fra hjertet Arv og gaver forlænger livet 40 års fremskridt i forskning i hjertekarsygdomme Et stærkt engagement for at redde liv Arv og gaver gør en forskel Bekæmpelse af hjertekarsygdomme - nu og i fremtiden

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Arv Kræftens Bekæmpelse. Når Kræftens Bekæmpelse arver

Arv Kræftens Bekæmpelse. Når Kræftens Bekæmpelse arver Når arver Indhold Orden i tingene. Tingene i orden. Hvert år vælger rigtig mange mennesker at testamentere til. Så mange at indtægterne fra arv i dag er den største indtægtskilde overhovedet for foreningen.

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Liu Tianlong fremvises

Liu Tianlong fremvises Foto:Scanpix/AFP Liu Tianlong fremvises for tilskuerne på et stadion i Chengdu, inden han henrettes for mord og røveri. Nakkeskud er den mest udbredte henrettelsesmetode i I flere år har der været rapporter

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Arv og begunstigelse enlig uden børn. Begunstigelse. Begunstigelse 1

Arv og begunstigelse enlig uden børn. Begunstigelse. Begunstigelse 1 ARV OG BEGUNSTIGELSE ENLIG UDEN BØRN MAJ 2011 SIDE 1 Arv og begunstigelse enlig uden børn Begunstigelse Hvem skal din pension udbetales til, når du dør? Har du en livs- eller ulykkesforsikring, en gruppelivsforsikring,

Læs mere

Kontakt os for at høre mere. Beskyt dem, du holder af. En folder om arv og testamente. Tidligere hed vi WSPA

Kontakt os for at høre mere. Beskyt dem, du holder af. En folder om arv og testamente. Tidligere hed vi WSPA Kontakt os for at høre mere Du er meget velkommen til at kontakte os via telefon eller e-mail for at høre nærmere om, hvordan du kan betænke World Animal Protection i dit testamente. Beskyt dem, du holder

Læs mere

BETÆNK KIRKEN I DIT TESTAMENTE. Har du taget stilling? DEN KATOLSKE KIRKE I DANMARK

BETÆNK KIRKEN I DIT TESTAMENTE. Har du taget stilling? DEN KATOLSKE KIRKE I DANMARK BETÆNK KIRKEN I DIT TESTAMENTE Har du taget stilling? DEN KATOLSKE KIRKE I DANMARK 2 BETÆNK KIRKEN HVORFOR OPRETTE ET TESTAMENTE NU? Vi mennesker omgiver os med ting og værdier, der betyder meget for os

Læs mere

vi lærer og vi lærer af vore erfaringer der sker noget en hændelse en handling og vi får erfaringer

vi lærer og vi lærer af vore erfaringer der sker noget en hændelse en handling og vi får erfaringer Da Jesus så skarerne, gik han op på bjerget og satte sig, og hans disciple kom hen til ham. Og han tog til orde og lærte dem:»salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres. Salige er de, som sørger,

Læs mere

#03 FORÆLDREINFORMATION, EKSEMPEL

#03 FORÆLDREINFORMATION, EKSEMPEL #03 FORÆLDREINFORMATION, EKSEMPEL FN S BØRNEKONVENTION Information til Langelinieskolens forældre om børns rettigheder Der er mange forskellige forståelser af, hvordan børnerettigheder adskiller sig fra

Læs mere

Forord. Med pjecen ønsker vi først og fremmest at informere vores medlemmer om de arveretlige regler samt om vigtigheden af at få skrevet

Forord. Med pjecen ønsker vi først og fremmest at informere vores medlemmer om de arveretlige regler samt om vigtigheden af at få skrevet Arv og testamente Forord Arv og testamente er emner, som det kan være vanskeligt at forholde sig til og tale om. Ikke desto mindre er det vigtigt, at vi hver især gør op med os selv, hvem der skal arve

Læs mere

Din gave til verdens torturofre

Din gave til verdens torturofre Din gave til verdens torturofre om arv og testamente Det Internationale Rehabiliteringsråd for Torturofre Vort arbejde I mere end 25 år har IRCT udført et globalt pionérarbejde mht. behandling af torturofres

Læs mere

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling De nye verdensmål for bæredygtig udvikling Nu skal I høre om nogle fælles mål for at gøre verden et bedre sted, som ledere fra alle lande har arbejdet med. Først vil nogle måske gerne vide, hvad et mål

Læs mere

FN s Børnekonvention. Information til Langelinieskolens forældre om børns rettigheder

FN s Børnekonvention. Information til Langelinieskolens forældre om børns rettigheder FN s Børnekonvention Information til Langelinieskolens forældre om børns rettigheder Der er mange forskellige forståelser af, hvordan børnerettigheder adskiller sig fra menneskerettigheder, og hvad de

Læs mere

Testamente. en tanke på eftertiden

Testamente. en tanke på eftertiden Testamente en tanke på eftertiden Indhold Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet, så blindhed undgås Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Forebyggelse af øjensygdomme ved

Læs mere

Velkommen til Vin og arv

Velkommen til Vin og arv Velkommen til Vin og arv Program Ægtefællernes formuefællesskab og særeje Hvem arver mig? - Begreber - Arverækkefølge (slægt og arveklasser) Testamente Uskiftet bo Samlevere Hvem får mine pensioner og

Læs mere

Værd at vide... Hvilke regler gælder for arv og testamente? Find nyttig viden her. Testamentegaver til Danmarks Naturfredningsforening

Værd at vide... Hvilke regler gælder for arv og testamente? Find nyttig viden her. Testamentegaver til Danmarks Naturfredningsforening Hvilke regler gælder for arv og testamente? Find nyttig viden her. OVERSIGT 1. Hvem arver ifølge Arveloven? 2. Hvor meget skal dine arvinger betale i boafgift? 3. Du bør oprette et testamente, hvis 4.

Læs mere

Gode råd om arv og testamente. Hvad vil du. efterlade verden?

Gode råd om arv og testamente. Hvad vil du. efterlade verden? Gode råd om arv og testamente Hvad vil du efterlade verden? Foto: Tony Lauge Madsen Har du tænkt over din sidste gave? Hvis du betænker SOS Børnebyerne i dit testamente, giver du forældreløse børn en gave

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Når man mister en af sine kære

RÅD OG VEJLEDNING. Når man mister en af sine kære RÅD OG VEJLEDNING Når man mister en af sine kære Side 2 Denne folder er udarbejdet for at give et overblik over sædvanlig behandling af et dødsbo. Valg af skifteform kan bl.a. have stor betydning for ægtefælle

Læs mere

ARVEN EFTER DIG. giv livet videre. Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt.

ARVEN EFTER DIG. giv livet videre. Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt. ARVEN EFTER DIG giv livet videre Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt 1 2 ET TESTAMENTE ER SUND FORNUFT Når du åbner denne folder, er det nok ikke første gang,

Læs mere

Behandling af dødsboer i Frankrig

Behandling af dødsboer i Frankrig Behandling af dødsboer i Frankrig Af Ann-Sofie Kold Christensen, Advokat En fransk ejendom er underlagt franske arveregler og skifte uanset om ejeren er fast bosiddende i Frankrig eller ej og ejerens nationalitet.

Læs mere

Testamente - Eksemplar

Testamente - Eksemplar Testamente - Eksemplar VIII. Eksemplar: Notartestamente (- Eksemplar 1) 1 Undertegnede, cpr nr. xxxxxx-xxxx, der ikke tidligere har oprettet testamente, der ikke er gift og aldrig har været gift, der ikke

Læs mere

Retten til et liv før døden

Retten til et liv før døden Retten til et liv før døden Gudstjeneste ideer Mennesker verden rundt oplever at deres grundlæggende rettigheder fratages dem og dermed deres ret til et værdigt liv før døden. Ret til mad og vand, sundhed

Læs mere

Når man mister en af sine kære

Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære kan det være svært at overskue alt det praktiske og juridiske, der automatisk følger med et dødsfald. Derfor har vi lavet denne oversigt til

Læs mere

Foto: Jakob Dall for MS. Håbet om en bedre verden lever videre Testamente en anden måde at donere på

Foto: Jakob Dall for MS. Håbet om en bedre verden lever videre Testamente en anden måde at donere på Foto: Jakob Dall for MS Håbet om en bedre verden lever videre Testamente en anden måde at donere på 1 2 En anden måde at donere på 2 Vores løfte til dig 3 Om at testamentere 4 Kampen for retfærdighed er

Læs mere

Tvangsarv. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Tvangsarv. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.13.2014-07 (20140215) Tvangsarv Tvangsarv Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Arveloven indeholder fortsat regler om tvangsarv til børn. Reglerne blev i 2008 lempet, så tvangsarven blev

Læs mere

Bed og mærk fællesskabet!

Bed og mærk fællesskabet! Bed og mærk fællesskabet! Den internationale bede og fællesskabsuge nærmer sig. Fra den 9.-15. november samles YMCA og YWCA over hele kloden til bøn og refleksion. Faktisk har denne uge været afholdt hvert

Læs mere

FN s Børnekonvention. Information til Langsøskolens forældre om børns rettigheder

FN s Børnekonvention. Information til Langsøskolens forældre om børns rettigheder FN s Børnekonvention Information til Langsøskolens forældre om børns rettigheder Der er mange forskellige forståelser af, hvordan børnerettigheder adskiller sig fra menneskerettigheder, og hvad de betyder

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsministerens tale ved Flagdagen den 5. september 2010 Kære veteraner, kære udsendte og kære pårørende. Det er mig en stor ære og glæde at stå her i dag. Jeg vil gerne begynde med at sige tusind

Læs mere

Det DR ikke viste om Lisbeth og hendes tre børn

Det DR ikke viste om Lisbeth og hendes tre børn 19. apr. 2016 - kl. 17:02 Det DR ikke viste om Lisbeth og hendes tre børn Flygter mødre fra Danmark på grund af manglende overholdelse af menneskerettighederne, spørger Vivian Jørgensen, der var advokat

Læs mere

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 1 Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 Vi skaber vores egen skæbne Da jeg var dreng besøgte vi ofte mine bedsteforældre i deres hus i Stubberup på Lolland. Der havde

Læs mere

Velkommen til Vin og arv

Velkommen til Vin og arv Velkommen til Vin og arv Program Ægtefællernes formuefællesskab og særeje Hvem arver mig? - Begreber - Arverækkefølge (slægt og arveklasser) Testamente Uskiftet bo Samlevere Hvem får mine pensioner og

Læs mere

Prædiken til søndag, 1. februar 2015

Prædiken til søndag, 1. februar 2015 Prædiken til søndag, 1. februar 2015 Prædikenen i dag handler om at føle sig og at være svag, at være lille, at erkende og acceptere, at man af og til er så magtesløs og hjælpeløs, at man har brug for

Læs mere

Familiens juridiske håndbog. Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog. Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold Indledning 3 Hvad går boskifte ud på? 4 De pårørendes ansvar 5 Møde i Skifteretten 5 Dødsboet, hvad dækker det over? 6 Hvordan skal boet

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder.

1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder. 1. søndag advent 2015, Hurup og Gettrup. Afskedsgudstjeneste Lukas 4, 16-30 Herre Jesus Kristus, Guds Søn forbarm dig over mig synder. AMEN Det mest bemærkelsesværdige ved denne fortælling er ikke, at

Læs mere

Arv, Testamente, Ægtepagt og Gave

Arv, Testamente, Ægtepagt og Gave Arv, Testamente, Ægtepagt og Gave Arv Hvem arver dig uden testamente? Hvis man ikke har oprettet testamente, bestemmer reglerne i arveloven fordelingen af arven. Arven tilfalder således en eventuel ægtefælle

Læs mere

Mailene. Præsentation 13. april 12:47. DIT LIV C side 16

Mailene. Præsentation 13. april 12:47. DIT LIV C side 16 Mailene DIT LIV C side 16 En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Hvert år mødes vi for at fejre grundloven vores forfatning. Det er en dejlig tradition. Det er en fest for demokratiet. En fest for vores samfund.

Læs mere

Arveafkald og afgifter

Arveafkald og afgifter - 1 Arveafkald og afgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ønsker man en anden arvedeling end lovens ordning, kan et arveafkald være en løsning i nogle tilfælde. Også de skatte- og afgiftsmæssige

Læs mere

ARV OG TESTAMENTE Giv livsflammen videre

ARV OG TESTAMENTE Giv livsflammen videre ARV OG TESTAMENTE Giv livsflammen videre Når Kofoeds Skole arver dig, hjælper du socialt udsatte mennesker i Danmark til en bedre tilværelse. På den måde er du med til at give livsflammen videre. DET GÅR

Læs mere

J E G V I L S I K R E M I N S A M L E V E R

J E G V I L S I K R E M I N S A M L E V E R J E G V I L S I K R E M I N S A M L E V E R MP Pension Pensionskassen for magistre og psykologer Lyngbyvej 20 2100 København Ø Tlf.: 39 15 01 02 Fax 39 15 01 99 CVR-nr. 20 76 68 16 mp@mppension.dk Sådan

Læs mere

EFTERlaDER DU Din FaMiliE i gode RaMMER? ADVODAN hjælper dig med et testamente. et netværk til forskel

EFTERlaDER DU Din FaMiliE i gode RaMMER? ADVODAN hjælper dig med et testamente. et netværk til forskel EFTERlaDER DU Din FaMiliE i gode RaMMER? et testamente. et netværk til forskel Tag stilling Går livet godt, tænker du sikkert ikke over, hvad der skal ske med dine værdier, når du dør. Der er dog mange

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning LIU samråd V-X om psykologhjælp til voldsramte kvinder

Læs mere

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vær ikke bange Tillæg til serien Det lover jeg dig ; om forfølgelse Mål: Børn hører, hvordan andre børn i verden lider pga. deres tro på Jesus. De opmuntres til ikke at være bange og ikke at give op, selvom

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Uddrag af artikel 1-3 fra Verdenserklæringen om Menneskerettighederne

Uddrag af artikel 1-3 fra Verdenserklæringen om Menneskerettighederne Samvær Kan man opstille love og regler, rettigheder og pligter i forhold til den måde, vi er sammen på og behandler hinanden på i et samfund? Nogen vil måske mene, at love og regler ikke er nødvendige,

Læs mere

pas menneskerettigheds RED LIV INDENFOR 24 TIMER TILMELD DIG AMNESTYS MOBILNETVÆRK: WWW.AMNESTY.DK/LIFELINE

pas menneskerettigheds RED LIV INDENFOR 24 TIMER TILMELD DIG AMNESTYS MOBILNETVÆRK: WWW.AMNESTY.DK/LIFELINE menneskerettigheds pas RED LIV INDENFOR 24 TIMER TILMELD DIG AMNESTYS MOBILNETVÆRK: WWW.AMNESTY.DK/LIFELINE SÆT VERDEN I BEVÆGELSE - BLIV MEDLEM AF AMNESTY: WWW.AMNESTY.DK/SUPPORT LÆS MERE OG BLIV AKTIV

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Testamente. en tanke på eftertiden

Testamente. en tanke på eftertiden Testamente en tanke på eftertiden Indhold 4 5 7 10 13 13 14 Hvorfor skal man oprette et? Hvad siger arveloven? Hvor stor er boafgiften? Hvordan opretter man et? Hvis t skal ændres Hvad koster det at få

Læs mere

Begunstigelse og arv i relation til livsforsikringer

Begunstigelse og arv i relation til livsforsikringer 1 Begunstigelse og arv i relation til livsforsikringer Generelt Når man tegner en livsforsikring, vil det oftest være en fordel at anføre, hvem der skal være begunstiget, hvis forsikrede dør i forsikringstiden.

Læs mere

Information om Begunstigelse

Information om Begunstigelse Information om Begunstigelse - Hvad siger loven? Indholdsfortegnelse 1. Om denne vejledning 2. Nærmeste pårørende 3. Navngivet begunstiget 4. Ingen begunstiget 5. Begrænsninger for begunstigelse 6. Hvis

Læs mere

Efterlader arveladeren sig ægtefælle, men ikke livsarvinger, og er der ikke oprettet testamente, arver ægtefællen som hidtil alt.

Efterlader arveladeren sig ægtefælle, men ikke livsarvinger, og er der ikke oprettet testamente, arver ægtefællen som hidtil alt. HOVEDTRÆKKENE I DEN NYE ARVELOV Ved lov nr. 515 af 6. juni 2007 blev der indført en ny arvelov, som er trådt i kraft den 1. januar 2008, og som erstatter den hidtil gældende arvelov. Loven er således i

Læs mere

BUDSKABSNOTITS. J.nr.: Bilag: Dato: Samråd i Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 21. april Talepunkter til besvarelse af spørgsmål.

BUDSKABSNOTITS. J.nr.: Bilag: Dato: Samråd i Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 21. april Talepunkter til besvarelse af spørgsmål. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 FLF alm. del Svar på Spørgsmål 307 Offentligt BUDSKABSNOTITS Til: Udviklingsministeren J.nr.: 104.X.60-29. CC: Økonomi- og erhvervsministeren Bilag:

Læs mere

Alt det, som mange mennesker troede, at de havde lagt bag sig, kan blusse op med fornyet voldsom styrke, når boet skal gøres op, og der skal deles

Alt det, som mange mennesker troede, at de havde lagt bag sig, kan blusse op med fornyet voldsom styrke, når boet skal gøres op, og der skal deles 1. søndag i fasten, 2. tkt. rk. 2016 Læsninger: 1. Mos 4, 1-12 Jak 1,9-16 Luk 22, 24-32 Salmer: 747: Lysets engel 498: Gud efter dig jeg længes 557: Her vil ties 70: Du kom til vor runde jord 697: Herre,

Læs mere

FAMILIE- OG ARVERET HAR DU HUSKET AT TAGE STILLING?

FAMILIE- OG ARVERET HAR DU HUSKET AT TAGE STILLING? FAMILIE- OG ARVERET HAR DU HUSKET AT TAGE STILLING? FAMILIE- OG ARVERET Har du husket at tage stilling? FORFATTER Malene Dall Hardt Hansen mdhh@seges.dk Rikke Høgsaa Roding rhr@seges.dk LAYOUT OG GRAFIK

Læs mere

HIMLEN ER RIGTIG NOK

HIMLEN ER RIGTIG NOK Lektie 10 HIMLEN ER RIGTIG NOK Har du nogensinde tænkt på Himlen? Nogle mennesker forestiller sig, at de kommer til at sidde på en sky og spille på harpe. Andre tror, at de vil spadsere på gader lavet

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

MÆRKESAG 1: BØRNENE OG FAMILIENS PARTI

MÆRKESAG 1: BØRNENE OG FAMILIENS PARTI MÆRKESAG 1: BØRNENE OG FAMILIENS PARTI KristenDemokraterne er Danmarks børne- og familieparti. Vi opfatter familien og børnene som kernen i vores samfund. Børn giver livet indhold og værdi, hvorfor det

Læs mere

Naboens søn arver dig

Naboens søn arver dig Socialudvalget 2013-14 B 90 Bilag 1 Offentligt Til Socialudvalget I frustration over min magtesløse situation, og aktualiseret af den diskussion der i i foråret blev ført i pressen, tillader jeg mig hermed

Læs mere

TEAM GIV HÅB I dag er holdet en integreret del af Giv Håb - Børn, Unge & Sorg.

TEAM GIV HÅB I dag er holdet en integreret del af Giv Håb - Børn, Unge & Sorg. TEAM GIV HÅB 2020 Team Giv Håb er Børn, Unge & Sorgs velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til fordel for de mange børn og unge i Danmark, der hvert år oplever, at deres mor, far, søster eller bror

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

3. søndag efter Hellig tre Konger Hurup og Gettrup Lukas 17, 5-10

3. søndag efter Hellig tre Konger Hurup og Gettrup Lukas 17, 5-10 3. søndag efter Hellig tre Konger 2014. Hurup og Gettrup Lukas 17, 5-10 Herre, vis mig den vej jeg skal vandre, lær mig at gå den, og slå følge med mig på vejen! AMEN Jeg kan få taget mål til et par busker.

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere