Oftest stillede spørgsmål!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oftest stillede spørgsmål!"

Transkript

1 Oftest stillede spørgsmål! På denne side finder du nogle af de spørgsmål som jeg oftest får stillet. Skulle du have problemer med et eller andet du ikke finder et svar på her, er du velkommen til at sende en mail til mig på med dit spørgsmål eller dit problem. Jeg har købt en båd, og vil gerne montere en VHF radio i den. Må jeg det? Ja, som lystsejler må du gerne montere en godkendt VHF radio i din båd. Men du skal have lov til at bruge den, du skal have et kaldesignalbevis og et MMSI nr.! Hermed bliver du en skibsradiostation. Og det nytter jo ikke bare at have radioen i båden du skal også have styr på hhv. hvordan den fungerer og hvilke regler og procedurer der gælder for radiokommunikation til søs. Du skal have et lovpligtigt radiocertifikat et SRC eller ROC certifikat. Hvor kan jeg tage et Certifikat? Og hvor svært er det? Som minimum skal du have et SRC certifikat et Short Range Certificat. Det er lovpligtigt! VHF Skolen kan hjælpe dig med dette certifikat, enten som et personligt kursus over ca. 12 timer, eller via fjernundervisning, hvor du selv bestemmer farten. Vi skal ikke gøre det sværere end nødvendigt, og VHF skolens kurser er planlagt så du løbende lærer tingene emne for emne på en god og struktureret facon. På vore personlige kurser skal du regne med lidt hjemmearbejde, men det er overskueligt. På vore fjernkurser bestemmer du selv hvor hurtigt du vil gå frem, og du har hele tiden hjælp fra din lærer, som gennemgår dine opgaver og kommer med gode råd. Vi har elever der tager et certifikat på en uge, men et almindeligt tidsforbrug er på et fjernkursus er 5 8 uger. VHF Skolen uddanner mere end 500 nye certifikatindehavere om året. Hvad indeholder et SRC kursus? Og hvad lærer jeg? På et SRC kursus lærer du alt om de grundlæggende principper når det gælder radio. Du lærer om opkaldsprocedurer, kanalvalg, nødkommunikation, samt om alternative alarmeringskilder som Sart og Epirb. Ligeledes lærer du om Navtex systemet og bådens strøm. Du lærer om VHF kommunikation, samt om DSC systemet, som er nutidens opkaldssystem i VHF regi. Ikke mindst når det gælder sikkerhed er DSC en vigtig del af bådens udstyr. Et SRC kursus drejer sig om teoretisk viden, hvor du bliver dus med systemets muligheder, samt med reglerne for kommunikation til søs. Du får samtidig demonstreret en VHF / DSC radio. Dette sker på vore fjernkurser via en CD rom. Et SRC kursus indeholder ikke praktisk anvendelse af udstyret, men gør dig fortrolig med den teoretiske brug af din radio. Vil du have praktisk undervisning skal du vælge et ROC kursus i stedet. Dette er et udvidet SRC Kursus, hvor du 100 % lærer praktisk brug af alt udstyret. Et SRC kursus afsluttes med en skriftlig prøve hos Søfartsstyrelsen. ROC prøven er en mundtlig / praktisk prøve hvor din lærer eksaminerer dig sammen med en censor fra Søfartsstyrelsen.

2 Hvad indeholder et ROC kursus? Og hvad lærer jeg? Et ROC kursus er et udvidet SRC kursus, hvor du ud over pensum til SRC lærer at anvende din radio live. Du lærer at kalde op og modtage opkald på såvel VHF som DSC, og der er diverse funktionsdygtigt udstyr til rådighed. Dette både når dette gælder VHF, DSC, Navtex, Sart og Epirb. Der undervises med flere forskellige radiomodeller. Du lærer samtidig korrekt udsendelse af diverse meldinger på Engelsk. ROC er et krav som erhvervssejler, men kan afgjort også anbefales til lystsejlere, da det giver praktisk erfaring og fortrolighed med udstyret.. Et ROC kursus kan tages med personlig undervisning, og vi kører med 4-6 elever på et hold. Kurset indeholder ca. 25 undervisningstimer, og afsluttes med en mundtlig/praktisk prøve den sidste undervisningsdag. Eventuelt kan 50 % af stoffet læres via fjernkursus. Det er værd at nævne, at prøven er indbefattet i kursusgebyret, i modsætning til en SRC prøve, hvor du skal afregne et prøvegebyr med Søfartsstyrelsen på kr. Dette udjævner differencen på kursusprisen betydeligt! ROC koster inkl. prøve kr. Vi har også opgraderingskurser fra SRC til ROC over 3 dage til kr. inkl. prøve. SRC kan evt. tages som fjernkursus. Kontakt os for yderligere info. Kan VHF Skolen arrangere kurser i vores sejlklub, dykkerklub eller firma? Ja, VHF Skolen afholder såvel SRC som ROC kurser overalt i Danmark. Ligeledes arrangeres kurser i Sverige. Vi arrangerer weekendkurser, dagkurser eller aftenkurser efter aftale. Kontakt os for tilbud og info. Kan jeg opgradere mit SRC certifikat til ROC? Hvis du allerede har et SRC certifikat, men gerne vil have den praktiske del med, altså have ROC i stedet, så arrangerer vi kurser efter behov. Her skal du regne med ca. 15 timers personlig undervisning inkl. prøven. Prisen for dette er kr. inkl. prøve. Kontakt os for tilbud og info. Hvor og hvordan får jeg et kaldesignalbevis, og dermed et kaldesignal og et MMSI nr? Du skal ansøge Søfartsstyrelsen om et kaldesignalbevis på en særlig blanket. Hvis du er elev hos VHF Skolen vil denne blive udleveret på kurset, og vi klarer ansøgningen. Du kan også hente den via vor hjemmeside. Prisen for dette er kr. som skal betales til Søfartsstyrelsen. Din tilladelse er så gældende resten af dit liv, eller så længe du har din båd. Køber du ny båd, skal du have en ny tilladelse, med mindre du kalder den ved samme navn. Jeg har i forvejen et kaldesignal, men ingen MMSI nr. Kan jeg få det? Ja, du skal blot kontakte Søfartsstyrelsen. Her vil du få opgivet dit MMSI nr. Der er ingen udgift forbundet med dette.

3 Hvad er forskellen på VHF og DSC? En DSC radio er en helt almindelig VHF radio den kan blot noget mere! DSC står for Digital Selective Call, og med dette system kan du kalde en specifik radiostation direkte ved hjælp af et nummer et MMSI nr. (Maritime Mobile Service Identity Number) Ikke mindst er en DSC radio forsynet med en alarmknap en Distress funktion. Hvis du i en nødsituation aktiverer denne knap, kan du udsende en digital meddelelse til alle skibe om at du er i nød, tidspunkt, hvor du er, hvem du er, og evt. hvad der er sket. DSC systemet indeholder et væld af muligheder, og er i dag en vigtig del af skibenes sikkerhedsudstyr. For erhvervsskibe er det lovpligtigt at have DSC. Selve radiokommunikationen foregår som det altid har gjort på en VHF arbejdskanal. Lytter Lyngby Radio ikke længere på kanal 16? Jo, kystradiostationer, herunder Lyngby Radio, aflytter stadig kanal 16, men det sker på frivillig basis. Planen er, at alle opkald skal ske via DSC systemet. I DSC systemet afgiver radioen en tone hvis der er opkald, man kan sige at den ringer når nogen vil i kontakt med dig. Hermed er det ikke længere nødvendigt at aflytte kanalerne, man får automatisk besked når der er radiotrafik. Og man kan se på radioens display hvem der kalder, samt om det er et rutinekald, et sikkerhedskald, eller måske et Ilkald eller en nødalarm. Den kaldtes MMSI nr. vil sammen med arten af kaldet og valg af arbejdskanal stå i displayet. Drejer det sig om et rutinekald skal du nu blot kvittere, så skifter radioen automatisk til den foreslåede arbejdskanal. Vær her opmærksom på, at når dette gælder nød, Il og sikkerhed er reglerne anderledes. Du har også mulighed for via dit DSC system at kalde en telefon i land direkte. Må man bruge en VHF radio med DSC når man har et gammelt VHF certifikat? Hvis du har et ældre VHF certifikat betyder det, at du ikke har gennemgået det obligatoriske pensum for at du må anvende en DSC radio! Dit certifikat skal hedde et SRC eller ROC certifikat. Det er i dag ikke længere muligt at tage det gamle VHF certifikat, da pensum er blevet kraftigt udvidet i forhold til tidligere. Jeg har købt en brugt båd hvor der er monteret en VHF / DSC radio. Kan jeg udskifte radioens MMSI nr. med mit eget nr? Hvis du har købt en brugt DSC radio hvori der ligger et indprogrammeret MMSI nr. skal du have dette nummer udskiftet. Det kan du ikke selv gøre, men skal have hjælp af en tekniker. Evt. skal din radio sendes til fabrikken.

4 Kan jeg selv lægge mit MMSI nr. ind i radioen? Det er som regel meget enkelt at indprogrammere et MMSI nr. Du skal blot indtaste nummeret, og bekræfte denne indtastning en gang mere. Det burde være beskrevet i din brugsanvisning for radioen, men har du problemer med dette så kan du kontakte fabrikanten. Køber du en radio hos VHF Skolen indprogramerer vi dit MMSI nr. uden beregning. Er det nødvendigt at koble en GPS til min nye DSC radio? Din DSC radio fungerer fint uden GPS tilkoblet. Men af sikkerhedsmæssige grunde er det eneste rigtige at have GPS`en tilsluttet. Hermed opdateres din position automatisk flere gange i minuttet, og det er vigtigt, da det jo er den sidst indprogrammerede position du udsender hvis noget går galt, og du udsender en nødalarm. Du har mulighed for manuelt at indtaste din position i systemet, men det kan ikke anbefales. Hvad nu hvis den er en time gammel, og du udsender en alarm? Så afgiver du en forkert position! Hvordan kobler jeg min GPS og min DSC radio sammen, så positionen altid bliver opdateret automatisk? Og er det overhovedet noget jeg selv kan gøre? Såfremt du har en håndbog over såvel din radio som din GPS er det såre enkelt at forbinde disse 2 instrumenter med hinanden. Begge kabler indeholder 4 eller 5 ledninger. 2 til strøm, evt. 1 til jord, og 2 såkaldte NMEA forbindelser. Se i håndbogen hvilken farve disse 2 ledninger har. Nu skal du blot koble ledningerne sammen. Det er de samme ledninger du bruger hvis du har en selvstyrer / rorpilot. Har du i forvejen forbundet ledningerne til denne, skal du blot sætte en fordelerboks på. Jeg skal til udlandet på ferie, og påtænker at leje en båd nogle dage. Hvilke krav stilles der for at man kan og må gøre dette? Så godt som alle der udlejer både har som et minimumskrav at man skal være i besiddelse af et blåt sejlercertifikat (duelighedsbevis) samt et SRC certifikat. Hvis du vil leje en sejlbåd skal du også regne med at der i mange lande vil blive stillet krav om min. Yachtskipper 3 bevis. Ud over det er det meget vigtigt at du sætter dig grundigt ind i om der i det pågældende land er specielle regler for sejlads. Måske er det også et krav at du har et kanalbevis. Kan VHF Skolen tilbyde andre kurser end Radiokurser? Ja, vi kan også tilbyde navigationskurser, enten som Internetbaserede kurser i samarbejde med Duelighedsklubben eller som personligt ledede kurser. Vi arrangerer kurser overalt i Danmark. Se vor hjemmeside Kontakt os for nærmere info og tilbud.

5 Jeg skal på ferietur til udlandet, bl.a. Kroatien, hvor jeg kommer til at besejle Adriaterhavet. Hvor finder jeg ud af hvilke kanaler skal jeg bruge hvis jeg her skal i forbindelse med en kystradiostation, på hvilke kanaler bliver der udsendt vejrmelding og navigationsadvarsler, og hvad navnet er på kystradiostationerne? Når man skal på sejlads i udlandet skal man altid inden man sejler ud undersøge hvilke radiofrekvenser der anvendes i det pågældende sejladsområde. Ligeledes skal man undersøge i hvilket havområde man kommer til at befinde sig. ( A 1 A 2 osv. ) Det har jo afgørende betydning for radiokommunikationen med land! Du kan finde oplysning om alverdens kystradiostationer inkl. Frekvenser og arbejdskanaler m.m. i bogen List of coast stations. Har du et specifikt sejladsområde du ønsker oplysning om er du også velkommen til at sende en mail til mig på ml@vhfskolen.dk. Så skal jeg hjælpe dig med de konkrete oplysninger. Hvad skal jeg have af udstyr hvis jeg vil ud på de store have? Rækker min VHF? Hvis du planlægger en langturssejlads og dermed kommer ud på de større have, så kan du ikke forvente at din VHF / DSC radio rækker. Nu skal du over i MF og HF båndet i stedet, hvor der (næsten) er global dækning. Du kan også vælge at installere Satellitudstyr om bord. Det vil i så fald være radioudstyr under Inmarsat. Men husk: Her skal du have et større certifikat! Hvad skal jeg have af certifikat for at anvende MF HF og Satellit? For at anvende MF og HF skal du mindst have et LRC certifikat et Long Range Certificat. Du har mulighed for at tage et LRC kursus hvor Inmarsat C er med i pensum. Dette kræver ca. 10 dages undervisning. Du kan også tage et GOC certifikat et General Operator Certificat. Med dette må du anvende alle former for kommunikationsmidler, inkl. VHF, HF, MF, DSC, Inmarsat A og C samt HF telex. Dette er det professionelle certifikat. Her skal du afsætte 3 uger til kurset. Også m.h.t. disse kurser kan VHF Skolen hjælpe dig. Vi samarbejder med gode kollegaer i Jylland og i København, og er gerne behjælpelig med at arrangere kurser. Fandt du hvad du søgte? Fik du svar på dit spørgsmål? Forhåbentligt ja, men hvis ikke, så er du velkommen til at sende en mail til mig på ml@vhfskolen.dk eller kontakte mig på tlf Navigations- & VHF Skolen / Mogens Larsen Korterupvej Herlev Tlf ml@vhfskolen.dk

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater)

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) Nr. 1080 7. december 2000 Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) I medfør af 3 i lov nr. 210 af 6.

Læs mere

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK DENNE PJECE ER PRODUCERET MED STØTTE FRA NAVICO DANMARK A/S. BILLEDERNE VISER PRODUKTER FRA FORSKELLIGE VIRKSOMHEDERS

Læs mere

Værd at vide om. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk

Værd at vide om. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk Værd at vide om VHF og DSC Kommunikation & stedbestemmelse til søs www.soesport.dk Billederne viser produkter fra forskellige virksomheders sortiment. VHF radioen er din livline til land i en nødsituation

Læs mere

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK BILLEDERNE VISER PRODUKTER FRA FORSKELLIGE VIRKSOMHEDERS SORTIMENT. Nød- og sikkerhedskommunikation Eksempel på en standard

Læs mere

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS BEK nr 939 af 29/08/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201107851 Senere ændringer til

Læs mere

3. december Nr

3. december Nr 3. december 2012. 29 Nr. 1134. Bilag 5 Prøvekrav for opnåelse af GOC-, ROC-, LRC-, SRC- og BEG-certifikater til betjening af radioanlæg til brug ved frekvensanvendelse i maritime radiotjenester, jf. 7,

Læs mere

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg SOFARTSSTYRELSEN AntalfejZ Udi1des af censor ALM DSC-ALM Certifikat udstedes Ja Nej Oplyst resultat Ja Nej SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR Sted: Svendborg Dato:

Læs mere

VHF og DSC. VHF-radioen er din livline til land i en nødsituation. Enestående redskab, hvis du kommer i nød

VHF og DSC. VHF-radioen er din livline til land i en nødsituation. Enestående redskab, hvis du kommer i nød VHF og DSC VHF-radioen er din livline til land i en nødsituation Enestående redskab, hvis du kommer i nød Kanal 16 på din VHF radio er den maritime nødkanal, der aflyttes af Lyngby Radio i alle danske

Læs mere

GMDSS FUNKTIONSKRAV AD PKT. 7: AD PKT. 8: Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at:

GMDSS FUNKTIONSKRAV AD PKT. 7: AD PKT. 8: Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at: 4 FUNKTIONSKRAV Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at: I den maritime radiotjeneste hedder radiosikkerhedssystemet altså (Global Maritime Distress and Safety System). Det blev indført

Læs mere

Radio. Udstyr De radiosystemer og delelementer, som er godkendt til brug i GMDSS er:

Radio. Udstyr De radiosystemer og delelementer, som er godkendt til brug i GMDSS er: 39 Radio Radiostationen om bord er livlinen til hjælp. Kommer man ud for en ulykke til søs f.eks. havari, kvæstelse af et besætningsmedlem eller hvis der er sygdom om bord, er radioen i de fleste tilfælde

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. Short Range Certificate, MHV, 1445

LÆRINGSPLAN FOR. Short Range Certificate, MHV, 1445 LÆRINGSPLAN FOR Short Range Certificate, MHV, 1445 Udarbejdet af: AG LPU 2017 Dato og år: NOV 2016 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af modulet/faget/kurset: Short Range

Læs mere

Pensum Undervisningsmetode / -midler UV-Form

Pensum Undervisningsmetode / -midler UV-Form fbn fbn acta Godkendt 1 af 11 Præsentation af: - Deltager/lærer - Praktiske oplysninger - Hvad er formålet kurset Kursisterne udfylder indstilling til radioprøve. Kursister fremviser billedlegitimation

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS) 1445 Short Range Certificate, MHV Udgivelse MAR 2014 2. FAGETS MÅL Formålet med faget er at bibringe kursisten viden omkring

Læs mere

IAMSAR MANUAL VOLUME I ORGANIZATION Volume 1, 2, 3: II960E ISBN: IMO

IAMSAR MANUAL VOLUME I ORGANIZATION Volume 1, 2, 3: II960E ISBN: IMO Grundlag og referencer. Formål. Bek nr. 442 af 07-06-2005 om SRC radioprøver 4 med bilag 1. Kursus skal give kursisten den grundlæggende teoretisk viden, færdigheder og kompetence, der kræves for at kunne

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage Deltagerpris: 1.650 DKK - AMU: 26.935,5

Læs mere

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR

SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR = Udfyldes afcensor SOFARTSSTYRELSEN AntalfejZ ALM DSC-ALM Certifikat udstedes Ja Nej Oplyst resultat Ja Nej SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR Sted: Søfartsstyrelsen

Læs mere

Vejledning til maritime SRC-radioprøver

Vejledning til maritime SRC-radioprøver Vejledning til maritime SRC-radioprøver Lovgrundlaget I henhold til lov om radiofrekvenser fastsætter Energistyrelsen nærmere regler for de prøver, som er en forudsætning for anvendelse af radiofrekvenser.

Læs mere

GMDSS frekvensliste. 6.1 Frekvenstildeling opdelt i 3 regioner. Nød-, il- og sikkerhedsfrekvenserne samt alle HF-frekvenserne er internationale.

GMDSS frekvensliste. 6.1 Frekvenstildeling opdelt i 3 regioner. Nød-, il- og sikkerhedsfrekvenserne samt alle HF-frekvenserne er internationale. 73 Frekvenstildeling Frekvens tildelingsmæssigt er jorden opdelt i 3 regioner. Som det fremgår, ligger Danmark i region 1. Mange af de frekvenser vi bruger til f.eks. interskibskorrespondance i MF-båndet,

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Procedurer 1444 Radiooperatørcertifikatkursus, MHV Udgivelse MAR 2014 2. FAGETS MÅL Formålet med faget er, at bibringe kursisten viden om og praktisk færdighed i operationelle

Læs mere

Offshore/ Erhvervsfartøjer

Offshore/ Erhvervsfartøjer Offshore/ Erhvervsfartøjer Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt På kurset vil du, gennem

Læs mere

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog Sejlerskolen Aarhus Studiehåndbog Efterår 2015 - Forår 2016 Sejlerskolen - Efterår 2015 - forår 2016 Tilmeldinger og oplysninger om datoer: FOF Aarhus Bispegården Fredensgade 36 8000 Aarhus C Telefon 86

Læs mere

Pensum Undervisningsmetode / -midler UV-Form

Pensum Undervisningsmetode / -midler UV-Form fbn fbn acta Godkendt 1 af 19 Præsentation af: - Deltager/lærer - Praktiske oplysninger - Hvad er formålet kurset Kursisterne udfylder indstilling til radioprøve. Kursister fremviser billedlegitimation

Læs mere

Lærebog i GMDSS Hans Chr. Dragø & Jørgen Fink Petersen

Lærebog i GMDSS Hans Chr. Dragø & Jørgen Fink Petersen Lærebog i GMDSS Hans Chr. Dragø & Jørgen Fink Petersen Kolofon Lærebog i GMDSS 1. udgave 2006 ISBN: 87-90749-16-2 Udgiver: Fiskericirklen og Skagen Skipperskole Copyright: Fiskericirklen Forfattere: Hans

Læs mere

Vejledning om. Maritim SRC radioprøve

Vejledning om. Maritim SRC radioprøve Vejledning om Maritim SRC radioprøve Søfartsstyrelsen, den 4. august 2015 Lovgrundlaget I henhold til lov om radiofrekvenser fastsætter IT- og Telestyrelsen nærmere regler for de prøver, som er en forudsætning

Læs mere

EPIRB. 11.1 COSPAS/SARSAT-systemet

EPIRB. 11.1 COSPAS/SARSAT-systemet 117 (Emergency Position Indicating Radio Beacon) er en nødradiobøje, og GMDSS udrustede skibe skal være udstyret med mindst en. Der er defineret 3 forskellige, som arbejder på hver sin måde. Fælles for

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

SKRIFTLIG PRØVE. Maritime VFW-radioanlæg (SR. Certifikat til betjening af. çd7. SOFARTSSTYRELSEN MS DSC_NIS. Dato: = Udf1des af censor

SKRIFTLIG PRØVE. Maritime VFW-radioanlæg (SR. Certifikat til betjening af. çd7. SOFARTSSTYRELSEN MS DSC_NIS. Dato: = Udf1des af censor çd7. = Udf1des af censor AntalfeyZ SOFARTSSTYRELSEN MS DSC_NIS ALM DSC-ALM Certifikat udstedes Ja Nej Oplyst resultat Ja Nej SKRIFTLIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VFW-radioanlæg (SR Sted:

Læs mere

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE SØSIKKERHED STCW - efter IMO konventionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 3 dage Kurset afholdes i Thyborøn eller lokalt

Læs mere

MSI - Maritime Safety Information

MSI - Maritime Safety Information 108 - Maritime Safety Information Som nævnt under funktionskrav i GMDSS, skal skibe være i stand til at sende og modtage maritim sikkerhedsinformation (). Det drejer sig om navigationsadvarsler, meteorologiske

Læs mere

Administrative bestemmelser

Administrative bestemmelser 54 Administrative bestemmelser adiotilladelse (Kaldesignalbevis) Før installering og brug af en radiostation om bord i et dansk skib skal der indhentes tilladelse fra Søfartsstyrelsen. Der skal anvendes

Læs mere

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV 01 03 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

UKLASSIFICERET Bilag 4 Fagplan 1444 DeMars DIR D 01639850 01/14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN

UKLASSIFICERET Bilag 4 Fagplan 1444 DeMars DIR D 01639850 01/14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN UKLASSIFICERET Bilag 4 Fagplan 1444 DeMars DIR D 01639850 01/14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Instrumentlære B. Kort navn Instrumentlære FAGPLAN C. Formål Faget skal give kursisten færdighed i

Læs mere

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV

SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV SHORT RANGE CERTIFICAT, MHV 30 NOV 02 DEC 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til

Læs mere

SKRIFflJG PRØVE. Certifikat til betjening af. Maritime VHF-radioanlæg (SRC) SØFARTSSTYRELSEN MS DSC_NIS. Udfyldes afcensor

SKRIFflJG PRØVE. Certifikat til betjening af. Maritime VHF-radioanlæg (SRC) SØFARTSSTYRELSEN MS DSC_NIS. Udfyldes afcensor Oplyst resultat Ja Nej Certifikat udstedes Ja Nej ALM DSCAIM SØFARTSSTYRELSEN MS DSC_NIS Tifiadte hjælpemidler: Radiostationer i skibe tillæg. Navn: Personnummer: Sted: Ballerup 16.30 Dato: 18022015 (SRC)

Læs mere

SKRIFflIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR

SKRIFflIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR Ud1j1des afcensor Anta!fejZ SOFARTSSTYRELSEN NIS DSC_MS ALIvI DSC-ALM Certifikat udstedes Ja Nej Oplyst resultat Ja Nej SKRIFflIG PRØVE Certifikat til betjening af Maritime VHF-radioanlæg (SR Sted: Randers

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage På kurset Søsikkerhed for erhvervsfiskere

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

RADIOOPERATØRCERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV

RADIOOPERATØRCERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV 06 10 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er

Læs mere

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE På alle fiskeskibe uanset længde gælder følgende: VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE Ingen må udføre arbejde om bord i et fiskeskib, uanset skibets længde, uden at have gyldigt sundhedsbevis

Læs mere

MEDDELELSE FRA SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO

MEDDELELSE FRA SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO 1 Bilag til EfS 1 2004 MEDDELELSE FRA SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO Denne meddelelse beskriver Naval Co-operation and Guidance for Merchant Shipping (NCAGS) og giver anvisning om, hvorledes danske skibe

Læs mere

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2. Fra registrering til indberetning oversigt 3. Firmaets nummer 4. Min side 4.1. Sådan logger

Læs mere

Nød-, il- og sikkerhed

Nød-, il- og sikkerhed 85 Nød- il- og sikkerhedskommunikation Det væsentligste formål med GMDSS er at give skibsfarten mulighed for at sende og modtage meddelelser vedrørende sikkerheden for menneskeliv til søs. Disse meddelelser

Læs mere

Læringsplan. for. Radiooperatørcertifikat (ROC)

Læringsplan. for. Radiooperatørcertifikat (ROC) Læringsplan for Radiooperatørcertifikat (ROC) 1444 Udarbejdet af: KL, TOM GRASTRUP JENSEN, HVS-MHS-01 Dato og år: Maj Side 1 af 22 Version 1409-2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse

Læs mere

INMARSAT. 9.1 INMARSAT-satellitternes placering rundt om jorden

INMARSAT. 9.1 INMARSAT-satellitternes placering rundt om jorden 101 er en mellemstatslig organisation, der blev oprettet i 1979 med det formål, at tilvejebringe global satellitkommunikation til søs, herunder specielt nødog sikkerhedskommunikation. Senere er s formål

Læs mere

Danske, færøske og grønlandske kystradiostationer på MF. Antennens position N E

Danske, færøske og grønlandske kystradiostationer på MF. Antennens position N E MF-telefoni Opkalds-, sikkerheds- og nødfrekvens: 2182 Indbyrdes korrespondance*: 2266 2271 2276 2281 2286 2291 3545 3550 3555 3560 3565 3570 Indbyrdes korrespondance (1 W sendere uden certifikat): 3302

Læs mere

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024172 Senere ændringer til

Læs mere

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Kommunikation... 3 2. Skolesejlads og sikkerhed... 4 2.1. Bemandingskrav... 4 2.1.1. Krav til lærere...

Læs mere

Værd at vide om mobiltelefoni til søs KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om mobiltelefoni til søs KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om mobiltelefoni til søs KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Formål Formålet med denne brochure er at beskrive mobiltelefonens muligheder og begrænsninger ved anvendelse

Læs mere

Værd at vide om mobiltelefoni til søs. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk

Værd at vide om mobiltelefoni til søs. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk Værd at vide om mobiltelefoni til søs Kommunikation & stedbestemmelse til søs www.soesport.dk Formål Formålet med denne brochure er at beskrive mobiltelefonens muligheder og begrænsninger ved anvendelse

Læs mere

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K.A.S. sejlerskole SEJLERSKOLE Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K.A.S. sejlerskole tilbyder en toårig sejleruddannelse, hvor du gennemgår

Læs mere

maritim fleksibilitet Kursuskatalog

maritim fleksibilitet Kursuskatalog maritim fleksibilitet Kursuskatalog Velkommen til Skagen Skipperskole Hermed har vi fornøjelsen at præsentere Skagen Skipperskoles kursuskatalog. Kursusplanen opdateres løbende på skolens hjemmeside www.skipperskolen.dk,

Læs mere

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt Formålet med dette 1 dags kursus er

Læs mere

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog Sejlerskolen Aarhus Studiehåndbog Efterår 2016 - Forår 2017 SEJLERSKOLEN - Efterår 2016 - forår 2017 Tilmeldinger og oplysninger om datoer: FOF Aarhus Bispegården Fredensgade 36 8000 Aarhus C Telefon 86

Læs mere

UKLASSIFICERET Bilag 3 Fagplan 1444 DeMars DIR D /14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Bilag 3 Fagplan 1444 DeMars DIR D /14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Bilag 3 Fagplan 1444 DeMars DIR D 01639850 01/14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Administration og håndbøger B. Kort navn Administration og håndbøger FAGPLAN C. Formål Formålet med

Læs mere

NAVMAN TRACKER 5500, 5110 Quick Guide

NAVMAN TRACKER 5500, 5110 Quick Guide NAVMAN TRACKER 5500, 5110 Quick Guide Tillykke med din nye NAVMAN 5500, 5110 kortplotter/! NAVMAN TRACKER 5500, 5110 bruger C-MAP NT+ søkort. Elektroniske søkort er ment som en hjælp til navigation, de

Læs mere

Radio skannere og lydbehandlings programmer.

Radio skannere og lydbehandlings programmer. Radio skannere og lydbehandlings programmer. Der er mange forskellige muligheder, hvis man har en scanner og OZ4ui, Lars har tidligere haft skrevet i amsat-oz, om scannere og vejrsatellitter. Men der er

Læs mere

SRC-prøve. Leveret af

SRC-prøve. Leveret af SRC-prøve Ansøgning om registrering af bestået SRC-prøve i Søfartsstyrelsens database samt udstedelse af SRC-certifikat i henhold til Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere Leveret af www.duelighed.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om radioprøver og kaldesignaler m.v. BEK nr 29 af 21/01/2004 (Gældende) LOV Nr. 421 af 06/06/2002 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag

Læs mere

VHF RT2048 SAILOR COMPACT 2000 PROGRAMME DANSK

VHF RT2048 SAILOR COMPACT 2000 PROGRAMME DANSK VHF RT2048 SAILOR COMACT 2000 ROGRAMME DANSK SAILOR RT2048 VHF radiotelefon er konstrueret til at møde de stigende krav til et højteknologisk produkt, såsom høj kvalitet, små dimensioner osv. SAILOR RT2048

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Traditionel åben jolle Båden er under dimensionstal 20, medtager op til

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM 300 Juli 2012

Business Call Quick guide SNOM 300 Juli 2012 Business Call Quick guide SNOM 300 Juli 2012 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 300 telefonen.

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012

Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012 Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 370

Læs mere

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på.

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA MC 600CI/CX INDLEDNING Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA søkortplotteren bruger C-MAP

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM360 Juli 2012

Business Call Quick guide SNOM360 Juli 2012 Business Call Quick guide SNOM360 Juli 2012 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 360 telefonen.

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM 320 Version 1,0/juli 2012

Business Call Quick guide SNOM 320 Version 1,0/juli 2012 Business Call Quick guide SNOM 320 Version 1,0/juli 2012 Indledning Denne vejledning er udarbejdet med henblik på at beskrive de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 320 telefonen. På den

Læs mere

NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide

NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide NAVMAN TRACKER 5380 - Quick Guide Tillykke med din nye NAVMAN 5380 kortplotter! NAVMAN TRACKER 5380 bruger C-MAP NT+ / MAX søkort. Elektroniske søkort er ment som en hjælp til navigation, de kan ikke bruges

Læs mere

NAVMAN TRACKFISH 6600 Quick Guide

NAVMAN TRACKFISH 6600 Quick Guide NAVMAN TRACKFISH 6600 Quick Guide Tillykke med din nye NAVMAN 6600 kortplotter/fishfinder! NAVMAN TRACKFISH 6600 bruger C-MAP NT+ / MAX søkort. Elektroniske søkort er ment som en hjælp til navigation,

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Duelighedsbevis Duelighedsprøve i sejlads for, 1407 Udgivelse Marts 2014 2. FAGETS MÅL Ved/efter fagets afslutning skal kursisten: Viden Redegøre for teoretisk terrestrisk

Læs mere

Velkommen til den mobile verden

Velkommen til den mobile verden Velkommen til den mobile verden Hos Call me fokuserer vi på at gøre det nemt for dig at købe din nye mobil, mobilt bredbånd eller mobiltilbehør. Du kan handle på www.callme.dk, når du har tid og til priser

Læs mere

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm Manual til DK080 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 9 Programering af alarmen... 10 Indtastning af egen kode...

Læs mere

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01 Vocally 3 Infinity In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning Rev 1.01 Dette er en Dansk udgave af producentens officielle bruger manual. Der henvises til den officielle i tvivls tilfælde og

Læs mere

VEJLEDNING FOR ISOBSERVATORER

VEJLEDNING FOR ISOBSERVATORER VEJLEDNING FOR ISOBSERVATORER Søværnets Operative Kommando Istjenesten ISMELDETJENESTEN Den danske ismeldetjenestes opgave er at fremskaffe oplysninger til brug for isbrydningstjenesten, de søfarende,

Læs mere

DIF Danmarksmesterskab. Europajolle. Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE

DIF Danmarksmesterskab. Europajolle. Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE DIF Danmarksmesterskab Europajolle Skive Sejlklub / Maritim Center Skive. 20. 22. september 2013 INDBYDELSE 1. REGLER: 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? RIB/følgebåd Båden er en Bombard Explorer CE-mærket, under dimensionstal 20

Læs mere

Sejladsbestemmelser AFI 2Star Race 2016

Sejladsbestemmelser AFI 2Star Race 2016 Sejladsbestemmelser AFI 2Star Race 2016 AFI 2Star Race Aarhus Sejlklub 11. 12. juni 2016 SEJLADSBESTEMMELSER version 1.6.2016 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler.

Læs mere

FJERNUNDERVISNING. Vejledning til kursisten. Resumé Vejledning i download og installation af TeamViewer, smat adgang til kursusmiljø WINFORMATIK

FJERNUNDERVISNING. Vejledning til kursisten. Resumé Vejledning i download og installation af TeamViewer, smat adgang til kursusmiljø WINFORMATIK WINFORMATIK Fjernundervisning FJERNUNDERVISNING Vejledning til kursisten Resumé Vejledning i download og installation af TeamViewer, smat adgang til kursusmiljø Indhold Vejledning til kursisten... 2 Indledning...

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 5 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 24. februar 2016 13:03 Denne sikkerhedsinstruks er gældende for bevaringsværdigt fiskefartøj Elisabeth K571 kaldesignal OU 8893.

Læs mere

SAFEMATE Din bærbare Tryghedsalarm. Brugervejledning

SAFEMATE Din bærbare Tryghedsalarm. Brugervejledning SAFEMATE Din bærbare Tryghedsalarm Brugervejledning INDLEDNING Tillykke med din CEKURA Safemate. CEKURA Safemate er din mobile tryghedsalarm, som du kan tage med dig overalt. Safemate er udstyret med

Læs mere

Bruger manual SmartPro-180 Version 1.0. Indholdsfortegnelse

Bruger manual SmartPro-180 Version 1.0. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord... 2 Oversigt over alarmen... 3 Tilslutte og afbryde alarmen... 4 Tilslut alarmen via keyboardet... 4 Tilslutning/afbrydelse af alarmen via SMS... 5 Tilslutning/afbrydelse ved

Læs mere

Manual til PRO DK180

Manual til PRO DK180 Manual til PRO DK180 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen... 11 Indtastning af egen

Læs mere

(SRC) SKRIFflIG PRØVE. Certifikat til betjening af. Maritime VHF-radioanlæg SOFARISSTYRELSEN MS DSC_MS. Udfyldes afcensor

(SRC) SKRIFflIG PRØVE. Certifikat til betjening af. Maritime VHF-radioanlæg SOFARISSTYRELSEN MS DSC_MS. Udfyldes afcensor Oplyst resultat Ja Nej Certifikat udstedes Ja Nej ALM DSC-ALM Tifiadte hjælpenidler: Radiostationer i skibe - tillæg. Navn: Personnummer: Sted: Slipshavn Dato: 01-03-2015 (SRC) Maritime VHF-radioanlæg

Læs mere

Ofte Stillede Spørgsmål

Ofte Stillede Spørgsmål Ofte Stillede Spørgsmål Markedsovervågning I dette dokument kan du finde en overskuelig samling af de ofte stillede spørgsmål vi møder i forbindelse med vores markedsovervågning. Klik på det spørgsmål

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Egå sejlklub. 8. Aften. Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17 Velkommen tilbage aften

Egå sejlklub. 8. Aften. Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17 Velkommen tilbage aften Egå sejlklub Duelighedsbevis 8. Aften Vinteren 2016/17 Velkommen tilbage 8. aften Søvejsregler: af 19 og nu 32-37 (lydsignaler) Navigation Sikkerhed: Folder: kurser, strøm, afdrift, misvisning og deviation

Læs mere

VHF Kursus. Mogens afholder kursus i klubbens lokaler følgende dage. 24. februar, 3. og 10. marts kl. 18.30 ca. 21.30

VHF Kursus. Mogens afholder kursus i klubbens lokaler følgende dage. 24. februar, 3. og 10. marts kl. 18.30 ca. 21.30 VHF Kursus Mogens afholder kursus i klubbens lokaler følgende dage 24. februar, 3. og 10. marts kl. 18.30 ca. 21.30 Prøven aflægges i Ballerup den 18. marts Pris pr. elev kr. 1.400,- inkl. alt materiale

Læs mere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere Lovtidende A Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere I medfør af 10, stk. 1, og 10 a i lov om skibes besætning, (jr. lovbekendtgørelse nr 74 af 17. januar 2014,) fastsættes følgende (efter

Læs mere

Kom godt i gang. Læs om dine muligheder. Mobilsvarer Få nyheder på din mobil Selvbetjening SMS og MMS

Kom godt i gang. Læs om dine muligheder. Mobilsvarer Få nyheder på din mobil Selvbetjening SMS og MMS Kom godt i gang Læs om dine muligheder Mobilsvarer Få nyheder på din mobil Selvbetjening SMS og MMS Mobilopsætning Spærring af opkald Data på din mobil Mobilt bredbånd Og meget meget mere Callme.dk Velkommen

Læs mere

Nyhedsbrev December 2015

Nyhedsbrev December 2015 Nyhedsbrev December 2015 Indhold: Nyt fra bestyrelsen Kalender 2015-16 Nytårstorsk;) Kursus i praktisk brug af VHF Rygekursus Tilskud til VHF bevis Sponsoraftale med OK Send din historie ind.. 1 Nu har

Læs mere

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015 Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015 Indholdsfortegnelse: Side 1. Standard sæt indeholder...2 2. AlarmLink indeholder...2 3. Udvidet sæt indeholder...2

Læs mere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere BEK nr 1726 af 18/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2017024937 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

SINE I KYSTNÆRT OMRÅDE

SINE I KYSTNÆRT OMRÅDE MARINESTABEN SINE I KYSTNÆRT OMRÅDE ORIENTERING AF VÆRNSFÆLLES FORSVARSKOMMANDO, MARINESTABEN VED NILS BJERRING STRANDBYGAARD KL/SAGSBEHANDLER SAR 28. JANUAR 2015 FORSVARET MST-MSP312 28.01.2015 SINE I

Læs mere

I kan styre samtlige funktioner beskrevet i nærværende dokument, gennem jeres personlige side (selfcare) på www.firstcom.dk

I kan styre samtlige funktioner beskrevet i nærværende dokument, gennem jeres personlige side (selfcare) på www.firstcom.dk Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 300 telefonen. På sidste side er der svar på ofte stillede

Læs mere

Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011

Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011 Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 370 telefonen.

Læs mere

GPS trackeren virker ved hjælp af GSM netværket og GPS satellitterne, og kan bruges til at overvåge og bestemme hvor en enhed befinder sig henne.

GPS trackeren virker ved hjælp af GSM netværket og GPS satellitterne, og kan bruges til at overvåge og bestemme hvor en enhed befinder sig henne. GPS Tracker 1 Om GPS trackeren GPS trackeren virker ved hjælp af GSM netværket og GPS satellitterne, og kan bruges til at overvåge og bestemme hvor en enhed befinder sig henne. Hvor kan GPS trackeren bruges?

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 1465 DeMars DIR D 03026487 DEC 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 1465 DeMars DIR D 03026487 DEC 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 1465 DeMars DIR D 03026487 DEC 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 FAGPLAN A. Langt navn Militær Kommunikation Maritime Force Protection B. Kort navn MIL KOM MFP C. Formål Faget skal give

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING SIKKERHED VED SEJLADS MED REDNINGS- BADE. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

BRANCHEVEJLEDNING SIKKERHED VED SEJLADS MED REDNINGS- BADE. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros BRANCHEVEJLEDNING SIKKERHED VED SEJLADS MED REDNINGS- BADE Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Denne branchevejledning er udarbejdet af Planudvalget for brand og redning for at sikre, at

Læs mere

TEST AF DM 800 HD KLONER

TEST AF DM 800 HD KLONER TEST AF DM 800 HD KLONER Test udført på SATNUX 600+ HD & INETBOX HD Indledning: Testen er lavet for at finde ud af, om nogle af de DM 800 HD kloner der er i omløb,rent faktisk er noget værd.. Begge klon

Læs mere

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Offshore Erhvervsfartøjer Færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

Funktions-beskrivelser

Funktions-beskrivelser - -0-018 1 Indhold: 0 Baggrund og formål med dokumentet 1 Formand Instruktør teori duelighed 3 Instruktør praktik duelighed 4 Instruktør - aspirant 5 Skolebåds-teknikker 6 Marketing & kommunikation 7 Diverse

Læs mere