Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. juni Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. juni Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset."

Transkript

1 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 9. juni 2011 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Fraværende: Bemærkninger: Dagsordenen godkendtes.

2 Indholdsfortegnelse Sidenr. 2 Sagsnr. Side 1. Sagsbehandlingstider for hjælpemidler Drøftelse af udkast til Sundhedspolitik og bidrag til sundhedsplanen Redegørelse vedrørende Seniorhus/Midtgården Årsberetning 2010, magtanvendelse på seniorområdet Statusrapport over klagesager vedr. hjemmehjælp for Inklusionsstrategien "Plads til alle" Taps Skole ansøger om ændret åbningstid for helhedstilbuddet Udtrædelse af samt udpegning af nyt fast medlem Valg af formand Udtrædelse af samt udpegning af nyt fast medlem Udviklingsplan for det specialiserede socialområde Orientering til - juni

3 Sidenr Sagsbehandlingstider for hjælpemidler Sagsid.: 10/23205 Resumé Afdelingen for Kommunikation og hjælpemidler vil på mødet orientere om sagsbehandlingstiderne for hjælpemidler. Sagen behandles i (orientering). Forslag Socialdirektøren foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning den Orienteringen blev taget til efterretning. Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget godkender én gang årligt sagsbehandlingstider for Social- og Sundhedsforvaltningen. Indenfor området kommunikation og hjælpemidler er der stor variation i sagsbehandlingstider, da sagerne individuelt vurderes i forhold til, om der er tale om akutte problemstillinger. Afdelingschefen vil på mødet redegøre for sagsforløbene i afdelingen. Sagsbehandlingstiderne kan ses på:

4 Sidenr Drøftelse af udkast til Sundhedspolitik og bidrag til sundhedsplanen Sagsid.: 09/15246 Resumé Sundhedschefen giver en kort orientering om udkast til Sundhedspolitikken Bidrag til sundhedsplanen drøftes. Sagen behandles i Uddannelsesudvalget, Børneudvalget, Fritidsudvalget, Seniorudvalget, Teknik- og boligudvalget, Kultur- og Erhvervsudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Ældrerådet,, Plan- og Miljøudvalget, Social- og Sundhedsudvalget. Forslag Socialdirektøren foreslår, at fagudvalgene medvirker til at sætte sundhed på dagsordenen og at fagudvalgene bidrager til sundhedsplanen. Beslutning Uddannelsesudvalget den Godkendt. Fraværende Trine Maria Sloth Ebbesen, Marlene B. Lorentzen Beslutning Børneudvalget den Godkendt. Fraværende Claus Warming, Hans Winther Beslutning Fritidsudvalget den Sagen udsættes til næste møde, idet forvaltningen pålægges at fremkomme med konkrete forslag til udvalgets bidrag til sundhedsplanen. Beslutning Seniorudvalget den Godkendt.

5 Sidenr. 5 Fraværende Lis Ravn Ebbesen Beslutning Teknik- og Boligudvalget den Godkendt, idet forvaltningen bemyndiges til i samarbejde med sundhedsområdet at udarbejde forslag til relevante projekter til sundhedsplanens handlingsdel med afsæt i transportplanens forarbejder. Fraværende Erling Rasmussen Beslutning Kultur- og Erhvervsudvalget den Kultur- og Erhvervsudvalget fremsender bidrag til sundhedsplanen som foreslået af By- og Udviklingsforvaltningen, idet bidraget suppleres med indsatser fra Kvarterhuset, Nicolai og Kolding Bibliotekerne. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den Et enigt Arbejdsmarkedsudvalg fremsender følgende bidrag: 1. Social- og sundhedsmæssig rehabilitering klar til jobrettet indsats (9 mio. kr. og projektmidler) a. Undgå ommere- rette sammenhængende indsats første gang b. Fokus på stress, angst og depression c. ADHD og personlighedsforstyrrelser d. Gerne forsøg målrettet i ghettoområdet Skovparken 2. Forebyggende sundhedsindsatser på virksomhederne, herunder Kolding Kommune. 3. Fortsat fokus på KRAM- (kost,røg,alkohol,motion) faktorerne i tilbud til ledige og sygemeldte-sundhedsnøglepersoner, motion, stress og depression mv. 4. Udarbejdelse af screeningsværktøj af ledige og sygemeldte med alkoholproblemer 5. Hurtigere udredning af borgeren ved øget fokus på sammenhængen mellem den kommunale og regionale sundhedsindsats herunder ved en øget anvendelse af sundhedslovens 239. Beslutning Ældrerådet den Ældrerådet drøftede udkast til sundhedspolitik og tog den til efterretning. Fraværende Jytte Duus Andersen Beslutning den foreslår følgende indarbejdet: Tilgængelighed for handicappede til sundhedstilbud og motion, f.eks. ved at der etableres naturstier med fast belægning og ledepunkter samt handicaptoiletter.

6 Sidenr. 6 Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget besluttede i marts 2011 at det videre arbejde med sundhedspolitikken sker ved udarbejdelse af et dokument som indeholder såvel sundhedspolitikken som sundhedsplanen, og at det videre arbejde bygger på aktiv inddragelse af fagforvaltningerne og fagudvalg samt borgere og interessenter. Sundhedschefen orienterer derfor alle stående udvalg om udkastet til den tværgående sundhedspolitik i løbet af maj og juni Ydermere, afholdes der møder med alle forvaltninger i løbet af maj 2011 for at diskutere konkrete indsatser på tværs af fagområderne. Udkastet til sundhedspolitikken er blevet udarbejdet efter drøftelse af vision, mission, målgrupper, fokusområder og principper i Social- og Sundhedsudvalget i maj Der blev afholdt en Sundhedskonference i juni 2010 for byrådspolitikere, direktion, afdelingsledere, frivillige organisationer, fagforeninger, sundhedsprofessionelle, uddannelsessteder, borgere, virksomheder, samarbejdspartnere og andre interesserede. Formålet med konferencen var at diskutere samspil mellem sundhedspolitik og andre politikområder i kommunen, og hvordan forebyggelse og sundhedsfremme kan styrkes af alle parter. Forslagene fra konferencen indgår i baggrundsmaterialet for diskussionerne med de forskellige forvaltninger. En sundhedsplan udarbejdes i begyndelsen af juni på baggrund af forslag fra de forskellige forvaltninger. Sundhedsplanen består af forslag til konkrete indsatser, der vil bidrage til at opfylde målene i sundhedspolitikken. Borgere er blevet inddraget gennem debat på Facebook. Derudover er 2500 borgere blevet involveret gennem udarbejdelsen af Sundhedsprofilen 2010 og 1057 borgere gennem udarbejdelse af analysen om bevægelsesmuligheder i Kolding by. Sundhedspolitikken for er baseret på evalueringen af Kolding Kommunes Sundhedspolitik , nye publicerede resultater om forebyggelse, Sundhedsprofilen 2010 og diskussioner i det nu nedlagte Sundhedskoordinationsforum (SUFO). Sundhedspolitikken er mere fokuseret og har færre fokusområder end sundhedspolitikken Sundhedspolitikkens målgrupper er alle borgere med særligt fokus på børn, unge og sårbare grupper. Der er udarbejdet konkrete mål indenfor fokusområderne røg, fysisk aktivitet, alkohol, mental sundhed og sund mad. Bilag: /11 Åben Sundhedspolitik.pdf

7 Sidenr Redegørelse vedrørende Seniorhus/Midtgården Sagsid.: 10/30289 Resumé På baggrund af note i budget 2011 vedrørende etablering af seniorhus har Seniorforvaltningen afholdt møder med OK-Klubben og Flora Klubben. Seniorforvaltningen, OK-Klubben og Flora Klubben har haft en positiv dialog, hvor forskellige scenarier har været drøftet. Drøftelserne har taget afsæt i OK Klubben og Flora Klubbens eksisterende placering og det forhold, at der er indgået en 10 årig lejeaftale med AAB om lokalerne på Midtgården og at der er afsat midler til ansættelse af aktivitetskonsulent. På baggrund af drøftelserne vurderes der ikke at være bygninger, der kan rumme begge klubber og imødekomme ønsket til fysisk placering i Kolding midtby og tæt på åen. Samtidig anser både OK-Klubben og Flora Klubben begrænsningerne og ulemperne ved et fælles seniorhus som værende større end fordelene. OK-Klubben og Flora Klubben ser fordele ved, og deltager gerne i en bedre udnyttelse af aktivitetslokalerne og cafeteriet på Midtgården. Denne sagsfremstilling er todelt. Uddybende oplysninger fremgår af bilaget 1. Besvarelse af bevillingsnoten vedrørende seniorhus 2. Skitsering af vision for Midtgården og et forslag til det videre arbejde med Midtgården. Sagen behandles i Seniorudvalget, Ældreråd (høring), Handicapråd (høring), Seniorudvalget. Forslag Seniordirektøren foreslår at redegørelsen vedrørende budgetnoten tages til efterretning og videresendes til Byrådet at visionen og hvordan aktivitetskonsulenten understøtter indfrielse af visionen godkendes at arbejdsgruppen kommer med konkrete forslag til indfrielse af visionen, der forelægges Seniorudvalget i efteråret Beslutning Seniorudvalget den Nr. 1. og nr. 2 at godkendt. Nr. 3 at godkendt med den ændring, at arbejdsgruppen nedsættes med deltagelse af den nyansatte aktivitetskonsulent. Arbejdsgruppen skal herefter ikke komme med forslag til anvendelsen af de afsatte kr. til indfrielse af visionen. Forslaget til indfrielse af visionen forelægges Seniorudvalget i efteråret Fraværende Lis Ravn Ebbesen

8 Sidenr. 8 Beslutning Ældrerådet den Taget til efterretning. Fraværende Jytte Duus Andersen Beslutning den Redegørelsen tages til efterretning. Sagsfremstilling 1. Besvarelse af bevillingsnoten vedrørende seniorhus Bevillingsnoten fra budget 2011: Redegørelse der belyser mulighederne for en fælles kommunal ramme for seniorklubberne OK-Klubben og Flora Klubben i Kolding. Redegørelsen skal på baggrund af en samlet oversigt over tilskud, belyse fordele og ulemper, herunder samlet finansieringsmulighed, ved et bofællesskab mellem de to klubber, ligesom redegørelsen skal belyse mulige kommunale eller ikke-kommunale ejendomme, hvor et bofællesskab centralt i Kolding kunne placeres. Scenarier: På baggrund af ovenstående er der arbejdet ud fra 4 scenarier for, hvordan OK-Klubben og Flora Klubben kunne indgå i et fysisk bofællesskab eller indgå i et fællesskab om bedre udnyttelse af lokalerne på Midtgården: 1. OK-Klubben og Flora Klubben bevarer eksisterende lokaler og samarbejder om aktiviteter mm. 2. OK-Klubben og Flora Klubben bevarer eksisterende lokaler og bruger, under nærmere definerede forhold, lokalerne på Midtgården. 3. OK- Klubben flytter til lokaler på Midtgården. 4. OK- Klubben og Flora Klubben flytter sammen i seniorhus på ny matrikel. Scenarie 1: OK Klubben og Flora Klubben anfører, at deres respektive lokaler i høj grad er booket op, og at der ønskes fleksibilitet og handlefrihed over egne lokaler. Scenarie 1 anses ikke som mulighed. Scenarie 2: OK Klubben og Flora Klubben anfører, at fastholdelse af eksisterende fysiske placeringer og mulighed for brug af aktivitetslokaler på Midtgården er relevant i forhold til at tilbyde flere aktiviteter og mindske presset på eksisterende lokaler. Scenarie 2 anses som en mulighed.

9 Sidenr. 9 Scenarie 3: OK-Klubben anfører, at nuværende placering ved åen er ønskelig og at lokaler på Midtgården ikke i tilstrækkelig grad muliggør det ønskede aktivitetsniveau. Scenarie 3 anses ikke som en mulighed. Scenarie 4: OK-Klubben overvejer, med finansiering fra OK Fonden, hvorvidt adressen Nytorv 2, kan anvendes som lokale for OK Klubben sammen med lokaleanvendelse til andre formål. Der er ikke fundet andre bygninger, der med fordel kan rumme et fælles seniorhus. Scenarie 4 anses ikke som en mulighed. På ovenstående baggrund er etablering af seniorhus fravalgt og scenarie 2 vedrørende bedre udnyttelse af Midtgårdens lokaler valgt. Der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Seniorforvaltningen, OK-Klubben, Flora Klubben og Brugerrådet på Midtgården, der skal arbejde videre med konkretiseringen af nedenstående vision for Midtgården: 2. Visionen for Midtgården Siden vedtagelsen af bevillingsnoten er nedenstående sket: Indgået 10 årig lejeaftale med AAB om lokalerne på Midtgården Afsat midler til ansættelse af aktivitetskonsulent med base på Midtgården Nyt brugerråd valgt på Midtgården På baggrund af ovenstående rammeforhold er det ambitionen, at Midtgården udvikler sig til det naturlige samlingssted for pensionister der bor eller har ærinde i Kolding Midtby. Nedenstående vision er rammen for arbejdsgruppens videre arbejde. Visionen for Midtgården Et brugerstyret aktivitetshus, hvor både Midtgårdens brugerråd og byens foreninger afholder aktiviteter. Hvordan aktivitetskonsulenten understøtter indfrielse af visionen: Aktivitetskonsulent skal have base på Midtgården og skal i samråd med brugerrådet og foreninger, der bruger Midtgården, igangsætte aktiviteter og have fokus på, hvordan kompetencer hos forskellige brugere kan styrke aktivitetsniveauet på Midtgården. Aktivitetskonsulenten skal have fokus på, hvordan Midtgården i højere grad bliver en del af livet i Kolding midtby. Aktivitetskonsulenten skal have fokus på, hvordan cafeteriet kan udvikles til at understøtte visionen.

10 Sidenr Årsberetning 2010, magtanvendelse på seniorområdet Sagsid.: 09/12552 Resumé Der foretages systematisk registrering af indberetninger og ansøgninger om magtanvendelse, og af årsberetningen for 2010 fremgår, at der er modtaget indberetninger/ansøgninger fra størstedelen af plejecentrene. Der er registreret et fald i antal indberetninger i forhold til Der har været fortsat fokus på undervisning i og hjælp til at håndtere magtanvendelsesreglerne i praksis. Sagen behandles i Seniorudvalget, Ældrerådet (høring) og (høring) Forslag Seniordirektøren foreslår at årsberetningen 2010 om magtanvendelse på seniorområdet tages til efterretning. Beslutning Seniorudvalget den Sagen sendes til høring i Ældreråd og Handicapråd. Fraværende Lis Ravn Ebbesen Beslutning Ældrerådet den Taget til efterretning. Fraværende Jytte Duus Andersen Beslutning den Orienteringen blev taget til efterretning. Sagsfremstilling Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at anvende magt over for borgere med nedsat psykisk funktionsevne, f.eks. demente. Magtanvendelsesreglerne findes i servicelovens kap. 24, og har til formål at sikre at magtanvendelse begrænses til det absolut nødvendige og så vidt muligt undgås. Magtanvendelse skal altid udøves så skånsomt og kortvarigt som muligt og må aldrig erstatte omsorg, pleje og socialpædagogisk bistand.

11 Sidenr. 11 Undervisning er et vigtigt middel til at synliggøre problematikkerne omkring magtanvendelse, samt gøre opmærksom på metoder til at undgå eller begrænse anvendelse af magt. Der er gennemført undervisning i magtanvendelsesområdet på alle plejecentre, og der er tilbudt undervisning til alle hjemmeplejegrupper og private leverandører. Desuden er der gennemført undervisning om demens for personale og pårørende på enkelte plejecentre. Der er primo 2011 gennemført undervisning i fronto temporal demens til ca. 300 medarbejdere med det formål, at de opnår større indsigt i lidelsen, så magtanvendelse kan begrænses mest muligt. Det er ligeledes planlagt at gennemføre undervisning af hjemmeplejen og private leverandører i Der har i 2010 fortsat været fokus på at hjælpe driften med at håndtere magtanvendelsesreglerne. Det handler især om hjælp til korrekt indberetning af anvendelse af magt og om håndtering af forvaltningens tilbagemeldinger bl.a. ved opfølgning og ved at udarbejde socialpædagogiske handleplaner sammen med en demenskonsulent. En socialpædagogisk handleplan skal medvirke til at hjælpe personalet til at undgå at komme i situationer, hvor det bliver nødvendigt at anvende magt overfor borgeren. Indberetninger og ansøgninger om magtanvendelse på seniorområdet indsendes til seniorforvaltningen som løbende registrerer, hvilken type magtanvendelse og hvilket plejecenter, der er tale om. Seniorforvaltningen har i 2010 modtaget indberetninger om magtanvendelse fra 11 ud af 15 plejecentre, og har modtaget ansøgning om tilladelse til anvendelse af magt fra 8 ud af 15 plejecentre. Der er således 4 plejecentre, der hverken har indsendt indberetninger eller ansøgninger om magtanvendelse. Dette forhold udgør et fremtidigt opmærksomhedspunkt, så det kan afdækkes, hvad årsagerne er til det om det er fordi disse plejecentre er meget dygtige til at undgå situationer, hvor det bliver nødvendigt at anvende magt, eller om det skyldes, at der på plejecentret ikke er tilstrækkeligt fokus på, hvornår der er tale om magtanvendelse. Der er desuden modtaget en ansøgning om magtanvendelse fra en borger i eget hjem. Seniorforvaltningen har i 2010 modtaget 36 ansøgninger eller indberetninger om magtanvendelse. Det er et fald i forhold til 2009, hvor forvaltningen modtog 84 indberetninger eller ansøgninger. De fleste indberetninger vedrører anvendelse af magt i hygiejnesituationen. Der er ikke efter serviceloven mulighed for akut magtanvendelse i hygiejnesituationen. Akut magt i hygiejnesituationen bliver derfor registreret som ulovlig også selvom plejecentret kunne have søgt om og fået en tilladelse. Der har i 2010 været 22 indberetninger om akut anvendelse af magt i hygiejnesituationen, hvoraf den ene ikke var omfattet af serviceloven. I 2009 var tallet 75. Der er sendt 43 ansøgninger til Statsforvaltningen, Det Sociale Nævn om beskikkelse af værge i forbindelse med flytning uden borgerens samtykke. Det har resulteret i, at der er tildelt værge i 25 sager, givet afslag i 1 sag, og 17 sager er stadig under behandling. Af de 25 sager, hvor der er blevet beskikket en værge, er der gennemført flytning for 20 borgere. Der har været særligt fokus på at give tilladelse til anvendelse af magt, hvor det har været fagligt velbegrundet og nødvendigt. Det har været hensigten at gøre det så enkelt som muligt at indberette og ansøge om magtanvendelse, hvorfor de skemaer, der skal anvendes, kan findes på Hercules.

12 Sidenr. 12 Bilag: /11 Åben årsberetning magtanvendelse 2010

13 Sidenr Statusrapport over klagesager vedr. hjemmehjælp for 2010 Sagsid.: 11/8966 Resumé I 2010 har der været 77 klagesager over fratagelse eller reducering af hjemmehjælpen. I forbindelse med genbehandlingen har kommunen fastholdt afgørelsen i 63 sager, givet medhold i 13 sager og delvis medhold i 1 sag. 35 af klagesagerne er fremsendt til behandling i Det Sociale Nævn. Seniorforvaltningen har pr. medio maj 2011 modtaget afgørelse på 33 af de 35 klagesager. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Det Sociale Nævn er 125 dage pr. sag. Der har endvidere været 18 klager over selve udførelsen af hjælpen fra leverandørerne - 10 klagesager over de kommunale leverandører og 8 klagesager over de private leverandører. Sagen behandles i Seniorudvalget, Ældrerådet (orientering) og (orientering). Forslag Seniordirektøren foreslår, at statusrapport over klagesager vedrørende hjemmehjælp for 2010 tages til efterretning. Beslutning Seniorudvalget den Godkendt. Fraværende Lis Ravn Ebbesen Beslutning Ældrerådet den Statusrapporten blev taget til efterretning. Ældrerådet har nedsat et adhoc udvalg som skal se på det generelle i forhold til hvor ægtefælle skal varetage hjælp hos den anden. Fraværende Jytte Duus Andersen Beslutning den Orienteringen blev taget til efterretning.

14 Sidenr. 14 Sagsfremstilling Fra den 1. juli 2010 blev sagsgangen for klager over hjemmehjælp ændret ifm. at Folketinget ved ændringslov nr. 629 af 11/ om afbureaukratisering på området for ældre, handicappede m.fl. ophævende bestemmelserne i retssikkerhedsloven om Klagerådet vedrørende hjemmehjælp. Før 1. juli 2010 blev klagesager over hjemmehjælp behandlet af Klagerådet vedrørende hjemmehjælp og Seniorudvalget. Efter 1. juli 2010 blev alle klager over hjemmehjælp sendt direkte til det Sociale Nævn efter genvurderingen i Myndighedsafdelingen. Klagerådet vedrørende hjemmehjælp har i perioden 1. januar juni 2010 behandlet 44 klagesager. Afgørelserne på de 33 sager fra det Sociale Nævn fordeler sig således: Afgørelsestype Antal afgørelser Nævnet fastholder kommunens afgørelse 19 Nævnet hjemsender til fornyet behandling 6 Nævnet giver klageren medhold/delvis medhold 4 Sager som er afvist af nævnet eller behandling stoppet pga. hjælp iværksat hos borger i den mellemliggende periode 4 Afgørelserne fra det Sociale Nævn som fastholder kommunens afgørelse viser gennemgående, at de understøtter visitationens vurderinger i den individuelle konkrete vurdering af borgerens funktionsniveau. Det Social Nævn anerkender, at funktionsniveauet kan vurderes i forhold til borgerens evne til selv at løse opgaven, ved at fordele opgaver over flere dage og eller blive instrueret i korrekte arbejdsstillinger. Afgørelserne fra det Sociale Nævn som hjemsendes til fornyet behandling, sker oftest ved at Nævnet vurderer at sagen er ikke belyst nok i forhold til afprøvning af metoder samt indhentning af lægestatus. Ved Myndighedsafdelingens genvurdering skal det derfor synliggøres, hvordan den faglige vurdering i forbindelse med sagsbehandlingen foretages, herunder hvorfor der ikke er indhentet lægeoplysninger. Kommunen fastholder generelt sin afgørelse efter genvurderingen ved hjemsendelserne. Afgørelserne fra det Sociale Nævn som giver klageren medhold eller delvis medhold, har nævnet lagt vægt på at borgeren er ude af stand til at varetage opgaven. Hvor klageren gives helt eller delvist medhold drager Myndighedsafdelingen de elementer ud fra nævnets afgørelse, der har generel betydning for sagsbehandlingen i afdelingen. Beretning fra Ældrerådets bisidderordning for 2010: Ældrerådets bisidderordning blev etableret i foråret Bisidderordningen fungerer fint og har en god dialog med de visiterede borgere og et godt samarbejde med visitatorerne. Bisiddernes opgave er at lytte, observere og stille supplerende spørgsmål ifm. visitationsbesøgene. Bisidderne har også haft et fint samarbejde omkring fortolkningsspørgsmål og har hjulpet med til at afklaret uklarheder for borgerne. I 2010

15 Sidenr. 15 har bisidderordningen haft ca. 80 besøg. Visitationen oplever et positivt samarbejde med bisidderordningen.

16 Sidenr Inklusionsstrategien "Plads til alle" Sagsid.: 11/6227 Resumé Forslag til strategi for en mere inkluderende folkeskole i Kolding Kommune Plads til alle. Sagen behandles i Uddannelsesudvalget, (høring), samtlige skolebestyrelser (høring), Uddannelsesudvalget. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at inklusionsstrategien Plads til alle godkendes. Beslutning Uddannelsesudvalget den Sagen sendes til høring i og samtlige skolebestyrelser med den tilføjelse, at det præciseres, at det vil blive indarbejdet i den endelige rapport, at udgangspunktet er en løbende, tæt dialog med forældrene. Udvalget vil gerne have synspunkter på hele rapporten og specielt i forhold til, hvordan der følges op på graden af inklusion. Beslutning den Redegørelsen tages til efterretning med forslag til redaktionelle ændringer. Sagsfremstilling En nedsat arbejdsgruppe har siden september 2010 arbejdet med at udarbejde denne strategi, som skal være med til at styrke inklusionen i Kolding Kommunes skolevæsen. Strategien er blevet til ved hjælp af interviews med lærere og skoleledere, besøg hos andre kommuner samt gennemgang af rapporter på området. Strategien er en forlængelse af udviklingsmålet Plads til alle i skolevisionen Den stolte skole Frihed i fællesskab. Som bilag til dagsordenspunktet er dokumentet Plads til alle - Inspirationskatalog for en mere inkluderende folkeskole i Kolding Kommune. Arbejdsgruppens sammensætning: 4 skoleledere fra almenskoleområdet 1 skoleleder fra specialskoleområdet 3 repr. fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen 1 repr. fra PPR

17 Sidenr. 17 Strategien opstiller følgende mål: Der arbejdes med at sikre en inklusionskultur i almenskolen, så flest mulige børn sikres at være en del af et lokalt fællesskab. Specialpædagogikken udvikles på almenskolerne. Kolding Kommunes eksklusionsprocent må ikke overstige 2010/11 niveauet. Strategien indeholder følgende punkter: Alle skoler skal i løbet af skoleåret 2011/12 udarbejde lokale inklusionsstrategier Centrale økonomiske støttemuligheder tager udgangspunkt i lokale strategier PPR som konsultativ partner for skolerne Oprettelse af et videnscenter for Inklusion og Specialpædagogik Overvejelser om brug af økonomiske incitamentstrukturer Fremtidige vurderinger af skolernes inklusionspraksis. Bilag: /11 Åben Plads til alle - Inspirationskatalog for en mere inkluderende folkeskole i Kolding Kommune

18 Sidenr Taps Skole ansøger om ændret åbningstid for helhedstilbuddet Sagsid.: 11/5991 Resumé Skolebestyrelsen ved Taps Skole ansøger om, at skolens åbningstider ændres fra skoleåret 2011/12. Ansøgningen skal ses i forhold til, at skolebestyrelsen har besluttet at sammentænke skole og SFO i et helhedstilbud fra skoleåret 2011/12. Ansøgningen medfører, at der vil blive frigivet et provenu på kr. på årsbasis. Provenuet anbefales anvendt til styrkelse af de naturvidenskabelige fagrækker på Taps Skole. Sagen behandles i Uddannelsesudvalget, (høring), Uddannelsesudvalget. Forslag Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår, at ansøgningen om ændrede åbningstider imødekommes. Beslutning Uddannelsesudvalget den Sagen sendes til høring i og Social- og Sundhedsudvalget. Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den Social- og Sundhedsudvalget har ingen bemærkninger til de ændrede åbningstider. Beslutning den Orienteringen blev taget til efterretning. Sagsfremstilling Skolebestyrelsen anfører, at etablering af helhedstilbud ved Taps Skole fra skoleåret 2011/12 betyder, at eleverne vil opleve hverdagen som et hele, hvorfor der også ansøges om, at tidsrammerne ses under ét, sådan at der ikke er en skarp grænse mellem skole- og fritidsdelen. De nuværende åbningstider, hvor der bl.a. er åbent til kl om torsdagen medfører, at eleverne bliver trætte og stressede, og der opstår unødige konfliktsituationer, hvorfor det bl.a. kan være vanskeligt at gennemføre planlagt undervisning om fredagen. Ved at se tidsrammerne under ét vil det være muligt at planlægge med forudsigelighed, struktur og tydelige rammer. Skolebestyrelsen ansøger om, at åbningstiderne fra skoleåret 2011/12 bliver ændret til: Mandag: Kl Tirsdag: Kl Onsdag: Kl

19 Sidenr. 19 Torsdag: Kl Fredag: Kl En imødekommelse af ansøgningen medfører, at der vil blive frigivet et provenu på kr. årligt, da bl.a. det eksisterende klubtilbud vil blive nedlagt som konsekvens af de ændrede åbningstider. Provenuet anbefales anvendt til undervisningen på Taps Skole. Dette skyldes, at eleverne er på mellem- og overbygningstrinnet, hvor de bl.a. skal have mulighed for at gå til eksamen i de naturvidenskabelige fag, hvilket der ikke i tilstrækkeligt omfang er taget højde for i den nuværende tildeling til undervisningen.

20 Sidenr Udtrædelse af samt udpegning af nyt fast medlem Sagsid.: 10/1689 Resumé Formand for Annette Thorsen har den 10. maj 2011 meddelt, at hun på grund af sygdom ser sig nødsaget til at udtræde af med øjeblikkelig virkning. Sagen behandles i, Udvalget for Forretningsorden og Byrådet. Forslag Socialdirektøren foreslår, at Annette Thorsens anmodning om udtrædelse af imødekommes, og at stedfortræder Karen Rasmussen indtræder som fast medlem i. Beslutning den Godkendes som indstillet. Sagsfremstilling Byrådet har på sit møde den 8. november 2010 godkendt Karen Rasmussen som stedfortræder for Annette Thorsen. Der er sendt anmodning til Danske Handicaporganisationer om at indstille en stedfortræder for Karen Rasmussen.

21 Sidenr Valg af formand Sagsid.: 10/1689 Resumé Valg af FORMAND i henhold til 22, stk. 1 i Lov om Kommunernes Styrelse - Forretningsordenen for 4. Valget foretages efter reglerne om flertalsvalg i henhold til 24, stk. 1 i Lov om Kommunernes Styrelse. Sagen behandles i. Forslag Socialdirektøren foreslår, at vælger ny formand. Beslutning den Stepan Svoboda blev enstemmigt valgt. Sagsfremstilling Formand for Annette Thorsen har den 10. maj 2011 meddelt, at hun på grund af sygdom ser sig nødsaget til at udtræde af med øjeblikkelig virkning. Iflg. s styrelsesvedtægt vælger rådet sin formand blandt medlemmerne af rådet.

22 Sidenr Udtrædelse af samt udpegning af nyt fast medlem Sagsid.: 10/1689 Resumé Medlem i John Hansen Thomhav anmoder i af 29. april 2011 om at udtræde af. Sagen behandles i, Udvalget for Forretningsorden og Byrådet. Forslag Socialdirektøren foreslår, at John Hansen Thomhavs anmodning om udtrædelse af imødekommes, og at stedfortræder Thorbjørn Halvorsen indtræder som fast medlem i. Beslutning den Godkendes som indstillet. Sagsfremstilling I s styrelsesvedtægt er anført: Flytter et medlem af fra kommunen inden udløb af s funktionsperiode, indtræder stedfortræderen i, og der udpeges en ny stedfortræder. Byrådet har på sit møde den 8. november 2010 godkendt Thorbjørn Halvorsen som stedfortræder for John Hansen Thomhav efter indstilling fra Danske Handicaporganisationer (DH). Der er sendt anmodning til Danske Handicaporganisationer om at indstille en stedfortræder for Thorbjørn Halvorsen.

23 Sidenr Udviklingsplan for det specialiserede socialområde Sagsid.: 10/19741 Resumé Socialforvaltningen udarbejdede på baggrund af Deloitte-rapporten en handleplan, der omfattede en behovsanalyse og udvikling af de enkelte områders tilbud, effektivitet og organisering. Udviklingsplanen er udarbejdet i samarbejde med konsulentfirmaet Muusmann. Sagen behandles i Social- og Sundhedsudvalget og (orientering). Forslag Socialdirektøren foreslår, at at at udviklingsplanens overordnede mål og rammer for arbejdet med det specialiserede socialområde godkendes samlet socialdirektøren bemyndiges til at tilvejebringe det nødvendige beslutningsgrundlag for udviklingsområderne H1 og PM9, PM11A og PM12A samt BU21 25 inden endelige behandling i Byrådet udviklingsplanens øvrige udviklingsområder fremsendes til godkendelse. Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den Godkendt med den tilføjelse, at Socialdirektøren også bemyndiges til at tilvejebringe det nødvendige beslutningsgrundlag for udviklingsområdet BU 20 inden endelige behandling i Byrådet. Sagen sendes til orientering i. Beslutning den tilslutter sig planen og anbefaler brugerindflydelse ved endelig gennemførelse af planen. Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalgets udfordring på det specialiserede socialområde vil i årene fremover være, at området skal kunne håndtere både en øget tilgang og et øget krav til indholdet i tilbuddene. Forventningen er, at dette løses indenfor de eksisterende budgetrammer. På den baggrund fastsætter Udvalget overordnede styringsmæssige mål og rammer for arbejdet med det specialiserede socialområde.

24 Sidenr. 24 Social- og Sundhedsudvalget ønsker overordnet, at man under hensyntagen til de individuelle behov skal yde de bedst mulige tilbud til færrest mulige omkostninger til såvel børn som voksne. Dette ønsker Udvalget sker Ved at fastsætte serviceniveau og ydelsestildeling med udgangspunkt den enkeltes funktion og mestringsniveau. Gennem udvidelse og øget bredde i de forebyggende tilbud/dagtilbud og støtte i eget hjem som alternativ til døgntilbud. Gennem samordning, omlægning og effektivisering af tilbud med henblik på at sikre den nødvendige bredde i tilbudsviften og geare tilbuddene til at være fleksible. Ved at styrke forskellighed og fleksibilitet i tilbudsviften og tilstræbe flow i brugen af tilbuddene gennem styrkelse af visitation, målfastsættelse og opfølgning på baggrund af de faglige dokumenterede behov. Ved at familie/pårørendes og netværkets ressourcer tænkes ind i arbejdet med at tilvejebringe den relevante støtte. Ved at der sker koordinering og samarbejde på tværs af tilbuddene, således der sikres sammenhæng i indsatsen på tværs af sektorer, frivillige, netværk m.m. Gennem en styrkelse af metodeudvikling i den faglige indsats på såvel myndigheds- som tilbudsområdet. Socialdirektøren oplyser, at forvaltningen i forbindelse med gennemførelse af Deloitteanalysen blev pålagt at finde effektiviseringsbesparelser på 7,5 mio. kr. i 2010 og 10 mio. kr. i 2011 og årene fremefter. Som en del af analysens konklusioner foreslog forvaltningen, at der blev tilført 10 sagsbehandlere til det specialiserede område. Udgiften på ca. 4 mio. kr. skulle findes gennem besparelse på inden for det samlede område. Da der i Deloitte-analysens konklusioner i øvrigt ikke umiddelbart kunne påvises besparelsesforslag iværksatte forvaltningen i samarbejde med konsulentfirmaet Muusmann en proces omkring udarbejdelse af en samlet udviklingsplan for det specialiserede socialområde. Arbejdet med udviklingsplanen blev gennemført i tidsrummet september 2010 til medio februar Der var involveret såvel medarbejdere som ledere fra det specialiserede socialområde. Processen var tilrettelagt på den måde, at der indledningsvist blev gennemført en spørgeskemaundersøgelse. Derefter blev der gennemført 3 stafetworkshops på hvert område (B&U, Psykiatri og Misbrug samt Handicap) med deltagelse af medarbejdere og ledere. Resultaterne herfra blev afslutningsvist bearbejdet i 2 lederworkshops på hvert område.

25 Sidenr. 25 Planen identificerer nuværende og fremtidige behov og tilbud til udsatte børn og unge, handicappede, sindslidende og borgere med betydelige sociale problemer med udgangspunkt i opstilling, vurdering og prioritering af fremtidige konkrete løsningsmuligheder. Deloittes konklusioner - og Socialforvaltningens heraf afledte foreløbige handleplan - er inddraget i udviklings- og handleplanen. Udfordringerne er følgende: Optimere i spændingsfeltet mellem aktuelle behov, politiske mål, økonomiske rammer, serviceniveau og den samlede tilbudsviftes udformning. Etablere et systematisk løbende overblik over udvikling i rammebetingelser, serviceniveau og behov/efterspørgsel. Etablere styringsmæssige instrumenter, der gør det muligt løbende og smidigt at håndtere konsekvenser af ændrede rammebetingelser og behov, herunder også eventuelt uforudsete udgifter nu og i fremtiden. Udviklingsaktiviteterne skal bidrage til at finde 14 mio. kr. i besparelse fra og med 2011-budgettet og stigende ud i årene. Udviklingsplanen skal fremover virke som et dynamisk beslutnings- og styringsværktøj som Indgår i (forberedelsen af) den politiske beslutningsproces Bruges til kommunikation af principper, målsætninger og udviklingsaktiviteter Bruges i opfølgningen på arbejdet med udviklingsaktiviteterne Revideres når udviklingsaktiviteter er gennemført og nye skal iværksættes fx. kommende ændringer i efterspørgsel og målgrupper Udmøntningen af forvaltningens sparemål på 14 mio. kr. i 2011 og stigende ud i årene hænger nøje sammen med aktiviteterne, der er beskrevet i udviklingsplanen. De afledte økonomiske konsekvenser heraf vil blive indarbejdet i budget Udviklingsplanen består samlet set af 27 udviklingsområder med underliggende initiativer. Udviklingsområderne foreligger dels i elektronisk form, dels nummereret i et samlet dokument, der vedlægges som bilag. Størstedelen af planen kan gennemføres indenfor Social- og Sundhedsudvalgets kompetenceområde, da der er tale om driftsmæssige omlægninger, der ikke medfører ændringer i bevilling. Andre dele af planen vil skulle godkendes i Økonomiudvalg og Byråd. Denne del af planen forelægges Social- og Sundhedsudvalget til principgodkendelse, således socialdirektøren bemyndiges til at tilvejebringe det nødvendige beslutningsgrundlag til endelig vedtagelse i Byrådet. Bilag: /11 Åben Beslutningsplan for børn og ungeområde /11 Åben Proces- og beslutningsplan Handicap /11 Åben Proces- og beslutningsplan Psykiatri og Misbrug /11 Åben Udviklingskort - revideret udgave

26 Sidenr Orientering til - juni 2011 Sagsid.: 10/12393 Resumé Orientering fra Handicaprådsmedlemmerne og Handicapchefen. Sagen behandles i (orientering). Forslag Socialdirektøren foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning den Orienteringen blev taget til efterretning.

27 Sidenr. 27 Oplæst og godkendt Formand Lis Ravn Ebbesen Næstformand Annie Terp Thomsen Medlem Stepan Svoboda Medlem Thorbjørn Halvorsen. For John Hansen Thomhav Medlem Hans Peter Andersen. For Hanne Visbech Holgaard Medlem Tine Roos Nørgaard Medlem Hans Erik Adsbøl Medlem Helle Due Riley Medlem Ida Merethe Jørgensen Medlem Karen Rasmussen Suppleant

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset Sidenr. 1 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Gæstekantinen på Rådhuset Ingen Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 8. september 2011 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: KUC, Ågade 27 : Bemærkninger: Hans Erik Adsbøl Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr. 2 Sagsnr.

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 270 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: : Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Elsebeth Søe-Pedersen, Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 11. oktober 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 11. oktober 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 11. oktober 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 19 Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget og Social- og Protokol Mødedato: 21. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:00 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1. sal

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Sidenr. 160. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Sidenr. 160. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 160 Referat Mødedato: 8. september 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Mødelokale 1.07, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Ingen Indholdsfortegnelse Sidenr. 161

Læs mere

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 12. april 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Mødelokale 2.1 Børne- og Uddannelsesforvaltningen Ålegården 1 : Bemærkninger: Annie Terp Thomsen, Tine Roos

Læs mere

Årsberetning. Magtanvendelse

Årsberetning. Magtanvendelse Årsberetning Magtanvendelse 2015 Servicelovens kap. 24 Voksne Side 1 af 7 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og handicap & psykiatriområdet...3 2.1 Beslutningskompetence...3

Læs mere

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne ÅRSBERETNING 2016 MAGTANVENDELSE, VOKSNE Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og psykiatri & handicap 3 2.1 Beslutningskompetence 3 2.2

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Sidenr. 255. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 12. januar 2012. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding.

Sidenr. 255. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 12. januar 2012. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding. Sidenr. 255 Referat Mødedato: 12. januar 2012 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Mødelokale 1.07, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Fraværende: Indholdsfortegnelse Sidenr. 256 Sagsnr.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 10. marts Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 10. marts Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 39 Referat Mødedato: 10. marts 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: : Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 45 Social- og Sundhedsudvalget Referat Mødedato: 23. marts 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Mødelokalet, 4. etage Nicolaiplads 6, 6000 Kolding

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 23. august 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 18:30 Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding : Bemærkninger: Tine Roos Nørgaard, Muhubu Mahamud Barre, Per Simonsen

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger 2013 Åbent - 2014/137773 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Sidenr. 236 Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 27. oktober 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 18:00 Mødelokale: : Udvalgsværelset Dieselvej 6, 6000 Kolding Per Bergenhagen, Svend Erik Hansson,

Læs mere

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 14. april Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 14. april Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 14. april 2011 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: KUC, Ågade 27 : John Hansen Thomhav, Hanne Visbech Holgaard, Hans Erik Adsbøl/Kristian Kruse Bemærkninger:

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler... 2 Formål med indberetningssystemet... 2 Redegørelsens

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger Åbent - 2015/058131 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens Sundheds- og omsorgsområdet Årsrapport 2012 Magtanvendelse efter servicelovens 124-129 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER...3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Sundheds- og Omsorgsudvalget :00. Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande

Referat. Sundheds- og Omsorgsudvalget :00. Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande Referat Sundheds- og Omsorgsudvalget 25-01-2018 14:00 Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande Udvalgsmedlemmer: Heinrich Rune Lars Schou Lyhne Bo Sand Kristensen Thomas Østergaard Frank Heidemann

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Sidenr. 209. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 10. november 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:20. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Sidenr. 209. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 10. november 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:20. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 209 Referat Mødedato: 10. november 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:20 Mødelokale: Fraværende: Mødelokale 1.07, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Ingen Indholdsfortegnelse Sidenr. 210

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 12. januar 2011 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Udvalgsværelset, Nicolaiplads 6, 4. etage Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende:

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende: Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 13. december 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse.

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Det generelle lovgrundlag. Reglerne om magtanvendelse fremgår af Lov om Social Service kap. 24. Samt Bekendtgørelse nr. 929 af 5. september 2006.

Læs mere

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler...2 Formål med indberetningssystemet...2 Lovgrundlag...2

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Egedal Kommune Handicapråd

Egedal Kommune Handicapråd Egedal Kommune Handicapråd Den 8. maj 2014, kl. 17:30 i Mødelokale 502, Smørum Rådhus Dagsorden Lea Jensen Vicky Holst Rasmussen Anita Heiberg El-Kheloufi Arne Kristensen Rikke Mortensen Keld Stenlien

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen. Referat Mødelokale 2, Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Philip G. Nielsen Karen Hansen Steen S. Hansen (A) Bemærkning: Afbud: Karen

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. februar 2007 15:00 Rosengården, Søndergade 35, Sæby Mødet starter på Præstbro Ældrecenter kl. 15.00 - herefter

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Instruktion om anvendelse af fysisk magt overfor voksne med handicap samt psykiatriske lidelser og udsatte voksne... 2 Administrationsgrundlag... 2 Målgruppe... 2 Bestemmelserne om magtanvendelse.... 3

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 10. januar 2013. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 10. januar 2013. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 10. januar 2013 Mødetidspunkt: 13:30 Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 21. november 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Connie

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 1 Social- og Sundhedsudvalget Protokol Mødedato: 26. januar 2011 Mødetidspunkt: 8.30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Mødelokale, Skovparken Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 92 Protokol Mødedato: 13. april 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Rådhuset Dagsordnen godkendt. Indholdsfortegnelse Sidenr. 93 Sagsnr. Side 1.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30 Sidenr. 14 Protokol Mødedato: 28. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2011/0002923 Dato: 14. december 2011 Sag: Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Udviklingskonsulent Overordnede principper for

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

ÅRSRAPPORT MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG

ÅRSRAPPORT MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER.3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet Velfærdsstaben ved Lis Linow

Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet Velfærdsstaben ved Lis Linow Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet 2016 Velfærdsstaben ved Lis Linow Indhold Årlig beretning om magtanvendelse på seniorområdet 2016...3 Resume...3 Hvad er magtanvendelse...3 Der findes 3

Læs mere

Regeringens afbureaukratiseringspakke

Regeringens afbureaukratiseringspakke Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Sagsnr.: 2010/05222 Dato: 03-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Regeringens afbureaukratiseringspakke Olai Birch Planlægningskonsulent Baggrund Regeringen har iværksat et afbureaukratiseringsprogram,

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Louiselund Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Forebyggelsespakker: Opsamling på workshop d. 1. november 2012 3

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Indberetning om magtanvendelse i 2009

Indberetning om magtanvendelse i 2009 NOTAT Indberetning om magtanvendelse i 2009 Ældre- og Handicapforvaltningen Ledelsessekretariatet Klosterbakken 13-15 Postboks 1220 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66127979 E-mail AEHF@odense.dk

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 15. marts 2012 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 15. marts 2012 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 15. marts 2012 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 013. Meddelelser fra Ældrerådets formand til mødet den 15. marts 2012 33 014.

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 8. februar 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Sulejman Topic, Anwar Maxamed, Idil Ali Ahmed, Muhubu Mahamud

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Sidenr. 53. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 14. april 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Sidenr. 53. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 14. april 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 53 Referat Mødedato: 14. april 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Ingen Indholdsfortegnelse Sidenr. 54 Sagsnr.

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere