D O M. afsagt den 18. december 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Marie Kjær Rasmussen (kst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D O M. afsagt den 18. december 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Marie Kjær Rasmussen (kst."

Transkript

1 D O M afsagt den 18. december 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Marie Kjær Rasmussen (kst.)) i ankesag V.L. B A (advokat Steffen Schleimann, København) mod B (advokat Hans Vestergaard, Odense) Retten i Esbjerg har den 2. juni 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 6-777/2013). Påstande For landsretten har appellanten, A, nedlagt påstand om, at indstævnte, B, skal betale kr. til A mod at få tilbageleveret 1 stk. motorcykel model SOFTAIL FXST C med påført stelnummer. A har subsidiært nedlagt påstand om, at B skal betale kr. med fradrag af et efter rettens skøn fastsat beløb til A mod at få tilbageleveret 1 stk. motorcykel model SOFTAIL FXST C med påført stelnummer. B har påstået dommen stadfæstet. A har haft fri proces under anken. Det er oplyst, at A tillige har retshjælpsdækning, som ikke dækker fuldt ud. Supplerende sagsfremstilling

2 - 2 - A har under ankesagen fremlagt en erklæring af 12. december 2014 fra Force Technology vedrørende undersøgelse af stelnummeret på den omhandlede motorcykel. Erklæringen er vedhæftet 4 fotos, der er betegnet figur 1-4. Af erklæringen fremgår følgende: Baggrund FORCE Technology er blevet anmodet om at undersøge, hvorvidt et oprindeligt stelnummer kan efterspores. Ifølge modtagne oplysninger udviser det aktuelt indstemplede stelnummer angiveligt ikke overensstemmelse med Harley Davidson fabrikkens arkiv over udstedte stelnumre. Motorcyklen er vist i figur 1. Det blev ligeledes oplyst, at der havde været forsøgt ætsetest med salpetersyre i sprit (standardiseret ætsemiddel med betegnelsen Nital). Testen havde vist spor af strukturforandringer i dele af feltet med stelnummeret, som det kan anes i figur 2. Test og Undersøgelser Det blev forsøgt at påvise skjulte numre eller spor af numre ved røntgenundersøgelse. Metoden er ikke optimal til eftervisning af spor af deformationer fra tidligere stemplinger og kunne alene påvise de synlige numre. Der var ikke spor af andre skjulte ændringer i kronrøret bag stelnummeret. Herefter blev stelnummerfeltet finslebet/ poleret med henblik på en ætsetest. Ætsning blev foretaget med ammoniumperoxidsulfat i en ca. 10 % vandig opløsning, der er et standardiseret ætsemiddel til lokalisering af svejsesømme. Det fremgår af figur 3 og 4, at der har været foretaget svejsning i feltet. Svejsemetallet, dvs. materiale, der har været opsmeltet med eller uden tilsats af materiale, ses som uregelmæssige pølseagtige spor med en smal mørkere zone af varmepåvirket materiale udenom. Denne svejsning kan være foretaget for at slette et tidligere nummer og give mulighed for at indstemple et nyt nummer. Det bemærkes, at der ikke i forbindelse med fremstillingen af stellet skal foretages svejsning det pågældende sted. Kommentar Svejsning medfører opsmeltning af stålet og dermed forsvinder eventuelle stemplinger i overfalden. Varmepåvirkningen, der ses som en mørk zone omkring svejsemetallet, vil desuden føre til strukturforandringer, der fjerner eventuelle spor, som måtte have befundet sig under det opsmeltede materiale. Der er under ankesagen afholdt syn og skøn, og skønsmand Marius Iversen er forelagt et skønstema af 26. juni 2015, der i en udateret erklæring, som er fremsendt den 18. november 2015, er besvaret på følgende måde:

3 - 3 - Spørgsmål 1: På hvilket grundlag kan det konstateres, at der er tale om et uægte stemnummer? Svar til Spørgsmål 1: Følgende er lagt til grund for påstand om at stelnummeret er uægte: 1. Stelnummeret eksisterer ikke hos Harley-Davidson, er aldrig produseret, ligeledes er det ikke originale ihugnings typer der er anvend (afstand højde, udformning) og de er påført enkeltvis, ikke med maskine, som originalt. 2. Flangen hvor nummeret er påført, bærer præg af slibning og/eller svejsning. Spørgsmål 2: Kan det konstateres, hvornår det uægte stelnummer er påført? Svar til Spørgsmål 2: Nej, det er ikke muligt at sige hvornår stelnummeret er påført, idet det jo aldrig har været en original Harly-Davidson mtorcykel. Spørgsmål 3: Kan det oplyses, hvor det (geografisk) i givet fald er påført, og/eller af hvem? Svar til Spørgsmål 3: Hvor og af hvem der har påført nummeret, kan der ikke svares på, idet dette jo ikke er en fabriks produseret motorcykel, men en model af sammensatte dele. Spørgsmål 4: Kan det oplyses, hvorledes det er påført, og kan det oplyses, om et tidligere nummer er bortfjernet? Svar til Spørgsmål 4: Flangen hvor nummeret er påført, bærer præg af slibning og anden bearbejdelse, et tidligere nummer kan være fjernet, idet det påførte nummer er eftermonteret. Spørgsmål 5: Skønsmanden bedes, om muligt, gennem undersøgelse af stellets svejsninger, støbninger, anvendte legeringer med videre oplyse, om stellet er et originalt Harley Davidson stel, det vil sige produceret af Harley Davidson? Hvis spørgsmålet ikke lader sig besvare med fuldkommen sikkerhed, bedes det oplyst, om stellet med overvejende sandsynlighed er et originalt Harley Davidson stel? Svar til Spørgsmål 5: Stellet er et originalt Harley-Davidson stel.

4 - 4 - Spørgsmål 6: I fald en af to sidstnævnte spørgsmål besvares bekræftende, bedes det oplyst, hvornår stellet må antages at være produceret. Svar til Spørgsmål 6: Årgang på stellet, kan med overvejende sandsynlighed siges at være fra efter 1987 og før Spørgsmål 7: Endvidere bedes det oplyses, om det originale stelnummer kan ses eller spores under det uægte stelnummer? Svar til Spørgsmål 7 Jeg er ikke klar over om anylyse af materiale kan frembringe det stelnummer som oprindeligt har været ihugget, men uanset, er det nuværende nummer som er i spørgsmål, og det er med 100% sikkerhed uægte. Spørgsmål 8: Dersom skønsmanden mener, at der er tale om et ægte Harley Davidson stel, bedes det oplyst, om det kan konstateres, hvilken teknik der har været anvendt i forbindelse med fjernelse af det ægte stelnummer og isætning af det uægte stelnummer. Svar til Spørgsmål 8 Hvilken teknink der er brugt til fjernelse kan jeg ikke sige, ihugnings typerne ligner standard hug piper fra f.eks (Würth) Spørgsmål 9: Skønsmanden bedes i det omfang, at der er tale om en originalt Harley Davidson stel, hvor der efterfølgende er istemplet et uægte nummer oplyse, om den konkrete motorcykels stelnummer fremstår som sammenlignelige med øvrige tilfælde af uægte stelnumre, som eventuelt måtte være skønsmanden bekendt, eller om der på den konkrete motorcykel eller dennes stelnummer er særlige kendetegn, mærker eller lignende, som adskiller den fra eventuelle tilsvarende sager, hvor der er isat uægte stelnumre i Harley Davidson motorcykelstel. Svar til Spørgsmål 9: I forhold til sammenligning med tidligere ligneneds sager, kan jeg bekræfte at dette ligner tilsvarende sager jeg har haft med at gøre. Forklaringer A og B samt vidnet C har afgivet supplerende forklaring for landsretten. Der er endvidere afgivet forklaring af skønsmand Marius Iversen. A har supplerende forklaret, at det er C, der har kørt på motorcyklen. Han har siddet bag på.

5 - 5 - B har supplerende forklaret, at den pågældende type motorcykel er en såkaldt custom motorcykel, hvilket betyder, at den er ombygget og således ikke længere i original stand. Han har solgt Harley Davidson motorcykler siden Han sælger udelukkende motorcykler fra Harley Davidson. I dag er hans virksomhed autoriseret forhandler, og der er nu 5 ansatte. De sælger omkring 50 nye og 25 brugte motorcykler om året. Før han blev autoriseret forhandler, solgte de måske 5-6 brugte motorcykler årligt. I 2005 havde han nok løbende 5-6 brugte motorcykler i sin udstilling. Det var dengang i alt 3 i forretningen. I 2005 brugte han også logoet fra Harley Davidson på sit brevpapir. Man kan ikke få den pågældende motorcykel synet som følge af det falske stelnummer, heller ikke ved at betale registreringsafgift. Der er jo betalt registreringsafgift en gang på motorcyklen. Ved første indregistrering i Danmark må motorcyklen være fremvist for myndighederne, og i den forbindelse må der være betalt registreringsafgift. Hvis motorcyklen var lovligt indregistreret i Danmark, ville værdien nu nok være kr. Når den ikke lovligt kan indregistreres, kan motorcyklen kun sælges som dele, og den kan i den situation nok indbringe kr. Hvis man får en alvorlig skade på en Harley Davidson motorcykel af nyere dato, kan man godt bestille et nyt stel hos Harley Davidson med samme stelnummer. Det har han været involveret i vedrørende en anden motorcykel, og da kostede stellet vist omkring kr. Man kan ikke købe et nyt stel hos Harley Davidson og overføre delene fra den motorcykel, der er omfattet af denne sag. Den er for gammel. Hvis man køber et brugt stel og overfører delene til dette, vil det afhænge af et skøn fra Skat, om det udløser ny registreringsafgift. Hvis det udløser afgift, vil han tro, at afgiften i det konkrete tilfælde vil udgøre mellem og kr. Der er en mulighed for gradvis ombygning over 3 år uden udløsning af yderligere afgift. På en fabriksny motorcykel, der nogenlunde svarer til motorcyklen i denne sag, er der nok en registreringsafgift på omkring kr. C har supplerede forklaret, at han anskaffede motorcyklen til privat brug. Han fandt motorcyklen på [firmanavn]s hjemmeside. Han kørte til forretningen i Y-by for at se på motorcyk-

6 - 6 - len. Det var en stor og fin forretning. Han har svært ved at sige, hvor mange motorcykler, der var udstillet i forretningen, men der var nok omkring 10. Han fik først udskiftet motoren til en motor, der var for stor til den pågældende motorcykel og derfor ikke lovlig. I 2013 købte han så en ny motor til kr., og den blev isat på et værksted i Rødovre. Han har slet ikke kørt med denne motor, for da han kørte til syn med motorcyklen i marts 2013, fik han at vide, at den ikke kunne synes. Det første synsmanden gjorde var at kigge på stelnummeret, og synsmanden kunne straks se, at stelnummeret var falsk. Det var først ved synet, at det falske stelnummer blev opdaget. Efter synet i marts 2013 kontaktede han B. B sagde, at han ville undersøge, om han kunne skaffe et andet stel, men det lykkedes vist ikke. Det endte med, at B sagde, at de måtte slå halv skade, men det var han ikke indstillet på. I dag er motorcyklen i betydelig bedre stand, end da han købte den. Han har kørt meget lidt på motorcyklen siden købet. Han vil anslå, at han har kørt i alt km. Marius Iversen har forklaret, at han har været ansat ved Harley Davidson i 16 år, herunder som ansvarlig for servicedelen i Europa. På originale stel fra Harley Davidson er anvendt nogle specielle typer ved indhugning af stelnumre. De typer, der er anvendt på nummeret på det omhandlede stel, svarer ikke til dem, der påføres originalt. Tallene og bogstaverne har en hel anden form og type. Bl.a. er B og 0 anderledes i forhold til et originalt påført stelnummer. Afstanden mellem nogle af cifrene/bogstaverne er også anderledes i forhold til originalt påførte stelnumre. Med hans baggrund kan han uden videre se, at det ikke er et originalt påført stelnummer. Han håber, at en autoriseret Harley Davidson forhandler også vil kunne se, at stelnummeret ikke er originalt påført. Hvis det fremstår som på billedet på ekstraktens side 79 (figur 2), vil han mene, at en autoriseret forhandler kan se, at flangen med stelnummeret bærer præg af slibning og anden bearbejdning, men normalt vil flangen jo fremstå lakeret, og så vil det være sværere at se. Det er svært for ham at sige, om en ikke autoriseret forhandler uden videre vil kunne se, at stelnummeret ikke er originalt påført.

7 - 7 - Da han besigtigede motorcyklen, fremstod den ikke som en original Harley Davidson, da den var sammenbygget af mange forskellige dele. Hvis stellet havde haft et ægte stelnummer, ville synsmyndighederne betragte den som en original Harley Davidson motorcykel. Det var en flot motorcykel med mange fine dele. Hvis motorcyklen er lovlig indregistreret i Danmark og har en ny motor, vil han anslå, at den har en værdi på kr. Det er ud fra en forudsætning om, at motorcyklen er en årgang I andre sager har han oplevet, at man har anvendt et stel med et falsk stelnummer. Det kan f.eks. være sket, fordi motorcyklen har været stjålet eller for at spare registreringsafgift. Der har været en lang række valideringssager vedrørende Harley Davidson gennem de senere år. I 2013 og 2014 var der en større aktion fra Skat og politiet rettet mod Harley Davidson motorcykler, og i disse år var der i hvert fald nogle hundrede valideringssager i Danmark. Han startede med at arbejde med Harley Davidson i 2001, og så vidt han husker, har der i hele perioden været valideringssager. Procedure For landsretten har B anerkendt, at motorcyklen er solgt af ham til C, og at der er tale om et forbrugerkøb. B har ligeledes anerkendt, at der foreligger en væsentlig mangel ved motorcyklen, da den som følge af det falske stelnummer ikke kan indregistreres. Parterne har erklæret, at det kan lægges til grund, at flangen med stelnummeret fremstod lakeret på tidspunktet for handlen i Parterne har i øvrigt i det væsentlige gentaget deres anbringender for byretten og har procederet i overensstemmelse hermed. A har for landsretten yderligere anført, at det må lægges til grund, at der er tale om et originalt stel fra Harley Davidson, men at der efterfølgende er foretaget ændring af stelnummeret. En sådan handling foretages alene, hvis der er tale om et stel, der er bragt til veje gennem tyveri, assurancesvig eller lignende, og det gøres på den baggrund gældende, at der foreligger vanhjemmel.

8 - 8 - B har over for dette anført, at A ikke har godtgjort, at der foreligger vanhjemmel. A har herunder ikke bevist, at stellet er stjålet, eller at det af andre grunde tilhørte en anden end sælgeren. Landsrettens begrundelse og resultat Dommerne Dorte Jensen og Lars Christensen udtaler: Det er ikke godtgjort af A, at motorcyklen eller dele af denne på tidspunktet for købet tilhørte en anden end sælgeren, og der foreligger derfor ikke vanhjemmel, jf. købelovens 59. Det forhold, at motorcyklen nu ikke kan indregistreres, medfører ikke i sig selv, at der foreligger vanhjemmel efter købelovens 59. Der er for landsretten enighed om, at stellet er påført et falsk stelnummer, og at der herefter foreligger en væsentlig mangel ved motorcyklen, idet den som følge heraf ikke kan indregistreres. Af de grunde, der er anført af byretten, er det heller ikke efter bevisførelsen for landsretten godtgjort, at B i forbindelse med handlen har handlet i strid med almindelig hæderlighed eller i øvrigt groft uagtsomt. Det er heller ikke godtgjort, at B har påtaget sig at indestå for egenskaber ved motorcyklen i længere tid end reklamationsfristen i købelovens 83, stk. 1, og da C først har reklameret efter udløbet af fristen i denne bestemmelse, kan den væsentlige mangel derfor ikke længere påberåbes over for B. Vi stemmer derfor for at stadfæste byrettens dom. Dommer Marie Kjær Rasmussen udtaler: Der er for landsretten enighed om, at stelnummeret, hvorunder motorcyklen blev solgt til C, er falsk. Bevisbyrden for, at B havde adkomst til at sælge motorcyklen, må følgelig påhvile B. B har ikke løftet denne bevisbyrde, og As anbringende om, at der forelå vanhjemmel ved købets afslutning, jf. købelovens 59, tages derfor til følge.

9 - 9 - A har ved transporterklæringen af 2. maj 2013 erhvervet ret til at indtræde i det mangelskrav, som C måtte have mod B. Efter det oplyste om de foretagne ændringer af motorcyklen, herunder særligt udskiftningen af motorcyklens motor, lægges det til grund, at motorcyklen ikke kan tilbageleveres i væsentlig samme stand, hvori den var ved købets afslutning. Da forandringen er indtruffet inden den mangel, der medfører ophævelse af købet, er opdaget, vil A imidlertid fortsat kunne hæve købe, jf. købelovens 58. I forbindelse med ydelsernes tilbagegang vil A skulle fragive et beløb svarende til den nytte, han og C har haft af motorcyklen. Beløbet findes skønsmæssigt at kunne fastsættes til kr. Jeg stemmer på den baggrund for, at give appellanten medhold i sin subsidiære påstand. Efter stemmeflertallet stadfæstes byrettens dom. Efter sagens udfald sammenholdt med parternes påstande skal statskassen i det omfang As retshjælpsforsikring ikke dækker betale sagsomkostninger for landsretten til B med i alt kr. Beløbet vedrører udgifter til advokatbistand ekskl. moms. Landsretten har ved fastsættelsen af beløbet lagt vægt på sagens økonomiske værdi og dens omfang for landsretten. T h i k e n d e s f o r r e t: Byrettens dom stadfæstes. Statskassen skal i det omfang As retshjælpsforsikring ikke dækker betale sagens omkostninger for landsretten til B med kr.

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 23. juni 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 23. juni 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 23. juni 2017 Sag 98/2016 A (advokat Steffen Schleimann, beskikket) mod B (advokat Hans Vestergaard) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Esbjerg den 2. juni

Læs mere

Sagsøgte, [firmanavn] v/ B har nedlagt påstand om frifindelse, subsidiært frifindelse mod betaling af et beløb mindre end det påstævnte.

Sagsøgte, [firmanavn] v/ B har nedlagt påstand om frifindelse, subsidiært frifindelse mod betaling af et beløb mindre end det påstævnte. DOM Afsagt den 2. juni 2014 i sag nr. BS 6-777/2013: A mod B Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag, der er anlagt den 28. juni 2013, drejer sig om, om der er mangler ved en motorcykel, som C

Læs mere

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst. D O M afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.)) i ankesag V.L. B 1985 15 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 14. december Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København)

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 14. december Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København) VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 14. december 2017 Sag BS-58/2017-VLR (Afdeling 2) Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København) mod (advokat Christian Falk Hansen, Aarhus) Retten

Læs mere

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst. D O M afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.)) i ankesag V.L. B 2395 14 Esbjerg Kommune (advokat Christian Norup Hostrup,

Læs mere

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst. D O M afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.)) i ankesag V.L. B 2760 11 Sigrid Christensen (advokat Brian Jacobsen,

Læs mere

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst. D O M afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B 0849 17 Tørring Ridecenter ved Torben Frandsen (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag D O M afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag V.L. B 0005 13 Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken,

Læs mere

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev)

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev) DOM afsagt den 6. april201 8 af Vestre Landsrets Il.afdeling (dommerne Henrik Bjørnager Nielsen, Lisbeth Kjærgaard og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1397-1 7 Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. B 1166 15 Anna Kirstine Hangaard (advokat Berit Holmstrøm,

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 o 1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 J. nr. 750222-A Z- 0 ^ UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET OS-02-2014- KFM 1 VJ23 : i>es S- 1 - ZO-^^O DOM afsagt den 5. februar 2014 af Vestre Landsrets 4. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 Sag 30/2011 (2. afdeling) Forenede Danske Motorejere som mandatar for Hans Henrik Eickstedt (advokat Lennart Fogh) mod Autohuset Skjoldgaard A/S (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 0209 13 Grundejerforeningen Helmklit v/formand Kenn

Læs mere

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag D O M afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag V.L. B 1220 16 HK Danmark som mandatar for A (advokat Mie Andersen,

Læs mere

DOM. afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag

DOM. afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag IC*-2*r-13~Kffet i S'i - Sééé 1 S7233-Q DOM afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag V.L. B-0380-12 (advokat

Læs mere

D O M. A indgik den 11. november 2002 aftale med Ferrari Import Danmark AS om køb af Ferrari Enzo for 551.006 euro plus moms.

D O M. A indgik den 11. november 2002 aftale med Ferrari Import Danmark AS om køb af Ferrari Enzo for 551.006 euro plus moms. D O M Afsagt den 5. november 2013 af Østre Landsrets 4. afdeling (landsdommerne Dorthe Wiisbye, Frosell og Gitte Arildsen (kst.)). 4. afd. nr. B-3926-12: A (advokat Christian Falk Hansen) mod Skatteministeriet

Læs mere

D O M. afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag

D O M. afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag D O M afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag V.L. B 1798 12 Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper

Læs mere

D O M. Retten i Kolding har den 11. april 2012 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-1395/2009).

D O M. Retten i Kolding har den 11. april 2012 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-1395/2009). D O M afsagt den 11. juli 2013 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Stig Glent-Madsen, Hanne Harritz Pedersen og Marie L. Boel Ubbesen (kst.)) i ankesag V.L. B 1076 12 X ApS (advokat Peter Stanstrup,

Læs mere

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst. D O M afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.)) i ankesag V.L. B 1253 14 Jysk Miljørens A/S (advokat Arne Paabøl Andersen, Esbjerg)

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

VESTRE LANDSRETS DOM. afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling

VESTRE LANDSRETS DOM. afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling VESTRE LANDSRETS DOM afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling V.L. B 1849 16 E og F V.L. B 1850 16 C og D V.L. B 1851 16 A V.L. B 1852 16 - 2 - B Retten i Holstebro har den 14. juli

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014 Sag 249/2012 (1. afdeling) SR-Design A/S under konkurs (advokat Andreas Kærsgaard Mylin) mod A og B (advokat Helge S. Poulsen for begge) I tidligere instanser

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 10. maj 2019

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 10. maj 2019 VESTRE LNDSRET DOM afsagt den 10. maj 2019 Sag BS-18466/2018-VLR (5. afdeling) FO Fag og rbejde som mandatar for (advokat Søren Kjær Jensen) mod nkestyrelsen (advokat Flemming Orth) Retten i Herning har

Læs mere

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. S 1749 15 Anklagemyndigheden mod T født den xx

Læs mere

D O M. afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0626 15 Det Faglige Hus som mandatar for Monica

Læs mere

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København)

D O M. A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen, København) D O M afsagt den 27. juni 2014 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Henrik Twilhøj, Torben Geneser og Torben Sørensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1516 13 A (advokat Mikkel Nøhr, København) mod Ankestyrelsen

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14726 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 34881995 Kinnerup Autokommission A/S Grindstedvej 2 9310 Vodskov Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne dokumenter: 1.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 Sag 31/2011 (2. afdeling) Forenede Danske Motorejere som mandatar for Bente Haugaard-Christensen og Freddy Haugaard-Christensen (advokat Lennart Fogh)

Læs mere

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst. D O M afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1688 16 Vejdirektoratet (advokat Louise Solvang

Læs mere

D O M. afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag

D O M. afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag D O M afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag V.L. B 2471 14 Advokatnævnet (advokat Georg Lett, København) mod [Indstævnte]

Læs mere

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København)

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København) D O M afsagt den 15. maj 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Nikolaj Aarø-Hansen og Tine Børsen Smedegaard (kst.)) i ankesag V.L. B 3101 13 Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup,

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 17796 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 37622966 Dansk Autoconsult ApS Vinkelvej 8 6600 Vejen Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens

Læs mere

DOM. afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst.

DOM. afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst. DOM afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1178-17 A (advokat Martin Hauschild Høgholm, Holstebro)

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 Sag 131/2013 (2. afdeling) A (advokat Preben Dickow, beskikket) mod B (advokat Finn Sandgaard) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 17794 Klager: Indklaget: CVR-nr.: 34940266 Maindal Auto v/lars-ole Juhl Maindal Mølgårdsvej 2 7173 Vonge Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 1287 17 Tryg Forsikring A/S som mandatar for (advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 Sag 116/2011 (1. afdeling) Halmtorvet 29 A/S (advokat Carsten Lorentzen) mod Rebekka Nørgaard Bach (advokat Karsten Cronwald) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0099 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0536 17 Siemens Wind Power A/S (advokat Søren Vagner

Læs mere

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014).

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014). D O M afsagt den 9. september 2016 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Linda Hangaard, Poul Hansen og Christian Ditlev Hindkjær (kst.)) i ankesag V.L. B 1848 15 B (advokat Marie Rud Hansen, Silkeborg)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015).

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015). D O M afsagt den 27. juni 2017 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Stig Glent-Madsen, Olav D. Larsen og Regitze Brosbøl Riskjær (kst.)) i ankesag V.L. B 0792 16 GF Forsikring A/S (advokat Michael

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 8. december 2014 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. C 120/14 (Retten i Grønlands sagl.nr. RIG-QAQ-CS-0008-2014) A og B (advokat Britta Keldsen,

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt den 21. august 2018 Sag BS 6892/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod B (advokat Mads Roikjer) og sag BS 6900/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod C (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 26. februar 2013 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Henrik Twilhøj, Eva Staal og Jimmy Bøgh Veitland (kst.

D O M. afsagt den 26. februar 2013 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Henrik Twilhøj, Eva Staal og Jimmy Bøgh Veitland (kst. D O M afsagt den 26. februar 2013 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Henrik Twilhøj, Eva Staal og Jimmy Bøgh Veitland (kst.)) i ankesag V.L. B 1113 12 Lastas Truck Center ApS (advokat Christian

Læs mere

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen).

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). D O M Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). 5. afd. nr. B-226-12: Gudmund Skæling (advokat Christian Fribjart

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 13 maj 2019

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 13 maj 2019 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 13 maj 2019 Sag BS-15011/2018-VLR (6. afdeling) [uddannelsescenter] (advokat Tom Uldall Hansen) mod Ligebehandlingsnævnet som mandatar for [person 1] (advokat Lene Damkjær

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14302 Klager: Indklaget: Klagen vedrører: xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx CVR-nr.: xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. juni 2013 UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. juni 2013 Sag 312/2012 (1. afdeling) A (advokat Michael Amstrup) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 15161 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 33359853 Storby Biler ApS Roskildevej 409 2605 Brøndby Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens

Læs mere

afsagt den 29. marts 2017

afsagt den 29. marts 2017 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 29. marts 2017 Sag BS-176/2016-VLR (3. afdeling) Peder Michael Bæk (advokat Trine Høgedal) mod Skive Kommune (advokat Jørgen Vinding) Retten i Viborg har den 10. februar

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 Sag 113/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod Ringsted Kommune (selv) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 21.

Læs mere

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag D O M afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag V.L. B 2350 14 C.F.P. Ejendomme A/S (advokat Grit Andersen, København) mod Natur-

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14472 Klager: Indklaget: Medindklagedet Klagen vedrører: NN CVR-nr.: 37140929 Graabæk Racecars IVS Fabriksvej 24 8544 Mørke CVR-nr.: 36454148 Auto-Syn.dk

Læs mere

D O M. Retten i Holstebro har den 19. december 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 3-643/2013).

D O M. Retten i Holstebro har den 19. december 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 3-643/2013). D O M afsagt den 31. oktober 2016 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Karen Foldager og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0090 15 (advokat Brian Werner Lassen,

Læs mere

afsagt den 5. oktober 2018

afsagt den 5. oktober 2018 ØSTRE LANDSRET DOM afsagt den 5. oktober 2018 Sag BS-895/2018-OLR (5. afdeling) Ejendomsselskabet Raahøj Hansen A/S (advokat Sanne Alrik Sørensen) mod Siv Thøstesen (advokat Jens Jacob Dühr ved advokat

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET D O M afsagt den 11 april 2003 af Vestre Landsrets 10 afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Lars E Andersen og Ulrik Jensen) i ankesag B-1133-02 Strømmen Grundejerforening

Læs mere

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst. D O M afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.)) i ankesag V.L. B 2344 13 Forsikringsselskabet Vejle Brand af 1841 g/s

Læs mere

D O M. (advokat Jakob Krogsøe, København) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Tim Holmager, København)

D O M. (advokat Jakob Krogsøe, København) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Tim Holmager, København) D O M afsagt den 21. september 2015 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Henrik Twilhøj og Linda Hangaard) i ankesag V.L. B 1653 14 (advokat Jakob Krogsøe, København) mod Skatteministeriet

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2385001 - USC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 9. maj 2018 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Benedikte Holberg, Peter Mørk Thomsen og Søren Schou Frandsen (kst.)). 14. afd.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. august 2019 Sag 204/2018 (1. afdeling) Boet efter A (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 1. oktober 2019 Sag BS-15560/2019-HJR Etex Nordic A/S (tidligere Ivarsson A/S) (advokat Jacob Thomsen) mod A og B (advokat Bjarne Dalsgaard Aarup for begge) I tidligere

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B405700C KWI/LCH/HJS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 11. februar 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Karen Hald). 5. afd. nr. B-4057-13:

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET 2 2 JAN. 20Dli Advokat Lars Alexander Barke Vester Farimagsgade 19 Dansk Handel & Service 1506 København V J. nr. 11844-0018 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET ..",.,. ""'""'" ;",i,;"ic". D O M afsagt

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B265600D - BFM UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. september 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Gerd Sinding (kst.)). 10. afd. nr. B-2656-15:

Læs mere

DOM. Afsagt den 22. december 2017 af Østre Landsrets 9. afdeling (landsdommerne Peter Hammershaimb (kst.), Steen Mejer og Gitte Rubæk Pedersen).

DOM. Afsagt den 22. december 2017 af Østre Landsrets 9. afdeling (landsdommerne Peter Hammershaimb (kst.), Steen Mejer og Gitte Rubæk Pedersen). DOM Afsagt den 22. december 2017 af Østre Landsrets 9. afdeling (landsdommerne Peter Hammershaimb (kst.), Steen Mejer og Gitte Rubæk Pedersen). 9. afd. nr. B-2962-16: Fagligt Fælles Forbund som mandatar

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 17619 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 30873750 Auto Box v/alaa Mansour Jegstrupvej 58 8361 Hasselager Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0098 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0100 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0101 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst. D O M afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.)) i ankesag V.L. B 1323 13 Konrad Krogh Stigsen (advokat Kim Stensgård, Ringkøbing)

Læs mere

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)).

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). D O M Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). 20. afd. nr. B-3258-14: Pensionskassen for Sygeplejersker (advokat Anne

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 15914 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 12025076 Finn Nielsen Auto v/finn Ralph Toustrup Nielsen Skyggevej 2 7441 Bording Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B029200K-MJE UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 8. maj 2015 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Louise Saul, Alex Puggaard og Bo Bjerregaard (kst.)). 17. afd. nr.

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 Sag 5/2014 (2. afdeling) Advokat Hans Boserup (selv) mod Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper Baungaard for begge) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 Sag 190/2016 Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth) mod A (advokat Søren Kroer) I tidligere instans er

Læs mere

D O M. Nykøbing Falster Rets dom af 20. juni 2013 (BS /2011) er anket af Guldborgsund Kommune med påstand som for byretten om frifindelse.

D O M. Nykøbing Falster Rets dom af 20. juni 2013 (BS /2011) er anket af Guldborgsund Kommune med påstand som for byretten om frifindelse. D O M Afsagt den 19. oktober 2015 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Anne Thalbitzer, M. Stassen og Rune Wold (kst.)). 10. afd. nr. B-2218-13: Guldborgsund Kommune (advokat Morten Jensen) mod

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Hvad må du bruge din arbejdsmobiltelefon til?!

Hvad må du bruge din arbejdsmobiltelefon til?! Hvad må du bruge din arbejdsmobiltelefon til? Østre Landsrets dom af 5. november 2014 1. afd., sag B-2478-13 Finanssektorens Arbejdsgiverforening som mandatar for [virksomhed1] (advokat Merete Preisler)

Læs mere

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne D O M afsagt den af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne (advokat Henrik Christian Strand, Aarhus) mod under konkurs (kammeradvokaten

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B207200B - JBS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 14. oktober 2016 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Michael de Thurah (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

D O M. afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst.

D O M. afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst. D O M afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1893 13 Jens Erik Jørgensen (advokat Anders Tourlin Kolte,

Læs mere

D O M. Retten i Viborg har den 22. marts 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSd- 1876/2011).

D O M. Retten i Viborg har den 22. marts 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSd- 1876/2011). D O M afsagt den 10. april 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Elisabeth Mejnertz og Gitte Kuhlwein (kst.)) i ankesag V.L. B 0913 13 D (advokat Paul Björn, Randers)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 Sag 5/2011 (1. afdeling) Niels Christian Knudsen (advokat Uffe Baller) mod Boligselskabet I.H. ApS (advokat Charles Lindberg) I tidligere instanser er

Læs mere

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B Advokatfirmaet Vilh. Skouenborgs Eftf. Advokat Jens Duus Vejlands Allé 21-23 2300 København S Sendt pr. mail: jd@advoduus.dk Advokataktieselskab GammeltorvG 1457 København K Tel.

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 15209 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 37162884 Gråmose Bilsalg ApS Arildsvej 17 7442 Engesvang Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

D O M. afsagt den 22. marts 2017 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Thomas Jønler og Jette F. Skole (kst.

D O M. afsagt den 22. marts 2017 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Thomas Jønler og Jette F. Skole (kst. D O M afsagt den 22. marts 2017 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Thomas Jønler og Jette F. Skole (kst.)) i ankesag V.L. B 0630 16 Lars Andersen (advokat Thomas Birch, København)

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B3026004 - CSO/LCH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 21. marts 2018 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings. Kåre Mønsted og Jesper Jarnit (kst.)). 20.afd. nr. B-3026-16:

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2014-373/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A, der repræsenterede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 Sag 83/2008 (2. afdeling) A (advokat K.L. Németh) mod advokat B (advokat Morten Erritzøe Christensen) I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets

Læs mere