Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt"

Transkript

1 Curriculum Vitae

2 Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt over dit professionelle livsforløb, hvor du angiver dine uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer. Derudover kan du tilføje information om dit familie- og fritidsliv.

3 AS3 3 Curriculum Vitae Dit CV er dit væsentligste dokument, når du søger job, da: det er grundlaget for de fleste af dine aktiviteter i din jobsøgning modtagerne som regel læser dit CV før din ansøgning du kan tage udgangspunkt i dit CV i rigtig mange sammenhænge, eksempelvis i opfordrede og uopfordrede ansøgninger, netværksaktiviter, sociale medier eller til omtale af dig selv.

4 AS3 4 EKSEMPEL BRUTTO-CV MÅLRETTET CV Resumé Kompetencer Ansættelsessteder Uddannelse Kurser Referencer Fritid og familie MÅLRETTET CV MÅLRETTET CV Målrettet resumé Målrettede kompetencer Ansættelsessteder Uddannelse Kurser Referencer Fritid og familie Hvad er et CV? CV er en forkortelse for det latinske udtryk curriculum vitae, der på dansk kan oversættes til levnedsbeskrivelse eller livshistorie. Et CV skal kort og konkret fortælle, hvem du er, hvad dine kvalifikationer er og sendes som udgangspunkt sammen med en motiveret ansøgning. Der er ikke nogen entydig måde at udforme et CV på, om end der er nogle retningslinjer, som vi vender tilbage til, men der findes forskellige typer, former og længder af CV er. Det enkelte CV s udformning afhænger altid af den sammenhæng, det skal bruges i og bør være målrettet mod det søgte job. Du kan med fordel udarbejde et brutto-cv, som indeholder alle de kompetencer, erfaringer og resultater, du allerede har erhvervet dig i dit professionelle liv, men hvor du også løbende tilføjer nye aktiviteter. Dit CV bliver målrettet ved, at du udvælger relevante punkter fra dit brutto-cv. Det kan være en tidskrævende proces at udarbejde et brutto-cv, men ved at arbejde med dine kompetencer får du et godt grundlag og indsatsen vil uden tvivl være investeringen værd. Dit brutto-cv er et levende og foranderligt dokument, som du opdaterer i takt med, at du opnår nye kompetencer, og på den måde har du altid en sand, troværdig og opdateret fortælling om dig selv. Hvad kan du bruge dit cv til? I næsten alle de sammenhænge, hvor du skal sælge eller præsentere dig selv, skal du bruge et CV, eksempelvis til en opgave, et netværksmøde, på LinkedIn eller i forbindelse med et jobskifte. Du bør derfor tænke på dit CV som en væsentlig del af dit personlige salgsmateriale. Hvis du søger job, skriver du sandsynligvis også en ansøgning. Den kan du se som dit salgsbrev eller et følgebrev, mens CV et dokumenterer de kompetencer, du nævner. I de tilfælde, hvor CV et står alene, som ved netværksmøder, kan du flette salgsbrevet ind som et resumé i begyndelsen af dit CV, mens den resterende del stadig er din dokumentation. Et velstruktureret og opdateret CV kan også bruges til at give overblik, selvtillid og styrke forud for eksempelvis en jobsamtale.

5 AS3 5 Mange virksomheder bruger søgerobotter eller rekrutteringssystemer til at grovsortere i ansøgninger. Derfor er det vigtigt, at du bruger de samme nøgleord i dit CV, som bliver anvendt i jobannoncen. Krav til dit cv Dit CV skal give læseren en målrettet præsentation af dig i forhold til et specifikt formål. Det skal indeholde en beskrivelse af de relevante opgaver og ansvarsområder, du har haft i dine tidligere job samt det udbytte og de resultater, du har opnået. Endelig skal det omfatte en oversigt over dine ansættelsessteder og din uddannelse. Du skal regne med, at modtageren har meget kort tid måske blot et halvt minut til at danne sig et overblik over, hvem du er, din baggrund og dine kompetencer. Derfor skal dit CV være: Præcist med en logisk opstilling, så modtageren ubesværet kan springe fra afsnit til afsnit Tilpasset det konkrete formål i forhold til ordvalg og eksempler, så modtageren oplever sammenhæng mellem dig og et potentielt job Fremadrettet mod det søgte job, så modtageren kan forestille sig, hvordan du vil varetage et givent job Ærligt, sandt og troværdigt, så modtageren får og bevarer interesse for dig.

6 AS3 6 Opbygning af dit cv I det følgende får du en gennemgang af nogle almindelige retningslinjer, som dit CV som minimum bør indeholde: Overskrift Skriv CV eller Curriculum Vitae. Kontaktinformation fulde navn adresse telefonnummer link til din profil på LinkedIn, hvis du er medlem Billede Placér gerne et billede på den første side. Det giver et godt indtryk, at modtageren ved, hvordan du ser ud, og det hjælper vedkommende til at huske, hvem der er hvem. Billedet bør være neutralt og professionelt og hverken taget på en ferie eller sammen med børn eller partner. Det kan sagtens anvendes på alle de CV er, du bruger, men overvej om du med fordel bør tilrette dit billede afhængigt af det konkrete formål, din profession eller dit jobmål. Resumé Et resumé er en kort profilbeskrivelse af dig på linje med din elevatortale. Den er vigtig for både dit CV, men også for din præsentation af dig selv, når du er sammen med andre mennesker især overfor nye relationer eller netværkspersoner. Resumét er en kort sammenfatning af det, du har skrevet i dit CV. Det vil sige en beskrivelse af, hvem du er, hvad har du arbejdet med, hvad du kan, og hvad du vil. Dit resumé afgør med hvilke briller, modtageren efterfølgende læser dit CV, så overvej dit ordvalg. Med et resumé indflettet øverst i dit CV kan det godt stå alene, hvilket er nyttigt i eksempelvis dit netværksarbejde eller til din præsentation på sociale medier. Resuméet kan enten skrives som ren tekst eller i punktform og kan indeholde relevante eksempler på: opgaver og ansvarsområder ansættelsessteder faglige kompetencer væsentlige resultater personlige kompetencer. Faglig kompetencer Her beskriver eller lister du dine faglige kompetencer, der er relevante for det konkrete job. Tilpas eventuelt dine overskrifter, så de stemmer overens med jobbet. Dermed sikrer du, at virksomheden forstår, hvad du mener, og at der er sammenhæng til det søgte job. Faglige kompetencer omfatter eksempelvis også IT-færdigheder, sprog og internationale erfaringer. Det kan være en god idé at trække disse områder frem som selvstændige overskrifter i dit CV for at gøre dem tydelige. Personlige kompetencer I CV et skal du også beskrive dine personlige kompetencer men det skal være kort, præcist og målrettet de krav, som jobbet stiller til dig og din måde at arbejde på. I resumeet kan du kort nævne et par væsentlige og relevante personlige kompetencer - for eksempel: Systematisk Fleksibel Netværksopbygger

7 AS3 7 Udarbejder du et funktionsopdelt CV (se næste side), kan du kort beskrive i hvilke sammenhænge dine personlige kompetencer bringer dig succes. Hent her inspiration fra dit arbejde med succeshistorier (se modulet om Succeshistorier ). Det kunne for eksempel være: Systematisk skaber strukturer, så oplysninger kan genfindes af relevante parter. Fleksibel er villig til at påtage mig nye opgaver på nye tidspunkter. Netværksopbygger bringer folk sammen til gavn for dem og virksomheden. Ansættelsessteder Her nævner du de steder, du har været ansat med årstal (ved korte ansættelser inkluderer du månederne) og stillingsbetegnelse. Hvis du vil tilføje et visuelt element, kan du indsætte firmalogoerne. Tilføj eventuelt væsentlige og relevante ansvarsområder, opgaver og resultater ved de enkelte positioner. Referencer Du bør kun opgive referencer, hvis du bliver bedt om det, men du kan skrive, at referencer oplyses efter ønske. Dermed kan du vælge relevante referencer til den pågældende situation og informere personerne i tide. Fritid og familie Her beskriver du kort fritidsinteresser og eventuelle tillidshverv. Du kan oplyse, om du har børn eller er gift for at give et mere fuldstændigt og personligt billede af dig. Versionering Du kan angive navn, måned og år for det aktuelle CV samt sidetal for at signalere kvalitet i din måde at arbejde på. Det kan eventuelt stå i en sidefod. Format Du bør gemme dit dokument som en pdf-fil, inden du sender det. På den måde sikrer du fil-formatet og dermed opsætningen bedst. Skriv den seneste ansættelse først og giv en forklaring, hvis der er huller mellem ansættelserne, så læseren ikke undrer sig. Et hul kan skyldes barsel, uddannelse, sygdom, orlov, ledighed eller udenlandsophold. Uddannelse Dine uddannelser skriver du med årstal, retning eller væsentlige fag og uddannelsessted. Skriv den seneste uddannelse først og nævn også uddannelser, der ikke er færdiggjorte. Overvej dog om du har uddannelser, der i dag er irrelevante, eksempelvis hvis gymnasiet ligger mange år tilbage, og du har taget en del uddannelse siden. Kurser List de relevante kurser, du har deltaget i med årstal og kursussted. Skriv det seneste kursus først og angiv gerne antal kursusdage.

8 AS3 8 Tre typer Et CV kan se ud på mange måder, og der findes forskellige typer. Nedenfor finder du en oversigt og forklaring over de tre mest udbredte typer for tiden. Du kan drøfte med din rådgiver, hvilken type der er mest relevant for dig i de enkelte sammenhænge. Afhængig af målgruppe, job og ansættelsessted kan alle typerne skrives på dansk eller engelsk. CV TYPE MÅLGRUPPE KOMMENTARER/RÅD Kronologisk CV Arbejdsgivere og rekrutteringsvirksomheder foretrækker denne type eller det kombinerede CV. Her fokuserer du på dine ansættelser med sted, titel, periode og resultater i omvendt kronologisk rækkefølge, som dermed illustrerer din faglige udvikling eller dit karriereforløb. Undgå tidsmæssige huller, så modtageren ikke sidder tilbage med åbne spørgsmål. Funktionsopdelt CV Arbejdsgivere Dette CV er opdelt i kompetencer eller funktioner og fokuserer på dine kompetencer, opgaver og resultater frem for på dine ansættelsessteder. Denne type er især brugbar for nyuddannede uden en lang ansættelseshistorik eller i forbindelse med brancheskift eller skift til nye stillingstyper. Kombinations- CV Arbejdsgivere Denne type er populær og foretrækkes af de fleste professionelle rekrutteringspersoner. Her kombineres de to førnævnte typer, så du i omvendt kronologisk rækkefølge både fortæller, hvor og med hvad du har arbejdet samt fremhæver dine relevante faglige og personlige kompetencer Dermed kan dette CV godt stå alene og læses uden en ansøgning. Især hvis det indledes med et resumé.

9 AS3 9 Formen varierer afhænger altid af formål, målgruppe og sammenhæng. Tal med din rådgiver om, hvornår de enkelte former passer bedst til dig. Der findes andre muligheder, og der dukker løbende nye former op, så det er en god idé selv at orientere sig, så du finder den form, der matcher dig og dine jobmål bedst. Det kan være nyttigt at bruge forskellige former, men det CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser De forskellige CV-typer kan have forskellige former, som kan anvendes i forskellige medier og sammenhænge. Nedenfor finder du en oversigt over en lang række forskellige former og anbefalinger til, hvor og hvordan de kan anvendes. Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet i jobbaser som Jobindex, Jobzonen og Stepstone, i fagdatabaser, hos headhuntere og rekrutterings- og vikarbureauer samt i diverse professionelle fora. Vilkårene for optagelses varierer. I nogle tilfælde kan du selv oprette dig som bruger, mens du i andre tilfælde skal søge om optagelse og herefter godkendes. Generelt skal du følge en bestemt struktur og nogle fastlagte krav, men vær opmærksom på om dine kontaktoplysninger er synlige, så du kan findes i søgninger (se eksempelvis under rettigheder på sitet). Du skal anvende mange og forskellige søgeord samt jobtitler for ønskede stillinger, så du bliver synlig i arbejdsgivernes og rekrutteringsfirmaernes søgninger. Hvis det er muligt, så få en anden til at tjekke din profil. Spørg din rådgiver. Professionelt og offentligt tilgængeligt CV Arbejdsgivere www / branding Netværk Her er der er tale om et generelt offentligt CV et slags brutto-cv, der tegner et komplet billede af dig. Det er vigtigt, at der er sammenhæng og genkendelighed i forhold til dine målrettede CV er. LinkedIn er uden sammenligning den mest udbredte professionelle platform for det offentlige CV, og det forventes mange steder, at du har en veludfyldt LinkedIn-profil. Du skal vide, at din LinkedIn-profil som regel bliver tjekket som supplement til din ansøgning og dit CV. Derudover kan du se LinkedIn som en global rekrutteringsdatabase, der anvendes professionelt af headhuntere, rekrutteringsvirksomheder og.

10 AS3 10 CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER One-page produktblad Arbejdsgivere www / branding Netværk Samarbejdspartnere Kunder Dette er en kort individuel præsentation af dig: en slags udvidet visitkort. Præsentationen bør højest fylde en side, og det er vigtigt at overveje layout, grafik og billede, så præsentationen bliver læsevenlig og indbydende. Formen minder om et produktblad blot med dig i centrum. Det er oplagt at bruge en one-pager til netværksmøder eller på jobmesser, og du kan uploade den til din LinkedIn-profil eller andre relevante hjemmesider. Formen er også god til positionering og markedsføring, hvis du ønsker at blive selvstændig. Husk kontaktdata og link til uddybende information, eksempelvis din LinkedIn-profil. Kombineret ansøgning og CV (ACV) Slidepræsentation Arbejdsgivere www / branding Netværk Denne form er især god til uopfordrede ansøgninger. Layout et er vigtigt og brug gerne en grafisk adskillelse mellem ansøgningen og CV et. Da CV et her er meget kort, skal du skarpt fokusere på dine vigtigste og mest relevante aktiver i den konkrete sammenhæng. Husk kontaktdata og link til uddybende information, eksempelvis din LinkedIn-profil. Dette er en visuel præsentation af dig, enten generelt eller målrettet mod et bestemt formål eller situation, eksempelvis en jobsamtale. Du kan lave præsentationen i Powerpoint eller Slideshare, men brug højest fem slides og gør dem læsevenlige ved at begrænse teksten og kombinere den med billeder, grafik eller måske video. Husk dog at alt indhold skal illustrere eller understøtte dit budskab indhold kommer altid før form. Digitalt kan du uploade præsentationen til din LinkedIn- profil eller andre medier og nemt distribuere den i netværksammenhæng. Præsentationen kan i printet form bruges til en jobsamtale husk da at målrette den. Vi anbefaler, at du bruger den, hvis det virker relevant, og at du printer hver slide på en side i farver. Du kan også udlevere præsentationen ved samtalens afslutning.

11 AS3 11 CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Digitalt CV/ e-præsentation Digitale medier, kanaler og redskaber Rekrutterings-virksomheder www / branding Netværk Antallet og udvalget af digitale medier, kanaler og redskaber er konstant stigende. Derfor er det en rigtig god idé at orientere dig på markedet, så du løbende kan bruge de muligheder, der er mest relevante for dig. Digitale medier som LinkedIn, Twitter, Facebook, Google+, Pinterest, YouTube, Flickr, About.me og Instagram rummer alle meget forskellige muligheder og kan bruges til mange helt forskellige formål. Målgrupperne og relevansen varierer kraftigt fra situation til situation, så du skal overveje, hvad du vil digitalt, og hvordan du vil opnå det. Du kan bruge en lang række både gratis og kommercielle sites til at udarbejde og eventuelt offentliggøre dit CV (LinkedIn har også muligheden) på forskellige måder. Søg disse sites frem på internettet, men tjek priser, vilkår og omdømme inden du går i gang. Du kan også bruge video til din e-præsentation, som kan knyttes til din LinkedIn-profil. Det er dog vigtigt, at den er kort, præcis og klar i budskabet, hvilket ofte kræver professionel hjælp. Generelt men især i forbindelse med e-præsentationer skal du tilpasse stilen, formen, indholdet og mediet til både din person og din målgruppe. Husk at du digitalt efterlader spor, som kan være umulige at fjerne, og som derfor kan være med til at tegne din profil. Ofte belønnes mod og nytænkning, men du bør drøfte mulighederne med din rådgiver, hvis du gerne vil gå mere utraditionelt til værks. Kort bio Publikationer Tidsskrifter Aviser Konferencer www, branding Hjemmesider LinkedIn En bio er en kort levnedsbeskrivelse, som du selv skriver som regel i 3. person og i mere eller mindre formel stil. Omfanget varierer fra den ultrakorte på en linje til den udvidede version på en side. Du kan eksempelvis bruge en bio i forbindelse med offentlige indlæg som artikler, klummer og blogs, ved konferencer og kongresser og i relation til tillidshverv. Desuden kan den offentliggøres i både lukkede og åbne medier, på hjemmesider og din LinkedIn-profil. Husk at indsætte kontaktdata og link til din LinkedIn-profil.

12 AS3 12 CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Internationalt CV / resume Internationale headhuntere Udenlandske virksomheder og Et internationalt CV eller resumé er mere end blot en oversættelse af din danske version. Der er masser af skrevne og uskrevne forskelle at være opmærksom på - både i forhold til geografi, sprog og kultur. Forskellene varierer fra land til land og fra verdensdel til verdensdel, eksempelvis er ønsket om personlige informationer større i Asien end i Nordamerika. Du skal derfor orientere dig om krav, vilkår og stil for det pågældende land, inden du søger. De typiske områder, hvor kravene adskiller sig, er graden af personlighed, stil (skriver man i første eller tredje person), billede, rækkefølge af ansættelsessteder og uddannelse samt brug af referencer. Husk at skrive landekode på dit telefonnummer og skriv din adresse efter den internationale form. Indholds- og strukturmæssigt minder denne form om kombinations-cv et. Søger du job i EU-sammenhæng, skal du bruge en skabelon, som du kan hente på EU s hjemmeside, hvor du også kan læse mere. Forsknings-CV Forskningsorganisationer Bevillingshavere Arbejdsgivere Netværk www / branding Et forsknings-cv er en kronologisk gennemgang af dine hidtidige forskningsaktiviteter. Det vil sige uddannelse (hele din akademiske uddannelse, men kun kurser der har givet særlige kompetencer i forhold til forskningsprojektet eller ledelse), ansættelser, legater, priser og øvrige videnskabelige kvalifikationer. Det kunne være deltagelse ved relevante konferencer som keynote speaker med præsentation, arrangør af videnskabelige konferencer, medlem af redaktioner på fagtidsskrifter som reviewer eller en del af bedømmelseskomitéer, medlem af relevante faglige netværk eller relevante internationale forskningsophold og -relationer. Det er vigtigt at liste dine publikationer, men krav og vilkår for en publikations-liste varierer, så du skal orientere dig i den konkrete situation. Bevillingshavere stiller som regel konkrete krav til form, længde og indhold og nogle bruger et særskilt skema. Tjek og overhold kravene.

13 AS3 13 CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Annonce eksempelvis i aviser og fagtidsskrifter Rekrutterings-virksomheder www / branding Netværk Du kan også vælge at indrykke en annonce, hvor du tilbyder din arbejdskraft og beskriver dine kompetencer. Husk kontaktdata og gerne et billede. Vælg medier i forhold til din målgruppe, eksempelvis lokal, regional eller landsdækkende avis, fagblade eller elektroniske sites. Events/ happenings Rekruttering Branding Hvis du gerne vil skille dig ud og gøre opmærksom på dig selv kan du lave en event eller happening. Overvej form, kvalitet og nyhedsværdien, da det er væsentlige kriterier for, om du får succes. Tal med din rådgiver, hvis du overvejer denne form.

14 AS3 14 Gode råd Nævn det væsentligste og mest relevante i forhold til sammenhængen først Undgå gentagelser Tænk i struktur og overblik Se fremadrettet hvad kan du tilbyde? Brug punktopstillinger og underoverskrifter Hav god plads mellem dine afsnit Tjek at virksomhed og kontaktperson er stavet rigtigt Tjek at dine egne kontaktoplysninger er korrekte Tjek at du bruger nøgleord fra jobannoncen Husk at ændre navne og datoer, hvis du tager udgangspunkt i et tidligere målrettet CV Undgå stavefejl og få en anden til at læse dit CV igennem Brug et billede, der er professionelt, neutralt og vellignende Tjek at der er sammenhæng til din LinkedIn-profil Opdater dit brutto-cv når du får nye kompetencer, arbejdsopgaver eller andet relevant Husk jævnligt at tjekke dine eksterne, elektroniske CV er/ profiler. Opdater eller slet dem Udarbejd og brug forskellige CV-former til forskellige formål og målgrupper Sådan gør du udarbejd en totalliste og en kompetenceprofil vælg den relevante CV-type udarbejd et målrettet CV på baggrund af din kompetenceprofil revider din LinkedIn-profil overvej sprog udarbejd relevante former af dit CV tjek dit CV igennem ud fra listen over gode råd.

15 AS3 15 Værd at huske Der er mange måder at skrive et godt CV på. Det enkelte CV s udformning afhænger af formål, situation og målgruppe Der findes forskellige typer af CV er, som er relevante i forskellige sammenhænge De forskellige CV-typer kan have forskellig form Udarbejd et internt brutto-cv som grundlag for dit kommende målrettede arbejde Vælg den type og form, der passer bedst til både dig og anledningen Målret hvert CV og ansøgning til hvert job Fokuser altid på det, du kan Vær opmærksom på effekten af at bruge forskellige CV-former i forskellige sammenhænge og på forskellige stadier i din jobsøgning Personlig konklusion Hvilke erfaringer har du fået ved at udarbejde dit CV? Hvilken type CV har du bedst erfaring med og i hvilken sammenhæng? Hvilke CV-former er mest relevante for dig, i hvilke sammenhænge og til hvilke formål? Har du fået feedback på dit CV? Hvis ja, hvad fik du af det? Hvis nej, prøv det Hvad har du i dette afsnit hæftet dig særligt ved? Hvordan kan du bruge dette fremadrettet?

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop Fra kompetenceprofil til brutto-cv Workshop Agenda Hvorfor kompetenceafklaring? Hvad er et CV? Kompetenceprofil Brutto-CV Kompetenceafklaring - Overblik over - dine kompetencer - dit arbejdsliv Som kan:

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale.

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. Ansøgning En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. AS3 3 To slags ansøgninger Der skelnes sædvanligvis mellem to former for ansøgninger: den opfordrede og den uopfordrede. Førstnævnte

Læs mere

C.V. delen. Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold

C.V. delen. Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold C.V. delen Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold Et CV er iflg. Wikipedia: Kort levnedsskildring, der oplyser om uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer, og som anvendes i forbindelse med skriftlige

Læs mere

Det er vigtigt, du er bevidst om din adfærd på de sociale medier, og om hvor og hvordan du vil synliggøre dig i forhold til dine ambitioner og

Det er vigtigt, du er bevidst om din adfærd på de sociale medier, og om hvor og hvordan du vil synliggøre dig i forhold til dine ambitioner og Sociale medier Det er vigtigt, du er bevidst om din adfærd på de sociale medier, og om hvor og hvordan du vil synliggøre dig i forhold til dine ambitioner og jobmål. På den måde bliver du troværdig og

Læs mere

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele!

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! LinkedIn Har du overvejet at udvide dit netværk med rekruttering til jobs, finde nye kunder og finde sparring

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil Lær at sælge med LinkedIn Del 1: Din profil Kom godt i gang 1) Undgå at spamme dit netværk med ligegyldige opdateringer Før du går i gang med at ændre i din profil, er der en vigtig ting, du skal gøre.

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord Jobsøgning - set fra en headhunters skrivebord Hvad er vigtigst for jobsucces? Kapabiliteter: Kapabiliteter: Færdigheder Intelligens Personlighed Motivation 1. Intelligens 2. Personlighed 3. Motivation

Læs mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere Jobmarkedet Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere sandsynligt er det, at du får solgt dit

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager.

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. 2012 Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2012 Indhold 1. Baggrund side 2 2. Resume side 2 3. Nye tendenser i virksomhedernes

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job Fra UNI til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Få gode råd til, hvordan du bruger LinkedIn som et værktøj til din jobsøgning.

Få gode råd til, hvordan du bruger LinkedIn som et værktøj til din jobsøgning. Miniguide Sådan bruger du LinkedIn i din jobsøgning LinkedIn er meget mere end en online profil, hvor du synliggør dit CV for omverdenen. Få gode råd til, hvordan du bruger LinkedIn som et værktøj til

Læs mere

HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING DU SØGER

HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING DU SØGER Et CV er en beskrivelse af din uddannelses- og erhvervserfaring samt kompetence Et CV er personligt Der er ikke nødvendigvis et klart svar på hvad DET RIGTIGE CV er. HUSK AT SKRIVE DIT CV EFTER DEN STILLING

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

Sådan laver du et godt CV

Sådan laver du et godt CV ERHVERVSERFARING Sådan laver du et godt CV CV betyder livsløbebane LOYAL ERFARINGER DRØMME ANSÆTTELSER RESULTATER TEAMWORK HVAD KAN DU? MÅL HVAD VIL DU? PASSIONERET INDSIGT BIDRAG CURRICULUM VITAE SERVICEMINDED

Læs mere

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

Jobglæde som værktøj i dit rekrutteringsarbejde

Jobglæde som værktøj i dit rekrutteringsarbejde Jobglæde som værktøj i dit rekrutteringsarbejde Thomas Dahlgaard Rekrutteringsdirektør i Jobindex A/S Ansvar for rekrutteringsafdeling, tekst & kommunikationsafdeling, medieafdeling og annonceafdeling

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Webbaseret løsning kan tilgås både centralt og decentralt. Brugervenlig platform for alle både for brugere og ansøgere

Webbaseret løsning kan tilgås både centralt og decentralt. Brugervenlig platform for alle både for brugere og ansøgere Ofir Recruiter 1 Fordele ved Ofir Recruiter Webbaseret løsning kan tilgås både centralt og decentralt Brugervenlig platform for alle både for brugere og ansøgere Fleksibelt system med mulighed for tilpasning

Læs mere

Sociale medier en katalysator for salget

Sociale medier en katalysator for salget Sociale medier en katalysator for salget Anne Tingleff 13/9 2012 2 Facebook versus LinkedIn i Danmark Sociale medier i Danmark Danmarks statistik 2011 54% af danskerne bruger sociale medier Ca. 85 % af

Læs mere

VEJLEDNING TIL DIT CV PÅ JOBNET.DK. Fokusér på dine muligheder og kvalifikationer

VEJLEDNING TIL DIT CV PÅ JOBNET.DK. Fokusér på dine muligheder og kvalifikationer VEJLEDNING TIL DIT CV PÅ JOBNET.DK Fokusér på dine muligheder og kvalifikationer DIT CV PÅ JOBNET ER VIGTIGT! DET ØGER DINE CHANCER FOR AT FÅ ET JOB, AT DIT CV FRA JOBNET.DK VISES I HK S JOBBØRS. NÅR VI

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job Fra AAU til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Avanceret brug af Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Haai Fokus på digital rådgivning og forretningsudvikling Stiftet i 2011 af Annemarie Kirk, tidligere Digital udviklingschef

Læs mere

Kom godt i gang med LinkedIn

Kom godt i gang med LinkedIn Kom godt i gang med LinkedIn March 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er LinkedIn?... 3 Abonnementstyper på LinkedIn... 3 LinkedIn er en søgemaskine... 4 Profilens mest basale sektioner... 4 Billede... 4 Overskrift:...

Læs mere

CV et Hvor lang tid har du?

CV et Hvor lang tid har du? CV et Version 1.1 CV et Hvor lang tid har du? Hvor lang tid bruger han/hun på at læse CV et? Hvor hurtigt danner han/hun sig et indtryk? Hvilket indtryk får arbejdsgiveren, hvis man fremsender Jobnet CV

Læs mere

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål:

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål: CV Hvordan? Sådan! Det handler om at få en arbejdsgiver til at læse dit CV og sørge for at han/hun ikke stopper med at læse, fordi der kommer oplysninger, som kan frasortere dig til samtalen. Overvej derfor

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed, end på andre skoler. Erfaringsbaseret e-learningsforløb i en tilknytning til en mentor, med nye tanker og ny bevidsthed

Læs mere

Jobformidlere. Jobformidlere

Jobformidlere. Jobformidlere Jobformidlere Der fi ndes en række virksomheder, som lever af at hjælpe andre virksomheder med at skabe kontakt til jobsøgende og ad den vej besætte ledige stillinger. Under én hat kalder vi dem her for

Læs mere

Denne vejledning tager dig igennem forskellige aspekter ved at lave et CV i Pure. Klik på teksten neden for for at hoppe direkte til et afsnit.

Denne vejledning tager dig igennem forskellige aspekter ved at lave et CV i Pure. Klik på teksten neden for for at hoppe direkte til et afsnit. Akademisk CV i Pure Denne vejledning tager dig igennem forskellige aspekter ved at lave et CV i Pure. Klik på teksten neden for for at hoppe direkte til et afsnit. Hvad bruges CV er i Pure til? Find CV-funktionen,

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Aktiviteter i Jobboxen 2016 januar februar marts Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende

Læs mere

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold DIT CV PÅ JOBNET.DK Dit CV på jobnet.dk Side 1 Indhold 1. CV et din nøgle til dagpenge og job.... 2 2. Derfor skal dit CV på jobnet.dk... 2 3. CV-samtalen... 2 4. Generelle krav... 2 5. Undgå problemer

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

LinkedIn for professsionelle

LinkedIn for professsionelle LinkedIn for professsionelle Salg, markedsføring, rekruttering og networking Dato: august 2012 Ole Bach Andersen 53% af LinkedIns omsætning er salg af rekrutterings- og employer branding-løsninger 27%

Læs mere

Undervisningsforløb søg lærepladsen

Undervisningsforløb søg lærepladsen Undervisningsforløb søg lærepladsen Sammenhæng: Forløbet er en beskrivelse af, hvad man kan undervise i, i forbindelse med erhvervsbesøg hos virksomheden Stiholt. Undervisningen retter sig især imod Ansøgningen

Læs mere

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService METAL A-KASSE MÅLRETTER INDSATSEN Se de konkrete indsatser og forløb under a-kasseforsøget i 00-03, der hjælper ledige hurtigere i job og uddannelse. Flere end 11.000 medlemmer har fået nyt job med Metal

Læs mere

Kom godt i gang med LinkedIn

Kom godt i gang med LinkedIn Kom godt i gang med LinkedIn En guide til dig, der vil netværke og søge job med LinkedIn. Tryghed giver overskud Din Sundhedsfaglige A-kasse Din Sundhedsfaglige A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer,

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer, HVAD ER ET CV? Formålet med et CV er at få en fod indenfor døren og komme til jobsamtale. Et CV har derved været succesfuldt hvis du ikke er blevet sorteret fra i mængden af ansøgere. Et CV er et 1 2 siders

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

METAGUIDE T IL LINKEDIN V

METAGUIDE T IL LINKEDIN V META GUIDE TIL LINKEDIN METAGUIDE TIL LINKEDIN 2 AJKS METAGUIDE TIL LINKEDIN Når vi i AJKS afholder gå hjem-møde om LinkedIn, får vi altid mange tilmeldinger. En gang oplevede vi at få mere end 200 tilmeldinger

Læs mere

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til?

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn Guide Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. krifa.dk Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn har verdens største samling af CV er. På verdensplan har

Læs mere

Guide til LinkedIn. Dos and Don ts på LinkedIn. Professionaliser din virksomheds omdømme på de sociale medier:

Guide til LinkedIn. Dos and Don ts på LinkedIn. Professionaliser din virksomheds omdømme på de sociale medier: Professionaliser din virksomheds omdømme på de sociale medier: Guide til LinkedIn Dos and Don ts på LinkedIn Skrevet af: Line Poulsen, Konsulent i DI Handel Harald Tokerød, Strategisk Digital Rådgiver

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

Fra totalliste til faglige kompetencer - Webinar

Fra totalliste til faglige kompetencer - Webinar Fra totalliste til faglige kompetencer - Webinar Velkommen webinaret starter snart På dette webinar vil underviseren (dagens host ) assisteres af en chatmaster. Du er velkommen til at stille spørgsmål

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5.

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. marts 2015 1 Afklaring Det gode CV Den gode ansøgning 2 LEDESTJERNEN Dit ansøgningsmateriale

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

November, 2015 Julie Poulsen, Koncern Digital UNDERVISNING I LINKEDIN

November, 2015 Julie Poulsen, Koncern Digital UNDERVISNING I LINKEDIN November, 2015 Julie Poulsen, Koncern Digital UNDERVISNING I LINKEDIN OPTIMER DIN URL Når du opretter din LinkedIn-profil, får du som standard en url (www.linkedin.com/juliepoulsen), som indeholder tal

Læs mere

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god Telefonsamtalen Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god idé. Derfor skal du forberede dig,

Læs mere

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Fra DTU til Job Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Program 9.00 Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Virksomhedsbesøg: Danske Bank NNIT KMD 3Shape Netcompany Program

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers

Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers FÅ DIN JOBANNONCE PÅ De sociale medier er ikke til at komme udenom heller ikke når du skal rekruttere nye medarbejdere! Alligevel er der mange virksomheder, der

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

Velkommen til kursus/workshop. Gode tips til at komme tilbage til arbejdsmarkedet

Velkommen til kursus/workshop. Gode tips til at komme tilbage til arbejdsmarkedet Velkommen til kursus/workshop Gode tips til at komme tilbage til arbejdsmarkedet Dagsorden Velkomst og præsentation/alle CV og jobsøgning v/kate Jobagenter/databaser v/kate HK Karrieretelefon v/kate HK

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job. FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk

Find dit nye job på FOA Job. FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk FOA: Jobsøgning F O A F A G O G A R B E J D E Er du kørt træt i dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk

Læs mere

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn // 16. maj 2011 Vi tror på værdien i at dele viden //1 Vi tror på værdien i at dele viden! Hos Digital Works sikrer vi, at virksomheder og organisationer

Læs mere

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016 DEN RIGTIGE ANSØGNING Guide med skabelon og forklaring DEN RIGTIGE ANSØGNING Den rigtige ansøgning er overskuelig, præcis og fængende. Det er en teaser, som efterlader læseren med et ønske om at få mere

Læs mere

Samfund engagement i Nordea

Samfund engagement i Nordea Samfund engagement i Nordea Print Hvad er samfund engagement? Vores målsætning er at indgå i et samspil med samfundet og gøre en positiv forskel inden for vores kernekompetencer: finansiel forståelse og

Læs mere

Karrierebarometer 2016

Karrierebarometer 2016 Karrierebarometer 2016 Denne survey er lavet i februar 2016 blandt 3.460 CA-medlemmer - dimittender og lønmodtagere - som er kommet i job i løbet af 2015. Af disse har 1.012 deltaget i undersøgelsen, hvilket

Læs mere

Indhold. Er du i tvivl om regler i forbindelse med fotografering og videooptagelse i Ungdommens Røde Kors, kan du skrive til

Indhold. Er du i tvivl om regler i forbindelse med fotografering og videooptagelse i Ungdommens Røde Kors, kan du skrive til 1 Indhold 1.0 Aldersgrænse og godkendelse af samtykkeerklæring... 3 1.1 Samtykkeerklæring... 3 1.2 Samtykkeerklæringens form... 3 2.0 Fotografering/optagelse på aktiviteter... 4 2.1 Billeder fra events/det

Læs mere

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler NETVÆRKSMØDE 19. MAJ Foredrag om branding og sociale profiler PALMGREN MARKETING Ejer: Malene Palmgren Kunderne: Iværksættere og mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 12 års erfaring med salg

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

KOM I GANG MED LINKEDIN

KOM I GANG MED LINKEDIN KOM I GANG MED LINKEDIN KORT OM LINKEDIN H VA D E R L I N K E D I N? H VO R DA N B R U G E R M A N D E T? KORT OM LINKEDIN HVAD ER LINKEDIN? Erhvervslivets Facebook På verdensplan har LinkedIn mere end

Læs mere

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

til at oprette et effektivt CV

til at oprette et effektivt CV august 2006 DIT CV ER I TRYGGE HÆNDER Dit CV vises i første omgang anonymt overfor de virksomheder, der søger efter medarbejdere i OFiR's CV-database. Ønsker virksomheden kontakt til dig, skal de bede

Læs mere

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS VI BLIVER VED - TIL DU ER I JOB Siden 1989 er langt over 50.000 mennesker kommet godt videre i deres karriere med støtte fra os, og det gør du også. Vi fortsætter nemlig,

Læs mere

Digital Score Online platforme

Digital Score Online platforme Digital Score 2018 Online platforme Online platforme, er en nødvendighed, i forhold til turisternes digitaliserede adfærd. Størstedelen af turisterne bruger online platforme, som en del af deres ferie,

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Fra SDU til Job. Dagens slides får I på mail

Fra SDU til Job. Dagens slides får I på mail Fra SDU til Job Dagens slides får I på mail Program Velkommen 15.00 Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Lønforhandling på 20 min. Lån & Spar Bank Hvad med dagpenge? Akademikernes

Læs mere

Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job.

Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job. F O A F A G O G A R B E J D E Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning Indholdsfortegnelse: Hvad kan du bruge

Læs mere

Jobindex Kundetilfredshed 2010

Jobindex Kundetilfredshed 2010 Jobindex Kundetilfredshed 2010 1. Kundetilfredshedsundersøgelse hos Jobindex 2010 I efteråret 2010 gennemførte Jobindex en online spørgeskemaundersøgelse blandt vores 1000 største kunder, der skulle belyse,

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

Dine nyheder til de rette personer

Dine nyheder til de rette personer Dine nyheder til de rette personer En velskrevet nyhed kan have stor betydning din virksomhed. Derfor har vi på INSTALLATOR.dk skabt en platform som fører dit indhold sammen med dit rigtige mennesker.

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Revideret november Kommunikationspolitik

Revideret november Kommunikationspolitik Revideret november 2014 Kommunikationspolitik Forord Vi siger, hvad vi gør. Og vi gør, hvad vi siger. Vi siger det i et enkelt og klart sprog. Det er kommunikationspolitikken i Svendborg Kommune. Både

Læs mere

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 LinkedIn nutidens digitale golfbane FAKTA Profil typer Netværk on & offline Personlige branding Den personlige profil basis Connections @

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere