Vindenergi ApS/Harboøre Møllelaug I/S Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S. J.nr Ref. mhj/srn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vindenergi ApS/Harboøre Møllelaug I/S Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S. J.nr. 5337-0022 Ref. mhj/srn"

Transkript

1 Vindenergi ApS/Harboøre Møllelaug I/S Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S J.nr Ref. mhj/srn Godkendelse af 8 vindmøller på havet ved Rønland Den 19. juli 2002 I forlængelse af tidligere ansøgninger søgte Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S med brev af 28. juni 2002 Energistyrelsen om tilladelse til etablering af en havvindmøllepark på 8 havvindmøller, jf. Ringkøbing Amt s alternative forslag på 8 møller. I ansøgningen præciseres, at ansøgerne vil kunne acceptere et mindre antal, dog ikke under 4 stk. Det præciseres endvidere, at ansøgerne ingen præferencer har for hvilke møller, der tildeles dem. Ligeledes i forlængelse af tidligere ansøgninger søgte Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S med brev af 30. juni 2002 Energistyrelsen om etablering af de 4 nordligste møller af i alt 8 havvindmøller, jf. Ringkøbing Amt s alternative forslag på 8 møller. Baggrund Vindenergi Aps ansøgte den 7. oktober 1996 om tilladelse til placering af vindmøllepark syd for Rønland. Projektet indeholdt forslag om 7 vindmøller på havet på hver 1 MW opstillet i cirkelbue. Energistyrelsen svarede med brev af 18. november 1996, at man fandt, at en videre stillingtagen burde afvente en endelig afklaring af de regionplanmæssige forhold og dermed Ringkøbing Amts afgørelse i lyset af kommunens ønsker. Den 21. oktober 1998 oplyste Vindenergi Aps, at det var fastslået, at der ikke kunne etableres en landfast vindmøllepark syd for Rønland på grundlag af den kommunale og amtskommunale planlægning, hvorfor Vindenergi Aps anmodede om en genbehand Økonomi- og Erhvervsministeriet Energistyrelsen Amaliegade København K Tlf: Fax: CVR-nr.: E-post: ens@ens.dk

2 2 ling af ansøgningen af 7. oktober 1996 om tilladelse til etablering af en havbaseret vindmøllepark. Energistyrelsen oplyste herefter, at vilkårene for privates deltagelse i udbygning med vindkraft på havet, endnu ikke forelå. Styrelsen ville, når det nye lovgrundlag forelå, vende tilbage med hensyn til mulighederne for at gennemføre en myndighedsbehandling med udgangspunkt i ovennævnte ansøgning. Med brev af 25. august 1999 meddelte Energistyrelsen Vindenergi Aps, at de overordnede rammer for privates deltagelse i udbygningen med vindkraft på havet var faldet på plads med vedtagelsen af den nye elforsyningslov den 2. juni 1999 og at den ville påbegynde en stjernehøring med henblik på at afklare muligheden for at opstille havplacerede vindmøller i Limfjordens vestlige del. Vindenergi Aps ansøgte 29. september 1999 Energistyrelsen om tilladelse til at udføre forundersøgelser samt en principgodkendelse af en off-shore vindmøllepark syd for Rønland. (7 møller af 1,3-2,0 MW) Energistyrelsen sendte den 5. oktober 1999 Vindenergi Aps s forslag i høring til mulige berørte parter med frist den 1. december Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S ansøgte med brev af 14. oktober 1999 om tilladelse til placering af 8-12 vindmøller af 1,65 MW i området omkring Rønland (ingen nærmere præcisering af placeringen). Vindmøllelauget oplyste, at placeringerne var tænkt kombineret med land- og havvindmøller. Den 1. februar 2000 fremsendte Energistyrelsen kopi af høringssvar på stjernehøring til Vindenergi Aps og meddelte i den forbindelse, at det ansøgte område syd for Rønland lå ganske tæt på det alternative placeringsforslag, der var præsenteret i en offentliggjort VVM-redegørelse for en national prøvestation for store vindmøller. Miljø- og energiministeren havde derfor bedt Energistyrelsen om at vente med at tage nærmere stilling til ansøgningen fra Vindenergi Aps til beslutningsprocessen vedrørende prøvestationen var afsluttet. Samtidig gjorde Energistyrelsen opmærksom på, at Thyborøn-Harboøre kommune ikke havde ønsket at afgive høringssvar, inden det var afklaret, hvordan en kommende plan for vindmøller i kommunen og i vådområderne omkring kommunen kunne udarbejdes.

3 3 Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S ansøgte den 23. januar 2000 om principgodkendelse af et vindmølleprojekt øst-nordøst for Rønland. Vindmøllegruppen skulle bestå af 5 vindmøller med en kapacitet på 1,8-3 MW og en totalhøjde op til 120 m. Møllerne var tænkt placeret på et landfast cirkelbuet dæmningsanlæg med en radius på ca. 1,2 km til centrum af Rønland. Energistyrelsen meddelte herefter Vindmøllelauget, at da møllerne var tænkt opstillet på en landfast dæmning, var der formelt set ikke tale om vindmøller på søterritoriet. I denne skitse skulle det pågældende projekt derfor ikke godkendes af Energistyrelsen. Vindenergi Aps ansøgte den 10. februar 2000 om alternativ opstilling af 7 havvindmøller, øst for Rønland, placeret i cirkelbue (1,3-2,0 MW, 80 meter i navhøjde, indtil 40 meter rotor radius, og totalhøjde på 120 meter). 20. april 2001 anmodede Ringkøbing Amt projektansøgere om at udarbejde og fremsende undersøgelser af mølleprojekternes indvirkning på miljøet til brug for udarbejdelse af VVM-redegørelse. VVM-redegørelsen blev offentliggjort i fællesskab mellem Energistyrelsen, Ringkøbing Amt og Kystdirektoratet, da projekterne både indeholdte forslag om landmøller opstillet på landfast dæmning og havvindmøller. Høringsperioden forløb fra den 21. november 2001 til den 16. januar april 2002 indstillede Ringkøbing Amts tekniske udvalg 12 møller svarende til forslag TH2 og VH1 i VVM-redegørelsen i en samlet løsning, forudsat, at der blev taget højde for indsigelser fra andre myndigheder, herunder Skov- og Naturstyrelsen. Vindenergi Aps ansøgte den 24. april 2002 om de 7 sydligste møller (VH1), mens Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S ansøgte den 4. maj 2002 om de 5 nordligste møller (TH1) (delvist hav) svarende sammenlagt til de 12 møller foreslået af Ringkøbing Amts tekniske udvalgs beslutning 16. april Der afholdtes møde den 6. maj 2002 i Miljøministeriets landsplanafdeling mellem Ringkøbing Amt, Kystdirektoratet, Skov- og Naturstyrelsen og Energistyrelsen. Her meddelte Skov- og Naturstyrelsen, at der ikke kunne forventes tilladelse til etablering af de 7 sydligste møller, da de var placeret indenfor et område omfattet af bekendtgørelse nr. 347 af 20. april 1996 om fredning og vildtreservat på Harboøre Tange m.v. Ringkøbing Amt foreslog i stedet 8 havvindmøller opstillet i lige linje øst-nordøst for Rønland. Der var på embedsmandsniveau enighed om denne løsning, såfremt der kun blev opstillet én vindmølle inde i reservatet.

4 4 27. maj 2002 blev der afholdt møde mellem Ringkøbing Amt og Miljøministeriet. På mødet meddelte Miljøministeren, at der ikke ville blive givet dispensation fra fredningsbestemmelserne i henhold til ovennævnte bekendtgørelse til de 7 møller ud af 12. Ringkøbing Amtsråd vedtog efterfølgende på et ekstraordinært møde den 31. maj 2002, regionplantillæg nr. 30 med opstilling af i alt 8 møller som alternativ. Ringkøbing Amtsråd vedtog samtidig at indstille til Energistyrelsen, at fordelingen af møller mellem ansøgerne finder sted på en sådan måde, at der forudsættes størst mulig sanering af gamle møller (det drejer sig om: 45 møller ved Oddesund, 4 møller ved Vrist, og 5 møller syd for Harboøre). Ringkøbing Amt forespurgte den 6. juni 2002 med brev Miljøministeren om denne var indstillet på at give dispensation fra fredningsbestemmelserne for de 8 møller og det vil sige en mølle placeret i fredet område, og én mølle placeret på selve afgrænsningen til området. Miljøministeren tilkendegav den 24. juni 2002, at Skov- og Naturstyrelsen ville være indstillet på at meddele dispensation. Projektet Det seneste ansøgte projekt består af 8 møller opstillet på punktfundamenter i lige linje øst-nordøst for Rønland med en kapacitet på hvér 2 MW og maksimal højde på 120 m til vingetip. Ejerforhold Det forudsættes, at de 4 nordligste møller opføres og ejes af Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S og at de 4 sydligste møller opføres og ejes af Vindenergi Aps og Harboøre Møllelaug I/S. Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S har som interessentskab direkte, personlig og solidarisk hæftelse for vindmøllelaugets forpligtelser. Vindenergi Aps og Harboøre Møllelaug I/S har oplyst, at der skal ske en fordeling af de fire møller mellem de to parter. Denne fordeling er dog ikke endelig fastlagt. Harboøre Vindmøllelaug I/S har som interessentskab direkte, personlig og solidarisk hæftelse for vindmøllelaugets forpligtelser. Vindenergi hæfter som anpartselskab kun med selskabets kapital.

5 5 Det forudsættes endvidere, at parterne på den ene side Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S og på den anden side Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S hver hæfter økonomisk for anlæg og drift for hver deres del af projektet og at fællesomkostninger afholdes med 50% til hver part. Hver af parterne forestår endvidere driften af hver deres del af projektet. Sammenfatning på høringssvar på VVM-redegørelse (se bilag 1 og 2) I flere høringssvar gøres der indsigelse mod de visuelle forhold omkring forslagene VH1, VH2 samt VH3 i VVM-redegørelsen (og forslag til tillæg nr. 30 til Regionaplan 1997). Indsigelserne anser en cirkelbuet opstilling af møller for mere forstyrrende end en opstilling i lige linie. Energistyrelsen henviser i den forbindelse til, at det ansøgte forslag på 8 møller indebærer opstilling i lige linje. Der peges i nogle indsigelser på problemerne for Cheminovas kølevand. Dette forhold søges tilgodeset med vilkår nr.12 i denne godkendelse. Forslagene VH1-VH3 vurderes i flere høringssvar, at ville gøre mere skade på områdets fuglebeskyttelsesinteresser end forslagene TH1 og TH2. Energistyrelsen skal i den forbindelse henvise til Miljøministerens brev af 24. juni 2002 til Ringkøbing Amt, hvori det oplyses, at Skov- og Naturstyrelsen vil være indstillet på at meddele dispensation til opstilling af én mølle indenfor vildtreservatet og en på grænsen heraf svarende til forslaget på 8 møller (amtets alternative forslag) (jf. bekendtgørelse nr. 347 af 20. april 1996 om fredning og vildreservat på Harboøre Tange m.v.) En sådan placering vurderes af Skov- og Naturstyrelsen ikke at ville påvirke knortegæssene på bestandsniveau og det øvrige fugleliv i området i uacceptabel grad. Med vilkår nr søges hensynet til områdets fugle- og dyreliv endvidere tilgodeset. I et par høringssvar peges der endvidere på risikoen for sedimentspredning, herunder risiko for forurening med kemikalier og tungmetaller. Energistyrelsen skal i den forbindelse henvise til vilkår nr. 13 i denne godkendelse, der blandt andet har til formål at tilgodese dette forhold. Forholdet til VVM-redegørelsen (se også bilag 1 og 2) Det ansøgte forslag om opstilling af 8 møller (Ringkøbing Amts alternative forslag) opstillet i lige linje har ikke særskilt været underkastet en VVM-undersøgelse. Det er imidlertid Skov- og Naturstyrelsens vurdering, at den gennemførte VVM-redegørelse med de indeholdte miljøkonsekvenser for forslag TH2 og VH2 set i sammenhæng kan

6 6 danne grundlag for en stillingtagen til det nye forslag på 8 møller og dermed opfylder kravene efter Rådets direktiv 97/11/EF. På den baggrund vurderer Energistyrelsen, at der ikke er behov for at foretage yderligere, supplerende VVM-redegørelse, jf. bekendtgørelse nr. 815 af 28. august 2000 om vurdering af virkninger på miljøet (VVM) af elproduktionsanlæg på havet. Energistyrelsens vurdering Energistyrelsen lægger til grund for sin vurdering, at kystnære havvindmølleparker i undtagelsestilfælde kan accepteres, hvor en konkret vurdering kan påvise, at projektet har underordnet betydning for de landskabelige forhold og ikke vil påvirke områder med væsentlige kulturspor eller marinbiologiske og geologiske interesser. Havvindmøller ved Rønland vil være placeret i nærhed af større tekniske anlæg. Energistyrelsen har fundet, at der som følge af de større tekniske anlæg ved Rønland var grundlag for at behandle sagen i medfør af ovennævnte praksis. Forslaget på 8 møller, som fremsat af Ringkøbing Amt og senere ansøgt af Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S består af 8 havvindmøller af hver 2 MW placeret på punktfundamenter på bunden af Nissum Bredning med en højde på maksimalt 120 meter. Energistyrelsen lægger vægt på, at der med de seneste to ansøgninger nu er opnået enighed mellem de to ansøgere om, at hver af parterne kan opstille 4 vindmøller i et fælles opstillingsmønster med 8 møller. Det skal bemærkes, at bygherrerne i forbindelse med udarbejdelsen af godkendelsen har anmodet om tilladelse til at opstille møller med en større effekt end 2 MW. Såfremt disse møller ikke afviger i dimensionering, højde eller støjniveau - eller andre forhold i øvrigt udover effekten - fra de møller, der er belyst i VVM-redegørelsen, vil dette kunne tillades inden for nærværende godkendelse. Dokumentation herfor skal dog fremgå af detailprojektet og godkendes af Energistyrelsen, jf. vilkår nr. 3 nedenfor. Energistyrelsen finder endvidere, at det ansøgte forslag på 8 møller tilgodeser flest mulige lokale hensyn. Opstillingen indebærer, at een mølle placeres i et område syd for Rønland, der er omfattet af fredningsbestemmelser (jf. bekendtgørelse nr. 347 af 20. april 1996 om fredning og vildtreservat på Harboøre Tange m.v.) og at én mølle placeres på selve afgrænsningen. I brev af 24. juni 2002 oplyser Miljøministeren (bilag 5), at Skov- og Naturstyrelsen er indstillet på at meddele dispensation til det ansøgte forslag på 8

7 7 møller. Skov- og Naturstyrelsen vurderer, at en sådan placering ikke vil påvirke knortegæssene på bestandsniveau og det øvrige fugleliv i området i uacceptabel grad. En forudsætning for nærværende godkendelse er, at bygherrer ved ansøgning indhenter en formel dispensation jf. ovennævnte bekendtgørelse. I forbindelse med godkendelsen har Skov- og Naturstyrelsen anmodet om, at en række naturbeskyttelseshensyn indsættes som vilkår, jf. godkendelsen. Energistyrelsens afgørelse Energistyrelsen har i henhold til 16, stk. 1, i lovbekendtgørelse nr. 767 af 28. august 2001 om elforsyning, hvor beføjelsen til afgørelse er delegeret til Energistyrelsen ved 1, stk. 5-8, i bekendtgørelse nr af 29. december 1999 om delegation af opgaver til Energistyrelsen i medfør af elforsyningsloven m.v. truffet følgende afgørelse: Der kan til Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S meddeles godkendelse til det af ansøgerne senest fremsendte projekt. Der gives således tilladelse til Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S til at etablere de 4 sydligste møller ved Rønland med en højde på maksimalt 120 meter og tilladelse til Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S til at etablere de 4 nordligste møller ved Rønland, ligeledes med en højde på maksimalt 120 meter. Energistyrelsens godkendelse meddeles med de nedenfor nævnte vilkår. Væsentlige ændringer eller udvidelse af anlægget må ikke foretages uden Energistyrelsens godkendelse. Godkendelsen bortfalder, såfremt projektet ikke er påbegyndt inden 2 år fra godkendelsen er givet. Inden anlægsarbejdet går i gang skal Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S dokumentere at have den fornødne tekniske og financielle kapacitet jf. ellovens 16 stk.1., idet Energistyrelsen skal godkende, at dette vilkår er opfyldt. Godkendelsen omfatter tilladelse til opstilling af produktionsanlæg og tilhørende kabelforbindelse. Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S skal inden igangsættelsen af anlægsarbejderne på havet fremsende dokumentation til Energistyrelsen for, at der er etableret en plan for miljøledelse og kvalitetssikring af de aktuelle arbejder. Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S skal dokumentere, at arbejderne udføres i henhold til planen og dermed, at nedenstående vilkår overholdes.

8 8 Godkendelsen er givet på følgende vilkår: 1. At der opstilles 8 vindmøller i lige linje på havet med maksimal højde på 120 meter til vingetip. Forholdet mellem navhøjde og vingediameter skal ligge i intervallet mellem 0,8 og 1,1. Alle 8 møller skal så vidt muligt have ens dimensioner, herunder samme navhøjde, møllehøjde og samme omløbsretning. Møller med højde mellem 100 meter og 120 meter skal afmærkes efter de i Statens Luftfartsvæsens høringsbrev beskrevne regler (vedlagt som bilag 3). 2. At møllerne placeres omtrent på positionerne x,y: mølle 1: , , mølle 2: , , mølle 3: , , mølle 4: , , mølle 5: , , mølle 6: , , mølle 7: , , mølle 8: , (UTM zone (ED50)). 3. At et detailprojekt skal forelægges til Energistyrelsens godkendelse forud for anlægsarbejdets påbegyndelse. 4. At når detailprojekteringen af kablet foreligger, skal denne tilsendes i 7 eksemplarer til Energistyrelsen, som sender den i høring, hvorefter vilkårene for tilladelsen til kabelnedgravningen gives. 5. At der til kablet anvendes oliefrie kabler for at forebygge risiko for efterfølgende forurening. 6. At vindmøllerne skal have typegodkendelse i henhold til gældende regler for godkendelse og certificering for havvindmøller. 7. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S følger Farvandsvæsenets vilkår vedrørende afmærkning før, under og efter etableringen, korrekt placering af fundamenter og kabler, underretning af arbejdstidspunkter m.m og at bygherrerne afholder udgifter til afmærkning samt indhenter Kystdirektoratets tilladelse til etablering af adgangsdæmning og undersøiske køreveje. 8. At alle 8 møller fremstår i samme lysegrå nuance og at konstruktion, udformning, omløbsretning fremstår som en ensartet homogen konstruktion, at alle tekniske installationer placeres diskret i f.eks. mølletårnet, og at møllerne indrettes med anordninger til opsamling af eventuelle olie- og væskelækager. 9. At såvel møllevinger som tårne skal udføres med et glanstal under 30 %. 10. At anlægsaktiviteterne herunder kabelforbindelsen skal foregå på en måde, som ikke påvirker fiskeriet unødigt og at bygherrerne tager kontakt til erhvervsfiskerne i området med henblik på at forhandle om eventuel erstatning efter fiskerilovens At der i forbindelse med etablering af vindmølleparken defineres et arbejdsområde med en radius på max. 200 meter omkring arbejdssøer og fundamenterne, hvor indenfor den daglige spildrate ikke må overstige 5 %. Uden for arbejdsområdet, må

9 9 turbiditeten i gennemsnit ikke overskride 4 mg/l og i absolut værdi 16 mg/l og nettoaflejringerne af spildt materiale må ikke overstige 0,5 mm/m². Henvendelser herom kan rettes til Skov- og Naturstyrelsen. 12. At det forudsættes, at Cheminovas muligheder for indtag af koldt kølevand ikke forringes samt, at eventuelle problemer med indtag og udledning af kølevand fra Cheminova løses mellem Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn- Harboøre Vindmøllelaug I/S og Cheminova - og at denne løsning sker uden udgift for Cheminova. 13. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S så vidt muligt sikrer, at møllerne opføres under hensyn til geotekniske forhold, formindskelse af risikoen for sedimentspredning, respekt for Sælhundeholm løbets udvikling og at møllerne skal opføres i en sikkerhedsafstand på ikke under 550 meter til Cheminovas byggefelt, dog undtaget de ubebyggelige områder på Bremerholm - og i fornøden sikkerhedsafstand til vejen beliggende nord for Rønland. 14. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S kan blive forpligtet til at fjerne de møller, hvis afstand til Sælhundeholm Løbet er 100 meter eller mindre (jf. bilag 4). 15. At anlægsaktiviteter ikke medfører væsentlige negative påvirkninger af de beskyttede arter i det nærliggende internationale naturbeskyttelsesområde nr. 28 og at der i perioden november - maj ikke sker væsentlige forstyrrelser af bestanden af lysbuget knortegås. Vilkåret udelukker dog som udgangspunkt ikke, at der foretages anlægsarbejder i perioden. 16. At der i forbindelse med anlægsaktiviteter, der genererer støj på niveau som ved "ramning", skal iværksættes afværgesforanstaltninger med henblik på tilstedeværende sæler. Henvendelser herom kan rettes til Skov- og Naturstyrelsen. 17. At der i driftsfasen gennemføres undersøgelser over kollisionsrisikoen for skarv, lysbuget knortegås, toppet skallesluger og hjejle, jf. VVM-redegørelsen kap. 10, side At der i driftsfasen gennemføres undersøgelser over effekten af mølleanlæggets tilstedeværelse på udbredelsen af ålegræs i området (jf. figur i VVMredegørelse Tillæg 30 til Regionplan 1997). 19. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S forestår udarbejdelsen og gennemførelsen af planer for ovennævnte undersøgelser, jf. vilkår nr. 17 og 18. Planerne skal baseres på oplysninger indhentet i forbindelse med relevante screeningsundersøgelser i påvirkningsområdet samt nyere videnskabelige oplysninger om metoder og udbredelsen af de berørte arter. Planerne skal godkendes af Energistyrelsen inden driftsfasen. 20. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S udarbejder årsredegørelse over gennemførte undersøgelser, jf. vilkår nr.17 og

10 10 18 i den periode disse foregår, indeholdende en præsentation af resultaterne og analyse/effektvurdering af resultaterne. 21. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S er opmærksom på kemikalieloven. Miljøstyrelsen anbefaler, at der ikke anvendes skadelige stoffer fra Miljøstyrelsens lister, herunder Tributyltin-holdige antifouling midler. 22. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S koordinerer anlægsarbejderne i forbindelse med opstilling af vindmøllerne med Forsvarskommandoen. 23. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S skal følge Ringkøbing Amts eventuelle anvisninger i forbindelse med anlægsarbejdet. 24. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S er forpligtet til at vedligeholde anlægget, således at det er i driftsmæssig god og forsvarlig stand og at bygherrerne beskriver hvorledes vedligeholdelsen vil blive udført, og at dette forelægges Energistyrelsen. 25. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S eller senere ejere er forpligtet til for egen regning at fjerne anlægget eller resterne heraf inklusive kabelforbindelserne mellem møllerne samt at reetablere den tidligere tilstand i opstillingsområdet, for fundamenternes vedkommende dog til en sådan dybde under havbunden, at der ikke opstår gener fra fundamentresterne ved en ændring af Sælhundeholm Løb ind i mølleområdet, såfremt ansøgers tilladelse udløber, anlægget ikke vedligeholdes, eller ødelægges, anlægget ikke længere anvendes som vindmøllepark, vilkår for godkendelsen ikke opfyldes eller overholdes, 26. At Energistyrelsen kan fastsætte tidsfrister for opfyldelse af forpligtelserne i vilkår nr. 24 og At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S stiller en tilstrækkelig og en af Energistyrelsen godkendt sikkerhed for opfyldelse af vilkår nr. 25. I det omfang møllelaugene har direkte, personlig og solidarisk hæftelse kan Energistyrelsen frafalde kravet om sikkerhedsstillelse. 28. At Energistyrelsen skal have meddelelse herom, såfremt hele eller dele af anlægget skifter ejer. En eventuel ny ejer skal opfylde alle vilkår opstillet i godkendelsen, herunder kravet om sikkerhedsstillelse, jf. nr At Energistyrelsen kan stille supplerende vilkår i forbindelse med væsentlige nye miljø- eller sikkerhedsmæssige opståede problemer. 30. At Energistyrelsen forbeholder sig ret til at kræve sikkerhedsmæssigt begrundede ændringer af anlæggene.

11 At arbejdet standses eller tilpasses, så skader undgås, hvis der stødes på vrag af skibe eller dele af samme, oldsager af flint, ben, tak eller træ, eller hvis Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S eller entreprenøren bliver gjort bekendt med, at der i anlægsomådet findes interesser af ovennævnte karakter. Fundet og oplysningerne skal herefter snarest meddeles Kulturarvstyrelsen eller nærmeste museum. 32. At Ringkøbing Amt fører miljøtilsyn i forbindelse med etableringen og driften af havvindmølleparken. Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn- Harboøre Vindmøllelaug I/S skal stille transport til rådighed. 33. At Arbejdstilsynet fører tilsyn med arbejdsmiljøet på land og på faste anlæg før, under og efter etableringen af havvindmølleparken. Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S skal stille transport til rådighed. 34. At Søfartsstyrelsen fører tilsyn med arbejdsmiljøet til søs, på flydende og flytbare platforme (jack-up platforme o.l.) og med dykning, før, under og efter etableringen af havvindmølleparken. Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn- Harboøre Vindmøllelaug I/S skal stille transport til rådighed. 35. At der i forbindelse med Elektricitetsrådets tilsyn med elsikkerheden, samt Energistyrelsens overordnede tilsyn med etableringen og driften af kabelforbindelse mellem møllerne, stilles transport til rådighed. 36. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S skal tåle de kontrolforanstaltninger, som politiet, Toldvæsenet, Søværnet, Fiskerikontrollen eller anden offentlig myndighed måtte foretage for at sikre opretholdelsen af bestemmelserne for etableringen og driften af havvindmølleparken. 37. At Vindenergi Aps/Harboøre Møllelaug I/S og Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug I/S udarbejder en beredskabsplan for såvel anlægsperioden som driftsperioden, som inden anlægsarbejdet påbegyndes, fremsendes til Energistyrelsen til godkendelse. For godkendelsen gælder i øvrigt, at godkendelse ikke fritager ejeren af anlægget for i forbindelse med dettes tilstedeværelse eventuelt opstående civilretlige ansvar, og at godkendelsen ikke indeholder garanti for de foreslåede konstruktioners sikkerhed eller stabilitet. Energistyrelsens godkendelse fritager ikke for eventuelle tilladelser i henhold til anden lovgivning, og godkendelsen medfører ikke indskrænkninger i statens højhedsret over søterritoriet eller statens eneret over den eksklusive økonomiske zone.

12 12 Det bemærkes endvidere, at en meddelt godkendelse fortabes, såfremt nogen af de for godkendelsen fastsatte vilkår ikke måtte blive opfyldt. Udnyttelse af energi fra vind på søterritoriet kræver en tilladelse i henhold til 13, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr. 767 af 28. august 2001 om elforsyning. En sådan tilladelse forventes at blive givet med en varighed af 25 år fra idriftsættelse, når der foreligger en redegørelse der dokumenterer, at alle vilkår i denne godkendelse er eller vil blive opfyldt. Der vil være mulighed for genforhandling af vilkårene for fortsat drift af anlæg. Ringkøbing Amt er miljøgodkendelses- og tilsynsmyndighed for projektet, jf. miljøbeskyttelsesloven 27 stk. 2, og i forbindelse med lov om beskyttelse af havmiljøet, jf. bekendtgørelse 975 af 19. december 1986 om dumpning af optaget havbundsmaterialer (klapning), samt i henhold til miljøloven, jf. bekendtgørelse nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller. Denne afgørelse kan i henhold til 89 og 89 a, stk. 1, i lov om elforsyning jf. lovbekendtgørelse nr. 767 af 28. august 2001 om elforsyning af klageberettigede indbringes for Energiklagenævnet, Frederiksborggade 15, 1360, København K. Klagen skal være indgivet skriftligt inden 4 uger efter, at afgørelsen er offentligt bekendtgjort. Tilladelsen må ikke udnyttes, før klagefristen er udløbet. Klage over tilladelse har ikke opsættende virkning, medmindre Energiklagenævnet bestemmer anderledes. Energiklagenævnets afgørelse kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Knud Pedersen Vicedirektør Bilag: 1: Sammenfatning på indhold af VVM-redegørelse fremlagt med forslag til tillæg nr. 30 til Regionplan 1997 og sendt i offentlig høring i perioden den 21. november 2001 til den 16. januar 2002.

13 13 2: Sammenfatning af modtagne høringssvar. Vedlagt desuden kopi af Ringkøbings Amts vurdering af forslag til opstilling af vindmøller ved Rønland (til brug ved møde den 18.februar 2002). 3: Kopi af høringssvar fra Statens Luftfartsvæsen 4: Kopi af høringssvar fra Søfartsstyrelsen 5: Kopi af Miljøministerens brev til Ringkøbing Amt af 24. juni 2002 om dispensation fra fredningsbestemmelser (jf. bekendtgørelse nr. 347 af 20. april 1996 om fredning og vildtreservat på Harboøre Tange m.v.).

14 14 Bilag 1 Opsummering på VVM-redegørelse fremlagt med forslag til tillæg nr. 30 til Regionplan 1997 og sendt i offentlig høring i perioden den 21. november 2001 til den 16. januar VVM-redegørelsen (vurdering af virkningerne på miljøet) skal sikre, at miljøforhold i og ved området er undersøgt og beskrevet, at miljøpåvirkningerne er overvejet og vurderet på forhånd, og at nødvendige forholdsregler vil blive taget for at beskytte miljøet både i anlægs- og driftsperioden. I overensstemmelserne i reglerne i planloven blev der i perioden 21. april 2001 til 19. maj 2001 afholdt en forudgående høring, hvor der med et debatoplæg blev indkaldt forslag og ideer med henblik på det videre planlægningsarbejde. På tidspunktet for den forudgående høring forelå der 4 ansøgninger om opstilling af møller fra 4 forskellige bygherrer. Dette har under arbejdet med VVM-vurderingen indskrænket sig til 2 bygherrer. Nordvestjysk Elforsyning valgte at trække sin ansøgning tilbage og Harboøre Møllalaugs projekt for 6 møller ved Vrist faldt efter ændringerne af projektet til 3 møller under 80 meter udenfor krav om udarbejdelse af VVM. VVM-redegørelsen er udarbejdet af ansøgerne og Ringkøbing Amt og offentliggjort i fælleskab mellem Energistyrelsen, Ringkøbing Amt og Kystdirektoratet i løbet af medio-ultimo VVM-redegørelsen belyser i alt 5 forslag til opstilling af møller ved Rønland: 1. TH1 (5 møller opstillet på landfast dæmning nordøst for Rønland), 2. TH2 (5 møller opstillet på punktfundamenter nordøst for Rønland. Dæmning mellem de to nordligste møller og landfast dæmning udføres som i forslag TH1), 3. VH1 (7 møller opstillet på fjordbund syd for Rønland), 4. VH2 (7 møller opstillet på fjordbund nordøst for Rønland), 5. VH3 (12 møller opstillet på fjordbund i halvcirkel omkring Rønland). Redegørelsen gennemgår beskrivelse af anlægsområder, planlægningsforhold, projektbeskrivelse, virkninger på miljøet, alternativ 0-løsning, myndighedsfordeling og forhold til yderligere afklaring. I VVM-redegørelsen er der lagt vægt på at belyse forhold om: nærheden til internationale beskyttelsesområder, Sælhundeholm Løbet, Cheminovas fabriksanlæg og forekomst af giftstoffer i bundsedimentet af Nissum Bredning.

15 15 I VVM-redegørelsen er der endvidere lagt vægt på at belyse, om de valgte vindmølleplaceringer kan udgøre nogen sikkerhedsrisiko for Cheminovas produktionsanlæg og belyse den visuelle sammenhæng mellem forslagene og Cheminovas fabriksanlæg. Nærheden til internationale beskyttelsesområder har desuden givet anledning til visse undersøgelser, og i VVM-redegørelsen er der foretaget en vurdering af hvordan de stillede forslag påvirker de arter, som de internationale beskyttelsesområder er udpeget til at beskytte. Af VVM-redegørelsen fremgår det samtidig, at forekomst af giftstoffer i bundsedimentet af Nissum Bredning endvidere har givet anledning til, at der er blevet gennemført undersøgelser, til belysning af om den lokale forurening spredes som følge af etablering af vindmøller i området. I relation til støj og aktivitet, er det bemærket, at der ingen støjfølsomme nabobeboelser findes i området, hvorfor der ikke er foretaget specifikke beregninger i forhold til støjkrav. Ingen af projekterne vurderes at påvirke de botaniske interesser på land væsentligt. Der kan ske mindre påvirkninger ved TH1, TH2 og VH2 ved etablering af midlertidig kørevej i anlægsfasen for TH1 og TH2. De berørte områder forventes at ville reetableres efter anlægsfasen. En tilkørselsvej i VH2 vil over korte strækninger kunne krydse en strandeng med forekomst af botanisk interessante arter som høst-star og strand-siv, mens en permanent kørevej i TH1 kun over et kort stræk vil krydse en strandeng domineret af almindelige arter. Generelt gælder for alle 5 forslag, at påvirkningen af ynglefugle i de tilstødende EFfuglebeskyttelsesområder vurderes til at være ringe. Blandt andet yngler betydelige bestande af klyde, almindelig ryle og stor kobbersneppe i området. Men såvel fuglenes yngleområder som fourageringsområderne angives at ligge langt fra projektområdet, ligesom forslagene vurderes at have ringe betydning for EF-beskyttelsesområderne., For trækfugle, især den lysbuget knortegås vurderes VH1 og specielt VH3 at have en negativ påvirkning. Den lysbuget knortegås fouragerer omkring Rønland og en betydelig del af verdensbestanden opholder sig her. Idet VH3 er summen af VH1 og VH2 kan lysbuget knortegås fourageringsmuligheder forventes indskrænket flere steder. Muligvis vil der være en vis kollisionsrisiko for flere arter. Området syd for Rønland, hvor lysbuget knortegås regelmæssigt fouragerer, forventes at medføre forstyrelser for arten.

16 16 Ingen af projekterne vurderes at få væsentlige effekter på nogen af de landlevende arter: hare, ræv, rådyr eller brud. Det skyldes at hovedaktiviteterne i anlægsfasen begrænser sig til det nordvestlige hjørne af Rønland, og at aktiviteterne i driftsfasen ikke bidrager til en væsentligt øget færdsel på arealerne. Sælerne vil kunne blive forstyrret af arbejderne ved anlæggelse af vindmølleparken og det forventes at de vil trække sig væk fra området i en periode. VH1-VH3 forventes at give anledning til lidt større potentiel risiko for spredning af forurenet sediment. Spredningen forventes dog i disse forslag at være begrænset til arbejdsområdet, og det forventes derfor ikke, at sedimentet spredes ud af området. I modelberegningen indgår nedpløjning af kabler ikke. Nedpløjningen må dog formodes at give anledning til en ikke uvæsentlig risiko for sedimentsspredning. I forslaget TH1 indgår en dæmning, som konstrueres direkte oven på bunden med underlag af fiberdug, hvorved ophvirvling af den naturlige sandbund minimeres. I TH2 konstrueres spunsceller, hvilket ikke vurderes at give anledning til resuspension. I forslaget anlægges midlertidig dæmning, som ved fjernelse heraf og nedgravning af tilslutningskablet vurderes at give anledning til suspension af materiale. I selve driftsfasen forventes TH1 og TH2 at give anledning til nogen påvirkning af sedimentspredningpå grund af de ændrede strømforhold dæmningen forårsager. I forslagene VH1, VH2, VH3 forudsættes det, at kørevejens opbygning er en solid konstruktion. Holder konstruktionen ikke til kørsel med de tunge maskiner, formodes det, at der vil ske en større sedimentsspredning i driftsfasen end modelundersøgelsen viser. Analyser af sedimentprøver viser, at indholdet af en række analyserede tungmetaller og giftstoffer ikke alle steder er lavt, men generelt er lavt i de områder, der berøres af de foreslåede anlæg. Der er en lille risiko for spredning af giftstoffer i samtlige forslag. Et mindre antal møller betyder naturligvis, at et anlægget breder sig ud over et mindre synsfelt, mens en dæmning gør, at mølleparken i nærzonen visuelt vil fremstå som et mere kompliceret anlæg set i forhold til øvrige forslag. Ingen boliger vil blive generet af skyggekast fra møllerne ved Rønland. Skyggekastet falder i et industriområde, hvor der ikke findes anbefalinger for maksimal skyggekast. Generne af skyggekast i industriområdet vurderes begrænset for alle forslag.

17 17 En tilslutningsdæmning skønnes i anlægsfasen at minimere risikoen for spild af miljøfremmede stoffer fra møllerne. Samtidig afskærmer dæmningen for det varme vand, der i sommerhalvåret dannes i området øst og nordøst for Rønland, hvilket forbedrer Cheminovas mulighed for at få kølevand i tilstrækkelige mængder. En undersøisk vej, som indgår i såvel TH2 og VH1, VH2, VH3 må betragtes som et knapt så stabilt et anlæg som en dæmning og må i driftsperioden kræve en del vedligehold, ligesom kørsel på undersøisk kørevej kan medføre afvaskning af olieholdige produkter.

Tilladelsen er gældende med de vilkår, som er anført nedenfor og er gældende for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2020.

Tilladelsen er gældende med de vilkår, som er anført nedenfor og er gældende for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2020. Resen Waves ApS Diplomvej 381 2800 Kongens Lyngby Tilladelse til bølgeenergianlæg i Nissum Bredning Resen Waves ApS har med ansøgning af 27. september 2016 ansøgt om tilladelse til udlægning og test af

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsministeriet

Økonomi- og Erhvervsministeriet Samsø Havvind A/S Museumsvej 1 8305 Samsø Økonomi- og Erhvervsministeriet ENERGISTYRELSEN 6. Kontor J.nr. 6140-0013 Ref. KKH Den 13. december 2001 Godkendelse af 10 vindmøller på havet øst for Paludans

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Thorsminde Havn Vesterhavsvej 1A 6990 Ulfborg Kystdirektoratet J.nr. 15/01290-24 Ref. Thomas Larsen 14-06-2016 Tilladelse til etablering af højvandssikring ved Thorsminde Havn, Vesthavnen, matr.nr. 33k

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn Havnecon Consulting ApS Nørrevang 8 7620 Lemvig Sendt elektronisk til hc@havnecon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julemærkehjemmet Fjordmark Att. Jesper Lildholdt Fjordvejen 20 6340 Kruså Kystdirektoratet J.nr. 16/02074-16 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til: jesper.lildholdt@julemaerket.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor. Aarhus Kommune Aarhus Events. Dokk 1, Hack Kampmanns plads 2 8000 Århus C Pr. mail: niels@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01906-22 Ref. Thomas Larsen 16-08-2016 Tilladelse til opstilling af skulptur

Læs mere

Borgergruppen mod havvindmøller ud for Grenaa c/o Jørgen Katholm Erantisvej Grenaa. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Borgergruppen mod havvindmøller ud for Grenaa c/o Jørgen Katholm Erantisvej Grenaa. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Borgergruppen mod havvindmøller ud for Grenaa c/o Jørgen Katholm Erantisvej 20 8500 Grenaa Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse af 19. august 2003 om tilladelse

Læs mere

Forlængelse af klagefrist for udstedt kommuneplantillæg og VVMtilladelse

Forlængelse af klagefrist for udstedt kommuneplantillæg og VVMtilladelse Byer J.nr. ode-200-00026 Ref. xsizi Den 5. januar 2010 Forlængelse af klagefrist for udstedt kommuneplantillæg og VVMtilladelse Ved en fejl er det udstedte kommuneplantillæg for vindmøller ved Rens Hedegård

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Nordfyns Kommune Rådhuspladsen 2, Otterup Rådhus 5450 Otterup Kystdirektoratet J.nr. 15/00424-11 Ref. Laura Storm Henriksen 29-06-2015 15/00424 Tilladelse til etablering af slæbested ud for Strandgyden

Læs mere

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn Bryggens Kajakpolo Att. Martin Møller Dannevirkegade 26 1763 København V E-mail: martin@bryggens-kajakpolo.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Odense Kommune, By-og Kulturforvaltningen Byggeri og Anlæg Nørregade 36-38 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 15/00132-14 Ref. Bertram Tobias Hacke 22-04-2015 Tilladelse til renovering af kajanlæg i

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlæggelse af midlertidig anløbsbro, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlæggelse af midlertidig anløbsbro, på de vilkår som fremgår nedenfor. Svendborg Kommune Pr. mail svendborg@svendborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03572-14 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til opførelse af midlertidig adgangsbro for renovering af Svendborgsundbroens

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Juelsminde Havn & Marina Haavnen 6 B 7130 Juelsminde Pr. mail: mail@juelsmindehavn.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01308-13 Ref. Thomas Larsen 21-01-2016 Tilladelse til at etablere træmole og havnekran i

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. DSI Bofællesskabet Fjordbo C/O Danske Diakonhjem Islandsvej 5 7100 Vejle Kystdirektoratet J.nr. 16/01839-32 Ref. Thomas Larsen 04-07-2016 Tilladelse til opfyld til brug for byggeri, samt pælebro ud for

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Thomas Forslund Rundholtsvej 49 2300 København S Sendt elektronisk til thomas.forslund@gmail.com Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Sydhavn Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Åben-dør-procedure -Vejledning til ansøgere

Åben-dør-procedure -Vejledning til ansøgere 2015 Åben-dør-procedure -Vejledning til ansøgere Center for Energiressourcer Energistyrelsen 24-11-2015 Indhold Indledning... 2 1. Administration af åben-dør-proceduren for havvindmøller... 3 1.1 Energistyrelsen...

Læs mere

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn Real Dania By & Byg A/S Att. Ariel Wallner Jamers Plads 2 1551 København V Sendt elektronisk til: awallner@oma.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Blans Bådklub Blans Hovedvej 23 4941 Bandholm Sendt på mail til gerding@campaqnet.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01862-13 Ref. Jeppe Bech Carlsen 09-06-2016 Tilladelse til forstærkning af mole ved Blans

Læs mere

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Energinet.dk Sendt elektronisk til Energinet.dk ved Niels Christian Brix: NCB@energinet.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 8000 Århus C Att.: Gitte Frøkjær, fge@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02214-11 Ref. Thomas Larsen 13-07-2016 Tilladelse til ny kajkant ved Bassin 5,

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der etableres bro og trækfærge med tilhørende anlæg ved Tipperne, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der etableres bro og trækfærge med tilhørende anlæg ved Tipperne, på de vilkår som fremgår nedenfor. Ringkøbing-Skjern Kommune Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Pr. mail heidi.grosmann@rksk.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01450-10 Ref. Thomas Larsen 18-04-2016 Tilladelse til etablering af bro, trækfærge

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt på mail til fllun@assens.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01889-20 Ref. Peter Lomholt Langdahl 14-07-2016 Tilladelse til etablering af spunsvæg og badetrappe

Læs mere

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til projektændring

Læs mere

Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej Regstrup

Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej Regstrup Holbæk Kommune Lise Skov Aagaard Gl. skovvej 158 4420 Regstrup Dato: 18-07-2013 Dokumentnr. 13/00257-15 Sagsbehandler: Bertram Tobias Hacke Direkte tlf.nr.: 91 33 84 28 Tilladelse til opfyldning på søterritoriet

Læs mere

Procedurer for godkendelse af havvindmølleparker i hovedtræk. Maria Hagen Jørgensen Energistyrelsen, Økonomi- og Erhvervsministeriet

Procedurer for godkendelse af havvindmølleparker i hovedtræk. Maria Hagen Jørgensen Energistyrelsen, Økonomi- og Erhvervsministeriet Procedurer for godkendelse af havvindmølleparker i hovedtræk Maria Hagen Jørgensen Energistyrelsen, Økonomi- og Erhvervsministeriet 9 parker fordelt i Danmark 1. Vindeby 2. Tunø Knob 3. Middelgrunden 4.

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Byggeselskabet Mogens de Linde Att.: Hans Jørgen Jacobsen Pr. mail: hjj@e-box.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02122-24 Ref. Thomas Larsen 05-09-2016 Tilladelse til renovering i form af ny kajkant og opfyld

Læs mere

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7.

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7. A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø Sendt elektronisk til jh@a1consult.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Søvangen Bådklub V/Alex Breinholt Nielsen Tavervej 28 9270 Klarup Kystdirektoratet J.nr. 15/00647-12 Ref. Anna L. S. Østergaard 20-08-2015 Tilladelse til flytning af bådebro ud for matr. nr. 1cq Lindholm

Læs mere

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen Strömma A/S Amager Strandvej 16 2300 København S Sendt elektronisk til: jjn@jjconsult.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Mariagerfjord Kommune Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Pr. mail til hamuu@mariagerfjord.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01208-10 Ref. Thomas Larsen 13-01-2016 Tilladelse til at etablere en flydebro i Øster Hurup

Læs mere

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør HH Ferries Helsingør ApS Færgevej 8 3000 Helsingør Sendt elektronisk til Henriklund.rasmussen@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Hobro Både og Fiskerihavn Att. Torben Larsen Skibsgade 39 9500 Hobro Sendt pr. mail til torlars@fiberflex.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/01847-10 Ref. Lotte Beck Olsen 15-08-2017 Tilladelse til renovering/udskiftning

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Morsø Kommune Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Sendt til jap@morsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00081-8 Ref. Thomas Larsen 23-03-2015 Tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, Havnevej, matr.nr.

Læs mere

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn Refshaleøens Ejendomsselskab Refshalevej 151 1432 København K Sendt elektronisk til: ks@refshaleoen.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Peter Liokouras Øreodden 5 5700 Svendborg Sendt på mail til info@atlasgulve.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00477-14 Ref. Bertram Tobias Hacke 03-07-2015 Tilladelse til etablering af udløbsledning ud for

Læs mere

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 Københavns S Sendt elektronisk til arj@m.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel tilladelse

Læs mere

Rune Balle Seaplanes. Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk

Rune Balle Seaplanes. Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk Rune Balle Seaplanes Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tidsbegrænset tilladelse til at

Læs mere

Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS

Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS6020103-00160. Dato 31. juli 2017 Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Crestwing ApS Silovej 8, 3. Tv Frederikshavn. Sendt per til

Crestwing ApS Silovej 8, 3. Tv Frederikshavn. Sendt per  til Crestwing ApS Silovej 8, 3. Tv. 9900 Frederikshavn Sendt per e-mail til crestwing@gmail.com Kontor/afdeling Center for nergiressourcer Dato 29. august 2018 J nr. 2015-3875 Tilladelse til Crestwing ApS

Læs mere

Tilladelse til etape 1 i forbindelse med udvidelse af Hirtshals

Tilladelse til etape 1 i forbindelse med udvidelse af Hirtshals Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals Sendt elektronisk til hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Palle Rosendahl Hansen Ægirsvej 8 6000 Kolding Pr. mail til: pharo@pc.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00543-13 Ref. Thomas Larsen 01-09-2015 Tilladelse til fortøjningspæle og ankerblok ud for Ægirsvej 8,

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til udsætning af badeplatform ved Omø Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til udsætning af badeplatform ved Omø Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Foreningen Perlestranden v. formand Frede Iversen fredeomoe@email.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01326-11 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til udsætning af badeplatform ved Omø Havn, Slagelse Kommune

Læs mere

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn.

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn. HOFOR A/S Ved Eiko Steinhauer (Sendt elektronisk) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse

Læs mere

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker.

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker. De Nova Metal ApS Havnevej 25 3300 Frederiksværk Sendt til jimmy@denova.dk og Stine.Jensen@atkinsglobal.com Tilladelse til inddæmning og opfyldning i inderhavnen i Frederiksværk Edvard Thomsens Vej 14

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor. Køge Kommune, att.: Jens Christian Kaas Torvet 1 4600 Køge Kystdirektoratet J.nr. 14/00796-16 Ref. Thomas Larsen 26-11-2014 Tilladelse til at uddybe og forlænge sejlreden uden for nye dækkende værker ved

Læs mere

Wavepiston v/michael Henriksen Strandgade Helsingør Sendt per til

Wavepiston v/michael Henriksen Strandgade Helsingør Sendt per  til Wavepiston v/michael Henriksen Strandgade 95 3000 Helsingør Sendt per e-mail til mh@wavepiston.dk 21. marts 2019 Center for vedvarende energi Ref. 2019-83151 Tilladelse til Wavepiston testanlæg for bølgekraft

Læs mere

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Kystdirektoratet J.nr. 19/01088-14 Ref. Lotte Beck Olsen 05-07-2019 Tilladelse til etablering af havsvømmebane ud for

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Foreningen Kulhuse Havn Kulhusevej 212 3630 Jægerspris Sendt på mail til: formand@kulhuse-havn.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01403-17 Ref. Jeppe Bech Carlsen 27-04-2016 Tilladelse til etablering af kommandobro

Læs mere

Udviklingsselskabet By og Havn I/S Nordre Toldbod København K. Journal TS Dato 14. november 2014

Udviklingsselskabet By og Havn I/S Nordre Toldbod København K. Journal TS Dato 14. november 2014 Udviklingsselskabet By og Havn I/S Nordre Toldbod 7 1013 København K Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel tilladelse til

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der anlægges 2 spildevandsledninger over Mariager Fjord, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der anlægges 2 spildevandsledninger over Mariager Fjord, på de vilkår som fremgår nedenfor. Mariagerfjord Vand a/s Islandsvej 7 9560 Hadsund Pr. mail: mail@mfv.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/01277-21 Ref. Thomas Larsen 07-03-2016 Tilladelse til krydsning med 2 spildevandsledninger mellem Dania

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Bjørn Outzen Rasmussen Bredgade 24, lejl. 302 6000 Kolding Sendt på mail til outzen6000@gmail.com Kystdirektoratet J.nr. 16/00368-15 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Tilladelse til udlægning af en

Læs mere

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune Oktober 2016 Indhold 1. VVM-tilladelse til testvindmølle ved Drantum, Ikast-Brande Kommune 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julie Kierkegaard as landskabsarkitekter - Att: Lars Hegnet Rebekkavej 59 stuen 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 13/00995-30 Ref. Thomas Larsen 28-10-2014 Tilladelse til anlæg af højvandmur og stenkastning

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holbæk kajakklub Fmd.: Per Rolmar Chr. Hansensvej 29 4300 Holbæk Kystdirektoratet J.nr. 15/00446-20 Ref. Bertram Tobias Hacke 24-08-2015 Tilladelse til 16. stk. fortøjningspæle i Holbæk Fjord ud for Strandmøllevej

Læs mere

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-4-05 Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt er udarbejdet

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Lystbådehavn, Att. Ejvind Nielsen Fiskerivej 8, 1. tv. 8000 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/01106-12 Ref. Jeppe Bech Carlsen 16-12-2015 Tilladelse til renovering af to T-stykker på eksisterende

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Københavns Lufthavne A/S Søren Herskind Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup Kystdirektoratet J.nr. 16/02453-18 Ref. Peter Lomholt Langdahl 11-08-2016 Sendt på mail til s.herskind@cph.dk Tilladelse til

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn Rudkøbing Havn Langeland Kommune Havnepladsen 22 5900 Rudkøbing Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.TS6020103-00122 Dato:22-12-2016 Sagsbehandler:

Læs mere

Tilladelse til etablering af anlæg på søterritoriet ved Mariagerfjord

Tilladelse til etablering af anlæg på søterritoriet ved Mariagerfjord A1 Consult Att.: Joe J. Jensen Normansvej 1, 2. sal 8920 Randers NV Sendt elektronisk til jj@a1consult.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 6. maj 2008 om tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 6. maj 2008 om tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse af 6. maj 2008 om tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Energiklagenævnet

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor. Anders Berggren Fabriksmestervej 10 1437 København K Pr. mail: ab@bukkenbruse.com Kystdirektoratet J.nr. 16/02497-24 Ref. Thomas Larsen 19-08-2016 Tilladelse til husbåd ud for Fabriksmestervej 10 Z, matr.

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Jens K. Kvist Olesen Baunevænget 6 8410 Rønde Pr. mail jkkvist@mail.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02447-13 Ref. Thomas Larsen 23-08-2016 Tilladelse til fortøjningsanlæg ud for Strandvejen 207, matr.nr.

Læs mere

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn Gilleleje Havn Havnekontoret, Havnen 5 3250 Gilleleje Sendt elektronisk til gillelejehavn@gmail.com og kbo@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Øresundsakvariet, Københavns Universitet Michael Hansen Strandpromenaden 5 3000 Helsingør Kystdirektoratet J.nr. 16/02246-15 Ref. Peter Lomholt Langdahl 18-07-2016 Sendt på mail til michansen@bio.ku.dk

Læs mere

Kattegatcentret og [...] m.fl., Grenå over Energistyrelsen af 24. maj 2002 Tilladelse til etablering af 4 vindmøller på søterritoriet ved Grenå Havn

Kattegatcentret og [...] m.fl., Grenå over Energistyrelsen af 24. maj 2002 Tilladelse til etablering af 4 vindmøller på søterritoriet ved Grenå Havn (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Kattegatcentret og [...] m.fl., Grenå over Energistyrelsen af 24. maj 2002 Tilladelse til etablering af 4 vindmøller på søterritoriet ved Grenå

Læs mere

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1)

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1) BEK nr 68 af 26/01/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 25. november 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0033

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at anlægge udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at anlægge udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor. Middelfart Spildevand Strandvejen 100 5500 Middelfart Sendt på mail til pp@middelfartspildevand.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00744-16 Ref. Bertram Tobias Hacke 13-10-2015 Tilladelse til etablering af udløbsledning

Læs mere

Tilladelse til etablering af små rev i Københavns havn ved ud for skuespillerhuset

Tilladelse til etablering af små rev i Københavns havn ved ud for skuespillerhuset Københavns kommune, TMF Byen udvikling Njalsgade 13. 5. sal 2200 København S Danmark Att. Lars Anker Agantyr Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse til igangsættelse

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til flydeponton og pælebåret promenade, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til flydeponton og pælebåret promenade, på de vilkår som fremgår nedenfor. Vejle Kommune Skolegade 1 7100 Vejle Pr. mail: heive@vejle.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/05070-4 Ref. Thomas Larsen 20-01-2017 Tilladelse til flydeponton og promenade ved Vejle Lystbådehavn ud for matr.nr.

Læs mere

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger

Tilladelse til etablering af et nyt færgeleje ved Agger Færgeselskabet Thyborøn-Agger Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod 7 1259 København Sendt pr. mail til: aaa@byoghavn.dk og RALA@arkitema.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig Steen Lundgaard Madsen Houdamvej 20 Vandborg 7620 Lemvig 28. maj 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Thisted Kommune, Drifts- og Anlægsafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Sendt på mail til jc@thisted.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02244-11 Ref. Peter Lomholt Langdahl 14-07-2016 Tilladelse til renovering

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holger Bagger-Sørensen Jeppes Kilde 6 7120 Vejle Øst Sendt på mail til hbs@fertin.com og prt@sj.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01586-25 Ref. Peter Lomholt Langdahl 29-08-2016 Tilladelse til rørledning til

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Samsø Havvind A/S Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Klage over Energistyrelsens afgørelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kirsten Eskesen Kaalundsvej 43 5230 Odense M Kystdirektoratet J.nr. 15/00727-16 Ref. Laura Storm Henriksen 15-02-2016 Tilladelse til etablering af fortøjningsbøje ud for matr. nr. 1ah, Langø, Stubberup,

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land Ledreborg Alle 2B 4320 Lejre. Kystdirektoratet J.nr. 18/ Ref. Thomas Larsen

Nationalpark Skjoldungernes Land Ledreborg Alle 2B 4320 Lejre. Kystdirektoratet J.nr. 18/ Ref. Thomas Larsen Nationalpark Skjoldungernes Land Ledreborg Alle 2B 4320 Lejre Kystdirektoratet J.nr. 18/03352-15 Ref. Thomas Larsen 19-03-2019 Tilladelse til anløbsbro ved Møllekrogen, Selsøvej 22D, 4050 Skibby, matr.nr.

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af Køge Havn

Tilladelse til udvidelse af Køge Havn Køge Havn Baltic Kaj 1 4600 Køge Sendt elektronisk til tek@koegehavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til

Læs mere

Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem-

Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem- KLIMA-, ENERGI- OG BYGNINGSMINISTERIET Energinet.dk info@enerqinet.dk Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem- Ministeren førsel af forundersøgelser for storskala havmølleparker ved

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Principiel tilladelse til etablering af midlertidig arbejdshavn i forbindelse med etablering af ny motortrafikvej i Roskilde Fjord

Principiel tilladelse til etablering af midlertidig arbejdshavn i forbindelse med etablering af ny motortrafikvej i Roskilde Fjord Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 8660 Skanderborg Att.: Niels Jørgen Larsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel

Læs mere

Principiel tilladelse til udvidelse af Thyborøn Havn

Principiel tilladelse til udvidelse af Thyborøn Havn Edvard Thomsens Vej 14 Thyborøn Havn Tankskibsvej 4, Postboks 35 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til thomas.damgaard@lemvig.dk og ork@ramboll.dk 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Guldborgsund Kommune cbw@guldborgsund.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03281-12 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til renovering af havneanlæg ved Sophieholmen, matr. 1539 Nykøbing F. Bygrunde, Nykøbing

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kolding Kommune, By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Sendt på mail til marie@kolding.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02621-20 Ref. Peter Lomholt Langdahl 23-08-2016 KDI: 16/02621. Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn Thyborøn Havn Sydhavnen 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk; kaps@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 lih@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Att.: Michael Damm pr. mail til: Mette.hildebrand@aalborg.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00789-14 Ref. Thomas Larsen 08-10-2015 Tilladelse til fjordhave ved Lindholm

Læs mere

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej 49 4040 Jyllinge Kystdirektoratet J.nr. 13/00497-22 Ref. Line Henriette Broen 26-02-2014 Tilladelse til bypass af sediment fra indsejlingen til Jyllinge

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere