Tilladelse til midlertidig sænkning af grundvandet og bortledning af vand i forbindelse med seperatkloakering i Spentrup (8981).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelse til midlertidig sænkning af grundvandet og bortledning af vand i forbindelse med seperatkloakering i Spentrup (8981)."

Transkript

1 Randers Spildevand A/S Tørvebryggen Randers C Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet Randers C Telefon Direkte asb@randers.dk / P Tilladelse til midlertidig sænkning af grundvandet og bortledning af vand i forbindelse med seperatkloakering i Spentrup (8981). 1. Randers Kommunes afgørelser Afgørelse efter Vandforsyningsloven Randers Kommune meddeler hermed Randers Spildevand A/S tilladelse til at sænke grundvandet midlertidigt i forbindelse med seperatkloakering langs Jennumvej, 8981 Spentrup. Der må oppumpes op til m3 grundvand i tilladelsesperioden. samt bortledes samme vandmængde. Afgørelsen er truffet i henhold til vandforsyningslovens 26. Afgørelse efter Miljøbeskyttetsesloven Randers Kommune meddeler hermed Randers Spildevand A/S tilladelse til at bortlede samme vandmængde som der oppumpes i forbindelse med den midlertidige grundvandssænkning. Afgørelsen er truffet i henhold til miljøbeskyttelseslovens 28. Afgørelse efter planloven og VVM-bekendtgørelsen Grundvandsindvinding og grundvandssænkning er omfattet af bilag 2, pkt. 11l i VVMbekendtgørelsen. Anlæg som fremgår af bilag 2 er kun omfattet af VVM-pligten hvis det konkret skønnes at kunne påvirke miljøet væsentligt. For at kunne afgøre dette er der gennemført en VVM-screening, jf. bilag 3 i VVM bekendtgørelsen. Randers Kommune har på baggrund af vedlagte VVM-screening vurderet, at projektet ikke må antages at kunne påvirke miljøet væsentligt. Randers Kommune har derfor truffet afgørelse om, at anlægget ikke er VVM-pligtigt. Afgørelsen om ingen VVM-pligt annonceres samtidig med offentliggørelsen af nærværende tilladelse.

2 2. Vilkår Nærværende tilladelse meddeles på følgende vilkår: Generelt 1. Tilladelsen er gældende fra dags dato og frem til den 1. december Randers Kommune skal underrettes, når grundvandssænkningen opstartes og afsluttes. 2. Grundvandssænkningen omfatter følgende område, som angivet i kortbilag, se bilag 1. Udledningen skal ledes til punktet, som angivet i kortbilag. Grundvandssænkning og boringer 3. Der må ved grundvandssænkningen oppumpes m 3 med en maksimal timekapacitet på 50 m 3 /t. De oppumpede vandmængder skal registreres med en elmåler eller timetæller og noteres for hvert døgn. Den oppumpede vandmængde skal indberettes til Randers Kommune ved afslutning af grundvandssænkningen. 4. Når boringer og lignende tages ud af drift, skal de sløjfes i overensstemmelse kapitel 6 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 26. juli 2007, om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land og meddeles Randers Kommune. Bortledning/udledning af vand 5. Udledningen må ikke være til hinder for, at målsætningen kan opfyldes for Køllebæk. Udledningen må ikke medføre uæstetiske forhold i vandløb, fx efterlade oliefilm på overfladen. Hvis der i perioden ses ændringer i vandets sammensætning, lugt eller farve, som kan betyde risiko for forurening, skal Randers Kommune kontaktes. 6. Bassinet og den ikke rørlagte del af vandløbet skal dagligt holdes under opsyn, så det sikres, at der ikke sker oversvømmelse af arealer eller andre hydrauliske problemer i forbindelse med grundvandssænkningen. Såfremt der konstateres oversvømmelser skal grundvandssænkningen indstille. Konstateres der udledning af okker til bassinet, så skal bassinet ændres, så okker tilbageholdes i bassinet. Evt. synlige spor efter grundvandssænkningen skal fjernes, når grundvandssænkningen er afsluttet. 3. Grundlag for tilladelsen Lovgrundlag Sagen behandles i henhold til:

3 26 i Lov om vandforsyning m.v. (vandforsyningsloven lovbek. nr. 125 af 26. januar 2017) 28 i Lov om miljøbeskyttelse (miljøbeskyttelsesloven lovbek. nr af 27. september 2016). Bekendtgørelse om krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet (bek. nr. 921 af 27. juni 2016). Bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter (habitatbekendtgørelsen bek. nr. 926 af 27. juni 2016). 4. Randers Kommunes vurdering af indvindingens og udledningens påvirkning af omgivelserne Det er på baggrund af ansøgningen og kommunens gennemgang af oplysninger vurderet: Der vil ikke forekomme påvirkninger af vandforsyningsboring ved grundvandssænkningen. Der vil ikke forekomme væsentlige påvirkninger af vandområder i forbindelse med bortledning af vand fra grundvandssænkningen. Der vil ikke forekomme påvirkninger af Natura 2000 og Bilag IV-arter ved grundvandssænkningen. Påvirkning af vandforsyningsboringer På projektarealet, hvor grundvandet skal midlertidig sænkes, er der ca. 250 meter til boringerne DGU nr a, 58.16b og , som er indvindingsboringer tilhørende Spentrup Vandværk. Spentrup Vandværk henter grundvand i det primære grundvandsmagasin i kalken. Boringerne er filtersat i dybden meter under terræn. Kalken er overlejret af ca. 20 meter moræneler ved kildepladsen. Vandet i kalken er reduceret og nitratfrit. Grundvandsmagasinet er et spændt magasin. Det vurderes at derfor, at der ikke er hydraulisk kontakt mellem det primære grundvandsmagasin i kalken og det overfladenære grundvand der skal sænkes i forbindelse med projektet. Det overfladenære grundvandsspejl skal maksimalt sænkes med 1,56 meter. Randers Kommune vurderer på denne baggrund, at grundvandssænkningen ikke vil medføre en påvirkning af grundvandsindvindingen ved Strømmens Vandværk. Påvirkning af vandområder Det oppumpede grundvand ønskes tilsluttet det eksisterende regnvandssystem for Spentrup. Regnvandssystemet har udledning til en rørlagt del af Køllebæk. I vandområdeplanerne er Køllebækken målsat som god økologisk tilstand. Den nuværende tilstand er angivet til at ukendt tilstand. Køllebækken er i opland til Kousted Å/Skals Å. Vandløbet er på den ikke rørlagte del omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Vandløbene nedstrøms er registreret med formodede forekomst af bilag IV-arten odder.

4 Vand fra grundvandssænkningen ledes til et eksisterende regnvandsbassin. Det nuværende afløb fra bassinet er neddroslet til 5 l/s, og bassinet har et forsinkelsesvolumen på 900 m 3. Den ansøgte grundvandssænkning vil på nogle af strækningerne give anledning til, at bassinet bliver fyldt op, herefter vil vandet i bassinet gå i overløb til bækken via udløbsbygværket. For at undgå dette er der ansøgt om at ændre afløbet fra bassinet. Recipienten er et rørlagt vandløb ø1000 mm betonledning med en kapacitet på ca l/s. Udover vandløbsvand tilledes der overfladevand og aflastes opspædet spildevand til det rørlagte vandløb. Der er i en tidligere udledningstilladelse angivet et medianminimum på 7 l/s og medianmaksimum på 180 l/s for Køllebæk. Kapaciteten af det rørlagte vandløb vil derfor kun være udnyttet ved større regnhændelser. Randers Kommune tillader derfor, at afløbet fra regnvandsbassinet fastsættes til 40 l/s i den periode, der grundvandssænkes. Såfremt der er risiko for hydrauliske problemer ved større regnskyl som fx oversvømmelser, skal grundvandssænkningen midlertidigt indstilles. Ved ændring af udledningen fra bassinet til 40 l/s forventes det ikke at give anledning til hydrauliske problemer i Køllebæk. Nærmeste forureningskilder: I området, hvor der skal grundvandssænkes, er der oplysninger om 1 forurenet - og 2 muligt forurenede lokaliteter: Lok. nr Stationsvej 2. Immobil forurening med oliekomponenter, der udgør restforureningen fra tidligere oprensning efter en servicestation. Lokaliteten ligger ca. 40 m fra grundvandssænkningen på Stadionvej 3-11, Bane Alle, Jennumvej. Det skønnes at grundvandssænkningen vil sænke det terrænnære grundvandsspejl med ca cm i det forurenede område over en periode på 2-3 uger. Dette vurderes ikke at føre til en mobilisering af rest forureningen, da ændringen i vandspejlet er mindre en den normale årstidsvariation. Lok. nr Jennumvej 12. Mulig forurening fra værkstedsaktiviteterne i forbindelse med tidl. servicestation. OM har tidligere undersøgt servicestationens tankanlæg. I den forbindelse blev der ikke truffet forurening, der gav anledning til en kortlægning. En evt. forurening på lokaliteten vurderes at kunne består af jordforurening med metaller og tungere oliekomponenter fra værkstedsaktiviteterne. I området omkring Jennumvej 12 består lagserien af moræneler og leret morænesand. Der forventes derfor kun en begrænset grundvandssænkning ved udgravningerne nord, vest og syd for Jennumvej 12. med en meget begrænset sænkning af grundvandsspejlet uden for udgravningen. Grundvandssænkningen vurderes derfor ikke at føre til en mobilisering af eventuel forurening på Jennumvej 12. Lok. nr Haldvej 2. Lokaliteten ligger mere end 350 m fra de områder, hvor der skal sænkes grundvand. Det terrænnære grundvandsspejl under lokaliteten vurderes derfor ikke bliver påvirket.

5 Randers Kommune vurderer på denne baggrund, at grundvandssænkningen ikke vil medføre en mobilisering af forurenende stoffer. Der er derfor ikke stillet krav om, at der skal udtages prøver i forbindelse med bortledningen af grundvandet. Okker Grundvandssænkningen vil foregå lige udenfor et mindre område, der er registreret som okkerklasse II middelrisiko for okkerudledning. Det kan derfor ikke udelukkes, at grundvandssænkningen kan afstedkomme okker i grundvand, der bortledes. Bassinet skal derfor holdes under opsyn, og hvis der ses tegn på okker, så skal det sikres, at der ikke ledes okker til vandløbet evt. ved ændringer i bassinet. Randers Kommune vurderer generelt, at den midlertidige udledning ikke vil medføre, at vandløbet ikke kan overholde deres målsætning. Påvirkning af Natura 2000 og Bilag IV-arter Natura 2000 Ifølge 6 i habitatbekendtgørelsen kan kommunen ikke godkende den midlertidige grundvandssænkning og udledning, hvis det efter nærmere vurdering viser sig at kunne skade et internationalt naturbeskyttelsesområde. Køllebæk har forbindelse med Skals Å-systemet. Skals Å udløber i Hjarbæk Fjord. Fjorden er en del af Natura 2000-område nummer 30, Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested, Nørre Ådale samt Skravad Bæk. Hjarbæk Fjord har i vandområdeplanen målsætningen god økologisk tilstand og god kemisk tilstand. I vandområdeplanen fremgår det for Hjarbæk Fjord, at den har en dårlig økologisk tilstand og god kemisk tilstand. Det forventes ikke, at bortledningen af grundvand vil medføre en væsentlig påvirkning af Natura 2000-området. Grundvandssænkningen er en del af projektet omkring separatkloakering af Spentrup. Separatkloakeringen af Spentrup medfører, at antallet af overløb fra fællessystemet reduceres. Det vil derfor medføre en mindre udledning af næringsstoffer til Natura 2000-området. Bilag IV-arter Ifølge 10 i habitatbekendtgørelsen kan kommunen ikke give tilladelse, hvis det ansøgte kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for dyrearter, der er optaget på habitatdirektivets bilag IV. Det oppumpede grundvand bortledes til Køllebæk, som er registreret som et muligt tilholdssted for bilag IV-arten odder. Randers Kommune vurderer at den midlertidige udledning af grundvand ikke vil beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for odderen. 5. Vurdering i forhold til VVM Det ansøgte er omfattet af reglerne i 3 i VVM-bekendtgørelsen, idet boringer til indvinding af grundvand er medtaget på bilag 2, pkt. 11l. Der er derfor gennemført en

6 screening på baggrund af de kriterier, der er nævnt i bekendtgørelsens bilag 3. Screeningskema er vedlagt tilladelsen. Randers Kommune har på baggrund af screeningen afgjort, at ansøgningen ikke vurderes at indebære væsentlige påvirkninger på miljøet. Den midlertidige grundvandssænkning og drift af anlægget forudsætter derfor ikke et kommuneplantillæg ledsaget af en særlig VVM-vurdering. 6. Erstatningsregler Randers Spildevand A/S er erstatningspligtig efter reglerne i vandforsyningslovens 28 for skader, der voldes i bestående forhold ved forandring af grundvandsstanden, vandføringen i vandløb eller vandstanden i søer m.v. under prøveboringer og prøvepumpninger og under anlæggets udførelse og drift. I mangel af enighed indbringes erstatningsspørgsmålet for taksationsmyndighederne. Jf. vandforsyningslovens 26, stk. 3 kan godkendelsen tilbagekaldes eller ændres uden erstatning, hvis de forudsætninger, som lå til grund for afgørelsen, viser sig urigtige eller ændres væsentligt. 7. Klagevejledning Randers Kommunes afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dato afgørelserne er annonceret, dvs. senest 18. april En afgørelse efter vandforsyningsloven, miljøbeskyttelsesloven og planloven (screeningsafgørelsen) kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af enhver, der må antages at have en væsentlig, individuel interesse i sagens udfald samt interesseorganisationer og myndigheder anført på udsendelseslisten. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Du klager via Klageportalen. Klageportalen ligger på og Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. I alle sager, der kan indbringes for Miljø- og Fødevareklagenævnet, opkræves som udgangspunkt gebyr for at klage. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Afgørelsen kan endvidere prøves ved en domstol. Søgsmålet skal være anlagt inden 6 måneder efter at afgørelsen er meddelt, eller en eventuel klage er afgjort. I henhold til Vandforsyningsloven må tilladelsen ikke udnyttes, før klagefristen er udløbet. En klage over tilladelsen har opsættende virkning.

7 8. Underretning om afgørelsen Tilladelsen vil blive offentlig annonceret på kommunens hjemmeside. Følgende er underrettet direkte om afgørelsen: Sweco Danmark A/S att. Jan Timmermann Morten Asp Hansen Randers Spildevand A/S Styrelsen For Patientsikkerhed, Tilsyn og Rådgivning Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Danmarks Sportsfiskerforbund Danmarks Fiskeriforening Dansk Fritidsfiskerforbund Ferskvandsfiskeriforeningen i Danmark (nb@ferskvandsfiskeriforeningen.dk) Dansk Ornitologisk Forening (natur@dof.dk, randers@dof.dk) Dansk Amatørfiskerforbund (vgram@live.dk) Med venlig hilsen Astrid Sophie Bonde Geolog Bilag 1: Kort over placering af boringer Bilag 2: VVM-screeningsskema

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra grundvandssænkning i forbindelse med etablering af spildevandsledninger i Sporbyen Scandia

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra grundvandssænkning i forbindelse med etablering af spildevandsledninger i Sporbyen Scandia Ejer af matr. 18a, Randers Markjorder Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 13-06-2018 / 06.11.01-P19-7-18

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra Spentrup til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra Spentrup til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 23-02-2017

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Tilladelse til nødoverløb af spildevand ved pumpestation PR40A og PR40B ved Borup til Borup Møllebæk

Tilladelse til nødoverløb af spildevand ved pumpestation PR40A og PR40B ved Borup til Borup Møllebæk Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk

Læs mere

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør.

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-3-18 Ref.: Mark

Læs mere

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Telefax +45 8915 1515 randers.kommune@randers.dk

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Jan Larsen Valbyvej 57 3200 Helsinge Sag: 13.02.01-P19-4-18 8. november 2018 Tilladelse til vandindvinding Der er søgt om tilladelse til fortsat indvinding af 14.000 m 3 grundvand årligt til markvanding

Læs mere

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør.

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør. Center Natur og Miljø REBILD FORSYNING HOLDING A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-1-19 Ref.: Mark

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62542 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Tilladelse til nødoverløb af spildevand ved ny pumpestation ved Thorsmarken på matr. 28k, Mejlby By, Linde til Rismølle Bæk

Tilladelse til nødoverløb af spildevand ved ny pumpestation ved Thorsmarken på matr. 28k, Mejlby By, Linde til Rismølle Bæk Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Telefax +45 8915 1515 jakob.aarup@randers.dk

Læs mere

Tilladelse til nødoverløb af spildevand ved pumpestation PN32 til regnvandsbassin med udløb til Albæk Møllebæk

Tilladelse til nødoverløb af spildevand ved pumpestation PN32 til regnvandsbassin med udløb til Albæk Møllebæk 1 - Tilladelse til nødoverløb af spildevand ved pumpes Vandmiljø Randers A/S mail@vmr.dk Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk

Læs mere

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Morten Jensen Bjergevej 155 9800 Hjørring Hjørring den 27-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-16-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Niels Arne Wahl /

Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Niels Arne Wahl / Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Att.: Niels Arne Wahl Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr DANISH STEVEDORE HOLDING A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-10-2018

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig. Beboerne Gl. Silkeborgvej 2 8920 Randers NV Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 16-03-2018 / 06.02.03-G01-5-13

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID: 779-V Jørgen Overgaard Grættrupvej 12 Møgelthorum 7870 Roslev 28. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Grættrupvej 12, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

Vandmiljø Randers A/S / P

Vandmiljø Randers A/S / P Vandmiljø Randers A/S mail@vmr.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 02-05-2018 / 06.01.15-P19-11-17

Læs mere

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m.

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m. Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Herning Vand A/S, Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning

Herning Vand A/S,   Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning TEKNIK OG MILJØ Herning Vand A/S, E-mail: info@herningvand.dk Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8047 lucia.aagaard@herning.dk

Læs mere

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev.

TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. Jan Lundsby Lundøvej 115 Svenstrup 7840 Højslev 26. oktober 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Lundøvej 115, Svenstrup, 7840 Højslev. AnlægsID:

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V Jens Frederik Jensen Kisumvej 31 Kisum 7800 Skive 20. maj 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til havevanding på ejendommen kisumvej 31, Rønbjerg, 7800 Skive. AnlægsID: 779-V90-62715

Læs mere

Hobro Varmeværk A.M.B.A Lupinvej Hobro. Sendt pr. Natur og Miljø

Hobro Varmeværk A.M.B.A Lupinvej Hobro. Sendt pr.   Natur og Miljø Hobro Varmeværk A.M.B.A Lupinvej 21 9500 Hobro Sendt pr. E-mail: info@hobrovarme.dk Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Udledningstilladelse. Indledning

Udledningstilladelse. Indledning Egedal Forsyning A/S Krogholmvej 71 3650 Ølstykke Udledningstilladelse Den 07-06-2012 Indledning Jf. miljøbeskyttelseslovens 28 meddeler Egedal Kommune hermed Egedal Forsyning A/S tilladelse til midlertidig

Læs mere

/ P

/ P Vandmiljø Randers A/S (mail@vmr.dk) Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 08-10-2018 / 06.01.15-P19-10-18

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Steen Sørensen Majgårdvej 7 Majgårde 7840 Højslev 11. juli 2016 Majgårdvej 7, Majgård, 7840 Højslev - TILLADELSE TIL INDVINDING AF GRUNDVAND TIL MARKVANDING AnlægsID: 779-V40-62625 AFGØRELSE Skive Kommune

Læs mere

Vandmiljø Randers A/S / P

Vandmiljø Randers A/S / P Vandmiljø Randers A/S (mail@vmr.dk) Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 01-10-2018 / 06.01.15-P19-16-18

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri

Tilladelse til indvinding af grundvand til drift af gartneri GARTNER FINN VANG KNUDSEN Ebeltoftvej 28 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 27-08-2015 /

Læs mere

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler:

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: HOFOR A/S Att. Asger Jørgensen asjo@hofor.dk Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af renset grundvand

Læs mere

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog Thomas W. Lundgaard Krog Søborgvej 2 Floutrup 7870 Roslev 27. maj 2015 TILLADELSE Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til husdyrfarm og husholdning på Søborgvej 2, Floutrup, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Klaus Poulsen Løkkensvej 440 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og bortledning af grundvand ved vindmølleprojekt Nees Vest

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og bortledning af grundvand ved vindmølleprojekt Nees Vest Christensen/Kromann ApS Baldersvej 10-12 8850 Bjerringbro 1. december 2015 Teknik & Miljø Rådhusgade 2 7620 Lemvig Telefon: 9663 1200 Mail: teknik@lemvig.dk J.nr.: 13.02.17P20-0001 S.nr.: 130078 B.nr.:

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Ulrich Thue Jacobsen /

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Att.: Ulrich Thue Jacobsen / Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Att.: Ulrich Thue Jacobsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1628

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby.

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. Jesper Thomsen Intrupvej 2 Lyby 7800 Skive 17. september 2015 TILLADELSE Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. AnlægsID: 779-V85-64315

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til udledning af overfladevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen Afgørelse - Tilladelse til udledning Den

HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen Afgørelse - Tilladelse til udledning Den HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen inma@hofor.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning Den 02-06-2014 Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af grundvand til Gåsebækrenden,

Læs mere

matr. nr. 3a og 19f Græse By, Græse

matr. nr. 3a og 19f Græse By, Græse Ryegaard Grusgrav v/ Jan Jakobsen Hørupvej 2 Græse 3600 Frederikssund Dato Sagsbehandler J.nr. 27. november 2018 loope 13.02.01-P19-8-18 Tilladelse til sænkning af grundvandsstanden som følge af råstofindvinding

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum XXXXXXXXXXXXXX Ejstrup Møllevej 15 8990 Fårup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 10-10-2018 / 06.02.03-G01-1-18

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Arne Larsen Melbækvej 90 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 05-12-2016

Læs mere

Tilladelse til midlertidig sænkning af grundvandet, samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Tilladelse til midlertidig sænkning af grundvandet, samt afgørelse om ikke VVM-pligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 14-07-2017 STRUER FORSYNING SPILDEVAND A/S Jyllandsgade 1 7600 Struer JOURNALNUMMER 13.02.17-P20-1-17

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand til svineproduktion

Tilladelse til indvinding af grundvand til svineproduktion Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Ole Broholm Andersen Blakshøjgårdvej 8 9900 Frederikshavn Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 4. marts

Læs mere

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede.

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede. Søby Vandværk v. Mogens Junker Larsen Søbyvej 41 8570 Trustrup Byg og Miljø Dato: 6. maj 2015 Reference: Peter Thastum Direkte telefon: 89 59 40 06 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 12/5464 Tilladelse

Læs mere

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand GÅRDEJER JENS JUNGERSEN Vestergårdsvej 82 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen

Læs mere

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår Envidan Att. Johan Pedersen J F Kennedys Plads 1 K, 2.sal 9000 Aalborg email: jpe@envidan.dk Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

Væsentlige ændringer af boringer eller opførelse af nye boringer må ikke ske uden tilladelse fra Hjørring Kommune.

Væsentlige ændringer af boringer eller opførelse af nye boringer må ikke ske uden tilladelse fra Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Lørslev Vandværk Nørregårdsvej 20 9800 Hjørring Hjørring den 27-02-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-76-16 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65

Læs mere

A. Formål Der må indvindes grundvand til markvanding. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse.

A. Formål Der må indvindes grundvand til markvanding. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse. Hjørring Kommune Knud Erik Jensen Søndermøllevej 219 9800 Hjørring Hjørring den 30-10-2017 Sagsnr.: 13.02.01-P19-59-16 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Læs mere

Tilladelse til grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav

Tilladelse til grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav TEKNIK OG MILJØ Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon +4556182000 www.solrod.dk Naturstyrelsen Gjøddinggård, Førstballevej 2 7183 Randbøl Att.: Jens Peter Simonsen Tilladelse til grundvandssænkning

Læs mere

Det oppumpede grundvand vil blive udledt til en grøft/privat vandløb ved rensningsanlægget som har udledning til Sønder Vejrup Bæk.

Det oppumpede grundvand vil blive udledt til en grøft/privat vandløb ved rensningsanlægget som har udledning til Sønder Vejrup Bæk. ESBJERG SPILDEVAND A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 6. december 2016 Sagsbehandler Birte Høeg Telefon direkte 76 16 51 38 Sagsid 16/24648 Midlertidig tilladelse til afledning

Læs mere

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G Bonnerup Consult Aps Fynsvej 56 5500 Middelfart Dato: 26-04-2016 Att: Jakob Vedel Ref.: J.nr.: METMO 13.02.01-G01-7-15 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelses med byggeri, Rustenborgvej

Læs mere

Jakob Gade Lyngvej Skals. Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Simested Å til vanding af landbrugsafgrøder. Reg. nr

Jakob Gade Lyngvej Skals. Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Simested Å til vanding af landbrugsafgrøder. Reg. nr Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Jakob Gade Lyngvej 6 8832 Skals dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Simested Å til vanding af landbrugsafgrøder.

Læs mere

Tilladelse til etablering af overvågningsboring, samt renpumpning i Randers Kommune på matrikel 17f Ø. Velling By, Ø. Velling.

Tilladelse til etablering af overvågningsboring, samt renpumpning i Randers Kommune på matrikel 17f Ø. Velling By, Ø. Velling. Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Att.: Ulrich Thue Jacobsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1628

Læs mere

AnlægsID:

AnlægsID: Gunnar Rose-Hansen Svansøvej 10 7800 Skive 17. august 2017 Svansøvej 10 - Fornyet tilladelse til indvinging af overfladevand. AnlægsID: 779-40-62642 AFGØRELSE Der meddeles hermed fornyet tilladelse til

Læs mere

Tildeles af Jammerbugt Kommune, når boringen er etableret. er korrekt registreret i Jupiter

Tildeles af Jammerbugt Kommune, når boringen er etableret. er korrekt registreret i Jupiter POUL NØRGÅRD Dråbystræde 77 7900 Nykøbing M Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257

Læs mere

A. Formål Der må indvindes grundvand til drikkevand. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse.

A. Formål Der må indvindes grundvand til drikkevand. Hvis formålet med indvindingen ændres, skal der søges om en ny indvindingstilladelse. Hjørring Kommune Vejby-Smidstrup Vandværk Ålstrupvej 29 9760 Vrå Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax 72 33 30 30 landzone@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete SÅRUP GRUSVÆRK ApS Sårupvej 10 7730 Hanstholm Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1D, Postboks 4049, 8260 Viby J Sydsamsø Vandværk Att: Driftleder Per Simonsen Museumsvej 2 8305 Samsø Side 1 af 5 Tilladelse til renovering af boring, DGU nr. 109.244,

Læs mere

2. Den oppumpede vandmængde til grusvask skal måles med timetællere 3. Timepumpningerne må ikke overstige 70 m 3 /t.

2. Den oppumpede vandmængde til grusvask skal måles med timetællere 3. Timepumpningerne må ikke overstige 70 m 3 /t. Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 10-02-2016 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 16/15943 Tilladelse til

Læs mere

Holms Planteskole Fjeldgårdsvej Østervrå Att. Ole Holm

Holms Planteskole Fjeldgårdsvej Østervrå Att. Ole Holm Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Holms Planteskole Fjeldgårdsvej 25 9750 Østervrå Att. Ole Holm Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Per Hedegaard Andersen Siggårdvej 33 Dommerby 7800 Skive 5. september 2016 Siggårdvej 33 - Tilladelse til vandindvinding til drift og husholdning AnlægsID: 779-V85-64256 AFGØRELSE Skive Kommune giver hermed

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Lendum Vandværk Kammervej 5B 9870 Sindal Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 15-02-2018

Læs mere

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 1 Indledning Center for Teknik og Miljø, har modtaget en ansøgning fra Vejdirektoratet

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027 Peder-Bent Krogh Top Stilledalsvej 3 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Poulstrup Vandværk Skovager 3 9760 Vrå Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 18-07-2017

Læs mere

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s).

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s). ORBICON A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Att: Sandra Roost 26. NOVEMBER 2018 JOURNALNUMMER 06.11.01-P19-1-18 KS SIAGUDMU MIDLTERTIDIG UDLEDNINGSTILLADELSE AF GRUNDVAND FRA PRØVE- PUMPNING PÅ TROMMESLAGERVEJ

Læs mere

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1).

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1). Returadresse Land og vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sten Laursen Overvej 4 6933 Kibæk TILLADELSE TIL MIDLERTIDIG GRUNDVANDSSÆNKNING NORD FOR FJELSTERVANG SOM KONSEKVENS AF RÅSTOFINDVINDING

Læs mere

Afgørelse om at genåbning af en ca. 180 meter rørlagt strækning af Hedeli bæk ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at genåbning af en ca. 180 meter rørlagt strækning af Hedeli bæk ikke er VVM-pligtig Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.10-P19-5-16 Ref.: Søren Bek Direkte tlf. 97113631 sobek@mariagerfjord.dk

Læs mere

DGU nr. Matrikel am Lendum By, Lendum am Lendum By, Lendum

DGU nr. Matrikel am Lendum By, Lendum am Lendum By, Lendum Hjørring Kommune Stenhøj Vandværk Idræts Alle 3 9900 Frederikshavn Hjørring den 27-02-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-42-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Spøttrup Mark (mellem Vadumvej 21 og 23), Rødding, 7860 Spøttrup.

Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Spøttrup Mark (mellem Vadumvej 21 og 23), Rødding, 7860 Spøttrup. Tage Andersen Spøttrup Mark 7 Rødding 7860 Spøttrup 8. december 2016 Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Spøttrup Mark (mellem Vadumvej 21 og 23), Rødding,

Læs mere

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l Hillerød kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Afgørelse sendt til Casper Juul: casper@cc-contractor.dk Midlertidig tilslutningstilladelse til offentlig kloak for fra Milnersvej 39 A Hillerød Kommune

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra udløb PU18.02 og PU18.03 ved Nørbæk til Skals Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra udløb PU18.02 og PU18.03 ved Nørbæk til Skals Å Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Telefax +45 8915 1515 jakob.aarup@randers.dk

Læs mere

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde den 600 m 2 store byggegrube tør ved etablering af vej i Støvring Ådale.

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde den 600 m 2 store byggegrube tør ved etablering af vej i Støvring Ådale. Center Natur og Miljø Rebild Kommune plan, byg og vej Hobrovej 110 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-2-18 Ref.: Mark Bech

Læs mere

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr.

B. Placering Der må indvindes grundvand fra følgende boringer: DGU nr. Hjørring Kommune Vrå Vandværk Vestre Ringvej 1 9760 Vrå Hjørring den 04-04-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-66-17 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Dispensation og tilladelse til Placering af skulptur i Gudenåen

Dispensation og tilladelse til Placering af skulptur i Gudenåen Randers Kommune Att. Helga Hjerrild Helga.hjerrild@randers.dk Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1657 soren.karmark.obel@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering. Ejer af matrikel 13b Dalbyneder by, Dalbyneder Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra grusgravs-sø til industriformål,

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra grusgravs-sø til industriformål, Andr. Jensen Sten og Grus Aps Sdr. Hostrup Østergade 48 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 05. April 2017 Sagsnr.: 17/7971 Kontakt: Anette Juel Nielsen/ Lars Øvig. Direkte

Læs mere

4. Udledningen må ikke medføre flydestoffer eller skum på vandoverfladen eller på vandløbsbrinker

4. Udledningen må ikke medføre flydestoffer eller skum på vandoverfladen eller på vandløbsbrinker Center Natur og Miljø Rebild Kommune, Center Plan, Byg og Vej Rebild Vand og Spildevand A/S Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.11.01-P19-2-16 Ref.:

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 59 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 18. august 2017 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 52548 JUP Tilladelse til erstatningsboring. Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en ny markvandingsboring

Læs mere

juni Ikano Bolig A/S CVR Cirkelbuen, Ullerød Nord, Hillerød 3 v og 6 b, Ullerød Nord Hillerød Sugespidsanlæg

juni Ikano Bolig A/S CVR Cirkelbuen, Ullerød Nord, Hillerød 3 v og 6 b, Ullerød Nord Hillerød Sugespidsanlæg Ikano Bolig A/S Stationsparken 24,2 2600 Glostup Sendt digitalt til CVR 39184745 Emne: Vandindvinder: Anlægs ID: - Adresse for vandindvinder: Matr. nr. for vandindvinder: Afgørelse om ændring af vilkår

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 31. august 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 31. august 2016. Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 08-09-2016 / 01.03.03-P16-107-16 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til at etablering

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra NU4BRB til Enslev Bæk

Tilladelse til udledning af overfladevand fra NU4BRB til Enslev Bæk Randers Spildevand A/S e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 29-08-2017

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø.

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø. Jakob Hørbye Skov Hestbækvej 54 9640 Farsø Dato: 25. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 13.02.00-P20-2-18 Bastian Egede Jensen Telefon: 99 66 71 08 Mail:

Læs mere

CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej Bjerringbro

CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej Bjerringbro CHRISTENSEN/KROMANN ApS Baldersvej 10 8850 Bjerringbro Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257 7696

Læs mere